2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor."

Transcriptie

1 Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april Algemeen Instellingen Problemen oplossen Algemeen 1. Wat is HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Met HBO GO kijkt u vanaf met uw computer, laptop, tablet of mobiele telefoon overal binnen Nederland, altijd en onbeperkt de beste programma s van HBO. HBO GO biedt honderden uren van de beste HBO series, films en meer. In de tuin of op de camping in Drenthe: HBO GO is overal. 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Kijk HBO GO waar en wanneer u dat wilt. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding. Omdat HBO GO bij uw abonnement op HBO hoort, betaalt u er niets extra voor. 2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. 3. Wat is er te zien op HBO GO? Met HBO GO kijkt u met uw computer, laptop, tablet of mobiele telefoon overal binnen Nederland, altijd en onbeperkt de beste programma s van HBO. Daarnaast is van bepaalde series het gehele seizoen te bekijken op HBO GO. Soms zijn bepaalde afleveringen eerst via HBO GO te zien, voordat ze op HBO, HBO 2 of HBO 3 op televisie worden uitgezonden. Wilt u weten wat er nu op HBO GO beschikbaar is? Ga dan naar hbogo.nl. 4. Wat is het verschil tussen HBO GO en HBO On Demand? HBO On Demand werkt via uw televisie (Interactieve TV). Met HBO GO kijkt u met uw computer, laptop, tablet of mobiele telefoon overal binnen Nederland, altijd en onbeperkt de beste programma s van HBO. Dit kan met de HBO GO App of via een internetbrowser via hbogo.nl. 5. Wat is het verschil tussen HBO GO en Interactieve TV Online HBO heeft een eigen applicatie waarmee je films en series kan kijken. Dit is vergelijkbaar met Interactieve TV Online. Net zoals itv Online kijk je ook HBO GO via je pc, laptop, tablet of smartphone. 6. Waar kan ik HBO GO vinden? Voor een pc of laptop: ga naar Voor Apple ios: download de HBO GO app in de Appstore

2 Voor Android (Google): download de HBO GO app in de Android Market 6. Waarom is HBO GO niet beschikbaar via Interactieve TV Online HBO GO is een eigen applicatie van HBO die in het beheer is van HBO. Het is daarom niet mogelijk om deze ook beschikbaar te maken in itv Online (voor zover van toepassing) 5. Kan ik op HBO GO live-uitzendingen van HBO bekijken? Nee, via HBO GO kijkt u programma s van het uitgebreide online-aanbod van HBO GO. U start het programma naar keuze op het moment dat u dat wilt. 6. In welke beeldkwaliteit zijn de programma s op HBO GO? De programma s van HBO GO worden in DVD-kwaliteit uitgezonden. In welke beeldkwaliteit u de programma s kijkt hangt af van het scherm waarmee u kijkt. Ook de snelheid van uw internetverbinding heeft invloed op de beeldkwaliteit. De uitzendingen worden op een computer aangeboden met een maximale snelheid van 2 Mbit/s. Bij mobiele apparaten is dit maximaal 700 Kbit/s. 7. Moet ik bij HBO GO per programma dat ik kijk betalen? Nee. HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. 8. Wat is de HBO GO App? HBO heeft een applicatie voor de mobiele telefoon of tablet: de HBO GO App. Hiermee heeft u HBO GO altijd en overal bij de hand. Het is een gemakkelijke applicatie, waarmee u programma s van HBO GO kunt bekijken. Via uw mobiele telefoon of tablet overal binnen Nederland, altijd en onbeperkt. De programma s die u kunt bekijken worden automatisch aangepast wanneer er nieuwe programma s zijn. Daarnaast biedt de HBO GO App nog meer informatie over de series en films van HBO. Voor iphone en Android is de applicatie te downloaden via de App Store en de Android Market. 9. Is de HBO GO App geschikt en beschikbaar voor elke mobiele telefoon of tablet? De HBO GO App wordt momenteel op drie verschillende platformen aangeboden: Android 2.x, 3.x en 4.xvoor Android mobiele telefoons en tablets ios 4.1, 4.2 en 5.0 voor iphone en ipad Window 7 telefoons (Op dit moment nog niet beschikbaar, maar eind Juni zeer waarschijnlijk wel.) De applicatie is te downloaden via de App Store, de Android Market en via Windows Marketplace. 10. Kan ik HBO GO kijken zonder de HBO GO App? Ja, dat kan gewoon via uw internetbrowser. Op hbogo.nl kunt u op basis van uw Abonneenummer en Pincode van Interactieve TV een account aanmaken. Zorg dat u de Microsoft SIlverlight plug-in heeft geïnstalleerd voor uw internetbrowser. Deze kunt u gratis downloaden op Werkt uw mobiele telefoon of tablet op Android of ios van Apple? Download dan de HBO GO App om HBO GO te kijken. De applicatie is te downloaden via de App Store en de Android Market. 11. Kan ik ook gebruikmaken van HBO GO zonder dat ik een abonnement op HBO heb? Nee. HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket.

3 12. Kan ik programma s van HBO GO opnemen of downloaden? Nee. Wel kunt u de programma s van de tv-kanalen HBO, HBO2 en HBO3 opnemen. Bijvoorbeeld met het Opnemen Pakket* van TV van KPN. 13. Kan ik HBO GO ook bekijken als ik op reis ben? Ja, dat kan. Maar om auteursrechtelijke redenen kan HBO GO alleen in Nederland worden gebruikt. En zal daarom niet werken zodra uw gebruik maakt van een internetverbinding in het buitenland. 14. Waarom werkt HBO GO alleen in Nederland? Om auteursrechtelijke redenen kan HBO GO alleen in Nederland worden gebruikt.

4 Instellingen 15. Wat heb ik nodig voor HBO GO? Om van HBO GO gebruik te maken heeft u het volgende nodig: Interactieve TV van KPN (incl. een internet breedbandverbinding) Het Extra Zenderpakket HBO. Uw Abonneenummer en Pincode van Interactieve TV Internetbrowser met Microsoft Silverlight plug-in.* De HBO GO App. o Voor iphone te downloaden via de App Store Voor Android te downloaden via de Android MArketi * Om de programma s op hbogo.nl te kunnen afspelen. Heeft u nog geen Silverlight? Download de plug-in dan op Hoe kan ik gebruik maken van HBO GO? Indien een gebruiker het HBO Pakket afneemt, heeft hij toegang tot HBO GO waar hij zich eenmalig zal moeten registeren. Hiervoor moet u de volgende stappen doorlopen: 1. Ga naar hbogo.nl of download de app 2. Klik op Registreren en kies bij provider voor KPN (ook voor KPN TV agenten) 3. Vul uw Abonneenummer/ TAN en pincode in van Interactieve TV*. Uw abonnement wordt hierna geverifieerd met het itv platform. 4. Maak uw eigen HBO account aan door middel van uw adres en een zelf gekozen wachtwoord. 5. Gebruiker kan HBO GO gebruiken 17. Waar moet ik op letter bij het aanmaken van een account? U kunt een account aanmaken met uw eigen adres en een zelf gekozen wachtwoord. Wij adviseren u zorgvuldig om te gaan met uw inloggegevens: Houd uw inloggegevens voor HBO GO altijd geheim. Gebruik uw inloggegevens alleen op hbogo.nl. Geef uw persoonlijke inloggegevens niet aan familieleden of vrienden. Ga altijd na of u zich daadwerkelijk op hbogo.nl bevindt. Wijzig uw wachtwoord als u vermoedt dat u niet meer veilig gebruik kunt maken van hbogo.nl. 18. Waar vind ik mijn Abonneenummer en Pincode van Interactieve TV? U vindt uw Abonneenummer en Pincode van Interactieve TV in uw gegevensoverzicht die u hebt ontvangen na bestelling van Interactieve TV. 19. Waarom heb ik mijn Abonneenummer en Pincode van Interactieve TV nodig om mij op HBO GO te registreren? Uw Abonneenummer en Pincode worden gevraagd om te verifiëren of u een abonnement hebt op het HBO Pakket.

5 17. Hoe komt de HBO GO App op mijn telefoon of tablet? Heeft u een Android telefoon of tablet? Of een iphone of ipad? Dan kunt u de HBO GO App ophalen in de App Store en de Android Market. 20. Wat is Silverlight? Silverlight is een gratis plug-in van Microsoft voor internetbrowsers. Silverlight zorgt er voor dat u videos kunt afspelen via uw browser. Vaak is Silverlight al geïnstalleerd op uw computer. Als dit niet zo is of als er een softwareupdate nodig is, wordt er de eerste keer dat u hbogo.nl bezoekt vanzelf de mogelijkheid aangeboden om Silverlight te downloaden. U kunt de plug-in zelf downloaden op Welke internetbrowsers werken met Silverlight? De plug-in Silverlight werkt met alle gangbare internetbrowsers: Firefox, Internet Explorer, Chrome en Safari. Afhankelijk van het besturingssysteem van uw computer. Kijk voor meer informatie op Gebruikt u een tablet? Download dan de HBO GO App om HBO GO te kijken. 22. Op hoeveel apparaten kan ik tegelijk HBO GO kijken? Gebruik van HBO GO is op 1 apparaat per platform tegelijk mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld tegelijk op 1 computer, 1 tablet en 1 mobiele telefoon HBO GO kijken. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld tegelijk op 2 tablets of 2 mobiele telefoons te kijken. U kunt maar liefst 3 apparaten per abonnement eenvoudig koppelen aan HBO GO. U doet dit in een paar stappen op hbogo.nl. 23. Moet ik thuis zijn om HBO GO te kijken? Nee. HBO GO werkt via elke internetverbinding in Nederland. 24. Heb ik internet van KPN nodig om HBO GO te gebruiken? Nee. HBO GO werkt via elke internetverbinding in Nederland. Hou er rekening mee dat u internetverbinding sneller dient te zijn dan 500 Kbit/s. 25. Kan ik onbeperkt gebruik maken van HBO GO? Ja, HBO GO biedt honderden uren van de beste HBO series, films en meer. In de tuin of op de camping in Drenthe: altijd en overal. 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Kijk HBO GO waar en wanneer u dat wilt. Gebruik van HBO GO is op 1 apparaat tegelijk mogelijk. U kunt maar liefst 3 apparaten per abonnement aanmelden voor HBO GO. 26. Hoelang duurt het om een programma op te starten? Enkele ogenblikken nadat u een programma heeft gekozen wordt het afgespeeld. 27. Zijn alle programma s van HBO GO geschikt voor kinderen? U kunt de leeftijdskwalificatie van Kijkwijzer gebruiken op hbogo.nl en de HBO GO App. Bij elk programma ziet u de bekende kwalificaties die de leeftijdscategorie aanduiden. Wilt u programma s vooraf beschermen tegen ongewenst kijken? Stel dan Ouderlijk Toezicht in via hbogo.nl en maak hiervoor uw persoonlijk wachtwoord aan. 28. Hoe snel moet de internetverbinding zijn? Hou er rekening mee dat u internetverbinding sneller dient te zijn dan 500 Kbit/s. En dat er snelheidsverlies kan ontstaan als u gebruik maakt van een draadloze Wi-Fi verbinding.

6 29. Waarom kan ik geen programma s van hbogo.nl afspelen via mijn iphone of ipad? Voor iphone, ipad, ipod Touch en Apple TV kunt u de HBO GO App ophalen in de App store. Deze is geschikt voor ios 4.1, 4.2 en 5.0 voor iphone, ipad, ipod Touch en Apple TV. 30. Kan ik de HBO GO App ook downloaden voor mijn Android tablet? Voor mobiele apparaten met Android kunt u de HBO GO App ophalen in de Android Market. Deze is geschikt voor Android 2.1, 2.2 en 2.3. Android Honeycomb (3.x) en Android Ice Cream Sandwhich (4.x) worden nog niet ondersteund. 31. Hoe kijk ik HBO GO met Blackberry? Helaas ondersteunen de internetbrowsers van Blackberry geen Silverlight, waardoor u de programma s niet kunt afspelen. Momenteel wordt er gewerkt aan een applicatie voor Windows Mobile. 32. Met welke internetbrowsers kan ik gebruik maken van hbogo.nl? Hbogo.nl werkt met alle gangbare internetbrowsers: Firefox, Internet Explorer, Chrome en Safari. Opera wordt niet ondersteund. Problemen oplossen 34. De HBO GO App werkt niet naar behoren, wat nu? Als de HBO GO App niet goed werkt kunt u de applicatie het beste verwijderen via het instellingenmenu van uw mobiele telefoon of tablet. Daarna download u de applicatie via de App Store of Android Market en installeert deze opnieuw. 35. Waarom werkt hbogo.nl niet op mijn mobiele telefoon of tablet? Voor gebruik van HBO GO op mobiele telefoons en tablets adviseren wij de HBO GO App. Deze is beschikbaar in de Android Market en App Store. 36. Waar kan ik apparaten koppelen aan HBO GO? Om met een computer, tablet of mobiele telefoon gebruik te maken van HBO GO is het nodig het apparaat eerst te koppelen voor gebruik. Dit doet u in een paar stappen op hbogo.nl. Pas wanneer een apparaat gekoppeld is kunt u daarmee programma s op HBO GO of met de HBO GO App bekijken. U kunt maximaal 3 apparaten koppelen aan HBO GO. Daarbij kan er maximaal 1 apparaat per platform gekoppeld worden: maximaal 1 computer, 1 tablet en 1 mobiele telefoon. 37. Ik wil een nieuw apparaat koppelen aan HBO GO, hoe doe ik dat? U koppelt een computer, tablet of mobiele telefoon in een paar stappen aan hbogo.nl. Pas wanneer een apparaat gekoppeld is kunt u daarmee programma s op HBO GO of met de HBO GO App bekijken. Heeft u al 3 apparaten gekoppeld dan is het nodig eerst een apparaat te verwijderen. Ga hiervoor binnen de HBO GO omgeving naar Instellingen > Mijn Apparaten > Beheer Apparaten en klik dan op het kruisje achter het apparaat dat u wilt verwijderen. Het kan na het verwijderen van een apparaat tot 4 uur duren voordat u een nieuw apparaat kunt koppelen. Helaas kan KPN deze periode niet versnellen. Wacht af tot u op hbogo.nl het nieuwe apparaat kunt registreren. 38. Mijn computer is kapot of kwijt waardoor ik niet meer kan inloggen op hbogo.nl, wat nu?

7 Kunt u niet meer inloggen op hbogo.nl omdat u het gekoppelde apparaat kwijt bent? Log dan in met een ander gekoppeld apparaat om het apparaat dat u kwijt bent te verwijderen. Krijgt u helemaal geen toegang meer tot hbogo.nl? Schiet dan een ticket in naar KPN. 39. Wat moet ik doen als ik het wachtwoord voor Ouderlijk Toezicht kwijt ben? Voor Ouderlijk Toezicht kunt up via hbogo.nl een persoonlijk wachtwoord instellen om programma s te beschermen tegen ongewenst kijken. Bent u het wachtwoord voor Ouderlijk Toezicht kwijt? Neem dan contact op met de Klantenservice.

Handleiding Multiscreen TV

Handleiding Multiscreen TV Handleiding Multiscreen TV Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Handleiding Live TV kijken

Handleiding Live TV kijken Handleiding Live TV kijken Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL Snel van start 2017-0524 WELKOM BIJ T-MOBILE THUIS Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding Multiscreen TV

Handleiding Multiscreen TV Handleiding Multiscreen TV Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV.

GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV. Gebruikshandleiding GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV. ALLES OVER HET GEBRUIK EN VEELVOORKOMENDE VRAGEN WELKOM BIJ CAIWAY. Met Multiscreen TV kunt u van elk scherm in huis

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleiding. Aan de slag met open courses

Handleiding. Aan de slag met open courses Handleiding Aan de slag met open courses 1 1. Toegang tot een open course regelen Alle open courses staan in N@Tschool!, de elektronische leeromgeving (ELO) van Windesheim. Om toegang te krijgen tot een

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL Snel van start 2017-0524 Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Q&A HBO Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Bestellen Betalen Analoge kijkers Technisch

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school Via methodewebsite www.emma.eisma.nl of de ELO van de school Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving (Station, Library en Route 2F) servicedesk@eisma.nl

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL 2017-0524 Snel van start (Aria) Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en Vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Als ouder/verzorger van een leerling of leerlingen op de Boelensschool hebt u de mogelijkheid om de prestaties van uw kind(eren) in ons administratiesysteem Magister op ieder moment te raadplegen. Magister

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum :

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : 26-06-2014 Documenten Via het computer systeem van TWB heb je toegang tot documenten van het team waarin je werkt of

Nadere informatie

1. Magister info internet Cambreur College

1. Magister info internet Cambreur College 1. Magister info internet Cambreur College Het Cambreur College gebruikt Magister als schooladministratiesysteem. Hierin worden onder andere de persoonlijke gegevens van de leerlingen en ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Waar kan ik de handleiding van de TopMec App downloaden? Waar kan ik de TopMec App downloaden?

Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Waar kan ik de handleiding van de TopMec App downloaden? Waar kan ik de TopMec App downloaden? F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Als u nog geen mijngrossier.nl gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kunt u een account aanvragen via http://www.mijngrossier.nl/aanmelden. Heeft

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding. Bestellen lesmodule met een vouchercode

Handleiding. Bestellen lesmodule met een vouchercode Handleiding Bestellen lesmodule met een vouchercode 1 1. Ga naar de webshop van Windesheim Ga naar: http://opencourses.windesheim.nl 2. Inlogaccount aanmaken 1. Klik op de link Inloggen en daarna op de

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden.

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden. F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Voor het aanvragen van een TopMec jaarabonnement is een mijngrossier.nl account nodig. Heeft u al een mijngrossier.nl account en wilt een TopMec

Nadere informatie

Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe?

Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe? Veelgestelde vragen Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe? De ipad-app ACN2GO Europe biedt een uitgebreid kijkje in het bedrijf en haar producten. Met de app kunt u de ACN Opportunity delen met uw prospects,

Nadere informatie

Handleiding Muziek Online Zakelijk Versie april 2014

Handleiding Muziek Online Zakelijk Versie april 2014 Handleiding Muziek Online Zakelijk Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 2 Hoofdstuk 2. Gebruik en installatie 3 2.1 Benodigdheden 3 2.2 Inloggen 4 2.3 Muziek luisteren 6 2.4 Wachtwoord

Nadere informatie

AFAS nieuwe inlogmethode

AFAS nieuwe inlogmethode AFAS nieuwe inlogmethode HANDLEIDING BOSCHLAND AUTOMATISERING 0 P a g i n a Inhoud Inleiding... 2 Vanaf wanneer gaat de nieuwe inlogmethode in?... 2 Stap 1 - Systeemvereisten... 3 Besturingssystemen...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Internet. Provider. Gebruikers. ADSL De verbinding kan via een kabel of draadloos SBM 2015

Internet. Provider. Gebruikers. ADSL De verbinding kan via een kabel of draadloos SBM 2015 Als gevolg van het niet op tijd inrichten van het leslokaal het slecht funktioneren van Wife en De veelheid van de onderwerpen Verliep les 2 moeizaam. Les 2 gaan we dunnetjes over doen zodat we allemaal

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Quick start guide Office 365 Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Inhoudsopgave 1. Beheeromgeving en inloggegevens 2 2. Aan de slag 3 2.1 Maak een gebruiker aan

Nadere informatie

Inschrijven: Hoe kan ik me inschrijven voor het praktijkgedeelte van een cursus?

Inschrijven: Hoe kan ik me inschrijven voor het praktijkgedeelte van een cursus? Hieronder vind je antwoorden op de meeste veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een e-mail naar e.academie@parnassiagroep.nl. Je kunt binnen drie werkdagen een reactie verwachten.

Nadere informatie

Digitale Fundels in de bib

Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt deze gebruiksaanwijzing printen, maar het is mogelijk dat hierdoor

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. Mobiele versie (smartphone en tablet)

Handleiding mijndienstrooster. Mobiele versie (smartphone en tablet) Handleiding mijndienstrooster Mobiele versie (smartphone en tablet) versie 1.0 mei 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Menu...4 Rooster...6... 6 Rooster... 6 Lijst... 7 Agenda... 8 Zelfroosteren...9

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST Inhoudsopgave Inloggen... 3 Layout... 5 Interactie... 6 Benodigdheden... 8 Praktische tips... 8 Bijlage I : HELP... 9 2 Inloggen Om deel te nemen aan de webcast, moet

Nadere informatie

HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN

HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN Deze handleiding heeft u alleen nodig als u twee kentekens op uw parkeervergunning heeft staan. Heeft u een bewonersvergunning voor Ravenstein en heeft

Nadere informatie

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Voorwoord 3 2 Belangrijke gegevens 4 2.1 Aanmeldgegevens 4 2.2 De Digicampuz 4 3 Aan de slag 5 3.1 Aanmelden

Nadere informatie

Heldertelecom.nl. Dash-app

Heldertelecom.nl. Dash-app Heldertelecom.nl Dash-app Inhoud 1 Algemeen 1.1 Wat is de Dash-app 1.2 Voor welke mobiele toestellen is de Dash-app beschikbaar? 1.3 Is de Dash-app ook te gebruiken op een tablet zoals een ipad? 1.4 Wat

Nadere informatie

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION ACCARE Algemene informatie Auteur Hans Doesburg Doelgroep Gebruikers Accare Bestandsnaam Accare HL TwoFactor-Authentication.docx Datum 24 november 2016 Versie 3.0

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Wat is het? itsme is een app die toelaat om op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier je identiteit aan te tonen of transacties te bevestigen. Overal

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Handleiding Z app. Overzicht

Handleiding Z app. Overzicht Handleiding Z app Overzicht Intro... 2 De Z app installeren... 3 Skype installeren... 5 De Z app... 6 De Z app gebruiken... 7 Hoofdmenu... 8 Beeldbellen... 9 Agenda... 13 Nieuws... 15 Contacten... 16 Berichten...

Nadere informatie

Thuiswerken bij Groenhuysen

Thuiswerken bij Groenhuysen Thuiswerken bij Groenhuysen Auteur : Patrick den Dulk Plaats : Roosendaal Datum : 06-08-2015 Versie : 4.1 Pagina 1 van 9 (Versie 4.1) 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 19-11-2013 H.Delwel

Nadere informatie

INSTALLATIE DSL Snel van start

INSTALLATIE DSL Snel van start INSTALLATIE DSL Snel van start 2017-0524 Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde.

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken.

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Beste leerling, Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Stap 1: Activatie van je persoonlijke

Nadere informatie

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere FAQ Dash-app Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV v o i c e w o r k s. c o m Postbus 60281 1320 AH Almere t. 036 760 66 00 advies@voiceworks.com Inhoud 1 Algemeen 4 1.1 Wat is

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts

FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts U heeft met uw arts afgesproken dat uw volgende afspraak digitaal via FaceTalk plaatsvindt. Dit betekent dat u voor deze afspraak niet naar het Radboudumc hoeft

Nadere informatie

Handleiding ASN Mobiel Bankieren

Handleiding ASN Mobiel Bankieren Handleiding ASN Mobiel Bankieren Versie januari 2016 Heeft u toegang tot ASN Online Bankieren? Dan kunt u de App ASN Mobiel Bankieren downloaden en installeren op uw iphone, ipad, Android-toestel of Windows

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0

De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0 De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0 Gebruiksaanwijzing Nederlandse versie Inhoudsopgave 1. Inleiding tot... 3 2. Welke toestellen worden ondersteund?... 4 3. Hoe installeert u?... 5 4. Hoe maakt

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS

VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN 2 1.1 Wat is het doel van Opleidingshuis Albron? 2 1.2 Voor wie is Opleidingshuis Albron opgericht? 2 1.3 Wat is het opleidingsaanbod van Albron?

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG

VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG PROGRAMMA GOED BEZIG VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG Wat is het programma Goed Bezig? Goed Bezig geeft inzicht in wat er in jouw team speelt en verhoogt het probleemoplossend vermogen. Samen

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2 ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Versie: 2.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Registreren voor Office

Nadere informatie

De abonnementsduur van het contract is afhankelijk van uw bundelkeuze (camera en abonnement).

De abonnementsduur van het contract is afhankelijk van uw bundelkeuze (camera en abonnement). Panasonic Cameramanager Go! Cloud videobeveiliging per direct beschikbaar! Panasonic Cameramanager biedt ondernemers de mogelijkheid op afstand een oogje in het zeil te houden. Met de alles in 1 oplossing

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

We gaan oefenen met communicatie via internet. SBM 2015 2

We gaan oefenen met communicatie via internet. SBM 2015 2 Wat zijn de consequenties wanneer ouderen gebruik gaan maken van internet? Het mag niet zo zijn dat ouderen een kunstje aanleren en dat is het.de cursus is uitgebreider, behandeld wordt onderanderen:veilig

Nadere informatie

Internetfilter HTTPS instellen

Internetfilter HTTPS instellen Internetfilter HTTPS instellen Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding Installatie van HTTPS bij het Internetfilter In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe het

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie

DocuPED. webapplicatie. gebruikershandleiding

DocuPED. webapplicatie. gebruikershandleiding DocuPED webapplicatie gebruikershandleiding Februari 2017 INLEIDING Voor u ligt de gebruikershandleiding van de NVKL-webapplicatie DocuPED. Met DocuPED kunnen NVKL-leden eenvoudig een constructiedossier

Nadere informatie

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2.

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2. Instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten In de meeste gebouwen van het Drenthe college zijn twee draadloze netwerken beschikbaar. Een netwerk voor de studenten en een netwerk voor

Nadere informatie

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Goed gebruik Technische tips Goed gebruik PatientHub Hoe gebruikt u het? Om beveiligde videoconsulten te houden heeft u nodig: - Een computer (Windows 7 of

Nadere informatie

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School Handleiding Magister voor ouders en verzorgers De Amsterdamsche School schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 1 Uitleg Magisteronderdelen 2 Agenda 4 Cijfers 5 ELO 6 Mijn instellingen

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET INLEIDING Deze handleiding beschrijft het gebruik van de thuiswerkplek Remote Leeuwnet. Remote Leeuwnet biedt via een beveiligde internet verbinding toegang tot het netwerk

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

ISY SCHOOL HANDLEIDING

ISY SCHOOL HANDLEIDING Inhoudsopgave ISY SCHOOL HANDLEIDING Isy School streeft naar een zo groot mogelijk gebruikersgemak. Middels deze korte handleiding willen wij u een aantal handige tips aanreiken om het gebruik van Isy

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW. Wi-Fi handleiding. Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet.

NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW. Wi-Fi handleiding. Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet. NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW Wi-Fi handleiding Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet. Inhoud 1. Algemene informatie:... 2 1.1 Begrippenlijst... 2 2. Laptop... 3 3. Tablet... 5 3.1

Nadere informatie

Ibis systeemvereisten

Ibis systeemvereisten gecreëerd op BIM-meetstaten Desktop web Vereist de laatste versie van Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari of Microsoft Edge Vereist een actieve internetverbinding.

Nadere informatie

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche A. Inleiding De applicatie van de politiezone Het Houtsche richt zich specifiek tot de inwoners van Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP heeft u de mogelijkheid om zelf uw abonneegegevens te beheren. Ook kunt u tvpluspakketten aan- en uitzetten. SKP 3in1- en internetabonnees

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Versie 2.2 Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Handleiding online werken bij OOG

Handleiding online werken bij OOG Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Klanten van OOG, die zelf van exact gebruik maken. Voorwaarden Toestemming

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie