Gebruik mobiele apparaten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruik mobiele apparaten"

Transcriptie

1 Rapport onderzoek Gebruik mobiele apparaten creative studio

2 1. Voorwoord Wij, Pascal Usmany en Britt Vreeswijk zijn beide werkzaam in de communicatie. Pascal is eigenaar van Drop Alive Creative Studio en werkt freelance als grafisch vormgever. Britt is freelance communicatieadviseur en eigenaar van BR!TT Communicatie. Omdat je voor een opdracht vaak gebruikt maakt van meerdere facetten van communicatie zie je geregeld samenwerkingen tussen freelancers onderling en tussen freelancers en bureaus ontstaan. Zo is ook ons contact tot stand gekomen. Er zijn vele vormen van communicatie. Zowel offline als online. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van internet met smartphones en tablets de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Smartphones en tablets samen nemen zo n 70% van het mobiele verkeer voor hun rekening. Er liggen dus enorme kansen voor ondernemers om hun doelgroep via mobile marketing te bereiken. Dit gebeurt ook steeds meer, maar nog lang niet iedereen doet zijn voordeel met deze ontwikkeling. Steeds vaker spreken wij met (potentiële) opdrachtgevers over het inzetten van mobile marketing. Maar, om (potentiële) opdrachtgevers goed te kunnen adviseren wilden wij wat meer weten over het gebruik van de smartphone en tablet; wat is het doel van dit gebruik, wat is de frequentie van het gebruik, verschilt het gebruik per geslacht Dit is de reden geweest om deze vragenlijst samen te stellen. Met de uitkomsten kunnen ondernemers beter inspelen op het gebruik en de wensen van de consument. Via deze weg willen we de mensen die hebben deelgenomen aan het onderzoek nogmaals bedanken. Bedankt! Fijn dat jullie de moeite hebben genomen een paar minuten vrij te maken. Pascal Usmany en Britt Vreeswijk Leerdam en Gorinchem, augustus 2013

3 2. Onderzoeksvraag Onderzoeksvraag: In hoeverre is het gebruik van de smartphone/tablet afhankelijk van factoren als leeftijd, geslacht en regio waarin mensen wonen? Subvragen: In hoeverre is leeftijd/geslacht en de regio waarin men woont van invloed op het gebruik van smartphone/tablet? In hoeverre is de dagelijkse invulling van mensen van invloed op het gebruik van smartphone/tablet? In hoeverre verschilt de frequentie van het gebruik van smartphone/tablet per leeftijd en geslacht? In hoeverre verschilt het gebruik van functies van smartphone/tablet per leeftijd en geslacht? In hoeverre verschilt het apparaat dat men hoofdzakelijk voor internet gebruikt per leeftijd en geslacht?

4 3. Onderzoeksmethode Procedure Het beantwoorden van de onderzoeksvraag ging het beste met kwantitatief onderzoek. Het beantwoorden van simpel gestelde, gesloten vragen met een gering aantal antwoordmogelijkheden. Deze manier van onderzoeken kost de respondent niet veel tijd. Aangezien het motiveren van de antwoorden niet noodzakelijk is was deze manier van onderzoeken de beste keuze. Instrument De onderzoeksvraag (afhankelijkheid van geslacht, leeftijd en regio) vraagt om een hoog aantal respondenten. Om de vragenlijst (snel) te kunnen verspreiden zonder het kopen van databestanden is gekozen voor een online vragenlijst. Deze vragenlijst is verspreid via social media accounts (Facebook, Linkedin en Twitter) van de onderzoekers. Het onderzoek is gestart op 6 februari 2013 en het aantal weken dat de vragenlijst online heeft gestaan is drie. Social media is vluchtig. Aan een verzoek wordt vaak direct voldaan na het zien hiervan. Door drie weken de tijd te nemen was het mogelijk een aantal keer (3 a 4 keer per medium) de aandacht te vestigen op de enquête. Respondenten De respondenten zijn connecties/vrienden of connecties/vrienden van deze connecties/vrienden van de onderzoekers op social media. Het gaat om de media Facebook, Linkedin en Twitter.

5 De vragenlijst (zoals die is uitgezet) Maak je gebruik van een smartphone en/of tablet? [] Ja, ik gebruik een smartphone [] Ja, ik gebruik een tablet [] Ja, ik gebruik zowel een smartphone als tablet [] Nee, ik gebruik een gewone mobiele telefoon Hoe vaak maak je gemiddeld gebruik van je smartphone/tablet? [] Ieder kwartier [] Ieder half uur [] Ieder uur [] Ieder dagdeel [] Minder dan 2x per dag Welke functies op je smartphone en/of tablet gebruik je? Je kunt meerdere keuzes aanvinken. [] Bellen/Skype [] Sms-en [] Social Media [] [] Agenda [] Fotograferen/Filmen [] Radio [] Internet [] Spelletjes [] Films kijken [] GPS/navigatie [] Betalen voor diensten/producten [] Scannen QR-codes [] Scannen Augmented Reality-codes Maak een top 4 (in volgorde van frequentie gebruik, van hoog naar laag) van je meest gebruikte smartphone/tablet functies (Zie voor de gegeven keuzeopties de vorige vraag)

6 Voor sommige diensten/producten kun je betalen met het geldbedrag dat op je mobiele telefoon of tablet staat. Voor welke diensten/producten doe jij dit? Meerdere antwoorden zijn mogelijk. [] Horeca [] Bioscoop [] Maaltijden [] Tickets [] Carwash [] Parkeren [] Bloemen [] Ik doe dit (nog) niet... Heb je bluetooth op je smartphone/tablet meestal aan of uit staan? [] aan [] uit Download je wel eens nieuwe apps voor je smartphone/tablet? Zo ja, waar doe je dat? [] Apple App Store [] Google Play (voorheen Android Market) [] Blackberry App World [] MarketPlace (Windows) [] Ovi Store (Nokia) [] Ik download geen apps Hoeveel Apps heb je gemiddeld op je smartphone/tablet staan? [] Tussen 0-10 [] Tussen [] Tussen [] Tussen [] Tussen [] meer dan 50

7 Welk apparaat gebruik je het meest wanneer je gebruik maakt van internet? [] Smartphone [] Tablet [] Laptop [] Vaste PC Wat is je geslacht?</p> [] Ik ben een man [] Ik ben een vrouw Wat is je leeftijd? [] jonger dan 15 jaar [] Tussen 15 en 20 jaar [] Tussen 20 en 25 jaar [] Tussen 25 en 30 jaar [] Tussen 30 en 35 jaar [] Tussen 35 en 40 jaar [] Tussen 40 en 45 jaar [] Tussen 45 en 55 jaar [] Tussen 55 en 65 jaar [] ouder dan 65 jaar Wat doe je in het dagelijks leven? [] Ik studeer [] Ik werk [] Ik heb geen baan [] Ik ben met pensioen Indien je werkt, wat is je beroep? Waar woon je? (één van de 12 provincies + Woonplaats) Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.

8 4. Verbeterpunten Er is gekozen de vragenlijst online te verspreiden via social media accounts van de onderzoekers. Deze manier heeft zeker voordelen gehad, namelijk de snelheid en de bereidheid om mee te werken. Maar, het heeft ook nadelen. De nadelen zijn van invloed geweest op de resultaten, namelijk: - Bereik is beperkt (connecties/vrienden van twee personen en een aantal retweets); - Connecties/vrienden vallen veelal in bepaalde leeftijdscategorie en binnen een bepaalde woonomgeving; - Mensen die gebruik maken van social media zijn vaak mensen die een smartphone/tablet hebben en mensen die verkeren op de arbeidsmarkt (dit is een aanname)! Zoals gezegd hebben bovenstaande punten nadelige gevolgen gehad voor de resultaten, namelijk: - Het aantal reacties (170 stuks) en de diversiteit is te gering om de resultaten te kunnen afzetten tegen de verschillende provincies en woonplaatsen. - Het aantal reacties (170 stuks) is te gering om de resultaten te kunnen afzetten tegen de schoolgaande, werkende, werkloze en gepensioneerde respondenten. - De diversiteit in de leeftijdscategorieën is te gering om conclusies te kunnen trekken over het gebruik van de smartphone/tablet ten opzichte van de verschillende leeftijdscategorieën.

9 5. Resultaten Het aantal verwerkte vragenlijsten is 170. Hieronder een overzicht van de resultaten van de vragen uit de vragenlijst. Gebruik smartphone/tablet Frequentie gebruik smartphone/tablet

10 Gebruik functies smartphone/tablet - Uit de resultaten van de vraag Voor welke diensten/producten betaal je met je smartphone/tablet (b.v. met de app my order )? blijkt dat het merendeel van de respondenten geen gebruik maakt van deze functie. Daarom kan er vanuit worden gegaan dat respondenten onder betalen in deze vraag voornamelijk internetbankieren verstaan. - Opvallend is dat meer mensen gebruik maken van internet dan van sms. Top 4 meest gebruikte functies smartphone/tablet - Zichtbaar is dat social media bellen/skype nadert. Het kan zijn dat mensen steeds vaker contacten via social media, dan ze bellen. Let op: het kan zo zijn dat social media vaker wordt gebruikt op de tablet en bellen/skypen met de smartphone. - Dat in de top 4 staat kan het gevolg zijn van de grote hoeveelheid werkende respondenten. - Internet komt op plaats 5. Sms staat hoger, aangezien deze functie vaker op plaats 1, 2 en 3 staat. Internet staat vaker op plaats 4.

11 Diensten/producten waarvoor betaald wordt met smartphone/tablet - Een overgrote meerderheid maakt nog geen gebruik van de smartphone/tablet als portemonnee. Bluetooth meestal aan of uit - De grote meerderheid heeft bluetooth uit staan.

12 Worden apps gedownload en zo ja, van welke Appstore - Opvallend is het grote verschil tussen Apple, Google Play en de rest. - Zeven keer is aangegeven dat naast de Appstore van Apple ook gebruikt wordt gemaakt van de Appstore van Google Play en andersom. Dit betekent dat respondenten een Smartphone hebben van Samsung en een tablet van Apple of andersom. Gemiddeld aantal apps op smartphone/tablet Apparaat waarmee het meest gebruik wordt gemaakt van internet - Op de uitslag van deze vraag kan het grote aantal werkende respondenten van invloed zijn geweest.

13 Geslacht respondenten Invulling dagelijks leven

14 Leeftijd respondenten Provincie waarin respondenten wonen - De respondenten zijn niet eerlijk verdeeld over de provincies in het land. Dit komt omdat de contacten van de onderzoekers veelal wonen in Zuid-Holland, Utrecht en Brabant.

15 6. Draaitabbellen/grafieken Gebruik smartphone/tablet t.o.v. geslacht - Het % mannen dat gebruik maakt van een smartphone/tablet is nagenoeg gelijk aan het % vrouwen: 90% (66 van de 73 mannen) t.o.v. 92% (87 van de 95 vrouwen). Frequentie gebruik smartphone/tablet t.o.v. geslacht - Het grootste deel van de vrouwen gebruikt haar smartphone/tablet ieder dagdeel, gevolgd door ieder uur. Bij de mannen zit de piek bij ieder uur, maar dit wordt direct gevolgd door ieder half uur en ieder kwartier.

16 Bluetooth aan/uit t.o.v. geslacht - Het % mannen dat bluetooth aan heeft is bijna gelijk aan het aantal dat dit niet heeft (47 % t.o.v. 53%). - Bij de vrouwen is het % dat bluetooth uit heeft veel groter, 76%. Appstore t.o.v. geslacht - Apple is bij beide geslachten de grote winnaar. Dit gevolgd door de Play store. Andere appstores komen nagenoeg niet in het rijtje voor. - Bij vrouwen is het % Applegebruikers zelfs 63%. Bij de mannen 57%.

17 Aantal apps t.o.v. geslacht - Bij de mannen ligt de piek bij 10 tot 20 apps (27%), maar het % dat meer dan 50 apps heeft is ook hoog (19%). - Bij de vrouwen ligt de piek bij 20 tot 30 (28%), maar het % dat slechts 0 tot 10 apps heeft is met 24% ook groot. Apparaat waarop internet het meest wordt gebruikt t.o.v. geslacht - Bij zowel mannen als vrouwen wordt voor het gebruik van internet het meest gebruik gemaakt van de laptop. - Bij de mannen wordt het minst gebruik gemaakt voor internet van de tablet, bij de vrouwen is dit de vaste PC

18 Functies t.o.v. geslacht - De verschillen in het gebruik van functies tussen mannen en vrouwen is in de meeste gevallen klein. - Opvallende verschillen zie je bij het gebruik van: agenda, GPS, QR en AR. In al deze gevallen zijn het de mannen die de functie meer gebruiken.

19 7. Conclusies Hieronder leest u de antwoorden op de vragen gesteld voorafgaand aan het onderzoek en waar naar aanleiding van de respons een conclusie getrokken kan worden. In hoeverre is geslacht van invloed op het gebruik van smartphone/tablet? Het % mannen dat gebruik maakt van een smartphone/tablet is nagenoeg gelijk aan het % vrouwen (90% t.o.v. 92%). Geslacht lijkt dus niet van invloed te zijn op het gebruik van smartphone/tablet. In hoeverre verschilt de frequentie van het gebruik van smartphone/tablet per geslacht? Het grootste deel van de vrouwen gebruikt haar smartphone/tablet ieder dagdeel, gevolgd door ieder uur. Bij de mannen zit de piek bij ieder uur, maar dit wordt direct gevolgd door ieder half uur en ieder kwartier. Bij de mannen ligt de frequentie hoger. In hoeverre verschilt het gebruik van functies van smartphone/tablet per geslacht? De verschillen in het gebruik van functies tussen mannen en vrouwen is in de meeste gevallen klein. Opvallende verschillen zie je bij het gebruik van: agenda, GPS, QR en AR. In al deze gevallen zijn het de mannen die de functie meer gebruiken.

20 In hoeverre verschilt het apparaat dat men hoofdzakelijk voor internet gebruikt per geslacht? Bij zowel mannen als vrouwen wordt voor het gebruik van internet het meest gebruik gemaakt van de laptop. Bij de mannen wordt het minst gebruik gemaakt voor internet van de tablet, bij de vrouwen is dit de vaste PC. Overige opvallende zaken: - Meer mensen maken gebruik van internet dan van sms. Aangenomen kan worden dat diensten als WhatsApp de functie van sms heeft overgenomen. - De grote meerderheid heeft bluetooth uit staan. Dit betekent dat bluetooth marketing niet interessant (meer) is voor ondernemers. - Een overgrote meerderheid maakt nog geen gebruik van de smartphone/tablet als portemonnee. Voor organisaties als My Order valt nog veel terrein te winnen Britt Communicatie en Drop Alive Creative Studio.

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Uitkomst enquête... 4 Conclusie.... 9 2 Inleiding Inleiding Een smartphone is een mobiele telefoon

Nadere informatie

De Grote (kleine) voicemail-poll

De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll Maken mensen tegenwoordig nog gebruik van voicemail? En hoe staat men tegenover het gebruik van voicemails in het zakelijk verkeer? Mensen

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT Trends in Digitale Media december 2014 SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT TV kijken via smartphone 75% gegroeid Vorig jaar december concludeerde SPOT dat TV kijken

Nadere informatie

OV-plangedrag Breng-reizigers

OV-plangedrag Breng-reizigers OV-plangedrag Breng-reizigers Lectoraat Human Communication Development Auteurs: Daphne Hachmang Renée van Os Els van der Pool Datum: 9-9-2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergrond onderzoek 4 2.1

Nadere informatie

Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme

Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme PROBLEEMANALYSE Management probleem: De ondernemers in de binnenstad van Roermond worden geïnformeerd door Stichting Citymanagement Roermond in samenwerking

Nadere informatie

Resultaten internetpanel Dienst Regelingen

Resultaten internetpanel Dienst Regelingen Resultaten internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 15: gebruik social media juli 2012 1. Inleiding Tussen 1 juni en 10 juni konden panelleden van het internetpanel Dienst Regelingen een peiling

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E.

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Page of 6 Enquête basisonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas zit je?

Nadere informatie

WHAT S HAPPENING 2013

WHAT S HAPPENING 2013 WHAT S HAPPENING 2013 INTERNETGEBRUIK PASSIEF INTERNETGEBRUIK Welkom bij dit onderzoek. Eerst willen we je wat vragen over jouw internetgebruik. Geef van de volgende zaken aan in hoeverre jij dit wel/niet

Nadere informatie

Rapport kwantitatief onderzoek ten behoeve van de Directie Communicatie van IenW 13 september 2018

Rapport kwantitatief onderzoek ten behoeve van de Directie Communicatie van IenW 13 september 2018 Rapport kwantitatief onderzoek ten behoeve van de Directie Communicatie van IenW 13 september 2018 Inleiding In opdracht van: Conclusies Resultaten > Bekendheid niet storen functionaliteit voor smartphones

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Trends in Digitale Media 2013

Trends in Digitale Media 2013 Trends in Digitale Media 2013 Onderzoek van Gfk in samenwerking met Cebuco, PMA, SPOT, RAB en KVB Selectie uit resultaten door SPOT TV kijken via tablet met 5 gegroeid Vorig jaar december concludeerde

Nadere informatie

Wageningen University (2012)

Wageningen University (2012) Resultaten mobile phone survey September 2012 Wageningen University (2012) Uitgave van EDUsupport Wageningen University Aanleiding... 1 Werkwijze... 1 Resultaten... 2 Samenvatting... 2 Representativiteit

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Moving Pictures: second screen en schermvoorkeur

Moving Pictures: second screen en schermvoorkeur Moving Pictures: second screen en schermvoorkeur Televisiekijken is een sociale activiteit.. Uit het kijkonderzoek blijkt dat heel vaak samen met het eigen gezin en gasten naar de televisie wordt gekeken.

Nadere informatie

Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming

Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming Welkom! Arthur Kerckhaert Wat Apps voor de agrarische sector Slimme oplossingen bieden adhv data Waar Nederland en internationaal Presentatie Smartphones

Nadere informatie

Mobile Marketing Monitor 2013

Mobile Marketing Monitor 2013 Mobile Marketing Monitor 2013 Even voorstellen... Working in Mobile Marketing & - Advertising industry since 2005 Co-autor Handboek Online ` Marketing Uitgeverij NoordHoff) Manager of Linkedin Group: Mobile

Nadere informatie

Totalen vragenlijst Tablets/Smartphones/Computers

Totalen vragenlijst Tablets/Smartphones/Computers Totalen vragenlijst s/s/s Vraag 01. Beschikt u al over een tablet? Ja 38 58% Nee 28 42% 02. Overweegt u die aan te schaffen? Ja 23 35% Nee 43 65% 03. Heeft u behoefte aan een basiscursus? Ja 54 82% Nee

Nadere informatie

Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569. The Mobile Mindmap

Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569. The Mobile Mindmap Titel Nationale project, Vakdag 10 maart Dialogue 2010 &/ Klantnaam Digital Marketing 2010 Titel The Mobile projectmindmap Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569 Best of Mobile Best

Nadere informatie

Ameland binnen handbereik

Ameland binnen handbereik Ameland binnen handbereik Gauke Pieter Sietzema Hoofd ontwikkeling, SEO specialist & Sterc partner Hendrik Jan Hofstede Strateeg & internetmarketeer & Sterc partner VVV Ameland mobile - Ameland binnen

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Het Jongerenpanel B A S I S V O O R B E L E I D. Evert van der Molen. Kübra Ozisik. Oktober

Het Jongerenpanel B A S I S V O O R B E L E I D. Evert van der Molen. Kübra Ozisik. Oktober Het Jongerenpanel Evert van der Molen Oktober 2017 Kübra Ozisik www.os-groningen.nl Inhoud 1.Inleiding... 2 2. Resultaten... 3 2.1 Respons... 3 2.2 Meedenken... 4 2.3 Wonen in Groningen... 4 2.4 Activiteiten

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2013

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2013 Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2013 In opdracht van: DirectResearch en Logeion Datum: 5 maart 2013 Projectnummer: 2013008 Auteur: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek

Nadere informatie

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA OVER DE OPZET n=1.204 (GfK Onine panel) Extra respondenten in leeftijdscategorie 13-17 geworven voor sterker fundament voor

Nadere informatie

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoek mobiel doneren Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoeksrapportage Auteur: Seth Schaafsma Project: Z4792 3-7-2014 Pilot mobiel doneren Nu.nl Methode en opzet Het onderzoek is online

Nadere informatie

Social media around the world Door: David Kok

Social media around the world Door: David Kok Social media around the world Door: David Kok Tussen 19 maart en 24 juni zijn ongeveer 400 steden in de wereld via e-mail en Twitter benaderd om mee te werken aan een internationaal onderzoek. De steden

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN INFORMATIE ONDER JONGEREN

COMMUNICATIE EN INFORMATIE ONDER JONGEREN COMMUNICATIE EN INFORMATIE ONDER JONGEREN Beste lezer,!" #$ %& Algemeen 1. Geslacht man vrouw 2. Leeftijd Jaar 3. Nationaliteit Nederlandse 4. School / Opleiding 5. In welk ar zit je? 6.1 Hoe lang bel

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Publieksmonitor. & social media. Rapportage I. van Dijk 15 mei 2012

Publieksmonitor. & social media. Rapportage I. van Dijk 15 mei 2012 Publieksmonitor II: Mobiel bankieren, financiële informatie & social media Rapportage I. van Dijk 15 mei 2012 Samenvatting (1/2) Mobiel bankieren 1. Twee op de tien Nederlanders van 18 jaar en ouder maken

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Nut vakbonden onbekend bij jongeren 30 november 2011 Inleiding Van oktober 2011 tot november 2011 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden 2464

Nadere informatie

SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016

SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016 SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016 SREENFORCE SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA, JANUARI 2017 TELEVISIETOESTEL VERUIT DOMINANT VOOR LIVE TV-KIJKEN Vorig jaar december concludeerde Screenforce

Nadere informatie

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt.

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Zelf had ik mij al een voorstelling gemaakt van een SmartTV. Dat

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Sociale media. Over het EenVandaag Opiniepanel. 15 augustus 2015. Over dit onderzoek

Sociale media. Over het EenVandaag Opiniepanel. 15 augustus 2015. Over dit onderzoek Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

Onderzoek website 2015

Onderzoek website 2015 Onderzoek website 2015 Februari 2015 O n d e r z o e k w e b s i t e 2 0 1 5 P a g i n a 2 Inleiding In opdracht van het Webteam is begin 2015 een onderzoek uitgevoerd naar de bekendheid en het gebruik

Nadere informatie

Fashionable Fitness Tracker Nederlandse Handleiding

Fashionable Fitness Tracker Nederlandse Handleiding Fashionable Fitness Tracker Nederlandse Handleiding Inhoudsopgave 1. Voordat u begint...3 1.1 Waarschuwing...3 1.2 Smartphone ondersteuning...3 1.3 Opladen...3 2. Koppelen met uw smartphone...3 1.1 De

Nadere informatie

APPS. Presentatie

APPS. Presentatie APPS Presentatie 2010-10-18 1 INLEIDING In principe heeft het vrij weinig uitleg nodig, want we de meeste onder ons zijn er wel mee bekend. Een applicatie is een klein stukje software dat draait op een

Nadere informatie

Trends in Digitale Media 2012

Trends in Digitale Media 2012 Trends in Digitale Media 2012 Onderzoek naar bezit en gebruik mobiele devices Intomart Gfk in samenwerking met Cebuco, GAU, PMA, RAB en SPOT Selectie uit resultaten door SPOT Meer schermen versterkt positie

Nadere informatie

Onderzoek Alumni Bètatechniek

Onderzoek Alumni Bètatechniek Onderzoek Alumni Bètatechniek 0 meting - Achtergrond Eén van de knelpunten op de Nederlandse arbeidsmarkt is een tekort aan technisch geschoolden. De Twentse situatie is hierin niet afwijkend. In de analyse

Nadere informatie

Ook op uw laatste plekje nog een klant?

Ook op uw laatste plekje nog een klant? Ook op uw laatste plekje nog een klant? We pakten nog net die laatste voorstelling mee! We konden nog last-minute een balletje slaan! op het laatste moment lekker én met een flinke korting uit eten...

Nadere informatie

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE 2018 TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA OVER DE OPZET n=1.188 (GfK Online panel) Weging: representatief voor 13.782.000 internetters (toegang tot internet) 13+

Nadere informatie

DOELGROEP ANALYSE. Lizan van den Aker. Juni 2013, Sint-Oedenrode

DOELGROEP ANALYSE. Lizan van den Aker. Juni 2013, Sint-Oedenrode DOELGROEP ANALYSE Lizan van den Aker Juni 2013, SintOedenrode INHOUD 1 Inleiding 2 2 Doelgroep 2.1 Doelgroep 2.2 Downloadmotivatie 2.3 Unique Selling Point (USP) 2.4 Benefits 3 Algemeen 3.1 Geografische

Nadere informatie

Fitness Tracker Nederlandse Handleiding

Fitness Tracker Nederlandse Handleiding Fitness Tracker Nederlandse Handleiding www.fitness-tracker.nl Inhoudsopgave 1. Voordat u begint... 2 1.1 Waarschuwing... 2 1.2 Smartphone ondersteuning... 2 1.3 Opladen... 2 2. Koppelen met uw smartphone...

Nadere informatie

Jongerenparticipatie in Amersfoort

Jongerenparticipatie in Amersfoort Jongerenparticipatie in Amersfoort gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal november 2013 Samenvatting De gemeente wil Amersfoortse jongeren meer betrekken bij zaken die hen aangaan. We hebben via digitaal

Nadere informatie

Handleiding Installatie Mobiele Token

Handleiding Installatie Mobiele Token Handleiding Installatie Mobiele Token Versie: 1.1 Datum: 31-12-2014 Inhoud Uitleg... 3 Installatie Digipass for Mobile ES App... 4 Installatie op een Apple apparaat... 4 Installatie op een Android apparaat...

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2014 De laatste trends en ontwikkelingen binnen het communicatievak?

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2014 De laatste trends en ontwikkelingen binnen het communicatievak? Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2014 De laatste trends en ontwikkelingen binnen het communicatievak? In opdracht van: DirectResearch en Logeion Datum: 19 februari 2014 Auteur: Marieke Gaus & Marvin

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht Rapportage Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Uitgevoerd door: ETIN Adviseurs s-hertogenbosch, mei 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Populatie

Nadere informatie

[ENQUETE COMMUNICATIE]

[ENQUETE COMMUNICATIE] 13 [ENQUETE COMMUNICATIE] Enquête communicatie Brederode Wonen Inleiding Brederode Wonen zet zich in voor optimale communicatie met haar huurders en goede informatievoorziening voor een ieder die daar

Nadere informatie

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011 Voorwoord In mijn scriptie De oorlog om ICT-talent heb ik onderzoek gedaan of Het Nieuwe Werken als (gedeeltelijke) oplossing kon dienen voor de aankomende vergrijzing. Hiervoor werd de volgende onderzoeksvraag

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN PLAY STORE

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN PLAY STORE PLAY STORE PLAY STORE Naast de apps die standaard al bij aankoop van je smartphone of tablet op je apparaat staan, zijn er nog duizenden apps die je zelf kunt kiezen, en op je smartphone of tablet kunt

Nadere informatie

www.blinker.nl/e-mailonderzoek2013

www.blinker.nl/e-mailonderzoek2013 in samenwerking met www.blinker.nl/e-mailonderzoek2013 versie 1.3 Het Nationaal E-mail Onderzoek 2013 Blinker in samenwerking met CG Selecties www.blinker.nl/e-mailonderzoek2013 Introductie De manier waarop

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

Tales en Markomo heten u van harte. Welkom. Wegwijs op het mobiel internet

Tales en Markomo heten u van harte. Welkom. Wegwijs op het mobiel internet Tales en Markomo heten u van harte Welkom Wegwijs op het mobiel internet Besluit Een hype? Infrastructuur en toestellen: mainframes internet personal computers connectiviteit netwerken laptop, pda, smartphone,

Nadere informatie

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel In juni dit jaar zijn aan het Inwonerpanel vragen gesteld over de gemeentelijke informatievoorziening in het algemeen, de wekelijkse informatiepagina in

Nadere informatie

Slimme apparaten: bezit en beveiliging

Slimme apparaten: bezit en beveiliging Slimme apparaten: bezit en beveiliging Onderzoek onder consumenten en ondernemers Lisanne van Thiel, Manuel Kaal & Evelien Damhuis 6-6-2019 H7010 Contents 1 Achtergrond en doel van het onderzoek 3 2 Belangrijkste

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010 NEXT WEB 2010 Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder 1.060 respondenten, April 2010 2 Gemiddeld is men 16 uur/week online Mannen zijn meer online dan vrouwen [18 uur

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 24 februari 2012

PERSBERICHT Brussel, 24 februari 2012 PERSBERICHT Brussel, 24 februari 12 STEEDS MEER BELGEN HEBBEN TOEGANG TOT INTERNET In 11 had 77% van de huishoudens internettoegang, meestal via breedband. Dat blijkt uit de resultaten van de ICT enquête

Nadere informatie

In bezit van een mobiel

In bezit van een mobiel Resultaten onderzoek Marie Montessori Op vrijdag 21 september 2012 zijn Floor en Steven naar bassischool Marie Montessori geweest om een onderzoek uit te voeren. Het onderzoek hebben we uitgevoerd onder

Nadere informatie

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013 Rapportnummer 2013-022 Datum 20-11-2013 Samensteller Ineke Radstaat-Koopmans Offerte ingediend bij Prins

Nadere informatie

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015 Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures Lead Benefits December 2015 1 Inleiding U kent het vast wel: vacatures die maandenlang open blijven staan zonder dat u een geschikte kandidaat

Nadere informatie

SPOT samenvatting Trends in Digitale Media, december 2015 Live TV-kijken via smartphone in een jaar tijd met 50% gegroeid

SPOT samenvatting Trends in Digitale Media, december 2015 Live TV-kijken via smartphone in een jaar tijd met 50% gegroeid SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2015 SPOT samenvatting Trends in Digitale Media, december 2015 Live TV-kijken via smartphone in een jaar tijd met 50% gegroeid Vorig jaar december concludeerde SPOT

Nadere informatie

Mens en Organisatie in het architectenbureau. Peiling juni 2013

Mens en Organisatie in het architectenbureau. Peiling juni 2013 Mens en Organisatie in het architectenbureau Peiling juni 2013 Inhoudsopgave Peiling Mens en Organisatie 3 Arbeidsrelaties 4 Beleid voor mens en organisatie: ontwikkeling 5 Beleid voor mens en organisatie:

Nadere informatie

Hoe WhatsApp de respons onder jongeren kan verhogen bij online surveys

Hoe WhatsApp de respons onder jongeren kan verhogen bij online surveys Hoe WhatsApp de respons kan verhogen bij online surveys Eén van de grootste uitdagingen in survey-onderzoek is het doen van kwalitatief hoogwaardig onderzoek. Moeilijk te benaderen voor onderzoek Lage

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Hoe WhatsApp de respons onder jongeren kan verhogen bij online surveys

Hoe WhatsApp de respons onder jongeren kan verhogen bij online surveys LEFT M RIGHT M Hoe WhatsApp de respons kan verhogen bij online surveys TNS 19 mei 01 Job van den Berg LEFT M RIGHT M Eén van de grootste uitdagingen in survey-onderzoek is het doen van kwalitatief hoogwaardig

Nadere informatie

Nationaal Studentenonderzoek 2008. Stageplaza.nl

Nationaal Studentenonderzoek 2008. Stageplaza.nl Nationaal Studentenonderzoek 2008 Stageplaza.nl Gepubliceerd door: S. Icke & B. Rooijendijk De Ruyterkade 106 II 1011 AB Amsterdam Tel : 020 422 33 22 Fax : 020 422 20 22 I : www.stageplaza.nl Maart 2008

Nadere informatie

Onderzoek Hoe scoren je docenten?

Onderzoek Hoe scoren je docenten? Onderzoek Hoe scoren je docenten? 13 maart 2013 Over het onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 6 tot en met 12 maart 2013, deden 1.122 scholieren mee. De uitslag is na weging representatief

Nadere informatie

Van. naar online. minpunten van:\ QR-codes. Layar

Van. naar online. minpunten van:\ QR-codes. Layar Van offline naar online De plusen minpunten van:\ QR-codes NFC 2 Van offline naar online getting social De offline-wereld zoals we deze gewend waren, is niet meer. Ongeveer twintig jaar geleden kreeg iedereen

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

Inhoud. Inhoud 3 VoorwoorD 5 Methodologie 6. Colofon 54. Inhoud

Inhoud. Inhoud 3 VoorwoorD 5 Methodologie 6. Colofon 54. Inhoud Inhoud Inhoud Inhoud 3 VoorwoorD 5 Methodologie 6 MEDIABEZIT EN -GEBRUIK 8 MOBIEL INTERNET 12 SOCIALE MEDIA 18 NIEUWS EN INFORMATIE 26 MUZIEK EN VIDEO 32 GAMING 36 MEDIA EN SEKSUALITEIT 40 DIGITALE STRESS

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015 Inhoud Waarom schouwen? De App toevoegen aan uw tablet / smartphone Inloggen en opstarten De schouwroutes Een locatie beoordelen Extra informatie Ter illustratie

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Nieuwsmedia profiteren van opmars tablet en smartphone

Nieuwsmedia profiteren van opmars tablet en smartphone Nieuwsmedia profiteren van opmars tablet en smartphone Nieuwsmedia profiteren van de opmars van digitale devices. Het aantal gebruikers van tablets is in december 2011 gestegen tot ruim 1,7 miljoen Nederlanders,

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0 Praktijkopdrachten Maak eerst de oefeningen van Klik & Tik. Samen op het web op Oefenen.nl. Daarna kun je deze praktijkopdrachten maken. Bijna elk hoofdstuk heeft een praktijkopdracht. Nodig voor deze

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei Kübra Ozisik Mei 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl @basisvoorbeleid BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 1. Inleiding 4 2. Resultaten 5 2.1 Respons 5 2.2 Bekendheid

Nadere informatie

Rapport Uitkomsten cao enquête Netwerkbedrijven WENb

Rapport Uitkomsten cao enquête Netwerkbedrijven WENb Rapport Uitkomsten cao enquête Netwerkbedrijven WENb Opdrachtgever: WENb Opdrachtnemer: BIMBIM Nieuwe Media bv. Auteurs: Mevrouw C. (Cindy) van Hunen communicatieadviseur en de heer P. (Pim) Mulder Directeur

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen.

Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen. Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen. Rapport HEDRA 0-meting 11 maart 2016 Inhoudsopgave Situatie en centrale vraagstelling Conclusies en aanbevelingen

Nadere informatie

MeMoPanel Digitale Vaardighedentest

MeMoPanel Digitale Vaardighedentest Met uw Laptop kunt u onderweg uw e-mail ontvangen als: U gebruikt maakt van een dongle U een wifi-router meeneemt U voldoende ontvangst hebt op uw mobiele telefoon U voldoende ontvangst hebt op uw smartphone

Nadere informatie

Onderzoek Native/Web app

Onderzoek Native/Web app Onderzoek Native/Web app Analyse en conclusie Enquête Bij ons concept Let s make a memory hebben we al vrij snel bedacht dat er in dit concept gebruikt moet worden gemaakt van een digitaal product zoals

Nadere informatie

Sociale media, de laatste cijfers

Sociale media, de laatste cijfers Sociale media, de laatste cijfers David Kok Newcom Research & Consultancy doet sinds 2010 het grootste trendonderzoek van Nederland naar het gebruik en de verwachting van sociale media. Net als vele andere

Nadere informatie

ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER

ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER GEMEENTE HILVERSUM MAART/APRIL 2011 20110114.01 Maart/April 2011 1 Inhoudsopgave Onderzoeksopzet en -verantwoording Blz. 3 2 Resultaten Blz. 6 2.1 Deelname aan het verkeer

Nadere informatie

Zelfstandig ondernemen met T-Mobile.

Zelfstandig ondernemen met T-Mobile. Zelfstandig ondernemen met T-Mobile. Ik kan toch niet nu al weten of ik 2 jaar lang dezelfde bundel nodig heb? Daar moet iets aan te doen zijn. Edwin van Arkel, zelfstandig ondernemer, nog geen klant bij

Nadere informatie

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken.

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. ICT Monitor 2014 Introductie: Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. Goede morgen/middag, U spreekt met van 24Interactive Smart Services. We zijn momenteel bezig

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Digitale I-Signer Handleiding

Digitale I-Signer Handleiding Digitale I-Signer Handleiding Wat heeft u nodig Een smartphone of tablet met ios of Android als besturingssysteem. Internet verbinding om de DSB I-Signer app te downloaden uit de Google Play Store of de

Nadere informatie

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps MOBILE De mogelijkheden van mobile apps Gemak dient de mens INHOUD Apps zorgen voor gebruikersgemak 2 The future is mobile 3 De groei van apps 4 Verwachting = nieuwe standaard 4 Van website naar mobiel

Nadere informatie