Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 21 december t/m 18 januari. Kerst. Start thema "Kleding" Start blok 4 DVS: "We hebben hart voor elkaar"

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 21 december t/m 18 januari. Kerst. Start thema "Kleding" Start blok 4 DVS: "We hebben hart voor elkaar""

Transcriptie

1 21 december nummer 9 Agenda Vrijdag 21 december Maandag 7 januari Woensdag 9 januari Donderdag 10 januari Woensdag 16 januari Vrijdag 18 januari uur: start kerstvakantie Weer naar school Start thema "Kleding" Start blok 4 DVS: "We hebben hart voor elkaar" VO- informatieavond Hofdael OV- vergadering: uur VO- informatieavond Hofdael CMD- inloopspreekuur: uur Het volgende Pitje Jarigen Van 21 december t/m 18 januari 23 december Davy (groep 5) 3 januari Max (groep 3) 23 december Jaylen (groep 6) 3 januari Lexi (groep 4/5) 24 december Luc (groep 1/2a) 3 januari Senzi (groep 8) 26 december Sanisha (groep 5) 4 januari Vinny- Ray (groep 5) 28 december Thomas (groep 1/2c) 9 januari Sjarnjit (groep 1/2a) 29 december Jailey (groep 3) 14 januari Malou (groep 1/2a) 31 december Sanne (groep 6) 15 januari Aydin (groep 8) 1 januari Lotte (groep 8) 16 januari Jens (groep 6) 2 januari Tarik (groep 1/2a) 18 januari Floor (groep 4/5) 3 januari Romy (groep 1/2a) Allemaal van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag! Algemeen Kerst Gisteravond hebben we met alle leerlingen van de school genoten van een heerlijk kerstbuffet. Hierna volgde een gezellige lampionnenoptocht door de wijk. Vandaag hebben we 2018 met z'n allen afgesloten. Geniet allemaal van de feestdagen en zorg voor een veilige jaarwisseling en een mooie start van 2019! We zien iedereen graag terug op maandag 7 januari.

2 Nog een paar gastgezinnen gezocht We hebben inmiddels al 8 gezinnen gevonden die van 11 t/m 14 februari gastgezin willen zijn. Geweldig! We hebben deze dagen een uitwisselingsproject met basisschool leerlingen uit China. Op 12 februari bieden wij als school een interculturele dag waarbij de Chinese kinderen te zien krijgen hoe het is om les te krijgen op een Nederlandse school. Maar natuurlijk willen we ze, samen met de stichting, ook laten zien hoe het is om te leven in een Nederlands gezin. Op school werken we in deze periode aan het thema "kleding" dus deze dag zal dit thema ook centraal staan. Nu zijn we nog op zoek naar zo'n 5-7 gastgezinnen die voor 3 nachten een slaapplek willen verzorgen voor 2 kinderen. Gisteren heeft uw kind al een flyer meegekregen. Niets gezien? In de bijlage vindt u hem ook. Meer informatie nodig? loop even binnen of stuur je vraag naar: kevin@global- exploration.nl Interesse? Schrijft u zich dan in als gastgezin. Wij, ouder(s)/verzorger(s) van...uit groep... zouden graag gastgezin willen zijn voor 2 Chinese kinderen. Voorkeuren/opmerkingen:... Bij een oneven aantal in de groep zijn wij best bereid om 3 leerlingen op te nemen: ja/nee U kunt natuurlijk ook altijd even binnen lopen om dit door te geven of een mailtje sturen naar wilma.vos@eenbes.nl Snappet Na de kerstvakantie starten de groepen 6 en 7 met de digitale verwerkingssoftware van Snappet. De kinderen van deze groepen krijgen op school een tablet. De leerkracht geeft gewoon de instructie, maar in plaats van het maken van de opgaven in een schrift of werkboek, gaan de kinderen aan de slag op hun tablet. Op de tablet maken de kinderen de opgaven die ze normaal in hun schrift zouden maken. Dit levert veel voordelen op! De opgaven worden direct nagekeken door de software. Kinderen krijgen meteen te zien of ze een goed of fout antwoord ingevuld hebben. De leerkracht heeft op haar eigen computer een overzicht van alle kinderen. In dat overzicht kan de leerkracht direct zien hoe de kinderen de opgaven aan het maken zijn. Zo kan de leerkracht precies zien wie het nog moeilijk vindt en wie sneller zelfstandig aan de slag kan. Bovendien is de software adaptief. Dat betekent dat wanneer de software ziet dat een kind de opgaven heel makkelijk vindt, dit kind automatisch moeilijkere opgaven krijgt. Dat geldt natuurlijk ook voor wanneer een kind de opgaven lastig vindt; dan krijgt dit kind makkelijkere opgaven.

3 Ook kan de leerkracht een werkpakket klaarzetten per leerling. Als een kind de tafel van 9 nog lastig vindt, dan kan hij/zij daar nog extra mee oefenen. En voor een kind die wat meer uitdaging kan gebruiken, kan de leerkracht moeilijkere opgaven klaarzetten. Het werken met Snappet is een volgende stap in het geven van onderwijs op maat. Dit doen we al zoveel mogelijk, maar door Snappet te gaan gebruiken kunnen we dit nog veel beter doen! Omdat de software tijdens het maken al nakijkt (en de leerkracht dit kan volgen) kan de leerkracht direct bijsturen en de kinderen meteen ondersteunen. In dit filmpje kunt u zien hoe een les met Snappet eruit ziet We starten met uitproberen in de groepen 6 en 7. Volgend jaar breiden we dit uit naar meerdere groepen. We houden u op de hoogte! Opbrengst Jantje Beton In september hebben onze leerlingen loten verkocht van Jantje Beton. De helft van de opbrengst ging naar de stichting van Jantje Beton de andere helft mochten we zelf houden voor ons schoolplein. Inmiddels zijn alle verkochte loten verwerkt en is de opbrengst bekend. Wij hebben in totaal 4689,00 opgehaald. Dat betekent 2344,50 voor ons schoolplein!!! Dank je wel allemaal. Nieuwsgierig of er een prijs is gevallen op uw gekochte lot? Alle winnende loten zijn te bekijken op de website: wil- helpen/loterij/uitslag- en- prijzen Nieuws van de Kinderraad We hebben de tweede bijeenkomst gehad op 11 december. De voorzitter was deze keer Joep uit groep 8. De kinderen vinden het schoolplein leuk. Bij het lesprogramma worden veel lessen fijn gevonden. Taal vinden de kinderen best wel saai. Samen werken wordt hierin wel fijn gevonden. Dan leren we van elkaar. We hebben ook ideeën uit de ideeënbus bekeken. Dit zijn er een paar: langere lessen, twee ballen per klas, met de kleuters buiten spelen.

4 In de groepen gaan we bespreken hoe we samen het schoolplein en de toiletten schoon houden. De kinderen uit de kinderraad zijn Eden, Gwen, Anouk, Davy Dane en Joep. Groetjes Anouk en Gwen Nieuws van de Oudervereniging Donderdag 10 januari is de volgende OV vergadering. U bent vanaf uur van harte welkom in het lokaal van groep 7 op school. Namens de directie/team is juf Ellen aanwezig, namens de MR zal juf Marieke erbij zijn. Op de agenda staan onder andere de volgende punten: v Verslag van de OV van 5 november jl. v Hoe is de Sinterklaas verlopen? v Hoe is Kerst verlopen? v Stand van zaken commissie Carnaval. Tot dan, de ouderraad. Inspirerende ouderavond Heeft u zich nog niet opgegeven voor de inspirerende ouderavond die wordt georganiseerd door De Grabbelton, Jozefschool en 't Klokhuis en wordt gegeven door Hanneke Poot, kinderfysiotherapeute en psychomotorisch remedial teacher? Dan kan dat nog via onderstaande link. U bent van harte welkom met totaal 4 personen, voor deze inspirerende ouderavond. Hanneke neemt ons mee in de voorwaarden die nodig zijn om een hoog welbevinden en hoge betrokkenheid bij kinderen te bewerkstelligen. Hoe kunnen wij hun lichaamstaal en gedrag zo vertalen dat wij hun boodschap begrijpen en er adequaat op in kunnen gaan? En hoe kunnen kinderen onze boodschap vertalen en begrijpen? Daarnaast zal ze het accent leggen op nieuw wetenschappelijk onderzoek dat heeft aangetoond dat jongens en meisjes wel gelijkwaardig zijn, maar niet gelijk. Iets wat in de praktijk van alledag al zolang merkbaar is. Welke consequenties heeft dit voor alle ontwikkelingsgebieden? Wat hebben jongens en meisjes nodig om te kunnen ontwikkelen en om tot een eigen identiteit te komen? Hanneke is een veelgevraagd spreker waar menig luisteraar zeer enthousiast en geïnspireerd vandaan komt. Wanneer: Tijd: Waar: woensdag 13 februari inloop 19:30u, start 20:00u tot 22:00 uur Strabrecht College, Grote Bos 2 in Geldrop

5 Nieuws over De Vreedzame School Blok 4: We hebben hart voor elkaar Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in de klas en in de school. De Vreedzame School streeft naar een klimaat waarin iedereen zich prettig voelt en waarin kinderen hart voor elkaar hebben, d.w.z. dat ze met respect omgaan met elkaar. Dat gaat gemakkelijker als kinderen in staat zijn hun gevoelens te benoemen en zich in de gevoelens van anderen te verplaatsen. Kinderen zijn dan beter in staat om conflicten positief op te lossen. Om met elkaar over gevoelens te praten, is het van belang dat de kinderen zich veilig voelen in de groep; tegelijkertijd bevorderen deze gesprekken de veiligheid in de groep. Er ontstaat een vertrouwde sfeer. We hebben het over gevoelens als boos en verdriet. We bespreken wat het betekent als iemand wordt buitengesloten. De kinderen leren herkennen wat hen boos maakt en hoe ze hun boosheid uiten. Ze leren dat afkoelen belangrijk is om een conflict te kunnen oplossen. Verder gaat het in blok 4 over blij zijn, tevreden zijn, over opkomen voor elkaar. De lessen gaan over dingen die je leuk vindt en waar je blij van wordt. Aan het eind van blok 4 bedenken de kinderen een les, die voor iedereen leuk is. Ze bereiden de les zo veel mogelijk zelf voor en verzorgen de les. Na afloop staan de kinderen stil bij de vraag of iedereen een leuke les heeft gehad en worden zo mogelijk afspraken voor een volgende keer gemaakt. We leren de kinderen dat ze mogen passen. Op school wordt het steeds gewoner om over gevoelens te praten; in het begin is het vaak nog onwennig. Uiteraard houden we er rekening mee dat niet elk kind even gemakkelijk over zijn of haar gevoelens praat. We willen kinderen de ruimte geven om zelf te kiezen wat ze over hun gevoelens kwijt willen. Wij starten met de lessen uit: Blok 4: We hebben hart voor elkaar: Doel: de kinderen leren gevoelens herkennen en ermee om te gaan. De lessen zijn gericht op: - Het besef dat iedereen gevoelens heeft. - Het herkennen en benoemen van gevoelens - Dat eenzelfde gebeurtenis bij mensen verschillende gevoelens kunnen oproepen - Elkaar vertellen over hoe je je voelt en kunnen zien hoe anderen zich voelen. - Het mogen hebben van gevoelens als boosheid of angst; het gaat erom hoe je ermee omgaat. - Het nadenken waar je boos van wordt en welk gedrag je dan vertoont. - Eerst afkoelen als je boos bent, anders kan je niet nadenken over een oplossing. - Het nadenken over buitensluiten als vorm van pesten en wat dat met je doet - Het nadenken wat je kan doen als iemand zich in de groep niet prettig voelt - Hoe je het voor elkaar kunt opnemen - Hoe je het met elkaar leuk kan hebben - Het samen bedenken en verzorgen van een les die iedereen leuk vindt In blok 3 We hebben oor voor elkaar hebben de kinderen geleerd: - Dat het belangrijk is om duidelijk te zeggen wat je bedoelt; dat voorkomt onnodige conflicten - Goed naar elkaar te luisteren en samen te vatten. Je laat dan zien of je de ander goed begrepen hebt. - Dat mensen op verschillende manieren naar dingen kijken. We noemen dit het hebben van verschillende gezichtspunten. Dat komt omdat we verschillende ervaringen, verschillende gevoelens hebben en uit verschillende gezinnen komen. Verschillende gezichtspunten kunnen soms conflicten veroorzaken. Tip voor thuis Geef uw kind eerst de gelegenheid om af te koelen voordat u een conflict gaat uitpraten. Bespreek wat je kan doen als je boos bent: - gemeen terugdoen - de ander z n zin geven, je terugtrekken, - weten wat je wilt, rekening houden met wat jezelf wilt en wat de ander wilt. Stimuleer de laatste manier; dat heeft de grootste kans op een positieve oplossing

6 Nieuws van Buiten Inloopspreekuur CMD Opvoeden is vaak leuk en vanzelfsprekend, maar kan ook een hele klus zijn. Soms hebt u daar misschien hulp of praktische tips bij nodig of iemand die even met u meedenkt. De medewerkers van het CMD Geldrop- Mierlo (Centrum voor Maatschappelijke Deelname) zijn er voor kleine en grote vragen van ouders en jongeren over opgroeien en opvoeden. U kunt denken aan vragen over slapen, eten, de ontwikkeling van uw kind, het gedrag, kinderen en scheiding of pesten enzovoort. De klantadviseur Jeugd gaat samen met u op zoek naar een antwoord of oplossing. U krijgt in een gesprek gerichte tips waarmee u zelf verder kunt. Soms zijn er meerdere gesprekken nodig. Dan maakt zij samen met u een plan van aanpak. Daarbij bekijken we samen wat u zelf als ouder kunt, eventueel met hulp van school of familie, buren of vrienden. Als dat niet voldoende is, bekijkt de klantadviseur in overleg met u welke hulp ingezet moet worden. Voor dit gesprek komen wij bij u thuis langs, maar dit gesprek kan ook op school of op de opvang plaatsvinden. Vanuit het CMD ben ik contactpersoon van `t Klokhuis. Tevens zal ik aanwezig zijn bij de zorgteams. Als u behoefte heeft aan een gesprek kunt u contact met me opnemen via het telefoonnummer of via j.beckers@geldrop- mierlo.nl. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag. Verder kunt u ook zonder afspraak bij me binnenlopen tijdens het inloopspreekuur op `t Klokhuis. Ik ben een keer in de maand op woensdag aanwezig van 11.30uur tot 12.30uur. Zo ook op woensdag 16 januari. Hopelijk tot dan, Met vriendelijke groet, Joyce Beckers, Klantadviseur Jeugd CMD Nieuwsbrief Jeugd en Gezin Januari 2019 Als Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) informeren we jou graag over lokaal nieuws rondom het thema opvoeden en opgroeien én de zorg en ondersteuning voor kind en gezin. Wil jij meer weten over het aanbod van het CMD? Kijk dan op onze website mierlo.nl Cursus positief opvoeden in het Arabisch Het CMD Jeugd organiseert samen met Stichting Omnia in januari/februari een cursus positief opvoeden voor Arabisch sprekende ouders van kinderen in de leeftijd van 0 12 jaar. De cursus is erop gericht om de ontwikkeling van je kind te bevorderen en om op een positieve manier om te gaan met het gedrag van je kind. De cursus start op 15 januari en bestaat uit 5 bijeenkomsten die zullen plaatsvinden in Brede School de Coevering in Geldrop. Deelname aan de cursus is gratis. Voor meer informatie en aanmelden, stuur een naar m.spekken@geldrop- mierlo.nl.

7 Ontmoetingsbijeenkomsten voor ouders van kinderen met autisme De afgelopen twee jaar heeft het CMD en Plusteam met succes meerdere bijeenkomsten georganiseerd voor ouders van kinderen met autisme. Volgend jaar willen we hier vanuit het CMD en Plusteam mee doorgaan. Graag horen we welke thema s bij jou spelen. De bijeenkomsten worden dan weer georganiseerd aan de hand van de reacties van ouders, zodat ze zoveel mogelijk aansluiten bij de behoefte die er is. Je kunt je reactie mailen naar cmdjeugd@geldrop- mierlo.nl. Ontmoetingsbijeenkomsten voor ouders van kinderen met ADHD Het CMD Jeugd en Plusteam zijn bezig om ontmoetingsbijeenkomsten voor ouders van kinderen met ADHD te organiseren. Het doel van deze bijeenkomsten is elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen aan de hand van een thema. Het CMD Jeugd en Plusteam willen graag samen met ouders van kinderen met ADHD, de thema s voor de bijeenkomsten bepalen. Heb je ideeën voor de bijeenkomsten? Of wil je graag deelnemen aan de bijeenkomsten? Stuur dan een reactie of e- mail naar cmdjeugd@geldrop- mierlo.nl. Het CMD Jeugd houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen. Openingstijden CMD in Mierlo Wist je dat de openingstijden van het CMD in het Hof van Bethanië Mierlo zijn uitgebreid? Je kunt bij het CMD onder ander terecht voor informatie, advies en ondersteuning bij vragen over opvoeden, hulp bij het huishouden, regelen van jeugdhulp, vervoer en mantelzorg. Daarnaast biedt het CMD ondersteuning bij het invullen van formulieren, tijdens het formulierenspreekuur. Hieronder kun je zien op welke dagen en tijdstippen je terecht kan bij het CMD. Maandag Inloop CMD uur Woensdag Formulierenspreekuur uur Woensdag (1 ste van de maand) Inloop Mantelzorg uur Donderdag Inloop CMD uur Nationale Voorleesdagen Van 23 januari tot en met 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Traditioneel wordt deze week geopend met het Nationale Voorleesontbijt. Die dag lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, bij kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Wist je dat de leesprestaties van je kind toenemen als het elke dag 15 minuten leest? Wil jij weten hoe je van (voor)lezen een feest kunt maken? Zie voor meer informatie Kloffie en Co Kloffie & Co heeft sinds kort een nieuwe winkel aan de Mierloseweg 40 in Geldrop. Het is een initiatief om kinderkleding bereikbaar te maken voor iedereen. Iedereen kan deelnemen aan het ruilsysteem, waarbij je overbodige kinderkleding en overbodige schoenen kunt ruilen voor Kloffie- punten. Met deze punten kun je vervolgens weer andere kleding uitzoeken. Wanneer je niet wilt deelnemen aan het ruilsysteem, is het ook altijd mogelijk om kleding te komen brengen. Lees meer over dit initiatief op Week van het Vergeten Kind Van 29 januari tot 4 februari vindt de Week van het Vergeten Kind plaats. Deze week staat in het teken van vergeten kinderen in opvanglocaties. Nederland telt kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden en specialistische begeleiding. Tijdens de Week van het Vergeten Kind organiseert de stichting elke dag een activiteit om deze kinderen zichtbaar te maken en om ze zelf te laten spreken in plaats van dat er over hen gesproken wordt. Kijk voor meer informatie op

8 Weerbaarheidstraining Kiezel en Druppel B De LEVgroep organiseert in februari de weerbaarheidstraining Kiezel en Druppel B. Deze ouder- en kindtraining is bedoeld voor kinderen uit groep 3,4,5 en 6 én voor ouders zijn er twee verplichte ouderavonden. Het doel van deze training is om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen bij de kinderen te vergroten. Voor meer informatie, zie de website van de LEVgroep Agenda 15 januari Start cursus Positief opvoeden in het Arabisch 23 januari Start Nationale voorleesdagen. 29 januari Start Week van het vergeten kind. Heb je nog ideeën en / of aanvullingen voor onze nieuwsbrief? Laat het ons dan weten via cmdjeugd@geldrop- mierlo.nl

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje 16 maart 2018 - nummer 13 Agenda Maandag 19 maart Dinsdag 20 maart Dinsdag 27 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Start blok 5 De Vreedzame School MR- vergadering: 20.00 uur OV-

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 27 januari t/m 10 februari. Boekenverkoop

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 27 januari t/m 10 februari. Boekenverkoop 27 januari 2017 - nummer 10 Agenda Maandag 30 januari adviesgesprekken groep 8 Dinsdag 31 januari adviesgesprekken groep 8 Donderdag 2 februari MR- vergadering; 20.00 uur Maandag 5 februari OV- vergadering;

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018 Nieuwsbrief 11 vrijdag 09 februari 2018 AGENDA 12-02 t/m 16-02 Carnavalsvakantie 20-02 BIEB groep 1/2A+B+C 20-02 OV vergadering 19.30 21.00 uur 21-02 Luizencontrole 22-02 BIEB groep 5-06 22-02 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Ouderavond Hanneke Poot

Ouderavond Hanneke Poot 1 februari 2019 - nummer 11 Agenda Dinsdag 12 februari Woensdag 13 februari Vrijdag 15 februari Interculturele dag Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Ouderavond Hanneke Poot Het volgende Pitje Jarigen Van

Nadere informatie

start Thema "Daar zit muziek in". Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje

start Thema Daar zit muziek in. Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje 24 februari 2017 - nummer 12 Agenda Maandag 6 maart Dinsdag 7 maart Woensdag 8 maart Vrijdag 10 maart Maandag 13 maart Dinsdag 14 maart Woensdag 15 maart Vrijdag 17 maart 1e rapport start Thema "Daar zit

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 7 t/m 21 december. Talentontwikkeling. 's avonds kerstviering: uur uur: start kerstvakantie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 7 t/m 21 december. Talentontwikkeling. 's avonds kerstviering: uur uur: start kerstvakantie 7 december 2018 - nummer 8 Agenda Dinsdag 11 december Donderdag 13 december Woensdag 19 december Donderdag 20 december Vrijdag 21 december 2e bijeenkomst Kinderraad MR- vergadering: 20.00 uur inloopspreekuur

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 23 november t/m 7 december

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 23 november t/m 7 december 23 november 2018 - nummer 7 Agenda Maandag 26 november Woensdag 30 november Dinsdag 4 december Woensdag 5 december Vrijdag 7 december Oudergesprekken Zien Talentontwikkeling: 11.30-12.30 uur Sinterklaas

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 18 januari t/m 1 februari. Gelukkig nieuwjaar. Snappet

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 18 januari t/m 1 februari. Gelukkig nieuwjaar. Snappet 18 januari 2019 - nummer 10 Agenda Woensdag 23 januari Voorleesontbijt groep 1,2,3 Maandag 28 januari Adviesgesprekken groep 8 Dinsdag 29 januari Adviesgesprekken groep 8 Vrijdag 1 februari Het volgende

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya WEEKBULLETIN Week 7 Belangrijke data februari: Di 14/02: rapportgesprekken Do 16/02: rapportgesprekken Vr 17/02: groep 1/2A vrij Ma 27/02 t/m vr 03/03: voorjaarsvakantie Gefeliciteerd Wijziging gym kleuters

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival WEEKBULLETIN Week 5 Belangrijke data februari: Woe 01/02: maandviering 08.40 uur Do 02/02: studiemiddag vanaf 12.00 uur groep 1 t/m 8 vrij Vr 03/02: studiedag groep 1 t/m 8 vrij Vr 10/02: groep 1/2B vrij

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017

Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017 Nieuwsbrief Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017 Er heerst hoofdluis op school! Deze mededeling is helaas niet nieuw. Dit schooljaar is de hoofdluis een hardnekkig probleem. De instructie

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 12 t/m 26 januari Welkom. Algemeen

Agenda. Jarigen van 12 t/m 26 januari Welkom. Algemeen 12 januari 2018 - nummer 9 Agenda Maandag 15 januari start blok 4 De Vreedzame School Woensdag 17 januari Spreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Vrijdag 19 januari Schaatsen voor water Woensdag 24 januari Nationaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2017

Nieuwsbrief Februari 2017 Nieuwsbrief Februari 2017 Week van de Poëzie Maandag 30 januari t/m vrijdag 3 februari "WEEK VAN DE POEZIE". Gedichten lezen, gedichten maken, samen een schoolkrant maken, gedichten op muren in de buurt

Nadere informatie

Versieren van de school in Kerstsfeer

Versieren van de school in Kerstsfeer 25 november 2016 - nummer 6 Agenda Donderdag 1 december Vrijdag 2 december Woensdag 7 december Vrijdag 9 december MR vergadering; 20.00 uur Sinterklaas op school Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Versieren

Nadere informatie

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 In dit nummer: In leven Personeel We hebben hart voor elkaar Tip voor ouders Open lessen School kerkdienst Ouderportaal Onderzoek oudertevredenheid Snappet Agenda I

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 23 december t/m 13 januari. Gelukkig Nieuwjaar! Aanmelding broertjes en zusjes

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 23 december t/m 13 januari. Gelukkig Nieuwjaar! Aanmelding broertjes en zusjes 13 januari 2017 - nummer 9 Agenda Maandag 23 januari start blok 4; De Vreedzame School Dinsdag 24 januari theatervoorstelling groep 3 en 4 14.30 uur: boekenmarkt in de speelzaal Woensdag 25 januari Nationaal

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober 26 oktober 2018 - nummer 5 Agenda Maandag 29 oktober Maandag 5 november Vrijdag 9 november Start thema "Sprookjes en Middeleeuwen" Start blok 3 De Vreedzame School; "We hebben oor voor elkaar" OV- vergadering;

Nadere informatie

18 januari Voor de kalender:

18 januari Voor de kalender: Voor de kalender: 18 januari 2019 21 jan. Voorleesontbijt voor PA/KDV/groep 1-2-3 (0-7 jaar) 4 feb. Studiedag; alle kinderen van gr. 1 t/m 8 zijn vrij! 18 t/m 22 feb. Ouder- en adviesgesprekken gr. 2 en

Nadere informatie

OV- vergadering: uur. Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito - eindtoets groep uur; 4e bijeenkomst kinderraad

OV- vergadering: uur. Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito - eindtoets groep uur; 4e bijeenkomst kinderraad 14 april 2017 - nummer 15 Agenda Maandag 15 april 2e Paasdag; Vrij! Dinsdag 18 april Cito - eindtoets groep 8 MR- vergadering: 20.00 uur Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito

Nadere informatie

Januari Ingezonden

Januari Ingezonden Ingezonden Januari 2019 Als Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) informeren we jou graag over lokaal nieuws rondom het thema opvoeden en opgroeien én de zorg en ondersteuning voor kind en gezin.

Nadere informatie

Verkiezingen kinderraad. Dag van de leraar Het volgende Pitje

Verkiezingen kinderraad. Dag van de leraar Het volgende Pitje 21 september 2018 - nummer 3 Agenda Dinsdag 25 september Woensdag 26 september Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Mediatorentraining Spreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Plantdag: 11.30-12.30

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr januari 2018

NIEUWSBRIEF. nr januari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 10 17 januari 2018 In deze nieuwsbrief: - Voorleesdagen - Zwerfboekenkasten - Opbrengst Handje Helpen - Schoonmaakavond 7 februari a.s. - Vreedzame school Belangrijke data: Inloop: Vrijdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

MR- vergadering: uur Vrijdag 15 december Talententijd groep 3,5, en 8 het volgende Pitje

MR- vergadering: uur Vrijdag 15 december Talententijd groep 3,5, en 8 het volgende Pitje 1 december 2017 - nummer 7 Agenda Dinsdag 5 december Sinterklaas op school Woensdag 6 december Studiedag: alle leerlingen vrij! Dinsdag 12 december Mogelijke staking Donderdag 14 december 2e bijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 schooljaar Mei

Nieuwsbrief 9 schooljaar Mei Nieuwsbrief 9 schooljaar 2018-2019 Mei Nieuwe leerlingen Elisa Ragbourn wordt 24 mei 4 jaar. Zij heeft nu kennis gemaakt met de juffen en is nu aan het wennen in groep 1/2. Wij wensen Elisa veel plezier

Nadere informatie

Jarigen van 15 december 2017 t/m 12 januari 2018

Jarigen van 15 december 2017 t/m 12 januari 2018 15 december 2017 - nummer 8 Agenda Maandag 18 december OV-vergadering: 20.00 uur Dinsdag 19 december Schaatsen groep 3 t/m 8 Woensdag 20 december Vrijdag 22 december Maandag 8 januari Woensdag 10 januari

Nadere informatie

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 25, 22 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Hebt u ook gekeken

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 19 april t/m 17 mei. Dank je wel. Uw kind ziek melden

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 19 april t/m 17 mei. Dank je wel. Uw kind ziek melden 19 april 2019 - nummer 16 Agenda Vrijdag 19 april Maandag 6 mei Woensdag 8 mei Donderdag 9 mei Vrijdag 17 mei Start meivakantie; 12.30 uur Weer naar school Doe dag schooltuin: 8.30-16.30 uur Inloopspreekuur

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

bijeenkomst kinderraad OV- vergadering: uur Vrijdag 19 april Talententijd; groep 1/2b, 4 en 6 Het volgende Pitje

bijeenkomst kinderraad OV- vergadering: uur Vrijdag 19 april Talententijd; groep 1/2b, 4 en 6 Het volgende Pitje 5 april 2019 - nummer 15 Agenda Maandag 8 april Dinsdag 9 april schoolfotograaf bijeenkomst kinderraad Audit OV- vergadering: 20.00 uur Woensdag 10 april inloopspreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Vrijdag 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief PC Basisschool Gevers Deynoot Januari 2017

Nieuwsbrief PC Basisschool Gevers Deynoot Januari 2017 Voorwoord: Beste ouders, verzorgers en leerlingen, 2017 is goed begonnen op de Gevers, met een inspirerende studieochtend over De Vreedzame School en in de middag ruimte voor goed overleg en voorbereiding

Nadere informatie

Start voorjaarsvakantie; uur. Peuter- doe ochtend: uur Boomfeestdag Inloopspreekuur CMD: uur

Start voorjaarsvakantie; uur. Peuter- doe ochtend: uur Boomfeestdag Inloopspreekuur CMD: uur 1 maart 2019 - nummer 13 Agenda Vrijdag 1 maart Maandag 11 maart Woensdag 13 maart Vrijdag 15 maart Maandag 18 maart Woensdag 20 maart Donderdag 21 maart Vrijdag 22 maart Carnaval op school Start voorjaarsvakantie;

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag NIEUWSBRIEF nr. 14 22 maart 2017 In deze nieuwsbrief: Personele zaken 10 minuutjes inloop Koningsdag en sportdag kleuters Schoolschaaktoernooi 2017 Nieuws uit de MR Nieuw blok Vreedzame school Herhaling:

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 09-01-2019 Woensdag 16 januari Ouderavond door de MR. Start om 20.00u. Vrijdag 18 januari Kleutervrije vrijdag Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 7-8 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Tafeltjes diploma. Welkom. Algemeen. Van 13 maart t/m 27 maart. Wachten op het schoolplein. Nieuw rapport

Agenda. Jarigen. Tafeltjes diploma. Welkom. Algemeen. Van 13 maart t/m 27 maart. Wachten op het schoolplein. Nieuw rapport 13 maart 2015 - nummer 13 Agenda Maandag 16 maart Dinsdag 17 maart Maandag 23 maart Vrijdag 27 maart ouderavond groep 7: 19.00 uur MR- vergadering: 20.00 uur Géén OV- vergadering deze is verzet naar 3

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen!

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen! Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 11e nieuwsbrief, vrijdag 30 januari 2015 Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van deze week. Hierin leest u de

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 8 t/m 22 juni. Schooljaar

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 8 t/m 22 juni. Schooljaar 8 juni 2018 - nummer 18 Agenda Woensdag 13 juni spreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Maandag 18 juni Gesprekken voorlopig advies groep 7 Dinsdag 19 juni Gesprekken voorlopig advies groep 7 Donderdag 21 juni

Nadere informatie

start thema 3 "Planten en dieren"

start thema 3 Planten en dieren 23 december 2016 - nummer 8 Agenda Vrijdag 23 december Maandag 9 januari Woensdag 11 januari Vrijdag 13 januari 12.30 uur: start Kerstvakantie weer naar school! start thema 3 "Planten en dieren" Spreekuur

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Koningsspelen: uur: start meivakantie

Koningsspelen: uur: start meivakantie 12 april 2018 - nummer 15 Agenda Vrijdag 13 april Dinsdag 17 april Woensdag 18 april Donderdag 19 april Vrijdag 20 april Maandag 7 mei Woensdag 9 mei Estafette staking: alle Eenbes scholen houden hun deuren

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016 PAULUSPRAAT 2 Oktober 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Directie Overkant - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein in de Paulusschool - Mediatie Vreedzame school - Vervangingen bij afwezigheid leerkracht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

MEE: PARTNER IN HET CJG

MEE: PARTNER IN HET CJG 1e kwartaal 2016 MEE: PARTNER IN HET CJG MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij helpen iedereen (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 18 januari 2018

Nieuwsbrief 6 18 januari 2018 Nieuwsbrief 6 18 januari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Dit is de allereerste nieuwsbrief van 2018. De feestdagen zitten er weer op en we zijn gestart met de tweede helft van dit schooljaar.

Nadere informatie

Informail 23 februari 2017 Prins Willem-Alexanderschool

Informail 23 februari 2017 Prins Willem-Alexanderschool Informail 23 februari 2017 Prins Willem-Alexanderschool Rondom de Bijbel Personeel Dinsdag heeft groep 2 afscheid genomen van juf Naomi. We danken haar voor de lessen die ze gegeven heeft in groep 2. We

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Soms zit je met vragen of problemen in je dagelijks leven waar je niet helemaal

Nadere informatie

Blok 4 - we hebben hart voor elkaar.

Blok 4 - we hebben hart voor elkaar. Blok 4 - we hebben hart voor elkaar. In dit blok hebben we het over onze gevoelens. In de vorige les hadden we besproken welke gevoelens je kunt hebben. Bij de binnenkomer van deze les noemde ik een gevoel

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

Maandbrief CBS de Fontein

Maandbrief CBS de Fontein Pagina 1 Maandbrief CBS de Fontein 2015-2016 ; nr 5 Januari 2016 Druppeltje MAANDBRIEF CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE FONTEIN RIDDERKERK In dit nummer: Vanuit het team 1 Nieuws vanuit het MT 1 Personeel 2

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Start thema 5: "geloven, oorlog en vrede" MR- vergadering: uur

Start thema 5: geloven, oorlog en vrede MR- vergadering: uur 31 maart 2017 - nummer 14 Agenda Maandag 10 april Dinsdag 11 april Vrijdag 14 april Start thema 5: "geloven, oorlog en vrede" Schoolfotograaf MR- vergadering: 20.00 uur het volgende Pitje Jarigen Van 31

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 Soesterberg, 13 januari 2015

Nieuwsbrief 9 Soesterberg, 13 januari 2015 Gen.Winkelmanstraat 111 3769 EC Soesterberg tel. 0346 351518 e-mail: info@depostiljonsoesterberg.nl website : www.depostiljonsoesterberg.nl Nieuwsbrief 9 Soesterberg, 13 januari 2015 Beste ouders, verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Disco. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Disco. In dit nummer: 19 januari 2016 Nieuwsbrief In dit nummer: Disco Voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 wordt er op vrijdag 12 februari a.s. een disco-avond georganiseerd met als thema HOLLYWOOD. Het maakt niet uit wat

Nadere informatie

OV-vergadering; uur. Ouderavond De Vreedzame School; uur

OV-vergadering; uur. Ouderavond De Vreedzame School; uur 21 oktober 2016 - nummer 4 Agenda Vrijdag 21 oktober Maandag 31 oktober Maandag 7 november Woensdag 9 november Vrijdag 11 november 12.30 uur; Herfstvakantie!!! Weer naar school OV-vergadering; 20.00 uur

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 17 mei t/m 7 juni. Schooljaar Start thema: "Water zeeën en oceanen" Avond 4- daagse

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 17 mei t/m 7 juni. Schooljaar Start thema: Water zeeën en oceanen Avond 4- daagse 17 mei 2019 - nummer 17 Agenda Maandag 20 mei Woensdag 22 mei Donderdag 23 mei Donderdag 30 mei Vrijdag 31 mei Dinsdag 4 juni Woensdag 5 juni Donderdag 6 juni Vrijdag 7 juni Start thema: "Water zeeën en

Nadere informatie

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten.

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten. NOVEMBER 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Wat hebben wij genoten van de Daliweken en de afsluitende presentatie op donderdag voor de herfstvakantie. Wat leuk dat u met zovelen kwam kijken naar alles

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Schooljournaal December 2018

Schooljournaal December 2018 Schooljournaal December 2018 In dit nummer: Stralend Licht & Kerst Personeel Tanja Wolvers Voorleeswedstrijd Welkom op school Leerlingenraad Facebook & Instagram Groep 1/2 & 2/3 ICT Luc vertelt De Vreedzame

Nadere informatie

Publiciteit en werving OSA

Publiciteit en werving OSA Publiciteit en werving OSA Bereik de ouders persoonlijk Het is belangrijk om veel aandacht aan werving en publiciteit te besteden. In het bijzonder als u met open inschrijving werkt. Denkt u hierbij aan

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen (7 februari 20 februari ) Algemeen

Belangrijke data. Jarigen (7 februari 20 februari ) Algemeen Ziekmelden kan via: De Dommeldalapp, mail afwezigdommeldal@eenbes.nl of telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 7-2-2019 nummer 15

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 18. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Uitlachen en pesten vinden wij naar. Daarom zijn wij aardig voor elkaar!

Agenda: Schooljaar Nr. 18. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Uitlachen en pesten vinden wij naar. Daarom zijn wij aardig voor elkaar! Schooljaar 2017-2018 Nr. 18 Gezinsviering Op zondag 21 januari is de eerste gezinsviering van dit jaar. We hebben vorige week al een keer geoefend met een groepje van 12 kinderen. Deze week oefenen we

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 In dit nummer: Godsgeschenk Contactavond Rapport Februariactie Open inloopweek Verlofaanvraag We dragen allemaal een steentje bij Tips voor ouders Biddag Wijzneus Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 28 augustus 2015

Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 28 augustus 2015 Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 28 augustus 2015 In deze nieuwsbrief Informatieavond donderdag 3 september Studiedag vrijdag 4 september Ouderkamer Oudercontactmedewerker & ouderen kind-adviseur

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock Schooljaar 2018-2019 Nr. 14 Ready to Rock Een muziekproject waarbij kinderen uit groep 6 t/m 8 na school, maar wel op school, een instrument leren bespelen. Doel van deze lessen: kinderen gratis kennis

Nadere informatie

NIEUWSFLITS 04 Schooljaar

NIEUWSFLITS 04 Schooljaar De Rossenberg 23 NOVEMBER 2017 NIEUWSFLITS 04 Schooljaar 2017-2018 Welkom Silvijn van Ramselaar, Lima de Graaf en Froyenne Thielman zijn in november vier jaar geworden en bij ons op school gestart. Wij

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Jaargang 6 nummer 2 31 oktober 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Nieuwe kinderen Koffie inloop ochtend Geboren Sponsor Blok 3 DVS Tips Woordknap Muziekknap Agenda Dankdag Op woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 08 Jan. 2017 Gelukkig Nieuwjaar Op maandag 9 jan. hebben we met alle kinderen en aanwezige ouders het glas geheven op een gelukkig 2017. Het was helemaal fijn dat er zoveel

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. In dit nummer: 4 oktober 016 Nieuwsbrief Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 5 oktober a.s. om ca. kwart voor 9 op het schoolplein een korte opening hebben van de Kinderboekenweek.

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

De Vreedzame School Sociale competentie en actief burgerschap

De Vreedzame School Sociale competentie en actief burgerschap De Vreedzame School Sociale competentie en actief burgerschap Congres Leve het jonge kind! 2011 Deelsessie Democraatjes in de dop? Mirjam van der Ven, Eduniek Aanleidingen voor het ontstaan van De Vreedzame

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016 SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016 Beste ouders, In school wordt volop getoetst. Wij proberen hier niet meer gewicht aan te hangen dan nodig, wij weten ook hoe leerlingen hun reguliere werk maken,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen DE KANJERTRAINING. Op de Jozefschool wordt er in alle groepen kanjertraining gegeven. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd. Doel van de Kanjertraining? Deze werkwijze biedt lln. kapstokken aan om beter

Nadere informatie