Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker"

Transcriptie

1 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua opmaak. De knoppen zijn dan nog wel beschikbaar, maar zien er iets anders uit of staan op een andere plaats in het scherm. Over het algemeen zal dit geen problemen opleveren bij het doorwerken van het boek. Daarom worden in dit bestand alleen de wijzigingen aangegeven die van belang zijn voor het volgen van de stappen in het boek. Hoofdstuk 2 Meer muisgebruik in Windows 2.14 Achtergrondinformatie 86 Mogelijk ziet u de knop waarmee u Verkenner kunt openen niet nadat u heeft geklikt op de Startknop. Verder ziet u nu nog twee andere knoppen. Met opent u de map Documenten. Met gaat u naar de map Afbeeldingen. Hoofdstuk 5 Mappen en bestanden 5.19 Tips 191 De knop Meer ziet er nu als volgt uit:. Hoofdstuk 6 Surfen over het internet Algemeen Linksboven in het venster ziet u een nieuwe knop. Hiermee kunt u alle geopende tabbladen naar links verplaatsen. Ze worden dan kleiner weergegeven en u heeft meer ruimte voor andere tabbladen. Om de tabbladen weer terug te plaatsen, klikt u op. Als u de aanwijzer op een tabblad houdt, ziet u een voorvertoning van de inhoud van de webpagina. Daarnaast is het mogelijk om de voorvertoningen van de tabbladen constant in beeld te houden via rechts naast de tabbladen Een favoriet openen 208 De knop rechtsboven is gewijzigd in.

2 Uw favorieten indelen 210 De knop rechtsboven is gewijzigd in Een favoriet bewaren in een map 211 De link om een overzicht van de boeken uit de Windows 10 voor Senioren-serie te openen, staat niet meer op de website. U kunt klikken op. 212 Om de opgeslagen favoriet te openen, klikt u op en daarna op de favoriet Tips 223 De knop om deze optie te openen ziet er nu zo uit:. In plaats van gekleurde vierkantjes ziet u gekleurde rondjes waarop u kunt klikken om een kleur te selecteren De werkbalk sluit u door te klikken op. De knop rechtsboven is gewijzigd in. Hoofdstuk 7 Werken met Algemeen Het venster heeft mogelijk een andere kleur aan de linkerkant. De besproken handelingen kunt u nog op dezelfde wijze uitvoeren. 7.1 Een account instellen in Mail 232 U vult nu direct in het eerste venster uw naam in. Daarna kunt u verdergaan op pagina Een Hotmail-, Outlook.com- of Gmail-account instellen 235 U typt uw adres en het wachtwoord nu in twee afzonderlijke vensters. Volg, indien nodig, de aanwijzingen in de vensters. 7.3 Een bericht maken 237 In plaats van klikken op de knop U kunt aan de slag, klikt u nu op.

3 De mappen 248 In plaats van de map Verzonden items ziet u mogelijk de map of Sent berichten verwijderen 250 In plaats van de map Verwijderde items ziet u mogelijk de map of Trash Tips 264 U ziet een ander venster voor het toevoegen van een handtekening. In plaats van klikken op een leeg deel van het venster om de handtekening op te slaan, klikt u nu na het typen van de handtekening op. Hoofdstuk 8 Introductie in werken met foto s, video en muziek Algemeen De app Foto s is iets verandert wat betreft het uiterlijk van de vensters. De functies zijn over het algemeen hetzelfde. Eventuele verschillen worden hierna besproken. 8.1 Een foto openen Het startvenster van Foto s ziet er nu anders uit: 267 Als u een venster ziet over het toevoegen van een Microsoft-account, kunt u deze sluiten door te klikken op.

4 4 8.3 Een foto bijsnijden 270 Boven in het venster klikt u op en vervolgens op om de functie om bij te snijden te openen. Vervolgens klikt u op. Om een vaste hoogte-breedteverhouding te kiezen: 3:2 staat gelijk aan 15x Met de knop herstelt u de foto. Met de knop slaat u de wijzigingen op met de naam van de originele foto. Een kopie van een foto slaat u op door te klikken op de knop. 8.4 Fotobewerkingsopties 272 Met de knoppen en fotobewerkingsopties. opent u de 273 U hoeft niet op een aparte knop te klikken om de filters te openen. Deze ziet u direct rechts in het venster. Om de bewerking te annuleren:

5 5 8.5 Een diavoorstelling bekijken 274 De diavoorstelling start u als volgt: en vervolgens op. 8.7 Foto s en 275 De knop om te delen ziet er nu zo uit:. Daarna klikt u op. 8.9 Foto s importeren vanaf uw digitale camera 280 Hierna staan de instructies voor het importeren van foto s vanaf uw digitale camera. Rechtsboven in het venster: Als er meerdere apparaten met foto s zijn aangesloten op uw pc, ziet u dit venster: Klik, indien nodig, op de naam van uw camera

6 6 Windows laat zien hoeveel nieuwe foto s en video s er op uw camera staan. In dit voorbeeld zijn er vijf foto s gevonden. Voor nu importeert u alle foto s: Indien gewenst, klikt u de vinkjes weg bij de bestanden die u niet wilt importeren: De bestanden worden opgeslagen in de map Pictures (Afbeeldingen). Indien gewenst, kunt u de bestanden in een andere map opslaan met 8.10 Een videobestand afspelen 283 Het overzicht met video s opent u als volgt: 8.15 Tips 295 De knop om online muziek te kopen in de Store is vervangen door een knop naar de muziekdienst Spotify. De categorie Artiesten opent u als volgt: Hoofdstuk 9 Handige instellingen maken Algemeen Het venster van Instellingen ziet er iets anders uit. De opties in sommige vensters van de app Instellingen staan nu ook op een iets andere plaats in het venster, maar ze zijn nog wel beschikbaar.

7 7 9.3 Tegels verplaatsen en groepen maken in het menu Start 300 Het is nu ook mogelijk om apps in mappen in te delen. een app en sleep deze bovenop een andere map. Beide apps worden in een map geplaatst. Om de app weer uit een map te verwijderen, klikt u op de app en sleept u deze buiten de map. 9.6 Afbeelding van het vergrendelingsscherm wijzigen 305 De knop voor de Store op de taakbalk ziet er nu zo uit:. 305 De instellingen opent u als volgt: en vervolgens op. In plaats van klikken op het rondje met het hoofdje, klikt u nu op naar het venster Downloads en updates te gaan. om 9.7 Afbeelding van het vergrendelingsscherm wijzigen 307 Als u de knop Bladeren niet ziet, selecteert u. bij 9.9 De muis instellen 310 Om het venster Muis te openen, klikt u links in het venster op Grootte van letters en pictogrammen wijzigen 316 U wijzigt als volgt de grootte van tekst en andere items: Selecteer bij de gewenste optie, bijvoorbeeld 9.11 De schermbeveiliging instellen 317 U opent als volgt het venster Instellingen voor schermbeveiliging:

8 8 Bijlagen Bijlage A. Klikken en slepen met Patience 341 Mogelijk ziet u na het starten van het spel nog enkele vensters met uitleg over het spel.

Erratum Snel kennismaken met Windows 10

Erratum Snel kennismaken met Windows 10 1 Erratum Snel kennismaken met Windows 10 In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en de besturingssystemen Android 6 en 7. In dit aanvullende bestand

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13 1 Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13 In dit PDF-bestand vindt u aanvullende informatie over versie 13 van het programma Adopbe Photoshop Elements. In het algemeen zijn er weinig verschillen

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en het besturingssysteem Android 8. In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Les 1: Werken met tekst.

Les 1: Werken met tekst. Les 1: Werken met tekst. Windows 10 Behandeld Opfrissen lesstof Kennismakingscursus. 1.1 161 1.2 De cursor en de muis 130 1.3 Selecteren van een woord en selectie opheffen 131 en 132 1.4 Een woord verwijderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren 1 Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende

Nadere informatie

Meer doen met uw ipad ios 9

Meer doen met uw ipad ios 9 1 Meer doen met uw ipad ios 9 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (tweede druk) en het besturingssysteem ios 9 Hebt u een ipad met ios 8, dan kunt u een e-mail sturen naar

Nadere informatie

Erratum Fotoboek maken

Erratum Fotoboek maken 1 Erratum Fotoboek maken Overzicht van de verschillen tussen de 8 e druk van dit boek en de huidige versie van het programma Albelli. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen.

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 en Android

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker

3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker 37 3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker Met het programma Windows Live Movie Maker kunt u mooie diavoorstellingen maken van uw foto s. Het programma is eigenlijk een videobewerkingsprogramma

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 De schermafbeeldingen... 11 1. Starten met

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Erratum Foto s op uw tablet

Erratum Foto s op uw tablet 1 Erratum Foto s op uw tablet Overzicht van de verschillen tussen het boek Foto s op uw tablet (eerste druk) en de besturingssystemen ios 11 en hoger en Android 7 en hoger In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Erratum Meer doen met uw ipad - ios 11

Erratum Meer doen met uw ipad - ios 11 1 Erratum Meer doen met uw ipad - ios 11 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (derde druk) en het besturingssysteem ios 11 In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143 Les 5 Foto s, Video, Muziek en SkyDrive Pagina 141 Introductie In Windows 8.1 is het niet meer mogelijk om uw Facebook-foto s weer te geven in de app Foto s. Pagina 142-143 1 De app foto s starten (nieuwe

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Erratum Windows 8.1 voor senioren deel Starten met Windows 8

Erratum Windows 8.1 voor senioren deel Starten met Windows 8 1 Erratum Windows 8.1 voor senioren deel 1 Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende PDF-bestand krijgt

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

5 Edge. De onderwerpen in dit hoofdstuk:

5 Edge. De onderwerpen in dit hoofdstuk: 5 Edge Op internet kunt u heel veel informatie vinden. U heeft vast wel een aantal pagina s die u vaak bezoekt. Deze pagina s kunt u op verschillende manieren opslaan, zodat u ze snel kunt openen als u

Nadere informatie

3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker

3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker 37 3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker Met het programma Windows Live Movie Maker kunt u mooie diavoorstellingen maken van uw foto s. Het programma is eigenlijk een videobewerkingsprogramma

Nadere informatie

Aanvullend PDF-bestand bij Adobe Photoshop Elements versie 14

Aanvullend PDF-bestand bij Adobe Photoshop Elements versie 14 1 Aanvullend PDF-bestand bij Adobe Photoshop Elements versie 14 In dit PDF-bestand vindt u meer informatie over Adobe Photoshop Elements versie 14 in combinatie met het boek Basisgids Adobe Photoshop Elements.

Nadere informatie

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start 1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start Als u een eerder opgeslagen bestand wilt openen, kunt u dat ook direct vanuit het menu Start openen met de Jump Lists. Dit werkt

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word 1 Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word In dit bestand vind je verschillen met Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken met Word en Word 2016. Als je Windows 10 gebruikt

Nadere informatie

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands. 1 Picasa 2 Picasa 2 is een foto-organizer van zoekmachinefabrikant Google. Het gratis programma bevat handige functies om uw foto's te beheren, te bewerken en te delen. Het gebruik van Picasa 2 is gratis.

Nadere informatie

3. Videofilm monteren en bewerken

3. Videofilm monteren en bewerken 43 3. Videofilm monteren en bewerken De eerste stap na het importeren van uw videomateriaal is het rangschikken van de opnamen tot een goed lopend verhaal. Wat u als eerst heeft opgenomen, hoeft immers

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Voorkennis... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De volgorde van lezen... 17 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4)

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) 1 Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van wijzigingen tussen de Samsung Galaxy Tab 4 en het boek Starten met de Samsung Galaxy

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u:

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: Les 4 Bestanden beheren met Windows Verkenner Pagina 110-111 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: 2 De Verkenner ziet er in Windows 8.1 anders uit. Aan de linkerkant

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10.

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. - De computermuis. Blz. 10 - De muisaanwijzer. Blz. 10 - Touch pad. Blz. 11 - Het bureaublad. Blz. 11 Het bureaublad openen. Blz. 13 Wifi instellen

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

9. Een fotoalbum maken

9. Een fotoalbum maken 323 9. Een fotoalbum maken PowerPoint is een programma waarmee u presentaties kunt maken. Een presentatie bestaat uit dia s. Deze dia s kunt u op een computerscherm bekijken, of met een beamer op een scherm

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 De schermafbeeldingen... 11 1. Starten met

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het menu Start 11 1.1 Het menu Start 12 1.2 Een app of programma openen 13 1.3 Meest gebruikte programma s verwijderen 14 1.4 Het menu Start vergroten 14 1.5 Tegels indelen

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 41 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 10 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Windows 10 bevat veel handigheidjes die het werken met de computer kunnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten...

Nadere informatie

Voor de handelingen in het boek maakt dit niet uit. U kunt gewoon verdergaan.

Voor de handelingen in het boek maakt dit niet uit. U kunt gewoon verdergaan. Overzicht van de verschillen tussen het boek ipad voor Senioren met ios 9 en het besturingssysteem ios 10 In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen Sommige schermen zijn enigszins

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf.

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf. 1 Aangepaste paragraaf 3.7 Video importeren met Windows Movie Maker 2.6 Bij Windows Vista wordt een zeer gebruiksvriendelijk programma meegeleverd waarmee u video s kunt bewerken: Windows Movie Maker versie

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

opent het venster van Launchpad. Om Dashboard te openen: Pagina 33 De laatste handeling is gewijzigd. De handeling gaat nu als volgt:

opent het venster van Launchpad. Om Dashboard te openen: Pagina 33 De laatste handeling is gewijzigd. De handeling gaat nu als volgt: 1 Enige tijd geleden is het nieuwe besturingssysteem Mac OS X Mavericks uitgebracht door Apple. In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van de wijzigingen tussen Mac OS X Mavericks en het boek.

Nadere informatie

2013 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 1 ISBN 978 90 5905 166 9

2013 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 1 ISBN 978 90 5905 166 9 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 Website... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw kennis...

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Windows 10: privacy en basisinstellingen

Windows 10: privacy en basisinstellingen Windows 10: privacy en basisinstellingen Privacy Windows 10 bevat veel privacy-instellingen. Denk aan instellingen voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties en het doorsturen van locatiegegevens.

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Dit hoofdstuk gaat over de belangrijkste nieuwe opties in het Instellingen-venster.

Dit hoofdstuk gaat over de belangrijkste nieuwe opties in het Instellingen-venster. 33 2. Instellingen Het venster Instellingen is de plek waar de meeste instellingen voor Windows 10 te vinden zijn. Bij oudere Windows-versies was dat nog het Configuratiescherm. In de loop der tijd zijn

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord...13 Introductie Wat heeft u nodig?...15 De volgorde van lezen...17 Hoe werkt u met dit boek?...18

Inhoudsopgave. Voorwoord...13 Introductie Wat heeft u nodig?...15 De volgorde van lezen...17 Hoe werkt u met dit boek?...18 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie...14 Wat heeft u nodig?...15 De volgorde van lezen...17 Hoe werkt u met dit boek?...18 1. Starten en stoppen met Windows 21 Starten van Windows...22 Werken met

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie