DAGORDE. 2 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DAGORDE. 2 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging."

Transcriptie

1 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove, Jacques Maelfait, Filip Kets, Eddy Glorieux, Inge Bossuyt: Schepenen; Dominique Windels: Schepen van rechtswege, Voorzitter van het OCMW (niet stemgerechtigd); Rita Beyaert, Willy Vandemeulebroucke, Rik Pattyn, Francis Pattyn, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Kathleen Duchi, Marleen Rogiers, Eric Kerckhof, Donald Langedock, Sofie Decavele, Stijn Soetaert, Marijke Ostyn, Eveline Lahousse, Lynn Callewaert, Patrick Claerhout, Hilde De Bruyne, Stijn Derammelaere, Fleur De Buck: Raadsleden; Carlo Daelman: Secretaris Olivier Vanryckeghem, Tijs Naert: Raadsleden Alexander De Waele: Raadslid; Fleur De Buck: Raadslid afwezig voor 1, 2 De zitting begint om uur De gemeenteraad, In aanwezigheid van volgende raadsleden: Michaël Vannieuwenhuyze, Alain Top, Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove, Jacques Maelfait, Filip Kets, Eddy Glorieux, Inge Bossuyt, Dominique Windels, Rita Beyaert, Willy Vandemeulebroucke, Rik Pattyn, Francis Pattyn, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Kathleen Duchi, Marleen Rogiers, Eric Kerckhof, Donald Langedock, Sofie Decavele, Stijn Soetaert, Marijke Ostyn, Eveline Lahousse, Lynn Callewaert, Patrick Claerhout, Hilde De Bruyne en Stijn Derammelaere. Neemt kennis van het schrijven van de gouverneur dd met betrekking tot de gemeenteraadsbeslissing van houdend de budgetwijziging 2/2014, de aanpassing van het meerjarenplan en het budget Openbare zitting DAGORDE DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid. 2 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging. 3 Aanpassing van de rangorde van de gemeenteraadsleden per Raadscommissie management, personeel, financiën, communicatie en intercommunales en raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. Vervanging vertegenwoordigers voor de fractie N-VA. Aanduiden voorzitter voor de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn.

2 5 Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar aanleiding van het ontslag van een gemeenteraadslid. DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 6 Actieprogramma onbebouwde percelen Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen. Vaststelling en uitvoering. 7 Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) 'Arendswijk'. Voorlopige vaststelling ontwerp. 8 Toekomst parochiekerken op het platteland (PDPOIII-project Vlaanderen). Sint- Pieterskerk te Hulste. Goedkeuren van 1. Projectdefinitie. 2. Samenwerkingsovereenkomst WVI-Leiedal-Stad Harelbeke, inclusief de raming der kosten lastens de stad ( euro waarop deels btw is verschuldigd). 9 Drainage sportvelden Goedkeuren bestek, raming (23.958,00 euro incl. 21 % btw) en gunningswijze. DEPARTEMENT FACILITY 10 Aankoop veegmachine. Goedkeuren bestek, raming (90.909,09 euro excl. 21 % btw) en gunningswijze. 11 Aankoop bureaustoelen voor verschillende stadsdiensten. Goedkeuren bestek, raming (13.388,43 euro excl. 21 % btw) en gunningswijze. 12 Meubilair en kantooruitrusting Marktstraat 37. Goedkeuren bestek, raming (28.595,04 euro excl. 21 % btw) en gunningswijze. DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 13 Schenkingen aan het stadsarchief in Aanvaarding. 14 Bijzonder Nood- en Interventieplan (BNIP) E3-Harelbeke. Goedkeuring. 15 Bijzonder Nood- en Interventieplan (BNIP) Vlaamse Pijl - Luxauto. Goedkeuring. DEPARTEMENT FINANCIËN 16 Vraag verlenging medeborgstelling lening PSILON. Goedkeuring. DEPARTEMENT BURGER EN WELZIJN 17 Oprichting van een vereniging overeenkomstig titel VIII, hoofdstuk 1 van het OCMW-decreet. Goedkeuring. DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 18 Vragenkwartiertje.

3 *** Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid. De Gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: Op legde de heer Alexander De Waele de eed af als gemeenteraadslid. Bij mail van , biedt hij zijn ontslag als gemeenteraadslid aan. Dit ontslag wordt definitief zodra de voorzitter ervan kennis heeft genomen. De voorzitter heeft, blijkens een mail van van de mail van de heer De Waele kennis genomen. Het ontslag werd bevestigd door de ondertekening op van voormelde mail en overgemaakt aan de voorzitter van de gemeenteraad via mail op Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen : Het gemeentedecreet, inzonderheid art. 15. Om deze redenen ; In aanwezigheid van voormelde personen. BESLUIT : Neemt akte van het ontslag dat als gemeenteraadslid wordt aangeboden door de heer Alexander De Waele. 2. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging. De Gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: De heer Alexander De Waele, effectief zetelend gemeenteraadslid voor de fractie NVA, heeft zijn ontslag als gemeenteraadslid aangeboden. De voorzitter van de gemeenteraad en de gemeenteraad hebben van dit ontslag akte genomen. Door deze eerste aktename is dit ontslag definitief. De heer Alexander De Waele dient als gemeenteraadslid te worden vervangen door een opvolger behorend tot de lijst waarop hij werd verkozen en dit naar rang van deze opvolgers zoals vastgesteld in het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van en correct bevonden door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen op De eerste in aanmerking komende opvolgster verkozen op de lijst waarop de heer Alexander De Waele is verkozen, is mevrouw Fleur De Buck, wonende Heerbaan 102 te 8530 Harelbeke, aangezien de eerste opvolger de heer Alexander De Waele zelf was.

4 Alhoewel de gemeenteraadsleden rechtstreeks worden verkozen door het korps van de gemeenteraadskiezers, nemen de verkozenen voor de gemeenteraad slechts hun mandaat op door de eedaflegging. Dit geldt ook voor een opvolger. Voorafgaandelijk aan de eedaflegging dienen de geloofsbrieven van de opvolger door de gemeenteraad te worden onderzocht (art.7 par. 3 GD). Pas na goedkeuring van de geloofsbrieven mag de opvolger tot de eedaflegging worden toegelaten. De goedkeuring van de geloofsbrieven houdt in dat de gemeenteraad van oordeel is dat: - de betrokkene nog voldoet aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden; - dat hij/zij zich niet in een geval van onverenigbaarheid wegens bloed- of aanverwantschap of de uitoefening van een ambt of betrekking bevindt. Mocht dit wel zo zijn, dan wordt het raadslid geacht afstand te doen van zijn mandaat. De raad neemt, met betrekking tot mevrouw Fleur De Buck kennis van: - een recent uittreksel uit de bevolkingsregisters; - een recent uittreksel uit het strafregister model 1; - een verklaring op eer betreffende het zich niet bevinden in een van de gevallen voorzien in artikel 11 van het gemeentedecreet en andere wetgeving; - het verslag van de geloofsbrieven opgemaakt door de voorzitter van de gemeenteraad. Uit het verslag inzake de geloofsbrieven blijkt dat de geloofsbrieven van voornoemde persoon kunnen worden goedgekeurd. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - het gemeentedecreet, in zonderheid art. 7, 11 en 12; In openbare zitting vergaderd; In aanwezigheid van voormelde personen; Met unanimiteit; BESLUIT: Keurt de geloofsbrieven van mevr. Fleur De Buck, opvolgend gemeenteraadslid, goed en laat betrokkene toe tot de eedaflegging. *** Vervolgens legt mevr. Fleur De Buck in openbare zitting de eed als gemeenteraadslid af in handen van de voorzitter van de gemeenteraad. De eedaflegging gebeurt in volgende bewoordingen Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.. De eedaflegging gebeurt regelmatig. In openbare zitting vergaderd; In aanwezigheid van voormelde personen;

5 BESLUIT: Neemt akte van deze eedaflegging. Stelt met unanimiteit vast dat mevrouw Fleur De Buck het mandaat van gemeenteraadslid heeft opgenomen. 3. Aanpassing van de rangorde van de gemeenteraadsleden per De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Alhoewel het gemeentedecreet (GD) niet meer expliciet voorschrijft dat er een rangorde van de gemeenteraadsleden dient opgemaakt, stelt de omzendbrief van inzake de installatievergadering toch dat het aangewezen is een rangorde onder de raadsleden op te maken. De rangorde van de raadsleden is in eerste orde functie van hun anciënniteit (art. 8 par. 4 lid 2 GD). Het gemeentedecreet geeft verder geen antwoord op de vraag wat onder anciënniteit moet worden verstaan. De omzendbrief van beschouwt als anciënniteit de gehele tijdsduur tijdens dewelke een gemeenteraadslid deel heeft uitgemaakt van een gemeenteraad van gelijk welke gemeente. Deze tijdsduur mag dus onderbroken zijn en is niet beperkt tot één gemeente. Verder bepaalt de omzendbrief, zonder daarvoor te kunnen terugvallen op expliciet en algemene bepalingen van het decreet, dat bij gelijke anciënniteit het aantal naamstemmen in de laatste volledige vernieuwing van de gemeenteraad bepalend is. Is ook dat gelijk, dan geeft het aantal stemmen van de lijst in deze verkiezingen de doorslag. De voorkeur wordt dan gegeven aan het gemeenteraadslid wiens lijst het meeste stemmen behaalde. De rangorde tussen de gemeenteraadsleden dient te worden bepaald door de gemeenteraad gezien geen enkel ander gemeentelijk bestuursorgaan als bevoegd wordt aangewezen. De rangorde is belangrijk, bvb. bij tijdelijke afwezigheid van de voorzitter van de gemeenteraad en indien deze zelf geen vervanger heeft aangewezen, of onder hetzelfde voorbehoud - wanneer deze wegens verbodsbepaling niet kan zetelen. In dat geval is het raadslid met de hoogste anciënniteit dat, behoudens indien de voorzitter een vervanger heeft aangewezen - tijdelijk vervangt. Ook bij de vervanging van een schepen die tijdelijk afwezig is speelt de rangorde. Er werd kennis genomen van de beslissing van waarbij voor het laatst de rangorde van de gemeenteraadsleden werd vastgesteld. Er werd tevens kennis genomen van de tabel van de algemene telling van de stemmen, gevoegd bij het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van de stad Harelbeke inzake de gemeenteraadsverkiezingen van en van de eedaflegging van mevr. Fleur De Buck op Verwijzend naar volgende decretale bepalingen: - Het gemeentedecreet, inzonderheid art. 8 par. 4; Na beraadslaging;

6 Met unanimiteit; BESLUIT: Bepaalt de rangorde tot en met van de gemeenteraadsleden als volgt: Nummer op de rangorde Naam en voornaam Gecumuleerde anciënniteit in dagen Aantal naamstemmen in de verkiezingen van Aantal stemmen van de lijst van betrokkene op Beyaert Rita niet van toepassing 2. Vandemeulebroucke niet van toepassing Willy 3. Pattyn Rik niet van toepassing niet van toepassing 4. Top Alain niet van toepassing 5. Pattyn Francis niet van toepassing 6. Vandekerckhove niet van toepassing niet van toepassing David 7. Vandenabeele Rik niet van toepassing niet van toepassing 8. Mestdagh Rosanne niet van toepassing niet van toepassing 9. Bossuyt Inge niet van toepassing 10. Duchi Kathleen niet van toepassing 11. Kets Filip niet van toepassing 12. Rogiers Marleen niet van toepassing 13. Kerckhof Eric niet van toepassing 14. Langedock Donald niet van toepassing 15. Vanryckeghem niet van toepassing niet van toepassing Olivier 16. Vannieuwenhuyze niet van toepassing niet van toepassing Michaël 17. Decavele Sofie 796 niet van toepassing niet van toepassing 18. Naert Tijs niet van toepassing 19. Vandebuerie Annick niet van toepassing 20. Soetaert Stijn niet van toepassing 21. Ostyn Marijke niet van toepassing 22. Maelfait Jacques niet van toepassing 23. Lahousse Eveline niet van toepassing 24. Callewaert Lynn niet van toepassing 25. Glorieux Eddy niet van toepassing 26. Claerhout Patrick niet van toepassing 27. De Bruyne Hilde niet van toepassing 28. Derammelaere Stijn niet van toepassing 29. De Buck Fleur Niet van toepassing 4. Raadscommissie management, personeel, financiën, communicatie en intercommunales en raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. Vervanging vertegenwoordigers voor de fractie N-VA. Aanduiden voorzitter voor de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Ingevolge de ontslagname van , bevestigd op , van de heer Alexander De Waele, zetelend gemeenteraadslid voor de fractie N-VA, dient het ontslagnemend raadslid vervangen te worden als lid in de raadscommissie management, personeel, financiën, communicatie en intercommunales en in de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. Overeenkomstig art van het GD werd voor de twee voormelde raadscommissies telkens een akte van voordracht ingediend op ondertekend door een

7 meerderheid van de leden van de fractie waarvan het kandidaat-lid deel uitmaakt. Niemand heeft meer dan één akte per beschikbaar mandaat voor de fractie ondertekend. De gemeenteraad neemt kennis van de voordrachten ingediend voor de fractie N-VA, op naam van mevrouw Fleur De Buck en op naam van mevrouw Marijke Ostyn voor respectievelijk de raadscommissie management, personeel, financiën, communicatie en intercommunales en de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. Deze voordrachten voldoen aan de vereisten van artikel 39 3 van het GD. De gemeenteraad stelt vast dat beide voorgedragen personen gemeenteraadsleden zijn. Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met unanimiteit; BESLUIT: Neemt kennis van de voordrachten van mevrouw Fleur De Buck en mevrouw Marijke Ostyn als vertegenwoordigers van de fractie N-VA ter vervanging van het ontslagnemend raadslid Alexander De Waele voor respectievelijk de raadscommissie management, personeel, financiën, communicatie en intercommunales en de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. Verklaart voormelde voordrachten m.b.t. de nieuwe kandidaat-commissieleden ontvankelijk. Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 39, 40 en 35 2, 2 de. *** De gemeenteraad stelt vast dat, gelet op voormelde ontvankelijkheidsverklaring en gelet op voorafgaande motivering een geheime stemming dient georganiseerd met het oog op de verkiezing van voormelde gemeenteraadsleden in voormelde raadscommissies. Om deze redenen; Na beraadslaging; Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 39, 40 en 35 2, 2 de. 1. Voor de raadscommissie management, personeel, financiën, communicatie en intercommunales De gemeenteraad gaat over tot een eerste geheime stemming in functie van de aanduiding van mevrouw Fleur De Buck als vertegenwoordiger van de fractie N-VA ter

8 vervanging van het ontslagnemend raadslid Alexander De Waele voor de raadscommissie management, personeel, financiën, communicatie en intercommunales. 27 raadsleden nemen aan de stemming deel. De uitslag van de stemming is als volgt: Met 19 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 8 onthoudingen. BESLUIT: De raad stelt vast dat mevrouw Fleur De Buck is verkozen. 2. Voor de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn De gemeenteraad gaat over tot een tweede geheime stemming in functie van mevrouw Marijke Ostyn als vertegenwoordiger van de fractie N-VA ter vervanging van het ontslagnemend raadslid Alexander De Waele voor de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. 27 raadsleden nemen aan de stemming deel. De uitslag van de stemming is als volgt: Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT: De raad stelt vast dat mevrouw Marijke Ostyn is verkozen. De heer Alexander De Waele dient tevens vervangen te worden als voorzitter van de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. *** Artikel 39 4 van het gemeentedecreet bepaalt dat de burgemeester of schepenen geen voorzitter kunnen zijn van een gemeenteraadscommissie. Het voorzitterschap komt dus toe aan gewone raadsleden. Blijkens artikel 39 van het huishoudelijk reglement wordt de voorzitter van de gemeenteraadscommissies aangewezen door de gemeenteraad. Dit is overigens ook in overeenstemming met het principe van de residuaire bevoegdheid van de gemeenteraad. Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 39, 42 1, en 35 2, 2 de ; Gaat over tot de derde geheime stemming i.v.m. de aanduiding van een nieuwe voorzitter voor de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. 27 leden nemen aan de stemming deel.

9 De uitslag van de stemming is als volgt: Mevrouw Marijke Ostyn behaalt 27 stemmen, er zijn 0 neen-stemmen en 0 onthoudingen. BESLUIT : Mevrouw Marijke Ostyn is verkozen tot voorzitter van de raadscommissie werken, ondernemen en leren (WOL) en burger en welzijn. 5. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar aanleiding van het ontslag van een gemeenteraadslid. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen: Ingevolge de algehele vernieuwing van de gemeenteraad per werd in de gemeenteraad van overgegaan tot aanduiding van de stadsvertegenwoordiging in de diverse bovengemeentelijke instellingen. Ingevolge de neerlegging van het mandaat van de heer Alexander De Waele, gemeenteraadslid, dient opnieuw overgegaan te worden tot het voordragen van een bestuurder in de Raad van Bestuur van IMOG (Intergemeentelijke Maatschappij voor Openbare Gezondheid) en het aanduiden van een effectieve vertegenwoordiger in de algemene vergadering van WIV (West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem- Bissegem). Het komt de gemeenteraad toe hierover te beslissen. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - Het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 43 par. 2, 5 ; Verwijzend naar de vorige beslissing: - de aangehaalde gemeenteraadsbesluiten van ; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen ; 1. IMOG Gaat in openbare zitting over tot de geheime stemming betreffende de voordracht van een bestuurder in de raad van bestuur van IMOG; 27 leden nemen aan de stemming deel ; De uitslag van de stemming is als volgt : De heer Eddy Glorieux bekomt 21 ja-stemmen, 2 neen-stemmen, 4 onthoudingen. 2. WIV Gaat in openbare zitting over tot de geheime stemming betreffende de aanduiding van een vertegenwoordiger in de algemene vergadering van WIV ; 27 leden nemen aan de stemming deel ;

10 De uitslag van de stemming is als volgt : Mevrouw Fleur De Buck bekomt 16 ja-stemmen, 2 neen-stemmen, 9 onthoudingen. BESLUIT: Artikel 1: De heer Eddy Glorieux, die de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen heeft bekomen, wordt voorgedragen als bestuurder in de Raad van bestuur van IMOG Artikel 2: Mevrouw Fleur De Buck, die de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen heeft bekomen, wordt aangesteld als vertegenwoordiger in de algemene vergadering van WIV. Artikel 3: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de betreffende instellingen en aan de betrokken gemeenteraadsleden. DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 6. Actieprogramma onbebouwde percelen Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen. Vaststelling en uitvoering. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Het grond- en pandendecreet stelt dat elke gemeente bij elke algehele herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen de gezamenlijke oppervlakte van de onbebouwde bouwgronden en kavels in eigendom van Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen moet berekenen. De eerste gemeentelijke berekening van de gezamenlijke oppervlakte van onbebouwde bouwgronden en kavels in eigendom van Vlaamse besturen gebeurt uiterlijk op 31 oktober De resultaten van die berekening gelden tot 31 december Door middel van haar regiefunctie, vermeld in artikel 28 van de Vlaamse Wooncode, waakt de gemeente er over dat de diverse Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen geconcerteerde acties ondernemen opdat, binnen de tijdshorizon van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, ten minste een kwart van deze gezamenlijke oppervlakte aangewend wordt voor de verwezenlijking van een sociaal woonaanbod. De gemeenteraad stelt ter zake een actieprogramma vast. Heel concreet loopt de eerste tijdshorizon van De berekening van de gezamenlijke oppervlakte onbebouwde bouwgronden en kavels in eigendom van Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen werd berekend in het najaar 2009 en vervolgens gemeld in het woonoverleg van en doet dus uitspraak over het onbebouwd karakter op die datum.

11 Site Westwijk De Vlinder Kadastraal nummer 1ste afd., sectie A, 943K 2de afd., sectie B, 438S3 Eigenaar Huidig statuut Bestemming (hoofdcategorie) opp. (m2) Stad Harelbeke onbebouwd wonen 2733 deels wisselbestemming OCMW bebouwd: wonen/gemeenschapsvoorzieningen Harelbeke rusthuis 3417 De totale oppervlakte bedraagt 6150m2. Een kwart daarvan, 1538m2, dient als sociaal woonaanbod gerealiseerd te worden uiterlijk tegen Als dit omgezet wordt in aantal woongelegenheden, volgens de richtdichtheid voor sociale woningen in stedelijk gebied van 35 woningen/ha, gaat dit over 5,4 woongelegenheden. Als de stad dit actieprogramma niet uitvoert én als het bindend sociaal objectief niet gehaald wordt, kan de stad onderworpen worden aan het activeringstoezicht. In een collegebeslissing van verkoos het college om het resterende deel van het OCMW-perceel voor te behouden voor sociale ontwikkeling. Na overleg met het OCMW en Mijn Huis over het plan van aanpak, werd geopperd dat er eerst een overzicht nodig is van alle geplande initiatieven en duidelijkheid over de definities van sociale koopwoningen, vooraleer dit spoor verder te bewandelen. Uit het lokaal woonoverleg d.d blijkt, uit een prognose van projecten, eigendommen en bouwmogelijkheden van de gronden van de sociale huisvestingsmaatschappijen, dat het halen van het bindend sociaal objectief realistisch is en dat het uitvoeren van het actieprogramma niet noodzakelijk is. Om die reden zal de stad geen eigen realisatie van sociale woningen voorzien, maar heeft de stad dit opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst met SVK De Poort. De stad heeft bij gemeenteraadsbeslissing van een samenwerkingsovereenkomst met Sociaal Verhuurkantoor De Poort afgesloten, waarbij aan de subsidiëring van de stad een resultaatsverbintenis verbonden is van minimum 6 extra privaat ingehuurde woongelegenheden tegen Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - het Grond- en pandendecreet d.d en wijzigingen, in het bijzonder artikel en 7.3.9; - het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 42 par. 1. Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen: Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met unanimiteit; BESLUIT:

12 Artikel 1: Het actieprogramma onbebouwde percelen Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen voor de stad Harelbeke bestaat uit het realiseren van 1538m2 grond als sociaal woonaanbod of 5 à 6 sociale woongelegenheden. Artikel 2 De stad kiest ervoor op basis van de prognose van het behalen van het bindend sociaal objectief het actieprogramma niet uit te voeren onder de vorm van een eigen realisatie van sociaal woonaanbod. Artikel 3 De realisatie van een sociaal woonaanbod wordt voorzien onder de vorm van een samenwerkingsovereenkomst met Sociaal Verhuurkantoor De Poort waarin een resultaatsverbintenis voor minimum 6 woongelegenheden tegen ingeschreven is. 7. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) 'Arendswijk'. Voorlopige vaststelling ontwerp. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het college van burgemeester en schepenen van 18 juni 2013 werd beslist tot de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan Arendswijk. De gemeenteraad nam in zitting van 15 juli 2013 kennis van de beslissing tot opmaak en heeft de contractuele voorwaarden en raming goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen belastte in zitting van 20 augustus 2013 de Intercommunale Leiedal, President Kennedypark 10 te 8500 Kortrijk, met de opmaak van het RUP. Uit het verslag van de plenaire vergadering d.d. 16 juli 2014, blijkt dat, mits te voldoen aan de gemaakte opmerkingen, het plan gunstig geadviseerd wordt. Artikel van het decreet van 27 april 2007 (plan MER-decreet) maakt in bepaalde gevallen de opmaak van een plan-mer verplicht bij de opmaak van een RUP. Overeenkomstig artikel van hetzelfde decreet werd het plan onderworpen aan een onderzoek tot milieueffectrapportering. Het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie heeft op 19 augustus 2014, op basis van het screeningsdossier en de uitgebrachte adviezen terzake, geconcludeerd dat het voorgenomen plan geen aanleiding gaf tot aanzienlijke milieugevolgen en dat de opmaak van een plan-mer niet nodig is. De raadscommissie grondgebiedszaken gaf op 14 januari 2015 volgend advies: Het RUP Arendswijk wordt positief geadviseerd voor voorlopige vaststelling. Er is een afwijkend standpunt voor Francis Pattyn, Beyaert Rita, Mestdagh Rosanne en Vanryckeghem Olivier die het RUP positief adviseren behoudens het niet voorzien van meer ontwikkelingsmogelijkheden voor de site gemeenschapsvoorzieningen in de Koning Leopold III- laan.

13 Op basis van voormelde adviezen werd het ontwerp van het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan en de daarbij horende stukken opgemaakt door de Intercommunale Leiedal, stedenbouwkundig ontwerper. De watertoets toont aan dat er voldoende maatregelen worden genomen bij het gemeentelijk RUP (voorschriften) om de schadelijke effecten te vermijden, te beperken, te herstellen of te compenseren. Artikel van de Vlaamse Codex ruimtelijke ordening voorziet dat verkavelingsvergunningen kunnen vernietigd worden door de aanneming van een ruimtelijk uitvoeringsplan. De nieuwe stedenbouwkundige voorschriften van het ontwerp RUP zijn aangepast aan de hedendaagse noden en laten meer bouwmogelijkheden toe dan de verouderde voorschriften van de verkavelingen. De gemeenteraad heeft van alle voormelde stukken in verband met het RUP Arendswijk kennis genomen. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - de artikelen en van de Vlaamse Codex ruimtelijke ordening; - het artikel van de Vlaamse Codex ruimtelijke ordening; - decreet van 27 april 2007 tot wijziging van titel IV van het decreet van 05 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid; - artikel 8 van het decreet betreffende het integraal waterbeleid van en latere wijzigingsdecreten - Het gemeentedecreet en in het bijzonder en zonder zich daartoe te willen beperken de artikels 42 en Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen: Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 15 stemmen voor, 12 onthoudingen BESLUIT: Artikel 1: Het ontwerp van het gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Arendswijk wordt voorlopig vastgesteld. Artikel 2: De plannen worden onderworpen aan de formaliteiten voorgeschreven door artikel , 3 en 4 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. Artikel 3: Alle verkavelingen binnen de grenzen van het ontwerpplan zullen vernietigd worden bij definitieve vaststelling van het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan.

14 8. Toekomst parochiekerken op het platteland (PDPOIII-project Vlaanderen). Sint-Pieterskerk te Hulste. Goedkeuren van 1. Projectdefinitie. 2. Samenwerkingsovereenkomst WVI-Leiedal-Stad Harelbeke, inclusief de raming der kosten lastens de stad ( euro waarop deels btw is verschuldigd). De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Intercommunale Leiedal stelde in de loop van 2014 het PDPOIII-project (Vlaamse ProgrammaDocument voor PlattelandsOntwikkeling) voor aan de stad om mogelijks Europese subsidies te bekomen voor de studie van de haalbaarheid van de gedeeltelijke of volledige herbestemming van parochiekerken op het platteland. Het betreft een gezamenlijk project van de WVI als hoofdpromotor & Leiedal als copromotor waarbij subsidies zijn te bekomen voor het aanstellen van een studiebureau om de financiële, architecturale en functionele haalbaarheid van de herbestemming van kerken te onderzoeken. Er zijn dus geen subsidies te bekomen voor eventuele herinrichtingswerken. Aangezien het subsidieaanbod enkel toepasbaar is voor plattelandskerken, weerhield het PDPOIII-project enkel de Sint-Pieterskerk te Hulste. Copromotor Leiedal stelde dus de stad voor om in dit begeleidingstraject te stappen zodat een ontwerpbureau hiertoe aangesteld via een raamcontract- suggesties voor herbestemming/nevenbestemming kan omzetten naar een haalbaarheidsonderzoek en eventueel ontwerp. Het schepencollege besliste in zitting van 2 september 2014 om in dit project te stappen met een dossier voor de Sint-Pieterskerk. De studie zou de interessante mogelijkheden kunnen belichten die wellicht vrijkomen op de pastorie-site van Hulste, na bijvoorbeeld het overhevelen van de huidige functies uit het unieke pastoriegebouw met prachtige tuin naar de te behouden kerk zelf. Een en ander werd reeds door het stadsbestuur met de kerkfabriek besproken op 26 augustus Nadien bracht de projectleider bij Leiedal op 20 oktober in aanwezigheid van enkele leden van de kerkfabriek een plaatsbezoek aan de site. De belangrijkste uitgangspunten vonden hun weerslag in het document Projectdefinitie, opgesteld in januari 2015 door Leiedal. Hierin worden de ambities, doelstellingen en het programma van deze studie uiteengezet waarbij volgende dubbele focus is gedetailleerd : 1. het bekomen van een technische, architecturale en financiële studie naar de herlokalisatie van de functies uit de Pastorij in de Sint-Pieterskerk 2. het ontwikkelen van concepten rond het hergebruik van de Pastorij en het openstellen van de pastorijtuin voor het grote publiek. De kerk is geen beschermd monument, staat wel op onroerend erfgoed terwijl het orgel, recent gerestaureerd, wel is beschermd. Sowieso bestaat er geen enkele intentie tot het afbreken van de kerk noch van het verminderen van het gebruik voor de diensten van de Katholieke eredienst. De stad wil enkel graag over een dergelijke studie beschikken om niet voor voldongen feiten te staan bij 'plotse' leegstand van de pastorie. Men wil hier proactief optreden en een visie ontwikkelen qua toekomstmogelijkheden voor deze site. Om alle PDPOIII-projecten te bundelen, sloot Leiedal (& WVI) een raamcontract af met de tijdelijke vereniging De Smet Vermeulen Architecten uit Gent en NOA Architecten uit Oostende. Die studiebureaus dienen dan concreet de haalbaarheid van de gewenste herbestemming(en) te onderzoeken voor de respectievelijke gemeentes die in het project stappen. Om van die diensten én dit raamcontract gebruik te kunnen maken voor het project Sint-Pieterskerk, moet de stad een samenwerkingscontract met WVI én Leiedal afsluiten. Dit ontwerpcontract ligt thans samen met de Projectdefinitie- ter goedkeuring voor en stipuleert naast ieders rechten en plichten- ook de kostprijs van deze studie.

15 Namelijk: Stad betaalt het studiebureau %btw = Stad vergoedt Leiedal (en de WVI) voor hun begeleiding à (nog na te zien of hierop BTW is verschuldigd). De totale uitgave voor de stad bedraagt (waarop deels BTW is verschuldigd). Op de bedragen zonder BTW gelden 65% subsidies via hoofdpromotor WVI; zijnde Er is budget voorzien op de investeringstabel 2015 nl (AR214000/BI ) evenals een subsidiebedrag van (AR150000/BI ). De stad dient met andere woorden het volledige budget te voorzien (en te vereffenen enerzijds naar coördinator Leiedal en anderzijds naar het studiebureau) maar mag uiteindelijk een cofinanciering à 65% via hoofdpromotor WVI verwachten. Er is visum van de financieel beheerder. Het komt de raad toe voormelde projectdefinitie goed te keuren evenals de contractuele voorwaarden en de raming ( euro waarop deels BTW is verschuldigd). De uitgave tot dewelke de overeenkomst aanleiding geeft, zal gefinancierd worden zoals hiervoor omschreven. Terzake geeft de financieel beheerder visum. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet, in het bijzonder en zonder zich daartoe te willen beperken, artikelen 42 en 43 Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen: Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 16 stemmen voor, 11 onthoudingen BESLUIT: Artikel 1: De raad keurt de Projectdefinitie Toekomst Parochiekerk op het Platteland Sint Pieterskerk Hulste, opgemaakt in januari 2015 door Leiedal en vallend onder het PDPOIII-project voor PlattelandsOntwikkeling goed. Artikel 2: De raad keurt de Samenwerkingsovereenkomst WVI-Leiedal-Stad in het kader van het project Toekomst Parochiekerken op het Platteland goed. Dit impliceert eveneens het goedkeuren van de contractuele voorwaarden en de raming ( euro waarop deels BTW is verschuldigd). Artikel 3: Er is budget voorzien op de investeringstabel2015 nl (AR214000/BI ) evenals een subsidiebedrag van (AR150000/BI ). Terzake gaf de financieel beheerder visum.

16 Artikel 4: Het college wordt gelast de vereiste administratieve formaliteiten te vervullen. 9. Drainage sportvelden Goedkeuren bestek, raming (23.958,00 euro incl. 21 % btw) en gunningswijze. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Het draineren van het 2 e voetbalterrein van Hulste wordt voorgesteld omdat de zware gronden van Hulste nogal te kampen hebben met wateroverlast (hoofzakelijk in de winterperiode). Ook blijven bij hevig regenweer plassen op het veld staan. Dit zorgt er voor dat bepaalde delen van de velden onbespeelbaar zijn tijdens het speelseizoen. In het kader van de opdracht Drainage sportvelden 2015 werd een bestek met nr. 15_6 opgesteld door het Departement Facility. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,00 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling (raming lager dan ,00) en gezien deze gunningswijze aan de stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Door het vooraf selecteren speelt de concurrentie maar anderzijds blijft de zekerheid dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / VT-VT 17 (actieplan AP9.6) (Actie 9.6.3) en de financiering gebeurt op de wijze zoals voorzien. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden). - De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. - Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 5, 3. - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. - De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. - Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht.

17 Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met unanimiteit; BESLUIT: Artikel 1: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 2: Het bestek met nr. 15_6 en de raming voor de opdracht Drainage sportvelden 2015, opgesteld door het Departement Facility worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,00 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. Artikel 3: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / VT-VT 17 (actieplan AP9.6) (Actie 9.6.3). DEPARTEMENT FACILITY 10. Aankoop veegmachine. Goedkeuren bestek, raming (90.909,09 euro excl. 21 % btw) en gunningswijze. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht Aankoop veegmachine werd een bestek met nr. NH-261 opgesteld door mevrouw Naira Harutjunjan, Departement Facility - Aankoop. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,09 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de open offerteaanvraag. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / GGZ-GGZ 40. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 25; - de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; - het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen;

18 - het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 2; - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 16 stemmen voor, 11 stemmen tegen BESLUIT: Artikel 1: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de open offerteaanvraag. Het bestek met nr. NH-261 en de raming voor de opdracht Aankoop veegmachine, opgesteld door mevrouw Naira Harutjunjan, Departement Facility - Aankoop worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,09 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. Het standaard publicatieformulier wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau. 11. Aankoop bureaustoelen voor verschillende stadsdiensten. Goedkeuren bestek, raming (13.388,43 euro excl. 21 % btw) en gunningswijze. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht Aankoop Bureaustoelen verschillende stadsdiensten werd een bestek met nr. NH-262 opgesteld door mevrouw Naira Harutjunjan, Departement Facility - Aankoop. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,43 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / B&W-B&W 13, / BOD-BOD 49, / GGZ-GGZ 34, / VT-VT 47 en / WOL-WOL 43. raming per stuk 450,00 vh stuks Kredieten / B&W-B&W 13 - Meubilair en kantooruitrusting - B&W) , / BOD-BOD 49 - Meubilair en kantooruitrusting - 2 FindD + 3 HRM + 2 Depot + 4 WOL , / GGZ-GGZ 34 - Meubilair en kantooruitrusting - GGZ woonbeleid 1 450, / VT-VT 47 - Meubilair en kantooruitrusting - Jeugd 2 900, / WOL-WOL 43 - Meubilair en kantooruitrusting - SABV 2 900,00 Raming ,00

19 Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); - de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; - het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 105; - het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 3; - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen: Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met unanimiteit; BESLUIT: Artikel 1: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Het bestek met nr. NH-262 en de raming voor de opdracht Aankoop Bureaustoelen verschillende stadsdiensten, opgesteld door mevrouw Naira Harutjunjan, Departement Facility - Aankoop worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,43 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. 12. Meubilair en kantooruitrusting Marktstraat 37. Goedkeuren bestek, raming (28.595,04 euro excl. 21 % btw) en gunningswijze. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de verbouwing en verhuizing van 2 departementen (of deel departementen) naar het Markstraat 37 werd er bestek opgemaakt voor het deel meubilair ter inrichting van het gebouw. In het kader van de opdracht Meubilair en kantooruitrusting Marktstraat 37 werd een bestek met nr. NH-263 opgesteld door mevrouw Naira Harutjunjan, Departement Facility - Aankoop.

20 Deze opdracht is opgedeeld in volgende percelen: * Perceel 1 (Keukenmeubilair), raming: 5.785,12 excl. btw of 7.000,00 incl. 21% btw; * Perceel 2 (Semi-vast meubilair), raming: 6.280,99 excl. btw of 7.600,00 incl. 21% btw; * Perceel 3 (Los Meubilair), raming: ,93 excl. btw of ,01 incl. 21% btw. De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,04 excl. btw of ,01 incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / BOD-BOD 49. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); - de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; - het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 105; - het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 3; - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met unanimiteit; BESLUIT: Artikel 1: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Het bestek met nr. NH-263 en de raming voor de opdracht Meubilair en kantooruitrusting Marktstraat 37, opgesteld door mevrouw Naira Harutjunjan, Departement Facility - Aankoop worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,04 excl. btw of ,01 incl. 21% btw.

21 DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 13. Schenkingen aan het stadsarchief in Aanvaarding. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: In 2014 ontving het stadsarchief 25 schenkingen. In een Verklaring van schenking verklaren de schenkers de stukken in volledige en vrije eigendom aan de stad over te dragen. De schenkingen luiden als volgt: Nr Naam Schenking datum 1 Rosane Cauwe 9 dozen bidprentjes Bord Sint-Sebastiaan 2 Roger Verhelst 2 foto s van het lerarenkorps Eilandschool 13/01/ 14 13/01/ 14 3 Agnes Maes 2 dozen bidprentjes 13/01/ 14 4 Cecile Vermote Archeologische stukken 13/01/ 14 5 Rudy Verbrugghe Bidprentjes en rouwbrieven 31/01/ 14 6 Danny Hugelier Foto s en documenten over KRC & SW Harelbeke 11/02/ Roger Verhelst 3 kranten Gazette van Detroit 17/02/ Roger Claerhout Mapje over de persconferentie van 19/11/2002 met Françoise Vanhecke 19/02/ Jeannette Libbrecht Bidprentjes 28/02/ Roger Claerhout 2 Foto s 26/03/ Koenraad Degroote Boek: Peter Benoit. Sa Vie. Son Esthétique en son Enseignement. Soen Oeuvre (1897) 24/03/ Jeannette Libbrecht Bidprentjes 01/04/ Patrick Desplenter Kasboeken, jaarboek, verslagen bestuursvergadering brandweer Hulste 14 Bernard Bruggeman Tijdschrift Vlaamse stam jaargang Gerard Opsomer Verzameling foto s Lijst spreekwoorden uit Harelbeke 16 Mariette Peers Briefwisseling WO II Rouwbrief Pierre Van Der Mensbrugghe 17 Roger Claerhout Lidkaarten verenigingsleven Divese affiches 18 Etienne Vancoillie Fotoalbums muziekmaatschappij Kunst en vermaak 19 Lynn Callewaert Dossier over de gemeenteraadsverkiezingen in Hulste in /04/ /04/ /04/ /05/ /05/ /07/ /07/2014

22 20 Lynn Calllewaert Persoonlijke studie van Jules Debackere 21 Paul Deplancke 19 foto s van persfotograaf Samaille 09/07/ /07/ Elisabeth Benoit-Maes 128 bidprentjes 09/09/ Maria Van Ryssel Bidprentje Julien Malfait 23/09/ Roger Claerhout - Foto op blok van de Gentsesteenweg - Diverse Affiches 25 Luc Demiddele Verzameling foto s van de persfotograaf Het definitief aanvaarden van schenkingen behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - Art van het gemeentedecreet Om deze redenen; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met unanimiteit; BESLUIT: Aanvaardt definitief voormelde schenkingen. 15/10/ /12/ Bijzonder Nood- en Interventieplan (BNIP) E3-Harelbeke. Goedkeuring. De gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: Op vrijdag 27 maart 2015 gaat in Harelbeke de wielerwedstrijd E3-Harelbeke door. Om tijdens noodsituaties een snelle en gecoördineerde hulpverlening mogelijk te maken besliste de gemeentelijke veiligheidscel een Bijzonder Nood- en Interventieplan op te stellen in functie van voormeld wielerevenement. Een noodplan is een beleidsinstrument dat bedoeld is om een snelle inzet van beschikbare hulpverleningsmiddelen mogelijk te maken en een optimale coördinatie van die middelen te realiseren. Voorafgaand aan de goedkeuring van de gouverneur dienen gemeentelijke nood- en interventieplannen door de gemeenteraad te worden aanvaard (Wet betreffende de civiele bescherming dd. 13 december 1963 art. 2ter en latere wijzigingen). Het Bijzonder Nood- en Interventieplan (BNIP) E3-Harelbeke, zoals voorgelegd, werd goedgekeurd in de veiligheidscel van 19 januari Na goedkeuring door de gemeenteraad wordt dit BNIP ook voorgelegd aan de gouverneur. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - Wet betreffende de civiele bescherming van 31 december 1963, meer bepaald art. 2ter, tweede lid en latere wijzigingen; - Het Koninklijk Besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplannen;

GEMEENTERAADSZITTING 16 FEBRUARI 2015 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

GEMEENTERAADSZITTING 16 FEBRUARI 2015 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE GEMEENTERAADSZITTING 16 FEBRUARI 2015 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid. Op 02.01.2013 legde de

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

DAGORDE. 2 TMVS (Farys). Goedkeuren agenda en bepalen van het mandaat van de vertegenwoordiger in de algemene vergadering van

DAGORDE. 2 TMVS (Farys). Goedkeuren agenda en bepalen van het mandaat van de vertegenwoordiger in de algemene vergadering van ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 MEI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Alain Top: Voorzitter vast bureau; ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter van de OCMW-raad; Alain Top: Voorzitter

Nadere informatie

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes.

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 20 april 2015 Aanwezig: Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 18 MAART 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

GEMEENTERAADSZITTING 18 MAART 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE GEMEENTERAADSZITTING 18 MAART 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1 Hersamenstelling Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO). Bepalen

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Aktename van de beslissing van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen inzake

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING.

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING GR 03.01.2019 1 Gemeente Schoten Zitting geopend te 20.00 uur. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lieven De Smet, voorzitter. Maarten De Veuster, burgemeester. Iefke

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

Rita Beyaert: gemeenteraadslid, handelend in haar hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad vanaf haar verkozenverklaring;

Rita Beyaert: gemeenteraadslid, handelend in haar hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad vanaf haar verkozenverklaring; Aanwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Willy Vandemeulebroucke, gemeenteraadslid, uittredend voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 JANUARI 2014

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 JANUARI 2014 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 JANUARI 2014 Aanwezig : De heer Michaël Vannieuwenhuyze, voorzitter van de gemeenteraad De heer Alain Top, burgemeester De heren Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019 Openbaar Delaere Ivan, Burgemeester-voorzitter Algemeen beleid TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019 1. Kennisgeving geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen Regelgeving het lokaal

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Aanwezig de heer Koen Winters, Voorzitter; de heer Steven Matheï, Burgemeester; mevrouw Sigrid Cornelissen, Schepen; mevrouw Liesbeth Diliën, Schepen; de

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DAGORDE. 3 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging.

DAGORDE. 3 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging. ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 JUNI 2016 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Filip Kets: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert

Nadere informatie

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad Verslag van 2 januari 2019 om 20.00 uur Aanwezig Verontschuldigd / Afwezig / Kathleen Ghyselinck, Voorzitter gemeenteraad Vincent Van Peteghem, Burgemeester Willem Rombaut, Kristof Agache,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 OPENBARE ZITTING 1. Kennisname einde mandaat OCMW-raadsleden. 2 2. Installatie nieuwe OCMW-raadsleden 2 3. verslag vorige openbare zitting. 3 4. Goedkeuring

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

DAGORDE. 1 Zuid West-Vlaamse huisvestingsmaatschappij. Voordracht van twee kandidaat bestuurders.

DAGORDE. 1 Zuid West-Vlaamse huisvestingsmaatschappij. Voordracht van twee kandidaat bestuurders. Aanwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 APRIL 2016 ---------------------------------------------------------------- Filip Kets: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet).

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet). Zitting van 29 augustus 2017 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Iris Plaisier, Raadsleden Stephan

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 1 Aanwezig: Marleen Ral, uittredend voorzitter Kurt Ryon, Burgemeester Heidi Abeloos, Algemeen directeur Agenda: Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 Openbaar... 1 algemeen directeur... 1 1 Kennisneming

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Zitting van C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen,

Zitting van C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen, Zitting van 02.01.2013 Aanwezig: C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen, Vandemaele, Persijn, Lambrecht, Vercaemer, De Smet,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar algemeen bel eid Zitting van 3 januari 2019 Marc Tieberghien, raadslid-voorzitter Luc Derudder, burgemeester Carine Geldhof, Jonas Van D'huynslager, Olivier De Marez, schepenen Jacques Goemaere, Marleen

Nadere informatie

Raad van 27 september 2016

Raad van 27 september 2016 Raad van 27 september 2016 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; Brugada Terradellas P. (vanaf 19.40 uur), D Haese J., De Clercq A., Heirman K., Henderickx S. (vanaf 19.45 uur), Lemmens J.,Matthys R.,

Nadere informatie

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Op de Beeck, voorzitter ; de heer Jan Boulliard; mevrouw Brigitte Malfait; de heer Lau

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2019

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2019 PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2019 Aanwezig: MM. S. Vandermeulen voorzitter, P. Reekmans, Burgemeester; K. Vanwinkelen, H. Hendrickx, H. Holsbeeks, T. Struys, schepenen; G.

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden.

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden. NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Raf Moons - Voorzitter Tine Gielis - Burgemeester An Helsen - Schepen Benny Smets

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie