Nieuwsbrief. Agenda Overgaan op 5 gelijke dagen Gymnastiek Verkeer Halen en brengen van leerlingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Agenda Overgaan op 5 gelijke dagen Gymnastiek Verkeer Halen en brengen van leerlingen"

Transcriptie

1 Jaargang 22 nummer 05 Vrijdag 9 november 2018 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Overgaan op 5 gelijke dagen Gymnastiek Verkeer Halen en brengen van leerlingen Meester Joop Zwemcircuit Schoolontbijt Strips lezen Schoolfruit en groente Website adres: mail@thogeholt.nl Twitter: SBO t Hoge Facebook: SBOthogeholt Agenda 12 november Zwemcircuit 13 november Gastles brandweer voor de middenbouw 16 november Start week sociale media 22 november Juf Dorothé jarig 26 november Schoolarts op school Overgaan op 5 gelijke dagen rooster op SBO t Hoge Holt? vervolg Informatieavond 7 november jl. Op woensdagavond 7 november jl. is er een informatieavond geweest over het voorstel van de MR om m.i.v. september 2019 over te gaan op het 5 gelijke dagen rooster. Deze avond is door ongeveer 25 ouders bezocht. De ouders hadden nog een aantal vragen, die hebben wij die avond beantwoord. Graag willen wij nog een aantal van die vragen met alle ouders delen: * Is er ook nagedacht over een ander rooster? Dit is inderdaad gedaan. Op t Hoge Holt wordt al gewerkt met een continurooster; alle kinderen eten tussen de middag op school en de leerkrachten lopen pleindienst. Overgaan op een continurooster, met daarbij b.v. een half uur eerder naar huis gaan, levert voor veel kinderen geen extra voordeel op. Op zo n rooster overgaan is daarom geen optie. Hoe zit het met de tijd voor eten en pauze? Hierin verandert voor de kinderen niets. Omdat wij al een continurooster hebben zijn de kinderen gewend om in een bepaalde tijd te eten. Kinderen die langer tijd nodig hebben krijgen die al en dat zal zeker zo blijven. Ook m.b.t. het buitenspelen verandert er voor de kinderen niets. Hoe staat het met de urenverdeling? Moeten kinderen tijd inhalen? In Nederland moeten leerlingen op de basisschool uur les krijgen verdeelt over 8 schooljaren. Omdat in de onderbouwgroepen met het nieuwe rooster meer uren gemaakt worden, compenseert dit het aantal uren minder in de middenen bovenbouw. De verplichte uren die leerlingen op school les moeten krijgen wordt dus door alle leerlingen gehaald. Bij het overgaan naar het 5 gelijke dagen rooster is het mogelijk dat de (Vervolg op pagina 2)

2 Pagina 2 (Vervolg van pagina 1) leerlingen uit leerjaar 4 dit schooljaar een paar vrijdagmiddagen naar school moeten, zodat zij ook het aantal verplichte uren aan het einde van de basisschoolperiode halen. Dit wordt echter nader onderzocht nadat er besloten is tot overgaan op het 5 gelijke dagen rooster. Dit zal dan met de desbetreffende ouders gecommuniceerd worden. Wordt de naschoolse opvang en het taxivervoer betrokken bij de overgang naar het 5 gelijke dagen rooster? Op het moment dat er besloten is dat we overgegaan op het 5 gelijke dagen rooster wordt door de directie van de school met de naschoolse opvang en de taxibedrijven hierover gesproken. Zij zullen er zeker voor zorgen dat de kinderen aan het einde van de schooldag opgehaald worden. Hoe staat het team in de keuze m.b.t. het overgaan naar het 5 gelijke dagen rooster? Het team heeft vrijwel unaniem voor overgang naar het 5 gelijke dagen rooster gestemd. Vervolg Overgaan met 5 gelijke dagen Ouderenquête Als MR hebben we de volgende afspraken gemaakt m.b.t. de ouderenquête: Elk gezin krijgt één stem Gescheiden ouders hebben samen één stem Ouders van kinderen die in of na het schooljaar van school gaan hebben geen stemrecht Er kan als volgt gestemd worden: Ja = voor invoering 5 gelijke dagen rooster Nee = tegen invoering 5 gelijke dagen rooster Ouderenquête is geldig als 50% van de stembriefjes ingeleverd worden Bij minder dan 50% van de stembriefjes retour heeft de oudergeleding van de MR instemmingsrecht. Dit is wettelijk geregeld. Tijdspad Stembriefje wordt maandag 12 november meegegeven De stem moet voor vrijdag 16 november uitgebracht zijn Op 27 november (eerstvolgende MR-vergadering) worden de stemmen geteld Hierna zal de MR de ouders inlichten over de uitkomst Vragen? Op de website staat de informatie die wij u eerder al verstrekt hebben m.b.t. het 5 gelijke dagen rooster. Mocht u nog andere vragen hebben aan de MR dan kunt u deze mailen naar mr@thogeholt.nl Namens de MR, Stephanie van Kessel en Hendrik jan Schuurman (ouders) Ingrid van der Kooij en Henk Wieling (leerkrachten)

3 Pagina 3 Gymnastiek Dinsdag: blauw, rood, donkerrood, oranje, paars, roze, wit Woensdag: limoen, groen, geel, aqua Donderdag: blauw, rood, donkerrood, oranje, paars, roze, wit, zilver Vrijdag: zilver, limoen, groen, geel en aqua Gymnastiek Denkt u aan de gymkleding? Verkeer Beste ouders Soms horen wij van buurtgenoten maar ook van ouders dat een aantal leerlingen, die op de fiets naar school komen, gevaarlijk rijgedrag laten zien. Het oversteken bij het Langewold hotel levert regelmatig gevaarlijke situaties op. Kinderen die zo maar oversteken en niet op het verkeer letten. Verkeer Wilt u zo vriendelijk zijn om met uw kinderen te bespreken hoe zij zich in het verkeer horen te gedragen? Bedankt voor de aandacht die u wilt schenken aan het verkeersgedrag. Halen en brengen van leerlingen Hierbij herhalen we nog even de afspraken over het naar school komen en naar huis gaan. Alle kinderen komen voor schooltijd op het grote plein. Dit is voor het overzicht. Op het plein is namelijk pleinwacht. Kinderen die achter de school zijn kan de pleinwacht helaas niet zien. De fietsende leerlingen zetten hun fietsen tussen de fietsenrekken. Ze hoeven er niet in maar er tussen. Fietsen horen tussen de rekken en niet in het looppad. Halen en brengen van leerlingen Als de kinderen naar huis gaan, komen zij via hun eigen uitgang naar buiten. Kinderen die naar de bus gaan, lopen over het voetpad, achter de bussen langs.

4 Pagina 4 Meester Joop Meester Joop Meester Joop van gym heeft deze week in het ziekenhuis gelegen. Gelukkig mocht hij donderdag weer naar huis. Hij had een trombose in het been. Voorlopig moet hij het rustig aan doen. Hieronder zijn adres voor als u een kaartje wilt sturen. Joop van Dijk Martin Luther Kingstraat GX RODEN Zwemcircuit Maandag 12 november is er voor de groepen aqua, groen en geel en limoen weer het jaarlijkse zwemcircuit. In zwembad De Hullen zullen de kinderen deze ochtend allerlei leuke, spetterende activiteiten gaan doen. Geef uw kind dus zwemkleding en een handdoek mee. Zwemcircuit Kinderen die op de fiets naar school komen, fietsen onder begeleiding van een aantal leerkrachten naar het zwembad. De andere leerlingen gaan lopen. Kinderen die geen zwemdiploma hebben, blijven op school. Kinderen met alleen diploma A mogen aan de spelletjes in het ondiepe bad mee doen. Vriendelijk groet, De sportcommissie. Nationaal Schoolontbijt Gisteren was het nationaal schoolontbijt. Voor ons was het extra bijzonder dit jaar omdat de burgemeester en wethouders samen met ons gingen ontbijten. Juf Nettie heette hen welkom. Nationaal schoolontbijt Voordat de kinderen gingen ontbijten, bood de burgemeester een cheque van 100 euro aan, die ten goede komt aan de stichting Kinderpostzegels. Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. En dit jaar was het dus voor de stichting Kinderpostzegels. Hierna konden de kinderen lekker en gezond ontbijten. Het was reuze gezellig. De burgemeester en wethouders vonden het ook gezellig. Op de volgende pagina nog een foto impressie.

5 Pagina 5

6 Pagina 6 Strips lezen Strips lezen, goed voor kinderen Weet u het nog? Had je na het lezen op school geen zin om thuis een boek te lezen, maar lag daar wel de verleidelijke Donald Duck? Dan was het commentaar van volwassenen vaak dat strips niet goed waren om te lezen! Gelukkig is er veel veranderd en weten we ondertussen dat het niet uitmaakt wat je leest, áls je maar leest. Informatieve boeken, gedichten, tijdschriften, gewone leesboeken, strips. Hoe meer je leest hoe beter het voor je is. Strips niet goed voor de leeservaring? De kritiek die door leerkrachten en politici werd geleverd op strips bestond uit vier bezwaren: strips waren moreel verderfelijk, de fantasie wordt niet geprikkeld, er komen gewelddadige scènes in voor en bovendien zorgt het lezen van veel strips voor een slechte spelling en slecht taalgebruik. Men vond het hierdoor niet verantwoord dat de jeugd (veel) strips lazen. Strips waren in de boekwinkel dan ook nauwelijks te koop. De minister van Onderwijs schreef in 1949 zelfs aan rijksscholen dat strips moesten worden geweerd uit de scholen! Strips lezen Hoe anders is dat nu In 1993 is uit een onderzoek van de Journal of Child Language gebleken dat een kind in een stripboek maar liefst twee keer zoveel nieuwe woorden leest als in een gemiddeld kinderboek. Het stripboek lijkt zelfs de educatieve waarde van een gemiddelde conversatie met een volwassene voorbij te streven, want een kind leert in een stripboek maar liefst vijf keer zoveel nieuwe woorden. Het is dan ook niet verrassend dat uit onderzoek gebleken is dat striplezers bij de betere studenten horen. Ondertussen weten we ook dat het lezen van strips een geheel eigen vaardigheid is waarbij het lezen van tekst gecombineerd wordt met het bekijken van wat de tekenaar in beeld uitdrukt. Beeld en tekst vullen elkaar hier optimaal aan. Nieuwe woorden die een kind tegenkomt in de tekst van een strip worden ondersteund door een plaatje en een context, waardoor een kind de betekenis meteen oppikt. Strips en moeilijk lezenden Juist voor kinderen die lezen moeilijk vinden, kan het lezen van strips een welkome afwisseling zijn op de pagina s vol letters. Het verhaal in de strip wordt zowel in tekst als in beeld verteld, waarbij het één het ander aanvult. Een kind dat lezen moeilijk vindt, wordt in het lezen ondersteund door het beeld en zal daardoor het verhaal makkelijker en beter begrijpen. De lol die het lezen van een strip oplevert, zal het kind ook sterken in de overtuiging dat lezen wel leuk kan zijn. En dit verlaagt de drempel naar een volgend boek.

7 Pagina 7

Nieuwsbrief. 10 december Schoolarts op school 13 december

Nieuwsbrief. 10 december Schoolarts op school 13 december Jaargang 22 nummer 07 Vrijdag 07 december 2018 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Uitslag ouderenquête 5 dagen rooster Gymnastiek Meester Joop Schoolarts Sint en zijn Pieten op bezoek Uitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief. We hopen weinig rode kaarten uit te delen dit schooljaar. We rekenen op uw medewerking. Tussenstand ouderenquête 5 dagen rooster

Nieuwsbrief. We hopen weinig rode kaarten uit te delen dit schooljaar. We rekenen op uw medewerking. Tussenstand ouderenquête 5 dagen rooster Jaargang 22 nummer 06 Vrijdag 23 november 2018 Nieuwsbrief Agenda Ongewenst gedrag op school Tussenstand ouderenquete 5 dagen rooster Gymnastiek Sinterklaasjournaal Adreswijziging Bezoek wethouder en gemeenteraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Op donderdag 7 maart is er een margedag. Alle kinderen zijn op deze dag vrij!!

Nieuwsbrief. Op donderdag 7 maart is er een margedag. Alle kinderen zijn op deze dag vrij!! Jaargang 23 nummer 12 Vrijdag 01 maart 2019 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Margedag Teamdag Kleutergroepen Valkhof Gymnastiek Ouderbijdrage Even voorstellen... Op het Valkhof Nationale schoonmaakdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept Een nieuw schooljaar. Artikelen in deze nieuwsbrief. Informatieavond.

Nieuwsbrief. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept Een nieuw schooljaar. Artikelen in deze nieuwsbrief. Informatieavond. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Nieuw schooljaar Informatieavond Parkeren Agenda Gymnastiek Schoolreisgeld Foto s Activiteiten ladder Noordenveld Schoolreis

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Op dinsdag 25 oktober kregen de kinderen van groep blauw en rood een gastles.

Nieuwsbrief. Op dinsdag 25 oktober kregen de kinderen van groep blauw en rood een gastles. Jaargang 20 nummer 08 Vrijdag 28 okt. 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Archeologieproject Ik zoek, ik vind in groep blauw en rood Indeling van de bouwen Halt-lessen in de bovenbouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Sinterklaasviering. Brandles. Jaargang 20 nummer 11 Vrijdag 18 november 2016

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Sinterklaasviering. Brandles. Jaargang 20 nummer 11 Vrijdag 18 november 2016 Jaargang 20 nummer 11 Vrijdag 18 november 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Sinterklaasviering Bezoek aan het Week van de mediawijsheid Scheepstrakabinet Open dagen VO Pietendag onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Even voorstellen

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Even voorstellen Jaargang 21 nummer 03 Vrijdag 6 okt. 2017 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Kinderboekenweek Even voorstellen Gymnastiek Adreswijziging Schoolreis Middenbouw Adressenlijst Verhalenverteller Afval Wees

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De inspectie beoordeelt alleen met zeer zwak, zwak en voldoende en soms met goed. Website

Nieuwsbrief. De inspectie beoordeelt alleen met zeer zwak, zwak en voldoende en soms met goed. Website Jaargang 23 nummer 15 Vrijdag 12 april 2019 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Bezoek inspecteur Gymnastiek Vijf gelijke dagen rooster Schoolfotograaf Nationale rekendag Paasviering Gezocht Schooltuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Margedag. Nieuwe leerlingen. Jaargang 22 nummer 08 Vrijdag 21 december 2018

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Margedag. Nieuwe leerlingen. Jaargang 22 nummer 08 Vrijdag 21 december 2018 Jaargang 22 nummer 08 Vrijdag 21 december 2018 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Margedag Nieuwe leerlingen Leerling naar een andere school Gymnastiek Verhuizing Schoolfruit Verjaardagen januari Kerstvakantie

Nadere informatie

Andere schooltijden?

Andere schooltijden? Andere schooltijden? Informatieavond 13 november 2017 Wat gaan we vanavond doen? 1. Aanleiding gesprek over andere schooltijden 2. Rol/rechten van ouders en team 3. Welke mogelijke modellen zijn er? 4.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 16 maart Meester Paul jarig 18 maart Schoolarts op school 24 maart Juf Klaske jarig 03 april Nationale rekendag 05 april Leerlingenraad

Nieuwsbrief. 16 maart Meester Paul jarig 18 maart Schoolarts op school 24 maart Juf Klaske jarig 03 april Nationale rekendag 05 april Leerlingenraad Jaargang 23 nummer 13 Vrijdag 15 maart 2019 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Teamdag Bezoek aan de visboer Gymnastiek Voorlichtingsavond TOS Gezocht Voorstelling Sylphides belofte Landelijke opschoondag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Luizenmoeders gevraagd!

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Luizenmoeders gevraagd! Jaargang 22 nummer 04 Vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Kinderpostzegels Luizenmoeders gevraagd Gymnastiek Verjaardagen november Kunstmenu middenbouw Juf Rigt op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Gymnastiek Indeling van de bouwen. Kinderboekenweek. Kinderkledingbeurs. Spaaractie. Jumbo- Hoge Holt. Agenda

Nieuwsbrief. Agenda. Gymnastiek Indeling van de bouwen. Kinderboekenweek. Kinderkledingbeurs. Spaaractie. Jumbo- Hoge Holt. Agenda Jaargang 20 nummer 06 Vrijdag 07 okt. 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Indeling van de bouwen Spaaractie Even voorstellen Kinderkledingbeurs Jumbo- Hoge Holt Website www.thogeholt.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Leerlingenlijst. Luizenmoeders gevraagd! Jaargang 22 nummer 02 Vrijdag 21 sept.

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Leerlingenlijst. Luizenmoeders gevraagd! Jaargang 22 nummer 02 Vrijdag 21 sept. Jaargang 22 nummer 02 Vrijdag 21 sept. 2018 Artikelen in deze nieuwsbrief Nieuw Agenda Bouwen schooljaar Schoolreisgeld Gymnastiek Parkeren Foto s Adressenlijst Informatieavond Schoolreis bovenbouw Schoolreis

Nadere informatie

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en Nieuwsbrief 5 3 december 2014 Beste ouders, verzorgers, Dinsdag 25 november was de 2 e de voorlichtingsavond. De inhoud van de informatie was vrijwel gelijk aan de eerdere voorlichtingsavond van 3 november.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inspectiebezoek 10 mei. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda mei. Frans. Jaargang 19 nummer 36 Vrijdag 22 april 2016.

Nieuwsbrief. Inspectiebezoek 10 mei. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda mei. Frans. Jaargang 19 nummer 36 Vrijdag 22 april 2016. Jaargang 19 nummer 36 Vrijdag 22 april 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Inspectiebezoek op 10 mei Agenda mei Frans Gymnastiek Indeling van de bouwen Marge woensdag Verjaardagen mei Verkeersexamen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen op school.

Nieuwsbrief. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen op school. Jaargang 19 nummer 09 Vrijdag 16oktober 2015 Artikelen in deze nieuwsbrief Nieuwe leerlingen Agenda oktober / november Oktobermaand kindermaand Gymnastiek Indeling van de bouwen Het is raar maar waar Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 november Sint Maarten Meester Luuk jarig 21 november Week van de mediawijsheid bovenbouw 22 november Juf Dorothé jarig

Nieuwsbrief. 11 november Sint Maarten Meester Luuk jarig 21 november Week van de mediawijsheid bovenbouw 22 november Juf Dorothé jarig Jaargang 20 nummer 09 Vrijdag 04 november 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Lampionnen onderbouw Gymnastiek Spelregels en afspraken in groep geel. Luizencontrole Waterbaan groep blauw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda november. Luizencontrole. Jaargang 19 nummer 11 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda november. Luizencontrole. Jaargang 19 nummer 11 Vrijdag 30 oktober 2015 Jaargang 19 nummer 11 Vrijdag 30 oktober 2015 Artikelen in deze nieuwsbrief Verjaardagen november Agenda november Luizencontrole Gymnastiek Indeling van de bouwen Voorstelling in de Marke Nieuws uit de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Schoolreis groepen blauw, rood en oranje. Gymnastiek Even voorstellen

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Schoolreis groepen blauw, rood en oranje. Gymnastiek Even voorstellen Jaargang 21 nummer 02 Vrijdag 22 sept. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Schoolreis groepen blauw, rood en oranje Even voorstellen Week van de pauzehap HVO onderwijs Stakingsbrief OPON

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Shop online de leukste boeken. Gymnastiek Planning voortgezet.

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Shop online de leukste boeken. Gymnastiek Planning voortgezet. Jaargang 21 nummer 04 Vrijdag 20 okt. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Shop online de leukste boeken Gymnastiek Planning voortgezet onderwijs Schoolbibliotheek Voorstelling groep oranje

Nadere informatie

Respons enquête schooltijden

Respons enquête schooltijden 12 februari 2016 26 e jaargang nr 23 Weekjournaal 16 februari Open dag! 17 februari Studiedag team; alle kinderen vrij 18,22,23 febr. 10-minutengeprekken groepen 1 t/m 7 26 februari Meesters en juffendag

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 WELKOM EINDDOEL VAN DEZE AVOND - Weet ik wat andere schooltijden zijn en een continurooster is; - Weet ik wat de voordelen en nadelen zijn; - Weet ik welke verschillende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vergeten in de kalender te zetten, sorry Klaske. Juf Klaske was donderdag jarig. Van harte gefeliciteerd.

Nieuwsbrief. Vergeten in de kalender te zetten, sorry Klaske. Juf Klaske was donderdag jarig. Van harte gefeliciteerd. Jaargang 19 nummer 32 Vrijdag 25 maart 2016 Artikelen in deze nieuwsbrief Verjaardagen Jarig Agenda / maart / april Gymnastiek Indeling van de bouwen Margewoensdagen Het fantastisch Kinder Filmfestival

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De leerlingen hebben een nieuw rapport..

Nieuwsbrief. De leerlingen hebben een nieuw rapport.. Jaargang 19 nummer 28 Vrijdag 26 februari 2016 Artikelen in deze nieuwsbrief Opa Jan Het nieuwe rapport Agenda maart Gymnastiek Indeling van de bouwen Margewoensdagen Vakantieweken Humanitas Lentekids

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN Waarom de overstap naar andere schooltijden? We verwachten dat bij invoering van Andere Schooltijden met korte middagpauze er meer rust en regelmaat voor de

Nadere informatie

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos Programma Welkom (voorzitter MR) Informatieve uitleg 2 modellen (Jan de Vos) 4 gelijke dagen en woensdagochtend 5 gelijke

Nadere informatie

STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN

STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN Werkgroep Andere Schooltijden CBS De Mandebrink cbsdemandebrink@tjongerwerven.nl 1 Inleiding Zoals u wellicht weet is de werkgroep druk aan het onderzoeken of een invoering

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Ouderraadpleging andere schooltijden Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opdrachtgever Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opgesteld door Hanneke Oosting Datum 5 december 2014 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Aanleiding voor deze avond Signalen van team en ouders (tevredenheidsonderzoek) Tendens binnen de Groeiling Veranderingen in de maatschappij Doel van deze avond Informatie

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Weer aanwezig. Schoolfruit. Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Weer aanwezig. Schoolfruit. Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 2 27 september Belangrijke data: Weer aanwezig Na 2 weken weinig fysiek op school aanwezig te zijn geweest, zal ik er volgende week weer meer zijn. Ons gezin heeft vorige week een pittige

Nadere informatie

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven.

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven. Extra Nieuwbrief over Andere schooltijden. In een eerdere nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we willen gaan verkennen of andere schooltijden een optie zijn voor onze school. We vinden de mening van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) augustus 2016

Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Maandagmiddag 29 augustus om 15.30 uur staan de koffie, de thee en de ranja klaar. Tijd om even bij te praten

Nadere informatie

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden.

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Betreft: Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Beste ouders/ verzorgers en leerkrachten van de Boeier, Dinsdag 14 maart hebben we een ouderavond georganiseerd over het onderzoek

Nadere informatie

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 Beste ouders en verzorgers, Wij hebben kunnen genieten van een fijne herfstvakantie. Na acht weken was het goed om even een weekje afstand te kunnen nemen. In de herfstvakantie

Nadere informatie

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Via de ouderavond, mail of in de gang zijn er diverse vragen gesteld over het continurooster. Graag geven we hier antwoord

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit

Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit KBS Kameleon Stradivariusstraat 159 3822 DP Amersfoort 033 4550488 kameleon@kpoa.nl www.kbskameleon.nl Inleiding Het bestuur van de stichting voor Katholiek Primair

Nadere informatie

Presentatie Andere Tijden

Presentatie Andere Tijden Presentatie Andere Tijden Medezeggenschapsraad van tijdschema 20.00 uur achtergrondinformatie in de hal 20.20 uur opdracht: in gesprek in lokalen 20.50 uur vervolg in de hal 21.00 uur afsluiting 1 geschiedenis

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

Jozefschoolnieuws. Enquête schooltijden

Jozefschoolnieuws. Enquête schooltijden 6-6-2018 Jozefschoolnieuws In deze n ieu w sbr ief on der m eer : - En qu êt e t ijden - Gr oepst ijden - Vak an t ier oost er - Sch oolr eisje! - Ver slag Sch oolh an dbal - M aan dvier in g - Woest e

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Waarom moeten de schooltijden veranderen, het gaat toch al jaren goed zo? Het klopt dat de schooltijden al vele jaren onveranderd zijn. Maar intussen is

Nadere informatie

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Datum: 20 december 2011 Aanwezig: Janny Hakkers, Colinda van Milligen, Gezien Stam Afwezig met kennisgeving: Jan-Matthijs Hulsman, Marianne

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) september 2017

Nieuwsbrief (1) september 2017 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) september 2017 Op 12 en 14 september 2017 zijn er contactmiddagen voor alle groepen (15.15-17.30 uur). U ontvangt een aparte

Nadere informatie

Informatie avond Schooltijden

Informatie avond Schooltijden Informatie avond Schooltijden Tijdspad schooltijden Mei Juni September Oktober December 2012 30 mei: ouderavond: ouders en leerkrachten informeren over de mogelijke modellen digitale enquête ouders digitale

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Geachte ouders, Nieuwsbrief 11 21 november 2017 Deze week: * Schoolfruit * Sinterklaas * Kerst * We vinden het fijn om dit jaar Kerst met de ouders en kinderen te vieren. Het kerstfeest staat gepland op

Nadere informatie

T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden.

T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden. T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden. Na de wetswijziging in 2006 hebben de scholen meer vrijheid gekregen de schooltijden zelf in te richten. Vanaf

Nadere informatie

Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013

Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013 Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013 Op 23 mei woonden circa 30 ouders het 'Schoolcafe' over andere schooltijden bij. Net als veel andere scholen, oriënteert ook De Schelven zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Andere tijden op Villa Vlinderhof

Andere tijden op Villa Vlinderhof Andere tijden op Villa Vlinderhof Werkgroep Andere tijden Odette Schrauwers (ouder) Ruud van Hamont (ouder, MR) Marjo Lagarde (leerkracht) Tamara van Meerkerk (leerkracht, MR) Mariëlle Vercammen (directrice,

Nadere informatie

Informatieavond: Andere schooltijden

Informatieavond: Andere schooltijden Informatieavond: Andere schooltijden AGENDA Aanleiding Visie Huidige situatie Vijf gelijke dagen model Overzicht modellen Financiën Tijdspad Werkgroep Afsluiting AANLEIDING - We zien dat er steeds meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Bladzijde [1] INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Februari 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u ten behoeve van de ouderraadpleging over het voorstel Naar andere schooltijden?

Nadere informatie

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 10, juni 2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 10, juni 2016 In dit nummer: Opbrengst 1 Groepsindeling 2 Toiletbezoek 2 Continurooster 3 Tabletonderwijs

Nadere informatie

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Inhoud van de avond 19:30 20:15 uur 20:30 21:15 uur Ontwikkelingen tot nu toe Ouder enquête (WMK-PO) Successen De toekomst Zorg en begeleiding (Judith) Continu rooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief TSO Geachte ouder(s), verzorger(s), Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2018-2019. Via de aanmeldstrook kunt u inschrijven voor TSO (na de zomervakantie). Ook als uw kind in het huidige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 augustus 2017

Nieuwsbrief 22 augustus 2017 Nieuwsbrief 22 augustus 2017 Beste ouder(s) verzorger(s), Komende maandag start het nieuwe schooljaar voor alle kinderen op onze school. We hopen dat iedereen genoten heeft van de vakantie en dat de kinderen

Nadere informatie

Andere tijden. Informatie t Span

Andere tijden. Informatie t Span Andere tijden Informatie t Span Doel van deze bijeenkomst Informeren over andere tijden en context. Landelijke ontwikkelingen. Stichting Surplus verplicht haar scholen om naar 940 lesuren per schooljaar

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Graag geven we in deze brief een uitgebreide toelichting op zowel het proces als op de inhoud.

Graag geven we in deze brief een uitgebreide toelichting op zowel het proces als op de inhoud. R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten 030 666 8052 website: e-mail: www.twaalfruiter.nl info@twaalfruiter.nl Vleuten, 28 mei 2018 Beste ouders, verzorgers van De Twaalfruiter,

Nadere informatie

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels 1 Nieuwsbrief Nummer 6 23-11-2018 Vanuit de directie Agenda 29-11-2018 Kinderpostzegels Afgelopen week ben ik gebeld door een medewerker van de Kinderpostzegels. Deze mevrouw vertelde vol trots dat de

Nadere informatie

Jaargang: 19 Nr NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE

Jaargang: 19 Nr NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Jaargang: 19 Nr. 5 31-1-2016 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Cindy de Winter, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Bijlagen: Folder Stichting Kinderopvang Friesland

Bijlagen: Folder Stichting Kinderopvang Friesland Agenda Personele zaken Buitenschoolse opvang (BSO) nieuwe partner Afscheidsavond Spelen tot je groen ziet! Doorschuifochtend Klus-/Schoonmaakavond Laatste schooldag: afsluiting & afscheid Vakantierooster

Nadere informatie

1. Naar gelijke schooltijden maakt een pas op de plaats

1. Naar gelijke schooltijden maakt een pas op de plaats Nieuwsbulletin voor ouders over het project Naar gelijke schooltijden No 3, Februari 2012 Vorig jaar is het project Naar gelijke schooltijden van start gegaan. Binnen de Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster PCBO Het Mozaïek Middelwijk 2 9202 GV Drachten 0512 544530 info.hetmozaiek@pcbosmallingerland.nl www.pcbo-hetmozaiek.nl Documenteigenaar Team PCBO Het Mozaïek Datum volgende toetsing

Nadere informatie

Jaargang 24 Nieuwsbrief 28 november 2016

Jaargang 24 Nieuwsbrief 28 november 2016 Klimop 2 9301 PK Roden 050-5017172 info@obsdetandemroden.nl www.obsdetandemroden.nl Jaargang 24 Nieuwsbrief 28 november 2016 Belangrijke data 5 december Sinterklaas 13 december (Onder voorbehoud) Optreden

Nadere informatie

Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof.

Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof. Deel 1 Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof. Vraag 2. De kinderen van de respondenten zitten

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden Inleiding Onlangs in het journaal en prominent in het Algemeen Dagblad: Het basisonderwijs gaat geleidelijk aan over op andere schooltijden. Bijna 20% van de basisscholen werkt al met andere schooltijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn13

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn13 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn13 30 juni 2015 Meesters en juffen Zo aan het eind van het schooljaar bent u als ouder uiteraard benieuwd wie de nieuwe leerkracht van uw kind(eren) zal worden. Helaas

Nadere informatie

Programma van de avond van uur

Programma van de avond van uur Programma van de avond van 19.00-20.00 uur Voortraject andere (school)tijden OBS De Bolder Welk model heeft bij het team de voorkeur? Wat houdt dit in voor kinderen, team en ouders? Vragen? Vervolgstappen

Nadere informatie

Invoering 5-gelijke dagen model op de Mozarthof, lust of last?

Invoering 5-gelijke dagen model op de Mozarthof, lust of last? Informatieve ouderbijeenkomst Invoering 5-gelijke dagen model op de Mozarthof, lust of last? 28 februari 2017 19:30 21:30 uur Kantine Mozarthof Welkom - Thema van de avond Mozarthof huidige situatie: Continurooster

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders Continurooster Informatiebrochure voor ouders Inhoud: Inleiding:... 2 Aanleiding... 3 Redenen om een continurooster in te voeren... 4 Het continurooster: vijf-gelijke-dagen-model... 6 De lunch:... 7 Pleinwacht

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders, april 2019 Van de directie Inhoud Verzoek aanmelden broertjes en zusjes 2 Personeel... 2 IPC (International primary curriculum).. 2 Onze school in beeld... 3 1 april... 4 Schoolvoetbal... 5 Tutorlezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver!

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver! Jaargang 2017-2018 18 augustus 2017 nummer 1 Nieuwsbrief Weer van start Agenda Maandag 21 augustus 8.20 opening op schoolplein Dinsdag 29 augustus Informatieavond in groepen 19.00-19.45 gr 5-6/6-7/7-8

Nadere informatie

Vlindernieuws. Vuurvlinder locatie Noord: Vuurvlinder locatie West:

Vlindernieuws. Vuurvlinder locatie Noord: Vuurvlinder locatie West: Vlindernieuws Belangrijke data 18 december kerstdiner 18 december kerstviering Salvatorkerk Vuurvlinder locatie noord 19 december kerstviering Salvatorkerk Vuurvlinder locatie west 22 t/m 2 januari: kerstvakantie

Nadere informatie

Welkom op de infoavond over het continurooster

Welkom op de infoavond over het continurooster Welkom op de infoavond over het continurooster SCHOOL B 29 OKTOBER 2015 Welkom Wie staat er voor jullie? Gezichten bij de MR: o Karen Beute o Berber Greven o Bertha Groen o Miriam Kist o Jeannette Knol

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 08

JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Ouderbetrokkenheid 3.0 Nieuwjaarsborrel Op maandag 7 januari 2019 nodigt team De Arenberg u van harte uit voor een nieuwjaarsborrel. Om 18.30 uur bent u welkom in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Gymnastiek. Adreswijziging. Jaargang 21 nummer 28 Vrijdag 24 maart 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Gymnastiek. Adreswijziging. Jaargang 21 nummer 28 Vrijdag 24 maart 2017 Jaargang 21 nummer 28 Vrijdag 24 maart 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Gymnastiek Onderwijsdag gemeente Noordenveld Adreswijziging Even voorstellen Bezoek hunebedcentrum Borger Vakantierooster

Nadere informatie

Brugproat. Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar

Brugproat. Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar Brugproat Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar 2016 2017 Agenda Donderdag 3 nov. 15.00 u. Teamvergadering Vrijdag 4 nov. Schoolleidersopleiding (Judith) Woensdag 9 nov. 12.45 u. Teamvergadering

Nadere informatie

Informatieavond Andere Schooltijden. woensdag 20 april 2016

Informatieavond Andere Schooltijden. woensdag 20 april 2016 Informatieavond Andere Schooltijden woensdag 20 april 2016 Aanleiding voor de informatieavond Landelijke trend : op steeds meer scholen wordt onderzoek gedaan naar andere schooltijden en /of een continurooster.

Nadere informatie

Voor de ouders. Eerste schooldag. Startfeest. No.1 1 september 2018

Voor de ouders. Eerste schooldag. Startfeest. No.1 1 september 2018 No.1 1 september 2018 CBS Mijndert v.d. Thijnen 0524-51 32 83 Jan van Scorelstraat 11 info@mvdthijnenschool.nl 7741 XM Coevorden www.mvdthijnenschool.nl Voor de ouders De vakantie is bijna voorbij. In

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Vanuit het team

In deze nieuwsbrief. Vanuit het team Jaargang 14 / nr 0 1 september 2017 De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 9 september 2017. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 7 september 2017 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken

Nadere informatie

Ouderraadpleging. Lindenhage Zevenaar

Ouderraadpleging. Lindenhage Zevenaar Ouderraadpleging Lindenhage Zevenaar Opdrachtgever Lindenhage Opgesteld door Hanneke Oosting Kenmerk U130274 Datum 16 mei 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Algemeen 4 3 Continurooster 5 4 Woensdagmiddag

Nadere informatie

In verband met wat extra aankondigingen en nieuws een extra editie van de nieuwsbrief

In verband met wat extra aankondigingen en nieuws een extra editie van de nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Van Weerden Poelmanstraat 2a 9254 CS Hurdegaryp Tel: 0511 472026 E-mail: hurdegaryp@opo-furore.nl Website: www.obs-hurdegaryp.nl Jaargang 15 extra editie In verband met wat extra aankondigingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

School weer begonnen. Parro jaarplanning. Wat gebeurt er op de J.P. Waale? Don. 12 sept. Informatieavond

School weer begonnen. Parro jaarplanning. Wat gebeurt er op de J.P. Waale? Don. 12 sept. Informatieavond Nr. 1 September 019 Op de achterkant: School weer begonnen Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een fijne zomervakantie. Vanaf nu is het echter weer tijd om naar school te gaan! Wij gaan weer ons

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie