De zienswijze van TOG werd niet gehonoreerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De zienswijze van TOG werd niet gehonoreerd."

Transcriptie

1 Aan: College van B & W Rijswijk Van: N.J. van Dam RA Datum: 20 juni 2017 Betreft: Vragen op grond van Artikel 42 van het Reglement van Orde Onderwerp: Ruiling van grond tussen de gemeente Rijswijk en Volkstuindersvereniging TOT ONS GENOEGEN ( afgekort TOG ) in Rijswijk met een bijbetaling als schadeloosstelling van en voorts in natura m2 grond tegen een prijs van1. 1. Verleden en toekomst Volkstuindersvereniging TOT ONS GENOEGEN. TOG werd opgericht op 19 oktober TOG was oorspronkelijk gevestigd in het gebied van RijswijkBuiten aan de Ockenburger Tientweg. Het complex had een omvang van en ruim 60,000 m2. Een gedeelte groot m2 was eigendom van TOG. De aankoop geschiedde op 27 december 1983 tegen een prijs van rond ( f ) k.k. Per m2 een prijs van rond 8 ( f 16 ). Voorts werd door TOG een gedeelte van circa m2 gehuurd van de gemeente Rijswijk. Tot en met het jaar 1998 tegen een huur van rond ( f ) of per m2 een prijs van resp ( 1 ). Met ingang van het jaar 1999 werd het beheer van alle volkstuinen ( TOG, Ons Ideaal Lommerijck en Buitenlust door de gemeente Rijswijk overgedragen aan de verenigingen. De huur werd ter compensatie aanzienlijk verlaagd. Voor TOG betekende, dat het huur met 87 % werd verlaagd van tot Voorts werd aanvullend aan TOG een bedrag uitgekeerd van voor achterstallige investeringen. In de Raad van 18 december 2007 werd besloten om op een aantal percelen in Rijswijk-Zuid het voorkeursrecht te vestigen voor de gemeente Rijswijk ten behoeve van toekomstige woningbouwontwikkeling in RijswijkBuiten. Hieronder vielen ook TOG en De Schoffel.Beiden maakten bezwaar tegen deze vestiging van het voorkeursrecht. De bezwaren van TOG kunnen als volgt letterlijk worden weergegeven. TOG, eigenaresse van het perceel kadastraal bekend gemeente Rijswijk, Sectie H nummer 897,kan zich niet verenigen met de vestiging van het voorkeursrecht. Daartoe voert zij aan, dat de individuele kavels van de eigenaren vanwege een speciale constructie van collectief eigendom met certificaten niet aan een projectontwikkelaar kunnen worden verkocht,terwijl de vereniging op de huidige locatie wil blijven tuinieren. De vereniging merkt vervolgens op dat het terrein in het ontwerp-regionaal Structuur plan Haaglanden valt onder de ambities GROEN Voorts wijst de vereniging op de Nota Ruimte, waarin is opgemerkt dat gemeenten volkstuinen en -complexen zoveel mogelijk ontzien en stimuleren De zienswijze van TOG werd niet gehonoreerd. De capaciteit op de terreinen was 312 tuinen, waarvan een groot gedeelte niet werd gebruikt. Het nieuwe tuinpark omvat slechts 94 tuinen.

2 De financiele positie van TOG is op basis van de jaarrekeningen 2015 en 2016 zeer riant geworden, waarbij ook de huidige leden niet zijn vergeten Het ontvangen bedrag ad is als volgt besteed: Bedrag % Inrichting tuinpark Clubgebouw Grond Totaal Transactiekosten ( makelaars/taxateurs) Totaal investering nieuwe complex ========== === Uitbetaling leden * 46 Overschot ( zichtbaar in de bezittingen ) Totaal ========== === Totaalgeneraal ========== === *Naast deze uitkeringen aan de leden ( gemiddeld ) hoeven zij ook de grond van hun tuin in het nieuwe complex niet te betalen, hetwelk per lid gesteld kan worden op ( raming taxateur ). De balans per 31 december 2016 van TOG ziet er - gegeven de transactie- meer dan gezond uit. Bezittingen Terrein** 1** Clubgebouw en inrichting tuinpark** 1** Liquide middelen Totaal =========== Schulden 0 =========== Vermogen ========== Stille reserves** p.m Inmiddels is ook de formele structuur van TOG aangepast aan de huidige financieel situatie, waarbij naast de volkstuin ook het beheer van het geld een zeer belangrijke rol speelt. Volledig herschreven statuten en reglementen, een nieuw bestuur, een ballotagecommissie voor toelating van nieuwe leden enz. zijn inmiddels ingevoerd. Voorts kan de contributie zeer laag worden gehouden gegeven de uitstekende financiele positie.

3 Vragen aan het College: 1. TOG werd in tegenstelling tot De Schoffel gedurende vele jaren( vanaf 1999 ) indirect gesubsidieerd. Dit geschiedde door het in rekening brengen van een zeer lage huur. Vragen Heeft de gemeente bij de voorbereiding van de ruiling van gronden enz. met dit element rekening gehouden? Zo niet, heeft de gemeente achteraf het recht deze subsidies terug te vorderen? Zo ja, hoe en wat is er verrekend / 2. Kunt u ons mededelen, hoe groot was de overschrijding tussen het bedrag in de opgenomen begroting in de GREX 2015 van Rijswijk/Buiten en de werkelijke uitgaven ( 4.5 miljoen schadeloosstelling en de waarde van m2 grond ) 3. Welk bedrag resteert er voor de nog te sluiten deal met De Schoffel en is dit bedrag marktconform en/of voldoende voor te bereiken van overeenstemming? 4. In de openbare akte van Ruiling treedt de gemeente Rijswijk op als partij zonder dat melding wordt gemaakt van een specifiek besluit van College van B & W of Raad met betrekking tot de onderhavige transactie, waarbij naast de overdracht van grond ( nihil of 0 ) ook 4.5 miljoen wordt betaald. Vraag Kunt u toelichten op grond van welk formeel besluit van College resp. Raad deze specifieke transactie heeft besloten? 5. De waarde voor de verschuldigde Overdrachtsbelasting aan de Belastingdienst wordt gesteld 10 per m2 ( Sectie I 2927 enz. ) en op 25 per m2 ( sectie H. 897 ). Vraag Zijn de gehanteerde bedragen per m2 grond marktconform en vastgesteld door de Raad? Zo ja,wanneer? Zo neen, door wie wel en wanneer? 6. De door de gemeente Rijswijk geleverde grond aan TOG resp. aan RijswijkBuiten behoren administratief en juridisch tot de Algemene Middelen van de gemeente Rijswijk. Vragen Zijn de bedragen resp en ten laste gebracht van het Project Rijswijk/Buiten en ten gunste van de Algemene middelen van de gemeente Rijswijk? Zo ja, waar en wanneer zijn deze bedragen zichtbaar voor de Raad in de GREX 2015 resp. periodieke Verslaglegging 2015 verwerkt.? Zo neen, op grond van welk raadsbesluit resp. besluit van het College is dit geschied? 7. De schadeloossteling ad 4.5 miljoen zou betrekking hebben op het huurcontract, dat voor 30 jaar gesloten. Hierbij was een gesubsidieerde huur ( in in plaats van overeengekomen.een en ander is door de betrokken wethouder aangegeven in een vergadering van het Forum Stad in september Vragen: a. Kunt u aangeven het bedrag, dat gemoeid was met de afkoop van het huurcontract? b.welke inspannings verplichtingen worden bedoeld in het Raadsvoorstel in 1999? c.kunt u bevestigen, dat in de ambtelijke voorstellen aan het College van B & W er geen enkel gewag is gemaakt van enige inspanningsverplichting door de gemeente Rijswijk jegens TOG? 8. Voor welk bedrag is deze transactie opgenomen in de GREX 2017.Het voornoemde bedrag gaarne uitvoerig specificeren, waarbij de alle bedragen boven de afzonderlijk worden vermeld?

4 2. Rapportage Transactie Volkstuindersvereniging.TOG Er is door ondergetekende een zeer uitvoerige Rapportage ( tweede concept d.d. 31 januari 2017 ) opgesteld, die ook ter kennis gebracht van de burgemeester en de griffier. Hierin wordt uitvoerig, onderbouwd met stukken, beschreven de gang van zaken rondom het verkrijgen van informatie omtrent bovenstaand dossier.het betrof twee belangrijke items te weten: a. De vraag of er niet teveel is betaald aan TOG? b. De wijze, waarop ondergetekende is voorzien van informatie, die noodzakelijk is om mijn wettelijke taak als raadslid te kunnen vervullen. De eerste vraag heeft in mijn oordeelsvorming voldoende feiten opgeleverd, die nog nader moeten worden onderzocht ter toetsing van mijn vermoedens. Op de tweede vraag kan ik - gegeven de door het College opgelegde geheimhouding en de betrokken ambtelijke personen - niet in voldoende mate toelichten. Immers er zou verwacht mogen worden, dat ambtenaren voldoende voldoende ruimte krijgen van hun leidinggevenden om voldoende goede bijstand te kunnen verlenen. Mijn voorhandse indruk is, dat leidinggevenden in het onderhavige geval sturing hebben gegeven aan een proces, dat ten doel heeft de werkelijke gang van zaken te verdoezelen. Als symptomen kunnen worden genoemd; - Stukken zijn thans niet meer beschikbaar zoals het dossier dat op 21 oktober 2015 door ondergetekende is ingezien, zoals het taxatierapport ad 5.5 miljoen ( opgesteld door de makelaar van TOG ), hetwelk in de deal een zeer belangrijke rol heeft gespeeld. - Recent huurcontract tussen de gemeente Rijswijk en TOG, dat vernietigd zou zijn. - Jaarstukken 2015 TOG, die eerst wel en dan weer niet toegankelijk zijn op de Website van TOG. Vraag aan het College; Op bladzijden 11 en 12 van het hiervoor genoemd Rapportage Transactie Volkstuindersvereniging TOG, dat in het bezit is van de burgemeester en de griffier,heeft ondergetekende nog 18 vragen gesteld resp. conclusies getrokken. Een reactie- al dan niet vertrouwelijk- zou ik zeer prijsstellen. 3. Tenslotte Aan de hand van de antwoorden op zal ik deze Rapportage Transactie Volkstuindervereniging TOG - zo nodig- definitief afronden.het volledige rapport zal ik - al dan niet vertrouwelijk en/ of openbaar- aan de Raad zenden. Met vriendelijke groeten, Niek van Dam RA Raadslid CDA

5

6

In Maastricht liggen nog diverse waterlopen in gemeentelijke percelen die Waterschap Limburg

In Maastricht liggen nog diverse waterlopen in gemeentelijke percelen die Waterschap Limburg Samenvatting In Maastricht liggen nog diverse waterlopen in gemeentelijke percelen die Waterschap Limburg (hierna: WL) in eigendom wenst te hebben. Daarnaast dient WL twee wateropvangbekkens /waterbuffers

Nadere informatie

: Sjoerd J. Veerman (078) : Eenmalige bijdrage v.v. Alblasserdam

: Sjoerd J. Veerman (078) : Eenmalige bijdrage v.v. Alblasserdam Raadsvoorstel Vergadering : 18 december 2012 Nummer : Raad 2012/072 Datum voorstel : 7 december 2012 Portefeuillehouder Primaathouder Onderwerp Soort voorstel : Sjoerd J. Veerman (078) 770 60 04 s.veerman@alblasserdam.nl

Nadere informatie

Agendanr. : Voorstelnr. : 2007-059 Onderwerp : De Stichting De Blauwe Loper: jaarverslag en jaarrekening 2005 en begroting 2007.

Agendanr. : Voorstelnr. : 2007-059 Onderwerp : De Stichting De Blauwe Loper: jaarverslag en jaarrekening 2005 en begroting 2007. Agendanr. : Voorstelnr. : 2007-059 Onderwerp : De Stichting De Blauwe Loper: jaarverslag en jaarrekening 2005 en begroting 2007. Aan de Raad, Heerhugowaard, Beknopt voorstel Het jaarverslag 2005 van de

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. De gemeente Boxmeer, op grond van artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester, de heer K.W.Th. van Soest, ten dezen handelend

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 8 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 8 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Arts, Marian RB S1 RAD: RAD151103 dinsdag 3 november 2015 BW: BW150922 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 3 november 2015 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 28 APRIL 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 28 APRIL 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: No. 18 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER MEIJ, WETHOUDER

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen:

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen: Raadsvoorstel Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 136/2017 Onderwerp Vaststelling "Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017" Programma Bestuur & Middelen

Nadere informatie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Aan de raad. Inleiding Op 5 juli heeft een eerste bespreking

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het gebruik van het achterste deel van het perceel

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 221 Agendapunt: 15 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 221 Agendapunt: 15 ONDERWERP Arts, Marian RB S1 RAD: RAD121212 2012-12-12T00:00:00+01:00 BW: BW131029 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 12 december 2012 Portefeuillehouder : A.W.P. Kirkels Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

PARTICULIER. Verzoek om nadeelcompensatie

PARTICULIER. Verzoek om nadeelcompensatie PARTICULIER Verzoek om nadeelcompensatie Met dit aanvraagformulier kan een verzoek tot compensatie van nadeel op grond van de Algemene Verordening Nadeelcompensatie (AVN) worden gedaan. Deze verordening

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 26 MEI 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Wet voorkeursrecht gemeenten

Wet voorkeursrecht gemeenten Behoort bij kennisgeving aan belanghebbenden d.d. 27 januari 2010 omtrent de vestiging van het gemeentelijk voorkeursrecht op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten. Wet voorkeursrecht gemeenten 1.

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004) Datum besluit College: dinsdag 19 oktober 2004 Nr.: Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 11 ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 11 ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING Arts, Marian RB S1 RAD: RAD140325 2014-03-25T00:00:00+01:00 BW: BW140211 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 25 maart 2014 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Dienstenpakket De Rendant

Dienstenpakket De Rendant Dienstenpakket De Rendant A. Administratie en Financiën 1. Het uitvoeren van het administratief beheer, naar beste weten en kunnen en met inachtneming van de belangen van de vereniging. Ledenbestand en

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier Onderwerp

Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Aalmarkt 4, 12, 14, 15 en 16 te Leiden. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0587/19 06 2001 Dienst :

Nadere informatie

BEDRIJF. Verzoek om nadeelcompensatie

BEDRIJF. Verzoek om nadeelcompensatie BEDRIJF Verzoek om nadeelcompensatie Met dit aanvraagformulier kan een verzoek tot compensatie van nadeel op grond van de Algemene Verordening Nadeelcompensatie (AVN) worden gedaan. Deze verordening is

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen Jaarrekening 2014 Van Stichting Natuurlijk Jonen Vastgesteld februari 2014 Stichting Natuurlijk Jonen Giethoorn/Jonen gemeente Steenwijkerland Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 2. Financiering 3 3. Resultaat

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12 Stiens, 9 september 2013 Raadsvergadering: 26 september 2013 Voorstelnummer: 2013/ 48 Portefeuillehouder: A. Wachter Behandelend ambtenaar: W. van der Meer E-mail: w.vandermeer@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 6 04/447

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 6 04/447 svoorstel categorie/agendanr. stuknr. Onderwerp: Vestigen gemeentelijk voorkeursrecht Portefeuillehouder: G. Evenhuis Dienst: STOW Afdeling: EEV Steller: mr. N. de Lange ((0591)68 54 57) Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Werkgeverschap Griffie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Raadsvoorstel: Nummer: 2013-985 Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Datum: 1 mei 2013 Portefeuillehouder: A.C. Barske Raadsbijeenkomst: 7 mei 2013 Raadsvergadering: 23 mei 2013 Programma: Bestuur en Communicatie

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: 2013.08474 Onderwerp : Voorstel inzake jaarstukken 2012 en begroting 2014 Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nadere informatie

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel.

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel. Collegevoorstel Inleiding De halfvrijstaande woning Meliestraat 17 in Vlijmen is onlangs te koop aangeboden ( bij openbare inschrijving). De inschrijftermijn is gesloten en de enveloppen zijn inmiddels

Nadere informatie

Onzorgvuldig en onvolledig taxatierapport. Ontvankelijkheid klager.

Onzorgvuldig en onvolledig taxatierapport. Ontvankelijkheid klager. Onzorgvuldig en onvolledig taxatierapport. Ontvankelijkheid klager. Klager wil een naast zijn woning gelegen strook grond aankopen. Hij bereikt met de eigenaar overeenstemming voor een koopsom van 17.000.

Nadere informatie

OVEREENKOMST. Definities

OVEREENKOMST. Definities OVEREENKOMST Definities De Gemeente: De gemeente Oldambt, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar burgemeester, de heer P. Smit. De Ontwikkelaar: Simon Benus Vastgoed B.V., te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Artikel 4 Eed/gelofte Ten aanzien van de leden is artikel 81 g van de Gemeentewet van overeenkomstige toepassing.

Artikel 4 Eed/gelofte Ten aanzien van de leden is artikel 81 g van de Gemeentewet van overeenkomstige toepassing. CONCEPT VERORDENING OP DE REKENKAMERCOMMISSIE TIEL De raad van de gemeente Tiel; gelezen het voorstel van het presidium van.. 2016; gelet op het bepaalde in artikel 81oa van de Gemeentewet; besluit: 1.

Nadere informatie

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 04.1139/26 10 Dienst : BoWo BoWo EGTV 2004

Nadere informatie

Verzelfstandigingsovereenkomst Gemeente s-hertogenbosch Stichting Stedelijk museum s-hertogenbosch.

Verzelfstandigingsovereenkomst Gemeente s-hertogenbosch Stichting Stedelijk museum s-hertogenbosch. Verzelfstandigingsovereenkomst Gemeente s-hertogenbosch Stichting Stedelijk museum s-hertogenbosch. donderdag 16 mei 2013 1 Inhoudsopgave Artikel 1. Definities 4 Artikel 2. Overgang van activiteiten 5

Nadere informatie

B&W Vergadering. 985,- per jaar en met toepassing van het in het onderhavige voorstel genoemde ingroeimodel bij de betaling van deze vergoeding;

B&W Vergadering. 985,- per jaar en met toepassing van het in het onderhavige voorstel genoemde ingroeimodel bij de betaling van deze vergoeding; 2.1.9 Opstalrecht VV Swalmen 1 Dossier 568 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 568 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 26 juli 2016 Agendapunt 2.1.9 Omschrijving Opstalrecht VV Swalmen Zaaknummer 42099-2015

Nadere informatie

7 maart / E. Kingma Beantwoording raadsvragen ex artikel 38 RvO inzake de verkoop van de Zijlsingel 1

7 maart / E. Kingma Beantwoording raadsvragen ex artikel 38 RvO inzake de verkoop van de Zijlsingel 1 Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Raadsfractie VVD t.a.v. dhr. W. van Haga Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 7 maart 2016 E. Kingma 023-511

Nadere informatie

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019 NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2018 13 maart 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina BEOORDELINGSVERKLARING 1 Opdracht 4 2 Algemeen 5 3 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Oplegvel Informatienota

Oplegvel Informatienota Oplegvel Informatienota Onderwerp Financiële haalbaarheid nieuwbouw multifunctionele sporthal Duinwijck Portefeuille J. van der Hoek Auteur Dhr. JPR Braakman Indiener Dhr. A. Kuiper Telefoon 0235113907

Nadere informatie

Tegemoetkoming in planschade 2014

Tegemoetkoming in planschade 2014 Tegemoetkoming in planschade 2014 Achtergrond informatie De Wet ruimtelijke ordening stelt in artikel 6.1 dat belanghebbenden die schade hebben geleden door een ruimtelijk besluit in aanmerking kunnen

Nadere informatie

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010 Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Voorgesteld

Nadere informatie

Parafering besluit D&H Conform Geparafeerd door: Bos, J.L. Korte, J.D. de

Parafering besluit D&H Conform Geparafeerd door: Bos, J.L. Korte, J.D. de agendapunt 3.a.05 1037519 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden AANGAAN RUILOVEREENKOMST VASTGOED DIVERSE RIOOLGEMALEN Portefeuillehouder Olphen, J.W.A. van Datum 27 november 2012 Aard bespreking

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 8 ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING PROBLEEMSTELLING OPLOSSINGSRICHTINGEN

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 8 ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING PROBLEEMSTELLING OPLOSSINGSRICHTINGEN Wijnen, Peter FIN S3 RAD: RAD121107 2012-11-07T00:00:00+01:00 BW: BW121002 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 7 november 2012 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

OVEREENKOMST tot RUILING van GRONDEN

OVEREENKOMST tot RUILING van GRONDEN Stuknummer: 403195 Registratiedatum: 11/01/2011 OVEREENKOMST tot RUILING van GRONDEN Ondergetekenden, De heer L.C. Heemskerk, geb. 29-9-1952 en mevrouw L. Vrijs, geb. 7-1-1958 wonende aan de Brugginksweg

Nadere informatie

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoeaicht, Beheer en Vergunningen Ra adsbij lagenummer 249 inboeknummer 997017 I 03 Beslisdatum B&W 8 november 1 999 Dossiernummer 945. 504 Raadsbijlage Voorstel tot verkoop

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Coevorden Officiële naam regeling Verordening ambtelijke bijstand

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP Wijnen, Peter FIN S3 RAD: RAD131106 2013-11-06T00:00:00+01:00 BW: BW131001 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 6 november 2013 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst No. 26 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: D. JENSE, LOCO-BURGEMEESTER J. BOLTE, WETHOUDER W.A. MATEMAN, WETHOUDER R. VAN

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg miniin iiiiii iiii ii BM1300976 Raadsvergadering 20 juni 2013 Agendanummer Onderwerp Begroting 2014 Veiligheidsregio

Nadere informatie

Wet voorkeursrecht gemeenten

Wet voorkeursrecht gemeenten Wet voorkeursrecht gemeenten Wat is de Wet voorkeursrecht gemeenten? De gemeente Boxmeer ontwikkelt allerlei plannen op het gebied van woningbouw, bedrijvigheid, zorg, cultuur en recreatie. Een aantal

Nadere informatie

Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen

Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 29 augustus 2018, nummer 814; gelet op artikel 84 van

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG tussen Stichting Stadion Ontwikkeling N.V. ADO Den Haag H.P. Beheer B.V. en de gemeente s-gravenhage 25 maart 2009 Streefkerk Advocaten Postbus 716 2270 AS

Nadere informatie

Onderwerp Ontwikkeling Peize Zuid: vestiging voorkeursrecht in de zin van de Wet voorkeursrecht gemeenten

Onderwerp Ontwikkeling Peize Zuid: vestiging voorkeursrecht in de zin van de Wet voorkeursrecht gemeenten Aan de gemeenteraad Agendapunt: Documentnr.: RV17.0043 Roden, 14 maart 2017 Onderwerp Ontwikkeling Peize Zuid: vestiging voorkeursrecht in de zin van de Wet voorkeursrecht gemeenten Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen. Gemeente Oss

Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen. Gemeente Oss Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen Gemeente Oss Versie 26 mei 2015 Inhoudsopgave Artikel 1. Definities Artikel 2. Overgang van Activiteiten Artikel 3. Onroerende zaken Artikel 4. Overdracht

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0627 B.18.0627 Landgraaf, 10 april 2018 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2019 Veiligheidsregio Zuid-Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders de raad der gemeente EDE Behandelend ambtenaar W. de Bruin Tel.nr. (0318) 68 02 77 Verzameling Raadsstukken registratienummer sector datum: 2013/32 749226 GZ 1 mei 2013 Cie.

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Programma Belvédère Maastricht

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Programma Belvédère Maastricht BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Programma Belvédère Maastricht 23-06-2015 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: Ruimte/Economie B. Er is wel overeenstemming

Nadere informatie

agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 4

agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 4 Raadsvoorstel ** onderwerp raadsvergadering 27september 2011 datum 10/06/2011 agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar R. Simons bijlagen 4 openbaar geheim Aan de raad van de gemeente

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Nummer 2017/223543 Portefeuillehouder J.Botter Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling STZ/VG Auteur Olga Vergers

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 31 MAART 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 31 MAART 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: No. 14 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER MEIJ, WETHOUDER

Nadere informatie

Aanvraagformulier schadevergoeding Centrumontwikkeling Zevenbergen

Aanvraagformulier schadevergoeding Centrumontwikkeling Zevenbergen Aanvraagformulier schadevergoeding Centrumontwikkeling Zevenbergen Meldpunt Schade Bedrijf Verzoek om schadevergoeding in geval van nadeelcompensatie / planschade Met dit aanvraagformulier kunt u een verzoek

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11. Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11. Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11 Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD Samenvatting De raad wordt geadviseerd kennis te nemen van de

Nadere informatie

Collegebesluit. Haarlem. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem

Collegebesluit. Haarlem. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Nummer 2017/223543 Portefeuillehouder J. Botter Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling STZ/VG Auteur

Nadere informatie

Stichting Hospice Barendrecht. Financieel Verslag /15

Stichting Hospice Barendrecht. Financieel Verslag /15 Stichting Hospice Financieel Verslag 2014-1/15 Stichting Hospice Inhoud Blad Financieel Rapport 3 Jaarverslag van het bestuur 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Vaststelling van de jaarrekening 6 Jaarstukken

Nadere informatie

Raadsvoorstel 27 juni 2013 AB RV

Raadsvoorstel 27 juni 2013 AB RV Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 27 juni 2013 AB13.00455 RV2013.034 Gemeente Bussum Vaststellen ambitiedocument Mariënburg. Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN VERKOOP EN KOOP BOUWKAVEL STEENOVEN II FASE I

OVEREENKOMST VAN VERKOOP EN KOOP BOUWKAVEL STEENOVEN II FASE I OVEREENKOMST VAN VERKOOP EN KOOP BOUWKAVEL STEENOVEN II FASE I Ondergetekenden, mevrouw A. Saris - Bronts, leidinggevende van het werkatelier Grondzaken van de gemeente Meierijstad krachtens artikel 171,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT f @ K M E Ü E 8 i? RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer: 1170328 Datum: 13 januari 2015 Behandeld door: J. Cohen/R. van Twuijver Afdeling / Team: RO/Projecten Onderwerp: aanwijzing Wet voorkeursrecht

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: verkoop Huis ter Kleef BBV nr: 2015/ Inleiding

Collegebesluit. Onderwerp: verkoop Huis ter Kleef BBV nr: 2015/ Inleiding Collegebesluit Onderwerp: verkoop Huis ter Kleef BBV nr: 2015/503783 1. Inleiding De gemeente heeft in 2012 besloten (STZ/VG 2012/418433) om het niet strategisch bezit (panden die niet meer voor beleidsdoelen

Nadere informatie

Jan Wibier secretaris-directeur

Jan Wibier secretaris-directeur Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp regelgeving 6 5 september 2016 Overdracht veerdam Nes Geachte leden van de raad, Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Overdracht

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1228632 Datum: Portefeuillehouder: 22 september 2015 H. Krieger Afdeling / Team: RO / Projecten Behandeld door: J.Cohen/A.

Nadere informatie

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2008, nummer 40; overwegende dat de gemeente wil stimuleren dat de inwoners van de gemeente

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

agendapunt portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 8

agendapunt portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 8 Raadsvoorstel onderwerp ** raadsvergadering 29/03/2011 agendapunt datum 04/02/2011 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar R. Simons bijlagen 8 openbaar besloten geheim Aan de raad van de gemeente

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 27 FEBRUARI 2018 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 27 FEBRUARI 2018 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: No. 09 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER MEIJ B.D.

Nadere informatie

Met dit aanvraagformulier kunt u een verzoek indienen tot een vergoeding van schade op grond van de Algemene Verordening Nadeelcompensatie.

Met dit aanvraagformulier kunt u een verzoek indienen tot een vergoeding van schade op grond van de Algemene Verordening Nadeelcompensatie. BEDRIJF Verzoek om schadevergoeding Met dit aanvraagformulier kunt u een verzoek indienen tot een vergoeding van schade op grond van de Algemene Verordening Nadeelcompensatie. Dit formulier dient ervoor

Nadere informatie

JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV

JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV Datum: 10 april 2018 Spuiboulevard 298 Postbus 310 3300 AH Dordrecht T (078) 770 80 95 E info@rom-d.nl JAARSTUKKEN ROM-D HOLDING NV 2016 - BLADZIJDE 2 INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs

Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Nummer Datum 24 mei 2005 Verantwoordelijk portefeuillehouder : de heer J.F. Scheerstra Medeverantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013

Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013 Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage 1 1. Opdracht 2 2. Resultaat 3 3. Vermogenspositie Jaarstukken 2013 Jaarrekening

Nadere informatie

Gewijzigde verordening op de rekenkamercommissie Zeist 2011

Gewijzigde verordening op de rekenkamercommissie Zeist 2011 RAADSBESLUIT GEWIJZIGD Blad 1 29 maart 2011 Nr. 515 Vastgesteld 29 maart 2011 Gewijzigde verordening op de rekenkamercommissie Zeist 2011 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

NU in. Raadsvoorstel. Voorstel tot het vaststellen van het gemeentelijk borgstellingen- en geldleningsbeleid.

NU in. Raadsvoorstel. Voorstel tot het vaststellen van het gemeentelijk borgstellingen- en geldleningsbeleid. NU in Raadsvoorstel gemeente Reg. nr Ag. nr Datum Boxtel 96100086 6 28-03-96 Onderwerp Voorstel tot het vaststellen van het gemeentelijk borgstellingen- en geldleningsbeleid. Inhoud Zowel de oude gemeente

Nadere informatie

: Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden

: Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden Raadsvoorstel Datum : 24-5-2018 Kenmerk Portefeuillehouder Nee Onderwerp : Z101697/Raad-00343 : A.A.L.M. Spekschoor : Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) Nr: 0217 7 RV Agendapunt: 7 Datum: 20 januari Datum: Raadsvergadering, 17 februari Voorstel aan de Raad Onderwerp: Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Wijk bij Duurstede Gemeenteblad

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 Raadsstuk Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 1. Inleiding De gemeenteraad heeft middelen gereserveerd voor de bouw van een multifunctionele badmintonhal

Nadere informatie

Aanvraagformulier schadevergoeding Centrum Plan Zevenbergen

Aanvraagformulier schadevergoeding Centrum Plan Zevenbergen Aanvraagformulier schadevergoeding Centrum Plan Zevenbergen Meldpunt Schade BEDRIJF Verzoek om schadevergoeding in geval van nadeelcompensatie / planschade Met dit aanvraagformulier kunt u een verzoek

Nadere informatie

Mandatering van bevoegdheden Stichting Cavent

Mandatering van bevoegdheden Stichting Cavent Eigenaar : Beleidsmedewerker Vastgesteld door : MT Datum aanpassingen aan : 20-01-2015 Mandatering van bevoegdheden Stichting Cavent Mandatering op het terrein van inkomsten en uitgaven (budgetten) ALGEMEEN

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00F1B8B1E4* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\351 Behandelend ambtenaar J.E.A. Pin Zaaknummer Z.16-16265 Datum: 9 mei 2016 Afdeling

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0006379* 16.0006379 Raadsvergadering: 9-6-2016 Voorstel: 4.54 Agendapunt: 21 Onderwerp Concept jaarstukken Gemeenschappelijke Regeling Centraal afvalverwijderingsbedrijf

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 20 september nummer 39

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 20 september nummer 39 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 september 2005 nummer 39 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker,

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP VOORNE-PUTTEN-ROZENBURG

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP VOORNE-PUTTEN-ROZENBURG AB 6 OKTOBER 2016 VPR 2016-566419378 VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP VOORNE-PUTTEN-ROZENBURG Onderwerp : Verblijfsrecreatief project Zuytland Buiten herziening afspraken Kenmerk : 2016-566419378

Nadere informatie

Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel

Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel College Onderwerp: V200801521 Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel Collegevoorstel Inleiding: Bij brief, ingekomen 28 november 2008 heeft de fractie CDA

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 ROM-D CAPITAL BV

JAARREKENING 2012 ROM-D CAPITAL BV JAARREKENING 2012 ROM-D CAPITAL BV Datum: 24 juni 2013 Noordendijk 250 Postbus 310 3300 AH Dordrecht T (078) 770 80 95 E info@rom-d.nl JAARREKENING ROM- D CAPITAL BV 2012 - BLADZIJDE 2 BALANS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Jaarrekening 2007 van de Vereniging van Eigenaren Den Heuvel Juni 2008

Jaarrekening 2007 van de Vereniging van Eigenaren Den Heuvel Juni 2008 Jaarrekening 2007 van de Vereniging van Eigenaren Den Heuvel Juni 2008 Bijgaand biedt het Bestuur van de Vereniging van Eigenaren Den Heuvel u de jaarrekening 2007 aan. De Vereniging van Eigenaren heeft

Nadere informatie

Geen zienswijzen indienen tegen de jaarrekening 2014 van de Afvalverwijdering Utrecht.

Geen zienswijzen indienen tegen de jaarrekening 2014 van de Afvalverwijdering Utrecht. 20 15*356 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Jaarrekening Afvalverwijdering Utrecht 2014 Datum 25 augustus 2015 Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. j n g PeterW.M. Snoeren

Nadere informatie

Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer.

Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer. svoorstel Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer. Portefeuillehouder: J. Kuper Dienst Gebied Inrichting en beheer J. Roersma, telefoon (68 54 07) Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

voorstel gemeenteraad Heerlen, 13 december 2016 gemeenteraad Heerlen Onderwerp Tijdelijke huisvesting

voorstel gemeenteraad Heerlen, 13 december 2016 gemeenteraad Heerlen Onderwerp Tijdelijke huisvesting voorstel gemeenteraad Heerlen, 13 december 2016 Vergadering: gemeenteraad Heerlen Vergaderdatum: Onderwerp Tijdelijke huisvesting Registratienummer: Agendapunt: Inleiding/aanleiding In november 2016 heeft

Nadere informatie

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Raadsvoorstel Onderwerp varianten ontwikkeling Bijl Hofplein Raadsvergadering 12 mei 2009 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Samenvatting

Nadere informatie

A. De opheffing en de liquidatie van de Gemeenschappelijke Regeling Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

A. De opheffing en de liquidatie van de Gemeenschappelijke Regeling Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. A. De opheffing en de liquidatie van de Gemeenschappelijke Regeling Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Bepalingen van belang: Artikel 1 Wgr. 1. De raden, de colleges

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop Deliterrein en afsluiten anterieure overeenkomst

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop Deliterrein en afsluiten anterieure overeenkomst Collegebesluit Onderwerp Verkoop Deliterrein en afsluiten anterieure overeenkomst Nummer 2018/65574 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

Gemeente Doetinchem. Presentatie jaarrekeningcontrole juni 2017

Gemeente Doetinchem. Presentatie jaarrekeningcontrole juni 2017 Gemeente Doetinchem Presentatie jaarrekeningcontrole 2016 15 juni 2017 Samenvatting Reikwijdte van de controle Met de gunning van 25 mei 2015 welke door middel van onze vaktechnische opdrachtbevestiging

Nadere informatie

VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND

VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND Raadsbesluitno. 2010/043/2 VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND DE RAAD DER GEMEENTE ROERMOND, gezien het voorstel van de griffier en de voorzitter van 13 april 2010, raadsvoorstel no. 2010/043/1; gelet

Nadere informatie

Kerkrade. Nota van toelichting

Kerkrade. Nota van toelichting Kerkrade Nota van toelichting Nummer.: 4Tİ03 Behorend bij ontwerpbesluit nummer: Kerkrade, 9 februari 2 0 4 4Rb03 Onderwerp W e g v a k 4 van de Buitenring. Beslispunten. In te stemmen met de verzoeken

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 Gemeente Etten- Leur;

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 Gemeente Etten- Leur; Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 (artikel 33 Gemeentewet) Gemeente Etten-Leur 1 GEMEENTE Maa ETTEN-LEUR De raad van de gemeente Etten-Leur; Gelezen het voorstel van de voorzitter

Nadere informatie