ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 13 JULI De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 13 JULI 2009. De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 13 JULI 2009 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge Bossuyt Schepenen en de heer Hendrik Van Damme Vz OCMW (niet stemgerechtigd) De dames en heren Libertus Dejonckere, Hendrik Deprez, Dirk Opbrouck, Rik Wanzeele, Frieda Van Themsche, Carl Six, David Vandekerckhove, Carine Haezebrouck, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Dominique Windels, Kathleen Duchi, Johny Ver Eecke, Donald Langedock, Marleen Rogiers, Eric Kerckhof, Claudine Dumortier, Olivier Vanryckeghem, Yolanda Van Walleghem, Marleen Callens, Michaël Vannieuwenhuyze gemeenteraadsleden de heer Carlo Daelman stadssecretaris De zitting begint om u. De gemeenteraad neemt kennis van het schrijven dd , gericht aan de voorzitter van de gemeenteraad en uitgaande van raadslid Claudine Dumortier, waarbij het betrokken raadslid meedeelt niet langer deel te willen uitmaken van de fractie Vlaams Belang en wenst te zetelen als onafhankelijke in de gemeenteraad en de OCMW-raad. Na voorlezing van het schrijven door de voorzitter gaat de gemeenteraad over tot de behandeling van de dagorde. Openbare zitting. DAGORDE GEMEENTERAAD 1. Renovatie openbare verlichting op de wijk Ter Coutere. Goedkeuren bestek, raming (35 374,04 euro + btw) en gunningswijze. 2. Uitbreiden waterleidingsnet ten behoeve van de aansluiting Muizelstraat 162. Goedkeuren bestek, raming (14 810,25 euro) en toelating tot uitvoering van de werken. 3. Infrastructuurwerken private verkaveling 'Bistierlant' (NV Bouw Georges Tanghe/NV DHS/NV Joost Danneels). Goedkeuren tracé der werken. 4. Doortochtwerken N43. Goedkeuren van addenda met Infrax aan de samenwerkingsovereenkomst stad - Vlaams gewest van 16 juni 2003 en goedkeuren van bijhorende overnameovereenkomsten ingevolge de raadsbeslissing van 10 maart 2008 tot overdracht van de stedelijke rioleringsinfrastructuur en het beheer ervan aan de opdrachthoudende vereniging WVEM. 5. Groot onderhoud wegen 2009: 2. Herstel KWS-verhardingen Hulste, deel 1. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze.

2 6. Vestigen van een erfdienstbaarheid van ondergrondse leidingen ten voordele van de WVEM op de gemeentelijke begraafplaats in de Gentsesteenweg. Goedkeuren contractuele voorwaarden. 7. Aanpassen hoogspanningscabine verlichting voetbalvelden 'De Mol'. Goedkeuren verrekening 1, raming (1 796,39 euro + btw in meer) en gunningswijze. 8. Raamcontract nopens het verzorgen van de door de sportdienst georganiseerde sportkampen en andere. Vaststellen contractuele voorwaarden, raming ( euro + btw) en gunningswijze. 9. Gedeeltelijke herziening Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS). Beslissing tot opmaak, aanstelling van de intercommunale Leiedal als stedenbouwkundig ontwerper in functie van diens exclusiviteitscontract en goedkeuren contractuele voorwaarden en raming ( euro waarop geen btw verschuldigd). 10. Aanpassen socio-cultureel centrum Hulste. Principiële beslissing betreffende de wijziging van het concept, goedkeuren bijakte studiecontract, aangepaste raming studiecontract ( euro + btw) en gunningswijze. 11. Uitbouw school Stasegem tot socio-cultureel centrum lot dakwerken. Goedkeuren verrekening 1, raming (14 465,22 euro + btw in meer) en gunningswijze. 12. Herstellen parketvloer Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming (8 000 euro + btw) en gunningswijze. 13. Aanpassingswerken en uitrusting patio in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW), lot afbraakwerken. Goedkeuren bestek, raming (6 050 euro + btw) en gunningswijze. 14. Aanpassingswerken en uitrusting patio in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW), lot metalen schrijnwerk. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. 15. Aanpassingswerken en uitrusting patio in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW), lot timmerschrijnwerk en vloer. Goedkeuren bestek, raming (10 810,80 euro + btw) en gunningswijze. 16. Aanpassingswerken en uitrusting patio in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW), lot verwarming, verluchting en elektriciteit. Goedkeuren bestek, raming (9 900 euro + btw) en gunningswijze. 17. Stedelijk basisonderwijs. Goedkeuren evaluatiereglement. 18. Overeenkomst tussen de stad en de jeugdraad met betrekking tot de verhuring van materialen van de uitleendienst van de jeugdraad via de stad. Goedkeuring. 19. Bijsturen van het mobiliteitsplan. Goedkeuren koepelmodule 34013/1/A inclusief module 1 in functie van het bekomen van gewestelijke subsidies. 20. Kerkfabrieken. Advies dienstjaarrekeningen OCMW. Kennisname rekening Jaarverslag Goedkeuring.

3 23. Vaststelling dienstjaarrekening 2008, bijlagen en kasverslag per 31 december Gemeentelijk gebruiks-, tarief en retributiereglement. Aanpassing. 25. Belasting op de economische entiteiten. Aanslagjaar Wijziging. 26. Algemene milieubelasting gezinnen. Aanslagjaar Wijziging. 27. Dagelijks bestuur. Opheffing van de beslissing van 10 september 2007 en hervaststelling. 28. Vrijstelling van financiële verbintenissen van visum van de ontvanger. 29. Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad. Aanpassing ingevolge het decreet van 23 januari 2009 houdende wijziging van het gemeentedecreet. 30. Raadscommissie financiën en personeel. Ontslag en vervanging vertegenwoordiger fractie Vlaams Belang. 31. Dagelijks personeelsbeheer. Vastlegging van de inhoud van het begrip. 32. Arbeidsreglement. Goedkeuring. 33. Vragenkwartiertje. Besloten zitting. 34. Bekrachtiging aanstelling waarnemend secretaris. Openbare zitting. ****** 1. Renovatie openbare verlichting op de wijk Ter Coutere. Goedkeuren bestek, raming (35 374,04 euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De renovatie van de openbare verlichting over Groot-Harelbeke gebeurt in verschillende fases. Nu wordt de openbare verlichting op de wijk Ter Coutere aangepakt. Het gaat om het vernieuwen van de openbare verlichting in de Mandenmakersweg, Elfbunderen en Ter Coutere. De WVEM stelt voor om de bestaande gegalvaniseerde masten te herschilderen. In de wijk Ter Coutere wordt tevens een paal weggenomen ter hoogte van de huisnummers De paal verlichtte vroeger een wandelpadje waar zich nu alleen de omliggende tuinen bevinden. De verlichting van de toegangswegen wordt aangepast door plaatsing van sierpalen met lichtpunthoogte 6 meter. Op enkele plaatsen wordt de inplanting van de masten gewijzigd en een viertal lichtpunten worden bijgeplaatst. De oude bolvormige armaturen worden vervangen door nieuwe armaturen van het type Iridium. Langs de gebruikte wandelpaden en pleinen op de wijk, waar momenteel geen verlichting is voorzien, wordt bijkomende verlichting geplaatst om het veiligheidsgevoel te bevorderen. In het kader van de opdracht met als voorwerp renovatie openbare verlichting op de wijk Ter Coutere werd een offerte met nr opgemaakt door Infrax/WVEM. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,04 + BTW.

4 Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking (cfr. art a en f van de wet van 24 december 1993), gezien de aard van de bestelling (bedrag is lager dan EUR en de WVEM beschikt over een feitelijk monopolie). Het krediet is voorzien in de begroting van 2009 op artikel 426/ De gemeenteraad is bevoegd nu het gaat om een bestek inzake een overheidsopdracht die niet opgenomen werd in het begrip dagelijks bestuur gezien het ramingsbedrag op de buitengewone begroting hoger is dan 5500,00 EUR en het project niet nominatief in het budget is voorzien (toepassing art. 43 par van het gemeentedecreet). Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikel 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad, en latere wijzigingen; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 17, 2, 1, a en f; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr en de raming voor de opdracht met als voorwerp Renovatie openbare verlichting op de wijk Ter Coutere, opgemaakt door Infrax/WVEM. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,04 excl. btw of ,59 incl. 21% btw. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 426/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Uitbreiden waterleidingsnet ten behoeve van de aansluiting Muizelstraat 162. Goedkeuren bestek, raming (14 810,25 euro) en toelating tot uitvoering van de werken. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De NV Levada vraagt om een aansluiting op het waterleidingsnet ten behoeve van het bedrijf gelegen aan de Muizelstraat 162. Voor deze aansluiting dient het waterleidingsnet uitgebreid te worden.

5 De werken ten laste van de stad omvatten het uitbreiden van het waterleidingsnet op openbaar domein. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) raamt de kosten op ,25 euro. Deze kosten vallen ten laste van de autonome investeringskredieten die bij de VMW voor Harelbeke ter beschikking staan. Momenteel is daar ,69 euro beschikbaar. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het voormeld bestek en de raming goed te keuren. Er wordt tevens gevraagd toelating te geven de genoemde werken uit te voeren. De gemeenteraad is bevoegd op grond van haar residuaire bevoegdheid. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikel 42, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan de raming opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij het uitbreiden van het waterleidingsnet ten behoeve van de aansluiting Muizelstraat 162 worden geraamd op ,25 EUR, zonder BTW verschuldigd. Aan de VMW wordt toelating gegeven de werken uit te voeren overeenkomstig genoemd bestek. Art. 2 : De werken onder artikel 1 zijn niet ten laste van de stad en vallen ten laste van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. 3. Infrastructuurwerken private verkaveling 'Bistierlant' (NV Bouw Georges Tanghe/NV DHS/NV Joost Danneels). Goedkeuren tracé der werken. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Op gronden gelegen langs de Heerbaan zullen NV Bouw Georges Tanghe, samen met NV DHS en NV Joost Danneels een verkaveling realiseren. De verkaveling omvat 375 loten waarvan voor open bebouwing, halfopen bebouwing, rijbebouwing en meergezinswoningen en heeft een oppervlakte van 16,75 ha. De verkaveling is gelegen in het stedelijk woongebied van het gewestelijk RUP Afbakening regionaal stedelijk gebied Kortrijk vastgesteld door het besluit van de Vlaamse Regering van 20 januari Voor de uitrusting van de verkaveling dient wegenis en infrastructuur aangelegd te worden. De verkavelingsovereenkomst, die voorziet in de uitvoering van de infrastructuur- en uitrustingswerken in verband met het bouwproject en die deze volledig ten laste van de verkavelaar legt, zal overeenkomstig artikel 105 van het decreet ruimtelijke ordening door het College van Burgemeester en Schepenen worden goedgekeurd. Ook het bestek van de uitrustingswerken zal aan het College van Burgemeester en Schepenen worden voorgelegd. Het tracé der werken wordt aan de Gemeenteraad voorgelegd omdat het niet bepaald is in een Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) of een Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) (zie ar. 133 par. 1 van het Decreet Ruimtelijke Ordening) Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen:

6 - het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 42 ; - het Decreet Ruimtelijke Ordening van 18 mei 1999 inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken artikel Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het tracé der werken Weg- en rioleringswerken private verkaveling Bistierlant (VK NV Bouw Georges Tanghe/NV DHS/NV Joost Danneels). Er wordt tevens toelating gegeven de werken uit te voeren. 4. Doortochtwerken N43. Goedkeuren van addenda met Infrax aan de samenwerkingsovereenkomst stad - Vlaams gewest van 16 juni 2003 en goedkeuren van bijhorende overnameovereenkomsten ingevolge de raadsbeslissing van 10 maart 2008 tot overdracht van de stedelijke rioleringsinfrastructuur en het beheer ervan aan de opdrachthoudende vereniging WVEM. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De gemeenteraad hechtte in zitting van 10 maart 2008 haar goedkeuring aan de overdracht van de stedelijke rioleringsinfrastructuur en het beheer ervan aan de opdrachthoudende vereniging WVEM. Deze beslissing impliceert de samenwerking tussen de stad én de Intercommunale WVEM inzake het exploiteren, onderhouden en ontwikkelen van de rioleringsnetten. Dit alles teneinde tegen 2015 te voldoen aan de wettelijke en Europese verplichting om een goede kwaliteit te bekomen van oppervlakte-, kust- en grondwater. De startdatum van de exploitatie door de WVEM werd bepaald op Voor lopende én voor nieuwe weg-en rioleringsprojecten dienen de stad en de WVEM bijgevolg samen te werken. Concreet zal de WVEM, via haar werkmaatschappij Infrax, samenwerkingscontracten aan de stad voorleggen waarbij het algemeen principe is dat Infrax instaat voor de (her)aanleg van de rioleringsinfrastructuur (of de overname ervan bij lopende dossiers) terwijl de stad instaat voor de constructies buiten de sleuf- en werkbreedte van de rioleringswerken. Ondanks het principe dat Infrax de rioleringskost ten laste neemt, dient de stad in het geval er geen gewest(vmm)bijdrage is toegekendtoch zelf 75% (25% lastens Infrax) van de rioolkost te financieren. In bepaalde gevallen, wanneer de stad (beperkte) wegeniswerken plant, kan Infrax vooralsnog opteren om tezelfdertijd kleinere rioleringswerken uit te voeren en 100% te betalen. Dit omdat verder uitstel voor Intra enkel tot hogere kosten en meer overlast zou leiden. De met Infrax af te sluiten contracten verschillen bij lopende of nieuwe dossiers. Immers in het eerste geval (lopend dossier) zal Infrax één of meerdere overnamecontracten (ook genaamd bijaktes ) voorleggen waarbij Infrax de bestaande contracten, gunningen, afspraken, tussen de stad en haar eerdere partners (andere besturen, aannemers, studiebureaus ) overneemt. Bij nieuwe dossiers is de administratie iets eenvoudiger : Infrax en de stad tekenen een samenwerkingscontract waarbij één van beide (meestal Infrax) als opdrachtgevend bestuur wordt aangesteld. Voor een eerste dossier in uitvoering, met name het doortochtdossier N43, legt Infrax nu een addendum 2 aan het basiscontract dd voor. In 2003 engageerden de stad en het Vlaams Gewest (AgentschapWegen&Verkeer) zich namelijk om de wegenisen rioleringwerken voor de gewestweg N43 (deel tussen de Gaverbeek en de

7 Wolvenstraat) gezamenlijk aan te pakken. Dit basiscontract werd tussen die twee partijen op via een addendum 1 qua tracé uitgebreid met het stuk vanaf de Gaverbeek tot de R8. Nadat fase 1 (Kortrijksestraat) reeds geruime tijd is afgewerkt, is fase 2-1 (Schip- tot Wolvenstraat) van die gezamenlijke werken nu in uitvoering. Via voorliggend addendum engageert Infrax zich als derde partner in dit project en zal -wat betreft riolering en bijhorend wegherstel - alle initiële rechten en plichten van de stad overnemen. Het komt de gemeenteraad toe om de voorwaarden van dit addendum goed te keuren aangezien dit een daad van beschikking betreft zoals voorzien onder art.43 par.2 pt12 van het gemeentedecreet. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: -het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : 1 ste en enig artikel: De gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan het door Infrax voorgelegde addendum 2 aan het basiscontract dd luidend als volgt : ADDENDUM SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN: Het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door haar regering, bij delegatie, in de persoon van de heer ir. Hubert Decramer, afdelingshoofd bij het departement Leefmilieu en Infrastructuur, Administratie Wegen en verkeer afdeling West-Vlaanderen, gevestigd te Markt 1, 8000 Brugge in het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, hierna genoemd het Vlaams Gewest. EN: Het stadsbestuur van Harelbeke, gevestigd Marktstraat 29 te 8530 Harelbeke, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreedt Rita Beyaert, burgemeester, en Carlo Daelman, secretaris, hierna genoemd de stad. EN: Infrax CVBA, met maatschappelijke zetel gevestigd te Koningsstraat 55 bus 15, 1000 Brussel, die optreedt in naam en voor rekening van Inter-aqua o.v., Interelectra o.v., Inter-energa o.v., Inter-media o.v., Iveg o.v. en WVEM o.v. hierna genoemd INFRAX, en hierbij vertegenwoordigd door de heer Herwig Vandormael, Manager Aankoop en Logistiek Gelet op de wijzigingen van de statuten van WVEM Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 10 maart 2008 om afstand van bevoegdheid te doen aan de intercommunale WVEM inzake het beheer van afvalwater en hemelwater, en om haar rioleringsnet in te brengen in de intercommunale, Overwegende dat de netbedrijven Inter-aqua, Interelectra, Inter-energa, Inter-media, Iveg en WVEM (alle opdrachthoudende verenigingen) in 2006 een samenwerkingsverband hebben opgericht via de nieuw opgerichte rechtspersoon Infrax CVBA; Gelet op de samenwerkingsovereenkomst van 16 juni 2003 tussen de stad enerzijds en het Vlaams Gewest anderzijds houdende de opdracht het herinrichten van de N43 in de doortocht van Harelbeke tussen km 36,17 en km 38,70.

8 Gelet op het addendum aan de samenwerkingsovereenkomst van 12 februari 2008 tussen de stad enerzijds en het Vlaams Gewest anderzijds houdende uitbreiding van de werken met het gedeelte van N43 Kortrijksesteenweg gelegen tussen de R8 en de Gaverbeek (nabij Kortrijksesteenweg 244). wordt overeengekomen hetgeen volgt: Artikel 1 : Infrax treedt vanaf 1 januari 2009 in de plaats van de stad met alle rechten en plichten wat betreft deze overeenkomst en dit voor het gedeelte riolering en bijhorend wegherstel. Opgemaakt in drie originele exemplaren waarvan elke partij erkent er één ontvangen te hebben, te Harelbeke op 13 juli Voor Infrax cvba, Herwig Vandormael Manager Aankoop & Logistiek Voor de stad, Harelbeke Carlo Daelman, Secretaris Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Voor het Vlaams Gewest Ir. Hubert Decramer Afdelingshoofd departement Leefmilieu en Infrastructuur, Administratie Wegen en Verkeer afdeling West-Vlaanderen Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De gemeenteraad hechtte in zitting van 10 maart 2008 haar goedkeuring aan de overdracht van de stedelijke rioleringsinfrastructuur en het beheer ervan aan de opdrachthoudende vereniging WVEM. Deze beslissing impliceert de samenwerking tussen de stad én de Intercommunale WVEM inzake het exploiteren, onderhouden en ontwikkelen van de rioleringsnetten. Dit alles teneinde tegen 2015 te voldoen aan de wettelijke en Europese verplichting om een goede kwaliteit te bekomen van oppervlakte-, kust- en grondwater. De startdatum van de exploitatie door de WVEM werd bepaald op Voor lopende én voor nieuwe weg-en rioleringsprojecten dienen de stad en de WVEM bijgevolg samen te werken. Concreet zal de WVEM, via haar werkmaatschappij Infrax, samenwerkingscontracten aan de stad voorleggen waarbij het algemeen principe is dat Infrax instaat voor de (her)aanleg van de rioleringsinfrastructuur (of de overname ervan bij lopende dossiers) terwijl de stad instaat voor de constructies buiten de sleuf- en werkbreedte van de rioleringswerken. Ondanks het principe dat Infrax de rioleringskost ten laste neemt, dient de stad in het geval er geen gewest(vmm)bijdrage is toegekendtoch zelf 75% (25% lastens Infrax) van de rioolkost te financieren. In bepaalde gevallen, wanneer de stad (beperkte) wegeniswerken plant, kan Infrax vooralsnog opteren om tezelfdertijd kleinere rioleringswerken uit te voeren en 100% te betalen. Dit omdat verder uitstel voor Intra enkel tot hogere kosten en meer overlast zou leiden. De met Infrax af te sluiten contracten verschillen bij lopende of nieuwe dossiers. Immers in het eerste geval (lopend dossier) zal Infrax één of meerdere overnamecontracten (ook genaamd bijaktes ) voorleggen waarbij Infrax de bestaande contracten, gunningen, afspraken, tussen de stad en haar eerdere partners (andere besturen, aannemers, studiebureaus ) overneemt. Bij nieuwe dossiers is de administratie iets eenvoudiger :

9 Infrax en de stad tekenen een samenwerkingscontract waarbij één van beide (meestal Infrax) als opdrachtgevend bestuur wordt aangesteld. Voor een eerste dossier in uitvoering, met name het doortochtdossier N43, legt Infrax nu een addendum 3 aan het basiscontract dd voor. Naast het tracé voor fase 2-1 (Schip- tot Wolvenstraat) en fase 2-2 (Abdijstraat-Geverbeek) waarover de stad en AWV een samenwerkingscontract hebben, startte de stad zonder tussenkomst van AWV (want geen gewestweg) en zonder financiële gewesttoelage (want geen VMM-subsidies, ook Minafondssubsidies genaamd) ook de weg-en rioleringwerken in de Leie-en Toekomststraat en het Marktplein. In voorliggend addendum 3 komen de stad en Infrax overeen dat de stad hier (wegens geen WMM-subsidies) zelf 75% van de aanlegkost van de openbare riolen ten laste neemt en Infrax 25%. Het komt de gemeenteraad toe om de voorwaarden van dit addendum goed te keuren aangezien dit een daad van beschikking betreft zoals voorzien onder art.43 par.2 pt12 van het gemeentedecreet. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: -het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : 1 ste en enig artikel: De gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan het door Infrax voorgelegde addendum 3 luidend als volgt: ADDENDUM SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN: Het stadsbestuur van Harelbeke, gevestigd Marktstraat 29 te 8530 Harelbeke, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreedt Rita Beyaert, burgemeester, en Carlo Daelman, secretaris, hierna genoemd de stad. EN: Infrax CVBA, met maatschappelijke zetel gevestigd te Koningsstraat 55 bus 15, 1000 Brussel, die optreedt in naam en voor rekening van Inter-aqua o.v., Interelectra o.v., Inter-energa o.v., Inter-media o.v., Iveg o.v. en WVEM o.v. hierna genoemd INFRAX, en hierbij vertegenwoordigd door de heer Herwig Vandormael, Manager Aankoop en Logistiek Gelet op de wijzigingen van de statuten van WVEM Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 10 maart 2008 om afstand van bevoegdheid te doen aan de intercommunale WVEM inzake het beheer van afvalwater en hemelwater, en om haar rioleringsnet in te brengen in de intercommunale, Overwegende dat de netbedrijven Inter-aqua, Interelectra, Inter-energa, Inter-media, Iveg en WVEM (alle opdrachthoudende verenigingen) in 2006 een samenwerkingsverband hebben opgericht via de nieuw opgerichte rechtspersoon Infrax CVBA; Gelet op de samenwerkingsovereenkomst van 16 juni 2003 tussen de stad enerzijds en het Vlaams Gewest anderzijds houdende de opdracht het herinrichten van de N43 in de doortocht van Harelbeke tussen km 36,17 en km 38,70.

10 Gelet op het addendum aan de samenwerkingsovereenkomst van 12 februari 2008 tussen de stad enerzijds en het Vlaams Gewest anderzijds houdende uitbreiding van de werken met het gedeelte van N43 Kortrijksesteenweg gelegen tussen de R8 en de Gaverbeek (nabij Kortrijksesteenweg 244). Gelet op het addendum nr. 2 van 13 juli 2009 aan de samenwerkingsovereenkomst van 12 februari 2008 tussen het Vlaams Gewest en de stad enerzijds en Infrax anderzijds houdende het in de plaats treden door Infrax voor het gedeelte riolering en bijhorend wegherstel. Gelet op de structuur en de principes van de investeringsregels bij WVEM o.v. Aangezien het oorspronkelijk project op vraag van de stad Harelbeke wordt uitgebreid met rioleringswerken in de Leiestraat, parallelweg Leiestraat (kant Marktplein) en Toekomststraat en voor deze uitbreiding geen beroep wordt gedaan op toelage in uitvoering van het besluit van de Vlaamse regering van 1 februari 2002 met betrekking tot de subsidiëring van de aanleg van openbare rioleringen, andere dan prioritaire rioleringen, de bouw van kleinschalige rioolwaterzuiveringsinstallaties met inbegrip van de aanleg van individuele waterzuiveringsinstallaties door de gemeenten, gemeentebedrijven, intercommunales of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en latere wijzigingen. wordt overeengekomen hetgeen volgt: ARTIKEL 1. De stad Harelbeke komt financieel tussen in de kosten verbonden aan de aanleg en verbetering van openbare riolen in de Leiestraat, parallelweg Leiestraat (kant Marktplein) en Toekomststraat a rato van 75 % van de kosten (exclusief BTW) bepaald in uitvoering van artikel 1, 5 van het hierboven vernoemde besluit van de Vlaamse regering van 1 februari De rioleringswerken worden in de bij het bestek horende, opmeting onder een afzonderlijk deel vermeld. ARTIKEL 2. De stad Harelbeke wordt uitgenodigd op de voorlopige oplevering van de werken. Na aanvaarding van deze oplevering maakt INFRAX op basis van de eindafrekening een debetnota voor betaling over aan de stad Harelbeke. Binnen een termijn van 50 kalenderdagen, te rekenen vanaf datum ontvangst debetnota, betaalt de stad Harelbeke het verschuldigde bedrag. Bij laattijdige betaling kan de wettelijke verwijlintrest worden aangerekend. Opgemaakt in twee originele exemplaren waarvan elke partij erkent er één ontvangen te hebben, te Harelbeke op 13 juli Voor Infrax cvba, Herwig Vandormael,Manager Aankoop & Logistiek Voor de stad, Harelbeke Carlo Daelman, Secretaris Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De gemeenteraad hechtte in zitting van 10 maart 2008 haar goedkeuring aan de overdracht van de stedelijke rioleringsinfrastructuur en het beheer ervan aan de opdrachthoudende vereniging WVEM. Deze beslissing impliceert de samenwerking

11 tussen de stad én de Intercommunale WVEM inzake het exploiteren, onderhouden en ontwikkelen van de rioleringsnetten. Dit alles teneinde tegen 2015 te voldoen aan de wettelijke en Europese verplichting om een goede kwaliteit te bekomen van oppervlakte-, kust- en grondwater. De startdatum van de exploitatie door de WVEM werd bepaald op Voor lopende én voor nieuwe weg-en rioleringsprojecten dienen de stad en de WVEM bijgevolg samen te werken. Concreet zal de WVEM, via haar werkmaatschappij Infrax, samenwerkingscontracten aan de stad voorleggen waarbij het algemeen principe is dat Infrax instaat voor de (her)aanleg van de rioleringsinfrastructuur (of de overname ervan bij lopende dossiers) terwijl de stad instaat voor de constructies buiten de sleuf- en werkbreedte van de rioleringswerken. Ondanks het principe dat Infrax de rioleringskost ten laste neemt, dient de stad in het geval er geen gewest(vmm)bijdrage is toegekendtoch zelf 75% (25% lastens Infrax) van de rioolkost te financieren. In bepaalde gevallen, wanneer de stad (beperkte) wegeniswerken plant, kan Infrax vooralsnog opteren om tezelfdertijd kleinere rioleringswerken uit te voeren en 100% te betalen. Dit omdat verder uitstel voor Intra enkel tot hogere kosten en meer overlast zou leiden. De met Infrax af te sluiten contracten verschillen bij lopende of nieuwe dossiers. Immers in het eerste geval (lopend dossier) zal Infrax één of meerdere overnamecontracten (ook genaamd bijaktes ) voorleggen waarbij Infrax de bestaande contracten, gunningen, afspraken, tussen de stad en haar eerdere partners (andere besturen, aannemers, studiebureaus ) overneemt. Bij nieuwe dossiers is de administratie iets eenvoudiger : Infrax en de stad tekenen een samenwerkingscontract waarbij één van beide (meestal Infrax) als opdrachtgevend bestuur wordt aangesteld. Voor een eerste dossier in uitvoering, met name het doortochtdossier N43, legt Infrax nu de overnameovereenkomst studie voor. Hierbij engageert Infrax zich als nieuwe partner in het lopende studiecontract dd , inclusief veiligheidscoördinatie&grondverzet&modellering, tussen de stad (=opdrachtgevend bestuur) en studiebureau-plantec uit Oostende. Dit impliceert dat Infrax alle rioleringsgerelateerde studiekosten ten laste neemt. Het komt de gemeenteraad toe om de voorwaarden van dit addendum goed te keuren aangezien dit een daad van beschikking betreft zoals voorzien onder art.43 par.2 pt12 van het gemeentedecreet. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: -het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : 1 ste en enig artikel: De gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan het door Infrax voorgelegde overnameovereenkomst studie luidend als volgt : Studieopdracht VC-ontwerp Grondverzet Modellering OVERNAMEOVEREENKOMST TUSSEN: Het stadsbestuur van Harelbeke, gevestigd Marktstraat 29 te 8530 Harelbeke, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreedt Rita Beyaert, burgemeester, en Carlo Daelman, secretaris, hierna genoemd de stad.

12 EN: Het studiebureau Plantec, gevestigd Nieuwpoortsesteenweg 399 te 8400 Oostende, ingeschreven in het handelsregister te Oostende onder het nr en hier vertegenwoordigd door de heer Werner Verbiest, gedelegeerd bestuurder, hierna genoemd de ontwerper. EN: Infrax CVBA, met maatschappelijke zetel gevestigd te Koningsstraat 55 bus 15, 1000 Brussel, die optreedt in naam en voor rekening van Inter-aqua o.v., Interelectra o.v., Inter-energa o.v., Inter-media o.v., Iveg o.v. en WVEM o.v. hierna genoemd INFRAX, en hierbij vertegenwoordigd door de heer Herwig Vandormael, Manager Aankoop en Logistiek Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 10 maart 2008 om afstand van bevoegdheid te doen aan de intercommunale WVEM inzake het beheer van afvalwater en hemelwater, en om haar rioleringsnet in te brengen in de intercommunale, Overwegende dat de netbedrijven Inter-aqua, Interelectra, Inter-energa, Inter-media, Iveg en WVEM (alle opdrachthoudende verenigingen) in 2006 een samenwerkingsverband hebben opgericht via de nieuw opgerichte rechtspersoon Infrax CVBA; Gelet op de overeenkomst van 15 december 2003 tussen de stad enerzijds en het studiebureau Plantec anderzijds houdende de opdracht Aanstellen ontwerper en veiligheidscoôrdinatie ontwerp herinrichting doortocht Harelbeke / Gewestweg N43. Gelet op de bijakte van 28 april 2004 tussen de stad enerzijds en het studiebureau Plantec anderzijds houdende de opdracht Uitvoeren van Grondverzet dat kadert in en gelinkt is aan de initiële studieopdracht Herinrichten doortocht Harelbeke / Gewestweg N43. Gelet op de bijakte van 22 maart 2006 tussen de stad enerzijds en het studiebureau Plantec anderzijds houdende de opdracht Modelleren van rioolbekkens horende bij de doortocht N43. Gelet op de bijakte van 19 februari 2008 tussen de stad enerzijds en het studiebureau Plantec anderzijds houdende de studieopdracht Kortrijksesteenweg, gelegen tussen de R8 en de Gaverbeek (nabij Kortrijksesteenweg 244)/ Gewestweg N43. wordt overeengekomen hetgeen volgt: Artikel 1 : Infrax treedt vanaf 1 januari 2009 in de plaats van de gemeente met alle rechten en plichten wat betreft deze overeenkomst en dit voor het gedeelte riolering en bijhorend wegherstel. Opgemaakt in drie originele exemplaren waarvan elke partij erkent er één ontvangen te hebben, te Harelbeke op 13 juli Voor Infrax cvba, Herwig Vandormael,Manager Aankoop & Logistiek Voor de stad, Harelbeke Carlo Daelman, Secretaris Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Voor de ontwerper, studiebureau Plantec Werner Verbiest Gedelegeerd Bestuurder

13 Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De gemeenteraad hechtte in zitting van 10 maart 2008 haar goedkeuring aan de overdracht van de stedelijke rioleringsinfrastructuur en het beheer ervan aan de opdrachthoudende vereniging WVEM. Deze beslissing impliceert de samenwerking tussen de stad én de Intercommunale WVEM inzake het exploiteren, onderhouden en ontwikkelen van de rioleringsnetten. Dit alles teneinde tegen 2015 te voldoen aan de wettelijke en Europese verplichting om een goede kwaliteit te bekomen van oppervlakte-, kust- en grondwater. De startdatum van de exploitatie door de WVEM werd bepaald op Voor lopende én voor nieuwe weg-en rioleringsprojecten dienen de stad en de WVEM bijgevolg samen te werken. Concreet zal de WVEM, via haar werkmaatschappij Infrax, samenwerkingscontracten aan de stad voorleggen waarbij het algemeen principe is dat Infrax instaat voor de (her)aanleg van de rioleringsinfrastructuur (of de overname ervan bij lopende dossiers) terwijl de stad instaat voor de constructies buiten de sleuf- en werkbreedte van de rioleringswerken. Ondanks het principe dat Infrax de rioleringskost ten laste neemt, dient de stad in het geval er geen gewest(vmm)bijdrage is toegekendtoch zelf 75% (25% lastens Infrax) van de rioolkost te financieren. In bepaalde gevallen, wanneer de stad (beperkte) wegeniswerken plant, kan Infrax vooralsnog opteren om tezelfdertijd kleinere rioleringswerken uit te voeren en 100% te betalen. Dit omdat verder uitstel voor Intra enkel tot hogere kosten en meer overlast zou leiden. De met Infrax af te sluiten contracten verschillen bij lopende of nieuwe dossiers. Immers in het eerste geval (lopend dossier) zal Infrax één of meerdere overnamecontracten (ook genaamd bijaktes ) voorleggen waarbij Infrax de bestaande contracten, gunningen, afspraken, tussen de stad en haar eerdere partners (andere besturen, aannemers, studiebureaus ) overneemt. Bij nieuwe dossiers is de administratie iets eenvoudiger : Infrax en de stad tekenen een samenwerkingscontract waarbij één van beide (meestal Infrax) als opdrachtgevend bestuur wordt aangesteld. Voor een eerste dossier in uitvoering, met name het doortochtdossier N43, legt Infrax nu de overnameovereenkomst werken (ook genoemd : bijakte bij het bijzonder bestek) voor. Hierbij engageert Infrax zich als nieuwe partner in het lopende werkencontract dd tussen AWV (=opdrachtgevend bestuur), de stad en aannemer NV Stadsbader.. Hierdoor wordt het mogelijk om de louter rioleringskosten te recupereren en te factureren op Infrax.. Het komt de gemeenteraad toe om de voorwaarden van dit addendum goed te keuren aangezien dit een daad van beschikking betreft zoals voorzien onder art.43 par.2 pt12 van het gemeentedecreet. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: -het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : 1 ste en enig artikel: De gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan het door Infrax voorgelegde overnameovereenkomst werken. De hierin opgenomen en bij huidige beslissing goedgekeurde contractuele voorwaarden zijn aldus:

