Leidraad omgevingsbeheer huisvesting arbeidsmigranten voormalige grafische school in Blaarthem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leidraad omgevingsbeheer huisvesting arbeidsmigranten voormalige grafische school in Blaarthem"

Transcriptie

1 Leidraad omgevingsbeheer huisvesting arbeidsmigranten voormalige grafische school in Blaarthem Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inleiding De nadruk ligt op communicatie en aanspreekbaarheid van de verschillende partijen. Bij veel bestaande beheergroepen blijkt dat het onderling contact tussen belanghebbenden in de omgeving van een voorziening van essentieel belang is. Het wederzijds begrip groeit doordat men elkaar kent en slagvaardig kan zoeken naar oplossingen voor problemen die zich voordoen. Er wordt een proces ingericht waarin de belanghebbenden rond de voormalige grafische school komen tot afspraken over het omgevingsbeheer. Er wordt onderscheid gemaakt tussen datgene wat geregeld moet worden, dit worden de randvoorwaarden genoemd, en maatregelen die afhankelijk van de omgeving en het oordeel van de beheergroep ingevuld kunnen worden, dit worden de aandachtspunten genoemd. 1.2 De beheergroep De beheergroep is een methode om de communicatie tussen de partijen die te maken hebben met het omgevingsbeheer te faciliteren en zo problemen te voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium op te lossen. 1.3 Het beheerplan Het beheerplan is een middel om afspraken die gemaakt worden in de beheergroep schriftelijk vast te leggen. In het beheerplan wordt opgenomen: Hoe de beheergroep is samengesteld en functioneert. Welke betrokkenen waarop aanspreekbaar zijn. Hoe klachten/meldingen worden behandeld.

2 Hoofdstuk 2: Beheergroep Het doel van de beheergroep is het voorkomen en bestrijden van overlast in overleg met belanghebbenden. De beheergroep is van essentieel belang voor het omgevingsbeheer. Een beheergroep met belanghebbenden geeft de mogelijkheid aanvullende en specifieke maatregelen af te spreken in een bepaalde omgeving. 2.1 Samenstelling Randvoorwaarden In de beheergroep zijn vertegenwoordigd: De omwonenden van de voormalige grafische school; De beherende instelling Camelot B.V. (de locatiemanager); Eigenaar Woonbedrijf (Senior klantmedewerker) De gemeente (wijkcoördinator); Stichting Blaarthem Aandachtspunten Bij de deelname van omwonenden aan de beheergroep moet gelet worden op een goede afspiegeling van inwoners van de buurt, dit betreft o.a.: spreiding over de buurt, verhouding man/vrouw, vertegenwoordiging van minderheden, leeftijd. De vertegenwoordigers in de beheergroep moeten bij voorkeur voor de buurt herkenbare personen zijn die iets kunnen doen met door henzelf en door anderen gesignaleerde overlast. 2.2 Verantwoordelijkheden en aanspreekbaarheid Deelname aan de beheergroep is geen vrijblijvende zaak. Partijen hebben verantwoordelijkheden waarop zij aangesproken kunnen worden. In een beheerplan kan de inspanningsverplichting worden aangegeven Beherende instelling De beherende instelling heeft een verantwoordelijkheid als waarbij het beheer van de omgeving binnen de zichtlijnen van de voorziening tot de verantwoordelijkheid van de beherende instelling worden gerekend. Het interne beheer is vooral een zaak van de beherende instelling. Uiteraard wordt hierbij ook gelet op het effect van interne afspraken op de omgeving. Eén van de huisregels zal worden dat de bewoners en hun eventuele bezoekers geen overlast mogen bezorgen aan de omgeving. Als er in de omgeving toch problemen ontstaan die een relatie hebben met het interne beheer, kunnen deze in de beheergroep aan de orde worden gesteld. In de voorbereiding wordt in de beheergroep ook gesproken over mogelijke wensen t.a.v. de interne beheerregels.

3 2.2.2 Omwonenden Van de omwonenden wordt verwacht dat zij zich als goede buren zullen gedragen. Dit betekent dat zij, zoals dit algemeen gebruikelijk is, de intentie hebben met de arbeidsmigranten op een prettige wijze samen te wonen in de buurt. Van de arbeidsmigranten mogen zij uiteraard hetzelfde verwachten. Het is echter geen goed nabuurschap als van de arbeidsmigranten veel meer zou worden verwacht dan van een andere buur het geval zou zijn. Omgevingsbeheer is niet alleen een activiteit van Woonbedrijf en gemeente, maar van een hele buurt. Niet alleen omwonenden zijn bewoners van een buurt, ook de arbeidsmigranten van de voormalige grafische school. Bij beheer kan dus niet in tegenstellingen gesproken worden tussen omwonenden en arbeidsmigranten beide groepen zijn bewoners van de wijk Arbeidsmigranten Van de arbeidsmigranten wordt verwacht dat zij zich, net als de omwonenden, gedragen als goede buren. Dat de buurt even moet wennen aan de nieuwe bewoners is begrijpelijk. Dit betekent dat de arbeidsmigranten in het begin wat extra energie zullen moeten steken in het leggen van contact met de omwonenden. Het organiseren van bijvoorbeeld een open huis of iets anders doen voor de buurt kan daarbij helpen. Met de arbeidsmigranten wordt afgesproken dat er geen overlast mag zijn. De arbeidsmigranten zijn verantwoordelijk voor hun eigen gedrag en dat van hun eventuele bezoekers. 2.3 Taken en organisatie van de beheergroep Taken De taak van de beheergroep is drieledig: Preventie: de beheergroep ziet toe op een goede samenwerking tussen omwonenden en arbeidsmigranten en ontplooit, indien nodig, initiatieven om deze tot een samenwerking te bevorderen. Procedureel: de beheergroep ziet er op toe dat gedane toezeggingen van de verschillende partijen worden nagekomen en spreekt de partijen hier ook op aan. Inhoudelijk: toezicht op de behandeling van klachten van omwonenden en het aanpassen van procedures voor adequate behandeling Randvoorwaarden Beheerplan: de beheergroep stelt een beheerplan op. Afbakening van het gebied: in de beheergroep wordt een gebied afgesproken waarbinnen de maatregelen van toepassing zijn. Dit is het gebied waarbinnen eventuele (gesignaleerde) overlast gerelateerd is aan de voorziening. Reglement: de beheergroep stelt zelf een reglement vast, waarin ten minste de volgende zaken worden geregeld: 1. Wijze van verslaglegging. 2. Wijze van kennisneming en afhandeling van klachten en verzoeken. 3. Deelname aan en organisatie van de bijeenkomsten. 4. Vergaderfrequentie. 5. Wijze van terugkoppeling van de vergaderingen naar de buurt. 6. Wijze van benoemingen, termijnen en omvang van de beheergroep.

4 Vergaderfrequentie: ongeacht het gestelde in het reglement van de beheergroep, zal deze het eerste halfjaar na de start van de voorziening minimaal éénmaal per maand bijeenkomen, tenzij de voorzitter na overleg met de beheergroep anders besluit. Openbaarheid: de vergaderingen van de beheergroep zijn alleen toegankelijk voor leden. De beheergroep verplicht zich wel om verslag te doen van haar vergaderingen in de buurt, bijvoorbeeld in de wijkkrant. De vergaderingen zijn alleen voor leden omdat het belangrijk is dat mensen elkaar leren kennen, weten wat er eerder besproken is en er soms over personen gepraat moet kunnen worden in een voor alle deelnemers vertrouwelijke sfeer. Evaluatie: halfjaarlijks zal het functioneren van de beheergroep worden geëvalueerd. Tijdens de evaluatie komen ten minste de volgende punten aan de orde: - De bevindingen van de beheergroep. - De ervaringen en bijdragen van betrokkenen. - De bij de verschillende instanties binnengekomen meldingen van incidenten en klachten. - De afhandeling van klachten en de uitvoering van de klachtenprocedure Continuïteit Het kan in de praktijk voorkomen dat op langere termijn het belang van de beheergroep afneemt door het ontbreken van klachten en verzoeken. Overwogen kan worden om de taken van de beheergroep in dat geval over te dragen naar een andere (bestaande) overlegstructuur.

5 Hoofdstuk 3: Beheerplan Het beheerplan is een schriftelijke vastlegging van de afspraken die in en door de beheergroep worden gemaakt voor het omgevingsbeheer. Het doel van het beheerplan is het voorkomen van overlast door het vastleggen van afspraken. 3.1 Randvoorwaarden De volgende punten dienen uitgewerkt te worden in een beheerplan: Samenstelling en functioneren beheergroep. Vastleggen klachtenregeling in de wijk en klachtenmeldpunt. Eventuele aanpassingen in de buurt: afhankelijk van de omgeving kunnen afspraken gemaakt worden over extra verlichting, extra prullenbakken, etc. Integratie van voorziening in de buurt: een arbeidsmigrant wordt een bewoner van een bepaalde buurt. Om de integratie van een arbeidsmigrant te bevorderen kan de beheergroep plannen ontwikkelen. Deze plannen zijn er om arbeidsmigranten en de omwonenden kennis met elkaar te laten maken en begrip voor elkaar te ontwikkelen. Mogelijkheden zijn: Rondleiding voor de opening. Open huis, waarbij de buurt wordt uitgenodigd om koffie en/of thee te komen drinken. Gezamenlijke buurtactiviteiten. Activiteiten van arbeidsmigranten van een voorziening ten dienste van de wijk, bijvoorbeeld een schoonmaakactie. 3.2 Aandachtspunten Aandachtspunten waarover afspraken kunnen worden gemaakt in een beheerplan: Aanvullende huisregels: intern beheer is een zaak van de beherende instellingen. Dit intern beheer kan wel besproken worden in een beheergroep, waarbij voorstellen voor aanvullende huisregels afgesproken kunnen worden met alle betrokkenen. Afspraken over gevoelige plekken in de omgeving: in de beheergroep kunnen afspraken gemaakt worden over gevoelige plekken in de omgeving, waar geen hangplekken van bewoners van de voorziening mogen ontstaan. Hierbij valt te denken aan speelplaatsen, voorzieningen voor kinderen of specifieke ouderenvoorzieningen en openbare ruimten zoals plantsoenen en winkelcentra (Franz Leharplein, winkelstrip Karel de Groetelaan). Daarbij zal steeds aan de orde moeten zijn hoe relevant het is op die plek afspraken te maken en hoe ver dat, gegeven de specifieke omstandigheden, mag gaan. Eisen aan het gebouw: er kunnen eisen aan het gebouw gesteld worden waardoor toezicht vanuit het gebouw op de omgeving verbetert en zicht op functioneren binnen het gebouw vanuit de omgeving afneemt (beheergroep moet dus ingesteld worden voor het bouwplan wordt afgerond). Aandachtspunten per wijk: per wijk zal een lijst met aandachtspunten gevoegd worden, bestaande uit twee delen: - gevoeligheden in de wijk: door het locatie onderzoek komt men tot een uitgebreide inventarisatie van de gevoeligheden en risico s in de wijken. De beheergroep zal al deze gevoeligheden bespreken en aanvullende maatregelen treffen; - belanghebbenden in de wijk: naast de te bespreken onderwerpen wordt ook aan de beheergroep een lijst gegeven met de belanghebbenden waarmee contact

6 opgenomen dient te worden bij het afspreken van aanvullende maatregelen. Met deze organisaties is eerder contact geweest.

7 Hoofdstuk 4: Klachten/meldingen Hierna volgt de procedure die gevolgd wordt bij klachten/meldingen rond de huisvesting van arbeidsmigranten in de voormalige grafische school. Eerste lijn: klachtafhandeling De eerste lijn in de klachtenbehandeling betreft de afhandeling van klachten rond het omgevingsbeheer. Het betreft dus klachten over overlast. Camelot draagt zorg voor een 7 x 24 uurs bereikbaarheid voor het innemen van klachten en/of meldingen inzake gedragingen van bewoners. Iedere melding wordt geregistreerd. Iedere melding krijgt een klachtennummer toegewezen en deze wordt doorgegeven aan de melder. Na iedere melding wordt direct actie ondernomen door medewerkers van Camelot, medewerkers van partners en/of door partners ingeschakelde derden. De klachten worden geanonimiseerd besproken en geanalyseerd. Indien nodig worden acties uitgezet om structurele beheerverbeteringen te realiseren. Tweede lijn: toezicht klachtafhandeling De tweede lijn betreft geen klachten over directe individuele overlast, maar klachten over de behandeling van klachten. Door de Camelot wordt een rapportage van frequentie en aard van de klachten doorgegeven aan de beheergroep. De beheergroep krijgt zo inzicht in de klachtenregistratie van Camelot die de klachten aanneemt en verwijst. Het verwijzen van een klachthouder is meer dan het doorsturen. Als een klachthouder geen afdoende antwoord krijgt dan kan deze zich melden bij Woonbedrijf dan wel Gemeente. Als klachthouders van mening zijn dat hun klacht niet serieus wordt behandeld dan wordt dit gemeld aan de beheergroep. Dit kan gedaan worden door de klachthouder zelf of door een andere belanghebbende. In de beheergroep staan niet in de eerste plaats de individuele klachten centraal, maar de omgang met de klachten. In de beheergroep worden besproken: 1. De manier waarop is omgegaan met niet afdoende opgeloste problemen. 2. Ernstige klachten. 3. Veel voorkomende klachten.

8 Hoofdstuk 5: Beheerbudget Budget voor omgevingsbeheer Het beheerbudget is budget voor kleine extra uitgaven ten behoeve van het omgevingsbeheer en voor aanpassingen bij de start van een voorziening. Het is bestemd voor aanpassingen in de omgeving om overlast te voorkomen en te verhelpen. Hierbij valt te denken aan extra verlichting, extra reiniging, extra prullenbakken of het plaatsen van hekken. De beheergroep stelt een begroting hiertoe op voor de start van de voorziening. Budget wordt verleend op basis van concrete plannen. Eenmalige aanpassingen Voor eenmalige aanpassingen na de start kunnen aparte voorstellen worden gedaan door de beheergroep.

Raamwerk Omgevingsbeheer Enschede

Raamwerk Omgevingsbeheer Enschede Raamwerk Omgevingsbeheer Enschede Het is van belang bij woonvoorzieningen de relatie met de omgeving goed te regelen. In navolging van o.a. Utrecht is daarom dit Raamwerk Omgevingsbeheer opgesteld. Uitgangspunt

Nadere informatie

Aan de leden van de klankbordgroep MOV. Geachte heer/mevrouw,

Aan de leden van de klankbordgroep MOV. Geachte heer/mevrouw, uw nummer uw datum Aan de leden van de klankbordgroep MOV ons nummer onze datum 12 april 2011 verzonden inlichtingen bij D. van Bilzen sector/afdeling BS/Welzijn doorkiesnr. 0475-388 383 bijlage(n) betreffende

Nadere informatie

muziekschool amsterdam

muziekschool amsterdam muziekschool amsterdam Beleid en procedure klachtenbehandeling extern def versie- Datum def concept : 10 februari 2014 Gewijzigd : 21 mei 2014, 30 november 2015 Datum vaststelling bestuurder : 21 mei 2014

Nadere informatie

Klachten reglement. Concreet PD

Klachten reglement. Concreet PD Klachten reglement Concreet PD Augustus 2010 Toepassingsgebied Klachtenreglement, van toepassing zijnde op alle uitingen van ongenoegen over de dienstverlening van de Concreet PD, die niet onmiddellijk

Nadere informatie

Buurtbeheerplan Skaeve huse Stadbroekseweg Versie 1.0 bvh

Buurtbeheerplan Skaeve huse Stadbroekseweg Versie 1.0 bvh Buurtbeheerplan Skaeve huse Stadbroekseweg 2012-11-05 Versie 1.0 bvh 1 Inleiding De gemeente Nijmegen, verantwoordelijk voor het lokaal beleid voor de opvang van mensen in het kader van de Maatschappelijke

Nadere informatie

Statuut Vertrouwenspersonen Vastgesteld 3-4-2000 door de Groepsraad. Versie 1.1; 26-11-2007

Statuut Vertrouwenspersonen Vastgesteld 3-4-2000 door de Groepsraad. Versie 1.1; 26-11-2007 Lage Naarderweg 81 1217 GN Hilversum Statuut Vertrouwenspersonen Vastgesteld 3-4-2000 door de Groepsraad Versie 1.1; Statuut Vertrouwenspersonen ARTIKEL 1 Doel Dit statuut beschrijft een procedure die

Nadere informatie

WOONVOORZIENING IRISZORG DOETINCHEM

WOONVOORZIENING IRISZORG DOETINCHEM WOONVOORZIENING IRISZORG DOETINCHEM CONCEPT Beheerplan Door het college van burgemeester en wethouders Vastgesteld op dag maand jaar Inhoudsopgave 1. WOONVOORZIENING IRISZORG... 3 1.1. ONTWIKKELING IN

Nadere informatie

Klachtenreglement 2015

Klachtenreglement 2015 Klachtenreglement 2015 1.0 Doel & toepassingsgebied Doel Toepassingsgebied Datum opstellen Januari 2015 Frequentie evaluatie Dit reglement beschrijft de wijze waarop de organisatie en zorgverleners omgaan

Nadere informatie

Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3

Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Interne klachtenprocedure Nieuw Griffesteyn conform BTN Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Deel I Klachtenbehandeling door de directie Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure

Nadere informatie

WKCZ = Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector ligt ten grondslag aan deze regeling.

WKCZ = Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector ligt ten grondslag aan deze regeling. Klachtenregeling Ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen Uitgangspunten De Directie van het Ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen hecht groot belang aan een goede behandeling van klachten; zij beschouwt dit

Nadere informatie

Betreft Schriftelijke vragen ex artikel 45 Verordening Werkwijze van de raad en de raadscommissies 2016 inzake verspreiding Amstelveens Nieuwsblad

Betreft Schriftelijke vragen ex artikel 45 Verordening Werkwijze van de raad en de raadscommissies 2016 inzake verspreiding Amstelveens Nieuwsblad Communicatie Uw contact A. Cornelisse T (020) 540 45 53 F (020) 540 45 59 gemeente@amstelveen.nl burger belangen Amstelveen mevrouw E. Petiet Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Vermeld bij reactie ons kenmerk

Nadere informatie

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers.

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers. Pagina: 1 van 5 Uitgifte datum : 15-04-2014 1. Inleiding Een klacht kan om meer kwesties gaan dan medische fouten. Ook in het contact met de hulpverlener of in de organisatie van de zorg kan van alles

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen

Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6. Tweede Fase 8 7. Klachtenregistratie 9 Klachtenformulier

Nadere informatie

Evergreen-thuiszorg en kraamzorg Klachtenregeling. Voorwoord Pag. 2. Inleiding Pag. 3

Evergreen-thuiszorg en kraamzorg Klachtenregeling. Voorwoord Pag. 2. Inleiding Pag. 3 Evergreen-thuiszorg en kraamzorg Klachtenregeling Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Deel I Klachtenbehandeling door de directie Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Directzorg

Interne klachtenregeling Directzorg Interne klachtenregeling Directzorg Samengesteld door: afdeling kwaliteit Datum: augustus 2018 Geldig tot: augustus 2020 Auteur: Yvonne Cabaret klachtenfunctionaris Interne klachtenregeling Directzorg

Nadere informatie

Klachtenregeling HELLAS-GLANA (versie 30 september 2015)

Klachtenregeling HELLAS-GLANA (versie 30 september 2015) Klachtenregeling HELLAS-GLANA (versie 30 september 2015) 1. Inhoud 1. Inhoud 2. Inleiding 3. Intentie van het beleid op het gebied van klachten 4. Uitvoering beleid 5. Implementatie 7. Bijlage 1 Vertrouwenspersonen

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen HR&O november 2014 Opgesteld door: Asja Gruijters, adviseur HR&O 1 1. Inleiding Om te komen tot een integraal PSA-beleid is het belangrijk richtlijnen op

Nadere informatie

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding KLACHTENREGELING 1. Algemene inleiding hecht grote waarde aan het bieden van de juiste dienstverlening aan haar klanten. Wanneer klanten het niet eens zijn met de manier waarop zij door zijn behandeld

Nadere informatie

Klachtenreglement ADO Zorg

Klachtenreglement ADO Zorg Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Deel I Klachtenbehandeling door de directie Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure voor behandeling door de directie Pag. 5 en 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Klachten. Interne klachtenregeling

Klachten. Interne klachtenregeling Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Deel I Klachtenbehandeling door de directie Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure voor behandeling door de directie Pag.

Nadere informatie

Klachtenreglement DOCUMENT 8.0 VERSIE 2.0

Klachtenreglement DOCUMENT 8.0 VERSIE 2.0 Klachtenreglement De medewerkers van De Hoofdtrainer BV trainen en begeleiden jaarlijks vele cliënten zowel in het vrijwillig als in het gedwongen kader. Zij doen dat met kennis van zaken, met doorgaans

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei inzake. klager. tegen. Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei inzake. klager. tegen. Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei 2015 inzake klager tegen Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk Partijen worden hierna aangeduid als klager en WZF. Verloop van de procedure Klager

Nadere informatie

Klagen staat vrij. Verslag Meldingen Klachten Cliënten Archipel

Klagen staat vrij. Verslag Meldingen Klachten Cliënten Archipel Klagen staat vrij Verslag Meldingen Klachten Cliënten Archipel Samenvatting en analyse klachten Januari tot en met december 2016 1 april 2017 Marieke Habraken, beleidsmedewerker Inleiding Archipel vindt

Nadere informatie

iedere 4 jaar. bij wijzigingen in de samenstelling. bij wettelijke wijzigingen. Wijziging Gewijzigd door Geautoriseerd door leden ment

iedere 4 jaar. bij wijzigingen in de samenstelling. bij wettelijke wijzigingen. Wijziging Gewijzigd door Geautoriseerd door leden ment Pagina 1 van 5 1.0 Doel & toepassingsgebied Doel Toepassingsgebied Dit reglement beschrijft de wijze waarop de organisatie en zorgverleners omgaan met meldingen van incidenten. De klachtenregeling kent

Nadere informatie

B O D Y M I N D O P L E I D I N G E N KLACHTENREGELING MEDEWERKERS

B O D Y M I N D O P L E I D I N G E N KLACHTENREGELING MEDEWERKERS B O D Y M I N D O P L E I D I N G E N Rotterdam KLACHTENREGELING MEDEWERKERS Inhoudsopgave Begripsbepaling... 1 Doelstelling van de klachtenregeling... 3 Uitgangspunten bij de klachtregeling... 3 Indienen

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T Organisatie Januari 2012 nvt 18 Januari 2012 Zelfevaluatie Raad van Toezicht Organisatie/Zelfevaluatie Inhoudsopgave 1. PROCEDURE ZELFEVALUATIE RAAD

Nadere informatie

Proces Ideeën, opmerkingen, klachten Datum: 15 december 2015 Auteur: Kwaliteitsmedewerker Eigenaar: Manager Stafbureau en Communicatie

Proces Ideeën, opmerkingen, klachten Datum: 15 december 2015 Auteur: Kwaliteitsmedewerker Eigenaar: Manager Stafbureau en Communicatie Pagina 1 van 3 Proces ideeën, opmerkingen, klachten Proceseigenaar: Manager Stafbureau en Doel van het proces: Het op adequate wijze afhandelen van een ingediende externe of interne opmerking, een idee

Nadere informatie

Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT

Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT werkveld datum Instemming/advies GMR Vaststelling RvT Vastgesteld CvB Organisatie 28-11-2012 n.v.t. 28-11-2012 n.v.t. Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT Inhoudsopgave 1. Procedure zelfevaluatie Raad van

Nadere informatie

Convenant beheersmaatregelen 24-uursopvang Wilhelminastraat Versie dd. 1 september 2015

Convenant beheersmaatregelen 24-uursopvang Wilhelminastraat Versie dd. 1 september 2015 Convenant beheersmaatregelen 24-uursopvang Wilhelminastraat 10-12 Versie dd. 1 september 2015 In dit convenant worden met betrokken partijen afspraken over het beheersen van (mogelijke) overlast vastgelegd.

Nadere informatie

Klachtenbehandeling 2015

Klachtenbehandeling 2015 Klachtenbehandeling 05 Ria Kruiper INLEIDING Alle kinderopvang voorzieningen / welzijnsorganisaties in Nederland dienen in gevolge de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector te beschikken over een klachtenreglement

Nadere informatie

Om na te gaan of je klachtenprocedure zinvol is kan je jezelf de volgende vragen stellen:

Om na te gaan of je klachtenprocedure zinvol is kan je jezelf de volgende vragen stellen: Leidraad omgaan met klachten : klachtenprocedure Wat is een klacht? Een klacht is een uiting van ontevredenheid van een ouder over een aspect van de werking. Ze komt tot stand als het overleg tussen de

Nadere informatie

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl Overlast Harde muziek, rommel op de galerij, blaffende honden ergernissen waar u mee te maken kunt krijgen als huurder. Vaak kunnen deze ergernissen opgelost worden door gewoon met elkaar te praten. In

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 1 januari 2016 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 21 juni 2018 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting van het Kind

Klachtenregeling Stichting van het Kind Klachtenregeling Stichting van het Kind 1. Doelstellingen In deze klachtenregeling wordt voorzien in het omgaan met klachten van donateurs, leveranciers, sollicitanten en alle andere relaties van Stichting

Nadere informatie

Intern Klachtenreglement Breederzorg Thuiszorg

Intern Klachtenreglement Breederzorg Thuiszorg Intern Klachtenreglement Breederzorg Thuiszorg Intern klachtenreglement Breederzorg Thuiszorg versie 02 Pagina 1 van 7 Reglement voor interne klachtenafhandeling 1. Begripsomschrijving 1.1. Zorgaanbieder

Nadere informatie

Klachtenregeling voor cliënten. Ik heb een klacht, wat nu? De klachtenfunctionaris Een klacht indienen Het klachtenformulier

Klachtenregeling voor cliënten. Ik heb een klacht, wat nu? De klachtenfunctionaris Een klacht indienen Het klachtenformulier Klachtenregeling voor cliënten Ik heb een klacht, wat nu? De klachtenfunctionaris Een klacht indienen Het klachtenformulier tel 015 284 1000 klacht@perspektief.nl www.perspektief.nl Dit is een uitgave

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren

Klachtenregeling Stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren Klachtenregeling Stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren Het bevoegd gezag van het openbaar onderwijs te Slochteren, de stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren (OPOS) Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

KLACHTENREGELING van de CVO Groep

KLACHTENREGELING van de CVO Groep KLACHTENREGELING van de CVO Groep Advies GMT: 29.01.2007 Voorgenomen besluit CvB: 02.02.2007 Instemming CMR: 28.02.2007 Besluit CvB 09.03.2007 Ingangsdatum: 01.05.2007 klachtenregeling CVO Groep 1 mei

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten

Klachtenreglement cliënten Klachtenreglement cliënten Titel document Klachtenreglement cliënten Punt Weerbaarheid Datum vaststelling November 2017 Datum wijziging November 2017 Datum wijziging November 2017 Datum evaluatie September

Nadere informatie

Klachtenregeling Pento

Klachtenregeling Pento Klachtenregeling Pento Vastgesteld december 2016 Inleiding Zowel cliënten als medewerkers van Pento hebben de mogelijkheid om een formele klacht in te dienen bij Pento. In dit reglement staat beschreven

Nadere informatie

Klachtenreglement A2-Care

Klachtenreglement A2-Care Klachtenreglement A2-Care Interne en externe klachtenregeling Versie 2, mei 2015 Niet tevreden? Vertel het ons! Inhoud Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Begrippen Artikel 3 Intentie en doelen Artikel 4 Klacht

Nadere informatie

1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED 3. DOEL VAN DE KLACHTENREGELING. Uitsluitingen KLACHTENPROCEDURE KLANTEN

1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED 3. DOEL VAN DE KLACHTENREGELING. Uitsluitingen KLACHTENPROCEDURE KLANTEN KLACHTENPROCEDURE KLANTEN 1. INLEIDING Stichting Swon-NIM (verder te noemen Swon-NIM) en de Sociale Wijkteams gemeente Nijmegen (verder te noemen SWT s) willen de kwaliteit van hun dienstverlening bewaken

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie

Reglement klachtencommissie Reglement klachtencommissie Soort: Regeling Datum: 4 oktober 2012 Kenmerk Decos: D-KC-00002/INT-1201301 Pagina s: 7 Auteur(s): Klachtencommissie cliënten Versie: 2 Gebruik: Extern Status: Definitief Rubriek:

Nadere informatie

HELLAS-GLANA beleidsnotitie klachten

HELLAS-GLANA beleidsnotitie klachten HELLAS-GLANA beleidsnotitie klachten 1. Inhoud 2. Inleiding 1. Inhoud 2. Inleiding 3. Intentie van het beleid op het gebied van klachten 4. Uitvoering beleid 5. Implementatie 6. Bijlage 1 Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Intern klachtenreglement cliënt Inhoud

Intern klachtenreglement cliënt Inhoud Inhoud Inleiding... 2 Hoofdstuk 1: Definities... 3 Hoofdstuk 2: Procedure... 5 Hoofdstuk 3: Algemene bepalingen... 7 1 Inleiding Hierbij treft u het klachtenreglement aan voor de behandeling van klachten

Nadere informatie

Bijlage 1 Ervaringen & lessen uit een half jaar interventieteam Naar aanleiding van punt 1 van de motie werd per 1 januari 2015 een interventieteam ingericht. Dit interventieteam kreeg als opdracht: a.

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht Bestuurlijke context. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht 8-10 Nota van B&W Portefeuille mr. B. B. Schneiders Auteur J.L. Veth Telefoon 5114109 E-mail: lveth@haarlem.nl VVH/VHR Reg.nr. 2008/51049 Te kopiëren: 1

Nadere informatie

BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR

BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR Nummer : 743 Paraaf: Onderwerp : Klachtenregeling en Reglement van orde klachtencommissie Besluit : Het College van Bestuur besluit tot vaststelling van de Klachtenregeling

Nadere informatie

Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis klachtenregeling cliënten en reglement van de klachtencommissie cliënten

Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis klachtenregeling cliënten en reglement van de klachtencommissie cliënten Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis klachtenregeling cliënten en reglement van de klachtencommissie cliënten Vastgesteld in de vergadering van de Raad van Bestuur NKI-AVL op

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE / VIM PROCEDURE PROTOCOL STICHTING BRAAZO

KLACHTENPROCEDURE / VIM PROCEDURE PROTOCOL STICHTING BRAAZO KLACHTENPROCEDURE / VIM PROCEDURE PROTOCOL STICHTING BRAAZO KLACHTEN / VIM 1 MELDING VAN KLACHT OF INCIDENT Wat is het verschil tussen een klacht en een (bijna) incident? Een klacht is een probleem die

Nadere informatie

KLACHTENREGELING CLIËNTEN

KLACHTENREGELING CLIËNTEN KLACHTENREGELING CLIËNTEN DEEL 1 ALGEMEEN 1. Begripsomschrijving Cliënt De persoon aan wie de zorgaanbieder zorg- en dienstverlening biedt of heeft geboden. Zorgaanbieder Stichting HVO-Querido, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten

Klachtenregeling cliënten Titel KLACHTENREGELING STICHTING DE TUSSENVOORZIENING voor cliënten, gasten, bewoners of deelnemers Status Vastgesteld door de directie Van Directie In deze klachtenregeling zijn de opmerkingen van de

Nadere informatie

Klachten regeling. Inhoud

Klachten regeling. Inhoud Klachten regeling Inhoud 1. Doelstellingen en uitgangspunten 2. Klachtenprocedure 3. Evaluatie klachtenafhandeling 4. Geheimhouding 5. Privacy en rechtbescherming. 1. Doelstellingen en uitgangspunten.

Nadere informatie

Reglement Klachten deelnemers Werken Sterkt B.V.

Reglement Klachten deelnemers Werken Sterkt B.V. Reglement Klachten deelnemers Werken Sterkt B.V. Zorgaanbieders en re-integratiedienstverleners zijn wettelijk verplicht een klachtenregeling te realiseren voor de behandeling van klachten van cliënten,

Nadere informatie

www.afier.com Klachtenregeling Inhoud

www.afier.com Klachtenregeling Inhoud 7 Klachtenregeling Inhoud 1. Doelstellingen en uitgangspunten 2. Contactpersonen 3. Klachtenprocedure 4. Evaluatie klachtenafhandeling 5. Geheimhouding 6. Privacy en rechtbescherming 1. Doelstellingen

Nadere informatie

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING Jacoba Hiemstra van Houten Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Het protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

Klachtenregeling Tuimelaar

Klachtenregeling Tuimelaar Klachtenregeling Tuimelaar Inleiding Tuimelaar heeft in het kader van de Wet Kinderopvang een interne klachtenregeling opgesteld. Deze regeling beschrijft de werkwijze bij het behandelen en registreren

Nadere informatie

Afhandeling klachten over de dienst

Afhandeling klachten over de dienst Staatstoezicht op de Mijnen: Afhandeling klachten over de dienst Afhandeling klachten over de dienst -02-2005 1 Werkwijze afhandelen klachten over Staatstoezicht op de Mijnen 1. Inleiding Staatstoezicht

Nadere informatie

MIC-commissie. Melding incidenten, fouten en bijna ongelukken cliënten. Lichtenvoorde Juli 2009 Patrick Stroeve en André Temming

MIC-commissie. Melding incidenten, fouten en bijna ongelukken cliënten. Lichtenvoorde Juli 2009 Patrick Stroeve en André Temming MIC-commissie Melding incidenten, fouten en bijna ongelukken cliënten Lichtenvoorde Juli 2009 Patrick Stroeve en André Temming Inleiding MIC staat voor Melding Incidenten Cliënten. Een MIC-melding is een

Nadere informatie

Klachtenreglement Basta! Jobcoaching

Klachtenreglement Basta! Jobcoaching Klachtenreglement Basta! Jobcoaching A. Definitie van een klacht A.1 Onder een klacht wordt in het kader van dit reglement verstaan iedere uiting (schriftelijk of mondeling) van ontevredenheid met betrekking

Nadere informatie

Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ

Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ Inleiding Op het moment dat u gebruik maakt van Gastouderopvang dan is het van belang dat de opvang naar volle tevredenheid verloopt. Desondanks kan het gebeuren

Nadere informatie

Visitatieprogramma huisartsen

Visitatieprogramma huisartsen Visitatieprogramma huisartsen Klachtenreglement Visitatie Bureau Visitatie Huisartsen 1 november 2015 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Klacht Een klacht is: een schriftelijke uiting van ongenoegen over de geboden

Nadere informatie

Conflictenregeling. Stichting Philadelphia Zorg. Het beste uit jezelf

Conflictenregeling. Stichting Philadelphia Zorg. Het beste uit jezelf Conflictenregeling Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf Inhoud Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Pre-conflicterende fase... 3 Artikel 3 Conflict... 4 Artikel 4 Conflictenregeling... 4 Artikel

Nadere informatie

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is.

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is. Klachtenregeling Kinderparadijs Jansen en Jansen Inleiding Deze regeling beschrijft de wijze van het behandelen van klachten van ouders en oudercommissies van Kinderparadijs Jansen en Jansen. Kinderparadijs

Nadere informatie

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV Uitgangspunt van het klachtenreglement van JobUp BV, bruggenbouwer voor bijzondere mensen, hierna te noemen JobUp, is dat cliënten op een correcte manier worden bejegend. Onder

Nadere informatie

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. 2015/2016

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. 2015/2016 Protocol klachtenbehandeling Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. 2015/2016 Hoofddorp Januari 2016 PROTOCOL KLACHTENBEHANDELING SPORTFONDSEN HAARLEMMERMEER B.V. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. HET INDIENEN

Nadere informatie

Doel Het op zorgvuldige wijze registreren en afhandelen van klachten. Maar zeker het nemen van adequate maatregelen om herhaling te voorkomen.

Doel Het op zorgvuldige wijze registreren en afhandelen van klachten. Maar zeker het nemen van adequate maatregelen om herhaling te voorkomen. Klachtenreglement Vakcentrum Noord Vakcentrum Noord Brugstraat 153 7891 AV Klazienaveen Telefoonnummer: 0591-346625 Email: info@vakcentrumnoord.nl Geschillen en klachtenregeling Vakcentrum Noord heeft

Nadere informatie

KLACHTEN- REGELING OPENBARE APOTHEKEN DECEMBER 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TER BEVORDERING DER PHARMACIE

KLACHTEN- REGELING OPENBARE APOTHEKEN DECEMBER 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TER BEVORDERING DER PHARMACIE KLACHTEN- REGELING OPENBARE APOTHEKEN DECEMBER 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TER BEVORDERING DER PHARMACIE KLACHTENREGELING OPENBARE APOTHEKEN DECEMBER 2016 INLEIDING Deze klachtenregeling

Nadere informatie

Klachtenregeling Meerwegen scholengroep

Klachtenregeling Meerwegen scholengroep Klachtenregeling Meerwegen scholengroep Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. school: een school als bedoeld in de Wet op het voortgezet onderwijs; b. commissie: de commissie als bedoeld

Nadere informatie

Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling.

Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling. Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling. 1. Sociaal beleid in breder verband Ontwikkelen beleid: een complex proces Het ontwikkelen en implementeren van beleid voor preventie en aanpak van grensoverschrijdend

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE 1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED KLACHTENPROCEDURE KLANTEN

KLACHTENPROCEDURE 1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED KLACHTENPROCEDURE KLANTEN KLACHTENPROCEDURE 1. INLEIDING Sterker sociaal werk wil de kwaliteit van haar dienstverlening bewaken en verbeteren. Klachten zien we als informatie van klanten over mogelijk zwakke plekken in de dienstverlening.

Nadere informatie

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014)

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) 1 Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) Inleiding Sunny Training vindt tevreden cursisten en opdrachtgevers erg belangrijk en we werken daarom steeds aan de kwaliteit van onze diensten. Opleiden

Nadere informatie

Klachtenregeling ALGEMEEN

Klachtenregeling ALGEMEEN ALGEMEEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen a., handelsnaam van vof (verder te noemen Nova Mundo). vof wordt vertegenwoordigd door J. Muylkens, directeur. b. De directie: het orgaan dat verantwoordelijk is

Nadere informatie

Klachtenregeling voor ouders

Klachtenregeling voor ouders Klachtenregeling voor ouders Inleiding Spring Kinderopvang doet er alles aan om het dagelijkse aanbod aan u en uw kind zo goed mogelijk te verzorgen. Ondanks dat kan er wel eens iets mis gaan of iets zijn

Nadere informatie

Doel van de klachtenregeling Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Doel van de klachtenregeling Alexander Monro Borstkankerziekenhuis Klachtenregeling Alexander Monro Borstkankerziekenhuis INHOUD Inleiding Artikel 1. Artikel 2. Definities Doel van de klachtenregeling Alexander Monro Borstkankerziekenhuis Artikel 3. De klachtenfunctionaris

Nadere informatie

Klachtenreglement Work-Sjop

Klachtenreglement Work-Sjop Klachtenreglement Work-Sjop 1. Begripsbepaling In deze regeling wordt verstaan onder: a. Work-Sjop: een erkend rechtspersoon, die tot doel heeft diensten te verlenen die kunnen worden aangemerkt als persoonlijke

Nadere informatie

Klachtenreglement. V&V Personeelsdiensten. V&V Personeelsdiensten B.V. Wethouder Jansenlaan DG Harderwijk

Klachtenreglement. V&V Personeelsdiensten. V&V Personeelsdiensten B.V. Wethouder Jansenlaan DG Harderwijk Klachtenreglement V&V Personeelsdiensten V&V Personeelsdiensten B.V. Wethouder Jansenlaan 1 3844 DG Harderwijk www.venvpersoneelsdiensten.nl Pagina 1 van 5 Klachtenreglement V&V Personeelsdiensten, versie

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten.

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. VERSIE 2.2 Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 1 2. Doelstellingen en Uitgangspunten 2 Algemene Doelstelling

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau CoCo

Interne klachtenregeling gastouderbureau CoCo 1 Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol 7 6. Klachtencommissie 8 7. Klachtenregistratie 9 Klachtenformulier

Nadere informatie

Klachtenregeling. Intern Klachtreglement. De medewerker, werkzaam bij Kindcentrum De Sprookjesboom

Klachtenregeling. Intern Klachtreglement. De medewerker, werkzaam bij Kindcentrum De Sprookjesboom Klachtenregeling Intern Klachtreglement Inleiding In het geval dat ouders klachten hebben over de geboden diensten, is het van belang dat deze klachten zorgvuldig worden behandeld. In de meeste gevallen

Nadere informatie

Jaarverslag klachten 2017 Gemeente Heusden

Jaarverslag klachten 2017 Gemeente Heusden Jaarverslag klachten 7 Gemeente Heusden Inhoud. Inleiding. Klachten a. De cijfers - Aantal klachten in 7 - Wijze van afdoening van klachten - Uitslag klachtbehandeling - De inhoud van de klachten - De

Nadere informatie

Om pesten zoveel mogelijk te voorkomen werken we er bij Olympia aan dat kinderen mede verantwoordelijk worden gemaakt voor de sfeer in het team.

Om pesten zoveel mogelijk te voorkomen werken we er bij Olympia aan dat kinderen mede verantwoordelijk worden gemaakt voor de sfeer in het team. Pesten is niet cool! Pesten komt helaas op iedere voetbalvereniging voor, dus ook bij ons. Het is een probleem dat wij onder ogen zien en op onze vereniging serieus aanpakken. Doel Dit protocol heeft als

Nadere informatie

Protocol Klachtenprocedure

Protocol Klachtenprocedure Protocol Klachtenprocedure FUNIQ BV Weteringdijk 27 8161 SE Epe Tel: 0578-641080 info@funiq.nl www.funiq.nl KvK: 61574546 IBAN: NL 33 TRIO 0197 9810 03 FUNIQ BV 2015 Klachtenprocedure funiq Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Koning Willem- Alexander B.V. 2016/2017

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Koning Willem- Alexander B.V. 2016/2017 Protocol klachtenbehandeling Sportfondsen Koning Willem- Alexander B.V. 2016/2017 Hoofddorp Januari 2017 PROTOCOL KLACHTENBEHANDELING SPORTFONDSEN KONING WILLEM-ALEXANDER B.V. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...

Nadere informatie

Jaarverslag Klachtencommissie Wonen Zuid

Jaarverslag Klachtencommissie Wonen Zuid Jaarverslag Klachtencommissie Wonen Zuid Inhoudsopgave Inleiding PAG. Hoofdstuk Samenstelling van de commissie PAG. Hoofdstuk Werkwijze van de commissie PAG. 5 Hoofdstuk Procedure klachtenbehandeling PAG.

Nadere informatie

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf Klachtenreglement Kliniek Kop & Lijf Inhoud Doel klachtenregistratie... 3 Aannemen van een klacht... 3 Afhandeling van een schriftelijke klacht... 3 Afhandeling van mondelinge / telefonische klachten...

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Dagopvang Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn (Magdalenaklooster)

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Dagopvang Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn (Magdalenaklooster) Nota van B&W Onderwerp Convenant Dagopvang Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn (Magdalenaklooster) Portefeuille B. Schneiders Auteur Dhr. R. Dumas Telefoon 5115511 E-mail: rdumas@haarlem.nl MO/OWG Reg.nr.

Nadere informatie

Klachtenregeling voor cliënten van Boogh

Klachtenregeling voor cliënten van Boogh Hendriklaan 7 3481 VR Harmelen (0348) 44 24 66 info@boogh.nl www.boogh.nl Kvk 411 77 680 Klachtenregeling voor cliënten van Boogh Versie: Evaluatie: Verantwoordelijke: 2.0 7 februari 2020 Adviseur kwaliteit

Nadere informatie

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken.

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken. intern & extern v2 Inleiding Iedere klant van Plekkey Kinderopvang (hierna: Plekkey) heeft recht om een klacht in te dienen als de dienstverlening niet in orde is. Dit is bij wet geregeld: de Wet Klachtrecht

Nadere informatie

Klachten- en geschillenreglement RadarVertige B.V.

Klachten- en geschillenreglement RadarVertige B.V. Klachten- en geschillenreglement RadarVertige B.V. Inhoudsopgave Inleidende bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel

Nadere informatie

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING Jacoba Hiemstra van Houten Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Het protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

Jaarverslag Kinderopvang & Buitenschoolse opvang

Jaarverslag Kinderopvang & Buitenschoolse opvang Jaarverslag Kinderopvang & Buitenschoolse opvang ABBW 2012 Openbaar Jaarverslag Klachten 2012 BSO ABBW Voorwoord Voor u ligt het Openbaar Jaarverslag Klachten 2012 van BSO ABBW en Kinderopvang ABBW. ABBW

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT VEGRO VERPLEEGARTIKELEN. Inhoudsopgave. Algemeen. Begripsomschrijvingen. Richtlijnen klachtenbehandeling

KLACHTENREGLEMENT VEGRO VERPLEEGARTIKELEN. Inhoudsopgave. Algemeen. Begripsomschrijvingen. Richtlijnen klachtenbehandeling KLACHTENREGLEMENT VEGRO VERPLEEGARTIKELEN Inhoudsopgave Algemeen Begripsomschrijvingen Richtlijnen klachtenbehandeling Algemeen Dit klachtenreglement is van toepassing op klachten van of namens cliënten

Nadere informatie

Klachtenreglement. Versie : 2v2 Datum : 1 september Capabel Taal Postbus MB Utrecht

Klachtenreglement. Versie : 2v2 Datum : 1 september Capabel Taal Postbus MB Utrecht Klachtenreglement Versie : 2v2 Datum : 1 september 2017 Postbus 24066 3502 MB Utrecht www.capabeltaal.nl Het bevoegd gezag van, overwegende dat het in verband met een goede cursusuitvoering wenselijk is

Nadere informatie

K L A C H T E N R E G E L IN G

K L A C H T E N R E G E L IN G KLACHTENREGELING Klachtenregeling Amnesty International, Afdeling Nederland, 2007 Inhoudsopgave I ALGEMENE BEPALINGEN 3 Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Definities Doelstellingen Geheimhouding II DE KLACHTENCOÖRDINATOR

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6. Tweede Fase 8 7. Klachtenregistratie 9 Klachtenformulier

Nadere informatie