Handleiding Navigatiesysteem Reaction

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Navigatiesysteem Reaction"

Transcriptie

1 Handleiding Navigatiesysteem Reaction Nederlands september 2010, ver. 1.0

2 Inhoudsopgave: Starten met Navigatiesysteem Reaction... 3 De menu instellingen wijzigen... 3 Apparaatinstellingen... 4 De kaart gebruiken... 4 De kaartweergave wijzigen... 5 Besturingsinformatie... 9 De cursor gebruiken Kleuren schema s voor dag en nacht Routebeschrijving POI s (referentiepunten) Navigeren met Navigatiesysteem Reaction Het centrum van een plaats als bestemming selecteren Uw bestemming selecteren vanuit uw opgeslagen favorieten Uw bestemming selecteren uit de POI s Een meerpuntsroute plannen Een simulatie van de route bekijken Een route opslaan Een opgeslagen route gebruiken Snelmenu Routemenu Beheermenu... 26

3 Starten met Navigatiesysteem Reaction Nadat u het Navigatiesysteem Reaction voor de eerste keer heeft opgestart (on/off knop links bovenop), moet u het volgende doen: Selecteer de taal. U kunt deze later altijd onder Instellingen wijzigen. Selecteer de taal en de spreker voor de gesproken aanwijzingen. U kunt deze later altijd onder Instellingen wijzigen. Selecteer of u het programma wil starten in de Eenvoudige modus of de Geavanceerde modus. U kunt later altijd onder Instellingen van de ene naar de andere bedrijfsmodus wisselen. Hierna is het Navigatiesysteem Reaction klaar voor gebruik. Het navigatiesysteem in Eenvoudige modus: Het navigatiesysteem in Geavanceerde modus: De menu instellingen wijzigen U kunt het naviagtiesysteem Reaction naar eigen inzicht instellen.

4 Het menu Instellingen heeft twee pagina s met submenu s. Tik op opties weer te geven. om alle Apparaatinstellingen In dit menu kunt u enkele apparaat instellingen wijzigen zoals de achtergrondverlichting, het energiebeheer en de schermoriëntatie instellen. Tik op de volgende toetsen:,, Per sub-menu kunt u nu de gewenste wijzigingen aanbrengen. De kaart gebruiken Het kaartscherm wordt het meest gebruikt in het Navigatiesysteem Reaction. Het kan worden geopend vanuit het navigatiemenu door op te tikken. De details van een locatie op de kaart bekijken Als u tijdens het navigeren meer over uw actuele positie wilt weten: 1. Kijk naar de regel onderaan de kaart. Hier ziet u de straat waarin u zich bevindt en het huisnummer. 2. Tik op om het Positiemenu te openen.

5 3. Tik op. Het adres, de coördinaten en de lijst met POI s in uw omgeving worden dan weergegeven. U kunt de gegevens van elke andere locatie bekijken door deze op de kaart te selecteren: 1. Tik op een willekeurige plaats op de kaart om de besturingstoetsen weer te geven. 2. Tik op de kaart op de gewenste locatie. De cursor verschijnt dan de ( ). Het adres van de locatie wordt onderaan de kaart weergegeven. 3. Tik op de om het Cursormenu te openen. 4. Tik op. Het adres, de coördinaten en de lijst met POI s in uw omgeving worden dan weergegeven. Het gaat nog eenvoudiger wanneer u het gewenste punt zoekt via het Zoekmenu. Het Cursormenu wordt dan automatisch geopend. U hoeft alleen maar op te tikken. De kaartweergave wijzigen Met de volgende besturingselementen, kunt u het kaartvenster aan uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. De meeste symbolen verschijnen alleen wanneer u eenmaal op de kaart tikt en verdwijnen als ze enkele seconden niet geactiveerd zijn geweest. Handeling Symbool Omschrijving De kaart verplaatsen, d.m.v. slepen en loslaten Geen symbool U kunt de kaart in elke richting verplaatsen; tik op de kaart en blijf uw vinger erop houden. Beweeg vervolgens uw vinger in de richting waarin u de kaart wilt verplaatsen.

6 Kaartbedienings-toetsen Tik op deze toets om de volgende kaartbedienings-toetsen weer te geven of te verbergen: Uit- en inzoomen Linksom/rechtsom draaien (alleen in 3D) Omlaag/omhoog kantelen (alleen in 3D) Toetsen voor Zoominstellingen (alleen in 2D) Toetsen voor Zoom- en kantelinstellingen (alleen in 3D) Uit- en inzoomen Een groter of kleiner kaartgebied op het scherm weergeven. De maximale vergroting/verkleining van de kaart verschilt in de 2D- en 3D kaartweergavemodus. Omlaag en omhoog kantelen Hierbij verandert de verticale zichthoek op de kaart in 3Dmodus. Rechtsom en linksom draaien Hierbij verandert de horizontale zichthoek op de kaart in de 3Dmodus.

7 Weergavemodus Geeft in uw Navigatiesysteem Reaction de volgende kaartaanzichten: De traditionele opzichtweergave (2D) De perspectieve weergave (3D) Het symbool geeft altijd aan naar welke modus wordt overgeschakeld. Oftewel wanneer u in de 2D modus zit, ziet u de toets ; als u deze aantikt schakelt de navigatie over naar de 3D modus.

8 Smart Zoom Navigatiesysteem Reaction kan de kaart automatisch draaien, vergroten en verkleinen en kantelen, zodat u altijd een optimaal zicht hebt. Bij het naderen van een bocht zoomt het navigatiesyteem Reaction in en wordt de zichthoek vergroot. Wanneer de volgende afslag wat verder weg is, zoomt het navigatiesysteem Reaction uit en wordt de zichthoek verkleind. Tik eenmaal op deze toets om Smart Zoom in of uit te schakelen. Tik op deze toets en houdt deze vast om het maximum- en minimumzoomniveau voor Smart Zoom in te stellen. Terug naar GPS-positie Toetsen voor Zoominstellingen (in 2D en 3D) (2D) (3D) Tik op deze toets als u de kaart terug naar de GPS-positie wilt verplaatsen. Tik op een van de insteltoetsen om het zoomniveau op een vooraf bepaalde vaste waarde in te stellen. Smart Zoom is uitgeschakeld. Tik op een toets en houd deze vast om de waarde ervan in te stellen op het actuele zoomniveau, of de oorspronkelijke waarde te resetten

9 Kaartschaal Passend op het scherm Navigatiesysteem Reaction geeft de schaal van de kaart in 2D-modus weer. Deze toets wordt niet weergegeven op het kaartscherm. De toets is beschikbaar op de volgende schermen: Het scherm op kaart plannen : wanneer u een actieve route hebt, kunt u deze van begin tot einde op de kaart laten weergeven Het scherm Routeinformatie : op de kaart kan een volledig routelog worden weergegeven. Besturingsinformatie Pictogram Status van: Meer informatie Kwaliteit GPS- positie Status van de batterij Batterij wordt geladen Voertuigtype Hoe meer streepjes er verlicht zijn, hoe nauwkeuriger de GPSpositie is. Het aantal verlichtte streepjes geeft de resterende lading aan. De batterij wordt opgeladen. Indien alle lampjes verlicht zijn en niet meer knipperen, is de batterij volledig opgeladen. Dit symbool geeft het voertuigtype weer waarop de route wordt berekend.

10 De cursor gebruiken Plaats eerst de cursor op een van de volgende manieren op de gewenste plaats op de kaart: Zoek op locatie via het menu zoeken. De kaart wordt weergegeven met het geselecteerde punt (de cursor) in het midden en het Cursormenu wordt geopend met een reeks opties. Tik op het scherm en tik nogmaals om de cursor op de gewenste plek te plaatsen. Tik dan op om het Cursormenu te openen. U kunt de volgende handelingen uitvoeren: Toets Handeling Bij de actieve route kunt u de cursor als vertrekpunt nemen, door actuele GPS-positie te vervangen. (alleen beschikbaar in geavanceerde modus) Bij de actieve route kunt u de cursor als bestemming nemen, door de vorige bestemming te vervangen. Bij de actieve route kunt u de cursor als tussenpunt (tussenliggende bestemming) nemen, door de vorige bestemming te vervangen. (alleen beschikbaar in geavanceerde modus) Bij de actieve route kunt u de cursor als bestemming nemen, door van de vorige bestemming een tussenpunt te maken. (alleen beschikbaar in geavanceerde modus) Geeft de verschillende routes weer die door de beschikbare routeberekeningsmethoden zijn berekend. Kies de route die u het meest bevalt. (alleen beschikbaar in geavanceerde modus) Slaat de cursor op als POI (alleen beschikbaar in geavanceerde modus) Slaat de cursor op als favoriet Slaat de cursor op als verkeerscamera (alleen beschikbaar in geavanceerde modus)

11 Zet op de kaart een speld op de plaats waar de cursor staat (alleen beschikbaar in geavanceerde modus) Opent een scherm met naam, adres en coördinaten van de cursorpositie, alsmede de lijst met POI's in de omgeving ervan Kleuren schema s voor dag en nacht Navigatiesysteem Reaction maakt gebruik van verschillende kleurenschema s voor de weergave bij daglicht en in het donker. De daglichtkleuren zijn nagenoeg identiek aan de kleuren op de wegenkaarten Het kleurenschema voor s nachts maakt voor grotere vlakken gebruik van donkerder kleuren om het scherm niet te helder te maken. Het navigatiesysteem Reaction heeft verschillende kleurenschema s voor dag en nacht. Het programma kan automatisch schakelen tussen daglicht- en nachtkleuren, afhankelijk van de uurtijd en de GPS-positie enkele minuten voor zonsopgang, wanneer de hemel al helder wordt, en enkele minuten na zonsondergang, voordat het donker wordt.?? Route berekenen en herberekenen Navigatiesysteem Reaction berekent de route aan de hand van uw voorkeuren: Routeberekeningsmethode: Snel Kort Economisch Gemakkelijk Voertuigtypes: Auto Taxi Bus

12 Nood FietsVoetganger Wegtypes: Onverharde wegen Snelwegen Veerboten Planning grensovergangen Toestemming vereist Betaling per keer Periode betaling Navigatiesysteem Reaction herberekent de route automatisch wanneer u de voorgestelde routebeschrijving afwijkt. Routebeschrijving De routebeschrijving is de lijst met routegebeurtenissen, d.w.z. de aanwijzingen. In het kaartvenster kunt u de routebeschrijving op een van de volgende manieren weergeven: Tik tussen de velden Volgende afslag en Reisgegevens op het veld waar het symbool voor de daaropvolgende afslag wordt weergegeven (bijv. ). Tik in de geavanceerde modus op de volgende toetsen,,.

13 Het scherm Routebeschrijving biedt u de volgende opties: Toets Alle items in de lijst Beschrijving De kaart wordt weergegeven met de geselecteerde manoeuvre in het midden. Wijzigt het detailniveau van de Routebeschrijving. De niveaus zijn als volgt: Gedetailleerde aanwijzingen: alle kruispunten worden weergegeven Routebeschrijving: alleen belangrijke kruispunten worden weergegeven Wegenlijst: lijst met wegen waarover de route loopt < > Beweegt de kaart om de vorige of volgende manoeuvre weer te geven. POI s (referentiepunten) Een referentiepunt (POI) is een locatie die interessant kan zijn. Navigatiesysteem Reaction wordt geleverd met duizenden POI s, tevens kunt u uw eigen POI s aanmaken. POI s worden op de kaart aangegeven met speciale pictogrammen, ze zijn tamelijk groot en dus goed te zien. De pictogrammen zijn halftransparant, dus straten en kruispunten blijven goed zichtbaar.

14 Om een eigen POI op te slaan, plaatst u de cursor op de gewenste locatie en tikt u vervolgens op de volgende toetsen:,,. U kunt zelf selecteren welke POI-groepen u op de kaart wilt weergeven en welke u wilt verbergen, en vanaf welke zoomniveau de POI-pictogrammen te zien zijn. Tik op de volgende toetsen:, Waarschuwingen en snelheidsoverschrijding Kaarten bevatten soms informatie over maximumsnelheden die gelden op bepaalde wegen. Het is mogelijk dar deze informatie voor uw regio niet beschikbaar is of misschien niet voor alle wegen op de kaart helemaal juist is. Tik op de volgende toetsen: Als u de voor de camera geldende maximumsnelheid overschrijdt, gebeurt het volgende: In de hoek van de kaart verschijnt een symbool met de maximumsnelheid U hoort een waarschuwingsteken. Navigeren met Navigatiesysteem Reaction U kunt op verschillende manieren uw route plannen: Als u een enkelvoudige route wilt plannen (oftewel een route met slechts één bestemming), kunt u de bestemming selecteren en onmiddellijk vertrekken U kunt ook een route plannen met meerdere bestemmingen op de route (deze is alleen beschikbaar in geavanceerde modus) En u kunt een route plannen onafhankelijk van uw GPS-positie.

15 De bestemming van een enkelvoudige route selecteren Met het navigatiesysteem Reaction kunt u op diverse manieren uw bestemming selecteren: Gebruik de geselecteerde locatie op de kaart (de positie van de cursor) (hoofdstuk..) Voer (gedeeltelijk) het adres in (hoofdstuk ) Voer een adres met de postcode in, u hoeft dan niet de naam van de plaats in te voeren (hoofdstuk) Gebruik een opgeslagen route: o Een favoriet (hoofdstuk ) o Een POI (hoofdstuk.) o De historie van eerder gebruikte bestemmingen en tussenpunten (hoofdstuk ) TIP: Als u een ingegeven route op een later tijdstip wilt gebruiken, kunt u deze route opslaan voordat u vertrekt. Tik op de volgende toetsen om de route op te slaan:???.1.1de positie van de cursor instellen als bestemming 1. Zoek uw bestemming op de kaart 2. Tik op de plaats die u als bestemming wilt instellen. Daar verschijnt dan de cursor 3. Tik op om het Cursormenu te openen

16 4. De kaart wordt weergegeven met het geselecteerde punt. Tik op (eenvoudige modus) of De route wordt automatisch berekend. (geavanceerde modus) in het Cursormenu.??? 1.2 Een adres (gedeeltelijk) invoeren Als u een deel van het adres kent, is dit de snelste manier om u navigatiesyteem Reaction in te stellen. In hetzelfde scherm, kunt u een adres of plaats vinden, als u invoert: Het exacte adres, inclusief huisnummer Het centrum van een plaats De locatie halverwege de straat Een adres met postcode invoeren??? Een adres invoeren Dit gebeurt via het Navigatiemenu. 1. Tik op de volgende toetsen: (eenvoudige modus), of, (geavanceerde modus) 2. Het navigatiesyteem Reaction geeft aan in welk land de plaats zich bevindt. Desgewenst kunt u op de naam van het land klikken om een andere optie in de lijst te selecteren. 3. Om een plaatsnaam in te voeren:

17 * Tik op om een onlangs gebruikte plaatsnaam te selecteren * Om een nieuwe plaats in te voeren; A. tikt u op B. Begin met het invoeren van de eerste letters van de plaatsnaam C. Ga naar de lijst met zoekresultaten: * Zodra u enkele tekens heeft u ingevoerd, verschijnt er een lijst met items waarin deze tekenreeks voorkomt. * Tik op als u de lijst wilt openen voordat deze automatisch wordt weergegeven. D. Selecteer de plaats in de lijst 4. Voer de straatnaam in: A. Tik op B. Begin met het invoeren van de straatnaam C. Ga naar de lijst met zoekresultaten: * Zodra u enkele tekens heeft ingevoerd, verschijnt er een lijst met items waarin deze tekenreeks voorkomt. * Tik op als u de lijst wilt openen voordat deze automatisch wordt weergegeven. D. Selecteer de straat in de lijst 5. Voer het huisnummer in: A. Tik op B. Voer het huisnummer in C. Tik op zodra u klaar bent met het invoeren van het adres.

18 6. De route wordt op de kaart weergegeven, met het geselecteerde punt in het midden. Tik op (eenvoudige modus) of (geavanceerde modus) in het Cursormenu. De route wordt automatisch berekend. Het centrum van een plaats als bestemming selecteren Het centrum van een plaats is een willekeurig punt dat de makers van de kaart hebben gekozen, meestal is dit willekeurige punt het belangrijkste kruispunt van in plaats. 1. Tik op de volgende toetsen: (eenvoudige modus) of, (geavanceerde modus) 2. Het navigatiesyteem Reaction geeft aan in welk land de plaats zich bevindt. Desgewenst kunt u op de naam van het land klikken om een andere optie in de lijst te selecteren. 3. Om een plaats in te voeren: * om een onlangs gebruikte plaatsnaam te selecteren * Om een nieuwe plaats in te voeren; A. Tik op de toets met de naam van de plaats, of als u het land heeft gewijzigd, tik op : B. Begin met het invoeren van de plaatsnaam C. Ga naar de lijst met zoekresultaten: * zodra u enkele tekens heeft ingevoerd, verschijnt een lijst met items waarin deze tekenreeks voorkomt. * Tik op als u de lijst wilt openen voordat deze automatisch wordt weergegeven. D. Selecteer de plaats in de lijst

19 4. Tik op de toets 5. De kaart wordt weergegeven, met het geselecteerde punt in het midden. Tik op, de route wordt automatisch berekend.??? Een adres met postcode invoeren 1. Tik op de volgende toetsen: (eenvoudige modus) of, (geavanceerde modus). 2. Het navigatiesyteem Reaction geeft aan in welk land de plaats zich bevindt. Desgewenst kunt u op de naam van het land klikken om een andere optie in de lijst te selecteren. 3. Tik op de naam van de plaats en voer de postcode in: A. Voer het begin van de postcode in B. Ga naar de lijst met zoekresultaten: * Zodra u enkele cijfers heeft ingevoerd verschijnt een lijst met overeenkomende codes. * Tik op als u de lijst wilt openen voordat deze automatisch wordt weergegeven. C. Selecteer de plaats in de lijst 4. Voer de straatnaam in: A. Tik op. B. Begin met het invoeren van de straatnaam. C. Ga naar de lijst met resultaten: * Zodra u enkele tekens heeft ingevoerd, verschijnt er een lijst met items waarin deze tekenreeks voorkomt.

20 * Tik op als u de lijst wilt openen voordat deze automatisch wordt weergegeven. 5. Voer het huisnummer in: A. Tik op het. B. Voer het huisnummer in. C. Tik op als u de lijst wilt openen voordat deze automatisch wordt weergegeven. 6. De kaart wordt weergegeven, met het geselecteerde punt in het midden. Tik op, de route wordt automatisch berekend. Uw bestemming selecteren vanuit uw opgeslagen favorieten U kunt als bestemming een plaats selecteren die u eerder als favoriet heeft opgeslagen. 1. Tik op de volgende toetsen: (eenvoudige modus) of, (geavanceerde modus). 2. Tik op de favoriet die u als bestemming wilt instellen 3. De kaart wordt weergegeven. Tik op, de route wordt dan automatisch berekend. Uw bestemming selecteren uit de POI s U kunt ook uw bestemming selecteren aan de hand van de POI s welke in het navigatiesysteem Reaction zijn opgenomen.

21 1. Tik op de volgende toetsen: (eenvoudige modus) of, (geavanceerde modus). 2. Selecteer het gebied waar u in de POI s wilt zoeken: * De POI wordt gezocht in de buurt van een bepaald adres * De kaart wordt weergegeven met de cursor in het midden. Verplaats deze cursor indien nodig en tik dan op buurt van de aangegeven locatie.. De POI wordt gezocht in de * De POI wordt gezocht rondom uw GPS- positie * de POI wordt gezocht rondom uw bestemming van de route * De POI wordt niet gezocht in een bepaalde buurt, maar aan de hand van hoever u van uw actieve route moet afwijken. Dit kan handig zijn wanneer u zoekt naar bijvoorbeeld een tankstation waarvoor u slechts minimaal van de route hoeft af te wijken. 3. U kunt de zoekopdracht op de volgende manieren beperken: A. Selecteer de POI-groep en indien nodig daarna de POI- subgroep. B. Om de POI op naam te zoeken, tikt u op en voert u een deel van de naam in. C. Om een lijst met alle POI s in een bepaalde POI-groep weer te geven, drukt u op en vervolgens op zonder een deel van de naam in te voeren. D. Tik in de lijst op de gewenste POI.

22 E. De kaart wordt weergegeven. Tik op de route wordt dan automatisch berekend. Een meerpuntsroute plannen Deze functie is alleen beschikbaar indien u het navigatiesysteem Reaction in de geavanceerde modus gebruikt. 1. Een meerpuntsroute is een uitbreiding van een enkelvoudige route, er moet dus een route actief zijn om een meerpuntsroute in te kunnen stellen. 2. Selecteer een nieuwe locatie, op dezelfde manier als dat je een enkelvoudige route instelt. Deze nieuwe locatie wordt dan een extra bestemming. 3. De kaart wordt weergegeven, met het geselecteerde punt in het midden en het Cursormenu wordt automatisch geopend. 4. Tik op als u het hele Cursormenu inclusief de aanvullende functies wilt openen. 5. Voeg nu het nieuwe punt toe aan de bestaande route: * Tik op om dit punt als tussenpunt voor de eindbestemming aan de route toe te voegen. * Tik op om dit punt als nieuwe eindbestemming in te stellen. Uw vorige bestemming wordt dan in de route opgenomen als laatste tussenpunt. U kunt bovenstaande stappen zo vaak als gewenst herhalen en dus meerdere tussenpunten in een route opnemen. Telkens wanneer u een nieuw tussenpunt toevoegd wordt de route automatisch herberekend.

23 Een simulatie van de route bekijken Deze functie is alleen beschikbaar in de geavanceerde modus. De simulatie wordt ingesteld in het Kaartscherm van het navigatiesysteem Reaction. 1. Tik op de volgende toetsen: 2. Het Routemenu wordt weergegeven. Er zijn twee mogelijkheden om een routesimulatie weer te geven: * Tik op om de simulatie met hoge snelheid uit te voeren * Tik op om de simulatie op normale snelheid en met gesproken aanwijzingen uit te voeren. 3. U kunt de simulatie afbreken door op te tikken, of door tweemaal op de kaart te tikken.??.4 De actieve route wissen Zowel in de eenvoudige als geavanceerde modus is het het makkelijkst om de actieve route te wissen door op het veld volgende afslag in het Kaartscherm te tikken en vervolgens op. In de geavanceerde modus is er nog een andere mogelijkheid om de actieve route te wissen. Tik op de volgende toetsen:,,. Let op: Indien de actieve route meerder tussenpunten bevat, kunt u de route niet zomaar wissen. Tik meerdere malen op tussenpunten verdwijnen. Toets vervolgens op gewist., totdat alle. De hele route wordt

24 Een route opslaan Deze functie is alleen beschikbaar in de geavanceerde modus en te gebruiken in het Kaartmenu. 1. Tik achtereenvolgens op de volgende toetsen 2. Geef de opgeslagen route naam en druk op de toets. Zowel de route als de routebeschrijving worden opgeslagen. Een opgeslagen route gebruiken Deze functie is alleen beschikbaar in de geavanceerde modus en te gebruiken in het Kaartmenu. 1. Tik achtereenvolgens op de volgende toetsen,, 2. Tik op de opgeslagen route welke u wilt gebruiken. 3. Hoogstwaarschijnlijk is het vertrekpunt van de opgeslagen route niet uw actuele GPS-positie. U moet bevestigen dat u wel/niet uw actuele GPS-positie als vertrekpunt van de geladen route wilt nemen. 4. De kaart wordt weergegeven,eventueel wordt de route herberekend en u kunt beginnen aan u route. Snelmenu Het snelmenu bevat een aantal functies die tijdens het navigeren ingeschakeld kunnen worden. Dit snelmenu wordt rechtstreeks vanuit het Kaartmenu geopend door op te tikken. Onderstaande is de afbeelding van het snelmenu dat nu geopend wordt.

25 Als u in het snelmenu op een willekeurige toets tikt (behalve de toets Voertuigtype ) komt u direct terug in het Kaartscherm. Wanneer een functie in het snelmenu is ingeschakeld, dan is de betreffende functieknop verlicht (in het voorbeeld, de geluids - en de gebouwen knop). De snelknop van het Voertuigtype werkt anders, het is een meerkeuzetoets. Met deze toets opent u een lijst met beschikbare opties, het symbool van het geselecteerde voertuigtype wordt verlicht aangegeven. Routemenu Toets Beschrijving Opent een scherm met nuttige route- en reisgegevens. U kunt hier alle aanwijzingen bekijken die Nav N Go igo 8 tijdens de navigatie zal geven. U kunt manoeuvres en straten uitsluiten en zo de route aan uw voorkeuren aanpassen. U kunt de route aanpassen: tussenpunten toevoegen en de volgorde ervan wijzigen. Wist de actieve route met alle routepunten (vertrekpunt, tussenpunten en bestemming). Als u later dezelfde route nogmaals wilt rijden, moet die helemaal opnieuw worden berekend. U kunt de actieve route opslaan voor later gebruik. U kunt een eerder opgeslagen route laden voor navigatiedoeleinden. Opent het scherm Route-instellingen waar u de instellingen voor het voertuig, de wegtypes die worden gebruikt voor de routeberekening, of de berekeningsmethode kunt wijzigen.

26 U kunt een demo van de route afspelen op hoge snelheid. U kunt een demo van de route afspelen op normale snelheid. Beheermenu In het beheermenu kunt u uw opgeslagen inhoud van het navigatiesysteem Reaction beheren. Tik op de volgende toetsen:,. In dit menu kunt u uw opgeslagen routes, historiek, routelogs, favorieren en POI s beheren. Bijvoorbeeld om de eerder opgeslagen routes te wissen tikt u achtereenvolgens de volgende toetsen in:,,. U kunt enkel een geselecteerde route wissen door op te tikken, of alles routes ineens wissen door te tikken op.

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL DUTCH Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

NAVIGATIE. Quick Start Guide X-302MH. Nederlands. Rev 1.0

NAVIGATIE. Quick Start Guide X-302MH. Nederlands. Rev 1.0 NAVIGATIE Quick Start Guide X-302MH Nederlands Rev 1.0 Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

Handleiding Nav N Go igo 8

Handleiding Nav N Go igo 8 Handleiding Nav N Go igo 8 Navigatiesoftware voor PDA Nederlands April 2008, ver. 1.1 Copyrightmededeling Het product en de informatie in deze handleiding kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden

Nadere informatie

Handleiding Nav N Go igo 8

Handleiding Nav N Go igo 8 Handleiding Nav N Go igo 8 Navigatiesoftware voor PDA Nederlands februari 2008, ver. 1.0 Copyrightmededeling Het product en de informatie in deze handleiding kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden

Nadere informatie

Z-EMAP50 ESSENTIAL II NAVIGATION QUICK START GUIDE

Z-EMAP50 ESSENTIAL II NAVIGATION QUICK START GUIDE Z-EMAP50 ESSENTIAL II NAVIGATION QUICK START GUIDE NL Basisinstellingen 1. Selecteer uw gewenste taal en klik vervolgens op om uw selectie te bevestigen. U kunt dit later wijzigen in Regionale instellingen.

Nadere informatie

Multimedia Navigation New York 835 W

Multimedia Navigation New York 835 W www.blaupunkt.com Multimedia Navigation New York 835 W Bedieningshandleiding Navigatie Bedankt dat u de Blaupunkt Navigation hebt gekozen als uw autonavigatiesysteem. Begin uw apparaat meteen te gebruiken.

Nadere informatie

Z-E3756 NAVIGATION SNELSTARTGIDS NL

Z-E3756 NAVIGATION SNELSTARTGIDS NL Z-E3756 NAVIGATION SNELSTARTGIDS NL Basisinstellingen 1. Selecteer uw gewenste taal en tik vervolgens op om uw selectie te bevestigen. U kunt dit later wijzigen onder Regionale instellingen. 2. Lees de

Nadere informatie

Handleiding Alpine Navigation

Handleiding Alpine Navigation Handleiding Alpine Navigation Navigatiesoftware voor de Alpine INE-W920R/INE-W928R Nederlands (NL) Bedankt dat u de Alpine-NAVI hebt gekozen als uw autonavigatiesysteem. Begin uw apparaat meteen te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding. Nederlands

Handleiding. Nederlands Handleiding Nederlands Bedankt dat u de Clarion NX502ETRK hebt gekozen als uw autonavigatiesysteem. Begin Clarion NX502ETRK meteen te gebruiken. In dit document vindt u een gedetailleerde beschrijving

Nadere informatie

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE NL Basisinstellingen 1. Selecteer uw gewenste taal en tik vervolgens op om uw selectie te bevestigen.u kunt dit later wijzigen in Regionale instellingen. 2.

Nadere informatie

Handleiding BULLIT NAVI

Handleiding BULLIT NAVI Handleiding BULLIT NAVI Navigatiesoftware voor BULLIT producten Nederlands DocVersion Copyrightmededeling Het product en de informatie in deze handleiding kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Drive

Gebruikershandleiding HERE Drive Gebruikershandleiding HERE Drive Uitgave 1.0 NL HERE Drive HERE Drive brengt u naar de plaats van bestemming via routebeschrijvingen met spraakbegeleiding. U kunt: De weg vinden in uw eigen land of regio

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Maps

Gebruikershandleiding Nokia Maps Gebruikershandleiding Nokia Maps Uitgave 1.0 NL Nokia Maps Nokia Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg

Nadere informatie

Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE

Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE NL Basisinstellingen 1. Selecteer uw gewenste taal en tik vervolgens op om uw selectie te bevestigen.u kunt dit later wijzigen in Regionale instellingen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Maps

Gebruikershandleiding HERE Maps Gebruikershandleiding HERE Maps Uitgave 1.0 NL HERE Maps HERE Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg vinden

Nadere informatie

GPS NAVIGATION SYSTEM NAV USER MANUAL MOTOR HOME

GPS NAVIGATION SYSTEM NAV USER MANUAL MOTOR HOME GPS NAVIGATION SYSTEM NAV USER MANUAL MOTOR HOME DUTCH Bedankt dat u de Zenec Device hebt gekozen als uw autonavigatiesysteem. Neem eerst de snellestartgids door en begin het apparaat meteen te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding. Alpine Navigation System. Navigatiesoftware voor de Alpine Navigation System. Nederlands maart 2015, versie 1.0

Handleiding. Alpine Navigation System. Navigatiesoftware voor de Alpine Navigation System. Nederlands maart 2015, versie 1.0 Handleiding Alpine Navigation System Navigatiesoftware voor de Alpine Navigation System Nederlands maart 2015, versie 1.0 Inhoud 1 Waarschuwingen en veiligheidsinformatie... 5 2 Aan de slag... 6 2.1 Basisinstellingen...

Nadere informatie

Handleiding NX404E. Nederlands

Handleiding NX404E. Nederlands Handleiding NX404E Nederlands Bedankt dat u de Clarion NX404 hebt gekozen als uw autonavigatiesysteem. Begin Clarion NX404 meteen te gebruiken. In dit document vindt u een gedetailleerde beschrijving van

Nadere informatie

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Mapsource handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Inhoud deel 1 Schermindeling Menu s Werkbalken Statusbalk tabbladen Kaartmateriaal Kaartmateriaal selecteren Kaartmateriaal verwijderen

Nadere informatie

Sensus Connected Touch navigation

Sensus Connected Touch navigation Handleiding Sensus Connected Touch navigation Navigatiesoftware voor igo navigation Nederlands oktober 2013, ver. 2.0 Bedankt dat u de igo navigation hebt gekozen als uw autonavigatiesysteem. Begin igo

Nadere informatie

Overzicht van het navigatiesysteem

Overzicht van het navigatiesysteem OVERZICHT VAN HET NAVIGATIESYSTEEM Een verklarende woordenlijst, de touch-screentoetsen, de typen routebegeleidingsschermen en andere begeleidingsfuncties worden beschreven op de volgende pagina s. Voordat

Nadere informatie

NVE-M300P Navigatiemodule Gebruikershandleiding

NVE-M300P Navigatiemodule Gebruikershandleiding NVE-M300P Navigatiemodule Gebruikershandleiding 1 1 Belangrijke informatie Lees deze informatie aandachtig door voordat u dit product gebruikt Dit product geeft u elke keer wanneer u moet afslaan veilige

Nadere informatie

Met de app Kaarten kunt u een locatie zoeken en een route uitstippelen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig.

Met de app Kaarten kunt u een locatie zoeken en een route uitstippelen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig. Erratum ios 6, app Kaarten 1 Kaarten Met de app Kaarten kunt u een locatie zoeken en een route uitstippelen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig. Schakel, indien nodig, Wi-Fi in 6 Zo opent u

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

HDS Live Verkorte handleiding

HDS Live Verkorte handleiding HDS Live Verkorte handleiding NL Toetsen Pagina's D FG MOB B C E H I J B C D E F G H I J Waypoint Pijlen Exit Enter In-/uitzoomen Menu Voeding Snelle toegang* Druk in om de Home pagina te activeren Druk

Nadere informatie

Handleiding en Tutorials

Handleiding en Tutorials Handleiding en Tutorials TomTom MOBILE - Gebruikershandleiding Copyright 1996-2004 TomTom B.V., The Netherlands. TomTom is a trademark of TomTom BV. Data copyright 2004 Tele Atlas N.V., The Netherlands.

Nadere informatie

HDS Gen3 Verkorte handleiding

HDS Gen3 Verkorte handleiding HDS Gen3 Verkorte handleiding NL Overzicht 1 4 6 5 7 2 3 8 9 10 11 12 Nr. Toets Functie 1 Touchscreen 2 De paginaknop Hiermee kunt u de home pagina activeren 3 Cursortoetsen 4 5 Toetsen voor in-/uitzoomen

Nadere informatie

Navigatiesysteem. Gebruikershandleiding

Navigatiesysteem. Gebruikershandleiding Navigatiesysteem Gebruikershandleiding Bedankt dit product PHILIPS met een oplossing van navigatie aan te kopen. Deze handleiding bevat belangrijke informatie over het gebruik van uw GPS. Lees deze handleiding

Nadere informatie

16 GPS SOFTWARE. On Track / Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv Houten-Antwerpen Foeke Jan Reitsma Joost Verbeek Pagina 1

16 GPS SOFTWARE. On Track / Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv Houten-Antwerpen Foeke Jan Reitsma Joost Verbeek Pagina 1 16 GPS SOFTWARE 16.2.a MapSource MapSource is het programma dat bij de oudere generatie Garmin-gps-apparaten (eerste generatie etrex en map60) wordt geleverd of los te koop was. Het werkt echter niet optimaal

Nadere informatie

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor Trainingen Via de functieknop Trainingen creëer en bewerk je routes en trainingen van de verschillende trainingstypes: Catalyst, Video, GPS Rides en Virtual Reality. Nieuwe training Hier stel je een nieuwe

Nadere informatie

GO x40, GO x30, GO x20, GO x10, GO,XXL IQ Routes, XL IQ Routes, XL,ONE, ONE 2nd edition, Urban Rider, Rider Pro

GO x40, GO x30, GO x20, GO x10, GO,XXL IQ Routes, XL IQ Routes, XL,ONE, ONE 2nd edition, Urban Rider, Rider Pro Ritten rijden met de TomTom Is uw TomTom geschikt om ritten te rijden? Met ritten bedoelen we routes, langs meerdere zogenaamde routepunten, uitgezet door iemand en opgeslagen als een geschikt digitaal

Nadere informatie

GO XSE Beknopte handleiding

GO XSE Beknopte handleiding GO XSE Beknopte handleiding NL Voorpaneel 1 Nummer Toets 1 Voeding Functie Druk één keer om het dialoogvenster Systeem regelingen te openen. Houd de knop ingedrukt om de unit aan of uit te zetten. Het

Nadere informatie

Multimedia Navigation Philadelphia 835

Multimedia Navigation Philadelphia 835 www.blaupunkt.com Multimedia Navigation Philadelphia 835 Bedieningshandleiding Navigatie Bedankt dat u de Blaupunkt Navigation hebt gekozen als uw autonavigatiesysteem. Begin uw apparaat meteen te gebruiken.

Nadere informatie

Het aanraakscherm gebruiken

Het aanraakscherm gebruiken Het aanraakscherm gebruiken Je bedient je tablet met je vingers. Sommige toestellen kunnen ook met behulp van een speciale pen, stylus genaamd, bediend worden. Je gebruikt de volgende technieken. Tik Je

Nadere informatie

Configureren van een Net2 Entry - Paneel

Configureren van een Net2 Entry - Paneel Configureren van een Net2 Entry - Paneel Overzicht Het Net2 Entry paneel is een robuust intercom paneel met ingebouwde intercom en toegangscontrole functies. Het paneel is PoE gevoed en communiceert met

Nadere informatie

Google. Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Translate. Google Maps.

Google. Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Translate. Google Maps. Google Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Zoeken Google Maps Google Translate Youtube 1 Google Zoeken Beschrijving Zoek sneller en gemakkelijker

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Handleiding Vervoerder

Handleiding Vervoerder Vervoerder Hoogstaande service naar uw klant, tijdsbesparing voor uw planning, gemak voor de chauffeur en kostenbesparend voor uw bedrijf. Web: www.easytrans.nl Mail: info@easytrans.nl Tel: 085-0479 475

Nadere informatie

Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken

Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken 0PGERICHT 29 DECEMBER 1967 1. Route via Email binnenhalen, herberekenen en sturen naar toestel. 1.1. Van Email op de computer: Open je e-mailbox

Nadere informatie

Beste MotoFunTours relatie,

Beste MotoFunTours relatie, Beste MotoFunTours relatie, De door u ontvangen motorroutes zijn opgezet en gecontroleerd door MotoFunTours aan de hand van de meest recente versie van Garmin GPS kaartmateriaal. Desondanks kunnen er verschillen

Nadere informatie

Traffic Message Channel (TMC)

Traffic Message Channel (TMC) WERKINGSPRINCIPE Radio Data System Traffic Message Channel (RDS-TMC) (verkeersinformatiekanaal RDS-TMC ) is een functie waarmee verkeersopstoppingen in uw regio worden gemeld. De functie gebruikt radioprogramma

Nadere informatie

Introductie... Snelle uitleg... Aanraakbare items... Simpel zoeken en navigeren... Het gebruiken van bewegingen in Map View

Introductie... Snelle uitleg... Aanraakbare items... Simpel zoeken en navigeren... Het gebruiken van bewegingen in Map View Inhoudsopgave Introductie... Snelle uitleg... Aanraakbare items... Pijlen... Snelstart.. Simpel zoeken en navigeren... Deel 1. Aan de slag Bewegingen... Het gebruiken van bewegingen in Map View Selecteren

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G E L V 1 5

H A N D L E I D I N G E L V 1 5 H A N D L E I D I N G E L L @ V 1 5 INHOUD Revision Data... 2 Introductie... 3 Ell@ Layout... 4 Aanzetten Ell@... 5 Unlocken van Ell@... 5 Hoofdmenu... 5 Raadplegen planning... 6 Invoeren prestatie...

Nadere informatie

FreightCentral Verkorte handleiding - v1.0

FreightCentral Verkorte handleiding - v1.0 FreightCentral Verkorte handleiding - v1.0 Inhoudsopgave Pagina 1. OVERZICHT: UW DASHBOARD 2 2. INZICHT IN DE WERKSTROOM 3 3. HOE EN WAT: VRACHT AANMAKEN Stap 1: Basisfuncties 4 Stap 2: Geavanceerde functies

Nadere informatie

Waarschuwingen. Controleer dat uw positie stabiel is voordat u uw reis begint.

Waarschuwingen. Controleer dat uw positie stabiel is voordat u uw reis begint. De onderstaande symbolen worden in de handleiding en op het apparaat zelf gebruikt als waarschuwing. Hiermee wordt getoond hoe het product veilig en correct wordt gebruikt om persoonlijk letsel aan u en

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Tanken op of nabij de route. 3 opties om een tankstation te selecteren

Tanken op of nabij de route. 3 opties om een tankstation te selecteren 3 opties om een tankstation te selecteren Opties In deze instructie heb ik drie opties uitgewerkt die naar mijn mening het meest handig zijn om te bepalen waar / wanneer je een tankstop maakt. Optie 1

Nadere informatie

RDN 575BT. Nederlands. Navigatie handleiding

RDN 575BT. Nederlands. Navigatie handleiding RDN 575BT Navigatie handleiding Nederlands Navigatie kaartupdate Na de eerste verbinding met de GPS-satelliet, heb je een jaar de tijd om een gratis kaartupdate te downloaden! Hoe werkt het Ga naar: www.naviextras.com

Nadere informatie

O-synce NAVI2move. Gebruikershandleiding NEDERLANDS

O-synce NAVI2move. Gebruikershandleiding NEDERLANDS O-synce NAVI2move Gebruikershandleiding NEDERLANDS Versie Juni 2011 1 OM TE BEGINNEN... 4 1.1 Download en installeer het NaviControlCenter...4 1.2 Opladen...4 1.3 Het aan- en uitzetten van de NAVI2move...4

Nadere informatie

Handleiding ipad. Powered by

Handleiding ipad. Powered by Handleiding ipad Powered by Aan de slag Met deze handleiding kunt u direct aan de slag met de ipad. Hoe beeldbelt u met zorgverleners, familie en vrienden? Hoe werkt het aanraakscherm? Wat kunt u doen

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding JupiterPro P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm... 5 Ontvangen en lezen van de meldingen.. 6 Prioriteit per capcode selecteren

Nadere informatie

GPS Instructie MC de Kraats. Mapsource gebruik

GPS Instructie MC de Kraats. Mapsource gebruik GPS Instructie MC de Kraats Mapsource gebruik Mapsource en City Navigator Doel programma: Maken van routes op je computer Bestaat uit: Programma waar je in werkt: Mapsource Kaartmateriaal wat je gebruikt:

Nadere informatie

Handleiding X-302BT. Navigatiesoftware. Nederlands oktober 2014, ver. 1.0

Handleiding X-302BT. Navigatiesoftware. Nederlands oktober 2014, ver. 1.0 Handleiding X-302BT Navigatiesoftware Nederlands oktober 2014, ver. 1.0 Handleiding XZENT X-302BT Navigatiesoftware voor de X-302BT Nederlands oktober 2014, ver. 1.0 Bedankt dat u de X-302BT hebt gekozen

Nadere informatie

GO XSE Verkorte handleiding

GO XSE Verkorte handleiding GO XSE Verkorte handleiding NL Voorpaneel 1 Nummer Toets 1 Voeding Functie Druk één keer om het dialoogvenster Systeem regelingen te openen. Houd de knop ingedrukt om de unit aan of uit te zetten. Het

Nadere informatie

Handleiding MioMap v3.2

Handleiding MioMap v3.2 Handleiding MioMap v3.2 Navigatiesoftware voor Mio DigiWalker C710 Nederlands Augustus 2006 (v1.00) Copyright-bericht Het product en de informatie in deze handleiding kan op ieder ogenblik worden aangepast

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

6. De standaard apps op uw Samsung telefoon

6. De standaard apps op uw Samsung telefoon 139 6. De standaard apps op uw Samsung telefoon Naast de apps Telefoon, Berichten, E-mail en Internet staat er nog een aantal andere standaard apps op uw telefoon. De app S Planner is de digitale agenda

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere

Nadere informatie

Inhoud van de handleiding

Inhoud van de handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen zich vertrouwd te maken met uw Bang & Olufsen-product. De Het bedie- referentiehandboeningshandleiding

Nadere informatie

Garmin fleet 590 Snelstartgids. Juli _0A Gedrukt in Taiwan

Garmin fleet 590 Snelstartgids. Juli _0A Gedrukt in Taiwan Garmin fleet 590 Snelstartgids Juli 2013 190-01505-55_0A Gedrukt in Taiwan Fleet-abonnement Voordat u de functies voor wagenparkbeheer op het toestel kunt gebruiken, moet uw bedrijf beschikken over een

Nadere informatie

GPS NAVIGATION SYSTEM MAIN USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM MAIN USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM MAIN USER MANUAL DUTCH Bedankt dat u deze ZENEC naviceiver hebt gekozen als uw autonavigatiesysteem. Begin uw apparaat meteen te gebruiken. In dit document vindt u een gedetailleerde

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. Mercurius. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. Mercurius. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding Mercurius P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm 5 Ontvangen en lezen van de meldingen... 6 Een bericht op slot zetten 7 Een bericht

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Navigatie

Veelgestelde vragen Navigatie Veelgestelde vragen 2017- Navigatie 1 Honda Connect - Veelgestelde vragen Navigatie & updates van navigatiekaarten. Vraag: Is er een Help-menu in Garmin Navigation? A: Ja, selecteer de volgende optie op

Nadere informatie

OREGON -serie 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. verkorte handleiding

OREGON -serie 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. verkorte handleiding OREGON -serie 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t verkorte handleiding Lees de gids Belangrijke veiligheids- en productinformatie in de verpakking voor productwaarschuwingen en andere belangrijke informatie.

Nadere informatie

Snel aan de slag met KaartViewer

Snel aan de slag met KaartViewer Gebruikershandleiding KaartViewer versie 2.x Versie 2017 Nu met uitgebreide filtermogelijkheden Snel aan de slag met KaartViewer Bij deze actie moet u goed opletten Tip: er zijn meerdere mogelijkheden

Nadere informatie

Fitness Tracker Nederlandse Handleiding

Fitness Tracker Nederlandse Handleiding Fitness Tracker Nederlandse Handleiding www.fitness-tracker.nl Inhoudsopgave 1. Voordat u begint... 2 1.1 Waarschuwing... 2 1.2 Smartphone ondersteuning... 2 1.3 Opladen... 2 2. Koppelen met uw smartphone...

Nadere informatie

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13.1. Inleiding...1 13.2. Icoonomschrijving...2 13.3. Menu Bestand...3 13.3.1. Nieuwe Bibliotheek maken... 3

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

Meer doen met uw ipad ios 9

Meer doen met uw ipad ios 9 1 Meer doen met uw ipad ios 9 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (tweede druk) en het besturingssysteem ios 9 Hebt u een ipad met ios 8, dan kunt u een e-mail sturen naar

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding. Veiligheidsvoorschriften. Waarschuwingen. Korte handleiding. Navigatiesysteem

INHOUDSOPGAVE. Inleiding. Veiligheidsvoorschriften. Waarschuwingen. Korte handleiding. Navigatiesysteem NL INHOUDSOPGAVE Inleiding Veiligheidsvoorschriften Waarschuwingen Korte handleiding Navigatiesysteem DUT_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 28/05/2014 16:46 DUT_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 2 28/05/2014

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1. Afbeelding: V1.0 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.0 voor deze tabel De groene hoorn met OK erop Enter/beantwoorden Bellen In stand-by: Toegang naar bellijst In menu: enter knop De rode

Nadere informatie

Fashionable Fitness Tracker Nederlandse Handleiding

Fashionable Fitness Tracker Nederlandse Handleiding Fashionable Fitness Tracker Nederlandse Handleiding Inhoudsopgave 1. Voordat u begint...3 1.1 Waarschuwing...3 1.2 Smartphone ondersteuning...3 1.3 Opladen...3 2. Koppelen met uw smartphone...3 1.1 De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

1. Deze handleiding gebruiken

1. Deze handleiding gebruiken 1. Deze handleiding gebruiken Onderwerp Aan elk onderwerp zijn een nummer en titel toegewezen. Onderdeel Aan elk onderdeel is een titel toegewezen. Bedieningshandeling Aan elke bedieningshandeling is een

Nadere informatie

Personal Navigation System

Personal Navigation System Personal Navigation System Gebruikershandboek NV-U70 NV-U50T NV-U50 2005 Sony Corporation De aanwijzingen en gegevens in deze documentatie kunnen zonder voorafgaande aankondiging worden veranderd. Zonder

Nadere informatie

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen)

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Werkinstructie Geoweb Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Het volgende scherm verschijnt: Informatie vinden Er zijn

Nadere informatie

BeoSound Handleiding

BeoSound Handleiding BeoSound 3000 Handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met uw Bang & Olufsen-product.

Nadere informatie

GO x40, GO x30, GO x20, GO x10, GO,XXL IQ Routes, XL IQ Routes, XL,ONE, ONE 2nd edition, Urban Rider, Rider Pro

GO x40, GO x30, GO x20, GO x10, GO,XXL IQ Routes, XL IQ Routes, XL,ONE, ONE 2nd edition, Urban Rider, Rider Pro Ritten rijden met de TomTom 1. Is uw TomTom geschikt om ritten te rijden? Met ritten bedoelen we routes, langs meerdere zogenaamde routepunten, uitgezet door iemand en opgeslagen als een geschikt digitaal

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t Windows Movie maker. Inhoud 1. Installeren van Windows Movie Maker... 1 2. Vooraf rekening mee houden... 3 3. Aan de slag... 3 3.1 De werkruimte... 3 3.2 Een nieuw project starten... 4 3.3 Aanpassen van

Nadere informatie

Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide

Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide 1 Registreren 3 Koppelen telefoon 4 Muziek versturen met Bluetooth 5 Muziek afspelen 5 Bellen 6 Navigatie 7 POI's zoeken 8 USB navigatiebestemming 9

Nadere informatie

Starten met de ipad Aanvullend bestand over ios 7

Starten met de ipad Aanvullend bestand over ios 7 Starten met de ipad Aanvullend bestand over ios 7 3 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd.

Nadere informatie

Een nieuwe waarneming doorgeven

Een nieuwe waarneming doorgeven Een nieuwe waarneming doorgeven Zodra u heeft ingelogd kunt u beginnen met het doorgeven van een nieuwe waarneming. Om in het juiste scherm te komen klikt u op, linksboven in beeld. Het doorgeven van een

Nadere informatie

Navigatie computer met TS software

Navigatie computer met TS software Navigatie computer met TS software Artikel nr. 0277010 Gebruikers handleiding Nr. UM0972060, R1-1 08/2012 Nederlands Navigatie computer met TS software Artikel nr. 0277010 Gebruikers handleiding nr. IM0972060,

Nadere informatie

BeoCom 2. Bedieningshandleiding

BeoCom 2. Bedieningshandleiding BeoCom 2 Bedieningshandleiding Voordat u begint Deze handleiding bevat aanwijzingen voor het instellen en gebruiken van de handset BeoCom 2 in combinatie met een BeoLinebasisstation. U kunt de handset

Nadere informatie

1. Het Online platform

1. Het Online platform www.festplanner.nl FEST is een route optimalisatie programma. Het helpt bij het weergeven van optimale routes over meerdere adressen en het neemt de planning uit handen. Inhoud 1. het Online platform...

Nadere informatie

Handleiding. voor je nieuwe boek-e

Handleiding. voor je nieuwe boek-e Handleiding voor je nieuwe boek-e 2 Inleiding Om zeker te zijn dat we jou in de toekomst blijven voorzien van een van de meest performante bordboeksystemen op de onderwijsmarkt, bouwden we onze bordboeken

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

PMD-B200P Versie 2.0 Gebruikershandleiding

PMD-B200P Versie 2.0 Gebruikershandleiding 1 1 Belangrijke informatie Lees deze informatie aandachtig door voordat u dit product gebruikt Dit product geeft u elke keer wanneer u moet afslaan veilige instructies om u op de gewenste bestemming te

Nadere informatie

Routes herberekenen. In mapsource. 2010 - www.hansenwebsites.nl 1

Routes herberekenen. In mapsource. 2010 - www.hansenwebsites.nl 1 In mapsource 1 mapsource Open het programma mapsource om een route te bekijken en opnieuw te berekenen. Wanneer moet je herberekenen? Als het kaartmateriaal dat bij de vervaardiging van een route werd

Nadere informatie

BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING

BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING INDEX KENMERKEN 3 AFMETINGEN 3 AANSLUIT SCHEMA 4 GEBRUIK 5 NOTITIES 6 ALARMEN EN STILALARM 7 MENU OVERZICHT 7 SET-UP EN PROGRAMMERING

Nadere informatie

si.shimano.com Gebruikershandleiding

si.shimano.com Gebruikershandleiding (Dutch) si.shimano.com Gebruikershandleiding versie 1.4.1 INHOUDSOPGAVE Het gebruik... 3 Over de site... 3 Gebruik van de schermen... 4 Hoofdscherm... 4 Navigatie... 4 Navigatiemenu... 4 Het zoekscherm

Nadere informatie