14 BIJAKTE BIJ HET BIJZONDER BESTEK (Tussenkomst van Infrax na de start der werken) TUSSEN: Het Vlaams Gewest, gevestigd Markt 1 te 8000 Brugge en hier vertegenwoordigd door ir. Hubert Decraemer, afdelingshoofd bij het departement Leefmilieu en Infrastrctuur, Administratie Wegen en Verkeer, Afdeling West-Vlaanderen, hierna genoemd de bouwheer. EN: Het stadsbestuur van Harelbeke, gevestigd Marktstraat 29 te 8530 Harelbeke, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreedt mevrouw Rita Beyaert, burgemeester en de heer Carlo Daelman, secretaris, hierna genoemd de stad. EN: De NV Stadbader-Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8350 Harelbeke en hier vertegenwoordigd door Dominique Valcke, algemeen bestuurder, hierna genoemd de aannemer EN : Infrax CVBA, met maatschappelijke zetel gevestigd te Koningsstraat 55 bus 15, 1000 Brussel, die optreedt in naam en voor rekening van Inter-aqua o.v., Interelectra o.v., Inter-energa o.v., Inter-media o.v., Iveg o.v. en WVEM o.v. hierna genoemd INFRAX, hierbij vertegenwoordigd door de heer Herwig Vandormael, Manager Aankoop en Logistiek. Gelet op het decreet van 24 december 2004, houdende de algemene bepalingen tot begeleiding van de begroting Gelet op de wijzigingen van de statuten van WVEM Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 10 maart 2008 om afstand van bevoegdheid te doen aan de intercommunale WVEM inzake het beheer van afvalwater en hemelwater, en om haar rioleringsnet in te brengen in de intercommunale, Aangezien Infrax cvba optreedt als werkmaatschappij in naam en voor rekening van oa volgende netbeheerders: Interelectra o.v., Inter-aqua o.v., Iveg o.v. en WVEM o.v. op wiens naam de zakelijke rechten aangaande de gemeentelijke rioleringsinfrastructuur worden gevestigd, Gelet op de overeenkomst van 21 februari 2008 tussen de bouwheer enerzijds en de aannemer anderzijds houdende de opdracht Harelbeke: Herinrichting doortocht N43 fase 2 Kortrijksesteenweg (Gaverbeek-Nieuwstraat) Marktstraat Gentstraat Gentsesteenweg (Beversestraat-Wolvenstraat). wordt overeengekomen hetgeen volgt: Artikel 1 Infrax treedt vanaf 1 januari 2009 in de plaats van de stad met alle rechten en plichten wat betreft deze bijakte en dit voor het gedeelte riolering en bijhorend wegherstel. De in deze bijakte opgenomen bepalingen gelden alsof zij geheel en letterlijk opgenomen zijn in de overeenkomst tussen de bouwheer enerzijds en de aannemer anderzijds. Alle bepalingen, rechten en plichten, zoals vermeld in het bijzondere en algemeen bestek blijven van toepassing zowel voor werken t.l.v. Infrax als voor de stad. Alle briefwisseling, werfverslagen, afspraken, mails, enz. m.b.t. meerwerken, termijnen, technische aangelegenheden, algemene briefwisseling enz., welke reeds gevoerd werden, blijven integraal van toepassing, zowel voor het deel t.l.v. Infrax en de stad.

15 Artikel 2 De volgende werken volgens aanbesteding ten laste van de stad worden door Infrax ten laste genomen. Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:17,20 % -Minafonds:51,60 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:68,80 % -Minafonds:0 %) Hoofdstuk DWA-riol. (stad Harelbeke:25,00 % -Minafonds:75,00 %) Hoofdstuk DWA-riol. (stad Harelbeke:100,00 % -Minafonds:0 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:25,00 % -Minafonds:75,00 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:100,00 % en Minafonds:0 %) Hoofdstuk c Riol. Leiestraat (stad Harelbeke: 100,00 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke: 100,00 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:17,20 % -Minafonds:51,60 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:68,80 % -Minafonds:0,00 %) Hoofdstuk DWA-riol. (stad Harelbeke:25,00 % -Minafonds:75,00 %) Hoofdstuk DWA-riol. (stad Harelbeke:100,00 % -Minafonds:0 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:25,00 % -Minafonds:75,00 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:100,00 % -Minafonds:0 %) Hoofdstuk RWA-riol. (stad Harelbeke:68,80 %) Hoofdstuk DWA- en RWA-riol. (stad Harelbeke:100,00 %) Hoofdstuk Verzekeringspolis (stad Harelbeke:59,59 % gedeeltelijk) Hoofdstuk Proefkosten (stad Harelbeke:100,00 % gedeeltelijk) De werken volgens deze bijakte ten laste van Infrax die al in maandelijkse afkortingen door de stad zijn betaald worden bij de eerst volgende maandelijkse afkorting gefactureerd (exclusief BTW) aan Infrax en gecrediteerd (exclusief BTW) aan de stad. Bij ontvangst van de bestelling van Infrax maakt de aannemer een factuur tlv Infrax en een creditnota voor het zelfde bedrag ten voordele van de gemeente op. De creditnota wordt met aangetekend schrijven aan de gemeente overgemaakt. De factuur wordt door Infrax betaald na het voorleggen van een afschrift van het aangetekend schrijven en een afschrift van de creditnota. Na ontvangst van het gefactureerde bedrag stort de aannemer het verschuldigde bedrag binnen de 5 kalenderdagen door aan de stad. Artikel 3 Er wordt geen termijnsverlenging toegestaan. Artikel 4 De in artikel 1 vermelde overeenkomst wordt aangevuld met volgende bepalingen. WET VAN BETREFFENDE DE OVERHEIDSOPDRACHTEN EN SOMMIGE OPDRACHTEN VOOR AANNEMING DER WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN. Artikel 19 Gezamelijke uitvoering van werken Onderhavige opdracht is een gecombineerde opdracht voor rekening van volgende overheden: wordt aangevuld met Infrax CVBA, met maatschappelijke zetel gevestigd te Koningsstraat 55 bus 15, 1000 Brussel, die optreedt in naam en voor rekening van Interaqua o.v., Interelectra o.v., Inter-energa o.v., Inter-media o.v., Iveg o.v. en WVEM o.v. hierna genoemd INFRAX Alle briefwisseling en documenten, bestemd voor Infrax, moeten worden overgemaakt aan: Infrax Noordlaan Torhout

16 B. KONINKLIJK BESLUIT VAN EN LATERE WIJZINGEN TOT BEPALING VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN EN VAN DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN EN DE BIJLAGE BIJ DIT BESLUIT (ALGEMENE AANNEMINGSVOORWAARDEN VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHTEN VOOR AANNEMINGEN VAN WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN EN VOOR DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN) B.2. Algemene administratieve voorschriften in toepassing van de bijlage: algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en voor de concessies voor openbare werken Artikel 15 1 Betaling van de werken De aannemer maakt voor het aandeel ten laste van Infrax een extra gedagtekende, ondertekende schuldvordering en bijhorende vorderingstaat per aangetekend schrijven over aan Infrax en twee extra gedagtekende, ondertekende schuldvorderingen en bijhorende vorderingstaten per aangetekend schrijven over aan het studiebureau. Voor het aandeel ten laste van Infrax, maakt Infrax na ontvangst van de door de leidend ambtenaar goedgekeurde vorderingsstaat een bestelbon met verzoek tot facturatie op ten bedrage van het goedgekeurde bedrag. Voor de maandelijkse afkortingen worden de werken opgenomen onder artikel 2 van deze bijakte door Infrax betaald. Voor de wegenwerken van de aanbestedingsprijslijst ten laste van de stad komt Infrax forfaitair tussen in de werken voor een bedrag van ,20 (exclusief BTW), het overblijvende deel wordt door de stad betaald. Alle facturen ten laste van Infrax dienen volgende vermelding te dragen: BTW te voldoen door medecontractant KB nr. 1 art. 20 van 29/12/1992 Opgemaakt in vier originele exemplaren waarvan elke partij erkent er één ontvangen te hebben, te Harelbeke op 13 juli 2009 Voor Infrax cvba, Herwig Vandormael, Manager Aankoop & Logistiek Voor de stad, Harelbeke Carlo Daelman, secretaris Willy Vandemeulebroucke, voorzitter gemeenteraad Voor de aannemer, Stadbader-Flamand nv Dominique Valcke, algemeen bestuurder Voor de bouwheer, Het Vlaams Gewest, Administratie Wegen en Verkeer, Afdeling West-Vlaanderen ir. Hubert Decraemer, afdelingshoofd Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De gemeenteraad hechtte in zitting van 10 maart 2008 haar goedkeuring aan de overdracht van de stedelijke rioleringsinfrastructuur en het beheer ervan aan de opdrachthoudende vereniging WVEM. Deze beslissing impliceert de samenwerking tussen de stad én de Intercommunale WVEM inzake het exploiteren, onderhouden en ontwikkelen van de rioleringsnetten. Dit alles teneinde tegen 2015 te voldoen aan de wettelijke en Europese verplichting om een goede kwaliteit te bekomen van oppervlakte-, kust- en grondwater. De startdatum van de exploitatie door de WVEM werd bepaald op Voor lopende én voor nieuwe weg-en rioleringsprojecten dienen de stad en de WVEM bijgevolg samen

17 te werken. Concreet zal de WVEM, via haar werkmaatschappij Infrax, samenwerkingscontracten aan de stad voorleggen waarbij het algemeen principe is dat Infrax instaat voor de (her)aanleg van de rioleringsinfrastructuur (of de overname ervan bij lopende dossiers) terwijl de stad instaat voor de constructies buiten de sleuf- en werkbreedte van de rioleringswerken. Ondanks het principe dat Infrax de rioleringskost ten laste neemt, dient de stad in het geval er geen gewest(vmm)bijdrage is toegekendtoch zelf 75% (25% lastens Infrax) van de rioolkost te financieren. In bepaalde gevallen, wanneer de stad (beperkte) wegeniswerken plant, kan Infrax vooralsnog opteren om tezelfdertijd kleinere rioleringswerken uit te voeren en 100% te betalen. Dit omdat verder uitstel voor Intra enkel tot hogere kosten en meer overlast zou leiden. De met Infrax af te sluiten contracten verschillen bij lopende of nieuwe dossiers. Immers in het eerste geval (lopend dossier) zal Infrax één of meerdere overnamecontracten (ook genaamd bijaktes ) voorleggen waarbij Infrax de bestaande contracten, gunningen, afspraken, tussen de stad en haar eerdere partners (andere besturen, aannemers, studiebureaus ) overneemt. Bij nieuwe dossiers is de administratie iets eenvoudiger : Infrax en de stad tekenen een samenwerkingscontract waarbij één van beide (meestal Infrax) als opdrachtgevend bestuur wordt aangesteld. Voor een eerste dossier in uitvoering, met name het doortochtdossier N43, legt Infrax nu de bepaling van de theoretische sleufherstelling voor fase 2-1 voor. Dit houdt in dat Infrax naast de louter rioolkost ook een deel van de wegeniskost financiert. In theorie komt Infrax tussen voor het basiswegherstel dat volgt uit een rioolvernieuwing. Maar in huidig doortochtproject maakt de stad (en AVW) van de noodzakelijke rioleringswerken gebruik om de weg niet louter in diens oorspronkelijke staat te herstellen maar om deze (inclusief voet-en fietspad) volledig her aan te leggen in nieuwe, duurzame en hoogwaardige materialen. Infrax betaalt die duurdere wegenaanleg niet, wél een forfait (thans en voorafgaand goed te keuren door de stad en studiebureau Plantec) voor rudimentair wegherstel. Het door Infrax voorgestelde forfetaire bedrag voor fase2-1 als een soort vermindering op de wegeniskost lastens de stad is ***. Die forfait is volgens het Infrax-voorstel, principieel goedgekeurd door studiebureau Plantec aldus opgesplist Toekomststraat ,41 Hospitaalstraat (R361-R363) ,04 Burg. Brabantstraat 3.970,96 Leiestraat (R79 - R88) 8.564,87 Leiestraat (R76-R78) ,60 Hospitaalstraat (R32-R33) ,32 Het komt de gemeenteraad toe om de voorwaarden van deze theoretische sleufherstelling goed te keuren aangezien dit een daad van beschikking betreft zoals voorzien onder art.43 par.2 pt12 van het gemeentedecreet. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: -het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : 1 ste en enig artikel: De gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan de door Infrax voorgelegde bepaling van de theoretische sleufherstelling voor fase 2-1. Infrax komt wat betreft dit tracé tussen in het wegenisherstel voor een forfaitaire som van ,75

18 5. Groot onderhoud wegen 2009: 2. Herstel KWS-verhardingen Hulste, deel 1. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In zitting van 08 juni 2009 keurde de Gemeenteraad het bestek, de raming ( ,00 excl. BTW) en de gunningswijze (onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking) betreffende Groot onderhoud wegen 2009 : 2. Herstel KWS-verhardingen Hulste Deel 1 goed. Overeenkomstig de door de Gemeenteraad goedgekeurde gunningswijze werd een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking uitgeschreven waarvoor de offertes dienden ingediend uiterlijk 15 juni Er werden 7 firma s aangeschreven waarvan alle 7 een offerte hebben ingediend. De laagst regelmatige inschrijving werd ingediend voor de som van ,50 excl. BTW. Bij verslag opgemaakt door de technische dienst dd. 16 juni 2009 werd voorgesteld om de opdracht niet te gunnen gezien het bestelbedrag de limieten ( ,00 excl. BTW) overschrijdt van de gekozen gunningswijze met name onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking en de procedure opnieuw te starten. Het College van Burgemeester en Schepenen volgde dit voorstel en besliste op 23 juni 2009 om de opdracht niet te gunnen en de procedure opnieuw te starten. In huidig voorgesteld bestek werden volgende aanpassingen aangebracht : - het vernieuwen van de toplaag (het fietspad te voorzien in rode KWS) in de Vlietestraat : Eikebosbeek schoolomgeving wordt uit het bestek gelicht en opgenomen in een nog dit jaar voor te stellen nieuw dossier ; waardoor volgende aanpassingen worden doorgevoerd in de uit te voeren hoeveelheden, met name : - post 5 : leveren van en uitvoeren plaatselijke herstellingen met gietasfalt VH ton 40 nu VH ton 13 ; - post 6 : leveren en plaatsen van eenlaagse bestrijking VH m² nu VH m² post 8 : leveren en plaatsen rode bitumineuse overlagingen (AB-4C d = 4 cm) wordt volledig weggelaten. De raming werd aanpast aan de recent bij onderhandelingsprocedure verkregen prijzen. In het kader van de opdracht met als voorwerp Groot onderhoud wegen 2009 : 2. Herstel KWS-verhardingen Hulste Deel 1 werd het bestek met nr gewijzigd door de Technische dienst. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,00 BTW niet inbegrepen. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de buitengewone begrotingswijziging van 2009 op artikel 421/ Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad, en latere wijzigingen; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 17, 2, 1 a; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 120;

19 - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het gewijzigde bestek met nr en de gewijzigde raming voor de opdracht met als voorwerp Groot onderhoud wegen 2009 : 2. Herstel KWS-verhardingen Hulste Deel 1, opgemaakt door de Technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder gewijzigd bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De gewijzigde kostenraming bedraagt ,00 BTW niet inbegrepen. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 421/ van de buitengewone begrotingswijziging van het dienstjaar Vestigen van een erfdienstbaarheid van ondergrondse leidingen ten voordele van de WVEM op de gemeentelijke begraafplaats in de Gentsesteenweg. Goedkeuren contractuele voorwaarden. Op grond van volgende overwegingen: De West-Vlaamse Energie-en Teledistributiemaatschappij, genoemd WVEM, met maatschappelijke zetel te Torhout, Noordlaan 9 wenst op de westelijke zijperceelgrens van de oude gemeentelijke begraafplaats in de Gentsesteenweg een erfdienstbaarheid voor de aanleg van ondergrondse leidingen te bekomen. Naast de oude, bestaande WVEM-kabels (enkele hoog- en middenspanningskabels) die daar al vele tientallen jaren worden gedoogd, is het volgens de WVEM noodzakelijk om, in functie van een nieuwbouwproject in de achterliggende Beversestraat, een nieuwe bijkomende kabel te voorzien. Die kabel zou zich situeren naast de bestaande kabels, meer bepaald in de wandelweg evenwijdig met de kerkhofmuur, die in westelijke richting loopt van de bestaande WVEM-kabine naast de woning Gentsesteenweg 25 naar de Beversestraat. Die erfdienstbaarheidszone is, volgens het WVEM-plan van 12 mei 2009, 231,50 m² groot. De WVEM legt thans de contractuele voorwaarden van deze erfdienstbaarheid (reeds eenzijdig ondertekend door projectleider Thieren van de WVEM) voor via een soort compromis. Nadat de raad haar goedkeuring hieraan heeft gegeven, wordt dit alles geformaliseerd in een authentieke akte, te verlijden via het aankoopcomité en te ondertekenen door de vertegenwoordigers van de stad en de WVEM. Samengevat zijn de belangrijkste goed te keuren voorwaarden:

20 - Het vestigen van een erfdienstbaarheid van ondergrondse leidingen in voormeld openbaar stadsdomein waarbij eveneens toelating wordt gegeven tot het plaatsen van erbij horende bovengrondse aftakkasten, sectiekasten, koppelkasten - De stad verleent met het oog op het onderhoud en de bediening een recht van doorgang en toegang op voormeld perceel t.b.v. WVEM-personeel, materiaal én onderaannemers. - De erfdienstbaarheid is verenigbaar met de openbare bestemming van deze begraafplaats en vormt geen beletsel voor het openbaar gebruik ervan. Mocht dit wél zo zijn dan zal de WVEM indien nodig- zelf het eventueel verwijderen bekostigen of de andere maatregelen nemen. - de stad verkrijgt geen erfdienstbaarheids vergoeding vanwege de WVEM doch die laatste staat wél voor alle aktekosten ingevolge het opstellen en verlijden van een authentieke akte. Het komt de gemeenteraad toe om de voorwaarden van de omschreven erfdienstbaarheid goed te keuren aangezien dit een daad van beschikking betreft zoals voorzien onder art.43 par.2 pt12 van het gemeentedecreet. Omdat een dergelijke patrimoniale verrichting niet expliciet omschreven is binnen het begrip dagelijks bestuur blijft dit een bevoegdheid van de raad. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet, inzonderheid art Om deze redenen; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1: De gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan de contractuele voorwaarden voor het vestigen van een erfdienstbaarheid van ondergrondse leidingen op de stedelijke begraafplaats in de Gentsesteenweg. Die kosteloze erfdienstbaarheid op 231,5m² (cfr opmetingsplan p/ dd van de WVEM) zal geformaliseerd worden via een authentieke akte te verlijden via het aankoopcomité. De contractuele voorwaarde zijn als volgt: OVEREENKOMST VOOR HET VESTIGEN VAN EEN ERFDIENSTBAARHEID VOOR HET PLAATSEN VAN ONDERGRONDSE LEIDINGEN OP PRIVAAT DOMEIN Tussen de ondergetekenden: 1 Stad Harelbeke, Gevestigd in de Marktstraat 29, 8530 Harelbeke handelend in de hoedanigheid van eigenaar(s) van de grond gelegen te Harelbeke, kadastraal gekend onder 1 e Afdeling, Sectie A, nr(s) 179B Alhier vertegenwoordigd door Raadsvoorzitter Vandemeulebroucke en stadssecretaris Daelman en 2 de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij opdrachthoudende vereniging met administratieve zetel te 8000 Brugge, Hoogstraat en maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Noordlaan 9 Alhier vertegenwoordigd door Edwin Thieren in functie van projectleider Is overeengekomen wat volgt:

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid:

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00107 Onderwerp: Studieopdracht voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken betreffende de Steenakker te Gent

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 JULI

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 JULI ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 JULI 2017 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Willy Vandemeulebroucke: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015 RAADZAAL 19u30 1. BIJDRAGE STAD NIEUWPOORT AAN DE POLITIEZONE Aan de raad wordt gevraagd het bedrag van 2.638.239 als bijdrage van de stad Nieuwpoort

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

Voorwerp: Gemeentelijk reglement op de inventarisatie van leegstaande woningen en/of gebouwen en indicaties ter bepaling van leegstand.

Voorwerp: Gemeentelijk reglement op de inventarisatie van leegstaande woningen en/of gebouwen en indicaties ter bepaling van leegstand. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 12.07.2010 Aanwezig: Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Rita Beyaert, burgemeester; Luc Callewaert,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/484 13 december 2007 Besluit houdende de toekenning van de elfde verlenging van de uitvoeringstermijn, de goedkeuring van de verrekeningen nr. 11 (in meer) en het afsluiten van een

Nadere informatie

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark Zitting van 25 april 2017 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny Leden De Meyer Sara Secretaris. Verontschuldigd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. Eandis. Saneren van elektriciteits-

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 1 De gemeenteraad in zitting van 04 januari 2016 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 1 De gemeenteraad in zitting van 04 januari 2016 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 1 De gemeenteraad in zitting van 04 januari 2016 De vergadering begint om 20.00u. De raad OPENBARE VERGADERING Dagorde 1. Renovatie aan loodsen De Rampe. Vaststelling

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL Aanwezig : voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Vz OCMW (niet stemgerechtigd)

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL Aanwezig : voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Vz OCMW (niet stemgerechtigd) ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL 2010 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert burgemeester De heren Luc Callewaert (afw. bij pt. 28), Alain

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. ===================================== 1. Uitbreiden van Centrumschool en Academie Muziek, Woord en Dans met

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 DECEMBER De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 DECEMBER De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 DECEMBER 2009 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Activiteitenkorrels

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012.

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS Annita, VAN NUFFEL Albert,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes.

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 20 april 2015 Aanwezig: Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen.

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen. Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2012 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Voorafgaande besluiten

Nadere informatie

INFODIENST HARELBEKE GEMEENTERAADSZITTING 13 september 2010 TOELICHTINGSNOTA

INFODIENST HARELBEKE GEMEENTERAADSZITTING 13 september 2010 TOELICHTINGSNOTA Spreekrecht voor niet-gemeenteraadsleden OPENBARE ZITTING 1. Aanleg en heraanleg dubbelrichtingsfietspad en aanpalend voetpad in de Zandbergstraat. Goedkeuren addendum inzake grondverzet aan het studiecontract

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. a. Afkoppelen collectorennetwerk (project

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 april 2014 Besluit nummer: 2014_GR_00281 Onderwerp: Overeenkomst betreffende de aanpassing van het Centraal Aanmeldingsregister voor inschrijvingen

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0727 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de goedkeuring van de meerwerken nr. 2 voor de fase 2 van de renovatie van Brede School

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/11/2011. openbare zitting

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/11/2011. openbare zitting TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/11/2011 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 17/10/2011 2. Intergemeentelijke samenwerking. Buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal.

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. 1 FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2009: Wijziging 1 (exploitatie) en 2 (investering). Voorliggende begrotingswijziging past binnen de visie

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie