NV REWIN WEST-BRABANT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NV REWIN WEST-BRABANT"

Transcriptie

1 NV REWIN WEST-BRABANT Algemene offerteaanvraag voor het opstellen en uitvoeren van een communicatiestrategie voor het project Agroship Uiterste datum voor het indienen van de offertes: , uur Offertes in te dienen bij: Mevrouw C.G.M. van Unen Projectmanager Logistiek NV REWIN West-Brabant Mozartlaan EH Breda Postbus 3182, 4800 DD Breda c.vanunen@rewin.nl Bestek communicatiestrategie over het binnenvaartproject Waterslag (ECSWA)

2 2 HOOFDSTUK 1. ALGEMENE CONTEXT VAN DE OPDRACHT De Vlaamse Waterwegbeheerders, nl. Waterwegen en Zeekanaal NV en nv De Scheepvaart, tezamen met REWIN West Brabant en de Nederlandse provincie Limburg hebben de krachten gebundeld met Mepavex Logistics, Platform Agro-Logistiek, Logistiek Forum Limburg, Maxx-Thiébaut en Stichting Projecten Binnenvaart in een grensoverschrijdend Vlaams Nederlands project, Agroship. Dit project beoogt awareness te creëren over de mogelijkheden van de binnenvaart voor het vervoer van agroproducten, vooral bij de vele KMO/MKB s die in het Benelux Middengebied zijn gevestigd. Het project wordt gesubsidieerd door het Europese Regionale Fonds, INTERREG IIIA North West Europe. Het project vindt zijn oorsprong in het feit dat de distributie van (verse) voedingsmiddelen (zoals groenten en fruit, zuivelproducten, enz.) en landbouwproducten bijna volledig gebeurt per vrachtwagen. De agrosector is meestal niet op de hoogte van de mogelijkheden die binnenvaart kan bieden voor de afhandeling van deze stromen, ook op langere afstanden. Naast dit kennisgebrek vormt de versnippering van de sector en het ontbreken van elke vorm van samenwerking tussen de verschillende ketenspelers een tweede reden voor het gebruik van het wegtransport als voornaamste vervoersmiddel. Een derde reden waarom de binnenvaart niet aan bod komt als alternatieve vervoersmodus, is het gebrek aan grensoverschrijdende samenwerking. De sector bestaat voor een groot deel uit kleinere of middelgrote bedrijven die vooral op regionaal vlak actief zijn. Hierdoor zijn de te vervoeren stromen te weinig geconsolideerd om met een binnenvaartoplossing vervoerd te worden. Tot slot, is het binnenvaartaanbod niet afgestemd op de noden van de sector. Om de mogelijkheden van de binnenvaart voor de agrosector aan te tonen en om de commerciële haalbaarheid ervan te bewijzen, worden er van ongeveer februari 2008 tot april 2008 proefvaarten uitgevoerd. De projectpartners zijn op zoek naar geïnteresseerde partijen voor het ontwerpen en het uitvoeren van een communicatiestrategie die als doelstelling heeft om de projectresultaten zo breed mogelijk te verspreiden naar de stakeholders. Zo moet het komende jaar Agroship onder de aandacht worden gebracht d.m.v. conferenties, posters, nieuwsbrieven en een website.

3 3 HOOFDSTUK 2. OMSCHRIJVING VAN DE OPDRACHT Periode: De opdracht start vanaf de gunning van de opdracht en loopt tot het einde van het project, namelijk juni Algemene omschrijving van de opdracht De bedoeling van deze opdracht is het continu verstrekken van informatie aan verladers en logistieke dienstverleners over de mogelijkheden van de binnenvaart voor agroketens door de resultaten van het project zo breed mogelijk te verspreiden. De voertaal voor de communicatie is Nederlands. Elke initiatief moet in samenspraak zijn met de verschillende projectpartners. Pas na goedkeuring kunnen concrete acties ondernomen worden. De communicatiestrategie dient volgende zaken te bevatten: Het ontwerpen en het opzetten van een website. Deze website zal informatie verstrekken over het project, de doelstellingen, de voortgang en de resultaten; Na elke projectfase moeten er nieuwsbrieven geproduceerd en verspreid worden om de resultaten kenbaar te maken; De totale organisatie van een persconferentie (accommodatie, uitnodigingen, catering, onthaal, enz.) op het einde van het Agroship project; De totale organisatie van een seminarie (accommodatie, uitnodigingen, catering, onthaal, enz.) voor de verspreiding van de pilotresultaten; Ontwerpen, printen en verspreiden van posters. Een Engelstalige DVD zal geproduceerd worden om de resultaten ook op EU-niveau toegankelijk te maken. Een aanbesteding voor de productie van deze DVD verloopt parallel met de aanbesteding voor de communicatiestrategie. Het communicatiebureau zal het productieproces van deze DVD monitoren en zal instaan voor de wijde verspreiding ervan. 2.2 Doelpubliek De doelgroep van deze communicatiestrategie moet ruim worden opgevat. Alle belanghebbenden dienen aan bod te komen: projectpartners, verladers, logistieke operators, enz.

4 4 2.3 Verloop van het project Onderstaande figuur illustreert de te doorlopen fases in het project. Fase Fase 1 1 Ketenorganisatie Ketenorganisatie van van de de sector sector Fase Fase 2 2 Logistieke Logistieke uitwerking uitwerking Fase Fase 3 3 Pilots Pilots Fase Fase 4 Verstrekken Verstrekken van van informatie informatie Fase Fase 0 0 Projectcoördinatie Projectcoördinatie In de eerste fase, de ketenorganisatie van de sector zullen volgende zaken aan bod komen: o Een detailoverzicht van de ketenorganisatie van de agrosector in het Benelux Middengebied o Een inschatting van het shiftpotentieel naar de binnenvaart o Een beschrijving van een aantal good practices in het buitenland o Het aanleggen van een database van relevante agrobedrijven met shiftpotentieel o Einde fase 1: Oktober 2007 In fase 2 wordt de logistieke uitwerking van Agroship als volgt opgevat: o Het identificeren van 3 innovatieve logistieke concepten die in aanmerking komen voor pilots o Het opstellen van een rekentool om de kostenvoordelen van een modal shift te berekenen o Het maken van een Go No Go beslissing per voorgestelde pilot o Einde fase 2: Februari 2008 Fase 3 Pilots: o De organisatie van drie pilots om de haalbaarheid van een shift naar de binnenvaart aan te tonen o Een evalutaie van de resultaten en eventuele bijsturing o Einde fase 3: Juni 2008 Fase 4 betreft het verstrekken van informatie: o De promotie van het concept en van de voordelen van het gebruik van de binnenvaart in de agrosector o Fase 4 loopt gedurende het volledige onderzoekstraject

5 5 2.4 Timing Volgens de planning van de opdrachtgever, geldt de volgende timing met voor de opdrachtnemer de bijhorende deadlines: indienen van de offertes door de inschrijvers uiterlijk op , uur per post of per op volgend adres: Mevrouw C.G.M. van Unen Projectmanager Logistiek NV REWIN West-Brabant Mozartlaan EH Breda Postbus 3182, 4800 DD Breda c.vanunen@rewin.nl eventuele onderhandelingen met inschrijvers die een interessante offerte indienden: nader af te spreken met de geselecteerde inschrijvers 2.5 Budget Het totaalbedrag van de offerte mag niet hoger liggen dan euro (excl. BTW). Dit bedrag omvat alle kosten. 2.6 Werkwijze Toezichtcomité Het toezichtcomité wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van de projectpartners Goedkeuring en rapportering Het communicatieteam stelt een strategie en plan van aanpak op die de aandachtspunten en prioriteiten aangeven. Dit dient te gebeuren in samenspraak met de verschillende projectpartners alvorens over te gaan tot het uitwerken en verspreiden van de in te zetten communicatiemiddelen.

6 6 HOOFDSTUK 3. IN DE OFFERTE TE BEHANDELEN ELEMENTEN 3.1 Ontwikkeling van een visie op de opdracht Van de inschrijver wordt verwacht dat hij in zijn offerte in niet meer dan 2 A4 s duidelijk (maar beknopt) zijn visie op de opdracht weergeeft en uitlegt waarom de aanpak volgens de inschrijver tot de gewenste resultaten zou moeten leiden, gegeven de doelstelling en de doelgroep. 3.2 Bekwaamheid productieteam Van de inschrijver wordt verwacht dat hij in zijn offerte: - zijn ervaring met bedrijfs- en projectcommunicatie aantoont - de samenstelling van het communicatieteam weergeeft en de bekwaamheid ervan aantoont 3.3 Uitwerken van (een) prijsopgave(n) De inschrijver moet in zijn offerte duidelijk de totale kostprijs van de volledige opdracht weergeven, zowel inclusief als exclusief BTW. De kostprijs moet per item worden gedetailleerd.

7 7 HOOFDSTUK 4. OP BASIS VAN WELKE CRITERIA WORDT UW OFFERTE BEOORDEELD? 4.0 Belang van de criteria bij de beoordeling De drie onderstaande evaluatiecriteria werden gerangschikt volgens belangrijkheid. Criteria 4.1 en 4.2 tellen elk voor 40% mee in de beoordeling, criterium 4.3 voor 20%. 4.1 De prijs en het werk Dit criterium zal worden geëvalueerd op basis van de hieronder vermelde subcriteria: de totale prijs van het werk volledigheid van het werk 4.2 De kwaliteit en ervaring van het voorgestelde team Dit criterium zal worden geëvalueerd op basis van de hieronder vermelde subcriteria: ervaring met gelijkaardige projecten (bedrijfs- en projectcommunicatie; grensoverschrijdende projecten) de kwalificaties en ervaring van de voor de opdracht voorgestelde medewerkers 4.3 De creativiteit verwerkt in de voorgestelde communicatiestrategie Dit criterium zal worden geëvalueerd op basis van de hieronder vermelde subcriteria: de wijze waarop er vorm gegeven wordt aan de communicatie creatieve ideeën die het project ten goede komen

AGROSHIP Het gebruik van binnenvaart voor agroketens INTERREG IIIA BENELUX Middengebied. Projectomschrijving

AGROSHIP Het gebruik van binnenvaart voor agroketens INTERREG IIIA BENELUX Middengebied. Projectomschrijving AGROSHIP Het gebruik van binnenvaart voor agroketens INTERREG IIIA BENELUX Middengebied Projectomschrijving Inhoud Blz. 1 Inleiding 1 2 Probleemstelling en projectdoelstellingen 6 3 Projectpartners 8 4

Nadere informatie

Hierbij vindt u een overzicht van de belangrijke topics aangaande het dossier externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw.

Hierbij vindt u een overzicht van de belangrijke topics aangaande het dossier externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw. Logeren in Vlaanderen vzw Diestsevest 40 3000 Leuven 5/2/2016 Betreft: Overheidsopdracht voor het aanstellen van een dienstverlener die de externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw (2016-2020)

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN Hoofdstuk V GOEDEREN INLEIDING OVERHEIDSOPDRACHTEN BEHEER EN BESCHIKKING VAN GOEDEREN WERKEN AAN GEBOUWEN PREMIES EN SUBSIEDIES SCHENKINGEN, LEGATEN EN STICHTINGEN 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN 504. De kerkfabriek

Nadere informatie

INFORMATIESESSIE AANKOOP O&O OPTIMOWAGEN 4/10/18

INFORMATIESESSIE AANKOOP O&O OPTIMOWAGEN 4/10/18 INFORMATIESESSIE AANKOOP O&O OPTIMOWAGEN 4/10/18 OPTIMO? VS. Optical sorting plant 3 HET OPTIMO VOORDEEL collection kilometers transport kilometers mono 3 fractions mono 5 fractions optimo 5t mean load

Nadere informatie

Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie. Hendrik Consciencegebouw 13 september om uur

Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie. Hendrik Consciencegebouw 13 september om uur Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie Hendrik Consciencegebouw 13 september om 13.30 uur Overzicht Wie is wie? Ecocampus & departement Onderwijs en Vorming Situering

Nadere informatie

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL INFOSESSIE AAN KANDIDATEN 24.09.2012 DOEL VAN INFOSESSIE Deze infosessie zal tot doel hebben om deelnemers te informeren over de procedure en selectieregels voor deze opdracht.

Nadere informatie

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML)

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) 1. Algemeen. Het doel van aanbesteden kan als volgt gedefinieerd worden: het op controleerbare wijze met in acht neming van wettelijke

Nadere informatie

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten)

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Ref. Ares(2014)1829175-04/06/2014 - Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Aankondiging van een opdracht: 2014/S 105-184206

Nadere informatie

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers.

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers. Aan de geselecteerde gegadigden Begeleidend schrijven Natuurlijke begrazing door schapen in de gemeente Leeuwarden 2016-Z8801 Stadsontwikkeling en -beheer Wijkzaken, team Buitendienst Hans Sterkenburg

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Masterplan voor de rivieren van Colombia Datum: 3 december 2013

Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Masterplan voor de rivieren van Colombia Datum: 3 december 2013 Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Masterplan voor de rivieren van Colombia Datum: 3 december 2013 In deze nota van inlichtingen geeft de aanbestedende dienst antwoord op de in kader van de hierboven

Nadere informatie

I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 DIENST JEUGD GENK

I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 DIENST JEUGD GENK I. Technische bepalingen Het communicatieplan heeft als doel het imago en de positie van Dienst Jeugd Genk, Club 26 en De BeGenkers te versterken, haar aanbod en werking op een creatieve en consistente

Nadere informatie

Vlaamse Gemeenschapscommissie, algemene directie Onderwijs en Vorming, E. Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel.

Vlaamse Gemeenschapscommissie, algemene directie Onderwijs en Vorming, E. Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel. BIJLAGE Bijlage nr. 2 Gunningsverslag 1 INLEIDING 1.1 Aanbestedende overheid Vlaamse Gemeenschapscommissie, algemene directie Onderwijs en Vorming, E. Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel. 1.2 Diensten De opdracht

Nadere informatie

België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963. Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963. Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:283963-2015:text:nl:html België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963 Aankondiging van een opdracht Leveringen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 augustus 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 augustus 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE. 1.1 Richtlijnen bij het invullen van het prijzenborderel

VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE. 1.1 Richtlijnen bij het invullen van het prijzenborderel VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE Dit voorjaar organiseert IGEAN samen met 23 gemeenten (Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint,

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VAN EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN

Nadere informatie

Tussen: hierna te noemen de partners,

Tussen: hierna te noemen de partners, OVEREENKOMST inzake de uitvoering van het Samenwerkingsprogramma Europese Territoriale Samenwerking 2014-2020 (Interreg V-A) Grensregio Vlaanderen-Nederland concept 1 OVEREENKOMST inzake de uitvoering

Nadere informatie

Projectindiening. demonstratie- en disseminatieproject. duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4. Concepten voor efficiënt waterbeheer

Projectindiening. demonstratie- en disseminatieproject. duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4. Concepten voor efficiënt waterbeheer Projectindiening demonstratie- en disseminatieproject duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4 Concepten voor efficiënt waterbeheer Bij het invullen van de aanvraag gelden de volgende principes:

Nadere informatie

BESTEK Controle inzake de duurzaamheidscriteria van de catering van collectiviteiten

BESTEK Controle inzake de duurzaamheidscriteria van de catering van collectiviteiten BESTEK Controle inzake de duurzaamheidscriteria van de catering van collectiviteiten INLEIDENDE OPMERKING TOT HET BESTEK Dit lastenboek heeft als doel de aanbestedende overheid de mogelijkheid te geven

Nadere informatie

Selectie van Meer met Minder -proefprojecten

Selectie van Meer met Minder -proefprojecten Selectie van Meer met Minder -proefprojecten Versie 10 maart 2008 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Wat is een Meer met Minder-proefproject? 4 2.1 MmM-uitgangspunten 4 2.2 MmM-aanpak 5 2.2.1 Verleiden 5 2.2.2

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705955 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Niklaas : provinciaal domein De Ster Design & Build van peuterspeeltuin : ontwerp (raming

Nadere informatie

PROJECT: ONTWIKKELOMGEVINGEN VIRTUELE TESTOMGEVINGEN

PROJECT: ONTWIKKELOMGEVINGEN VIRTUELE TESTOMGEVINGEN PROJECT: ONTWIKKELOMGEVINGEN VIRTUELE TESTOMGEVINGEN ( Project Initiation Document ) Datum voltooid: 20/03/2013 Auteur: Kevin Sanders Studentnummer: 2148839 Versie: 0.1 Status: Concept Documenthistorie

Nadere informatie

Handleiding. Marktplaats inhuur gemeente Utrecht. Oktober 2013 v1.1

Handleiding. Marktplaats inhuur gemeente Utrecht. Oktober 2013 v1.1 Handleiding Marktplaats inhuur gemeente Utrecht Oktober 2013 v1.1 1 Inleiding...3 1.1 Doel van de Marktplaats inhuur gemeente Utrecht...3 1.2 Vakgebieden en profielen...3 2 Aanmeldingsprocedure...4 2.1

Nadere informatie

Offerteaanvraag. Koploperproject duurzaam ondernemen gemeente X

Offerteaanvraag. Koploperproject duurzaam ondernemen gemeente X Offerteaanvraag Koploperproject duurzaam ondernemen gemeente X 1. Organisatie en opdracht 1.1 Inleiding Sinds 2010 worden in meerdere Friese gemeenten zogenaamde Koploperprojecten Duurzaam Ondernemen uitgevoerd.

Nadere informatie

Publiek-Private Samenwerking voor de bouw van laad- en losinstallaties. Evaluatierapport Opgemaakt door de Commissie kaaimuren

Publiek-Private Samenwerking voor de bouw van laad- en losinstallaties. Evaluatierapport Opgemaakt door de Commissie kaaimuren Publiek-Private Samenwerking voor de bouw van laad- en losinstallaties Evaluatierapport 1998 2010 Opgemaakt door de Commissie kaaimuren april 2011 1 Inhoud Situering... 3 De projecten... 4 Evaluatie van

Nadere informatie

Voorbeeld aanvraagformulier

Voorbeeld aanvraagformulier Voorbeeld aanvraagformulier Voordat u een aanvraag in wilt dienen kunt u in dit document zien welke vragen u moet beantwoorden en welke bijlagen er gevraagd worden toe te voegen. De vragen ziet u hieronder

Nadere informatie

Van Idee naar Innovatie

Van Idee naar Innovatie Van Idee naar Innovatie Horizon 2020 maakt het mogelijk! In 10 minuten een helder verhaal over Horizon 2020 Horizon 2020 Europa is op zoek naar innovaties die internationaal succesvol kunnen zijn. Horizon

Nadere informatie

De doelstellingen van directie en personeel worden expliciet omschreven in een beleidsplan en worden jaarlijks beoordeeld door de directie.

De doelstellingen van directie en personeel worden expliciet omschreven in een beleidsplan en worden jaarlijks beoordeeld door de directie. FUNCTIE: Directeur POC AFKORTING: DIR AFDELING: Management 1. DOELSTELLINGEN INSTELLING De doelstellingen staan omschreven in het beleidsplan POC. Vermits de directie de eindverantwoordelijkheid heeft

Nadere informatie

Kick-off project Oost West Poort Venlo, 26 september 2011 Guido De Roo Projectcoördinator

Kick-off project Oost West Poort Venlo, 26 september 2011 Guido De Roo Projectcoördinator Kick-off project Oost West Poort Venlo, 26 september 2011 Guido De Roo Projectcoördinator Overzicht Presentatie Projectgegevens Uitdaging Doelstellingen Partners Overzicht activiteiten Projecttiming Pilootproject

Nadere informatie

ECONOMISCHE HAALBAARHEID

ECONOMISCHE HAALBAARHEID ECONOMISCHE HAALBAARHEID EN LOGISTIEK PROCES ROND DE LOKALE PRODUCTIE VAN FYCOCYANINE EN SPIRULINA Provincie Oost-Vlaanderen, dienst Landbouw en Platteland ECONOMISCHE HAALBAARHEID EN LOGISTIEK PROCES

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL Domein Werk Besteknummer : Diverse gebouwen

Nadere informatie

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Conceptnota ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1 Doelstelling conceptnota... 3 1.1 De opdracht... 3 1.2 Digipolis... 3 2 Opdrachtgevend bestuur, wijze van

Nadere informatie

de kracht van de waterweg Grondverzet Schakel de binnenvaart in

de kracht van de waterweg Grondverzet Schakel de binnenvaart in de kracht van de waterweg Grondverzet Schakel de binnenvaart in Troeven van de binnenvaart De binnenvaart herbergt vele troeven. Op verschillende vlakken scoort de binnenvaart aanzienlijk beter dan de

Nadere informatie

Extra impuls gemeenten voor afvalpreventie en afvalscheiding huishoudelijk afval

Extra impuls gemeenten voor afvalpreventie en afvalscheiding huishoudelijk afval Extra impuls gemeenten voor afvalpreventie en afvalscheiding huishoudelijk afval Inhoud 1. Inleiding 3 2. Opzet plannen voor ondersteuning 4 3. Plannen voor verminderen huishoudelijk restafval 5 3.1 Eisen

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT

E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT Leuk en goed dat u een case in wilt dienen. Om de jurering eerlijk, eenvoudig en overzichtelijk te maken, willen we u vragen uw case in te dienen aan de hand

Nadere informatie

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0448 22-12-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Gunningsverslag met betrekking tot de open offerteaanvraag voor de studieopdracht voor de opmaak van outputspecificaties

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Energiedecreet van 8 mei 2009, artikel

Nadere informatie

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West (KvW) II

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West (KvW) II Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West (KvW) II Carolien Huisman Mmv Martijn Onderstal, Laura Vis 1 mei Kansen voor West II: Kaders Innovatie Valorisatie: Het stimuleren van

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 23 maart 2015

districtscollege Antwerpen Zitting van 23 maart 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 23 maart 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punten gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling Mevrouw Zuhal Demir, voorzitter districtscollege;

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Productschap Vis, Postbus 72, 2280 AB Rijswijk (NL). Contactpunt(en): Productschap Vis,

Nadere informatie

Emissiescan Logistiek voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case

Emissiescan Logistiek voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars Beschrijving & case Inhoud Inhoud beschrijving Emissiescan Logistiek Kern van de tool Aanpak Mensen & middelen Resultaat Toepassing Aanvullende informatie 2

Nadere informatie

Advies. Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende het provinciale mobiliteitscharter

Advies. Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende het provinciale mobiliteitscharter Brussel, 24 april 2009 042409_Advies provinciale mobiliteitscharter Advies Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende het provinciale mobiliteitscharter Situering en inhoud voorontwerp

Nadere informatie

Digitalisering startkompas Verkennende nota

Digitalisering startkompas Verkennende nota Digitalisering startkompas Verkennende nota Agentschap Innoveren & Ondernemen Indienen van de offerte uiterlijk op 4 april 2019 bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) in elektronische vorm ter

Nadere informatie

VAN PLAN NAAR PROJECT

VAN PLAN NAAR PROJECT 2 van plan naar project VAN PLAN NAAR PROJECT FASE 1 ORIENTATIE FASE 2 CONCRETISERING FASE 3 SUBSIDIE- project leider projectleider Kansen onderzoeken 1.1 projectleider Projectplan uitwerken 2.1 projectleider

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo. Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo)

Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo. Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo) Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo) Bespreekpunten Ontwikkelingen in denken over opdrachtgeven in de regio Inrichting inkoop 2018, voor regio en Venlo

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK

EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK 01 ONTWERPPROCES EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK Een succesvol bouwproces, van beleidsvisie tot realisatie en dus tot beleving, vraagt een specifieke aanpak. Er bestaat dan ook geen

Nadere informatie

Interregeling ecultuurprojecten

Interregeling ecultuurprojecten Interregeling ecultuurprojecten Met ingang van 15 april 2007 stimuleren de Mondriaan Stichting, het Nederlands Fonds voor de Film en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties ook gezamenlijk

Nadere informatie

Conceptnota A Versie 7.0 A000033_Conceptnota_SF SO.docx Pagina 1 van 6

Conceptnota A Versie 7.0 A000033_Conceptnota_SF SO.docx Pagina 1 van 6 Conceptnota A000033 Raamovereenkomst voor de aanneming van diensten met betrekking tot de implementatie van de Talent Management applicatie SuccessFactors Versie 7.0 A000033_Conceptnota_SF SO.docx Pagina

Nadere informatie

Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken

Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken Update na de vergadering van 28 februari 2017 1. Algemeen kader Het participatief budget van de Participatieve

Nadere informatie

Rekenmodule Last Mile. Beschrijving & case. 14 december 2011

Rekenmodule Last Mile. Beschrijving & case. 14 december 2011 Last Mile Beschrijving & case 14 december 2011 Inhoud Last Mile Inhoud beschrijving Kern van de tool Aanpak Mensen & middelen Resultaat Case beschrijving / best practice Toepassing Aanvullende informatie

Nadere informatie

Referentie: Toelichting:

Referentie: Toelichting: Nota van Inlichtingen Projectleider Foodsquad Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Projectleider Foodsquad gemeente 's-hertogenbosch Omschrijving: Het vinden van een ervaren projectleider met

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 1/ 7 BE001 15/01/2014 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200 e.proc@publicprocurement.be

Nadere informatie

Selectie WinVorm. Vlaams Bouwmeester. Selectie WinVorm 1

Selectie WinVorm. Vlaams Bouwmeester. Selectie WinVorm 1 Selectie WinVorm Vlaams Bouwmeester Selectie WinVorm 1 PROCEDURE PROCES organisatie vertrouwen ruimtelijk kader betrokkenheid tijdsgebonden kader integriteit financieel kader deskundigheid technisch kader

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Samenwerkingsverband Collectief Vervoer ZeeuwschVlaanderen Nationale

Nadere informatie

Benaderingswijzen. voor perspectief op activiteiten van secretaresses

Benaderingswijzen. voor perspectief op activiteiten van secretaresses Benaderingswijzen voor perspectief op activiteiten van secretaresses Benaderingswijzen Verschillende benaderingswijzen om naar keuze te gebruiken in de perspectiefsessies. De UFO-kernactiviteiten en achterliggende

Nadere informatie

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES Deze checklist dient bij aanbestedingsprocedures te worden gebruikt en deze checklist moet alleen worden ingevuld indien op voorhand zeker is dat de waarde van de opdracht

Nadere informatie

LEUVEN, EEN VITALE STAD PROJECTOPROEP LIVING LAB SPORTINNOVATIECONGRES 17/10/17

LEUVEN, EEN VITALE STAD PROJECTOPROEP LIVING LAB SPORTINNOVATIECONGRES 17/10/17 LEUVEN, EEN VITALE STAD PROJECTOPROEP LIVING LAB SPORTINNOVATIECONGRES 17/10/17 WAT GING VOORAF INTERREG EU Interreg VB Noord-West Europa Eerste call 2015 Vital cities Leiding: Stichting Sport & Technologie

Nadere informatie

Projectindiening en Beoordelingsprocedure

Projectindiening en Beoordelingsprocedure PROGRAMME DE COOPÉRATION TRANSFRONTALIÈRE GRENSOVERSCHRIJDEND SAMENWERKINKSPROGRAMMA Projectindiening en Beoordelingsprocedure AVEC LE SOUTIEN DU FONDS EUROPÉEN DE DÉVELOPPEMENT RÉGIONAL MET STEUN VAN

Nadere informatie

VOLLEDIGE STUDIEOPRACHT VOOR

VOLLEDIGE STUDIEOPRACHT VOOR BIJLAGE Bijlage nr. 1 Gunningsverslag VOLLEDIGE STUDIEOPRACHT VOOR DE VERBOUWING VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM ELZENHOF, KROONLAAN 12 TE 1050 BRUSSEL (ELSENE), EN VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM DE MAALBEEK,

Nadere informatie

AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN

AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN Bestek DRG 2 2011-01-31 1 ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 2 OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN VAN ARCHITECTEN EN BOUWKUNDIGEN VOOR HET DUURZAAM BOUWEN VAN EEN DOORGANGSGEBOUW IN MALDEGEM ALGEMENE

Nadere informatie

Opdrachtencentrale ADCV. Quid dir MAT na 1/1/2015

Opdrachtencentrale ADCV. Quid dir MAT na 1/1/2015 2014 Opdrachtencentrale ADCV Quid dir MAT na 1/1/2015 Voorstelling van de dienst MAT Opgericht in 1996 in zijn huidige vorm, maar de geglobaliseerde aankopen werden gecreëerd na de brand in de Innovation

Nadere informatie

Informatiesessie onderzoek tijdsbesteding

Informatiesessie onderzoek tijdsbesteding Informatiesessie onderzoek tijdsbesteding Vertegenwoordigers van het departement Onderwijs en Vorming hebben op 8 maart 2017 om 13.00 uur toelichting gegeven bij het bestek voor het onderzoek tijdsbesteding

Nadere informatie

Factsheet 12. Focus op overheidsopdrachten

Factsheet 12. Focus op overheidsopdrachten Factsheet 12 Versie nr. 7 d.d. 13 juli 2017 Inhoudsopgave I. WAT ZIJN OVERHEIDSOPDRACHTEN?... 3 II. NALEVING VAN DE REGELS VOOR OVERHEIDSOPDRACHTEN... 4 III. AANDACHTSPUNTEN... 5 13/07/17 2/6 I. Wat zijn

Nadere informatie

Stimuleringsregeling Oriëntatietrajecten zij-instromers

Stimuleringsregeling Oriëntatietrajecten zij-instromers Stimuleringsregeling Oriëntatietrajecten zij-instromers Format Offerte... Indienen voor 1 november 2018 Op www.voion.nl vindt u informatie over de voorwaarden van deze stimuleringsregeling. Leest u vooral

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 Besluit GOEDGEKEURD B-punten gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling De heer Bart De Wever,

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

Aanbesteding accountant

Aanbesteding accountant Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 4 maart 2004 Aan de Raad Agendapunt 15 Made, 17 februari 2004 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Aanbesteding accountant In te stemmen

Nadere informatie

Werkplekleren BOUW RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG

Werkplekleren BOUW RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG AANBESTEDING OPDRACHT VDAB RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG 1 ALGEMEEN: Samenwerking tussen VDAB Limburg en bouwbedrijven. Algemene offerteaanvraag met besteknummer 2014/ 30025 Open aanbesteding

Nadere informatie

Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan.

Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan. Projectplan Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan. Het is van belang dat de portefeuillehouder en de projectleider gedurende het gehele project

Nadere informatie

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last?

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? Jo Swartenbroekx Hoofdapotheker UZ Antwerpen PUO 4 oktober 2011 Wet op de overheidsopdrachten Wet op overheidsopdrachten is meer dan Europese aanbesteding

Nadere informatie

I. Technische bepalingen

I. Technische bepalingen STAD GENK PROVINCIE LIMBURG Ref.: -044/AA I. Technische bepalingen ALGEMEEN De opdracht betreft het bewaken van podia tijdens het evenement Genk on Stage op 7, 8 en 9 juni. BEMERKINGEN De inschrijver voegt

Nadere informatie

Openbare aanbesteding in Nederland (conform 3 (1), art. 3 van het Duitse aanbestedingsreglement VOL/A) - exemplaar voor de deelnemer

Openbare aanbesteding in Nederland (conform 3 (1), art. 3 van het Duitse aanbestedingsreglement VOL/A) - exemplaar voor de deelnemer Duits Verkeersbureau Haaksbergweg 51 1101 BR Amsterdam Amsterdam, 6 oktober 2014 Openbare aanbesteding in Nederland (conform 3 (1), art. 3 van het Duitse aanbestedingsreglement VOL/A) - exemplaar voor

Nadere informatie

Inkoop- & Aanbestedingsbeleid. Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

Inkoop- & Aanbestedingsbeleid. Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting Inkoop- & Aanbestedingsbeleid Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting 1 INLEIDING De SEV stimuleert de ontwikkeling van praktische, innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied

Nadere informatie

Stappenplan Implementatie ORBA

Stappenplan Implementatie ORBA De steden die wensen deel te nemen aan het ORBAtraject geven hun engagement. - Alle ORBA Intentieverklaring voor de instap in ORBA Centrumsteden Wanneer 5 steden zich engageren wordt gestart met Centrumsteden

Nadere informatie

NL-Heerenveen: Wegvervoersdiensten 2012/S Aankondiging van een opdracht Diensten

NL-Heerenveen: Wegvervoersdiensten 2012/S Aankondiging van een opdracht Diensten NL-Heerenveen: Wegvervoersdiensten 2012/S 46-075795 Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2004/18/EG Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Heerenveen

Nadere informatie

Aanbestedingsbeleid Wonen Limburg

Aanbestedingsbeleid Wonen Limburg Aanbestedingsbeleid Wonen Limburg Datum: 20 december 2013 INLEIDING Wonen Limburg wil als professionele opdrachtgever op integere en doelmatige wijze opdrachten verlenen door te handelen in de geest van

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Marketing en Communicatie Functiecode: 0602

Functieprofiel: Medewerker Marketing en Communicatie Functiecode: 0602 Functieprofiel: Communicatie Functiecode: 0602 Doel Verzorgen van activiteiten op het gebied van communicatie en/of voorlichting voor Hogeschool Utrecht of onderdelen daarvan, aan verschillende in- en

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

Multimodaal vervoer en Agrosector

Multimodaal vervoer en Agrosector Multimodaal vervoer en Agrosector Ledenbijeenkomst Agro Businessclub Westland Peter Sierat, algemeen directeur TLN Monster, 24 juni 2010 Agenda Toekomstontwikkelingen wegvervoer (on)mogelijkheden multimodaal

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Fonds voor Voeding en Welzijn van de federatie Voedingsindustrie

Fonds voor Voeding en Welzijn van de federatie Voedingsindustrie Fonds voor Voeding en Welzijn van de federatie Voedingsindustrie KANDIDAATSDOSSIER 2009-S3031- Fonds voor Voeding en Welzijn van de Federatie Voedingsindustrie Met het Fonds voor Voeding en Welzijn wil

Nadere informatie

ruimtelijk structuurplan provincie Limburg richtinggevend gedeelte richtinggevend gedeelte

ruimtelijk structuurplan provincie Limburg richtinggevend gedeelte richtinggevend gedeelte richtinggevend gedeelte Deel I: visie op de gewenste ruimtelijke ontwikkeling informatief gedeelte richtinggevend gedeelte I II III IV V bindend gedeelte deel I. visie op de gewenste ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

ADVIES Europese Jongerenhoofdstad

ADVIES Europese Jongerenhoofdstad ADVIES Europese Jongerenhoofdstad Het European Youth Forum werkt in het voorjaar van 2008 het idee van een Europese jongerenhoofdstad verder uit. De Vlaamse Jeugdraad geeft zijn standpunt over dit idee.

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg D i r e c t i e Omgeving D i e n s t Wegen en Routestructuren Belangrijk aandachtspunt om te vermijden dat offertes reeds voor de openingszitting zouden geopend worden! Indien

Nadere informatie

Openbare aanbesteding

Openbare aanbesteding Farmanager Bejaardenzorg Openbare aanbesteding / offerte-aanvraag Prof. dr. Ghislain Houben Universiteit Hasselt Openbare aanbesteding Def : een procedure waarop de aanbestedende overheid beroep doet voor

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht nutssectoren. Diensten

Aankondiging van een opdracht nutssectoren. Diensten 1/6 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:190863-2014:text:nl:html België-Mechelen: Dienstverlening op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek en

Nadere informatie

Bundeling goederenstromen in de Extended Gateway Antwerpen/Rotterdam met een focus op de binnenvaart

Bundeling goederenstromen in de Extended Gateway Antwerpen/Rotterdam met een focus op de binnenvaart Impactproject Bundeling goederenstromen in de Extended Gateway Antwerpen/Rotterdam met een focus op de binnenvaart Slotbijeenkomst Maastricht 3-12-2014 A. Verhoeven KvK Nederland Projectpartners Impactproject:

Nadere informatie

België-Brussel: Virusbeschermingssoftware 2014/S Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Virusbeschermingssoftware 2014/S Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:375031-2014:text:nl:html België-Brussel: Virusbeschermingssoftware 2014/S 212-375031 Aankondiging van een opdracht Leveringen

Nadere informatie

Project CEST onderzoek erfgoedstandaarden. Eerste tussentijds rapport. Auteur: Henk Vanstappen Versie: 1.1 Datum: 2010-03-01 Gewijzigd: 2010-03-09

Project CEST onderzoek erfgoedstandaarden. Eerste tussentijds rapport. Auteur: Henk Vanstappen Versie: 1.1 Datum: 2010-03-01 Gewijzigd: 2010-03-09 Project CEST onderzoek erfgoedstandaarden Eerste tussentijds rapport Auteur: Henk Vanstappen Versie: 1.1 Datum: 2010-03-01 Gewijzigd: 2010-03-09 CEST_Tussentijdsrapport_1_V1_1 2 Inhoud 1 Inleiding... 3

Nadere informatie

Handleiding Marktplaats inhuur Nederlandse Publieke Omroep (NPO)

Handleiding Marktplaats inhuur Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Handleiding Marktplaats inhuur Nederlandse Publieke Omroep (NPO) 13 maart 2017 1.3 (definitief) Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Doel van het Marktplaats inhuur Nederlandse Publieke Omroep... 3 Achtergrond...

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 mei 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00462 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten - Maaltijden voor diverse onderwijsinstellingen van de Stad Gent - SLS/2016/014/2901

Nadere informatie

Adviesgroep Atletiekaccommodaties

Adviesgroep Atletiekaccommodaties Waarom de accommodatie vervangen of renoveren? Gemeente/eigenaar heeft andere plannen met de grond Adviesgroep Atletiekaccommodaties Huidige accommodatie voldoet niet meer aan de (veiligheids) eisen Huidige

Nadere informatie

Aanbestedingen. 1. Aanbestedingen van opdrachten

Aanbestedingen. 1. Aanbestedingen van opdrachten Aanbestedingen 1. Aanbestedingen van opdrachten 1.1 Algemeen Steeds vaker worden vervoeropdrachten aanbesteed. Het gaat dan vooral om grote opdrachten, zoals langdurige contracten voor bedrijfsvervoer

Nadere informatie

ACTIEFICHES. Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren.

ACTIEFICHES. Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren. ACTIEFICHES Stap 1: Analyseer je innovatiemogelijkheden Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren. Voldoende steun en middelen zijn essentieel om via innovatie

Nadere informatie

Budget Voor de realisatie van het complex wordt in de begroting 2011 een bouwbudget voorzien van 1.720.000,00 euro. (incl. ereloon, incl. BTW 21 %).

Budget Voor de realisatie van het complex wordt in de begroting 2011 een bouwbudget voorzien van 1.720.000,00 euro. (incl. ereloon, incl. BTW 21 %). Stad Kortrijk - Verbouwing en herinrichting Vlasmuseum Aanstelling ontwerper beperkte offerteaanvraag Toelichting bij FASE 1 : Oproep tot kandidaatstelling In 1982 werd het museum ondergebracht in de Beeuwsaarthoeve,

Nadere informatie