Zorginnovatiesysteem Jaapie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zorginnovatiesysteem Jaapie"

Transcriptie

1 Zorginnovatiesysteem Jaapie Met Jaapie bieden wijkteams en mantelzorgers betere zorg, ongeacht tijd en plaats. Jaapie geeft ouderen, chronisch zieken en iedereen die het wenst, een langer en zelfstandiger leven thuis.

2 E-health 2015 Minister en staatssecretaris VWS: benut mogelijkheden e-health beter, brede toepassing blijft nog vaak achter, bewezen toepassingen van e- healthvan de grond krijgen. Verbeter met nieuwe technologieën de communicatie tussen zorgverlener en patiënt (op afstand). Zorg rondom cliënt en wanneer beiden het zinvol vinden. Meer ruimte voor de menselijke kant van de zorg. Technologie neemt werk uit handen. zorgverleners krijgen meer tijd voor persoonlijke aandacht.

3 Ambities < 5 jaar 80%: chronisch zieken direct toegang tot bepaalde medische gegevens, (medicatie-informatie, vitale functies en testuitslagen). Overige Nederlanders 40%. Bewuster eigen gezondheid. Snelle opsporing dossierfouten. Chronisch zieken (diabetes, COPD), kwetsbare ouderen 75% < 5 jaar zelfstandig metingen uitvoeren, (Monitoring afstand). Vergemakkelijkt gebruik elektronica. < 5 jaar is bij zorg thuis de mogelijkheid om - via een beeldscherm 24/7 met een zorgverlener te communiceren. Naast beeldschermzorg inzet domotica. Draagt bij aan langer veilig thuis wonen.

4 Maatregelen Afspraken over bevordering informatie-uitwisseling tussen verschillende systemen; Nieuwe bekostiging van de huisartsenzorg; Aanspraak wijkverpleging; Wet langdurige zorg en Wet maatschappelijke ondersteuning ruimte om e-health in te zetten als onderdeel van zorg en ondersteuning; Daarnaast wordt er meer ingezet op kennisdeling; Ruimte voor nieuwe initiatieven.

5 Nederland de komende jaren Vanaf 77 jaar 20% Robuust 16% 64% Kwetsbaar Complex Groepstoename > 77 jaar Astitel Reeks

6 Gaat het eindelijk zomeren? Steeds meer toepassingen van zorg op afstand. Contact medewerker en cliënt deels via beeldschermcontact. Medicijnen verstrekt door dispenser, openen gordijnen, inschakelen verlichting via domotica.

7 Levert het iets op? Medewerkers bereiken meer cliënten met efficiëntere zorg. Deel werk op afstand bijv. via beeldbellen, snel en laagdrempelig, cliënten en medewerkers makkelijk contact met elkaar, meerdere momenten per dag. Inzet van sensoren, GPS of geluidsapparatuur helpt bij het monitoren van cliënten thuis. Cliënten voelen zich hierdoor veiliger. Automatisch in- en uitschakelen van verwarming of elektrische apparaten, vergroten de zelfredzaamheid en de onafhankelijkheid van mensen.

8 Implementatie Technologie onderdeel cultuur en visie. Anders werken voor medewerkers. Samenwerking met gemeente of andere zorgaanbieders in de wijk. Aansluiting bij reeds bestaande technologische infrastructuur in de wijk. Of zelf met partners infrastructuur opzetten. Goede samenwerking en afstemming zijn hierbij belangrijk om de kosten te beperken en het rendement te vergroten. Om het rendement van zorg op afstand goed te kunnen inschatten, meer dan alleen substitutiemogelijkheden. Drie zaken De maatschappelijke businesscase Werken aan of aansluiten bij een collectieve infrastructuur Zoveel mogelijk aansluiten bij wat al voorhanden is (wifi, personen alarmering)

9 Ondersteuning nodig? Welke organisatiedoelstellingen wilt u bereiken, en hoe kan technologie hierbij helpen? Wie zijn uw samenwerkingspartners? Hoe technologie inpassen? Hoe financiert u het? En hoe krijgt u uw medewerkers en cliënten mee?

10 Zorg op afstand Veiligheid Entertainment VOIP bellen Internet / Metingen Domotica EPD service

11 Doelgroepen Poliklinieken Zorgverleners Intramurale verzorgingshuizen (10%) Thuiszorgaanbieders Thuiszorg en thuiswonende ouderen (80%)

12 Samenwerkingen Dwaaldetecti e Producent / Distribiteur Zorgcampus Meldbank EPD Soft- en hardwareonderdeel MiZo De zorgzaak Mizo B.V. Thuiszorg Comfort Zorgcentrale en ICT Meters, zorgondersteuning Productomgeving, leveranciers Financial partners Maatschappelijke organisaties, marktpartijen

13

14 Besparingen dispenser Medicatie dispenser (voorbeeld Raalte, In voor Zorg / Vilans / VWS) 2 momenten per dag: 30*2*4 min. = 4 uur per maand a 200,-- tegen 100,-- met dispenser Bij 100 cliënten, > ,-- per jaar besparen In Raalte waarschijnlijk geschikt voor 200 cliënten (populatie is inwoners) Cijfers maart 2016

15 Besparingen beeldschermzorg Via schermzorg (social media en beeldbellen) Informeel netwerk instrueren en controleren (zorgen dat) in plaats van zorgprofessional (zorgen voor) Een communicatie van 5 min. per dag (2,5 uur per maand), resulteert in 5 uur minder inzet per maand van professionals In 12 maanden circa 24 uur minder professionele zorg nodig, ca ,-- (bij 100 cliënten een potentieel van per jaar) Investering in digitale toegang bij cliënt rond 600,-- ofwel in halfjaar terugverdiend Hefboomwerking voor de kanteling Zelfredzaamheid en participatiemaatschappij Cijfers maart 2016

16 Praktijk

17 Kosten Aanschaf van een Jaapie: 399,-- Basisabonnement: 25,-- per maand Personenalarmering: 10,--

18 Wat heb ik eraan? Met Jaapie kunnen senioren en chronisch zieken langer, veilig en comfortabel thuis blijven wonen. Jaapie biedt woon-, leef- en zorgfuncties voor de cliënt, de mantelzorger én de zorginstelling op een efficiënte en betaalbare manier. Zie onze brochure ICT en Zorg

19 Innovatief Jaapie stelt de wensen van de cliënt en mantelzorgers centraal. Het innovatieve concept biedt een zeer eenvoudige bediening gecombineerd met beheer via het internet. De cliënt kan samen met de mantelzorger en/of familie de (welzijns) functies in het systeem aanpassen.

20 Eenvoudig Jaapie gebruikt algemeen beschikbare programma s op het internet als WebRTC, Picasa, Youtube, Journaal24, RSS feeds en Kerk- of moskeevideo. Deze zijn veelal kosteloos te gebruiken. Voor veel ouderen en mensen met een beperking zijn deze programma s in een browser lastig te gebruiken door de complexe bediening en gebrekkige kennis van of angst voor het internet. Jaapie heeft een eigen bediening voor deze programma s ontwikkeld. Hiervoor is geen PC- of internetervaring nodig.

21 Zorg 3.0 Jaapie brengt de relatie tussen cliënt en zorg- instelling op een hoger niveau. Het systeem kent naast sociale alarmering ook alarmering via zorgcentrales. In alle gevallen is beeldbeeld zorgopvolging mogelijk en het gewenste scenario kan worden afgestemd op de wensen van de cliënt, mantelzorger, familie en de zorginstelling. E-health, professionele medicatiebewaking, bloeddrukmeting en zorg op afstand zijn mogelijk Zorg op afstand is declarabel bij het zorgkantoor: telezorg maximaal vier uur en farmaceutische zorg voor maximaal tweeënhalf uur per cliënt per maand.

22 Zorgondersteuning Jaapie biedt verder ondersteuning voor zorg- en serviceconcepten als: een maaltijdenservice het opbouwen van communities revalidatie- en/of instructiefilmpjes goedemorgen- en goedenavond-service informatievoorziening aan cliënt, mantelzorger en familie Koppeling met EPD

23 Zo wordt formele zorg mooi gecombineerd met informele zorg, zelfmanagement, ontspanning en sociale integratie van de cliënt.

24 Comfort en veiligheid Jaapie biedt mogelijkheden voor sociale alarmering via een beeld-beeldverbinding, SMS of . Uitbreiding met een hals- of polszender is mogelijk. Het in- en uitschakelen van de verlichting, de bediening van de gordijnen of het openen van deuren (indien gewenst met een camera) verhogen het wooncomfort. Koppelingen met inbraakbeveiligingssystemen verhogen de veiligheid.

25 Intensieve zorg en bewaking Jaapie biedt door de aanwezige domoticakoppelingen ook vergaande mogelijkheden voor het koppelen van bewegingsmelders en sensoren. In combinatie met de uitgebreide agendafuncties kunnen concepten voor bijvoorbeeld valpreventie of medicatie- en voedingsbewaking worden gerealiseerd.

26 Levensloop bestendig wonen Door de basiswelzijnsfuncties naar behoefte te combineren met de comfort-, veiligheids- en uitgebreide zorgfuncties kan aan veranderende behoeften in verschillende levensfasen worden voldaan. Dit is Jaapie bij uitstek geschikt voor inzet in nieuwbouw of verbouw van (zorg)woningen of -instellingen. Begin met functies die veiligheid en comfort van de gebruiker vergroten, vul deze aan met mogelijkheden voor contact en sociale integratie. Als in een latere fase (intensieve) zorg noodzakelijk is, wordt dit naadloos aan het systeem toegevoegd. Door deze unieke combinatie van mogelijkheden van Jaapie komen de verschillende woon-, leef- en zorg- functies nu ook op een betaalbare manier beschikbaar in een thuissituatie.

27 Beheer Jaapie is ontworpen met minimaal beheer als doel. De functies die te maken hebben met sociaal contact en ontspanning zijn door mantelzorgers/familie eenvoudig aan te passen. Indien formele zorg wordt geleverd, zal dit deel apart worden beheerd door de zorginstelling. Zo is het scherm volledig aan te passen aan de wensen van de cliënt, terwijl vitale (zorg)functies worden verbeterd

28 Beveiligd Het systeem maakt gebruik van een beveiligde verbinding via internet. Het systeem is niet ontvankelijk voor virussen en hacking. Er worden geen medische of cliëntgegevens opgeslagen. Daarmee voldoet Jaapie ruimschoots aan alle zorgnormen. Jaapie is beschikbaar op onze onderhoudsarme en gebruikersvriendelijke op Linux gebaseerde aanraakschermen. Maar er kan ook gebruik worden gemaakt van Windows pc s, tablets en smartphones. Jaapie is Verklizan gecertificeerd voor gebruik met de UMOzorgcentrale. Jaapie is het enige systeem waarbij alarmering en beeldbellen gelijktijdig kunnen worden doorgegeven aan de zorgcentrale.

29 Jaapie ondersteunt zorg- en serviceconcepten Actieve agenda met medicatiecontrole (Remote) meting van: bloeddruk, gewicht, saturatie, hartslag en glucose Alarmering en zorgopvolging via beeld- beeld contact met meldbank Integratie met spraak- en videotelefonie op basis van SIP Monitoring van verbinding met scherm en logging Zorg op afstand Maaltijdenservice Informatieverstrekking Integratie van uw specifieke zorg- of serviceconcept.

30 Jaapie, comfort en veiligheid Bediening van verlichting Bediening van gordijnen / zonwering Deur openen met cameratoezicht Inbraakbeveiliging / brandmelding Valdetectie Dwaaldetectie

31 Zorgcentrale aan het woord De ZorgCentrale.nl verleent zorg op afstand voor de zorgmarkt. Zo wordt personenalarmering, zorg en monitoring op afstand mogelijk. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid staan voorop. Wij ondersteunen professionals door contacten tussen zorgvragers en zorgverleners te borgen. Daarnaast werken wij samen met een groot aantal samenwerkingspartners op het gebied van alarmeringstechniek, zorg-op-afstand en serviceverlening. De ZorgCentrale.nl werkt samen met MIZO en past het aanbod van Jaapie op de wensen en eisen van de zorgorganisatie aan. Met beeldzorg kunnen cliënten 24 uur per dag via een beeldscherm met hun zorgvragen terecht bij de zorgprofessional of de zorgcentrale. De zorgcentrale.nl is de schakel in de keten van beeldzorg en helpt organisaties bij het efficiënt inrichten van hun werkprocessen en verbetert de service van haar cliënten.

32 Jaapie als onderdeel van een totale telefonieoplossing In samenwerking met onze partner Call-tech kunnen wij via hun telecomplatform Jaapie laten fungeren als telefoontoestel (vast, GSM) Tevens kunnen wij ervoor zorgen dat uw totale telefoniekosten sterk verlaagd worden

33 Wilt u ons bereiken? Neem dan contact op met Mizo Woonondersteuning.nl Dorpsstraat BM Nijeveen Informatie of

Met Jaapie bieden wijkteams en mantelzorgers betere zorg, ongeacht tijd en plaats. Jaapie geeft ouderen, chronisch zieken en iedereen die het wenst,

Met Jaapie bieden wijkteams en mantelzorgers betere zorg, ongeacht tijd en plaats. Jaapie geeft ouderen, chronisch zieken en iedereen die het wenst, Met Jaapie bieden wijkteams en mantelzorgers betere zorg, ongeacht tijd en plaats. Jaapie geeft ouderen, chronisch zieken en iedereen die het wenst, een langer en zelfstandiger leven thuis. E-health 2015

Nadere informatie

Implementatie van technologische vernieuwingen in de VVT. Nienke Nijhof

Implementatie van technologische vernieuwingen in de VVT. Nienke Nijhof Implementatie van technologische vernieuwingen in de VVT Nienke Nijhof Even voorstellen Quiz Wie is een robot? a) Allemaal (staan) b) Nummer twee en drie (zitten) Bestaat dit? a)ja (staan) b)nee (zitten)

Nadere informatie

Zorg kan ook anders. Met kennis en respect. Met kennis en respect

Zorg kan ook anders. Met kennis en respect. Met kennis en respect Zorg kan ook anders Van Dorp zorg en welzijn biedt diverse zorggerelateerde oplossingen voor de intra- en extramurale markt. Onze producten zorgen voor efficiëntere zorg en tevreden medewerkers. Wij ontwikkelen

Nadere informatie

Vraag het de klant. Bert Mulder

Vraag het de klant. Bert Mulder Vraag het de klant Bert Mulder Opzet 1 e ring - gebruikers, klanten, inwoners 2 e ring - professionals die luisteren 4 e-health toepassingen - korte video - gezamenlijk gesprek Bundelen de antwoorden in

Nadere informatie

kennissessie beeldbellen Bert Mulder DEHA

kennissessie beeldbellen Bert Mulder DEHA kennissessie beeldbellen Bert Mulder DEHA programma 13:30 opening inleiding de casus: Philadelphia - Mathilde Corsten thema strategie en financiën thema organisatie en management thema dienstverlening

Nadere informatie

Samenwerken aan standaarden voor thuiszorgtechnologie

Samenwerken aan standaarden voor thuiszorgtechnologie Samenwerken aan standaarden voor thuiszorgtechnologie 0 Pim Ketelaar Meet Up Duurzaam informatiestelsel 26 juni 2017 Wie zijn wij? Vital Innovators is een sociale onderneming volledig gericht op innovatie

Nadere informatie

ZELFREDZAAMHEID DOOR INNOVATIE

ZELFREDZAAMHEID DOOR INNOVATIE ZELFREDZAAMHEID DOOR INNOVATIE Lars Nieuwenhoff 15 mei 2013 Onderwerpen 1. Waarom innoveren van zorg 2. ZORG 3.0:Nieuwe vorm van zorg 3. Virtuele verzorgingshuis 4. Voorbeelden van ZORG 3.0 Waarom innoveren

Nadere informatie

Het VWS-beleid voor informatievoorziening in de zorg en de rol van de regio's. Tim Postema Directie Informatiebeleid/CIO VWS

Het VWS-beleid voor informatievoorziening in de zorg en de rol van de regio's. Tim Postema Directie Informatiebeleid/CIO VWS Het VWS-beleid voor informatievoorziening in de zorg en de rol van de regio's Tim Postema Directie Informatiebeleid/CIO VWS Meer regie eigen gezondheid, zorgprofessionals in hun kracht. 3 Voettekst Dr.-in-a-box

Nadere informatie

Van zorg op afstand naar samen zorgen in de wijk. Toon van de Looy VanMorgen

Van zorg op afstand naar samen zorgen in de wijk. Toon van de Looy VanMorgen Van zorg op afstand naar samen zorgen in de wijk Toon van de Looy VanMorgen Programma 1. Stand van zaken Zorg op Afstand 2. Integratie Zorg op Afstand binnen het zorgproces bij ZuidZorg 3. Geleerde lessen

Nadere informatie

Vergrijzing Beleidsuitgangspunten Ontwikkelingen

Vergrijzing Beleidsuitgangspunten Ontwikkelingen Programma Ontstaansgeschiedenis probleemstelling / doelstelling gekozen concept Techniek demonstratie Resultaten tot nu toe huidige concept evaluatie gegevens nieuwe zorgconcepten telemedicine Vergrijzing

Nadere informatie

Grafisch werk door Roel Schenk (Nictiz) dr. Britt van Lettow (Nictiz)

Grafisch werk door Roel Schenk (Nictiz) dr. Britt van Lettow (Nictiz) Grafisch werk door Roel Schenk (Nictiz) dr. Britt van Lettow (Nictiz) lettow@nictiz.nl VRAAG Wat verstaat u onder ehealth? Het rapport Oktober 2015 Doelstellingenrapport Juni 2015 OVERZICHT VRAAG Wie heeft

Nadere informatie

intelligent software for monitoring centres

intelligent software for monitoring centres intelligent software for monitoring centres Waarom UMO? Binnen Europa en daarbuiten hebben landen te maken met de vergrijzing. Daardoor stijgt de zorgvraag in het komende decennium sterk. Hoe wordt die

Nadere informatie

kennissessie app strategie Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA

kennissessie app strategie Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA kennissessie app strategie Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA programma 09:00 opening en inleiding > thema strategie en financiën > thema organisatie en management korte pauze > thema dienstverlening en professionals

Nadere informatie

Van wachtlijst naar looplijst. Foppe Rauwerda 11 februari 2014

Van wachtlijst naar looplijst. Foppe Rauwerda 11 februari 2014 Van wachtlijst naar looplijst Foppe Rauwerda 11 februari 2014 1. Personenalarmering 2.0 2. Beeldzorg 3. Sleutelproblematiek 4. Medicijndispenser 5. Sensormonitoring Slimme zorg 6. Zelfmanagement bij hartfalen

Nadere informatie

Gewoon een veilig gevoel.

Gewoon een veilig gevoel. Gewoon een veilig gevoel. Kwaliteit van leven, comfort, zelfredzaamheid en gevoel van vrijheid voor gebruikers. Dat is wat wij als Telezorg nastreven met het ComServer platform. ComServer De scheiding

Nadere informatie

ehealth en sensortechnologie

ehealth en sensortechnologie ehealth en sensortechnologie Serious stuff or just hot stuff? Waar ligt de toegevoegde waarde voor de installateur? Eric Hamers, 9 april 2015 INHOUD - Introductie Actiaal - Inleiding ehealth, mhealth,

Nadere informatie

Zorg op Maat, door Service at Home. Arie Prins Adviseur Independent Living

Zorg op Maat, door Service at Home. Arie Prins Adviseur Independent Living Zorg op Maat, door Service at Home Arie Prins Adviseur Independent Living Smart Homes 21 en 22 november 2012 1 Ascom AG Beursgenoteerd aan de Swiss Stock Exchange Focus op bedrijfskritieke communicatie

Nadere informatie

Internet of Things in de revalidatiezorg

Internet of Things in de revalidatiezorg Internet of Things in de revalidatiezorg Anja van der Heide 23 juni 2016 Inhoud Intro UMCG Centrum voor Revalidatie ehealth en IoT in de revalidatiezorg Voorbeelden van innovaties Impact IoT op mens en

Nadere informatie

SLIMME TECHNOLOGIE IN WOON- EN LEEFOMGEVING. Joke Dessin Coördinator/Projectadviseur Cretecs

SLIMME TECHNOLOGIE IN WOON- EN LEEFOMGEVING. Joke Dessin Coördinator/Projectadviseur Cretecs SLIMME TECHNOLOGIE IN WOON- EN LEEFOMGEVING Joke Dessin Coördinator/Projectadviseur Cretecs - AGENDA - Achtergrond Wonen en zorg vs. domotica en zorg op afstand Eindgebruikers + noden Randvoorwaarden ZT

Nadere informatie

Samen gezond, veilig en actief is de wens! Wie neemt nu de verantwoordelijkheid? Cross overs van Zorg voor innoveren

Samen gezond, veilig en actief is de wens! Wie neemt nu de verantwoordelijkheid? Cross overs van Zorg voor innoveren Samen gezond, veilig en actief is de wens! Wie neemt nu de verantwoordelijkheid? Cross overs van Zorg voor innoveren Leidraad 1. Voorstellen 2. Verkerk Groep 3. Scheiden wonen en zorg 4. Oplossingen 5.

Nadere informatie

Slimme Zorg 26 februari 2013

Slimme Zorg 26 februari 2013 Slimme Zorg 26 februari 2013 Mantelzorg Ontlast s-hertogenbosch West Zorg in Beeld s-hertogenbosch Noord Mantelzorg Ontlast Zorg in Beeld Subsidie via gemeente s-hertogenbosch 4 enthousiaste zorgaanbieders

Nadere informatie

Samen gezond, veilig en actief met VSS PC Touch

Samen gezond, veilig en actief met VSS PC Touch Samen gezond, veilig en actief met verkerk service systemen De ideale oplossing: De ouderen- en gezondheidszorg zijn aan veel veranderingen onderhevig. Denk aan de scheiding van wonen en zorg en de transitie

Nadere informatie

Innovatieve zorgpakketten

Innovatieve zorgpakketten Innovatieve zorgpakketten Wat gaan we doen? Langer zelfstandig blijven én thuis in je eigen omgeving oud worden Een interactieve sessie over een nieuw zorg- en ondersteuningsconcept op afstand dat binnen

Nadere informatie

Transitie in de zorg Omslag naar arrangementen

Transitie in de zorg Omslag naar arrangementen Una Fortes Transitie in de zorg Omslag naar arrangementen Lars Nieuwenhoff 17 april 2014 Onderwerpen 1. Ontwikkelingen in de zorg en financiering 2. Hoofdlijnen toekomstige zorg arrangementen 3. Invulling

Nadere informatie

E-HEALTH: DE IMPACT. Baanbrekende ontwikkelingen die bijdragen aan kwaliteit van leven

E-HEALTH: DE IMPACT. Baanbrekende ontwikkelingen die bijdragen aan kwaliteit van leven E-HEALTH: DE IMPACT Baanbrekende ontwikkelingen die bijdragen aan kwaliteit van leven EVEN VOORSTELLEN Teun Jonker WAT KOMT ER AAN BOD? Wie is ZCN Wat is E-Health? Waarom van steeds groter belang? Wat

Nadere informatie

emen start conference February 6th Mechelen Belgium

emen start conference February 6th Mechelen Belgium emen start conference February 6th Mechelen Belgium 9u00 9u30 Welcome with coffee 9u30 9u45 9u45 10u00 10u00 10u40 10u40 11u00 11u 11u20 11u20 11u50 11u50 12u30 12u30 13u50 Welcome (Peter De Graef) Opening

Nadere informatie

Grote behoefte aan elektronische verslaglegging en gegevensuitwisseling, gebruik groeit

Grote behoefte aan elektronische verslaglegging en gegevensuitwisseling, gebruik groeit Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL en Nictiz. De gegevens mogen met bronvermelding worden gebruikt (Ilse Swinkels, Judith de Jong, Myrah Wouters en Anke de Veer. Steeds meer zorgverleners in de

Nadere informatie

Zelfmeting in regio Delft. Bert Mulder DEHA

Zelfmeting in regio Delft. Bert Mulder DEHA Zelfmeting in regio Delft Bert Mulder DEHA Agenda Invullen vragenlijst Korte inleiding Vertrekpunt: ambitie van VWS over zelfmetingen in 2019 Ambitie van de regio en op te pakken vraagstukken Welke stappen

Nadere informatie

e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker

e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker Wat is e-health? Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (2002) Het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, in het bijzonder

Nadere informatie

Roger Jongen 23 juni 2011. Smart Homes

Roger Jongen 23 juni 2011. Smart Homes Roger Jongen 23 juni 2011 Smart Homes zorg zorg zorg Behandelen wonen Welzijn Welzijn Welzijn Professie Commercie Gemeente Breda cliënt cliënt cliënt cliënt centrale Mantel Familie Familie Familie Buurt

Nadere informatie

Afschaffen nachtdienst door domotica

Afschaffen nachtdienst door domotica Afschaffen nachtdienst door domotica In verpleeghuis Lückerheide worden al sinds 2005 camera's gebruikt voor het toezicht op dementerende ouderen. In de loop van de jaren is dit uitgebreid van een groepswoning

Nadere informatie

Afschaffen nachtdienst door domotica

Afschaffen nachtdienst door domotica Afschaffen nachtdienst door domotica In verpleeghuis Lückerheide worden al sinds 2005 camera's gebruikt voor het toezicht op dementerende ouderen. In de loop van de jaren is dit uitgebreid van een groepswoning

Nadere informatie

Maatschappelijke businesscase, Versterken structuren door samenwerking

Maatschappelijke businesscase, Versterken structuren door samenwerking Maatschappelijke businesscase, Versterken structuren door samenwerking Gemeenschappelijke factoren in geslaagde projecten 1. Dagelijks gebruik 2. Incorporatie in levenspatroon 3. Individuele variëteit

Nadere informatie

Patiënten willen een persoonlijk gezondheidsdossier

Patiënten willen een persoonlijk gezondheidsdossier Samen de zorg beter maken Patiënten willen een persoonlijk gezondheidsdossier Hoe realiseren we dat? dr. Marcel Heldoorn teammanager digitale zorg Samen de zorg beter maken Patiënten willen regie en overzicht

Nadere informatie

Portalen op de grens van zorg en welzijn. Johan Krijgsman Senior Consultant Nictiz

Portalen op de grens van zorg en welzijn. Johan Krijgsman Senior Consultant Nictiz Portalen op de grens van zorg en welzijn Johan Krijgsman Senior Consultant Nictiz Zorg voor Ouderen en Welzijn Netwerk Nijmegen Zorg en Welzijns Info Portaal (ZWIP) Digitaal Multi-disciplinair overleg

Nadere informatie

Inleiding. De welzijnscoach kan je wegwijs maken in het uitgebreide aanbod en samen met jou de beste keuzes maken.

Inleiding. De welzijnscoach kan je wegwijs maken in het uitgebreide aanbod en samen met jou de beste keuzes maken. Inhoudsopgave Nettie Goedgeregeld Nettie Regelhulp Nettie Goedendag Nettie Welzijnscoach PGO Zorghorloge GPS tracker Weegschaal en bloeddruk meter Glucose meter Sensoren in huis Vitaliteitsmeter Lea de

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

Zetacom Zorgconcept. Een totaalconcept voor communicatie. Juni 2015. Zorgsystemen. zetacom.nl

Zetacom Zorgconcept. Een totaalconcept voor communicatie. Juni 2015. Zorgsystemen. zetacom.nl Zetacom Zorgconcept Een totaalconcept voor communicatie Juni 2015 zetacom.nl 02 Zetacom Zorgconcept Een totaalconcept voor communicatie De druk is groot om betere zorg te leveren tegen lagere kosten, zowel

Nadere informatie

Invitational Conference Peter Hermans

Invitational Conference Peter Hermans Invitational Conference 3-7-2012 Peter Hermans Opzet presentatie 1. Inleiding 2. Careyn 3. Extramurale Zorg 4. Trends 5. Inzet communicatietechnologie 1.Algemeen 2.Medicijndispenser 6. Prio s 2012 / 2013

Nadere informatie

Stimuleringsregeling. E-health Thuis (SET) Welkom. Jerry Kanhai (RVO) Inge Valstar (ZonMw) Jane de Jong (RVO)

Stimuleringsregeling. E-health Thuis (SET) Welkom. Jerry Kanhai (RVO) Inge Valstar (ZonMw) Jane de Jong (RVO) Welkom Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) Jerry Kanhai (RVO) Inge Valstar (ZonMw) Jane de Jong (RVO) Aanleiding beleid VWS Programma Langer Thuis: stimuleren dat ouderen met goede kwaliteit van

Nadere informatie

Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app

Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app De zorg app Regie is ontwikkeld om cliënten meer inzicht en controle te geven en tegelijkertijd efficiënter te werken. Veranderingen in de zorg

Nadere informatie

Inzet van WoonZorgTechnologie als antwoord op de nieuwe wetgeving

Inzet van WoonZorgTechnologie als antwoord op de nieuwe wetgeving Stichting KIEN Vitaal thuis werksessie Inzet van WoonZorgTechnologie als antwoord op de nieuwe wetgeving Lars Nieuwenhoff 12 november 2014 Lars Nieuwenhoff lars@inn4care.nl Beroepsofficier (KMA) Universiteit

Nadere informatie

Safetycare. voltalimburg.nl/safetycare

Safetycare. voltalimburg.nl/safetycare Safetycare Safetycare zorgt voor persoonlijke hulp in nood. Veiligheid in uw leef- en werkomgeving. Wij leveren apparatuur waarmee u 24/7 bescherming kunt bieden aan uw eigen gezondheid en welzijn of die

Nadere informatie

Drinkstimulering en -monitoring

Drinkstimulering en -monitoring Drinkstimulering en -monitoring Over Fresh Idea Factory Over Carintreggeland Tiemen Claus - wijkverpleegkundige Grote zorg- en welzijnsorganisatie in Twente Thuiszorg, intramurale zorg & ondersteunende

Nadere informatie

Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis

Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis Thieu Heijltjes, oud-huisarts Medisch en zorginhoudelijk secretaris van de SCZW 1 Zorg en Wonen veranderen Wat kan je als Client? Hou je de regie? Hoe blijf

Nadere informatie

Zetacom Zorgconcept. Een totaalconcept voor communicatie. Juni 2015. Zorgsystemen. zetacom.nl

Zetacom Zorgconcept. Een totaalconcept voor communicatie. Juni 2015. Zorgsystemen. zetacom.nl Zetacom Zorgconcept Een totaalconcept voor communicatie Juni 2015 zetacom.nl 02 Zetacom Zorgconcept Een totaalconcept voor communicatie De druk is groot om betere zorg te leveren tegen lagere kosten, zowel

Nadere informatie

Visie op zelfredzaamheid Wijkverpleging

Visie op zelfredzaamheid Wijkverpleging Visie op zelfredzaamheid Wijkverpleging 1 Inleiding Dit document gaat over het implementeren van de zelfredzaamheid in de wijk. TMZ heeft een visie op zelfredzaamheid gevormd die gebaseerd is op de wet

Nadere informatie

ehealth, levensloopbestendig wonen en jezelf blijven John Kauffeld VNO-NCW Drenthe Raad van Bestuur van Espria

ehealth, levensloopbestendig wonen en jezelf blijven John Kauffeld VNO-NCW Drenthe Raad van Bestuur van Espria ehealth, levensloopbestendig wonen en jezelf blijven John Kauffeld VNO-NCW Drenthe Raad van Bestuur van Espria Toegevoegde waarde ehealth in de zorg? Spanningsveld koude ICT en warme zorg Maar.inhoudelijk

Nadere informatie

Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt

Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt OZOverbindzorg biedt een online communicatie en coördinatie platform. De organisatie van zorg en ondersteuning van het sociaal medisch

Nadere informatie

BrabantConnect. van Diensten op afstand naar User generated content in Intelligente woningen. Frans Stravers Commercieel Directeur Mextal

BrabantConnect. van Diensten op afstand naar User generated content in Intelligente woningen. Frans Stravers Commercieel Directeur Mextal BrabantConnect van Diensten op afstand naar User generated content in Intelligente woningen Frans Stravers Commercieel Directeur Mextal Opzet van de presentatie 1. Historie en filosofie van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Thuis een veilig en zeker gevoel

Thuis een veilig en zeker gevoel Thuis een veilig en zeker gevoel Veelzijdig in zorg Personenalarmering Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

Laagdrempelige zorg op afstand

Laagdrempelige zorg op afstand Laagdrempelige zorg op afstand Gemoedsrust voor gebruiker als zorgverleners State of the art en 55+ proof Healthcare Technology Tour 2014 24 april 2014 Ambitie Gociety: Morgen: Geavanceerde sensoren en

Nadere informatie

Technologie en de toekomst van de zorg. Luc de Witte Maastricht University Zuyd University of Applied Sciences

Technologie en de toekomst van de zorg. Luc de Witte Maastricht University Zuyd University of Applied Sciences Technologie en de toekomst van de zorg Luc de Witte Maastricht University Zuyd University of Applied Sciences Deze presentatie De zorg is in transformatie; innoveren moet Technologie gaat hierbij een grote

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst. Wijkverpleging, heringevoerd en nu?

Netwerkbijeenkomst. Wijkverpleging, heringevoerd en nu? Netwerkbijeenkomst Wijkverpleging, heringevoerd en nu? 5 maart 2015 Wijkvpk indiceert, wijst zorg toe, VWS Twee generalisten in 1 e lijn, VWS Afstemming ha-wijkvpk niet via wijkteam, Actiz Structuur voor

Nadere informatie

Z o r g. Zorg op afstand. Realive by

Z o r g. Zorg op afstand. Realive by Z o r g Zorg op afstand Realive by Het concept Zorgdiensten Interactieve diensten Basis diensten Bouwstenen (infrastructuur) Basis producten Levensloop bestendig bouwen Ketenintegratie: onbeperkt groeipad

Nadere informatie

Kansen door ICT in de langdurige zorg. Augustus Zorgsystemen. zetacom.nl

Kansen door ICT in de langdurige zorg. Augustus Zorgsystemen. zetacom.nl Kansen door ICT in de langdurige zorg Augustus 2016 zetacom.nl 02 Kansen door ICT in de langdurige zorg De druk is groot om betere zorg te leveren tegen lagere kosten, zowel intra- als extramuraal. Daarbij

Nadere informatie

Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties. Lees meer

Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties. Lees meer Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties te verbeteren. Lees meer Cure Care Terug Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid

Nadere informatie

Adoptie van ehealth door online leren

Adoptie van ehealth door online leren Adoptie van ehealth door online leren Opleiden als succesfactor bij implementatie Saskia Timmer, Directeur Changing Healthcare Agenda Wie is Changing Healthcare? (Online) opleiden voor ehealth & Social

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Online Hulp voor ouderen. CONGRES ONLINEHULP 28-11-2014 1

Online Hulp voor ouderen. CONGRES ONLINEHULP 28-11-2014 1 Online Hulp voor ouderen. JOOP BLOM, VOORZITTER COMMISSIE ZORG EN WELZIJN EN WONEN NVOG. LID COMMISSIE ZORG EN WELZIJN EN WONEN CSO. UTRECHT 28 NOVEMBER 2014. CONGRES ONLINEHULP 28-11-2014 1 Wat is e-health?

Nadere informatie

ü ü ü Merkonafhankelijk en cloud geïntegreerd Efficïent samenwerken Intramuraal Merkonafhankelijk & extramuraal

ü ü ü Merkonafhankelijk en cloud geïntegreerd Efficïent samenwerken Intramuraal Merkonafhankelijk & extramuraal ü ü ü Intramuraal Efficïent samenwerken & extramuraal Merkonafhankelijk Merkonafhankelijk en cloud geïntegreerd De samenwerking met mijn collega s is nog nooit zo eenvoudig en efficïent geweest. Kwaliteit

Nadere informatie

Cliënt heeft sobere zorg met weinig keuzemogelijkheden

Cliënt heeft sobere zorg met weinig keuzemogelijkheden Geen economische groei Hoog draagvlak voor welvaartsstaat Alle zorg wordt aanbesteed Participatie noodzakelijk Standaardzorg Grote zorginstellingen Kan koffie 2 33 Economie, technologie en maatschappij

Nadere informatie

GEÏNTEGREERDE THUISZORG

GEÏNTEGREERDE THUISZORG GEÏNTEGREERDE THUISZORG GEÏNTEGREERDE THUISZORG Instituut voor Zorgprofessionals biedt de cursus Geïntegreerde Thuiszorg aan. In de cursus staat het opzetten en onderhouden van een samenwerking tussen

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ

Zorginnovatie bij CZ Zorginnovatie bij CZ Het zorglandschap verandert snel, innovatie is nodig CZ groep wil de zorg nu en op lange termijn breed toegankelijk, goed en betaalbaar houden. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg. Symposium Ietje de Rooij

Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg. Symposium Ietje de Rooij Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg Symposium Ietje de Rooij 28 september 2012 Inhoudsopgave Wat komt er op ons af? Wat doet de huidige situatie voor zorgvrager en zorgaanbieder? Hoe kunnen de we

Nadere informatie

Zorg op afstand via het beeldscherm

Zorg op afstand via het beeldscherm Factsheet Zorg & Technologie voor bestuurders en managers in de zorg Zorg op afstand via het beeldscherm Gebaseerd op de brochure Schermzorg van Jan Thie, Vilans. Door Tjitse Mandemaker, Vilans Schermzorg

Nadere informatie

Wie is OZOverbindzorg Een Stichting zonder winstoogmerk; Gericht op het belang van de cliënt; Vertegenwoordigd door samenwerkingspartners.

Wie is OZOverbindzorg Een Stichting zonder winstoogmerk; Gericht op het belang van de cliënt; Vertegenwoordigd door samenwerkingspartners. Visie en missie De laatste jaren zijn grote beleidsveranderingen in de zorg en begeleiding voor de kwetsbare burgers in onze samenleving aangekondigd en doorgevoerd. De hoofddrijfveer daarbij is Beheersing

Nadere informatie

Even voorstellen: Peter Eggens WELKOM

Even voorstellen: Peter Eggens WELKOM Even voorstellen: Peter Eggens WELKOM Domotica is geen technische invulling maar een veranderingstraject waar techniek zinvol wordt toegepast Avics; Sinds 2001, Vestiging Groningen en Apeldoorn, 50 werknemers

Nadere informatie

ehealth & interoperabiliteit

ehealth & interoperabiliteit ehealth & interoperabiliteit Doortje Boshuizen Adviseur 24 juni 2010 Congres Domotica & ehealth Wat is ehealth? Het begrip 1) ehealth is een overkoepelende term voor gebruik van internet, mobiele en ambient

Nadere informatie

white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda

white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda White paper Beeldbellen 2016 De DEHA Delft (www.deha.nu) organiseert kennissessies voor en door zorgaanbieders rondom een specifiek thema/onderwerp in de regio

Nadere informatie

ehealth en sensortechnologie Johan van der Leeuw Senior adviseur zorgtechnologie Vilans, Kenniscentrum Langdurende Zorg

ehealth en sensortechnologie Johan van der Leeuw Senior adviseur zorgtechnologie Vilans, Kenniscentrum Langdurende Zorg ehealth en sensortechnologie Johan van der Leeuw Senior adviseur zorgtechnologie Vilans, Kenniscentrum Langdurende Zorg Ouderen met dementie Nu 250.000 Verwachte groei naar 400.000 450.000 Ziektebeeld

Nadere informatie

Wijkverpleging. Zorg bij u thuis

Wijkverpleging. Zorg bij u thuis Wijkverpleging Zorg bij u thuis 2 Oost west, thuis best Thuis wonen is natuurlijk het aller fijnst. Fijn in uw eigen vertrouwde omgeving. Met vertrouwde mensen om u heen. Carintreggeland Wijkverpleging

Nadere informatie

Kleinschalig wonen met domotica Matchmaking Event. 4 augustus 2009 Johan van Dijkhuizen

Kleinschalig wonen met domotica Matchmaking Event. 4 augustus 2009 Johan van Dijkhuizen Kleinschalig wonen met domotica Matchmaking Event 4 augustus 2009 Johan van Dijkhuizen Doelstelling en agenda Doel: Delen belang 1) denken vanuit zorgvraag 2) zorgen voor gedragenheid en 3) werken met

Nadere informatie

Livv Mobile Health. Zorg dichtbij. Januari 2017

Livv Mobile Health. Zorg dichtbij. Januari 2017 Livv Mobile Health Zorg dichtbij Januari 2017 Wie zijn wij? Mirjam Boonstra 42jr Commercieel 15 jaar telecom, commercieel, inkoop en marketing Ben, T-Mobile, Debitel, Ortel, Voiceworks Thees Brons 41jr

Nadere informatie

Thuis een veilig en zeker gevoel

Thuis een veilig en zeker gevoel Thuis een veilig en zeker gevoel Veelzijdig in zorg Personenalarmering Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

REGIE. Informatie over Regie, dé app voor de zorg

REGIE. Informatie over Regie, dé app voor de zorg REGIE Informatie over Regie, dé app voor de zorg INHOUDS OPGAVE 03 04 05 06 09 10 11 12 Waarom de zorgapp Regie? Wat is Regie? De meerwaarde van Regie Wie gebruiken Regie? Voordelen van Regie Technische

Nadere informatie

Onderzoek onder ICT-managers van VVT-instellingen brengt de volgende uitdagingen aan het licht:

Onderzoek onder ICT-managers van VVT-instellingen brengt de volgende uitdagingen aan het licht: Conclusie De zorgmarkt verandert in sneltreinvaart. Dat stelt nieuwe eisen aan zorgverlenende organisaties en hun serviceniveau. Richting zowel clienten als geldverstrekkers moeten zij zich beter onderscheiden.

Nadere informatie

Voelt beter. Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen

Voelt beter. Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen Verpleging en verzorging aan huis Voelt beter Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen Welkom bij Thuiszorg Pantein U leidt uw eigen leven met persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook als u zorg nodig heeft,

Nadere informatie

Havenpolikliniek: van bedreiging naar kans. 6 december 2018 SRZ Congres

Havenpolikliniek: van bedreiging naar kans. 6 december 2018 SRZ Congres Havenpolikliniek: van bedreiging naar kans 6 december 2018 SRZ Congres Terug naar het begin: de aanleiding planvorming Oud Haven/Haven 2.0 Overdracht van zorg vanaf 1/10/17 Intrekken Wtzi per 1/1/18 Haven

Nadere informatie

ehealth in de langdurige zorg Hans Ossebaard & Angelie van der Aalst 29 oktober 2015

ehealth in de langdurige zorg Hans Ossebaard & Angelie van der Aalst 29 oktober 2015 ehealth in de langdurige zorg Hans Ossebaard & Angelie van der Aalst 29 oktober 2015 Zorginstituut Nederland 2 Werkterrein: publieke zorgverzekering Zorgverzekeringswet (Zvw) Wet langdurige zorg (Wlz)

Nadere informatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Inleiding Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in het kader van de WLZ. We doen dat

Nadere informatie

Persoonsgerichte zorg en ondersteuning. Multidisciplinaire aanpak

Persoonsgerichte zorg en ondersteuning. Multidisciplinaire aanpak Persoonsgerichte zorg en ondersteuning De vier onderscheiden thema s (compassie, uniek zijn, autonomie en zorgdoelen) zijn voor zorgverleners richtinggevend bij kwaliteitsverbetering op het terrein van

Nadere informatie

Even voorstellen/programma. Met e-health fit (in de chronische fase) ehealth volgens min. van VWS. EHealth in de chronische fase

Even voorstellen/programma. Met e-health fit (in de chronische fase) ehealth volgens min. van VWS. EHealth in de chronische fase Even voorstellen/programma Eelco Sengers Fysio/manueel therapeut Innovatie medewerker Onderzoeker FAST@HOME e.sengers@sophiarevalidatie.nl Met e-health fit (in de chronische fase) Eelco Sengers, MSc Kenniscentrum

Nadere informatie

Vragenlijst Comfortinstallateur

Vragenlijst Comfortinstallateur Vragenlijst Comfortinstallateur Dit is een pdf-bestand. Klik bovenaan de balk op Comments. Kies vervolgens Typewriter om het document in te vullen. Dat voorkomt printen en vereenvoudigt het invullen. Algemene

Nadere informatie

Ervaringen en ontwikkelingen van domotica in de zorgsector

Ervaringen en ontwikkelingen van domotica in de zorgsector Ervaringen en ontwikkelingen van domotica in de zorgsector Aanvang presentatie 11.00 uur Corien van Berlo Stichting Smart Homes Nationaal Kenniscentrum Domotica & Slim Wonen Wie is Smart Homes? Opbouwen

Nadere informatie

De UMO-zorgcentrale en preventie

De UMO-zorgcentrale en preventie Verklizan BV Stationspark 500 3364 DA Sliedrecht The Netherlands Tel: +31 184 421818 Voorkomen is beter dan genezen! De UMO-zorgcentrale en preventie November 2011 Matti Groot - Verklizan Business Analyst

Nadere informatie

Scenario s Beeldschermzorg 2023 Doorbraak de zorg ontzorgd met ICT

Scenario s Beeldschermzorg 2023 Doorbraak de zorg ontzorgd met ICT Scenario s Beeldschermzorg 2023 Doorbraak de zorg ontzorgd met ICT Visie Ministerie van VWS Kamerbrief 2014: Doelstelling van VWS is dat iedereen die thuis zorg en ondersteuning ontvangt, binnen 5 jaar

Nadere informatie

Activiteit monitoring. Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ

Activiteit monitoring. Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ Activiteit monitoring Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ Hebt u weleens slecht geslapen? Inleiding delen kennis en ervaring activiteitenmonitoring

Nadere informatie

Remote patient management

Remote patient management Remote patient management Programma voor patiënten met hartfalen én COPD Dr. Lidwien Graat, Longarts Flow Dr. Jos Kraal, Senior projectleider Flow Centrum voor preventie en (tele)revalidatie van chronische

Nadere informatie

VPT in de Wijk. Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst. Steven Schoorl. 13 juni :30-14:30. ZBz Partners Wij maken zorg gezond!

VPT in de Wijk. Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst. Steven Schoorl. 13 juni :30-14:30. ZBz Partners Wij maken zorg gezond! VPT in de Wijk Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst 13 juni 2013 13:30-14:30 Steven Schoorl Extramuraliseren 2 Maatregelen om de kosten voor ouderenzorg te beheersen Regelgeving wordt gebruikt

Nadere informatie

Hoe sluit het eigen patiëntportaal aan op een landelijk basis-pgd? Zorg & ICT 5 april 2016

Hoe sluit het eigen patiëntportaal aan op een landelijk basis-pgd? Zorg & ICT 5 april 2016 Hoe sluit het eigen patiëntportaal aan op een landelijk basis-pgd? Zorg & ICT 5 april 2016 Wie ben ik? Maarten Wittop Koning Product Developer bij Meddex Positionering van het PGD +316 1009 4870 mwittopkoning@meddex.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ehealth dimensies Voorbeelden. Digitalisering van de zorg Verschillende vormen. into.care

Inhoudsopgave. ehealth dimensies Voorbeelden. Digitalisering van de zorg Verschillende vormen. into.care Inhoudsopgave ehealth dimensies Voorbeelden Digitalisering van de zorg Verschillende vormen into.care ehealth helpt de zorg vooruit Om een efficientieslag in de zorg te bewerkstellingen, wordt veel verwacht

Nadere informatie

Zorgacademie Midden Brabant: Toekomst bestendig zorgonderwijs

Zorgacademie Midden Brabant: Toekomst bestendig zorgonderwijs Zorgacademie Midden Brabant: Toekomst bestendig zorgonderwijs Uitdagingen zorg Sterke vergrijzing Toename zorgvraag: chronisch zieken Arbeidsmarkt: zorgvraag overtreft aanbod Veranderende sociale en culturele

Nadere informatie

Helmond zorgt Slim! 2012

Helmond zorgt Slim! 2012 Helmond zorgt Slim! 2012 Inhoud Aanleiding Samenwerking Visie(s) Uitrol Toekomst! Aanleiding Prestatie afspraken corporaties Op het gebied van energie, volkshuisvesting, en Domotica/ICT Grote corporaties

Nadere informatie

Ruud Janssen, Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg, Hogeschool Windesheim

Ruud Janssen, Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg, Hogeschool Windesheim Ruud Janssen, Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg, Hogeschool Windesheim Netwerkbijeenkomst decentraliseren = innoveren, georganiseerd door Zorg voor Innoveren, Utrecht, 26 juni 2014 Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Vraaggerichte domotica, omdat ieder mens telt! Laura Kallenberg Programmamanager zorginnovatie en technologie

Vraaggerichte domotica, omdat ieder mens telt! Laura Kallenberg Programmamanager zorginnovatie en technologie Vraaggerichte domotica, omdat ieder mens telt! Laura Kallenberg Programmamanager zorginnovatie en technologie Even voorstellen 18 locaties intramuraal, 1500 cliënten >20.000 cliënten extramuraal 8800 medewerkers

Nadere informatie

Scherm opbouw. uitgangssituatie. uitgangspunt 3-10-2011. Zorg TV een ontwikkeltraject. Zorg TV is een communicatie infrastructuur

Scherm opbouw. uitgangssituatie. uitgangspunt 3-10-2011. Zorg TV een ontwikkeltraject. Zorg TV is een communicatie infrastructuur uitgangssituatie Zorg TV een ontwikkeltraject Uitgangssituatie Proteion Thuis: alarmering op afstand deur openen Doelstelling Inzet technologie bij contact met de cliënt Verhoging efficiency Verbetering

Nadere informatie

Maak kennis met de Compaan

Maak kennis met de Compaan Maak kennis met de Compaan De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen Laat ouderen weer delen in onze digitale wereld: foto s & video s, berichten, beeldbellen, lokaal nieuws, online spelletjes doen, makkelijke

Nadere informatie

Stimuleringsregeling. Welkom. E-health Thuis (SET) Marion van der Heden

Stimuleringsregeling. Welkom. E-health Thuis (SET) Marion van der Heden Welkom Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) Marion van der Heden Aanleiding beleid VWS Programma Langer Thuis: stimuleren dat ouderen met goede kwaliteit van leven zelfstandig kunnen blijven wonen

Nadere informatie

Patiëntportalen en PGD s

Patiëntportalen en PGD s Patiëntportalen en PGD s Vincent van Pelt Congres Architectuur in de Zorg 18-06-2015 PGD architectuurmodellen (work in progress!) Aanleiding Afstemmen partijen - NPCF, Zelfzorg Ondersteund (ZO!), Nictiz

Nadere informatie