Nieuwsbrief cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de cliëntenraad Fokus (CRF). Maart 2019.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de cliëntenraad Fokus (CRF). Maart 2019."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de cliëntenraad Fokus (CRF). Maart Even voorstellen Een nieuw jaar en een nieuwe start! De verkiezingen van de CRF zijn alweer een tijdje achter de rug. Veel dank voor de mensen die hun stem hebben uitgebracht tijdens deze verkiezingen. Een nieuwe raad betekent ook nieuwe gezichten. Elkaar opnieuw leren kennen en met elkaar leren samenwerken. Ik mag in deze nieuwe samenstelling de voorzitter zijn. Mijn naam is Marieke van Gastel en ik woon al 14 jaar in een Fokusproject in Eindhoven. Ik ben al zeven jaar lid van de cliëntenraad. In die zeven jaar heb ik al ontzettend veel meegemaakt. De eigen regie van cliënten is veel te vaak onder druk komen te Inhoudsopgave Even voorstellen Evaluatie verkiezingen 2018 Cliëntvertrouwensper soon CRF agenda Column In de Supermarkt Met de focus op Contact staan. Veranderingen in de wet en regelgeving, maar ook een reorganisatie bij Fokus zelf hebben het gewoon wonen vaak aangetast. Wij krijgen als cliëntenraad signalen van cliënten waar het niet goed gaat. Het liefst zouden wij al deze individuele problemen willen aanpakken en oplossen, maar helaas behoort dat niet tot onze bevoegdheid. Wij werken vanuit de Wmcz (Wet medezeggenschap cliëntenraden zorg). Wij geven gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder. Onze taak is om te kijken naar het algehele cliëntenbelang. Wat betekent beleid voor de eigen regie van de cliënten? Of wat betekent een wijziging in beleid op de kwaliteit van de dienstverlening? Et cetera. Het is voor ons erg belangrijk om signalen te ontvangen van onze achterban, daar kunnen wij iets mee en als blijkt dat er meerdere signalen zijn over een bepaald onderwerp bespreken wij dit met de bestuurder. Een belangrijk speerpunt voor de cliëntenraad voor aankomend jaar is beter contact met de achterban. Momenteel zijn wij druk bezig om hier een goede invulling aan te geven. We houden jullie via social media op de hoogte met korte berichten. Via onze website kunnen jullie de CRF adviezen en besluiten hierover van de bestuurder lezen. Zie verder in deze nieuwsbrief voor meer informatie hierover.

2 Deze maand heeft de cliëntenraad een belangrijk advies gegeven over de aanpassing organisatiestructuur die de bestuurder wil gaan inzetten. Het advies is te lezen op onze website. Ik ben trots op deze nieuwe cliëntenraad dat we zo n moeilijke maar belangrijke adviesaanvraag met elkaar hebben kunnen behandelen. Er is nog genoeg werk te doen de komende tijd. Wij houden u graag op de hoogte via social media en onze website. Tot slot wil ik de leden van de CRF veel succes en een goede samenwerking wensen deze komende zittingsperiode! Marieke van Gastel Voorzitter cliëntenraad Fokus Evaluatie verkiezingen 2018 De CRF heeft in 2018 voor het eerst digitale verkiezingen georganiseerd. Dat was voor iedereen een nieuwe werkwijze en dus soms zoeken en zelfs het wiel opnieuw uitvinden. We hebben hier onder andere van geleerd dat we meer aandacht aan de CRF verkiezingen moeten besteden via social media. Wat ons verder is opgevallen is dat er meer mensen hebben gestemd dan in 2015, namelijk 33,37%. En dat er van de papieren stemmers veel minder mensen hebben gestemd, namelijk 18,18 %. We willen graag weten hoe de cliënten het digitaal stemmen hebben ervaren. Laat het ons weten door onderstaande vragen te beantwoorden: 1. Waren er problemen waar je tegenaan liep bij het digitale stemproces? 2. Hoe was de toegankelijkheid en de leesbaarheid van de link naar het verkiezingsbureau? 3. Was de motivatietekst van de kandidaten duidelijk? 4. Heb je suggesties voor verbetering? Stuur je antwoorden aan verkiezingen@clientenraadfokus.nl. In de volgende nieuwsbrief van juni meer hierover. De verkiezingscommissie Cliëntvertrouwenspersoon Bij vragen of ontevredenheid is één van de mogelijkheden die u als cliënt heeft het benaderen van de cliëntvertrouwenspersoon (CVP). Deze kunt u vragen om advies en ondersteuning bij het bespreken van een mogelijke klacht naar Fokus. De CVP maakt geen deel uit van de Fokus-organisatie om zo de neutraliteit te bewaken. Voor cliënten van Fokus was na het vertrek van Zoi Smits (die namens Quasir jarenlang de cliëntvertrouwenspersoon geweest) mevrouw Jarma

3 Maas tijdelijk waarnemer geweest, zij is 7 januari gestopt. In afwachting van een meer definitieve invulling fungeren Willemien Hoogvliet en Margrietha Dijkstra van Quasir als nieuwe waarnemende cliëntvertrouwenspersonen. U kunt hen bereiken op (06) , per via cvp.fokus@quasir.nl of per post (Cliëntvertrouwenspersoon, p/a Fokus, Postbus 6124, 9702 HC Groningen). Deze post wordt ongeopend doorgestuurd. Beantwoording volgt normaal gesproken binnen een week na ontvangst van het bericht. De cliëntenraad wordt betrokken bij het proces om tot een definitieve invulling te komen van de rol als CVP. In een volgende nieuwsbrief volgt meer informatie. CRF agenda In deze rubriek informeren we u over de CRF activiteiten. Adviezen In november 2018 hebben we advies uitgebracht over het sleutelbeleid. Aanleiding hiertoe was het gebruik van de moedersleutel en de mogelijkheid om veiligheidsafspraken vast te leggen in de clientgegevensmap (CGM). Afgesproken is; de moedersleutel wordt alleen gebruikt bij een alarmopvolging of technische storing. In andere situaties, bijvoorbeeld voor een veiligheidsafspraak (bv, een controlemoment) kan je deze afspraak vastleggen in je CGM, hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigen huissleutel. Hiervoor wordt er een sleutelverklaring ondertekent. In februari/maart zijn we druk geweest om een advies uit te brengen over de aanpassing van de organisatiestructuur. Om een gedegen advies te kunnen geven hebben we ons laten ondersteunen door Het LSR (Landelijk steunpunt (Mede) Zeggenschap). In het advies zijn de volgende overwegingen meegenomen: mate van verbetering veiligheid; kwaliteit van dienstverlening, eigen regie en intentie Fokusconcept. Ook hebben we in het advies ontvangen signalen van het laatste jaar over de afhandeling van klachten, het Expertiseteam, de kwaliteit van dienstverlening, bejegening en de communicatie vanuit de ADL-teams meegenomen. Kijk voor adviezen en besluiten bestuurder Jeroen Lambriks op: Politiek We vinden het van belang om het Fokusconcept onder de aandacht te brengen van de politiek. Omdat het laten zien vaak duidelijk maakt wat eigen regie in, voor ons, alledaagse zaken inhoudt. Zo spraken we in februari met John Kerstens, lid Tweede Kamer voor de PvdA, in Fokusproject Kronenburg in Arnhem. Wij spraken met hem over het concept, de overgangsregeling Wlz indiceerbaren en het grote tekort aan aangepaste woningen in Nederland. Tevens bezocht John drie cliënten en sprak met hen over hun ervaringen. Het was een fijne ontmoeting en leuk gesprek. Bedankt John Kerstens, we houden contact! Met opmerkingen [Mv1]: Ook even melden dat we bijgepraat hebben met Evert Jan Slootweg CDA.

4 Column In de Supermarkt Ik sta met mijn rolstoel voor het vak soepen geparkeerd, als er van rechts een klein mensje op mij afkomt. Ik denk 4 of 5 jaar Zijn donkere ogen blijven gefascineerd aan mij hangen. Ik heb geen illusie: hij vindt vooral mijn rolstoel prachtig. Er ontstaat een rimpel op zijn voorhoofd. Ik voel de vragen branden en ik kijk hem bemoedigend aan. En dan komt het. hoe ga jij in bed, ga je dan erin rijden? Even flitst het door mijn hoofd: adl-er, plafond-lift, hoog-laag bed en ik besluit dat dit geen optie is als antwoord. Ik zeg nee niet rijden hoor, ik rol zooo uit mijn stoel het bed in. Oh lachen, zegt hij en zonder enige verdere belangstelling, rent hij naar de pizza s. Ik ga mijn maag ook vullen zodat ik makkelijk die avond mijn bed in rol. Irene, maart 2019 Heeft u zelf een idee voor een column? Stuur dan een berichtje aan nieuwsbrief@clientenraadfokus.nl Met de focus op: Fokus Antonius Utrecht Hoe ziet de omgeving er uit? Is het er natuur, zijn er winkels? Of juist niet? In deze rubriek laten we een cliënt van een project vertellen over de omgeving. Mocht u van plan zijn om in een andere stad te willen wonen heeft u alvast een idee over hoe het er uit ziet. Fokus project Utrecht Antonius Sinds 16 jaar woon ik in één van de mooiste wijken van Utrecht met uitzicht op het monumentale voormalige Antoniusgasthuis. De locatie van mijn woning is ideaal als het gaat om de afstand tot de stad en de natuur. Mocht ik op een mooie voorjaarsdag niet al teveel willen, dan kan ik binnen enkele minuten mijn vertier zoeken in het Wilhelminapark waar het bij mooi weer altijd gezellig bevolkt is met talloze studenten uit binnen -en buitenland. Een kwartiertje doorrijden en ik ben in de binnenstad van Utrecht, waar men -ook bij slecht weer- heerlijk kan winkelen in het prachtig verbouwde winkelcomplex Hoog Catharijne. Rijd ik in tegenovergestelde richting, dan genieten van de rust en de natuur van Rhijnouwen of een rondje maken langs de aldaar voor melk, fruit en groenten. Al met al is het een omgeving om van te hoop dan ook nog heel lang te kunnen genieten van mijn zo geliefde stek in Fokus-Antonius. kan ik landgoed boerderijen houden. Ik Natuur rondom landgoed Rhijnouwen Elly Otjens, Utrecht

5 Wilt u iets schrijven over uw omgeving? Stuur een berichtje aan nieuwsbrief@clientenraadfokus.nl. Contact U kunt ons op verschillende manieren bereiken. Post kan gestuurd worden naar cliëntenraad Fokus, p/a Postbus 6124, 9702 HC Groningen. Brieven worden zonder inzage door Fokus aan de CRF doorgestuurd. Per zijn we bereikbaar via info@clientenraadfokus.nl. Het dagelijks bestuur: db@clientenraadfokus.nl. Voor suggesties en reacties op deze nieuwsbrief: nieuwsbrief@clientenraadfokus.nl.

Nieuwsbrief Cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Cliëntenraad Fokus (CRF). Dit is nummer 1, maart 2017.

Nieuwsbrief Cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Cliëntenraad Fokus (CRF). Dit is nummer 1, maart 2017. Nieuwsbrief Cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Cliëntenraad Fokus (CRF). Dit is nummer 1, maart 2017. Voorwoord Het voorjaar zit in de lucht. De zon laat zich weer zien. Al het oude

Nadere informatie

Nieuwsbrief cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de cliëntenraad Fokus (CRF). Dit is nummer 2, december 2016.

Nieuwsbrief cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de cliëntenraad Fokus (CRF). Dit is nummer 2, december 2016. Nieuwsbrief cliëntenraad Fokus Deze nieuwsbrief is een uitgave van de cliëntenraad Fokus (CRF). Dit is nummer 2, december 2016. Voorwoord In de laatste maand van het jaar kijken we vast vooruit naar 2017.

Nadere informatie

Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2017

Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2017 Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2017 Voorwoord 2017 was een jaar met een diversiteit aan activiteiten. Naast onze vergaderingen hebben we regelmatig gesprekken met het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn

Nadere informatie

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2016

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2016 CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Jaarverslag 2016 Inleiding jaarverslag CAR 2016 Met dit jaarverslag wil de Cliëntenadviesraad (CAR) van het Centrum voor Revalidatie

Nadere informatie

Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2015

Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2015 Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2015 Voorwoord Ik kijk terug op een turbulent jaar waarin de medezeggenschap een stevige rol heeft gespeeld. Zo heeft de cliëntenraad Fokus (CRF) voor het eerst nietigheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLIËNTENRAAD LISTER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLIËNTENRAAD LISTER HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLIËNTENRAAD LISTER September 2015 Doelstelling Het doel van de Cliëntenraad is het, binnen het kader van de doelstelling van Lister, behartigen van de gemeenschappelijke belangen

Nadere informatie

Hebt u een klacht over Fokus? Dan horen wij die graag!

Hebt u een klacht over Fokus? Dan horen wij die graag! Hebt u een klacht over Fokus? Dan horen wij die graag! Hebt u een klacht over Fokus? Dan horen wij die graag! Fokus vindt kwaliteit, samenwerking en klanttevredenheid heel belangrijk. Het liefst horen

Nadere informatie

Voornoemde adviesaanvraag is met de CRF besproken in de overlegvergadering van 19 december 2018.

Voornoemde adviesaanvraag is met de CRF besproken in de overlegvergadering van 19 december 2018. Aan Medewerkers Fokus Van Raad van bestuur (RvB) Kopie RvT, MT, OR en CRF Datum 6 maart 2019 Betreft Besluit aanpassing organisatiestructuur Bijlagen Organogram Advies OR inzake aanpassing structuur inzake

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Jaarverslag 2018 Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Vastgesteld April 2019 Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Veluwe & Veluwe Vallei 1. Inleiding Vanuit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorg)

Nadere informatie

CLIËNTENRAAD. Beleidsplan. Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode De cliënt als partner

CLIËNTENRAAD. Beleidsplan. Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode De cliënt als partner Beleidsplan Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode 2012 2016 De cliënt als partner 1 Inleiding De cliënt als partner In de afgelopen beleidsperiode heeft er in het Martini Ziekenhuis een verandering van

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 cliëntvertrouwenspersonen

Jaarverslag 2017 cliëntvertrouwenspersonen Jaarverslag 2017 cliëntvertrouwenspersonen Humanitas DMH Rosemarijn van der Laan cliëntvertrouwenspersoon Rayon Noord Jeanet de Fluiter cliëntvertrouwenspersoon Rayon Zuid, Midden en Noord Vera Hartings

Nadere informatie

Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap

Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap Hoe werkt het? Medezeggenschap van cliënten is belangrijk. Wanneer is er sterke medezeggenschap? Dat is niet zo makkelijk te bepalen. Dit hulpmiddel helpt om afspraken

Nadere informatie

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad & CENTRALE CLIËNTENRAAD 2018 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Centrale Cliëntenraad. Hierin lees je wat wij in 2018 hebben gedaan. Veel

Nadere informatie

Over het LSR Advies Informatie Coach of ondersteuner voor de raad Kijken hoe de raad werkt Kwaliteitsonderzoek...

Over het LSR Advies Informatie Coach of ondersteuner voor de raad Kijken hoe de raad werkt Kwaliteitsonderzoek... Inhoud Over het LSR... 5 Advies... 6 Informatie... 8 Coach of ondersteuner voor de raad... 10 Kijken hoe de raad werkt... 10 Kwaliteitsonderzoek... 10 Cursussen en bijeenkomsten... 11 Cliëntvertrouwenspersoon...

Nadere informatie

Communicatiekit Leren en Verbeteren met Ervaringen

Communicatiekit Leren en Verbeteren met Ervaringen Communicatiekit Leren en Verbeteren met Ervaringen Toolkit communicatie is bedoeld voor iedereen die hieraan kan en wil bijdragen: van gemeenten tot jeugdhulpaanbieders en van cliënt- en brancheorganisaties

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

1.5 Reglement cliëntenraad

1.5 Reglement cliëntenraad 1.5 Reglement cliëntenraad Versiedatum: 11-02-2019 Pagina 1 van 4 Inleiding In de ontwikkelingsfase van Stichting Ela is er een duidelijke visie geformuleerd. Onze cliënten hebben in het verleden weinig

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie de Lelystee, InteraktContour 1 Utrecht, oktober 2013 Geschreven door: Tiddo Evenhuis Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright

Nadere informatie

INFORMATIE CLIËNTENRAAD RUMAH KITA

INFORMATIE CLIËNTENRAAD RUMAH KITA INFORMATIE CLIËNTENRAAD RUMAH KITA VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Kennismaking met de cliëntenraad van Rumah Kita: geeft bewoners een stem! Sinds 1996 is bij wet vastgesteld dat elke zorgaanbieder een cliëntenraad

Nadere informatie

Advies Herontwerp Cliëntenraad Fokus

Advies Herontwerp Cliëntenraad Fokus Advies Herontwerp Cliëntenraad Fokus Datum: 14 oktober 2015 Versie: Definitief Auteur: Cliëntenraad Fokus, Edwin Nagelsmith Cliëntenraad Fokus Postbus 6124 9704 HC Groningen E info@clientenraadfokus.nl

Nadere informatie

Zo werkt het! Cliënten praten mee!

Zo werkt het! Cliënten praten mee! Zo werkt het! Cliënten praten mee! De informatie in dit boekje is ook van toepassing op de verwantenraden bij Zozijn. Dit boekje is van:. Cliëntenraad:. Coach:. Telefoon-nummer coach:. 1 Inhoud 1. De wet

Nadere informatie

Plannen en geldzaken van de locatie of instelling

Plannen en geldzaken van de locatie of instelling Plannen en geldzaken van de locatie of instelling Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg ictogrammen Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Plannen en geldzaken van de

Nadere informatie

Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2016

Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2016 Jaarverslag cliëntenraad Fokus 2016 Voorwoord Het jaar 2016 is een druk jaar geweest voor de medezeggenschap. In de nieuwe structuur van Fokus, rondom de zelforganiserende teams, zijn veel werkgroepen

Nadere informatie

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster Versiedatum Evaluatiedatum Proceseigenaar HKZ-norm Augustus 2000 2007 Raad van Bestuur 4.18 Model-huishoudelijk reglement Augustus 2000 Ten geleide De wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Nadere informatie

INFORMATIE CLIENTENRAAD RUMAH KITA

INFORMATIE CLIENTENRAAD RUMAH KITA INFORMATIE CLIENTENRAAD RUMAH KITA UITGAVE JANUARI 2015 VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Vertegenwoordigers cliëntenraad Kennismaking met de cliëntenraad van Rumah Kita: Bart Kreefft Kleinschalig wonen Marja Morskieft

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie de Meidoorn, InteraktContour Utrecht, juli 2013 Geschreven door: Sita Bakker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl

Nadere informatie

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? De cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten. Alle mensen die bij Syndion ondersteuning krijgen zijn

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus 2017 Voorwoord Hierbij presenteer ik u het Jaarverslag 2017 van de Centrale Cliëntenraad (CCR) van Bartiméus. Bij Bartiméus staat de cliënt centraal. Door goed

Nadere informatie

Mocht jij bij deze verkiezingen stemmen? Heb je bij deze verkiezingen ook gestemd? Ja 55,9% Nee 44,1% Totaal. Ja 98,5% Nee 1,4% Zeg ik niet 0,1%

Mocht jij bij deze verkiezingen stemmen? Heb je bij deze verkiezingen ook gestemd? Ja 55,9% Nee 44,1% Totaal. Ja 98,5% Nee 1,4% Zeg ik niet 0,1% Mocht jij bij deze verkiezingen stemmen? Ja 55,9% Nee 44,1% Heb je bij deze verkiezingen ook gestemd? Ja 98,5% Nee 1,4% Zeg ik niet 0,1% Op welke partij heb je gestemd? PvdA 27,1% D66 17,9% VVD 16,4% SP

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging Werk- en leercentrum de Plint. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging Werk- en leercentrum de Plint. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap pleging Werk- en leercentrum de Plint 1 Utrecht, 5 augustus 2013 Geschreven door: Rinskje Dijkstra Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel 1 Utrecht, 6 augustus 2013 Geschreven door: Harmke van den Akker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Landsherenpoort (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Landsherenpoort (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Landsherenpoort (InteraktContour) Utrecht, december 2013 Geschreven door: drs. Emiel Dekker Postbus 8224 3503 RE Utrecht

Nadere informatie

Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling

Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling Ben je ontevreden? Vertel het ons! Hersenletsel verandert je leven. InteraktContour helpt je graag te ontdekken wat nog wel kan om weer grip

Nadere informatie

Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T

Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN 2016-2017 CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T September 2016 INHOUDSOPGAVE Samenstelling Clientenraad ZGAO 2016 2 Positie 2 Thema's 2 Overleggen 3 Clientenraadsvergaderingen

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Actviteitencentrum AC de Factorij, InteraktContour Utrecht, augustus 2013 Geschreven door: Martin Hofman Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33

Nadere informatie

OC NIEUWSBRIEF. Nieuwe opzet nieuwsbrief. Inhoud. Nummer 1 - februari 2014. Voor alle leden van de oudercommissies

OC NIEUWSBRIEF. Nieuwe opzet nieuwsbrief. Inhoud. Nummer 1 - februari 2014. Voor alle leden van de oudercommissies OC NIEUWSBRIEF Nieuwe opzet nieuwsbrief Voor alle leden van de oudercommissies Voor Kindercentrum WereldKids is 014 een bijzonder jaar; we bestaan 10 jaar. Wij zijn trots dat wij dit met elkaar hebben

Nadere informatie

Even voorstellen: de cliëntenraad. Tevreden patiënten... daar doen we alles voor!

Even voorstellen: de cliëntenraad. Tevreden patiënten... daar doen we alles voor! Even voorstellen: de cliëntenraad Tevreden patiënten... daar doen we alles voor! Wat doet de Cliëntenraad (CR) van het St.Jans Gasthuis Weert voor u? De CR behartigt de gemeenschappelijk belangen van cliënten

Nadere informatie

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nissewaard Nr. 43180 1 maart 2018 Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD De ondernemingsraad van de

Nadere informatie

voor cliëntenraden en lokale groepen Stichting CliP steunpunt participatiebevordering en armoedebestrijding

voor cliëntenraden en lokale groepen Stichting CliP steunpunt participatiebevordering en armoedebestrijding voor cliëntenraden en lokale groepen Stichting CliP steunpunt participatiebevordering en armoedebestrijding Ons aanbod Met onze cursussen sluiten we zo goed mogelijk aan bij de cliëntenraad of lokale groep.

Nadere informatie

Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente

Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente Stichting Vilente, uitgave juni 2015 Inhoudsopgave Bent u niet tevreden? 3 Bij wie kunt u terecht? 4 Verbeteren van kwaliteit en tevredenheid 5 Klachtencommissie

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Team Samen Sterk

Nieuwsbrief. Team Samen Sterk Nieuwsbrief Team Samen Sterk Maart 2017 In dit nummer: plan 2017 Samen Sterk, Wat? App!, netwerk cursus Die ken ik!, het beste idee van Groenlo, open dag Graafschap college Groenlo, opleiding ervaringsdeskundigen

Nadere informatie

DE CLIËNTENRAAD. Uw mening horen wij graag. mei 2016

DE CLIËNTENRAAD. Uw mening horen wij graag. mei 2016 DE CLIËNTENRAAD Uw mening horen wij graag mei 2016 Cliëntenraad Horizon Zorgcentrum Boeier 2 1721 GA Broek op Langedijk Tel. 0226 314430 info@horizonzorgcentrum.nl www.horizonzorgcentrum.nl Uw mening Uw

Nadere informatie

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers Informatieblad Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers 1 Intro Op 21 maart 2018 gaat Nederland naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. De verkiezingen

Nadere informatie

C liëntenraad Waterlandziekenhuis

C liëntenraad Waterlandziekenhuis C liëntenraad Waterlandziekenhuis Jaarverslag 2013 lnhoud 1. Voon voord...,... 2. Samenstelling Cliëntenraad in 2013... 3. Visie Cliëntenraad... 4. Bevoegdheden van de Cliëntenraad... 5. Werkwijze van

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Cliëntenraad revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2013 Cliëntenraad revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2013 Cliëntenraad revalidatiecentrum Roessingh Februari 2014 Cliëntenraad In maart 1999 is in revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

JAARVERSLAG Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord

JAARVERSLAG Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord JAARVERSLAG 2018 Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord Inleiding Met dit jaarverslag wil de Cliëntenadviesraad van het Centrum voor Revalidatie Beatrixoord patiënten,

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? Iedereen die bij Syndion ondersteuning krijgt is cliënt van Syndion. Cliëntenraden komen op voor de belangen

Nadere informatie

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Datum: 08-09-2010 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: Het witte Huis te Borne Aanwezig: Johan Ooink op den Dijk, Bert Hendriks, Dini

Nadere informatie

Cliëntenraad. medezeggenschap voor cliënten.

Cliëntenraad. medezeggenschap voor cliënten. Cliëntenraad medezeggenschap voor cliënten www.pleyade.nl De cliënt is ervaringsdeskundige Leven zoals u gewend bent Wanneer u in een zorginstelling woont of gebruik maakt van de diensten van de thuiszorg,

Nadere informatie

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D Belangenbehartiging voor u C L I Ë NTE N R A A D Cliëntenraad Als u ouder wordt en u krijgt te maken met beperkingen, wilt u het liefste in uw eigen woning en omgeving blijven. Helaas is dat niet voor

Nadere informatie

verslag 19 juni 2017 Jos Verkooijen Randolph Schra gast ondersteuning verslag

verslag 19 juni 2017 Jos Verkooijen Randolph Schra gast ondersteuning verslag verslag 19 juni 2017 aanwezig Harry Beekman Lara Margaret Wouter Roozendaal Randolph Schra Jos Verkooijen Wilma van Leyen Jaap Krikke Vincent Vodde gast ondersteuning verslag Adrie de Bruijn Cretia van

Nadere informatie

E- book. 5 werkvormen met post- its. LaCretio ondersteunt trainers met het geven en ontwikkelen van hun training!

E- book. 5 werkvormen met post- its. LaCretio ondersteunt trainers met het geven en ontwikkelen van hun training! E- book 5 werkvormen met post- its LaCretio ondersteunt trainers met het geven en ontwikkelen van hun training! Inleiding Post- its, ze zijn er in allerlei verschillende kleuren, maten en merken. Ik heb

Nadere informatie

WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden

WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden Welkom in de cliëntenraad is een uitgave van LOC Zeggenschap in zorg. LOC is er voor cliëntenraden in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang,

Nadere informatie

Markt met een toekomst

Markt met een toekomst Markt met een toekomst 4 februari 2018 Inhoud: Inleiding Poll Het plan Voors en tegens Conclusie Inleiding. In mijn omgeving en op social media hoor ik veel gemopper over de dinsdagmarkt van Purmerend.

Nadere informatie

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012 Maart 2012 We zullen doorgaan In deze nieuwsbrief een nieuw gezicht: Diana Davelaar. Diana is de opvolger van Patrick Veenendaal. Patrick moest om gezondheidsredenen stoppen. Diana heeft in oktober het

Nadere informatie

De cliëntenraad. Uw mening horen wij graag!

De cliëntenraad. Uw mening horen wij graag! Zorgcentrum Horizon De cliëntenraad Uw mening horen wij graag! De cliëntenraad Inhoud Uw mening horen wij graag Uw mening 4 Wat is een cliëntenraad 4 Lid worden van de cliëntenraad? 5 Wat doet een cliëntenraad?

Nadere informatie

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt!

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt! Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum Uw mening telt! Inleiding De mening van cliënten en bezoekers is belangrijk voor het Zuyderland Medisch Centrum. Sinds 30 september 1998 heeft het ziekenhuis dan

Nadere informatie

Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden

Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden Picto versie (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden bij SDW De woorden waar een streep onder staat worden uitgelegd

Nadere informatie

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 In deze nieuwsbrief: Samenstelling van de cliëntenraad... - 1 - Vacature vertegenwoordiger het Grotenhuis... - 2 - Informatievoorziening... - 2 - Terugblik op 2016...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND

JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND Amstelveen, 10 september 2013 Voorwoord De cliëntenraad van Ziekenhuis Amstelland doet hierbij verslag van haar activiteiten over het jaar 2012. De cliëntenraad

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2018

Jaarverslag Cliëntenraad 2018 Jaarverslag Cliëntenraad 2018 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond centraal in 2018. Dit heeft de cliëntenraad ingevuld door adviezen te geven aan de

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Nummer: 13 7 maart 2014

Nummer: 13 7 maart 2014 Nummer: 13 7 maart 2014 Agenda: Dag Activiteit Maandag 10-3 Start schoolproject Maandag 10-3 OR & MR 18:30 Woensdag 12-3 Bapo Ingrid / groep 3 en 4/5 tennisclinic Vrijdag 14-3 Groep 3 Film Brammetje Baas

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2018 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2018 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2018 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van de cliëntenraad 6 Cliëntenraad ondersteuner 6 Vergaderingen

Nadere informatie

nummer 29 januari 2018

nummer 29 januari 2018 nummer 29 januari 2018 lees alle afspraken in het nieuwe besluit medezeggenschap de nieuwe CCR n CCR achterban bijeenkomst interviews met Harry, Nico en Ineke de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat

Nadere informatie

Clientenadviesraad locatie Beatrixoord UMCG Centrum voor Revalidatie. Jaarverslag 2014

Clientenadviesraad locatie Beatrixoord UMCG Centrum voor Revalidatie. Jaarverslag 2014 Clientenadviesraad locatie Beatrixoord UMCG Centrum voor Revalidatie Jaarverslag 2014 Leden van de CAR per 31 december 2014: Mevrouw Y.B. van der Waart (voorzitter) Mevrouw J.F. Dirks De heer E.J. Sol

Nadere informatie

KCO. Reglement Centrale Cliëntenraad Stichting Kindcentrum Oisterwijk (Medezeggenschap voor ouders/ verzorgers)

KCO. Reglement Centrale Cliëntenraad Stichting Kindcentrum Oisterwijk (Medezeggenschap voor ouders/ verzorgers) Reglement Centrale Cliëntenraad Stichting Kindcentrum Oisterwijk (Medezeggenschap voor ouders/ verzorgers) Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Cliënt(e): Degene die gebruik maakt van de hulp en/of dienstverlening

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017 Beste ouders, De komende weken komt de Rank steeds meer in het teken te staan van de middeleeuwen. Elke groep werkt op zijn eigen manier aan het thema.

Nadere informatie

Cliëntenraad Thuiszorg Marga Klompé Jaarverslag 2018

Cliëntenraad Thuiszorg Marga Klompé Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Thuiszorg Marga Klompé Jaarverslag 2018 Voorwoord van de Cliëntenraad Oost Gelre Beste mensen, Het jaar 2018 is weer voorbij en dan is het tijd om even terug te blikken op het afgelopen jaar,

Nadere informatie

Jaarplan 2019 (inclusief begroting)

Jaarplan 2019 (inclusief begroting) Jaarplan 2019 (inclusief begroting) 1 Jaarplan 2019 Alweer het vierde jaarplan van de Cliëntenraad. Ook nu weer een klein document met inbegrip van onze begroting. We zijn nu gewend aan deze werkwijze.

Nadere informatie

10 lezers van de krant aan het woord. nummer 10 januari 2013

10 lezers van de krant aan het woord. nummer 10 januari 2013 10 lezers van de krant aan het woord nummer 10 januari 2013 de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Arco Boogaard cliëntenraad de Waaier + de Schelp Anita van Dinteren cliëntenraad Polderhuis

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017 2020 Werkplan 2018 Collectieve belangenbehartiging en dienstverlening van en voor mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders/vertegenwoordigers Platform VG ZOB/Beleid 1 INLEIDING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2019

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2019 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2019 Horn, oktober 2018 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs

Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs Over het Sociaal Projectplan en het plan voor sloop en nieuwbouw 15 november 2018 Drs. G. Jager 1 uitgever Woonbond kennis- en adviescentrum Postbus 3389 1001

Nadere informatie

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2015

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2015 CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Jaarverslag 2015 Leden van de CAR in 2015 Mevrouw Y.B. van der Waart (voorzitter) Mevrouw J.F. Dirks De heer E.J. Sol (vicevoorzitter)

Nadere informatie

OR-INFO. Nieuwsbrief van de OR van Stichting Wijkwerk, nummer 27, voorjaar 2016

OR-INFO. Nieuwsbrief van de OR van Stichting Wijkwerk, nummer 27, voorjaar 2016 OR-INFO Nieuwsbrief van de OR van Stichting Wijkwerk, nummer 27, voorjaar 2016 Noodoproep Vorig jaar rond deze tijd bestond de OR nog maar uit één persoon. Na een brandbrief meldden zich toen 4 nieuwe

Nadere informatie

s Middags ziet David haar ook weer aankomen. Vanaf de andere kant; de kant van de stad. Iedere dag fietst ze langs het huis van David.

s Middags ziet David haar ook weer aankomen. Vanaf de andere kant; de kant van de stad. Iedere dag fietst ze langs het huis van David. In de wind Over de dijk fietst een meisje. Vijftien is ze, en ze heet Laura. Ze trapt tegen de wind in. David ziet haar elke dag, vanuit zijn hoge raam. s Morgens fietst ze naar de stad, naar school. s

Nadere informatie

HELP! HET DOEK IS ZOEK! voorlees verhaal. in de klas

HELP! HET DOEK IS ZOEK! voorlees verhaal. in de klas ? HELP! HET DOEK IS ZOEK! voorlees in de klas Slide 1 Dag allemaal! Dit ben ik! Die mevrouw in dat schilderij. Met die prachtige kraag en die dure zwarte jurk. Ik heb jullie nodig! Er is vannacht iets

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

CoK - Cliënten over Kwaliteit

CoK - Cliënten over Kwaliteit CoK - Cliënten over Kwaliteit Inleiding Kwaliteit van leven, kwaliteit van bestaan, kwaliteit in de zorg krijgen steeds meer aandacht. Het zijn belangrijke aandachtspunten voor medewerkers, management

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad pag. 4 3. Bevoegdheden van de cliëntenraad pag. 5 4. Activiteiten 4.1 Vergaderingen

Nadere informatie

INLEIDING. Na de opsomming van de drie mogelijkheden beschrijven we in het kort hoe een en ander per mogelijkheid in zijn werk gaat.

INLEIDING. Na de opsomming van de drie mogelijkheden beschrijven we in het kort hoe een en ander per mogelijkheid in zijn werk gaat. 1 INLEIDING Doorgaans heeft S&L Zorg tevreden cliënten. Toch kan er wel eens iets mis gaan. Er ontstaat een klacht over de geboden dienstverlening, de bejegening, of over een besluit dat is genomen. Blijf

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op klagen? 2. Wat kun je doen met een klacht? 3. Wie kan je helpen

Nadere informatie

Roodspraak 17 juni 2013

Roodspraak 17 juni 2013 Roodspraak 17 juni 2013 Redactie Roodspraak/website Bij het bestuur kwam een e-mail van Henk Timmer of de naam van de nieuwsbrief gewijzigd kon worden in Roodspraak. Het bestuur vond dit een geweldig goed

Nadere informatie

Visie op medezeggenschap van cliënten en familie van Abrona

Visie op medezeggenschap van cliënten en familie van Abrona Visie op medezeggenschap van cliënten en familie van Abrona Bestemd voor: Abrona Geschreven door: Werkgroep Visie op Medezeggenschap, bestaande uit vertegenwoordiging van cliënten, familie, afdeling Medezeggenschap

Nadere informatie

OVV - NIEUWSFLITS augustus 2018

OVV - NIEUWSFLITS augustus 2018 OVV - NIEUWSFLITS augustus 2018 VAN HET BESTUUR Door middel van de nieuwsflits willen wij ouders, verwanten en bezoekvrijwilligers informeren over allerlei actuele zaken die voor hen van belang kunnen

Nadere informatie

Kwaliteitskader wijkverpleging

Kwaliteitskader wijkverpleging Kwaliteitskader wijkverpleging Zeggenschap in de wijk, handreiking voor cliëntenraden Uitgave van LOC Waardevolle zorg - april 2019 Wees welkom om de informatie uit deze brochure verder te verspreiden.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2014 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2014 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2014 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2014 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

Vergaderen. Wat is dat? Waarom moet dat? Dit is het boekje van..

Vergaderen. Wat is dat? Waarom moet dat? Dit is het boekje van.. Vergaderen Wat is dat? Waarom moet dat? Dit is het boekje van.. 1. Wat is vergaderen? 1. Uitleg vragen en geven Jij mag vragen stellen aan je begeleiders. Ook de begeleiding heeft soms nieuws om te vertellen.

Nadere informatie

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. Vragen en antwoorden over de ideeënmarkt De raad van Beuningen organiseert deze ideeënmarkt voor het eerst, dus voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden) voor u op

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale cliëntenraad en de Robert Coppes Stichting

Samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale cliëntenraad en de Robert Coppes Stichting Samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale cliëntenraad en de Robert Coppes Stichting Samenwerkingsovereenkomst locale cliëntenraad en directie RCS, versie juli 2006 1 Begripsomschrijvingen De cliënt:

Nadere informatie

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee.

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee. BRUIDSFOTOGRAFIE Wij hebben zojuist de slideshow bekeken en WOWWWWW wat zijn de foto s mooi geworden! Wij zijn er echt heel blij mee!! 1000000x dank dat jij de mooiste dag uit ons leven vast hebt willen

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 Horn, november 2017 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie