OPDRACHTEN PORTOFOLIO VAN PAUL KOOLE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPDRACHTEN PORTOFOLIO VAN PAUL KOOLE"

Transcriptie

1 OPDRACHTEN PORTOFOLIO VAN PAUL KOOLE

2 WEEK 1 Buffel of luipaard cultuur? Kan de tekst niet lezen Ik zie de HRO als een combinatie tussen een naakte molrat en een buffel. Niet competitief, een hecht team en een traag aanpassingsvermogen. Wat is er nieuw in nieuwe media? Omgekeerde webwereld Er is veel verkeer tussen de opdrachtgever en de studenten die de opdracht uitvoeren. De s die verzonden worden door een student kunnen voor veel verwarring zorgen bij de rest van het team omdat die het overzicht zijn kwijt geraakt. Daarom is het slim om een RSS feed op te zetten zodat de teamleden exact weten wat de laatste nieuwtjes zijn. Het snelste en slimste manier om dit te doen is om berichten te plaatsen op het weblog. Deze berichten worden geactiveerd met RSS waarop geïnteresseerden zich kunnen abonneren. RSS bij nieuwsberichten over het project. RSS bij roosterwijzigingen. RSS bij relevante artikelen van de lesstof. RSS bij ziekmeldingen van teamleden. RSS bijhouden van de opdrachtgever.

3 WEEK 2 Interview: Niemand voelt zich hier te klein Het afficheren van met een ander bedrijf is het meeliften van de identiteit van een moederbedrijf. Door sponsoring van het bedrijf Yacht komt er meer bekendheid in de maatschappij waardoor het personeel zich kan uiten over het bedrijf waar ze werken bij bijvoorbeeld verjaardagen. Hierdoor krijgen ze meer een trots gevoel dat ze voor dit bedrijf werken. Opdracht 3 Hij wil een club gevoel onder het personeel krijgen waardoor ze meer samenhorigheid gevoel krijgen onderling. Hij vergelijkt dit met een boot waar je personeel op plaats voor een bijeenkomst of in werkelijkheid worden regelmatig verschillende vestigingen uitgenodigd voor een feest om elkaar beter te leren kennen. Verbouwing in het mediahuis Door meer interactiviteit is de communicatie tweerichting geworden waardoor het push zich meer vormt naar pull, het personeel kan op elke gewenst tijdstip van de dag informatie opvragen en daar eventueel op reageren. Dat er meer interactiviteit komt op berichten die personeel zelf plaats door middel van een weblog. Daarnaast weet het management direct wat er speelt op de werkvloer. Opdracht 3 Moderators aanstellen die de blog in de gaten houdt. Daarnaast moet zoiets niet te beperkt worden, laat het management reageren op deze kwesties waardoor het personeel zich betrokken voelt.

4 WEEK 3 Numeco Deze invullingen is voor het personeel dat ze weten welk gevoel ze moeten hanteren bij het doen van hun werk. Dit kan jaren duren voordat het echt gaat leven bij de werknemers. KUBA Know- iedereen moet weten welke 4 waarde het bedrijf heeft. Understand de waarde niet alleen kennen maar ook begrijpen. Believe acceptabel en geloofwaardig zijn. Act laten zien Opdracht 3 Toewijding kan gebruikt worden bij een stichting die opkomt voor de wijk, die problemen veroorzaken bij de buurtbewoners. Een beetje toewijding van een stichting zal goed zijn. Interactief smoelenboek Dia 1 Uitleg Twitter Ik begin de presentatie met een korte uitleg wat Twitter precies is, hoe kan je dit gebruiken Binnen de interne communicatie. Dia 2 Mijn verhaal visualiseer ik door een afbeelding die wat meer verteld over Twitter.

5 Dia 3 Een paar afbeeldingen die mijn uitleg moeten versterken, zo kan ik stap voor stap de handelingen uitleggen van twitter. Dia 4 Hier begin ik mijn verhaal over Linkedin. Dia 5 Ik laat zien op welke mogelijkheden je Linkedin kan benaderen en hoe je deze kan inzetten op verschillende applicaties die bij interne communicatie gebruikt kan worden.

