CODE ROOD IN HET PRIMAIR ONDERWIJS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CODE ROOD IN HET PRIMAIR ONDERWIJS"

Transcriptie

1 15 september nummer 2 Agenda Maandag 18 september Dinsdag 26 september Woensdag 27 september Vrijdag 29 september Start thema "Communicatie" verkiezingen kinderraad Spreekuur CMD: uur het volgende Pitje Jarigen Van 15 t/m 29 september 15 september Noa (groep 7) 21 september Janneke (groep 4) 16 september Lise (groep 1/2b) 22 september Tess (groep 3) 16 september Sofie (groep 5) 22 september Pien (groep 1/2a ) 18 september Lieke (groep 4) 25 september Kerim (groep 1/2a) 20 september Cocó (groep 3/4) 26 september Fleur (groep 4) Allemaal van harte gefeliciteerd! Welkom Liv Eisden en Arne Hoekstra zijn vorige week bij ons op school in groep 1/2a gestart. We heten jullie en jullie ouders van harte welkom en wensen jullie een fijne en leerzame tijd toe op t Klokhuis! Algemeen Staken op 5 oktober CODE ROOD IN HET PRIMAIR ONDERWIJS Op 5 oktober, op de Dag van de Leraar, is voor alle basisscholen in Nederland een staking aangekondigd. De organisaties die verenigd zijn in het PO- Front, hebben tot deze staking opgeroepen om hun boodschap aan de politiek voor een eerlijk salaris en minder werkdruk kracht bij te zetten. Het is CODE ROOD in het basis- en speciaal onderwijs. De politiek aarzelt om werk te maken van een aantrekkelijker beroep, met een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Zij negeren de stormwaarschuwingen, terwijl het water de schoolteams tot de lippen staat. Tijdens de actiedag van 27 juni waren er mooie woorden, vage beloften en tot nu toe weinig daden. Ook op Eenbes basisschool 't Klokhuis zal gestaakt worden. De school is op die dag dan ook gesloten. Ons bestuur, Eenbes Basisonderwijs, steunt ons in deze actie. De verantwoordelijkheid voor de opvang van de kinderen ligt deze dag bij de ouders zelf. We hopen op uw begrip voor deze staking.

2 Informatieavonden Alle informatieavonden zijn inmiddels geweest. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om de avond bij te wonen of wilt u de informatie nogmaals nalezen, dan kunt u op de website bij de groep van uw kind een powerpoint vinden. Natuurlijk kunt u ook met uw vragen bij de leerkracht terecht. Even voorstellen Dit jaar hebben we ook weer een aantal studenten op 't Klokhuis. Hieronder stellen zij zich voor. Ik ben Daniëlle Bosmans. Ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Heeze. Ik ben een vierdejaarsstudent op de Kempel in Helmond en dit is tevens mijn afstudeerjaar. Het komende jaar loop ik stage in groep 3/4 bij meester Wesley op maandag en dinsdag. Ik heb dit schooljaar ook een aantal keer een stageweek waarbij ik de hele week aanwezig zal zijn. In mijn vrije tijd dans ik graag. Ik dans in de showgroep bij de Lucky Bandits. Ook vind ik het leuk om te winkelen en leuke dingen te doen met familie en vriendinnen. Ik heb er erg veel zin in en hoop jullie snel tegen te komen. Tot snel! Mijn naam is Sandra Verhulst. Ik ben 18 jaar oud en woon in Geldrop. Ik volg de opleiding Onderwijsassistent op het Summa College in Eindhoven. Ik zit nu in het derde leerjaar, dit is ook mijn laatste jaar. Ik heb al twee jaar lang twee dagen in de week stage gelopen, dit heb ik gedaan op het St Jozef. Nu mag ik mijn laatste jaar stage lopen hier gezellig op t Klokhuis. Ik ben er op de maandagen en de dinsdagen, in groep 1/2 b. Ik heb heel veel zin in het nieuwe schooljaar! Sandra Kinderraad Ook dit jaar gaan we verder met de kinderraad. We vinden het belangrijk om mét leerlingen te praten i.p.v. over leerlingen. Dit jaar worden er weer nieuwe leden gekozen. Leerlingen die het leuk vinden om in de kinderraad te zitten kunnen zich in de eigen groep kandidaat stellen Vanaf groep 4 komt een afgevaardigde. Zij worden door hun klasgenoten gekozen. In het totaal komen er dus 6 leerlingen in de kinderraad. Alle bijeenkomsten zijn op een dinsdagmiddag, woensdagochtend het laatste uur of donderdagmiddag onder schooltijd. De gekozen leerlingen worden ook aan een onderbouwgroep gekoppeld. De leerlingen van de kinderraad bespreken de ideeënbus van de groep en ook zullen andere onderwerpen aan bod komen. Middels t Pitje wordt u van deze bijeenkomsten op de hoogte gehouden. Op dinsdag 26 september vindt de verkiezing plaats. In het volgende Pitje maken we de verkiezingsuitslag bekend.

3 Schoolreisje Dit schooljaar ging het schoolreisje naar de Efteling! De kinderen en ook de ouders hadden er zichtbaar veel zin in. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden in de bus en alle ouders hun kroost hadden uitgezwaaid kon de rit beginnen. Voor sommige net op tijd om de file heen, andere erin, maar om uur was gelukkig iedereen in de Efteling. Wat hadden we onverwachts toch een mooi weer! Bij mijn groepje kleuters hadden we direct bij binnenkomst eerst gevraagd aan alle kinderen wat hun wens voor de dag was als ze 1 ding mochten kiezen. Daar kwam oa uit: Sprookjesbos, prinses Assepoester, droomvlucht, Carnaval festival, de draak, en Symbolica. Dus dat werd ons doel voor de dag! Zo mooi als je dan met een kleuter naar het toilet gaat en deze glunderend zegt: "Jij gaat mijn wens uit laten komen vandaag he!?" Daar doe ik het persoonlijk voor als hulpouder! De kinderen een super dag bezorgen! Rond uur kwamen we met z'n alle samen, alle andere groepjes hadden ook een super dag gehad, volop verhalen voor thuis! Zo'n dag gaat toch veel te snel voorbij! Thea Dekkers- Wijbrands Moeder van Max 1/2b OV lid en organisatie schoolreis

4 Notulen van de Oudervereniging De oudervereniging (OV) van onze school vergadert iedere 6 weken. Na afloop van de vergaderingen worden de notulen goedgekeurd en verspreid onder belangstellenden. Heeft u interesse om deze notulen te ontvangen? Stuur dan een mail met uw naam, postcode en huisnummer naar orklokhuis@eenbes.nl U ontvangt dan in de toekomst ook de notulen. Peuterspeelzaal bij 't Klokhuis Op 1 januari 2018 is het zover: dan zal de peuteropvang, die nu aangeboden wordt bij peuterspeelzaal de Hummelhof aan de Parallelweg, voortgezet worden bij basisschool t Klokhuis. In deze nieuwe situatie wordt er in elke wijk, gekoppeld aan een basisschool, een voorschools educatief aanbod met VVE aangeboden. Kinderopvang de Grabbelton zal het voorschools educatief aanbod met VVE in de haar eigen accommodatie bij basisschool t Klokhuis gaan aanbieden. Uitgangspunt is om de continuïteit te blijven waarborgen. Dit doen we onder andere door de huidige leidster van de Hummelhof over te nemen en de openingstijden te handhaven. Proces Het Peuterspeelzaalwerk en alle hiervoor betrokken partijen werken op een constructieve en intensieve wijze samen om de overdracht voor alle peuters en ouders soepel te laten verlopen. Dat doen wij vanuit een groot gezamenlijk belang, namelijk de zorg voor een optimale ontwikkeling van de peuter. Dit proces van harmonisatie verloopt voorspoedig. Arbeidscontract Als gevolg van de goede samenwerking, sluiten de betrokken partijen per 1 januari 2018 met bijna alle leidsters (op twee na) een arbeidscontract. Hierbij zijn de belangen van de peuterspeelzaalleidsters zoveel mogelijk gewaarborgd. Voor het overgrote deel geldt dat de peuterspeelzaalleidsters verbonden blijven aan de huidige peuterspeelzaallocaties. Dit maakt dat er bij de overgang naar de nieuwe situatie sprake is van een warme overdracht voor de peuters en hun ouders. Ouders Binnenkort wordt de brochure verspreid onder ouders van (toekomstige) peuters. Op 10 oktober om uur organiseert de Grabbelton voor ouders van de Hummelhof en voor alle geïnteresseerde ouders een informatieavond op de Hazelaar 47 (bij basisschool t Klokhuis) Doel van deze informatieavond is om ouders te informeren over: de Grabbelton (visie, medewerkers, locatie) het aanbod voorschoolse educatie met WE (Voor en Vroegschoolse Educatie); de doorgaande ontwikkellijn; de nieuw af te sluiten oudercontracten. De financiële situatie vanaf 1 januari 2018 Wilt u deelnemen aan deze informatieavond, meldt u dan aan via planning@degrabbelton.nl t.a.v. Monique van Hooft Mocht u specifieke vragen hebben over het peuterwerk dat wij gaan aanbieden vanaf 1 januari 2018 dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via Binnenkort kunt u ook een berekening voor de peuteropvang maken op onze website:

5 Nieuws van De Vreedzame School Ook dit jaar ontvangt u voor de start van een nieuw blok een nieuwsbrief. Blok 2 We lossen zelf conflicten op Blok 2 Algemeen Overal waar kinderen met elkaar spelen en werken komen conflicten voor. Met De Vreedzame School leren we de kinderen dat conflicten heel normaal zijn en dat ze bij het leven horen. Wat belangrijk is, is hoe je er mee omgaat. Hoe los je op een positieve manier conflicten op? Hoe zorg je ervoor dat beide partijen tevreden zijn met de oplossing? Een conflict hoeft niet uit te monden in ruzie. We spreken van ruzie wanneer het ene kind wil winnen ten koste van het andere kind. Eén partij is dan tevreden, de andere partij is de verliezer. De kinderen leren dat ze bij een conflict eerst rustig moeten worden voordat ze na kunnen denken over een oplossing. We noemen dat afkoelen. Met de kinderen wordt besproken of een vaste plek in de klas een goede manier is om rustig te worden. We noemen dat een afkoelplek. Dat kan een hoekje zijn in de klas met een stoel en tafel, een boekje, een teken- blokje en wat de kinderen meer bedenken. Er worden ook afspraken over gemaakt, bijvoorbeeld dat je er niet langer dan 10 minuten mag blijven. De juf of meester houdt het in de gaten, ook als een kind dan nog niet afgekoeld is. Kinderen begrijpen heel goed waarom afkoelen belangrijk is. Je komt anders niet verder met het zoeken naar een oplossing. Wij starten met de lessen uit Blok 2 (We lossen conflicten zelf op). Het doel van de lessen in dit blok is kinderen te leren om op een positieve manier met conflicten om te gaan. De lessen zijn onder andere gericht op het verschil tussen conflict en ruzie. Een conflict is een verschil van mening: je wilt bijvoorbeeld allebei iets anders doen of hebben. Bij een conflict wil je een oplossing bedenken waar je allebei tevreden mee bent. Je zoekt naar win- win oplossingen. Conflicten horen bij het leven. Wanneer conflicten met geweld gepaard gaan, spreken we van ruzie. We leren kinderen dat je op drie manieren kunt reageren op een conflict. Of je loopt weg, je zegt niet wat je ervan vindt. Of je reageert agressief, je bent boos en wordt driftig. Of je staat stevig, je komt op voor jezelf en houdt ook rekening met de ander: je zoekt naar een win- win- oplossing. In groep 1 en 2 leren de kinderen zelf hun conflicten op te lossen met behulp van de LOS HET OP- KAART. In groep 3 tot en met 8 leren de kinderen dat met behulp van het stappenplan PRAAT HET UIT. In de bovenbouw gaan de lessen over kritisch naar jezelf kijken, hoe je met je eigen mening en met kritiek omgaat. En wordt ook gekeken naar conflicten in de wereld en de rol van de Verenigde Naties. In Blok 1 We horen bij elkaar hebben de kinderen geleerd: - om te praten over de sfeer in de groep - om elkaar opstekers te geven, iets positief te zeggen over iemand en wat dat met iemand doet - om een takenlijst voor in de klas te maken en de taken eerlijk te verdelen - dat iedereen een eigen mening mag hebben - om met de klas een afsprakenposter te maken waarop staat hoe je met elkaar omgaat - dat er ook regels zijn die de leerkracht aangeeft - om samen te werken Tip voor thuis Hoort u van uw kind over opstekers en afbrekers? Vraag er naar en praat er over. Laat uw kind weten wanneer hij of zij een afbreker aan iemand geeft. Vraag hoe dat voor die ander is. Stimuleer om opstekers te geven. Doet u dat zelf ook naar uw kind en noem daarbij dan de term opsteker. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2: bespreek de kletskaart van blok 2 met uw kind, bijvoorbeeld: Wat doen Aap en Tijger als ze ruzie hebben? Wat hebben ze geleerd over ruzies oplossen? Wilt u meer weten over De Vreedzame School dan kunt u kijken op of natuurlijk langskomen op school.

6 Nieuws van buiten Spreekuur CMD Opvoeden is vaak leuk en vanzelfsprekend, maar kan ook een hele klus zijn. Soms hebt u daar misschien hulp of praktische tips bij nodig of iemand die even met u meedenkt. De medewerkers van het CMD Geldrop- Mierlo (Centrum voor Maatschappelijke Deelname) zijn er voor kleine en grote vragen van ouders en jongeren over opgroeien en opvoeden. U kunt denken aan vragen over slapen, eten, de ontwikkeling van uw kind, het gedrag, kinderen en scheiding of pesten enzovoort. De klantadviseur Jeugd gaat samen met u op zoek naar een antwoord of oplossing. U krijgt in een gesprek gerichte tips waarmee u zelf verder kunt. Soms zijn er meerdere gesprekken nodig. Dan maakt zij samen met u een plan van aanpak. Daarbij bekijken we samen wat u zelf als ouder kunt, eventueel met hulp van school of familie, buren of vrienden. Als dat niet voldoende is, bekijkt de klantadviseur in overleg met u welke hulp ingezet moet worden. Voor dit gesprek komen wij bij u thuis langs, maar dit gesprek kan ook op school plaatsvinden. Vanuit het CMD ben ik contactpersoon van uw school. Tevens zal ik aanwezig zijn bij de zorgteams. Als u behoefte heeft aan een gesprek kunt u contact met me opnemen via het telefoonnummer of via j.beckers@geldrop- mierlo.nl Verder kunt u ook zonder afspraak bij me binnenlopen tijdens het inloopspreekuur. Ik ben een keer in de maand op woensdag aanwezig van 11.30u tot 12.30u in de spreekkamer bij de hoofdingang. Op deze data ben ik dit schooljaar aanwezig op school: 27 september oktober november december januari februari maart april mei juni juli 2018 Met vriendelijke groeten, Joyce Beckers Afdeling CMD Klantadviseur Jeugd E- mail: j.beckers@geldrop- mierlo.nl Telefoon: Werktijden: Ma, Di, Wo

7 Nieuwsbrief Jeugd en Gezin September 2017 Als Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) informeren we jou graag over lokaal nieuws rondom het thema opvoeden en opgroeien én de zorg en ondersteuning voor kind en gezin. Wil jij meer weten over het aanbod van het CMD? Kijk dan op onze website. Week van de opvoeding Van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Opvoeding. In deze week draait alles om de ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen, jongeren en professionals. Het thema dit jaar is buiten de lijntjes. Het CMD organiseert ook dit jaar, samen met lokale partijen, gratis activiteiten in de week van de opvoeding. Het programma is als volgt: Themabijeenkomst How2talk2kids Effectief communiceren met kinderen Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar Maandag 2 oktober, uur, Bibliotheek Geldrop Aanmelden: stuur een e- mail (naam en aantal personen) naar cmdjeugd@geldrop- mierlo.nl Themabijeenkomst How2talk2kids Effectief communiceren met tieners Voor ouders met kinderen in de leeftijd van jaar Dinsdag 3 oktober, uur, Strabrecht College Geldrop Aanmelden: stuur een e- mail (naam en aantal personen) naar cmdjeugd@geldrop- mierlo.nl Workshop Buiten de lijntjes kleuren i.s.m. De Wiele creatief Voor kinderen van jaar, onder begeleiding van een ouder Woensdag 4 oktober, uur, De Wiele creatief Aanmelden kan rechtstreeks via Deelname aan de activiteiten is gratis. Meld je snel aan, want vol=vol! Broers- en zussengroep MEE Bij jongeren met een broer of zus met een beperking gaat het thuis vaak net een beetje anders. De broers- en zussengroep is een praatgroep voor jongeren van 7 tot 12 jaar met een broer of zus met een beperking of stoornis in het autistisch spectrum. Het is een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, elkaar vragen kunnen stellen en mogelijk kunnen leren van elkaar. Door middel van gesprekken, spelactiviteiten en oefeningen kunnen de jongeren ervaringen en gevoelens met elkaar delen. Ze krijgen informatie over wat een beperking is. Ook is het een plek waar jongeren kunnen ervaren, dat ze niet de enige zijn met een broer of zus met een beperking. Wil je meer informatie of ook deelnemen aan de groep? Bekijk dan de website van MEE. Lezen met een leesbeperking Bibliotheek Dommeldal heeft een speciaal aanbod voor kinderen en volwassenen met een leesbeperking, die lid zijn van de bibliotheek. Ben je slechtziend of dyslectisch, of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de dienst passend lezen : je hebt dan toegang tot gesproken boeken. Daarnaast hebben ze een groot aanbod luisterboeken en e- books en kun je er ook daisyspelers lenen. Lees meer over het aanbod op hun website. Oppascursus J/M Het CMD Jeugd organiseert in het najaar de oppascursus J/M. De data voor de bijeenkomsten zijn: 23 én 30 oktober, 6 en 13 november. Er zijn nog een beperkt aantal plekken vrij. Dus ben jij tussen de 12 en 16

8 jaar, woon je in Geldrop of Mierlo en lijkt het je leuk om deel te nemen aan de oppascursus? Meld je dan nu snel aan op onze website. Deelname aan de oppascursus is gratis en je ontvangt een oppasdiploma! Inloopsspreekuur 0-18 jaar Heb je vragen over je kind met betrekking tot ontwikkeling, gedrag, voeding, zindelijkheid of gezondheid? Wil je de ogen of het gehoor van je kind laten testen? Dan ben je samen met je kind van harte welkom tijdens het inloopspreekuur 0-18 jaar van de jeugdgezondheidszorg! Tijdens dit inloopspreekuur is er een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau én van de GGD aanwezig. De inloopspreekuren vinden plaats in Mierlo (1ste vrijdag van de maand van 9-10 uur) en Geldrop (3de vrijdag van de maand van uur). Jeugdsportfonds Voor gezinnen met een minimuminkomen met kinderen in de leeftijd van 4 18 jaar is er het Jeugdsportfonds. Bij het Jeugdsportfonds kunt u een bijdrage aanvragen voor de kosten van sportactiviteiten van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de contributie van een sportvereniging of de aanschaf van sportbenodigdheden. Ouders kunnen zelf hiervoor een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Geldrop Mierlo. Ontmoetingsgroep ouders van kinderen met autisme Het CMD en het Plusteam organiseren op woensdag 19 september een ontmoetingsbijeenkomst voor ouders van kinderen met autisme. Deze bijeenkomst staat in het teken van Positieve kanten van ASS en zal worden ingevuld door Lea Gommans, systeemtherapeut. Wil je ook graag deelnemen of meer informatie? Stuur een e- mail naar cmdjeugd@geldrop- mierlo.nl. Heb je nog ideeën en / of aanvullingen voor onze nieuwsbrief? Laat het ons dan weten via cmdjeugd@geldrop- mierlo.nl. Voorinformatie Typecursus Waarom blind leren typen? In samenwerking met de school van jouw kind(eren) bieden wij bij voldoende interesse in maart 2018 onze klassikale cursus van de Typetuin aan. Leren typen met tien vingers zonder naar het toetsenbord te kijken, hoe gaaf is dat? Kinderen die blind kunnen typen behalen bewezen betere resultaten op school. Ze typen sneller en foutloos en kunnen zich hierdoor beter concentreren. Het beste en snelste resultaat wordt gehaald wanneer je kind onder begeleiding leert typen van een type- coach. Meld daarom vandaag nog hier je kind vrijblijvend aan. Cursus blindtypen op deze school? Meld je kind nu vrijblijvend aan! De vernieuwde klassikale cursus van de Typetuin. Bij de Typetuin leert je kind typen in zijn of haar eigen tempo. Binnen 13 weken haalt 98% van de cursisten een typediploma. De type- coach let tijdens de klassikale lessen op de houding en neemt de persoonlijke leerdoelen door. Tijdens het thuis online oefenen in de speelse en spannende omgeving van de Typetuin begeleid de coach je kind ook op afstand. Ieder kind leert in zijn of haar eigen tempo. Na 7 weken al klaar voor het examen? Dan kan je kind de cursus al afronden. Liever wat langer door oefenen voor een hoger resultaat? Ook dat kan!

9 Ieder kind is regisseur van zijn of haar eigen leerproces! Typetuin en dyslexie? Lees er alles over op Praktische info: Voor wie? Alle leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. Startdatum 1 e week maart, na schooltijd Locatie Nader te bepalen ruimte in de school van jouw kind(eren) Nodig Thuis een computer/ laptop of tablet met los toetsenbord en een internetverbinding. Tijdens de klassikale les wordt er getypt op apparatuur van de Typetuin. Prijs Deze wordt voor 2018 nog vastgesteld. Meld je kind vrijblijvend aan. Zodra wij in overleg met de school de cursus hebben ingepland ontvang je van ons als eerste bericht om je kind definitief in te schrijven. Vroegboekers ontvangen ook een aantrekkelijke korting. Vrijblijvende aanmelding Meld je kind vrijblijvend aan via Meer info

studiemiddag; alle leerlingen om uur vrij! MR vergadering: uur

studiemiddag; alle leerlingen om uur vrij! MR vergadering: uur 23 september 2016 - nummer 2 Agenda Maandag 26 september Dinsdag 4 oktober Woensdag 5 oktober Vrijdag 7 oktober studiemiddag; alle leerlingen om 12.00 uur vrij! verkiezingen kinderraad MR vergadering:

Nadere informatie

Verkiezingen kinderraad. Dag van de leraar Het volgende Pitje

Verkiezingen kinderraad. Dag van de leraar Het volgende Pitje 21 september 2018 - nummer 3 Agenda Dinsdag 25 september Woensdag 26 september Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Mediatorentraining Spreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Plantdag: 11.30-12.30

Nadere informatie

start Thema "Daar zit muziek in". Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje

start Thema Daar zit muziek in. Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje 24 februari 2017 - nummer 12 Agenda Maandag 6 maart Dinsdag 7 maart Woensdag 8 maart Vrijdag 10 maart Maandag 13 maart Dinsdag 14 maart Woensdag 15 maart Vrijdag 17 maart 1e rapport start Thema "Daar zit

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje 16 maart 2018 - nummer 13 Agenda Maandag 19 maart Dinsdag 20 maart Dinsdag 27 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Start blok 5 De Vreedzame School MR- vergadering: 20.00 uur OV-

Nadere informatie

Versieren van de school in Kerstsfeer

Versieren van de school in Kerstsfeer 25 november 2016 - nummer 6 Agenda Donderdag 1 december Vrijdag 2 december Woensdag 7 december Vrijdag 9 december MR vergadering; 20.00 uur Sinterklaas op school Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Versieren

Nadere informatie

Ziekmelden kan via:

Ziekmelden kan via: Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 14 september 2017 nummer 3 Belangrijke data

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 27 januari t/m 10 februari. Boekenverkoop

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 27 januari t/m 10 februari. Boekenverkoop 27 januari 2017 - nummer 10 Agenda Maandag 30 januari adviesgesprekken groep 8 Dinsdag 31 januari adviesgesprekken groep 8 Donderdag 2 februari MR- vergadering; 20.00 uur Maandag 5 februari OV- vergadering;

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 40. Ons bestuur steunt deze staking. Hieronder leest u de brief van onze bestuurder.

WEEKBULLETIN. Week 40. Ons bestuur steunt deze staking. Hieronder leest u de brief van onze bestuurder. WEEKBULLETIN Week 40 Belangrijke data in september: Wo 04/10: en opening Kinderboekenweek om 8.40u Do 05/10: Geen school i.v.m. staking Vr 06/10: 1/2A vrij Vr 13/10: 1/2B vrij, Gr. 1-8 12.00 uur vrij Ma

Nadere informatie

OV- vergadering: uur. Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito - eindtoets groep uur; 4e bijeenkomst kinderraad

OV- vergadering: uur. Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito - eindtoets groep uur; 4e bijeenkomst kinderraad 14 april 2017 - nummer 15 Agenda Maandag 15 april 2e Paasdag; Vrij! Dinsdag 18 april Cito - eindtoets groep 8 MR- vergadering: 20.00 uur Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 januari. De leerlingen zijn bovenstaande data vrij, voor de leerkrachten zijn het twee studiedata.

Nieuwsbrief 21 januari. De leerlingen zijn bovenstaande data vrij, voor de leerkrachten zijn het twee studiedata. Nieuwsbrief 21 januari Data: Maandag 1 februari: de leerlingen zijn vrij. Vrijdag 12 februari: de leerlingen zijn vrij. Maandag 15 februari: de leerlingen krijgen het rapport mee. De leerlingen zijn bovenstaande

Nadere informatie

Laetare Actueel November 2018

Laetare Actueel November 2018 Laetare Actueel November 2018 Verslag ouderavond Vreedzame School 16 oktober Zoals u weet is de Laetare dit schooljaar, na een proefperiode voor de zomervakantie, begonnen met de sociaalemotionele methode

Nadere informatie

De Vreedzame School Blok 2 NUMMER 3 09-10-2015

De Vreedzame School Blok 2 NUMMER 3 09-10-2015 NUMMER 3 09-10-2015 Opening Kinderboekenweek De Kinderboekenweek is weer van start gegaan en we hebben hem gisteren feestelijk geopend met een leuke bijeenkomst in de aula. De hele school hangt vol met

Nadere informatie

Ouderavond Hanneke Poot

Ouderavond Hanneke Poot 1 februari 2019 - nummer 11 Agenda Dinsdag 12 februari Woensdag 13 februari Vrijdag 15 februari Interculturele dag Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Ouderavond Hanneke Poot Het volgende Pitje Jarigen Van

Nadere informatie

nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01

nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01 nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01 Wilt u meer over de inhoud weten die op deze nieuwsbriefspecial staat? Kom dan gerust even langs op school. *Vreedzame school We hebben de eerste weken

Nadere informatie

Schoolnieuws. Ouderbijdrage

Schoolnieuws. Ouderbijdrage Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Ouderbijdrage Kalender Vreedzame school: we lossen conflicten zelf op Kinderboekenweek 2016 Leerlingenraad Herhaalde oproep: Kom op tijd! Muziekstagiaires

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober 26 oktober 2018 - nummer 5 Agenda Maandag 29 oktober Maandag 5 november Vrijdag 9 november Start thema "Sprookjes en Middeleeuwen" Start blok 3 De Vreedzame School; "We hebben oor voor elkaar" OV- vergadering;

Nadere informatie

Start voorjaarsvakantie; uur. Peuter- doe ochtend: uur Boomfeestdag Inloopspreekuur CMD: uur

Start voorjaarsvakantie; uur. Peuter- doe ochtend: uur Boomfeestdag Inloopspreekuur CMD: uur 1 maart 2019 - nummer 13 Agenda Vrijdag 1 maart Maandag 11 maart Woensdag 13 maart Vrijdag 15 maart Maandag 18 maart Woensdag 20 maart Donderdag 21 maart Vrijdag 22 maart Carnaval op school Start voorjaarsvakantie;

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 40 30 september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie Afgelopen week was de informatieavond. We hadden deze

Nadere informatie

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning September 2017 Agenda 02-10 t/m 08-10 Week van de opvoeding 05-10 Stakingsdag PO in actie 10-10 en 12-10 OPP gesprekken 11-10 Voorlichting V(S)O 14-10 Sportmarkt 17-10 Ouderavond met workshops 23-10 t/m

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. September 2015

PAULUSPRAAT 1. September 2015 PAULUSPRAAT 1 September 2015 Inhoudsopgave - Van de directie - De toekomst van de Paulusschool - Fusie Lek en IJssel - Aanmelding nieuwe leerlingen - De schoolfotograaf - Nieuws van de ouderraad - Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016

Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016 Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016 Kalender teamvergadering (donderdag 1 december) Sinterklaas Viering Sinterklaas (maandag 5 december) Studiedag (alle kinderen vrij) (woensdag 7 december) Nieuwsbrief

Nadere informatie

MEE: PARTNER IN HET CJG

MEE: PARTNER IN HET CJG 1e kwartaal 2016 MEE: PARTNER IN HET CJG MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij helpen iedereen (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 8 t/m 22 juni. Schooljaar

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 8 t/m 22 juni. Schooljaar 8 juni 2018 - nummer 18 Agenda Woensdag 13 juni spreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Maandag 18 juni Gesprekken voorlopig advies groep 7 Dinsdag 19 juni Gesprekken voorlopig advies groep 7 Donderdag 21 juni

Nadere informatie

Informatie van de MR. Inloopavond. Informatie uit de schoolgids

Informatie van de MR. Inloopavond. Informatie uit de schoolgids Nieuwsbrief basisschool t Palet nummer 1 30 augustus 2018 schooljaar 2018-2019 In deze Paletter: Informatie van de MR Informatieavond Informatie uit de schoolgids 20 jaar Novum Visie Afscheid juf Jeanne

Nadere informatie

Kiezelpost vrijdag 23 juni

Kiezelpost vrijdag 23 juni Kiezelpost vrijdag 23 juni Vanuit de directie Ondanks de hete temperaturen weten we er met elkaar nog mooie weken van te maken. Wanneer het te warm is in de klassen zoeken we verkoeling in de schaduw,

Nadere informatie

OV-vergadering; uur. Ouderavond De Vreedzame School; uur

OV-vergadering; uur. Ouderavond De Vreedzame School; uur 21 oktober 2016 - nummer 4 Agenda Vrijdag 21 oktober Maandag 31 oktober Maandag 7 november Woensdag 9 november Vrijdag 11 november 12.30 uur; Herfstvakantie!!! Weer naar school OV-vergadering; 20.00 uur

Nadere informatie

Studiedag alle Eenbesscholen: alle leerlingen vrij. Woensdag 31 mei talententijd groep 1/2b, 4 en 7

Studiedag alle Eenbesscholen: alle leerlingen vrij. Woensdag 31 mei talententijd groep 1/2b, 4 en 7 12 mei 2017 - nummer 16 Agenda Donderdag 18 mei Thema- avond MR- GMR Woensdag 24 mei Studiedag alle Eenbesscholen: alle leerlingen vrij Donderdag 25 mei Hemelvaart; alle leerlingen vrij Vrijdag 26 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

29 sept In dit bulletin:

29 sept In dit bulletin: 29 sept. 2017 Voor de kalender: 2 okt. Informatie avond gr. 3/4 2 t/m 11 okt. Kinderboekenweek op KC t Wikveld 2 okt. Opening Kinderboekenweek Gruwelijk eng 3 okt. Boekenmarkt loc. Zeis; bezoek schrijver

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 21 december t/m 18 januari. Kerst. Start thema "Kleding" Start blok 4 DVS: "We hebben hart voor elkaar"

Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 21 december t/m 18 januari. Kerst. Start thema Kleding Start blok 4 DVS: We hebben hart voor elkaar 21 december 2018 - nummer 9 Agenda Vrijdag 21 december Maandag 7 januari Woensdag 9 januari Donderdag 10 januari Woensdag 16 januari Vrijdag 18 januari 12.30 uur: start kerstvakantie Weer naar school Start

Nadere informatie

Koningsspelen: uur: start meivakantie

Koningsspelen: uur: start meivakantie 12 april 2018 - nummer 15 Agenda Vrijdag 13 april Dinsdag 17 april Woensdag 18 april Donderdag 19 april Vrijdag 20 april Maandag 7 mei Woensdag 9 mei Estafette staking: alle Eenbes scholen houden hun deuren

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 03

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 03 Nieuwsbrief De Botteloef Schooljaar 2018-2019 Nummer 03 Agenda 20 t/m 28 oktober Herfstvakantie 29 oktober Gastles Waterschap groep 7 30 oktober Schoolfotograaf trek je leukste kleren aan 31 oktober Luizencontrole

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 18 november t/m 1 december. Algemeen. Dank je wel

Agenda. Jarigen van 18 november t/m 1 december. Algemeen. Dank je wel 17 november 2017 - nummer 6 Agenda Maandag 20 november Woensdag 22 november Donderdag 23 november Vrijdag 1 december Oudergesprekken inloopspreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Oudergesprekken het volgende Pitje

Nadere informatie

augustus - nummer 1

augustus - nummer 1 2019 2020 23 augustus - nummer 1 Agenda 28 augustus Opening schooljaar in de aula 8.30 2 september Ouderraad vergadering 3 september Schoolreis 5 september Kennismakingsgesprekken groep 1 t/m 8 10 september

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 26 Datum: 22 maart 2018

Schooljaar: Nummer: 26 Datum: 22 maart 2018 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 26 Datum: 22 maart 2018 BIJLAGE 26-01 Reacties enquête Weilustwekker VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, De enquête m.b.t. de Weilustwekker is uitgewerkt. Als u meer

Nadere informatie

Basisschool De Klimophoeve en PSZ Kapoentje. website: Nieuwsbulletin nr: 199.

Basisschool De Klimophoeve en PSZ Kapoentje. website:  Nieuwsbulletin nr: 199. Basisschool De Klimophoeve en PSZ Kapoentje directie@klimophoeve.nl website: www.klimophoeve.nl Nieuwsbulletin nr: 199 januari 2016 Belangrijke data in januari 4 januari Eerste schooldag na de kerstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 19 april t/m 17 mei. Dank je wel. Uw kind ziek melden

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 19 april t/m 17 mei. Dank je wel. Uw kind ziek melden 19 april 2019 - nummer 16 Agenda Vrijdag 19 april Maandag 6 mei Woensdag 8 mei Donderdag 9 mei Vrijdag 17 mei Start meivakantie; 12.30 uur Weer naar school Doe dag schooltuin: 8.30-16.30 uur Inloopspreekuur

Nadere informatie

19 nov Bram Jansman 29 nov Julia Blommaert 27 nov Jules Berkvens 1 dec Linda Sturris. Van harte gefeliciteerd allemaal!

19 nov Bram Jansman 29 nov Julia Blommaert 27 nov Jules Berkvens 1 dec Linda Sturris. Van harte gefeliciteerd allemaal! 17 november 2017 - nummer 6 Belangrijke data Vrijdag 24 november Afsluiting week van de mediawijsheid Donderdag 30 november MR-vergadering Vrijdag 1 december Nieuwsbrief 7 Jarigen Van 17 november tot en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Donderdag 27 september Agenda: Nieuws uit de groepen

Nieuwsbrief 1. Donderdag 27 september Agenda: Nieuws uit de groepen Nieuwsbrief 1 Donderdag 27 september 2018 Agenda: Woensdag 3 oktober- start kinderboekenweek Vrijdag 5 oktober- schrijver in de klas Maandag 8 oktober: Studiedag, alle kinderen vrij. Dinsdag 9 oktober-

Nadere informatie

Let op : In verband met de margedag voor de onderbouw zijn morgen groep 1, 1/2 en 3 vrij. De andere kinderen hebben wel normaal les.

Let op : In verband met de margedag voor de onderbouw zijn morgen groep 1, 1/2 en 3 vrij. De andere kinderen hebben wel normaal les. Riemslootnieuws 760 08-11-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Let op : In verband met de margedag voor de onderbouw zijn morgen groep 1, 1/2 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Blok 3 Blok 3: We hebben oor voor elkaar Blok 3: Algemeen: In dit blok stimuleren we de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten

Nadere informatie

Opening Sjors Sportief. Staking: alle leerlingen vrij! Vrijdag 6 oktober talententijd; groep 1/2a, 3/4 en groep 6. het volgende Pitje

Opening Sjors Sportief. Staking: alle leerlingen vrij! Vrijdag 6 oktober talententijd; groep 1/2a, 3/4 en groep 6. het volgende Pitje 29 september 2017 - nummer 3 Agenda Woensdag 4 oktober Start Kinderboekenweek Opening Sjors Sportief Donderdag 5 oktober Dag van de leraar Staking: alle leerlingen vrij! Vrijdag 6 oktober talententijd;

Nadere informatie

bijeenkomst kinderraad OV- vergadering: uur Vrijdag 19 april Talententijd; groep 1/2b, 4 en 6 Het volgende Pitje

bijeenkomst kinderraad OV- vergadering: uur Vrijdag 19 april Talententijd; groep 1/2b, 4 en 6 Het volgende Pitje 5 april 2019 - nummer 15 Agenda Maandag 8 april Dinsdag 9 april schoolfotograaf bijeenkomst kinderraad Audit OV- vergadering: 20.00 uur Woensdag 10 april inloopspreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Vrijdag 12

Nadere informatie

3 september juni Nieuws van de directie

3 september juni Nieuws van de directie PRIKBORD 11 3 september 2014 9 juni 2016 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 1 1 2 3 Verjaardagen 4 GMR-nieuws 4 Informatie van derden 4 Agenda 5 de directie

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 6, blok 1 maandag 23 september De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan!

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 6, blok 1 maandag 23 september De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan! De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan! Het thema is klaar voor de start Ook dit jaar doet onze school weer mee. We openen de Kinderboekenweek met een boekenverkoop. We hopen hiermee dat er veel boeken

Nadere informatie

start thema 3 "Planten en dieren"

start thema 3 Planten en dieren 23 december 2016 - nummer 8 Agenda Vrijdag 23 december Maandag 9 januari Woensdag 11 januari Vrijdag 13 januari 12.30 uur: start Kerstvakantie weer naar school! start thema 3 "Planten en dieren" Spreekuur

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november 13 oktober 2017 - nummer 4 Belangrijke data Maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober: Herfstvakantie Maandag 23 oktober Kleuters thema: Herfst Vrijdag 3 november Nieuwsbrief 5 Jarigen Van 13 oktober

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

31 mei 2019

31 mei 2019 1438 www.clarafabriciusschool.nl 31 mei 2019 1 juni 11.00 uur - 50 Leerlingen en ouders groep 7&8 (die zich hebben opgegeven) op school verzamelen i.v.m. het wadlopen 3 juni 19.30 uur - De MR vergadert

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1 belangrijke data..... 7 september2018 nr. 1 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Staking 5 oktober. Agenda

Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Staking 5 oktober. Agenda We kijken terug op een gezellig familiefeest, dit was afgelopen vrijdag en werd binnen gehouden i.v.m. het slechte weer. U vindt nog een stukje van de ouderraad hierover, met de 2 winnaars die er heel

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

-Sinterklaastoneel groep 6, 7 en 8. -Groep 4 en 5 zwemmen. -MR en OC vergadering. -Info avond voortgezet onderwijs op de Clemensschool

-Sinterklaastoneel groep 6, 7 en 8. -Groep 4 en 5 zwemmen. -MR en OC vergadering. -Info avond voortgezet onderwijs op de Clemensschool Schooljaar 2012-2013 vrijdag 16 november 2012 nr. 5 Maandag 19 t/m vrijdag 30 november -Project social media Maandag 19 november -Screening GGD kinderen groep 2 Dinsdag 20 november -groep 3 naar bibliotheek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr september 2017

NIEUWSBRIEF. nr september 2017 NIEUWSBRIEF nr. 3 20 september 2017 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage& schoolreisgeld 2017/2018 Versterking gezocht voor de oudercommissie Kinderboekenweek: gruwelijk eng! Social schools De Was Staking

Nadere informatie

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1 Week 50 2018-2019 Agenda 12 december Spreekuur Schoolarts 19 december Kerstviering 18.30 uur (Dit jaar voor de Zandberg op woensdag 19 december; op Lange Voren op donderdag 20 december. Volgend jaar 2019:

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8)

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) NIEUWSBRIEF Maart 2018 AGENDA ma 25 februari t/m vr 02 maart - voorjaarsvakantie ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) do 29 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De start van het nieuwe schooljaar... Abonnementen jeugdblad. In dit nummer:

Nieuwsbrief. De start van het nieuwe schooljaar... Abonnementen jeugdblad. In dit nummer: Nieuwsbrief Jaargang 21 - nummer 1 aug 2015 De start van het nieuwe schooljaar... Maandag 31 augustus starten we het nieuwe schooljaar, hopelijk met uitgeruste en opgewekte gezichten. Ik hoop dat iedereen

Nadere informatie

Maandbulletin september 2017

Maandbulletin september 2017 Maandbulletin september 2017 SCHOOLJAAR 2017-2018 NR. 2 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Na wat ochtendgymnastiek zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig van start

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 11 april 2018

Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Eindelijk gaat het weer de goede kant op en gaat de temperatuur stijgen. De lente is gestart. Ook al hebben onze voetballers van groep

Nadere informatie

MR- vergadering: uur Vrijdag 15 december Talententijd groep 3,5, en 8 het volgende Pitje

MR- vergadering: uur Vrijdag 15 december Talententijd groep 3,5, en 8 het volgende Pitje 1 december 2017 - nummer 7 Agenda Dinsdag 5 december Sinterklaas op school Woensdag 6 december Studiedag: alle leerlingen vrij! Dinsdag 12 december Mogelijke staking Donderdag 14 december 2e bijeenkomst

Nadere informatie

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school + OPENING -- KINDCENTRUM september Linknieuws Sinds twee jaar zijn wij samen met Peuterwerk de Schakel (SPO) en BSO de Nieuwe Link (de Schaepskooi) bezig met de ontwikkeling van een Kindcentrum. Dankzij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Toekomstige huisvesting

Nieuwsbrief 4. Toekomstige huisvesting Nieuwsbrief 4 Toekomstige huisvesting Graag brengen wij u hierbij op de hoogte van de stand van zaken betreffende onze toekomstige huisvesting, nl. het naastgelegen gebouw van de Eben Haëzer. Permanente

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Deze twee leerlingen zijn in december 4 jaar geworden en verwelkomen wij op onze school. We wensen jullie een fijne tijd op onze school!

Deze twee leerlingen zijn in december 4 jaar geworden en verwelkomen wij op onze school. We wensen jullie een fijne tijd op onze school! december 2016 Het team van OBS De Sterappel wenst u Nieuwe leerlingen op onze school zijn: Roos Hoekstra Rinse van Beest Deze leerlingen zijn al een tijdje geleden begonnen op onze school, maar hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

2e paasdag: alle leerlingen vrij!

2e paasdag: alle leerlingen vrij! 30 maart 2018 - nummer 14 Agenda Maandag 2 april Dinsdag 3 april maandag 9 april Dinsdag 10 april Woensdag 11 april Donderdag 12 april Vrijdag 13 april 2e paasdag: alle leerlingen vrij! Start thema: Werk

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017 NIEUWSBRIEF nr. 1 23 augustus 2017 In deze nieuwsbrief: Nieuwe collega: Daniëlle Informatieavonden Afstemmingsgesprekken Vreedzame school Verlofaanvragen Ziek melden Schoolreis groep 1-2 Het goede doel

Nadere informatie

In de periode tot en met 19 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag:

In de periode tot en met 19 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Do 5-4 Workshops hiphop/streetdance Vr 6-4 Ma 9-4 Deze week: pré-adviezen groep 7 Di 10-4 Wo 11-4 Do 12-4 Girlsday groep 7 Vr 13-4 Staking; de school is deze dag niet open.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

LEZERSNIEUWS Kerst op basisschool Het Veldhuis met herdertjesoptocht Geplaatst op 7 december 2017

LEZERSNIEUWS Kerst op basisschool Het Veldhuis met herdertjesoptocht Geplaatst op 7 december 2017 Veldpost Nieuwsbrief van Het Veldhuis 7 december 2017 Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Internet verbinding en ICT migratie Het Veldhuis in kerstsfeer Pedagogisch Klimaat Staking 12 december 2017 Herdertjestocht

Nadere informatie

De Vreedzame School Sociale competentie en actief burgerschap

De Vreedzame School Sociale competentie en actief burgerschap De Vreedzame School Sociale competentie en actief burgerschap Congres Leve het jonge kind! 2011 Deelsessie Democraatjes in de dop? Mirjam van der Ven, Eduniek Aanleidingen voor het ontstaan van De Vreedzame

Nadere informatie

Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 28 augustus 2015

Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 28 augustus 2015 Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 28 augustus 2015 In deze nieuwsbrief Informatieavond donderdag 3 september Studiedag vrijdag 4 september Ouderkamer Oudercontactmedewerker & ouderen kind-adviseur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 18 januari 2018

Nieuwsbrief 6 18 januari 2018 Nieuwsbrief 6 18 januari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Dit is de allereerste nieuwsbrief van 2018. De feestdagen zitten er weer op en we zijn gestart met de tweede helft van dit schooljaar.

Nadere informatie

Nummer 03 18 september 2014

Nummer 03 18 september 2014 Nummer 03 18 september 2014 Agenda 19 september konvooi Market Garden 24 september rondgang vertrouwenspersonen 01 oktober ontruimingsoefening BHV 02 oktober Molenveldnieuws nr. 4 verschijnt 03 oktober

Nadere informatie

Kansenkrant JANUARI 11, JAARGANG 2, NUMMER 10. Overblijven bij Kober kinderopvang

Kansenkrant JANUARI 11, JAARGANG 2, NUMMER 10. Overblijven bij Kober kinderopvang Kansenkrant JANUARI 11, 20199 JAARGANG 2, NUMMER 10 In deze nieuwsbrief: - Beste wensen - Nieuws peuteropvang Hummelhoeve - Op tijd op school - Thema-avonden over scheiden - Carnaval - Kijktas - Ontruimingsoefening

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 16 schooljaar april 2017

Nieuwsbrief nummer 16 schooljaar april 2017 Nieuwsbrief nummer 16 schooljaar 2016-2017 21 april 2017 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de zestiende Nieuwsbrief van dit schooljaar. De volgende Nieuwsbrief kunt u verwachten op vrijdag 12 mei 2017.

Nadere informatie