Medezeggenschapsraad Ludgerschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Medezeggenschapsraad Ludgerschool"

Transcriptie

1 Medezeggenschapsraad Ludgerschool Vergaderadres: St Bonifaciusstraat 8, 3553 SR Utrecht Vergadertijd: uur uur Aanwezig: Anouschka (voorzitter), Sarah, Betty, Nathalie, Saskia, Jill, Marian, Paul, Erik (notulist). Afwezig: Lies, Mieke, Chantal Notulen dinsdagavond 10 februari nderwerp type tijd pening Anouschka opent de vergadering. Sarah van der Horst en de overige aanwezigen stellen zich aan elkaar voor. Sarah zit bij deze vergadering omdat ze interesse heeft in het MR- lidmaatschap. Vaststelling notulen Goedgekeurd. Marian laat ze op de website zetten. Vaststellen agenda Cursus MR en aanpassing website: We kijken tijdens deze vergadering of we aan deze punten toekomen. Het is goed om 'post' op te nemen in de agenda en het postvak ven de MR (in de keuken) regelmatiger te checken. Verder akkoord Actielijst voorgaande vergadering TS evaluatie Schoolplan Communicatie Cursus MR Continurooster (Marian, Paul en Anouschka) Hoe gaat het? Marian vertelt dat het te vroeg is om te zeggen hoe de TS financieel uitkomt. p dit moment zijn de administratiekosten (planning roosteren, correspondentie gastouders) die Jeroen en Frans voor hun rekening nemen gering, maar deze kosten moeten in de toekomst wel mee worden begroot. Daarnaast hebben nog ong. tien ouders niet betaald. Deze zullen telefonisch worden benaderd. Als dit niets oplevert zullen ze uiteindelijk worden gesproken. De TS-enquête is akkoord. We besluiten de vraag over de financiële bijdrage eruit te halen. Marian verspreidt de enquête op papier en via internet aan alle ouders. Uiterste inleverdatum is vrijdag 20 februari as. Speerpunten MR dit schooljaar (zie MR jaarverslag ) Afzonderlijke doelen en acties, status: Communicatie 1 De website is aangepast en in concept g d naar allen. Wegens tijdgebrek mailen we de feedback naar Anouschka die hem daarmee definitief maakt en mailt naar Marcel zodat deze definitieve versie online kan zetten. 2. Nieuwe schoolplan van de Ludgerschool I

2 We doen een gezamenlijke een oefening waarin we brainstormen over de vraag 'Wat moeten onze kinderen aan kwaliteiten en ontwikkelingen op hebben gedaan als ze ze de Ludgerschool verlaten'? We werken dit concept uit a.h.v. vier speerpunten die specifiek gelden voor de Ludgerschool en die uiteindelijk hun vertaalslag krijgen in het schoolplan, te weten: Marian verwerkt deze acties in het jaarplan die ze als format aan ons opstuurt; feedback hierop wordt verwerkt; de uiteindelijke versie wordt in mei gepresenteerd en moet in juli klaar zijn. 3. Nieuwe media en ICT in onderwijs. We hebben hiervan nog geen concrete uitwerking maar komen wel overeen dat de volgende processen moeten gaan ondersteunen: samen vs. individueel leren; individuele coaching (op maat) vs. klassikale kennisoverdracht MR leden en verkiezingen Uitgaande van de geleding van vier ouders en vier leerkrachten kunnen Paul en Anouschka uit de MR omdat er met Sarah erbij vier ouders over blijven. We gaan echter eerst inventariseren of er nog meer gegadigden onder de ouders zijn. Tot die tijd bezinnen Paul en Anouschka zich op het geleidelijk afvloeien. Marian verspreidt een wervingsbrief onder de ouders Juf Lies heeft de MR verlaten vanwege haar drukke bezigheden. Zonder haar komt de geleding van de leerkrachten op vier personen. Pauze Nieuwe CA leraren Deze gaat in per 1 augustus as. Het doel hiervan is het verspreiden van de werkdruk van de leerkrachten. In de praktijk betekent dit dat ze tijdens werkdagen niet langer dan de tijden mogen werken maar door moeten weken in de vakanties. Het team vraagt zich op voorhand ernstig af of dit effectief is en leidt tot minder werkdruk. We horen dit punt de volgende keer terug. Beleid van de school & onderwijs (Marian) 1. Telling leerlingen per 1 april 2015: totaal 417. Het komt erop neer dat er twee groepen moeten komen van groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8. Waarvan groepen 5 en 7 41 leerlingen bevatten dus deze uiteen vallen in relatief kleine groepen. Dit is verre van ideaal, dus de formatie zal hierop aangepast moeten worden. 2. Status nieuw rapport: De werkgroep verwerkt de feedback op dit moment tot de definitieve versie. RI & E (Marian en Erik) De luxaflex in de speelzaal wordt op dit moment schoon gemaakt. Informatie over GMR: Er is bij de GMR een reorganisatie gaande. m die reden hebben we al een tijdje niets gehoord. We wachten op bericht. Cursus MR: Het AB verzorgt (o.a.) voor Villa Nova en Kameleon een basiscursus voor de MR. De oudergeleding van deze MR besluit om hieraan deel te nemen. Marian zorgt voor de aanmeldingen en stelt ook de afwezigen AP I Inf Inf

3 op de hoogte. Als er na deze cursus nog behoefte is voor aanvullende, scholing kunnen we gebruik maken van het aanbod van Nathalie. Personeel, team (Marian) * Juf Inge is zwanger, zij gaat na de meivakantie met verlof. Haar ib- taken worden overgenomen door Frouke Vegter, haar 2 dagen voor de klas worden overgenomen door juf Myrthe, LI- stagiaire afkomstig van de Gertrudisschool. * Juf Mieke is ook zwanger, zij gaat 24 juni met verlof. * Juf Liesbeth gaat per 20 februari as. Met zwangerschapsverlof. Zij wordt vervangen door juf Virginia? * Marian zal vanaf 9 maart voor ongeveer een periode van vier weken worden vervangen vanwege een oogoperatie. Rondvraag/mededelingen Saskia vraagt hoe op de Ludgerschool wordt omgegaan met een kind wat op de school niet het juiste onderwijs kan krijgen. Marian legt uit dat zo'n kind in het kader van Passend nderwijs door een Toelaatbaarheidscommissie wordt doorverwezen naar een basisondersteuning in de vorm van drie arrangementen. Is dit onvoldoende, dan kan het kind door dezelfde commissie worden aangemeld voor speciaal onderwijs. Dit komt zelden voor. Actielijst en punten aankomende vergadering Actiepunten: format schoolplan (Marian) verspreiding TS-enquête (Marian) formulier werving nieuwe MR leden (Marian) vernieuwing website (Anouschka) Agendapunten volgende keer: Terugkoppeling V-vergadering (Erik) Verloop verbouwing (Marian) RI & E: architect? (Marian, Erik) Nieuwe CA leraren: terug horen (Marian) Groeiformatie: terug horen (Marian) Tegenlicht docu: 'ntwikkelingen in het nderwijs' (Nathalie) nderwijs (vernieuwingen, wijzigingen), studiedagen (Marian) Veiligheid (sociaal-emotioneel en fysiek), status (Marian) Uitwisseling MR- magazines (Nathalie) De nieuwe cao is te vinden op de website van de KSU onder het kopje personeelshandboek. De werktijdfactor binnen de KSU Met ingang van 1 augustus 2015 zal de KSU, conform de onderwijs cao, de 40-urige werkweek invoeren en de 8-urige werkdag. Door de invoering van de 40-urige werkweek zijn we ook in staat om een eenduidig en consistent beleid te gaan voeren m.b.t. de aanstelling en werktijdfactoren van medewerkers binnen de KSU. De verschillende berekeningsmodellen en werktijdfactoren die tot nu toe werden gebruikt worden hiermee verleden tijd. De werktijdfactor van huidige medewerkers zal niet verplicht worden gewijzigd, dit gaat op basis van vrijwilligheid. Indien je geen wijziging van je wtf wenst, dan zal dat ook niet plaatsvinden. De werktijdfactor zal gekenmerkt worden door 1 decimaal achter de komma, i.p.v. de vier decimalen die nu nog achter de komma staan. Elke medewerker krijgt in februari een brief met daarin meer uitleg over deze wijzigingen, je huidige wtf en een uitnodiging om met je schoolleider in gesprek te gaan over een mogelijke aanpassing van je wtf.

4 Tellingen per 1 april 2015 per jaargroep Groep 1 82 Groep Groep Groep Groep Groep Groep Groep Totaal 417 Per Instemmingsrecht; een besluit wordt alleen genomen in overleg en overeenstemming met de MR of MR geleding), hebben een veto stem. Adviesrecht: voorstellen moeten ter advies aan de MR voorgelegd worden. De MR heeft het recht met argumentatie advies-voorstellen te doen. Het bevoegd gezag mag beargumenteerd van uitvoering van de advies-voorstellen afzien. Wettelijk vastgelegd in WMS: = nderling overleg Inf= Informerend I = Instemmingsrecht hele MR A = Adviesrecht hele MR I = instemming van ouders IP = Instemming van personeel A = Advies van ouders AP = Advies van personeel Voor de Website: Schoolplan De MR heeft tijdens de afgelopen vergadering gebrainstormd over de kenmerken en kwaliteiten van de Ludgerschool op de volgende vier gebieden: * * * * Binnen deze 'speerpunten' stond de volgende kernvraag centraal: 'Wat moeten onze kinderen aan kwaliteiten en ontwikkelingen op hebben gedaan als ze ze de ludgerschool verlaten'? De uitwerking van deze speerpunten krijgen hun vertaalslag in het schoolplan. Deze wordt in mei gepresenteerd en moet in juli klaar zijn voor publicatie op de website. Verkiezingen mdat Anouschka Scholten en Paul Rossewij de Medezeggenschap Raad (MR) gaan verlaten en we hebben gekozen voor een bezetting van vier (ouders) om vier (leerkrachten) komt er een vacature vrij voor een ouder. Een aanmeldingsformulier is inmiddels verspreid onder de ouders.

5 Evaluatie TS Er is inmiddels een enquête over de Tussen Schoolse pvang (TS) verspreid onder de ouders. Afgelopen vrijdag 20 februari was de uiterste inleverdatum van de enquête. De informatie van zowel ouders als overblijfouders is van belang om de TS te verbeteren. De financiering van de TS is nog niet helemaal in beeld. CA p 1 augustus as. gaat de nieuwe CA voor het onderwijs in. Belangrijkste wijziging hierin is een regeling om de werkdruk van de leerkrachten te 'spreiden'. In de praktijk betekent dit dat ze tijdens werkdagen niet langer dan gegeven tijd mogen werken maar door moeten weken in de vakanties. Het team vraagt zich op voorhand ernstig af of dit effectief is en leidt tot minder werkdruk. We horen hier later meer over terug. Wijzigingen datums MR-vergaderingen in mei en juni De datums van de volgende vergaderingen zijn niet 19 mei maar 26 mei, in juni niet 16 juni maar 23 juni.

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken.

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken. Besproken op vergadering van MR Driemaster Alkmaar 24-11-2015 Aanwezig: : Leerkrachten: Trudy, Inge, Saskia, Sabine. Ouders: Jelly, Karolien, Laurent. Afwezig met bericht: Charlotte. Namens directie, tot

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarverslag MR Ludgerschool

Jaarverslag MR Ludgerschool Jaarverslag MR Ludgerschool 2015-2016 September 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemeen 1.1. Visie MR 1.2. Samenstelling MR 1.3. Taakverdeling 1.4. Vergaderfrequentie Hoofdstuk 2 : Terugblik 2.1. Agendapunten

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016

Activiteitenplan 2015-2016 Activiteitenplan 2015-2016 Activiteitenplan MR 2015-2016 A) Taakstelling en positie van de MR De medezeggenschapsraad van basisschool St. Antonius Abt heeft een pro-actieve opstelling, waarmee zij een

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt schooljaar 2013-2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad van CBS Het Lichtpunt te Rhoon. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Pascal Smits Aanwezig: - Frouke Visscher - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille - Ton Kokje Afwezigen: - Marc

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Handboek MedezeggenschapsRaad

Handboek MedezeggenschapsRaad Handboek MedezeggenschapsRaad o.b.s. t Ambyld Smidte 47 8407 EP Terwispel telefoon: 0513-463500 e-mail: info@ambyld.nl website: www.ambyld.nl Stichting Primo Opsterland Inhoudsopgave: Leden van de MR...

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR?

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR? LET OP: Dit is een concept versie gebaseerd op een eerste review ronde door de MR leden. Op 9 oktober verwachten we een definitieve versie te kunnen vaststellen, waarin eventueel nog veranderingen kunnen

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 17 mei 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Regenboog. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad verantwoording

Nadere informatie

CAO PO Directieberaad 31 maart 2015

CAO PO Directieberaad 31 maart 2015 CAO PO 2014-2015 Directieberaad 31 maart 2015 Vragen van directeuren onder te brengen in de rubrieken: Begripsbepaling Informatie Individuele / persoonsgerichte vragen Rekenmodel Basismodel of overlegmodel

Nadere informatie

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 Activiteiten plan Medezeggenschapsraad van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 2 Activiteiten plan o.b.s. de Vuurtoren 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Visie medezeggenschapsraad... 3 3 Doelen komend

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag MR Ludgerschool

Jaarverslag MR Ludgerschool Jaarverslag MR Ludgerschool 2016-2017 September 2017 Hoofdstuk 1: Algemeen 1.1. Voorwoord 1.2. Visie MR 1.3. Samenstelling MR 1.4. Taakverdeling MR 1.5. Vergaderfrequentie Inhoudsopgave Hoofdstuk 2 : Terugblik

Nadere informatie

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel 024 3604332 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Functies en taken 4. Instemming en advies 5. Werkwijze vergaderingen 6. Vergaderdata 7. Concept

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de Anninksschool over het schooljaar 2014-2015. Met dit verslag

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016-2017 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Paus Johannes School Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Medezeggenschapsraad r.k.b.s. Paus Johannes?... 4 Samenstelling en bijeenkomsten van de MR... 5 Inspanningen

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

2013-2014 Jaarplan Medezeggenschap

2013-2014 Jaarplan Medezeggenschap 2013-2014 Jaarplan Medezeggenschap Medezeggenschapsraad de Bras mr@rkbsdebras.lucasonderwijs.nl 12-9-2013 INHOUD 1 Inleiding 3 Algemeen 3 Wat is de Medezeggenschapsraad (MR) 3 2 Missie, Visie en speerpunten

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2014-2015 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl. Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014

Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl. Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014 Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Missie en Visie van de MR 4 3 Samenstelling

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Agenda Opening & Voorstelronde MR Jaarverslag 2014-2015 Verkiezingen MR Jaarplan 2015-2016 Ouderraad Vragen & suggesties Sluiting 1 Oudergeleding Opening

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Tim opent

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen. 2. Doel en uitgangspunten. 3. Regelingen en bevoegdheid. 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden

Inhoudsopgave 1. Algemeen. 2. Doel en uitgangspunten. 3. Regelingen en bevoegdheid. 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Doel en uitgangspunten 3. Regelingen en bevoegdheid 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden 5. Vergaderdata en onderwerpen mr 6. Taakverdeling en aandachtsgebieden mr Bijlage:

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2015-2016 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR MR werkplan o.b.s. de Wezeboom 2016-2017 WERKPLAN MR 2016-2017 1 Inhoud Inleiding 3 Taakstelling en positie MR 4 Taakverdeling MR 4 Communicatie naar de achterban 5 Onderwerpen en prioriteiten 2016-2017

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 Finale versie 2.0 Oktober 2018 Jaarplan MR IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken.

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken. Voorwoord In het kader van de WMS (wet op medezeggenschapsraden) artikel 7 is de MR verplicht om aan het begin van een nieuw schooljaar een jaarverslag te schrijven over het afgelopen schooljaar. Hierin

Nadere informatie

MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School. Jaarverslag Badhoevedorp, Oktober 2016

MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School. Jaarverslag Badhoevedorp, Oktober 2016 MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School Jaarverslag 2015-2016 Badhoevedorp, Oktober 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Burgemeester

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Wislaan 219 5406 AC uden Soort vergadering Medezeggenschapsraad Datum en tijd Dinsdag 27 januari 2014, aanvang 19.30 uur Lokatie Bs t Mulderke, wislaan 219 Notulist

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 4 oktober 2012, teamkamer Kroeten, 19.30 tot 22.00 uur Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL ), Mariëlle van der Heijden (OL), Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Pier Schipmölder (OL&VZ Groene Hil), Anjo

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar

Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar 2016-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en Visie 3. Wie heeft er zitting in de MR 4. Vergaderdata MR 2016-2017 5. Onderwerpen en prioriteiten

Nadere informatie

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 12 juni locatie Raam

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 12 juni locatie Raam Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 12 juni 2017 - locatie Raam Openbare vergadering van 20:00 22:00 uur Aanwezig: Thea, Joost, Russell, Dolf, Annemarie, Esmeralda, Daan, Jasper Notulist: Jasper

Nadere informatie

Notulen deelraad Odyzee

Notulen deelraad Odyzee Notulen deelraad Odyzee Datum 12 april 2016 Locatie Kloetinge Aanwezig Heidi, Janneke, Marieke, Matthieu, Suzanne ( og), Paul ( og), Tonia, Kim, Marcel Voorzitter Matthieu Notulist Marcel status Info:

Nadere informatie

Jaarplan Bs Noorderbreedte Pagina 2

Jaarplan Bs Noorderbreedte Pagina 2 JAARPLAN 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Taakstelling 3 3. Samenstelling en taken. 4 4. Onderwerpen 5 5. Vergaderingen 6 6. Communicatie met de achterban 6 Bijlage 1: bevoegdheden Jaarplan Bs Noorderbreedte

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Sandra Obbink, Annemiek Orthel, Oudejans (voorzitter), Evelien Prot, Bas Bronneberg Saskia Lekkerkerker, Moerkamp, Aafke

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor?

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor? MR De Vuurvogel Waar staat de MR voor? Onze missie is om een transparante en betrokken MR te zijn, die vanuit gelijkwaardigheid en respect voor verschillen op een positief kritische wijze de onderwijskwaliteit

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt Jaarplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt 1 Inhoud Inleiding... 3 Taken MR... 4 Samenstelling en taakverdeling... 5 Onderwerpen... 7 Vergaderingen... 6 Communicatie... 7 Aanwending van financiële

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering woensdag 14 november 2018

Notulen MR-vergadering woensdag 14 november 2018 Notulen MR-vergadering woensdag 4 november 208 Locatie; Ichthusschool Tijd; 945 uur Woensdag 4 november 209 Besproken Actiepunt Opening door Ink God laat mij en ons niet in de steek (Stukje uit Jesaja)

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Alinde,, Manon, Gepke Afwezig Janneke, Eva Datum 26-06-2018 Waar Tafelronde locatie Joris 19.30-21.30 (MT vanaf 20.15) Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 16 oktober 2014, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Audrey Dankers (LL) Helga Spelt (VZ, OL) Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL) Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL)

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 O.B.S. t Einder, Wetering 25, 5422 AN Gemert- Tel:0492-365926 Inhoudsopgave: De medezeggenschapsraad Blz. 2 Medezeggenschapsraad 2013-2014 Blz. 3 Samenstelling Blz. 3 Algemeen

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL

JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL R.K. Augustinusschool Locatie Naberpad Locatie Zijderupsvlinder Johanna Naberpad 1 Zijderupsvlinderlaan 6 4105 EA Culemborg 4105 TC Culemborg

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie