PROEFLES MEDIATION BASIS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROEFLES MEDIATION BASIS"

Transcriptie

1 PROEFLES MEDIATION BASIS

2 Succes met de proefles Mediation Basis. Kick Ligthart, Franchisegever Laten we beginnen te zeggen dat sinds de jaren negentig Mediation als methode van conflictoplossing in Nederland in opkomst is en daar zijn verschillende oorzaken bij aan te wijzen. 1) In de eerste plaats is er een groeiend besef dat de traditionele juridische aanpak van conflicten ontoereikend is. Enerzijds omdat het juridische geschil vaak niet hetzelfde is als het onderliggende conflict. Anderzijds omdat de juridische weg vaak kostbaar, tijdrovend en onvoorspelbaar is en daarbij vaak erg belastend voor de betrokkenen. In de tweede plaats speelt een maatschappelijke verandering een rol. In een juridische procedure leggen partijen de uitkomst van hun geschil in handen van een autoriteit, de rechter. Deze overgave aan een autoriteit past niet meer bij de hedendaagse positie van mensen, men wil zelf meer invloed hebben op het proces. Ook past Mediation als methode van conflicthantering goed binnen de Nederlandse traditie van onderhandelen en het er samen uit komen. Bij de opkomst van Mediation is het ook van belang te weten dat een combinatie van twee disciplines een rol speelt: de juridische en de sociaalpsychologische. Mediation berust op de toepassing van sociaalpsychologische kennis, die vaak in een juridische context toegepast wordt. 2) Mediation wordt op verschillende gebieden toegepast. Het bekendst is het familierecht (bij echtscheiding of verdeling van de boedel na overlijden). Mediation kan ook uitstekend worden toegepast in allerlei andere rechtsgebieden en rechtsverhoudingen. Denk hierbij aan het arbeidsrecht, gezondheidsrecht en letselschaderecht, burenrecht, de verhouding tussen burger en overheid.

3 In dit inleidende hoofdstuk wordt ingegaan op de grondslagen, de kenmerken en de verschillende benaderingen van Mediation. Leerdoel - Na het bestuderen van dit hoofdstuk: Hebt u inzicht in de grondslagen van Mediation Bent u bekend met de kenmerken van Mediation Bent u bekend met de verschillende benaderingen van Mediation Grondslagen van Mediation 3) Mediation maakt gebruik van enkele interventiemethoden, die hun oorsprong vinden in het psychologische proces. De onderhandelingstechniek berust op het zogenaamde Harvard model. Mediation is multidisciplinair: bij Mediation gaat het om integratie van inzichten uit verschillende disciplines. Deze inzichten liggen ten grondslag aan Mediation het proces van Mediation. In deze paragraaf worden de grondslagen van Mediation besproken. 4) Er worden vijf grondslagen van Mediation onderscheiden: Procedurele rechtvaardigheid Het mensbeeld achter de Mediation Coöperatie versus competitie De complexiteit van de samenleving Contractsmodel binnen horizontale verhoudingen. Leerdoel - Na bestudering van deze paragraaf: Hebt u inzicht in de vijf grondslagen van Mediation Procedurele rechtvaardigheid Procedurele rechtvaardigheid kan zowel vanuit juridisch perspectief als vanuit sociaalpsychologisch perspectief benaderd worden. 5) Vanuit het juridisch perspectief bezien, gaat het om de vraag aan welke voorwaarden een behoorlijke procedure moet voldoen. Bijvoorbeeld: Bekend is dat mensen het belangrijk vinden om gehoord te worden. Vanuit het juridisch kader wordt daarom

4 veel belang gehecht aan hoor en wederhoor. Dat kan vrij formeel worden opgevat, en bijvoorbeeld schriftelijk of verplicht via een advocaat plaatsvinden. Als het beginsel van hoor en wederhoor wordt benaderd vanuit psychologisch opzicht, maakt het bijvoorbeeld verschil of iemand persoonlijk en direct voor zijn zaak opkomt, of dat hij zich laat vertegenwoordigen door een ander. Het Mediationproces is zodanig ingericht dat de betrokkenen wat betreft procedurele rechtvaardigheid zo veel mogelijk aan hun trekken komen: transparantie, zeggenschap hebben over de procedure en de inhoud, de neutraliteit van de procesbegeleider en vertrouwen in het proces. 6) De taak van de mediator is om dit proces te bewaken. Hierdoor hebben partijen het (gerechtvaardigde) gevoel dat zij invloed kunnen uitoefenen op het Mediationproces, wat weer resulteert in een gevoel van eerlijkheid en tevredenheid over het eindresultaat. Het mensbeeld 7) In de Mediation gaat men uit van een geëmancipeerde mens die zelf over zijn belangen kan en mag beslissen. Mediation stelt partijen in staat om zelf op een bevredigende wijze uit hun conflict te komen. Het is niet de mediator die beslist of de rechter: partijen nemen zelf deel aan het onderhandelingsproces en maken zelf keuzes. Er moet wel sprake zijn van informed consent : Partijen kiezen willens en wetens voor een bepaalde oplossing, waarbij zij zich eerst op de hoogte hebben gesteld van de mogelijke consequenties van hun keuzes. De mediator verifieert of partijen inderdaad weten waar zij voor kiezen en wat de gevolgen van hun keuzes (kunnen) zijn. Coöperatie versus competitie Een belangrijk kenmerk van Mediation is dat partijen zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de oplossing van hun conflict. Hun gedrag kan daarbij variëren van (zeer) coöperatief tot (zeer) competitief. Als beide partijen zich coöperatief opstellen, zoeken zij vooral naar hun gemeenschappelijke belang. Zij hebben oog voor de ander, voor diens standpunt en belang, en zorgen niet enkel en alleen voor zichzelf. Dergelijk samenwerkend gedrag resulteert in een win-winsituatie. Partijen die zich vooral competitief en vechtlustig opstellen, zijn slechts uit op het behalen van hun eigen resultaat. Hun winst betekent het verlies van de ander: een winverlies situatie. In het uiterste geval, als zij het gevoel hebben te gaan verliezen, zullen ze er alles aan doen om de ander ervan te weerhouden zijn resultaat te bereiken: een verlies-verliessituatie.

5 Complexiteit van de samenleving Met het toenemen van de complexiteit van de samenleving, is ook de complexiteit van het recht toegenomen. Het is niet zo dat de wet altijd eenduidige oplossingen biedt of uitsluitsel geeft over de rechtmatigheid van een bepaalde uitkomst. Daarom zijn er zoveel rechtszaken, waarin een derde de rechter gevraagd wordt zijn oordeel te vellen. Mediation biedt partijen de mogelijkheid om in de schaduw van het recht te onderhandelen, waardoor de uitkomst vaak veel bevredigender en reëler is dan in het geval men (door)procedeert. Contractsmodel binnen horizontale verhoudingen 8) Bij Mediation ligt de nadruk op horizontale verhoudingen: partijen zijn gelijkwaardig aan elkaar, er is sprake van machtsgelijkheid. Dit wordt nog versterkt door het feit dat de uitkomst van het geschil door partijen zelf wordt bewerkstelligd. Zij onderzoeken samen, onder leiding van de mediator, wat hun daadwerkelijke geschilpunt is, en waar eventueel hun gemeenschappelijke belang ligt. De uitkomst van de onderhandelingen wordt doorgaans neergelegd in een vaststellingsovereenkomst: dit is een overeenkomst tussen de betrokken partijen. De uitkomst is dus door partijen tezamen vastgesteld; dit in tegenstelling tot het resultaat van een gerechtelijke procedure waarin het vonnis aan partijen wordt opgelegd. Kenmerken en beginselen van Mediation Als partijen een conflict hebben en kiezen voor Mediation, geven zij hunconflict niet uit handen aan een derde, zoals een rechter of een arbiter, maar blijven zij zelf verantwoordelijk voor hun conflict en houden zij zelf de regie. Mediation onderscheidt zich daarin van geschillenbeslechting door een derde. Voor partijen en voor de mediator gelden enkele basisbeginselen om de Mediation te laten slagen. In deze paragraaf worden de kenmerken en beginselen van Mediation behandeld, zowel voor de mediator als voor partijen. Aan de orde komen onder meer vrijwilligheid, neutraliteit en vertrouwelijkheid.

6 Leerdoel na bestudering van deze paragraaf: Bent u bekend met de kenmerken en beginselen van Mediation die gelden voor partijen Bent u bekend met de kenmerken en beginselen van Mediation die gelden voor de mediator Basisbeginselen voor partijen 9) Voor partijen gelden de volgende basisbeginselen: Vrijwilligheid en autonome zelfbeschikking Vertrouwelijkheid Ongebondenheid Commitment Communicatie Mandaat. Vrijwilligheid en autonome zelfbeschikking Vrijwilligheid is het uitgangspunt van het Mediationproces. Dit betekent dat men niet tegen zijn zin in Mediation kan worden betrokken. Partijen beslissen zelf, en op vrijwillige basis, dat zij samen een oplossing willen zoeken voor hun conflict, bijgestaan door een mediator. Zij hadden er ook voor kunnen kiezen om hun geschil voor te leggen aan de rechter of een bindend advies te vragen. De mediator begeleidt het Mediationproces, partijen maken zelf keuzes. Vrijwilligheid betekent ook dat men vrij is om de Mediation op elk gewenst moment te beëindigen. Uiteraard is er wel sprake van commitment : partijen spreken hun intentie uit om er samen uit te komen. In Nederland wordt (nog) niet gewerkt met verplichte Mediation. Wel bieden enkele rechtbanken partijen de mogelijkheid om te kiezen voor Mediation, bijvoorbeeld in het bestuursrecht. Praktisch gaat dat als volgt in zijn werk. De rechtbank ontvangt een bezwaar- of beroepschrift. De gedaagde ontvangt hiervan schriftelijk bericht, en kan dan de rechtbank laten weten of hij/zij het geschil wenst op te lossen door middel van Mediation. Zo ja, dan start het Mediationproces. Zo nee, dan treedt de gebruikelijke rechtsgang in werking. Onder autonome zelfbeschikking wordt begrepen dat de mens zelf in alle onafhankelijkheid beslissingen neemt. In het

7 Mediationproces maken partijen zelf keuzes, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld gerechtelijke procedures waar de oplossing wordt opgelegd door een derde, de rechter. Vertrouwelijkheid Vertrouwelijkheid is een van de belangrijkste peilers en uitgangspunten van het Mediationproces. Partijen moeten elkaar en de mediator vertrouwen. Zij moeten zich vrij voelen om uit te spreken waar het werkelijk om gaat. Ook is het van belang dat mogelijke uitkomsten in alle openheid en vrijblijvendheid tussen hen besproken kunnen worden. Deze factoren vergroten de kans op een succesvolle uitkomst van het Mediationproces. Ongebondenheid Gedurende het Mediationproces wordt de creativiteit van partijen om een oplossing voor hun geschil te vinden, geprikkeld. Dit kan alleen maar als partijen vrij en ongebonden kunnen denken en spreken over mogelijke oplossingen, voorstellen en ideeën en afspraken. Zij moeten het gevoel hebben ongebonden te kunnen brainstormen en niet direct ergens op te worden vastgepind. Commitment Partijen spannen zich in om samen hun conflict op te lossen. Zij committeren zich aan elkaar en doen hun best om te onderzoeken welke mogelijkheden hun conflict zouden kunnen oplossen. Communicatie Tussen partijen (en de mediator) worden spelregels afgesproken, onder andere over de wijze waarop met elkaar gecommuniceerd wordt. Partijen moeten met en over elkaar spreken met respect, naar elkaar luisteren, elkaar uit laten praten en niet beledigen of uitschelden.

8 Mandaat Het moet voor alle deelnemers aan de Mediation duidelijk zijn wie de betrokken partijen zijn in het conflict en in de Mediation. De deelnemers moeten in staat zijn beslissingen te nemen inzake mogelijke oplossingen. Als er sprake is van mandaat of vertegenwoordiging, moet dat ook voor iedereen duidelijk zijn. Basisbeginselen voor de mediator Voor de mediator gelden de volgende basisbeginselen: Neutraliteit/onpartijdigheid Onafhankelijkheid Vertrouwelijkheid Besluitvaardigheid Neutraliteit, onpartijdigheid Indien partijen advocaten inschakelen bij hun poging om tot een oplossing te komen, is er sprake van twee partijen die tegenover elkaar staan. Een advocaat is niet neutraal of onpartijdig, hij staat zijn cliënt juist terzijde gedurende het proces. Wordt een mediator ingeschakeld, dan is hij procesbegeleider. De mediator is een onpartijdige adviseur, hij is neutraal. Hij zorgt ervoor dat beide partijen op gelijkwaardige wijze aan bod komen. Alle informatie die van belang is, moet dan bekend zijn bij alle partijen. Het kan niet zo zijn dat de ene partij de mediator informatie doet toekomen, die voor de andere partij verborgen moet blijven. Aan een dergelijke gang van zaken zal de mediator niet meewerken. Onafhankelijkheid De mediator is onafhankelijk. Hij heeft geen belang bij een bepaalde utkomst. Hij werkt niet naar een bepaalde uitkomst toe die hij op het oog heeft. Hij zorgt dat partijen in het proces blijven, dat er vooruitgang wordt geboekt en dat partijen naar een oplossing toewerken.

9 Vertrouwelijkheid Ook de mediator is gebonden aan de geheimhoudingsplicht. Partijen moeten vrij kunnen spreken en niet het gevoel hebben dat wat zij ter tafel brengen, tegen hen gebruikt kan worden. Besluitvaardigheid De mediator moet besluiten kunnen nemen ten aanzien van het Mediationproces. Als blijkt dat een van de partijen niet kan of wil voldoen aan de uitgangspunten voor Mediation en daardoor onvoldoende draagvlak bestaat, moet hij besluiten om de Mediation te beëindigen. Verschillende benaderingen van Mediation. In deze paragraaf komen de verschillende benaderingen van Mediation aan de orde. Er worden vier soorten benaderingen onderscheiden, te weten: Evaluatieve Mediation Faciliterende Mediation Transformatieve Mediation Narratieve Mediation. Leerdoel na bestudering van deze paragraaf: Kunt u de verschillende benaderingen van Mediation benoemen en typeren Kent u de principes waarop deze benaderingen zijn gebaseerd Kunt u benoemen wat de voor- en nadelen zijn van iedere benadering. Onderscheid in benadering De verschillende benaderingen van Mediation zijn van elkaar te onderscheiden aan de hand van de rol van de partijen, de rol van de mediator en de inhoud van het proces.

10 Voor welke benadering gekozen wordt, is afhankelijk van een aantal factoren: De rol van de mediator De omstandigheden van het geval Kennis en ervaring van de mediator Kosten. De rol van de mediator De rol van de mediator is bepalend. Stelt hij zich evaluatief of faciliterend op? Gaat hij probleemoplossend te werk of richt hij zich juist op de onmiddellijke interactie tussen partijen? Voor welke rol de mediator kiest, is voor een deel afhankelijk van zijn eigen persoon, de stijl moet bij hem passen. Het komt ook voor dat de mediator met partijen overlegt welke rol hij zal spelen gedurende het Mediationproces. Partijen kunnen aangeven welke inbreng zij van de mediator verwachten in het proces waarin zij verwachten tot een bevredigende oplossing van hun geschil te komen. De omstandigheden van het geval De omstandigheden van het geval en de kern van het geschil spelen een belangrijke rol. Een echtscheiding vraagt immers om een andere benadering dan een burenruzie over de hoogte van een schutting. Ook is het belangrijk te weten hoe partijen aan de Mediation beginnen. Vrijwilligheid is het uitgangspunt, maar de ene persoon of partij stelt zich coöperatiever op dan de andere. De (begin)houding van partijen weegt daarom ook mee bij de keuze voor een bepaalde benadering. Kennis en ervaring van de mediator Daarnaast zijn ook de kennis en de ervaring van de mediator hierbij van belang. Hij kan op grond daarvan bepaalde onderwerpen aan de orde stellen waar partijen zelf nog niet aan gedacht hadden. Op dat moment bemoeit hij zich inhoudelijk met de onderhandelingen en is er sprake van een meer evaluatieve benadering. Dit in tegenstelling tot de situatie dat hij niet zo bekend is met de inhoudelijke aspecten van het geschil en zich vooral richt op het proces en het vermogen van partijen om probleemoplossend te handelen. Het hangt dus van de kennis en ervaring van de mediator af en van de reden waarom partijen hem gevraagd hebben als mediator op te treden, welke benadering geschikt is. Willen partijen dat de mediator puur procesbegeleider is, dan vergt dat een andere benadering dan wanneer zij van de mediator ook inhoudelijk advies verwachten.

11 Kosten Kosten spelen ook een belangrijke rol. Een benadering waarin de mediator partijen vooral hun verhaal laat vertellen en daarnaast deskundigen worden ingeschakeld voor het inhoudelijke advies, is een veel kostbaarder traject dan wanneer de mediator al over de benodigde inhoudelijke kennis beschikt om partijen te kunnen adviseren. Faciliterende Mediation De benadering Dit is de oervorm van Mediation. Bij faciliterende Mediation staat de oplossing van het probleem voorop en laat de mediator partijen zelf hun weg zoeken in het Mediationproces. In deze vorm van Mediation lossen partijen hun probleem op door hierover te onderhandelen en uiteindelijk een concreet onderhandelingsresultaat te bereiken. De rol van de mediator De mediator richt zich vooral op het proces. Hij faciliteert het proces door te interveniëren, vragen te stellen en te evalueren wat tussen partijen besproken is. Voordelen Bij deze vorm van Mediation blijft de neutraliteit van de mediator het beste gewaarborgd. Hij laat partijen immers zelf onderhandelen en komt daardoor minder in de verleiding om bijvoorbeeld de zwakkere partij te beschermen. Nadelen De mediator is in deze benadering gericht op zijn faciliterende rol. Het risico bestaat dat hetgeen uiteindelijk overeengekomen wordt tussen partijen, bijvoorbeeld juridisch niet houdbaar is, of praktisch niet uitvoerbaar. Dit zal het geval zijn als de mediator geen interesse heeft in de inhoud van de onderhandelingen en het geschil,

12 of niet voldoende deskundig is op dat gebied. De mediator zal daarom in dergelijke gevallen zeker moeten zorgen dat sprake is van informed consent. Hij moet partijen voldoende in de gelegenheid Mediation hebben gesteld om een deskundige zich te laten buigen over hun conceptovereenkomst. Evaluatieve Mediation De benadering Evaluatieve Mediation is afgeleid van het Engelse woord evaluation, wat taxatie, beoordeling of waardeschatting betekent. De mediator die overweegt zich inhoudelijk met de onderhandelingen te bemoeien, kan dat aan partijen voorstellen als hij merkt dat zij onzeker zijn over bepaalde zaken, als zij zich afvragen wat men normaal gesproken in dit soort kwesties beslist en of dat voor hen ook een goede keuze is. De rol van de mediator Evaluatieve Mediation is gebaseerd op de houding van de mediator: hij bemoeit zich inhoudelijk met de onderhandelingen tussen partijen en de uitkomst daarvan. Hij stelt zich op een standpunt in het proces en geeft een (niet-bindend) waardeoordeel over hetgeen tussen partijen speelt. Voordelen Een mediator die inhoudelijk ter zake kundig is, kan partijen veel toegevoegde waarde bieden in hun onderhandelingsproces. Voor hen is het dikwijls de eerste keer dat zij zich in een dergelijk proces bevinden en zij weten soms niet goed wat ze moeten doen. De mediator daarentegen heeft kennis, ervaring en creativiteit opgedaan in het begeleiden/oplossen van dergelijke conflicten en kan partijen daardoor een bepaalde mate van veiligheid bieden en weer op weg helpen als de onderhandelingen bijvoorbeeld in een impasse zijn geraakt. Nadelen De mediator dient zijn rol als neutrale derde en het vertrouwen dat partijen in hem hebben, te bewaken. Hij zal daartoe altijd duidelijk moeten aangeven wat zijn rol is op dat moment, namelijk dat hij in dit geval zijn mening geeft en optreedt als deskundige. Het moet voor partijen ook duidelijk zijn dat de mediator door zijn inhoudelijke inbreng niet het Mediationproces beïnvloedt, ten gunste van de ene of ten nadele van de andere

13 partij. De mediator kan een eventueel gevoel van beïnvloeding voorkomen door partijen op een neutrale manier inhoudelijke informatie te verschaffen, bijvoorbeeld door hen in het begin van het Mediationproces schriftelijke informatie te geven over bepaalde onderwerpen, waarvan hij weet dat deze vaak aan de orde komen. Partijen zijn dan al enigszins op de hoogte van maatstaven en normen in soortgelijke gevallen. De mediator ondersteunt hen inhoudelijk, maar deze informatie komt vrij neutraal over. De kans dat een partij deze inbreng als partijdig ervaart, is klein. Hier blijkt wel het grote belang van de eerder besproken kenmerken van Mediation, met name de neutraliteit van de mediator en de vertrouwelijkheid. Alleen als partijen elkaar en de mediator vertrouwen en hun eigen angsten en onzekerheden op tafel durven leggen, durven ze ook mogelijke oplossingen te noemen, zonder het gevoel te hebben daarop te worden afgerekend door de partner. Dit is heel belangrijk in het komen tot een oplossing die voor beide partijen bevredigend is. In een dergelijke context is een waardeoordeel van de mediator zinvol. Transformatieve Mediation De benadering De transformatieve Mediation gaat ervan uit dat ieder mens behoefte heeft aan zowel autonomie (keuzevrijheid, zelfontplooiing) als aan het aangaan van relaties met andere mensen. Men beschouwt de mens ook als capabel om zelfstandig keuzes te maken en relaties aan te gaan, maar weet dat dit vermogen soms tijdelijk verstoord is door de ontstane conflicten. Deze vorm van Mediation gaat dus uit van een positief mensbeeld, waarbij men uitgaat van het goede in de mens en de mogelijkheden die elk mens in wezen heeft. In de transformatieve Mediation wordt een conflict (positief) gezien als een relationele kwestie, waar men weer uit kan komen. Een conflict wordt niet (negatief) beschouwd als een onoplosbare situatie van tegenstrijdige belangen. Partijen gaan op zoek naar manieren waarop zij hun relatie kunnen verbeteren, waardoor zij de crisis en conflicten die zijn ontstaan, het hoofd kunnen bieden en om kunnen buigen (kunnen transformeren) in een constructief proces. Aan het einde van het proces kunnen partijen dit nare hoofdstuk (echtscheiding, ontslag) afsluiten en doorgaan met hun leven., Zij kunnen trots zijn op zichzelf en op de wijze waarop zij zijn omgegaan met de conflictsituatie.

14 De mediator De mediator helpt partijen om hun vermogen om beslissingen te nemen en ook het belang van de ander te zien, te herstellen. Hij doet dat door hen te helpen om kansen te herkennen en daarop verder te gaan. Hierdoor wordt de kwaliteit van de relatie en communicatie tussen partijen verbeterd. De mediator ondersteunt partijen in hun proces om keuzes te maken in het proces en in de inhoud van hun conflict, met de bedoeling hen sterker te maken. Deze houding vraagt van hem dat hij, op momenten dat hij de neiging krijgt om in te grijpen en partijen te zeggen wat ze moeten gaan doen, zijn mond houdt. Partijen kunnen het niet meer weten, zich machteloos en in paniek voelen en de mediator vragen wat ze moeten doen. In dergelijke situaties zal de mediator daar geen antwoord op geven en hen niet in een bepaalde richting sturen. Hij zal hen juist begeleiden om uit dat gevoel van machteloosheid te komen, door daar dieper op in te gaan. Hij kan vragen waarom de deelnemer zich zo voelt en wat hem zou kunnen helpen om van dit gevoel af te komen. Op deze manier bedenkt de deelnemer als het ware zijn eigen oplossing en kan daaraan gaan werken. Hij zal zich hierdoor sterker voelen en vertrouwen in zichzelf krijgen: Zie je wel, ik kan het zelf. Als de mediator hiertoe niet in staat is, en sterk de behoefte heeft om zich inhoudelijk met het proces te bemoeien, werkt deze benadering niet. Voordelen De rol van de mediator in dit proces is niet faciliterend in de zin dat hij het proces leidt. Hij laat juist partijen bepalen wat er gebeurt en geeft daardoor de procescontrole uit handen. Hij helpt hen bij het maken van keuzes over het proces en de inhoud van hun conflict. Door partijen hun eigen keuzes te laten Mediation maken en hun autonomie te respecteren, krijgen zij weer meer vertrouwen in zichzelf en in hun eigen handelen. Hun vermogen om beslissingen te nemen, wordt hersteld. Partijen worden mentaal sterker, herwinnen hun zelfvertrouwen en nemen het heft zelf weer in handen (empowerment). Zij kunnen trots zijn op zichzelf. Deze vorm van Mediation is vooral geschikt voor conflicten in de relationele sfeer, waarbij partijen er belang bij hebben hun relatie op de lange termijn te verbeteren. Partijen maken zelf keuzes en hebben daarom vaak een goed gevoel over het eindresultaat. De door hen gekozen oplossing wordt door beiden gedragen en zal hen tevreden stellen. Partijen zijn doorgaans ook tevreden over de rol van de mediator en diens neutraliteit. Nadelen Deze vorm van benadering zou meer tijd kunnen kosten dan andere vormen van Mediation. Als dat al het geval is, is het eindresultaat deze investering vaak echter wel waard. Vooral omdat uiteindelijk de relatie tussen partijen sterk verbetert en het resultaat hen beiden tevreden stelt, is de behoefte om elkaar (in een later

15 stadium) dwars te zitten, gering. Een ander nadeel dat wel genoemd wordt, is dat deze vorm van Mediation niet geschikt is voor een conflict waarbij partijen niet gelijkwaardig zijn aan elkaar. De mediator grijpt immers niet in in het proces en de beslissingen, daardoor zou een ongelijke verdeling tot stand kunnen komen. Als de mediator er echter in slaagt het doel van deze vorm van Mediation te bereiken, namelijk partijen een omslag laten maken en sterker te laten worden, zal de machts-balans uiteindelijk ook in evenwicht zijn. Narratieve Mediation De benadering Narratieve Mediation is gebaseerd op de narratieve therapie. Deze therapie heeft tot doel de invloed van het probleem op het leven van de betrokken persoon, te verminderen door op zoek te gaan naar ervaringen en situaties waarin het probleem die invloed niet of veel minder had. Door die ervaringen te vertellen, construeert de patiënt een nieuw verhaal waarin het conflict minder invloed heeft op zijn leven. De achtergrond hiervan is dat eenieder een bepaalde situatie weer anders ervaart. Ieder mens creëert op basis van zijn of haar ervaringen zijn eigen werkelijkheid, gelooft daarin en houdt daar in vast. Zeker in conflictsituaties kan dit zeer verstarrend werken. De narratieve Mediation beschouwt een conflict vooral als een botsing van twee verschillende constructies van de werkelijkheid. De mediator gaat samen met partijen aan de slag om een gezamenlijke werkelijkheid te creëren waarin beide partijen verder kunnen. De rol van de mediator In het narratieve Mediationproces construeert de mediator samen met partijen een nieuw verhaal, waarin het conflict geen invloed meer uitoefent op de levens van partijen. Het conflict wordt als het ware uit het verhaal geschreven. De mediator heeft in deze benadering een zeer actieve rol. Inhoud en proces hebben veel invloed op elkaar: elke interactie van de mediator heeft onmiddellijk invloed op de inhoud van het conflict. De mediator laat partijen hun conflictverhalen vertellen. Dan zal blijken dat iedere partij het conflict anders heeft ervaren. Vervolgens wordt de relatie tussen partijen opnieuw geformuleerd. Het verleden wordt in een nieuw perspectief geplaatst en het toekomstbeeld dat partijen hebben, wordt opnieuw vastgesteld. De mediator doet dat door partijen vragen te stellen en hun verhaal samen te vatten.

16 Hij laat partijen nadenken en zich uitspreken over vragen als: - Wat deed het conflict met u? - Kunt u meer situaties noemen waarin u zich zo voelde? - Wilt u dat het conflict zoveel invloed blijft uitoefenen op uw leven? - Kunt u situaties noemen waarin u wel bijvoorbeeld respect en vertrouwen voelde voor de ander partij? Door het stellen van deze vragen wordt het probleem benoemd en in kaart gebracht. Daarnaast wordt het gebeurde in een ander perspectief geplaatst. Die laatste vraag kan gebruikt worden om het verhaal als het ware om te buigen en het toekomstbeeld opnieuw vorm te geven. Voordelen Een sterk punt van deze vorm van Mediation is dat deze gericht is op de relatie tussen partijen. Narratieve Mediation is dus zeer geschikt voor conflicten tussen partijen voor wie een goede relatie in de toekomst belangrijk blijft. Deze vorm van Mediation is, zoals is gezegd, gebaseerd op de narratieve therapie. Het voordeel hiervan is dat er een behoorlijke theoretische onderbouwing bestaat en dat er veel over geschreven en terug te vinden is in de literatuur. Nadelen Als nadeel wordt wel genoemd dat deze vorm van Mediation lijkt op de therapie waaruit hij afkomstig is. Voor sommige partijen en ook voor de mediator zelf kan dit onplezierig zijn en weerstand oproepen. Er is nog niet veel geschreven in de literatuur over de ervaringen die zijn opgedaan met narratieve Mediation. Er is wel veel te vinden over de onderliggende uitgangspunten, maar met betrekking tot het Mediation proces ontbreekt die informatie.

17 Oefenopgave 1 Leg uit waarom vertrouwelijkheid zo belangrijk is in Mediation en wat dat betekent voor partijen en de mediator. Oefenopgave 2 Geef voor iedere benadering van Mediation aan, wat de voor- en nadelen zijn. Uitwerking van de oefenopgaven Oefenopgave 1 Als partijen elkaar en de mediator vertrouwen, kunnen zij zich vrij voelen om zich uit te spreken over hun gevoelens en gedachten met betrekking tot het conflict. Vertrouwelijkheid is ook van belang om te bewerkstelligen dat mogelijke uitkomsten in alle openheid en vrijblijvendheid tussen hen besproken kunnen worden. Deze factoren vergroten de kans op een succesvolle uitkomst van het Mediationproces. Als partijen bang zijn dat wat zij zeggen tegen hen gebruikt kan worden, zullen zij zich niet volledig in (kunnen) zetten voor oplossing van hun conflict. Dit betekent voor partijen dat zij niet met hun buurvrouw, vriendin of kennis mogen bespreken wat in een Mediationgesprek op tafel is gekomen. Wil een partij wel de mogelijkheid hebben om dit met de achterban, bijvoorbeeld de partner of een goede vriend, te bespreken, dan moet deze derde ook een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. De mediator is ook gebonden aan het vertrouwensbeginsel. Hetgeen besproken wordt aan de Mediationtafel valt onder de geheimhoudingsplicht. Oefenopgave 2 Faciliterende Mediation - Voordeel: De neutraliteit van de mediator blijft het beste gewaarborgd. Hij laat partijen immers zelf onderhandelen en komt daardoor minder in de verleiding om bijvoorbeeld de zwakkere partij te beschermen. - Nadeel: omdat de mediator in deze benadering is gericht op zijn faciliterende rol, bestaat het risico dat hetgeen uiteindelijk overeengekomen wordt tussen partijen, bijvoorbeeld juridisch niet houdbaar is of praktisch

18 niet uitvoerbaar. Dit zal het geval zijn als de mediator geen interesse heeft in de inhoud van de onderhandelingen en het geschil, of niet voldoende deskundig is op dat gebied. Evaluatieve Mediation: - Voordeel: een mediator die inhoudelijk ter zake kundig is, kan partijen veel toegevoegde waarde bieden in hun onderhandelingsproces. Hij kan partijen veiligheid bieden en hen weer op weg helpen als de onderhandelingen bijvoorbeeld in een impasse zijn geraakt. - Nadeel: partijen kunnen het gevoel krijgen dat de mediator niet neutraal is, omdat hij ook inhoudelijk meedenkt. Als de mediator een bepaalde oplossing oppert, kan dit tot gevolg hebben dat een van de partijen het gevoel krijgt dat de mediator partij kiest voor de ander. Transformatieve Mediation: - Voordelen: partijen maken zelf keuzes en hebben daarom vaak een goed gevoel over het eindresultaat. De door hen gekozen oplossing wordt door beiden gedragen en zal hen tevreden stellen. Partijen zijn doorgaans ook tevreden over de rol van de mediator en diens neutraliteit. - Nadelen: deze vorm van benadering zou meer tijd kunnen kosten dan andere vormen van Mediation. Een ander nadeel dat wel genoemd wordt, is dat deze vorm van Mediation niet geschikt is voor een conflict waarbij partijen niet gelijkwaardig zijn aan elkaar.

19 Narratieve Mediation: - Voordelen: deze vorm van Mediation is gericht op de relatie tussen partijen en dus zeer geschikt voor conflicten tussen partijen voor wie een goede relatie in de toekomst belangrijk blijft. Een ander voordeel is dat er een behoorlijke theoretische onderbouwing bestaat en dat er veel over geschreven en terug te vinden is in de literatuur. - Nadelen: deze vorm van Mediation lijkt op de therapie waaruit hij afkomstig is. Voor sommige partijen en ook voor de mediator zelf kan dit onplezierig zijn en weerstand oproepen. Er is nog niet veel geschreven in de literatuur over de ervaringen die zijn opgedaan met narratieve Mediation. Er is wel veel te vinden over de onderliggende uitgangspunten, maar met betrekking tot het Mediation proces ontbreekt die informatie.

Gedragsregels voor de MfN-registermediator

Gedragsregels voor de MfN-registermediator Gedragsregels voor de MfN-registermediator Deze gedragsregels zijn een richtlijn voor het gedrag van de MfN-registermediator. Zij dienen tevens als informatievoorziening voor betrokkenen en als maatstaf

Nadere informatie

Mediation. Conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure.

Mediation. Conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure. Conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure. Mediation is een vorm van conflicthantering waarbij de betrokken partijen zélf onderhandelen over het oplossen van hun geschil onder procesbegeleiding

Nadere informatie

Gedragsregels voor de MfN-registermediator

Gedragsregels voor de MfN-registermediator Gedragsregels voor de MfN-registermediator Deze gedragsregels zijn een richtlijn voor het gedrag van de MfN-registermediator. Zij dienen tevens als informatievoorziening voor betrokkenen en als maatstaf

Nadere informatie

Mediation: effectieve conflictoplossing op maat, als alternatief voor een juridische procedure

Mediation: effectieve conflictoplossing op maat, als alternatief voor een juridische procedure Mediation: effectieve conflictoplossing op maat, als alternatief voor een juridische procedure Schilderij Het appeltje is speciaal gemaakt voor en eigendom van Randstad Mediation & Coaching Wie recht zoekt

Nadere informatie

Mediation: effectieve conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure

Mediation: effectieve conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure Mediation: effectieve conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure Schilderij Het appeltje is speciaal gemaakt voor en eigendom van Randstad Mediation & Coaching Wie recht zoekt moet

Nadere informatie

Mediation bij Onderwijsgeschillen

Mediation bij Onderwijsgeschillen Mediation bij Onderwijsgeschillen In goed overleg tot een oplossing komen Onderwijsgeschillen biedt mediation aan bij alle soorten conflicten in het onderwijs. Alle scholen die bij Onderwijsgeschillen

Nadere informatie

Regelingen en voorzieningen CODE 6.7.2.71. Mediation bij UWV. brochure. bronnen brochure van het UWV, november 2008, www.uwv.nl

Regelingen en voorzieningen CODE 6.7.2.71. Mediation bij UWV. brochure. bronnen brochure van het UWV, november 2008, www.uwv.nl Regelingen en voorzieningen CODE 6.7.2.71 Mediation bij UWV brochure bronnen brochure van het UWV, november 2008, www.uwv.nl Waarom deze brochure? Wij doen ons best om u altijd zo goed mogelijk van dienst

Nadere informatie

Verbindingsactietraining

Verbindingsactietraining Verbindingsactietraining Vaardigheden Open vragen stellen Luisteren Samenvatten Doorvragen Herformuleren Lichaamstaal laten zien Afkoelen Stappen Werkafspraken Vertellen Voelen Willen Samen Oplossen Afspraken

Nadere informatie

Mediation in goed overleg tot een oplossing komen

Mediation in goed overleg tot een oplossing komen Mediation in goed overleg tot een oplossing komen Voor de oplossing van klachten in het onderwijs biedt Onderwijsgeschillen mediation aan. Deze folder legt uit hoe mediation werkt. Als er een klacht is

Nadere informatie

...arbeidsconflict? mediation!

...arbeidsconflict? mediation! ...arbeidsconflict? mediation! De persoonlijke aanpak van een Mediatior werkt vele malen sneller en leidt minder vaak tot kostbare en langdurige beroepszaken en hoorzittingen. Bron: Laatste nieuws (Novum/ANP)

Nadere informatie

Kaarten voor Leerling-bemiddeling

Kaarten voor Leerling-bemiddeling Math Boesten Communicatie & Conflicthantering Mediation Training Coaching Arno Callemeijn Communicatie & Conflicthantering Mediation Training Coaching Kaarten voor Leerling-bemiddeling Een handzaam hulpmiddel

Nadere informatie

...wel eens gedacht aan. mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict

...wel eens gedacht aan. mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict ...wel eens gedacht aan mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict Wat is Mediation? Samen tot een oplossing komen met behulp van een procesbegeleider: de Mediator

Nadere informatie

...wel eens gedacht aan. mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict

...wel eens gedacht aan. mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict ...wel eens gedacht aan mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict Wat is Mediation? Samen tot een oplossing komen met behulp van een procesbegeleider: de Mediator

Nadere informatie

Informatie, werkwijze en de meest gestelde vragen over mediation.

Informatie, werkwijze en de meest gestelde vragen over mediation. Informatie, werkwijze en de meest gestelde vragen over mediation. 1. Wat is mediation? Mediation is een door een mediator begeleid gespreksproces, waarin de betrokken partijen zelf verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Juridische en Ethische Aspecten

Juridische en Ethische Aspecten Juridische en Ethische Aspecten Start Mediation Mediation start (in juridische zin) wanneer partijen kenbaar maken dat zij mediation wensen Gedragsregels van toepassing in Pre-mediationfase Geheimhouding

Nadere informatie

Daar ben ik het niet mee eens

Daar ben ik het niet mee eens uwv.nl werk.nl Daar ben ik het niet mee eens Wat als u bezwaar wilt maken tegen een beslissing van UWV Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen meer informatie, kijk

Nadere informatie

Kijk eens wat eronder zit!

Kijk eens wat eronder zit! Kijk eens wat eronder zit! Jullie trainers Martin de Groot Jan-Paul Duijndam 1 Wat is mediation? Definitie is: Een vorm van bemiddeling in conflicten waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, mediator

Nadere informatie

De stand van mediation

De stand van mediation De stand van mediation Onderzoek bij gemeenten naar de stand van zaken rond mediation 30 november 2007 1 Inleiding Steeds meer gemeenten ontdekken mediation als manier om conflictsituaties op te lossen.

Nadere informatie

Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1. Re-integratie 2 Groepen / Teams 2

Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1. Re-integratie 2 Groepen / Teams 2 ALGEMEEN 1 Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1 SOORTEN MEDIATION TRAJECTEN 2 Re-integratie 2 Groepen / Teams 2 WERKWIJZE MEDIATION 3 Aanmelding 3 Intake 3 Eerste

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST.

MEDIATIONOVEREENKOMST. MEDIATIONOVEREENKOMST. De ondergetekenden: Lamers Echtscheidingsbemiddeling en advies, de heer J.P.H. Lamers, hierna te noemen Lamers Scheidingsadvies, kantoorhoudende te 6021MS Budel aan het Zustershof

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671 1 Inhoudsopgave Algemeen

Nadere informatie

Mediation bij en na scheiding

Mediation bij en na scheiding Advanced Therapy Mediation bij en na scheiding Ibtisam Rizkallah Wim Stoop Charlotte Stoop 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoudsopgave Wat is mediation?... 3 Wanneer biedt mediation de

Nadere informatie

Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden?

Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden? Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden? Bij scheiden dient u samen afspraken te maken op welke wijze u uw bestaande gemeenschap wenst te verdelen. Ook als u onder huwelijkse voorwaarden

Nadere informatie

MAAK HET DEFINITIEF. Uit elkaar gaan / van echt scheiden 010-30 70 518

MAAK HET DEFINITIEF. Uit elkaar gaan / van echt scheiden 010-30 70 518 MAAK HET DEFINITIEF Uit elkaar gaan / van echt scheiden 4 Uit elkaar te gaan / van echt scheiden 4.1 Samenwoners uit elkaar Uit elkaar gaan met hulp en begeleiding van De ScheidingsProfs geeft beide partijen

Nadere informatie

MEDIATION IN ARBEIDSCONFLICTEN

MEDIATION IN ARBEIDSCONFLICTEN Uw specialist in Arbeidsmediation MEDIATION IN ARBEIDSCONFLICTEN Ja, het werkt Drie simpele woorden, die de kracht van mediation in arbeidsconflicten uitdrukken. Ja, mensen en bedrijven lossen arbeidsconflicten

Nadere informatie

NMI Mediation Reglement 2008

NMI Mediation Reglement 2008 NMI Mediation Reglement 2008 Artikel 1 Definities In dit Reglement wordt verstaan onder: a. Kwestie: de in de Mediationovereenkomst omschreven kwestie. b. Certificerende Instelling: de instelling die certificaten

Nadere informatie

Resolute Mediation - onderzoek 2015

Resolute Mediation - onderzoek 2015 Resolute Mediation - onderzoek 2015 10 Februari 2015 Nieuw dashboard voor Resolute Mediation 2 Nieuw dashboard voor Resolute Mediation 3 Nieuw dashboard voor Resolute Mediation 4 Nieuw dashboard voor Resolute

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671 1 Inhoudsopgave Algemeen

Nadere informatie

Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator

Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator Mediation Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator (een hulppersoon/bemiddelaar) Partijen kunnen vooraf de onderstaande mediationovereenkomst

Nadere informatie

Mr TH.P.M. Moons, kantoorhoudende te Amersfoort, aan de Piet Mondriaanlaan nr. 75. de partners: mevrouw, wonende te. en de heer, wonende te ;

Mr TH.P.M. Moons, kantoorhoudende te Amersfoort, aan de Piet Mondriaanlaan nr. 75. de partners: mevrouw, wonende te. en de heer, wonende te ; BEMIDDELINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: Mr TH.P.M. Moons, kantoorhoudende te Amersfoort, aan de Piet Mondriaanlaan nr. 75 en de partners: mevrouw, wonende te en de heer, wonende te ; VERKLAREN HET

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator)

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator) vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator) De ondergetekenden: Mr. @, in deze optredend als advocaat-mediator, kantoorhoudende te @ aan de @. Mr. @ is lid van de vfas ( www.verenigingfas.nl).

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat scheidingsmediator, hierna te noemen vfas-advocaat familiemediator mr. A.J. de Jong, in deze optredend als advocaat-scheidingsmediator,

Nadere informatie

Mediation Brochure 1

Mediation Brochure 1 Mediation Brochure 1 INLEIDING 3 Wat kan mediation voor jou betekenen? 3 Voor wie is mediation bestemd? 3 Hoe werkt een mediator? 3 Uitgangspunten van mediation 3 WERKWIJZE 5 Start (telefonische) intake

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2

Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2 Mediation Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2 2. Wat voor zaken pakken wij aan met mediation?... 2 3. Wanneer biedt mediation de meeste kans op een goede afloop?... 3 4. Spelregels en voorwaarden bij

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

Het Mediation Bureau. van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO)

Het Mediation Bureau. van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO) Het Mediation Bureau van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO) 1 Crossborder mediation Bij internationale kinderontvoering duren de procedures vaak lang. Daarom start op 1 november

Nadere informatie

Uw scheiding onze zorg

Uw scheiding onze zorg Uw scheiding onze zorg Uw scheiding onze zorg CARENT is opgericht door Judith van den Nieuwenhuijsen-Duits. Als fiscaal juriste is zij ruim 21 jaar werkzaam geweest bij diverse belastingadvieskantoren

Nadere informatie

Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator.

Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator. Wat is mediation? Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator. Het grote verschil met advocaten en rechters

Nadere informatie

Klachtenregeling. voor cliënten en medewerkers Cessio

Klachtenregeling. voor cliënten en medewerkers Cessio Klachtenregeling voor cliënten en medewerkers Cessio Inhoudsopgave 1. Inleiding: luisteren naar en leren van klachten... 2. Mogelijkheden van klachtafhandeling... 3. Ondersteuning van een vertrouwenspersoon...

Nadere informatie

Mediation Trainingsinstituut MTi Kees van der Hoek

Mediation Trainingsinstituut MTi Kees van der Hoek Mediation Trainingsinstituut Kees van der Hoek heet u hartelijk welkom bij de presentatie: Mediation in Praktijk www.mediation.nl 1 Mediation Trainingsinstituut MTI is het trainingsinstituut als het gaat

Nadere informatie

Annette Koops: Een dialoog in de klas

Annette Koops: Een dialoog in de klas Annette Koops: Een dialoog in de klas Als ondersteuning bij het houden van een dialoog vindt u hier een compilatie aan van Spreken is zilver, luisteren is goud : een handleiding voor het houden van een

Nadere informatie

Samen... met perspectief naar ieder voor zich

Samen... met perspectief naar ieder voor zich Samen... met perspectief naar ieder voor zich Hoogstraat 8, 5462 CX Veghel Postbus 276, 5460 AG Veghel Tel. (0413) 32 17 28 www.samennaaralleen.nl info@samennaaralleen.nl Ingrijpend proces Scheiden is

Nadere informatie

Conflictregeling RvT-RvB Gemiva-SVG Groep

Conflictregeling RvT-RvB Gemiva-SVG Groep Conflictregeling RvT-RvB Gemiva-SVG Groep Preambule Conflicten tussen de raad van bestuur en de raad van toezicht kunnen verlammend werken op de governance van een zorgorganisatie. De kwaliteit van de

Nadere informatie

Conflictregeling Raad van Toezicht en directeur Stichting Allegoeds

Conflictregeling Raad van Toezicht en directeur Stichting Allegoeds Bijlage 2 artikel 4.2 Governance Code Allegoeds Conflictregeling Raad van Toezicht en directeur Stichting Allegoeds Preambule Conflicten tussen de directeur-bestuurder en de raad van toezicht kunnen verlammend

Nadere informatie

Het conflicthanteringspalet. Anneke de Koning Leo Elfers Anne de Cloe

Het conflicthanteringspalet. Anneke de Koning Leo Elfers Anne de Cloe Het conflicthanteringspalet Anneke de Koning Leo Elfers Anne de Cloe Het conflicthanteringspalet In relatie tot de escalatieladder en het bestuurlijk- ambtelijk samenspel Verschil in beleving Conflicthanteringspalet

Nadere informatie

Conflicten zijn een natuurlijk verschijnsel binnen een groep, binnen een organisatie, omdat de leden verschillende doelstellingen hebben.

Conflicten zijn een natuurlijk verschijnsel binnen een groep, binnen een organisatie, omdat de leden verschillende doelstellingen hebben. 3. PROBLEEMOPLOSSING CONFLICTHANTERING 3.0. Inleiding Conflicten zijn een natuurlijk verschijnsel binnen een groep, binnen een organisatie, omdat de leden verschillende doelstellingen hebben. Omdat conflicten

Nadere informatie

Mediationovereenkomst

Mediationovereenkomst Mediationovereenkomst De mediator, Math Boesten, kantoorhoudende te Voerendaal, bereikbaar via: Postbus 23036, 6367 ZG te Voerendaal En Partij a. Partij b. Komen hierbij overeen: 1. Mediation Partijen

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Weerbaarheid Informatie voor ouders Het Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt met deskundig advies, tips en begeleiding. Een centraal punt voor al je vragen over opvoeden en opgroeien, dat is handig!

Nadere informatie

DE ONDERGETEKENDEN: Mediator, Jan J.C. Smits Mediation tafel Stationsstraat 13 5241 EE Rosmalen WWW.MEDIATIONTAFEL.ORG en partijen: A:...

DE ONDERGETEKENDEN: Mediator, Jan J.C. Smits Mediation tafel Stationsstraat 13 5241 EE Rosmalen WWW.MEDIATIONTAFEL.ORG en partijen: A:... DE ONDERGETEKENDEN: Mediator, Jan J.C. Smits Mediation tafel Stationsstraat 13 5241 EE Rosmalen WWW.MEDIATIONTAFEL.ORG en partijen: A:... hier vertegenwoordigd door: Adres Telefoonnummer e-mail en B:...

Nadere informatie

Mediation: conflicten oplossen door bemiddeling

Mediation: conflicten oplossen door bemiddeling Mediation: conflicten oplossen door bemiddeling Van conflict naar oplossing Mediation, ook wel conflictbemiddeling, is een relatief jong rechtsgebied. Hoewel rechters zich al eeuwenlang buigen over conflicten

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoekers klagen erover dat de gemeente Voorschoten in december 2008 in het kader van een mediation een overeenkomst heeft getekend,

Nadere informatie

ABC Echtscheidingsbemiddeling

ABC Echtscheidingsbemiddeling ABC Echtscheidingsbemiddeling MAAK KENNIS MET ONZE DIENSTVERLENING Een goede scheiding is het begin van iets beters ABC Echtscheidingsbemiddeling 2013 Samenvatting Een goede scheiding is het begin van

Nadere informatie

Mediation bij Onderwijsgeschillen. In goed overleg tot een oplossing komen. Meer informatie op

Mediation bij Onderwijsgeschillen. In goed overleg tot een oplossing komen. Meer informatie op Mediation bij Onderwijsgeschillen In goed overleg tot een oplossing komen Onderwijsgeschillen biedt mediation aan bij alle soorten conflicten in het onderwijs. Alle scholen die bij Onderwijsgeschillen

Nadere informatie

mediation en Bemiddeling bij de gemeente Lelystad

mediation en Bemiddeling bij de gemeente Lelystad mediation en Bemiddeling bij de gemeente Lelystad U krijgt deze informatie omdat u hebt aangegeven dat u wilt meewerken aan een vorm van bemiddeling of omdat u daarin bent geïnteresseerd. Algemene informatie

Nadere informatie

Model conflictregeling Brancheorganisaties Zorg

Model conflictregeling Brancheorganisaties Zorg Model conflictregeling Brancheorganisaties Zorg Preambule Conflicten tussen de raad van bestuur en de raad van toezicht kunnen verlammend werken op de governance van een zorgorganisatie. De kwaliteit van

Nadere informatie

Workshop Conflictsituaties in de keten? Benut uw inkooppositie als bruggenbouwer en relatiemanager!

Workshop Conflictsituaties in de keten? Benut uw inkooppositie als bruggenbouwer en relatiemanager! Workshop Conflictsituaties in de keten? Benut uw inkooppositie als bruggenbouwer en relatiemanager! 70 minuten workshop Effectieve stijlkeuzes bij conflicten in de keten Communicatievaardigheden tijdens

Nadere informatie

BEMIDDELING PROGRAMMA :

BEMIDDELING PROGRAMMA : 1 BEMIDDELING PROGRAMMA : Conflictanalyse algemeen Bemiddeling : Bemiddelingstraject 4 basisprincipes bij bemiddeling De bemiddelaar : taak & deontologie 2 TWEE MANIEREN OM CONFLICT OP TE LOSSEN : 1. Bovenpartijdige

Nadere informatie

Arrest Gerechtshof s-gravenhage 10 december 2014 en implicaties initiatiefwetsvoorstellen Mediation (Van der Steur)

Arrest Gerechtshof s-gravenhage 10 december 2014 en implicaties initiatiefwetsvoorstellen Mediation (Van der Steur) Arrest Gerechtshof s-gravenhage 10 december 2014 en implicaties initiatiefwetsvoorstellen Mediation (Van der Steur) Academie voor de Rechtspraktijk 11 maart 2015 Fred Schonewille Hof Den Haag 10 december

Nadere informatie

1.1 Bemiddeling en mediation: waar gaat het om?

1.1 Bemiddeling en mediation: waar gaat het om? 1 Begripsafbakening In dit hoofdstuk lichten we om te beginnen toe wat we verstaan onder de belangrijkste begrippen: bemiddeling en mediation. Wat is bemiddeling en wanneer is er sprake van mediation?

Nadere informatie

v 2 i.n 3 d O jne d ien r d nee mp i o n o gs lrecht Ans Post

v 2 i.n 3 d O jne d ien r d nee mp i o n o gs lrecht Ans Post 2.3 vind Ondernemingsrecht je pool Ans Post Mw.Mr. J.W.M. Post Notaris (agrarisch specialist) en mediator Hobbelink & Buitink, Winterswijk Wie breekt, betaalt?? Wat kom ik in de praktijk allemaal tegen?

Nadere informatie

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST. mr. [naam en achternaam], advocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te [woonplaats], aan de [straat en huisnummer],

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST. mr. [naam en achternaam], advocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te [woonplaats], aan de [straat en huisnummer], BEMIDDELINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: mr. [naam en achternaam], advocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te [woonplaats], aan de [straat en huisnummer], en de partners: [naam en achternaam],

Nadere informatie

COMMENTAAR OP HET WETSVOORSTEL BEVORDERING VAN MEDIATION IN HET BURGERLIJK RECHT VAN 25 APRIL 2013

COMMENTAAR OP HET WETSVOORSTEL BEVORDERING VAN MEDIATION IN HET BURGERLIJK RECHT VAN 25 APRIL 2013 COMMENTAAR OP HET WETSVOORSTEL BEVORDERING VAN MEDIATION IN HET BURGERLIJK RECHT VAN 25 APRIL 2013 9 MEI 2013 Herengracht 551 Contactpersoon: 1017 BW Amsterdam Ellen Soerjatin T 020 530 5200 E ellen.soerjatin@steklaw.com

Nadere informatie

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink Samenspel Formeel - Informeel Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink 6/12/2015 Programma - Korte kennismaking; - Ontwikkelingen in de vrijwillige zorg; - Uitgangspunt

Nadere informatie

Waarom Mediation? Op afspraak gratis intake

Waarom Mediation? Op afspraak gratis intake Mediation Waarom Mediation? Bij een (echt)scheiding of een ander conflict is er vaak sprake van teleurstelling en verstoorde communicatie. U zou er in dat geval voor kunnen kiezen een advocaat in te schakelen.

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR

vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat scheidingsbemiddelaar, hierna te noemen vfas-advocaat familiemediator mr. R.R.J.A. Olie-Hallmans, in deze

Nadere informatie

LIEVERWIJS. kindercoaching & training. kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling. Een rups kan altijd nog een vlinder worden

LIEVERWIJS. kindercoaching & training. kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling. Een rups kan altijd nog een vlinder worden LIEVERWIJS kindercoaching & training kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling Een rups kan altijd nog een vlinder worden Kindercoaching Van Rups naar Vlinder Voor kinderen in de

Nadere informatie

Wat & hoe over mediation. versie201701

Wat & hoe over mediation. versie201701 Wat & hoe over mediation versie201701 Inhoud Wat kan mediation voor u betekenen? 3 De mediator 4 Wat doet de mediator? 6 Doel van de mediation 7 Vechten of praten? 9 Heeft de rechter u verwezen? 10 Test

Nadere informatie

KLACHTEN- REGLEMENT KLACHTENREGLEMENT BEROEPSVERENIGING JOBCOACHES NEDERLAND

KLACHTEN- REGLEMENT KLACHTENREGLEMENT BEROEPSVERENIGING JOBCOACHES NEDERLAND KLACHTEN- REGLEMENT 1 Klachtenreglement Geldend voor alle register leden die het vak jobcoaching uitoefenen LANDELIJKE KLACHTREGELING VAN DE Begripsbepaling Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Suïcidepreventie. Marian de Groot Directeur handicap + studie Mede namens 113-Online

Suïcidepreventie. Marian de Groot Directeur handicap + studie Mede namens 113-Online Suïcidepreventie Marian de Groot Directeur handicap + studie Mede namens 113-Online Missie en visie @113 Taboe op praten over zelfmoord doorbreken Drempels bij zoeken en vinden van hulp verlagen Landelijk

Nadere informatie

Thema 20 B o d e m december 2009

Thema 20 B o d e m december 2009 Thema 20 Bodem december 2009 Peter van Genderen reageren: www.bodem-online.nl/bodem/18/208 Conflicten zijn een gegeven in deze wereld, ook binnen de christelijke gemeente. Waar mensen samenwerken en samenleven

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. 3. het bevorderen van de kwaliteit van het opleidingsinstituut, de docenten en de medewerkers.

KLACHTENREGELING. 3. het bevorderen van de kwaliteit van het opleidingsinstituut, de docenten en de medewerkers. KLACHTENREGELING CENTRUM VOOR MINDFULNESS Artikel 1 Begripsbepaling In deze regeling wordt verstaan onder: a. klacht: een schriftelijke uiting van onvrede over een opleiding van het Centrum voor Mindfulness

Nadere informatie

Een succesvolle attitude naar een conflict-oplossing vraagt om het activeren van bepaalde criteria en metaprogramma s.

Een succesvolle attitude naar een conflict-oplossing vraagt om het activeren van bepaalde criteria en metaprogramma s. Een succesvolle attitude naar een conflict-oplossing vraagt om het activeren van bepaalde criteria en metaprogramma s. Onderhandelen is een vorm van communicatie die erop gericht is om met de ander(en)

Nadere informatie

Kiezen tussen rechter, arbiter, mediator of de bindend adviseur. in geval van ICT geschillen

Kiezen tussen rechter, arbiter, mediator of de bindend adviseur. in geval van ICT geschillen Kiezen tussen rechter, arbiter, mediator of de bindend adviseur in geval van ICT geschillen Inleiding ICT conflicten komen voor in alle vormen en maten. Doorgaans worden ze meteen op de werkvloer opgelost.

Nadere informatie

De kracht van mediation

De kracht van mediation De kracht van mediation Hans Bekkers Edward Dijxhoorn Rondvraag Wie heeft er wel eens te maken met een conflict? Wie heeft deelgenomen aan mediation? Wie heeft zakelijke mediation overwogen? Wie kent het

Nadere informatie

ADR erkende 6 daagse Mediationopleiding. Inhoudelijke toelichting op de 6-daagse basisopleiding Mediation

ADR erkende 6 daagse Mediationopleiding. Inhoudelijke toelichting op de 6-daagse basisopleiding Mediation ADR erkende 6 daagse Mediationopleiding Inhoudelijke toelichting op de 6-daagse basisopleiding Mediation Inclusief: Literatuur, opleidingsmap, lunch, individuele begeleiding, kennistoets Doel van de training:

Nadere informatie

Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek.

Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek. Conflicten hanteren Tijd: verdelen over twee bijeenkomsten. Bijeenkomst 1 Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek. De uitkomst van

Nadere informatie

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST BEMIDDELINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. 2. en en Mevrouw Mr. A.A.M. van IJzendoorn, kantoorhoudende te Uden, aan de Verlengde Velmolen 2, handelend in haar functie van advocaat scheidingsbemiddelaar.

Nadere informatie

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum 2 augustus 2007 RA0612790 Samenvatting Een huizenbezitter heeft al jarenlang een geschil

Nadere informatie

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Nederlands Mediation Instituut NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: NMI: de Stichting Nederlands Mediation Instituut, gevestigd te Rotterdam. Reglement:

Nadere informatie

VERGADEREN VOOR DUMMIES

VERGADEREN VOOR DUMMIES VERGADEREN VOOR DUMMIES DE AGENDA VASTSTELLEN Er zijn verschillende soorten agendapunten: Open Bij open agendapunten zijn er nog geen plannen gemaakt, er is nog geen concreet voorstel. De discussie is

Nadere informatie

Samenvatting. Inleiding

Samenvatting. Inleiding Samenvatting Inleiding Het bevorderen van alternatieve geschilafdoening is onderdeel van het Nederlandse justitiebeleid. Doelstellingen daarvan zijn: 1 dejuridisering van geschillen; 2 het op de kwalitatief

Nadere informatie

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen DE KANJERTRAINING. Op de Jozefschool wordt er in alle groepen kanjertraining gegeven. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd. Doel van de Kanjertraining? Deze werkwijze biedt lln. kapstokken aan om beter

Nadere informatie

Reglement van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering voor ICT- Rapid Conflict Resolution

Reglement van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering voor ICT- Rapid Conflict Resolution Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA) Reglement van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering voor ICT- Rapid Conflict Resolution De SGOA biedt ICT-Rapid Conflict Resolution aan voor

Nadere informatie

Informatieboekje MEDIATION

Informatieboekje MEDIATION Informatieboekje MEDIATION Inhoud Wat is mediation?... 3 Relatieverbetering... 4 Wanneer kan ik een mediator inschakelen?... 5 Het mediationproces... 6 De escalatieladder van Glasl... 7 Disclaimer... 8

Nadere informatie

jongerenbuurtbemiddelaar. gesprek eerste partij x* x gesprek tweede x* x partij bemiddelingsgesprek x* x beide partijen verslaglegging t.b.v.

jongerenbuurtbemiddelaar. gesprek eerste partij x* x gesprek tweede x* x partij bemiddelingsgesprek x* x beide partijen verslaglegging t.b.v. BIJLAGE 1 Profiel vrijwilliger jongerenbuurtbemiddeling Beroepsbeschrijving Mogelijke functiebenamingen Contet/ werkzaamheden Rol en verantwoordelijkheden Vrijwilliger jongerenbuurtbemiddeling, jongerenbuurtbemiddelaar.

Nadere informatie

Landelijke Klachtencommissie VPTZ Geschilregeling tussen VPTZ organisaties en VPTZ Nederland

Landelijke Klachtencommissie VPTZ Geschilregeling tussen VPTZ organisaties en VPTZ Nederland Landelijke Klachtencommissie VPTZ Geschilregeling tussen VPTZ organisaties en VPTZ Nederland Deze geschilregeling betreft geschilpunten tussen een of meer VPTZ organisaties enerzijds en het bestuur anderzijds

Nadere informatie

b) Neen, het zou kunnen dat meneer te veel vermogen heeft om voor een toevoeging in aanmerking te komen (2 punten), artikel 34 lid 2 Wrb (1 punt).

b) Neen, het zou kunnen dat meneer te veel vermogen heeft om voor een toevoeging in aanmerking te komen (2 punten), artikel 34 lid 2 Wrb (1 punt). LEIDRAAD BIJ HET NAKIJKEN VAN DE TOETS GEDRAGSRECHT 17 februari 2010 (Uit het antwoord moet blijken dat de cursist de stof heeft begrepen en juist heeft toegepast; een enkel ja of nee is niet voldoende)

Nadere informatie

Mediation en conflictoplossing

Mediation en conflictoplossing Mediation en conflictoplossing Een onderzoek in opdracht van de VGM Laurens Bakker Instituut voor Rechtssociologie Instituut voor Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies Radboud Universiteit Nijmegen

Nadere informatie

Voorwoord 11 Si m o n e Ka l f f. Reflectie op mediation 13

Voorwoord 11 Si m o n e Ka l f f. Reflectie op mediation 13 Inhoud Voorwoord 11 Si m o n e Ka l f f Reflectie op mediation 13 Alex Br e n n i n k m e i j e r 1. Inleiding 13 2. Context 13 3. Mediation in Nederland 15 4. Een brug tussen recht en psychologie 17 5.

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

8 Mediation en arbitrage in belastingzaken

8 Mediation en arbitrage in belastingzaken 8 Mediation en arbitrage in belastingzaken Mediation in belastingzaken is relatief nieuw. Naar aanleiding van een pilot met mediation in 2003 heeft de Belastingdienst mediation in de gereedschapskist opgenomen

Nadere informatie

Overzicht. Conflictoplossingsdelta van de letselschade. Afwegingen bij resultaatgerichte keuze voor een vorm van conflictoplossing

Overzicht. Conflictoplossingsdelta van de letselschade. Afwegingen bij resultaatgerichte keuze voor een vorm van conflictoplossing 12e PIV-Jaarconferentie: Van strijdbijl naar vredespijp CONFLICTOPLOSSING BIJ LETSELSCHADE Dineke de Groot Overzicht Conflictoplossingsdelta van de letselschade Afwegingen bij resultaatgerichte keuze voor

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling

Klokkenluidersregeling REGELING INZAKE HET OMGAAN MET EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND HOOFDSTUK 1. DEFINITIES Artikel 1. Definities In deze regeling worden de volgende definities gebruikt: betrokkene: degene die al dan niet in

Nadere informatie

TAKEN EN PROFIEL. van de mentor

TAKEN EN PROFIEL. van de mentor TAKEN EN PROFIEL van de mentor Mei 2011 MNN / regio Stichting Mentorschap Amsterdam 1 Inleiding In deze notitie zijn de taken en het profiel van de mentor beschreven. Bij het opstellen van deze notitie

Nadere informatie

Inhoud in vogelvlucht

Inhoud in vogelvlucht Inhoud in vogelvlucht Deel 1: Mediation, aangenaam kennis te maken... 3 HOOFDSTUK 1: Wat is mediation?....................................... 5 HOOFDSTUK 2: Conflictbemiddeling....................................

Nadere informatie

ADR erkende 4 daagse Mediationopleiding. Inhoudelijke toelichting op de 4-daagse basisopleiding Mediation

ADR erkende 4 daagse Mediationopleiding. Inhoudelijke toelichting op de 4-daagse basisopleiding Mediation ADR erkende 4 daagse Mediationopleiding Inhoudelijke toelichting op de 4-daagse basisopleiding Mediation Inclusief: Literatuur, opleidingsmap, lunch, individuele begeleiding, kennistoets Doel van de training:

Nadere informatie

Conflicten op het vlak van de ruimtelijke ordening voorkomen en probleemoplossend benaderen.

Conflicten op het vlak van de ruimtelijke ordening voorkomen en probleemoplossend benaderen. Conflicten op het vlak van de ruimtelijke ordening voorkomen en probleemoplossend benaderen. Over de achtergronden, mogelijkheden, uitdagingen en voordelen van alternatieve conflictoplossing (ADR). Prof.

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden:

vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat scheidingsbemiddelaar, hierna te noemen vfas-advocaat familiemediator mr. M.A. Zon, in deze optredend als

Nadere informatie

1. zich niet heeft gehouden aan de afspraak gemaakt in de mediationovereenkomst met verzoekster;

1. zich niet heeft gehouden aan de afspraak gemaakt in de mediationovereenkomst met verzoekster; Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat ZonMw: 1. zich niet heeft gehouden aan de afspraak gemaakt in de mediationovereenkomst met verzoekster; 2. gedurende haar ziekteperiode in het geheel geen

Nadere informatie

Profiel bijzondere curator in Jeugdzaken

Profiel bijzondere curator in Jeugdzaken Profiel bijzondere curator in Jeugdzaken Het Profiel bijzondere curator in jeugdzaken beschrijft de profielschets van de bijzondere curator in Jeugdzaken, verder te noemen; bijzondere curator. De bijzondere

Nadere informatie