College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade. SP Kerkrade. Betreft: Vragen artikel 38 inzake Roda-dossier.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade. SP Kerkrade. Betreft: Vragen artikel 38 inzake Roda-dossier."

Transcriptie

1 Aan: Van: College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade SP Kerkrade Betreft: Vragen artikel 38 inzake Roda-dossier. Datum: Openbaar gedeelte. Vragen Roda en Stadion. Op verzoek van de wethouder hebben wij u 10 dagen voor de commissievergadering van 29 juni 2015 onderstaande vragen doen toekomen. Wij vragen ons steeds meer en vaker af, wat hier het doel van is. Het gaat in dit dossier om consequenties van wellicht tientallen miljoenen voor de gemeente. Reden voor ons om ons terdege te willen voorbereiden. Tijdens de besloten commissievergadering is er een algemeen verhaal gehouden maar zijn onze vragen zijn slechts zeer ten dele beantwoord. Op ons verzoek om de vragen alsnog binnen redelijke termijn te beantwoorden ontvingen we het antwoord van de wethouder, dat deze in de vergadering van het laatst kwartaal van 2015 aan de orde zouden komen. Voor ons wederom een signaal van de gebrekkige werking van het democratisch proces in Kerkrade. Gelet op het belang van deze kwestie en de noodzaak om ons goed te kunnen voorbereiden hebben we deze vragen thans omgezet in art 38 vragen en we verzoeken met klem om alle vragen, ook al zouden in de commissievergadering aan de orde zijn gekomen, volledig te beantwoorden binnen de daarvoor gestelde termijn. Openbaar gedeelte. Proces. Tijdens het zomerreces is een commissievergadering gehouden met drie onderwerpen: 1. Scenario s voor de exploitatie van het stadion 2. De financiële situatie van Roda en het Roda voorstel hoe de schulden ingelopen kunnen worden. 3. Roda Hoe verder (in besloten gedeelte)

2 De SP was net als andere partijen bereid om hierover tijdens de commissievergadering van 29 juni gedachten te wisselen. Wij beschouwen het willens en wetens niet verstrekken van een inzicht in de financiële situatie als ook het niet komen met een voorstel ter delging van de schulden, zonder dat dit vooraf is gemeld en men de commissie toch liet opdraven als opnieuw niets meer en niets minder dan een schoffering door Roda. Gezien het verloop van deze bijeenkomst vragen we ons af wat het urgente karakter van deze vergadering was, waardoor deze in het reces moest worden gehouden. Roda zou immers met een plan komen. Scenario s Er is reeds diverse malen gesproken over de mogelijkheden om exploitatie van het stadion meer sluitend te maken. De SP heeft verzocht om bij deze scenario s ook, net als in Sittard-Geleen de optie uit te werken voor de exploitatie van het stadion zonder Roda. De wethouder heeft toegezegd dit bij de uitwerking van de scenario s mee te nemen. Voor de zomer zouden deze mogelijke scenario s worden voorgelegd, waarna de raad zich hierover zou kunnen beraden. Nu worden we zonder enige vooraankondiging geconfronteerd met een presentatie van Mannac, die volgende week al aan de slag gaan met activiteiten om de exploitatie van het stadion te verbeteren. Overigens week deze presentatie, naar onze mening, nauwelijks af van de globale schets van mogelijkheden voor het stadion die we eerder dit jaar ontvingen. 1. Wanneer levert de wethouder de toegezegde scenario s? 2. Zijn er, in afwachting van de bespreking over de genoemde scenario s al onomkeerbare afspraken gemaakt met Mannac? Zo ja, welke? Waarom is de informatie uit de presentatie niet vooraf op papier verstrekt, zodat de commissieleden zich konden voorbereiden? Uit de mededeling van Mannac begrijpen we dat het een adviesbureau is bestaande uit vijf personen. Mannac vraagt een vergoeding en voor de uitvoering zal Mannac ook aangewezen zijn op andere bedrijven die zij inhuren, die daar ook aan moeten verdienen. 3. Kunt u deze constructie toelichten? Rol wethouder. 4. Klopt het dat de wethouder al heeft toegezegd dat eventuele opbrengsten van de exploitatie activiteiten op 50/50 basis worden gedeeld met Roda, uiteraard nadat de kosten van Mannac er al van af zijn? Zo, ja, gaarne een motivatie van dit besluit en zeer zeker een toelichting op grond waarvan hij een dergelijk ingrijpend besluit met mogelijk zeer grote financiële consequenties voor de komende jaren heeft genomen. 5. Kan de wethouder toelichten waarom Roda op 50/50 zou moeten mededelen in de opbrengsten van het stadion, dat voor 87% eigendom van de gemeente is?

3 6. Kan de wethouder motiveren waarom Roda wel zou mogen profiteren van de opbrengsten van het stadion en andere bedrijven, bijvoorbeeld in het stadion zoals Albert Heijn niet? Het moge duidelijk zijn dat wij er geen voorstander van zijn dat Albert Heijn meedeelt, maar we begrijpen ook niet waarom dat dit met Roda dan wel het geval zou moeten zijn. 7. Als Roda meedeelt in de opbrengsten is dit dan geen ongeoorloofde steun? 8. Mochten de exploitatie activiteiten van het stadion verliesgevend zijn, dan betaalt Roda ook 50%, naar zeggen van de wethouder. Hoe kan Roda bij verlies betalen, als de huidige schuld niet eens kan worden afgelost? 9. Betaalt Mannac dan ook mee? 10. Heeft de wethouder voor de commissievergadering contact gehad met Roda? Zo ja, was hij vooraf op de hoogte dat Roda in strijd met de afspraken geen enkel inzicht in de financiële toestand heeft gegeven en ook niet met een voorstal voor delging van de schulden zou komen? Zo ja, waarom heeft hij dan toch de commissie laten opdraven? Zo nee, waarom niet en waarom heeft hij tijdens de vergadering niet ingegrepen toen bleek dat Roda op geen enkele wijze de afspraken wilde nakomen? Rol Roda. In het begin van het jaar gaf Roda aan dat men de huur niet kon betalen. Roda vroeg uitstel met de uitdrukkelijke afspraak dat er in Juni een concreet voorstel zou worden gedaan over de betaling van de huur en het inlopen van de achterstanden. De commissie was bereid om te hierover in de vakantie te praten. Tijdens de vergadering bleek dat de Directeur van Roda geen enkel inzicht wilde geven in de werkelijke financiële toestand van Roda, zelfs geen begin van een plan had om de opgelopen schulden aan te pakken, en na doorvragen van de commissie bleek ook, dat hij geen enkel idee had hoe de huur in de toekomst moest worden betaald. Het niet geven van inlichtingen over de financiële situatie was willens en wetens niet willen verstrekken van de toegezegde informatie omdat de dag er voor, de begroting wel naar de KNVB was gegaan. Alle financiële gegevens zijn dus wel voorhanden, maar hij wilde deze niet verstrekken. Zijn argument om deze gegevens niet te verstrekken was, dat deze nog niet waren gecontroleerd. Dat argument was echter geen enkel beletsel om de begroting wel naar de KNVB te sturen. Kennelijk neemt men die instantie serieuzer dan de Gemeente Kerkrade. Daar dhr Meyer namens de Raad van Commissarissen eveneens bij de Roda delegatie behoort en hij in de vergadering de Directeur niet corrigeerde, moeten we aannemen dat het willens en wetens niet verstrekken van informatie het formele Roda standpunt was. 11. Klopt het dat Roda sinds 2010 geen goedgekeurde jaarrekening kan overleggen? Zo ja, wat is daarvan reden en wat wordt er gedaan om de jaarrekeningen alsnog goedgekeurd te krijgen? 12. Bent u het met ons eens dat er geen enkel zicht op de financiële situatie van Roda is, nu de goedgekeurde jaarrekeningen ontbreken?

4 13. Bent u het met ons eens dat, nu de goedgekeurde jaarrekeningen ontbreken, de problemen bij Roda wellicht erg veel groter zijn dan we nu slecht kunnen gissen? 14. Wat levert de directe verkoop van het PLS(in combinatie met de BVO) naar schatting op?m.a.w. Hoeveel gemeenschapsgeld kost dit gezien de uitstaande vorderingen en de boekhoudkundige waarde van de PLS aandelen? 15. Is het weerstandsvermogen van de gemeente Kerkrade sterk genoeg om een onverhoopte tegenvaller betreffende de directe verkoop van het PLS op te vangen? Graag een toelichting of en hoe. 16. Acht het college de mogelijkheid aanwezig dat Roda alsnog met een voorstel komt voor het inlopen van de schulden? 17. Heeft u enig zicht of er nog andere lijken uit de kast kunnen vallen bij Roda nu de goedgekeurde jaarrekeningen ontbreken? Zo ja, waaruit bestaan die? Zo nee, waarop baseert u dan uw beslissingen als de jaarrekeningen ontbreken? 18. Het willens en wetens niet verstrekken van informatie, ook niet die informatie die men wel naar de KNBV heeft gezonden, zien wij als de zoveelste schoffering van Roda aan het adres van de gemeente. Is er van de zijde van College nog enig vertrouwen in deze directeur van Roda en in deze Raad van commissarissen van Roda? Ziet u op deze basis nog mogelijkheden tot samenwerking met Roda? Zo Nee, hoe denkt u de samenwerking met Roda te beëindigen? Zo ja, wat moet er dan nog gebeuren, voordat u wel tot de conclusie komt dat op deze basis geen zaken kunnen worden gedaan? Financiën Roda. De goedgekeurde jaarrekeningen ontbreken kennelijk al vanaf De Directie en Raad van Commissarissen verstrekken geen feitelijk inzicht in de financiële situatie. We hebben weliswaar een summiere presentatie gekregen van de financiële situatie anno nu, maar we willen graag een volledig overzicht op papier. Dit hebben we ook al in de commissievergadering aangegeven. Uit de publicaties in de media blijkt dat Roda het seizoen 2013/2014 met een verlies van 2,3 miljoen zou hebben afgesloten. Verder kwamen we in de media tegen dat in januari 2015 het verlies over het seizoen 2014/2015 werd ingeschat op 6,6 miljoen (ipv het begrootte tekort van 1 miljoen. Daarna is nog de trainer Trost ontslagen en heeft de voormalige directeur en wellicht anderen, een schadeclaim ingediend. Op grond van het bovenstaande en er van uitgaande dat Roda vooraf al tekorten had, schatten wij de begrotingstekorten van de laatste drie jaar (seizoenen) in op meer dan 10 miljoen. Mochten wij ons vergissen, dan horen we dat graag. Bij dit bedrag van de tekorten, moeten dan nog de schulden worden opgeteld die Roda heeft bij de gemeente (lening 8 miljoen en achterstanden) en anderen. Daarin is dan nog niet inbegrepen, dat de financiële lasten van het stadion 1,1

5 miljoen per jaar bedragen en dat Roda volgens de huidige afspraken per jaar ,- huur zou moeten betalen., waardoor de burgers van Kerkrade, dus niet van Parkstad, momenteel al ,- per jaar aan Roda moeten bijbetalen. Bij een verdere huurverlaging naar ,- zoals het CDA voorstelt zouden de burgers van Kerkrade zelfs ,- jaar in jaar uit moeten bijleggen. 19. Kunt u onze inschatting volgen, waarvan wij denken dat dit een prudente inschatting is, dat de schulden naar ons inzicht momenteel richting de 20 miljoen tenderen of wellicht zelfs hoger zijn? 20. Heeft u een betere inschatting? Zo ja, hoe ziet die er uit? 21. Denkt u dat er op grond van deze inschatting nog financiële mogelijkheden voor een verdere samenwerking zijn? 22. Bent u van mening dat er mogelijkheden zijn om de verdere verplichtingen aan Roda op welke manier dan ook nog uit breiden? Zo ja, gaarne een toelichting. Financiën gemeente. De gemeente Kerkrade heeft de laatste jaren erg veel geld besteed. In het licht van de teleurstellende gang van zaken in de commissievergadering, waarin Roda laat weten op geen enkele wijze aan haar verplichtingen te kunnen voldoen, komt de situatie steeds dichterbij waarin de gemeente Kerkrade de door haar afgegeven garanties zal moeten inlossen. Wij maken ons steeds meer zorgen over de consequenties voor de gemeente. Het lijkt er op, dat Roda achterover leunt, in elk geval weinig prioriteit geeft aan het aflossen van de lasten en vervolgens zegt: Kerkrade, jullie hebben een probleem. Dit gedrag is in het verleden regelmatig vertoond en we zien geen enkele reden waarom Roda Kerkrade niet opnieuw elk jaar met de rug tegen de muur zal zetten, waardoor de schulden steeds verder oplopen. 23. Mocht Roda, laten we een willekeurige datum noemen op 1 augustus failliet gaan, hetgeen uiteraard niet te hopen is, wat zijn dan de consequenties voor de gemeente Kerkrade? Graag ook de financiële consequenties vermelden. 24. Zijn deze financiële consequenties door Kerkrade nog op te hoesten, of zakt Kerkrade daarmee ook door haar laatste reserves en is Kerkrade daarmee ook technisch failliet? 25. Wat zijn de nog niet gealloceerde reserves van de gemeente Kerkrade? 26. Mocht Kerkrade door zijn financiële reserves zakken, wat zijn de consequenties? Worden we artikel 12 gemeente? Moeten dan de lasten voor de burgers nog verder worden verhoogd? 27. Bent u met ons van mening dat de gemeente Kerkrade met betrekking tot Roda al veel te hoge financiële risico s op zich heeft genomen? 28. Bent u van mening, gelet op de positie van Roda en de beperkte reserves van de gemeente, dat er nog mogelijkheden zijn voor verdere uitbreiding van de financiële verplichtingen? Mannac.

6 29. Klopt het dat de directeur van het stadion toegezegd heeft om de kosten van Mannac voor een groot bedrag voor te schieten? Zo Ja, gaarne een motivatie daarvan. 30. Heeft Stadion B.V. nog voldoende financiële middelen, nu Roda telkens weer in gebreke blijft met betalen van de huur? Zo nee, hoeveel bedraagt het tekort momenteel en wie financiert dit tekort momenteel? 31. Heeft de Stadion BV voldoende financiële middelen om de kosten van Mannac voor te financieren? 32. Wie draagt de kosten dan deze voor financiering? 33. Als activiteiten verlieslijdend zijn, krijgt Mannac dan toch een kostenvergoeding? Stadion BV We constateren, dat Roda zeer forse achterstanden heeft. De stadion B.V. (eigenaar is gemeente) moet toch aan haar verplichtingen voldoen, omdat anderen zeker niet zoveel geduld hebben met achterstanden dan de gemeente in dit dossier. Stadion BV zal dus tekorten hebben. 34. Graag inzicht in de financiële situatie van de Stadion BV. (Bezittingen en schulden) en een exploitatieoverzicht (opbrengsten en verliezen). 35. Indien er inderdaad tekorten zijn bij de stadion BV wie staat hiervoor garant? 36. Wie financiert deze tekorten en welke kosten zijn hiermee gemoeid. Klopt het dat de gemeente deze kosten draagt? 37. Uit de media vernamen we dat het stadion niet voldoende veilig is op het punt communicatie met name voor de hulpdiensten kan dit grote problemen opleveren, zeker bij risicowedstrijden. Het stadion moet worden aangepast. Wat kost deze aanpassing en wie betaald deze? Shirtsponsor. 38. Shirtsponsor. We vernamen dat Solland de nieuwe shirtsponsor van Roda is. Ook vernamen uit een publicatie dat er een bedrijf met de naam Solland, in de maand Juni in financiele problemen zat. Kunt u aangeven of dit hetzelfde bedrijf betreft? Verkoop transferrechten. 39. Uit de media vernamen we dat ert plannen waren om de transferrechten op de spelers te verkopen. Kunt u ons laten weten of dit inmiddels is gebeurd? 40. Zo ja, klopt onze conclusie, dat Roda veel schulden heeft, maar erg weinig aan de bezittingen kant (geen spelersrechten, geen stadion)?

7 Opnieuw uitstel betaling huur vanaf 1 juli In de krant liet de wethouder weten dat in de besloten commissievergadering besloten zou zijn om Roda van 1 juli 2015 opnieuw uitstel van betaling van het volledige huurbedrag te verlenen. Roda zal kennelijk vooralsnog ,- huur per maand betalen in plaats van de verschuldigde ,- per jaar. Dit brengt ons in een zeer lastig parket. Commissieleden mogen immers geen mededelingen doen uit een besloten vergadering. Daarom formuleren we onze vraag als volgt. 41. Klopt het dat er een Raadsbesluit ligt waarin Roda tot 1 juli 2015 uitstel van betaling van de huur heeft gekregen onder voorwaarde dat Roda in Juni zou komen met een plan hoe de achterstanden worden ingelopen? Indien er een raadsbesluit ligt om uitstel te verlenen tot 1 juli, dan kan er in een (besloten) commissievergadering toch niet worden besloten om deze termijn te verlengen, zo dit al besloten zou zijn? 42. Mocht dit, naar onze mening onterecht, al besloten zijn, zijn er dan afspraken gemaakt over de duur hiervan en wie de kosten van dit uitstel draagt? Het niet betalen van de huur vanaf 1 juli t/m de volgende vergadering in het laatste kwartaal zorgt alleen maar voor meer financiële problemen in de gemeente. 43. Wordt het door Roda verschuldigde bedrag van 250,- per dag dat er sprake is huurachterstand vanaf 1 juli 2015 nu wel ingevorderd? Vanaf 1 januari tot 1 juli is dit uit coulance achterwege gelaten. Tenslotte: Wij zien enerzijds dat Roda alleen al dit jaar, op 1 juli, achterstanden bij de gemeente had van meer dan 1 miljoen euro. Roda zegt geen enkel zicht te hebben hoe dit kan worden opgelost. Bij tekorten wordt de gemeente Kerkrade door Roda steeds weer met de rug tegen de muur gezet (betalen anders gaan we failliet). Om die reden hebben diverse partijen, voor het laatst in januari 2015, nu al voor de zoveelste keer gezegd dat dit echt de laatste keer is. Daarnaast zien we dat Roda telkens weer nieuwe spelers koopt en zelfs nu nog op zoek is naar een spits. Er is dus kennelijk wel geld, maar men maakt bij Roda andere afwegingen dan de achterstanden in te lopen. De schulden lopen steeds verder op. Roda probeert, begrijpelijk, zijn kosten zoveel mogelijk te beperken en legt regelmatig de rekening neer bij de gemeente. Er is bij Roda kennelijk geen besef dat elke euro, die Roda niet betaald opgehoest moet worden de burgers van Kerkade, een van de vijf gemeenten met het laagste inkomen per hoofd van de bevolking. Onze inwoners hebben het moeilijk genoeg om het hoofd boven water te houden. zonder de rekeningen van Roda. En de gemeente zal in nabije flink

8 moeten snijden in de (sociale) voorzieningen. Daar passen geen uitgaven voor Roda bij. We zien dat Roda sinds, pakweg 2009, steeds meer in de financiële problemen komt. Dat is een gevolg van het bij die club gevoerde financiële beleid. Mocht het fout gaan met Roda, dan is dit door het managent van deze club gevoerde financiële beleid en niet door het feit dat de gemeente er niet nog meer geld van de burgers in wil pompen. De SP draagt Roda een warm hart toe, maar we nemen onze verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger. Wij laten onze inwoners niet opdraaien voor de tekorten bij Roda. We zien liever dat de club sportief een flinke stap terug moet doen, dan de club helemaal ten onder gaat aan het gevoerde financiële beleid. Daarbij willen we er nogmaals op wijzen dat het geven van de schriftelijke informatie, zoals door de fractie van SP Kerkrade is gevraagd, noodzakelijk is voor het maken van een verantwoord besluit in dit complexe dossier. Met vriendelijke groet, Marianne Laumann, fractievoorzitter SP Kerkrade M. Laumann Kaardebol HV Kerkrade

9

10

11

12

13

14

15

Leden van de Rekenkamercommissie Kerkrade.

Leden van de Rekenkamercommissie Kerkrade. Aan: Van: CC: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade SP Kerkrade Kaardebol 26 6467HV Kerkrade Leden van de Rekenkamercommissie Kerkrade. Betreft: Vragen artikel 38 inzake Roda.

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade. SP Kerkrade Kaardebol HV Kerkrade

College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade. SP Kerkrade Kaardebol HV Kerkrade Aan: Van: Betreft: Antwoord: Datum: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade SP Kerkrade Kaardebol 26 6467HV Kerkrade Vragen artikel 38 n.a.v. publicatie over Roda Schriftelijk

Nadere informatie

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade.

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade. Onderwerp: financiële kaders Centrumplan Bijdrage aan het debat van SP Fractievoorzitter Marianne Laumann in eerste termijn. Kerkrade-centrum staat aan de vooravond van de grootste herstructurering in

Nadere informatie

CDA Kerkrade fractiesecretariaat: Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade

CDA Kerkrade  fractiesecretariaat: Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade CDA Kerkrade www.cdakerkrade.nl fractiesecretariaat: jja.bellen@home.nl Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Kerkrade, 19 juni 2014 Betreft: Art. 38 vragen m.b.t.

Nadere informatie

Betreft: Vragen artikel 38 Cie. Algemene Zaken en Middelen(CIE AZM) 12-06-2014 Geldlening gemeente aan stadion i.v.m. aanleg kunstgrasveld

Betreft: Vragen artikel 38 Cie. Algemene Zaken en Middelen(CIE AZM) 12-06-2014 Geldlening gemeente aan stadion i.v.m. aanleg kunstgrasveld Aan: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Van: SP Kerkrade Betreft: Vragen artikel 38 Cie. Algemene Zaken en Middelen(CIE AZM) 12-06-2014 Geldlening gemeente aan stadion

Nadere informatie

Voorzitter, geachte collega raadsleden en leden van het college, beste bezoekers hier in de zaal en kijkers thuis:

Voorzitter, geachte collega raadsleden en leden van het college, beste bezoekers hier in de zaal en kijkers thuis: Algemene beschouwingen 2018 Voorzitter, geachte collega raadsleden en leden van het college, beste bezoekers hier in de zaal en kijkers thuis: Graag wil ik beginnen met het schetsen van ons toekomstperspectief

Nadere informatie

Datum: 31 juli 2015 Betreft: Artikel 38 vragen RvO inzake raadsinformatiebrief Respijthuis Parkstad

Datum: 31 juli 2015 Betreft: Artikel 38 vragen RvO inzake raadsinformatiebrief Respijthuis Parkstad CDA Kerkrade www.cdakerkrade.nl fractiesecretariaat: jja.bellen@home.nl Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Datum: 31 juli 2015 Betreft: Artikel 38 vragen RvO inzake

Nadere informatie

de naamloze vennootschap ING Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

de naamloze vennootschap ING Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-384 d.d. 23 oktober 2014 (mr. C.E. du Perron, voorzitter, mr. J.W.M. Lenting en mr. E.M. Dil-Stork, leden en mr. E.C. Aarts, secretaris)

Nadere informatie

Onderwerp: Overweging lening Museum Kranenburgh. Aan de raad,

Onderwerp: Overweging lening Museum Kranenburgh. Aan de raad, Agendapunt :.. Voorstelnummer :.. Raadsvergadering : 11 november 2010 Naam opsteller : Astrid van Mierlo Informatie op te vragen bij : Astrid van Mierlo Portefeuillehouders : Hetty Hafkamp Onderwerp: Overweging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maatschap Soestdijk

Nieuwsbrief Maatschap Soestdijk Nieuwsbrief Maatschap Soestdijk Januari 2013 VERZOEK OM BIJSTORTING LEES DIT ZORGVULDIG Inleiding Het is ons gebleken dat niet alle maten onze nieuwsbrief van november 2012 hebben ontvangen. Deze gaat

Nadere informatie

Datum collegevergadering: 31 juli 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober 2018

Datum collegevergadering: 31 juli 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober 2018 *ZEB029F61C2* Zaak en documentnummer : Z/18/075684/DV.18-49 Commissievoorstel Datum collegevergadering: 31 juli 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober 2018 Portefeuillehouder : Burgemeester L. Klaassen

Nadere informatie

Fractie SP Kerkrade mevrouw M. Lauman Kaardebol HV KERKRADE. Ons kenmerk Datum ib'o^-^ \ HUOOl5ÔCį(į

Fractie SP Kerkrade mevrouw M. Lauman Kaardebol HV KERKRADE. Ons kenmerk Datum ib'o^-^ \ HUOOl5ÔCį(į ARCHIEF Sector Stedelijke Ontwikkeling 8t Beheer Bezoekadres: Markt 33 Ambtenaar B. Jacobs-van Dongen Fractie SP mevrouw M. Lauman Kaardebol 26 6467 HV KERKRADE Telefoonnummer 14 045 Telefax 045-5676395

Nadere informatie

Betreft: Vragen artikel 38 inzake huishoudelijke zorg in Kerkrade

Betreft: Vragen artikel 38 inzake huishoudelijke zorg in Kerkrade Aan: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Van: SP Kerkrade Betreft: Vragen artikel 38 inzake huishoudelijke zorg in Kerkrade Wethouder: Jongen Beantwoording: schriftelijk

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-358 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris) Klacht ontvangen op : 8 juli 2015 Ingediend door : Consument 1 en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Verstrekking werkkapitaal aan Kredietbank Nederland

RAADSVOORSTEL. TITEL Verstrekking werkkapitaal aan Kredietbank Nederland RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4355488 Aan : Gemeenteraad Datum : 11 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder C.J.M. van Eijk Agendapunt : B&W-vergadering : De Ronde : Agenda

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Korte-termijnoplossing Hofke van Marijke Registratienummer: 00518414 Op voorstel B&W d.d.: 29-04-2014 Datum vergadering: 06-05-2014 Portefeuillehouder: J.P. Ragetlie

Nadere informatie

Buitengewone Algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) Essent NV d.d. 28 september 2009. Besluitenlijst d.d. d.d. adj.secr. gem.secr.

Buitengewone Algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) Essent NV d.d. 28 september 2009. Besluitenlijst d.d. d.d. adj.secr. gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team BV_PC Buitengewone Algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) Essent NV d.d. 28 september 2009 1- Notagegevens Notanummer 231818 Datum

Nadere informatie

De SP fractie heeft de volgende art. 38 vragen m.b.t. de HHT gelden (huishoudelijke hulp toelage).

De SP fractie heeft de volgende art. 38 vragen m.b.t. de HHT gelden (huishoudelijke hulp toelage). Aan: Van: Betreft: Antwoord: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade SP Kerkrade Kaardebol 26 6467HV Kerkrade Vragen artikel 38 inzake HHT gelden Schriftelijk Datum: 23-03-2017

Nadere informatie

F~~.-~.:.. : -~..- :...""'_".,

F~~.-~.:.. : -~..- :...'_., F~~.-~.:.. : -~..- :.......""'_"., ~ I; 'RAADSVERGADERING ;x 11) J d.d. 2 5 APR. 2013 Gemeente Berg ~sztf9,?m- 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111II --:::::=-- ~ L 0

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgesteld raadsbesluit. Datum commissievergadering 2 juli 2018

Raadsvoorstel. Voorgesteld raadsbesluit. Datum commissievergadering 2 juli 2018 Raadsvoorstel Voorgesteld raadsbesluit De raad besluit: - Akkoord te gaan met het op voorhand afgeven van een collegegarantiebesluit door ons College aan de BNG Bank waarin zij akkoord gaat voor 100% onvoorwaardelijke

Nadere informatie

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Zaaknummer 00474132 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Collegevoorstel Feitelijke informatie In de brief van 6 mei 2016 stelt raadslid de heer

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

2.1. In een brief van [bank] (hierna: bank) aan u en [partner melder] van 27 september 2010 staat, voor zover hier van belang, het volgende:

2.1. In een brief van [bank] (hierna: bank) aan u en [partner melder] van 27 september 2010 staat, voor zover hier van belang, het volgende: [melder] Per email: [e-mailadres melder] Datum 3 augustus 2017 Tuchtcommissie Banken Postbus 15775 1001 NG Amsterdam Betreft Beslissing op herzieningsverzoek inzake [beëdigde] T +31 (0)23 751 52 10 secretariaat@secretariaattcb.nl

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 maart 2000 Rapportnummer: 2000/095

Rapport. Datum: 15 maart 2000 Rapportnummer: 2000/095 Rapport Datum: 15 maart 2000 Rapportnummer: 2000/095 2 Klacht Op 10 november 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift ingediend door H. Inc. te Gameren, met een klacht over een gedraging

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 12 Datum: 15 april 2015

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 12 Datum: 15 april 2015 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 12 Datum: 15 april 2015 In dit verslag worden de werkzaamheden en de stand van de boedel beschreven over de afgelopen periode. De curator baseert zich op aangetroffen gegevens

Nadere informatie

2016D Inbreng verslag van een schriftelijk overleg

2016D Inbreng verslag van een schriftelijk overleg 2016D42120 Inbreng verslag van een schriftelijk overleg De vaste commissie voor Veiligheid en Justitie heeft een aantal vragen en opmerkingen voorgelegd aan de Minister van Veiligheid en Justitie over

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassing verordening individueel maatschappelijke ondersteuning Gemeente Bergen

Onderwerp: Aanpassing verordening individueel maatschappelijke ondersteuning Gemeente Bergen Agendapunt : 08 Voorstelnummer : 05-036 Raadsvergadering : 15 mei 2012 Naam opsteller : Beleidsmedewerker Welzijn Informatie op te vragen bij : 170 Portefeuillehouders : Onderwerp: Aanpassing verordening

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340

Rapport. Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340 Rapport Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het UWV, kantoor Groningen, tot het moment dat hij laatstelijk contact had met de Nationale ombudsman (2 september

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0148 Rv. nr.: 09.0148 B&W-besluit d.d.: 1-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1353 Naam programma +onderdeel: Programma 8, Cultuur, sport en recreatie, beleidsterrein cultureel erfgoed Onderwerp:

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning gemeente Kerkrade

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning gemeente Kerkrade Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning gemeente Kerkrade De raad van de gemeente Kerkrade gelet op artikel 33, derde lid, van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de volgende verordening:

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over Huurcommissie te Den Haag. Datum: 14 september Rapportnummer: 2012/146

Rapport. Rapport over een klacht over Huurcommissie te Den Haag. Datum: 14 september Rapportnummer: 2012/146 Rapport Rapport over een klacht over Huurcommissie te Den Haag. Datum: 14 september 2012 Rapportnummer: 2012/146 2 Klacht Verzoekster, een BV, klaagt erover dat de Huurcommissie te Den Haag haar verzoek

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Koepel Zeeburg

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Koepel Zeeburg AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 123613 Sector: Grondgebied Team : Sport, Economische Zaken & Recreatie Onderwerp: Koepel Zeeburg Besluit: 1. in te stemmen om: - de huidige erfpachtovereenkomst voor

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT . 'irt: RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Reg istratien um mer raad 1 204468 Datum: 3 juni 2015 Afdeling / Team Raadsgriffie / Portefeuillehouder: Roald Helm Behandeld door: B.W. Gerdingh Ondenverp: Advies

Nadere informatie

Collegevoorstel 151/2003. Registratienummer 3.51605. Opgesteld door, telefoonnummer Guus Cornelissen, 9753. Programma Mobiliteit

Collegevoorstel 151/2003. Registratienummer 3.51605. Opgesteld door, telefoonnummer Guus Cornelissen, 9753. Programma Mobiliteit Collegevoorstel 151/2003 Registratienummer 3.51605 Opgesteld door, telefoonnummer Guus Cornelissen, 9753 Programma Mobiliteit Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Onderwerp van het voorstel behandeling motie

Nadere informatie

Vragen artikel 38 inzake vervolgvragen standbeeld Kerkrade

Vragen artikel 38 inzake vervolgvragen standbeeld Kerkrade Aan: Van: Betreft: Antwoord: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade SP Kerkrade Kaardebol 26 6467HV Kerkrade Vragen artikel 38 inzake vervolgvragen standbeeld Kerkrade Schriftelijk

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de gemeente Steenbergen heeft nagelaten verzoekster tijdig op de hoogte te brengen van een wijziging van het bestemmingsplan, waardoor verzoekster onnodig

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 november 2007 Rapportnummer: 2007/257

Rapport. Datum: 15 november 2007 Rapportnummer: 2007/257 Rapport Datum: 15 november 2007 Rapportnummer: 2007/257 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat de Belastingdienst/Rivierenland/kantoor Gorinchem bij zijn beschikking van 7 juli 2005 geen ambtshalve vermindering

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente Raadsvoorstel Besluitvormend Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden aan: de raad van de gemeente zaaknummer: Z-17-018336 datum voorstel: 9 augustus 2017 datum collegevergadering: 29 augustus 2017

Nadere informatie

Voorstel voor burgemeester en wethouders

Voorstel voor burgemeester en wethouders Voorstel voor burgemeester en wethouders Datum 18 juni 2013 Onderwerp Beleidsregels Integrale schuldhulpverlening Voorgesteld Besluit 1. De voorliggende beleidsregels vaststellen 2. De directeur van de

Nadere informatie

\G \ E \M \ E \ E \ N \ T \ E»i\^\&\n\ \ B \ O \ E \ R

\G \ E \M \ E \ E \ N \ T \ E»i\^\&\n\ \ B \ O \ E \ R \G \ E \M \ E \ E \ N \ T \ E»i\^\&\N\ \ B \ O \ E \ R Afdeling Unit Aan de Minister van Financiën en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Directie Bestuur, Democratie en Financiën

Nadere informatie

NU in. Raadsvoorstel. Voorstel tot het vaststellen van het gemeentelijk borgstellingen- en geldleningsbeleid.

NU in. Raadsvoorstel. Voorstel tot het vaststellen van het gemeentelijk borgstellingen- en geldleningsbeleid. NU in Raadsvoorstel gemeente Reg. nr Ag. nr Datum Boxtel 96100086 6 28-03-96 Onderwerp Voorstel tot het vaststellen van het gemeentelijk borgstellingen- en geldleningsbeleid. Inhoud Zowel de oude gemeente

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade Postbus 600 6460 AP Kerkrade Betreft: art. 38 RvO vragen inzake het functioneren van Welzorg Kerkrade, 11 januari 2017 Geacht College,

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties.

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties. Verheijen, Peter OCSW S2 RAD: RAD150325 woensdag 25 maart 2015 BW: BW150224 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 25 maart 2015 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Advies. Glasvezelaansluiting in Waalre, goed geregeld?

Advies. Glasvezelaansluiting in Waalre, goed geregeld? Advies Glasvezelaansluiting in Waalre, goed geregeld? Werkgroep Glasvezel Seniorenraad Waalre 1-5-2014 Inhoud Inhoud... 2 Onderzoek Seniorenraad Waalre... 2 Relatie van de Gemeente met KT-Waalre... 3 Huidige

Nadere informatie

: Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V., gevestigd te Rotterdam, verder te noemen Verzekeraar

: Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V., gevestigd te Rotterdam, verder te noemen Verzekeraar Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-534 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mw. mr. P. van Haastrecht-van Kuilenburg, secretaris) Klacht ontvangen op : 28 februari 2017 Ingediend

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 november 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 november 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procesverloop. De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

Samenvatting. 1. Procesverloop. De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-387 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. dr. drs. H.M.B. Brouwer, secretaris) Klacht ontvangen op : 5 oktober 2017 Ingediend door

Nadere informatie

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022, Bestuur en Middelen / 1042 Portefeuillehouder J. van der Meer, B. Jeene

Nadere informatie

Besluitenlijst. Omnummer: 22

Besluitenlijst. Omnummer: 22 Besluitenlijst van de besluitronde van de Politieke Avond van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 22 september 2010 om 20.00 uur in het stadhuis. Afwezig: N. Vergunst Omnummer: 22 1. Opening en

Nadere informatie

voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Omnibuzz

voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Omnibuzz T.a.v. het College van B&W Geleen, 6 januari 2016 Ons kenmerk: Betreft: PV/LB/2016-001 voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Omnibuzz Geacht college, Vanaf 2013 werken 32 Limburgse gemeenten 1

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.16/16/397 NL:TZ:0000008309:F002 12-07-2016 mr. W. Ploeg mr. D.M. Staal Algemeen Gegevens onderneming Krijn Kroeze Beheer B.V. Activiteiten

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over het Functioneel Parket te Den Haag. Datum: 4 juni Rapportnummer: 2012/092

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over het Functioneel Parket te Den Haag. Datum: 4 juni Rapportnummer: 2012/092 Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over het Functioneel Parket te Den Haag. Datum: 4 juni 2012 Rapportnummer: 2012/092 2 Feiten Verzoeker was directeur van een stichting. Op 21 mei 2010 heeft

Nadere informatie

1.2. Verweerster in beroep (hierna: de Bank) heeft op 20 januari 2015 een verweerschrift ingediend.

1.2. Verweerster in beroep (hierna: de Bank) heeft op 20 januari 2015 een verweerschrift ingediend. Uitspraak Commissie van Beroep 2016-004 d.d. 2 februari 2016 (mr. W.J.J. Los, voorzitter, mr. A. Bus, drs. P.H.M. Kuijs AAG, mr. A. Smeeing-van Hees en mr. R.J.F. Thiessen, leden, en mr. G.A. van de Watering,

Nadere informatie

het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo

het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo Aan: Namens: Onderwerp: Wmo adviesraad het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo Geachte Leden van de Wmo Adviesraad, De

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 7A Fw.) Betreft Verslagnummer Datum verslag 11-01-019 Insolventienummer F.16/18/75 Toezichtzaaknummer NL:TZ:00000866:F001 Datum uitspraak 0-0-018 R-C

Nadere informatie

Erven, belasting en rente. Rapport over een klacht over de voorlichting van de Belastingdienst.

Erven, belasting en rente. Rapport over een klacht over de voorlichting van de Belastingdienst. Erven, belasting en rente Rapport over een klacht over de voorlichting van de Belastingdienst. Oordeel De Nationale ombudsman vindt de klacht over de Belastingdienst gegrond. Datum: 19 maart 2015 Rapportnummer:

Nadere informatie

Door deze komen wij terug op de Viva! dossiers die bij ons in behandeling zijn, waaronder uw dossier.

Door deze komen wij terug op de Viva! dossiers die bij ons in behandeling zijn, waaronder uw dossier. Datum Onderwerp advies Ons kenmerk Uw kenmerk Behandeld door Geachte -------------------------, Door deze komen wij terug op de Viva! dossiers die bij ons in behandeling zijn, waaronder uw dossier. De

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Kredietverstrekking aanpassingen en overname Stadion HFC Haarlem Reg.nummer: STZ/JOS 2009/182113

Raadsstuk. Onderwerp: Kredietverstrekking aanpassingen en overname Stadion HFC Haarlem Reg.nummer: STZ/JOS 2009/182113 Raadsstuk Onderwerp: Kredietverstrekking aanpassingen en overname Stadion HFC Haarlem Reg.nummer: STZ/JOS 2009/182113 1. Inleiding In de periode vanaf november vorig jaar tot maart jl. hebben wij uw raad

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 8 Datum: 14 februari 2014

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 8 Datum: 14 februari 2014 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 8 Datum: 14 februari 2014 In dit verslag worden de werkzaamheden en de stand van de boedel beschreven over de afgelopen periode. De curator baseert zich op aangetroffen gegevens

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 11 ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 11 ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING Arts, Marian RB S1 RAD: RAD140325 2014-03-25T00:00:00+01:00 BW: BW140211 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 25 maart 2014 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.10/17/324 NL:TZ:0000014438:F001 04-07-2017 mr. M.W. Huijzer mr. de Winkel Algemeen Gegevens onderneming Sportdotcom B.V. Vrijheer

Nadere informatie

Tweede kwartaalverslag Webcall Services B.V. Datum: 29 juni 2009. Webcall Services B.V., statutair gevestigd te Grave, Hardwareweg 4.

Tweede kwartaalverslag Webcall Services B.V. Datum: 29 juni 2009. Webcall Services B.V., statutair gevestigd te Grave, Hardwareweg 4. Tweede kwartaalverslag Webcall Services B.V. Datum: 29 juni 2009 Gegevens Webcall Services B.V., statutair gevestigd te Grave, kantoorhoudende te (3821 BM) Amersfoort aan de Hardwareweg 4. Faillissementsno.

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-411 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, prof. mr. M.L. Hendrikse en mr. A.M.T. Wigger, leden en mr. L.T.A. van Eck, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 8 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 8 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Arts, Marian RB S1 RAD: RAD151103 dinsdag 3 november 2015 BW: BW150922 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 3 november 2015 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 7 (eindverslag) Datum: 21 mei 2014

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 7 (eindverslag) Datum: 21 mei 2014 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 7 (eindverslag) Datum: 21 mei 2014 In dit verslag worden de werkzaamheden en de stand van de boedel beschreven over de afgelopen periode.de curator baseert zich op aangetroffen

Nadere informatie

Op 12 februari 2018 stelde P.J. Verveen (fractie Verveen) ons schríftelijke vragen over Invloed krediet Goldman Sachs op positie gemeente Rotterdam.

Op 12 februari 2018 stelde P.J. Verveen (fractie Verveen) ons schríftelijke vragen over Invloed krediet Goldman Sachs op positie gemeente Rotterdam. Rotterdam, 6 maart 2018. 18bb2129 Onderwerp: Beantwoording van de schríftelijke vragen van het raadslid P.J. Verveen (fractie Verveen) over Invloed krediet Goldman Sachs op positie gemeente Rotterdam.

Nadere informatie

Betreft: Artikel 38 vragen RvO inzake aankoop Café d'r Maat / Focus door de gemeente Kerkrade

Betreft: Artikel 38 vragen RvO inzake aankoop Café d'r Maat / Focus door de gemeente Kerkrade Aan : Het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 600, 6460 AP Kerkrade Van :Fractie CDA-Kerkrade p/a Deken Quodbachlaan 103, 6461 XR Kerkrade Betreft: Artikel 38 vragen RvO inzake aankoop Café

Nadere informatie

DERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 13 april 2012

DERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 13 april 2012 DERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 206819/CAMN Datum: 13 april 2012 Gegevens onderneming : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Tryall Holding B.V. kantoorhoudende en zaakdoende aan

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013 Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013 Collegevoorstel Zaaknummer: 00364519 Inleiding Raadslid de heer Van der Lee van Heusden Transparant stelt in een brief van 11 oktober

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 25 oktober Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 25 oktober Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 25 oktober 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Verzoek tennisvereniging i.o. Venhorst Samenvatting om één tennisvereniging

Nadere informatie

Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad.

Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad. Aan het College van Burgemeester en Wethouders Van de gemeente Hoorn Nieuwe Steen 1 Hoorn. Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad. Geacht College,

Nadere informatie

voorstel aan de raad Revolverend fonds voor jongvolwassenen met schulden Potijk, A. (Anna) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Revolverend fonds voor jongvolwassenen met schulden Potijk, A. (Anna) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Werk en Inkomen Potijk, A. (Anna) Kenmerk 4385583 Vergadering Vergaderdatum 7 mei 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht Nee {behandeling}

Nadere informatie

Begroting november Alleen tijdens vergadering uitgesproken tekst is geldig.

Begroting november Alleen tijdens vergadering uitgesproken tekst is geldig. Begroting 2016 12 november 2015 Alleen tijdens vergadering uitgesproken tekst is geldig. Voorligt de begroting 2016. In de voorbereiding heeft de gemeenteraad het college kaders meegegeven waarmee het

Nadere informatie

gemeente roerdalen datum 15 augustus 2013

gemeente roerdalen datum 15 augustus 2013 gemeente roerdalen 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 GEMEENTE Roerdalen stuknummer RD/2013-3937 Ontvangstdatum: 15-8-2013 Raadsinformatiebrief uw

Nadere informatie

2017D10462 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2017D10462 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2017D10462 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG De vaste commissie voor Financiën heeft op 13 april 2017 een aantal vragen en opmerkingen voorgelegd aan de Minister van Financiën over zijn brief

Nadere informatie

De zienswijze van TOG werd niet gehonoreerd.

De zienswijze van TOG werd niet gehonoreerd. Aan: College van B & W Rijswijk Van: N.J. van Dam RA Datum: 20 juni 2017 Betreft: Vragen op grond van Artikel 42 van het Reglement van Orde Onderwerp: Ruiling van grond tussen de gemeente Rijswijk en Volkstuindersvereniging

Nadere informatie

Rapport. Datum: 10 februari 2003 Rapportnummer: 2003/030

Rapport. Datum: 10 februari 2003 Rapportnummer: 2003/030 Rapport Datum: 10 februari 2003 Rapportnummer: 2003/030 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat zijn zorgverzekeraar VGZ hem in 2001 niet heeft geïnformeerd over de kosten die hij zelf zou moeten betalen

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 13 juni 2013

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 13 juni 2013 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 1 Datum: 13 juni 2013 In dit verslag worden de werkzaamheden en de stand van de boedel beschreven over de afgelopen periode. De curator baseert zich op aangetroffen gegevens

Nadere informatie

B&W besluit Publicatie

B&W besluit Publicatie B&W besluit Publicatie Onderwerp Stelselwijziging leningen via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Bestuurlijk behandelvoorstel (2013/367273) CS/CC Collegebesluit 1. Kennis te nemen van het eindrapport

Nadere informatie

8 2009-078 Programmaverantwoording 2008, herzien programmabegroting 2009, begroting 2010 en meerjarenraming 2009-2013 van de GGD Hollands Noorden.

8 2009-078 Programmaverantwoording 2008, herzien programmabegroting 2009, begroting 2010 en meerjarenraming 2009-2013 van de GGD Hollands Noorden. r^aacte Cfy Agendanr. Voorstelnr Onderwerp *w* 'WvA^ My? 8 2009-078 Programmaverantwoording 2008, herzien programmabegroting 2009, begroting 2010 en meerjarenraming 2009-2013 van de GGD Hollands Noorden.

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 421082 Programma : Sport Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Vragen fractie CDA Kerkrade aan directie Stadion BV, dhr. RAPH Stijns inzake discussie Stadion BV / BVO Roda JC:

Vragen fractie CDA Kerkrade aan directie Stadion BV, dhr. RAPH Stijns inzake discussie Stadion BV / BVO Roda JC: Bestuursdienst Vragen fractie CDA Kerkrade aan directie Stadion BV, dhr. RAPH Stijns inzake discussie Stadion BV / BVO Roda JC: Dhr. Raph Stijns (Directeur Stadion BV) is uitgenodigd om tijdens de fractievergadering

Nadere informatie

Analyse proceskansen. Geachte heer R

Analyse proceskansen. Geachte heer R te Per e-mail Ministerie van Financiën uw ref. - inzake Analyse proceskansen 10 juli 2015 Geachte heer R 1 Inleiding 1.1 Vandaag, op 10 juli 2015, heeft de tweede aandeelhoudersvergadering van de N.V.

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot opheffing van de gemeenschappelijke regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten (HNG). Nummer:

Onderwerp: Voorstel tot opheffing van de gemeenschappelijke regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten (HNG). Nummer: Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot opheffing van de gemeenschappelijke regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten (HNG). Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 13 november 2007

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen:

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen: Raadsvoorstel Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 136/2017 Onderwerp Vaststelling "Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017" Programma Bestuur & Middelen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-536 (A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Klacht ontvangen op : 10 februari 2017 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

l i llülllllini illl III II NOORDENVELD Agendapunt: 5.2/19122012 Documentnr.: RV12.0715 s Raad 'd"d v»o' 1 2- f Aan de gemeenteraad

l i llülllllini illl III II NOORDENVELD Agendapunt: 5.2/19122012 Documentnr.: RV12.0715 s Raad 'dd v»o' 1 2- f Aan de gemeenteraad Aan de gemeenteraad Roden, 12 december 2012 G E M E E N T E t NOORDENVELD Agendapunt: 5.2/19122012 Documentnr.: RV12.0715 s Raad 'd"d v»o' 1 2- f Besluit/ Onderwerp Initiatiefvoorstel financiële ondersteuning

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 september 2006 Rapportnummer: 2006/332

Rapport. Datum: 27 september 2006 Rapportnummer: 2006/332 Rapport Datum: 27 september 2006 Rapportnummer: 2006/332 2 Klacht A. De klacht van verzoeker werd als volgt geformuleerd: Verzoeker klaagt erover dat de Centrale organisatie werk en inkomen Zaandam zijn

Nadere informatie

Gewijzigd Voorstel aan de raad

Gewijzigd Voorstel aan de raad Gewijzigd Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12 december 2007 Nummer voorstel: 2007/130 Voor raadsvergadering d.d.: 18-12-2007 Agendapunt:

Nadere informatie

Antwoorden Rabobank op vragen van Eén Vandaag 21 december 2016

Antwoorden Rabobank op vragen van Eén Vandaag 21 december 2016 1. Hoe beoordeelt Rabobank haar eigen handelen in het onderhavige dossier? Sluit de Rabobank zich aan bij het tot in hoger beroep gevelde oordeel dat er onzorgvuldig is gehandeld? Aangenomen dat met het

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 Rapport Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 2 Klacht Op 8 oktober 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw K. te Sri Lanka, ingediend door mevrouw mr. I. Gerrand, advocaat

Nadere informatie

En dat baart ons grote zorgen. Daarom hebben we, alvorens een besluit te nemen over dit voorstel, wat feiten op een rijtje gezet:

En dat baart ons grote zorgen. Daarom hebben we, alvorens een besluit te nemen over dit voorstel, wat feiten op een rijtje gezet: Ons standpunt inzake het Centre Court. Voorzitter, In het rapport van Montesquieu over het Center Court staat (en ik citeer): Het plan en zijn vele aspecten is pretentieus, maar gelijk ook zeer vaag, vol

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-345 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter, mr. E.C. Ruinaard, mr. drs. S.F. van Merwijk, leden en mr. D.G. Rosenquist MSc, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Emmen. Datum: 16 juli Rapportnummer: 2013/086

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Emmen. Datum: 16 juli Rapportnummer: 2013/086 Rapport Rapport betreffende een klacht over de gemeente Emmen. Datum: 16 juli 2013 Rapportnummer: 2013/086 2 Klacht Verzoekster klaagt over de reactie van de gemeente Emmen op haar klacht dat de gemeente

Nadere informatie

^o Q^eigsn. Bibliotheek Rijn en Venen 20 JAN

^o Q^eigsn. Bibliotheek Rijn en Venen 20 JAN ^ Bibliotheek Aan alle Raadsleden van de Gemeente Alphen aan den Rijn, Stadhuis, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Alphen aan den Rijn, 18 januari 2010 Rout 'ng v t 20 JAN ^o Q^eigsn Onderwerp:

Nadere informatie

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013 SP DORDRECHT 1 1I 1 MPGR32013061209110050 GR3 12.06.2013 0050 g k 5 Usik M er wedestr aat 275 3313 GT DORDRECHT spil Aan de Drechtraad Postbus 619 3300 AP DORDRECHT Dordrecht, 10 juni 2013 Onderwerp: meev

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade. SP Kerkrade Kaardebol HV Kerkrade. Vragen artikel 38 inzake armoede.

College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade. SP Kerkrade Kaardebol HV Kerkrade. Vragen artikel 38 inzake armoede. Aan: Van: Betreft: Antwoord: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade SP Kerkrade Kaardebol 26 6467HV Kerkrade Vragen artikel 38 inzake armoede. Schriftelijk Datum: 18 september

Nadere informatie

Achterstand Gieterij Drunen Beheer BV heeft een achterstand in het betalen van de erfpachtcanon van circa een jaar.

Achterstand Gieterij Drunen Beheer BV heeft een achterstand in het betalen van de erfpachtcanon van circa een jaar. Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Zoals bij u bekend, is Gieterij Drunen BV enkele weken geleden failliet verklaard. Wethouder Van Aart heeft u wekelijks geïnformeerd over de stand van zaken

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 5. Datum: 20 november 2013

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 5. Datum: 20 november 2013 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 5. Datum: 20 november 2013 In dit verslag worden de werkzaamheden en de stand van de boedel beschreven over de afgelopen periode. De curator baseert zich op aangetroffen gegevens

Nadere informatie