Veelgestelde vragen 1. Ledverlichting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veelgestelde vragen 1. Ledverlichting"

Transcriptie

1 Veelgestelde vragen 1. Ledverlichting Waarm deelnemen aan deze grepsaankp? LED-lampen zijn ng relatief duur, al verdienen ze zich snel terug dr het lagere verbruik. Dr in grep aan te kpen kunnen we de prijs drukken, waardr de terugverdientijd ng krter wrdt. Bvendien bent u dr de nafhankelijke en prfessinele begeleiding van de energie-experten van Zer Emissin Slutins zeker dat u kwaliteitslampen kpt. Is deelname aan de grepsaankp gratis? Inschrijven als deelnemer is gratis en vrijblijvend. De kst m.b.t. de rganisatie en begeleiding dr VZW BEA en Zer Emissin Slutins (in ttaal 7 % van de mzet) wrdt betaald dr de winnende leverancier van de grepsaankp. He werkt LED? Een LED (Light Emitting Dide) is een elektrnische cmpnent (halfgeleider) die licht geeft als er strm drheen lpt. Als er elektriciteit dr de dide wrdt geverd, wrden de atmen in een van de materialen (binnen de halfgeleiderchip) aangestten tt een hger energieniveau. De atmen in dat eerste materiaal hebben dan teveel energie en meten die prberen vrij te geven. Dat gebeurt drdat de atmen elektrnen afstaan aan het andere materiaal in de chip. Hierdr ntstaat het uitgestraalde licht. Wat is het verschil tussen LED en spaarlampen? Hewel spaarlampen redelijk zuinig zijn, verbruiken ze ng het dubbele van een LED lamp. Bvendien gaat een LED lamp 2-3 keer langer mee en geeft ze in tegenstelling tt een spaarlamp nmiddellijk licht.

2 Een LED lamp is duurder dan een spaarlamp, is het z n investering waard? Een LED lamp is duurder in aankp maar het lager verbruik en de langere levensduur zrgen ervr dat een LED lamp zichzelf altijd terugverdient, zeker met de huidige energieprijzen. LEDlampen geven z n kud blauwachtig licht Dit is niet altijd het geval. De eerste generatie LED s waren beperkt in kleurtemperatuur waardr ze vaak licht met een hge kleurtemperatuur (blauw) prduceerden. Ondertussen is de technlgie z geëvlueerd dat men k lagere kleurtemperaturen (geel) kan prduceren. De huidige LED lampen geven dus eenzelfde licht als de alternatieven maar het is belangrijk dat men bij de aankp van LED de kleurtemperatuur cntrleert. Opgelet! He lager de kleurtemperatuur he warmer het licht! Vr gezellig licht in de wnkamer kiest men dus best vr een lamp met een kleurtemperatuur tussen 3000 en 4000K. Vr een helder licht kiest men beter vr een lamp tussen de 5000 en 6000K. In de grepsaankp bieden we de standaard lichtkleur aan. Met ik mijn armaturen vervangen als ik LED lampen wil gebruiken? LED verlichting bestaat in allerlei vrmen. Er bestaan zwel vlledige armaturen als aparte lampen. Wanneer men een ude lamp f spt vervangt dr een LED dan nemt men dit retrfitting. Hierbij wrdt het armatuur behuden en gaat men de lampen vervangen dr een LED lamp die in het armatuur past. Om te weten welke LED je met kpen, kijk je best naar de vet van je huidige lamp. Hiernder wrden de meest vrkmende lampen weergegeven:

3 GU10, MR16 en MR11 zijn spts. MR16 en MR11 wrden meestal gebruikt vr 12V tepassingen (in vchtige ruimtes). De pinnen bij MR11 staan dichter bij elkaar dan bij MR16 maar m zeker te zijn meet je best de spt. MR16 spts zijn 5 cm in diameter, MR11 slechts 3,5 cm. GU10 zijn de meest vrkmende halgeenspts, de pinnen staan het verst uiteen, zijn dikker en hebben aan de nderkant een uitstulping. E27 en E14 zijn lampen met een schrefdraad, dit zijn de lampen die het vaakst gebruikt wrden in luchters, leeslampen, lampenkap... Deze kmen het meest vr als glei-, halgeen- f spaarlamp. T5, T8 en T12 zijn TL-lampen. Hierbij met je niet alleen kijken naar de lampvet maar k naar de lengte van de lamp. T8 en T12 maken gebruiken van dezelfde vet maar een T12 is veel dikker en verbruikt meer elektriciteit, swies kan deze vervangen wrden dr een T8 dus hier maakt het verschil niets uit vr de keuze LED. T5 lampen zijn zeer dun en de pinnen staan k dichter bij elkaar. De verige lampveten (AR111, GX53 en G9) zijn zeer specifiek en gemakkelijk te nderscheiden van de rest. Maar er bestaan dus k vlledige LED armaturen ter vervanging van een ud armatuur. Deze maken ptimaler gebruik van de werking van LED waardr het licht beter verspreid

4 wrdt en de hgste besparing bekmen kan wrden. Hiervr dienen de ude armaturen verwijderd te wrden waardr deze ptie ideaal is vr nieuwbuw en renvatie. Vr deze grepsaankp beperken we het aanbd aan LED-lampen tt de meest vrkmende lampvettypes, vermgens en kleurtemperaturen. He lang gaat een LED lamp mee? LED lampen hebben een levensduur van branduren f meer. Hierdr gaan ze veel langer mee dan andere lampen. Bij de pkmst van LED waren er enkele prducenten die LED verlichting hebben geprduceerd znder de ndige knw-hw. Dit heeft even geleid tt slechte lampen met een zeer krte levensduur. Ondertussen zijn deze prducten uit de markt en wrden enkel ng kwalitatieve lampen, met een hge levensduur, verkcht. Zijn LED lampen dimbaar? Ja en nee. Niet alle LED lampen zijn dimbaar drdat ze gebruik maken van een andere technlgie m licht te prduceren. Wanneer men dimbare lampen heeft en deze wil vervangen dan met men dimbare LED verlichting kpen. Een lamp wrdt gedimd dr middel van een driver. Smmige drivers zijn niet geschikt vr LED lampen. Dit kan pgelst wrden dr LED lampen met een nbard driver. He wrden de LED-lampen in deze grepsaankp geleverd? In elke deelnemende gemeente zal een afhaalpunt wrden gerganiseerd. Wie dat wenst kan de lampen k thuis laten bezrgen én laten installeren, tegen een beperkte meerprijs. Hierver wrdt u later geïnfrmeerd.

5 Hgrendementsketels He gaat deze grepsaankp precies in zijn werk? We vragen de vrnaamste prducenten (zie hiernder) van verwarmingsketels m een krting te te kennen bvenp de prijslijst die zij vr hun eigen verdelers/iinstallateurs gebruiken én ns de lijst te bezrgen van hun lkale verdelers/iinstallateurs. Deelnemers aan de grepsaankp kunnen dan bij die lkale punten langs gaan en naar eigen smaak/nd de gewenste ketel kiezen aan de krting die was tegezegd dr de prducent. Aan welke prducenten van HR-ketels wrdt een fferte gevraagd? We sluiten niemand uit, maar vragen swies een fferte aan Atag, Buderus, Bulex, Junkers, Remeha, Riell, Van Marcke, Vaillant, Viesmann en Weishaupt. Aan welke kwaliteitsnrmen vlden de HR-ketels? Zer Emissin Slutins nderzekt de technische specificaties van de verschillende aanbiedingen p basis van verschillende parameters. Daarvan is het rendement uiteraard de belangrijkste. He grt met het vermgen (kw) van mijn gasketel zijn? Dat is sterk afhankelijk van de grtte van de wning en de islatiegraad. Als vuistregel mag je uit gaan van : - vr een nieuw gebuw met u een vermgen van 50 à 70 W/m² rekenen; - vr een wning die gebuwd is tussen 1975 en 1985: ngeveer 100 W/m²; - vr een wning die vóór 1975 gebuwd is: 120 à 150 W/m². Waarm is er geen grepsaankp HR-ketels p stklie? Stklie is als fssiele brandstf meer verntreinigend dan aardgas (30 % meer CO2- uitstt, meer fijn stf, mgelijke bdemverntreiniging, ). Ok vr wie geen aardgasaansluiting heeft, zijn er meer eclgische alternatieven (warmtepmp, pelletkachel, ). Vzw BEA heeft k als taak m de klimaatdelstellingen te halen en kiest er daarm bewust niét vr m stklie te faciliteren.

6 Wanneer zullen de ketels beschikbaar zijn? De (krtingsbnnen vr de) gasketels zijn beschikbaar van in de lp van nvember. Een precieze datum wrdt later meegedeeld aan de ingeschrevenen. He wrden de gasketels geleverd/geplaatst? Dit spreekt u af met de handelaar waarbij u langs gaat met uw krtingsbn. Is deelname aan de grepsaankp gratis? Inschrijven als deelnemer is gratis en vrijblijvend. De kst m.b.t. de rganisatie en begeleiding dr VZW BEA en Zer Emissin Slutins (in ttaal 7 % van de mzet) wrdt betaald dr de winnende leverancier van de grepsaankp.

7 Pelletkachels Waarm werken met krtingsbnnen? Pelletkachels zijn er in alle vermgens, afmetingen, kleuren en stijlen. Om elke deelnemer een ruime vrije keuze te laten is het dus beter m een grepskrting te bedingen i.p.v. vr één f een beperkt aantal types van kachels te kiezen. Na het afsluiten van de inschrijvingsrnde zal u een lijst van handelaars uit de streek bekmen waar u welke grepsaankpkrting kan bekmen. Aan welke kwaliteitsnrmen vlden de pelletkachels? BEA kiest vr deze grepsaankp enkel vr kwalitatieve pelletkachels. De prestaties van de kachels lpen sterk uiteen. In België geldt mmenteel een rendement van 80% maar vanaf 22/11/16 geldt een rendement van 85%. De kachels die in deze grepsaankp wrden aangebden zullen die nieuwe nrm reeds hanteren. Dr dat hger verbrandingsrendement haalt u meer energie uit de pellets, stt u minder CO2 en fijn stf uit en blijven er minder assen ver. He grt met het vermgen (kw) van mijn pelletkachel zijn? Als vuistregel mag je uit gaan van 1 kw per 20 m² te verwarmen vlerppervlakte. Het is niet verstandig m een te zware kachel te laten installeren want dan zal die steeds teveel warmte prduceren die u dan met wegkelen. Dat is nch ged vr het milieu, nch vr uw prtemnnee. Wanneer zullen de pelletkachels beschikbaar zijn? De (krtingsbnnen vr de) pelletkachels zijn beschikbaar van in de lp van nvember. Een precieze datum wrdt later meegedeeld aan de ingeschrevenen. He wrden de pelletkachels geleverd? Dit spreekt u af met de handelaar waarbij u langs gaat met uw krtingsbn.

8 Is deelname aan de grepsaankp gratis? Inschrijven als deelnemer is gratis en vrijblijvend. De kst m.b.t. de rganisatie en begeleiding dr VZW BEA en Zer Emissin Slutins (in ttaal 7 % van de mzet) wrdt betaald dr de winnende leverancier van de grepsaankp. Wrden er k hutkachels aangebden? Nee, enkel pelletkachels. In hutkachels kan k ander materiaal (afval) verbrand wrden en dat willen we niet faciliteren.

9 Pellets Aan welke kwaliteitsnrmen vlden de pellets in deze grepsaankp? De aangebden pellets zijn DIN+ gecertificeerd, hebben een calrische waarde grter dan 18 MJ/kg, een aspercentage lager dan 0,5 % en een stfpercentage lager dan 2,3 %. Waar zijn de pellets geprduceerd? De pellets zijn geprduceerd in België vanuit Belgisch hut(afval). Dit m de CO2- vetafdruk tt een minimum te beperken. He zijn de pellets verpakt? De pellets zijn verpakt in waterdichte zakjes van telkens 15 kg. Wanneer zullen de pellets beschikbaar zijn? De pellets zijn beschikbaar van in de lp van nvember. Een precieze datum wrdt later meegedeeld aan de ingeschrevenen. He wrden de pellets geleverd? Met de winnende aanbieder van de pellets wrdt een afhaalplaats in de regi afgesprken (via een lkale verdeler). Ok thuislevering is mgelijk mits betaling van leveringsksten. U wrdt daarver later geïnfrmeerd. Is deelname aan de grepsaankp gratis? Inschrijven als deelnemer is gratis en vrijblijvend. De kst m.b.t. de rganisatie en begeleiding dr VZW BEA en Zer Emissin Slutins (in ttaal 7 % van de mzet) wrdt betaald dr de winnende leverancier van de grepsaankp.

MONTEREN EN AANSLUITEN VAN LED ARMATUREN

MONTEREN EN AANSLUITEN VAN LED ARMATUREN MONTEREN EN AANSLUITEN VAN LED ARMATUREN Mnteren en aansluiten van led armaturen Hug Blm 2014 Breda2014 1/24/2014 Tips en achtergrnd infrmatie Dit is een handreiking aan degenen die led armaturen meten

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Uw partner in hernieuwbare energie

Uw partner in hernieuwbare energie www.svetechniek.be Znnebiler anaf 1999.00 * Inclusief 6% btw,levering en mntage : *Tarief ttaal te betalen 4333 Premie 2334 via netbeheerder te recupereren. Levering en mntage. Exclusief afbraak ude biler,

Nadere informatie

EEN ADEQUAAT VERWARMINGSLICHAAM KIEZEN

EEN ADEQUAAT VERWARMINGSLICHAAM KIEZEN - - EEN ADEQUAAT VERWARMINGSLICHAAM KIEZEN PRINCIPES BENADERING Een efficiënt en vrdelig systeem kiezen m warmte uit te stralen Naast de prductiewijze, een kwaliteitsvlle verdeling en een efficiënte regeling,

Nadere informatie

Groepsaankoop vzw BEA Infosessie

Groepsaankoop vzw BEA Infosessie Infosessie Manier van werken Inschrijvingsperiode: van 1 september t.e.m. 31 oktober Samen kopen = lagere prijs! Na inschrijvingsperiode: Gegevens van alle deelnemers gebundeld Prijsoffertes opgevraagd

Nadere informatie

De voorraad fossiele brandstoffen is eindig. Op termijn zullen we andere bronnen voor onze energievoorziening moeten gebruiken.

De voorraad fossiele brandstoffen is eindig. Op termijn zullen we andere bronnen voor onze energievoorziening moeten gebruiken. 5.2.7 Energie Wat is het thema en waarm is het belangrijk? Het thema energie gaat ver het gebruik van energie in de gebuwde mgeving vr verwarming, keling, verlichting en industriële en agrarische prcessen.

Nadere informatie

Efficiency ontmoet sfeer

Efficiency ontmoet sfeer Lighting Efficiency ntmet sfeer e MASTER LEspt imtne levert warmwit licht en de kleurtemperatuur wrdt, zals halgeen- en gleilampen, warmer naarmate er gedimd wrdt: de lichtkleur verschuift van warmwit

Nadere informatie

Philips Master Value LEDspot - De perfecte vervanger voor halogeenspots GU10 230V.

Philips Master Value LEDspot - De perfecte vervanger voor halogeenspots GU10 230V. Lighting Philips Master Value LEDspt - De perfecte vervanger vr halgeenspts GU V. MASTER LEDspt MV GU De Philips MASTER VALUE LEDspt geeft een warme, p halgeen lijkende accentlichtbundel en is daarm de

Nadere informatie

Zero Emission Solutions

Zero Emission Solutions Infosessie : facts and figures Gevestigd in Aalst Opgericht in 2009 Zaakvoerder Alex Polfliet 12 ervaren personeelsleden Aangevuld met specifieke freelancers > 100 energie-audits Voor > 800 MW aan duurzame

Nadere informatie

prijsaanvraag prairietuin - inlichtingenformulier -

prijsaanvraag prairietuin - inlichtingenformulier - prijsaanvraag prairietuin - inlichtingenfrmulier - Datum: Gegevens Klant Naam :... Adres :......... Tel /GSM:... Fax:... @:... Particulier Prfessineel Berep:... ON nr:... Handelaar Eigenschappen tuin in

Nadere informatie

De nieuwe generatie van energiebesparende T5 TL-verlichting

De nieuwe generatie van energiebesparende T5 TL-verlichting Lighting De nieuwe generatie van energiebesparende TL-verlichting De Philips MASTER LEDtube InstantFit integreert een LED-lichtbrn in de vrmgeving van een traditinele flurescentielamp. Zijn unieke ntwerp

Nadere informatie

De nieuwe generatie van energiebesparende T5 TL-verlichting

De nieuwe generatie van energiebesparende T5 TL-verlichting Lighting De nieuwe generatie van energiebesparende TL-verlichting MASTER LEDtube InstantFit HF De Philips MASTER LEDtube InstantFit integreert een LED-lichtbrn in de vrmgeving van een traditinele flurescentielamp.

Nadere informatie

De nieuwe generatie van energiebesparende T5 TL-verlichting

De nieuwe generatie van energiebesparende T5 TL-verlichting Lighting De nieuwe generatie van energiebesparende TL-verlichting MASTER LEDtube InstantFit HF De Philips MASTER LEDtube InstantFit integreert een LED-lichtbrn in de vrmgeving van een traditinele flurescentielamp.

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste lampen voor uw woning

Zo kiest u de juiste lampen voor uw woning verlichting Zo kiest u de juiste lampen voor uw woning Overzicht soorten lampen Uitleg over informatie verpakking Welke gloeilamp waardoor vervangen Lampen brengen sfeer Met lampen verandert de sfeer van

Nadere informatie

Bergemeersenstraat 137, 9300 Aalst 0475/ /

Bergemeersenstraat 137, 9300 Aalst 0475/ / Bergemeersenstraat 137, 9300 Aalst 0475/733528 0472/972472 inf@nextgeneratinled.be www.nextgeneratinled.be Wie zijn w i j? Meer dan een decennium ervaring in LED-verlichting Vlledig nafhankelijke imprteur/distributeur

Nadere informatie

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om?

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om? Het Grte Geldnderzek: he ga je met je geld m? Natinaal Instituut vr Budgetvrlichting (Nibud) Tijdsduur: één les Werkvrm: individueel met een discussie in de klas Niveau: bedeld vr alle leerlingen van klas

Nadere informatie

Factsheet Zonnepanelen

Factsheet Zonnepanelen Znnepanelen Znnepanelen staan veelvuldig vermeld in kranten, magazines en reclameflders. Ze lijken ht. Bvendien zijn er veel gezamenlijke inkpacties en prijsstunters p internet. In Bsweide zijn nu k de

Nadere informatie

HET VERDEELNETWERK VOOR DE VERWARMING OPTIMALISEREN

HET VERDEELNETWERK VOOR DE VERWARMING OPTIMALISEREN - - HET VERDEELNETWERK VOOR DE VERWARMING OPTIMALISEREN Het algemeen rendement van de verwarmingsinstallatie verbeteren dr te zrgen vr een efficiënte verdeling van de energie PRINCIPES BENADERING Naast

Nadere informatie

1 november 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005

1 november 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005 1 nvember 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005 Vrdracht van Gedeputeerde Staten aan Prvinciale Staten van Grningen inzake een vrstel m het dak van het St. Jansstraat cmplex van znnepanelen te vrzien

Nadere informatie

Samenvatting H9 - Schommelingen in de economie

Samenvatting H9 - Schommelingen in de economie Samenvatting H9 - Schmmelingen in de ecnmie 9.1 Als je het gemiddelde neemt van een grei f afname nem je dat een trend. Als je die trend van een paar jaar neemt, nem je dat trendmatige grei. De prductiemvang

Nadere informatie

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD... S&A bvba Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke tel 09/329 87 75 fax 09/329 87 85 URL: www.sabvba.cm e-mail: inf@sabvba.cm Startverklaring definitief gedgekeurd Inhudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

Nadere informatie

Getallen 1 is een programma voor het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip).

Getallen 1 is een programma voor het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip). Getallen 1 Getallen 1 is een prgramma vr het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip). Delgrep Rekenen en Wiskunde Getallen 1 Getallen 1 is geschikt vr grep 7 en 8 van de basisschl en de eerste

Nadere informatie

Grand Prix Technology Save Weight, Gain Speed

Grand Prix Technology Save Weight, Gain Speed Grand Prix Technlgy Save Weight, Gain Speed Vlledig systeem: Het PwerLite systeem is de eerste vlledige staand want plssing. Alle cmpnenten van het staand want kunnen nu gemakkelijk mgezet wrden naar PBO

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Zon-Privé gemeente Utrecht

Veelgestelde vragen Zon-Privé gemeente Utrecht Veelgestelde vragen Zn-Privé gemeente Utrecht In dit dcument beantwrden we een aantal veel gestelde vragen. Deze zijn als vlgt gecategriseerd: Zn-Privé actie Utrecht Het plaatsen van znnepanelen p een

Nadere informatie

SPREEKBEURT LUIPAARDGEKKO

SPREEKBEURT LUIPAARDGEKKO SPREEKBEURT LUIPAARDGEKKO l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE LUIPAARDGEKKO

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing.

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing. Lighting Philips repr LED lampen - De betaalbare LEDlamp plssing. repr LED lampen Philips repr LED-lampen zijn ideaal vr algemene verlichtingstepassingen. Deze reeks LEDlampen leveren enrme energiebesparingen

Nadere informatie

Creëer een warme, uitnodigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit

Creëer een warme, uitnodigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit Lighting Creëer een warme, uitndigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit De MASTER LEDspt MV ExpertClr creëert een warme en cmfrtabele sfeer in hrecagelegenheden, wningen en restaurants. Dit

Nadere informatie

ED&I TL-2016 [blok2-opdr.1] TL-buis. Meting aan een TL-Armatuur

ED&I TL-2016 [blok2-opdr.1] TL-buis. Meting aan een TL-Armatuur 1 Meting aan een TL-rmatuur ED&I TL-2016 [blk2-pdr.1] Del van de meting: -de werking van een standaard TL-rmatuur. -Tepassing van RLC-cmpnenten. -erder wiskundig inzicht in cmplexe rekenwijze -tepassen

Nadere informatie

Communicatieplan eindopdracht PD

Communicatieplan eindopdracht PD Cmmunicatieplan eindpdracht PD Een nieuwe identiteit Renée Krpraal, Patrick van Bxtel en Michel Janse INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 8 Pagina 10 Pagina 11 Pagina 12 Pagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht www.nieuwkrtenrd.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht Dit is een nieuwsbrief, speciaal gericht p de actie Gren Licht in Nieuw Krtenrd. Subsidie beschikbaar gesteld dr Prvincie vr Gren Licht

Nadere informatie

Creëer een warme, uitnodigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit

Creëer een warme, uitnodigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit Lighting Creëer een warme, uitndigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit De MASTER LEDspt MV ExpertClr creëert een warme en cmfrtabele sfeer in hrecagelegenheden, wningen en restaurants. Dit

Nadere informatie

Guidelines. over de sector van ondernemingen die banden verkopen en plaatsen (bandencentrales en garages)

Guidelines. over de sector van ondernemingen die banden verkopen en plaatsen (bandencentrales en garages) Guidelines ver de sectr van ndernemingen die banden verkpen en plaatsen (bandencentrales en garages) In verleg met de berepsrganisatie FEDERTYRE heeft de FOD Ecnmie beslist m aanbevelingen te geven ver

Nadere informatie

CURSUS. Basis Elektriciteit

CURSUS. Basis Elektriciteit CURSUS Centrum Vlwassen Onderwijs VTI BRUGGE F. Rubben 1 Wat wrdt van de cursist verwacht? Attitude: In staat zijn binnen de vrgeschreven tijd een taak nauwkeurig te vltien. In staat zijn m zich aan te

Nadere informatie

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing.

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing. Lighting Philips repr LED lampen - De betaalbare LEDlamp plssing. repr LED lampen Philips repr LED-lampen zijn ideaal vr algemene verlichtingstepassingen. Deze reeks LEDlampen leveren enrme energiebesparingen

Nadere informatie

De beste LEDoplossing. vervanging van hogedrukontladingsla mpen (High Intensity Discharge, HID) TrueForce LED Public (wegen SON) Voordelen

De beste LEDoplossing. vervanging van hogedrukontladingsla mpen (High Intensity Discharge, HID) TrueForce LED Public (wegen SON) Voordelen Lighting De beste LEDplssing vr vervanging van hgedrukntladingsla mpen (High Intensity Discharge, HID) Philips TrueFrce LED Public lampen bieden een gemakkelijk LED-plssing met krte terugverdientijd als

Nadere informatie

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing.

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing. Lighting Philips repr LED lampen - De betaalbare LEDlamp plssing. repr LED lampen Philips repr LED-lampen zijn ideaal vr algemene verlichtingstepassingen. Deze reeks LEDlampen leveren enrme energiebesparingen

Nadere informatie

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing.

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing. Lighting Philips repr LED lampen - De betaalbare LEDlamp plssing. repr LED lampen Philips repr LED-lampen zijn ideaal vr algemene verlichtingstepassingen. Deze reeks LEDlampen leveren enrme energiebesparingen

Nadere informatie

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW V-ICT-OR begeleidt besturen in hun infrmatiehuishuding vr ptimaal verlp van samenveging gemeente en OCMW De infrmatica in steden en gemeenten greide sinds de jaren 80 rganisch. Dat stapje bij stapje greien

Nadere informatie

1.2. Breng een ballon (na wrijven over een wollen sok, haren of trui) dicht tegen een leeg drankblikje. Wat gebeurt er?

1.2. Breng een ballon (na wrijven over een wollen sok, haren of trui) dicht tegen een leeg drankblikje. Wat gebeurt er? 2 INLEIDING Wat is elektriciteit? Net als vuur is Elektriciteit is een natuurkundig verschijnsel. De mens heeft het alleen leren pwekken, beheersen en gebruiken.we kunnen elektriciteit niet zien maar wel

Nadere informatie

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing.

Philips CorePro LED lampen - De betaalbare LEDlamp oplossing. Lighting Philips repr LED lampen - De betaalbare LEDlamp plssing. Philips repr LED-lampen zijn ideaal vr algemene verlichtingstepassingen. Deze reeks LEDlampen leveren enrme energiebesparingen en minimaliseren

Nadere informatie

Creëer een warme, uitnodigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit

Creëer een warme, uitnodigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit Lighting Creëer een warme, uitndigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit MASTER LEDspt ExpertClr MV De MASTER LEDspt MV ExpertClr creëert een warme en cmfrtabele sfeer in hrecagelegenheden,

Nadere informatie

Fig. 1. Fig. 1. RF sturing van openbare verlichting

Fig. 1. Fig. 1. RF sturing van openbare verlichting RF sturing van penbare verlichting 1) Intrductie 2) Srten lichtbrnnen en dimmgelijkheden 3) Waarm dimmen? 4) Gevlg van dimmen p verbruik 5) Dimmen p basis van triggers 6) Waarm RF f radisturing? 7) Samenvatting

Nadere informatie

Plan van aanpak energiezorg in schoolgebouwen. Barbara De Kezel, Steunpunt DuBo dienst Energiebegeleiding 16 november 2015

Plan van aanpak energiezorg in schoolgebouwen. Barbara De Kezel, Steunpunt DuBo dienst Energiebegeleiding 16 november 2015 Plan van aanpak energiezrg in schlgebuwen Barbara De Kezel, Steunpunt DuB dienst Energiebegeleiding 16 nvember 2015 Stappenplan inveren van energiezrg 4 grte stappen Plan Analyse van de bestaande situatie

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

SPREEKBEURT SCHORPIOEN

SPREEKBEURT SCHORPIOEN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHORPIOEN ONGEWERVELDEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE SCHORPIOEN

Nadere informatie

Wijkaanpak Energiebesparing Steinenen Watergrasbuurt in Gouda

Wijkaanpak Energiebesparing Steinenen Watergrasbuurt in Gouda Wijkaanpak Energiebesparing Steinenen Watergrasbuurt in Guda Rb van Haren 21 nvember 2017 De Ambitie Een duurzame gemeente Overheid Minder uitstt van breikasgassen Ecnmische versterking Wningeigenaren

Nadere informatie

De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting

De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting Lighting De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting De Philips MASTER LEDtube InstantFit T8 integreert een LED-lichtbrn in de vrm van een traditinele lineaire flurescentielamp die geschikt

Nadere informatie

CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN

CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN XCDC Trading & Cnsultancy B.V.B.A. B-8780 Ostrzebeke 1. Algemeen CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN Vanaf 1 st juli 2014 is de CE MARKERING van buwprducten die nder een geharmniseerde nrm vallen,

Nadere informatie

De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting

De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting Lighting De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting MASTER LEDtube InstantFit (HF) De Philips MASTER LEDtube InstantFit T8 integreert een LED-lichtbrn in de vrm van een traditinele lineaire

Nadere informatie

vaak jarenlange dienstverlening

vaak jarenlange dienstverlening INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat unieke trendvlgende systemen heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a. de

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Transprtbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen 2014 2015 1 MVO Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen is de laatste jaren meer een vanzelfsprekendheid dan uitzndering gewrden.

Nadere informatie

Creëer een warme, uitnodigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit

Creëer een warme, uitnodigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit Lighting Creëer een warme, uitndigende sfeer met verlichting van superieure kwaliteit MASTER LEDspt ExpertClr MV De MASTER LEDspt MV ExpertClr creëert een warme en cmfrtabele sfeer in hrecagelegenheden,

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Warmte inleiding. Opdracht 1. Wat weet je nog uit de tweede klas? Kruis bij iedere bewering aan of deze juist of onjuist is. Bewering Juist Onjuist

Warmte inleiding. Opdracht 1. Wat weet je nog uit de tweede klas? Kruis bij iedere bewering aan of deze juist of onjuist is. Bewering Juist Onjuist Warmte inleiding Opdracht 1. Wat weet je ng uit de tweede klas? Kruis bij iedere bewering aan f deze juist f njuist is. Bewering Juist Onjuist Temperatuur en warmte hebben dezelfde eenheid De eenheid van

Nadere informatie

De CCD DE WERKING VAN DE DIGITALE CAMERA GEERTJE VAN DER LINDEN

De CCD DE WERKING VAN DE DIGITALE CAMERA GEERTJE VAN DER LINDEN 2016 De CCD DE WERKING VAN DE DIGITALE CAMERA GEERTJE VAN DER LINDEN Inhud 1. Inleiding... 2 2. De beeldsensr... 2 2.1 De CCD... 2 2.2 De CMOS... 3 2.3 He wrdt kleur waargenmen?... 3 2.4 Vergelijking CCD

Nadere informatie

De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting

De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting Lighting De nieuwe generatie energiebesparende buisverlichting De Philips MASTER LEDtube InstantFit integreert een LED-lichtbrn in de vrm van een traditinele lineaire flurescentielamp die geschikt is vr

Nadere informatie

De nieuwe generatie energiebesparende buisverlichting

De nieuwe generatie energiebesparende buisverlichting Lighting De nieuwe generatie energiebesparende buisverlichting MASTER LEDtube (EM/MAINS) De Philips MASTER LEDtube integreert een LED-lichtbrn in de vrm van een traditinele lineaire flurescentielamp die

Nadere informatie

De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting

De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting Lighting De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting De Philips integreert LED technlgie in een traditinele flurescentielampvrm. Dit prduct vrmt een simpel retrfit-alternatief vr algemene verlichting:

Nadere informatie

De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting

De nieuwe generatie energiebesparende T8 buisverlichting Lighting De nieuwe generatie energiebesparende buisverlichting De Philips MASTER LEDtube InstantFit integreert een LED-lichtbrn in de vrm van een traditinele lineaire flurescentielamp die geschikt is vr

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

Leren omgaan met energie

Leren omgaan met energie Leren mgaan met energie Met dank aan: CSG Reggesteyn, OBS De Peppel, & PCBS Jan Barbier Inhudspgaven Inleiding... 3 1. De Centrale verwarming... 4 Leerlingen pdracht... 4 Dcenten handleiding... 11 2. De

Nadere informatie

De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting

De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting Lighting De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting De Philips integreert LED technlgie in een traditinele flurescentie-lampvrm. Dit prduct vrmt een simpel retrfit-alternatief vr algemene

Nadere informatie

BLADERDEEG/KORSTDEEG

BLADERDEEG/KORSTDEEG BLADERDEEG/KORSTDEEG Brn: www.passie.hreca.nl - 2009 DE GRONDSTOFFEN Om de werking en de mgelijke afwijkingen van bladerdeeg te kunnen begrijpen, is het ndzakelijk iets te weten ver de rl die de verschillende

Nadere informatie

Philips MASTER VALUE MR16De ideale oplossing voor spotverlichting

Philips MASTER VALUE MR16De ideale oplossing voor spotverlichting Lighting Philips MASTER VALUE De ideale plssing vr sptverlichting De Philips MASTER VALUE is de nieuwe serie laagspanningshalgeen - vervangers ( VAC). De serie maakt niet alleen gebruik van de dr Philips

Nadere informatie

Fabels in isolatieland Wat waar is of niet waar

Fabels in isolatieland Wat waar is of niet waar Fabels in islatieland Wat waar is f niet waar Fabels verleven de tijden. Sms is dat ged. Maar het kan k verkeerd uitpakken. Eind jaren '70 bracht Sven (Stichting vrlichting energiebesparing nederland)

Nadere informatie

Philips MASTER VALUE MR16De ideale oplossing voor spotverlichting

Philips MASTER VALUE MR16De ideale oplossing voor spotverlichting Lighting Philips MASTER VALUE MR6De ideale plssing vr sptverlichting MASTER VALUE LEDspt LV De Philips MASTER VALUE MR6 is de nieuwe serie laagspanningshalgeen MR6- vervangers ( VAC). De serie maakt niet

Nadere informatie

Philips MASTER VALUE MR16De ideale oplossing voor spotverlichting

Philips MASTER VALUE MR16De ideale oplossing voor spotverlichting Lighting Philips MASTER VALUE MR6De ideale plssing vr sptverlichting De Philips MASTER VALUE MR6 is de nieuwe serie laagspanningshalgeen MR6- vervangers ( VAC). De serie maakt niet alleen gebruik van de

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste lampen voor uw woning

Zo kiest u de juiste lampen voor uw woning verlichting Zo kiest u de juiste lampen voor uw woning Overzicht soorten lampen Uitleg over informatie verpakking Welke gloeilamp waardoor vervangen Lampen brengen sfeer Met lampen verandert de sfeer van

Nadere informatie

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen.

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen. Vragenfrmulier Klant Beeld U heeft ns verzcht, m gezamenlijk, een gedegen vrstel ten aanzien van uw hyptheek uit te brengen. Onze bedrijfsfilsfie is, m samen met nze relaties, een inventarisatie te maken

Nadere informatie

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o Dienstenwijzer Z zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ns kantr is de Wet p het financieel tezicht van tepassing. Eén van de eisen die uit deze wet vlgt is dat wij u tijdig infrmeren ver

Nadere informatie

de warmtepomp Het verwarming systeem van de toekomst

de warmtepomp Het verwarming systeem van de toekomst de warmtepmp Het verwarming systeem van de tekmst Del van deze avnd inzicht geven in: rl warmtepmpen in de duurzame energietransitie he warmtepmpen werken islatie eisen van de wning welke type warmtepmp

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat een unieke trendvlgend systeem heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a.

Nadere informatie

DentalPlaza. De complete dentale doelgroep onder uw muisknop. Versie: 2.0 Datum: december 2008 Copyright DentalPlaza

DentalPlaza. De complete dentale doelgroep onder uw muisknop.  Versie: 2.0 Datum: december 2008 Copyright DentalPlaza DentalPlaza www.dentalplaza.nl De cmplete dentale delgrep nder uw muisknp Versie: 2.0 Datum: december 2008 Cpyright 2008 - DentalPlaza DentalPlaza is een initiatief van de InterEstate Grep Inleiding DentalPlaza

Nadere informatie

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017 SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE 23 28 SEPTEMBER 2017 1.WAARDENKAARTEN Hiernder wrden de waardenkaarten weergegeven. Uit 24 kaarten zijn er 6 gekzen die centraal staan bij dit team en het

Nadere informatie

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R Pauline Siebers Caching A A N M E L D I N G H E R F S T A C T I E 2 0 1 5 Dank vr je interesse in nze aanbieding! We willen startende ndernemers niet alleen fcus maar k slagkracht meegeven. Daarm wrdt

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

Leden begeleidingscommissie

Leden begeleidingscommissie bijlage 1. Leden begeleidingscmmissie Willy van der Steen Luis Schuerman Gjalt Jellesma Carla Cenen Fred Kk Aad van Tngeren Thijs Geurts MOgrep De Branchevereniging BinK GGD Nederland VNG Ministerie van

Nadere informatie

Nieuwe Vlaamse renovatiepremie vanaf 1 november 2015!

Nieuwe Vlaamse renovatiepremie vanaf 1 november 2015! Nieuwe Vlaamse renvatiepremie vanaf 1 nvember 2015! Hebt u plannen m uw wning te renveren? Dan kunt u misschien rekenen p de steun van de vernieuwde Vlaamse renvatiepremie. Vanaf 1 nvember 2015 kunt u

Nadere informatie

Energie besparen door een correcte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvoorbeeld in een basisschool

Energie besparen door een correcte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvoorbeeld in een basisschool Energie besparen dr een crrecte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvrbeeld in een basisschl 1. INLEIDING Veel verwarmingsinstallaties in schlgebuwen draaien p vlle teren, k wanneer er geen

Nadere informatie

Toepassing vrijstelling energiebelasting 2012 i.v.m. opwekken elektriciteit

Toepassing vrijstelling energiebelasting 2012 i.v.m. opwekken elektriciteit Verklaring Warmte Kracht Kppeling (WKK) Tepassing vrijstelling energiebelasting 2012 i.v.m. pwekken elektriciteit De afnemer: Bedrijfsnaam : Plaats : Klantnummer : BTW-nummer : verklaart hierbij ten beheve

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra.

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra. Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van reginale vervangingscentra. Frans Thmassen, directeur Onderwijs & Jeugd en EduStaf www.bmcimplementatie.nl De Wet werk en zekerheid

Nadere informatie

Update transacties. Voorbeelden

Update transacties. Voorbeelden Update transacties Wij willen deze eerste nieuwsbrief van het jaar beginnen met u allen een heel ged, geznd en succesvl 2013 te te wensen. Traditineel gaat de eerste nieuwsbrief van een nieuw jaar ver

Nadere informatie

Philips CorePro LED candle en lusters -de betaalbare oplossing voor LEDkaarslampen en -lusters

Philips CorePro LED candle en lusters -de betaalbare oplossing voor LEDkaarslampen en -lusters Lighting Philips repr LED candle en lusters -de betaalbare plssing vr LEDkaarslampen en -lusters repr LEDcandle De Philips repr LEDcandles en lusters zijn ntwrpen vr retrfitvervanging van gleilampen en

Nadere informatie

SPREEKBEURT WANDELENDE TAK

SPREEKBEURT WANDELENDE TAK l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WANDELENDE TAK ONGEWERVELDEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE WANDELENDE

Nadere informatie

De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting

De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting Lighting De nieuwe generatie, energiezuinige LED PLC verlichting CrePr LED PLC De Philips CrePr LED PLC integreert LED technlgie in een traditinele flurescentielampvrm. Dit prduct vrmt een simpel retrfit-alternatief

Nadere informatie

PROJECTWEDSTRIJD Promoot de Week van de Fair Trade 2015!

PROJECTWEDSTRIJD Promoot de Week van de Fair Trade 2015! PROJECTWEDSTRIJD Prmt de Week van de Fair Trade 2015! De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die als del heeft m Belgen te sensibiliseren rnd fair trade. Het is een initiatief van het Trade

Nadere informatie

De nieuwe generatie energiebesparende buisverlichting

De nieuwe generatie energiebesparende buisverlichting Lighting De nieuwe generatie energiebesparende buisverlichting MASTER LEDtube (EM/MAINS) De Philips MASTER LEDtube integreert een LED-lichtbrn in de vrm van een traditinele lineaire flurescentielamp die

Nadere informatie

Communicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting

Communicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting Cmmunicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting 1 Cmmunicatieplan gemeente Overijse Analyse Dit cmmunicatieplan en alle adviezen die er in staan zijn het resultaat van uitverig vrafgaand nderzek. De vlgende

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over goodwill

Veelgestelde vragen over goodwill Veelgestelde vragen ver gdwill Geschiedenis van gdwill 1. Waarm wrdt dit nderwerp nu ter sprake gebracht? Gdwill bestaat tch al heel lang? Al enige jaren hrt de LOVAH het geluid dat gdwill weer terug is.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Hoe kunnen we ons huis nog verwarmen?

Hoe kunnen we ons huis nog verwarmen? He kunnen we ns huis ng verwarmen? In deze kachel wrdt er... verbrand. Het is dan k een.... Je met er heel dikwijls een blkje pgien maar het is wel heel gezellig. Dit is een gaskachel. Je kan dit zien

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Resultaten Enquête Particulieren 2008

Resultaten Enquête Particulieren 2008 Resultaten Enquête Particulieren 2008 Gedrag & ervaringen van huishudelijke afnemers p de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt resultaten met betrekking tt slimme meters Deelrapprt vr de Vlaamse Reguleringsinstantie

Nadere informatie

Subsidies waar weidegang als voorwaarde kan worden gesteld

Subsidies waar weidegang als voorwaarde kan worden gesteld Bijlage 1 Weidegang stimuleren dr middel van subsidies Het is ged mgelijk m weidegang in de melkveehuderij te stimuleren met behulp van bestaande subsidies. Dit is een verzicht van de agr- en landbuwsubsidies

Nadere informatie