Vragen gesteld tijdens bijeenkomsten Ontwikkelingen Verdi 9 en 16 april 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen gesteld tijdens bijeenkomsten Ontwikkelingen Verdi 9 en 16 april 2018"

Transcriptie

1 Memo Aan Deelnemers bijeenkomsten Verdi 9 en 16 april 2018 Van M. van der Heide Datum 8 mei 2018 Onderwerp Vragen en Vragen gesteld tijdens bijeenkomsten Ontwikkelingen Verdi 9 en 16 april 2018 Nu geen drempels i.v.m. werkgebied. Kan hier iets op verzonnen worden dat mensen zachter rijden? Er wordt in zijn geheel naar de verkeersstructuur gekeken. Daarbij zal aandacht zijn voor de inrichting van de wegen. Het is nu allemaal 50km/u regime. Onderzocht wordt of dit op plekken naar 30km/u teruggebracht kan worden. Dit zou een andere inrichting en materialisering betekenen. Dit zegt nog niet dat drempels uitgesloten zijn. Wat bedoelt de gemeente met vergroenen? Met vergroenen bedoelen wij het toevoegen en het verbeteren van het groen. Met name de kwaliteit van groen en diversiteit in typen is belangrijk. Hierbij gaat het niet alleen om bomen, maar juist ook heesters, klimplanten, oeverbeplanting, water, ruigte, kruidachtige en bloemrijke beplanting, grassen, vaste planten en bollen. Deze typen groen komen vervolgens in allerlei ruimtelijke verschijningsvormen voor, zoals pleinen, pocket-parkjes, daken, gevels, oevers, binnentuinen etc. Het gaat zowel om de publieke als private ruimte, zodat alle kansen maximaal benut kunnen worden. Waar groen kan, willen we groen toevoegen, maar wij kijken naast maximaal, vooral naar optimaal groen. Hoe zorg je dat dit beheerd/gehandhaafd wordt? Het beheer van het groene gebied wordt meegenomen in de planvorming. Hoe kunnen jullie de aantallen m2 in het gebied kwijt zonder hoogbouw? In het gebied zijn wij qua hoogte van de gebouwen gebonden aan het Luchthaven Indelings Besluit(LIB). In verband met de vliegroutes van en naar Schiphol zijn aan de hoogtes uit dit besluit richtinggevend. Daarnaast nemen we in het stedenbouwkundig plan een wenselijke hoogte voor de diverse plekken in het noordoost en zuidoost kwadrant mee, zodat het gebied goed aansluit op de omgeving. Het aantal mogelijk te realiseren m2 bebouwing is nog in onderzoek in relatie tot bovenstaande voorwaarden. Wie heeft ooit die kantoorpanden in het water toegelaten? Gemeente Amsterdam heeft in het verleden deze ontwikkeling mogelijk gemaakt. In ons onderzoek nemen wij mee hoe deze panden beter op de omgeving kunnen aansluiten.

2 Memo Pagina 2 van 5 Kunnen we rekening houden met de luchtvaart? Helaas is dit niet mogelijk. Wat is de impact van de plannen op de verschillende volkstuinen die ruim 100 jaar in het gebied zijn gevestigd? De moestuinen strip langs de museumtramlijn delen het gebied op bepaalde plekken op in tweeën (oost naar west). Daarnaast is de sociale veiligheid langs de noord-zuid fietsroute (sportas) door deze dichte en afgesloten rand niet goed. Bij het verbinden, doorwaadbaarder en openen van het gebied moet bekeken worden waar dit consequenties heeft voor de moestuinenstrip, rekening houdend met eigenaren en gebruikers van moestuinen. Kunnen we hier pionieren in het kader van duurzaamheid? Denk hierbij aan Zuiderlicht. De ambities voor wat betreft duurzaamheid in Verdi zijn hoog. Momenteel onderzoeken we bij welke (pilot) projecten we in het kader van duurzaamheid in de stad kunnen aansluiten Daarnaast stelt Zuidas standaard duurzaamheidseisen aan de ontwikkeling en herontwikkeling van de gebouwen in het gebied. Hierbij zijn de onderwerpen mobiliteit, afval, circulariteit, geluid, groen en water (waterberging en hitte) belangrijke onderwerpen. Wat kunnen we doen om het leefklimaat (gezondheid) optimaal te maken? Deze vraag nemen we mee in ons onderzoek. Hierbij kijken we naar het vergroenen van de omgeving maar ook hoe we planten, dieren en mensen gezamenlijk ruimte kunnen geven om te leven. Dit vraagt inspanning op de manier waarop deze ruimten ontworpen worden. Daarnaast zullen nieuwe langzaam-verkeersroutes (hardlooprondjes) aanleiding zijn om (nog meer) te bewegen in het gebied. In een derde bijeenkomst wordt dit onderwerp met Amsterdammers verder uitgediept. Blijft de Jachthavenweg wel doorlopen? Ja. Bestemmingswijziging; wordt hoofdgroen anders? Wij onderzoeken of de hoofdgroenstructuur versterkt en beter verbonden kan worden, wat wellicht een bestemmingswijziging vraagt. Wordt bos opgeofferd? Als deze vraag het Elzenbosje betreft wordt hier in de volgende participatiebijeenkomst over het Zuidwest kwadrant met een vertegenwoordiging van belanghebbenden verder over gesproken. Insteek van de principenota is dat het gebied toegankelijker wordt voor alle Amsterdammers. Grijze vlakte bij Frans Ottenstadion; waarom is daar parkeerterrein gekomen (voor WK schaatsen)? Op basis van een inventarisatie van de bestaande verkeercapaciteit t.b.v. de concentratie en toevoeging van sportvoorzieningen zijn in het bestemmingsplan 100 plaatsen voor het Frans Otten Stadion en circa 25 voor de tennisverenigingen opgenomen.

3 Memo Pagina 3 van 5 Wordt huidig verdichtingsgebied afgebroken? Er zal sprake zijn van transformatie, nieuwbouw en her en der zal er gesloopt worden. Fietsbrug naar Oeverlanden langs snelweg; waar hoort dit bij? Welk project? De fietsbrug aan de zuidzijde langs de snelweg richting Oeverlanden is onderdeel van het project Zuidasdok. Allen hebben de vraag naar Zuidasdok: wat hoort er bij de plannen? De plannen voor Zuidasdok zijn te vinden via: Wat voor fietsbrug? Momenteel onderzoeken we voor het gebied hoe we de langzaam-verkeerroutes kunnen verbeteren. Dit kan in de vorm zijn van het toevoegen van een brug maar ook andere manieren die we graag met u bespreken. Zijn er andere mogelijkheden om het gebied toegankelijk/open te maken? HISWA vragen aan te schuiven. Die horen wij graag! De vraag is wel wat het gebied aan kan wat betreft evenementen en het aantal mensen dat daarop afkomt. Hoe ontwikkelt begraafplaats zich? Op dit moment niet bekend. Waterkwaliteit moet goed zijn. Hoeveel bezoekers kan deze plek aan? Deze vraag nemen we mee in ons onderzoek. De Schinkel valt onder de hoofdgroenstructuur, hoe gaat dat samen met het meer toegankelijk maken van de kades? Hoofdgroenstructuur is voor plant, dier en mens. Bij het ontwerpen/inrichten van de kades wordt daarmee rekening gehouden. Moeten de plannen binnen het huidige bestemmingsplan vallen? De plannen hoeven niet binnen de huidige bestemmingsplannen te vallen. Naar aanleiding van de plannen worden nieuwe bestemmingsplannen opgesteld. Hoe wordt het gebied ontsloten? Deze vraag nemen we mee in ons onderzoek. Kan het gebied meer verstedelijking aan? Deze vraag nemen we mee in ons onderzoek. Zo voeren we diverse onderzoeken uit zoals een verkeersonderzoek om dit te meten. Wat doen al de vrachtwagens op het IJsbaanpad? Naar ons weten gaat het om bouwers en leveranciers.

4 Memo Pagina 4 van 5 P&R: Waarom is deze er nog, is deze wel gewenst? Het Olympisch stadion is een P&R locatie voor 250 voertuigen. Deze vraag zullen we meenemen in ons onderzoek. Is een (langzaam verkeer) route mogelijk tussen het Frans Ottenstadion en de A10 ter ontlasting IJsbaanpad? Deze vraag zullen we meenemen in ons onderzoek. Wat is verdichten? Met verdichten bedoelen wij het toevoegen van woningen, kantoren en voorzieningen aan het gebied. Waarom heeft Arsenal geen parkeerterrein? Voetbalvereniging Arsenal heeft een behoefte van 20 parkeerplaatsen. Derhalve zijn voor het maaiveld-parkeren voor Arsenal 20 parkeerplaatsen geraamd en in bestemmingsplan opgenomen. Vraag om meer informatie wordt er informatie achtergehouden? Er wordt geen informatie achtergehouden. Zodra de uitkomsten van het onderzoek (participatiebijeenkomsten en diverse onderzoeken zoals milieuonderzoek) duidelijk zijn brengen wij u hiervan op de hoogte. Hoe komt het eruit te zien, wat is de impact op de omgeving, de bouwhoogtes, kunnen we de volumestudies zien? Daar wordt nu aan gewerkt, daarover wordt u nader geïnformeerd. Hou de website in de gaten. Ik zou graag weten wat de verhouding wonen-werken recreëren, is nu een plan? De gemeente wil 1200 tot 1800 woningen realiseren in het gebied. De gemeenteraad heeft vastgesteld dat de woningen verdeeld worden in 40% goedkope sector, 40% middelduur en 20% dure sector. Naast woningen moet er ruimte komen voor kantoor (circa m2 bvo) en vernieuwing van voorzieningen (oa sporthallen Zuid en realisatie nieuwe basisschool. Deze doelstelling wordt op dit moment getoetst op haalbaarheid. Zichtbaarheid vergroten betekent meestal: groen verwijderen, is dat hier ook zo? Nee dat is niet nodig. Wel kan het soort beplanting wijzigen om zichtbaarheid te vergroten. Hoe gaat Amsterdam in dit plan de waterkwaliteit verhogen? Momenteel wordt een wateronderzoek uitgevoerd waarbij ook de kansen in het gebied en mogelijke oplossingen voor knelpunten in kaart gebracht worden. Wat werd er bedoeld met watercirculatie in het jachthavengebied? Met watercirculatie wordt bedoeld dat de doorstroming verbeterd kan worden om hiermee de waterkwaliteit (geen stilstaand water) te verbeteren.

5 Memo Pagina 5 van 5 Hoe wilt u het remiseterrein opzij krijgen voor de verbinding met het Vondelpark? recentelijk is het bestemmingsplan Havenstraatterrein vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om dit terrein her in te richten. Dit gebied valt niet onder Verdi. Wel is het een aandachtsgebied van de gemeente en zal onderzocht worden wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Gregor had het over het stimuleren van leven in het gebied s avonds, is het dierenleven/plantenleven niet voldoende? Het dierenleven en plantenleven is erg belangrijk. Dit willen we behouden. Daarnaast willen we de leefbaarheid en sociale veiligheid in het gebied vergroten in de avonduren. Er wordt kennelijk onderzoek gedaan naar de ecologie in het plangebied Verdi. Wordt in dit onderzoek ook het Elzenbos meegenomen en zo ja kunnen de resultaten van het onderzoek gedeeld worden? Zo nee kan er een onderzoek worden gedaan naar de natuurwaarde en ecologie van en in het Elzenbos? Het idee van vergroenen lijkt tegenstrijdig met het kappen van bomen in het Elzenbos en dit toevoegen aan het water? Graag beantwoorden in het plenaire verslag, dank! Het Elzenbos wordt meegenomen in het ecologisch onderzoek. De uitkomsten van het onderzoek worden meegenomen in het openbare projectbesluit. Blijft de jachthavenweg bestaan? Ja Hoe worden opstoppingen IJbaanpad Amstelveenseweg opgelost? Dit wordt momenteel uitgezocht. Wat gebeurt er met de Oeverlanden? Valt buiten de scope van het project. Wat gebeurt er met de woonboten? Valt buiten de scope van het project. Kan ik het concept bebouwingsplan wat ten grondslag ligt aan de te realiseren vloeroppervlakten qua bewoner/werken ontvangen, daar deze gemist werd op deze avond? Er is geen conceptbebouwingsplan. Daar wordt nog op gestudeerd. Een en ander zal bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan voor (delen van) het gebied in de inspraak worden gebracht.

Noordoost. Noordwest. Zuidoost. Zuidwest

Noordoost. Noordwest. Zuidoost. Zuidwest Noordwest Zuidwest Noordoost Zuidoost In opdracht van de gemeenteraad heeft Zuidas, in samenwerking met stadsdeel Zuid, in 2017 onderzocht wat de kansen, mogelijkheden en obstakels zijn voor de ontwikkeling

Nadere informatie

Verdi in ontwikkeling. Samenvatting projectnota Verdi, februari 2019

Verdi in ontwikkeling. Samenvatting projectnota Verdi, februari 2019 Verdi in ontwikkeling Samenvatting projectnota Verdi, februari 2019 2 INHOUD 1. Inleiding 4 2. De basis voor de plannen 5 3. Het gebied in vier delen 7 4. De ontwikkelrichting 8 5. Verbinden 11 6. Verdichten

Nadere informatie

Terugkoppeling tafels bijeenkomsten Verdi op 9 en 16 april 2018

Terugkoppeling tafels bijeenkomsten Verdi op 9 en 16 april 2018 Terugkoppeling tafels bijeenkomsten Verdi op 9 en 16 april 2018 Uitkomsten terugkoppeling plenair per tafel Iedere dialoogtafel heeft zijn eigen punten samengevat en plenair teruggekoppeld op een flipover.

Nadere informatie

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS Verslag bijeenkomst 19 december 2016 2 Verslag bijeenkomst 19 december 2016 Impressie bijeenkomst De gemeente Amersfoort heeft afgelopen zomer, zoals aangegeven, het Masterplan

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk Vergaderdatum 14 januari 2016

Voorstel aan de raad. Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk Vergaderdatum 14 januari 2016 Voorstel aan de raad Opgesteld door Milieu en Mobiliteit Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk 15.511512 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 14 januari 2016 Geheim Nee Vaststelling Ontwikkelingskader

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

Verslagen Bijeenkomst Ontwikkelingen Verdi 9 april 2018

Verslagen Bijeenkomst Ontwikkelingen Verdi 9 april 2018 Verslagen Bijeenkomst Ontwikkelingen Verdi 9 april 2018 Verslag tafel 1 Verbinden - Geen brug: 1. Vanwege de wens om het besloten karakter van het gebied intact te houden. Niet teveel mensen in/door het

Nadere informatie

bal : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar

bal : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar bal Memo : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Spoorlaan Groesbeek Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar Het voornemen bestaat om de

Nadere informatie

Bomenkap seizoen Stand van zaken en extra bomenkap

Bomenkap seizoen Stand van zaken en extra bomenkap Bomenkap seizoen 2018-2019 Stand van zaken en extra bomenkap Karen van Zwam omgevingscoördinator ZuidPlus Bert van Adrichem adviseur Ecologie ZuidPlus Amsterdam 10 oktober 2018 1 Introductie ZuidPlus Amsterdam

Nadere informatie

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Agenda 1 Opening (19.30) - Welkom door Frank Ratelband (voorzitter) 2 Ontwikkeling Nieuw Kraaiennest - Introductie

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 8 februari 2018 Agenda 1. Welkom 19.30 2. Werkzaamheden Speellocatie Emerald 19.40 Planning van de werkzaamheden 3. Terugblik eerdere bijeenkomsten 19.50 4. Ontwikkeling noordzone

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden Raadsvoorstel Inleiding: Volgens het duale stelsel zijn wij bevoegd tot het aangaan van privaatrechtelijke rechtshandelingen. Als die rechtshandelingen van ingrijpende aard zijn, vragen wij uw raad vóóraf

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem oktober 2009 1. Omschrijving van het project 3 2. Beschrijving van het projectgebied 4 3. Geldende planologische situatie

Nadere informatie

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York welkom Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York programma 19.00 Welkom door atelierleider Bart Buijs 19.15 Stand van zaken, visie en uitgangspunten Tamara Ekamper 19.35

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

2 e Bijeenkomst. Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco

2 e Bijeenkomst. Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco 2 e Bijeenkomst Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco 6 december 2016 Programma 19:30 uur Opening, welkom en programma 19:45 uur Informatie ontwikkeling Ringdijk44 e.o. 20:15 uur Openbare Ruimte

Nadere informatie

Aanpak en 1 e resultaten MER Schieoevers Noord Participatiebijeenkomst Schieoevers Noord 29 mei 2018 Programma Doel m.e.r. Waar staan we nu? Onderzoeksopzet MER Programmascenario s 1 e resultaten verkeer

Nadere informatie

Informatieavond. 21 juni 2017

Informatieavond. 21 juni 2017 Informatieavond 21 juni 2017 Welkom Wethouder Peter van de Noort Programma Kennismaking Wijnand Bouw: Bosch Slabbers Frank van de Wouw: van de Wouw en Partners Bram Louwers: Accent adviseurs Maarten School:

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Knelpunten van de Natuurzoom.

Knelpunten van de Natuurzoom. Knelpunten van de Natuurzoom. Deze knelpunten komen voort uit het eindrapport van oktober 2014 Uitvoeringsplan Natuurboog Amsterdam ZuidOost van Dienstlandelijk Gebied Ministerie van Economische Zaken.

Nadere informatie

Betreft Klant Van Datum Besluit ruimtelijke ordening: Ladder voor duurzame verstedelijking

Betreft Klant Van Datum Besluit ruimtelijke ordening: Ladder voor duurzame verstedelijking MEMO Betreft : Motivering ladder voor duurzame verstedelijking t.b.v. realisatie kinderdagverblijf Klant : J.P.M. Langelaan, Buitenbrinkweg 81, Ermelo Van : J.M. Miellet, Exlan Datum : Oktober 2016 Besluit

Nadere informatie

Invulling voormalig gemeentehuis Delden

Invulling voormalig gemeentehuis Delden Invulling voormalig gemeentehuis Delden Resultaten peiling 5 Hofpanel 30 juni 2009 Inleiding De gemeente Hof van Twente neemt dit najaar een beslissing over een nieuwe invulling van de locatie van het

Nadere informatie

Brede School Oost, Grave. Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte

Brede School Oost, Grave. Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte ie t a t n e s e pr 2016 6-7- Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte Remond B r e Baselmans d e S c h o o l O(CroonenBuro5) o s t, G r a v e houtskoolschets Project Houtskoolschets Visioterrein : - opdrachtgever:

Nadere informatie

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Notitie Project: Oude Tempel Soesterberg Onderwerp: Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Referentie: 16M8024 Datum: 18 juli 2016 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano

Nadere informatie

leegstand en herbestemming

leegstand en herbestemming leegstand en herbestemming Gerben van Dijk, 17 maart 2011, KNX : gebruik #leegst in uw tweets programma introductie motto SBR, prettig kennis te maken focus duurzame ontwikkeling van de gebouwde omgeving

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

Brede School Oost, Grave

Brede School Oost, Grave PRESENTATIE 10-12 - 2015 Studie naar nieuwbouwmogelijkheid op oostelijk Visioterrein PRESENTATIE 10-12 - 2015 Studie naar nieuwbouwmogelijkheid op oostelijk Visioterrein - VOORWOORD wethouder Jeroen Joon

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Stadsdeel Zuid. Reactie Stadsdeel Zuid op het Ambtitiedocument (Masterplan) ZuidasDok 28 november 2013

Stadsdeel Zuid. Reactie Stadsdeel Zuid op het Ambtitiedocument (Masterplan) ZuidasDok 28 november 2013 Postbus 74019 1070 BA Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 252 4365 X X X z Stadsdeel Zuid Dagelijks bestuur Retouradres: Postbus 74019, 1070 BAAmsterdam College van B & W Stadhuis, Amstel 1 Postbus 202 1000

Nadere informatie

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN Om een levendig gebied te creëren wordt als programma ingezet op een mix van wonen, werken en voorzieningen. Door deze functies op de begane grond te mengen ontstaat zowel

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek

Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek Verslag van informatieavond op 12 april 2018 voor omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning. Uitnodiging Omwonenden zijn schriftelijk

Nadere informatie

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats.

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West 23 november 2017 Pelgrimkerk Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Vanuit de gemeente waren de medewerkers

Nadere informatie

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer, uw brief ons kenmerk behandeld door Stefan van Bogget doorkiesnr. (040) 289 37 60 Geldrop 26 september 2007 onderwerp Verslag informatieavond integrale visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Uitbreiding Theater De Willem

Uitbreiding Theater De Willem Stedenbouwkundige verkenning Uitbreiding Theater De Willem Gemeente Papendrecht, november 2008 Stedenbouwkundige Verkenning Onderwerp: Theater De Willem 1. Inleiding De mogelijkheden voor uitbreiding van

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007

STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007 STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007 Informatiebijeenkomst structuurvisie Molensloot De Lier Welkom De Lier, 29 maart 2007 Informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Ontwikkelzone Zuid-West

Ontwikkelzone Zuid-West Ontwikkelzone Zuid-West Toelichtingen op aanleiding, proces en eerste verkenningen Startbijeenkomst 20 september 2017 Anne Pauline Huizinga Lars Mosman Mei van Eeghen Programma van de avond 19.15 uur Inloop

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Datum, tijd 17 november 2016, 19:30 21:00 uur Pagina 1 van 5 Onderwerp Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Locatie grote zaal de Bonte Kraai, Kraaiennest 68 Op 17 november vond er een bewonersavond

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Bestuurlijke reactie op motie Uitbreiding Zuidas ( kansen voor uitbreiding)

Bestuurlijke reactie op motie Uitbreiding Zuidas ( kansen voor uitbreiding) X Gemeente Amsterdam Bezoekadres Amstel 1 1011 PN Amsterdam Postbus 202 woo AE Amsterdam Telefoon 14 020 amsterdam.n1 Retouradres: Postbus 202, woo AE Amsterdam Aan de leden van de gemeenteraad Amstel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 Inhoudsopgave 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 3- Algemene ontwikkelcriteria 6 3.1 Bebouwingsvorm 6 3.2 Architectuur, kleur en materiaalgebruik

Nadere informatie

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis)

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis) Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

CONCEPT VERSTERKEN - VERBINDEN PLEKKEN VERGROTEN HISTORISCH DORPSHART

CONCEPT VERSTERKEN - VERBINDEN PLEKKEN VERGROTEN HISTORISCH DORPSHART CONCEPT VERSTERKEN - VERBINDEN PLEKKEN VERGROTEN HISTORISCH DORPSHART VOORKEURSMODEL VOORKEURSMODEL RUIMTELIJKE EN ARCHITECTOISCHE OPBOUW VOORKEURSMODEL STRAAT - PLEINTJES- HOFJES VERBINDEN OPENBARE RUIMTE

Nadere informatie

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station 1 Fruittuinen en Wandelbos tot stadspark transformeren. Stadspark houdt in: Fruittuinen, Wandelbos (met volière en kinderboerderij) en tenniscomplex.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Raadsinformatiebrief Onderwerp Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Inleiding/aanleiding Met deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de stand van zaken van

Nadere informatie

Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed. Commentaarnota inspraak

Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed. Commentaarnota inspraak Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed Commentaarnota inspraak Veenendaal, september 2013 Inspraak plannen Carrefour, Boompjesgoed en Vijftien Morgen Inleiding Voor een drietal voorgenomen ontwikkelingen

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2 Concept programma van eisen Laan naar Emiclaer 2 Naam Strategisch Vastgoed Locatie Laan naar Emiclaer 2 Wijk Zielhorst Bestuurlijk opdrachtgever Wethouder P. van den Berg Opdrachtgever V. Labordus Datum

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 1SS Inboeknummer OOP003056 Beslisdatum B%W 1 september 2000 Dossiernummer 036.404 Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van

Nadere informatie

Landtong - Sloterplas (locatie 1)

Landtong - Sloterplas (locatie 1) 1 Landtong - Sloterplas (locatie 1) Kavelinformatie Kaveltype: Horeca programma aan oever Sloterplas Kavelgrootte (uitgeefbaar terrein): horecavoorziening maximaal 225 m² plus maximaal 20% terras. Max.

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Besluit hogere waarden Wet geluidhinder t.b.v. de omgevingsvergunning 2.12 lid 1 onder a onder 3 voor een Woning aan de Prins Hendrikkade te Rotterdam Kenmerk 21380178 1. Aanleiding In verband met de omgevingsvergunning

Nadere informatie

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i 2 0 1 3 Het Rijnlandshuis - Gemeenlants Huys van Rynlant (ca. 1627) Inhoud Inleiding 5 Inventarisatie 7 Huidige gebouwen

Nadere informatie

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013 Concept voorontwerp Jaarbeursplein 27 maart 2013 Toelichting Het Jaarbeursplein krijgt in de toekomst een complete metamorfose. De nieuwe bebouwing rondom het plein en het feit dat er geen auto's, bussen

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Kaders gebiedsvisie Dijnselburg

RAADSVOORSTEL. Kaders gebiedsvisie Dijnselburg RAADSVOORSTEL Kaders gebiedsvisie Dijnselburg Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 20 september 2018 Opsteller M. Dingemans Debat 18 oktober 2018 Zaak/stuknummer 283311 Raadsvergadering 13 november

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Aan de huurders van een volkstuin in De Nieuwe Kern. B. Veel gestelde vragen en antwoorden. november as

Aan de huurders van een volkstuin in De Nieuwe Kern. B. Veel gestelde vragen en antwoorden. november as Bezoekadres Amstel 1 1011 PN Amsterdam Postbus 202 1000 AE Amsterdam Telefoon 14 020 amsterdam.nl Retouradres: Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Aan de huurders van een volkstuin in De Nieuwe Kern Datum 3

Nadere informatie

Bouwen en groen, wat gaan de partijen in Zuidoost doen?? Bouwen en groenstandpunten in de verkiezingsprogramma s 2010

Bouwen en groen, wat gaan de partijen in Zuidoost doen?? Bouwen en groenstandpunten in de verkiezingsprogramma s 2010 Bouwen en groen, wat gaan de partijen in Zuidoost doen?? Bouwen en groenstandpunten in de verkiezingsprogramma s 2010 Standpunten van de kandidaat-politieke partijen, voor zover bekend. Tekst is bekort

Nadere informatie

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe is de eerste naoorlogse uitbreidingswijk van Cuijk, een dorp aan de Maas. De wijk vormt de noordoostzijde van het huidige dorp, op de grens met het buitengebied.

Nadere informatie

Het Stad & Milieugebied. toekomstige structuur

Het Stad & Milieugebied. toekomstige structuur Het Stad & Milieugebied toekomstige structuur centrale ruimte/ formele as as en infrastructuur Vop en Oostwijk KW haven Maasboulevard Stationsgebied loopstromen verbinden Het Stad & Milieugebied toekomstige

Nadere informatie

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan Bijlage 3 Toelichting per onderzochte locatie Basisscenario [zie bijlage 2 voor een overzichtstekening] Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen?

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen? Uitslagen enquêtes onder HVB-leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Huidige situatie. Begane grond 1000 m m m2 Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren

Huidige situatie. Begane grond 1000 m m m2 Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren Va na lke ma de laa n Kn or re nb ur ge rla an Overzicht Ruimtebehoefte basisscholen BVO schoolgebouw Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren Begane grond 1000 m2 Eerste verdieping 961 m2 Totaal 1961

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT

INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT INHOUD kenschets geschiedenis veranderingen ambities visie in varianten uitwerking geschiedenis KENSCHETS Forse, gegraven waterpartijen KENSCHETS Berg van Dudok KENSCHETS

Nadere informatie

Projectinformatie. Kruisweg 459. Rozenburg (NH)

Projectinformatie. Kruisweg 459. Rozenburg (NH) Projectinformatie Kruisweg 459 Rozenburg (NH) VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE Object Te koop, perceelgrond met verharding gelegen aan de Kruisweg 459 te Rozenburg. Locatie Rozenburg is een dorp in de gemeente

Nadere informatie

CAMPUS-park Delft TU Noord

CAMPUS-park Delft TU Noord TU Noord klimaatadaptatie & gebiedsontwikkeling - Kanaalweg 2 SCHIE DUWO Botanische Tuin OPGAVE KLIMAATADAPTATIE In het kader van het project Klimaatadaptatie Delft is een studie verricht naar de gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

2. Mogelijkheden Op onderstaande afbeelding zijn een aantal mogelijke locaties weergegeven.

2. Mogelijkheden Op onderstaande afbeelding zijn een aantal mogelijke locaties weergegeven. Parkeren Stertil BV op het bedrijventerrein te Kootstertille. 1. Aanleiding Het bedrijf Stertil BV te Kootstertille, gevestigd aan Westkern 3 te Kootstertille, heeft aangegeven dat er te weinig ruimte

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart naar 5 woningen.

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart naar 5 woningen. B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart 217-227 naar 5 woningen. 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden

Nadere informatie

Transformatie Fonteinkerk

Transformatie Fonteinkerk Transormatie Fonteinkerk Het eerste plan voor de transormatie Vana het voorjaar van 2017 heet Wibaut gewerkt aan een plan voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk in Voorburg. Dit heet geresulteerd in

Nadere informatie

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Gemeente Amsterdam Pagina 2 van 8 Gemeente Amsterdam Pagina 3 van 8 GROEP 1 PROGRAMMA Welk programma zou de buurt verrijken? Een plek voor startende

Nadere informatie

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven.

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven. Verslag en uitkomst van de presentatie gehouden op maart 2008. Op maandag maart zijn er drie scenario s c.q. drie verschillende visies voor de toekomst van Hellouw door de dorpsbelangenvereniging gepresenteerd

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing 'Herontwikkeling Weidestraat 2'

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing 'Herontwikkeling Weidestraat 2' B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing 'Herontwikkeling Weidestraat 2' 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018 Informatieavond Kop op Tuindorp Oost 15 feb 2018 CAREYN TUINDORP OOST AGENDA - TERUGBLIK - SPVE BESTEMMINGSPLAN WABO - PLANPRESENTATIE - GEBOUWEN - OMGEVING - WIJZIGING GEBOUW A - TOELICHTING VANUIT DE

Nadere informatie

Woningbouw, groen en water

Woningbouw, groen en water Woningbouw, groen en water In de periode van 21 mei tot en met 20 juni 2008 zijn de 338 leden van het internetpanel Zuidoost benaderd met een vragenlijst over woningbouw in het stadsdeel en de Groen- en

Nadere informatie

Lezing geluid in ro 28 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1. Lezing geluid in ruimtelijke ordening 28 juni 2017

Lezing geluid in ro 28 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1. Lezing geluid in ruimtelijke ordening 28 juni 2017 1 Lezing geluid in ruimtelijke ordening 28 juni 2017 Presentatie - Wie zijn wij? - 4 projecten - Vragen 2 Vissers & Roelands Buro voor stedenbouw & architectuur - Architectonisch ontwerp van schets tot

Nadere informatie

Mit. VERZONDEN - \ JIJN\. 2 DtB. Gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad,

Mit. VERZONDEN - \ JIJN\. 2 DtB. Gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad, Programma's en Projecten Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad Mit Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Behandeld door

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

A. Het Stadshart en haar omgeving

A. Het Stadshart en haar omgeving A. Het Stadshart en haar omgeving Welke sfeer willen we in het Stadshart? Welke kwaliteit streven we na? Hoe kan het Stadshart goed worden ontsloten? Hoe sluit het winkelgebied aan op haar omgeving? Deelprocessen

Nadere informatie