Woudenberg Buitengebied, herziening hek henschotermeer Bestemmingsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Woudenberg Buitengebied, herziening hek henschotermeer Bestemmingsplan"

Transcriptie

1 Woudenberg Buitengebied, herziening hek henschotermeer Bestemmingsplan

2

3 Woudenberg Buitengebied, herziening hek henschotermeer bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0351.hekhenschotermeer ow01 projectnummer: concept ontwerp vastgesteld projectleider: drs. M.P. Kegler aangesloten bij: Delftseplein 27b postbus AD Rotterdam T:

4 Rho Adviseurs bv Niets uit dit drukwerk mag door anderen dan de opdrachtgever worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van Rho Adviseurs bv, behoudens voorzover dit drukwerk wettelijk een openbaar karakter heeft gekregen. Dit drukwerk mag zonder genoemde toestemming niet worden gebruikt voor enig ander doel dan waarvoor het is vervaardigd.

5 3 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding Aanleiding Leeswijzer 8 Hoofdstuk 2 Planologische afweging 9 Hoofdstuk 3 Juridische Planbeschrijving Inleiding Verwerking van de regeling 11 Hoofdstuk 4 Uitvoerbaarheid Economische uitvoerbaarheid Maatschappelijke uitvoerbaarheid 13 Regels 15 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 17 Artikel 1 Begrippen 17 Artikel 2 Wijze van meten 18 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 19 Artikel 3 Bos 19 Artikel 4 Recreatie 20 Artikel 5 Recreatie Verblijfsrecreatie 21 Hoofdstuk 3 Algemene regels 23 Hoofdstuk 4 Overgangs en slotregels 25 Artikel 6 Overgangsrecht 25 Artikel 7 Slotregel 26

6 4

7 Toelichting

8

9 7 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Op 23 september 2010 is het bestemmingsplan 'Buitengebied 2010' vastgesteld door de raad van de gemeente Woudenberg. Hierbinnen ligt de locatie: Henschotermeer. Deze locatie heeft de bestemmingen 'Recreatie', 'Recreatie Verblijfsrecreatie' en 'Bos'. Binnen deze bestemmingen bedraagt de maximale hoogte van erf en terreinafscheidingen 2 meter. Rondom het Henschotermeer is een hek geplaatst van 1 meter hoog. Dit is een vrij toegestane hoogte waar geen vergunning voor hoeft worden aangevraagd. Het bestemmingsplan staat een hek toe van maximaal twee meter hoog, in deze recreatie en bosbestemmingen. De gemeente vindt het onwenselijk dat de hekken in dit gebied op termijn hoger kunnen worden dan één meter en de gemeenteraad heeft hiervoor op 26 april 2018 een voorbereidingsbesluit genomen. De gemeente Woudenberg herziet specifiek voor het gebied rondom het Henschotermeer de regels omtrent erf en terreinafscheidingen. Logischerwijs geldt de herziening uitsluitend binnen het grondgebied van de gemeente Woudenberg. De herziening betreft uitsluitend de bepaling voor erf en terreinafscheidingen in dit gebied. De herziening is gewenst ter overbrugging tot het moment dat er een totale planherziening komt op basis van een gebiedsvisie.

10 8 Figuur 1. Ligging plangebied 'Buitengebied, herziening hek Henschotermeer'. 1.2 Leeswijzer Allereerst wordt ingegaan op de regeling in het vigerende bestemmingsplan, waarbij een planologische afweging wordt gemaakt. Vervolgens wordt ingegaan op de bestemmingsregeling van onderhavige herziening. In het laatste hoofdstuk wordt de procedure toegelicht.

11 9 Hoofdstuk 2 Planologische afweging In het plangebied gelden de drie bestemmingen Bos, Recreatie en Recreatie Verblijfsrecreatie, zie onderstaand figuur 2. Op dit moment bedraagt binnen deze drie bestemmingen de maximale hoogte van erf en terreinafscheidingen 2 meter. De gemeente wil de maximale hoogte voor erf en terreinafscheidingen rondom het Henschotermeer verlagen naar maximaal één meter. Om deze wijziging mogelijk te maken, is het noodzakelijk om de drie bestemmingen Bos, Recreatie en Recreatie Verblijfsrecreatie voor deze locatie te herzien. Figuur 2. Uitsnede van plangebied uit de verbeelding 'Buitengebied 2010'.

12 10

13 11 Hoofdstuk 3 Juridische Planbeschrijving 3.1 Inleiding De onderhavige herziening is een herziening van de maximale hoogte van erf en terreinafscheidingen. Op de herziening zijn de regels behorende bij het vigerende bestemmingsplan 'Buitengebied 2010' en de daarbij behorende herziening 'Buitengebied 2013', voor zover relevant, van toepassing. De herziening bestaat uit een verbeelding, regels en een toelichting. De verbeelding en de regels samen vormen het juridisch bindende deel van het plan. Verbeelding en regels dienen te allen tijde in onderlinge samenhang te worden bezien en toegepast. De gemeente vindt het onwenselijk dat de terrein en erfafscheiding rondom het Henschotermeer op termijn hoger kunnen worden dan één meter. Daarom is de plangrens voor deze herziening rondom het Henschotermeer gelegd. Buiten het plangebied van deze herziening blijven de bestemmingen Bos, Recreatie en Recreatie Verblijfsrecreatie en de maten voor terrein en erfafscheiding ongewijzigd. In deze herziening wordt opgenomen dat het verboden is terrein en erfafscheiding te plaatsen of te verhogen tot meer dan één meter hoogte. De overige begripsomschrijving blijft identiek en wordt één op één verwezen naar het moederplan. 3.2 Verwerking van de regeling Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen De begrippen die in dit bestemmingsplan zijn opgenomen, worden in artikel 1 nader gedefinieerd. Omdat op de herziening de regels behorende bij het plan 'Buitengebied 2010' voor zover relevant van toepassing zijn, worden alleen de begrippen plan, bestemmingsplan, aanduiding, aanduidingsgrens, bestemmingsgrens, bestemmingsvlak en moederplan toegelicht. Artikel 2 Wijze van meten Bij toetsing van het bestemmingsplan wordt uitgegaan van de in dit artikel opgenomen definities van de begrippen. Bij toepassing van deze regels wordt gemeten conform de regels in artikel 2 van het plan 'Buitengebied 2010' Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels Artikel 3 Bos, Artikel 4 Recreatie en artikel 5 Recreatie Verblijfsrecreatie. Op de herziening zijn onverminderd de regels behorende bij het plan 'Buitengebied 2010', van toepassing, met dien verstande dat voor wat betreft terrein en erfafscheiding een verbod is opgenomen voor het plaatsen of te verhogen tot meer dan één meter hoogte.

14 Hoofdstuk 3 Algemene regels Op de herziening zijn de algemene regels uit hoofdstuk 3 behorende bij het plan 'Buitengebied 2010', voor zover relevant, van toepassing. Deze regels hebben betrekking op Artikel 31 Anti dubbeltelregel, Artikel 32 Algemene bouwregels, Artikel 33 Algemene aanduidingsregels, Artikel 34 Algemene ontheffingsregels, Artikel 35 Algemene wijzigingsregels en Artikel 36 Algemene procedureregels Hoofdstuk 4 Overgangs en slotregels Artikel 4 Overgangsrecht Op de herziening zijn de overgangsregels uit hoofdstuk 4 behorende bij het plan 'Buitengebied 2010' voor zover relevant, van toepassing. Artikel 5 Slotregel Het laatste artikel van het bestemmingsplan betreft de slotregel, waarin de naam, zoals de regels aangehaald kunnen worden, is opgenomen.

15 13 Hoofdstuk 4 Uitvoerbaarheid 4.1 Economische uitvoerbaarheid In de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) is de mogelijkheid opgenomen om bij het realiseren van nieuwe ontwikkelingen een eerlijke verdeling van kosten en opbrengsten voor publieke voorzieningen af te dwingen. Dit vindt plaats door het opstellen van een exploitatieplan, waarin deze verdeelsleutel vastligt. Een exploitatieplan is niet noodzakelijk als de overheid en de ontwikkelende partij, de initiatiefnemer, privaatrechtelijk tot overeenstemming komen. De Wro stelt eisen aan het exploitatieplan en in het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) is geregeld voor welke type bouwplannen een exploitatieplan noodzakelijk is, indien het kostenverhaal niet anderszins is verzekerd. Het gaat om nieuwbouwplannen (woningen of andere hoofdgebouwen), forse uitbreidingen van bestaande gebouwen of kassen (met ten minste m²) of forse verbouwingen, bijvoorbeeld als bedrijfsruimten worden omgezet in (ten minste 10) woningen. In de herziening hek Henschotermeer zijn geen ontwikkelingen voorzien waarbij het opstellen van een exploitatieplan noodzakelijk is. 4.2 Maatschappelijke uitvoerbaarheid Inspraak en/of overleg De herziening hek Henschotermeer maakt deel uit van het vigerende bestemmingsplan 'Buitengebied 2010'. Voor het vigerende bestemmingsplan 'Buitengebied 2010' zijn destijds meerdere informatieavonden. Gezien de reikwijdte van het plan 'Buitengebied, herziening hek henschotermeer' is afgezien van inspraak op het voorontwerp Zienswijzen Het ontwerpbestemmingsplan wordt gedurende zes weken voor een ieder ter visie gelegd.

16 14

17 Regels

18

19 17 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan het bestemmingsplan 'Buitengebied, herziening hek henschotermeer' met identificatienummer NL.IMRO.0351.hekhenschotermeer ow01 van de gemeente Woudenberg. 1.2 bestemmingsplan de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen. 1.3 aanduiding een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels, regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden. 1.4 aanduidingsgrens de grens van een aanduiding indien het een vlak betreft. 1.5 bestemmingsgrens de grens van een bestemmingsvlak. 1.6 bestemmingsvlak een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming. 1.7 moederplan het bestemmingsplan 'Buitengebied Woudenberg 2010' met identificatienummer NL.IMRO.0351.BP2010buitengebied vg01 van de gemeente Woudenberg, vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Woudenberg d.d. 23 september 2010 en de daarbij behorende herziening 'Buitengebied 2013' met identificatienummer NL.IMRO.0351.HZ2012bgbdivers vg02 van de gemeente Woudenberg, vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Woudenberg d.d. 11 juni 2013.

20 18 Artikel 2 Wijze van meten Bij toepassing van deze regels wordt gemeten conform de regels in Artikel 2 van het plan zoals genoemd in lid 1.7.

21 19 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels Hoofdstuk 2 van het moederplan, zoals genoemd in lid 1.7, is van toepassing, met dien verstande dat in de volgende bestemmingen de hieronder genoemde regelingen zijn aangepast: Artikel 3 Bos Op dit plan is artikel 8 van het moederplan, zoals genoemd in lid 1.7, voor zover relevant, van toepassing, met dien verstande dat aan lid 8.2 een nieuw sub e wordt toegevoegd zoals hieronder omschreven: e. ter plaatse van de aanduiding 'terrein en erfafscheiding' is het verboden een terrein en erfafscheiding te plaatsen of te verhogen tot meer dan één meter hoogte.

22 20 Artikel 4 Recreatie Op dit plan is artikel 15 van het moederplan, zoals genoemd in lid 1.7, voor zover relevant, van toepassing, met dien verstande dat aan artikel een nieuw sub f wordt toegevoegd zoals hieronder omschreven: f. ter plaatse van de aanduiding 'terrein en erfafscheiding' is het verboden een terrein en erfafscheiding te plaatsen of te verhogen tot meer dan één meter hoogte. Artikel van het moederplan zoals genoemd in lid 1.7, wordt als volgt gewijzigd: Buiten het bouwvlak mogen uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen of overkappingen zijnde, worden gebouwd met een maximale hoogte van 2 meter, ter plaatse van de aanduiding 'terrein en erfafscheiding' is het verboden een terrein en erfafscheiding te plaatsen of te verhogen tot meer dan één meter hoogte.

23 21 Artikel 5 Recreatie Verblijfsrecreatie Op dit plan is artikel 16 behorende bij het moederplan, zoals genoemd in lid 1.7, voor zover relevant, van toepassing, met dien verstande dat artikel een nieuw sub n wordt toegevoegd zoals hieronder omschreven: n. ter plaatse van de aanduiding 'terrein en erfafscheiding' is het verboden een terrein en erfafscheiding te plaatsen of te verhogen tot meer dan één meter hoogte.

24 22

25 23 Hoofdstuk 3 Algemene regels Op dit plan zijn de algemene regels uit hoofdstuk 3 behorende bij het moederplan zoals genoemd in lid 1.7, voor zover relevant, van toepassing.

26 24

27 25 Hoofdstuk 4 Overgangs en slotregels Artikel 6 Overgangsrecht Op dit plan zijn de overgangsregels uit hoofdstuk 4 behorende bij het moederplan zoals genoemd in lid 1.7, voor zover relevant, van toepassing.

28 26 Artikel 7 Slotregel Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan 'Buitengebied, herziening hek henschotermeer'.

29 Verbeelding

30

31 11 Amersfoortseweg 88r/ r 93r/1 95r/1 1r/36 76r/1 Laan van Laag Kanje 74 58r/1 18r/1 15r/1 12r/1 Amersfoortseweg 10r/1 13r/1 6r/ Amersfoortseweg 2a De Laagt 97 Doornseweg 1 Den Treek-Henschoten 4 Boog WR-A a 3e 3 3b 3c 3d 63 WR-A4 WR-A3 R-VR (sr-6) [sba-tea] Oude Utrechtseweg Doornseweg Doornseweg r/1 64r/1 67r/1 50r/1 106r/1 85r/1 79r/1 27r/2 68r/1 86r/1 63r/1 107r/1 70r/1 77r/1 78r/1 49r/1 52R/1 26r/2 94r/1 69r/1 87r/1 55r/1 62r/1 108r/1 26r/1 53R/1 48r/1 61r/1 24r/1 109r/1 54r/1 92r/1 71r/1 27r/1 47r/1 89r/1 60r/1 75r/1 91r/1 23r/1 40r/1 72r/1 90r/1 59r/1 46r/1 56r/1 38r/1 73r/1 45r/1 39r/1 35r/1 43r/1 57r/1 44r/1 37r/1 34r/1 32r/1 42r/1 41r/1 36r/1 33r/1 31r/1 2c BO [sba-tea] R (-bw) (nlw) m 2 WR-A r/39 1r/38 21r/1 22r/1 30r/1 [sba-tea] Den Treek-Henschoten 1r/31 19r/1 29r/1 20r/1 1r/30 1r/29 1r/32 1r/33 1r/34 1r/35 1r/28 17r/1 17r/2 14r/1 28r/1 WR-A4 1r/8 1r/7 1r/19 1r/18 1r/20 1r/27 1r/21 1r/26 1r/25 16r/1 9r/1 8r/1 WR-A4 1r/17 11r/1 1r/22 1r/16 1r/24 1r/15 1r/23 7r/1 1r/13 Dwarsweg 1r/6 1r/5 1r/4 1R/3 1r/14 1r/2 1a 2-2c Dwarsweg Dwarsweg Laan van Laag Kanje 3r/a 3r/1 4 2r/a 2r/b Dwarsweg 2a 1 1r/b WR-A3 5b WR-A4 5a 9 2 De Heygraeff De Heygraeff 1 7 WR-A3 WR-A2 WOUDENBERG Buitengebied, herziening hek Henschotermeer BESTEMMINGSPLAN N project formaat schaal kaart getekend idn A1 1:2500 1/1 f.t. vastgesteld ontwerp voorontwerp concept NL.IMRO.0351.hekhenschotermeer-ow w e info@rho.nl Plangebied Plangrens Enkelbestemmingen Functieaanduidingen BO Bos (-bw) bedrijfswoning uitgesloten R Recreatie (nlw) natuur- en landschapswaarden R-VR Recreatie - Verblijfsrecreatie (sr-6) specifieke vorm van recreatie - 6 Dubbelbestemmingen Bouwaanduidingen WR-A2 Waarde - Archeologie 2 [sba-tea] specifieke bouwaanduiding - terrein- en erfafscheiding WR-A3 Waarde - Archeologie 3 Bouwvlakken WR-A4 Waarde - Archeologie 4 bouwvlak Gebiedsaanduidingen reconstructiewetzone - extensiveringsgebied 4 wetgevingzone - wijzigingsgebied 7 Maatvoeringen 4 maximum goothoogte (m) 8 maximum bouwhoogte (m) 1060 m 2 maximum vloeroppervlakte; bvo (m2)

32

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Westvoorne Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Planstatus datum status september 2014 ambtelijk concept oktober 2014 voorontwerp

Nadere informatie

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-VS01

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december 2016 ruimte voor ideeën Mortiere fase 5A Inhoudsopgave Vaststellingsbesluit 3 Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10

Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10 Gemeente Bodegraven-Reeuwijk Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10 Toelichting, regels en analoge verbeelding Maart 2016 Kenmerk 1901-17-T01 Projectnummer 1901-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-OW01

Nadere informatie

Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels

Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels 2017/40882 Vastgesteld Bestemmingsplan Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Inhoudsopgave Regels Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Hoofdstuk 2 Artikel

Nadere informatie

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening 2 Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Inleidende regels Begrippen Wijze van meten 7 7 9 Hoofdstuk 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel

Nadere informatie

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.1931.BP1509DK003-ON01 Datum: 23 maart 2015 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro

Nadere informatie

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN Gemeente Vlissingen april 2016 TOELICHTING Planbeschrijving Op 12 oktober 2015 heeft de gemeente Vlissingen met Lidl Nederland

Nadere informatie

Noord-Beveland. Wijzigingsplan Stadspolder Kortgene

Noord-Beveland. Wijzigingsplan Stadspolder Kortgene Noord-Beveland Wijzigingsplan Stadspolder Kortgene Wijzigingsplan Stadspolder Kortgene Noord-Beveland wijzigingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1695.WPStadspolder2016-VA01

Nadere informatie

Regels 6e herziening Dubbeldam, locatie Stevensweg 39

Regels 6e herziening Dubbeldam, locatie Stevensweg 39 Regels 6e herziening Dubbeldam, locatie Stevensweg 39 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '6e herziening Dubbeldam, locatie Stevensweg 39' met identificatienummer

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1 e partiële herziening Schellingwoude. toelichting en regels

Bestemmingsplan 1 e partiële herziening Schellingwoude. toelichting en regels Bestemmingsplan 1 e partiële herziening Schellingwoude toelichting en regels Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer bestuurscommissie Noord RVE Ruimte en Duurzaamheid IMRO_idn Planstatus NL.IMRO.0363.N1606.BPSTD-VG01

Nadere informatie

1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude

1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude Gemeente Renswoude 1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude Toelichting, regels en verbeelding 29 september 2015 Kenmerk 0339-11-T01 Projectnummer 0339-11 Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Westvoorne Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Planstatus datum status september 2014 ambtelijk concept oktober 2014 voorontwerp

Nadere informatie

2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten

2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten Gemeente Uden 2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten Toelichting, regels en analoge verbeelding 15 december 2015 Kenmerk 0856-26-T01 Projectnummer 0856-26 Toelichting Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

T oelichting. Hoofdstuk 1 Inleiding. Afstemming op SVBP2012

T oelichting. Hoofdstuk 1 Inleiding. Afstemming op SVBP2012 Pagina 2/27 Inhoudsopgave T oelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Algemeen 1.2 Afstemming op SVBP2012 1.3 Procedure 1.4 Onderdelen van deze herziening 6 6 6 6 6 Hoofdstuk 2 Aanpassingen aan het bestemmingsplan

Nadere informatie

Wijzigingsplan regels Oostgaag 27 Maasland Gemeente Midden-Delfland

Wijzigingsplan regels Oostgaag 27 Maasland Gemeente Midden-Delfland Wijzigingsplan regels Oostgaag 27 Maasland Gemeente Midden-Delfland NL.IMRO.1842.wp16BG01-Va01 Vastgesteld 4 oktober 2016 Wijzigingsplan Oostgaag 27 Maasland Gemeente Midden-Delfland NL.IMRO.1842.wp16BG01-Va01

Nadere informatie

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum 1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum Huizen bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0406.BPHWC2011H01-VG01 03-04-2014 ontwerp 26-06-2014 vastgesteld projectnummer:

Nadere informatie

Westvoorne Duinzoom 20 Rockanje. herziening

Westvoorne Duinzoom 20 Rockanje. herziening Westvoorne Duinzoom 20 Rockanje herziening Westvoorne Duinzoom 20 Rockanje herziening identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0614.1210bpDuinzoom20-0100 21-12-2017 concept 05-01-2018

Nadere informatie

Eemsmond. Herziening Bestemmingsplan Warffum. bestemmingsplan. identificatie. planstatus. NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum concept voorontwerp ontwerp

Eemsmond. Herziening Bestemmingsplan Warffum. bestemmingsplan. identificatie. planstatus. NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum concept voorontwerp ontwerp Eemsmond Herziening Bestemmingsplan Warffum bestemmingsplan identificatie identificatiecode: NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum-0301 projectnummer: projectleider: Douwe de Vries planstatus datum: 25-04-16 status:

Nadere informatie

Midden-Delfland. 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1. uitwerkingsplan. 31-01-2012 concept voorontwerp

Midden-Delfland. 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1. uitwerkingsplan. 31-01-2012 concept voorontwerp Midden-Delfland 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1 uitwerkingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: 31-01-2012 concept voorontwerp projectnummer:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Dit bestemmingsplan is een gedeeltelijke uitwerking van het bestemmingsplan 'Nieuwe Vesting', dat door de gemeenteraad van Bergen op Zoom is vastgesteld op 21 november

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het bestemmingsplan '1e herziening Dordtse Kil, locatie Dordtse Kil 3-zuidwest' van de gemeente Dordrecht; 1.2 bestemmingsplan de

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro Kortenhoevendijk 11, Lexmond Planstatus: Identificatienr: vastgesteld NL.IMRO.0707.WPLXMKorhoedijk11-VA01

Nadere informatie

Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430

Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 met identificatienummer

Nadere informatie

Herziening bestemmingsplan Weesperzijdestrook, Leeuwenhoeklocatie. Toelichting en regels

Herziening bestemmingsplan Weesperzijdestrook, Leeuwenhoeklocatie. Toelichting en regels Herziening bestemmingsplan Weesperzijdestrook, Leeuwenhoeklocatie Toelichting en regels Inhoudsopgave 1 Inleiding en planbeschrijving... 1 1.1 Aanleiding en achtergrond... 1 1.2 Plangebied... 1 1.3 Planbeschrijving...

Nadere informatie

Parapluherziening industrielawaai 't Heen. parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom

Parapluherziening industrielawaai 't Heen. parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom Katwijk Parapluherziening industrielawaai 't Heen parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.05370000.PC_Middel06Rph1-

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Toepassingsregels 3 Artikel 2 Begrippen 3. Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Wonen 5

Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Toepassingsregels 3 Artikel 2 Begrippen 3. Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Wonen 5 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Toepassingsregels 3 Artikel 2 Begrippen 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Wonen 5 Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels 8 Artikel 4 Slotregel

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk'

Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg

Nadere informatie

Havenkwartier, 1e partiële herziening

Havenkwartier, 1e partiële herziening Havenkwartier, 1e partiële herziening vastgesteld bestemmingsplan Havenkwartier, 1e partiële herziening Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 1.1 1.2 Inleiding Aanleiding Motivering Hoofdstuk 2 2.1 2.2

Nadere informatie

Bestemmingsplan Eerste herziening De Schaker Twello Planfase vastgesteld

Bestemmingsplan Eerste herziening De Schaker Twello Planfase vastgesteld Bestemmingsplan Eerste herziening De Schaker Twello Planfase vastgesteld Eerste herziening De Schaker T wello Deze standaard is gebaseerd op de SVBP 2012 (18 april 2012) Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '1e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' met identificatienummer

Nadere informatie

ALBLASSERDAM Nieuwland Parc 520 WIJZIGINGSPLAN

ALBLASSERDAM Nieuwland Parc 520 WIJZIGINGSPLAN ALBLASSERDAM Nieuwland Parc 520 WIJZIGINGSPLAN Alblasserdam Nieuwland Parc 520 wijzigingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0482.bpwtnwparc520086 vg01 05 02 2015 ontwerp

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage regels

Inhoudsopgave. Bijlage regels Regels 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Relatie bestemmingsplan - partiële herziening 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Aanpassing bestemming "Wonen"

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk gemeente: Hendrik-Ido-Ambacht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: 11 mei 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Bij het plan

Nadere informatie

Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening

Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstukl Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Hoofdstuk2 Bestemmingsregels 7 Artikel 2 Schakelbepaling 7 Artikel 3 Aanpassing

Nadere informatie

Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk

Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk

Nadere informatie

1 februari 2016 Vastgesteld

1 februari 2016 Vastgesteld 1 februari 2016 Plannaam: IMRO-nummer: NL.IMRO.0246.406HRDH01BSHWHERZ1-VA01 Plantype: Bestemmingsplan Status: (d.d. 1 februari 2016) Auteur: Ing. J.B.H. ter Avest 2 Toelichting 3 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Hoogspanningsverbinding nabij Ketelbrug (8069) Ontwerp bestemmingsplan Toelichting

Hoogspanningsverbinding nabij Ketelbrug (8069) Ontwerp bestemmingsplan Toelichting Hoogspanningsverbinding nabij Ketelbrug (8069) Toelichting projectnummer 0271507.00 ontwerp Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding 2 1.2 Leeswijzer 2 Hoofdstuk 2 Aanpassingen 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen. Gemeente Lingewaard. 26 mei 2017

REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen. Gemeente Lingewaard. 26 mei 2017 REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen Gemeente Lingewaard 26 mei 2017 JEKEL ADVIES BV 1993/260517ont INHOUD PLANREGELS HOOFDSTUK 1 Artikel 1 Artikel

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: Ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKAchterkade4.ON01 Datum:

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen

Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan "3e herziening Wielwijk, Crabbehof

Nadere informatie

Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering

Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering blz. 2 Gemeente Stadskanaal Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Algemene regels 6 Artikel 2 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13. Gemeente Dongen Ontwerp

Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13. Gemeente Dongen Ontwerp Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13 Gemeente Dongen Ontwerp Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13 Gemeente Dongen Ontwerp Rapportnummer: P00747_3 IMRO-identificatienummer:

Nadere informatie

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Gemeente Uden Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Toelichting, regels en analoge verbeelding 29 april 2014 Kenmerk 0856-17-T01 Projectnummer 0856-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 1 e wijziging

Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 1 e wijziging Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 1 e wijziging Octrooiweg 4 tot en met 12 Gemeente: Vlissingen Titel: Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 1 e wijziging Status: Vastgesteld TOELICHTING 1

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoningen Someren Gemeente Someren

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoningen Someren Gemeente Someren Inhoud Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Toepassingsbereik 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Herziening bestemmingsplan Buitengebied Someren 5 Artikel 4 Herziening

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kern Noorbeek, herziening Dorpstraat 2. Gemeente Eijsden - Margraten

Bestemmingsplan Kern Noorbeek, herziening Dorpstraat 2. Gemeente Eijsden - Margraten Bestemmingsplan Kern Noorbeek, herziening Dorpstraat 2 Gemeente Eijsden - Margraten Bestemmingsplan Kern Noorbeek, herziening Dorpstraat 2 Gemeente Eijsden - Margraten Toelichting Bijlage Regels Bijlage

Nadere informatie

Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen. 1 e wijziging bestemmingsplan

Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen. 1 e wijziging bestemmingsplan Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen 1 e wijziging bestemmingsplan 1e Wijziging bestemmingsplan 'Landgoed De Groote Duynen' Noord Beveland wijzigingsplan identificatie planstatus identificatiecode:

Nadere informatie

Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f

Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het wijzigingsplan Zeedijk 5f met identificatienummer NL.IMRO.0505.WP173Zeedijk5f-3001 van de gemeente

Nadere informatie

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 BESTEMMINGSPLAN Datum: Fase: Planid: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 Inhoudsopgave Toelichting 2 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Hoevensestraat 14 Vught. Regels. Wijzigingsplan. Opdrachtgever: Datum vrijgave. Opstellers: Rapportnummer: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks.

Hoevensestraat 14 Vught. Regels. Wijzigingsplan. Opdrachtgever: Datum vrijgave. Opstellers: Rapportnummer: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks. Hoevensestraat 14 Vught Wijzigingsplan Regels Opdrachtgever: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks Rapportnummer: 14.124_R_01 Datum vrijgave juli 2014 Opstellers: mr. Q.W.J. de Ruijter T.van Kuijk, MSc. Hoevensestraat

Nadere informatie

Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk

Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk Bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk Ontwerp 24 april 2018 2 (ontwerp) Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk (ontwerp) 3 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 6 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie

Nijmegen De Stelt - 1 (Partiële herziening)

Nijmegen De Stelt - 1 (Partiële herziening) Nijmegen De Stelt - 1 (Partiële herziening) 2 ontwerp bestemmingsplan Nijmegen De Stelt - 1 (Partiële herziening) Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 7 1.1 Aanleiding 7 1.2 Wijzigingen 7

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg Planregels

Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg Planregels Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg 2018 Planregels Documenttitel: Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg 2018 Planregels Status: Voorontwerp Datum: 8 juni 2018 Projectnaam:

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Rapportnummer: IMRO-Idn: 211x06608.077039_1

Nadere informatie

GEMEENTE HILLEGOM REGELS. onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom

GEMEENTE HILLEGOM REGELS. onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom GEMEENTE HILLEGOM REGELS onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom Hillegom, april 2010 INHOUDOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS... 4 Artikel 1 Begrippen...

Nadere informatie

Buitengebied, wijzigingsplan B.H. Spijkerweg 13

Buitengebied, wijzigingsplan B.H. Spijkerweg 13 Buitengebied, wijzigingsplan B.H. Spijkerweg 13 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Artikel 2 Wijze van meten 6 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 7 Artikel 3 Wonen

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK GEMEENTE LAARBEEK. 10 december 2015 vastgesteld

BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK GEMEENTE LAARBEEK. 10 december 2015 vastgesteld BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK 10 december 2015 vastgesteld 51-014 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Bestemmingsplan Parallelweg 54, Bergen op Zoom STATUS: VASTGESTELD

Bestemmingsplan Parallelweg 54, Bergen op Zoom STATUS: VASTGESTELD GEMEENTE BERGEN OP ZOOM Bestemmingsplan Parallelweg 54, Bergen op Zoom STATUS: VASTGESTELD Gemeente Bergen op Zoom Afdeling Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Regels. bestemmingsplan "Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte" (vastgesteld) 39

Regels. bestemmingsplan Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte (vastgesteld) 39 Regels 39 40 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan het bestemmingsplan Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte van de gemeente Ommen; 1.2 bestemmingsplan de geometrisch bepaalde

Nadere informatie

Neede, Centrum 2011, herziening (Bergstraat 7-9a)

Neede, Centrum 2011, herziening (Bergstraat 7-9a) Neede, Centrum 2011, herziening 2019-1 (Bergstraat 7-9a) Inhoudsopgave TOELICHTING 3 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doelstelling 1.2 Plangebied 1.3 Wat is een bestemmingsplan? 1.4 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen

GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen Regels NL.IMRO.1705.142-VG01/ Vastgesteld Projectnr. 071-215 / 3 november 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Rapportnummer: 211X07057.079344_1

Nadere informatie

Bestemmingsplan Ter Aar en Bovenland, 1e herziening

Bestemmingsplan Ter Aar en Bovenland, 1e herziening Bestemmingsplan Ter Aar en Bovenland, 1e herziening 2 bestemmingsplan Bestemmingsplan Ter Aar en Bovenland, 1e herziening (vastgesteld) bestemmingsplan Bestemmingsplan Ter Aar en Bovenland, 1e herziening

Nadere informatie

Regels. Kenmerk: R05

Regels. Kenmerk: R05 Regels Kenmerk: 1581-06-R05 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1 Artikel 2 Wijze van meten 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 4 Artikel 3 Wonen 4 Hoofdstuk 3 Algemene regels

Nadere informatie

pompstation Breehei te Leunen REGELS

pompstation Breehei te Leunen REGELS pompstation Breehei te Leunen REGELS Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 3 Bedrijf 6 Hoofdstuk 3 Algemene

Nadere informatie

Regels. Bestemmingsplan Binnenstad. Plandeel locatie voormalige Generaal - Berghuijskazerne

Regels. Bestemmingsplan Binnenstad. Plandeel locatie voormalige Generaal - Berghuijskazerne Regels Bestemmingsplan Binnenstad Plandeel locatie voormalige Generaal - Berghuijskazerne Gemeente Middelburg Februari 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels... 3 Artikel 1 Begrippen en Wijze

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp

Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Uitwerkingsplan Regels Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM. Bestemmingsplan. Reparatieplan Groene Gordijn. Status: ONTWERP

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM. Bestemmingsplan. Reparatieplan Groene Gordijn. Status: ONTWERP GEMEENTE BERGEN OP ZOOM Bestemmingsplan Reparatieplan Groene Gordijn. Status: ONTWERP 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1. DOEL EN OPZET BESTEMMINGSPLAN... 3 1.1 AANLEIDING EN DOEL... 3 1.2 LIGGING EN BEGRENZING

Nadere informatie

wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek

wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek Regels wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek Planstatus: vastgesteld Datum: 2017-01-17 Plan identificatie: Auteur: NL.IMRO.0715.WPBG20-VG01 Adromi Adromi B.V. Pagina 1 van 6 1 Inleidende regels...

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 2e herziening Reeland

Toelichting bestemmingsplan 2e herziening Reeland Toelichting bestemmingsplan 2e herziening Reeland gemeente: Dordrecht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: september 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding en doel van het plan

Nadere informatie

datum: 8 september 2017 NL.IMRO.0531.VolgerlOst2eWPB1-3001

datum: 8 september 2017 NL.IMRO.0531.VolgerlOst2eWPB1-3001 GEMEENTE HENDRIK-IDO-AMBACHT VASTGESTELD WIJZIGINGSPLAN DE VOLGERLANDEN-OOST, 2E WIJZIGINGSPLAN GEBIED B1 Regels 8 september 2017 projectnummer: 002-WP-01 status: vastgesteld datum: 8 september 2017 IMRO-IDN:

Nadere informatie

Middenweg wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. Status: ontwerp. Gemeente Beemster. ID-code: NL.IMRO Middenweg7wijz-ON01

Middenweg wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. Status: ontwerp. Gemeente Beemster. ID-code: NL.IMRO Middenweg7wijz-ON01 Middenweg 7-2014 wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro Status: ontwerp Gemeente Beemster ID-code: NL.IMRO.0439.2014Middenweg7wijz-ON01 Procedure: Terinzagelegging ontwerp: Vaststelling door raad: 2 Middenweg

Nadere informatie

REGELS Ontwerp bestemmingsplan Boomkwekerij nabij Akkerweg 9 Gemeente Utrechtse Heuvelrug

REGELS Ontwerp bestemmingsplan Boomkwekerij nabij Akkerweg 9 Gemeente Utrechtse Heuvelrug REGELS Ontwerp bestemmingsplan Boomkwekerij nabij Akkerweg 9 Gemeente Utrechtse Heuvelrug - 1 - INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS 3 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Wijze van meten 5 HOOFDSTUK

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde

BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde Planstatus: vastgesteld Datum: 2017-06-20 IMRO code: NL.IMRO.0246.808BUWHPlakkenwg7a-VA01 B u r o S t e d e n b o u w bv K

Nadere informatie

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Bestemmingsplan Maanweg 2009 - Wijziging Gasleiding Arnhemseweg procedure datum ontwerp 23 mei 2013 vastgesteld 20 augustus

Nadere informatie

Nieuw-Amsterdam, bedrijfswoning Verlengde Herendijk

Nieuw-Amsterdam, bedrijfswoning Verlengde Herendijk Nieuw-Amsterdam, bedrijfswoning Verlengde Herendijk Inhoudsopgave Regels Regels 3 Hoofdstuk1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 4 4 Hoofdstuk2 Bestemmingsregels Artikel 2 Groen Artikel 3 Horeca 6 6

Nadere informatie

Beheersverordening. Partiële herziening parkeren Kern Nieuwerbrug. : NL.IMRO.1901.BVparkNieuwerbrug-BV80

Beheersverordening. Partiële herziening parkeren Kern Nieuwerbrug. : NL.IMRO.1901.BVparkNieuwerbrug-BV80 Beheersverordening Partiële herziening parkeren Kern Nieuwerbrug Versienummer: : NL.IMRO.1901.BVparkNieuwerbrug-BV80 Datum : 21 november 2018 Vastgesteld in : gemeenteraad Zaaknummer : Z/17/059071 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Partiële herziening Parkeren Kern Nieuwerbrug

Partiële herziening Parkeren Kern Nieuwerbrug Beheersverordening Partiële herziening Parkeren Kern Nieuwerbrug Ontwerp 24 april 2018 2 (ontwerp) Partiële herziening Parkeren Kern Nieuwerbrug (ontwerp) 3 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding

Nadere informatie

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071)

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Revisie Datum 19 juni 2015 Auteur(s) Opdrachtgever datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave 19 juni

Nadere informatie

Reparatieplan Bestemmingsplan Buitengebied (gasleiding)

Reparatieplan Bestemmingsplan Buitengebied (gasleiding) Reparatieplan Bestemmingsplan Buitengebied (gasleiding) REPARATIEPLAN BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED (GASLEIDING) CODE 134201 / 16-09-2015 GEMEENTE MARUM 134201 / 16-09-2015 REPARATIEPLAN BESTEMMINGSPLAN

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 INLEIDING

HOOFDSTUK 1 INLEIDING TOELICHTING HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Op 19 december 2013 heeft de gemeenteraad van Soest het bestemmingsplan Landelijk gebied vastgesteld. Het perceel aan Birkstraat 148 heeft op basis van

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Veegplan 2015 O N T W E R P

Bestemmingsplan Buitengebied Veegplan 2015 O N T W E R P Bestemmingsplan Buitengebied Veegplan 2015 O N T W E R P Bestemmingsplan Buitengebied Veegplan 2015 O N T W E R P Inhoud Toelichting Regels en bijlagen Verbeelding 19 mei 2015 Projectnummer 136.00.01.24.00

Nadere informatie

Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1

Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1 Toelichting Vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 NL.IMRO.0342.BPLG0017-0301 08 februari 2018 Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1 Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat

Nadere informatie

Wijzigingsplan Zuidhoek, 1e wijziging

Wijzigingsplan Zuidhoek, 1e wijziging Wijzigingsplan Zuidhoek, 1e wijziging 2 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 7 Hoofdstuk 2 De planwijziging 9 Hoofdstuk 3 Het beleidskader 13 Hoofdstuk 4 Omgevingsonderzoeken 15 Hoofdstuk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Regels 3

Inhoudsopgave. Regels 3 Cultuurhistorie Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Reikwijdte 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 3 Waarde - Cultuurhistorie 6 Hoofdstuk 3 Algemene

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan "3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN"

Regels bestemmingsplan 3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN Regels bestemmingsplan "3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN" - 1 - HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het bestemmingsplan 3e herziening

Nadere informatie

Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011

Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 procedure datum

Nadere informatie

UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 5B. vastgesteld 23 augustus ruimte voor ideeën

UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 5B. vastgesteld 23 augustus ruimte voor ideeën UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 5B vastgesteld 23 augustus 2016 ruimte voor ideeën Mortiere fase 5B Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ontwerp gemeente Groningen - bestemmingsplan Gasleiding Groningen-Winschoten 2

Inhoudsopgave. ontwerp gemeente Groningen - bestemmingsplan Gasleiding Groningen-Winschoten 2 Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 2 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Leiding - Gas 5 Hoofdstuk 3 Algemene regels 7 Artikel 4

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b)

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) 29 juli 2014 ontwerp Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP

Nadere informatie

Delden Zuid 2015, wijzigingsplan kade Delden

Delden Zuid 2015, wijzigingsplan kade Delden WIJZIGIN Datum: Fase: Planid: NL.IMRO.1735.DExKadeDelden-VS10 Inhoudsopgave Regels 2 3 Hoofdstuk1 Artikel 1 Artikel 2 Inleidende regels Begrippen Wijze van meten 4 4 6 Hoofdstuk2 Artikel 3 Artikel 4 Bestemmingsregels

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN ZWAANSHOEK BENNEBROEKERDIJK 187 TOELICHTING

BESTEMMINGSPLAN ZWAANSHOEK BENNEBROEKERDIJK 187 TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN ZWAANSHOEK BENNEBROEKERDIJK 187 TOELICHTING 2016 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 3 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 3 1.3 Geldend plan

Nadere informatie

BESTEMMINGPSLAN. Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze. Regels. Gemeente Bernheze De Misse BZ Heesch T:

BESTEMMINGPSLAN. Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze. Regels. Gemeente Bernheze De Misse BZ Heesch T: BESTEMMINGPSLAN Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze Regels Gemeente Bernheze De Misse 6 5384 BZ Heesch T: 14 0412 www.bernheze.org Bestemmingsplan Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie