Onderwerp : Q&A, Aanvulling vragen Verordening Asbest er af zonnepanelen er op.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwerp : Q&A, Aanvulling vragen Verordening Asbest er af zonnepanelen er op."

Transcriptie

1 INFORMATIENOTA Aan : Gemeenteraadsleden Van : Jelger Takken / Erika Spil Datum : 25 oktober 2018 Onderwerp : Q&A, Aanvulling vragen Verordening Asbest er af zonnepanelen er op. Beste leden van de gemeenteraad, Tijdens het Open huis van 4 oktober zijn er diverse vragen gesteld over de verordening Asbest er af zonnepanelen er op. Een aantal van deze vragen speelt ook in de drie deelnemende gemeenten. Hierop is door de drie deelnemende gemeenten besloten een Question & Answer-lijst (vraag/antwoord-lijst) op te stellen. Deze lijst geeft mogelijk al antwoorden op vragen welke u tijdens de raadsvergadering van 1 november aanstaande wellicht van plan bent om te stellen. De verordening staat als debat-punt op de agenda. Algemeen Dit onderdeel beschrijft een klein deel van de aanpak voor sanering van asbestdaken. Dit komt voor uit de vastgestelde Omgevingsvisie voor het Kromme Rijngebied. Deze verordening bevat dus geen plan voor een totaal aanpak voor de gehele gemeente. Proces totstandkoming Hoe is de verordening tot stand gekomen? De gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede hebben in 2016 gezamenlijk een omgevingsvisie opgesteld en vastgesteld. Op bladzijde 79 van deze visie staat :

2 Wij willen de verwijdering van asbest versnellen. Niet-subsidiabele verwijdering kan tot en met 2020 worden ingebracht in het maatwerkgesprek. Daarna komt de verplichtingsdatum zo dichtbij dat een dergelijke wijze van financiering niet meer verantwoord is. Daarnaast willen we de meekoppelmogelijkheden van asbestverwijdering en de aanleg van zonnecellen stimuleren. Daarom zullen we de kosten voor een inventarisatierapport voor asbestverwijdering op ons nemen als er bij de vervanging van het dak substantieel (ten minste de helft van oppervlak) zonnecellen worden aangelegd. In de uitvoeringsparagraaf is voor de uitvoering van dit onderdeel gereserveerd (bladzijde 109). Indien de raad besluit geen uitvoering te geven aan het voorstel adviseren we hierover met de andere gemeenten bestuurlijke af te stemmen. Hoe verliep de vaststelling in de verschillende gemeenten? De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede heeft op 16 oktober de verordening vastgesteld. In de gemeente Houten zijn diverse vragen gesteld en komt het 30 oktober als debat-punt op de agenda in de raadsvergadering. Welke partijen werken aan de verordening? De verordening is een samenwerkingsproject tussen de 3 gemeenten. De Omgevingsdienst regio Utrecht ondersteunt de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede bij het opstellen van de verordeningen en zal beide gemeenten ook ondersteunen bij de uitvoering van de verordening. De Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD Utrecht) heeft geen actieve rol bij het opstellen van de verordening en uitvoeren van de verordeningen. De gemeente Houten heeft al haar asbesttaken in eigen beheer. Welke rol heeft het Informatieteam asbestdaken? Wat is dit en door wie is het opgezet?

3 Het informatieteam asbestdaken heeft geen actieve rol in deze verordening. Het informatieteam asbestdaken is opgericht in opdracht van het bestuurlijk provinciaal milieuoverleg. Het informatieteam bestaat uit medewerkers van de beide omgevingsdiensten (ODRU en RUD) en de provincie Utrecht. Het team draagt bij aan (de versnelling van) de sanering van asbestdaken als informatiemakelaar en verbindende schakel (zowel regionaal en landelijk). Het is een informatieteam voor gemeenten, er wordt er aan gedacht om ook direct particulieren te ondersteunen met vragen. Er wordt een eerdere provinciale regeling bedoeld, wanneer was die regeling? In had de provincie een subsidieregeling. Deze regeling had een andere opzet is niet te vergelijken met de voorgestelde verordening. Men kreeg een vergoeding voor het aantal m2 asbestsanering als er zonnepanelen terug werden geplaatst. Deze regeling was effectief op het moment dat de regeling werd aangepast en breder inzetbaar was. Als gevolg van de verruiming van de regeling verdrievoudigde het aantal aanvragen. Aan het einde van de looptijd is het volledige budget ( ) voor de provincie Utrecht benut. Met het provinciale budget werd ca m 2 aan asbestdaken gesaneerd. De regeling is eind 2016 gestopt. Voorwaarden subsidie Wat is het doel van de verordening? Het belangrijkste doel van de verordening is om een eerste stap te zetten in het saneren van asbestdaken. Tegelijkertijd draagt de verordening bij aan meer bewustwording bij eigenaren over asbest en het komende asbestdaken verbod in Daarnaast draagt het bij aan de klimaatdoelstellingen. Hoe is de verdeling van boerendaken in het verordening gebied in de verschillende gemeenten? Is houten de enige gemeente met nog veel land buiten de kromme Rijnstreek? M.a.w. hebben de twee andere gemeentes al hun boerendaken gedekt met dit voorstel?

4 Ja, de gemeente Houten heeft in het gebied Eiland van Schalwijk land wat buiten de verordening valt. We hebben de data met asbestverdachte daken niet gekoppeld aan de functie van het pand (agrarisch, woon, industrie). We weten niet of alle agrariërs kunnen profiteren van dit voorstel. Het aantal daken (zowel kleiner als 35m2 als groter) staat in onderstaande tabel. Aantal daken Bunnik Buitengebied (incl Krommerijn) 285 Krommerijngebied 254 Krommerijngebied > 35 m2 223 Kernen 578 totaal Bunnik 863 Totaal Bunnik > Houten Buitengebied (incl Krommerijn) 491 Krommerijngebied 137 Krommerijngebied > 35 m2 117 Kernen 738 totaal Houten 1229 Totaal Houten >35m2 517 Wijk bij Duurstede Buitengebied (incl Krommerijn) 390 Krommerijngebied 390 Krommerijngebied > 35 m2 365 Kernen 432 totaal Wijk bij Duurstede 822 Deze tabel laat zien dat de verordening over het gehele buitengebied van de gemeente Wijk bij Duurstede gaat. Voor de gemeente Bunnik geldt het deel ten zuiden van de A12 en voor de gemeente Houten ongeveer het ten noorden van het eiland van Schalkwijk (zie Omgevingsvisie Kromme Rijnstreek).

5 Is het huidige plan wie het eerst komt wie het eerst maalt? Ja. Op het moment dat het subsidieplafond is bereikt is er niet meer geld voorzien. Uiteraard heeft de raad de mogelijkheid om het budget aan te vullen. OP het moment dat de uitvoeringskosten lager uitvallen dan begroot dan komt dit ten gunste aan de subsidie. Is het mogelijk een verordening voor een geografisch deel van de gemeente vast te stellen? o In hoeverre is er sprake van rechtsongelijkheid? o Staan we open voor het idee om ook een beperkt aantal daken buiten de kromme Rijn te doen? Zo ja wat zijn de meerkosten en waar zou dat uit betaald kunnen worden Ook andere gemeenten stellen subsidie beschikbaar voor een deel van hun grondgebied. Bijvoorbeeld gemeente Midden Delftland heeft een verordening voor asbestdaken in/nabij dorpskernen. Uiteraard kan, indien blijkt dat de verordening bijdraagt aan de versnelling van de saneringsopgave, overwogen worden de verordening ook beschikbaar te stellen voor het overige gebied. De meerkosten bedragen 400 (subsidie) per dak plus ( 90 x3 uur) 270 (uitvoeringskosten) = 670 per dak. (Uitvoeringskosten houden in: toets aanvraag, vaststellen beschikking) en extra budget voor aanvullende communicatieactiviteiten. Uitvoering Wat is het communicatieplan bij de verordening? o Kunnen we wel iedereen meenemen in de voorlichting? Zo ja geeft dat extra kosten en zo ja hoeveel? Er wordt gewerkt aan een communicatieplan voor het uitvoeren van deze verordening. De inhoud wordt nader uitgewerkt met de drie deelnemende gemeenten. De verordening zal worden gedeeld op de huidige kanalen van de gemeente. Daarnaast zal er op een centrale plek een inwoners avond en een grootdak bezitters avond worden georganiseerd. Op deze manier kunnen de inwoners en de ondernemers worden geïnformeerd over de ontwikkelingen omtrent asbestvrij. Om hoeveel daken gaat het 30 of 50?

6 In de Omgevingsvisie is in totaal euro gereserveerd voor dit project. Naast het verlenen van de subsidie is budget nodig voor de uitvoering (communicatie en uitvoering van de verordening). Per gemeente is beschikbaar. De uitvoeringkosten zijn geraamd op Voor het uitkeren van de subsidie is beschikbaar. Hiermee kunnen 30 aanvragers per gemeente een subsidie krijgen. Kan in de samenwerking worden samengewerkt met de provincie? We werken samen de drie gemeenten. De provincie heeft geen actieve rol, maar is wel op de hoogte. Bij de voorlichtingsavond zoeken we actief samenwerking met relevante partijen, zoals LTO en O-gen. Als men een inventarisatierapport laat maken en er blijkt geen asbest aanwezig, kan je ook subsidie krijgen? Ja, dat kan, mits men ook zonnepanelen plaatst. Kosten Hoe zijn de kosten opgebouwd? De kosten zijn als volgt opgebouwd (per gemeente): Uitvoeringskosten#: - Voorbereiding (versturen uitnodiging, voorbereiding bijeenkomst, bijeenkomst, flyers etc): 1.254,- - Toetsen aanvragen: 270 per aanvraag - Evaluatie, beantwoorden vragen tijdens uitvoering: 533,- - Onvoorzien: drukkosten, zaalhuur, catering, etc., 546,- - Subsidiegeld: ,- (per gemeente) #De kosten zijn een aanname, indien blijkt dat de behandeling sneller kan komen de niet bestede kosten ten gunste van de daadwerkelijke subsidie.

7

9 Voorstelnummer: Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ. Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied

9 Voorstelnummer: Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ. Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied Raadsvoorstel GESCAND 9 Voorstelnummer: 2018-053 Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied f Beslispunten: De subsidieverordening

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018.

Raadsvergadering. Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-087 Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018. Aan de raad, Onderwerp Subsidieverordening Asbest van

Nadere informatie

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Inleiding Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 De gemeenten Bunnik, Houten en

Nadere informatie

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Nr. 147 4 december 2018 Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 De raad van de gemeente Houten gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Stimuleringsmaatregel. Asbest eraf, zonnepanelen erop

Stimuleringsmaatregel. Asbest eraf, zonnepanelen erop Stimuleringsmaatregel 2 Verruiming en verlenging regeling - Nieuwe impuls om asbestsanering te versnellen en resultaat van 4 miljoen m 2 asbestsanering te behalen - Verwachte wettelijke verplichting per

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 1137

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 1137 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 1137 3 juli 2014 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 17 juni 2014, nr. 80FD2676, tot wijziging van Uitvoeringsverordening subsidie

Nadere informatie

Plan van Aanpak Stimuleren verwijdering asbestdaken.

Plan van Aanpak Stimuleren verwijdering asbestdaken. Plan van Aanpak Stimuleren verwijdering asbestdaken. Versie: definitief/18-05-2017 Aanleiding De rijksoverheid heeft een landelijk verbod voor alle asbestdaken aangekondigd. Vanaf 2024 zijn alle asbestdaken

Nadere informatie

Over de subsidieregeling

Over de subsidieregeling Over de subsidieregeling Wat zijn de voorwaarden? De subsidie is bedoeld voor een (voormalige) agrarische onderneming en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok. De aanvragers dienen minimaal 250

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND

PROVINCIAAL BLAD BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1055 30 juni 2014 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND Gedeputeerde

Nadere informatie

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Besluit van Gedeputeerde Staten van [datum], [registratienummer/kenmerk], tot wijziging van de Subsidieregeling asbest eraf zonnepanelen erop Zuid- Holland Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland;

Nadere informatie

gelet op artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012. BESLUITEN:

gelet op artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012. BESLUITEN: 2014-22 Nummer 1672144 Eerste wijziging Nadere regels subsidie asbest eraf zonnepanelen erop provincie Flevoland 2013 Gedeputeerde Staten van Flevoland maken overeenkomstig artikel 136 van de Provinciewet

Nadere informatie

Asbestdakensanering De Vallei

Asbestdakensanering De Vallei Asbestdakensanering De Vallei Samenwerkende partijen Partners en opdrachtgevers Projectleiding via Asbestdakenteam De Vallei Doelgroepen Deelproject met Dakeigenaren in grote kernen en steden, vooral particulieren

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Wijzigingsregeling subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop Noord- Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) - Gelet op

Nadere informatie

Nadere regels Van asbest naar duurzaam dak Provincie Flevoland

Nadere regels Van asbest naar duurzaam dak Provincie Flevoland 1 ONTWERP Nadere regels Van asbest naar duurzaam dak 2019-2020 Provincie Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten bij besluit van 19 december 2018 budget beschikbaar

Nadere informatie

Ondernemers/agrariërs 8 februari 2018

Ondernemers/agrariërs 8 februari 2018 Informatieavond asbest Ondernemers/agrariërs 8 februari 2018 Programma Welkom wethouder Schuurman Presentatie gemeente Presentatie Blij Asbestvrij Presentatie Countus Presentatie Univé Vragenronde en sluiting

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Opmeer van 4 juni 2013; besluit:

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Opmeer van 4 juni 2013; besluit: ADVIESNOTA RAAD / RAADSVOORSTEL BESLUIT VAN DE RAAD Datum 4-6-2013 Datum raadsvergadering 4-6-2013 Van M. Smit Onderwerp Subsidieregeling Asbest van het dak gemeente Opmeer 2013 De Raad besluit: De Raad

Nadere informatie

Registratienummer / 15Z Stimuleringsbijdrage saneren asbestdaken in of nabij de dorpskernen

Registratienummer / 15Z Stimuleringsbijdrage saneren asbestdaken in of nabij de dorpskernen Datum 1 juni 2016 Nummer 2016-06- Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 OPLEGGER Registratienummer 2016-11628 / 15Z.002228 Onderwerp Stimuleringsbijdrage saneren

Nadere informatie

Particulieren 31 januari 2018

Particulieren 31 januari 2018 Informatieavond asbest Particulieren 31 januari 2018 Programma Welkom wethouder Schuurman Presentatie gemeente Presentatie Blij Asbestvrij Presentatie GroenGebogen Presentatie Univé Vragenronde en sluiting

Nadere informatie

Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. burgemeester

Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. burgemeester VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 17A.00888 Datum: 21 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe 2015

Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe 2015 Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe 205 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 9-2-205) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Subsidieregeling

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00289

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00289 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00289 OPSCHRIFT Vergadering van 14 april 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Betrokken portefeuillehouder(s): Carla Breuer Onderwerp Beantwoording raadsvragen CDA

