Nieuws. Een nieuw ondernemingsplan. Bewonersraad Lingewaard. zoekt nog nieuwe bestuursleden. Voor huidige en toekomstige bewoners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws. Een nieuw ondernemingsplan. Bewonersraad Lingewaard. zoekt nog nieuwe bestuursleden. Voor huidige en toekomstige bewoners"

Transcriptie

1 Nieuws NIEUWSBRIEF JAARGANG 02 - EDITIE 01 Voor huidige en toekomstige bewoners Een nieuw ondernemingsplan De afgelopen maanden hebben wij gewerkt aan ons nieuwe ondernemingsplan. Dit hebben we samen gedaan met onze huurders en belanghouders. We hebben onze huurders thuis bezocht en met hen gesproken tijdens cake- en koffie - momenten. Wij zijn met belanghouders in gesprek geweest tijdens boeiende en leerzame tafelgesprekken. Samen met onze collega s hebben we in verschillende sessies gesproken over onze opgave in ons werkgebied en de rol van Waardwonen en haar partners hierin. In september ronden we het ondernemingsplan af. Uiteraard informeren wij u hier nog uitgebreid over én u gaat het merken. Een van de onderwerpen die wij in het ondernemingsplan gaan uitwerken, is betaalbaarheid. Dit is een belangrijk onderwerp voor ons. Zo hebben we onze huren in 2017 beperkt aangepast. 725 mensen kregen zelfs een huurverlaging. Dit sluit aan bij onze ambitie voor betaalbaarheid. Bewonersraad Lingewaard zoekt nieuwe bestuursleden De Bewonersraad Lingewaard heeft sinds kort een nieuwe voorzitter: Gijs van der Elst. Gijs is geboren in Maassluis en woont sinds kort met zijn vrouw en twee kinderen in Huissen. Hij is maatschappelijk betrokken en twijfelde geen moment toen de voorzittersstoel vrijkwam. Hij wil zich inzetten voor de belangen van alle huurders in de gemeente Lingewaard en bijdragen aan een vruchtbare samenwerking met Waardwonen. De Bewonersraad Lingewaard zoekt nog nieuwe bestuursleden. Als bestuurslid behartigt u belangen van de huurders in de gemeente Lingewaard. U denkt mee over belangrijke thema s die alle huurders aangaan, zoals huurverhoging, leefbaarheid, energiebesparende maatregelen, huisvesting van statushouders, etc. Heeft u interesse? Stuur dan een naar secretariaat@ bewonersraadlingewaard.nl.

2 Welkom thuis De wijken in Als Waardwonen willen wij dicht bij de mensen staan. We zijn zichtbaar en luisteren naar wat er bij u speelt, in de wijken en in de buurten. Voor ons is persoonlijk contact erg belangrijk. De aankomende jaren gaan wij vaker de wijken in, we doen dit herkenbaar, zodat we ook echt aanspreekbaar zijn voor u! Waarom vinden we dit belangrijk? Door in de wijk aanwezig te zijn, weten we wat er speelt en wat voor u en anderen belangrijk is. In de wijk ontmoeten we onze partners, zoals het welzijnswerk en de zorgmedewerkers. Goed wonen doen we samen en daarbij hebben wij en u een rol. Soms gaat het samen wonen in een wijk niet soepel en kan er sprake zijn van overlast. Het is belangrijk dit bij ons te melden, maar misschien nog wel belangrijker om uw vraag of wat u dwars zit te delen met degene aan wie u zich stoort. Onze ervaring is dat weten wat er speelt bij een ander en daarover met elkaar praten al vaak een hele boel ongenoegen kan oplossen. Maar soms loopt het toch niet zoals u zou willen. Bij een burenruzie schakelen wij dan buurtbemiddeling in. Een organisatie die helpt om buren weer bij elkaar te brengen. De samenleving vergrijst langzaam, we zien dat er steeds meer alleenstaanden of kleine gezinnen komen en we zien een toename van kwetsbare mensen. Ontwikkelingen die ons allen aangaan en waar wij een signalerende en verbindende rol in kunnen spelen. Zo treffen wij bijvoorbeeld ouderen in onze wijken aan die behoefte hebben aan zorg en deze onvoldoende krijgen. Wij leveren deze zorg niet zelf maar schakelen ons netwerk in. Een wijkverpleegkundige kan dan een praatje gaan maken en zo ervoor zorgen dat deze huurders goed en prettig lang thuis kunnen blijven wonen. Dit netwerk van allerlei maatschappelijke organisaties is voor ons van groot belang. We werken nauw samen met onze gemeenten en maatschappelijke partners. Elkaar goed kennen zorgt ervoor dat we snel actie kunnen ondernemen. Zo zijn er ook huurders die onze vaste contactpersonen in complexen zijn. Voor ons zijn dit heel waardevolle contacten omdat we hiermee bereiken dat we het samen doen: we werken samen aan een thuis! In de wijken werken we met vaste vaklieden, opzichters en woonconsulenten. Hiermee bereiken we dat we elkaar leren kennen en goed contact kunnen opbouwen. In deze nieuwsbrief stellen wij graag onze woonconsulenten, die u steeds vaker in de wijken zult tegenkomen, aan u voor. Verder vindt u een interview met de contactpersonen van het apparte mentencomplex Van Gelrestraat. Ook laten we zien welke stappen we zelf nemen op het gebied van veiligheid en hoe u op een prettige wijze met ons in gesprek kunt komen. Zo werken we met z n allen samen aan een fijn thuis voor iedereen. Hanke Gielen Directeur-bestuurder In de wijk Klappenburg zijn wij samen met bewoners de wijk in gegaan om de sterkere en zwakkere plekken te bekijken.

3 Contactpersonen appartementencomplex Van Gelrestraat De heren Bosman en Boshoven wonen inmiddels twee jaar in hun appartement aan de Van Gelrestraat in Huissen. Ze wonen met veel plezier in hun appartement. Het is hier prettig wonen, vertelt de heer Bosman. Het is een mooi, nieuw gebouw, maar het netjes houden is soms wel een probleem. Dat is ook de reden waarom beide heren niet twijfelden toen Waardwonen hen vroeg om contactpersoon te worden. We zetten ons hier graag voor in. Wij vinden het belangrijk om het gebouw mooi te houden in het belang van alle bewoners, en het is fijn als we dit met z n allen doen, vertellen de heren. Eén tot twee keer in het jaar hebben ze overleg met Waardwonen. En op momenten dat er iets speelt. We mogen zelf ook zaken regelen. Zo kunnen we Het is fijn als we dit samen met z n allen doen. in het weekend contact opnemen met een aantal leveranciers bij storingen. Verder hebben we een aantal zaken voor het gebouw geregeld. We hebben met de gemeente een vuilnisbak geregeld op het parkeerterrein. Zo blijft het netjes. In de winter zorgen ze ervoor dat er zout ligt. En hoewel het niet hun taak is, vegen ze ook regelmatig de entree en de galerij, en legen ze de asbakken. Beide heren wonen voor het eerst in een appartement. Het samen wonen in een gebouw met mensen van verschillende leeftijden en verschillende culturen is best wel wennen. We hebben soms andere ideeën over wat we normaal en netjes vinden. Maar we hebben hier geen overlast van elkaar. Het is hier prima wonen en wij zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren.

4 Samen werken aan leefbare wijken Een fijne woonomgeving draagt bij aan een prettig thuisgevoel. Daarom zetten we ons hier de komende jaren extra voor in. U zult ons de komende periode ook vaker in de wijken zien. Graag stellen wij een aantal collega s aan u voor en vertellen we wat wij samen met u kunnen doen voor een leefbare wijk. Leefbare wijken Onze woonconsulenten zijn uw eerste aanspreekpunt bij zaken die spelen in de wijk. Bijvoorbeeld wanneer u problemen heeft. Maar ook als u zich bijvoorbeeld zorgen maakt over uw buren. Is er sprake van overlast, vervuiling of twijfelt u of uw buurtbewoners wel voldoende zorg krijgen? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met onze woonconsulenten. Niet alle problemen kunnen wij direct oplossen, maar wij kunnen in overleg met bewoners en andere organisaties wel veel betekenen. We kunnen ook helpen bij leuke dingen. Heeft u bijvoorbeeld een goed idee voor uw wijk of buurt? Iets dat bijdraagt aan de omgeving of het prettig samen wonen? Dan kunt u bij de woonconsulenten een verzoek indienen voor het leefbaarheidsfonds. Veilige wijken Een belangrijk onderdeel van leefbaarheid is veiligheid. Wij investeren veel in de veiligheid van de woningen door ze goed te onder houden. U kunt zelf echter ook veel doen. De komende tijd brengen onze woon consulenten bij alle appartementen een speciale brandkaart langs. Hierin staan tips wat u kunt doen om brand te voorkomen en hoe u het beste kunt handelen bij brand. Een ander aandachtspunt is legionella. Als woningen lang leeg hebben gestaan of als kranen lang niet gebruikt zijn, is er een kans op legionella. Vanaf nu zorgen we bij alle nieuwe verhuringen voor een legionellawijzer. U kunt de brandkaart en de legionellawijzer bekijken op onze website of u kunt hem bij ons aanvragen.

5 Hennep Helaas komt het nog steeds voor. Elk jaar komen we enkele woningen tegen waarin hennep gekweekt wordt. Dit is verboden. Het is voor Waardwonen ook direct reden voor het beëindigen van het huurcontract. Vermoedt u dat er in uw buurt hennep wordt gekweekt? Meld dit dan bij Waardwonen of politie. Het is ook mogelijk om het anoniem te melden. Dit kan ook via U herkent hennep telen aan het volgende: Hennep heeft een zware doordringende geur. Een constant zoemend of ronkend geluid. Afgeplakte ramen, dichte rolluiken, maar wel brandende lampen. Stroomstoringen, omdat elektriciteit bij hennepkwekers vaak illegaal afgetapt wordt. Verdachte figuren op vreemde tijden in het huis. Uw woonconsulenten: Carolien Bakker (Huissen Zilverkamp en Milingen aan de Rijn), Hanneke Muller (Bemmel en Haalderen) en Dik van Schaik (Huissen overig, Doornenburg en Angeren). Met ons in gesprek Heeft u vragen, zorgen of een leuk idee voor het leefbaarheidsfonds, neem dan contact op met de woonconsulenten. Dit kan via of u kunt een sturen naar: leefbaarheid@waardwonen.nl. Werken aan leefbaarheid doen we samen. Leefbaarheidsfonds: Thuis in je buurt! Wij vinden het belangrijk dat u met plezier in uw woning én uw buurt woont. Daarom dragen wij graag bij aan initiatieven die de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt verbeteren. Heeft u een leuk idee om uw woonomgeving te verbeteren? Dan kunt u hiervoor een bijdrage vragen uit ons Leefbaarheidsfonds. Waar kunt u aan denken? U kunt denken aan ideeën die de leefbaar heid, veiligheid of uitstraling van de straat, buurt of wijk verbeteren. Bijvoorbeeld een gezamenlijke schoonmaakactie in de straat. Maar het kan ook gaan om het plaatsen van een bankje waar mensen een praatje met elkaar kunnen maken of een bloembak die bewoners samen onderhouden. U weet zelf het beste wat er in uw buurt beter kan op het gebied van leefbaar heid. Wij horen daarom graag wat uw plannen zijn! Hebt u een goed idee? Heeft u ideeën over het vergroten van het woonplezier in uw buurt? Neem dan contact op met een van onze woonconsulenten. Het hoeven geen uitgewerkte plannen te zijn. Het kan heel simpel. Wij denken graag met u mee! Belangrijk is dat het plaatsvindt in een gebied waar onze huurwoningen staan en dat het ten goede komt aan onze huurders. Sponsoring is niet mogelijk.

6 Met bewoners aan de slag voor De Doelenstraat in Huissen Waardwonen heeft 19 woningen aan De Doelen straat in Huissen. Al een tijd geleden is Waardwonen met de bewoners in gesprek gegaan over de toekomst van de woningen. De plannen hebben vervolgens een tijd stil gelegen, omdat we goed willen aansluiten bij de plannen van de gemeente Lingewaard voor het hele gebied. De gemeente heeft de planvorming eind 2016 opgestart met een stedenbouwkundige verkenning. Voor ons ook het moment om weer in gesprek te gaan met de bewoners om tot een goed plan te komen. Op 10 mei was een eerste bijeenkomst met de bewoners. Ook de gemeente was hierbij aanwezig. Tijdens deze avond zijn we met de bewoners in gesprek gegaan over drie thema s: de wijk, de woning en het samenstellen van een projectgroep. In een vervolgbijeenkomst op 31 mei is de projectgroep samengesteld. Zij is een belangrijke gesprekspartner. Samen gaan we plannen maken voor De Doelenstraat en denken we na over diverse zaken, zoals bijvoorbeeld het sociaal plan.

7 Jaarverslag 2016: Blik naar buiten 2016 was een belangrijk jaar voor Waardwonen. Een jaar waarin we meer dan voorheen keuzes hebben gemaakt over onze ambities voor de toekomst en de manier waarop wij die willen realiseren. Het was een jaar waarin we onze blik steeds meer naar buiten hebben gericht. Daarmee hebben we een goede basis voor de toekomst gelegd. Een wereld in beweging De omgeving waarin we werken is sterk in beweging. De samenleving wordt complexer. De overheid trekt zich terug, bezuinigt en legt meer verantwoordelijkheid bij burgers. De rol van woningcorporaties verandert ook, bijvoorbeeld door nieuwe wet- en regelgeving, maatschappelijke veranderingen, wensen van bewoners en ontwikkelingen op de woningmarkt. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat wij constant alert zijn; kunnen we de door ons bepaalde richting behouden of moeten we bijsturen? De bedoeling Ondanks de razendsnelle ontwikkelingen om ons heen kun je in de dagelijkse praktijk weleens vergeten stil te staan om na de denken waar we mee bezig zijn. Daarom hebben we in het najaar nagedacht over waar wij in de kern voor zijn. Dit hebben wij omschreven in onze bedoeling. Onze bedoeling is Samen werken aan een thuis. Dit geeft ons richting in ons werken en handelen. Onze focus gaat van huis naar thuis en dat doen wij samen met onze huurders en samenwerkingspartners. Het is een krachtige omschrijving die ons scherp houdt en waaraan we ons dagelijks handelen en de keuzes die we maken, toetsen. Jaarverslag In ons jaarverslag blikken we terug op wat we in 2016 hebben bereikt. We vertellen hoe we onze blik naar buiten hebben gericht en hoe we echt samen werken aan een thuis. Onze belanghouders vertellen hier ook meer over. U kunt het jaarverslag bekijken op Nieuwe keuken, badkamer of toilet Groot onderhoud Waardwonen vernieuwt dit jaar bij een groot aantal woningen in alle dorpen in Lingewaard en in Millingen aan de Rijn de keuken en/of de badkamer en het toilet. 95 woningen krijgen een nieuw keukenblok en tegelwerk in de keuken. 125 woningen krijgen nieuw sanitair en tegelwerk in de badkamer en het toilet. Bewoners krijgen vooraf uitgebreide informatie over de planning en de werkzaamheden, en ze hebben keuze uit verschillende kleuren. Zo kunnen de bewoners hun nieuwe keuken, badkamer en toilet naar eigen smaak inrichten. Wanneer nieuw? Over het algemeen vervangt Waardwonen na 20 jaar de keukens en badkamers. Soms doen we dit eerder als het technisch nodig is. Bewoners mogen overigens zelf bepalen of zij hieraan mee willen doen. Een verbouwing geeft behoorlijk wat overlast voor bewoners, en we verplichten dan ook niets. De meeste bewoners zijn echter wel heel blij als de verbouwing gereed is. Een nieuwe keuken, badkamer of toilet zorgt echt voor meer comfort en dat draagt bij aan het woonplezier!

8 50 jaar huurder? Na de zomer organiseren wij een feestelijke bijeenkomst voor huurders die al 50 jaar of langer op hetzelfde adres wonen. Onlangs hebben we deze trouwe huurders hierover een brief gestuurd. Huurt u ook al 50 jaar en heeft u nog geen brief ontvangen, neem dan contact met ons op. Dan voegen wij u toe aan onze lijst! Kantoorsluiting Millingen aan de Rijn In de zomerperiode heeft ons kantoor in Millingen aan de Rijn gewijzigde openingstijden. Van 17 juli tot en met 25 augustus zijn we alleen op de dinsdag en donderdag geopend. Uiteraard kunt u ons telefonisch op alle werkdagen van 8.30 tot uur bereiken en 24 uur per dag via Volgt u ons al via Facebook? /waardwonen Wij blijven graag met u in contact, ook via social media. Wij zijn al een tijdje actief op Facebook. Op onze Facebook pagina leest u nieuws over Waardwonen, handige tips en u vindt er foto s van bijvoorbeeld feestelijke openingen van nieuwbouw of activiteiten. Nijverheidsstraat 35, Huissen Heerbaan 170, Millingen aan de Rijn Postbus AA Huissen info@waardwonen.nl T

Bewonersscan 2015. T.b.v. Waardwonen. Karima Chafia. Presentatie. Klantlogo aanpassen in diamodel

Bewonersscan 2015. T.b.v. Waardwonen. Karima Chafia. Presentatie. Klantlogo aanpassen in diamodel Bewonersscan 2015 Presentatie T.b.v. Waardwonen Karima Chafia Klantlogo 1 Onderzoeksverantwoording 2 Dienstverlening 3 Woning 4 Buurt en leefbaarheid 5 Conclusies Methode onderzoek In totaal zijn er 844

Nadere informatie

Mooie middag voor trouwe huurders

Mooie middag voor trouwe huurders Voor huidige en toekomstige bewoners NIEUWSBRIEF JAARGANG 03 - EDITIE 01 Heel bijzonder dat u al zo lang in een woning van Waardwonen woont Mooie middag voor trouwe huurders 50 jaar of langer huren van

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

Welkom in uw nieuwe woning

Welkom in uw nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning thuis in Deventer Inhoud Mijn Rentree p. 4 Huur betalen p. 5 Onderhoud aan de woning p. 6 Samen prettig wonen p. 7 Meepraten p. 8 Zelf regelen bij verhuizing p. 9 thuis... in

Nadere informatie

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16 65384_.indd 1 13-09-16 10:16 Missie van Haag Wonen Haag Wonen is als puur Haagse woningcorporatie nauw betrokken bij de bewoners van de wijken en de opgaven van de stad. We bieden daarbij passende, goed

Nadere informatie

Buurt impuls ideeën realiseren

Buurt impuls ideeën realiseren Buurt impuls ideeën realiseren Buurtimpuls Leuke ideeën voor de buurt realiseren. Soms heeft u met uw buren een leuk idee om samen iets te organiseren. Of wat zou het leuk zijn als er in de buurt een fijne

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen?

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen? Uitslagen enquêtes onder HVB-leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig Fonds Leefbaarheid Lekker leven? Met het Fonds Leefbaarheid! Als we nu eens buiten kunnen zitten met dat mooie weer Een zitje bij ons woongebouw. Misschien zelfs extra verlichting! Gezellig samen een praatje

Nadere informatie

Nieuws. De stem van de huurders duidelijk laten horen, daar doe ik het voor. NIEUWSBRIEF JAARGANG 02 - EDITIE 01

Nieuws. De stem van de huurders duidelijk laten horen, daar doe ik het voor. NIEUWSBRIEF JAARGANG 02 - EDITIE 01 Nieuws NIEUWSBRIEF JAARGANG 02 - EDITIE 01 De stem van de huurders duidelijk laten horen, daar doe ik het voor. In gesprek met Chiara Sahin, oud-voorzitter van de Bewonersraad Lingewaard De Bewonersraad

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

Resultaten enquête over dienstverlening

Resultaten enquête over dienstverlening Resultaten enquête over dienstverlening oktober 2017 Voorwoord Bij Nijestee vinden we de stem van onze huurders belangrijk. Daarom hebben we een Participatieraad, een groep huurders die structureel met

Nadere informatie

Met een nieuw elan voor de komende jaren

Met een nieuw elan voor de komende jaren 2Voorwoord Foto voorzijde: De Alk Met een nieuw elan voor de komende jaren Bouwen en betaalbaarheid Na jaren van huurverhogingen en zuinig omgaan met onderhoud heeft de NWS genoeg vlees op de botten om

Nadere informatie

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN Verslag van bewonersbijeenkomsten voor huurders van Standvast Wonen maart 2017 Druk bezette avonden D n Bogerd Druten De Zaak Beuningen Takenhofplein 3 Nijmegen Meer invloed

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl Overlast Harde muziek, rommel op de galerij, blaffende honden ergernissen waar u mee te maken kunt krijgen als huurder. Vaak kunnen deze ergernissen opgelost worden door gewoon met elkaar te praten. In

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd Januari 2014 Samenvatting SeysterPanel 2013 In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd gevraagd naar hun tevredenheid. Tevredenheid over de woningen,

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

Besluit portiekflats Grote Waal Noord

Besluit portiekflats Grote Waal Noord Besluit portiekflats Grote Waal Noord Voorstellen Wie presenteren: Petra Hania (projectleider Intermaris),besluit, technisch onderzoek en stand van zaken stedenbouwkundige verkenning Tanneke van Wieren

Nadere informatie

Samen werken aan een thuis Ondernemingsplan

Samen werken aan een thuis Ondernemingsplan Samen werken aan een thuis Ondernemingsplan 2018-2021 Nijverheidsstraat 35, Huissen Heerbaan 170, Millingen aan de Rijn Postbus 43 6850 AA Huissen info@waardwonen.nl www.waardwonen.nl T 026-326 30 50 Ondernemingsplan

Nadere informatie

Uitslagen enquêtes onder HVB leden

Uitslagen enquêtes onder HVB leden Uitslagen enquêtes onder HVB leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

Huurbeleid Mooiland. Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018

Huurbeleid Mooiland. Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018 Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018 Inhoud Inleiding Wat hebben we gedaan in 2017? Kerngebied Overig werkgebied Vooruitblik 2018 Vragen Inleiding Nieuwe strategie: volwaardige woningcorporatie We willen

Nadere informatie

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober Programma 1. Inleiding 2. Conclusies uit bewonersbijeenkomsten september 3. Trends huurdersparticipatie

Nadere informatie

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 In de periode half mei/ begin juli 2013 heeft USP Marketing Consultancy in opdracht van Volkshuisvesting opnieuw een bewonersonderzoek gedaan naar de tevredenheid

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

Wij staan klaar voor iedereen

Wij staan klaar voor iedereen Wij staan klaar voor iedereen Openbaar Belang is er voor alle mensen die een geschikte huurwoning nodig hebben. Onze medewerkers helpen mensen graag. In elke individuele situatie is er serieuze aandacht

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen KOERS 1. Inleiding: samen meer betekenen Samen kunnen we meer doen voor bewoners. Daarom fuseren Woonstichting Etten- Leur en AlleeWonen. Beide corporaties zetten zich afzonderlijk al met hart, ziel en

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JAARGANG 04 - EDITIE 01

NIEUWSBRIEF JAARGANG 04 - EDITIE 01 Nieuws NIEUWSBRIEF JAARGANG 04 - EDITIE 01 Mariaplein in Haalderen krijgt 10 nieuwe appartementen Henk Joosten, Sabrina Uiterwaal en Moniek Bens Waardwonen gaat 10 appartementen realiseren aan het Mariaplein

Nadere informatie

Baston Wonen. informatie. U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen?

Baston Wonen. informatie. U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen? Baston Wonen informatie U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen? Overlast Beter een goede buur... U wilt graag prettig wonen in een buurt

Nadere informatie

Waardwonen kan haar koers

Waardwonen kan haar koers in vogelvlucht Waardwonen kan haar koers behouden Samenvatting van het volkshuisvestingsverslag over 2014 Waardwonen kan haar koers behouden Al een aantal jaren bewandelt Waardwonen het pad van meer doen

Nadere informatie

Het is goed wonen en leven in de Bach- en Mozartflat in Venray

Het is goed wonen en leven in de Bach- en Mozartflat in Venray Het is goed wonen en leven in de Bach- en Mozartflat in Venray Ook op zoek naar een tikkie eigenwijs wonen? Dan zit je goed in de Bach- en Mozartflat in Venray. In deze folder lees je wat de Bach- en Mozartflat

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan 2017-2020 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Hier staan we voor 3. Woningbezit 4. Huurders 5. Vitale wijken en buurten 6. Financiën 7. Organisatie Voorwoord samen werken

Nadere informatie

Bewonersparticipatie

Bewonersparticipatie Bewonersparticipatie Betrokken zijn bij uw buurt en wijk. U toch ook? In samenwerking met bewoners, gemeente Schiedam en andere partners werkt Woonplus aan de verbetering van het woon-, leef- en werkklimaat

Nadere informatie

Prettig wonen in Zwolle

Prettig wonen in Zwolle Samen Prettig Wonen Onze visie op wonen Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit oud-hollandse gezegde is een mooie vertaling van waar het bij Openbaar Belang om gaat. Wij zien graag dat elke klant

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Dag Fenna, Wil jij dit met hen delen? Met vriendelijke groet, Bert van Rossum Directeur-bestuurder

Dag Fenna, Wil jij dit met hen delen? Met vriendelijke groet, Bert van Rossum Directeur-bestuurder Van: Bert van Rossum Verzonden: donderdag 21 juni 2018 09:05 Aan: Menke, Fenna CC: Schmitz, Jacqueline

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje rode en blauwe blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord

Nadere informatie

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welbions is dé woningcorporatie van en voor Borne en Hengelo We verhuren, verkopen, beheren, bouwen en onderhouden woningen. Ongeveer 27.500 mensen wonen

Nadere informatie

Verhuizen. Een verhuizing regel je eenvoudig thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Verhuizen. Een verhuizing regel je eenvoudig thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Verhuizen Een verhuizing regel je eenvoudig thuis Thuis is een huis van Servatius Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Als u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u terecht op

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt Huurders hebben vaak goede ideeën voor hun buurt. Bo-Ex wil graag uw idee ondersteunen. Er is een potje met geld

Nadere informatie

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp Woningruil weken Amsteldorp 9 maart 2017 tot en met 3 mei 2017 Woningruil in uw eigen buurt Blijf langer in uw buurt wonen Vind een woning die beter bij u past Hulp bij het vinden van een woning Persoonlijk

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo carintreggeland huis Anholtskamp Markelo Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje groene blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van de

Nadere informatie

ondernemingsplan in het kort.

ondernemingsplan in het kort. leefbaarheid ondernemingsplan in het kort. samenwerking 2012 2016 betaalbaarheid zorg intro intro staat in verbinding met mensen in haar omgeving. De wereld om ons heen verandert snel. gaat in die verandering

Nadere informatie

burenoverlast wonen met karakter

burenoverlast wonen met karakter burenoverlast wonen met karakter wonen met karakter wat is burenoverlast? U huurt een woning van Lefier, en of u wilt of niet de buren krijgt u er gratis bij. Het is heel normaal dat u af en toe merkt

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

c A R i n T R E G G E L A n D h u i S DE STOEVELAAR G O O R

c A R i n T R E G G E L A n D h u i S DE STOEVELAAR G O O R carintreggeland huis DE STOEVELAAR GOOR Aan de rand van Goor, met uitzicht over het Twentse landschap. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige

Nadere informatie

DE BASIS. VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan De Goede Woning

DE BASIS. VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan De Goede Woning DE BASIS VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan 2015-2018 De Goede Woning VOORWOORD Een dak boven het hoofd en brood op de plank. Hoe vanzelfsprekend is dat niet? Helaas minder vanzelfsprekend dan

Nadere informatie

Alleen samen maken we Nijkerk mooier

Alleen samen maken we Nijkerk mooier Woningstichting Nijkerk De klant staat centraal. Je kunt geen ondernemingsplan openslaan, of je stuit op deze missie. Zet je de klant centraal door in zijn schoenen te gaan staan? Dat is een goed begin,

Nadere informatie

STADSKANAAL Blokwieke 22

STADSKANAAL Blokwieke 22 STADSKANAAL Blokwieke 22 Huurprijs: 850,00 /maand 088-203 30 00 www.lefier.nl www.facebook.com/lefierwonen www.twitter.com/lefier_wonen Lefier verhuurt in de vrije sector! Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie

Nadere informatie

ProWonen ondersteunt uw initiatief

ProWonen ondersteunt uw initiatief ProWonen ondersteunt uw initiatief ProWonen ondersteunt uw initiatief Organiseert uw vereniging een bijzondere activiteit? Wilt u met de buurtvereniging een gezamenlijke barbecue houden? Houdt uw vereniging

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt Huurders hebben vaak goede ideeën voor hun buurt. Bo-Ex wil graag uw idee ondersteunen. Er is een potje met geld

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje gele blokken, 31 januari 2018 FM A FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Bij Woonservice hebben we het vinden van een woning opgedeeld in 6 stappen. In deze brochure leest u er alles over. Op zoek naar een woning? Zo werkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2015

Nieuwsbrief najaar 2015 Nieuwsbrief najaar 2015 Velen van u zullen gemerkt hebben dat de woningen aan de Purmerlaan een metamorfose hebben ondergaan. In de vorige nieuwsbrief hebben we hier bij stilgestaan. Ondertussen zijn de

Nadere informatie

Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad?

Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad? Thema: Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad? Juli 2014 John van Veen adviseur WKA Inleiding De ParticipatieRaad van Nijestee wil weten wat er bij bewoners leeft en wat bewoners van de Raad verwachten.

Nadere informatie

GRONINGEN Regattaweg 384

GRONINGEN Regattaweg 384 GRONINGEN Regattaweg 384 Huurprijs: 1.170,00 /maand 088-203 30 00 www.lefier.nl www.facebook.com/lefierwonen www.twitter.com/lefier_wonen Lefier verhuurt in de vrije sector! Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie

Nadere informatie

Wat is burenoverlast?

Wat is burenoverlast? Burenoverlast komt regelmatig voor. Mensen verschillen nu eenmaal in leeftijd, gezinssamenstelling, cultuur, dagindeling, karakter of hobby's. Wanneer het plezier in wonen echter wordt verstoord, is het

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST In dit informatieblad praten we u bij over de laatste ontwikkelingen rondom de geplande sloopwerkzaamheden en vervangende nieuwbouw in het noordelijke

Nadere informatie

Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers

Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers Net als vier jaar geleden hebben we onze stakeholders gevraagd via een digitale enquête met ons mee te denken over belangrijke

Nadere informatie

Plannen Woontij in Oosterend. 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Plannen Woontij in Oosterend. 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Plannen Woontij in Oosterend 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Terugblik op de vergadering van 10 April Huisbezoeken Overleg klankbordgroep

Nadere informatie

Convenant Buurtpreventie Blaricum

Convenant Buurtpreventie Blaricum Convenant Buurtpreventie Blaricum Partijen zijn: Gemeente, vertegenwoordigd door: burgemeester Politie, vertegenwoordigd door: korpschef Buurtpreventievereniging, vertegenwoordigd door: voorzitter en secretaris.

Nadere informatie

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken regionaal & betrokken Zorgeloos huren U huurt een woning bij een corporatie of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat uw corporatie doet om de kwaliteit van dienstverlening op orde te houden.

Nadere informatie

van SWS naar Lefier wat verandert er voor u?

van SWS naar Lefier wat verandert er voor u? van SWS naar Lefier wat verandert er voor u? welkom bij Lefier U huurt op dit moment een woning van woningcorporatie Stichting Woningbouw Slochteren (SWS). Op 1 januari 2016 gaan de woningcorporaties

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016

Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016 Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016 Programma 20.00 Welkom 20.05 Inleidingen Gevolgen Woningwet voor wonen in Valkenswaard Woningmarktontwikkelingen Valkenswaard Resultaten Woningbelang

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

wonen in catharinahof Zelfstandig wonen met aandacht voor elkaar

wonen in catharinahof Zelfstandig wonen met aandacht voor elkaar wonen in catharinahof Zelfstandig wonen met aandacht voor elkaar Enthousiast Tijdens het dagelijkse koffie-uurtje is het gezellig druk in de ontmoetingsruimte. Elke dag schuiven bewoners bij elkaar aan

Nadere informatie

ORGANISATIE D E O R G A N I S A T I E

ORGANISATIE D E O R G A N I S A T I E 1 ORGANISATIE D E O R G A N I S A T I E Woningstichting Vaals is opgericht op 27 mei 1900 en verhuurt op dit moment circa 1600 woningen in de gemeente Vaals, waaronder de kernen Vijlen en Lemiers. De organisatie

Nadere informatie

GRONINGEN Regattaweg 200

GRONINGEN Regattaweg 200 GRONINGEN Regattaweg 200 Huurprijs: 1.250,00 /maand 088-203 30 00 www.lefier.nl www.facebook.com/lefierwonen www.twitter.com/lefier_wonen Lefier verhuurt in de vrije sector! Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie

Nadere informatie

KoersWijzer. Woningstichting Leusden

KoersWijzer. Woningstichting Leusden KoersWijzer Woningstichting Leusden KoersWijzer Inleiding In deze koerswijzer staan quotes uit de gesprekken met onze huurders, en stakeholders. Deze quotes zijn te herkennen aan de gekleurde vakken.

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan?

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan? Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland 13 november 2017 Op maandag 30 oktober organiseerden we de bijeenkomst dromen over Wilgenland. We nodigden hier alle bewoners van de wijk Wilgenland voor

Nadere informatie

Vooruit naar de oorsprong

Vooruit naar de oorsprong Vooruit naar de oorsprong strategisch kader 2014-2016 1 Strategisch kader in 12 puntjes 1 We zien goed en plezierig wonen als basis van bestaan 2 We bieden mensen met lagere inkomens goede, passende woonruimte

Nadere informatie

Verslag: bewonersavond 26 mei 2016

Verslag: bewonersavond 26 mei 2016 Verslag: bewonersavond 26 mei 2016 Ruim 30 huurders zijn aanwezig op de bewonersavond van OFW. Onderwerpen die besproken werden, zijn: de jaarresultaten van 2015 en de ontwikkelingen in de zorg, met als

Nadere informatie

Meepraten en mee- doen met Vidomes?

Meepraten en mee- doen met Vidomes? Meepraten en mee- doen met Vidomes? Dat kan op vele manieren Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Huurdersraad Vidomes 3 Activiteitencommissie 5 Themagroep 5 Klankbordgroep 5 Contactpersoon

Nadere informatie

GRONINGEN Hora Siccamasingel 204-8

GRONINGEN Hora Siccamasingel 204-8 GRONINGEN Hora Siccamasingel 204-8 Huurprijs: 840,00 /maand 088-203 30 00 www.lefier.nl www.facebook.com/lefierwonen www.twitter.com/lefier_wonen Lefier verhuurt in de vrije sector! Wij zijn Lefier! Een

Nadere informatie

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP Nieuwe Kadekwartier Arnhem ALGEMEEN Nieuwe Kadekwartier Een nieuwe woonwijk in wording! Links en rechts van de recent vernieuwde Westervoortsedijk verrijst de komende

Nadere informatie

Prettig wonen? 64% van de deelnemers aan het onderzoek is het eens met de stelling De buurt waarin ik woon is een fijne buurt. helemaal mee oneens

Prettig wonen? 64% van de deelnemers aan het onderzoek is het eens met de stelling De buurt waarin ik woon is een fijne buurt. helemaal mee oneens Uitkomsten onderzoek Leefbaarheid Toen wij vorig ar aan de deelnemers van het MitrosPanel vroegen over welke onderwerpen zij graag hun mening willen geven, zijn er vooral zaken genoemd die te maken hebben

Nadere informatie

Geeft mensen de ruimte. kalender

Geeft mensen de ruimte. kalender Geeft mensen de ruimte Waardevol wonen en leven januari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 januari Nieuwjaarsdag Wij vinden het belangrijk dat u goed

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Advies Buurtconciërges

Advies Buurtconciërges Advies Buurtconciërges juni 2011 John van Veen Senior adviseur Woonbond Kennis- en Adviescentrum Inleiding In mei 2011 is Nijestee haar tiende BewonersAdviesGroep (BAG) gestart. In deze BAG wil Nijestee

Nadere informatie

PERSOONLIJKE BEZIELING, GEZAMENLIJKE DRIJFVEER

PERSOONLIJKE BEZIELING, GEZAMENLIJKE DRIJFVEER 24 corporatie en medewerker tek st: marjon van weersch foto s: jonas briels PERSOONLIJKE BEZIELING, GEZAMENLIJKE DRIJFVEER Bezieling in je werk, bezieling van de organisatie. Je komt het woord steeds vaker

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie