Verkorte handleiding WoDy versie 3.4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkorte handleiding WoDy versie 3.4"

Transcriptie

1 1 Verkorte handleiding WoDy versie 3.4 WoDy is een woordvoorspellingsprogramma met ondersteuning tijdens het schrijven en het lezen. Er zijn twee versies van WoDy beschikbaar: WoDy (basisversie) is de eentalige versie met schrijf- en leesondersteuning voor het Nederlands (of het Frans). WoDy Multi is de meertalige versie van WoDy. Dit is de basisversie van WoDy aangevuld met Frans, Engels en Duits, met ondersteuning van werkwoorden, homofonen en een vertalend woordenboek voor die talen. De uitgebreide handleiding van WoDy is te raadplegen via F1. Een andere mogelijkheid om de handleiding te raadplegen, is klikken op het vraagteken (Helpknop), links van het rode kruisje om het venster te sluiten. Deze knop is beschikbaar in het opstartvenster (Kies gebruiker) en het venster Instellingen. Wens je ook te werken met pdf's, dan verwijzen we je naar de nieuwere software Alinea ( Alinea werd niet mee verwerkt in, maar er is een verkorte handleiding voorzien via de online module. Dit programma kan ook gebruikt worden in combinatie met. 1 Installatie van WoDy WoDy is beschikbaar als vaste installatie op je pc (dvd-versie) en op USB-stick. De mobiele USB-versie kun je op om het even welke Windows-pc of -laptop gebruiken zodra de stick geregistreerd en geactiveerd is. Sluit dan de WoDy-stick aan op de USB-poort en start het programma via Windows Verkenner op. Open de map WoDy en dubbelklik op het programma WoDy. Alle instellingen worden op de stick bewaard, bovendien kun je er documenten op opslaan. Bij de dvd-versie installeer je WoDy eerst op je pc of laptop:

2 2 Als je de dvd in de dvd-lezer van je pc of laptop plaatst, start het installatievenster automatisch op. Kies Volgende. Kies nu de versie van WoDy die je aankocht: - WoDy - WoDy Multi (meertalige versie) Selecteer het woordenboek van jouw keuze en klik op Volgende. Klik op Installeren om de installatie uit te voeren.

3 3 Klik op Voltooien. 2 Activatie van WoDy De eerste keer moet je WoDy activeren (zowel voor de dvd-versie als voor de USBversie). Dit kun je doen op drie manieren, bij voorkeur online: - Online: zorg dat je verbonden bent met het internet en klik op. Geef je serienummer in (zie verpakking of factuur) met je naam en adres. Klik opnieuw op de groene pijl en geef je adres in. Klik een laatste maal op de groene pijl. Klik op Online activeren en je krijgt een melding als dit is gelukt. - Je kunt ook activeren via . Volg de instructies op het scherm. - Via de dvd-versie kun je ook dertig dagen (of honderd keer) gebruikmaken van de demoversie. Daarna dien je WoDy wel te activeren. Raadpleeg de uitgebreide handleiding van WoDy als je foutmeldingen krijgt.

4 4 3 Een gebruiker aanmaken of selecteren Vooraleer je WoDy kunt gebruiken, moet je eerst een gebruikersprofiel aanmaken via deze knop. Geef je naam in, kies een kleur, selecteer een bronlijst (= lijst van meest gebruikte woorden) en bevestig je keuze via de groene knop. In dit profiel worden al jouw voorkeuren opgeslagen. Vanaf de tweede keer dat je WoDy gebruikt, klik je op jouw naam en bevestig je je keuze via de groene knop onderaan. Via dit scherm kun je ook gebruikers verwijderen of functies blokkeren. Raadpleeg hiervoor de uitgebreide handleiding.

5 5 4 Het basisvenster van WoDy Bij het opstarten van WoDy krijg je dit venster te zien. Het venster kun je gebruiken in combinatie met elk programma waarin je kunt typen, zoals je tekstverwerker Microsoft Word, Kurzweil 3000 of een programma. In de thema s hieronder komen de verschillende knoppen aan bod. of Je kunt het basisvenster uitbreiden door rechts onderaan op de blauwe pijl te drukken. Dan verschijnen extra opties in het basisvenster:

6 6 5 Woordvoorspelling Dit is de woordvoorspellingsknop. Deze knop is automatisch ingeschakeld (oranje). Klik op de knop om de woordvoorspelling eventueel uit te schakelen (de knop wordt dan grijs). De woordvoorspeller probeert te voorspellen welk woord je wilt typen, zodat je minder fouten schrijft en het schrijven sneller vooruitgaat. Wanneer je begint te typen in je tekstverwerker of programma, komt het voorspellingsvenster tevoorschijn (twee kolommen): - De linkerkolom bevat voorspellingen op basis van de letters die je al getypt hebt. De woordvoorspeller vult deze letters aan tot woorden die je waarschijnlijk wenst te gebruiken. - In de rechterkolom wordt rekening gehouden met fouten die al in die eerste letters kunnen voorkomen. Er worden gecorrigeerde woorden voorgesteld. Je herkent deze kolom aan het toverstafje op de grijze invoegknoppen. De woorden kunnen verschillende kleuren hebben (aanpasbaar): - werkwoordsvormen in het blauw; - homofonen (woorden die hetzelfde klinken, maar anders worden geschreven) in het groen; - samengestelde woorden in het rood. Klik op het woord om te laten voorlezen.

7 7 Naast de woorden zie je in het woordvoorspellingsvenster verschillende pictogrammen (zie hieronder). Ga met je muis op het fototoestel staan om een afbeelding te zien van het woord. Deze afbeelding komt als pop-up tevoorschijn (boven op het woord). Klik op het woordenboek om de verklaring van het woord te lezen of te laten voorlezen in een apart woordenboekvenster. WoDy leest de verklaring uit het Van Dale Woordenboek automatisch voor. Met de groene invoegknop in het midden onderaan kun je het woord automatisch in je tekst voegen (op de plaats waar de cursor staat).

8 8 Klik op het potlood om een voorbeeldzin of een afbeelding te zien. Dit verschijnt ook in het woordenboekvenster, in een apart tabblad. WoDy leest de voorbeeldzin automatisch voor. Klik op het lijstje om de werkwoordsvervoegingen te raadplegen. Ook dit verschijnt in het woordenboekvenster, in een apart tabblad. Klik op de werkwoordsvormen om ze te laten voorlezen. Met de blauwe knop kun je de uitleg onderaan laten voorlezen. Een woord invoegen in je tekst kun je op meerdere manieren doen: 1. Dubbelklik op het woord. 2. Klik op het cijfer links van het woord. 3. Selecteer het woord (klik op het woord) en druk op Enter, een spatie of een leesteken. Het woord staat nu in je tekst, met spatie of leesteken (afhankelijk van wat je kiest). 4. Om de sneltoetsen te gebruiken, raadpleeg je de uitgebreide handleiding van WoDy.

9 9 Klik op de knop Instellingen van het basisvenster van WoDy om de instellingen voor het schrijven aan te passen (eerste tabblad): Hier kun je ook de instellingen voor het beeld aanpassen (derde tabblad):

10 10 Als je woorden typt die WoDy niet herkent, komen ze terecht in de wachtlijst. Via de groene en rode knop kun je de woorden toevoegen aan de woordenlijst of verwijderen. Via de knop Woordenlijsten beheren van het basisvenster van WoDy kun je bestaande woordenlijsten aanpassen en nieuwe lijsten toevoegen of verwijderen. Op die manier kun je de woordvoorspelling beter afstemmen op je schrijfopdracht en je eigen woordgebruik. Opgelet! In de eentalige versie van WoDy kun je enkel woorden voorspellen in het Nederlands, het voorlezen is ook mogelijk in het Engels, Frans en Duits. In de meertalige versie van WoDy (WoDy Multi en Combi) kun je woorden voorspellen in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Ook het voorlezen is mogelijk in deze vier talen, evenals het opzoeken van woorden in het woordenboek en het gebruik van homofonen, voorbeeldzinnen en afbeeldingen. Heel handig zijn ook de werkwoordvervoegingen die je kunt raadplegen in deze vier talen.

11 11 6 Spelling- en werkwoordcontrole Je kunt er ook voor kiezen om de tekst eerst te typen en dan pas te controleren op fouten. Hiervoor gebruik je de spelling- en werkwoordcontrole. Spelling- en werkwoordcontrole gebruiken kan op twee manieren: - Klik op de knop in het basisscherm van WoDy: het woordvoorspellingsvenster verschijnt met suggesties voor het woord waar de cursor staat. - Dubbelklik op een woord. Zorg dat je woordvoorspeller oranje is gekleurd. Opnieuw krijg je een venster met twee kolommen: - In de linkerkolom zijn de voorstellen gebaseerd op het volledige woord dat je hebt getypt (dus niet enkel op basis van de eerste letters). - In de rechterkolom staan suggesties waarbij rekening gehouden is met mogelijke spelfouten (zie toverstaf). Bovenaan staat het woord dat jij typte. Met de pijltjes links en rechts kun je naar het vorige of het volgende woord gaan. Opgelet! Deze functie werkt niet voor alle programma s op dezelfde manier. Raadpleeg de handleiding om te zien voor welke programma s je op een andere manier te werk moet gaan (zie Klassieke Ondersteuning). Aan de hand van correctieregels kun je de rechterkolom aanpassen aan de regels die jij moeilijk vindt. Met de groene +/-knop kun je aanduiden of WoDy rekening moet houden met jouw correctieregels of met het uitgebreide woordenboek om suggesties in de rechterkolom voor te stellen.

12 12 7 Woordenboek Van elk woord kun je de betekenis opzoeken in het Van Dale Pocketwoordenboek. Klik op deze knop in het basisvenster van WoDy (of klik op het woordenboekje naast het woord in het woordvoorspellingsvenster, zie hierboven bij punt 5). WoDy bevat een Nederlands Van Dale Pocketwoordenboek. Als je beschikt over WoDy Multi of WoDy Combi, kun je ook gebruikmaken van woordenboeken in het Frans, Engels en Duits (drie extra tabbladen bovenaan). - Het eerste tabblad geeft een voorbeeldzin en/of een afbeelding. - Het tweede tabblad geeft meer uitleg over de werkwoorden. - Het derde tabblad geeft de verklaring uit het Van Dale Woordenboek weer. - Het vierde, vijfde en zesde tabblad geeft de vertaling uit het Van Dale Woordenboek Frans, Engels en Duits weer. Als je leesknop geactiveerd is (zie punt 7), zal WoDy automatisch de verklaring van het Van Dale Woordenboek voorlezen. Onderaan vind je in het groen suggesties voor homofonen (woorden die hetzelfde klinken, maar anders worden gespeld). Klik op de +-knop en je ziet welke homofonen er mogelijk zijn. Ook daar kun je een voorbeeld (afbeelding, zin) van opvragen.

13 13 8 Voorleesfunctie Klik op deze knop in het basisvenster van WoDy om je tekst te laten voorlezen (of druk op F12): - vanaf de cursor; - of de geselecteerde tekst. In het uitgebreide basisvenster kun je de stem in- of uitschakelen. De tekst wordt gelezen met een dubbele markering (de zin in het geel, het woord in het blauw). Klik op de knop Instellingen van het basisvenster van WoDy om de instellingen voor het lezen aan te passen (tweede tabblad): Hier kun je de klembordlezer activeren. Telkens als je een tekst kopieert, verschijnt de tekst in het klembord en wordt hij voorgelezen. De klembordlezer activeren kan ook via het uitgebreide basisscherm van WoDy.

14 14 9 Interessante functies Raadpleeg de uitgebreide handleiding van WoDy als je nog meer te weten wilt komen over deze functies: - Woordenlijsten beheren - Extra woordenlijsten selecteren doe je via het uitgebreide basisvenster van WoDy: - Ook als je meer wilt weten over de manier waarop WoDy woorden selecteert en in volgorde plaatst, raadpleeg je het best de handleiding. - Via de instellingen kun je categorieën van woordcorrecties in- of uitschakelen, aanpassen en evalueren. - In het logboek (via Instellingen ) kun je nagaan welke correcties WoDy toepaste op basis van de woorden die jij selecteerde uit het voorspellingsvenster. Zo krijg je een idee van jouw meest voorkomende fouten. - Ook het werken met sneltoetsen kun je terugvinden in de handleiding van WoDy. 10 Meer weten over WoDy? Meer informatie over WoDy vind je terug op de website Je kunt er een handleiding raadplegen, een gratis demoversie aanvragen of downloaden, videohandleidingen downloaden (> producten > video) en antwoorden terugvinden op je vragen. Ga ook eens op zoek naar YouTube-filmpjes over WoDy. Schrijf je ten slotte in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle veranderingen.

Verkorte handleiding Alinea versie 1.3

Verkorte handleiding Alinea versie 1.3 1 Verkorte handleiding Alinea versie 1.3 1 Eerste gebruik van Alinea Alinea is beschikbaar als vaste installatie op je pc (downloadversie of dvd-versie), als USB-stick of als webabonnement. Je moet eerst

Nadere informatie

Aan de slag met L2S. versie 8

Aan de slag met L2S. versie 8 Aan de slag met L2S versie 8 1 Aan de slag met L2S Deze handleiding geeft u de basisinformatie over L2S. Een uitgebreide handleiding vindt u in de werkbalk van het programma onder Help. Hieronder staat

Nadere informatie

WoDy - handleiding. WoDy. WoDy (basispakket) WoDy Extra WoDy Multi WoDy Combi. Handleiding. Inclusief woordenboeken van. Pagina 1

WoDy - handleiding. WoDy. WoDy (basispakket) WoDy Extra WoDy Multi WoDy Combi. Handleiding. Inclusief woordenboeken van. Pagina 1 WoDy WoDy (basispakket) WoDy Extra WoDy Multi WoDy Combi Handleiding Inclusief woordenboeken van Pagina 1 WoDy - Handleiding Copyright 2016 Sensotec N.V. Alle rechten voorbehouden. Andere in dit document

Nadere informatie

K3000 Lees het web. voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Voor de Kurzweil 3000 gebruiker

K3000 Lees het web. voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Voor de Kurzweil 3000 gebruiker K3000 Lees het web voor Google Chrome en Mozilla Firefox Handleiding Voor de Kurzweil 3000 gebruiker Installatiegids en andere gidsen: via www.sensotec.be/k3000/extra of in de map Documentation op de installatie-dvd

Nadere informatie

Aan de slag met. IntoWords voor Windows (L2S) versie 9

Aan de slag met. IntoWords voor Windows (L2S) versie 9 Aan de slag met IntoWords voor Windows (L2S) versie 9 Aan de slag met IntoWords voor Windows / L2S Deze handleiding geeft u de basisinformatie over IntoWords voor Windows / L2S. Een uitgebreide handleiding

Nadere informatie

WoDy: een persoonlijke woordvoorspeller.

WoDy: een persoonlijke woordvoorspeller. WoDy: een persoonlijke woordvoorspeller. WoDy is een corrigerende en zelflerende woordvoorspeller voor mensen met dyslexie en dysorthografie. WoDy houdt rekening met verschillende soorten schrijffouten

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Verkorte handleiding Sprint Plus

Verkorte handleiding Sprint Plus 1 Verkorte handleiding Sprint Plus 1 Eerste gebruik van Sprint Plus Sprint Plus is beschikbaar als vaste installatie op je pc (cd-romversie) of als USBstick (Sprinto). Vanaf september 2017 is er ook een

Nadere informatie

Vanuit Kurzweil 3000: Open een Word- of een Kes-bestand. Om andere formaten te openen heb je de Scanversie van Kurzweil nodig.

Vanuit Kurzweil 3000: Open een Word- of een Kes-bestand. Om andere formaten te openen heb je de Scanversie van Kurzweil nodig. 1. Teksten laten voorlezen Kurzweil3000 leest alle digitale teksten voor. Teksten die met Word zijn gemaakt, PDF s, gescande teksten, email, teksten op internet, e.a. Manier van lezen, snelheid en leeseenheid

Nadere informatie

Beknopte handleiding Dragon NaturallySpeaking. Premium versie 13

Beknopte handleiding Dragon NaturallySpeaking. Premium versie 13 1 Beknopte handleiding Dragon NaturallySpeaking Premium versie 13 1 Eerste gebruik van Dragon: installatie en een gebruikersprofiel aanmaken De spraakherkenningssoftware Dragon is beschikbaar als vaste

Nadere informatie

Beknopte handleiding Sprint

Beknopte handleiding Sprint Beknopte handleiding Sprint Sprint helpt kinderen, jongeren en volwassenen met lees-, schrijf- en spellingsproblemen, zoals dyslexie 1 Algemene info Dit is een beknopte handleiding in functie van. de Sprinto

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Vaardigheidstraining. ClaroRead. Versie 17/18. Windows & MAC Cloud Apps

Vaardigheidstraining. ClaroRead. Versie 17/18. Windows & MAC Cloud Apps Vaardigheidstraining ClaroRead Versie 17/18 Windows & MAC Cloud Apps Auteur training: Woordhelder, Mathieu van de Water Titel training: Vaardigheidstraining ClaroRead 2017, Woordhelder Onderwijsboulevard

Nadere informatie

de Digitale Taalkist Wat is de Digitale Taalkist? Over de Digitale Taalkist

de Digitale Taalkist Wat is de Digitale Taalkist? Over de Digitale Taalkist tel. 070-3682017, e-mail: info@nib.nl, internet: www.nib.nl de Digitale Taalkist Over de Digitale Taalkist De Digitale Taalkist zet een nieuwe stap in taalonderwijs en ICT! Een kist vol taalmogelijkheden

Nadere informatie

ReadSpeaker TextAid Je persoonlijke studietool. Snel en eenvoudig aan de slag!

ReadSpeaker TextAid Je persoonlijke studietool. Snel en eenvoudig aan de slag! ReadSpeaker TextAid Je persoonlijke studietool Snel en eenvoudig aan de slag! INHOUD INHOUD... 2 INLOGGEN... 3 HELP... 3 TEXTAID FUNCTIES... 4 NIEUWE TEKST... 5 DE BIBLIOTHEEK... 6 BEELD NAAR TEKST...

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows

Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows Installatiegids weblicentie thuisgebruik schoolabonnement Kurzweil 3000 installeren en activeren Volledige handleiding: zie www.sensotec.be/k3000/extra Kurzweil

Nadere informatie

Contents. GfK Internet Monitor v3 1

Contents. GfK Internet Monitor v3 1 Contents Handleiding GfK Internet Monitor versie 15.4... 2 Deel 1 (Installatie voor alle Windows versies)... 3 Deel 2 (Inschakelen op alle browsers)... 6 Deel 3 (Pauzeknop)... 8 Deel 4 (Inschakelen extensie

Nadere informatie

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook Microsoft Outlook 2010 Meer functies binnen Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie

Verkorte handleiding Kurzweil 3000 versie 15

Verkorte handleiding Kurzweil 3000 versie 15 1 Verkorte handleiding Kurzweil 3000 versie 15 1 Eerste gebruik van K3000 Kurzweil 3000 (K3000) is beschikbaar als vaste installatie op je pc (dvd-versie), als USB-stick of als webabonnement. Bij de USB-versie

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016 Handleiding Semanur Yilmaz Consumentenbelangen 14 maart 2016 Inhoudsopgave Algemeen Taal instellen Onderdelen van Outlook E-mail Mail verzenden Mail verplaatsen naar map E-mail aan team/ manager Automatisch

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Etiketten maken en Printen.

Etiketten maken en Printen. Etiketten maken en Printen. Klik op het tabblad verzendlijsten Het onderstaande venster verschijnt nu, Klik nu op afdruk samenvoegen Nu komt het hiernaast staande venster klik nu op Stapsgewijze wizard

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Maak met Alinea een foto van je tekstdocument of importeer foto s om direct voor te lezen. Een boek, een cursus of een artikel. Het kan allemaal!

Maak met Alinea een foto van je tekstdocument of importeer foto s om direct voor te lezen. Een boek, een cursus of een artikel. Het kan allemaal! Fotografeer en lees Maak met Alinea een foto van je tekstdocument of importeer foto s om direct voor te lezen. Een boek, een cursus of een artikel. Het kan allemaal! De app herkent de tekst en maakt er

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide.

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide. Inleiding Abrona vindt het belangrijk om de zelfstandigheid en eigen regie van cliënten zoveel mogelijk te ondersteunen. Een manier om hier aan bij te dragen is het gebruik van het cliëntportaal in het

Nadere informatie

Hoofdstuk 14 - Sneller en beter een tekst schrijven

Hoofdstuk 14 - Sneller en beter een tekst schrijven Hoofdstuk 14 - Sneller en beter een tekst schrijven 14.1. Inleiding 199 14.2. Sneller typen met woordvoorspelling 201 14.3. Beter spellen en schrijven zonder typen 203 Deel 4 - ICT als brug tussen capaciteit

Nadere informatie

Microsoft Word Weergave

Microsoft Word Weergave Microsoft Word 2013 Weergave Inhoudsopgave 2. Weergave 2.1 Document openen en de cursor verplaatsen 2.2 Scrollbalk, weergaveknoppen en mini-werkbalk 2.3 Verborgen opmaakmarkeringen 2.4 Opslaan onder een

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word

Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word 8.1. Word starten 93 8.2. Een nieuwe tekst maken 94 8.3. Tekst meteen bewaren 95 8.4. Tekst schrijven 96 8.5. Tekst veranderen en verplaatsen 97 8.6. Een tabel maken 99 8.7.

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje.

1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje. 1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje. 2. Wanneer je het programma opent, krijg je dit venster te zien. 3. Je minimaliseert dit venster

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Microsoft Word Spellingcontrole

Microsoft Word Spellingcontrole Microsoft Word 2010 Spellingcontrole Inhoudsopgave 5. Controle 5.1 Spellingcontrole 5.2 Woordenlijsten 5.3 Zoeken en vervangen 5.4 Afdrukvoorbeeld en afdrukken 5.1 Spellingcontrole Word geeft spelfouten

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Wat heb je ervoor nodig? - pc of laptop met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 - internet

Wat heb je ervoor nodig? - pc of laptop met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 - internet Handleiding Dropbox Wat doet het programma? Dropbox is een klein programma dat ervoor zorgt dat de inhoud van een speciale blauwe map op verschillende computers synchroon blijft. Wat heb je ervoor nodig?

Nadere informatie

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker)

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) 1 Inhoud Handleiding voor schooladministratoren... 3 Het begin... 3 Kwaliteit van het systeem... 4 Eigen gegevens wijzigen... 5 Klassenbeheer... 6

Nadere informatie

Handleiding voor Kidsbook - op internet

Handleiding voor Kidsbook - op internet Handleiding voor Kidsbook - op internet Wat is Kidsbook? In deze handleiding geven we je uitleg over de mogelijkheden van ons ouderportaal Kidsbook. Kidsbook is bedoeld om ouders en andere mensen te laten

Nadere informatie

Een stop-motion film maken

Een stop-motion film maken Naam: Een stop-motion film maken 1. Wat is een stop-motion? Voor je een stop-motion film kan maken, moet je weten wat een stop-motion film is. Dit is immers geen gewone film. Hoe maak je een (gewone) film?

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2007, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2007, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten WORD kan worden opgestart via menu Start, Alle Programma s, Microsoft Office, Microsoft Office WORD 2007. Soms staat er op het bureaublad een snelkoppeling naar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

TextAid. Chrome-extensie. Handleiding voor het gebruik van de Chrome-extensie van TextAid.

TextAid. Chrome-extensie. Handleiding voor het gebruik van de Chrome-extensie van TextAid. TextAid Chrome-extensie Handleiding voor het gebruik van de Chrome-extensie van TextAid. TextAid Chrome-extensie Met de extensie voor Chrome kunt u webpagina s, Google Docs en Microsoft Word Online pagina

Nadere informatie

Soms kan het nuttig zijn verkeerde gespelde eigennamen te laten opzoeken en te vervangen via de functie Bewerken vervangen

Soms kan het nuttig zijn verkeerde gespelde eigennamen te laten opzoeken en te vervangen via de functie Bewerken vervangen Doelstellingen: module 1 correctie en revisie Tekstfragmenten in een document zoeken en eventueel vervangen. Zich ervan bewust zijn van de risico s verbonden aan automatisch vervangen. Spellingcontrole

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten, verkennen en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: Opstarten Word 2013 bij Windows

Nadere informatie

Dit bundeltje is van. Werken in. Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van. Leen Van Damme. Pagina 1

Dit bundeltje is van. Werken in. Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van. Leen Van Damme. Pagina 1 Dit bundeltje is van Werken in Word Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van Leen Van Damme Pagina Inhoudsopgave Word openen... 3 Scherm in Word... 4 Lint in Word... 5 Document opslaan... 6 Afdrukvoorbeeld

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

UNetbootin downloaden en gebruiken.

UNetbootin downloaden en gebruiken. 1 UNetbootin downloaden en gebruiken. Download het programma UNetbootin van deze link: http://unetbootin.sourceforge.net/ Klik op de blauwe knop Download (for Windows) zie afbeelding Opslaan in de map

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding Werken met WordPad WordPad is een zeer simpele tekstverwerker voor het schrijven en bewerken van tekstdocumenten. Het maakt standaard onderdeel uit van het Windows besturingssysteem van Microsoft. Voorwoord

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Inleiding Verzekeraars Een eigen verzekeraar toevoegen Een bestaande verzekeraar wijzigen Een verzekeraar op niet actief zetten

Nadere informatie

IMPACTXRM CRM GENERAL GEBRUIKERSHANDLEIDING. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)

IMPACTXRM CRM GENERAL GEBRUIKERSHANDLEIDING. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50) IMPACTXRM CRM GENERAL GEBRUIKERSHANDLEIDING IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Herzien 12.09.2016 Inhoud Inhoud... 1 IMPACTXRM General Algemene informatie...

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Hoe werkt u met een Bordboek Plus?

Hoe werkt u met een Bordboek Plus? Hoe werkt u met een Bordboek Plus? DOWNLOAD UW BORDBOEK PLUS VOOR OFFLINE GEBRUIK Open na de activatie van uw licentie eerst uw Bordboek Plus op Knooppunt. Voortaan kunt u twee versies raadplegen: online

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Hoofdstuk 12: Spelling en grammatica

Hoofdstuk 12: Spelling en grammatica Hoofdstuk 12: Spelling en grammatica 12.0 Inleiding Het is meestal belangrijk dat elk document dat je maakt vrij is van spellingfouten. Bovendien als je de juiste grammaticaregels toepast, verbetert niet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Alinea. Handleiding. Inclusief woordenboeken van

Alinea. Handleiding. Inclusief woordenboeken van Alinea Handleiding Inclusief woordenboeken van Alinea - Handleiding Copyright 2017 Sensotec N.V. Alle rechten voorbehouden. Andere in dit document genoemde product- of bedrijfsnamen zijn handelsmerken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NEDERLANDS

Gebruikershandleiding NEDERLANDS NEDERLANDS Inclusief DVD met demoversies van: - Zoomtext Magnifier/ScreenReader - Zoomtext Magnifier - SuperNova Access Suite - SuperNova Reader Magnifier - SuperNova Magnifier Gebruikershandleiding KOBA

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig!

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Hoe gaat u te werk? 1. Start de website op www.psz- steenwijkerland.nl

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Installatiegids usb-versie Kurzweil 3000 installeren en activeren Volledige handleiding: zie folder Documentation op usb-sleutel Kurzweil 3000 Installatiegids Kurzweil

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Kurzweil 3000 op Windows 7

Kurzweil 3000 op Windows 7 Kurzweil 3000 op Windows 7 Instructies voor het gebruiken van Kurzweil 3000 op Windows 7 Probleemstelling Instructies Sensotec nv/sa www.sensotec.be info@sensotec.be Hoofdzetel: Vlamingveld 6, 8490 Jabbeke

Nadere informatie

Antwoordenboek Tekstverwerken

Antwoordenboek Tekstverwerken Antwoordenboek Tekstverwerken Tekstverwerken 1 Antwoordenboek Opdracht 3 De charms verschijnen. Beweeg je de cursor naar boven, dan gaat de balk met de charms er zo uitzien: Tekstverwerken 2 Antwoordenboek

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

HANDLEIDING. Registratie RTH Versie 3.0

HANDLEIDING. Registratie RTH Versie 3.0 HANDLEIDING Registratie RTH Versie 3.0 1 Voorwaarden Alvorens iemand geregistreerd kan worden in de cliëntregistratie (via eender welke procedure) dient deze persoon te beschikken over een fiche in de

Nadere informatie

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden)

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden) Handleiding HotPotatoes (downloaden) 5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. 1) Ga naar de website http://hotpot.uvic.ca 2) Downloads: klik de gewenste versie aan. 3) Selecteer de gewenste taal.

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Oktober 2017 Inhoudsopgave... Inleiding.... 4 Aan de slag!... 5 Het inloggen... 5 Nog geen account?.... 5 Een account aanmaken.... 6 Stap 1. Jouw gegevens.... 6 Stap 2. Jouw school....

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. beginnen met excel

HOOFDSTUK 1. beginnen met excel HOOFDSTUK 1 beginnen met excel Inleiding Voor het betere rekenwerk in de bedrijfseconomie worden spreadsheets (rekenbladen) gebruikt. In dit hoofdstuk leer je omgaan met algemene basisbewerkingen in Excel:

Nadere informatie

HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER

HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER BHV VCA Outlook Windows Vista Windows XP Office 2003 Office 2007 cursus elearningredacteur HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER 1 van 13 1. DESKTOP PUBLISHER Wat is de desktop Publisher? De desktop Publisher

Nadere informatie

IntoWords PRO is een groot programma. Het duurt even voor het opgestart is. In de tussentijd staat er een symbool van een boek op het scherm.

IntoWords PRO is een groot programma. Het duurt even voor het opgestart is. In de tussentijd staat er een symbool van een boek op het scherm. Na het installeren van IntoWords PRO (=L2S 10) zul je met het programma willen werken. Klik op de snelkoppeling op het bureaublad om het programma op te starten. Je komt nu bij een inlogscherm. Kies de

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie