Geen enkel ander catalogussysteem biedt zoveel gemak en gebruikersvriendelijkheid.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geen enkel ander catalogussysteem biedt zoveel gemak en gebruikersvriendelijkheid."

Transcriptie

1 Catalogus raadplegen Het raadplegen van de Objecttheek catalogus gaat als bij een zoekmachine. Type een of meerdere steekwoorden in het veld Zoekterm(en) Toets <Enter> of klik op de druktoets OK Krachtige zoekmethode Het zoeken gaat met steekwoorden en/of booleaanse zoekopdrachten. Bij steekwoorden is het niet nodig aan te geven op welk soort kenmerk doorzocht moet worden. Alle soorten kenmerken in alle objecten worden doorzocht en de zoektermen mogen links, rechts of ergens in het midden van de kenmerken staan. Dat maakt de trefkans groter dan dat op slechts een bepaald kenmerk gezocht wordt. Alles in één scherm Er is slechts één scherm voor de zoekopdracht, het gedetailleerde zoekresultaat, het tonen van acties en miniaturen van afbeeldingen in het datapaneel, het starten van acties als het openen van online documenten en websites. De gebruiker hoeft niet steeds van scherm te wisselen. De zoekopdracht kan vlot verfijnd of gewijzigd worden. Breed inzetbaar Objecttheek is niet beperkt tot boeken en media. Het kan willekeurige soorten objecten tonen en is ook daarmee een uniek catalogussysteem. Het soort en aantal kenmerken in de datalijst kan daarom variëren. Geen enkel ander catalogussysteem biedt zoveel gemak en gebruikersvriendelijkheid. Stappen door het zoekresultaat Rechtsboven in het zoekpaneel staat hoeveel object voldoen aan de zoekopdracht. Er verschijnen gele pijltjes als er meer objecten zijn gevonden. Klik hierop om door het zoekresultaat te stappen. Het is ook mogelijk voorwaarts te stappen door het toetsen van Enter op het toetsenbord. Klik op de tab Zoekoverzicht om meerder objecten tegelijk te tonen.

2 Locatiefilter Locaties kunnen vestigingen, gebouwen of bepaalde ruimtes zijn. Iedere locatie kan een eigen catalogus hebben, maar voor een optimale samenwerking binnen een organisatie is een centrale catalogus met een filter op locatie een betere oplossing. Door het kiezen van de locatie worden objecten gefilterd met exemplaren op de betreffende locatie. Wordt er geen locatie gekozen, dan wordt de volledige catalogus doorzocht. Naast de locatie is er voor ieder exemplaar nog een vindplaats, b.v. een bepaalde kast of lade. Booleaans zoeken Een van de belangrijkste manieren om zoeken te verbeteren is het gebruik van Booleaanse of Boolse operatoren. De term is afgeleid van de achternaam van George Boole, een negentiende eeuwse wiskundige die logische redeneringen toepaste op cijfers. In Objecttheek biedt de mogelijkheid tot het gebruik van vergelijkingsoperatoren (<, <=, >=, >, <>, =, LIKE, ~) in combinatie met soorten kenmerken, b.v. jaar>2010 en verbindingsoperatoren in hoofdletters (AND, OR, NOT, EN, OF, NIET), b.v. plaats=gorcum OF plaats=gorichem. De verbindingsoperator AND of EN mag worden weggelaten, een spatie geeft voor het gemak hetzelfde effect. Het minteken staat voor AND NOT b.v. Jaar<1995 en Uitgever=Sjaloom Materiaal=boek Bij gebruik van de LIKE-operator kan het %-teken als joker/wildcard gebruikt worden, b.v. uitgever LIKE %slat%. Voor de eenvoud geeft uitgever~slat hetzelfde effect. Zet de inhoud tussen aanhalingstekens als in de inhoud (waarde) bijeen hoort b.v. Uitgever= De Vier Windstreken of als gereserveerde woorden zoektermen zijn, b.v. Titel= NOT LIKE MY SISTER. Ronde haakjes zijn toegestaan, b.v: trefwoord=verf en (informatiedrager=dvd OF informatiedrager=cd) Gebruik liever geen OR-operators, omdat dan de zoekacties lang duren. Thesaurus ondersteuning Als een zoekopdracht geen resultaat heeft vervangt de thesaurus de falende zoektermen door betere (USE) en/of bredere (BT) of nauwere (NT) termen, waarna de zoekopdracht herhaald wordt. Ook spelfouten (b.v. produkten i.p.v. producten) kunnen daardoor gecorrigeerd worden. Dit maakt de trefkans een stuk groter.

3 Acties bij kenmerken Sommige kenmerken zijn verbonden aan een bepaalde actie. Zo kan Objecttheek vanuit de catalogus bepaalde data direct openen. In het datapaneel staan dan een of meerdere van de nevenstaande iconen Icoontje Actie Opent een PDF-document En er zijn de navolgende acties: Zoek, toont alle objecten met hetzelfde kenmerk (b.v. alle boeken van dezelfde auteur). Organisatie, toont de NAW-gegevens van een organisatie. Persoon, toont de persoonsgegevens. Forum, opent het forum. Iedereen die is ingelogd kan op het forum schrijven. Wiki, opent de wiki. Iedereen die is ingelogd kan in de wiki schrijven. Het forum en de Wiki kunnen mogelijk ook vanuit het actiemenu geopend worden. Opent een document Opent een webpagina Start een video Toont een ander object Miniatuur van een afbeelding Toont de afbeelding in groot formaat Tab Zoek overzicht Zijn er veel objecten in het zoekresultaat, dan zijn twee andere zoekmethodes behulpzaam. Dit gaat als volgt: Klik op de tab Zoek overzicht of Overzicht. De tab wordt geel en het zoekoverzicht verschijnt Klik in de datalijst in de rij van het gewenste kenmerk. De rij wordt geel. Klik op de tab Catalogus of Details voor meer informatie over het gekozen object.

4 Probeer het zoekresultaat te beperken, omdat de samenstelling van de lijst anders veel tijd behoeft. Daarom zijn ook de soorten kenmerken in het overzicht beperkt tot de hoofdkenmerken. Een lange lijst is verdeeld over meerdere bladzijden die onderaan gekozen kunnen worden. Tab Zoekboom Deze grafische methode geeft een mooi overzicht en werkt prettig en doelgericht. De meeste objecten hebben zogenaamde classificerende kenmerken. Deze maken het mogelijk om objecten met een hoge trefzekerheid te vinden. Bij media zijn de classificerende kenmerken o.a. de informatiedrager (boek, dvd, etc.) en het soort informatie (roman, handleiding, jeugdboek, etc.). Het zoeken gaat stapsgewijs en als volgt: Klik op de tab Zoekboom. Dit opent het venster voor het z.g. taxonomisch zoeken. Hierbij wordt bij iedere toevoeging van een selectiecriterium de selectie vernauwd en kan er alleen gekozen worden uit kenmerken in de overgebleven objecten. Dit werkt snel en door toepassing van een zoekboom is er mooi overzicht. Begin bij voorkeur met het klikken op een classificerend kenmerk in het gele vlak. In de datalijst staan de kenmerken waarop verder gezocht kan worden. Kies een kenmerk in de linker datalijst. Hier verschijnen afwisselend de soorten kenmerken en de inhouden. De taxonomische zoekmethode is deductief. Wordt b.v. gekozen voor een bepaald soort informatiedrager, dan verschijnen er geen kenmerken meer van andere soorten informatiedragers. Als de linker datalijst erg lang is, dan kan een zoekterm worden ingetypt als de menuoptie Zoek is gekozen in het actiemenu. Na het klikken op de druktoets OK wordt de datalijst gefilterd. Bij elke klik wordt de zoekboom uitgebreid. Is de eindselectie niet naar wens, klik dan ergens in de zoekboom om van daaruit verder te zoeken. Opnieuw starten gaat door het kiezen van de menuoptie Start met classificaties of Start met alle kenmerken in het actiemenu. Klik op het tabblad Catalogus als de zoekactie voltooid is. De zoekopdracht in het venster Catalogus is het pad in de zoekboom van het begin tot aan de gekozen termen.

5 Tab Print Geheel rechts is er een tabblad voor het printen van een object in PDF-formaat. Op het scherm verschijnt een z.g. bibliografische beschrijving of een tabellarische. De raadpleger heeft de mogelijkheid om het PDFdocument te printen en/of op te slaan op schijf. Tab Exemplaren Aan een object (titelbeschrijving) kunnen een of meerdere exemplaren verbonden zijn. De catalogus toont een telling van het aantal exemplaren. Klik op de tab Exemplaren voor meer informatie, waaronder de locatie, de vindplaats en de beschikbaarheid van de exemplaren. Forum Als in het actiemenu van het raadpleegscherm de menuoptie Forum aanwezig is, kan de raadpleger naar het forum gaan en berichten lezen. Schrijven kan alleen door wie is ingelogd. Doormiddel van het forum kunnen gebruikers met elkaar communiceren. Wie is ingelogd kan nieuwe berichten plaatsen en door de boomstructuur reageren op berichten of reacties.

6 Het forum bestaat uit meerdere borden voor verschillende onderwerpen of doelgroepen. Borden kunnen zijn: Besloten en ook niet aanwezig in het menu van borden. Men moet eerst inloggen om het bord te kunnen kiezen. Alleen te lezen. De forumbeheerder kan kiezen uit: Iedereen mag lezen. Iedereen die ingelogd is mag lezen. Bepaalde personen mogen lezen. Te lezen en beschrijfbaar. De forumbeheerder kan kiezen uit: Iedereen mag lezen en schrijven. Iedereen die ingelogd is mag lezen en schrijven. Bepaalde personen mogen lezen en schrijven. Verboden voor personen met een bepaalde gebruikersnaam of IP-adres Ieder bord kan een of meerdere moderatoren hebben. Een moderator kan postings wijzigen of verwijderen en personen bannen. Zie ook de aanwijzingen in de nettiquette. Wiki Als in het actiemenu van het raadpleegscherm de menuoptie Wiki aanwezig is, kan de raadpleger de Wiki openen om bijvoorbeeld een boekbespreking te lezen, toe te voegen of te wijzigen. Schrijven kan alleen door wie is ingelogd. Het verschil met een forum is dat alleen het laatst gewijzigde bericht zichtbaar is. Een moderator en kan berichten wissen of oude berichten herstellen. Een slotje betekent dat het bericht niet meer gewijzigd kan worden. Reserveren Kies in het actiemenu de menuoptie Reserveren om een exemplaar te reserveren. Inloggen is nodig om te bepalen wie wilt reserveren. Zie voor meer informatie de handleiding MijnObjecttheek. Diversen Openen catalogus vanuit hyperlinks Het is mogelijk om doormiddel van hyperlinks in een object, document of direct een bepaald object in Objecttheek te tonen. Stel de catalogus zit op dan kan hierachter een?id1=trefwoord worden gezet, b.v. Er zijn een paar beperkingen in de notatievorm. Een spatie moet b.v. geschreven worden als %20. Deze mogelijkheid is inzetbaar bij attenderingen per van aanwinsten binnen het interesseprofiel.

Handleiding Webwinkel Versie d.d. 2014-08-13

Handleiding Webwinkel Versie d.d. 2014-08-13 Handleiding Webwinkel Versie d.d. 2014-08-13 De webwinkel is een presentatievorm van de Objecttheek catalogus. In het overzicht scherm zijn er aan de linkerzijde rolmenu s die snel tot zoekresultaten leiden.

Nadere informatie

Functionele beschrijving

Functionele beschrijving Functionele beschrijving MAAKT VAN ZOEKEN VINDEN Een product van Versie 2015-07-21 Objecttheek is een product van Cybertheek Website www.cybertheek.nl 1 Functionele beschrijving Objecttheek Dit document

Nadere informatie

Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015

Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015 Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015 Auteur: Dimitri Piraux Herlezer: Stephanie Wolbeek Inhoudstabel 1. Eenvoudig zoeken... Erreur! Signet non défini. 2. Filters...

Nadere informatie

Handleiding Catalogiseren Een product van

Handleiding Catalogiseren Een product van Handleiding Catalogiseren Een product van Versie 2015-12-24 Handleiding Objecttheek Catalogiseren Kenmerkend voor Objecttheek is dat het willekeurige objecten perfect kan catalogiseren. Het heeft hiertoe

Nadere informatie

PiCarta, Online Contents, NCC (Nederlandse Centrale Catalogus) Je kunt alle PiCarta subbestanden tegelijk doorzoeken, maar ook afzonderlijk.

PiCarta, Online Contents, NCC (Nederlandse Centrale Catalogus) Je kunt alle PiCarta subbestanden tegelijk doorzoeken, maar ook afzonderlijk. ZOEKEN IN PICARTA PiCarta, Online Contents, NCC (Nederlandse Centrale Catalogus) Je kunt alle PiCarta subbestanden tegelijk doorzoeken, maar ook afzonderlijk. EENVOUDIG ZOEKEN GEAVANCEERD ZOEKEN ZOEKGESCHIEDENIS

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kun je raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekrijssenholten.nl. Als je thuis via de website de catalogus wilt raadplegen

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

De Catalogus. De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl

De Catalogus. De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl De Catalogus De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl Inhoud De Catalogus bevat titelgegevens van boeken en e-books, tijdschriften en e-journals, brieven, kaarten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Zoeken in de digitale collecties van de NVBS Bibliotheek versie 25oktober 2014

Zoeken in de digitale collecties van de NVBS Bibliotheek versie 25oktober 2014 Zoeken in de digitale collecties van de NVBS Bibliotheek versie 25oktober 2014 Inleiding De bibliotheek collecties hebben twee verschillende zoekmogelijkheden: grasduinen (browsen) en zoeken. Bij grasduinen

Nadere informatie

Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015

Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015 Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding en voorbereiding... 3 2 Inloggen in het Medewerkerdossier... 4 3 Inhoud Mijn dossier Salarisdossier...

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Login. 4 Sleep een feed naar de rechterkant van de pagina. 5 Verplaats de vensters om het dashboard naar eigen

Login. 4 Sleep een feed naar de rechterkant van de pagina. 5 Verplaats de vensters om het dashboard naar eigen Newsdesk Handleiding Inhoudsopgave Dashboard Zoeken Analyseren Delen Nieuwsbrieven Instellingen Meest gebruikte zoekcommando s Login 1. Ga naar https://newsdesk.moreover.com 2. Voer gebruikersnaam en wachtwoord

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekwierden.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen kiest

Nadere informatie

versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE

versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE 1 EERSTE KEER INLOGGEN Heb jij inloggegevens van ons ontvangen? Dan ben je klaar om het platform te gaan gebruiken. 1. Open de e-mail met inloggegevens

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker Handleiding Digitale Salarisstrook voor de medewerker Pagina 1 van 15 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING EN VOORBEREIDING... 3 2 INLOGGEN IN HET MEDEWERKERDOSSIER... 4 3 INHOUD MIJN DOSSIER... 6 4 TABBLAD RESULTATEN...

Nadere informatie

Aan de slag met internet

Aan de slag met internet Aan de slag met internet Titel Aan de slag met internet Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Internet is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERKportal.nl is een product van SBCM en

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekrijssenholten.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen

Nadere informatie

Instellen Finchline Topics & Booleaans zoeken

Instellen Finchline Topics & Booleaans zoeken Instellen Finchline Topics & Booleaans zoeken Versie 3.0 Introductie In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je in Finchline topics kunt instellen. Een topic is een zoekactie naar een bepaald onderwerp.

Nadere informatie

Inhoud van deze handleiding

Inhoud van deze handleiding Inhoud van deze handleiding Wat is Limo Werken in Limo Om optimaal te werken: meld je aan in LIMO, Thuiswerken = gebruik de EZProxy Zoeken in Limo Zoeken: algemeen Zoektips Zoeken: simple and advanced

Nadere informatie

Ga op internet naar de website: Handleiding coeliakieforum Startscherm

Ga op internet naar de website: Handleiding coeliakieforum  Startscherm Handleiding coeliakieforum www.coeliakieforum.nl Persoonlijke gegevens Hoofdmenu Subforums Startscherm Ga op internet naar de website: www.coeliakieforum.nl. Hierboven is het startscherm van het forum

Nadere informatie

Handleiding Aura Internet Catalogus. 1 Aanmelden en inloggen. 2 Mijn AuraSpace. 3 Zoeken. Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. Inloggen...

Handleiding Aura Internet Catalogus. 1 Aanmelden en inloggen. 2 Mijn AuraSpace. 3 Zoeken. Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. Inloggen... Handleiding Aura Internet Catalogus 1 Aanmelden en inloggen Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord. 3 2 Mijn AuraSpace Mijn Uitleningen en Mijn Reserveringen... 3 Mijn Recensies...

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Handleiding Gopress Krantenarchief

Handleiding Gopress Krantenarchief Handleiding Gopress Krantenarchief Versie 10 september 2013, aangepast voor Zoutleeuw Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 1 Hoe kan je het Gopress Krantenarchief raadplegen?... 1 In de bibliotheek...

Nadere informatie

De Digitale Bibliotheek. Toegang tot databases en e-journals digitallibrary.leidenuniv.nl

De Digitale Bibliotheek. Toegang tot databases en e-journals digitallibrary.leidenuniv.nl De Digitale Bibliotheek Toegang tot databases en e-journals Wat is de Digitale Bibliotheek? De Digitale Bibliotheek is de toegangspoort van de Universiteitsbibliotheken Leiden tot een groot aanbod aan:

Nadere informatie

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account Handleiding Volgsysteem v2.2 Professioneel Account Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Inloggen 3 2 Het menu 4 3 Groepen 5 4 Deelnemers 6 5 Huiswerk 9 6 Extra materiaal 11 7 Resultaten 12 8 Berichten 13 9 Forum

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl

Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl Juridisch informatieportaal 1. Inhoud 1 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 2 > Inloggen 2 > Navigeren met tabbladen 3 > De functionaliteiten van de tabbladen 3 3 Zoeken 4 >

Nadere informatie

LIMO zoekt gedrukte EN elektronische publicaties - in de catalogi van de K.U.Leuven bibliotheken en de andere bibliotheken van Libisnet -in LIRIAS =

LIMO zoekt gedrukte EN elektronische publicaties - in de catalogi van de K.U.Leuven bibliotheken en de andere bibliotheken van Libisnet -in LIRIAS = LIMO zoekt gedrukte EN elektronische publicaties - in de catalogi van de K.U.Leuven bibliotheken en de andere bibliotheken van Libisnet -in LIRIAS = academische publicaties K.U.Leuven - databanken en e-book

Nadere informatie

Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken.

Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken. Zoeken op de website van Stadsarchiefdelft.nl Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken. Eenvoudig zoeken: - Hier kunt u uw zoekterm ingeven en daarna op zoeken

Nadere informatie

Newsdesk Quickcard. Dashboard. Mijn dashboard. Gedeeld dashboard. Newsdesk Quickcard. Login

Newsdesk Quickcard. Dashboard. Mijn dashboard. Gedeeld dashboard. Newsdesk Quickcard. Login Login. Ga naar https://newsdesk.moreover.com. Voer gebruikersnaam en wachtwoord in.. Wanneer er problemen zijn met inloggen, neem contact op met onze servicedesk: support@lexisnexis.eu, telefoonnummer:

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

Virtueel Kenniscentrum IBR (online)

Virtueel Kenniscentrum IBR (online) Virtueel Kenniscentrum IBR (online) Versie: 1.0 Met ingang van 22 februari 2013 zijn ook de dossiers ondergebracht in het kennisportaal van het Instituut voor Bouwrecht: http://portaal.ibr.nl (dit is hetzelfde

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

TOEGANGSRECHTEN IN E-CATALOGUE

TOEGANGSRECHTEN IN E-CATALOGUE TOEGANGSRECHTEN IN E-CATALOGUE VOOR DE ROL HOOFDAANKOPER 16/06/2017 Federale dienst e-procurement GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Beleid en Ondersteuning behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten,

Nadere informatie

2. Hoe zoeken in deze databank?... 2. 2.1 Snelzoeken... 2. 2.2 Eenvoudig zoeken... 4. 2.3 Geavanceerd zoeken... 5. 2.4 Zoeken via zoekbomen...

2. Hoe zoeken in deze databank?... 2. 2.1 Snelzoeken... 2. 2.2 Eenvoudig zoeken... 4. 2.3 Geavanceerd zoeken... 5. 2.4 Zoeken via zoekbomen... Abraham Gids voor het gebruik van de databank Inhoudsopgave 1. Wat is Abraham?... 2 2. Hoe zoeken in deze databank?... 2 2.1 Snelzoeken... 2 2.2 Eenvoudig zoeken... 4 2.3 Geavanceerd zoeken... 5 2.4 Zoeken

Nadere informatie

Handleiding. Berichtenbox

Handleiding. Berichtenbox Handleiding Berichtenbox 1. INLEIDING 1.1 Doel van deze handleiding Deze handleiding geeft gebruikers van het ZorgAanbiedersPortaal (ZAP) inzicht in de werking van het systeem. 1.2 Voor wie is deze handleiding

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Selectie maken

(Ledenadministratie) Selectie maken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Selectie maken Met Scipio Online kunt u volledig naar eigen wens overzichten genereren. Hiervoor gebruikt u de optie Selecties maken. In

Nadere informatie

Handleiding Gopress Krantenarchief

Handleiding Gopress Krantenarchief Handleiding Gopress Krantenarchief Versie 10 september 2013 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 1 Hoe kan je het Gopress Krantenarchief raadplegen?... 1 In de bibliotheek... 1 Thuis of elders?... 2

Nadere informatie

Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie!

Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie! Handleiding LexisNexis Nov. 2008_Ahn Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie! Wendt u voor het gebruik van LexisNexis tot een van de medewerkers van de afdeling Persdocumentatie.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

1 Hoe maak ik een forumaccount aan? 2

1 Hoe maak ik een forumaccount aan? 2 Forumhandleiding Inhoud: 1 Hoe maak ik een forumaccount aan? 2 2 Hoe log ik in op het forum (en zorg ik ervoor dat ik ingelogd blijf)? 5 3 Hoe kan ik berichten lezen op het forum? 6 3.1 Via de Forum tab

Nadere informatie

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen.

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen. ID WI1.08.07 Omschrijving Orderintake online order entry Proces P 1.08 Trefwoorden Aslas; Online Order Entry Beschreven door Laurens van Oostenbrugge Datum 22-05-2012 Activiteit Transport Versie TranspasOnline

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

TOEGANGSRECHTEN IN E-CATALOGUE VOOR DE ROL HOOFDAANKOPER. 05/03/2018 evo22 Federale dienst e-procurement

TOEGANGSRECHTEN IN E-CATALOGUE VOOR DE ROL HOOFDAANKOPER. 05/03/2018 evo22 Federale dienst e-procurement TOEGANGSRECHTEN IN E-CATALOGUE VOOR DE ROL HOOFDAANKOPER 05/03/2018 evo22 Federale dienst e-procurement GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

AAN DE SLAG FAC T U U R E N PA R A P L U R E L AT I E S i

AAN DE SLAG FAC T U U R E N PA R A P L U R E L AT I E S i AAN DE SLAG FACTUUR EN PARAPLU R ELATI ES i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Factuur relatie... 5 Paraplu relatie... 6 Voor veel gestelde vragen (FAQ) kunt u terecht op onze online handleiding via

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

De Catalogus. Catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl

De Catalogus. Catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl De Catalogus Catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl Inhoud De Catalogus bevat titelgegevens van boeken en e-books, tijdschriften en e-journals, brieven, kaarten

Nadere informatie

Handleiding inlezen Obsurv WFS / WMS in QGIS

Handleiding inlezen Obsurv WFS / WMS in QGIS Handleiding inlezen Obsurv WFS / WMS in QGIS Definitief Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 20 oktober 2015 Verantwoording Titel : Handleiding inlezen Obsurv WFS / WMS in QGIS Subtitel : Projectnummer : Referentienummer

Nadere informatie

Snel en intuïtief browsen met de Enterprise search in SAP Business One HANA

Snel en intuïtief browsen met de Enterprise search in SAP Business One HANA Snel en intuïtief browsen met de Enterprise search in SAP Business One HANA Hoeveel tijd spendeert u gemiddeld per dag aan zoekacties om de juiste data op te halen uit uw ERP systeem? SAP Business One

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding Opstarten InSite. Eerste keer inloggen op InSite In en uitloggen InSite Wachtwoord wijzigen Wachtwoord vergeten

Handleiding Opstarten InSite. Eerste keer inloggen op InSite In en uitloggen InSite Wachtwoord wijzigen Wachtwoord vergeten Handleiding Opstarten InSite Eerste keer inloggen op InSite In en uitloggen InSite Wachtwoord wijzigen Wachtwoord vergeten Auteur: Wouter van der Vegte Datum: 10-05-2016 Inhoud 1. Eerste keer inloggen

Nadere informatie

1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel

1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel 1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel 1. Toegang tot LIMO Om optimaal gebruik te kunnen maken van het zoekpotentieel van Limo moet je ervoor zorgen dat je verbonden

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24 Gebruiksaanwijzingen Inhoudsopgave gebruiksaanwijzingen Mennens Certificaten Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Mennens Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 3-1.2 Inloggen... 4 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

JLR EPC. Korte starthandleiding. Inhoud. Dutch Version 2.0. Stapsgewijze handleiding Hulp bij schermen

JLR EPC. Korte starthandleiding. Inhoud. Dutch Version 2.0. Stapsgewijze handleiding Hulp bij schermen JLR EPC Korte starthandleiding Inhoud Stapsgewijze handleiding...2-7 Hulp bij schermen.....8-11 Dutch Version 2.0 JLR EPC Korte starthandleiding 1. De toepassing openen Loginproblemen? Open uw internet

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Online Boeken. Noordhoff Uitgevers bv Hoger Onderwijs v2.0 december 2010

Gebruikershandleiding Online Boeken. Noordhoff Uitgevers bv Hoger Onderwijs v2.0 december 2010 Gebruikershandleiding Online Boeken Noordhoff Uitgevers bv Hoger Onderwijs v2.0 december 2010 Inhoud Inleiding 3 Toegang 4 Flexreader 5 Werkbalk 1 6 Selecteren 6 Notitie 6 Snapshot 6 Gesproken notitie

Nadere informatie

HANDLEIDING VERZUIMSIGNAAL. Versie t.b.v. VerzuimSignaal Lite

HANDLEIDING VERZUIMSIGNAAL. Versie t.b.v. VerzuimSignaal Lite HANDLEIDING VERZUIMSIGNAAL Versie t.b.v. VerzuimSignaal Lite INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk: 1. Algemeen blz. 3 1.1. Inleiding blz. 3 1.2. Inloggen blz. 3 1.3. Systeemeisen blz. 3 1.4. Servicedesk blz. 3 Hoofdstuk:

Nadere informatie

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Als je naar ERIC gaat kom je automatisch bij Basic Search (eenvoudig zoeken).

Als je naar ERIC gaat kom je automatisch bij Basic Search (eenvoudig zoeken). ZOEKEN IN ERIC EENVOUDIG ZOEKEN ZOEKRESULTAAT: SORTEREN EN VERFIJNEN (FILTERS) GEAVANCEERD ZOEKEN SEARCH HISTORY DE THESAURUS (wat is het?) ZOEKEN MET DE THESAURUS EEN TWEEDE THESAURUSTERM TOEVOEGEN EENVOUDIG

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3

Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3 Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3 Inleiding Vanaf week 50 zal InfoWeb vervangen gaan worden door Zermelo 3. Deze handleiding beschrijft het gebruik van Zermelo 3 voor het bekijken van de

Nadere informatie

Snelstarthandleiding SchoolWise

Snelstarthandleiding SchoolWise Snelstarthandleiding SchoolWise Flevomeer Bibliotheek augustus 2015 Inhoud Inloggen... 2 Lenen en uitlenen... 3 Catalogus... 5 Reserveren... 6 Het koppelen van uw boeken.... 7 Maken en printen van de rugetiketten...12

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

Inzicht sociaal domein: Veel gestelde vragen Versie december 2017

Inzicht sociaal domein: Veel gestelde vragen Versie december 2017 Inzicht sociaal domein: Veel gestelde vragen Versie december 2017 1 Kan ik gemakkelijker naar pagina s die ik vaak bezoek?... 1 2 Hoe raak ik die gele velden kwijt in het zoekresultaat? Ik wil de teksten

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 1 Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten 1 Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 3 Stand naam en

Nadere informatie

Handleiding Q8Liberty Web

Handleiding Q8Liberty Web Handleiding Q8Liberty Web Contents Handleiding Q8Liberty Web... 1 Login pagina... 4 1. Klant... 6 1.1. Contactgegevens... 6 1.2. Facturen... 7 1.3. Transacties... 8 1.3. Emedia... 9 1.4. Rapporten... 9

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Dit document is een handleiding voor alle gebruikers van de portaalsite Mijn Onderwijs versie 2.0 en bevat informatie over voorwaarden en benodigdheden,

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

ZOEKEN IN BUSINESS SOURCE PREMIER

ZOEKEN IN BUSINESS SOURCE PREMIER ZOEKEN IN BUSINESS SOURCE PREMIER ZOEKEN IN BUSINESS SOURCE PREMIER EENVOUDIG ZOEKEN ZOEKRESULTAAT: SORTEREN EN VERFIJNEN (FILTERS) GEAVANCEERD ZOEKEN SEARCH HISTORY ZOEKEN NAAR LANDENINFORMATIE ZOEKEN

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

ZOEKEN IN DE KINDERRECHTENDATABANK

ZOEKEN IN DE KINDERRECHTENDATABANK ZOEKEN IN DE KINDERRECHTENDATABANK Basis zoektips... 1 Eenvoudig zoeken... 2 Weergave van de resultaten... 2 Zoeken in de instrumentendatabank... 4 Zoeken in de Vlaamse onderzoeksdatabank... 6 Het mandje:

Nadere informatie

ZOEKEN IN SPORTDISCUS

ZOEKEN IN SPORTDISCUS ZOEKEN IN SPORTDISCUS EENVOUDIG ZOEKEN ZOEKRESULTAAT: SORTEREN EN VERFIJNEN (FILTERS) GEAVANCEERD ZOEKEN SEARCH HISTORY DE THESAURUS (wat is het?) ZOEKEN MET DE THESAURUS EENVOUDIG ZOEKEN Als je naar SPORTDiscus

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Verdere vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan de administratie of onder magister@heemlanden.nl. Print hier een afdrukbaar PDF exemplaar>>>

Verdere vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan de administratie of onder magister@heemlanden.nl. Print hier een afdrukbaar PDF exemplaar>>> Handleiding Magister lokaal Docent/Mentor LvLwooiV1.013 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe Magister versie. Vele gelukkige gebruikers zijn u al voor gegaan. Maar waarom nu eigenlijk alweer iets

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1 GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect Datum: 10 september 2014 Behorende bij app versie 1.1.5-1 1. Inleiding De Gereedschapbeheer.nl app is bedoeld voor het inspecteren

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSHOP

HANDLEIDING WEBSHOP HANDLEIDING WEBSHOP www.kingbelgium.be Intro Beste bezoeker, Welkom op de handleiding van de webshop van King Belgium. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe u, als nieuwe of als bestaande

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie