j o b H A N D B O E K V O O R E E N S U C C E S V O L L E O N T D E K K I N G S T O C H T I N U W B E D R I J F

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "j o b H A N D B O E K V O O R E E N S U C C E S V O L L E O N T D E K K I N G S T O C H T I N U W B E D R I J F"

Transcriptie

1 D r a a i b o e k j o b D i s c o v e r y J O B D I S C O V E R Y B R E N G T K I N D E R E N V A N B A S I S S C H O L E N I N A A N R A K I N G M E T T E C H N I E K E X P E R T I S E C E N T R U M M E U B E L H A N D B O E K V O O R E E N S U C C E S V O L L E O N T D E K K I N G S T O C H T I N U W B E D R I J F

2 Inleiding De economie groeit weer en daarmee ook de vraag naar mensen. Overal in het nieuws spreekt men over een tekort aan technische mensen. Nu, maar zeker in de toekomst. Dit dreigt een probleem te worden. Om dit probleem te voorkomen zullen we hier nu al op in moeten spelen en ons richten op de jeugd. Bijkomend probleem is dat de kinderen op de lagere scholen al bijna niet meer in aanraking komen met de techniek, vakken zoals tekenen en handenarbeid worden vrijwel niet meer gegeven. Terwijl dat juist het moment is dat een leerling of de leerkracht kan ontdekken of hij/zij het leuk vindt en zelfs aanleg voor heeft. Dit kan ook helpen bij de keuze van de middelbare school. Want niet elke middelbare school biedt technische vakken. Wanneer wij de jeugd willen benaderen, zullen we ons dus moeten richten op de groep die de beroeps keuze nog voor zich heeft. Ze er kennis mee laten maken. Want voor de jeugd is het in deze tijd ontzettend moeilijk een beroepskeuze te maken gezien het veelzijdige aanbod dat er is. Er zijn al enkele initiatieven gaande op het gebied van techniek, neem de techniekdagen bij bedrijven en voortgezet onderwijs. Echter, dit is vaak kleinschalig en bereikt een kleine groep. In Werkendam is de Gemeente samen met Werkendam Maritieme Industrie een initiatief begonnen met het organiseren van Werksafari s. Tijdens deze Werksafari s bezoeken groepen leerlingen (groep 8 / eerste klas middelbaar onderwijs) een bedrijf en maken zo kennis met het vak en wat daarbij komt kijken. Op deze manier probeert de gemeente overheid, onderwijs en ondernemers te verbinden met als doel de jeugd te prikkelen voor het werken in de Maritieme sector. Naar aanleiding van dit initiatief zijn wij van ECM benaderd door een bedrijf met het verzoek een soortgelijk evenement op te zetten. Van daaruit zijn we gaan informeren of er nog meer interesse voor is. Dit blijkt het geval. Derhalve besloten de werksafari als pilot in Goes te beginnen onder de naam Goes on Job Discovery. Om dit goed aan te pakken besloten een tweede pilot in Hoogeveen te starten met als doel een goed draaiboek te kunnen maken voor overige geïnteresseerde gemeenten / bedrijven. Doelgroep & doelen Het is duidelijk dat de doelgroep jongeren zijn. In onze pilots hebben we ons gericht op groep 8 leerlingen. Dit is geen must, want ook eerste en tweede klas leerlingen van het voortgezet onderwijs zouden een interessante doelgroep zijn. Daarnaast is het niet ondenkbaar ook havo- en vwo-leerlingen te benaderen, want

3 onder technisch personeel zal er ook een tekort zijn aan werkvoorbereiders en projectleiders. Belangrijk aspect is wel dat de leerlingen nog geen vakken / beroepsrichting hebben gekozen. Leerdoelen voor de leerlingen Kennismaken met het bedrijfsleven Kennismaken met diverse technische beroepen. Informatie vergaren (d.m.v. vragen stellen, verhalen / presentaties) Doel bedrijven Jeugd informeren en enthousiasmeren voor de techniek (gericht op leeftijd) Deelnemende partijen Bedrijven Gemeente Wethouder van onderwijs of economische zaken voor het openen van de dag Eventueel een eventmanager (programmamanagement) Scholen & begeleiders (let op : per 10 tot 15 leerlingen een begeleider) Te regelen: Wanneer het doel is om het evenement met regelmaat te laten plaatsvinden, is het noodzakelijk een rechtspersoon aan te wijzen. Dit is zeker belangrijk wanneer er geld mee gemoeid is (kosten bus / lunches / eventueel promotiematerialen). Meest voor de hand liggende zou de gemeente als rechtspersoon kunnen optreden, maar dit kan natuurlijk ook een ander zijn. Vervoer (eventueel bus) Bijdragen voor kosten vervoer Deelnemende bedrijven inventariseren wat zij kunnen bieden (workshop, drinken) Bezoek vooraf aan de groep kinderen / leerkrachten om te vertellen wat de bedoeling is Eventueel lunch (indien dit financieel haalbaar is) Fototoestel Media Wethouder die de dag opent (eventueel bij de school omdat daar alle kinderen aanwezig zijn)

4 Programma Opzet programma, voorbeeld: 08:30 uur : Kinderen verzamelen op schoolplein of binnen de school bij slecht weer 08:45 uur: Wethouder een kort verhaaltje laten doen 09:15 uur: Kinderen laten vertrekken naar locaties 10:00 uur: Aankomst bedrijven, welkomstdrankje 10:15 uur: Start programma / rondleiding / workshop 11:15 uur: Einde programma / vertrekken naar volgende locatie 11:45 uur : Aankomst bedrijf, drinken & eten 12:00/12:15 uur: Start programma bedrijf 2 13:15 uur: Eind programma, vertrek naar bedrijf 3 13:30 uur: Start programma bedrijf 3 14:30 uur: Eind programma, kinderen bedanken, vragen hoe ze het gevonden hebben (poster laten beschrijven ) en eventueel gift bag met info meegeven, eventueel over terugkomdag. 14:45 uur : Terug naar school Aandachtspunten Duidelijk in kaart brengen hoeveel leerlingen per groep rondgeleid kunnen worden. Eis van de scholen bij uitnodigen dat ze leerkrachten/begeleiders meesturen. Geen leerkracht / begeleider = geen deelname. Presentatie / verteller goed gericht op kinderen. Wat gaat t bedrijf doen, goed door bespreken (eventueel met leerkracht). Verantwoordelijkheid bij leerkrachten / begeleiders leggen m.b.t. gedrag kinderen. Eventueel terugkom moment met ouders waarbij leerlingen hun ouders de rondleiding mogen geven (zaterdag). Vraag duidelijk vooraf aan school of leerlingen gefotografeerd / gefilmd mogen worden en geef aan wat de doeleinden zijn met het materiaal (social media, krant, website, promotiemateriaal). Denk goed na hoe je het project na het eerste evenement gaat door ontwikkelen. En maak het succes meetbaar. Heeft herhaling zin?

5 Verder te overdenken/regelen Financiën Breng in kaart wat de mogelijke kosten worden. Denk aan vervoer, catering en eventueel promotiemateriaal en gadgets. Maak duidelijk afspraken wie welke kosten betaald en regel een rechtspersoon (eventueel gemeente) om het officieel te houden. Zeker wanneer herhaling van het evenement gewenst is. Begeleiding De school is en blijft verantwoordelijk voor de kinderen, tijdens vervoer én tijdens het bedrijfsbezoek. Wanneer er geen begeleiding van de school aanwezig is, kan de Job Discovery niet doorgaan! Communiceer dit ook duidelijk naar de deelnemende scholen. Verzekering De school zorgt er voor verzekerd te zijn tegen de gevolgen van schade veroorzaakt door leerlingen en/of begeleiders. De gemeente,.. en de betrokken bedrijven zijn genoodzaakt elke aansprakelijkheid voor schade en letsel als gevolg van deelname aan de Job Discovery af te wijzen. Foto en filmmateriaal Alle foto- en filmmateriaal bij Job Discovery bezoeken worden door en eventueel bedrijven gemaakt. Dit materiaal wordt gebruikt voor verslaglegging en publicatie op social media, persberichten, website en mogelijk promotiemateriaal. Het kan voorkomen dat er journalisten aanwezig zijn. Als er bezwaren zijn tegen het maken van foto en filmmateriaal kan de school dit voorafgaand aan de Job Discovery bij de coördinator aangeven. Annuleren van het evenement Wijs deelnemende scholen goed op de risico s en kosten die bedrijven nemen om dit evenement te regelen. Lastminute afzeggingen zijn enkel acceptabel bij ziekte leerkrachten / begeleiders. Spreek desnoods af dat er onkosten in rekening gebracht worden wanneer een school hier te makkelijk mee omgaat. Scholen zijn zich vaak niet bewust van de kosten (door minder productie, vrijmaken personeel, eventueel drank en lunches) die een bedrijf op zich neemt voor organisatie.

6 Contactpersonen Coördinator : Naam: Functie: Telefoon: Contactpersoon gemeente Naam: Functie: Telefoon: TIPS Tips voor scholen Organiseer een project rondom beroepskeuze. Wellicht ook informeren of de leerlingen al een idee hebben wat ze willen worden en ook vragen wat ze denken dat de bedrijven (die ze gaan bezoeken) doen. Leuk om achteraf te informeren of ze eventueel van mening zijn veranderd qua beroepskeuze. Stimuleer de kinderen vragen te stellen, laat ze eventueel vooraf al vragen opschrijven. Wij de kinderen op de veiligheidsregels. Binnen een werkplaats zijn veel gevaarlijke machines en rondrennen of spelen is niet veilig. Ze moeten echt bij elkaar blijven. Mobiliseer op tijd begeleiders (leerkrachten / ouders), eventueel ook reserve begeleiders in verband met afmelden door ziekte. Bedrijven moeten een deel van het werk en personeel stil leggen voor een rondleiding, dit kost planning (gezien de drukte) en ook geld. Laten we daar respectvol mee omgaan. Daarnaast brengt het onnodige kosten met zich mee. Richtlijn voor begeleiders: ± 1 begeleider op (echt max. 15) kinderen. Tips voor bedrijf : De kinderen zullen wat uitgelaten zijn bij binnenkomst, hou daar rekening mee. Goede oplossing hiervoor is te zorgen dat er al wat drinken voor ze klaar staat. Zeker als ze op de fiets zijn, wordt dit enorm op prijs gesteld. Begin met duidelijke afspraken over de veiligheidsregels. Geef eventueel een voorbeeld van wanneer er iets mis is gegaan voor hun beeldvorming. Laat zien wat er in het bedrijf gemaakt wordt d.m.v. showroom of foto s, eventueel koppelen met hun eigen wereld. Het zou enorm leuk zijn als de kinderen zelf ook iets mogen doen of maken.

7 Een rondleiding zegt meer dan 1000 woorden voor een kind. Is leuk als ze het bedrijf echt van binnen kunnen zien. Zorg voor interactie, stel open vragen aan de kinderen. (Wie weet wat wij maken, wie kent mensen die hier werken, wat zouden jullie willen weten etc.). Humor doet het vaak ook goed. Vertel ook iets over de beroepen (daar komen ze natuurlijk voor), wat kan je allemaal zijn binnen het bedrijf en wat doe je dan precies. (Wellicht leuk tijdens de rondleiding de mensen zelf iets te laten vertellen wat ze er doen). Vermijd het gebruik van jargon (vaktaal) en moeilijke woorden. Blijf in de belevingswereld van de kinderen. Wanneer er toch moeilijke woorden gebruikt moeten worden. Leg dan uit wat dat betekent. Gebruik geen bedrijfspresentaties die bij klanten gebruikt worden, dit is niet te begrijpen en dan is de aandacht snel weg. Maak desnoods zelf een korte presentatie met veel beeldmateriaal. Filmpjes doen het helemaal goed. Actielijst Dit is een globale actielijst, als richtlijn te gebruiken. Denk goed na over deadlines en de gevolgen wanneer deze niet gehaald zijn. Actie Contactpersoon Deadline Team samenstellen (coördinator, rechterpersoon, etc.) Mogelijke financiën bespreken (welke, wie betaald, etc.) Scholen uitnodigen Bedrijven benaderen Bedrijven bezoeken/inventarisatie mogelijkheden Datum Job Discovery plannen Schoolkeuze maken Scholen wijzen op aandachtspunten en tips Bedrijven vastleggen Vervoer regelen Definitieve uitnodiging leerlingen Eventueel school bezoeken Wethouder uitnodigen Media benaderen Uitvoeren Job Discovery Bedankje naar bedrijven Social media, website, media

8 Meubelmakerworden.nl is een initiatief van: Expertisecentrum Meubel Postbus AL Woerden Tel

OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF. Handleiding voor bedrijven

OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF. Handleiding voor bedrijven OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF Handleiding voor bedrijven INLEIDING We hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen hoe belangrijk techniek is in onze samenleving. En ook niet dat er al enige jaren een

Nadere informatie

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Carrosseriebouw en het vmbo Carrosseriebouw en het vmbo Waarom dit informatiepakket? Carrosseriebouwbedrijven zijn hard op zoek naar gemotiveerde leerlingen

Nadere informatie

Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf

Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf Introductie Er gebeuren allerlei activiteiten binnen een technisch bedrijf. Meer dan we ons

Nadere informatie

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving?

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving? OPZET DRAAIBOEK: Alle onderdelen waaraan gedacht kan worden nog eens op een rijtje gezet. Te gebruiken voor alle evenementen en activiteiten binnen de opleiding. 1: Voorkant - flyer evenement Dag + datum

Nadere informatie

Protocol reizen en excursies

Protocol reizen en excursies Protocol reizen en excursies Inhoudsopgave Voor de reis 3 Tijdens de reis 5 Wat te doen bij grote calamiteiten? 6 2 Voor de reis Wat zijn de regels: 1. Het programma van de reis is vooraf bekend bij leerlingen,

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding uitje met onze bewoners/doelgroep Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere (medische)

Nadere informatie

WAT HOUDT DEELNAME IN?

WAT HOUDT DEELNAME IN? WAT HOUDT DEELNAME IN? De Europa om de Hoek Kijkdagen worden gerealiseerd dankzij de vele organisaties die op 12 en 13 mei 2017 hun deuren voor het publiek openen. Zij laten de kennis en kunde van hun

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

Een bedrijfsbezoek met de klas!

Een bedrijfsbezoek met de klas! Een bedrijfsbezoek met de klas! Hoe beginnen we er aan? Een bedrijfsbezoek? Hoe beginnen we er aan!? 1 De voorbereiding 1.1 Ken je gastbedrijf 1.2 Weet het gastbedrijf wie jullie zijn? 1.3 Aankondiging

Nadere informatie

Woerdens Techniek Talent

Woerdens Techniek Talent Woerdens Techniek Talent Werkgroep Promotie en werving Concept Activiteitenplan 2013/2014 versie 3.0, Woerden, 23-08- 2013 Aanleiding Het Woerdens Techniek Talent is een initiatief van onderwijsinstellingen,

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer

Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer Inhoudsopgave Deel 2: programma Nationaal Park Lauwersmeer 1. Planning en organisatie 1.1. Voordat u begint 1.2.

Nadere informatie

Handleiding voor bedrijven

Handleiding voor bedrijven VHTO Handleiding voor bedrijven Waarom deze handleiding? Deze handleiding voor bedrijven bevat ideeën, tips, aandachtspunten en voorbeelden voor een geslaagde Girlsday. U kunt deze handleiding gebruiken

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GASTLES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Daarin laat je zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie:

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: [Met dit template maak je een communicatieplan voor jullie Move-project. Je bedenkt bij welke mensen jullie project onder de

Nadere informatie

In actie voor je naaste met Way of Life

In actie voor je naaste met Way of Life In actie voor je naaste met Way of Life www.wayoflife.nl Inleiding Wil jij je graag inzetten voor anderen? Vind jij het leuk om zelf actief aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder. Way of Life wil namelijk

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GASTLES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs waarin je laat zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs

de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs Inhoud Overzicht van de inhoud De Brabantse proeftuin dementie wil de sociale interventie Groen & Grijs niet binnen Brabant houden en deelt daarom het

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days Tips voor de organisatie van een evenement In dit document: 1. Evenementen van Solar Days 2. Tips voor de organisatie van uw evenement 3. Planning 4. Contact gegevens Solar Days 2013 1. Evenementen Solar

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

OPDRACHT 2 - DELIVERABLE 3 RAPPORTAGE WORKSHOP

OPDRACHT 2 - DELIVERABLE 3 RAPPORTAGE WORKSHOP paperfish 09/19/13 OPDRACHT 2 - DELIVERABLE 3 RAPPORTAGE WORKSHOP 1/10 Inhoudsopgave Inleiding 3 NOS 3 Team paperfish 3 Verwachtingen 4 Doelen 4 Take away 1 6 Take away 2 6 Take away 3 6 De doelen van

Nadere informatie

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving.

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel,

Nadere informatie

Evaluatie HAVO Techniek Experience 2015 Samenvatting 2-6 november 2015

Evaluatie HAVO Techniek Experience 2015 Samenvatting 2-6 november 2015 Evaluatie HAVO Techniek Experience 2015 Samenvatting 2-6 november 2015 HAVO en techniek De beroepsmogelijkheden in de technische sector zijn voor HAVO leerlingen niet altijd helder. Juist op het moment

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool

Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool De vakantieschool is een bijzonder moment, waarbij de sfeer op school anders is dan anders. Er is extra aandacht voor de leerlingen en de

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs

Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs BESTE DOCENT Graag informeren wij u over het project DP Animatie waaraan uw school binnenkort mee doet.

Nadere informatie

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren Vrijwilligersmarketing Ralf Fleuren - ralf@bliqsem.nl - 06-3441 7041 Kennismaken als de Bliqsem Voorstelrondje - via Mentimeter: Voor welke organisatie volg je deze training? Wat wil je leren? Vrijwilligersmarketing:

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE HANDLEIDING HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE In deze handleiding vind je een overzicht van alle taken voor de werkgroep bij jullie club. Alle randzaken en administratie worden verzorgd

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie promotiematerialen voor ontwikkeld. De hoofdpersoon in deze eerste! internationale

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GASTLES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs waarin je laat zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

Criteria. Ervaren op school

Criteria. Ervaren op school Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

Rapportage brainstorm

Rapportage brainstorm Rapportage brainstorm ALGEMENE INFORMATIE Datum: 16 oktober 2013 Locatie: AOC Oost, Almelo Deelnemers: Jongeren tussen 13-20 jaar van (V)MBO, HAVO, VWO en HBO en ondernemers in de Agri&Food sector Centrale

Nadere informatie

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal biedt kansen voor verenigingen Al ruim een eeuw organiseert de KNVB het landelijke schoolvoetbaltoernooi. Aan de

Nadere informatie

Snuffelstage leerjaar 2

Snuffelstage leerjaar 2 Snuffelstage leerjaar 2 Naam Klas STAGEOVEREENKOMST Jouw gegevens Naam Klas Op deze datum ga ik stage lopen: Van uur tot uur. Gegevens van de stageplek Naam bedrijf Straat Postcode Plaats Contactpersoon

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GASTLES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs waarin je laat zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio (advertenties, recensie ex) als digitaal (banners, zoeken van sites)

Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio (advertenties, recensie ex) als digitaal (banners, zoeken van sites) Bedrijf Royal Jongbloed Opleiding en crebonr. Assistent communicatiemedewerker crebo 90531 Wat zijn de belangrijkste taken? Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

Workshop Communicatie en Media

Workshop Communicatie en Media Workshop Communicatie en Media Vraagstelling Ondersteuning bij aandacht voor de media Hulp bij communicatieverbreding en verbetering in de regio Aandacht voor verbetering van promotiebeleid Instrumenten,

Nadere informatie

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Wie zijn wij? Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips

Nadere informatie

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk Netwerktips Hieronder een aantal tips op een rijtje: niet uitputtend, maar gewoon een selectie van mogelijkheden om in contact te komen met potentiele nieuwe klanten. 1. Word lid van een club, een mailinglist,

Nadere informatie

Projectinformatie. Onverwachte ontmoetingen. Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs

Projectinformatie. Onverwachte ontmoetingen. Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs Projectinformatie Onverwachte ontmoetingen Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs BESTE LEERKRACHT Graag informeren wij u over het project Onverwachte ontmoetingen waaraan uw school binnenkort

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Op weg naar een rookvrij Scoutingterrein

Op weg naar een rookvrij Scoutingterrein Op weg naar een rookvrij Scoutingterrein Stappenplan Wil jij dat jouw Scoutinggroep rookvrij wordt? Zet dan de eerste stap en gebruik het stappenplan om op weg te gaan naar een rookvrije Scoutinggroep.

Nadere informatie

Contact met de media?

Contact met de media? Contact met de media? NWO biedt ondersteuning NWO, onderzoekers en de media Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek U doet onderzoek dat (mede)gefinancierd wordt door NWO. Wanneer u een

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Handleiding voor bedrijven

Handleiding voor bedrijven VHTO EEN PROJECT VAN VHTO, LANDELIJK EXPERTISEBUREAU MEISJES/VROUWEN EN BÈTA/TECHNIEK Handleiding voor bedrijven Meisjes maken kennis met beroepen in bèta, technologie en ICT Waarom deze handleiding? Deze

Nadere informatie

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D Workshop Portfolio Linsey Meenken 0930123 CMD2D 16-11-2017 Portfolio STARR-t Situatie Voorbereiden voor stage met een eigen portfolio maken, voorbereiden op solliciteren en informatie verzamelen hierover.

Nadere informatie

Stappenplan voor een rookvrij schoolterrein

Stappenplan voor een rookvrij schoolterrein Stappenplan voor een rookvrij schoolterrein Inleiding Sinds 1 januari 2014 is de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak verhoogd van 16 naar 18 jaar. Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen,

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

Sensoren en maatschappij

Sensoren en maatschappij PROJECT Sensoren en maatschappij Informatie voor de leerlingen Inhoud 1 De opdracht 2 Het beroep 3 De organisatie 4 Begeleiding 5 Beoordeling en evaluatie [1] PROJECT Sensoren en maatschappij [Technasium]

Nadere informatie

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA Social media zijn leuk en boeiend. Maar er zitten ook zeker andere kanten aan. Niet voor niets volg je nu deze lessen. Het is belangrijk

Nadere informatie

Evaluatie Laat ze lezen!

Evaluatie Laat ze lezen! Evaluatie Laat ze lezen! Interne en externe evaluatie van de eerste regiobijeenkomst op 01-11-2018 Deelnemende bibliotheken: Amstelland BplusC Haarlemmermeer Zuid- Kennemerland Voorbereiding Positief:

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GA S T L ES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs waarin je laat zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

Achtergrondinformatie

Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Opdracht 1, module 4, les 2 Tijdens hun puberteit maken kinderen verschillende veranderingen door en moeten zij keuzes maken die belangrijk zijn voor hun toekomst. Daarbij hebben

Nadere informatie

Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties

Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties Voorbereiding Doel: De deelnemende maatschappelijke organisaties helpen bij hun voorbereiding op de Beursvloer; zoals bij het formuleren van een

Nadere informatie

Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi

Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi Inhoudsopgave Deel 2: programma Eendenkooi 1. Planning en organisatie 1.1. Voordat u begint 1.2.

Nadere informatie

Docentenhandleiding Buitenspel

Docentenhandleiding Buitenspel Docentenhandleiding Buitenspel Museumles bij de tentoonstelling De heksen van Bruegel (19 september 2015 t/m 31 januari 2016) Museum Catharijneconvent Utrecht Museum Catharijneconvent, 2015 Inleiding U

Nadere informatie

Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs

Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs BESTE DOCENT Graag informeren wij u over het project DP Animatie waaraan uw school binnenkort mee doet.

Nadere informatie

Uitvoerder en adviseur in de bouw: draaiboek workshops

Uitvoerder en adviseur in de bouw: draaiboek workshops Uitvoerder en adviseur in de bouw: draaiboek workshops Beter samenwerken = minder faalkosten Opzet uitrol boekje 1. Gedeeld perspectief krijgen op het probleem van de kloof 2. Inzicht in de behoeftes van

Nadere informatie

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken.

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. welkom Binnen een co-creatie ontwikkel je samen met een leerkracht een antwoord op de vraag van de school vanuit

Nadere informatie

KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017

KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017 KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017 Programma Welkom en kennismaking Terugblik 2017 Landelijke plannen en imagocampagne Special Zorg & Welzijn Aanpak Flevoland Lokale initiatieven: Daar wil ik bij zijn

Nadere informatie

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen;

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen; Pesten op school Veel gestelde vragen Wat doe je als je kind gepest wordt? Maak voldoende tijd voor een gesprek; laat je kind vertellen wat er zich afspeelt en hoe het zich voelt; Neem het verhaal van

Nadere informatie

Werkbladen. Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren

Werkbladen. Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren WERKBLADEN Werkbladen Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren Sjabloon voor het schoolteam om kerndoelen te inventariseren Discussiekaart Confrontatie: Gaan we het doen? Wat is de vraag,

Nadere informatie

Wat moet er in een mail naar een journalist?

Wat moet er in een mail naar een journalist? Zonder persbericht de krant halen: Wat moet er in een mail naar een journalist? Door publiciteitscoach Nicky Corts Word expert en bel of mail een verslaggever Als ondernemer ben je altijd op zoek naar

Nadere informatie

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk? Inhoudsopgave Wat is Bouwcenter Academy?... 3 Focus op zelf doen... 3 Bouwcenter Academy certificaat... 3 Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?... 3 Klantenbinding... 3 Versterking innovatiepositie...

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Kom erbij! -Week van de eenzaamheid 2017-

Kom erbij! -Week van de eenzaamheid 2017- Kom erbij! -Week van de eenzaamheid 2017- Kom erbij! Met Kom erbij! is er van 21 september t/m 1 oktober extra aandacht voor eenzaamheid tijdens de Week van de eenzaamheid. Deze speciale week is in het

Nadere informatie

Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in:

Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in: Wat is een campagne? Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in: 0 Wat is een campagne? 0 Hoe geef je een campagne vorm? 0 Hoe pitch je je initiatief? Campagnes zijn er allerlei soorten en maten.

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Deze 3 punten zitten altijd in een klant wervende presentatie Of het nu een live presentatie, een webinar, of een filmpje is. 1. Laat ze contact

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Checklist Zichtbaarheid

Checklist Zichtbaarheid Hoe staat het met de zichtbaarheid van BoekStart in de Bibliotheek en online? Het is belangrijk om regelmatig met een frisse blik te kijken naar de lokale zichtbaarheid van BoekStart. Ouders komen naar

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie

Muziek Singer Songwriter 1. Workshop Handleiding. Singer Songwriter 1. wat is jouw talent? 1. Singer Songwriter 1

Muziek Singer Songwriter 1. Workshop Handleiding. Singer Songwriter 1. wat is jouw talent?   1. Singer Songwriter 1 Workshop Handleiding wat is jouw talent? 1 Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Introductie én opzet van de workshop Singer Songwriter Bekijk de introductievideo

Nadere informatie

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt ANBI en communicatie Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt Inhoud presentatie 1 Wat is ANBI waard? 2 Fondswerving in Nederland 3 Plan van aanpak 4 Ondersteuning SupportPunt Wat is ANBI waard?

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

Projectinformatie DE BRANDGRENS. Groep 5-6 Erfgoed Primair Onderwijs

Projectinformatie DE BRANDGRENS. Groep 5-6 Erfgoed Primair Onderwijs Projectinformatie DE BRANDGRENS Groep 5-6 Erfgoed Primair Onderwijs BESTE LEERKRACHT Graag informeren wij u over het project De Brandgrens waaraan uw school binnenkort mee doet. In dit document vindt u

Nadere informatie

6 Coaching van de cliënt

6 Coaching van de cliënt 6.1 6 Coaching van de cliënt De begeleiding of coaching op de werkvloer is afhankelijk van de noden van de cliënt én van de noden van de collega s en werkgever. Samen starten op de stage/ tewerkstelling

Nadere informatie

Periode 1 & 2: Manier van inleveren.

Periode 1 & 2: Manier van inleveren. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel, budget,

Nadere informatie

Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019

Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019 Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019 Uniek Zwemmen in Brabant Introductie Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking kunnen extra drempels ervaren. Daarom

Nadere informatie

Checklist Duidelijk Nederlands spreken

Checklist Duidelijk Nederlands spreken Checklist Duidelijk Nederlands spreken Spreek helder Ik maak korte en eenvoudige zinnen. Ik pas mijn tempo aan, maar ik blijf natuurlijk spreken. Ik articuleer goed en ik let op mijn intonatie. Ik ben

Nadere informatie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie Draaiboek De organisatie van een beweegactie Door regelmatig te bewegen kunnen de ademhalingsklachten verminderen en raak je minder vermoeid. Getrainde spieren hebben namelijk minder zuurstof nodig dan

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Projectinformatie WERELDSTAD. Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs

Projectinformatie WERELDSTAD. Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs Projectinformatie WERELDSTAD Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs BESTE LEERKRACHT Graag informeren wij u over het project Wereldstad waaraan uw school binnenkort mee doet. In dit document

Nadere informatie

De Fotovideo impressie Dé Meetup voor zelfbeheer van buurt- en wijkhuizen

De Fotovideo impressie Dé Meetup voor zelfbeheer van buurt- en wijkhuizen De Fotovideo impressie Dé Meetup voor zelfbeheer van buurt- en wijkhuizen Op 8 april 2017 zijn wij vanaf 8:30 uur met 24 bewoners uit Amsterdam- Zuidoost, Noord en West naar Eindhoven gereden, georganiseerd

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

Beoordeling power-point groep 5

Beoordeling power-point groep 5 Beoordeling power-point groep 5 Leerkracht: Leerling: Onderdeel 2 4 6 8 10 Opmerkingen Titeldia: Duidelijke titel met onderwerp/naam/groep Inhoudsopgave: Puntsgewijs wat ga je behandelen. Plaatjes: Functioneel

Nadere informatie