BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie O.Roukens. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen"

Transcriptie

1 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd. Afgesproken wordt dat ook al is de naam verbonden aan jeugd dat er ook handelingen voor de senioren worden verricht. De groep senioren is immers niet dusdanig groot dat er apart een commissie moet/kan voor worden ingericht. Het betreft hier een concept, dit concept wordt voorgelegd aan de jeugdcommissie en het bestuur, zodat precieze afstemming van taken in een overleg van afgevaardigden uit zowel de jeugdcommissie als van het bestuur (van elk 3 personen)zal leiden tot de definitieve versie. Om misverstanden te voorkomen is van belang dat er een grote mate van duidelijkheid is hoe taken tussen bestuur en jeugdcommissie verdeeld zijn. Communicatie hierover naar de leden en ouders kan via de website geregeld worden. De jeugdcommissie is gestart in maart 2012 en bestaat uit 8 leden. Eén persoon is voorzitter, anderen notuleren per toerbeurt. Van elke vergadering worden (beknopte) notulen en een actielijst gemaakt. Deze worden verspreid in de jeugdcommissie en het bestuur. In bestuursvergaderingen wordt de jeugdcommissie vertegenwoordigd door aanwezigheid van de voorzitter jeugdcommissie bij het agendapunt over de jeugdcommissie of op uitnodiging bij andere agendapunten. Informatie voor de jeugdcommissie kan binnenkomen via een eigen adres: jeugdcommissie@avantihandbal.nl. Dit adres is doorgelinkt met het adres van de voorzitter, die de binnengekomen mail verspreid naar de leden van de jeugdcommissie, of anderen binnen de vereniging. Dit document zal na vaststelling onderdeel worden van het beleidsplan. Wellicht gebeurt dat pas na opstellen van het nieuwe beleidsplan dat dit najaar op de rol staat. De jeugdcommissie wil dit document ter informatie op de website plaatsen.

2 2 De hierna te noemen taken zijn onder de 8 leden van de jeugdcommissie verdeeld. Deze personen zijn op elk taakgebied de eerst aanspreekbaren en regelen over het algemeen betreffende taken en worden per taak genoemd. Afgesproken is echter elkaar te steunen en werk voor elkaar te doen. Huidige voorzitter is Olaf Roukens. Zijn taken zijn het opstellen van de agenda voor de vergadering, voorzitten van de vergadering, regelen van de locatie van de vergadering, vertegenwoordiging van de jeugdcommissie in de bestuursvergadering, verlenen van hand -en spandiensten bij activiteiten van de jeugdcommissie, doorspelen van informatie van jeugdcommissie naar bestuur en v.v. en communicatie naar de afdeling handbal(via de website), verdelen van binnenkomende mail naar betreffende leden en opstellen van dit (concept)beleidsdocument. Budget Aan de jeugdcommissie handbal is een eigen jaarlijks budget toegekend van 500. Deze wordt vooralsnog beheerd door de penningmeester van het handbalbestuur. Declaraties met bon worden via de voorzitter van de jeugdcommissie bij de penningmeester gedaan. Uitbetaling kan dan contant of op rekeningnummer worden overgemaakt. Taken jeugdcommissie Kleding en materiaal Activiteiten o o.a. instuif, eieractie, promotie beachhandbal Coördinatie jeugdscheidsrechters o enthousiast krijgen en houden van jeugdscheidsrechters Coördinatie trainers en coaches o taken van een coach en instructie (nieuwe) coach Toernooien o inventarisatie van welke toernooien er zijn en opgave hiervoor o ter bespreking: toernooi organisatie Pupil van de week Grote Clubactie Uitwerking taken: 1. Kleding en materiaal Commissielid/leden: Monique Leusink, Sandra Koiter jaarlijkse inventarisatie van kleding en materiaal a.d.h.v. een inventarislijst. In deze staan de minimale benodigdheden waar een team de beschikking over moet hebben. T.a.v. kleding zal dit in nauw overleg met het bestuur en de sponsorcommissie moeten plaatsvinden. Het betreft: Shirts/trainingsjasjes/reserveshirts of hesjes, evt. broekjes Tassen/(beach hand)ballen/waterflessen/ehbo doos/ballenpomp Trainingsballen/trainingshesjes op alle trainingslocaties...

3 3 2. Activiteiten checklist maken van de benodigdheden en aantallen jaarlijks door alle coaches laten checken aan het einde van het (beach)handbalseizoen (juni/juli) kleding/materiaal van vetrekkende leden door coaches laten innemen zo mogelijk herverdelen van kleding/materiaal(shirts blijven in principe bij het team, bv C1; zouden shirts met de meiden/dames mee gaan, dan ontstaan er maatproblemen) rest lijst opstellen en indienen bij bestuur Bestellen van goedgekeurde rest lijst en verdelen van aangeschafte kleding/materiaal Commissielid/leden: Petra Weenink/Marianne Krijnsen/Jacqueline Kamphuis. De activiteitencommissie houdt zich bezig met het verzorgen, promoten en het aandragen van (nieuwe) handbalactiviteiten om de jeugd op een speelse, prettige wijze met handbal bezig te laten zijn, dan wel er kennis mee te laten maken. Afstemming en/of samenwerking met de activiteitencommissie van de Omnisportvereniging heeft aandacht. Hierbij moet men denken aan o.a. handbalinstuif, schoolhandbal, alles behalve handbal, pietenhandbal, afsluiten van het seizoen, handbal tegen voetbal en andersom en meer activiteiten. Hieronder valt tevens het organiseren van een workshop beachhandbal. Ook zijn we verantwoordelijk voor de jaarlijkse eieractie. (Agenda)Lijst maken van activiteiten Afstemmen met lijst Omnisportvereniging 3. Coördinatie jeugdscheidsrechters Commissielid/leden: Olaf Roukens, Huub Peters, Miranda Damhuis Het begeleiden van scheidsrechters in opleiding: Het regelen van scheidsrechters cursussen voor de jeugd Regelmatig wedstrijden bekijken van scheidsrechters in opleiding en deze eventueel tijdens de wedstrijd ondersteunen door positieve kritiek en na de wedstrijd evalueren over de gefloten wedstrijd. Aan het begin van het seizoen een avond organiseren met een ervaren scheidsrechter, evt. i.c.m. een workshop beachhandbal Optie (ter promotie):

4 4 Voor elke (beginnende) jeugd scheidsrechter een Avanti tas(starterset) te regelen met fluit, gele en rode kaart handbalregelboekje om zo het fluiten te motiveren checklist maken met benodigdheden scheidsrechters Instructieavond organiseren Up-to-date lijst van jeugdspelleiders en scheidsrechters Beleid m.b.t. scheidsrechters bepalen Het regelen van de scheidsrechters voor wedstrijden (en maken van de zaaldienstindeling) is geen taak van de technische commissie en ook niet van de jeugdcommissie. 4. Coördinatie trainers en coaches Commissielid/leden: Olaf Roukens, Huub Peters, Miranda Damhuis Instructie voor (nieuwe) coaches, o.a. 5. Toernooien Afspraken rijden /wassen schema als voorbeeld wedstrijdformulier met uitleg bondspasjes, handtekening, inleveren wedstrijdformulier. Vanaf volgend seizoen worden de links doorgestuurd voor het wedstrijdschema; leiders kunnen dan zelf knippen en plakken uitleg achterkant wedstrijdformulier tips : adres en mobiele nummers regelen van alle spelers en doorgeven (ter check) aan het secretariaat van het Bestuur. lijst met club kleuren i.v.m. reserveshirts handbal regels (regelen via de bond) toernooi regels Instructie (nieuwe) coaches maken en verspreiden Coach avond organiseren Wassen voor Dames 1 en A1 kan op het Zoutendijk gedaan worden. Commissielid/leden: Petra Weenink/Marianne Krijnsen/Jacqueline Kamphuis De toernooiencommissie houdt zich o.a. bezig met het in kaart brengen van geschikte toernooien m.b.t. alle jeugdteams. Alle toernooien zijn te vinden op een aparte link op de website van Avanti handbal: toernooien. Binnenkomende info via bestuur dan wel adres jeugdcommissie op de lijst vermelden.

5 5 De coaches worden gestimuleerd zelf te kijken naar leuke toernooien. De coaches zijn zelf verantwoordelijk voor opgave van hun team voor toernooien. Inschrijfkosten moeten worden betaald door de penningmeester van het bestuur met in achtneming van bestaande afspraken. Getracht wordt deze toernooien met zoveel mogelijk teams te bezoeken. Avanti neemt normaal gesproken standaard deel aan het Stormvogels en Bornerbroektoernooi. Opgave hiervoor verloopt wel via de toernooiencommissie. Daarnaast houdt deze zich bezig met o.a. uitzoeken van een goede verzekering voor deelname van toernooien in het buitenland.(in afstemming met de penningmeester van het algemeen bestuur) Ook is bij hen de vergoedingenregel voor toernooien bekend. Ook helpt de toernooien commissie mee met het organiseren van het eigen beachhandbaltoernooi. Het regelen van scheidsrechters wordt in overleg met coördinator(s) scheidsrechters gedaan. checklist toernooien op de website checklist/draaiboek van organiseren van toernooi opstellen 6. Pupil van de week Commissielid/leden: Marianne Krijnsen/ Sandra Koiter procedure zie website: Bij elke thuiswedstrijd van Dames1 worden er 1 of 2 speelsters uit het laagste D-team uitgenodigd om pupil van de week te zijn. Van de pupil van de week wordt verwacht dat ze een half uur voor de wedstrijd in sportkleding aanwezig is. Zij krijgt een T-shirt waarop pupil-van-deweek op staat. Daarna mag ze samen met de Dames meedoen met de warming up. Natuurlijk gaat ze mee naar de kleedkamer voor de wedstrijd bespreking. Na de begroeting mag de pupil een keer bij de keeper op doel schieten. Tijdens de wedstrijd zit de pupil van de week bij de Dames op de bank. Na de wedstrijd zetten alle speelsters hun naam op het T-shirt en wordt er in de kantine nog wat gedronken met wat lekkers erbij. Na afloop wordt de kinderen gevraagd een vragenformulier in te vullen voor een leuk stukje tekst op de website overnemen van de huidige activiteit 7. Grote Clubactie (dit punt wordt in januari 2013 verder uitgewerkt)

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Voorzitter van de technische commissie Leiding geven aan de technische commissie. Functieomschrijvingen Lid van het bestuur. Dus mede verantwoordelijk voor algemene gang van zaken. De voorzitter van de

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Korloo

Vrijwilligersbeleid Korloo Vrijwilligersbeleid Korloo 2011 2012 Bestuur Korloo Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1 Aanleiding...1 1.2 Doelstelling...1 2 Activiteiten en taken...2 2.1 Verplichte taken...2 2.2 Korfbaltechnische taken...3

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang 1 Werkplan Onderdeel: algemene zaken Opgesteld door: Gabriëlle Kluwen d.d.: 11 mei 09 doelstelling acties middelen Verantwoordelijke evaluatie d.d. 1:samenwerking met BSO wordt definitief Uitvoeren projectplan

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

Info avond ouders jeugd SV Marken Donderdag 27 september 2018

Info avond ouders jeugd SV Marken Donderdag 27 september 2018 Info avond ouders jeugd SV Marken Donderdag 27 september 2018 - Opening door Jan Peereboom - Presentatie Jeugdcommisie - Bedrijf SV Marken gerund door vrijwilligers / commissies - Vacatures - Kantinecommissie

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 Doel 2 Taak 2 Afspraken en tips bij wedstrijden van O-11 pupillen 3 Voorbereiding 3 Voor het begin van de wedstrijd 3 Tijdens de wedstrijd 4 Na afloop

Nadere informatie

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG Versie: 1 juli 2012 Beste leden, Naar aanleiding van opmerkingen binnen de club over hoe om te gaan met (sponsor) kleding en wie waar verantwoordelijk voor is heeft de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING 12.1 KLEDINGSPONSORING Shirtsponsoring, beter gezegd kledingsponsoring, is één van de sponsorvormen bij de s.v. Grol. In principe kan voor alle teams gewerkt worden met

Nadere informatie

Richtlijnen aangewezen scheidsrechter

Richtlijnen aangewezen scheidsrechter Richtlijnen aangewezen scheidsrechter c.k.v. VZOD Kudelstaart Voorwoord De richtlijnen helpen ons om eenheid en duidelijkheid te verschaffen in de werkwijze van onze aangewezen scheidsrechters. In onderstaand

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

Arbitrageplan hockeyclub MMHC Voordaan Oktober 2012

Arbitrageplan hockeyclub MMHC Voordaan Oktober 2012 1 Arbitrageplan hockeyclub MMHC Voordaan Oktober 2012 Oktober 2012 Opgesteld door: Albert van Pinxteren Indeler scheidrechters tbv de Jeugd wedstrijden op de zaterdag Arie van Doesburg Indeler zaterdag

Nadere informatie

Seizoensopening 2018/2019. Presentatie ouders/verzorgers jeugd

Seizoensopening 2018/2019. Presentatie ouders/verzorgers jeugd Seizoensopening 2018/2019 Presentatie ouders/verzorgers jeugd Opening Welkom bij WWNA Welkom Wie doet wat bij WWNA Algemene zaken Technische zaken Jeugdbestuur Jeugdvoorzitter Jeugdsecretaris Lid TCJ Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

Organisatie Jeugdafdeling

Organisatie Jeugdafdeling van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail jeugd@vvroden.nl versienummer 1.0 datum 9-9-2018 ons kenmerk Organisatie Jeugdafdeling 2018-2019 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Organisatie Jeugdafdeling

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Hierbij een overzicht van de sponsormogelijkheden bij de s.v. Grol (Sponsorplan aan te vragen bij Hoofdbestuurslid Sponsoring)

Hierbij een overzicht van de sponsormogelijkheden bij de s.v. Grol (Sponsorplan aan te vragen bij Hoofdbestuurslid Sponsoring) BIJLAGE 8 SPONSORING 8.1 SPONSOROPTIES SV GROL 2012 Hierbij een overzicht van de sponsormogelijkheden bij de s.v. Grol (Sponsorplan aan te vragen bij Hoofdbestuurslid Sponsoring) 1. Hoofdsponsor s.v. Grol

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland Infoboekje voor de jeugd van v.v. Nieuw-Lekkerland Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Algemeen... 4 Clubkleuren... 4 Lid worden... 4 Contributie... 4 Ledenadministratie... 4 Opzeggen lidmaatschap...

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers 1 RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers We hopen dat deze lijst helpt om alle leiders en trainers veel plezier te laten beleven aan hun belangrijke taak bij onze club. Mocht je vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden.

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden. Beste ouders en leiders van onze jeudgteams, Zoals jullie weten verzorgen de ouders en leiders van de jeugdteams (roulerend) het ochtendleiderschap en dat alles rondom de jeugdwedstrijden goed verloopt.

Nadere informatie

1. Het wedstrijdtenue bestaat uit shirt, sokken en broek. Alle overige wedstrijdkleding en (beschermend) materiaal valt hier niet onder.

1. Het wedstrijdtenue bestaat uit shirt, sokken en broek. Alle overige wedstrijdkleding en (beschermend) materiaal valt hier niet onder. KLEDINGBELEID GIJS GRONINGEN 1 Kleding 1. GIJS wil met haar kledingbeleid bewerkstelligen dat de gehele vereniging met een uniforme outfit rondloopt. Dit geeft een correcte, verzorgde en professionele

Nadere informatie

Organigram DEV-Arcen. Bestuur

Organigram DEV-Arcen. Bestuur Organigram DEV-Arcen Bestuur Vertrouwens- en klachtencommissie PR/Sponsor Technische Accommodatie Activiteiten Vrijwilligers Leden Financiën Veteranen Senioren Jeugd Organigram DEV-Arcen Bestuur Commissies

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl

Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl 1. Algemeen Voor alle jeugdteams hebben we een extra site aangemaakt via www.ditismijnteam.nl. Via deze site kan elk team zijn of haar

Nadere informatie

Groep jong (meisjes en jongens) maandag 18.30 t/m 20.00 uur Dus totaal: Proef periode: Selectiebeleid: Voeding en Mentale ondersteuning

Groep jong (meisjes en jongens) maandag 18.30 t/m 20.00 uur Dus totaal: Proef periode: Selectiebeleid: Voeding en Mentale ondersteuning Groep jong (meisjes en jongens) Deelnemers tussen 9-13 jaar Jaarplanning 2013/2014 +/- 30 weken x 1 training p/w Bezoek topwedstrijden, clinics toptrainers, deelname toernooien, oefenwedstrijden, infoavonden

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten. Ditjes en Datjes voor (nieuwe ) coaches Onderwerp Plezier met leren hockeyen Spelbegeleiders / Scheidsrechters Wedstrijdschema Spelduur wedstrijden Toelichting Minihockey is bedoeld om kinderen op een

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Opgericht 6 juni 1953 Sportcomplex MOLENZICHT Gr. v Prinstererstraat, Alblasserdam 078-6915988 Website: www.ckc-kinderdijk.nl Via dit schrijven willen wij je graag

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

WELKOMBOEK LYCURGUS VERSIE APRIL 2018

WELKOMBOEK LYCURGUS VERSIE APRIL 2018 WELKOMBOEK LYCURGUS VERSIE APRIL 2018 *opmerkingen en suggesties kunnen gemaild worden naar jeugdcommissie@lycurgus.eu 1 Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Informatie & contact... 4 3. Wat verwachten we van ouders?...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 2 september 2013

Coach- en traineravond. 2 september 2013 Coach- en traineravond 2 september 2013 Even voorstellen Hockeyzaken Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Penningmeester Vragen? Agenda Even voorstellen Bestuur Aanwezige coaches en

Nadere informatie

3. D O E L E N E N D ATA

3. D O E L E N E N D ATA 1. W E L K O M 2. J E U G D C O M M I S S I E : S AM E N S T E L L I N G, B E L E I D, TA K E N 3. D O E L E N E N D ATA 2 0 1 7-2 0 1 8 4. T E A M M A P P E N 5. S P O R T O U D E R 6. T E A M A F S P

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen:

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Verslag secretariaat Haaften Kwiek seizoen 2014-2015 Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Vacature Jan Poppelier Angela de Best Alie van der Moore John van der Meer

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Beleidsvoornemens

Beleidsvoornemens Beleidsvoornemens 2018-2019 Speerpunten 1. Zorgen voor voldoende en kwalitatief jeugdkader 2. Scheidsrechters en beoordelaars 3.Volledige bezetting van de commissies en vrijwilligerstaken 4. Ledenbehoud

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

Ouderavond Jeugdafdeling DVG

Ouderavond Jeugdafdeling DVG Ouderavond Jeugdafdeling DVG Welkom De vereniging DVG Programma Wat mag u verwachten van DVG? Organisatie DVG Rollen coördinatoren, Technische Commissie Jeugd, leiders en trainers Vertrouwenspersoon Huishoudelijke

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda

Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda November 2012. Inhoudsopgave Achtergrond en actuele situatie 3 Toekomstbeeld 3 Structuur en organisatie 4 Beloning 5 Opleiding en Begeleiding 5 Budget 6 Beleidsplan

Nadere informatie

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Agenda Introductie Organisatie jeugd Project Samen Scoren Taken begeleiding Basis teamafspraken Afgelastingen Vergoedingsregeling trainers Accommodatiebeheer Van alles

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging H.M.C. Inhoud HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 3 Penningmeester... 4 Bestuurslid Technische Zaken... 4 Bestuurslid Accommodatiebeheer...

Nadere informatie

ARBITRAGEBELEID 2015/2016

ARBITRAGEBELEID 2015/2016 ARBITRAGEBELEID 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Normen en waarden 4. Organogram /scheidsrechterscommissie 5. Aanstellingen 6. Opleiding en begeleiding 7. Profielschets scheidsrechter

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

MOGELIJKHEDEN VOOR SPONSOREN

MOGELIJKHEDEN VOOR SPONSOREN SPONSORPLAN MOGELIJKHEDEN VOOR SPONSOREN 1 INHOUD VOORWOORD... 3 SPONSORMOGELIJKHEDEN... 4 SPONSORPAKKET V... 5 SPONSORPAKKET O... 6 SPONSORPAKKET S... 7 SPONSORPAKKET T... 8 SPONSORPAKKET A... 9 LOSSE

Nadere informatie

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw Beste leden en ouders / verzorgers van jeugdleden van Handbal Vereniging Maasgouw. Het nieuwe seizoen staat binnenkort weer voor de deur en dat betekent actie!!! Zoals afgesproken op de ALV van 25-11-2012

Nadere informatie

Welkom op de Haslou informatieavond voor ouders van jeugdleden

Welkom op de Haslou informatieavond voor ouders van jeugdleden Welkom op de Haslou informatieavond voor ouders van jeugdleden Inhoud voorlichtingsavond Verloop seizoen Training Wedstrijden Overige punten Contactpersoon Communicatie structuur Jeugdcommissie Jeugd technische

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Clubkrant. digitale. editie 12, september van de bestuurstafel. Seizoen

Clubkrant. digitale. editie 12, september van de bestuurstafel. Seizoen digitale Clubkrant editie 12, september 2017 Seizoen 2017-2018 vv Hulshorst vangt het nieuwe seizoen aan met de volgende teans: vv Hulshorst 1 vv Hulshorst 2 vv Hulshorst 3 vv Hulshorst4 vv Hulshorst 5

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Bob Strijbos toernooi 2018

Bob Strijbos toernooi 2018 Bob Strijbos toernooi 2018 JO16 / JO19 -Junioren Zondagmiddag 1 april 2018 13:45-17:00 Sportcomplex fc VVC Montreallaan 1 2152 KH NIEUW-VENNEP Tel: 0252-682635 Website: www.fcvvc.nl Email: toernooien@fcvvc.nl

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom!

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom! Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november 2014 Welkom! Wat gaan we doen? Waarom zaalhockey Waar & wanneer Zaalleiding Fluiten Specifiek voor Jongste Jeugd Jeugdbegeleiding Digitaal Wedstrijd Formulier

Nadere informatie

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014 Welkom HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches 3 november 2014 Agenda HVA en zaalhockey Algemene info over zaalhockey competitie Zaalhockeytraining en zalen Zaalhockey algemene informatie De

Nadere informatie

Arbitrageplan. Jumping Giants. Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert

Arbitrageplan. Jumping Giants. Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert Arbitrageplan Jumping Giants Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert Inhoudsopgave Doel... 2 Beleid... 3 Eisen van de basketbalbond... 3 Opleiding... 4 Inhoud cursussen... 4 Tafelcursus... 4 BS1

Nadere informatie

Ouderavond JO9 11 juni 2019

Ouderavond JO9 11 juni 2019 Ouderavond JO9 11 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Nieuwe pupillenvoetbal Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Waterpolo

Jaarverslag 2016 Waterpolo Jaarverslag 2016 Waterpolo Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2016 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo - Tom Possel Assistent voorzitter - Arnold Witteveen Trainer/Coach - Danny van Zoen Trainer/Coach

Nadere informatie

WEDSTRIJDZAKEN AWC. Seizoen

WEDSTRIJDZAKEN AWC. Seizoen WEDSTRIJDZAKEN AWC Seizoen 2017 2018 Wie doet wat? Gerhard Coenders: sportlinkbeheerder, KNVB contactpersoon, eindverantwoordelijk wedstrijdzaken. Jurgen van de Groes: wedstrijdzaken senioren, contactpersoon

Nadere informatie

Infobulletin Jeugd. (Seizoen: )

Infobulletin Jeugd. (Seizoen: ) Infobulletin Jeugd (Seizoen: 2014-2015) opgericht: 29 augustus 1982 www. revoc.nl Aanmelden Een nieuw jeugdlid kan aangemeld worden bij één van de train(st)ers. De eerste 3 trainingen zijn gratis. Als

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d Agenda algemene ledenvergadering Blauw Wit 66 d.d. 04-06-2018 Agenda Algemene Ledenvergadering d.d. 04-06-2018 Datum overleg : 04-06-2017 Locatie : Kantine Blauw Wit 1. Opening door de voorzitter 2. Goedkeuring

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Structuur VOREO 2012-2013

Structuur VOREO 2012-2013 Structuur VOREO 2012-2013 In dit document is de structuur van volleybalvereniging VOREO vastgelegd, is de bemensing van bestuur en commissies weergegeven en zijn de taken omschreven. Naast het bestuur

Nadere informatie

HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken:

HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken: Ontwerp december 2015 Vooraf: HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken: HC Voorne heeft op dit moment (seizoen 2015 2016) nog geen aparte Tucht commissie. Het behandelen van Tuchtzaken gebeurt door de arbitragecommissie

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie