Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen"

Transcriptie

1 Resultaten tevredenheidsbevraging. Bevraging tevredenheid bij kinderen

2 Resultaten tevredenheidsbevraging kinderen Gedurende de maand maart en de paasvakantie werden er kinderen bevraagd, kinderen in locatie Centrum en kinderen in locatie Heikant. Hieronder vindt u een syntheserapport dat een overzicht geeft per locatie. Je vindt er de samenvatting van wat de kinderen positief vinden in de opvang en van wat ze eerder negatief ervaren. Sinds dit jaar konden de kinderen de enquête afnemen op de computer.. Locatie Heikant. Algemene informatie Er werden kinderen bevraagd waarvan meisjes en jongens.. Beleving van de opvang Welbevinden score score score score score Score -: slecht gevoel Score : middelmatig gevoel Score -: goed gevoel Het merendeel van de kinderen voelt zich goed in de opvang. Daarnaast werd er gevraagd om drie antwoorden aan te duiden hoe het kind zich voelt in de opvang. De mogelijke antwoorden varieerden van aanvaard, content, vol energie, geweldig, graag gezien tot moe, ongelukkig, alleen, zenuwachtig, Er werden in totaal positieve en negatieve antwoorden gegeven. De negatieve antwoorden kwamen voort uit: - ongelukkig zijn omdat er geen vriendjes waren op dat moment; - zenuwachtig zijn omdat het kind nieuwsgierig is naar de nieuwe dingen die er gaan komen; - moe zijn. Resultaten tevredenheidsbevraging.

3 . Aanbod 9 niet leuke en toffe dingen te weinig speelgoed elke dag hetzelfde interessant leuke activiteiten buiten spelen Er werd veruit positief geantwoord op het aanbod. Sommige kinderen willen meer buiten spelen.. Sfeer gezellig netjes rustig toffe kinderen voel me goed in de groep tussenin niet Kinderen geven aan dat er soms teveel lawaai is. Voor sommige kinderen kan het ook netter op de opvang. Het contrast met de nieuwe locatie is op dit moment groot. Toch proberen we steeds een gezellige, fijne en veilige plaats te creëren voor de kinderen. Resultaten tevredenheidsbevraging.

4 . Initiatief niet zelf kiezen wat ik wil doen dikwijls gestoord in het spel steeds hulp van een begeleider soms lang wachten om te kunnen spelen er is veel wat niet mag De oudere kinderen vinden het soms vervelend om op de kleuters te moeten wachten bij het naar binnen gaan. Zo moeten zij het langst wachten om te kunnen spelen. Dit systeem wordt gehanteerd om de kleinsten de kans te bieden rustig naar binnen te kunnen gaan en alles weg te zetten. leuk niet leuk Kinderen vinden het niet leuk want: Op woensdagnamiddag hebben ze er geen vriendjes; Als ze huiswerk moeten maken kunnen ze niet spelen; Als ze laat moeten blijven, missen ze hun ouders. Resultaten tevredenheidsbevraging.

5 . Begeleiders Bij de begeleiders voel ik mij score score score score score Score -: slecht gevoel Score : middelmatig gevoel Score -: goed gevoel Het merendeel van de kinderen voelt zich goed bij de juffen en meester. De begeleiders begrijpen mij troosten mij zien mij graag behandelen iedereen gelijk weten waar ik goed in ben niet Resultaten tevredenheidsbevraging.

6 Wat doen de begeleiders % van de uitspraken over het begeleidingsteam waren positief. Er is hard ingezet geweest op spel en plezier met en voor de kinderen. In wordt er extra ingezet op interactie met de kinderen.. Locatie Centrum. Algemene informatie Er werden kinderen bevraagd waarvan jongens en meisjes.. Beleving van de opvang Welbevinden score score score score score Score -: slecht gevoel Score : middelmatig gevoel Score -: goed gevoel Het merendeel van de kinderen voelt zich goed in de opvang. Daarnaast werd er gevraagd om drie antwoorden aan te duiden hoe het kind zich voelt in de opvang. De mogelijke antwoorden varieerden van aanvaard, content, vol energie, geweldig, graag gezien tot moe, ongelukkig, alleen, zenuwachtig, Resultaten tevredenheidsbevraging.

7 Er werden in totaal 9 positieve en negatieve antwoorden gegeven. De negatieve antwoorden kwamen voort uit: - verdrietig zijn om het gemis van mama en papa, als we een pijntje hebben; - moe van het vroeg opstaan.. Aanbod 9 niet Sommige kinderen ervaren de opvang als een gegeven dat elke dag hetzelfde is. Er zijn ook enkele kinderen die liever meer buiten willen spelen. Sommige kinderen geven aan om meer inspraak te willen hebben in het buiten spelen of bij de activiteiten.. Sfeer Het is hier gezellig netjes rustig toffe kinderen ik voel me goed tussenin niet De kinderen vinden de kussenruimte en de ruimte met de leesboekjes te rommelig. Daarnaast is het geluid een grote sfeerbreker. De helft ervaart het als te rumoerig in de opvang. Resultaten tevredenheidsbevraging.

8 . Initiatief niet zelf kiezen wat ik wil doen dikwijls gestoord in mijn spel er is een begeleider om te helpen lang wachten om te spelen er is veel wat niet mag / van de kinderen geeft aan regelmatig gestoord te worden in hun spel als ze alleen of met vriendjes aan het spelen zijn. leuk niet leuk / van de kinderen vinden het koek- en sapmoment niet leuk omdat het te lang duurt. Ook huiswerk maken vinden ze niet leuk in de opvang. / van de kinderen blijft niet graag laat omdat hun vriendjes dan al naar huis zijn. Resultaten tevredenheidsbevraging.

9 . Begeleiders Bij de begeleiders voel ik mij score score score score score Score -: slecht gevoel Score : middelmatig gevoel Score -: goed gevoel kind geeft aan zich niet goed te voelen bij de begeleiders. Een reden geven waarom kon het kind niet. De overige kinderen voelen zich allemaal wel goed bij het begeleidingsteam. begrijpen mij troosten mij De begeleiders zien mij graag behandelen iedereen gelijk weten waar ik goed in ben niet Resultaten tevredenheidsbevraging.

10 Wat doen de begeleiders Er werden % positieve uitspraken gedaan over de begeleiders. Locatie centrum scoort minder op het praten met kinderen.. Conclusie Onderstaand alvast nog even de werkpunten die in werden aangepakt. Volgende werkpunten worden mee overgenomen vanuit de enquête in. Papieren invullen: Het administratieve gedeelte van de onthaalfunctie moet tot een minimum worden herleid. Zo moet deze begeleider enkel aan het bureau zitten als ouders de kinderen komen brengen of ophalen. De begeleider moet vloeiend circuleren in de ruimte rondom het bureau. Stand van zaken in : Hieraan werd sterk gewerkt en de begeleiders proberen meer mobiel te zijn rondom het bureau. Welbevinden kinderen: Er moet meer aandacht uitgaan naar het individuele kind én vooral de kleinere kinderen. Dat kan enkel door voldoende te observeren en zoveel mogelijk signalen op te pikken om het kind toch een individueel gevoel te geven en op zijn/haar noden in te spelen. Stand van zaken in : De enquête geeft ook dit jaar opnieuw aan dat er meer interactie moet zijn met het individuele kind. Alleen maar spelen, alleen maar toezicht houden is niet voldoende. Het kind wil gehoord, gezien, begrepen worden. Roepen: Begeleiders moeten andere methoden aanwenden om de aandacht van kinderen te krijgen of om de groep rustig te krijgen. Stand van zaken in : De score is stabiel gebleven. Intern werden er wel andere methoden aangewend. Resultaten tevredenheidsbevraging.

11 Naar aanleiding van de enquête worden er werkpunten voor uitgestippeld die in beide locaties gelden: Welbevinden kinderen: meer interactie Meer observeren, meer ingaan op, meer contact met het individuele kind. Belonen en straffen met een reden en de reden verklaren. Sfeer: minder lawaai Begeleiders moeten meer attent zijn op de lawaaioverlast. Spelplezier uitten mag, maar dit kan zonder schreeuwen, roepen, tieren, Ze moeten direct ingrijpen als kinderen aangeven hiervan hinder te ondervinden. Dat zou kunnen betekenen om een spel of ruimte tijdelijk af te sluiten tot het opnieuw rustig is. Aanbod: meer buiten spelen Beide locaties laten het toe zowel winter als zomer buiten te kunnen spelen in een omheinde groene speelomgeving. Elk kind moet en mag zelf kiezen of het buiten gaat spelen. Voor locatie centrum worden er nog enkele extra werkpunten uitgestippeld: Sfeer: minder rommel in ruimte A (speelkussens) en ruimte D (leesboeken) Een nette plaats geeft rust in je hoofd. Begeleiders zijn erop attent samen met de kinderen de ruimtes op te ruimen op het einde van de morgend- en avondopvang én deze speelklaar te zetten. Sfeer: minder storen in mijn spel Kinderen die aangeven graag alleen te willen spelen, of kinderen die flink met elkaar aan het spelen zijn extra ondersteunen in hun spel. Het spel mee afblokken voor stoorzenders. Aanbod: meer inspraak in de activiteiten Aanbod: koek-en sapmoment minder lang maken Deze werkpunten kunnen elkaar versterken. Begeleiders zullen de kinderen bevragen hoe zij het koek- en sapmoment als wachttijd kunnen omzetten in viertijd. Dit systeem zal ook toegepast worden in het uitwerken van de activiteiten tijdens de vakanties. (Zo kan er bijvoorbeeld een top gemaakt worden door de kinderen wat zij leuk zouden vinden om te doen rond een bepaald thema) Het komt er vooral op neer dat de begeleiders correcter, directer en kordater moeten optreden naar de stoorzenders toe. Daarnaast zullen ze bewuster en intensiever moeten omgaan met de soorten tijd die er zijn in een buitenschoolse kinderopvang. De wachttijd verminderen bij koek- en sapmoment en viertijd uitbreiden in het buitenspel Resultaten tevredenheidsbevraging.

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging 17.1 Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging kinderen Gedurende de maand maart en de paasvakantie werden er 3 kinderen bevraagd, 7 kinderen

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging 0. Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging kinderen Gedurende de zomervakantie, in de maand augustus, werden er 8 kinderen bevraagd in locatie

Nadere informatie

Bevraging tevredenheid bij kinderen

Bevraging tevredenheid bij kinderen Bevraging tevredenheid bij kinderen tevredenheidsenquête kinderen Gedurende de maand augustus werden er kinderen bevraagd met een leeftijd van,5 jaar tot en met 8 jaar. Doel was om na te gaan hoe de kinderen

Nadere informatie

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels. Tevredenheidsbevraging bij ouders

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels. Tevredenheidsbevraging bij ouders Buitenschoolse Kinderopvang Roefels Tevredenheidsbevraging bij ouders 2018 1 1. Algemene informatie In december 2018 kreeg elke actieve ouder een tevredenheidsbevraging bezorgd om zich te uiten over specifieke

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Locatierapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon Pieter Brueghelschool de heer W. Leerink Utrecht, mei 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs. Marjan den

Nadere informatie

De Vragenlijst welbevinden voor kinderen 8+ bestaat uit de volgende onderdelen: vragenlijst overzicht van de categorieën per vraag notatieformulier.

De Vragenlijst welbevinden voor kinderen 8+ bestaat uit de volgende onderdelen: vragenlijst overzicht van de categorieën per vraag notatieformulier. Vragenlijst voor kinderen 8+ De vragenlijst voor kinderen van 8 jaar en ouder kan worden gebruikt voor en door alle kinderen in deze leeftijdsgroep. In zes vragen wordt de kinderen naar hun mening over

Nadere informatie

Samenvatting. Samenvatting. Waardering en betrokkenheid

Samenvatting. Samenvatting. Waardering en betrokkenheid Achtergrondgegevens Eerder dit jaar heeft Vrije School De Regenboog deelgenomen aan de leerlingtevredenheidspeiling. Van onze school hebben 171 leerlingen de vragenlijst ingevuld, waarvan 94 uit groep

Nadere informatie

LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK DE VLIER SCHOOLRAPPORT HELMOND

LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK DE VLIER SCHOOLRAPPORT HELMOND LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK DE VLIER SCHOOLRAPPORT HELMOND School & Innovatie Groep Zwolle, mei 2011 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. RAPPORTVERANTWOORDING... 4 2. KENGETALLEN... 5 3. DE VAKKEN... 9

Nadere informatie

LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER SCHOOLRAPPORT HELMOND

LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER SCHOOLRAPPORT HELMOND LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER SCHOOLRAPPORT HELMOND School & Innovatie Groep Zwolle, mei 2013 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. RAPPORTVERANTWOORDING... 4 2. KENGETALLEN... 5 3. DE

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Groepsrapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Dorpsakker In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair de heer T. Versteeg Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja

Nadere informatie

Tolerantieklimaat sportverenigingen Noord-Holland Noord Samenvatting I&O Research Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN Maart 2014

Tolerantieklimaat sportverenigingen Noord-Holland Noord Samenvatting I&O Research Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN Maart 2014 Tolerantieklimaat sportverenigingen Noord-Holland Noord Samenvatting I&O Research Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN Maart 2014 I Handen schudden voor de wedstrijd, heldere communicatie met ouders en

Nadere informatie

LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK GROEP 6 T/M 8 ODULFUSSCHOOL HELMOND

LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK GROEP 6 T/M 8 ODULFUSSCHOOL HELMOND LEERLINGTEVREDENHEIDSONDERZOEK GROEP 6 T/M 8 ODULFUSSCHOOL HELMOND Onderzoek & Innovatie Groep Wezep, oktober 2018 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. RAPPORTVERANTWOORDING... 4 2. KENGETALLEN... 5 3. DE VAKKEN...

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

R.K. Augustinusschool Culemborg. Samenvatting Tevredenheidspeiling april 2013

R.K. Augustinusschool Culemborg. Samenvatting Tevredenheidspeiling april 2013 R.K. Augustinusschool Culemborg Samenvatting Tevredenheidspeiling april 2013 Resultaten Oudertevredenheidspeiling Responspercentage 73% Gemiddeld rapportcijfer van 7.1. Landelijk is dit een 7.5. 97% van

Nadere informatie

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014 Leerlingenquete r.-k.b.s De Rank in Schagen Maart 214 1 In totaal hebben 35 kinderen van groep 6, 7 en 8 meegedaan aan deze enquete. Vraag 1 : Wat voor een rapportcijfer zou je De Rank geven? Gemiddelde

Nadere informatie

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014 Leerlingenquete r.-k.b.s De Rank in Schagen Maart 2014 1 VERSLAG LEERLINGENQUETE R.-K BASISSCHOOL DE RANK, MAART 2014 Vraag 1 : Wat voor een rapportcijfer zou je De Rank geven? In totaal hebben 35 kinderen

Nadere informatie

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou Enquête kwaliteit van de dienstverlening van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou November 07 Inleiding De enquête is opgesteld door de koepel van zorgorganisaties Actiz en aangevuld met enkele specifieke

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek Dichtbij Dagbesteding

Tevredenheidsonderzoek Dichtbij Dagbesteding Tevredenheidsonderzoek Dichtbij Dagbesteding 2018 Rapportage Tevredenheidsonderzoek Dichtbij Dagbesteding 2018 Verwerking van de gegevens Doel van het tevredenheidsonderzoek Het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Buitenschoolse Opvang Goirle

Pedagogisch beleidsplan. Buitenschoolse Opvang Goirle Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse Opvang Goirle Juli 2005 Inhoudsopgave 1. Beschrijving van de organisatie 2. Doel van de organisatie 3. Visie 4. Pedagogische doelstelling 5. Pedagogisch klimaat veiligheid

Nadere informatie

Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014

Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014 < Dit formulier bewerken 126 reacties Alle reacties weergeven Analyse publiceren Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014 Peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Harlekijn

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden.

Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden. Het Kindgesprek. Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden. 1 Inleiding. Door gesprekken met kinderen te voeren willen we de betrokkenheid

Nadere informatie

Hoe tevreden zijn onze leerlingen over onze school?

Hoe tevreden zijn onze leerlingen over onze school? Samenvatting van de uitkomsten van de leerlingvragenlijst in maart / april 2017 Hoe tevreden zijn onze leerlingen over onze school? Opzet van het onderzoek Er is een vragenlijst uitgezet onder de leerlingen

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Gastouder

Pedagogisch Werkplan Gastouder Pedagogisch Werkplan Gastouder Versie Januari 2016 Pedagogisch werkplan gastouder De Wet Kinderopvang stelt als eis dat één keer per jaar het pedagogisch beleid met de gastouder wordt besproken. Het Pedagogisch

Nadere informatie

Big Brothers Big Sisters of Rotterdam

Big Brothers Big Sisters of Rotterdam Big Brothers Big Sisters of Rotterdam Margriet Lenkens (Onderzoeksinstituut IVO) Loïs Schenk (Erasmus Universiteit Rotterdam) Big Brothers Big Sisters in het algemeen Onderzoek Het Erasmus Urban Youth

Nadere informatie

Bron foto s: Pixabay

Bron foto s: Pixabay Vragen bij de dominoafbeelding: o Van wat zie je een deel afgebeeld staan? o Bij welke boom zou je graag wonen? o Krijg je een goed beeld van de boom als je maar een stukje ziet? Bekijk de volledige afbeelding:

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Kinderopvang Haarlem Spelend Groeien

Pedagogisch beleid Kinderopvang Haarlem Spelend Groeien Pedagogisch beleid Kinderopvang Haarlem Spelend Groeien Inleiding Kinderopvang Haarlem heeft één centraal pedagogisch beleid. Dit is de pedagogische basis van alle kindercentra van Kinderopvang Haarlem.

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kloek

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kloek Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kloek Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze pedagogische uitgangspunten.

Nadere informatie

RKBS Bocholtz Bocholtz. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, mei 2018

RKBS Bocholtz Bocholtz. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, mei 2018 RKBS Bocholtz Bocholtz Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2018 Haarlem, mei 2018 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11

Nadere informatie

Franciscusschool Zaltbommel. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem

Franciscusschool Zaltbommel. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem Franciscusschool Zaltbommel Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2016 Haarlem, mei 2016 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023

Nadere informatie

De ouders en personeelsleden hebben een mail gekregen met een link waarmee de vragenlijst thuis ingevuld kon worden of op een ander geschikt moment.

De ouders en personeelsleden hebben een mail gekregen met een link waarmee de vragenlijst thuis ingevuld kon worden of op een ander geschikt moment. Uitslag tevredenheidenquête 2014-2015 In maart 2015 hebben we als een tevredenheidspeiling gedaan onder leerlingen, ouders en personeel. Dit is op een digitale manier afgenomen via ons kwaliteitsmanagementsysteem

Nadere informatie

O.G. Heldringschool Den Haag. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, november 2018

O.G. Heldringschool Den Haag. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, november 2018 O.G. Heldringschool Den Haag Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2018 Haarlem, november 2018 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel:

Nadere informatie

vragenlijst leerlingen

vragenlijst leerlingen vragenlijst leerlingen Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten...

Nadere informatie

V e r k l a r i n g t e r m e n e n b e g r i p p e n

V e r k l a r i n g t e r m e n e n b e g r i p p e n SBO De Zonnewijzer Valkenswaard Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2015 V e r k l a r i n g t e r m e n e n b e g r i p p e n Referentiegroep De resultaten van SBO De Zonnewijzer worden per vraag

Nadere informatie

4e Montessori Pinksterbloem Amsterdam. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, oktober 2018

4e Montessori Pinksterbloem Amsterdam. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, oktober 2018 4e Montessori Pinksterbloem Amsterdam Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2018 Haarlem, oktober 2018 Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016.

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016. Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang Oranje Nassau 2016 2018 Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011.

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. In het kader van de kwaliteitszorg op de RK Daltonbasisschool St. Plechelmus houden we eenmaal per 4 jaar een leerlingenenquête. In het schooljaar 2010-2011 is deze

Nadere informatie

Mijn rechten in de jeugdhulp. Mevrouwtje recht en haar familie

Mijn rechten in de jeugdhulp. Mevrouwtje recht en haar familie Mijn rechten in de jeugdhulp Mevrouwtje recht en haar familie Inhoud Inleiding... 3 1. Je moet hulp krijgen... 4 2. Ik beslis mee of ik hulp wil of niet... 5 3. Ik krijg uitleg... 6 4. Er is respect voor

Nadere informatie

Hallo en welkom in De Steiger

Hallo en welkom in De Steiger Hallo en welkom in De Steiger Hier komen kindjes voor kort of wat langer wonen. Sommige gaan in de weekends en vakanties naar huis, anderen blijven ook die dagen in De Steiger. Dit hangt van kind tot kind

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 26 Datum: 22 maart 2018

Schooljaar: Nummer: 26 Datum: 22 maart 2018 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 26 Datum: 22 maart 2018 BIJLAGE 26-01 Reacties enquête Weilustwekker VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, De enquête m.b.t. de Weilustwekker is uitgewerkt. Als u meer

Nadere informatie

Basisschool st.jozef Holthees - Smakt

Basisschool st.jozef Holthees - Smakt Basisschool st.jozef Holthees - Smakt Gildestraat 29 - Holthees - Telefoon 0478-636305 Betreft: samenvatting van de uitslag van de ouder- en leerling- tevredenheidspeiling. Holthees, 11 maart 2015 Beste

Nadere informatie

CBS De Vijverhof Voorburg. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013. Haarlem, november 2013

CBS De Vijverhof Voorburg. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013. Haarlem, november 2013 CBS De Vijverhof Voorburg Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013 Haarlem, november 2013 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023

Nadere informatie

OBS Het Overbos Oostvoorne. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, december 2015

OBS Het Overbos Oostvoorne. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, december 2015 OBS Het Overbos Oostvoorne Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2015 Haarlem, december 2015 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel:

Nadere informatie

OBS De Wending Roosendaal. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2014

OBS De Wending Roosendaal. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2014 OBS De Wending Roosendaal Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2014 Haarlem, april 2014 Resultaten Leerlingpeiling 2014 Samenvatting Achtergrondgegevens Eerder dit jaar heeft OBS De Wending deelgenomen

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID PIPELOI pagina 1 van 6

PEDAGOGISCH BELEID PIPELOI pagina 1 van 6 pagina 1 van 6 1. DOEL Het doel van dit document is het vastleggen van locatiespecifieke onderwerpen op het gebied van pedagogiek voor de locatie. Samen met het algemene pedagogisch beleid (PEDbel01) vormt

Nadere informatie

Appendix bij Pedagogisch Beleidsplan voor Buiten Schoolse Opvang

Appendix bij Pedagogisch Beleidsplan voor Buiten Schoolse Opvang Appendix bij Pedagogisch Beleidsplan voor Buiten Schoolse Opvang INLEIDING Algemeen: Om tegemoet te komen aan de vraag van ouders vervullen wij op dezelfde locatie ook een BSO functie. Zij dit wel in beperkte

Nadere informatie

De Langenoord Amersfoort. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2016

De Langenoord Amersfoort. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2016 De Langenoord Amersfoort Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2016 Haarlem, april 2016 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534

Nadere informatie

Onderstaand treft u een aantal vragen aan met vier mogelijkheden ter beantwoording.

Onderstaand treft u een aantal vragen aan met vier mogelijkheden ter beantwoording. Kerkrade, maart 2015 Geachte ouder/verzorger, Wij willen voor onze school nieuwe beleidslijnen uitstippelen. Hieraan liggen onze gedachtes m.b.t. de ontwikkeling van de Doorkijk in de loop van de jaren

Nadere informatie

Wat vinden kinderen ervan?

Wat vinden kinderen ervan? Een kwalitatieve en kwantitatieve verkenning Contents 1 Belangrijkste bevindingen 5 2 Kwalitatieve verkenning 9 3 Kwantitatieve verkenning 12 4 Bijlage 31 2 Onderzoeksopzet I In dit onderzoek is kinderen

Nadere informatie

RAPPORTAGE ANTWOORDEN PER SPECIFIEKE GROEP VOORBEELD

RAPPORTAGE ANTWOORDEN PER SPECIFIEKE GROEP VOORBEELD RAPPORTAGE ANTWOORDEN PER SPECIFIEKE GROEP VOORBEELD Legenda: Achter de antwoordcategorieën staan achtereenvolgens: de antwoordfrequentie (het aantal keren dat een antwoord gekozen is), het antwoordpercentage

Nadere informatie

Leerlingtevredenheid Het Ruimteschip. Cedin. Lianne Bleker

Leerlingtevredenheid Het Ruimteschip. Cedin. Lianne Bleker Leerlingtevredenheid Het Ruimteschip Cedin Lianne Bleker Februari 204 COLOFON Leerlingtevredenheid Het Ruimteschip Lianne Bleker Drachten, februari 204 Cedin Lavendelheide 2 9202 PD DRACHTEN T 088 0200300

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bovenbouw (4 de, 5 de en 6 de leerjaar)

Tevredenheidsonderzoek bovenbouw (4 de, 5 de en 6 de leerjaar) Tevredenheidsonderzoek bovenbouw ( de, de en de leerar) Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de bovenbouw meedelen. Hier worden de resultaten uitgedrukt in het aantal

Nadere informatie

Rapport Klant Tevredenheids Meting BSO 2012.

Rapport Klant Tevredenheids Meting BSO 2012. Rapport Klant Tevredenheids Meting BSO 2012. In 2012 hebben wij een meting gehouden van de klanttevredenheid op onze BSO s. Door 158 gezinnen zijn de vragenlijsten ingevuld, Dit is 16,3 % van de gezinnen

Nadere informatie

Vrije School De Berkel Zutphen. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, mei 2016

Vrije School De Berkel Zutphen. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, mei 2016 Vrije School De Berkel Zutphen Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2016 Haarlem, mei 2016 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023

Nadere informatie

leerlingenvragenlijst 2014

leerlingenvragenlijst 2014 leerlingenvragenlijst 2014 Uitslagen Vragenlijst Dr. A. Kuyperschool Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidspeiling

Leerlingtevredenheidspeiling Leerlingtevredenheidspeiling Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten... 4

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Flexkidz

Pedagogisch beleid Flexkidz Pedagogisch beleid Flexkidz Voor u ligt het verkorte pedagogisch beleidsplan van Flexkidz. Hier beschrijven we in het kort de pedagogische visie en uitgangspunten. In dit pedagogisch beleidsplan beschrijven

Nadere informatie

S a m e n v a t t i n g p e i l i n g l e e r l i n g t e v r e d e n h e i d

S a m e n v a t t i n g p e i l i n g l e e r l i n g t e v r e d e n h e i d S a m e n v a t t i n g p e i l i n g l e e r l i n g t e v r e d e n h e i d Achtergrondgegevens Eerder dit jaar heeft St. Antoniusschool - M deelgenomen aan de leerlingtevredenheidspeiling. Van onze

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Bs. Berglarenschool Leerlingtevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon Zicht Primair Onderwijs - Bs. Berglarenschool Dhr. P. van de Sande Utrecht, april 2014 DUO Onderwijsonderzoek

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek De Kornalijn

Leerlingtevredenheidsonderzoek De Kornalijn De Kornalijn srapportage In opdracht van De Kornalijn december 2015 Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van De Kornalijn. DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs.

Nadere informatie

Schiedam, 5 november Aan: het college en de gemeenteraad van Schiedam. Geachte collega's, geacht college,

Schiedam, 5 november Aan: het college en de gemeenteraad van Schiedam. Geachte collega's, geacht college, GROEN: Schiedam, 5 november 2008 Aan: het college en de gemeenteraad van Schiedam Geachte collega's, geacht college, In het voorjaar 2008 hebben GroenLinks en D66 een passantenonderzoek uitgevoerd in het

Nadere informatie

Vragenlijst: bevraging naar uw algemene tevredenheid

Vragenlijst: bevraging naar uw algemene tevredenheid Vragenlijst: bevraging naar uw algemene tevredenheid Voorziening: Hemeltje Telefoonnr ouders: Saar Vos Zandstraat 2 2200 Herentals A. algemeen Ik woon in de gemeente waar de opvang gevestigd is. Ja Neen

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kompas

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kompas Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kompas Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze pedagogische uitgangspunten.

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen 2018

Vragenlijst leerlingen 2018 Vragenlijst leerlingen 2018 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Vragenlijst leerlingen 2018 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem

Nadere informatie

CBS Van Kampen Vlaardingen. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, juli 2013

CBS Van Kampen Vlaardingen. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, juli 2013 CBS Van Kampen Vlaardingen Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013 Haarlem, juli 2013 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023

Nadere informatie

tevredenheidsonderzoek leerlingen 678 2015

tevredenheidsonderzoek leerlingen 678 2015 tevredenheidsonderzoek leerlingen 678 2015 Uitslagen Vragenlijst Basisschool 't Stekske Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van

Nadere informatie

Hallo en welkom in De Steiger

Hallo en welkom in De Steiger Hallo en welkom in De Steiger Hier komen kindjes voor kort of wat langer wonen. Sommige gaan in de weekends en vakanties naar huis, anderen blijven ook die dagen in De Steiger. Dit hangt van kind tot kind

Nadere informatie

Tevredenheid leerlingen Beekdal Lyceum 2013

Tevredenheid leerlingen Beekdal Lyceum 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Beekdal Lyceum en Quadraam Inhoud Uitkomsten per rubriek o Schoolklimaat o Onderwijsleerproces o Leerlingzorgen begeleiding o Gebouw en organisatie o Informatie

Nadere informatie

Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem. tel:

Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem.  tel: PCBS Koningin Wilhelmina Apeldoorn Leerlingtevredenheidspeiling tevredenheidspeiling Basisonderwijs 2014 Haarlem, december 2014 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl

Nadere informatie

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ )

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ ) Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel G.H.Verwilghenlaan 37 3630 Maasmechelen tel: 089/76.08.32 (Italiaans Centrum 089/76.47.67) 2 Dag vriendjes en vriendinnetjes, dag mama s en papa s Het is bijna zover!

Nadere informatie

Schooldiagnose najaar 2014

Schooldiagnose najaar 2014 Schooldiagnose najaar 2014 In het najaar van 2014 hebben we de medewerkers, ouders, leerlingen en oud-leerlingen van De Springplank gevraagd onze school en ons onderwijs te beoordelen. Op een schaal van

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidspeiling maart 2015

Samenvatting tevredenheidspeiling maart 2015 Samenvatting tevredenheidspeiling maart 2015 In de maand maart hebben alle ouders en de leerlingen van de groepen 5 t/m8 de kans gekregen om deel te nemen aan een tevredenheidsonderzoek. De resultaten

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL BIJLAGE 3D-MAP

COMPETENTIEPROFIEL BIJLAGE 3D-MAP COMPETENTIEPROFIEL BIJLAGE 3D-MAP Dit competentieprofiel is een (zelf)reflectiedocument betreffende het functioneren van de BIO op een bepaald moment. Het wordt ingevuld: 1) door de begeleider zelf tijdens

Nadere informatie

Evaluatieformulier jaarlijks 4-12jaar (ouder)

Evaluatieformulier jaarlijks 4-12jaar (ouder) Evaluatieformulier jaarlijks 4-12jaar (ouder) Ouders / verzorgers Ouder (naam en voorletters) Gastouder (naam en voorletters) Dhr / mevr Dhr / mevr Kind (naam en voorletters) Hoe gaat het met uw gastkind?

Nadere informatie

CBS De Schakel Vlaardingen. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013. Haarlem, juli 2013

CBS De Schakel Vlaardingen. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013. Haarlem, juli 2013 CBS De Schakel Vlaardingen Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013 Haarlem, juli 2013 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023

Nadere informatie

Totaalrapportage Nul- en éénmeting leesattitude vragenlijst. Kunst van Lezen de Bibliotheek op school

Totaalrapportage Nul- en éénmeting leesattitude vragenlijst. Kunst van Lezen de Bibliotheek op school Totaalrapportage Nul- en éénmeting leesattitude vragenlijst Kunst van Lezen de Bibliotheek op school Cubiss, 2012 0 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Samenvatting pagina 5 Theoretisch kader pagina 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Resultaten LTP2013. Antoniusschool Asten. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013. Haarlem, november 2013. 1 Scholen met Succes

Resultaten LTP2013. Antoniusschool Asten. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013. Haarlem, november 2013. 1 Scholen met Succes Resultaten LTP2013 Antoniusschool Asten Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2013 Haarlem, november 2013 1 Scholen met Succes Antoniusschool, Asten Antoniusschool Asten Leerlingvredenheidspeiling

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

OBS De Vliegerdt Abbenbroek. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, december 2015

OBS De Vliegerdt Abbenbroek. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, december 2015 OBS De Vliegerdt Abbenbroek Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2015 Haarlem, december 2015 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel:

Nadere informatie

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd.

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. Ouderbevraging 2013 Inleiding In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. De enquête bestond uit 2 delen: Een gedeelte dat per kind in te vullen was

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Meentschool - Afdeling SO In opdracht van Contactpersoon De Meentschool - Afdeling SO de heer A. Bosscher Utrecht, juni 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent

Nadere informatie

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

BS St. Martinus Millingen aan de Rijn. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2014. Haarlem, maart 2014

BS St. Martinus Millingen aan de Rijn. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2014. Haarlem, maart 2014 BS St. Martinus Millingen aan de Rijn Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2014 Haarlem, maart 2014 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl

Nadere informatie

Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010

Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010 Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010 Den Haag Antwoorden Percentage Percentage Alle scholen Resultaten tevredenheidspeiling 2010 Algemeen Onlangs hebben de ouders van meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010 Openbare basisschool Heuvellaan - Burglaan 44-7314 BM Apeldoorn tel. 055-5790668 - e-mail: heuvellaan@leerplein055.nl website: www.heuvellaan.nl Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Toelichting Beste leerling, Jij zit in de Eureka!-klas. We zijn benieuwd naar jouw mening. Die kun je geven in deze vragenlijst. Die bestaat

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. Buitenschoolse Kinderopvang Alles Kids

Pedagogisch beleid. Buitenschoolse Kinderopvang Alles Kids Pedagogisch beleid Buitenschoolse Kinderopvang Alles Kids Je kind is hier veilig en welkom! - Nationaliteit - Afkomst - Geslacht - Geloof - School Mijn kind heeft een specifieke zorgbehoefte: Wat nu? Je

Nadere informatie

De Kinderhof Amersfoort. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2016

De Kinderhof Amersfoort. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2016 De Kinderhof Amersfoort Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2016 Haarlem, april 2016 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534

Nadere informatie

HUISWERK!!! Begeleiden of strijden? Ilse Land Griftland College Soest

HUISWERK!!! Begeleiden of strijden? Ilse Land Griftland College Soest HUISWERK!!! Begeleiden of strijden? Ilse Land Griftland College Soest Wat gaan we vanavond doen? Wat verwacht u te halen? Overzicht begeleiding binnen en buiten de school. Time management van uw kind:

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje

Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze

Nadere informatie

Uitslagen. School. Vragenlijst leerlingen CBS Het Lichtpunt juni CBS Het Lichtpunt

Uitslagen. School. Vragenlijst leerlingen CBS Het Lichtpunt juni CBS Het Lichtpunt Uitslagen Vragenlijst leerlingen CBS Het Lichtpunt juni 2011 School CBS Het Lichtpunt Inhoudsopgave Rapportage vragenlijst... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Feedbackmapje Naam leerling: Richting: Kinderbegeleider duaal. Mevr. An Treuttens. Kinderbegeleider duaal Don Bosco Halle

Feedbackmapje Naam leerling: Richting: Kinderbegeleider duaal. Mevr. An Treuttens. Kinderbegeleider duaal Don Bosco Halle Feedbackmapje 2018-2019 Naam leerling: Richting: Leerkracht: Mevr. Ann Glorieux Mevr. An Treuttens 1 Activiteitenlijst kind duaal: Cluster: Algemene activiteiten Competentie: Gaat op een positieve, opbouwende

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

De Zonnewijzer Diepenveen. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2017

De Zonnewijzer Diepenveen. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2017 De Zonnewijzer Diepenveen Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2017 Haarlem, april 2017 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023

Nadere informatie