Concept draaiboeken informatieavonden. Concept draaiboeken informatieavonden/bijeenkomsten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept draaiboeken informatieavonden. Concept draaiboeken informatieavonden/bijeenkomsten"

Transcriptie

1 Concept draaiboeken informatieavonden/bijeenkomsten Om pandeigenaren bewust te maken van het asbestdakenverbod en de risico s van een asbestdak, is het organiseren van informatieavonden namens de gemeente (waarbij de wethouder aanwezig is) één van de mogelijkheden om hen als groep hierover te informeren. In diverse gemeenten in Overijssel is dit al zeer succesvol gebleken. Een informatiebijeenkomst biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om pandeigenaren een handelingsperspectief te bieden in de vorm van (lokale of regionale) bedrijven of samenwerkingsverbanden die kunnen helpen bij het verwijderen of vervangen van asbestdaken. Zo worden ze gestimuleerd aan de slag te gaan. Daarnaast hebben bezoekers duidelijk behoefte aan inzicht in de kosten voor het vervangen van hun asbestdak én eventuele financiële en kostenbesparende mogelijkheden. Hiervoor kunt u ook denken aan informatie rondom gemeentelijke regelingen zoals rood-voor-rood of schuur-voor-schuur. Voor al de verschillende onderdelen (informatie, handelingsperspectief en de kosten) kunt u experts of ondernemers het woord laten doen tijdens deze bijeenkomsten. Om u op weg te helpen hebben we diverse draaiboeken samengesteld, gericht op verschillende doelgroepen. Dit kunt u gebruiken als leidraad voor het organiseren van uw eigen bijeenkomsten. 1. Informatieavond voor agrariërs 2. Informatieavond voor ondernemers 3. Informatieavond voor particulieren Suggestie Het is waardevol gebleken om ook een bijeenkomst te organiseren namens de gemeente voor financiële experts zoals accountants, banken, makelaars en assurantiekantoren in uw gemeente. Dit geeft u als gemeente de gelegenheid aan deze doelgroep aan te geven wat de consequenties van het asbestdakenverbod zijn en wat de mogelijke oplossingen zijn voor eigenaren. De klanten van deze financiële partijen. In de bijeenkomst kunt u ophalen wat deze partijen nu al doen in het kader van het asbestdakenverbod en welke actualiteiten de adviseurs zelf zien. U kunt ze vragen het asbestdakenverbod mee te nemen in de gesprekken met klanten en hier aandacht aan te besteden in hun communicatie. Hierdoor worden eigenaren alvast voorbereid op de informatie van de gemeente en krijgen ze hetzelfde verhaal van meerdere kanten te horen.

2 1. Informatieavond voor agrariërs Tijd Wie Wat Aandachtspunten/tips uur uur Gemeente Inloop en ontvangst Handig om een intekenlijst neer te leggen bij de ontvangst, zo blijft de doelgroep in beeld met gegevens. Bruikbaar voor nazorg en opvolging uur uur Wethouder gemeente Opening en welkom (aanleiding, waarom deze informatieavond, wat is de urgentie om nu aan de slag te gaan met het asbestdak, wat is specifiek voor deze gemeente (bv. stortregeling), bijzonder project dat al loopt/gaat lopen, etc.) uur uur Filmpje agrariër LWQ&list=PL0wLYJLK8bviuTdXy uqfhjl_lg_l _k7&index= uur uur Gemeente Korte uitleg over asbestdakenverbod. Zorg voor een voorzitter die de bijeenkomst aan elkaar praat en alles in goede banen leidt. Een dagvoorzitter kan een mooie brug slaan tussen het publiek (vragen) en inhoudelijke sprekers. Er komen best wat vragen tijdens de bijeenkomst, handig om met elkaar te bespreken hoe deze worden besproken uur uur Ervaringsverhaal Agrariër uit de gemeente wordt geïnterviewd door de dagvoorzitter en ze bespreken de ervaringen rondom asbestverwijdering en nieuwe dak uur uur Gemeente Korte uitleg over de beschikbare regelingen? Rood voor Rood Schuur voor Schuur KGO Informatie over vergunningen Informatie over duurzaamheid/zonnepanelen Mogelijke vragen: Wanneer heb je je asbestdak laten vervangen, waar liep je tegenaan, wat viel mee, welk effect had het op je bedrijf, hoe verliep de plaatsing van het nieuwe dak, heb je een gouden tip voor mensen die hun dak gaan vervangen? Bij de uitleg over de regelingen: er zijn plaatjes ter illustratie, korte uitleg hierover geven en mensen wat informatie meegeven over deze regelingen na afloop. Hier is veel interesse voor! Het is goed om de uitleg af te stemmen op de agrarische doelgroep.

3 Bespreek de regelingen aan de hand van een voorbeeldsituatie. Inhoud: Welke mogelijkheden hebben agrarische ondernemers om hun asbestdak te vervangen? Welke financiële regelingen/voordelen? Huidige situatie meenemen: melkprijs goed, hogere omzet, interessant om kosten te maken. De dagvoorzitter vraagt of de (markt)partijen zichzelf kort willen voorstellen en wat mensen kunnen verwachten in hun workshop Dagvoorzitter deelt groep op in 3 groepen Mensen indelen in drie groepen en vragen of ze naar de andere ruimtes gaan En verplaatsen naar de workshops Drankje/koffie to go (als hier een grote pauze is, gaan mensen eerder weg) Door de aanwezigen op te delen en te laten lopen naar verschillende zaaltjes blijft men alerter uur uur Accountant Accountant schetst financiële regelingen en opties. Hier komt duidelijk de urgentie terug: waarom is het interessant om als ondernemer nu na te denken over het asbestdakenverbod? Hiervoor wordt ook een animatie ontwikkeld die je kunt laten zien. De accountants kunnen dan een rol krijgen bij de workshops uur uur Marktpartijen Korte pitch van de workshoprondes in 1 minuut: partijen stellen zich voor en wat gaan ze straks doen tijdens de workshoprondes? uur uur Korte pauze met een drankje uur uur Informatieronde 1. Workshops waar partijen zich kunnen presenteren in verschillende zalen, in 3 rondes van 15 minuten uur uur Afsluiting door dagvoorzitter Napraten Alleen afwisselen als er voldoende deelnemers zijn anders plenair houden (bijvoorbeeld bij minder dan 40 deelnemers) Bijvoorbeeld in Tubbergen/Dinkelland: 1. Asbestschakel/marktpartij: ontzorgen nieuwe dak en totaaloplossing 2. Accountant: 3. Duvast: advies op maat Andere partijen waar je aan kan denken: 1. Accountants 2. Plaatselijke bedrijven 3. Energiecoöperaties Vraag relatiebeheerders van accountantskantoren en marktpartijen om

4 herkenbaar aanwezig te zijn zodat eigenaren hen kunnen aanspreken. Hierdoor creëer je een informele informatiemarkt. Leg ook informatie om mee te nemen klaar zoals handouts, presentatie, flyers etc.

5 2. Informatieavond voor ondernemers Tijd Wie Wat Aandachtspunten/tips uur uur Gemeente Inloop en ontvangst Handig om een intekenlijst neer te leggen bij de ontvangst, zo blijft de doelgroep in beeld met gegevens. Bruikbaar voor nazorg en opvolging uur uur Wethouder gemeente uur uur Filmpje ondernemer Opening door dagvoorzitter en geeft het woord aan de wethouder: (aanleiding, waarom deze informatieavond, wat is de urgentie om nu aan de slag te gaan met het asbestdak, wat is specifiek voor deze gemeente (bv. stortregeling), bijzonder project dat al loopt/gaat lopen, etc.) 0D8&list=PL0wLYJLK8bviuTdXy uqfhjl_lg_l_ k7&index=1 Een dagvoorzitter kan een mooie brug slaan tussen het publiek (vragen) en inhoudelijke sprekers. Er komen best wat vragen tijdens de bijeenkomst, handig om met elkaar te bespreken hoe deze worden besproken uur uur Gemeente Korte uitleg over asbestdakenverbod, welke regelingen zijn er? Rood voor Rood Schuur voor Schuur KGO Informatie over vergunningen Informatie over duurzaamheid/zonnepanelen uur uur Ervaringsverhaal Ondernemer uit de gemeente wordt geïnterviewd door de dagvoorzitter en ze bespreken de ervaringen rondom asbestverwijdering en nieuwe dak uur uur Accountant Accountant schetst financiële regelingen en opties. Hier komt duidelijk de urgentie terug: Bij de uitleg over de regelingen: er zijn plaatjes ter illustratie, korte uitleg hierover geven en mensen wat informatie meegeven over deze regelingen na afloop. Hier is veel interesse voor! Het is goed om de uitleg af te stemmen op de doelgroep. Bespreek de regelingen aan de hand van een voorbeeldsituatie. Mogelijke vragen: Wanneer heb je je asbestdak laten vervangen, waar liep je tegenaan, wat viel mee, welk effect had het op je bedrijf, hoe verliep de plaatsing van het nieuwe dak, heb je een gouden tip voor mensen die hun dak gaan vervangen? Inhoud:

6 waarom is het interessant om als ondernemer nu na te denken over het asbestdakenverbod? uur uur Marktpartijen Korte pitch van de workshoprondes in 1 minuut: partijen stellen zich voor en wat gaan ze straks doen tijdens de workshoprondes? Dagvoorzitter deelt groep op in 3 groepen Welke mogelijkheden hebben ondernemers om hun asbestdak te vervangen? Welke financiële regelingen/voordelen? Huidige marktsituatie bespreken: welke actuele aanleidingen komen hieruit voort? De dagvoorzitter vraagt of de (markt)partijen zichzelf kort willen voorstellen en wat mensen kunnen verwachten in hun workshop Mensen indelen in drie groepen en vragen of ze naar de andere ruimtes gaan uur uur Korte pauze met een drankje En verplaatsen naar de workshops Drankje/koffie to go (als hier een grote pauze is, gaan mensen eerder weg) uur uur Informatieronde Workshops waar partijen zich kunnen presenteren in verschillende zalen, in 3 rondes van 15 minuten. Bijvoorbeeld in Tubbergen/Dinkelland: 1. Asbestschakel/marktpartij: ontzorgen nieuwe dak en totaaloplossing 2. Duvast: advies op maat 3. Accountant: vragen behandelen/case bespreken Andere partijen waar je aan kunt denken: 1. Accountants 2. Plaatselijke bedrijven 3. Energiecoöperaties uur uur Afsluiting door dagvoorzitter Napraten Vraag relatiebeheerders van accountantskantoren en marktpartijen om herkenbaar aanwezig te zijn zodat eigenaren hen kunnen aanspreken. Hierdoor creëer je een informele informatiemarkt. Leg ook informatie om mee te nemen klaar zoals handouts, presentatie, flyers etc.

7 3. Informatieavond voor particulieren Tijd Wie Wat Aandachtspunten/tips uur uur Gemeente Inloop en ontvangst Handig om een intekenlijst neer te leggen bij de ontvangst, zo blijft de doelgroep in beeld met gegevens. Bruikbaar voor nazorg en opvolging uur uur Wethouder gemeente uur uur Filmpje particulier Opening door dagvoorzitter en geeft het woord aan de wethouder: (aanleiding, waarom deze informatieavond, wat is de urgentie om nu aan de slag te gaan met het asbestdak, wat is specifiek voor deze gemeente (bv. stortregeling), bijzonder project dat al loopt/gaat lopen, etc.) Hg0&index=4&list=PL0wLYJLK8bviuTdXy uqf Hjl_LG_l_k7 Een dagvoorzitter kan een mooie brug slaan tussen het publiek (vragen) en inhoudelijke sprekers. Er komen best wat vragen tijdens de bijeenkomst, handig om met elkaar te bespreken hoe deze worden besproken uur uur Gemeente Korte uitleg over asbestdakenverbod, welke regelingen zijn er? Bij de uitleg over de regelingen: er zijn plaatjes ter illustratie, korte uitleg Rood voor Rood hierover geven en mensen wat informatie Schuur voor Schuur meegeven over deze regelingen na KGO afloop. Hier is veel interesse voor! Informatie over vergunningen Inventariseren wat de oppervlakte is van Informatie over de daken van de mensen in de zaal. duurzaamheid/zonnepanelen Het is goed om de uitleg af te stemmen op de doelgroep. Bespreek de regelingen aan de hand van een voorbeeldsituatie uur uur Gemeente Ruimte voor vragen Dagvoorzitter haalt de vragen uit de zaal op uur uur Ervaringsverhaal Particulier uit de gemeente wordt geïnterviewd door de dagvoorzitter en ze bespreken de ervaringen rondom asbestverwijdering en nieuwe dak Mogelijke vragen: Wanneer heb je je asbestdak laten vervangen, hoe kwam je tot de keuze voor een partij/waarom heb je het zelf

8 Heb je geen particulier dan bijvoorbeeld filmpje Milieucentraal over zelf asbest verwijderen uur uur Marktpartijen Korte pitch van de workshoprondes in 1 minuut: partijen stellen zich voor en wat gaan ze straks doen uur uur Korte pauze met een drankje uur uur Informatieronde Workshops waar partijen zich kunnen presenteren in verschillende zalen, in 3 rondes van 15 minuten uur uur Afsluiting door dagvoorzitter gedaan, waar liep je tegenaan, wat viel je mee, hoe verliep de plaatsing van het nieuwe dak, heb je een gouden tip voor mensen die hun dak gaan vervangen? De dagvoorzitter vraagt of de (markt)partijen zichzelf kort willen voorstellen en wat mensen kunnen verwachten in hun workshop Drankje/koffie laten serveren. to go (als hier een grote pauze is, gaan mensen eerder weg) Partijen waar je aan kan denken: 1. Plaatselijk belang 2. Energiecoöperaties 3. Marktpartijen 4. Duurzaamheidsadviseur Napraten Leg informatie om mee te nemen klaar zoals handouts, presentatie, flyers etc.

Concept draaiboek informatiebijeenkomst Concept draaiboek

Concept draaiboek informatiebijeenkomst Concept draaiboek Concept draaiboek voor het organiseren van informatiebijeenkomsten voor eigenaren van asbestdaken en Om pandeigenaren bewust te maken van het asbestdakenverbod na 2024 en de risico s van een asbestdak,

Nadere informatie

Voorbeeld communicatieaanpak Asbest

Voorbeeld communicatieaanpak Asbest Voorbeeld communicatieaanpak Asbest LATEN WE HELDER ZIJN Wij willen allemaal dat vóór 2024 alle asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht uit onze leefomgeving zijn verdwenen. Aan de ene kant

Nadere informatie

Particulieren 31 januari 2018

Particulieren 31 januari 2018 Informatieavond asbest Particulieren 31 januari 2018 Programma Welkom wethouder Schuurman Presentatie gemeente Presentatie Blij Asbestvrij Presentatie GroenGebogen Presentatie Univé Vragenronde en sluiting

Nadere informatie

Ondernemers/agrariërs 8 februari 2018

Ondernemers/agrariërs 8 februari 2018 Informatieavond asbest Ondernemers/agrariërs 8 februari 2018 Programma Welkom wethouder Schuurman Presentatie gemeente Presentatie Blij Asbestvrij Presentatie Countus Presentatie Univé Vragenronde en sluiting

Nadere informatie

Op 14 november heb ik aangegeven waar wij als gemeente mee te maken krijgen op gebied van asbest. Vanavond wil ik dit voor de nieuwe raadsleden kort

Op 14 november heb ik aangegeven waar wij als gemeente mee te maken krijgen op gebied van asbest. Vanavond wil ik dit voor de nieuwe raadsleden kort Op 14 november heb ik aangegeven waar wij als gemeente mee te maken krijgen op gebied van asbest. Vanavond wil ik dit voor de nieuwe raadsleden kort herhalen en een update geven voor wat betreft de asbestdaken.

Nadere informatie

Plan van Aanpak Stimuleren verwijdering asbestdaken.

Plan van Aanpak Stimuleren verwijdering asbestdaken. Plan van Aanpak Stimuleren verwijdering asbestdaken. Versie: definitief/18-05-2017 Aanleiding De rijksoverheid heeft een landelijk verbod voor alle asbestdaken aangekondigd. Vanaf 2024 zijn alle asbestdaken

Nadere informatie

9 Voorstelnummer: Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ. Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied

9 Voorstelnummer: Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ. Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied Raadsvoorstel GESCAND 9 Voorstelnummer: 2018-053 Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied f Beslispunten: De subsidieverordening

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 19 april U Raadsbrief 2017, nr mei 2017

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 19 april U Raadsbrief 2017, nr mei 2017 Aan de gemeenteraad van Tubbergen Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 19 april 2017 17.07100 U17.007868 Inlichtingen bij Bijlagen De raadsgriffier Mevrouw H.J.M.J. van Limbeek- ter Haar Onderwerp

Nadere informatie

AsbestvrijOverijssel. Remco Janssen

AsbestvrijOverijssel. Remco Janssen AsbestvrijOverijssel Remco Janssen Programma vanavond Aftrap door wethouder Aanstoot Visie gemeente Rijssen-Holten op asbest Urgentie Ondersteuning Aanpak AsbestvrijOverijssel In zes stappen naar asbestsanering

Nadere informatie

Workshop samen talenten benutten

Workshop samen talenten benutten Workshop samen talenten benutten Doelgroep: organisaties die met vrijwilligers met een beperking willen werken Doel: kennis en vaardigheden overdracht voor het werken met mensen met een beperking Bijeenkomst

Nadere informatie

Asbestdakensanering De Vallei

Asbestdakensanering De Vallei Asbestdakensanering De Vallei Samenwerkende partijen Partners en opdrachtgevers Projectleiding via Asbestdakenteam De Vallei Doelgroepen Deelproject met Dakeigenaren in grote kernen en steden, vooral particulieren

Nadere informatie

Stand van zaken V asbestdakensanering en Versnellingsaanpak 26 juni 2018

Stand van zaken V asbestdakensanering en Versnellingsaanpak 26 juni 2018 Stand van zaken V asbestdakensanering en Versnellingsaanpak 26 juni 2018 In deze stand van zaken worden de werkzaamheden en resultaten beschreven die onderdeel zijn van de programmatische aanpak voor de

Nadere informatie

Stimuleringsmaatregel. Asbest eraf, zonnepanelen erop

Stimuleringsmaatregel. Asbest eraf, zonnepanelen erop Stimuleringsmaatregel 2 Verruiming en verlenging regeling - Nieuwe impuls om asbestsanering te versnellen en resultaat van 4 miljoen m 2 asbestsanering te behalen - Verwachte wettelijke verplichting per

Nadere informatie

dé communicatiekans van 2015

dé communicatiekans van 2015 - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2015 X-OVER X-OVER OVERSTEKENDE ONDERNEMERS De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR:

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: INHOUD Introductie... 3 Beschrijving bijeenkomst... Achtergrond...4

Nadere informatie

ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE

ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2016 De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

FAQ Informatiebijeenkomsten - Asbestdakenverbod 2024

FAQ Informatiebijeenkomsten - Asbestdakenverbod 2024 FAQ Informatiebijeenkomsten - Asbestdakenverbod 2024 Deze FAQ is samengesteld ter voorbereiding op eventuele algemene of specifieke vragen vanuit het publiek tijdens informatiebijeenkomsten rondom het

Nadere informatie

Speerpunt asbestdaken

Speerpunt asbestdaken Speerpunt asbestdaken Dave Rensman 2 Speerpunt asbestdaken Gemeenten NVWA Waterschappen Provincie Noord-Brabant Samenwerking BPO Terreinbeheerders Omgevingsdiensten Politie Justitie 3 Handhaving en toezicht

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst De Asbesttrein. Meddo en omgeving. HARTELIJK WELKOM 18 juni Gemeente Winterswijk Meddo eo 18 juni 2019

Informatiebijeenkomst De Asbesttrein. Meddo en omgeving. HARTELIJK WELKOM 18 juni Gemeente Winterswijk Meddo eo 18 juni 2019 09-12-2015 Informatiebijeenkomst De Asbesttrein Meddo en omgeving HARTELIJK WELKOM 18 juni 2019 Programma 19:00 uur Inloop 19:30 uur Opening 19:45 uur Asbestproblematiek + Spoorboekje 20:45 uur Pauze +inschrijven

Nadere informatie

Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor:

Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor: Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor: Inhoud document Hulpmiddel (draaiboek) om een bijeenkomst te organiseren waarin de uitkomsten van de JOBmonitor (of ander onderzoek

Nadere informatie

Verkennen van digitale zorginnovaties in samenwerking met de (eind)gebruikers

Verkennen van digitale zorginnovaties in samenwerking met de (eind)gebruikers Verkennen van digitale zorginnovaties in samenwerking met de (eind)gebruikers Geleerde lessen uit de praktijk (versie 1.0) Digitale Steden Agenda, Zorgende Stad Daniëlle Branje - november 2014 1 Deze leaflet

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Het Carolus Clusius College presenteert zich als wereldschool. Website: www.hetccc.nl

Het Carolus Clusius College presenteert zich als wereldschool. Website: www.hetccc.nl Worldschool Event 2014 Vrijdag 14 maart a.s. Van 10.00 uur tot 14.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur) Plaats: Het Carolus Clusius College in Zwolle x Het Carolus Clusius College presenteert

Nadere informatie

Regionaal werkatelier Psychische kwetsbaarheid. Meer mensen met psychische kwetsbaarheid aan het werk

Regionaal werkatelier Psychische kwetsbaarheid. Meer mensen met psychische kwetsbaarheid aan het werk Regionaal werkatelier Psychische kwetsbaarheid Meer mensen met psychische kwetsbaarheid aan het werk PROGRAMMA 14.00 uur: Start plenair programma: - 14.00: Opening dagvoorzitter Marjo Frenk - 14.05: Welkomstwoord

Nadere informatie

Informatieavond Plan Zuid. Uw (woon)wensen voor Heijhorst

Informatieavond Plan Zuid. Uw (woon)wensen voor Heijhorst Informatieavond Plan Zuid Uw (woon)wensen voor Heijhorst 25 juni 2013 Programma 19:30 Opening weth. v.d. Glind Voorstellen Terugblik & de huidige situatie Ruimtelijke kaders Wat gaan wij doen na de pauze?

Nadere informatie

Draaiboek standhouders Happy MKB Event 13 maart 2015

Draaiboek standhouders Happy MKB Event 13 maart 2015 Draaiboek standhouders Happy MKB Event 13 maart 2015 Het event Vrijdag 13 maart 2015 is het allereerste Happy MKB event. Een dag vol inspiratie, inzicht en impact om de als MKB- er het beste in zijn happiness

Nadere informatie

PROGRAMMA UTRECHT KVK STARTERSDAG

PROGRAMMA UTRECHT KVK STARTERSDAG PROGRAMMA UTRECHT KVK STARTERSDAG Welkom op de KVK Startersdag! Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpen we je graag

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

DE FABRIQUE UTRECHT 23-09-2015

DE FABRIQUE UTRECHT 23-09-2015 DE FABRIQUE UTRECHT 23-09-2015 DÉ DAG OVER ZAKENDOEN IN DUITSLAND DÉ DAG OVER ZAKENDOEN IN DUITSLAND Export NL>D 2014 88,1 MRD. 80,5 MILJOEN INWONERS De Duitslanddag is dé dag voor Nederlandse ondernemers

Nadere informatie

Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer

Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer Inhoudsopgave Deel 2: programma Nationaal Park Lauwersmeer 1. Planning en organisatie 1.1. Voordat u begint 1.2.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018.

Raadsvergadering. Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-087 Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018. Aan de raad, Onderwerp Subsidieverordening Asbest van

Nadere informatie

PROGRAMMA GRONINGEN KVK STARTERSDAG

PROGRAMMA GRONINGEN KVK STARTERSDAG PROGRAMMA GRONINGEN KVK STARTERSDAG Welkom op de KVK Startersdag! Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpen we je graag

Nadere informatie

Onderwerp : Q&A, Aanvulling vragen Verordening Asbest er af zonnepanelen er op.

Onderwerp : Q&A, Aanvulling vragen Verordening Asbest er af zonnepanelen er op. INFORMATIENOTA Aan : Gemeenteraadsleden Van : Jelger Takken / Erika Spil Datum : 25 oktober 2018 Onderwerp : Q&A, Aanvulling vragen Verordening Asbest er af zonnepanelen er op. Beste leden van de gemeenteraad,

Nadere informatie

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Incl. aanbod ondersteuning door Gemeente Inleiding: Van projectplannen naar uitvoering Tijdens de werksessie (12 november 2015) hebben de wijkplatformleden hun

Nadere informatie

HANDREIKING BEHEER EN MONITORING ASBESTVERDACHTE DAKEN

HANDREIKING BEHEER EN MONITORING ASBESTVERDACHTE DAKEN HANDREIKING BEHEER EN MONITORING ASBESTVERDACHTE DAKEN Asbestverdachte daken in beeld: Hoe houden we de voortgang bij? Verschillende provincies en gemeenten beschikken inmiddels over een dataset met asbestverdachte

Nadere informatie

PROGRAMMA EINDHOVEN KVK STARTERSDAG

PROGRAMMA EINDHOVEN KVK STARTERSDAG PROGRAMMA EINDHOVEN KVK STARTERSDAG Welkom op de KVK Startersdag! Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpen we je graag

Nadere informatie

Trainershandleiding. Startbijeenkomst (regiebijeenkomst) Voorbereiding vóórafgaand aan de trainers dag

Trainershandleiding. Startbijeenkomst (regiebijeenkomst) Voorbereiding vóórafgaand aan de trainers dag Trainershandleiding Startbijeenkomst (regiebijeenkomst) Voorbereiding vóórafgaand aan de trainers dag Uitnodiging met projectbeschrijving is verzonden aan deelnemers Locatie is geregeld. Het moet een ruime,

Nadere informatie

Ledenpanel VNO-NCW Midden. Resultaten Enquête Bijeenkomsten en Activiteiten

Ledenpanel VNO-NCW Midden. Resultaten Enquête Bijeenkomsten en Activiteiten Ledenpanel VNO-NCW Midden Resultaten Enquête Bijeenkomsten en Activiteiten Samenvatting In totaal heeft zo n 20 % van de leden van VNO-NCW Midden gereageerd. De respons kwam evenredig verdeeld uit alle

Nadere informatie

DE SMEDERIJ BLOK 1 'SCHETSEN'

DE SMEDERIJ BLOK 1 'SCHETSEN' DE SMEDERIJ BLOK 1 'SCHETSEN' DAG 1 'DE WERKGEVERSBENADERING' Vandaag begin je aan blok 1 van het opleidingstraject Naar een succesvolle werkgeversbenadering. De dag die het startsein vormt voor een intensieve

Nadere informatie

Een financiering tot 500.000 euro nodig? Met Pitch & Go weet u direct of u verder kunt. In een eigen pand met meer ruimte kunnen we doorgroeien.

Een financiering tot 500.000 euro nodig? Met Pitch & Go weet u direct of u verder kunt. In een eigen pand met meer ruimte kunnen we doorgroeien. In een eigen pand met meer ruimte kunnen we doorgroeien. Een financiering tot 500.000 euro nodig? Met Pitch & Go weet u direct of u verder kunt. Pitch uw ondernemingsplan en krijg direct een go of no go.

Nadere informatie

DRAAIBOEK Ouderavonden LOGO 3000

DRAAIBOEK Ouderavonden LOGO 3000 DRAAIBOEK Ouderavonden LOGO 3000 Draaiboek Ouderavonden LOGO 3000 i 1. Opzet van de bijeenkomsten Dit draaiboek geeft informatie over 4 ouderbijeenkomsten, die u kunt organiseren rond woordenschat en LOGO

Nadere informatie

www.rkdiaconie.nl/ bewust worden/ kunnen/ specifieke activiteit uitvoeren

www.rkdiaconie.nl/ bewust worden/ kunnen/ specifieke activiteit uitvoeren Een activiteit: het plan en de praktijk Situering Diaconie is het Goede Doen. Dat vergt dus activiteiten. Nu is het maken van een plan één en de uitvoering ervan iets anders. Er zijn minder vrijwilligers

Nadere informatie

Pluk en plant. Oogsten en planten na 4 jaar vrijwillige inzet en informele zorg in de provincie Gelderland

Pluk en plant. Oogsten en planten na 4 jaar vrijwillige inzet en informele zorg in de provincie Gelderland Pluk en plant Oogsten en planten na 4 jaar vrijwillige inzet en informele zorg in de provincie Gelderland Datum: 20 juni 2012 Tijd: 9.00-13.30 uur Plaats: Huis der Provincie, Arnhem Komt u met ons de oogst

Nadere informatie

Over de subsidieregeling

Over de subsidieregeling Over de subsidieregeling Wat zijn de voorwaarden? De subsidie is bedoeld voor een (voormalige) agrarische onderneming en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok. De aanvragers dienen minimaal 250

Nadere informatie

Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van uur uur (inloop vanaf uur).

Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van uur uur (inloop vanaf uur). Opzet startbijeenkomst DVG Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van 19.30 uur - 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Locatie: Cultureel Centrum Jan van Besouw, Kapel. Programmaonderdelen:

Nadere informatie

In de volgende paragraven worden de zes fases in de methodiek toegelicht:

In de volgende paragraven worden de zes fases in de methodiek toegelicht: Adoptiemethode Om een verandering in werkgedrag op een juiste manier bij mensen te bewerkstelligen kan gebruik gemaakt worden van onderstaande methodiek. De methodiek is opgebouwd uit zes fases met als

Nadere informatie

Verwijdering asbestdaken Plan van aanpak juli 2017

Verwijdering asbestdaken Plan van aanpak juli 2017 Verwijdering asbestdaken 2024 Plan van aanpak juli 2017 Samenvatting aanpak Aanleiding De Rijksoverheid voert per 2024 een verbod op asbestdaken in. Vanaf 2024 dient Utrecht te handhaven op dit verbod.

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een succesvol event

Tips voor de organisatie van een succesvol event In cl us dr ie f aa ib oe k & ch ec kl is t Tips voor de organisatie van een succesvol event Inhoud Inhoud 1. Doelgroep 2. Datum 3. Locatie 4. Catering 5. Invulling 6. Uitnodiging 7. Checklist 8. Draaiboek

Nadere informatie

Start met Ondernemen van droom naar werkelijkheid

Start met Ondernemen van droom naar werkelijkheid Pagina 1 In 2014 is het totaal aantal bedrijven in Nederland toegenomen met 5%. Vorig jaar zijn 187.177 startende bedrijven bijgeschreven in het Handelsregister. Om deze starters zo goed mogelijk te informeren

Nadere informatie

Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties

Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties Voorbereiding Doel: De deelnemende maatschappelijke organisaties helpen bij hun voorbereiding op de Beursvloer; zoals bij het formuleren van een

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Werkgroep HEET/DEH. Zonnepanelen stralen. Gezamenlijke aankoop 2013

Werkgroep HEET/DEH. Zonnepanelen stralen. Gezamenlijke aankoop 2013 WELKOM Werkgroep HEET/DEH Zonnepanelen stralen Gezamenlijke aankoop 2013 Agenda 20.00-20.10 uur Ontvangst en inleiding (Huub) 20.10-20.40 uur Waarop te letten bij aanschaf en selectie-criteria (Jaap) 20.40-20.45

Nadere informatie

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Versie 1.2, 27-02-2017 Programmaboekje Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Voorwoord Op donderdag 6 april 2017 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Nadere informatie

De mienskip denkt mee over de actualisatie van het Frysk Miljeuplan

De mienskip denkt mee over de actualisatie van het Frysk Miljeuplan De mienskip denkt mee over de actualisatie van het Frysk Miljeuplan Het Frysk Miljeuplan 2011-2014 wordt twee jaar verlengd en geactualiseerd aan de hand van vier onderwerpen. Op donderdag 28 augustus

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Tjalk Daken Asbestvrij. 8 februari 2017

Bewonersbijeenkomst Tjalk Daken Asbestvrij. 8 februari 2017 Bewonersbijeenkomst Tjalk Daken Asbestvrij 8 februari 2017 Programma 8 februari 2017 Tijd Onderwerp Spreker 19.00 Ontvangst 19.15 Inleiding en doel van de avond Jarno Volmer 19.20 Gemeente Lelystad John

Nadere informatie

Asbestcommunicatie. DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering. juni 2014. Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland

Asbestcommunicatie. DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering. juni 2014. Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland Handreiking Asbestcommunicatie juni 2014 DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland 4 COMMUNICATIE BIJ GEPLANDE ASBESTVERWIJDERING Een geplande asbestverwijdering

Nadere informatie

24-3-2016. Asbest. Agenda. 20.15u Opening. 20.20u Asbest. 20.45u Pauze. 21.00u Pacht. 21.30u Vragen en discussie. 22.

24-3-2016. Asbest. Agenda. 20.15u Opening. 20.20u Asbest. 20.45u Pauze. 21.00u Pacht. 21.30u Vragen en discussie. 22. Agenda 20.15u Opening 20.20u Asbest 20.45u Pauze 21.00u Pacht 21.30u Vragen en discussie 22.30u Afsluiting 2 Asbest Wet- en regelgeving inzake asbest daken Subsidiemogelijkheden Asbest eraf, zon erop (provinciaal):

Nadere informatie

Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan?

Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan? Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan? Heleen van Milligen Projectleider Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. Programma Doel van de workshop Informatie

Nadere informatie

PROGRAMMA KVK STARTERSDAG

PROGRAMMA KVK STARTERSDAG PROGRAMMA KVK STARTERSDAG Groningen 2018 Welkom op de KVK Startersdag! Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpen we

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 20 november 2018 Zaaknummer: 539693 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

Zonne-energie in de landbouw

Zonne-energie in de landbouw Zonne-energie in de landbouw Programma 20.00 uur 20.10 uur 21.10 uur 21.25 uur 21:50 uur 22.15 uur Opening bijeenkomst Mogelijkheden van zonnestroom (Wouter Veefkind) PAUZE Rekenen aan rendement (Monique

Nadere informatie

OViN%symposium,2015,

OViN%symposium,2015, OViN%symposium2015 CarelvanderLippe Donderdag12februari2015NWO%gebouwDenHaag Programma 12.00%13.00 Inloopmetlunch 13.00%13.15 InleidingdoorJosSchiepers(CentraalBureauvoordeStatistiek) dagvoorzitter 13.15%14.45

Nadere informatie

De Voorleesvogel voor ouders en peuters. Introductiebijeenkomst met ouders Draaiboek

De Voorleesvogel voor ouders en peuters. Introductiebijeenkomst met ouders Draaiboek De Voorleesvogel voor ouders en peuters Introductiebijeenkomst met ouders Draaiboek 1 Gemeentebibliotheek Utrecht Bureau Educatieve Ondersteuning 030-2861943 gbu.beo2@utrecht.nl 2 Inhoud Inleiding... 4

Nadere informatie

Inleiding Hoe het begon Doel

Inleiding Hoe het begon Doel Inleiding De laatste jaren is er veel aandacht voor tijdig spreken over het levenseinde en dit wordt door velen als wenselijk beschouwd. Veel interventies op dit gebied zijn gericht op zieke mensen. Het

Nadere informatie

Promoot uw organisatie, producten en/of diensten onder 500 trainers & coaches

Promoot uw organisatie, producten en/of diensten onder 500 trainers & coaches Promoot uw organisatie, producten en/of diensten onder 500 trainers & coaches Op vrijdag 9 december organiseert NLcoach het Nationaal Coach Congres. Dit is hét evenement voor trainers en coaches om in

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni

Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni Doe en denk mee tijdens de week van het wonen Kunt u uw woning comfortabeler en veiliger maken? Hoe kunt u uw woning verdzamen? Is wonen zonder aardgas al

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl Verslag Meet-up #4 19-februari 2019 @de Burgt Rijnsburg detoekomstvankatwijk.nl Meet-up #4 Dit was alweer de vierde meet-up van de Toekomst van Katwijk! Deze keer waren alle inwoners, ondernemers en organisaties

Nadere informatie

VLOGGEN X GEZOND GEDRAG

VLOGGEN X GEZOND GEDRAG VLOGGEN X GEZOND GEDRAG PROGRAMMA Introductie Mentimeter Toelichting praktijkonderzoek Compilatie van de vlogs Eerste resultaten onderzoek & discussie Methodiekontwikkeling INTRODUCTIE MENTIMETER METHODE

Nadere informatie

Informatiesessie decentrale overheden over de opvolging OT2010

Informatiesessie decentrale overheden over de opvolging OT2010 Nieuwsbrief HIS/ICT 4 juni 2015 Dit is de nieuwsbrief van de ICT-afdeling van UBR HIS. In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws en ontwikkelingen over de contracten die HIS/ICT beheert. De nieuwsbrief

Nadere informatie

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat?

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? WHITEPAPER Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? Deze whitepaper word je aangeboden door Alpha producties, totaal leverancier op het gebied van presentatie. Effectief resultaat Dag kan alleen

Nadere informatie

22 m e i p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1

22 m e i p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1 informatieavond 22 m e i 2012 p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1 Agenda 19:00 Inloop 19:30 Welkom door Fenny de Graaf, directeur-bestuurder Woonvisie, en uitleg over de avond 19:40 Presentatie Fenny

Nadere informatie

Programma Startersdag Groningen

Programma Startersdag Groningen Programma Startersdag Groningen Zaterdag 1 november 2014 Welkom op de Startersdag Workshops Je kunt vandaag verschillende workshops bijwonen over het starten van een eigen bedrijf. Bij het aanmelden voor

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken. Informatiebijeenkomst koppelpilot 4 en 7 juli 2016

Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken. Informatiebijeenkomst koppelpilot 4 en 7 juli 2016 Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken Opening avondvoorzitter Marcel van Dijk Introductie Joost Nijhuis, projectleider koppelpilot Gijmink B, gemeente Hof

Nadere informatie

PRESENTEER UW ORGANISATIE AAN 200 ZORGPROFESSIONALS

PRESENTEER UW ORGANISATIE AAN 200 ZORGPROFESSIONALS PRESENTEER UW ORGANISATIE AAN 200 ZORGPROFESSIONALS Na een zeer succesvolle eerste congres in 2017 organiseert De Zorg Brandveilig op dinsdag 27 maart opnieuw een bijzonder congres over risicogestuurde

Nadere informatie

Samen op reis voor een asbestvrije regio

Samen op reis voor een asbestvrije regio Samen op reis voor een asbestvrije regio de aantrekkelijke regio Een kans de jeugd heeft de toekomst energie-opwekking herbestemming van agrarisch vastgoed Een schoon en gezond Gelderland dat ruimte biedt

Nadere informatie

Succesvol bijeenkomsten leiden Wat gaan we doen? Overtuigingsmiddelen Logos Dag 1 Pathos Ethos Dag 2 Aptum

Succesvol bijeenkomsten leiden Wat gaan we doen? Overtuigingsmiddelen Logos Dag 1 Pathos Ethos Dag 2 Aptum Succesvol bijeenkomsten leiden Wat gaan we doen? Overtuigingsmiddelen Dag 1 Excelleren op het podium Dag 2 Succesvol voorbereiden Logos Pathos Ethos Aptum Sterke argumenten Bespelen van emotie Overtuigend

Nadere informatie

Programma voorlichtingsavond. 17 januari

Programma voorlichtingsavond. 17 januari Programma voorlichtingsavond 17 januari 2017 www.jfsg.nl Inleiding D.V. dinsdag 17 januari 2017 bent u van harte welkom op onze voorlichtingsavond in Rijssen! Op deze avond geven wij voorlichting over

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

BERNARDO WALTA EN JIM STOLZE INNOVATIE IN ADVIES

BERNARDO WALTA EN JIM STOLZE INNOVATIE IN ADVIES BERNARDO WALTA EN JIM STOLZE INNOVATIE IN ADVIES ONTWIKKELINGEN IN DE ZAKELIJKE MARKT VOOR FINANCIEEL ADVIES 1. Onafhankelijk advieskanaal blijft dominante afsluitkanaal 2. Online afsluiten licht in opkomst,

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij de inspiratiesessie van de regio.. GELDERLAND ARBEIDSWIJS 2017

Hartelijk welkom bij de inspiratiesessie van de regio.. GELDERLAND ARBEIDSWIJS 2017 Hartelijk welkom bij de inspiratiesessie van de regio.. GELDERLAND ARBEIDSWIJS 2017 Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat? Programma inspiratiesessie Welkom Inspiratiefilm

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE WONINGEN 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; overwegende dat het van belang

Nadere informatie

IkStartSmart bijeenkomst

IkStartSmart bijeenkomst IkStartSmart bijeenkomst Donderdag 14 april 2011 Hoe voer je een goed en effectief acquisitiegesprek? Over luisteren, praten, spelregels, tips en trics. Opzet workshop Introductie en voorstellen Wat ging

Nadere informatie

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl Academie Zorgbelang Brabant Trainingen Welkom! Voor u ligt de brochure van Academie Zorgbelang Brabant voor het

Nadere informatie

Geslaagd jubileumsymposium Adlasz

Geslaagd jubileumsymposium Adlasz Geslaagd jubileumsymposium Adlasz Op koers in het sociaal domein, maar nog een flinke weg te gaan Sprekers die aan het denken zetten, volop mogelijkheden om mee te praten en een flitsende en humoristische

Nadere informatie

Werkfestival: Sneeker ondernemers bieden werk!

Werkfestival: Sneeker ondernemers bieden werk! Werkfestival: Sneeker ondernemers bieden werk! Doel Ontmoetingen genereren tussen: 1. ondernemers die deze dag hun bedrijf openstellen en waar 2. aanbieders van onderwijs, 3. werkspecialisten van de gemeente,

Nadere informatie

PROGRAMMA KVK STARTERSDAG

PROGRAMMA KVK STARTERSDAG PROGRAMMA KVK STARTERSDAG Zwolle 2018 Welkom op de KVK Startersdag! Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpen we je

Nadere informatie

Symposium Sanctieregelgeving. 5 november 2014

Symposium Sanctieregelgeving. 5 november 2014 Symposium Sanctieregelgeving 5 november 2014 Symposium Sanctieregelgeving 5 november 2014 Sanctiemaatregelen staan volop in de schijnwerpers. Internationale organisaties en overheden maken steeds meer

Nadere informatie

VERIJSSEL SBEST- AKEN RIJ

VERIJSSEL SBEST- AKEN RIJ VERIJSSEL SBEST- AKEN RIJ Een voorstel voor het verwijderen van alle asbestdaken en het saneren van de bijbehorende grond in Overijssel Maart 2015 SP Overijssel Inleiding Al jaren pleit de SP voor haast

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Deze 3 punten zitten altijd in een klant wervende presentatie Of het nu een live presentatie, een webinar, of een filmpje is. 1. Laat ze contact

Nadere informatie

Van asbestdak naar nieuw duurzaam dak Dakvervanging bekostigen en kosten verlagen

Van asbestdak naar nieuw duurzaam dak Dakvervanging bekostigen en kosten verlagen Particulieren, stichtingen en verenigingen Van asbestdak naar nieuw duurzaam dak Dakvervanging bekostigen en kosten verlagen Als in 2024 het asbestdakenverbod in gaat, moet u als particulier, stichting

Nadere informatie

Workshop Tweede Kamerverkiezingen

Workshop Tweede Kamerverkiezingen Workshop Tweede Kamerverkiezingen Korte omschrijving workshop In deze workshop leren de deelnemers wat de Tweede Kamer doet, hoe ze moeten stemmen en op welke partijen ze kunnen stemmen. De workshop bestaat

Nadere informatie

PROGRAMMA KVK STARTERSDAG

PROGRAMMA KVK STARTERSDAG PROGRAMMA KVK STARTERSDAG Amsterdam 2018 Welkom op de KVK Startersdag! Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpen we

Nadere informatie