Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen)"

Transcriptie

1 Werkinstructie Geoweb Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Het volgende scherm verschijnt: Informatie vinden Er zijn verschillende manieren om informatie te vinden maar een van de meest concrete is te zoeken via het tabblad zoeken. Hier kun je zoeken op bv. adres of postcode. Naast de standaard zoekopdracht zijn er gespecialiseerde zoekopdrachten, bijvoorbeeld zoeken op lantaarnpalen. In de kaartlagen lijst staan een aantal operationele kaartlagen en basiskaarten. De basiskaarten zijn bedoeld als ondergrond waarop operationele kaartlagen afgebeeld worden. Operationele kaartlagen die je wilt zien zul je zelf moeten aan en uitzetten. Een van de basiskaarten is mede gebaseerd op de percelen, maar zijn niet als zodanig selecteerbaar. Daarvoor moet je kaartlaag kadaster BRK aanzetten. Als je die aanvinkt, worden de percelen nogmaals zichtbaar met o.a. een perceel nummer. Dan kun je een perceel selecteren. Om de percelen laag ook zichtbaar te maken en de andere uit kun je uit beschikbare thema s basis zoeken selecteren en dan wordt de BAG, BGT en Kadaster BRK zichtbaar en de basiskaart niet meer. Als je een perceel hebt geselecteerd, krijg je het volgende beeld:

2 Als je nu in de plattegrond op het betreffende perceel klikt, zie je aan de linkerzijde een aantal gevonden objecten waaronder het perceel. Als je op perceel klikt (niet op Open rapport ) krijg je het volgende beeld:

3 Het perceel licht op en er wordt informatie getoond. Ook de eigenaren. Klik je op een eigenaar dan krijg je het volgende beeld: Hiermee zie je informatie van de eigenaar. Sluit je de dialoog met het kruisje dan ga je weer terug naar het voorgaande beeld (tweede plaatje). Je kunt daarin ook klikken op de 4 streepjes bovenaan. Je krijgt dan een keuzemenu en selecteert daaruit Toon uitgebreid overzicht. Dit levert het volgende beeld op:

4 Als je daar het tabblad eigenaren selecteert zie je een lijst met eigenaren: Selectie opheffen De huidige selectie wordt opgeheven en de resultaatlijst is daarmee leeg.

5 Door de kaart navigeren De meeste navigatie maakt gebruik van de muis, maar soms zijn ook een combinatie van toetsaanslagen te gebruiken in combinatie met scrollen met het muiswiel of slepen over de kaart. Voor navigeren over de kaart kunt u de volgende functies gebruiken: Om Doe dit De kaart vrij te verschuiven Klik op de kaart en versleep in elke richting met ingedrukte muis. De kaart naar links of rechts te Verschuiven De kaart naar boven of beneden te verschuiven De kaartschaal te vergroten of te verkleinen (in- of uitzoomen) De kaart in of uit te zoomen op een specifieke regio van de kaart Druk op de links of rechts pijltjestoetsen van uw toetsenbord. Druk op de boven of beneden pijltjestoetsen van uw toetsenbord. Druk op de Plus+ toets voor inzoomen. Druk op de Minus- toets om uit te zoomen. Druk op SHIFT en sleep een rechthoek rondom het gebied waarop u wilt inzoomen. Druk op CTRL + SHIFT en sleep een rechthoek rondom het gebied om uit te zoomen. Hoe kleiner de rechthoek hoe verder u uitzoomt. Voor meer informatie gaat u naar: navigeren tabblad Oriëntatie Wanneer je in- en uitzoomt of de kaart verschuift, is het gemakkelijk om uit het oog te verliezen waar in het totale gebied je bent beland. Als dit gebeurt, kun je klikken op de kleine pijl in de rechterbenedenhoek van het kaartvenster. Een overzichtskaart zal verschijnen. Deze geeft het huidige kaartbeeld als een geel vierkant weer op de volledige kaart.

6 Kaartlagenlijst In de kaartlagenlijst kun je diverse kaartlagen aanvinken, zoals de globespots of de GKBplus (lantaarnpalen, gele stippen, bomen, ogi s enz.) Globespots Als je de globespots aanvinkt, verschijnen er paarse bolletjes op de kaart. Als je op een van deze bolletjes dubbelklikt verschijnt links in het scherm het volgende resultaat:

7 Als je nu op de link Open Globespotter klikt, kom je op die plek in een soort streetview uit. Je kunt zowel op de foto als ook in de grafische weergave aan de linkerkant op de blauwe bolletjes klikken om je te verplaatsen. De blauwe driehoek is als het ware de camera. Hiermee kun je draaien met behulp van de muis. Als je de globespotter niet meer nodig hebt, kun je het tabblad bovenin het scherm afsluiten. Je komt dan weer in het eerdere scherm. Uitzetten van de globespots (paarse bolletjes) doe je door nogmaals op het vinkje te klikken in de kaartlagenlijst. GBKplus Onder het kopje GBKplus vind je de gemeentelijke bomen, gele stippen, ogi s en ander straatmeubilair. Klik op het betreffende hokje om de gewenste categorie te openen.

8 Hoofdscherm In de volgende afbeelding worden alle onderdelen van GeoWeb verklaard. Niet alle onderdelen zijn bij starten van GeoWeb direct zichtbaar. 1 Titelbalk. 2 Functiebalk: De functiebalk bevat vele functies die zijn gegroepeerd in tabbladen. Ieder tabblad is weer onderverdeeld in secties. Iedere sectie bevat functies. 3 Functiebalk tabbladen: De functiebalk bestaat uit tabbladen die de functies categoriseren in groepen: Tools, Navigeren, Zoeken, Tekenen-Meten, Projecten, Help 4 Informatiepaneel: Dit paneel geeft verschillende informatie weer wanneer u met de kaart werkt. De verschillende verschijningsvormen, kunnen openblijven als tabbladen onderin dit paneel. 5 Zoom regelaar: Gebruik deze schuifregelaar om in- of uit te zoomen op de kaart door te klikken op de + of of door het op en neer slepen van de markering. 6 Kaart: Het kaartvenster waarin u met de kaart werkt door in te zoomen, de kaart te verschuiven, schetsen, of met de rechtermuisknop te klikken om meer informatie te krijgen. 7 Zoekvenster: U kunt door het intypen van een kenmerk (attribuut) van een kaartelement, zoeken naar een of meer kaartelementen die voldoen aan de door u ingevoerde zoekcriteria. 8 Functiebalk pictogram: Toont of verbergt de functiebalk wanneer erop wordt geklikt. 9 Informatie paneel: Het informatiepaneel is een paneel waarin vele soorten van gegevens worden weergegeven en dat in verschillende gevallen kan worden gebruikt. Het bevat pictogrammen en een filter dat u kunt gebruiken om de informatie in het informatiepaneel te beheren. Het informatiepaneel wordt geopend wanneer u klikt op de Toon kaartlagen knop of wanneer u een zoekopdracht uitvoert. Het bevat dan de Resultatenlijst. Om het handmatig te openen, klik op de pijl aan de linkerkant. Met de Toon kaartlagen / Toon Legenda knop kunt u schakelen tussen de legenda en de kaartlagen in het paneel. De legenda toont alleen symbolen voor lagen die actief zijn op de kaart. De legenda-items veranderen met de schaal van de kaart. 10 Basiskaart: Dit menu bevat de Basiskaarten. 11 Muis positie: De positie (coördinaten) van de cursor op de huidige kaart. Om de muispositie te verbergen klikt u op het kleine pijltje aan de rechterkant naast dit schermonderdeel. 12 Schaal: De huidige schaal van de kaart. 13 Overzichtskaart: toont een miniatuurweergave van de hele kaart en het huidige kaartbeeld wordt weergegeven als een klein vierkantje op de totale kaart. De overzichtskaart is een oriëntatie hulpmiddel om te bepalen op welk deel van de algemene kaart u zich op dit moment bevindt.

Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao

Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao 5 8 ACTIEKNOPPEN Navigeren: Inzoomen: klik of trek een rechthoek in de kaart 6 Uitzoomen: klik of trek een rechthoek in de kaart Verschuiven: sleep het kaartbeeld

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geoweb 5.1. Handleiding voor gebruik Geowebviewer5.1

Gebruikershandleiding Geoweb 5.1. Handleiding voor gebruik Geowebviewer5.1 Gebruikershandleiding Geoweb 5.1 Handleiding voor gebruik Geowebviewer5.1 Colofon Uitgegeven door RWS CIV IGA GGA Uitgevoerd door Martin de Lange Datum 19 juni 2018 Status definitief Versienummer 1.2 2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer RWS ONGECLASSIFICEERD Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer Datum 29 september 2017 Status Definitief versie 1.0 RWS Ongeclassificeerd DEFINITIEF Gebruikershandleiding NAPinfo viewer 29 september

Nadere informatie

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan.

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart Kaartlagen De legenda De kaartschaal Informatie opvragen Gericht zoeken naar een adres Afdrukken Introductie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0 RWS ONGECLASSIFICEERD Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0 Datum 9 augustus 2016 Status Definitief versie 1.0 Inhoud Inleiding 3 1 Te beginnen 4 2 Starten en basisfuncties 5 2.1 Algemeen 5 2.1.1

Nadere informatie

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie.

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie. Help Snel op weg Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart

Nadere informatie

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III Voor het indienen van een onderzoekmelding in Archis III ga je naar Melden nieuw onderzoek Daar moeten 3 schermen doorlopen/ingevoerd worden. Eerste scherm:

Nadere informatie

Instructie gebruik digitale kaart

Instructie gebruik digitale kaart Instructie gebruik digitale kaart De digitale kaart wordt gebruikt voor de ter inzage legging van de ontwerp Keur en legger. Startscherm: wat zit waar? Informatie opvragen In-/uitzoomen Zoom naar beheergebied

Nadere informatie

WERKING TEKENPROGRAMMA

WERKING TEKENPROGRAMMA WERKING TEKENPROGRAMMA Hoe werkt tekenjetuin? Deze handleiding laat zien hoe u het meeste uit het tekenprogramma kunt halen. Voor u begint is het goed dit te weten: Tekenjetuin is te gebruiken op tablet

Nadere informatie

Beknopte gebruikershandleiding

Beknopte gebruikershandleiding Beknopte gebruikershandleiding Overzicht De exacqvision Client-software kent drie bedrijfsmodi: Live (live), Search (zoeken) en Config (instellingen). Om de gewenste bedrijfsmodus te openen, klikt u op

Nadere informatie

Handleiding Bodemverkenner

Handleiding Bodemverkenner Handleiding Bodemverkenner Inhoudsopgave 1 Hoe kan ik lagen aan het kaartbeeld toevoegen?...2 1.1 Kaarten met labels en/of meerdere stijlen...4 1.2 Metadata van een kaartlaag opvragen...4 2 Ik heb een

Nadere informatie

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Table of Contents 2 1. 3 1.1 Inhoudsopgave... 4 1.2 Legenda... 6 1.3 Kaart... 7 2. Ondergronden 8 3. Knoppen 9 0 1 3 Bij het opstarten ziet u een lijst met plannen.

Nadere informatie

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem 1. Inloggen Ga naar het volgende internetadres: www.hogrefe-online.com U kunt hier uw serienummer en wachtwoord invullen. Klik

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 U kunt het voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hieronder laten wij u in een aantal

Nadere informatie

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer 1 Legenda Hier vindt u een overzicht van alle beschikbare kaarten in dit portaal. Om alles in beeld te krijgen, klikt u op de plusjes in de verkenner (boom), totdat

Nadere informatie

HANDLEIDING I-GO VIEWER. I-GO Viewer

HANDLEIDING I-GO VIEWER. I-GO Viewer HANDLEIDING I-GO VIEWER I-GO Viewer Versie 01-08-2019 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Goed om te weten... 4 Voorwaarden... 4 Laadbalk... 4 Panelen... 4 Home knop... 6 Scrollen... 7 Geavanceerd zoeken... 7

Nadere informatie

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet.

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het SNL Subsidiestelsel Natuur-

Nadere informatie

START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst!

START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst! START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst! klik op Next 1. Sleep de lichtbruine vorm naar de oranje uitlijning. Je mag zo precies zijn als je wilt. FINISH Geweldig begin! Laten we de

Nadere informatie

B3Partners. Beheerhandleiding Gisviewer 4.2. Gewijzigd: 28 maart 2014. B3Partners BV Bedrijvenpark Lage Weide Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht

B3Partners. Beheerhandleiding Gisviewer 4.2. Gewijzigd: 28 maart 2014. B3Partners BV Bedrijvenpark Lage Weide Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht Beheerhandleiding Gisviewer 4.2 Gewijzigd: 28 maart 2014 B3Partners B3Partners BV Bedrijvenpark Lage Weide Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht T 030 214 2081 F 030 2411297 E info@b3partners.nl I www.b3partners.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Inhoud 1 1.1 Introductie NAPinfo 3 Website 3 1.2 Inloggen 3 2 2.1 NAPinfo starten en basisfuncties 4 NAPinfo algemeen 4 2.2 NAPinfo kaartlaag toevoegen

Nadere informatie

Basisinstructies WinMens

Basisinstructies WinMens Basisinstructies WinMens Inhoudsopgave: Startscherm Zoekfunctie Status aanpassen Diverse scheidingslijnen in WinMens Volledig schermweergave Gegevens opslaan Radiobuttons Checkboxen Comboboxen Nummerieke

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Handleiding Topondernemers praatplaten

Handleiding Topondernemers praatplaten Handleiding Topondernemers praatplaten versie 1.0 Pagina - 2 - Inhoudsopgave 1 Snel aan de slag met de TopOndernemers praatplaten... 3 1.1 Startscherm... 3 1.2 Beginscherm... 5 1.2.1 Activiteit 1: Zoeklicht...

Nadere informatie

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan.

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart Kaartlagen De legenda De kaartschaal Informatie opvragen Gericht zoeken naar een adres Afdrukken Omgevingsrapportage

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: WORD kan ook worden opgestart via menu Start,

Nadere informatie

Gmax tutorial. Handleiding voor de objecten bouwer voor Trainz. Deel 1 De basis knoppen / functies, gmax instelling, object vorm veranderen.

Gmax tutorial. Handleiding voor de objecten bouwer voor Trainz. Deel 1 De basis knoppen / functies, gmax instelling, object vorm veranderen. Gmax tutorial Handleiding voor de objecten bouwer voor Trainz Deel 1 De basis knoppen / functies, gmax instelling, object vorm veranderen. Door Olaf (Olaf99) http://trainzbuilders.yourbb.nl/index.php Welkom

Nadere informatie

1/3 Leer te bewegen. 2/3 De vorm op de juiste plaats neerzetten. 3/3 Gefeliciteerd! Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst!

1/3 Leer te bewegen. 2/3 De vorm op de juiste plaats neerzetten. 3/3 Gefeliciteerd! Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst! 1/3 Leer te bewegen Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst! 2/3 De vorm op de juiste plaats neerzetten 1. Sleep de lichtbruine vorm naar de oranje uitlijning. HINT: Om te slepen, klik

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET In deze handleiding wordt het gebruik van het Geoloket uitgelegd. Eerst worden de functies van de belangrijkste knoppen toegelicht. Daarna wordt aandacht besteed

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode.

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode. Eindgebruiker Quick Start Guide Overzicht De exacqvision Client software bestaat uit 3 schermen: Live, Search, en Setup. Om in het gewenste scherm te geraken, klik je op het desbetreffende pictogram aan

Nadere informatie

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r In deze gebruikershandleiding wordt aangegeven welke technische mogelijkheden de provinciale applicatie biedt.

Nadere informatie

Training CORA-raadpleegmodule

Training CORA-raadpleegmodule Training CORA-raadpleegmodule Opbouw training Inloggen Algemeen Zoekfunctie Project details die CORA aanbiedt Evenement details die CORA aanbiedt Oefenen met de menu balk functie op de kaart Printen Inloggen

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 www.personalcomputercare.nl Menig computergebruiker werkt al jaren met Windows en gebruikt de pc misschien iedere dag wel even. Maar zelfs dat is veelal niet

Nadere informatie

Handleiding FlatFix Fusion Calculator (BETA 1.3.1)

Handleiding FlatFix Fusion Calculator (BETA 1.3.1) 1. Inleiding 1.1 Inloggen 1.2 Toolbar 1.3 Resultaten 1.4 Functie toetsen Inhoudsopgave: 2. Dak 2.1 Dak tekenen 2.2 Dakmaten aanpassen 2.3 Dakvlakken samenvoegen 2.4 Dak verplaatsen 2.5 Dak roteren 2.6

Nadere informatie

Handleiding. voor je nieuwe boek-e

Handleiding. voor je nieuwe boek-e Handleiding voor je nieuwe boek-e 2 Inleiding Om zeker te zijn dat we jou in de toekomst blijven voorzien van een van de meest performante bordboeksystemen op de onderwijsmarkt, bouwden we onze bordboeken

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart De Verstoringsbronnenkaart... 2 Achtergrond... 2 Opbouw van de kaart... 2 Beperking... 2 Gebruik van de kaartviewer... 3 Gereedschappen en statusbalk...

Nadere informatie

Het handboek van KDE Screen Ruler. Lauri Watts Vertaling van het handboek: Niels Reedijk Vertaler/Nalezer: Alexander S. Koning

Het handboek van KDE Screen Ruler. Lauri Watts Vertaling van het handboek: Niels Reedijk Vertaler/Nalezer: Alexander S. Koning Lauri Watts Vertaling van het handboek: Niels Reedijk Vertaler/Nalezer: Alexander S. Koning 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Menubeschrijvingen 6 3 Behandeling van toetsenbord 8 4 Dankbetuigingen en licentie

Nadere informatie

Microsoft Word Weergave

Microsoft Word Weergave Microsoft Word 2013 Weergave Inhoudsopgave 2. Weergave 2.1 Document openen en de cursor verplaatsen 2.2 Scrollbalk, weergaveknoppen en mini-werkbalk 2.3 Verborgen opmaakmarkeringen 2.4 Opslaan onder een

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Printomgeving - kaartopmaak

Printomgeving - kaartopmaak QGIS heeft een krachtig gereedschap, genaamd Printomgeving dat je instaat stelt de GIS-lagen te nemen en ze te verpakken als kaarten. Deze handleiding laat zien hoe een kaart kan worden gemaakt met standaard

Nadere informatie

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor? PDF XCHANGE EDITOR PDF XHCANGE editor is een programma om PDF bestanden te lezen en te bewerken. Deze handleiding is geschreven voor versie 5.5 van PDF XCHANGE editor. Als je een andere versie gebruikt

Nadere informatie

Kunst kijken met Google Art Project

Kunst kijken met Google Art Project Kunst kijken met Google Art Project Ontdek beroemde kunstwerken, wereldwonderen en historische momenten. Open het Google Cultural Institute, ga naar: https://www.google.com/culturalinstitute/home?hl=nl.

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Handleiding EasyAccesWeb

Handleiding EasyAccesWeb EasyAccesWeb EasyAccesWeb EasyAccesweb kan op 2 manieren geopend worden: 1 Door middel van de koppeling vanuit MCS (EPD) óf 2 Door het opstarten via het icoontje op het bureaublad Indien Easyaccesweb vanuit

Nadere informatie

HANDLEIDING GREENKEEPINGVIEWER GMP

HANDLEIDING GREENKEEPINGVIEWER GMP INLEIDING Voor u ligt de handleiding voor de greenkeeping viewer. De handleiding heeft tot doel u van alle ins en outs van de viewer op de hoogte te brengen. Binnen de greenkeeping viewer zijn alle holes

Nadere informatie

Handleiding ZNO e-lab

Handleiding ZNO e-lab Handleiding ZNO e-lab ZorgNetOost wordt gerealiseerd door IZIT. 1. Inleiding De dienst ZNO e-lab biedt u de mogelijkheid om laboratoriumuitslagen sneller tot uw beschikking te hebben door rechtstreeks

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Weergave Inhoudsopgave 2. Weergave 2.1 Document openen en de cursor verplaatsen 2.2 Scrollbalk, weergaveknoppen en mini-werkbalk 2.3 Verborgen opmaakmarkeringen 2.4 Speciale lettertekens

Nadere informatie

HANDLEIDING XTRA CONTROLLER PRO

HANDLEIDING XTRA CONTROLLER PRO HANDLEIDING XTRA CONTROLLER PRO INHOUDSOPGAVE Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. 1. INLEIDING... 3 2. TRAVELLING ZOOM-FUNCTIE... 5 3. CHAT AND SHOW

Nadere informatie

Snel aan de slag met KaartViewer

Snel aan de slag met KaartViewer Gebruikershandleiding KaartViewer versie 2.x Versie 2017 Nu met uitgebreide filtermogelijkheden Snel aan de slag met KaartViewer Bij deze actie moet u goed opletten Tip: er zijn meerdere mogelijkheden

Nadere informatie

My name is Tom. digibord applicatie. handleiding

My name is Tom. digibord applicatie. handleiding My name is Tom digibord applicatie handleiding Inhoud Startscherm... 3 Bladeren... 3 Scrollen... 3 Een plaat openen... 3 Overzicht... 4 Een activiteit afsluiten... 5 Platen afdrukken... 5 Activiteiten...

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Nieuwe functies van de GM EPC

Nieuwe functies van de GM EPC Nieuwe functies van de GM EPC Grafische navigatie De GM Next Gen EPC heeft talrijke nieuwe functies die het vinden van het juiste onderdeel sneller en eenvoudiger maken. Gedetailleerde instructies over

Nadere informatie

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien...

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien... Inhoud werken met paden... 3 deel van een pad kopiëren... 3 pad aan beide kanten versmallen... 3 hoek van een ankerpunt aanpassen... 4 een gesloten pad maken... 5 inzoomen/uitzoomen... 6 groeperen... 7

Nadere informatie

Fotoʼs beheren met iphoto

Fotoʼs beheren met iphoto Fotoʼs beheren met iphoto In dit Hoofdstuk: Verkennen van de werkomgeving Fotoʼs importeren vanuit een digitale camera Een album maken 10.1. Verkennen van de werkomgeving We starten iphoto door te (enkel)klikken

Nadere informatie

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0 T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0 In deze gebruikershandleiding wordt aangegeven welke technische mogelijkheden de applicatie van WoonZorgwijzer

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 1.0 Introductie Excel helpt om data beter te begrijpen door het in cellen (die rijen en kolommen vormen) in te delen en formules te gebruiken om relevante berekeningen

Nadere informatie

Titel: Workshop creatief met MS Word Auteur: Miriam Harreman / Jaar: 2009 Versie: Creative Commons Naamsvermelding & Gelijk

Titel: Workshop creatief met MS Word Auteur: Miriam Harreman /   Jaar: 2009 Versie: Creative Commons Naamsvermelding & Gelijk Versie: 1.0-1- Creative Commons Index INDEX... 2 INLEIDING... 3 INSTELLEN VAN DE PAGINA... 4 LIGGENDE KAART... 4 STAANDE KAART... 4 WERKRUIMTE... 4 WERKEN MET WORDART... 5 WORDART: WERKBALK... 5 WORDART:

Nadere informatie

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop Beeldbewerking 1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Het is een grafisch programma voor het bewerken van foto's evenals het creëren

Nadere informatie

Digitale dossiers: Inhoudsopgave:

Digitale dossiers: Inhoudsopgave: Digitale dossiers: Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Kennismaken met een database

Kennismaken met een database HIT = ACCESS DATABASES Voordat je begint Bij de methode HIT = IT hoort een website. Op www.hitisit.nl vind je in ledengedeelte onder Access onder meer de oefenbestanden en filmpjes met uitwerkingen van

Nadere informatie

Handleiding Webviewer Radiologie

Handleiding Webviewer Radiologie Handleiding Webviewer Radiologie Versie 1.0 01/05/2013 Jan Yperman Ziekenhuis - Amaron bvba Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Aanmelden als arts met login... 3 Aanmelden als patiënt... 5 Functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL)

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Deze handleiding kunt u gebruiken bij het intekenen van uw beheereenheden voor natuur- en landschapsbeheer SNL.

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO In deze handleiding wordt het gebruik van het Geoloket uitgelegd in combinatie met de infrarood luchtfoto. Het

Nadere informatie

Handleiding voor Envelop - PP 2007

Handleiding voor Envelop - PP 2007 Handleiding voor Envelop - PP 2007 TIP : Via Beeld het liniaal en rasterlijnen instellen om makkelijker te werken. Hieronder een screenshot van de uiteengetrokken envelop. Je ziet dat deze uit 5 gelijkbenige

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart Inhoud 2 De Verstoringsbronnenkaart, pag 3 Achtergrond, pag 3 Opbouw van de kaart, pag 3 Beperking, pag 3 Gebruik van de kaartviewer, pag 4 Gereedschappen

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

HydroNET handleiding

HydroNET handleiding HydroNET handleiding Applicatie HydroView HydroLogic Systems BV HydroLogic Systems BV Postbus 2177 3800 CD Amersfoort 033 4753535 hydrologic.nl P401 augustus 2016 Inhoud 1 Applicatie HydroView... 1 1.1

Nadere informatie

Gebruik van HemelsBrussel

Gebruik van HemelsBrussel Gebruik van HemelsBrussel Via de toepassing HemelsBrussel kan men luchtfoto's uit twee verschillende periodes van 1930 tot vandaag gelijktijdig bekijken. De gebruikersinterface is standaard in twee panelen

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Windows 7. Inleiding. Zoekvenster

Windows 7. Inleiding. Zoekvenster Windows 7 Inleiding Windows 7 is het meest recente besturingssysteem van Microsoft. In dit arrangement worden zaken uitgelegd die nieuw zijn in dit besturingssysteem of die ervoor kunnen zorgen dat je

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen 6. Reeksen Excel kan datums automatisch uitbreiden tot een reeks. Dit betekent dat u na het typen van een maand Excel de opdracht kan geven om de volgende maanden aan te vullen. Deze voorziening bespaart

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

GMP HANDLEIDING FOTOVIEWER. QUICKSTART 1. Open de Fotoviewer met de aangeleverde internetlink SCANLOCATIES FOTO OVERZICHT VIEWER SCHERM

GMP HANDLEIDING FOTOVIEWER. QUICKSTART 1. Open de Fotoviewer met de aangeleverde internetlink SCANLOCATIES FOTO OVERZICHT VIEWER SCHERM FOTO OVERZICHT SCANLOCATIES Voor gebruik van de Fotoviewer van Buiting Advies heeft u geen speciale software nodig. Wel dient u te beschikken over een internetverbinding en een internetbrowser (Explorer,

Nadere informatie

Handleiding opgeven gewaspercelen

Handleiding opgeven gewaspercelen Handleiding opgeven gewaspercelen Gecombineerde opgave 2014 Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw gewaspercelen gaat opgeven en intekenen in het onderdeel Percelen en beheereenheden van de Gecombineerde

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle Mijn naam is; Cees van Aarle Boodschap / Doelgroep Wat vind je doelgroep belangrijk? Aandachtspunt; - waarin onderscheid je jezelf van de rest, - wat maakt je uniek? Hoe maak je dat anderen duidelijk,

Nadere informatie

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Stap 1: Na het inloggen op het beheerdersgedeelte komt u uit op uw dashboard. Van daaruit kunt u aan de linkerkant uw muis

Nadere informatie

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen 33 2.6 Weergave pictogrammen instellen De weergave van de pictogrammen is standaard ingesteld op normaal. U kunt de weergave als volgt vergroten: De pictogrammen zijn vergroot. 2.7 Bureaubladpictogrammen

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu.

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu. Gebruikershandleiding Leerkrachtassistent Wizwijs De Leerkrachtassistent Wizwijs is software voor het digitale schoolbord. Met dit programma kunt u uw rekenlessen efficiënt organiseren en aantrekkelijker

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Handleiding Antenneregister

Handleiding Antenneregister Handleiding Antenneregister In het Antenneregister staan alle opgestelde antenne-installaties met een zendvermogen groter dan 10 decibel Watt (dbw), inclusief antennes van radiozendamateurs. C2000-antennes

Nadere informatie

PAGINATITEL SNELTOETSEN

PAGINATITEL SNELTOETSEN PAGINATITEL SNELTOETSEN STANDAARD SNELTOETSEN MARKERING Lijn L Ctrl + Alt + B Vergrendelen Ctrl + Shift + L Midden uitlijnen Ctrl + Alt + E Opmerking N Links uitlijnen Ctrl + Alt + L Pen O Horizontaal

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Vergunningenbeleid in Vlaanderen

Vergunningenbeleid in Vlaanderen Vergunningenbeleid in Vlaanderen Perceel 2: Ontsluiting (Proof of Concept Viewers) vergunningendatabank Functionaliteit geoloketten. omgevingvlaanderen.be 1 TITEL STUDIE Deze studie presenteert kwantitatieve

Nadere informatie

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Versie 1.2 1/7/2010 AZ Nikolaas - Amaron bvba Inhoud 1. Aanmelden...3 2. Patiëntselectiescherm...4 3. De image viewer (1 onderzoek, 1 beeld)...7 3.1.

Nadere informatie

Snel van start Docenten

Snel van start Docenten Tests Maak een vragenpool Ga onder Course Managment > Control Panel > Course Tools naar Test, Survey en Pools en klik daarna op Pools Klik op Build Pool Vul de gevraagde gegevens in bij Naam, Description

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS. Klik nu in de Menu balk op het menu item ELEMENT. Onder het woord Element gaat er nu vervolgens nu een sub menu open

TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS. Klik nu in de Menu balk op het menu item ELEMENT. Onder het woord Element gaat er nu vervolgens nu een sub menu open ........................................ TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS.................................................... Nadat u WinRail 8 heeft geïnstalleerd krijgt u automatisch een leeg werkblad waarop

Nadere informatie