Thuiszorg. Mobiliteitspunt personeel. Verpleging / verzorging. Uitlenen / verkopen hulpmiddelen. Huishoudelijke hulp. Prosano Jobcenter.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thuiszorg. Mobiliteitspunt personeel. Verpleging / verzorging. Uitlenen / verkopen hulpmiddelen. Huishoudelijke hulp. Prosano Jobcenter."

Transcriptie

1 Thuiszorg Verpleging / verzorging Het kan gebeuren dat uw werknemer of een familielid voor korte tijd thuis, naast de geïndiceerde zorg, meer verpleging/verzorging nodig heeft. Of uw werknemer heeft een ziekte waarbij verpleegkundige hulp gewenst is. Extra steun bij het omgaan met veranderingen en praktische tips zijn dan vaak welkom. Onze verpleegkundigen nemen ook de extra verpleegkundige zorg op zich en adviseren uw werknemer over de ziekte en hoe het verder moet. Heeft uw medewerker geen verzorging of verpleging nodig, maar heeft hij/zij wel behoefte aan advies, instructie of voorlichting? Onze medewerkers informeren uw medewerkers graag over allerlei onderwerpen, van hulpmiddelen tot patiëntenorganisaties. dag en nacht op ons rekenen in een crisissituatie. Acute zorg kan bestaan uit huishoudelijke hulp, verpleging en verzorging. In nood op (kleine) kinderen passen en aanwezig zijn bij een demente oudere vallen hier ook onder. Zo zorgt u ervoor dat uw werknemer onbezorgd op zijn werk kan zijn. Uitlenen / verkopen hulpmiddelen De ongemakken van een handicap of ziekte kunnen zich ook uiten bij de uitoefening van een functie. Wij hebben een uitgebreid assortiment hulpmiddelen waarmee medewerkers met een kleine of grotere handicap in staat zijn en blijven om hun functie uit te oefenen. Huishoudelijke hulp Uw werknemer kan een beroep doen op onze professionele medewerkers van de thuiszorg. Onze medewerkers bieden hulp die nodig is om het huishouden draaiende te houden zoals wassen, strijken, stofzuigen, koken en boodschappen doen. Ook kunnen zij helpen bij de opvang en verzorging van uw kinderen. Een geruststellende gedachte voor u en uw medewerker. Nachtzorg Wanneer, naast de geïndiceerde zorg, ook zorg tijdens de nacht nodig is, kan dit niet altijd door familie of mantelzorg opgevangen worden. Prosano zorgt voor de noodzakelijke hulp en maakt dat uw medewerker uitgerust op zijn werk kan komen. Acute zorg In bijzondere situaties kan het zijn dat uw werknemer plotseling aanvullende zorg nodig heeft. Zo kan uw werknemer Mobiliteitspunt personeel Prosano Jobcenter Vrijwel alle werkgevers hebben wel eens te maken met medewerkers die vast lopen in hun loopbaan of werknemers die tijdelijk gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken. Daarnaast kan het voorkomen dat er een boventalligheid ontstaat in uw organisatie. Prosano kan een rol spelen in het herplaatsen van uw medewerkers. Prosano heeft hiervoor een uitstekend netwerk met ruime mogelijkheden. Uw werknemers worden ingeschreven bij een werkpool, wanneer zij tijdelijk vervangend werk nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Er wordt van uw werknemer een profiel gemaakt en vervolgens wordt er vervangend werk gezocht.

2 Lifestyle De voordelen op een rijtje Prosano organiseert cursussen en themabijeenkomsten op het gebied van gezondheid. Uw medewerkers leren een gezonde levenswijze. Dit is zowel voor de werk- als de thuissituatie van belang. Prosano biedt o.a. de volgende cursussen aan: Op adem komen bij stress en spanningsklachten Stoppen met roken Gezond bewegen Gezond gewicht Fittere werknemers in een fitte organisatie Maximaal gebruik maken van de mogelijkheden van uw medewerkers door een gerichte aanpak en begeleiding Eén contactpunt voor lifestyle-beïnvloeding, preventie, ondersteunende en curatieve zorg Op maat voor uw bedrijf Daarnaast geven de deskundige medewerkers van Prosano uw werknemer dieet-en voedingsadviezen, sport medische consulten en adviezen en stellen een fitheidsplan op. Een unieke combinatie van diensten Een doeltreffende en pro-actieve verzuimaanpak Een flinke kostenreductie Via één loket professionele kwaliteit van een grote zorginstelling. Een pakket op maat Deze brochure is uiteraard beperkt tot de hoofdlijnen. Als u meer informatie wilt over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, dan willen wij u hier natuurlijk graag persoonlijk over informeren en de situatie bij uw bedrijf onder de loep nemen. Gezamenlijk kan er dan een ideale aanpak opgesteld worden, volledig gericht op de behoeften van uw werknemer(s) en uw organisatie. Contact Prosano Bedrijven Wielingenlaan PA TERNEUZEN Telefoon: (0115) info@prosano.nl A Prosano actief betrokken Prosano is onderdeel van Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen en Vebego International. Prosano werkt intensief samen met Regionaal geestelijke gezondheidscentrum (RGC), ArnoUnie en Bedrijfsmaatschappelijk werk.

3 Prosano Bedrijven Bouwen aan een fitte organisatie Prosano Bedrijven helpt u om uw organisatie gezond te houden en het verzuim doeltreffend aan te pakken. Prosano actief betrokken Prosano biedt u een totaalpakket zorgdiensten, volledig op maat gemaakt. Een uitgekiend pakket van thuiszorg, preventieve cursussen, bedrijfsfysiotherapie, psychosociale zorg en specifieke deskundigheid zorgt ervoor dat u het welzijn van uw medewerkers kunt optimaliseren. Lichamelijke of geestelijke klachten van uw medewerkers worden voorkomen en indien nodig wordt snel en adequaat zorg op maat geboden. De sfeer op de werkvloer verbetert en u ziet het verzuimpercentage in uw bedrijf afnemen! Via één loket regelt u alles voor een efficiënte verzuimaanpak en wij zoeken voor u uit hoe financiële middelen optimaal te benutten zijn.

4 Overzicht pakket Prosano Preventie Preventie staat voorop. Prosano biedt u programma s op individueel, groeps- en organisatieniveau. Wij ondersteunen u om gezondheidsmanagement in uw organisatie verder te ontwikkelen. Bedrijfsfysiotherapie en trainingsprogramma s om de belastbaarheid te verhogen, zorgen ervoor dat uw medewerkers goed, efficiënt en met plezier kunnen werken, zonder dat ze lichamelijke klachten krijgen. Verzuim en klachten Bedrijven kampen vaak met onnodig hoge verzuimcijfers en medewerkers nemen vaak zorgen van thuis mee naar hun werk. Het bedrijfszorgpakket van Prosano helpt dat te voorkomen of te verhelpen. Medewerkers kunnen hun werk doen doordat een deel van de problematiek in de thuissituatie wordt opgevangen door deskundige medewerkers. Ontstaan er desondanks klachten of verzuim, dan is er deskundige begeleiding en training op maat mogelijk. Goed voor de werknemer en goed voor u! Wetgeving De overheid scherpt de wetgeving op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid steeds verder aan, met alle verplichtingen en financiële gevolgen van dien voor de werkgever. Verzuim heeft direct effect op het werk. Is iemand afwezig, dan moeten collega s meer werk verrichten, waardoor zij weer zwaarder belast worden. Prosano helpt u het verzuim en de arbeidsongeschiktheid zo klein mogelijk te houden. Preventieve screening en behandeling Primaire preventie: het voorkomen van fysieke klachten Secundaire preventie: een korte begeleiding bij arbeidsrelevante klachten Tertiaire preventie: een trainingsprogramma om de belastbaarheid te verhogen Product- en procesergonomische analyse en advies Keuringen Bedrijfsmaatschappelijk werk Gespecialiseerde gezinsbegeleiding Korte psychologische zorg Analyse en onderzoek van psychische problematiek Behandeling van psychische problematiek; zowel individueel als in groepsverband Coaching Bemiddeling Trainingen voor leidinggevenden of medewerkers Thuiszorg Verpleging/ verzorging Huishoudelijke zorg Nachtzorg Acute zorg Uitlenen/verkoop hulpmiddelen Mobiliteitspunt personeel Prosano Jobcenter Lifestyle Dieet- en voedingsadviezen Fitheidsplan Gezond gewicht Sportmedische consulten en adviezen Stoppen met roken

5 Preventieve screening en behandeling Primaire preventie: voorkomen fysieke klachten Voorkomen is beter dan genezen. Fysieke klachten bijvoorbeeld ten gevolge van een verkeerde werkhouding zijn één van de meest voorkomende verzuimoorzaken. Uw medewerkers leren een gezonde werkhouding, werktechniek en werkstijl aan, waardoor ze werkbelasting beter in kunnen schatten en klachten voorkomen. Primaire preventie bestaat uit een aantal lessen die in overleg met u worden gepland en aangepast aan de functie van de deelnemers. Secundaire preventie: korte begeleiding bij arbeidsrelevante klachten Uw medewerker wordt bij arbeidsrelevante klachten behandeld en geadviseerd door onze gespecialiseerde medewerkers. Het kan hier zowel gaan om het inrichten van de werkplek als om instructie over houdings- en bewegingspatronen. Dat alles gebeurt in een programma van maximaal 6 uur. Tertiaire preventie: trainingsprogramma om belastbaarheid te verhogen Bedoeld voor medewerkers die medisch uitbehandeld zijn, maar nog niet fit genoeg zijn om langdurig hun functie uit te oefenen. Een speciaal trainingsprogramma vergroot de belastbaarheid van uw medewerkers en voorkomt opnieuw uitval. Keuringen Voor bepaalde beroepsgroepen zijn periodieke keuringen verplicht. Zowel voor piloten als offshoremedewerkers, chauffeurs en brandweerpersoneel gelden speciale gezondheidseisen. ProSano beschikt over specialistische medische kennis en geavanceerde apparatuur om uw medewerkers te keuren volgens de geëiste procedures. Daarnaast bieden wij de Product- en procesergonomische analyse en advies Uw medewerkers worden ondersteund om hun specifieke taken op een ergonomisch betere of optimale manier uit te voeren. Ze leren de beschikbare faciliteiten en omstandigheden op de juiste wijze af te stemmen. Dit kan zowel in een bestaande situatie ingezet worden als bij nieuwbouw of verbouw.

6 zogenaamde fitheidstest aan. Een functiegerichte, preventieve conditietest. Aan de fitheidstest wordt een advies gekoppeld voor de medewerker om, indien gewenst, zijn conditie op peil te brengen. De fitheidstest bestaat uit een vragenlijst en een aantal conditietesten en duurt circa 1 uur. arbeidsrelaties. Het resultaat? Een grotere werkmotivatie, lager ziekteverzuim, hogere productiviteit en meer verbondenheid van uw medewerkers met uw organisatie. Voor uw organisatie resulteert dit in meer rendement met minder lasten en een aangename werksfeer. Bedrijfsmaatschappelijk werk Met bedrijfsmaatschappelijk werk helpt Prosano uw organisatie bij het realiseren van gezonde werkverhoudingen, meer welzijn en minder arbeidsstagnaties. Hierbij richt men zich vooral op de psychosociale aspecten van werk en privé. Verstoorde arbeidsverhoudingen en persoonlijke problemen in werksituaties veroorzaken immers steeds vaker stagnaties binnen organisaties. Wanneer de problemen leiden tot (dreigend) ziekteverzuim of goed functioneren op het werk verhinderen, kan de Gespecialiseerde gezinsbegeleiding Gezinnen met socio-economische, psychosociale of transgenerationele problematiek waardoor functie-uitoefening in de knel komt, worden begeleid door onze gespecialiseerde gezinsverpleegkundigen. Korte psychologische zorg Overspannenheid, stress of psychische problemen van persoonlijke aard kunnen een zwaar negatieve invloed hebben op de prestatie. Met individuele gesprekstherapie streven we naar reïntegratie op de werkplek of het voorkomen van verzuim ProSano biedt psychologische zorg in samenwerking met de deskundige medewerkers van het RGC, het centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Zeeland. De volgende diensten zijn daarbij beschikbaar: Analyse en onderzoek van psychische problematiek Behandeling van psychische problematiek; zowel individueel als in groepsverband Coaching Bemiddeling Trainingen voor leidinggevenden of medewerkers bedrijfsmaatschappelijk werker helpen om grip te krijgen op de situatie. De maatschappelijk werker biedt, samen met managers, leidinggevenden en P&O, oplossingen voor verstoringen in

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

Medewerkers gezond aan het werk houden

Medewerkers gezond aan het werk houden Medewerkers gezond aan het werk houden CZ Interventie Expert 2016 Uw medewerkers krijgen de beste interventies op maat Medewerkers gezond aan het werk houden Medewerkers kunnen door gezondheidsklachten

Nadere informatie

Digitaal gezondheidsmanagement. voor uw hele organisatie. IZA Bedrijfszorg. Voor werkgevers. Goed voor elkaar D3253-201311

Digitaal gezondheidsmanagement. voor uw hele organisatie. IZA Bedrijfszorg. Voor werkgevers. Goed voor elkaar D3253-201311 Digitaal gezondheidsmanagement voor uw hele organisatie IZA Bedrijfszorg Voor werkgevers Goed voor elkaar D3253-201311 IZA Bedrijfszorg gaat digitaal! Ook voor gezondheidsmanagement biedt internet nieuwe

Nadere informatie

BMW voor leidinggevenden

BMW voor leidinggevenden BMW voor leidinggevenden Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Wat kunnen wij voor u betekenen? Bedrijfsmaatschappelijk werk ondersteunt leidinggevenden bij het voorkomen en oplossen van persoonlijke

Nadere informatie

Informatiebrochure voor bedrijven en intermediairs. Versie: januari 2012-1 -

Informatiebrochure voor bedrijven en intermediairs. Versie: januari 2012-1 - Informatiebrochure voor bedrijven en intermediairs - 1 - Inhoudsopgave Inleiding Fys Optima, wie zijn we? Werkwijze Diensten en producten in leaflets Diensten en producten, korte omschrijving - 2 - Inleiding

Nadere informatie

in Sas van Gent en Westdorpe

in Sas van Gent en Westdorpe in Sas van Gent en Westdorpe Thuiszorg ZorgSaam Thuis 1 2 ZorgSaam Thuis in Sas van Gent en Westdorpe U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, ongeacht ouderdom, handicap of ziekte.

Nadere informatie

Bedrijfs- en Arbeidsfysiotherapie. Samen werken aan gezond werk!

Bedrijfs- en Arbeidsfysiotherapie. Samen werken aan gezond werk! Bedrijfs- en Arbeidsfysiotherapie Samen werken aan gezond werk! Samen werken aan gezond werk De vitaliteit van een bedrijf of organisatie is voor een groot deel afhankelijk van de werknemers. Gezonde werknemers

Nadere informatie

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers Delta Lloyd Zorg voor werkgevers WerkgeversZorgPakket Hebt u een collectiviteit zorgcontract met meer dan 25 premiebetalende verzekerden? Dan kunt u een verzekering afsluiten die zorg betaalt om verzuim

Nadere informatie

Kenmerken BedrijfsMaatschappelijk Werk:

Kenmerken BedrijfsMaatschappelijk Werk: De bedrijfsmaatschappelijk werker helpt bij het tot stand laten komen van gezondere arbeidsverhoudingen en meer welzijn binnen het bedrijf of de instelling. Op die manier ontstaat bij werknemers een grotere

Nadere informatie

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat 2013 Re. Entry is samenwerkingspartner binnen FIT Return (zie www.fit-return.nl) 1 Arbeid en Belastbaarheid Intake Fysiek (Arbeids- Bedrijfsfysiotherapeut) De

Nadere informatie

Van Lanschot Chabot Verzuimaanpak. Dekking Re-integratieondersteuning terug naar werk RO 2013-1

Van Lanschot Chabot Verzuimaanpak. Dekking Re-integratieondersteuning terug naar werk RO 2013-1 Re-integratieondersteuning terug naar werk RO 2013-1 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Begripsomschrijvingen Dekking Re-integratieondersteuning

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal

VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal U kunt nu gebruikmaken van VGZ Bedrijfszorg, om gezond en plezierig te blijven werken! Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg van Zorgverzekeraar VGZ. VGZ Bedrijfszorg

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3742-201311 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorgpakket Basis

VGZ Bedrijfszorgpakket Basis VGZ Bedrijfszorgpakket Basis U kunt nu gebruikmaken van VGZ Bedrijfszorg, om gezond en plezierig te blijven werken! Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg van Zorgverzekeraar VGZ. VGZ Bedrijfszorg

Nadere informatie

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers Delta Lloyd Zorg voor werkgevers WerkgeversZorgPakket Hebt u een collectief zorgcontract? Dan kunt u een verzekering afsluiten die zorg betaalt om verzuim te voorkomen of korter te laten duren. Dit noemen

Nadere informatie

BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD!

BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD! BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing BEDRIJFSZORGPAKKET Belangrijk aandachtspunt Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijven voor werkgevers een belangrijk aandachtspunt.

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3042-201502 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3742-201502 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

Overwater Verzuim Pakket Re-integratieondersteuning terug naar werk

Overwater Verzuim Pakket Re-integratieondersteuning terug naar werk Overwater Verzuim Pakket Re-integratieondersteuning terug naar werk Voorwaarden Deze voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden. Voor zover onderdelen van deze voorwaarden strijdig zijn

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

De Lindeboom Ammerzoden

De Lindeboom Ammerzoden De Lindeboom Ammerzoden BrabantZorg Zorg en ondersteuning bieden tijdens het ouder worden. Dat is de kern van ons werk. Niet alleen op de momenten dat het nodig is, maar ook omdat we ouder worden zo aangenaam

Nadere informatie

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige De arbeidsdeskundige en PSA Patrick Ox - arbeidsdeskundige Expereans: even voorstellen Expertisecentrum voor verzuim-, re-integratievraagstukken en Arboconcepten Nieuwe Stijl. Onafhankelijk, landelijk,

Nadere informatie

Present! Gemak in gezondheidsmanagement

Present! Gemak in gezondheidsmanagement Present! Gemak in gezondheidsmanagement Present Met Present! krijgt u toegang tot een ruime keuze aan gezondheidsdiensten en vitaliteitsproducten. Via één tool kunt u alles regelen: van inzicht, advies

Nadere informatie

Verzuim management. Re-integratieondersteuning en vergoedingen. Samen met u werken aan re-integratie. Verzuimmanagement en uw verzekering(en)

Verzuim management. Re-integratieondersteuning en vergoedingen. Samen met u werken aan re-integratie. Verzuimmanagement en uw verzekering(en) Verzuim management Re-integratieondersteuning en vergoedingen Verzuimmanagement van Nationale-Nederlanden is gericht op het snel en duurzaam aan het werk helpen van uw zieke werknemer. Hiervoor bieden

Nadere informatie

Revalidatie bij kanker

Revalidatie bij kanker REVALIDATIE Revalidatie bij kanker De mogelijkheden BEHANDELING Revalidatie bij kanker U kunt in het St. Antonius Ziekenhuis terecht voor verschillende revalidatieprogramma s bij kanker. Revalidatie bij

Nadere informatie

Adviezen bij KANS/rsi

Adviezen bij KANS/rsi Adviezen bij KANS/rsi U bent momenteel in behandeling wegens klachten aan arm, nek en schouders. Dit wordt ook wel KANS/rsi genoemd. Het begrip RSI (Repetitive Strain Injury) heeft in de praktijk een groot

Nadere informatie

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT Training en ondersteuning in mentaal fit werken 2 Gezond Werken Gezonde werknemers gaan met plezier naar het werk. Ze zijn geestelijk fit en blijven fit. Gezonde werkdruk biedt

Nadere informatie

Zo draagt Zitwerk bij aan uw gezondheid en welzijn. En dat van uw medewerkers.

Zo draagt Zitwerk bij aan uw gezondheid en welzijn. En dat van uw medewerkers. Veel mensen krijgen in hun leven met rugklachten te maken. Rugpijn wordt vooral veroorzaakt door onvoldoende beweging en langdurig zitten. Vooral tijdens zittend werk kan rugpijn hinderlijk zijn. Soms

Nadere informatie

Bedrijfsmaatschappelijk werk is er voor u

Bedrijfsmaatschappelijk werk is er voor u Bedrijfsmaatschappelijk werk is er voor u Wat kunnen wij voor u betekenen? We zijn altijd bereikbaar 2 Bedrijfsmaatschappelijk werk ondersteunt u bij het voorkomen en oplossen van persoonlijke of werk

Nadere informatie

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht \ Thuiszorg Zorg en hulp bij u thuis BrabantZorg, met aandacht 2 Alle aandacht en zorg bij u thuis \ Thuiszorg Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft. BrabantZorg

Nadere informatie

Medewerkers gezond aan het werk houden

Medewerkers gezond aan het werk houden Medewerkers gezond aan het werk houden CZ Interventie Expert 2017 1 Medewerkers gezond aan het werk houden Medewerkers kunnen door gezondheidsklachten minder goed functioneren of zelfs (gedeeltelijk) uitvallen.

Nadere informatie

BRAVO Company Check. 1. Algemeen gezondheidsmanagement

BRAVO Company Check. 1. Algemeen gezondheidsmanagement BRAVO Company Check Ter informatie Met deze vragenlijst kunt u nagaan aan welke leefstijl factoren aandacht besteedt kan worden voor uw bedrijf. Gezonde en vitale werknemers verzuimen minder en zijn productiever.

Nadere informatie

Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER

Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER ONCOLOGISCHE REVALIDATIE De ziekte kanker kan grote gevolgen hebben. Tijdens en na de behandeling kunt u last krijgen van allerlei klachten. Uw conditie

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg Direct/Select Informatie voor medewerkers

VGZ Bedrijfszorg Direct/Select Informatie voor medewerkers VGZ Bedrijfszorg Direct/Select Informatie voor medewerkers Gezond en plezierig blijven werken met VGZ Bedrijfszorg Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg. VGZ Bedrijfszorg bestaat uit een pakket

Nadere informatie

Dementiepoli. Ouderen

Dementiepoli. Ouderen Dementiepoli Ouderen Dementiepoli Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Met deze folder willen we u en uw familieleden en/of verzorgers graag informeren over de gang van zaken bij de dementiepoli.

Nadere informatie

De Psycholoog van Arbeid en Gezondheid Actief begeleiden van gezond werken

De Psycholoog van Arbeid en Gezondheid Actief begeleiden van gezond werken De Psycholoog van Arbeid en Gezondheid Actief begeleiden van gezond werken De Psycholoog van Arbeid en Gezondheid Een groot deel van ons leven besteden we aan werk. Werk is volgens de filosoof Achterhuis

Nadere informatie

Het Zonnelied Ammerzoden

Het Zonnelied Ammerzoden Het Zonnelied Ammerzoden Acute zorg Bij Bij een noodgeval bent u met één druk op op de de alarmknop verzekerd van snelle hulp. U kunt deze service ontvangen als aanvulling op op uw bestaande zorg of of

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West

Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West BELASTBAARHEIDSMANAGERS benut uw mogelijkheden 1 Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West Ons credo is: ARBO West Benut Uw Mogelijkheden. Hiermee

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg. Informatie voor medewerkers

VGZ Bedrijfszorg. Informatie voor medewerkers VGZ Bedrijfszorg Informatie voor medewerkers Gezond en plezierig blijven werken met VGZ Bedrijfszorg Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg. VGZ Bedrijfszorg bestaat uit een pakket van diensten

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase

Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase Carinova Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wat is palliatieve zorg? Speciaal voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en de laatste fase van hun leven doormaken,

Nadere informatie

1.2 Regelen van een re-integratieactiviteit Het verstrekken van een opdracht aan de dienstverlener tot uitvoering van een re-integratieactiviteit.

1.2 Regelen van een re-integratieactiviteit Het verstrekken van een opdracht aan de dienstverlener tot uitvoering van een re-integratieactiviteit. VOORWAARDEN BUDGET EN RE-INTEGRATIEONDERSTEUNING TERUG NAAR WERK Deze voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden. Voor zover onderdelen van deze voorwaarden strijdig zijn met de algemene

Nadere informatie

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS Hoe vatbaar zijn beeldschermwerkers voor verzuim? 4 Vergrijzing, katalysator voor verzuim 6 Onze kijk en aanpak 8 In 3 stappen naar werkbaar welzijn voor beeldschermwerkers

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie Oncologische Revalidatie

UMCG Centrum voor Revalidatie Oncologische Revalidatie UMCG Centrum voor Revalidatie Oncologische Revalidatie Revalideren bij of na kanker UMCG Centrum voor Revalidatie Oncologische Revalidatie Revalideren bij of na kanker 1 Oncologische Revalidatie 2 UMCG

Nadere informatie

Dementiepoli. Ouderen

Dementiepoli. Ouderen Dementiepoli Ouderen Dementiepoli Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Met deze folder willen we u en uw familieleden en/of verzorgers graag informeren over de gang van zaken bij de dementiepoli.

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam. Beeldschermwerk? Voorkom RSI!

Hogeschool van Amsterdam. Beeldschermwerk? Voorkom RSI! Hogeschool van Amsterdam Beeldschermwerk? Voorkom RSI! RSI, dat krijg ik toch niet, dat krijgen anderen... Iedereen die dagelijks langer dan 2 uur ononderbroken op de computer werkt loopt het risico om

Nadere informatie

U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers?

U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers? U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers? ONVZ voor werkgevers Zorg-, verzuim- en inkomensverzekeringen 2011 Uw medewerkers verdienen het beste U wilt het beste voor uw klanten. Waar voor hun

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s.

Nadere informatie

Hartrevalidatie CARDIOLOGIE. Het vinden van de juiste balans

Hartrevalidatie CARDIOLOGIE. Het vinden van de juiste balans CARDIOLOGIE Hartrevalidatie Het vinden van de juiste balans In verband met hartklachten wordt u behandeld in het Laurentius ziekenhuis. Een hartstoornis kan grote lichamelijke en psychische gevolgen hebben.

Nadere informatie

Oncologische revalirrevalidatiebehandeling

Oncologische revalirrevalidatiebehandeling Informatie voor de patiënt Oncologische revalirrevalidatiebehandeling Laat zien wat je kunt Revalideren bij kanker: oncologische revalidatie Kanker is een ingrijpende ziekte die de balans in het leven

Nadere informatie

Wij zorgen voor uw medewerkers

Wij zorgen voor uw medewerkers Wij zorgen voor uw medewerkers Menukaart bedrijfszorg Menzis WerkGezond Bij Menzis geloven we in de solidariteitsgedachte dat ieder mens toegang moet hebben tot kwalitatief goede zorg. Dit betekent dat

Nadere informatie

Verzorging & Verpleging

Verzorging & Verpleging Verzorging & Verpleging Thuiszorg Groot Rijnland Verzorging en verpleging Heeft u hulp nodig bij uw lichamelijke verzorging? Wij zorgen ervoor dat u op een prettige manier zelfstandig kunt blijven wonen.

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijn van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s. Er is meer

Nadere informatie

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl Aangenaam... De Friese Wouden www.friesewouden.nl Wij zijn er voor u De Friese Wouden levert diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Als klant houdt u hierbij de regie in eigen handen, het gaat

Nadere informatie

Mijn werkgever helpt mij om gezond en plezierig te werken. Mijn werkgever helpt mij om gezond en plezierig te werken. IZA Bedrijfszorg @Work

Mijn werkgever helpt mij om gezond en plezierig te werken. Mijn werkgever helpt mij om gezond en plezierig te werken. IZA Bedrijfszorg @Work Mijn werkgever helpt mij om gezond en plezierig te werken Mijn werkgever helpt mij om gezond en plezierig te werken IZA Bedrijfszorg: i change2 en @Work IZA Bedrijfszorg @Work Informatie voor medewerkers

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Aanleiding levensfasebewust personeelsbeleid (LP)

Aanleiding levensfasebewust personeelsbeleid (LP) Aanleiding levensfasebewust personeelsbeleid (LP) Vergrijzing personeelsbestand 2012: aandeel > 50 jaar 50% of meer Actie noodzakelijk Stijgende leeftijd leidt tot meer verzuim Nadelig voor werknemer:

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie bij hartfalen Revalidatiecentrum Breda

Poliklinische revalidatie bij hartfalen Revalidatiecentrum Breda 1. Poliklinische revalidatie bij hartfalen Revalidatiecentrum Breda Poliklinische hartrevalidatie Doelgroep Poliklinische hartrevalidatie is bedoeld voor mensen die een hartinfarct, hartoperatie of dotterbehandeling

Nadere informatie

Stress op de werkvloer Wat zorgt voor stress en wat kunt u doen?

Stress op de werkvloer Wat zorgt voor stress en wat kunt u doen? Stress op de werkvloer Wat zorgt voor stress en wat kunt u doen? Stress is een van de grootste veroorzakers van ziekteverzuim. Jaarlijks kost dit het Nederlandse bedrijfsleven bijna 1 miljard. Al is dat

Nadere informatie

Dienstenoverzicht Philips Health support 2017

Dienstenoverzicht Philips Health support 2017 Dienstenoverzicht Philips Health support 2017 Overzicht van de diensten D9791-201610 Samen voor een perfect verzekerde toekomst DigiDocs Philips Health support 2017 2 Leeswijzer Wij geven u op de volgende

Nadere informatie

Gezond werk is werk zonder stress! De aanpak van stress en psychosociale risico s op het werk

Gezond werk is werk zonder stress! De aanpak van stress en psychosociale risico s op het werk Gezond werk is werk zonder stress! De aanpak van stress en psychosociale risico s op het werk Veilig en gezond aan t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak.. Inleiding tot de campagne

Nadere informatie

Ons vignet laat zien wat we graag willen bereiken, namelijk mensen tot groei en bloei brengen als persoon en in hun relaties met andere mensen.

Ons vignet laat zien wat we graag willen bereiken, namelijk mensen tot groei en bloei brengen als persoon en in hun relaties met andere mensen. OptiMent OptiMent is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die een steun(tje) in de rug kunnen gebruiken. We helpen om psychische klachten zo goed mogelijk te voorkomen. Wie al problemen heeft, kan

Nadere informatie

Gezond omgaan met langdurig zieke medewerkers. Katrien Bruyninx Code 32 Prevent Gits, 2012

Gezond omgaan met langdurig zieke medewerkers. Katrien Bruyninx Code 32 Prevent Gits, 2012 Gezond omgaan met langdurig zieke medewerkers Katrien Bruyninx Code 32 Prevent Gits, 2012 Inhoud 1. Inleiding 2. Hoe aanpakken? 3. Aan de slag 4. Wettelijke ondersteuningsmaatregelen 5. Tot slot www.prevent.be

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Ondersteunende zorg voor mensen met kanker

Ondersteunende zorg voor mensen met kanker Ondersteunende zorg voor mensen met kanker Máxima Oncologisch Centrum (MOC) Inleiding Als u van uw behandelend arts te horen krijgt dat u kanker heeft, krijgen u en uw naasten veel informatie en emoties

Nadere informatie

Welkom bij GGz Breburg. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten

Welkom bij GGz Breburg. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten Welkom bij GGz Breburg Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten 2 Inhoudsopgave 1. Aanmelding... 5 2. Onderzoek... 6 3. Hoe gaat uw behandeling verder?... 8 4. Waar kunnen familie

Nadere informatie

Zorg nodig omdat iemand niet voor zichzelf kan zorgen: ongeneeslijk ziek, het hebben van een handicap, psychisch, door ouderdom.

Zorg nodig omdat iemand niet voor zichzelf kan zorgen: ongeneeslijk ziek, het hebben van een handicap, psychisch, door ouderdom. SAMENVATTING 7.1 Waarom hebben mensen zorg nodig? Om gezond te worden en gezond te blijven. Zorg nodig omdat iemand niet voor zichzelf kan zorgen: ongeneeslijk ziek, het hebben van een handicap, psychisch,

Nadere informatie

Ergotherapie. Ergotherapie Thuis. Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan. Evean. Midden in het leven.

Ergotherapie. Ergotherapie Thuis. Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan. Evean. Midden in het leven. Ergotherapie Ergotherapie Thuis Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan Evean. Midden in het leven. Ergotherapie afgestemd op uw wensen en mogelijkheden Moeite met opstaan of aankleden, minder

Nadere informatie

Present. complete ondersteuning bij verzuim en re-integratie. informatie voor de ondernemer

Present. complete ondersteuning bij verzuim en re-integratie. informatie voor de ondernemer complete ondersteuning bij verzuim en re-integratie informatie voor de ondernemer : gezond ondernemen met meer rendement een flexibel pakket voor meer grip op ziekteverzuim Ondernemingen gericht op continuïteit

Nadere informatie

Trainingsprogramma COPD

Trainingsprogramma COPD Trainingsprogramma COPD Informatie voor patiënten F0947-3064 januari 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070

Nadere informatie

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologiefysiotherapie is gericht op het behandelen, trainen en begeleiden van mensen met kanker. Het

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

DEPRESSIE EN LEEFTIJD

DEPRESSIE EN LEEFTIJD DEPRESSIE EN LEEFTIJD BROCHURE Kathleen Van Hyfte Universiteit Gent Kathleen.vanhyfte@ugent.be 1 Project CAPA BROCHURE DEPRESSIE & LEEFTIJD Brochure : Depressie (1) Depressie en leeftijd (2) Depressie,

Nadere informatie

GRIJP IN VOOR DE BOM BARST!

GRIJP IN VOOR DE BOM BARST! GRIJP IN VOOR DE BOM BARST! Lees alles over EAP op www.securex.be/eap Employee Assistance Program (EAP) Professionele begeleiding bij traumatische gebeurtenissen. GRIJP IN VOOR DE BOM BARST! Lees alles

Nadere informatie

Mentaalrijk voor verwijzers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim.

Mentaalrijk voor verwijzers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. Mentaalrijk voor verwijzers Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Verminderde productiviteit en verzuim Iedere

Nadere informatie

Minder last van uw rug

Minder last van uw rug Minder last van uw rug Hoe kunt u pijn onderin uw rug verminderen en nieuwe klachten voorkomen Rugklachten zelf onder controle Pijn in uw rug is lastig en vervelend. Om vele redenen. Uw humeur kan eronder

Nadere informatie

De diëtist voor een gezonde leefstijl

De diëtist voor een gezonde leefstijl De diëtist voor een gezonde leefstijl GroenekruisDomicura: voor alle zorg bij u thuis Als het om uw gezondheid gaat, of om die van uw kind of iemand anders die u dierbaar is, dan neemt u geen enkel risico.

Nadere informatie

PPMO (periodiek preventief medisch onderzoek) voor repressief brandweerpersoneel: V: beoordeling

PPMO (periodiek preventief medisch onderzoek) voor repressief brandweerpersoneel: V: beoordeling Rapportnr. 1102 PPMO (periodiek preventief medisch onderzoek) voor repressief brandweerpersoneel: V: December 2010 Opgesteld voor VNG in opdracht van de STICHTING A+O FONDS GEMEENTEN door: Dr JK Sluiter,

Nadere informatie

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet.

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet. Arbo Inhoud Arbowet Als werknemer in een winkel heb je samen met de werkgever afspraken genaakt over het werk dat je doet. Dat zijn niet de enige regels waaraan een bedrijf zich moet houden. We gaan het

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Bedrijfsconcept Brochure voor praktijken

Bedrijfsconcept Brochure voor praktijken Bedrijfsconcept Brochure voor praktijken Brochure InPraktijk Bedrijfsconcept 1 Inhoudsopgave Inleiding H1. Diensten InPraktijk Bedrijfsconcept 1.1. Database bedrijfsconcept 1.2. Curatieve individuele dienstverlening

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Re-integratie na langdurige afwezigheid : rol van de Arbeidsgeneesheer. Code 32 25-10-2012 Dr. H. DUPREZ

Re-integratie na langdurige afwezigheid : rol van de Arbeidsgeneesheer. Code 32 25-10-2012 Dr. H. DUPREZ Re-integratie na langdurige afwezigheid : rol van de Arbeidsgeneesheer 1 Inhoud 1. Het wettelijke kader van de arbeidsgeneesheer 2. Huidige gang van zaken 3. Knelpunten en moeilijkheden 4. Besluit 2 1.

Nadere informatie

Thuisbegeleiding: Een praktische vorm van begeleiding

Thuisbegeleiding: Een praktische vorm van begeleiding Een praktische vorm van begeleiding Thuiszorg Thuisbegeleiding: 1 Thuisbegeleiding: Een praktische vorm van begeleiding Soms kunnen mensen hun problemen niet alleen aan 2 In deze folder Thuisbegeleiding

Nadere informatie

Psychisch verzuim voorkomen kán! Zo werk je prettiger!

Psychisch verzuim voorkomen kán! Zo werk je prettiger! Psychisch verzuim voorkomen kán! Zo werk je prettiger! Vooraf Psychisch verzuim Problemen. Op het werk of privé. Die Psychisch verzuim is ziekteverzuim vanwege hebben we allemaal wel eens. Uw psychische

Nadere informatie

Longrevalidatie Informatie over het programma Longrevalidatie

Longrevalidatie Informatie over het programma Longrevalidatie Patiënteninformatie Longrevalidatie Informatie over het programma Longrevalidatie Longrevalidatie Informatie over het programma Longrevalidatie. U heeft een afspraak in Tergooi voor longrevalidatie. Onze

Nadere informatie

Thuiszorg Sint Annaklooster. Uw wensen, onze zorg

Thuiszorg Sint Annaklooster. Uw wensen, onze zorg Thuiszorg Sint Annaklooster Uw wensen, onze zorg Even voorstellen Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening

Nadere informatie

Preventieve interventies 2018

Preventieve interventies 2018 Snel. Beter. Preventieve interventies 2018 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie HSK preventie Snel. Beter. De juiste interventie voor alle fasen van mentale veerkracht Voordat

Nadere informatie

Longrevalidatie. Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Longziekten augustus 2012 pavo 0178

Longrevalidatie. Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Longziekten augustus 2012 pavo 0178 Longrevalidatie Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Longziekten augustus 2012 pavo 0178 COPD Onder COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) vallen de ziekten chronische bronchitis en longemfyseem.

Nadere informatie

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen.

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Een overzicht van ons aanbod in 2017-2018 Inhoud Inleiding: Samen investeren

Nadere informatie

Guus Zwiers Poortwachtertherapie

Guus Zwiers Poortwachtertherapie Guus Zwiers Poortwachtertherapie Guus Zwiers Jan Stuursma Leeftijd Fysiotherapeut Poortwachter fysiotherapie 25 jaar hardloper student werknemer PAF Wet poortwachter Duurzaam Ondernemen Poortwachtertherapie

Nadere informatie

Dental Experience Special

Dental Experience Special Dental Experience Special ERGONOMIE ACADEMy Maak van gezond werken een routine Marleen Diemel, ergonomisch adviseur voor Dental Union en bedrijfsfysiotherapeut bij Ergo Exam www.dentalunion.nl Beleef het

Nadere informatie

Burn-out preventie op de werkvloer

Burn-out preventie op de werkvloer Burn-out preventie op de werkvloer Burn-out = steeds werkgerelateerd! Relevant cijfermateriaal Op vijf jaar tijd is uitval door depressie en burn-out in België toegenomen met 32% Tussen 2005 en 2015 is

Nadere informatie

Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg

Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg Wij zorgen voor alle thuiszorg die u nodig heeft! Thuiszorg Thuiszorg Alerimus Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Alerimus biedt zorg op maat, niet alleen binnen de instelling maar ook in uw eigen woonomgeving.

Nadere informatie

Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers

Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers Arbeidsrevalidatie Revant, uw partner bij verzuim! Heeft u medewerkers die al langere tijd fysieke en/of psychische klachten hebben waardoor zij hun werk niet

Nadere informatie