6 Dia 6 Hier begin ik mijn verhaal over kenniscafe. Dia 7 Hoe werkt kenniscafe, waarvoor dient het, wat kan je ermee. Bij deze sheet leg ik dit allemaal haarfijn uit. De voordelen van deze applicaties zijn dat de werknemers efficiënt te werk kunnen gaan.

7 WEEK 4 Tussen Blog, Chat en sms Voordelen: Je kunt snel berichten achterlaten aan je collega s. Je hebt meer kans op respons dan s. Je schept eerder een band met andere mensen, de drempel ligt lager. Sneller en makkelijker dan (mini-)blog. Nadelen: Als het niet goed afschermt dan kan iedereen het lezen. Kan minder overzichtelijk zijn bijvoorbeeld . Nog niet iedereen gebruikt het. Een microblog kan ingezet worden als intranet voor het personeel om bijvoorbeeld nieuwsberichten op te plaatsen. Hierop kunnen personeelsleden op reageren waardoor de interactiviteit onder het personeel gestimuleerd wordt. Opdracht 3 Zie presentatie van vorige week een paar bladzijde terug.

8 WEEK 5 Webkletsen doet werken Opdracht: Nog een tekst van 500 woorden.. Het nut van Instant Messenger op de werkvloer De interne communicatie binnen het bedrijfsleven verandert snel. Steeds vaker komt het voor dat collega s onderling s versturen om elkaar op de hoogte te houden van zijn of haar werkzaamheden. Maar de laatste jaren zien we de face-to-face communicatie veranderen naar communicatie via een Instant Messenger zoals MSN Messenger. De jeugd van tegenwoordig bezig grotendeels MSN Messenger, maarliefst 90% maakt hier gebruik van. De jeugd van tegenwoordig zijn de collega s van de toekomst. Het valt me op dat ik ook veel via MSN Messenger communiceer als het gaat om groepsopdrachten met mijn medestudenten. Ik merk dat het makkelijker en veel sneller is om via MSN Messenger dan via de telefoon. Je kunt even snel wat vragen en kan direct weer verder met je werkzaamheden waar je op dat moment mee bezig was. Als ik even geen tijd heb om te reageren, dan laat ik de chatsessie even voor wat het is. Ik ben van mening dat een Instant Messenger binnen het bedrijfsleven perfect werkt voor de interne communicatie. Uit eerdere ervaringen en onderzoeken is gebleken dat het personeel efficiënter te werk gaat. Het is wel een risico om een Instant Messenger te gebruiken waarbij een personeelslid ook zijn of haar familieleden of vrienden kan toevoegen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat een personeelslid teveel wordt afgeleid en minder aan werk toekomt. Ik verwacht in de toekomst dat veel bedrijven alsnog overstag gaan en een Instant Messenger zullen implementeren in de bedrijfsvoering en de interne communicatie daarmee verbeteren. Opdracht Internal Branding 1. Internal branding is Branding ontstaat met interne communicatie. Alleen als dit goed zit kan de branding pas goed werken. 2. De talen zijn: Personen spreken verschillend, dit komt door de denkstijl. Aan de hand van de verschillende denkstijlen kan iemand bijvoorbeeld heel visueel, gebruiksvriendelijk of logisch onderbouwd zijn. 3. De volgende vier denkstijlen: Analytisch Pragmatisch Emotioneel Strategisch

9 WEEK 6 Gadget Welke gevaren kleven er aan het inzetten van nieuwe media binnen Interne Communicatie? Het gevaar is dat de werknemers niet meer weten welke middel ze moeten gebruiken, door nieuwe media in te zetten komt het vaak voor dat er verschillende middelen bij komen. Tot op heden is het eigenlijk nog niet zo dat nieuwe media alles kan vervangen wat er met de huidige media gedaan wordt. Daarnaast kunnen er de volgende gevaren aan kleven, voornamelijk oudere werknemers die in het bedrijf zitten zijn niet gewend om met nieuwe media te werken, ze kunnen de werking niet begrijpen waardoor ze fouten kunnen maken of zijn/haar werkefficiëntie verlaagd. Google Apps Maak verslag over de toepassingen die hier aangeboden worden. Geef hierbij de mogelijkheden voor IC aan. De volgende toepassingen zijn beschikbaar Gmail, Google Talk, Google Agenda en Google Documenten. Gmail -> Bij interne communicatie ka nook gedacht worden aan en onderling. Even snel wat vragen kan door middle van of even snel éénmalig een document versturen naar een collega s. Google Talk -> Kan als instant messenger gebruikt worden om te kunnen communiceren met je collega s. Google agenda -> Agenda s bekijken van collega s om te kijken of ze tijd voor je vrij hebben om even tussendoor wat vragen te kunnen stellen. Google documenten -> Stel je werkt in een team aan een project op verschillende locaties, dan kan je alle documenten die aan dit project zijn verbonden overal bekijken. Office live Wat voordelen voor op het werk: Open documenten wanneer u niet achter uw bureau zit Sla documenten op en open deze op een andere computer Blijf bijvoorbeeld thuis, in een internetcafé, in de bibliotheek of op een luchthaven productief. Deel documenten met anderen Verzamel feedback over een document, rapport of presentatie Deel informatie met personen die geen toegang hebben tot uw bedrijfsnetwerk Voorbereiden voor een vergadering Deel de agenda, notulen en actiepunten Publiceer materiaal of presentaties voor de vergadering (bron: microsoft.nl)

10 Opdracht 3 Dia 1 Google Apps en Offive live Paul Koole Dia 2 Dia 3 Google Apps Gmail -> Bij interne communicatie ka nook gedacht worden aan en onderling. Even snel wat vragen kan door middle van of even snel éénmalig een document versturen naar een collega s. Google Talk -> Kan als instant messenger gebruikt worden om te kunnen communiceren met je collega s. Google agenda -> Agenda s bekijken van collega s om te kijken of ze tijd voor je vrij hebben om even tussendoor wat vragen te kunnen stellen. Google documenten -> Stel je werkt in een team aan een project op verschillende locaties, dan kan je alle documenten die aan dit project zijn verbonden overal bekijken.

11 Dia 4 Office Live Open documenten wanneer u niet achter uw bureau zit Sla documenten op en open deze op een andere computer Blijf bijvoorbeeld thuis, in een internetcafé, in de bibliotheek of op een luchthaven productief. Deel documenten met anderen Verzamel feedback over een document, rapport of presentatie Deel informatie met personen die geen toegang hebben tot uw bedrijfsnetwerk Voorbereiden voor een vergadering Deel de agenda, notulen en actiepunten Publiceer materiaal of presentaties voor de vergadering Opdracht basecamp Ga naar site Basecamp.com. Maak verhaal waarin je uitleg geeft over wat het is, hoe het werkt en wat je er binnen IC mee kunt. Basecamp, een online projectmanagement tool waarmee je met een team online (intern) aan een project kan werken. Deze applicatie is in 2004 gelanceerd en heeft sindsdien erg veel goede referenties gekregen. Ik ben er zelf erg enthousiast over. Belangrijkste reden hiervoor is de eenvoudige user interface, geen toeters en bellen of een mooi design maar strak en overzichtelijk. Bij Basecamp is het in één oogopslag duidelijk wat je kunt doen. Daarnaast voegt Basecamp regelmatig nieuwe feature toe. Het weblog-karakter komt tot uitdrukking in het feit, dat het laatst geplaatste bericht of bestand altijd bovenaan staat. Probeer het product eens uit: de trial licentie is 30 dagen geldig. Een puntje wat mij betreft verbeterd worden. Hierbij denk ik aan de bestandsgrootte wat maar maximaal 10 MB aan kan. Opdracht Sametime

12 Opdracht opstellen regels m.b.t. interne informatie Wat is jouw mening over het wel/niet opstellen van regels m.b.t. geven van interne informatie via Hyves of andere blogs, die voor iedereen toegankelijk zijn. Max. 250 woorden. Het is verstandig om regels te stellen aan het gebruik van Hyves andere manieren van communiceren via het internet. Zo mogen er uiteraard geen bedrijfsinformatie gedeeld worden op het internet, dit omdat de concurrent dan alle informatie tot zich kan nemen. Daarom is het van groot belang dat er bepaalde afspraken worden gemaakt met de werknemers zodat dit niet kan gebeuren. Volledig Hyves of andere websites verbieden heeft geen zin. Ik vind dat de werknemers zich af en toe moeten kunnen distantiëren van hun werk en even met wat anders bezig te kunnen. Dit verhoogd de werk efficiëntie op langer termijn. : Wat is vercommuniceerde informatie? Werknemers informeren in een Jip & Janneke taal, zodat iedereen dit begrijpt en weet waar diegene aan toe is. : Welke definitie geeft de schrijver over intranet? Het beleggen van intranet bij een afdeling leidt tot een vertrekpunt dat past bij die afdeling. Opdracht 3: Intranet is geen internet. Maak dit in max. 250 woorden duidelijk. Intranet is geen internet, het grootste verschil is dat internet openbaar en dat in tegenstelling tot intranet. Een intranet is een privaat netwerk binnen een organisatie. Het kan bestaan uit verschillende aan elkaar gekoppelde LAN's. Voor de gebruiker is het net een private versie van Internet. Intranet is intern voor de medewerkers van een bepaald bedrijf.

13 WEEK 7 Opdracht: Probeer in kaart te brengen wie de IC van bedrijf uitvoert (zowel in- als externe krachten), inzage te krijgen in jaarplanning en budget. Maak verslagje. Het verschilt per bedrijf wie de Interne Communicatie uitvoert. Dit is sterk afhankelijk van de bedrijfscultuur en structuur. In welke lijnen communiceert het bedrijf. Aan de hand van deze informatie kan je hier meer uitspraak over doen. Als ik kijk naar het bedrijf waar ik deze weken mijn opdracht uitvoer (TEZ), dan zie ik dat de interne communicatie voornamelijk geregeld wordt door het management. Die bepaald hoe de interne communicatie verloopt. Hierbij houden ze de strategie aan die het bedrijf is voorgelegd voor IVW. Daarnaast staat er veel informatie in het jaarplan over interne communicatie. Budget staat bij de overheid niet echt centraal bij interne communicatie. Natuurlijk is er budget beschikbaar maar dit staat niet vast in het jaarplan. Daarnaast hanteert dit bedrijf een kwaliteitsmanagement systeem wat een onderdeel is van ISO Dit wordt voornamelijk gehanteerd bij de interne communicatie van de TEZ. : Welke doelen streeft Capgemini na met inzetten van wiki s en persoonlijke portals binnen IC. De wiki s zijn bedoeld om kennis en ervaring binnen de organisatie vast te leggen en gemakkelijk toegang te maken voor alle medewerkers. Met persoonlijke portals willen ze graag een persoonlijke ontwikkeling en vakgerichte informatie aanbieden. : Maak opzetje voor uitleg over deze 2 tools voor onderneming. In principe kan een Wiki dienen voor alles waarvoor de gebruikers willen dat het dient. Het systeem leent zich uitstekend voor samenwerking met anderen. In toenemende mate wordt dit concept op het intranet van een organisatie ingezet om de kennisdeling te vergroten. Een webtoepassing die via een eenvormige gebruikersinterface toegang geeft tot een gevarieerd aanbod aan informatiebronnen. Meer dan een webpagina met links naar andere toepassingen. De universele, verpersoonlijkte toegang tot elke toepassing of informatiebron. Beveiligde en verpersoonlijkte toegang tot inhoud en toepassingen. Opdracht 3: Maak de kosten van dergelijke inpassing inzichtelijk. De kosten die bij deze mogelijkheden om de hoek komen kijken zijn de personeelskosten van de personen die deze tools realiseren. Denka an webtechneuten die net afgestudeerd zijn. De kosten van 2 webtechneuten die hier fulltime mee bezig zijn zal ongeveer euro bedragen. Dit zijn die niet alleen de salariskosten maar ook andere kosten die het met zich mee brengen zoals administratiekosten van P&A.

HOGESCHOOL ROTTERDAM. Opdrachten module Interne Communicatie. Interne Communicatie. Portfoliovs. 5

HOGESCHOOL ROTTERDAM. Opdrachten module Interne Communicatie. Interne Communicatie. Portfoliovs. 5 Opdrachten module Interne Communicatie Interne Communicatie Portfoliovs. 5 Opdracht bij College wk 1 Analyse 2 Opdracht bij College wk 1 Analyse Algemeen Raadpleeg voor de gebruikte begrippen de aangegeven

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E.

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Page of 6 Enquête basisonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas zit je?

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Google Applicaties Online samenwerken Paul Diliën ICT integratie 2012 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman Innovaties in e-learning What s new? Jos Herkelman Wat is er al bereikt? N@Tschool! v11 Overzicht ; eenvoud ; open ; sneller werken Betere informatievoorziening i i i rondom inloggen Portaalfunctionaliteit:

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G.

Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G. Page of Enquête studenten lerarenopleidingen Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G. Er zijn in totaal 7 vragen. A. Over jezelf Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy.

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. De online tool BeSocialEasy vindt voor jou berichten die worden gepubliceerd op weblogs, fora, nieuws sites, blogs en verschillende social media platformen (zoals

Nadere informatie

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur Conceptdocument Informatie Architectuur Elyse Teerink 500604947 Herkanser Y. Westplat HVA 15/11/2012 1 Inhoudsopgave Inleiding De doelgroep De opdracht In gesprek met kitesurfers Account en inloggen Automatisch

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Concept. Google Sites Handleiding

Concept. Google Sites Handleiding Google Sites Handleiding Inhoud Inleiding... 1 Handleiding... 2 Aanmaken Google Site... 2 Aanpassen uiterlijk Google Site... 3 Configureren Google Site... 3 Uitnodigen mede eigenaren, bijdragers en kijkers...

Nadere informatie

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013 Richtlijn gebruik social media Interne en Externe Communicatie Voor studenten Collegejaar 2012-2013 Directie Onderwijs & Opleidingen Team Communicatie & Voorlichting Juli 2012 Social Media 1 Inleiding

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden.

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden. Wie Citaat feedback Wat? (Interpreteren) Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Wat & waarom? (Vervolg vraag) Goed volume in je stem. Het volume van mijn stem is zodanig dat de informatie goed te horen

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

MSN Messenger als marketing instrument

MSN Messenger als marketing instrument MSN Messenger als marketing instrument In dit artikel wil ik u meenemen over de mogelijkheden die instant messaging (met name msn messenger) u bieden voor het bereiken van uw doelgroep of het creëren van

Nadere informatie

User Centered Design. Personas ontwikkelen

User Centered Design. Personas ontwikkelen User Centered Design Personas ontwikkelen Persona: Wat is een persona? Een model gebaseerd op realistisch gedrag, motivatie, houding, vaardigheden en behoeften Gefilterd uit het observeren van echte mensen.

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G.

Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G. Page of Enquête jonge beginnende leerkrachten Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G. Er zijn in totaal 7 vragen. A. Over jezelf Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jou te geven

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoud Inleiding... 2 1. Onderwerpen Google Analytics training... 2 2. Doelen... 2 3. Het instellen van filters... 3 4. Uitleg site statistieken... 4 5. Rapportage mogelijkheden

Nadere informatie

Marketing de kracht van communicatie & verleiding

Marketing de kracht van communicatie & verleiding Marketing de kracht van communicatie & verleiding 1 ding vooraf De zelfstandigheid van de student in het bedenken, schrijven en uitvoeren van een communicatieplan vergroten. Wie van jullie - Zit op: -

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Web 2.0 als Gereedschap

Web 2.0 als Gereedschap Web 2.0 als Gereedschap Dennis Flinterman www.youse.nl Inhoud About Youse Qué es la Web 2.0? zum Beispiel... 1 Over mijzelf Sinds oktober 2006 zelfstandig interactie ontwerper Daarvoor 6 jaar bij Fabrique

Nadere informatie

WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK. Dit boekje is van

WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK. Dit boekje is van WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK Dit boekje is van Stap 1. Tip 1: Tip 2: Tip 3: Stap 2. Wat geef je wel door op internet en wat niet? Kleur het rondje in: Rood = niet doorgeven op internet Oranje

Nadere informatie

Bijlage presentatie Android

Bijlage presentatie Android Bijlage presentatie Android Hoofdapplicaties van Google binnen Chrome Google is veel meer dan enkel de zoekmachine Overzicht van de hoofdapplicaties die Google gratis ter beschikking stelt Carl Maegerman

Nadere informatie

Complete browser-based werkplek

Complete browser-based werkplek Complete browser-based werkplek Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Simpel

Nadere informatie

Internet bestaat uit miljoenen computers over de gehele wereld.

Internet bestaat uit miljoenen computers over de gehele wereld. Internet Internet bestaat uit miljoenen computers over de gehele wereld. Om de webpagina s te openen is een internet-browser of kortweg browser nodig. De bekendste zijn INTERNET EXPLORER, GOOGLE CHROME

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS.

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: het wordt alleen maar meer.

Nadere informatie

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Controle en beveiliging Richt de werkplek

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Les 4 ... E-mail, de elektronische brief. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Les 4 ... E-mail, de elektronische brief. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 4... E-mail, de elektronische brief Deze iconen tonen aan voor wie het document is WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht Waarom? Hoewel de opkomst

Nadere informatie

Clixmaster Studio & Social Media / Communities

Clixmaster Studio & Social Media / Communities 1/23 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Version management Based on Clixmaster Studio R.5.2 Date Version Changed 16/02/2010 1.0 Final R5.1 16/04/2010 1.1 Revision R5.1 19/04/2010 1.2 Optimized

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

Referentiecase. Five 4 U Cloud Social Intranet

Referentiecase. Five 4 U Cloud Social Intranet Referentiecase Five 4 U Cloud Social Intranet Om niet opnieuw het wiel uit te vinden, hebben we specifiek gekeken naar een standaard oplossing in Office 365. Er zijn maar weinig partijen die een standaard

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL

10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL 10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Zo overtuigt u uw doelgroep wél van de toegevoegde waarde Auteur: Wendy Appel Datum: 7 juli 2009 OnlineResults Databankweg 12p 3821 AL Amersfoort T 035

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

SECONE. Social Enterprise Collaboration

SECONE. Social Enterprise Collaboration SECONE Social Enterprise Collaboration BuildingsConnect is uniek voor uw branche. Eén totaalconcept voor alle IT & Communicatie diensten. BuildingsConnect biedt u diensten en oplossingen van een gecertificeerd,

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

YAMMER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching

YAMMER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching YAMMER BASISGIDS De Padvinders Slimmer Werken Coaching Interne communicatie met Yammer Wat is Yammer Yammer is een soort Twitter voor interne communicatie binnen bedrijven. Het grote verschil is dat Yammer

Nadere informatie

Frenz Sitter concept en user interface designer

Frenz Sitter concept en user interface designer Frenz Sitter concept en user interface designer zaterdag 8 juni 13 Mijn naam is Frenz Sitter. Ik ben eigenaar van FrenzyMedia en ben verantwoordelijk voor concepten en user interface design voor onze klanten

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Onderzoek weinig interesse in lijsten met standaarden

Onderzoek weinig interesse in lijsten met standaarden Onderzoek weinig interesse in lijsten met standaarden 1 Inleiding Per maand wordt er minder dan één open standaard aangemeld bij het Forum Standaardisatie. Daarnaast hebben we veel moeite om mensen te

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie

Linkedin; nut en gebruik. 19 april 2011. Frits Gubbels

Linkedin; nut en gebruik. 19 april 2011. Frits Gubbels Linkedin; nut en gebruik 19 april 2011 Frits Gubbels Programma De ontvangen vragen Social media Linkedin; wat heb ik eraan? Linkedin als Public Relations en reclame Wat zet je erop? Hoe kom ik erop? Bekijken

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010 NEXT WEB 2010 Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder 1.060 respondenten, April 2010 2 Gemiddeld is men 16 uur/week online Mannen zijn meer online dan vrouwen [18 uur

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

2. Hebben ze ooit al een geheim van je rondverteld via internet? 3. Hebben ze al eens een geheim doorvertelt dat jij iemand had toevertrouwd?

2. Hebben ze ooit al een geheim van je rondverteld via internet? 3. Hebben ze al eens een geheim doorvertelt dat jij iemand had toevertrouwd? Bijlage 1 Ben jij ooit gecyberpest? Cyberpesten kan iedereen overkomen. De meeste mensen weten niet wat cyberpesten is. Misschien ben zelfs jij ooit gecyberpest zonder dat je het zelf weet. Er zijn 2 reeksen

Nadere informatie

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl Ga meteen aan de slag! PLUSpakket handleiding Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen 2012 www.wiewathaar.nl Review website? 27% Nederlanders vindt reviewsites als WieWatHaar.nl erg nuttig* Steeds

Nadere informatie

Ebook Nooit Meer Afgeleid. Auteur: Mark Tigchelaar. Nooit Meer Afgeleid. 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1

Ebook Nooit Meer Afgeleid. Auteur: Mark Tigchelaar. Nooit Meer Afgeleid. 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1 Nooit Meer Afgeleid 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1 Delen uit dit E-BOOK zijn afkomstig van de site van www.mtcompany.nl en het boek Haal meer uit je hersenen. MTcompany 2012 Auteur: Mark Tigchelaar

Nadere informatie

Livy Professional. De internetmakelaar

Livy Professional. De internetmakelaar De internetmakelaar pagina 2 De internetmakelaar pagina 3 werkt met Yes-co Open, een web based CRM systeem, waarvoor u geen installatie nodig heeft en kan werken vanaf iedere plek. Met Livy heeft u: Inzicht

Nadere informatie

Aan de slag met MijnZorgnet.nl!

Aan de slag met MijnZorgnet.nl! Aan de slag met MijnZorgnet.nl! Vanaf vandaag kunt u gratis gebruik maken van MijnZorgnet.nl. Op deze nieuwe en beveiligde website kunt u gemakkelijk contact leggen met patiënten, mantelzorgers en zorgverleners.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites

Inhoudsopgave. Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites Inhoudsopgave 1 GOOGLE APPS: gratis voor scholen...2 2 GOOGLE DOCUMENTEN: online teksten/rekenbladen/presentaties...3 2.1 voordelen van (samenwerken aan) gedeelde

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 2

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 2 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web Vragenlijst 2 Beste deelnemer, U heeft geoefend met

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen Pen en papier? Van alles en nog wat Dit klinkt wat oneerbiedig maar zo bedoel ik het niet Waar ik het

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Dennis Boot. ondersteund door Web 2.0. Samenwerken en begeleiden

Dennis Boot. ondersteund door Web 2.0. Samenwerken en begeleiden Samenwerken en begeleiden ondersteund door Web 2.0 Dennis Boot Evaluatie van Google Sites en Google Apps tijdens stages en projecten in het onderwijs. Inhoud Inleiding... 1 Google Sites i.c.m. Google Apps

Nadere informatie

Novell Vibe 4.0. Maart 2015. Snel aan de slag. Novell Vibe starten. Kennismaken met de interface en functies van Novell Vibe

Novell Vibe 4.0. Maart 2015. Snel aan de slag. Novell Vibe starten. Kennismaken met de interface en functies van Novell Vibe Novell Vibe 4.0 Maart 2015 Snel aan de slag Wanneer u voor het eerst gaat werken met Novell Vibe is het raadzaam om te beginnen met het configureren van uw persoonlijke workspace en het maken van een workspace

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Erno Mijland. De beste leraar is hij, die het meest van zijn leerlingen opsteekt. #smiho 100 direct toepasbare tips JEAN DE BOISSON

Erno Mijland. De beste leraar is hij, die het meest van zijn leerlingen opsteekt. #smiho 100 direct toepasbare tips JEAN DE BOISSON Erno Mijland De beste leraar is hij, die het meest van zijn leerlingen opsteekt. JEAN DE BOISSON #smiho 100 direct toepasbare tips Inhoud Leeswijzer Voorwoord Inleiding Wat zijn sociale media? 7 9 13 17

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU

Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU Elly Langewis, december 2010 Inleiding In het kader van een SURF-project worden een aantal modules ontwikkeld voor docenten, onder andere over het gebruik van web

Nadere informatie

Nationale monitor Social media in de Interne Communicatie

Nationale monitor Social media in de Interne Communicatie Nationale monitor Social media in de Interne Communicatie VRAGENLIJST Dit is de vragenlijst zoals we die aangeboden hebben. Veel vragen worden door zogenaamde LIkert schalen aangeboden, bij ons op een

Nadere informatie

HEEMKUNDE RIPS. Project Initiatie Document. Datum voltooid: 9-11-2011. Versie: 1.0. Document ID: 1 Bestandsnaam: Project initiatie document

HEEMKUNDE RIPS. Project Initiatie Document. Datum voltooid: 9-11-2011. Versie: 1.0. Document ID: 1 Bestandsnaam: Project initiatie document HEEMKUNDE RIPS Project Initiatie Document Projectcode: P201101 Datum voltooid: 9-11-2011 Auteur: Paul Oostenrijk Versie: 1.0 Status: Concept Bestandsnaam: Project initiatie document Documenthistorie Revisies

Nadere informatie

Oekaki = Japans voor tekenen. Eigen online tekentools, paintchat, animatie. Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties.

Oekaki = Japans voor tekenen. Eigen online tekentools, paintchat, animatie. Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties. Oekaki.nl - Online tekenen Oekaki = Japans voor tekenen Eigen online tekentools, paintchat, animatie Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties Kleine community Wens = meer actieve tekenaars Oekaki.nl

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Waarom Voetbal Club 2000?

Waarom Voetbal Club 2000? Hét digitale platform voor de hele vereniging Waarom Voetbal Club 2000? U helpt uw vrijwilligers, kiest voor continuïteit én u heeft alles in één! Waarom al meer dan 150 verenigingen voor Voetbal Club

Nadere informatie

Lang leve email! Onderzoek naar het gebruik van email onder Nederlandse consumenten. september 2010

Lang leve email! Onderzoek naar het gebruik van email onder Nederlandse consumenten. september 2010 Lang leve email! Onderzoek naar het gebruik van email onder Nederlandse consumenten september 2010 Achtergrond & onderzoeksopzet Deze presentatie geeft inzicht in het gebruik en het gebruikersprofiel van

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Introductie: Wat is Yammer?

Introductie: Wat is Yammer? Introductie: Wat is Yammer? Yammer is een middel om te communiceren, kennis te delen en van elkaar op de hoogte te blijven door het uitwisselen van korte berichten. Deze berichten komen in een berichtenlijst

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

Digitale zelfbeschikking biedt uw burgers controle, overzicht en inzicht

Digitale zelfbeschikking biedt uw burgers controle, overzicht en inzicht Digitale zelfbeschikking biedt uw burgers controle, overzicht en inzicht Alstublieft, een cadeautje van uw gemeente! Maak gebruik van het Nieuwe Internet en geef uw burgers een eigen veilige plek in de

Nadere informatie

Quality as a Service. Features & Options. CeneSam, Februari 2014

Quality as a Service. Features & Options. CeneSam, Februari 2014 Quality as a Service Features & Options CeneSam, Februari 2014 Inleiding Het document Features & Options bevat een opsomming van functionaliteit en mogelijkheden, die op dit moment beschikbaar is in Quality

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie