Verkiezingen kinderraad. Dag van de leraar Het volgende Pitje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkiezingen kinderraad. Dag van de leraar Het volgende Pitje"

Transcriptie

1 21 september nummer 3 Agenda Dinsdag 25 september Woensdag 26 september Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Mediatorentraining Spreekuur CMD: uur Plantdag: uur Mediatorentraining Verkiezingen kinderraad Start kinderboekenweek Start Sjors Sportief en Sjors Creatief Studiedag: alle leerlingen vrij! Dag van de leraar Het volgende Pitje Jarigen Van 7 t/m 21 september 21 september Janneke (groep 5) 28 september Delano (groep 1/2a) 22 september Pien (groep 3) 2 oktober Alex (groep 4) 22 september Tess (groep 4) 2 oktober Abby (groep 5 ) 25 september Kerim (groep 1/2a) 2 oktober Thijs (groep 6) 26 september Fleur (groep 5) 2 oktober Lizanne (groep 8 ) 27 september Bente (groep 5) 3 oktober Jayden (groep 3) Allemaal van harte gefeliciteerd! Algemeen Kinderraad Ook dit jaar gaan we verder met de kinderraad. We vinden het belangrijk om mét leerlingen te praten i.p.v. over leerlingen. Dit jaar worden er weer nieuwe leden gekozen. Leerlingen die het leuk vinden om in de kinderraad te zitten kunnen zich in de eigen groep kandidaat stellen Vanaf groep 4 komt een afgevaardigde. Zij worden door hun klasgenoten gekozen. In het totaal komen er dus 6 leerlingen in de kinderraad. Alle bijeenkomsten zijn op een dinsdagmiddag, woensdagochtend het laatste uur of donderdagmiddag onder schooltijd. De gekozen leerlingen worden ook aan een onderbouwgroep gekoppeld. De leerlingen van de kinderraad bespreken de ideeënbus van de groep en ook zullen andere onderwerpen aan bod komen. Middels t Pitje wordt u van deze bijeenkomsten op de hoogte gehouden. Op dinsdag 2 oktober vindt de verkiezing plaats. In het volgende Pitje maken we de verkiezingsuitslag bekend.

2 Notulen van de Oudervereniging De oudervereniging (OV) van onze school vergadert iedere 6 weken. Na afloop van de vergaderingen worden de notulen goedgekeurd en verspreid onder belangstellenden. Heeft u interesse om deze notulen te ontvangen? Stuur dan een mail met uw naam, postcode en huisnummer naar orklokhuis@eenbes.nl U ontvangt dan in de toekomst ook de notulen. Schoolplein/schooltuin Er is een prachtige flyer gemaakt met nieuws en informatie over de ideeën voor ons nieuw schoolplein. Deze is afgelopen week bij de inwoners van de wijk uitgedeeld door de kinderen van BSO de Grabbelton. Ook u willen we natuurlijk op de hoogte houden. Wilt u ons ook nog helpen? Dat kan door : * een plantje te planten langs het hek * een plantje te doneren dat door onze leerlingen geplant wordt op 26 september op de Plantdag! * loten te kopen van de Jantje Beton loterij. De helft van de opbrengst gaat naar het schoolplein * helpen met ideeën etc. *...

3 De Kleine Jantje Beton Loterij 2018 Vorige week woensdag zijn we gestart met het verkopen van de Jantje Beton loten. We zijn al 1,5 week bezig! De kerngroep is actief bezig met het realiseren van een groen schoolplein. Met het geld wat we ophalen kunnen zij een plan maken om het schoolplein zo mooi, uitdagend, smakelijk en speels mogelijk te maken, zodat alle kinderen heerlijk kunnen spelen en genieten. We kunnen alle hulp gebruiken, groot en klein! Wist u dat... als de leerlingen gemiddeld 10 lootjes per klas verkopen, de klas een buitenspeelpakket van Jantje Beton krijgt?. er al kinderen met hun 2e, 3e of zelfs al 4e lotenboekje bezig zijn!... wij hier als school echt mega trots op zijn!. de kinderen nog maar tot woensdag 26 september de tijd hebben om lootjes te verkopen?. de kinderen dus nog 5 dagen hebben om familieleden, vrienden en buurtgenoten op kunnen trommelen om een lootje te kunnen kopen!. na woensdag 26 september alle lotenboekjes weer ingeleverd mogen worden bij de leerkracht. Ook al zijn de lootjes niet verkocht.. deze week de kinderen van de Grabbelton een nieuwsbrief over het groene schoolplein bezorgd hebben in de wijk.. nu dus heel de wijk op de hoogte is van onze plannen voor het schoolplein! Heel veel succes nog jongens en meisjes! Samen gaan we voor een super gaaf schoolplein. Schoolbieb- actie BRUNA Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Deze keer staan kinderboeken over vriendschap centraal. Het moto van dit jaar is dan ook: "Kom erbij". Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: Sparen voor je schoolbieb. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbiblitoheek uit te breiden met de nieuwste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken! Hoe werkt de Schoolbieb- actie? U koopt van 3 t/m 14 oktober 2018 één (of meerdere) kinderboek(en) bij Bruna in de winkel of op bruna.nl en levert de kassabon in op school. Lever de kassabonnen t/m 24 oktober 2018 in op school. Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna- winkel. Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op en de school ontvangt een waardebon. De school mag t/m 15 december 2018 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna- winkel. Dit doen we samen met de leerlingen van de kinderraad. Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen! Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons of een Bruna- winkel op.

4 Spreekuur CMD Opvoeden is vaak leuk en vanzelfsprekend, maar kan ook een hele klus zijn. Soms hebt u daar misschien hulp of praktische tips bij nodig of iemand die even met u meedenkt. De medewerkers van het CMD Geldrop- Mierlo (Centrum voor Maatschappelijke Deelname) zijn er voor kleine en grote vragen van ouders en jongeren over opgroeien en opvoeden. U kunt denken aan vragen over slapen, eten, de ontwikkeling van uw kind, het gedrag, kinderen en scheiding of pesten enzovoort. De klantadviseur Jeugd gaat samen met u op zoek naar een antwoord of oplossing. U krijgt in een gesprek gerichte tips waarmee u zelf verder kunt. Soms zijn er meerdere gesprekken nodig. Dan maakt zij samen met u een plan van aanpak. Daarbij bekijken we samen wat u zelf als ouder kunt, eventueel met hulp van school of familie, buren of vrienden. Als dat niet voldoende is, bekijkt de klantadviseur in overleg met u welke hulp ingezet moet worden. Voor dit gesprek komen wij bij u thuis langs, maar dit gesprek kan ook op school plaatsvinden. Vanuit het CMD ben ik contactpersoon van uw school. Tevens zal ik aanwezig zijn bij de zorgteams. Als u behoefte heeft aan een gesprek kunt u contact met me opnemen via het telefoonnummer of via j.beckers@geldrop- mierlo.nl Verder kunt u ook zonder afspraak bij me binnenlopen tijdens het inloopspreekuur. Ik ben een keer in de maand op woensdag aanwezig van 11.30u tot 12.30u in de spreekkamer bij de hoofdingang. Uit de praktijk: Mijn zoon is onvoldoende weerbaar Bij het inloopspreekuur van het CMD Jeugd komt een vraag binnen van een moeder. Ze heeft een zoon van 11 jaar en ze maakt zich zorgen om zijn weerbaarheid. Hij zit in groep 7 van de basisschool en heeft moeite om zijn grenzen aan te geven richting zijn klasgenootjes. Zo laat hij zich weleens overhalen om vervelend te doen tegen een jongen in zijn klas. Hij is bang dat hij er anders niet bij hoort en dat kinderen hem zelf gaan plagen. De moeder merkt dat dit haar zoon verdrietig en onzeker maakt en ze vraagt daarom advies bij het CMD Jeugd. De klantadviseur Jeugd begrijpt dat de moeder zich zorgen maakt om de weerbaarheid van haar zoon en vraagt aan de moeder waar zij behoefte aan heeft. Heeft ze behoefte aan informatie over weerbaarheidstrainingen, opvoedtips of wil ze haar hulpvraag verder verkennen in een gesprek? In gesprek De moeder kiest voor een gesprek met de klantadviseur, omdat ze het ook belangrijk vindt dat haar zoon zijn eigen verhaal kan doen. Tijdens een huisbezoek brengt de klantadviseur samen met moeder en haar zoon, de situatie in kaart en bespreekt ze de mogelijkheden voor ondersteuning. Uiteindelijk kiezen ze voor aanmelding bij een weerbaarheidstraining. De klantadviseur geeft aan welke trainingen er zijn, zodat moeder en zoon een goede overweging kunnen maken.

5 Nieuws van De Vreedzame School Ook dit jaar ontvangt u voor de start van een nieuw blok een nieuwsbrief. Blok 2 We lossen zelf conflicten op Blok 2 Algemeen Overal waar kinderen met elkaar spelen en werken komen conflicten voor. Met De Vreedzame School leren we de kinderen dat conflicten heel normaal zijn en dat ze bij het leven horen. Wat belangrijk is, is hoe je er mee omgaat. Hoe los je op een positieve manier conflicten op? Hoe zorg je ervoor dat beide partijen tevreden zijn met de oplossing? Een conflict hoeft niet uit te monden in ruzie. We spreken van ruzie wanneer het ene kind wil winnen ten koste van het andere kind. Eén partij is dan tevreden, de andere partij is de verliezer. De kinderen leren dat ze bij een conflict eerst rustig moeten worden voordat ze na kunnen denken over een oplossing. We noemen dat afkoelen. Met de kinderen wordt besproken of een vaste plek in de klas een goede manier is om rustig te worden. We noemen dat een afkoelplek. Dat kan een hoekje zijn in de klas met een stoel en tafel, een boekje, een teken- blokje en wat de kinderen meer bedenken. Er worden ook afspraken over gemaakt, bijvoorbeeld dat je er niet langer dan 10 minuten mag blijven. De juf of meester houdt het in de gaten, ook als een kind dan nog niet afgekoeld is. Kinderen begrijpen heel goed waarom afkoelen belangrijk is. Je komt anders niet verder met het zoeken naar een oplossing. Wij starten met de lessen uit Blok 2 (We lossen conflicten zelf op). Het doel van de lessen in dit blok is kinderen te leren om op een positieve manier met conflicten om te gaan. De lessen zijn onder andere gericht op het verschil tussen conflict en ruzie. Een conflict is een verschil van mening: je wilt bijvoorbeeld allebei iets anders doen of hebben. Bij een conflict wil je een oplossing bedenken waar je allebei tevreden mee bent. Je zoekt naar win- win oplossingen. Conflicten horen bij het leven. Wanneer conflicten met geweld gepaard gaan, spreken we van ruzie. We leren kinderen dat je op drie manieren kunt reageren op een conflict. Of je loopt weg, je zegt niet wat je ervan vindt. Of je reageert agressief, je bent boos en wordt driftig. Of je staat stevig, je komt op voor jezelf en houdt ook rekening met de ander: je zoekt naar een win- win- oplossing. In groep 1 en 2 leren de kinderen zelf hun conflicten op te lossen met behulp van de LOS HET OP- KAART. In groep 3 tot en met 8 leren de kinderen dat met behulp van het stappenplan PRAAT HET UIT. In de bovenbouw gaan de lessen over kritisch naar jezelf kijken, hoe je met je eigen mening en met kritiek omgaat. En wordt ook gekeken naar conflicten in de wereld en de rol van de Verenigde Naties. In Blok 1 We horen bij elkaar hebben de kinderen geleerd: - om te praten over de sfeer in de groep - om elkaar opstekers te geven, iets positief te zeggen over iemand en wat dat met iemand doet - om een takenlijst voor in de klas te maken en de taken eerlijk te verdelen - dat iedereen een eigen mening mag hebben - om met de klas een afsprakenposter te maken waarop staat hoe je met elkaar omgaat - dat er ook regels zijn die de leerkracht aangeeft - om samen te werken Tip voor thuis Hoort u van uw kind over opstekers en afbrekers? Vraag er naar en praat er over. Laat uw kind weten wanneer hij of zij een afbreker aan iemand geeft. Vraag hoe dat voor die ander is. Stimuleer om opstekers te geven. Doet u dat zelf ook naar uw kind en noem daarbij dan de term opsteker. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2: bespreek de kletskaart van blok 2 met uw kind, bijvoorbeeld: Wat doen Aap en Tijger als ze ruzie hebben? Wat hebben ze geleerd over ruzies oplossen? Wilt u meer weten over De Vreedzame School dan kunt u kijken op of natuurlijk langskomen op school.

6 Mediatorentraining Afgelopen dinsdag zijn we gestart met het opleiden van 5 nieuwe mediatoren uit groep 7. Hugo, Chloë, Chaneley, Dane en Tygo hebben op 3 dinsdagen een training die ervoor zorgt dat ze hun taken als mediator uit kunnen voeren. De 5 mediatoren uit groep 8 blijven nog een jaar hun rol als mediator vervullen. De komende 3 weken gaan de leerlingen uit groep 7 "stage lopen" bij de leerlingen van groep 8. Op dinsdag 9 oktober krijgen de nieuwe mediatoren hun diploma uitreiking. Uiteraard mag de familie hierbij aanwezig zijn. Dit vindt plaats in de speelzaal om 8.35 uur. In Nederland zijn al duizenden kinderen opgeleid tot mediator. Het is prachtig om te zien, hoe goed kinderen dat kunnen leren. De kinderen groeien in die rol en de daarmee gegeven verantwoordelijkheid. Stuurgroep De Vreedzame School Nieuws van buiten Hobbyclub in het wijkgebouw Heb je zin om bij de hobbyclub te komen? Ø Inschrijven kan op maandag 8 oktober in het wijkgebouw (Eikelaar) van uur tot uur. Ø kinderen vanaf groep 4 Ø vergeet je lidmaatschap pasje van de wijk niet mee te brengen. Ø maximaal 20 kinderen dus wees er snel bij!! Sjors Sportief & Sjors Creatief Ze zijn er weer! Op woensdag 3 oktober is het zover. Sjors Sportief en Sjors Creatief gaat weer beginnen. Wil je allerlei leuke activiteiten leren kennen, maar niet direct lid worden van een (sport)vereniging of club? Meldt je dan aan via Sjors Sportief en/of Sjors Creatief voor diverse activiteiten! Op maandag 24- of dinsdag 25 september krijgen jullie bijna allemaal een prachtig kleurrijk Sjors- boekje dat wordt uitgedeeld op jou school. Jullie kunnen kiezen uit ruim 60 leuke activiteiten. Naast het uitproberen van heel veel sporten kunnen jullie ook weer met Sjors Creatief meedoen. Bijvoorbeeld cupcakes versieren, koken, muziekinstrumenten bespelen, mozaïeken, sterrenkunde, spelen in de natuur, toneelspelen, tekenen & schilderen... Kortom: voor ieder wat leuks. Vanaf woensdag 3 oktober 15:00 uur kunnen jullie je inschrijven via en/of Voor meer informatie: neem dan een kijkje op de website of neem samen met je ouder(s) contact op met de buurtsportcoaches: sportenbewegen@levgroep.nl.

studiemiddag; alle leerlingen om uur vrij! MR vergadering: uur

studiemiddag; alle leerlingen om uur vrij! MR vergadering: uur 23 september 2016 - nummer 2 Agenda Maandag 26 september Dinsdag 4 oktober Woensdag 5 oktober Vrijdag 7 oktober studiemiddag; alle leerlingen om 12.00 uur vrij! verkiezingen kinderraad MR vergadering:

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 27 januari t/m 10 februari. Boekenverkoop

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 27 januari t/m 10 februari. Boekenverkoop 27 januari 2017 - nummer 10 Agenda Maandag 30 januari adviesgesprekken groep 8 Dinsdag 31 januari adviesgesprekken groep 8 Donderdag 2 februari MR- vergadering; 20.00 uur Maandag 5 februari OV- vergadering;

Nadere informatie

start Thema "Daar zit muziek in". Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje

start Thema Daar zit muziek in. Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje 24 februari 2017 - nummer 12 Agenda Maandag 6 maart Dinsdag 7 maart Woensdag 8 maart Vrijdag 10 maart Maandag 13 maart Dinsdag 14 maart Woensdag 15 maart Vrijdag 17 maart 1e rapport start Thema "Daar zit

Nadere informatie

Schoolnieuws. Ouderbijdrage

Schoolnieuws. Ouderbijdrage Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Ouderbijdrage Kalender Vreedzame school: we lossen conflicten zelf op Kinderboekenweek 2016 Leerlingenraad Herhaalde oproep: Kom op tijd! Muziekstagiaires

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje 16 maart 2018 - nummer 13 Agenda Maandag 19 maart Dinsdag 20 maart Dinsdag 27 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Start blok 5 De Vreedzame School MR- vergadering: 20.00 uur OV-

Nadere informatie

20 t/m 28 oktober herfstvakantie 29 oktober Thema avond Taal voor ouders peuters en groep 1 t/m 3 7 november schoollunch 15 november Studiedag team

20 t/m 28 oktober herfstvakantie 29 oktober Thema avond Taal voor ouders peuters en groep 1 t/m 3 7 november schoollunch 15 november Studiedag team Info 6 18 oktober 2018 20 t/m 28 oktober herfstvakantie 29 oktober Thema avond Taal voor ouders peuters en groep 1 t/m 3 7 november schoollunch 15 november Studiedag team Beide locaties van De Twirrewyn

Nadere informatie

nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01

nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01 nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01 Wilt u meer over de inhoud weten die op deze nieuwsbriefspecial staat? Kom dan gerust even langs op school. *Vreedzame school We hebben de eerste weken

Nadere informatie

28 september 2017 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 30 september Onzichtbaar Donkerbroek in school 5 oktober Landelijke staking onderwijs

28 september 2017 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 30 september Onzichtbaar Donkerbroek in school 5 oktober Landelijke staking onderwijs 4 28 september 2017 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 30 september Onzichtbaar Donkerbroek in school 5 oktober Landelijke staking onderwijs Staking Landelijk worden er stakingsacties in het basisonderwijs

Nadere informatie

7 oktober 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie

7 oktober 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie 5 7 oktober 2016 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie Teldatum Op 1 oktober 2016 waren er 111 leerlingen op t Startblok. Deze teldatum is

Nadere informatie

De Vreedzame School Blok 2 NUMMER 3 09-10-2015

De Vreedzame School Blok 2 NUMMER 3 09-10-2015 NUMMER 3 09-10-2015 Opening Kinderboekenweek De Kinderboekenweek is weer van start gegaan en we hebben hem gisteren feestelijk geopend met een leuke bijeenkomst in de aula. De hele school hangt vol met

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 5 oktober 2018 Kamp Gerardus geslaagd Deze week genoten leerlingen, juffen en ouders van drie geweldige kampdagen in Bladel. Naast een gezellige sfeer en veel plezier

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 januari. De leerlingen zijn bovenstaande data vrij, voor de leerkrachten zijn het twee studiedata.

Nieuwsbrief 21 januari. De leerlingen zijn bovenstaande data vrij, voor de leerkrachten zijn het twee studiedata. Nieuwsbrief 21 januari Data: Maandag 1 februari: de leerlingen zijn vrij. Vrijdag 12 februari: de leerlingen zijn vrij. Maandag 15 februari: de leerlingen krijgen het rapport mee. De leerlingen zijn bovenstaande

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Agenda 5 oktober start kinderboeken week 6 oktober oud papier container 15 tot 23 oktober herfstvakantie 24 oktober luizencontrole 14 november 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Laetare Actueel November 2018

Laetare Actueel November 2018 Laetare Actueel November 2018 Verslag ouderavond Vreedzame School 16 oktober Zoals u weet is de Laetare dit schooljaar, na een proefperiode voor de zomervakantie, begonnen met de sociaalemotionele methode

Nadere informatie

21 september 2017 Schoolstraat XV - Donkerbroek

21 september 2017 Schoolstraat XV - Donkerbroek 3 21 september 2017 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 25 september Onzichtbaar Donkerbroek groep 5 t/m 8 27 t/m 29 september Schoolkamp groep 7/8 30 september Onzichtbaar Donkerbroek in school Staking

Nadere informatie

WolderWeetje. Fruitdagen: Reminder Sparen voor de bieb! maandag 22 oktober Woensdag donderdag vrijdag

WolderWeetje. Fruitdagen: Reminder Sparen voor de bieb! maandag 22 oktober Woensdag donderdag vrijdag WolderWeetje maandag 22 oktober 2018 B ELANGRIJKE DATA Herfstvakantie 22-10-2018 t/m 26-10 -2018 Damtoernooi Informatie avond groep 8 VO zaterdag 3 november 19 november 2018 dinsdag 20 november (groep

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 40. Ons bestuur steunt deze staking. Hieronder leest u de brief van onze bestuurder.

WEEKBULLETIN. Week 40. Ons bestuur steunt deze staking. Hieronder leest u de brief van onze bestuurder. WEEKBULLETIN Week 40 Belangrijke data in september: Wo 04/10: en opening Kinderboekenweek om 8.40u Do 05/10: Geen school i.v.m. staking Vr 06/10: 1/2A vrij Vr 13/10: 1/2B vrij, Gr. 1-8 12.00 uur vrij Ma

Nadere informatie

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin.

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin. Nieuwsbrief 2 24 september 2018 In en om school Vanaf de eerste dag na de vakantie was het al spannend, de baby van meester Henk Jan en Lilian kon elk moment geboren worden. Maar er gingen dagen voorbij

Nadere informatie

19 oktober 2017 Schoolstraat XV - Donkerbroek

19 oktober 2017 Schoolstraat XV - Donkerbroek 5 19 oktober 2017 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 6 t/m 10 november Groep 5/6 project De weyert/oold Ark 8 november schoolontbijt 20 t/m 22 november oudercontact Nieuwe website Alle scholen van Comprix

Nadere informatie

jaargang nummer 3 27 september 2017

jaargang nummer 3 27 september 2017 jaargang 2017-2018 nummer 3 27 september 2017 Belangrijke data 25/09 t/m 29/09 meekijkweek 29/09 Bibittheater groep 8 Daisy, groep 4/5 Roland, groep 8 Sanne 03/10 studiedag, alle kinderen zijn vrij 05/10

Nadere informatie

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE HOI nr. 04 woensdag 3 oktober 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 31 oktober. Vanaf heden kunt u de HOI ook terug lezen op de website van de school.

Nadere informatie

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten.

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten. 14-10-2016 Volgende op: 11-11-2016 Nr 06 Beste ouders / verzorgers en jongens en meisjes, Na een schitterende nazomer rollen we zomaar de herfst in. De temperatuur daalt, de dagen worden zichtbaar korter

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Nieuwsbrief 3 19 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * PCBO Academy * Open avond Op 4 oktober is s avonds onze open avond in het kader van de week van het christelijk onderwijs. We hopen natuurlijk

Nadere informatie

22 september 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek

22 september 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek 4 22 september 2016 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 23 september s ochtends groep 4 t/m 8 survival Ontwijk 26 en 28 oudergesprekken september Huldiging Tristan Bangma. Zaterdag 24 september om 16.00

Nadere informatie

KBS Wolderweide. Afwikkeling Overblijf oude stijl. Loes Brouwer

KBS Wolderweide. Afwikkeling Overblijf oude stijl. Loes Brouwer Wolderweetjes Weekinfo Maandag 2 Oktober 2017 KBS Wolderweide BELANGRIJKE DATA Stakingsdag Kinderen de middag vrij Kinderen vrij Donderdag 5 oktober Donderdag 16 november Maandag 29 januari Woensdag 14

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016

NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016 NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016 Afgelopen week is groep 8 op kamp geweest naar Goor. De kinderen hebben leuke activiteiten gedaan (o.a. samen tapas maken, paard rijden en bootcamp) en de sfeer was voortreffelijk.

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 30 september 2016 02 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Start schooljaar Personele zaken Inloop s ochtends Website agenda uitprinten Zonnebloemwedstrijd Koelkast Gezonde school: pauzehap,

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober 26 oktober 2018 - nummer 5 Agenda Maandag 29 oktober Maandag 5 november Vrijdag 9 november Start thema "Sprookjes en Middeleeuwen" Start blok 3 De Vreedzame School; "We hebben oor voor elkaar" OV- vergadering;

Nadere informatie

CODE ROOD IN HET PRIMAIR ONDERWIJS

CODE ROOD IN HET PRIMAIR ONDERWIJS 15 september 2017 - nummer 2 Agenda Maandag 18 september Dinsdag 26 september Woensdag 27 september Vrijdag 29 september Start thema "Communicatie" verkiezingen kinderraad Spreekuur CMD: 11.30-12.30 uur

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. September 2015

PAULUSPRAAT 1. September 2015 PAULUSPRAAT 1 September 2015 Inhoudsopgave - Van de directie - De toekomst van de Paulusschool - Fusie Lek en IJssel - Aanmelding nieuwe leerlingen - De schoolfotograaf - Nieuws van de ouderraad - Kinderboekenweek

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 21 september Interessante informatie: 26 sept. Algemene informatieavond. Verkeersveiligheid

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 21 september Interessante informatie: 26 sept. Algemene informatieavond. Verkeersveiligheid Basisschool Het Molenven Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl @molenven.nl 21 september 2017 2017-2018 Interessante informatie: 26 sept. Algemene informatieavond 4 okt. Start Kinder - boekenweek

Nadere informatie

Pandelaa tje 8 september 2017 Nr:1355

Pandelaa tje 8 september 2017 Nr:1355 Pandelaa tje 8 september 2017 Nr:1355 Kalender Jarigen Week 37 Week 38 Week 39 Week 40 Ma. 11 september Meester- en juffendag onderbouw (datum is verzet!) Di. 12 september Stamgroepavond middenbouw (19.30u)

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord DigiDUIF Iedereen heeft deze week

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 40 30 september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie Afgelopen week was de informatieavond. We hadden deze

Nadere informatie

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning September 2017 Agenda 02-10 t/m 08-10 Week van de opvoeding 05-10 Stakingsdag PO in actie 10-10 en 12-10 OPP gesprekken 11-10 Voorlichting V(S)O 14-10 Sportmarkt 17-10 Ouderavond met workshops 23-10 t/m

Nadere informatie

Versieren van de school in Kerstsfeer

Versieren van de school in Kerstsfeer 25 november 2016 - nummer 6 Agenda Donderdag 1 december Vrijdag 2 december Woensdag 7 december Vrijdag 9 december MR vergadering; 20.00 uur Sinterklaas op school Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Versieren

Nadere informatie

Jaargang 25 nummer 5 Vrijdag 5 oktober 2018

Jaargang 25 nummer 5 Vrijdag 5 oktober 2018 Jaargang 25 nummer 5 Vrijdag 5 oktober 2018 Agenda 8 tot en met 12 oktober 2018 Hele week Woensdag 10 oktober Kinderboekenweek Dag van de duurzaamheid IDENTITEIT Pas op! Tien geboden krijgt Mozes van God,

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 6, blok 1 maandag 23 september De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan!

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 6, blok 1 maandag 23 september De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan! De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan! Het thema is klaar voor de start Ook dit jaar doet onze school weer mee. We openen de Kinderboekenweek met een boekenverkoop. We hopen hiermee dat er veel boeken

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag Over De Veenbrug Jaargang 17, nummer 4 30 september 2016 Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het

Nadere informatie

Mocht u mij willen spreken loop dan gerust even langs of maak een afspraak.

Mocht u mij willen spreken loop dan gerust even langs of maak een afspraak. Nummer: 2 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, We zijn al weer bijna een maand aan de gang op school. Alle kinderen hebben hun draai gevonden in de school en zijn hard aan het werk

Nadere informatie

WolderWeetje. Fruitdagen: Wijziging indeling informatieavond! Maandag 23 september Informatieavond 24 september.

WolderWeetje. Fruitdagen: Wijziging indeling informatieavond! Maandag 23 september Informatieavond 24 september. WolderWeetje Maandag 23 september 2019 B ELANGRIJKE DATA Studiedag groep 1-2 Woensdag 18 september Informatieavond Kinderpostzegels Studiedag hele school Inloop spreekuur CJG/ GGD Herfstvakantie Studiedag

Nadere informatie

Opening Sjors Sportief. Staking: alle leerlingen vrij! Vrijdag 6 oktober talententijd; groep 1/2a, 3/4 en groep 6. het volgende Pitje

Opening Sjors Sportief. Staking: alle leerlingen vrij! Vrijdag 6 oktober talententijd; groep 1/2a, 3/4 en groep 6. het volgende Pitje 29 september 2017 - nummer 3 Agenda Woensdag 4 oktober Start Kinderboekenweek Opening Sjors Sportief Donderdag 5 oktober Dag van de leraar Staking: alle leerlingen vrij! Vrijdag 6 oktober talententijd;

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 21e jaargang nr.3 Vrijdag 30 september 2016

HET EVENAARTJE. 21e jaargang nr.3 Vrijdag 30 september 2016 Belangrijke data 3 oktober studiedag, kinderen vrij 4 oktober studiemiddag, kinderen s middags vrij 5 oktober start kinderboekenweek en Dag van de leerkracht 12 oktober open ochtend voor ouders van (evt.)

Nadere informatie

OV- vergadering: uur. Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito - eindtoets groep uur; 4e bijeenkomst kinderraad

OV- vergadering: uur. Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito - eindtoets groep uur; 4e bijeenkomst kinderraad 14 april 2017 - nummer 15 Agenda Maandag 15 april 2e Paasdag; Vrij! Dinsdag 18 april Cito - eindtoets groep 8 MR- vergadering: 20.00 uur Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 7 t/m 21 oktober. Kinderboekenweek. Schoolbieb- actie BRUNA. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 7 t/m 21 oktober. Kinderboekenweek. Schoolbieb- actie BRUNA. Allemaal van harte gefeliciteerd! 7 oktober 2016 - nummer 3 Agenda Vrijdag 14 oktober talententijd; groep 1/2a, 3 en 6 Dinsdag 18 oktober Vrijdag 21 oktober 1e bijeenkomst kinderraad het volgende Pitje Jarigen Van 7 t/m 21 oktober 10 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 03

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 03 Nieuwsbrief De Botteloef Schooljaar 2018-2019 Nummer 03 Agenda 20 t/m 28 oktober Herfstvakantie 29 oktober Gastles Waterschap groep 7 30 oktober Schoolfotograaf trek je leukste kleren aan 31 oktober Luizencontrole

Nadere informatie

Nummer 03 3 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nummer 03 3 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Nummer 03 3 oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Activiteiten 4 t/m 13 oktober 2017 Kinderboekenweek 11 oktober 2017 Algemene Ledenvergadering OV/MR 16 t/m 20 oktober 2017 Herfstvakantie Swingende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Obs De Bloesem Eck en Wiel. Iedereen komt tot bloei

Nieuwsbrief. Obs De Bloesem Eck en Wiel. Iedereen komt tot bloei Nieuwsbrief Obs De Bloesem Eck en Wiel Iedereen komt tot bloei Eck en Wiel, 6 oktober 2016 3 t/m 13 oktober SEO-gesprekken. U wordt door de leerkracht(en) uitgenodigd om te praten over hoe de eerste weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Donderdag 27 september Agenda: Nieuws uit de groepen

Nieuwsbrief 1. Donderdag 27 september Agenda: Nieuws uit de groepen Nieuwsbrief 1 Donderdag 27 september 2018 Agenda: Woensdag 3 oktober- start kinderboekenweek Vrijdag 5 oktober- schrijver in de klas Maandag 8 oktober: Studiedag, alle kinderen vrij. Dinsdag 9 oktober-

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Week 40

Nieuwsbrief 5 Week 40 Nieuwsbrief 5 Week 40 Nieuws uit de gymzaal: De afgelopen donderdagmiddagen hebben we genoten van de gymlessen met groep 3/4/5 en 6/7/8. Hieronder een sfeerimpressie: VakantieBijbelWeek In de bijlage vindt

Nadere informatie

29 sept In dit bulletin:

29 sept In dit bulletin: 29 sept. 2017 Voor de kalender: 2 okt. Informatie avond gr. 3/4 2 t/m 11 okt. Kinderboekenweek op KC t Wikveld 2 okt. Opening Kinderboekenweek Gruwelijk eng 3 okt. Boekenmarkt loc. Zeis; bezoek schrijver

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag NIEUWSBRIEF nr. 14 22 maart 2017 In deze nieuwsbrief: Personele zaken 10 minuutjes inloop Koningsdag en sportdag kleuters Schoolschaaktoernooi 2017 Nieuws uit de MR Nieuw blok Vreedzame school Herhaling:

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 712 21-09-2017 Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 09 oktober 2017

Schooljaar Maandag 09 oktober 2017 INFOOTJE NR. 3 Schooljaar 2017-2018 Maandag 09 oktober 2017 Agenda Vrijdag 13 oktober BRUILOFT juf Yvonne & Rick 14.45 uur start Herfstvakantie Zondag 15 oktober Einde Kinderboekenweek Maandag 23 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 40. Donderdag 5 oktober. Activiteitenkalender. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken

Nieuwsbrief week 40. Donderdag 5 oktober. Activiteitenkalender. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken Nieuwsbrief week 40 Donderdag 5 oktober 2017 Activiteitenkalender Donderdag 5 oktober Staking, de school is gesloten. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken Vrijdag

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief oktober 2016

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief oktober 2016 Oktober Schooltijden: We zouden het erg fijn vinden wanneer u ons wilt helpen: Wij willen graag om 8.30 uur met de lessen starten. Parkeren: Vanuit de buurtbewoners is het verzoek gekomen of ouders willen

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 8 t/m 22 juni. Schooljaar

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 8 t/m 22 juni. Schooljaar 8 juni 2018 - nummer 18 Agenda Woensdag 13 juni spreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Maandag 18 juni Gesprekken voorlopig advies groep 7 Dinsdag 19 juni Gesprekken voorlopig advies groep 7 Donderdag 21 juni

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016

NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016 NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrieven Ouders bedankt! Kinderboekenweek: voor altijd jong Cadeautje Sinterklaas: groepen 1 t/m 4 Schaakouders gezocht! Nieuw goed doel 2016/

Nadere informatie

Jaargang 2017/ nr september 2017

Jaargang 2017/ nr september 2017 NIEUWSBRIEF Jaargang 2017/2018 - nr. 6-26 september 2017 Kind op maandag Kijk dan naar me! Genesis 29: 21-35 en Genesis 30: 1-24 Na de bruiloft blijkt dat Lea de plaats van haar jongste zus heeft ingenomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr

Nieuwsbrief Nr Nieuwsbrief Nr. 4 05-10-2018 We zijn nu ook te volgen via Facebook Sport IKC Het Startblok --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

de Uitkijck UITKIJCKPOST OKTOBER 2017 Margrietstraat RC Baarn T: SCHOOLBIEB ZOEKT HULP GEPLANDE ACTIVITEITEN

de Uitkijck UITKIJCKPOST OKTOBER 2017 Margrietstraat RC Baarn  T: SCHOOLBIEB ZOEKT HULP GEPLANDE ACTIVITEITEN UITKIJCKPOST OKTOBER 2017 de Uitkijck Margrietstraat 2 3742 RC Baarn www.deuitkijck.nl T: 035 5414413 GEPLANDE ACTIVITEITEN 03-10-2017 Schoolfotograaf 04-10-2017 Start Kinderboekenweek 05-10-2017 Landelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar

Nieuwsbrief Schooljaar Nieuwsbrief Schooljaar 2016-2017 16 september 2016 Belangrijke data: 29 september : Ouderavond 10 oktober : Start Kinderboekenweek 14 0ktober: Studiedag, kinderen vrij. 17 t/m 21 oktober: Herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Algemeen Nr. 3

Nieuwsbrief. Algemeen Nr. 3 2016-2017 Nr. 3 Nieuwsbrief Algemeen locatie SMH Gruiterstraat 1 4871 KS Etten-Leur 076-5012414 Locatie De Keen Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur 076-5011480 Redactie juf Anouschka meneer Christian nieuwsbrief@depontus.nl

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: september Agenda

Jaargang: 29 Nummer: september Agenda Agenda Dinsdag 4 oktober Woensdag 5 oktober Jaarvergadering OR 8.30 9.30 uur Opening kinderboekenweek Nieuws van de directie Afscheid Andries Onze Andries (vrijwilliger van onze school) gaat nu écht met

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 Nummer 06 10 oktober 2016 Agenda 7 september 11 oktober Actie JUMBO: Sparen voor je school 05 16 oktober Leesactie van de Bruna 10 14 oktober Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8 12 oktober Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 21 december t/m 18 januari. Kerst. Start thema "Kleding" Start blok 4 DVS: "We hebben hart voor elkaar"

Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 21 december t/m 18 januari. Kerst. Start thema Kleding Start blok 4 DVS: We hebben hart voor elkaar 21 december 2018 - nummer 9 Agenda Vrijdag 21 december Maandag 7 januari Woensdag 9 januari Donderdag 10 januari Woensdag 16 januari Vrijdag 18 januari 12.30 uur: start kerstvakantie Weer naar school Start

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Agenda. Kinderboekenweek

Agenda. Kinderboekenweek 9 oktober 2017 - nummer 4 Kinderboekenweek Geachte ouders, Tijdens een algemene informatieavond hebben de collega's u geïnformeerd over het reilen en zeilen in de groep, over methoden en regels en afspraken.

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 Nummer 05 03 oktober 2016 Agenda 7 september 11 oktober Actie JUMBO: Sparen voor je school 05 oktober Start Kinderboekenweek 05 oktober Informatieavond groep 5/6. Aanvang 19.00 uur 05 16 oktober Leesactie

Nadere informatie

-Sinterklaastoneel groep 6, 7 en 8. -Groep 4 en 5 zwemmen. -MR en OC vergadering. -Info avond voortgezet onderwijs op de Clemensschool

-Sinterklaastoneel groep 6, 7 en 8. -Groep 4 en 5 zwemmen. -MR en OC vergadering. -Info avond voortgezet onderwijs op de Clemensschool Schooljaar 2012-2013 vrijdag 16 november 2012 nr. 5 Maandag 19 t/m vrijdag 30 november -Project social media Maandag 19 november -Screening GGD kinderen groep 2 Dinsdag 20 november -groep 3 naar bibliotheek

Nadere informatie

Op dit moment hebben 4 ouders zich opgegeven namens de groepen 1/2, 3, 4 en 7. Wie meldt zich nog aan vanuit de andere groepen?

Op dit moment hebben 4 ouders zich opgegeven namens de groepen 1/2, 3, 4 en 7. Wie meldt zich nog aan vanuit de andere groepen? Riemslootnieuws 755 29-09-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Panelouders ( laatste oproep) Evenals voorgaande jaren willen we ook dit jaar weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Blok 3 Blok 3: We hebben oor voor elkaar Blok 3: Algemeen: In dit blok stimuleren we de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten

Nadere informatie

Diploma- uitreiking mediatoren: aanvang 8.30 uur Eerste bijeenkomst kinderraad MR- vergadering: uur. Spreekuur CMD:

Diploma- uitreiking mediatoren: aanvang 8.30 uur Eerste bijeenkomst kinderraad MR- vergadering: uur. Spreekuur CMD: 5 oktober 2018 - nummer 4 Agenda Dinsdag 9 oktober Diploma- uitreiking mediatoren: aanvang 8.30 uur Woensdag 10 oktober Vrijdag 12 oktober Maandag 22 oktober Eerste bijeenkomst kinderraad MR- vergadering:

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu Voorwoord De bladeren beginnen te vallen en we nemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 oktober 2018

Nieuwsbrief 2 1 oktober 2018 Nieuwsbrief 2 1 oktober 2018 We zien dat steeds meer kinderen tussen de middag vroeg op school zijn. Fijn dat ze zo graag naar school komen, maar we willen u er wel op attenderen dat de kinderen pas vanaf

Nadere informatie

Gruwelijk eng! Kinderboekenweek 4 tot en met 15 oktober 2017

Gruwelijk eng! Kinderboekenweek 4 tot en met 15 oktober 2017 Staking 5 oktober Zoals u in de mail van vrijdag 22 sept j.l. heeft kunnen lezen is de school op 5 oktober gesloten vanwege de nationale stakingsdag basisonderwijs. Gruwelijk eng! Kinderboekenweek 4 tot

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen.

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen. Riemslootnieuws 757 11-10-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Vrijwillige ouderbijdrage ((((herinnering herinnering U heeft vorige week namens de

Nadere informatie

Bolsterbericht home-page:

Bolsterbericht   home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 Bolsterbericht e-mail: a.dvet@debolstergilze.nl home-page: www.debolstergilze.nl Nieuwsbrief nr. 6 26-09-2018 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N

I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N 2 018 11 oktober IN DEZE INFO Kinderboekenweek 2018 Blok 2 De Vreedzame School Ouder-Kind Sportdag Social Schools De schoolfotograaf Koffie-ochtend

Nadere informatie

Ouderavond Hanneke Poot

Ouderavond Hanneke Poot 1 februari 2019 - nummer 11 Agenda Dinsdag 12 februari Woensdag 13 februari Vrijdag 15 februari Interculturele dag Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Ouderavond Hanneke Poot Het volgende Pitje Jarigen Van

Nadere informatie

De hele week zijn deze activiteiten op het plein aangeboden. 10 september is het thema Pleinspelen en zijn er nieuwe activiteiten aangeboden:

De hele week zijn deze activiteiten op het plein aangeboden. 10 september is het thema Pleinspelen en zijn er nieuwe activiteiten aangeboden: ICHTHUS Jaargang 27 nr 3 15 september 2015 www.ichthushoorn.nl NIEUWS Belangrijke data: 14 + 15 september: groep 5/6 naar Groet 15 + 16 september: groep 4/5 naar Groet Beweegwijs op de Ichthus Meester

Nadere informatie

Elke eerste week van een nieuwe maand wordt er een nieuwsbrief gemaakt met wetenswaardigheden over onze school. Veel leesplezier.

Elke eerste week van een nieuwe maand wordt er een nieuwsbrief gemaakt met wetenswaardigheden over onze school. Veel leesplezier. Jaargang 4, nummer 1 2014 Juliana van Stolbergschool Elke eerste week van een nieuwe maand wordt er een nieuwsbrief gemaakt met wetenswaardigheden over onze school. Veel leesplezier. Activiteiten in de

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda juni juni 2017

Nieuwsbrief. Agenda juni juni 2017 Nieuwsbrief Agenda Dag Datum Tijd Opmerking/thema Donderdag 1-6 Vrijdag 2-6 Zondag 4-6 11.00 uur Communiemis Maandag 5-6 Tweede Pinksterdag vrij voor alle kinderen Dinsdag 6-6 Start proef blokuur gym groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 19 april t/m 17 mei. Dank je wel. Uw kind ziek melden

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 19 april t/m 17 mei. Dank je wel. Uw kind ziek melden 19 april 2019 - nummer 16 Agenda Vrijdag 19 april Maandag 6 mei Woensdag 8 mei Donderdag 9 mei Vrijdag 17 mei Start meivakantie; 12.30 uur Weer naar school Doe dag schooltuin: 8.30-16.30 uur Inloopspreekuur

Nadere informatie

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013 11 november studiedag Vergeet u niet dat alle kinderen maandag 11 november vrij zijn! DigiDUIF Het doet ons goed dat vrijwel alle ouders zich hebben aangemeld bij digiduif. Woensdag 13 november start de

Nadere informatie