De diëtist voor een gezonde leefstijl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De diëtist voor een gezonde leefstijl"

Transcriptie

1 De diëtist voor een gezonde leefstijl

2 GroenekruisDomicura: voor alle zorg bij u thuis Als het om uw gezondheid gaat, of om die van uw kind of iemand anders die u dierbaar is, dan neemt u geen enkel risico. Dan is alleen de allerbeste zorg goed genoeg. U kiest voor de professionaliteit, ervaring en kwaliteit van GroenekruisDomicura. Bij GroenekruisDomicura kunt u terecht voor: Kraamzorg Jeugdgezondheidszorg Verplegen en verzorgen Hulp bij het huishouden Voedingsvoorlichting en dieetadvisering Uitleen, verhuur en verkoop van hulp- en verpleegmiddelen Lidmaatschap GroenekruisService Wij bieden u niet alleen zorg, maar helpen u ook graag met het aanvragen van de zorg. Wilt u weten wat GroenekruisDomicura voor u persoonlijk kan betekenen? Neemt u dan contact op met een van onze deskundige medewerkers. Zij geven u graag een vrijblijvend advies. Onze telefoonnummers vindt u op de achterzijde van deze folder. Voor actuele en uitgebreide informatie over onze zorg en onze aanvullende zorgproducten, kunt u ook terecht op onze website: Hier kunt u tevens onze folders downloaden of aanvragen.

3 De diëtist voor een gezonde leefstijl U vindt een goede gezondheid belangrijk en daarom wilt u gezond leven. GroenekruisDomicura kan u daarbij helpen. Onze diëtisten kunnen u bijvoorbeeld praktische voedingsadviezen geven en u motiveren om meer te gaan bewegen. U kunt ook aan uw gezondheid werken tijdens een van de vele gezondheidstrainingen en/of bewegingsactiviteiten. Daarnaast biedt GroenekruisDomicura verpleegkundige hulp als u herstelt van een ziekte, of als u wilt leren omgaan met een (chronische) ziekte of beperking. Heeft u daar hulpmiddelen bij nodig? Ook dat kunnen we voor u regelen. Deze diensten van GroenekruisDomicura helpen u om weer gezond(er) te worden, of gezond te blijven: Voedingsvoorlichting en dieetadvisering GroenekruisService Verpleging Advies, instructie en voorlichting Uitleen van hulpmiddelen

4 Voedingsvoorlichting en dieetadvisering Wat kunt u van de diëtist verwachten? De diëtisten van GroenekruisDomicura werken samen met u aan een gezonde(re) leefwijze. Zij geven u de adviezen die u daarbij helpen. Het uitgangspunt is dat u zich bewust wordt van wat u eet en welke gevolgen dat kan hebben. Met de juiste voeding kunt u bijvoorbeeld klachten voorkomen, uw gezondheid op peil houden, of sneller herstellen na een ziekte of een operatie. Onze diëtisten geven u praktische en duidelijke adviezen die zijn afgestemd op uw persoonlijke gezondheidssituatie en voorkeuren. Zij begeleiden baby s, kinderen en volwassenen. Ze werken daarbij regelmatig samen met andere hulpverleners zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, psychologen, specialisten en verpleegkundigen. U kunt een beroep doen op de diëtist als u bijvoorbeeld kampt met overgewicht, ondergewicht, darmproblemen, voedingsvragen bij kanker, eetstoornissen, harten vaatziekten, een verhoogd cholesterolgehalte, diabetes, allergieën of een slechte stoelgang. Ook met al uw andere vragen over voeding en gezondheid kunt u bij de diëtist terecht. De diëtist houdt individuele spreekuren en verzorgt daarnaast cursussen, voorlichtingsbijeenkomsten en maandelijkse themabijeenkomsten in groepsverband. Een combinatie van de verschillende vormen van begeleiding is ook mogelijk. Indien nodig komt de diëtist bij u thuis. U bepaalt samen met de diëtist welke vorm van begeleiding het beste bij u past. Het cursusaanbod van de diëtist Onze diëtisten verzorgen een breed scala aan cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten. Daarbij werken ze regelmatig samen met andere hulpverleners, zoals fysiotherapeuten, psychologen en diabetesverpleegkundigen.

5

6

7 Het voordeel van deze cursussen en bijeenkomsten in groepsverband is dat u de ruimte krijgt om ervaringen uit te wisselen. Een overzicht van het aanbod: Onder de noemer Gezond Gewicht geven de diëtisten verschillende cursussen. Uw eetgewoonten en een gezonde leefwijze staan hierin steeds centraal. De cursussen verschillen onderling op het gebied van eventuele bewegingsactiviteiten en de samenwerking met bijvoorbeeld een fysiotherapeut of psycholoog. Het gaat om de volgende cursussen: - Gezond Gewicht - Gezond Gewicht en Cardiofitness - Gezond Gewicht en Dik tevreden. Daarnaast verzorgen de diëtisten elke maand speciale themabijeenkomsten waarin ze informatie geven over een gezond gewicht. Verder gaan ze tijdens deze bijeenkomsten steeds in op een ander thema, variërend van gezonde tussendoortjes tot de laatste dieettrend. Tijdens de maandelijkse themabijeenkomsten wordt u gewogen. Dit stimuleert om na de cursus uw gewicht te blijven controleren. Real Fit, voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Zij leren in deze cursus hoe ze op een leuke en sportieve manier een gezond gewicht kunnen bereiken. In deze cursus werken onze diëtisten samen met de GGD Zuid-Limburg, Huis voor de Sport Limburg, gemeenten en sportscholen. Slimkids, voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar met hun ouders. De begeleiding wordt gegeven door een diëtist, gedragsdeskundige en een sportinstructeur. In 7 lessen leert uw kind wat gezond eten is en de vaardigheden die je nodig hebt om stevig in je schoenen te staan. Daarnaast is het kind 14 lessen actief bezig met bewegen. Kijk op voor meer informatie over onze themabijeenkomsten, ons actueel cursusaanbod en de kosten van deelname.

8

9 De diëtist en uw kind Als bij uw kind sprake is van bijvoorbeeld voedselovergevoeligheid, overgewicht of ondergewicht, kunt u voor advies en begeleiding een beroep doen op onze diëtist. Uw kind en voedselovergevoeligheid In de eerste 6 maanden van uw baby kan de diëtist u helpen bij het aanvragen van een vergoeding voor hypoallergene voeding. Als uw baby 5,5 maand oud is, kan de diëtist u informeren over het introduceren van bijvoeding bij koemelkallergie. De diëtist ziet toe op de introductie van bijvoeding en kan u en uw kind daarna blijven begeleiden, eventueel in samenwerking met andere hulpverleners. Uw kind en een gezonde leefstijl Als uw kind bijvoorbeeld kampt met overgewicht, slecht eet of darmproblemen heeft, kunt u een beroep doen op de diëtist. Vaak vloeien genoemde klachten voort uit het eet- en beweegpatroon van uw kind en is het nodig een gezonde leefstijl te bevorderen. Dat gebeurt in overleg met u, waarbij de diëtist regelmatig samenwerkt met andere hulpverleners. Uw kind kan ook de eerder in deze folder genoemde cursus RealFit of Slimkids volgen. Als bij uw kind sprake is van diabetes, dan wordt de begeleiding van uw kind in het ziekenhuis geregeld. Ook daar zijn onze diëtisten bij betrokken.

10 De diëtist: ook voor instellingen en het bedrijfsleven Onze diëtisten geven geregeld voorlichting op scholen, kinderdagverblijven, Arbodiensten, buurtverenigingen en instellingen. De voorlichtingsactiviteiten worden op de doelgroep afgestemd en variëren van een rondleiding door de supermarkt tot een themabijeenkomst. Speciaal voor het bedrijfsleven hebben onze diëtisten een omvangrijk programma samengesteld. Doel van dit programma is het bevorderen van een gezonde leefstijl van werknemers. Daarbij kunt u denken aan adviezen over een gezonde menukaart in het bedrijfsrestaurant, het coachen van individuele werknemers en activiteiten zoals een gezondheidsmarkt. Op onze website vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Zo kunt u de folder Gezond op het werk: ook onze zorg downloaden. Bedrijven kunnen verder contact opnemen met het secretariaat van de dienst Voedingsvoorlichting en dieetadvisering, telefoonnummer (043) Aanvragen begeleiding door de diëtist Als u in aanmerking wilt komen voor begeleiding door een diëtist dan kunt u vanaf 2012 terecht met of zonder verwijzing. Bent u CZ verzekerd dan is een verwijzing nog verplicht. Vanaf 2012 wordt dieetadvisering vergoed in bepaalde aanvullende verzekeringen. Raadpleeg hiervoor uw eigen polis. Voor actuele informatie over vergoedingen en kosten bel ons secretariaat (043)

11 GroenekruisService helpt u gezond te blijven GroenekruisService biedt u verschillende bewegingsactiviteiten en gezondheidstrainingen die uw gezondheid en die van uw kinderen bevorderen. Denkt u daarbij aan: Sportief wandelen Nordic Walking Bewegen voor mensen met chronische klachten Geheugencursus Pakje kans, samen stoppen met roken Yoga Kinderen met astma: u leert hoe u en uw kind met astma kunnen omgaan Trainingen gericht op het omgaan met stress, rugklachten, slaapklachten, hoofdpijn, COPD, astma, reuma en artrose Training van de bekkenbodemspieren Mindfulness En ook: Peutergym Aquasport voor kinderen met overgewicht Leden van GroenekruisService krijgen korting op de trainingen en cursussen. Bovendien kunt u als lid van GroenekruisService tegen gereduceerd tarief in verschillende zwembaden en sportscholen terecht. Daarnaast biedt GroenekruisService een uitgebreid servicepakket dat u helpt gezond te blijven. Het gaat dan bijvoorbeeld om de maaltijdservice en boodschappen aan huis met korting. Ook de pedicure, audicien, opticien en kapper bezoeken u thuis. Voor een volledig overzicht van de cursussen en het servicepakket, bel GroenekruisService: (043) , of kijk op

12 De dietist bij ziekte en behandeling Ondervoeding komt vaker voor dan u denkt! Bij 1 op de 5 patiënten in de thuiszorg en verzorgingshuizen is er sprake van ondervoeding. We spreken van ondervoeding als er een tekort aan energie, eiwit en andere voedingsstoffen is. Dit leidt tot gewichtsverlies en uw reserves worden gebruikt. U voelt zich minder fit, bent sneller moe en heeft daardoor minder zin om te eten en te bewegen. Gewichtsverloop Uw gewicht kunt u heel eenvoudig zelf bijhouden door één keer per week (op dezelfde) weegschaal te gaan staan, liefst ook nog op hetzelfde tijdstip. Zo kunt u veranderingen in uw gewicht volgen. Door onderstaande vragen te beantwoorden kunt u op een snelle manier zien of er bij u sprake kan zijn van ondervoeding: Bent u 3 kg in een maand afgevallen of Bent u meer dan 6 kg in een half jaar tijd onbedoeld afgevallen? Heeft u afgelopen maand verminderde eetlust? Indien u op meerdere vragen met ja kunt antwoorden, heeft u een risico op ondervoeding. Vooral ouderen, chronisch zieken, mensen met kauw- en slikproblemen, patiënten met dementie en patiënten na een operatie moeten extra alert zijn op ondervoeding. Als u al ziek bent, zijn deze hoeveelheden niet voldoende. U heeft dan meer voedingsstoffen nodig om te herstellen. Een diëtist van GroenekruisDomicura kan u adviezen geven over hoe u aan deze extra voedingsstoffen kunt komen. Op aanvraag van uw huisarts of verpleegkundige kan de diëtist een afspraak bij u thuis maken.

13

14 (043) Voedingsvoorlichting en dieetadvisering (043) Algemeen telefoonnummer (043) Jeugdgezondheidszorg (043) Huishoudelijke Hulp (043) Verplegen en Verzorgen (24 uur per dag) (043) Uitleen van hulpmiddelen (043) Kraamzorg (24 uur per dag) (043) GroenekruisService (lidmaatschap) Internet Bezoekadres Postadres info@gkdzorg.nl Mockstraat 1, Maastricht Postbus 1307, 6201 BH Maastricht GroenekruisDomicura is in het bezit van het ISO HKZ kwaliteitscertificaat. 11/2011 GkD-ALG408

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden GroenekruisDomicura: voor alle zorg bij u thuis Als het om uw gezondheid gaat, of om die van uw kind of iemand anders die u dierbaar is, dan neemt u geen enkel risico. Dan is alleen

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

Diëtisten. Deskundig in ouderenzorg

Diëtisten. Deskundig in ouderenzorg Diëtisten Deskundig in ouderenzorg Vragen over voeding of dieet? Voeding is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Wat en wanneer u eet en met wie, heeft invloed op hoe u zich voelt en hoe het

Nadere informatie

De diëtist voor gezond en lekker eten

De diëtist voor gezond en lekker eten De diëtist voor gezond en lekker eten leefstijladvies 2 Eten voor uw gezondheid Voeding speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Als u uw voedingsgewoonten op een verantwoorde manier wilt veranderen,

Nadere informatie

Voedingsvoorlichting en dieetadvisering. Wat kunt u verwachten?

Voedingsvoorlichting en dieetadvisering. Wat kunt u verwachten? Voedingsvoorlichting en dieetadvisering Wat kunt u verwachten? Welkom bij Zuyderland In deze folder treft u informatie aan over voedingsvoorlichting en dieetadvisering en over eventueel relevante regelingen.

Nadere informatie

Informatie. Dieetadvisering. Inhoud Dieetadvisering op maat Voedingsmail Cursussen

Informatie. Dieetadvisering. Inhoud Dieetadvisering op maat Voedingsmail Cursussen Informatie Tel. 0113 24 91 11 www.allevo.nl info@allevo.nl Meer informatie Voor meer informatie over dieetadvisering kunt u contact opnemen met de zorgcentrale van Allévo: 0113 24 91 11 of mail naar vodithuiszorg@allevo.nl.

Nadere informatie

De juiste voeding, advies op maat

De juiste voeding, advies op maat De juiste voeding, advies op maat Veelzijdig in zorg Voedingsvoorlichting & Dieetadvies Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

Carinova. Cursussen. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Cursussen. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Cursussen Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Inleiding Carinova organiseert verschillende cursussen op het gebied van gezondheid, ziekte, opvoeding en preventie. In deze folder vindt u een overzicht

Nadere informatie

Psychosociale ontwikkeling

Psychosociale ontwikkeling Psychosociale ontwikkeling De psychosociale ontwikkeling van het kind Reeds in de baarmoeder ontstaat er een wisselwerking tussen ouder en kind. De baby is al vertrouwd geraakt met de stem van de ouder

Nadere informatie

Zo werken onze diëtisten

Zo werken onze diëtisten Zo werken onze diëtisten Voeding & Dieet Mensen met aandacht Zo werken onze diëtisten U heeft een afspraak gemaakt met een diëtist. Voeding & Dieet, onderdeel van de MeanderGroep, staat u hierbij vanuit

Nadere informatie

De diëtist voor gezond en lekker eten

De diëtist voor gezond en lekker eten De diëtist voor gezond en lekker eten leefstijladvies Eten voor uw gezondheid Voeding speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Als u uw voedingsgewoonten op een verantwoorde manier wilt veranderen,

Nadere informatie

Ziek zijn en voeding. Informatie voor de ondervoede patiënt

Ziek zijn en voeding. Informatie voor de ondervoede patiënt Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt Deze folder is bedoeld voor patiënten en familieleden van patiënten waarbij ondervoeding is geconstateerd. Het doel is u schriftelijk te informeren

Nadere informatie

Ik dacht dat ik niets meer mocht eten van de dietist, vanwege mijn diabetes. Maar ik kreeg zelfs lekkere recepten voor mijn dieet!

Ik dacht dat ik niets meer mocht eten van de dietist, vanwege mijn diabetes. Maar ik kreeg zelfs lekkere recepten voor mijn dieet! : : : : Ik ben veel afgevallen, had verschillende wondjes, voelde me slap en futloos. Door de behandeling van de dietist, ben ik weer de oude. Ik dacht dat ik niets meer mocht eten van de dietist, vanwege

Nadere informatie

Huilen als communicatiemiddel

Huilen als communicatiemiddel Huilen als communicatiemiddel Vanaf de geboorte hebben baby s mogelijkheden om te communiceren. Het communiceren verloopt in het begin heel onbeholpen: door te huilen, zuigen en kijken. Later door zich

Nadere informatie

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG is een praktijk voor paramedische zorg in de regio waar diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychologen en specialisten

Nadere informatie

Leefstijlprogramma Preventie Diabetes

Leefstijlprogramma Preventie Diabetes Leefstijlprogramma Preventie Diabetes Thuiszorg Groot Rijnland Voorkom diabetes nu?! Gezond leven, gezond blijven Diabetes is een steeds vaker voorkomende ziekte in Nederland. Het aantal patiënten met

Nadere informatie

Dieet Vertrouwd Dichtbij

Dieet Vertrouwd Dichtbij Gezond eten en leven Dieet Vertrouwd Dichtbij Ik eet bewuster en beweeg meer. Maar wel op een manier die bij mij past. Weer lekker in je vel Verantwoord en lekker eten gaan heel goed samen. Dat is het

Nadere informatie

Voeding en Dieet. www.icare.nl

Voeding en Dieet. www.icare.nl Voeding en Dieet www.icare.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 Voedingsadvies 4 Spreekuur 5 Huisbezoek of telefonisch consult 5 Happy Weight 5 Cursussen en bijeenkomsten 6 Leveringsvoorwaarden 7 Klachten 7 Icare

Nadere informatie

Waar u bij CZ op kunt rekenen

Waar u bij CZ op kunt rekenen Zorgbijsluiter Waar u bij CZ op kunt rekenen Waar u bij CZ op kunt rekenen U hebt gekozen voor een zorgverzekering bij CZ Actief in Gezondheid. U kunt rekenen op een prima verzekering met een zo laag mogelijke

Nadere informatie

De juiste voeding, advies op maat

De juiste voeding, advies op maat De juiste voeding, advies op maat Veelzijdig in zorg Voedingsvoorlichting & Dieetadvies Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Nadere informatie

Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet

Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet Deze folder is bedoeld voor patiënten met een natrium en/of vochtbeperkt dieet waarbij ondervoeding

Nadere informatie

Hartrevalidatie. Uw afspraak. U wordt verwacht op: datum:. tijdstip:...

Hartrevalidatie. Uw afspraak. U wordt verwacht op: datum:. tijdstip:... Hartrevalidatie Uw afspraak U wordt verwacht op: datum:. tijdstip:... Inhoudsopgave Hartrevalidatie... 1 Waarom hartrevalidatie... 1 De belangrijkste doelen van hartrevalidatie zijn:... 1 Hoe komt u in

Nadere informatie

Ondervoeding: een niet te onderschatten probleem

Ondervoeding: een niet te onderschatten probleem Ondervoeding: een niet te onderschatten probleem Wat is ondervoeding? Geen trek, geen zin, stress, misselijkheid, angst, emoties, enz. Er zijn tal van redenen om minder te gaan eten. Voor u het weet, is

Nadere informatie

COPD. Patiënten informatiefolder. verkoudheden en andere infecties zoals griep) - Jaarlijkse griepprik halen

COPD. Patiënten informatiefolder. verkoudheden en andere infecties zoals griep) - Jaarlijkse griepprik halen COPD Patiënten informatiefolder Wat is COPD? COPD is een afkorting voor het Engelse Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Klachten zijn

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Gefeliciteerd met je zwangerschap. Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam, maar ook in je leven. Het is een leuke en

Nadere informatie

(Risico op) ondervoeding

(Risico op) ondervoeding (Risico op) ondervoeding Op oudere leeftijd is het soms lastig om regelmatig, gezond en voldoende te eten. Dit kan uiteindelijk leiden tot een verminderde voedingstoestand en zelfs ondervoeding. Dit komt

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Informatie voor patiënten. Obesitaspoli

Informatie voor patiënten. Obesitaspoli Informatie voor patiënten Obesitaspoli De obesitaspoli maakt deel uit van het Medisch Centrum Wilhelmina (MCW), Borgstee 17 te Assen. Het MCW is onderdeel van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. 1 Obesitaspoli

Nadere informatie

Voor alle zorg bij u thuis

Voor alle zorg bij u thuis Voor alle zorg bij u thuis 1 2 Inhoudsopgave Pagina Voor alle zorg bij u thuis 4 Samenwerking 5 De verschillende vormen van thuiszorg 5 Kraamzorg 6 - Kraamzorg aanvragen Jeugdgezondheidszorg 9 - Jeugdgezondheidszorg

Nadere informatie

Uw collectieve zorgverzekering

Uw collectieve zorgverzekering Uw collectieve zorgverzekering CZ en Stichting CVEZ bieden u verschillende diensten en handige tools bij uw collectieve zorgverzekering. Meer dan alleen zorg verzekeren CZ doet meer dan alleen zorg verzekeren.

Nadere informatie

GOEDE VOEDING, GEZOND LEVEN, SNELLER GENEZEN INFORMATIE VOOR PATIËNTEN DIE EEN OPERATIE ONDERGAAN

GOEDE VOEDING, GEZOND LEVEN, SNELLER GENEZEN INFORMATIE VOOR PATIËNTEN DIE EEN OPERATIE ONDERGAAN GOEDE VOEDING, GEZOND LEVEN, SNELLER GENEZEN INFORMATIE VOOR PATIËNTEN DIE EEN OPERATIE ONDERGAAN FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Voeding doet meer dan u denkt! Goede voeding is van levensbelang om gezond

Nadere informatie

Dieetadvisering. www.allevo.nl. Deskundigheid op het gebied van voeding. bij gezondheid en ziekte

Dieetadvisering. www.allevo.nl. Deskundigheid op het gebied van voeding. bij gezondheid en ziekte Dieetadvisering Deskundigheid op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte www.allevo.nl Naar de diëtist De diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Maar de diëtist

Nadere informatie

ontdek. De beste zorg voor u, thuis. Informatie over: Thuiszorg

ontdek. De beste zorg voor u, thuis. Informatie over: Thuiszorg ontdek. Informatie over: Thuiszorg De beste zorg voor u, thuis. Zo goed en zelfstandig mogelijk leven in uw eigen vertrouwde omgeving. Laurens biedt alle zorg die u hierbij nodig heeft. meer dan zorg Langer

Nadere informatie

Hartrevalidatie Waarom hartrevalidatie De belangrijkste doelen van hartrevalidatie zijn:... 1

Hartrevalidatie Waarom hartrevalidatie De belangrijkste doelen van hartrevalidatie zijn:... 1 Hartrevalidatie Inhoudsopgave Hartrevalidatie... 1 Waarom hartrevalidatie... 1 De belangrijkste doelen van hartrevalidatie zijn:... 1 Hoe komt u in aanmerking voor hartrevalidatie... 2 Hartrevalidatie

Nadere informatie

U bent aangemeld voor een behandeling bij Ciro.

U bent aangemeld voor een behandeling bij Ciro. U bent aangemeld voor een behandeling bij Ciro. Wat kunt u verwachten? Specialist van je eigen leven Zelf weer boodschappen doen, met uw (klein-) kinderen spelen of een hobby oppakken? Ook met COPD, astma,

Nadere informatie

U bent aangemeld voor een behandeling bij Ciro.

U bent aangemeld voor een behandeling bij Ciro. U bent aangemeld voor een behandeling bij Ciro. Wat kunt u verwachten? Specialist van je eigen leven Zelf weer boodschappen doen, met uw (klein-) kinderen spelen of een hobby oppakken? Ook met COPD, astma,

Nadere informatie

Pre-diabetes. Vasculair Preventie Centrum

Pre-diabetes. Vasculair Preventie Centrum Pre-diabetes Vasculair Preventie Centrum Wat is pre-diabetes? Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het glucosegehalte in uw bloed (bloedsuiker) is, vooral s ochtends voordat u gegeten

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Risico op ondervoeding bij ziekte tijdens opname

Risico op ondervoeding bij ziekte tijdens opname DIETETIEK Risico op ondervoeding bij ziekte tijdens opname Deze folder is voor u en uw familieleden bestemd, omdat bij u (risico op) ondervoeding is geconstateerd. In deze folder is te lezen wat ondervoeding

Nadere informatie

Diëtisten in de regio Eindhoven en Helmond

Diëtisten in de regio Eindhoven en Helmond Diëtisten in de regio Eindhoven en Helmond Veel mensen hebben vragen over hun voeding of dieet. U ook. Moet u op aanraden van uw arts een dieet gaan volgen en wilt u weten wat u ondanks uw klachten kunt

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby

Zwanger, bevallen en je baby Cursussen en diensten de Zorgboog Telefoon 0492-504 821 cursussendiensten@zorgboog.nl Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Cursussen en diensten de Zorgboog heeft geen winstoogmerk en is onderdeel

Nadere informatie

Thuiszorg. Leven op uw manier

Thuiszorg. Leven op uw manier Thuiszorg Leven op uw manier De thuiszorg van Omring past bij u U woont zelfstandig en u heeft behoefte aan ondersteuning. Samen met u zoeken we graag naar ondersteuning die aansluit bij uw wensen. Wij

Nadere informatie

Trainingsprogramma COPD

Trainingsprogramma COPD Trainingsprogramma COPD Informatie voor patiënten F0947-3064 januari 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070

Nadere informatie

Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL

Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL PATIËNTENINFORMATIE Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL Inhoudsopgave 1 Voorwoord.............................................................................. 3 2 Zorroo ondersteunt

Nadere informatie

In deze folder leest u meer over het doel en de mogelijkheden van het programma en welke hulpverleners erbij betrokken zijn.

In deze folder leest u meer over het doel en de mogelijkheden van het programma en welke hulpverleners erbij betrokken zijn. Hartrevalidatie Inleiding De cardioloog, de hartfalenverpleegkundige of de ICD-verpleegkundige heeft u geadviseerd het poliklinische hartrevalidatieprogramma te gaan volgen. Het hartrevalidatie-programma

Nadere informatie

Longrevalidatie. Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Longziekten augustus 2012 pavo 0178

Longrevalidatie. Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Longziekten augustus 2012 pavo 0178 Longrevalidatie Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Longziekten augustus 2012 pavo 0178 COPD Onder COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) vallen de ziekten chronische bronchitis en longemfyseem.

Nadere informatie

Psychosociale ontwikkeling

Psychosociale ontwikkeling Psychosociale ontwikkeling De psychosociale ontwikkeling van het kind Reeds in de baarmoeder ontstaat er een wisselwerking tussen ouder en kind. De baby is al vertrouwd geraakt met de stem van de ouder

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord

Nadere informatie

Individueel behandelplan COPD/Astma

Individueel behandelplan COPD/Astma Individueel behandelplan COPD/Astma Persoonlijke gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoon E-mail Geb. datum Diagnose Diagnose gesteld op Bij ongeval waarschuwen Naam Adres Telefoon Relatie met pasdrager

Nadere informatie

Vasculair Preventie Centrum

Vasculair Preventie Centrum Vasculair Preventie Centrum Afdeling interne geneeskunde Uw huisarts of specialist heeft u verwezen naar het Vasculair Preventie Centrum van Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven. Bij u is een risicofactor

Nadere informatie

Afdeling revalidatie. Cursus kinderen met overgewicht

Afdeling revalidatie. Cursus kinderen met overgewicht Afdeling revalidatie Cursus kinderen met overgewicht Voor u ligt de informatiefolder over de cursus kinderen met overgewicht in het Lievensberg ziekenhuis. Deze folder informeert u over het hoe en waarom

Nadere informatie

Zorgbijsluiter. De Politie Zorgpolis is ondergebracht bij CZ groep

Zorgbijsluiter. De Politie Zorgpolis is ondergebracht bij CZ groep Zorgbijsluiter 2012 De Politie Zorgpolis is ondergebracht bij CZ groep 1 Inhoudsopgave CZ doet meer 3 Hoe kunt u ons bereiken? 4 Persoonlijk advies over het vinden van de zorg die bij u past 5 Persoonlijk

Nadere informatie

Thuiszorg. Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79. Iedere situatie heeft een eigen oplossing

Thuiszorg. Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79. Iedere situatie heeft een eigen oplossing Thuiszorg Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79 Iedere situatie heeft een eigen oplossing Heerlijk, die aandacht en die hulp! Thuis wonen Voor veel mensen geldt het gezegde: Oost

Nadere informatie

Daarbij kan er sprake zijn van minder eten door bijvoorbeeld: toenemende vermoeidheid; kortademigheid; minder beweging; angst; depressie.

Daarbij kan er sprake zijn van minder eten door bijvoorbeeld: toenemende vermoeidheid; kortademigheid; minder beweging; angst; depressie. Voeding bij COPD Inleiding Een gezond, afwisselend eetpatroon is voor iedereen goed. Voedsel is immers de brandstof van ons lichaam. Klachten als kortademigheid, vermoeidheid en hoesten kunnen uw lichamelijke

Nadere informatie

Sensire Astma en COPD

Sensire Astma en COPD Sensire Astma en COPD is onderdeel van Sensire. Astma en COPD Omgaan met veranderingen Astma en COPD. In veel opzichten lijken deze ziekten op elkaar. In beide gevallen kan er sprake zijn van benauwdheid

Nadere informatie

Ondervoeding door ziekte bij kinderen

Ondervoeding door ziekte bij kinderen Kindergeneeskunde i Ondervoeding door ziekte bij kinderen Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Door ziekte eet uw kind (tijdelijk) minder of niet. Hierdoor krijgt uw kind mogelijk te weinig

Nadere informatie

Bouw aan je gezondheid

Bouw aan je gezondheid Bouw aan je gezondheid Gratis leefstijladvies en begeleiding voor werknemers in de bouw Informatie voor de werknemer Hart- en vaatziekten Gezond en vitaal zijn; wie wil dat niet? Iedereen wil tenslotte

Nadere informatie

Hartrevalidatie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Hartrevalidatie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Hartrevalidatie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De cardioloog, de hartfalenverpleegkundige of de ICD-verpleegkundige heeft u geadviseerd het poliklinische hartrevalidatieprogramma

Nadere informatie

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Voel je fitter en gezonder Inleiding Starten met meer bewegen is een gezond besluit. Bij bewegen denk je misschien aan intensief sporten zoals

Nadere informatie

Gezond gewicht. Wat kunt u er zelf aan doen? altijd dichtbij. Vraag ons gerust om advies.

Gezond gewicht. Wat kunt u er zelf aan doen? altijd dichtbij. Vraag ons gerust om advies. Gezond gewicht Wat kunt u er zelf aan doen? Vraag ons gerust om advies altijd dichtbij www.alphega-apotheek.nl Gezond gewicht De meeste mensen willen graag een aantal kilo s afvallen. Maar is dat wel nodig?

Nadere informatie

Hartfalenpolikliniek

Hartfalenpolikliniek Afdeling: Onderwerp: Cardiologie 1 U bent (wordt) door uw cardioloog verwezen naar de polikliniek hartfalen. In deze informatie staat nog eens beschreven waarom u verwezen bent en wat u op de polikliniek

Nadere informatie

Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie

Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie Centrum voor Revalidatie Thoraxcentrum Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie U ondergaat binnenkort een hartoperatie. U kunt ervoor kiezen

Nadere informatie

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging GVT-team Gespecialiseerde Verpleging Gespecialiseerde Verpleging: liever thuis dan in het ziekenhuis Infuus inbrengen, pijnbestrijding De Gespecialiseerde Verpleging Thuiszorgtechnologie van Cordaan- Thuiszorg

Nadere informatie

U bent opgenomen op de afdeling longgeneeskunde. De reden is een verergering van uw COPD, ook wel exacerbatie COPD of longaanval genoemd.

U bent opgenomen op de afdeling longgeneeskunde. De reden is een verergering van uw COPD, ook wel exacerbatie COPD of longaanval genoemd. COPD zorgpad U bent opgenomen op de afdeling longgeneeskunde. De reden is een verergering van uw COPD, ook wel exacerbatie COPD of longaanval genoemd. In deze folder vindt u informatie over het COPD-zorgpad.

Nadere informatie

Specialist van je eigen leven. Gespecialiseerde behandelingen voor long- en hartfalen.

Specialist van je eigen leven. Gespecialiseerde behandelingen voor long- en hartfalen. Specialist van je eigen leven Gespecialiseerde behandelingen voor long- en hartfalen. Zelf weer boodschappen doen of een hobby oppakken? Ik wilde weer in staat zijn om het huishouden te runnen en alleen

Nadere informatie

Bewegen voor, tijdens en na uw ziekenhuisopname. Tips, adviezen en oefeningen

Bewegen voor, tijdens en na uw ziekenhuisopname. Tips, adviezen en oefeningen Bewegen voor, tijdens en na uw ziekenhuisopname Tips, adviezen en oefeningen UMC Utrecht in beweging Wordt u binnenkort opgenomen in het UMC Utrecht? In deze folder hebben wij informatie over bewegen voor

Nadere informatie

De diëtist. Radboud MS Centrum

De diëtist. Radboud MS Centrum De diëtist Radboud MS Centrum Het Radboud MS Centrum is hét kennis- en behandelcentrum voor mensen met de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Het centrum brengt de kennis en jarenlange ervaring

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep, en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

Het consultatiebureau

Het consultatiebureau Het consultatiebureau 1 2 Het consultatiebureau In deze folder informeren wij u over een aantal praktische zaken rondom het consultatiebureau. De volgende onderwerpen komen aan bod: 1. Jeugdgezondheidszorg

Nadere informatie

LONGREACTIVATIE Het programma

LONGREACTIVATIE Het programma Longreactivatie LONGREACTIVATIE Longreactivatie is bestemd voor mensen met chronische longklachten, zoals COPD en astma, die daardoor in hun dagelijks leven beperkt worden. Uw longarts bepaalt aan de hand

Nadere informatie

Hartrevalidatie (poliklinisch)

Hartrevalidatie (poliklinisch) Hartrevalidatie (poliklinisch) Informatie over het hartrevalidatieprogramma in het ETZ voor patiënten en partners Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Wat is hartrevalidatie? 1 Voor

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan COPD, een chronische aandoening

Nadere informatie

Hartinfarct gehad? Hoe nu verder. Cardiologie

Hartinfarct gehad? Hoe nu verder. Cardiologie Hartinfarct gehad? Hoe nu verder Cardiologie Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Uitleg over een hartinfarct 3 2. Diagnose en behandeling 4 3. Naar huis 6 4. Instructies en adviezen voor thuis 7 3 Uitleg

Nadere informatie

Voor 0-18 jaar. Sensire kinderdiëtist. Wat eet jij? www.sensirediëtisten.nl 0900 88 56

Voor 0-18 jaar. Sensire kinderdiëtist. Wat eet jij? www.sensirediëtisten.nl 0900 88 56 Sensire kinderdiëtist Voor 0-18 jaar Wat eet jij? www.sensirediëtisten.nl 0900 88 56 De kinderdiëtist Iedere dag is er eten. Eten is onderdeel van ons leven en onze cultuur. Het is verbonden aan gezelligheid

Nadere informatie

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Diafit Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Inleiding Met u is besproken dat u zich kunt aanmelden voor het test- en trainingsprogramma van het Albert Schweitzer ziekenhuis voor

Nadere informatie

Elisabeth Zorg Thuis. Langer zelfstandig thuis wonen

Elisabeth Zorg Thuis. Langer zelfstandig thuis wonen Elisabeth Zorg Thuis Langer zelfstandig thuis wonen Inhoudsopgave 3 Zorg in de buurt, langer zelfstandig thuis 4 Wat kunnen wij voor u betekenen? 5 Stichting Elisabeth maakt het mogelijk 6 Zorg aanvragen

Nadere informatie

Zorg thuis. Verrassend veel mogelijk. www.friesewouden.nl

Zorg thuis. Verrassend veel mogelijk. www.friesewouden.nl Zorg thuis Verrassend veel mogelijk www.friesewouden.nl Persoonlijke verzorging Zelfstandig leven en wonen is uw groot goed en daar wilt u volop van genieten. Toch kan er een moment in uw leven komen dat

Nadere informatie

Longaanval en COPD. Longgeneeskunde

Longaanval en COPD. Longgeneeskunde 00 Longaanval en COPD Longgeneeskunde 1 Een longaanval (ook wel exacerbatie genoemd) is vaak een enge ervaring. Veel mensen met COPD ondernemen geen actie bij een longaanval, terwijl dit wél noodzakelijk

Nadere informatie

Kindergeneeskunde. Kinderdiabetes team. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep

Kindergeneeskunde. Kinderdiabetes team. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Kindergeneeskunde Kinderdiabetes team Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Wat is Diabetes? Diabetes Mellitus is een ziekte waarbij de alvleesklier

Nadere informatie

ThuisZorg en plusdiensten 1

ThuisZorg en plusdiensten 1 ThuisZorg en plusdiensten 1 2 ThuisZorg Zorgfederatie Oldenzaal: ThuisZorg die goed en vertrouwd voelt! Wanneer u nog zelfstandig woont, kan het toch zijn dat u hulp van anderen nodig heeft. Maar ook als

Nadere informatie

Longziekten. COPD of astma? Evean helpt u omgaan met uw longziekte. Evean. Midden in het leven.

Longziekten. COPD of astma? Evean helpt u omgaan met uw longziekte. Evean. Midden in het leven. Longziekten COPD of astma? Evean helpt u omgaan met uw longziekte Evean. Midden in het leven. COPD of astma? Evean helpt u Een longziekte als COPD of astma kan het leven ingrijpend veranderen. Dan is het

Nadere informatie

Eerste afspraak bij de diëtist,

Eerste afspraak bij de diëtist, Dietetiek Eerste afspraak bij de diëtist, voor diabetespatiënten Afspraak Dag en datum Tijd:... dag......uur Waar:... Diëtist:... Hierboven kunt u zien wanneer u de afspraak heeft bij de diëtist. In deze

Nadere informatie

GEZONDHEIDSVOORLICHTING VOOR EN DOOR SENIOREN

GEZONDHEIDSVOORLICHTING VOOR EN DOOR SENIOREN GEZONDHEIDSVOORLICHTING VOOR EN DOOR SENIOREN www.ggdbzo.nl Zorgen voor onze gezondheid begint bij onszelf. Voorlichting kan helpen om goed met onze gezondheid om te gaan. Wanneer we ouder worden, verandert

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Longrevalidatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Longrevalidatie PATIËNTEN INFORMATIE Longrevalidatie 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil het Maasstad Ziekenhuis u informeren over het longrevalidatieprogramma. Wij adviseren u deze informatie

Nadere informatie

Hartrevalidatie. Poli Hartrevalidatie

Hartrevalidatie. Poli Hartrevalidatie 00 Hartrevalidatie Poli Hartrevalidatie Waarom hartrevalidatie? Een hartaandoening is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan grote lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Het vertrouwen in uw eigen lichaam

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Ondervoeding. in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek

PATIËNTEN INFORMATIE. Ondervoeding. in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek PATIËNTEN INFORMATIE Ondervoeding in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Ondervoeding bij ziekte Ondervoeding door ziekte is in ziekenhuizen een veel voorkomend probleem. Ongeveer 1 op de 4 patiënten is

Nadere informatie

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel.

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel. Thuis in Behandelen Behandelcentrum Vrijthof, Tiel www.szr.nl/behandelcentrum THUIS IN BEHANDELEN Wanneer inschakelen U kunt het behandelteam inschakelen voor advies en behandeling bij ouderdomsklachten,

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren direct na uw hartoperatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren direct na uw hartoperatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren direct na uw hartoperatie Optimaal herstel na uw operatie en regie over eigen leven UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord U ondergaat

Nadere informatie

In de put, uit de put

In de put, uit de put In de put, uit de put Ouderen In de put, uit de put Introductie Wachten tot het beter gaat? Wachten in de hoop dat het gepieker en verdriet vanzelf overgaat? In de put, uit de put 1 Veel piekeren, weinig

Nadere informatie

> Zo werken onze diëtisten. Voeding & Dieet

> Zo werken onze diëtisten. Voeding & Dieet > Zo werken onze diëtisten Voeding & Dieet > Zo werken onze diëtisten U hebt een afspraak gemaakt met een diëtist. Voeding & Dieet, onderdeel van de MeanderGroep, staat u hierbij vanuit haar jaren- Lange

Nadere informatie

Gezond gewicht. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Gezond gewicht. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Gezond gewicht Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Overgewicht 3 Oorzaken 4 Gezond gewicht 4 Tailleomvang 5 Voorkomen van overgewicht 6 Wat kun je

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan COPD, een chronische aandoening

Nadere informatie

Hartrevalidatieprogramma

Hartrevalidatieprogramma Hartrevalidatieprogramma Uw cardioloog heeft u aangemeld voor het hartrevalidatieprogramma van Flow, een samenwerkingsverband tussen Máxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis. Dit programma start

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Dikke Vrienden Club Maasstad Ziekenhuis (voor ouders)

PATIËNTEN INFORMATIE. Dikke Vrienden Club Maasstad Ziekenhuis (voor ouders) PATIËNTEN INFORMATIE Dikke Vrienden Club Maasstad Ziekenhuis (voor ouders) 2 PATIËNTENINFORMATIE Inleiding Overgewicht is een bedreiging voor de gezondheid. Het kan leiden tot hart- en vaatziekten, suikerziekte

Nadere informatie

Longrevalidatie. Havenziekenhuis

Longrevalidatie. Havenziekenhuis Longrevalidatie U heeft COPD of astma, een chronische longaandoening. Ondanks dat u weet dat deze aandoening niet meer zal verdwijnen, wilt u uit het leven halen wat erin zit. U bent bereid om actief en

Nadere informatie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie Dagbehandeling in Nijmegen Langer thuis wonen bij dementie Langer thuis wonen met dagbehandeling U wilt graag zo lang mogelijk thuis in uw vertrouwde omgeving wonen, ook al is er sprake van dementie of

Nadere informatie

Oncologische Revalidatie

Oncologische Revalidatie Libra R&A Revalidatie Oncologische Revalidatie Herstellen na kanker Uw primaire behandelingen in het ziekenhuis zijn achter de rug en u probeert de draad van uw leven weer op te pakken. Dat blijkt niet

Nadere informatie