Nadere informatie

Asbestsanering en/of plaatsen van zonnepanelen

Asbestsanering en/of plaatsen van zonnepanelen Asbestsanering en/of plaatsen van zonnepanelen DRV Subsidie Advies 17-07-2014 Wilt u uw stal, loods, schuur of kantoor asbestvrij maken en/of zonnepanelen aanschaffen? Dan kunt u daarvoor financiële ondersteuning

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 maart 2018;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 maart 2018; CVDR Officiële uitgave van Noord-Beveland. Nr. CVDR611408_1 11 juli 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Noord-Beveland houdende regels omtrent asbest Subsidieverordening Asbest van het

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

Verwijdering asbestdaken Plan van aanpak juli 2017

Verwijdering asbestdaken Plan van aanpak juli 2017 Verwijdering asbestdaken 2024 Plan van aanpak juli 2017 Samenvatting aanpak Aanleiding De Rijksoverheid voert per 2024 een verbod op asbestdaken in. Vanaf 2024 dient Utrecht te handhaven op dit verbod.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling Asbestdak eraf, zonnepanelen erop Provincie Groningen (wijziging)

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling Asbestdak eraf, zonnepanelen erop Provincie Groningen (wijziging) PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Groningen. Nr. 1014 27 juni 2014 Subsidieregeling Asbestdak eraf, zonnepanelen erop Provincie Groningen (wijziging) Besluit van Gedeputeerde Staten der

Nadere informatie

Besluit tot het vaststellen van de subsidieverordening Asbest van het dak Noord-Beveland

Besluit tot het vaststellen van de subsidieverordening Asbest van het dak Noord-Beveland Besluit tot het vaststellen van de subsidieverordening Asbest van het dak Noord-Beveland 2018-2019 De gemeenteraad van Noord-Beveland, Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; Gelet op artikel

Nadere informatie

Samen op reis voor een asbestvrije regio

Samen op reis voor een asbestvrije regio Samen op reis voor een asbestvrije regio de aantrekkelijke regio Een kans de jeugd heeft de toekomst energie-opwekking herbestemming van agrarisch vastgoed Een schoon en gezond Gelderland dat ruimte biedt

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden asbestsanering en/of plaatsen zonnepanelen in 2016

Subsidiemogelijkheden asbestsanering en/of plaatsen zonnepanelen in 2016 Kennisdocument Subsidiemogelijkheden asbestsanering en/of plaatsen zonnepanelen in 2016 Wilt u uw stal, loods, schuur, kantoor of huis asbestvrij maken? Dan kunt u daarvoor financiële ondersteuning ontvangen

Nadere informatie

Stichting Duurzaam Lopikerwaard

Stichting Duurzaam Lopikerwaard Stichting Duurzaam Lopikerwaard in samenwerking met Presentatie d.d. 16 januari 2019 te Cabauw Welkom en mededelingen 1) Graag de telefoons op stil of uit. 2) Consumpties zijn na twee keer koffie en thee

Nadere informatie

Maak Opsterland asbestvrij. Als eerste gemeente in Fryslân. Koploper op het gebied van Volksgezondheid en Milieu.

Maak Opsterland asbestvrij. Als eerste gemeente in Fryslân. Koploper op het gebied van Volksgezondheid en Milieu. Maak Opsterland asbestvrij. Als eerste gemeente in Fryslân. Koploper op het gebied van Volksgezondheid en Milieu. Asbest verwijderen. Asbest van het dak op 31 december 2024. Met ingang van 2025 zijn asbestdaken

Nadere informatie

Nadere regels subsidie asbest eraf, zonnepanelen erop provincie Flevoland 2013

Nadere regels subsidie asbest eraf, zonnepanelen erop provincie Flevoland 2013 CVDR Officiële uitgave van Flevoland. Nr. CVDR302541_2 29 november 2016 Nadere regels subsidie asbest eraf, zonnepanelen erop provincie Flevoland 2013 Gedeputeerde Staten van Flevoland, Overwegende: dat

Nadere informatie

Stand van zaken V asbestdakensanering en Versnellingsaanpak 26 juni 2018

Stand van zaken V asbestdakensanering en Versnellingsaanpak 26 juni 2018 Stand van zaken V asbestdakensanering en Versnellingsaanpak 26 juni 2018 In deze stand van zaken worden de werkzaamheden en resultaten beschreven die onderdeel zijn van de programmatische aanpak voor de

Nadere informatie

Voorbeeld communicatieaanpak Asbest

Voorbeeld communicatieaanpak Asbest Voorbeeld communicatieaanpak Asbest LATEN WE HELDER ZIJN Wij willen allemaal dat vóór 2024 alle asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht uit onze leefomgeving zijn verdwenen. Aan de ene kant

Nadere informatie

besluiten: Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 10 juni 2014, nr / tot wijziging van de

besluiten: Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 10 juni 2014, nr / tot wijziging van de Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 10 juni 2014, nr. 90143/369537 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Noord-Holland. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders,

Het college van burgemeester en wethouders, Het college van burgemeester en wethouders, gelezen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. aangaande de besteding van het in de begroting 2017 beschikbare budget klimaattaken, waarbij 30.000,-

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK ASBESTDAKEN OSS

PLAN VAN AANPAK ASBESTDAKEN OSS PLAN VAN AANPAK ASBESTDAKEN OSS Project Inventarisatie, bewustwording en maatregelen verbod asbestdaken Datum 16 januari 2018 Versie 3: definitief ter vaststelling college van B&W Auteur Merijn Broeders,

Nadere informatie

Op 14 november heb ik aangegeven waar wij als gemeente mee te maken krijgen op gebied van asbest. Vanavond wil ik dit voor de nieuwe raadsleden kort

Op 14 november heb ik aangegeven waar wij als gemeente mee te maken krijgen op gebied van asbest. Vanavond wil ik dit voor de nieuwe raadsleden kort Op 14 november heb ik aangegeven waar wij als gemeente mee te maken krijgen op gebied van asbest. Vanavond wil ik dit voor de nieuwe raadsleden kort herhalen en een update geven voor wat betreft de asbestdaken.

Nadere informatie

Programma bijeenkomst dd tbv leden KAVB en LTO: 1 Inleiding

Programma bijeenkomst dd tbv leden KAVB en LTO: 1 Inleiding Asbestsanering en zonnepanelen Informatie bijeenkomst KAVB en LTO-Noord 22-02-2018 Cor Udding Programma bijeenkomst dd 22-02-2018 tbv leden KAVB en LTO: 1 Inleiding 2 Waarom asbestsanering 3 Schatting

Nadere informatie

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied Beste bewoners en ondernemers, Super snel internet. Via glasvezel is dit ook in uw buitengebied mogelijk. Vindt u dit belangrijk en bent u bereid hiervoor

Nadere informatie

Samenvatting. Besluit. Samenvatting OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART Datum Aanwezigheid

Samenvatting. Besluit. Samenvatting OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART Datum Aanwezigheid OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART 2019 Orgaan Aanvang college 09:30 uur Datum 05-03-2019 Aanwezigheid Aanwezig Burgemeester Van Bennekom, wethouder Spil, wethouder Eijbersen, gemeentesecretaris Veenhof

Nadere informatie

Besluit tot het vaststellen van de subsidieverordening Asbest van het dak Noord-Beveland

Besluit tot het vaststellen van de subsidieverordening Asbest van het dak Noord-Beveland Besluit tot het vaststellen van de subsidieverordening Asbest van het dak Noord-Beveland 2018-2019 De gemeenteraad van Noord-Beveland, Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 maart 2018;

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken. Informatiebijeenkomst koppelpilot 4 en 7 juli 2016

Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken. Informatiebijeenkomst koppelpilot 4 en 7 juli 2016 Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken Opening avondvoorzitter Marcel van Dijk Introductie Joost Nijhuis, projectleider koppelpilot Gijmink B, gemeente Hof

Nadere informatie

Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop

Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Regeling In tien provincies is vanaf 1 juli 2013 de stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop opengesteld en kunnen agrarische ondernemers een

Nadere informatie

KENNISARENA Stimuleringsmaatregel Asbest eraf, zonnepanelen erop. Sjef van der Lubbe Saskia van Noordt Johannes Zijlstra

KENNISARENA Stimuleringsmaatregel Asbest eraf, zonnepanelen erop. Sjef van der Lubbe Saskia van Noordt Johannes Zijlstra KENNISARENA Stimuleringsmaatregel Asbest eraf, zonnepanelen erop Sjef van der Lubbe Saskia van Noordt Johannes Zijlstra 1 Programma Opening bijeenkomst en toelichting op het Programma 5 min Toelichting

Nadere informatie

Asbest van het bedrijfsdak Versnelde verwijdering loont

Asbest van het bedrijfsdak Versnelde verwijdering loont Asbest van het bedrijfsdak Versnelde verwijdering loont GVL Project Overijssel: Versnelde verwijdering asbestdaken op bedrijventerreinen Bedrijventerreinen: Ambitie voor 2013-2018: 80% reductie asbestdaken

Nadere informatie

Raadsvoorstel Verordening asbestleningen

Raadsvoorstel Verordening asbestleningen gemeente Haarlemmermeer onderwerp Raadsvoorstel 2015.0007000 Verordening asbestleningen Portefeuillehouder dr. Tom Hom steller Jan Vijfhuizen Collegevergadering 3 maart 2015 Raadsvergadering 2015.0007000

Nadere informatie

Subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe

Subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe Subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-7-2014 tot 31-10-2015) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling

Nadere informatie

Evaluatie subsidieregeling dak- en gevelgroen

Evaluatie subsidieregeling dak- en gevelgroen Evaluatie subsidieregeling dak- en gevelgroen 14 maart 2017 Kenmerk 4401099 Colofon uitgave Ruimtelijke kwaliteit en Duurzaamheid Ontwikkelorganisatie Ruimte Gemeente Utrecht 030-286 00 00 info@utrecht.nl

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Op https://aanvragen.meermetminder.nl

Nadere informatie

Samen verdien je meer in de SRE regio

Samen verdien je meer in de SRE regio Asbest eraf, Zonnepanelen erop Samen verdien je meer in de SRE regio Ruud Hoosemans (Z)LTO Programmamanager Asbestsanering November 13 www.zlto.nl/asbest De wereld van Asbest Asbestanering is van belang!

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging van de Uitvoeringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Noord-Holland

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging van de Uitvoeringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Noord-Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Noord-Holland. Nr. 1174 4 juli 2014 Wijziging van de Uitvoeringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Noord-Holland Besluit van Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Programma Versnellingsaanpak asbestdaken sanering

Programma Versnellingsaanpak asbestdaken sanering Programma Versnellingsaanpak asbestdaken sanering Jeroen Mooy 18 mei 2017 Landelijke Asbest Praktijkdag Aanleiding en doel Verder verkleinen van risico s voor de volksgezondheid Een verbod op asbestdaken

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik'

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-088 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening

Nadere informatie

Plan van aanpak. Naar een asbestarm Twenterand in 2024

Plan van aanpak. Naar een asbestarm Twenterand in 2024 Plan van aanpak Naar een asbestarm Twenterand in 2024 Naar een asbestarme gemeente Twenterand in 2024, plan van aanpak 1 1. Situatieschets / probleemstelling Aanleiding Asbest leidt tot schade aan de volksgezondheid.

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de Algemene subsidieverordening gemeente Schagen en de Energieagenda

Gelet op de bepalingen van de Algemene subsidieverordening gemeente Schagen en de Energieagenda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schagen Nr. 107448 23 juni 2017 van het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen van 20 juni 2017. Gelet op de bepalingen van de Algemene

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 37 Haarlem, 23 april 2002 Onderwerp: Deelverordening kwaliteitsverbetering en kadertraining vrijwilligerswerk 2002 Bijlage: ontwerpbesluit Inleiding Vrijwilligers

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 1 2001 DA HAARLEM Provinciale Staten van door tussenkomst van de statengriffier mw. drs. K. Bolt Dreef 3, tweede etage 2012HR HAARLEM INGEKOMEN 30 MAART 2018 Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

HANDREIKING BEHEER EN MONITORING ASBESTVERDACHTE DAKEN

HANDREIKING BEHEER EN MONITORING ASBESTVERDACHTE DAKEN HANDREIKING BEHEER EN MONITORING ASBESTVERDACHTE DAKEN Asbestverdachte daken in beeld: Hoe houden we de voortgang bij? Verschillende provincies en gemeenten beschikken inmiddels over een dataset met asbestverdachte

Nadere informatie

Evaluatie Uitvoeringsverordening Asbest eraf, zonnepanelen erop

Evaluatie Uitvoeringsverordening Asbest eraf, zonnepanelen erop Evaluatie Uitvoeringsverordening Asbest eraf, zonnepanelen erop 1. Inleiding vaststelling Uitvoeringsverordening Asbest eraf, zonnepanelen erop Naar schatting overlijden er op dit moment 1000 mensen per

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 10/14 november 2016

Datum raadsvergadering 10/14 november 2016 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 6 september 2016 Datum raadsvergadering 10/14 november 2016 Nummer raadsvoorstel 2016-332 Bijbehorend veld van de programmabegroting Economische

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 19 april U Raadsbrief 2017, nr mei 2017

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 19 april U Raadsbrief 2017, nr mei 2017 Aan de gemeenteraad van Tubbergen Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 19 april 2017 17.07100 U17.007868 Inlichtingen bij Bijlagen De raadsgriffier Mevrouw H.J.M.J. van Limbeek- ter Haar Onderwerp

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP

SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP 3 juli 2013 Johan Martens - architect 06-20993941 - jmartens@arvalis.nl Maurice Wolters - bedrijfsadviseur energie en tuinbouw 06-14669886 - mwolters@arvalis.nl

Nadere informatie

Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND UTRECHTSE HEUVELRUG 16 MAART 2016

Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND UTRECHTSE HEUVELRUG 16 MAART 2016 Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND UTRECHTSE HEUVELRUG 16 MAART 2016 * Agenda 19.30 uur: inloop 20.00 uur: welkom door wethouder Jan Willem van Dongen 20.10 uur: het hoe en wat van breedband

Nadere informatie

PEILING MET ALTERNATIEVEN

PEILING MET ALTERNATIEVEN Gemeente Amersfoort PEILING MET ALTERNATIEVEN Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4518181 Aan : Gemeenteraad Datum : 4 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Programma : 1

Nadere informatie

Speerpunt asbestdaken

Speerpunt asbestdaken Speerpunt asbestdaken Dave Rensman 2 Speerpunt asbestdaken Gemeenten NVWA Waterschappen Provincie Noord-Brabant Samenwerking BPO Terreinbeheerders Omgevingsdiensten Politie Justitie 3 Handhaving en toezicht

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Samenvattende toelichting voor de besluitenlijst: De openbare B&W-besluitenlijst van de voorgaande B&W-vergadering wordt wekelijks vastgesteld.

Samenvattende toelichting voor de besluitenlijst: De openbare B&W-besluitenlijst van de voorgaande B&W-vergadering wordt wekelijks vastgesteld. B&W-advies Manager: Datum advies: 22 juni 2017 Akkoord Bespreken Zaaknr: 16.29061 Burgemeester Haverkamp Documentnr: I17.034323 Wethouder Vleerbos Team: Bestuur en Management Wethouder de Witte Auteur:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-3-2015 Nummer voorstel: 2015/21 Voor raadsvergadering d.d.: 17-03-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. ARTIKEL 2 AVP-gebiedscommissie Utrecht Oost Er is een AVP-gebiedscommissie Utrecht Oost, hierna te noemen de commissie.

PROVINCIAAL BLAD. ARTIKEL 2 AVP-gebiedscommissie Utrecht Oost Er is een AVP-gebiedscommissie Utrecht Oost, hierna te noemen de commissie. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 5575 12 oktober 2016 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 27 september 2016, nr. 819AA339 tot instelling van de AVP-gebiedscommissie

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Zeeland Wijziging van het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Zeeland Wijziging van het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zeeland. Nr. 7188 26 oktober 2015 Provincie Zeeland Wijziging van het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013 Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland

Nadere informatie

Wijk bij Duurstede, 16 september 2013. Betreft: Plan van aanpak duurzaamheid. Memo. Van: Wethouder Robbert Peek. Aan: Gemeenteraad Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede, 16 september 2013. Betreft: Plan van aanpak duurzaamheid. Memo. Van: Wethouder Robbert Peek. Aan: Gemeenteraad Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede, 16 september 2013 Betreft: Plan van aanpak duurzaamheid. Memo Van: Wethouder Robbert Peek Aan: Gemeenteraad Wijk bij Duurstede behandeld door Jelger Takken toestelnummer 609 bijlagen

Nadere informatie

Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND BUNNIK 5 APRIL 2016

Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND BUNNIK 5 APRIL 2016 Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND BUNNIK 5 APRIL 2016 * Agenda 19.30 uur: inloop 20.00 uur: welkom door wethouder Rob Zakée 20.10 uur: het hoe en wat van breedband in het buitengebied 20.20

Nadere informatie

Agendapuntnr.: 18. Renswoude, 21 juni Nr.: Behandeld door: A. van de Kamp Onderwerp: zomernota Aan de gemeenteraad.

Agendapuntnr.: 18. Renswoude, 21 juni Nr.: Behandeld door: A. van de Kamp Onderwerp: zomernota Aan de gemeenteraad. Agendapuntnr.: 18 Nr.: 156489 Behandeld door: A. van de Kamp Onderwerp: zomernota 2016 Renswoude, 21 juni 2016 Aan de gemeenteraad Geachte raad, Samenvatting: In deze Zomernota 2016 wordt gerapporteerd

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118

Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118 Raadsvergadering d.d. Casenummer R.V. Nummer Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118 Gemeente Bussum Vaststellen Subsidieverordening duurzame energie maatregelen aan bestaande woningen in particulier

Nadere informatie

Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend

Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend NOTITIE PROJECT CO 2 -Servicepunt ONDERWERP Gemeentelijke subsidie DATUM 4 januari 2010 STATUS Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend 1 Inleiding Meerdere Noord-Hollandse gemeenten en Amsterdamse

Nadere informatie

Provinciaal blad nr. 2013/0203131

Provinciaal blad nr. 2013/0203131 Provinciaal blad nr. 2013/0203131 paragraaf 8.21 Subsidieregeling "Asbest eraf, zonnepanelen erop" besluit van: Gedeputeerde Staten d.d. 4 juni 2013 kenmerk: 2013/0172802 gepubliceerd op: 20 juni 2013

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE WONINGEN 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; overwegende dat het van belang

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 80421

GEMEENTEBLAD. Nr. 80421 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerhugowaard. Nr. 80421 20 juni 2016 Subsidieregeling Beeldkwaliteit en Duurzaamheid Zandhorst I en II Nr.BW16-0252 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Uit ervaring blijkt ook dat met energieverbeterende maatregelen gemiddeld 30% energiebesparing gerealiseerd

Uit ervaring blijkt ook dat met energieverbeterende maatregelen gemiddeld 30% energiebesparing gerealiseerd RAADSVOORSTEL Onderwerp : Pilot energieaanpak woningen Raadsvergadering : 2 december 2009 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouder Berkelder Voorstelnummer : 236649 BenW-besluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 18 april 2013 12

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 18 april 2013 12 Raadsvoorstel Gemeenteraad 18 april 2013 12 Kerkdriel, 22 februari 2013 Onderwerp Verordening subsidie isolatiemaatregelen 2013 Beslispunten 1. Vaststellen verordening subsidie isolatiemaatregelen 2013

Nadere informatie

van tot Z geregeld KINGSPAN FUTURE PROOF Het kostenneutrale totaalplan voor daken zonnepanelen asbestsanering

van tot Z geregeld KINGSPAN FUTURE PROOF Het kostenneutrale totaalplan voor daken zonnepanelen asbestsanering van tot Z geregeld A asbestsanering zonnepanelen KINGSPAN FUTURE PROOF Het kostenneutrale totaalplan voor daken Asbestdaken verwijderen? Financiële last wordt financiële kans! Als eigenaar van gebouwen

Nadere informatie

Kerkrade. Nota van toelichting

Kerkrade. Nota van toelichting Kerkrade Nota van toelichting Nummer.: 4Tİ03 Behorend bij ontwerpbesluit nummer: Kerkrade, 9 februari 2 0 4 4Rb03 Onderwerp W e g v a k 4 van de Buitenring. Beslispunten. In te stemmen met de verzoeken

Nadere informatie

Onderstaand vindt u de antwoorden op de vragen van de leden Cegerek en Albert de Vries.

Onderstaand vindt u de antwoorden op de vragen van de leden Cegerek en Albert de Vries. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 26 februari Besluitenlijst collegevergadering 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 26 februari Besluitenlijst collegevergadering 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 26 februari 2019 Zaaknummer 34951 Vergaderdatum 26 februari 2019 Voorzitter Aanwezig W.A.M. Haverkamp-Wenker W.A.M. Haverkamp-Wenker R.H. de Witte

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO Gemeentebelang - Asbestdaken 1- Notagegevens Notanummer 2017-000580 Datum 19-04-2017 Programma: 04 Milieu Portefeuillehouder Weth. Rorink

Nadere informatie

Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND HOUTEN 7 MAART 2016

Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND HOUTEN 7 MAART 2016 Breedband in het buitengebied INFORMATIE AVOND HOUTEN 7 MAART 2016 * Agenda 19.30 uur: inloop 20.00 uur: welkom door wethouder Herman Geerdes 20.10 uur: het hoe en wat van breedband in het buitengebied

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten 17-03-2006 WEB-265 behandeling: Heukelom, G.R.J. van Agenda nr: Vergadering GS: 31-01-2006 Nr: WEB0600499/2

statenstukken Provinciale Staten 17-03-2006 WEB-265 behandeling: Heukelom, G.R.J. van Agenda nr: Vergadering GS: 31-01-2006 Nr: WEB0600499/2 Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: belast met Nr: 17-03-2006 WEB-265 behandeling: Heukelom, G.R.J. van Agenda nr: Vergadering GS: 31-01-2006 Nr: WEB0600499/2 Onderwerp: Provinciale stimuleringsregeling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (21) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017

BESLUITENLIJST (21) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017 BESLUITENLIJST (21) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder :

Nadere informatie

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Gemeente Bussum Ter beschikking stellen krediet en budget t.b.v. transformatie Grondwal De Nieuwe Vaart

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Raadsvergadering. 11 juni Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik

Raadsvergadering. 11 juni Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 11 juni 2015 15-032 Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening

Nadere informatie

Handreiking voor Gebiedsgerichte inventarisatie asbestverdachte daken

Handreiking voor Gebiedsgerichte inventarisatie asbestverdachte daken Handreiking voor Gebiedsgerichte inventarisatie asbestverdachte daken Beheer: Programmabureau Versnellingsaanpak asbestdaken sanering www.asbestversnelling.nl Handreiking inventarisatie asbestverdachte

Nadere informatie

Pagina 1 van Bijdrage aan Uitvoeringsagenda 2.0 Acherhoek2020:

Pagina 1 van Bijdrage aan Uitvoeringsagenda 2.0 Acherhoek2020: Aanvraagformulier Uitvoeringsagenda 2.0 Achterhoek2020/ Gebiedsopgave Achterhoek 1. Naam project: Asbestrein 2.0 2. Programmalijn: Wonen 3. Doel/effect van het project: Een aantrekkelijke regio Achterhoek

Nadere informatie

Inleiding/ aanleiding

Inleiding/ aanleiding Voorstel : Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 29 juni 2017 Agendapunt : 4.f Vertrouwelijk : Nee Aan het Algemeen Bestuur, Inleiding/ aanleiding Op 15 juli 2015 is voor de ambtelijke vertegenwoordigers

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 10, 10 maart 2015

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 10, 10 maart 2015 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 10, 10 maart 2015 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Wethouder Tjapko Poppens Wilma van de Werken Jan Burger Wil Kosterman Hans Marchal

Nadere informatie

Subsidie groene daken per gemeente 2013:

Subsidie groene daken per gemeente 2013: Subsidie groene daken per gemeente 2013: Nieuwegein: Subsidie regeling is niet gewijzigd. Deze regeling staat open van 1 maart 2010 tot en met 1 maart 2014 en aanvragen kunnen worden ingediend zolang er

Nadere informatie

Raadsvergadering. Bovendien wijzen wij u er op dat in deze kadernota nog geen rekening is gehouden met de implementatie van de strategische agenda.

Raadsvergadering. Bovendien wijzen wij u er op dat in deze kadernota nog geen rekening is gehouden met de implementatie van de strategische agenda. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 juni 2016 16-049 Onderwerp Kadernota 2017-2020 Aan de raad, Onderwerp Kadernota 2017-2020. Gevraagde beslissing 1. De Kadernota 2017-2020 vast te stellen. Grondslag

Nadere informatie