Q&A intervieuw. Nieuws. Blog. Kruiswoordpuzzel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Q&A intervieuw. Nieuws. Blog. Kruiswoordpuzzel"

Transcriptie

1 Q&A intervieuw Nieuws Kruiswoordpuzzel Blog

2

3 Q&A intervieuw Blog Nieuws Kruiswoordpuzzel

4 Q & A Als Ervaringswerker TOS geven we psycho- educatie door het hele land. Wij beantwoorden de vraag: Hoe vinden wij het om voorlichting te geven?

5 Ik vind het leuk om te doen. Vragen beantwoorden gaan goed en ik krijg positieve reacties. Als reactie krijg ik vaak te horen: Het is heel knap dat je hier staat en je bent een voorbeeld. En dat ze opgelucht zijn en een toekomst hebben. Ja, het is heel leuk! Jerome Vergne Het is iets wat ik heel graag doe, ik krijg er veel voor terug. Zo had ik gister een reactie van een ouder gekregen: Door jouw verhaal ben ik positiever gaan kijken naar mijn kind. Het is iets waar energie van krijg! Meike van Genugten Ik wist van mijn zelf niet dat ik me zo kwetsbaar op kon stellen, maar het gaat me gemakkelijk af. Ik vind het belangrijk om aan mensen te vertellen wat TOS is en hoe ik er mee omga. En na afloop is het altijd fijn om te horen dat ze het knap vonden dat ik er sta. Ik doe het graag! Veerle Stevens

6

7 Interview Jessica Ernst Je bent bezig met de cursus OPSTAP, hoe vind je het? We zijn nu een aantal weken bezig met de cursus, ik vind het ontzettend leuk! Ik doe nieuwe kennis op en ervaar veel nieuwe positieve ervaringen. En werd zelfs betrokken bij de workshop onderdompeling van slechthorende en doven. Hierdoor voel ik mij enorm gewaardeerd. Je bent zelf slechthorend, hoe vind je het om met mensen om te gaan die TOS hebben? Ik heb eerdere ervaring met mensen met TOS in het speciaal onderwijs gehad. Voor mij was het niet duidelijk dat ze TOS hadden. Nu bij de cursus OPSTAP vind ik het prachtig om te gaan met cursisten met TOS! Mijn cursisten maken het voor mij zichtbaar, zonder hun zou ik het nog steeds niet weten wat TOS voor iemand anders zou betekend. Ik ben slechthorend, nou en? Dat vind ik evenal bij TOS ze zijn wie ze zijn en door hun TOS maakt het hun niet anders! Merk je overeenkomsten of verschillen met je slechthorendheid? De lessen bij OPSTAP zijn heel erg gericht op TOS, de gast docenten vergeten soms nog wel eens om de slechthorendheid erbij te pakken in de lesstof. Waar door ik in het begin lastig vond om onderscheid te maken. Tijdens de lessen vraag ik heel vaak hoe zit het bij slechthorende dan? En vraag help mij door om tot antwoorden te komen. Bij de workshop van de onderdompeling slechthorende en doven, heeft de klas samen met elkaar de verschillen en overeenkomsten opgeschreven. Hoe ga je zelf om met je slechthorendheid? Sinds 2017 heb ik mijn nieuwe hoortoestellen, hiervoor was ik echt totaal niet bezig met mijn slechthorendheid. Ik weigerde mijn toestellen te gebruiken. Sinds 2017 is dat veranderd toen ik nieuwe hoortoestellen mocht nemen. Sindsdien is mijn leven als een slechthorende veranderd. Ik kom voor mijn eigen belemmeringen op, ik weet wat ik nodig heb. En kan ook andere om hulpvragen. De afgelopen 2 jaar heb ik enorm grote stappen gemaakt in het o ntwikkelen en accepteren van mijn slechthorendheid. Ik zorg zo goed mogelijk voor mijzelf in sommige nieuwe situaties leer ik ook nieuwe dingen. Binnen de TOSfabriek krijg ik de kans om nog meer voor mijzelf op te komen. Je bent al actief bezig met vloggen en social media. Is dat ook wat later als Ervaringswerker wil doen? Ik wil zeker later als ervaringswerker blijven vloggen, zo bereik ik de jeugd die met dezelfde problemen rondlopen die ik ook heb ervaren. Zo wil ik een rolmodel zijn voor andere slechthorende jongeren, dat er ook positieve ervaringen zijn als slechthorenden. Social media vind ik zeker erg leuk! Ik wil dit jaar de tijd nemen om mij te in te verdiepen bij de TOSfabriek en Kentalis, zodat ik nieuwe ervaringen kan opdoen en ervaren of het iets voor mij is. Maar met voorlichting geven heb ik al ervaring buiten de TOSfabriek om. Bij SH-Jong was ik voorlichting coördinator, en ging ik langs cluster 2 onderwijs of het simea congres.

8 Je bent al actief bezig met vloggen en social media. Is dat ook wat later als Ervaringswerker wil doen? Ik wil zeker later als ervaringswerker blijven vloggen, zo bereik ik de jeugd die met dezelfde problemen rondlopen die ik ook heb ervaren. Zo wil ik een rolmodel zijn voor andere slechthorende jongeren, dat er ook positieve ervaringen zijn als slechthorenden. Social media vind ik zeker erg leuk! Ik wil dit jaar de tijd nemen om mij te in te verdiepen bij de TOSfabriek en Kentalis, zodat ik nieuwe ervaringen kan opdoen en ervaren of het iets voor mij is. Maar met voorlichting geven heb ik al ervaring buiten de TOSfabriek om. Bij SH-Jong was ik voorlichting coördinator, en ging ik langs cluster 2 onderwijs of het simea congres. Wil je nog iets vertellen? Voordat ik begon met de opleiding OPSTAP, zette ik Stijlvolhoren op! Hier deel ik mijn ervaring en kennis. Zo heb ik een serie gemaakt op YouTube de weg naar werk. Wil jij meer van mij weten dan mag je mij altijd aanspreken! Ik vind het leuk om mijn ervaring en kennis met jou te delen. Wellicht tot ziens in de toekomst! De verschillen tussen TOS en SH: Bij slechthorende is de beperking zichtbaar bij TOS is de beperking onzichtbaar. Bij slechthorendheid is de oorzaak in het oor bij TOS zit de oorzaak in de hersenen. De overeenkomsten tussen TOS en SH: De frustratie en onbegrip in de communicatie. Het binnenkomen van taal gaat is niet vanzelfsprekend.voor beiden kost het heel veel energie! Geen concentratie bij rumour. Stilte helpt, begrip helpt en 1 op 1. Plaatjes/gebaren helpen bij het ondersteunen van de taal. Hulpvragen is voor ons moeilijk. Geef ons de tijd

9 Veerle Stevens Ik ben niet verlegen! Wil ik uitschreeuwen. Het klopt niet, zo voel ik me niet. Maar toch zeiden mensen het vaak tegen mij. Volgens mij was er iets anders. Vroeger was het woord verlegen veilig voor mij. Iedereen weet wat verlegen is. Maar niet iedereen weet wat TOS is. Ik weet niet eens hoe ik TOS moet uitleggen. In die tijd was er weinig over bekend. En omdat je als TOS zijn de moeite hebt met het vinden van woorden en het vertellen van een verhaal. Zei ik liever helemaal niks. Vaak stelde ik me voor: ik ben verlegen. En dat was de enige zin wat ik vertelde. Het laat me duidelijk horen dat ik geen prater ben. Nu ik beter weet wat TOS is, kan ik juist boos worden dat mensen mij verlegen vinden. Omdat ik weet dat ik me niet zo voel. Tenzij ik verliefd ben dan voel ik me wel verlegen. Ik geef toe dat ik onzeker ben. Ik weet dat ik niet graag oogcontact maak. Kom vaak niet uit mijn woorden. En vind het moeilijk om met situaties om te gaan. Maar hoort dat dan onder de eigenschap verlegen? Of komt dat omdat ik niet weet hoe ik met taal om moet gaan? Ik bedoel dat oogcontact, dat zegt zoveel taal zonder dat je het eigenlijk door hebt. Luisteren naar verhalen gaat allemaal wel of ik het begrijp is een tweede vraag, dat heb ik niet altijd door. Het reageren op een gesprek en situaties is lastiger voor mij, omdat ik niet goed weet hoe het moet. En ook op de snelheid reageren kost mij energie. Dan denk je weleens als ik zoveel taal moet gebruiken, dan hou ik liever me mond maar dicht. Toch wil ik nog iets vertellen: ik ben niet verlegen maar... Ik ben introvert!

10 TOSFabriek Nieuws Afscheid Henk Bakker Op dinsdag 17 oktober kwam Henk Bakker op bezoek bij de TOSfabriek. Hij heeft als Raad van Bestuur de TOSfabriek mede mogelijk gemaakt. Nu neemt hij afscheid van Kentalis, na 17 jaar te hebben gewerkt. We hebben Henk alle afdelingen laten zien van de TOSFabriek en een mooie poster voor hem gemaakt. We bedanken hem en wensen hem heel veel succes OPSTAP 3 november is voor de derde keer de cursus geopend. De tijd vliegt want de eerste presentaties hebben ze al gehad en hebben ze gepresenteerd wat ze dit blok hebben geleerd. ze vertelde o.a. over de mindset, de gastlessen en natuurlijk over hun TOS Instagram Volgen jullie ons al op Facebook, Twitter en de website? Nu hebben we ook Instagram. Je kan ons volgen op : StudioTOS TOScafé Maakt een foto- en filmreportage van de I-coachdag. Wat houdt de I-coachdag van Kentalis medewerkers in? Zul je misschien afvragen, nou daar hebben we nou net een foto- en filmreportage van gemaakt. Wat alleen te zien is op intranet van Kentalis. Het TOScafé heeft inmiddels wat veranderingen gekregen. Zo is er een muur geschilderd. Zijn de eerste lekkernijen verkocht. Maar je kan ook TOSkunst kopen in het TOScafe! In de vitrinekast in het TOScafe staan kunstwerken in een fotolijstje die je kan kopen. Benieuwd? Kom dan langs in de TOSfabriek. Op zo n dag zijn er foto s gemaakt, is er gefilmd en natuurlijk geïnterviewd. Met de vraag wat ze aan het doen zijn? Wat ze leren? Zo doende om de dag vast te stellen.

11 Nog meer nieuws Op 3 oktober is voor de derde keer de cursus geopend in de TOSfabriek. De eerste presentaties hebben ze al gedaan. De volgende presentatie van OPSTAP is op 9 januari 2019 om 13:30 uur. In de studio is hard gewerkt aan RadioTOS. En het is te horen op StudioTOS heeft nieuwe medewerkers van Kentalis gefotografeerd. Meer nieuws volgen? dat kan op de website van de TOSfabriek, Facebook, Instagram en Twitter.

12

13 Wat doen Ervaringswerkers TOS: We geven voorlichtingen, presentaties en workshops. We geven advies. We zijn gastvrouw / gastheer in de TOSCafe. We zijn een rolmodel / buddy. Maar we werken ook bij StudioTOS: We ontwerpen, maken foto s, en films. Maken de TOSgloss. We bloggen en vloggen. We doen grafische projecten. En we zijn bezig op de website en social media. Contactgegevens: Projectleider/algemene informatie: F.vanhoutum@Kentalis.nl Voorlichting: ervaringskennistos@kentalis.nl Opleiding: opstap@kentalis.nl StudioTOS: studiotos@kentalis.nl TOSFabriek

14

TOSGLOSS. Blog. TOS-Lab. Wil jij Ervaringswerker TOS worden? Interview met Maartje Kobesen. maart 2019, nr 11

TOSGLOSS. Blog. TOS-Lab. Wil jij Ervaringswerker TOS worden? Interview met Maartje Kobesen. maart 2019, nr 11 TOSGLOSS maart 2019, nr 11 TOS-Lab Interview met Maartje Kobesen Wil jij Ervaringswerker TOS worden? Blog Inhoud TOS-Lab interview met Maartje Kobesen Wil jij ervaringswerker TOS Worden? TOS Kennisdag

Nadere informatie

TOSGLOSS. Nr. 8 juni juni De TOSfabriek lancering

TOSGLOSS. Nr. 8 juni juni De TOSfabriek lancering TOSGLOSS Nr. 8 juni 2018 28 juni De TOSfabriek lancering OpeningTOS Fabriek: vergeet niet om je aan te melden! TOS fabriek Open dag Vrijdag 6 april van 16.00-20.00 uur was er voor het eerst een open dag

Nadere informatie

TOSGLOSS. Volg ons op TOStv.nl. nr.1 november Feestelijke opening Eerste lesblok OPSTAP gaat opstap!

TOSGLOSS. Volg ons op TOStv.nl. nr.1 november Feestelijke opening Eerste lesblok OPSTAP gaat opstap! TOSGLOSS nr.1 november 2016 Feestelijke opening Eerste lesblok OPSTAP gaat opstap! Volg ons op TOStv.nl TOS-blog We begonnen met de lessen Studio TOS, Levenslef en de TOM-training. De TOM-training zijn

Nadere informatie

TOSGLOSS. eerste groep. OPSTAP geslaagd! nr.5 september tweede groep start op 4 oktober. StudioTOS aan het werk voor Kentalis

TOSGLOSS. eerste groep. OPSTAP geslaagd! nr.5 september tweede groep start op 4 oktober. StudioTOS aan het werk voor Kentalis TOSGLOSS nr.5 september 2017 OPSTAP-stages onderwijs zorg bestuur StudioTOS aan het werk voor Kentalis eerste groep Een voor Moh en Els OPSTAP geslaagd! Kentalis Inclusief blog Eline Cornelissen tweede

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

Een aantal weken geleden schreef ik mij in voor je 30dagenfocus training en ik kan niet anders zeggen dan dat ik versteld sta van de resultaten!

Een aantal weken geleden schreef ik mij in voor je 30dagenfocus training en ik kan niet anders zeggen dan dat ik versteld sta van de resultaten! Ha Hugo! Graag wilde ik je een berichtje sturen om je te bedanken! Een aantal weken geleden schreef ik mij in voor je 30dagenfocus training en ik kan niet anders zeggen dan dat ik versteld sta van de resultaten!

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren Klanttevredenheidsonderzoek Jongeren - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou je Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,4! Het onderzoek is 61 keer verstuurd en maar liefs 41 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

Zelfbewust in het leven staan? Siméa-congres 12 april 2019

Zelfbewust in het leven staan? Siméa-congres 12 april 2019 Zelfbewust in het leven staan? Siméa-congres 12 april 2019 Corina Burggraaf - Maljers Doel Wat is identiteit? Ontwikkeling van identiteit Welke middelen en mogelijkheden zijn er hiervoor? 2 Wat is identiteit?

Nadere informatie

Hertaling juni Door: Peter Eggen

Hertaling juni Door: Peter Eggen Hertaling juni 2017 Door: Peter Eggen Wie zijn wij, Het Regionaal Platform Ervaringskennis is gestart in 2013. Het RPE is een samenwerking tussen cliëntenraden en Wmo-raden in de regio Nijmegen. Mensen

Nadere informatie

TOSgloss. leren & werken. nr.6 december StudioTOS Werken in opdracht Assistent bij Talent Psycho-educatie

TOSgloss. leren & werken. nr.6 december StudioTOS Werken in opdracht Assistent bij Talent Psycho-educatie TOSgloss nr.6 december 2017 OPSTAP 2e groep gestart Blok 1 Presentaties StudioTOS Werken in opdracht Assistent bij Talent Psycho-educatie leren & Een voor Mara & Gerda Dubbeldik kerstnummer! werken Ervaringswerkers

Nadere informatie

Interviews: - interview: vragen gast - vragen pleeggezin - vragen aan begeleider van Open Thuis - Interview met de dienst VMG :

Interviews: - interview: vragen gast - vragen pleeggezin - vragen aan begeleider van Open Thuis - Interview met de dienst VMG : Bijlage Interviews: - interview: vragen gast - vragen pleeggezin - vragen aan begeleider van Open Thuis - Interview met de dienst VMG : Interview: vragen gast : Levensgeschiedenis: Zie dossier Hoe vind

Nadere informatie

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren.

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren. ingevuld door :. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren Aanpak kiezen en planning maken Ik verdiep me in een opdracht zodat ik overzicht heb. Ik kan een passende aanpak

Nadere informatie

OPGELUCHT STAAT NETJES

OPGELUCHT STAAT NETJES OPGELUCHT STAAT NETJES Krop de boel niet op, praat het van je af! Een dobbelspel voor wie durft... OPGELUCHT STAAT NETJES Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

Klanttest 2. Sint- Petrusschool Diemen Groep 7. Nicole Blok Top-ondernemen

Klanttest 2. Sint- Petrusschool Diemen Groep 7. Nicole Blok Top-ondernemen Klanttest 2 Sint- Petrusschool Diemen Groep 7 Nicole Blok Top-ondernemen Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van de Klanttest De doelgroep Klanttest Conclusie Foto s van de opdracht Voorwoord Op donderdag

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Samenvatting 2 3.1 Netwerken 3 3.2 Samenwerken 6 3.3 Liftpitch 7 Ruimte voor notities 8 1 SAMENVATTING 3.1 Netwerken Wat is netwerken? Waarom

Nadere informatie

TOSGLOSS. Volg ons op TOStv.nl. nr.3 maart theorie-certificaten 7 april Uitreiking

TOSGLOSS. Volg ons op TOStv.nl. nr.3 maart theorie-certificaten 7 april Uitreiking TOSGLOSS nr.3 maart 2017 Uitreiking theorie-certificaten 7 april 2017 Volg ons op TOStv.nl TOS-blog Veerle WDe middelbare school, een onzekere periode. Onder andere pauzes die ik moeilijk vond. Ik schreef

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Pen en papier? Verkopen Als je niet bereid bent om te verkopen dan kun je nu beter stoppen Dat is heftig Je bent

Nadere informatie

Samen gaan we voor kwaliteit

Samen gaan we voor kwaliteit Samen gaan we voor kwaliteit Een geslaagde studiedag voor Taalambassadeurs. 24 juni 2017 in Utrecht. 1 ABC en de stichting L&S organiseerden op 24 juni 2017 samen de studiedag. Meer dan 80 taalambassadeurs

Nadere informatie

Kinderen beter begrijpen. lezen & begrijpen. Eveline Ruitenberg

Kinderen beter begrijpen. lezen & begrijpen. Eveline Ruitenberg Kinderen beter begrijpen kindertekeningen lezen & begrijpen Masterclass Eveline Ruitenberg Leuk, dat je erbij bent! Masterclass Kindertekeningen lezen & begrijpen Dankjewel voor je inschrijving voor de

Nadere informatie

") Ljt-3^ f)c% Voorbeeldles SO/Midden/Bovenbouw/Blok 1 We horen bij elkaar Les 2 a+b: Opstekers!

) Ljt-3^ f)c% Voorbeeldles SO/Midden/Bovenbouw/Blok 1 We horen bij elkaar Les 2 a+b: Opstekers! MIDDEN / BOVENBOUW / BLOK 1 WE HOREN BIJ ELKAAR LES 2A ") Ljt-3^ f)c% Voorbeeldles SO/Midden/Bovenbouw/Blok 1 We horen bij elkaar Les 2 a+b: Opstekers! Opstekers! Doel blok 1: Leskern: Woordenschat: Materiaal:

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

mensen met hersenletsel

mensen met hersenletsel Tips van en voor mensen met hersenletsel Leven met hersenletsel op de lange termijn Introductie Dit boekje is gemaakt met de tips van mensen met hersenletsel die deelnamen aan een onderzoek naar de zorg

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE

LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE 1 Ontwikkel jezelf liefdevol met video in 9 dagen 2 DAG 1: ZICHTBAARHEID Maak een korte video waarin je jezelf voorstelt. Woei! Gelijk aan de slag Neem een kort moment voor

Nadere informatie

nr.4 april 2017 Lichting 2016: Ervaringswerker TOS Ook worden? Mail Meike: geslaagd! Volg ons op TOStv.

nr.4 april 2017 Lichting 2016: Ervaringswerker TOS Ook worden? Mail Meike: geslaagd! Volg ons op TOStv. TOSGLOSS nr.4 april 2017 Ook Ervaringswerker TOS worden? Mail Meike: me.vangenugten@kentalis.nl Lichting 2016: geslaagd! Volg ons op TOStv.nl TOS-blog Veerle Aan de andere kant van de tafel Als de ketchup

Nadere informatie

Maarten heeft een fors perceptief gehoorverlies. Sanne heeft auditieve verwerkingsproblemen.

Maarten heeft een fors perceptief gehoorverlies. Sanne heeft auditieve verwerkingsproblemen. Les 1 Wat heb ik eigenlijk? Maarten heeft een fors perceptief gehoorverlies. Sanne heeft auditieve verwerkingsproblemen. Weet jij wat dat betekent? Zodra je begint met een nieuwe opleiding in het mbo zul

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8

Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8 Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8 1 Utrecht, 2017 Beste docent(e), Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Dit programma speelt zich

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis Les 10: Hoe zeg ik nee Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten het verschil tussen prettige en onprettige situaties en kunnen deze herkennen. Kinderen weten dat ze onprettige aanrakingen mogen weigeren.

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips Het Netwerk Boek Netwerk Boek Rob B. Tol Wie Wat Waar Waarom Hoe Zakelijk Netwerken Social Media Personal Branding Tips Success Stories Interviews Do s & Don ts Cases Voorbeelden Oefeningen Tests 3 Inhoud

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

P.: Ja, we zitten hier nou zo'n tweeënhalve meter van elkaar. Wat zie je van mij?

P.: Ja, we zitten hier nou zo'n tweeënhalve meter van elkaar. Wat zie je van mij? Tekst uit het Radio interview van Ivonne Bressers Omroep Gelderland, Peter van den Hout, 14 november 2014, 10 13.00 u. P: Peter van den Hout, programmamaker Omroep Gelderland I: Ivonne Bressers, campagneteamlid

Nadere informatie

POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK. Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken

POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK. Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken 1 Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons een anders

Nadere informatie

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F Moet je ergens wachten, scrol dan door twitter, tot je bijdrage hebt gevonden die voor iemand in je netwerk interessant kan zijn. Stuur die door. Neem kwartier en bekijk op linkedin door de lijst met mensen

Nadere informatie

DE L CKER EEN LEUKE ONTDEKKING: MASTURBEREN

DE L CKER EEN LEUKE ONTDEKKING: MASTURBEREN EEN LEUKE ONTDEKKING: MASTURBEREN DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf de eerste klas Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra. Dit lesmateriaal is ontwikkeld door Human en IDFA educatie.

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra. Dit lesmateriaal is ontwikkeld door Human en IDFA educatie. HÉ, MAG IK JE VINGEREN DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf klas 2 Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting bij vakken Maatschappijleer,

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp op school Om met succes je opleiding te kunnen volgen kan het voor jongeren met een psychische beperking belangrijk zijn om over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken.

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Weet wat je kan. Je laten horen

Weet wat je kan. Je laten horen Weet wat je kan Je laten horen Jij bent er ook nog Hoofdstuk 7 gaat over vertellen wat je moeilijk vindt. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Jij bent er ook nog. blz 2 Je laten horen. blz 3 Moeite

Nadere informatie

DE L CKER ZELFVERTROUWEN NA PESTEN

DE L CKER ZELFVERTROUWEN NA PESTEN ZELFVERTROUWEN NA PESTEN DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf de eerste klas Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting bij vakken

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Algemene inleiding. Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas

Algemene inleiding. Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas Thema Overgewicht 1 Algemene inleiding Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas Het lespakket 'Overgewicht' bestaat uit 4 lessen en iedere les duurt ongeveer een uur. Het doel is om

Nadere informatie

Keuzestress of ontspannen kiezen

Keuzestress of ontspannen kiezen Keuzestress of ontspannen kiezen Wat leuk dat je mijn weggever hebt aangevraagd. Ik vertrouw erop dat het je inzicht geeft! Veel plezier met lezen of kijken. Want de ene persoon leest liever en de ander

Nadere informatie

De 10 onmisbare ingrediënten

De 10 onmisbare ingrediënten De 10 onmisbare ingrediënten Ingrediënten om meer te verdienen met video door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl 06-15

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Ik wil je dan graag aanmoedigen. Begin gewoon. Begin opnieuw. Bid bijvoorbeeld deze zin: Ik wil graag bidden.

Ik wil je dan graag aanmoedigen. Begin gewoon. Begin opnieuw. Bid bijvoorbeeld deze zin: Ik wil graag bidden. INLEIDING Stil zijn. Geen woorden. Of een paar woorden. Een enkele zin misschien. Maar vooral: stil zijn, tot rust komen, contact maken met mijn eigen hart en met het hart van God. Als je mij op dit moment

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5. Referentie 6. Maak een afspraak Wat doe jij? De meeste bedrijven beginnen

Nadere informatie

Kinderboekenweekprogramma. Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding

Kinderboekenweekprogramma. Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Kinderboekenweekprogramma Docentenhandleiding Wie Groep ben jij & 6 wie t/m ben ik? 8 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te

Nadere informatie

voor al jou mooie plaatjes Bemind Fotografie uit het hart

voor al jou mooie plaatjes Bemind Fotografie uit het hart Bemind Fotografie uit het hart voor al jou mooie plaatjes Wie is bemind? Bemind; geliefd, geliefkoosd, lief, na aan het hart, naverwant,teergeliefd. In 2012 begon ik voor het eerst te bloggen. Ik was een

Nadere informatie

Geef een. Over rapportgesprekken en eigenaarschap

Geef een. Over rapportgesprekken en eigenaarschap Over rapportgesprekken en eigenaarschap Geef een Het is voor een kind heel fijn om te weten waar het staat, hoe het daar gekomen is, waar het naartoe gaat werken én hoe het daar kan komen. Renée van Eijk

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T MAAK SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T Waarom aanbevelingen? Heb jij al goede aanbevelingen op je website staan? Van die aanbevelingen waar nieuwe bezoekers

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd

Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd georganiseerd door Time Out Huis Gelderland en Netwerk Cultuursensitief werken 13 april 2017 De scholen, politie, wijkteams, jeugdbescherming

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID Beleid is alleen nodig als je iets gaat veranderen. INLEIDING Het beleid van een organisatie bepaalt hoe je moet werken en wat de bestuurders belangrijk vinden. Dat beleid

Nadere informatie

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen Het klinkt als iets onmogelijks Schrij Schrijven met je hogere zelf en je gidsen, klinkt als iets onmogelijks. Misschien ook omdat, hoe zeer je

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

OPVOEDEN & OPGROEIEN

OPVOEDEN & OPGROEIEN Breda Alphen - Chaam Baarle - Nassau BEL GRATIS OPVOEDEN & OPGROEIEN CJG Breda is de vraagbaak voor ouders, opvoeders en kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar in Breda, Alphen Chaam en Baarle Nassau.

Nadere informatie

Hoe maak ik de verhalen die ik vertel rijk en interessant?

Hoe maak ik de verhalen die ik vertel rijk en interessant? Hoe maak ik de verhalen die ik vertel rijk en interessant? 2 Vergeet de officiële feiten, die komen later Vertel iets dat je fijn vindt? Een droom? Wie ben je? Een warme introductie Iets of iemand die

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA OP HET WERK

SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK Je doet deze training waarschijnlijk om te ontdekken of het iets zou kunnen zijn voor jouw werk, oftewel; of het iets is voor jou, je collega s én voor

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

Startles: Beroepen top 3 Thema: Waar ga ik heen?

Startles: Beroepen top 3 Thema: Waar ga ik heen? Startles: Beroepen top 3 Thema: Waar ga ik heen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding In thema 4 Wat is er? heb je gekeken naar beroepsrichtingen die passen bij

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN Bladzijde 5 Waarom dit boekje? Lees de tekst goed. Beantwoord dan de onderstaande vragen. 1 Waar gaat het boekje over?... 2 Door wie kun je op het

Nadere informatie

Begeleiding bij faalangst

Begeleiding bij faalangst Begeleiding bij faalangst Begeleidingsvormen Vanaf schooljaar 2015-2016 geeft de Stichtse Vrije School de cursus Zelfvertrouwen. Deze cursus is gericht op de omgang met stressvolle situaties rondom school

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Staat op haalt een pilsje en neemt zelf een kopje thee Stilte

Staat op haalt een pilsje en neemt zelf een kopje thee Stilte : zij 9 maanden zei hij, 9 maanden, hooguit 1,5 jaar Dat is 12 en 6 18 maanden. 1 keer zo veel ja een keer zo veel Best veel 9 maanden In 9 maanden baar je een kind In 18 2 Dat is wel veel Ja, dat is wel

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

Je naam:... Je klas:... Vraag 1 Ben je wel eens naar een theatervoorstelling geweest? Zo ja, welke voorstelling was dat en wat vond je ervan?

Je naam:... Je klas:... Vraag 1 Ben je wel eens naar een theatervoorstelling geweest? Zo ja, welke voorstelling was dat en wat vond je ervan? Lesmateriaal bij theatervoorstellingen Werkblad voor leerlingen Les: Theater Je gaat binnenkort met je klas kijken naar een theatervoorstelling van theater De Steeg. In deze les leer je meer over wat theater

Nadere informatie

Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen

Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen Hoe divers is ons team? Als we ons team een score zou geven van 1 (niet divers) tot 5 (heel divers), welk cijfer zou ons team krijgen? Wat voor soort(en) diversiteit herkennen we in ons team? Stel we zouden

Nadere informatie

Progressiegerichte coachingsdialoog Gwenda Schlundt Bodien

Progressiegerichte coachingsdialoog Gwenda Schlundt Bodien Progressiegerichte coachingsdialoog Gwenda Schlundt Bodien Welkom. Hoe kunnen we deze tijd wat jou betreft zo goed mogelijk besteden? Ja, eh Ik was blij dat je zo snel kon afspreken Want ik kan wel wat

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

> Ik luister met de bedoeling. > Ik leer jouw taal, zowel. > Ik maak het veilig voor jou, > Ik ga op zoek naar waar de

> Ik luister met de bedoeling. > Ik leer jouw taal, zowel. > Ik maak het veilig voor jou, > Ik ga op zoek naar waar de Bijlagen 56 Bijlage 1 Verschillen tussen een discussie en een bezoek Het is van groot belang dat je het moment leert herkennen dat een gesprek over een bepaald onderwerp niet goed gaat. Als je beiden reactief

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Babels A precommunicatieve werkvormen diverse taalhandelingen A1. Alfa Elleke Radstake

Babels A precommunicatieve werkvormen diverse taalhandelingen A1. Alfa Elleke Radstake Niveau: A1 Alfa+ Onderwerp: Precommunicatieve werkvormen Doel: Cursisten breiden hun woordenschat uit vanuit taalhandelingen. Cursisten leren die taalhandelingen met de juiste routines te hanteren. Vocabulaire:

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Beseffen dat God {...} is

Beseffen dat God {...} is Beseffen dat God {...} is Waarom zouden we straks aandacht besteden aan wie God is? Denk met de groep na over wie God is. Wat kunnen jullie allemaal over Hem vertellen? Ooit er bij stil gestaan dat God

Nadere informatie

Workshops en lezingen

Workshops en lezingen Workshops en lezingen Donderdag 16 maart 2017 van 19:00 tot 21:45 uur Workshop Inhoud Doelgroep Voor Voor wie? 1. Ervaringscircuit Een interactieve workshop waarin je beleeft hoe het is om een te hebben.

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie