Hof van Cassatie van België

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hof van Cassatie van België"

Transcriptie

1 17 NOVEMBER 2015 P N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P N L G P H, beklaagde, eiser, met als raadslieden mr. Antoon Lust en mr. Jelle Snauwaert, beiden advocaten bij de balie te Brugge. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep is gericht tegen het arrest van het hof van beroep te Gent, correctionele kamer, van 20 juni De eiser voert in een memorie die aan dit arrest is gehecht, vier middelen aan. Raadsheer Filip Van Volsem heeft verslag uitgebracht. Advocaat-generaal met opdracht Alain Winants heeft geconcludeerd.

2 17 NOVEMBER 2015 P N/2 II. BESLISSING VAN HET HOF Beoordeling Ontvankelijkheid van het cassatieberoep 1. Het arrest verklaart het onderdeel van de herstelvordering tot stopzetting van het wederrechtelijk gebruik als vakantiewoning niet ontvankelijk. In zoverre ook tegen die beslissing gericht, is het cassatieberoep bij gebrek aan belang niet ontvankelijk. Eerste middel 2. Het middel voert schending aan van artikel 6.3.a en 6.3.b EVRM, artikel 14.5 IVBPR en artikel 182 Wetboek van Strafvordering, alsmede bevoegdheidsoverschrijding en miskenning van het algemeen rechtsbeginsel van het recht van verdediging: het arrest doet ten onrechte uitspraak over de verzwarende omstandigheid van artikel 146, tweede lid, Stedenbouwdecreet 1999, die niet voor de eerste rechter tegen de eiser was aangevoerd; de appelrechters waren daartoe niet bevoegd; de appelrechters konden de eiser zonder dagvaarding of vrijwillige verschijning voor de eerste rechter voor die verzwarende omstandigheid niet veroordelen; de eiser wordt zo ook het recht ontzegd de kwestie van de verzwarende omstandigheid te laten beoordelen door een hoger rechtscollege; door de eiser op de rechtszitting in hoger beroep te ondervragen over de toepasselijkheid van de verzwarende omstandigheid kreeg hij niet de gelegenheid zich daarop voor te bereiden in de zin van artikel 6.3.b EVRM, werd hij niet over zijn zwijgrecht ingelicht en werd hij strijdig met artikel 6.3.a EVRM pas meerdere jaren na de feiten op de hoogte gebracht van wat hem precies werd ten laste gelegd. 3. Elke rechter, ook de appelrechter, is ertoe gehouden om aan de bij hem aanhangig gemaakte feiten een juiste omschrijving te geven. Hij moet indien daartoe grond bestaat de omschrijving wijzigen, voor zover daardoor geen andere feiten worden aanhangig gemaakt dan bedoeld in de akte van aanhangigmaking en hij het recht van verdediging van partijen niet miskent. Een vrijwillige verschijning of een nieuwe akte van aanhangigmaking zijn daartoe niet vereist.

3 17 NOVEMBER 2015 P N/3 Die verplichting houdt ook in dat elke rechter, ook de appelrechter, ingeval van het voorhanden zijn van een verzwarende omstandigheid, de omschrijving van de telastlegging moet aanvullen met die verzwarende omstandigheid, mits het recht van verdediging van de partijen te eerbiedigen door hen de gelegenheid te geven over die aanvulling verweer te voeren. Door aldus te handelen spreekt de rechter zich niet uit over bij hem niet aanhangige feiten en overschrijdt hij evenmin zijn rechtsmacht. 4. Artikel 14.5 IVBPR bepaalt: Een ieder die wegens een strafbaar feit is veroordeeld heeft het recht zijn veroordeling en vonnis opnieuw te doen beoordelen door een hoger rechtscollege overeenkomstig de wet. Die bepaling belet niet dat de appelrechter de omschrijving van een strafbaar feit, waarover een eerste rechter zich heeft uitgesproken, aanvult door toevoeging van een verzwarende omstandigheid en vervolgens veroordeelt voor de aangevulde omschrijving van dit strafbaar feit. 5. Het recht op bijstand van een advocaat, het zwijgrecht en het feit dat niemand kan worden verplicht zichzelf te incrimineren, zijn verbonden met de cautieplicht. De bijstand door een raadsman aan de beklaagde ter gelegenheid van zijn verschijning voor een vonnisrechter en ondervraging door die rechter houdt in dat die raadsman de beklaagde kan wijzen op zijn zwijgrecht, laat die beklaagde toe zijn recht van verdediging ten volle uit te oefenen en waarborgt zijn recht op een eerlijk proces. Niet is vereist dat de rechter vóór de ondervraging de door een raadsman bijgestane beklaagde zou wijzen op zijn zwijgrecht. 6. Artikel 6.3.a en 6.3.b EVRM bepaalt: Eenieder, die wegens een strafbaar feit wordt vervolgd, heeft ten minste de volgende rechten:

4 17 NOVEMBER 2015 P N/4 a) onverwijld, in een taal welke hij verstaat, en in bijzonderheden, op de hoogte te worden gesteld van de aard en de reden van de tegen hem ingebrachte beschuldiging; b) te beschikken over voldoende tijd en faciliteiten welke nodig zijn voor de voorbereiding van zijn verdediging. Die bepalingen beletten de appelrechter niet een beklaagde te ondervragen over het eventueel voorhanden zijn van een verzwarende omstandigheid. Zij beletten de appelrechter evenmin om, indien hij van oordeel is dat de door de eerste rechter aangenomen omschrijving van een strafbaar feit moet worden aangevuld met een verzwarende omstandigheid, die omschrijving aan te vullen en de partijen de gelegenheid te geven daarover verweer te voeren. Tweede middel 7. Het middel voert schending aan van artikel 211bis Wetboek van Strafvordering: de appelrechters stellen voor het eerst in hoger beroep in hoofde van de eiser het bestaan van de verzwarende omstandigheid van artikel 146, tweede lid, Stedenbouwdecreet vast, maar doen dit ten onrechte niet met eenparigheid van stemmen. 8. Artikel 211bis, eerste en tweede zin, Wetboek van Strafvordering bepaalt: Is er een vrijsprekend vonnis of een beschikking tot buitenvervolgingstelling, dan kan het gerecht in hoger beroep geen veroordeling of verwijzing uitspreken dan met eenparige stemmen van zijn leden. Dezelfde eenstemmigheid is vereist voor het gerecht in hoger beroep om tegen de beklaagde uitgesproken straffen te kunnen verzwaren. 9. Deze bepaling vereist niet dat de appelrechter die de omschrijving van een strafbaar feit wijzigt door aanvulling met een verzwarende omstandigheid en de beklaagde aan het aldus heromschreven feit schuldig verklaart zonder de door de eerste rechter opgelegde straf te verhogen, dit met eenparige stemmen doet. Het middel dat uitgaat van een andere rechtsopvatting, faalt naar recht.

5 17 NOVEMBER 2015 P N/5 Derde middel 10. Het middel voert schending aan van de artikelen en , tweede lid, Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening: de appelrechters verklaren de herstelvordering ten onrechte niet onontvankelijk; het door de Hoge Raad voor het Herstelbeleid, thans de Hoge Raad voor het Handhavingsbeleid (HRHB) verstrekte advies werd verleend op 20 maart 2008, terwijl er slechts voor de strafrechter werd gedagvaard op 9 september 2010, dit is buiten de door artikel 148/2 Stedenbouwdecreet 1999, thans artikel Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bedoelde termijn van twee jaar; bepalend voor de waarde van het advies is niet de datum waarop het advies aan het parket werd overgemaakt, namelijk 21 augustus 2008, maar wel de datum waarop de herstelvordering bij de strafrechter wordt aanhangig gemaakt, namelijk 9 september Artikel 149, 2, Stedenbouwdecreet 1999, thans artikel , 4, Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bepaalt: De herstelvordering wordt bij het parket ingeleid bij gewone brief, in naam van het Vlaamse Gewest of van het college van burgemeester en schepenen, door de gewestelijk stedenbouwkundig inspecteurs en de aangestelden van het college van burgemeester en schepenen. Artikel 148/2 Stedenbouwdecreet 1999, zoals gewijzigd door artikel 52 Aanpassingsdecreet 2009, thans artikel Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, bepaalt: De stedenbouwkundige inspecteur en het college van burgemeester en schepenen kunnen slechts overgaan tot het inleiden van een herstelvordering voor de rechter of tot het ambtshalve uitvoeren van een herstelmaatregel, wanneer de Hoge Raad daartoe voorafgaandelijk een positief advies heeft verleend. Artikel 149, 4, Stedenbouwdecreet 1999, zoals gewijzigd door artikel 53 Aanpassingsdecreet 2009, thans artikel , 6, eerste lid, Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, bepaalt: Op straffe van onontvankelijkheid voegt het bestuur het positief advies, vermeld in artikel 6.1.7, aan de herstelvordering toe, onverminderd artikel , tweede lid. Artikel 148/6 Stedenbouwdecreet 1999, zoals gewijzigd door artikel 52 Aanpassingsdecreet 2009, thans artikel , tweede lid, Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bepaalt: Een positief advies geldt voor een periode van twee jaar, te rekenen vanaf de datum waarop over het advies wordt beslist.

6 17 NOVEMBER 2015 P N/6 12. Uit de doelstelling van de vereiste van het positief advies van de HRHB, namelijk het bereiken van een grotere coherentie in de beleidsbeslissingen van het bestuur om herstel te vorderen, alsmede de samenhang tussen de voormelde bepalingen volgt dat de herstelvordering slechts op ontvankelijke wijze bij het parket kan worden ingeleid indien op de datum van de brief waarmee de vordering bij het parket wordt ingeleid het positief advies van de HRHB niet ouder is dan twee jaar. Uit die bepalingen volgt niet dat de herstelvordering slechts bij de strafrechter op ontvankelijke wijze samen met de strafvordering kan aanhangig worden gemaakt indien op de datum van de aanhangigmaking het positief advies van de HRHB minder dan twee jaar oud is. Het middel dat uitgaat van een andere rechtsopvatting, faalt naar recht. Vierde middel 13. Het middel voert schending aan van artikel 159 Grondwet, artikel 1 Eerste Aanvullend Protocol EVRM en artikel , 1, Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, alsmede miskenning van het evenredigheids- en proportionaliteitsbeginsel: het arrest neemt bij de beoordeling van de herstelvordering ten onrechte het volgend motief in aanmerking, namelijk dat de wederrechtelijke bouwsels afbreuk doen aan de landschappelijke waarde van de omgeving, gezien de overtreding zich voorgedaan heeft in het achterliggende agrarisch open ruimtegebied en dat deze aangebouwde delen nog niet afgewerkt zijn en zich slechts in ruwbouw bevinden ( ) (waardoor) deze situatie geenszins een ruimtelijk aantrekkelijk zicht (biedt) ; op het ogenblik van het arrest was die motivering niet meer relevant omdat de eiser zich dermate in regel had gesteld dat enkel een betonnen plaat overbleef die zich op een halve meter onder de grond bevindt; wat niet waarneembaar is, kan nooit een impact hebben op de goede ruimtelijke ordening; het arrest oordeelt dan ook evenzeer ten onrechte dat de bodemplaat werd gegoten om de wederrechtelijke aanleg van de siervijver mogelijk te maken en dus ook zichtbaar te maken: het betreft een constructie die voor het geheel essentieel is en onlosmakelijk ermee verbonden is, zodat enkel de verwijdering van het visueel zichtbaar gedeelte niet tot het herstel van de plaats in de vorige toestand

7 17 NOVEMBER 2015 P N/7 leidt ; aldus verduidelijkt het arrest niet waarom de ondergrondse vloerplaat de goede ruimtelijke ordening ter plaatse in concreto in het gedrang brengt en dat de wegname ervan de enige mogelijke maatregel is om de goede ruimtelijke ordening te herstellen; door een herstelmaatregel op te leggen die niet meer evenredig is aan de in concreto nog bestaande aantasting van de goede ruimtelijke ordening ingevolge het gepleegde misdrijf miskent het arrest het begrip kennelijke onredelijkheid. 14. De maatregel van het herstel van de plaats in de oorspronkelijke toestand strekt ertoe de gevolgen van een met de wet strijdige en voor het openbaar belang schadelijke toestand integraal te doen verdwijnen. Daaruit vloeit voort dat de illegale constructies integraal moeten worden verwijderd met inbegrip van het verwijderen van de afbraakmaterialen van het terrein en het opvullen van eventuele bouwputten of het herstellen van het maaiveld. 15. Bij de beoordeling van een aangevoerde kennelijke onredelijkheid van de gevorderde maatregel van het herstel van de plaats in de oorspronkelijke toestand dient de rechter onder meer na te gaan of het gevorderde herstel evenredig is met de in concreto vastgestelde aantasting van de ruimtelijke ordening. 16. De omstandigheid dat reeds gedeeltelijk vrijwillig uitvoering werd gegeven aan het gevorderde herstel van de plaats in zijn oorspronkelijke toestand, belet niet dat de rechter bij de beoordeling van de aangevoerde onredelijkheid van de herstelvordering, welke strekt tot integraal herstel van alle illegale constructies, de impact van die gehele illegale constructie in aanmerking neemt. 17. Met de in het middel vermelde redenen verantwoordt het arrest naar recht de beslissing dat de herstelmaatregel niet kennelijk onevenredig is. In zoverre kan het middel niet worden aangenomen. Ambtshalve onderzoek van de beslissing op de strafvordering 18. De substantiële of op straffe van nietigheid voorgeschreven rechtsvormen zijn in acht genomen en de beslissing is overeenkomstig de wet gewezen.

8 17 NOVEMBER 2015 P N/8 Dictum Het Hof, Verwerpt het cassatieberoep. Veroordeelt de eiser tot de kosten. Bepaalt de kosten op 113,91 euro. Dit arrest is gewezen te Brussel door het Hof van Cassatie, tweede kamer, samengesteld uit voorzitter Paul Maffei, als voorzitter, de raadsheren Filip Van Volsem, Alain Bloch, Antoine Lievens en Sidney Berneman, en op de openbare rechtszitting van 17 november 2015 uitgesproken door voorzitter Paul Maffei, in aanwezigheid van advocaat-generaal met opdracht Alain Winants, met bijstand van afgevaardigd griffier Véronique Kosynsky. V. Kosynsky S. Berneman A. Lievens A. Bloch F. Van Volsem P. Maffei

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 NOVEMBER 2013 P.12.1784.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1784.N R A C, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Henry Van Burm, advocaat bij de balie te Gent. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 SEPTEMBER 2015 P.15.0397.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0397.N 1. L F E V P, beklaagde, 2. G E V P, beklaagde, eisers, met als raadslieden mr. Wim De Cuyper en mr. Koenraad Van De Sijpe,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 DECEMBER 2016 P.16.1066.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.16.1066.N I A A, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Louis De Groote, advocaat bij de balie te Gent. II J-C P D, beklaagde, eiser,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 6 OKTOBER 2015 P.15.0558.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0558.N J J R D, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Eline Tritsmans, advocaat bij de balie te Gent. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 SEPTEMBER 2014 P.13.1000.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1000.N D R C V, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Anne De Clerck, advocaat bij de balie te Gent. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 31 MAART 2015 P.14.0392.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0392.N 1. M L E V U, beklaagde, 2. H R G V B, beklaagde, eisers, met als raadsman mr. Jaak Haentjens, advocaat bij de balie te Dendermonde.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 MEI 2012 P.11.1808.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.11.1808.N I 1. F P M E P, beklaagde, 2. B L J M F, beklaagde, eisers, vertegenwoordigd door mr. Caroline De Baets, advocaat bij het Hof

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 30 JUNI 2015 P.15.0321.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0321.N F. S., beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Michael Boonen, advocaat bij de balie te Antwerpen. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 FEBRUARI 2019 P.18.0793.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.18.0793.N B A, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Sven De Baere, advocaat bij de balie Brussel. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 APRIL 2019 P.18.1208.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.18.1208.N W A V, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Tom De Clercq, advocaat bij de balie Gent. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 NOVEMBER 2015 P.14.1192.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.1192.N H E H, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Katrien Van Den Steene, advocaat bij de balie te Dendermonde, tegen K S,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 JUNI 2015 P.14.1532.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.1532.N 1. P A J D, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Bruno Van Cauwenbergh, advocaat bij de balie te Dendermonde, 2. ARANTIS bvba,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 JUNI 2015 P.13.1452.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1452.N M N M, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Jozef Robbroeckx, advocaat bij de balie te Antwerpen. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 17 NOVEMBER 2015 P.15.0880.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0880.N H J, inverdenkinggestelde, eiser, met als raadsman mr. Herman Baron, advocaat bij de balie te Ieper, tegen H W, burgerlijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 JUNI 2015 P.15.0224.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0224.N L S P V H, inverdenkinggestelde, eiser, met als raadsman mr. Hans Rieder, advocaat bij de balie te Gent, tegen 1. L F, burgerlijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 MEI 2012 P.12.0087.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.0087.N D. P., beklaagde, gedetineerd, eiser, tegen 1. T. C., 2. J. S., 3. A. B., 4. P. D. C., 5. G. B., 15 MEI 2012 P.12.0087.N/2 6.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 APRIL 2015 P.14.1146.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.1146.N T K H, inverdenkinggestelde, eiser, met als raadsman mr. Luc Arnou, advocaat bij de balie te Brugge, tegen 1. E V D C, 2.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 MAART 2016 P.15.0703.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0703.N T Y M C S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Joachim Meese, advocaat bij de balie te Gent. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 11 JUNI 2013 P.12.1402.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1402.N P J L G, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Willy Moors, advocaat bij de balie te Mechelen. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 MEI 2017 P.17.0186.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.17.0186.N E G, alias D Z, alias J G, alias M H, alias E B, alias E B, alias D B, zonder gekende woon- of verblijfplaats, beklaagde, eiser,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 JUNI 2015 P.13.1661.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr.P.13.1661.N A B, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Joris De Wortelaer, advocaat bij de balie te Leuven, tegen ALLIANZ BELGIUM nv, met

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 APRIL 2016 P.16.0207.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.16.0207.N PROCUREUR DES KONINGS bij de rechtbank van eerste aanleg West- Vlaanderen, afdeling Veurne, eiser, tegen J Y, beklaagde, verweerder.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 SEPTEMBER 2015 P.15.0512.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0512.N 1. M M J V, beklaagde, 2. IMMO LEDUC DE HAMONT nv, met zetel te 3724 Kortessem, Leopold III-straat 113, beklaagde, eisers,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 SEPTEMBER 2015 P.14.0900.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0900.N N S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Joost Peeters, advocaat bij de balie te Antwerpen. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 JANUARI 2019 P.18.0422.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr P.18.0422.N A M G M M, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Peter Verpoorten, advocaat bij de balie Antwerpen. I. RECHTSPLEGING VOOR

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 OKTOBER 2015 P.15.0726.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0726.N I C S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Frederika Van Swygenhoven, advocaat bij de balie te Hasselt, tegen 1. A D

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 11 JUNI 2013 P.13.0383.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.0383.N 1. D P, voormalige pleegouder, 2. M V, voormalige pleegouder, eisers, met als raadsman mr. Caroline Curtis, advocaat bij de

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 SEPTEMBER 2016 P.16.0556.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.16.0556.N P J G V, beklaagde, eiseres, met als raadsman mr. Laurens Van Puyenbroeck, advocaat bij de balie te Gent. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 MEI 2014 P.13.1776.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1776.N B M J P, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Chris Vandebroeck, advocaat bij de balie te Leuven. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 JUNI 2015 P.15.0788.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0788.N A V, terbeschikkinggestelde van de strafuitvoeringsrechtbank, gedetineerd, eiser, met als raadsman mr. Jürgen Millen, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 21 APRIL 2015 P.13.1258.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1258.N G M V, beklaagde, eiser, met als raadslieden mr. Steven Renette en mr. Bjorn Reynders, advocaten bij de balie te Hasselt.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 APRIL 2016 P.15.0005.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0005.N C G P P, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Koenraad Compernolle, advocaat bij de balie te Brugge, met kantoor te 8340

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 21 NOVEMBER 2017 P.17.0070.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.17.0070.N I S B bvba, beklaagde, eiseres, met als raadsman mr. Joris Van Cauter, advocaat bij de balie te Gent. II M A B, beklaagde,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 4 NOVEMBER 2014 P.13.0768.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.0768.N 1. GEWESTELIJK STEDENBOUWKUNDIG INSPECTEUR bevoegd voor het grondgebied van het Vlaamse Gewest, met kantoor te 1210 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 17 JANUARI 2017 P.16.0184.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.16.0184.N N. B. F. F., beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Jacques Vandeuren, advocaat bij de balie te Brussel. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 JUNI 2015 P.15.0599.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0599.N 1. M M P V D V, beklaagde, 2. D H N H, beklaagde, aangehouden om andere redenen, eisers, beiden met als raadsman mr. Thierry

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 17 FEBRUARI 2015 P.13.2027.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.2027.N N C Ö L, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Lut Wille, advocaat bij de balie te Brugge, met kantoor te 8000 Brugge,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 APRIL 2016 P.15.1639.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.1639.N I M B, beklaagde, eiser, met als raadslieden mr. Kris Luyckx en mr. Bart Verbelen, advocaten bij de balie te Antwerpen, II

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 SEPTEMBER 2014 P.13.1391.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1391.N 1. GEWESTELIJK STEDENBOUWKUNDIG INSPECTEUR bevoegd voor het grondgebied van het Vlaamse Gewest, met kantoor te 1120 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 OKTOBER 2015 P.14.0355.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0355.N I H nv, vertegenwoordigd door de lasthebber ad hoc Filip Mertens, met kantoor te 9000 Gent, Coupure 373, eiseres, met als

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 JUNI 2014 P.13.0127.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.0127.N W H M K, beklaagde, eiseres, met als raadsman mr. Lut Wille, advocaat bij de balie te Brugge. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 NOVEMBER 2015 P.15.0890.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0890.N I W J J H, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Michael Verstraeten, advocaat bij de balie te Gent, tegen Michiel VERRAES,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 JANUARI 2014 P.13.1332.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1332.N J E C, beklaagde, aangehouden, eiser, met als raadsman mr. Gert Warson, advocaat bij de balie te Brussel. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 SEPTEMBER 2014 P.14.0124.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0124.N B S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Tom De Meester, advocaat bij de balie te Antwerpen, tegen 1. SOGETI BELGIUM

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 FEBRUARI 2015 P.13.0951.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.0951.N T R S C D C, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Frederik Vanden Bogaerde, advocaat bij de balie te Kortrijk. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 30 MEI 2017 P.17.0123.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest 191/05.02 hoger beroep principaal beroep strafzaken grievenformulier Nr. P.17.0123.N S D S, beklaagde, eiseres, met als raadsman mr. Vincent

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 11 JUNI 2013 P.12.1362.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1362.N 1. W F V, beklaagde, 2. HORECA TECHNOLOGIES SOLUTIONS bvba, met zetel te 2900 Schoten, Gazellendreef 22, beklaagde en burgerrechtelijk

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 SEPTEMBER 2013 P.12.1645.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1645.N I A D, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Jan Bergé, advocaat bij de balie te Leuven, met kantoor te 3000 Leuven, Naamsestraat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 6 DECEMBER 2011 P.11.0599.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.11.0599.N R. H. E. G., beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Cies Gysen, advocaat bij de balie te Mechelen. I. RECHTSPLEGING VOOR

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 JUNI 2015 P.14.0406.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0406.N I R D F, beklaagde, eiser, vertegenwoordigd door mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen K D K, burgerlijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 JANUARI 2015 P.14.1293.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.1293.N G F, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Andy Boermans, advocaat bij de balie te Turnhout, I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 OKTOBER 2012 P.12.0487.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.0487.N I ARGENTA ASSURANTIES nv, met zetel te 2018 Antwerpen, Belgiëlei 49-53, vrijwillig tussenkomende partij, eiseres, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 APRIL 2012 P.11.1061.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.11.1061.N I D. J. V., beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Katia Bouve, advocaat bij de balie te Brugge. II AUTOBEDRIJF VIAENE nv,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 OKTOBER 2015 P.15.0305.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0305.N 1. SCHIETTECATTE nv, met zetel te 9700 Oudenaarde, Wijnendaele 89, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Wim De Cuyper,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 MEI 2014 P.14.0841.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0841.N P T, inverdenkinggestelde, aangehouden, eiser, met als raadsman mr. Gert Warson, advocaat bij de balie te Brussel. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 6 MEI 2014 P.12.0355.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.0355.N WOONINSPECTEUR VAN HET VLAAMS GEWEST, met kantoor te 9000 Gent, Gebroeders Van Eyckstraat 4-6, eiser tot herstel, eiser, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 30 JUNI 2015 P.15.0641.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0641.N S. B., beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Fouad Marchouh, advocaat bij de balie te Tongeren. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 4 OKTOBER 2011 P.11.0312.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.11.0312.N WOONINSPECTEUR, bevoegd voor het grondgebied van het Vlaamse Gewest, met kantoor te 3000 Leuven, Blijde Inkomststraat 105,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 MAART 2014 P.14.0184.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0184.N N L A S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Pascal Vanderosieren, advocaat bij de balie te Brussel, met kantoor te 3090

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 JUNI 2014 P.14.0280.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0280.N 1. P J P D L, beklaagde, 2. S I D L, beklaagde, eisers, beiden met als raadsman mr. Tom Decaigny, advocaat bij de balie te

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 OKTOBER 2015 P.15.1346.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.1346.N S S, inverdenkinggestelde, aangehouden, eiser, met als raadsman mr. Jean Marie De Meester, advocaat bij de balie te Brugge.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 APRIL 2015 P.15.0002.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0002.F 1. J.-J. P., 2. N. P., Mrs. Emmanuel Carlier, advocaat bij de balie te Waals-Brabant, Pauline Knaepen en Pierre Joassart,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 APRIL 2016 P.16.0001.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest P.16.0001.N WOONINSPECTEUR van het Vlaams Gewest, met kantoor te 1210 Brussel, Koning Albert II-laan 19 bus 22, eiser tot herstel, eiser, met

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 30 MEI 2017 P.14.0605.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0605.N Y F M M D, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Luc Boxstaele, advocaat bij de balie te Gent, tegen CRELAN nv, met zetel te

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 OKTOBER 2014 P.12.1198.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1198.N C A R, beklaagde, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 2000

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 APRIL 2016 P.16.0132.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.16.0132.N C B, beklaagde, geïnterneerd, eiser, met als raadsman mr. Peter Verpoorten, advocaat bij de balie te Turnhout. tegen 1. INTERGEM

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 1 DECEMBER 2015 P.15.0399.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest P.15.0399.N K A V, beklaagde, eiser, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 2000 Antwerpen,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 AUGUSTUS 2015 P.15.1158.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.1158.N Y M, verzoekster tot voorlopige invrijheidstelling, gedetineerd, eiseres, met als raadsman mr. Joris Van Cauter, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2016 P.15.1103.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.1103.N P J A V D B, beklaagde, aangehouden, eiser, met als raadsman mr. Joris Van Cauter, advocaat bij de balie te Gent, tegen 1.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 JUNI 2015 P.15.0622.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0622.N M A H, inverdenkinggestelde, aangehouden, eiser, met als raadsman mr. Hans Rieder, advocaat bij de balie te Gent. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 APRIL 2012 P.10.2021.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.10.2021.N I 1. J S, beklaagde, 2. K S, beklaagde, eisers, met als raadsman mr. Raf Verstraeten, advocaat bij de balie te Brussel, tegen

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 21 APRIL 2015 P.13.0954.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.0954.N A J M D, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Jan Van Leuven, advocaat bij de balie te Antwerpen, tegen Y TANG, burgerlijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 4 NOVEMBER 2014 P.13.1894.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1894.N J E P V P, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Sigfried Sergeant, advocaat bij de balie te Brugge, tegen 1. C P, 2. P

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JUNI 2012 P.12.0107.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.0107.N I 1. K. O. D. O., beklaagde, 2. R. S., beklaagde, eisers, met als raadsman mr. Tanja Van den Bossche, advocaat bij de balie

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 SEPTEMBER 2014 P.13.1847.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1847.N C L F S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Raf Jespers, advocaat bij de balie te Antwerpen, met kantoor te 2018 Antwerpen,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 6 SEPTEMBER 2016 P.16.0052.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.16.0052.N 1. RTS bvba, met zetel te 8210 Zedelgem, Remi Claeysstraat 23, beklaagde, 2. S F W R, beklaagde, eisers, beiden met als

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 MAART 2015 P.13.1066.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1066.N R D, burgerlijke partij, eiser, vertegenwoordigd door mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. N D, beklaagde,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 FEBRUARI 2013 P.12.1188.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1188.N T W K D C, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Jean-Baptiste Petitat, advocaat bij de balie te Brugge, met kantoor 8310

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 MEI 2012 P.12.0878.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.0878.N M G M, inverdenkinggestelde, aangehouden, eiser, met als raadsman mr. Leslie Roelants, advocaat bij de balie te Antwerpen. I.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 18 APRIL 2017 P.17.0031.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.17.0031.N J E E H, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Jo Muylle, advocaat bij de balie te Dendermonde, met kantoor te 9340 Lede,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 21 OKTOBER 2014 P.14.1512.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.1512.N I-II W R M T G, inverdenkinggestelde, aangehouden, eiser, met als raadslieden mr. Nina Van Eeckhaut en mr. Raan Colman,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Veroordeling tot betaling van een uitkering tot onderhoud. Voorwaarde. Voorafgaande ingebrekestelling van de schuldenaar Datum 3 november 2009 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 NOVEMBER 2015 P.15.0714.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0714.N 1. J B, beklaagde, 2. TDG MOND nv, thans NORBERT DENTRESSANGLE LOGISTICS WELKENRAEDT nv, met zetel te 4840 Welkenraedt,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 6 MEI 2014 P.13.1660.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1660.N I E N, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Raf Verstraeten, advocaat bij de balie te Brussel, II A C S, beklaagde, eiseres,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 SEPTEMBER 2014 P.13.0485.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.0485.N L J C V, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Katia Bouve, advocaat bij de balie te Brugge, tegen STEDENBOUWKUNDIG INSPECTEUR

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 FEBRUARI 2015 P.13.0908.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.0908.N J W S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Kurt Mollekens, advocaat bij de balie te Mechelen, tegen I M (roepnaam D),

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 FEBRUARI 2015 P.13.0845.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.0845.N 1 K R E S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Johan Durnez, advocaat bij de balie te Leuven, tegen 1. C G, 2. ETHIAS

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 APRIL 2013 P.12.2018.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.2018.N M F D, beklaagde, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 DECEMBER 2015 P.15.0085.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0085.N M J C, beklaagde, eiser, vertegenwoordigd door mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie. I. RECHTSPLEGING VOOR

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 DECEMBER 2014 P.12.1818.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1818.N J R B V D V, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Isabelle De Clercq, advocaat bij de balie te Gent, tegen L V, burgerlijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 31 JANUARI 2012 P.11.0732.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.11.0732.N D. T. M. K., beklaagde, eiseres, met als raadslieden mr. Freddy Mols en mr. Jan Roodhooft, advocaten bij de balie te Turnhout,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 MAART 2015 P.13.1040.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1040.N UCB nv, met zetel te 1070 Brussel (Anderlecht), Researchlaan 60, beklaagde, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 FEBRUARI 2019 P.18.1028.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.18.1028.N J J M S, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Jorgen Van Laer, advocaat bij de balie Antwerpen, tegen 1. D W, burgerlijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 NOVEMBER 2013 P.12.1683.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1683.N 1. L C J D R, beklaagde, eiser, 2. VAN GANSEWINKEL nv, met zetel te 2400 Mol, Berkebossenlaan 7, beklaagde, burgerrechtelijk

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 NOVEMBER 2015 P.14.0722.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.0722.N B V, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Raf Verstraeten, advocaat bij de balie te Leuven. I. RECHTSPLEGING VOOR HET

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 APRIL 2015 P.15.0073.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0073.F 1. P. D., 2. L. D., Mrs. Jean-Pierre Dardenne, advocaat bij de balie te Charleroi, en Régine Ceulemans, advocaat bij de balie

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 NOVEMBER 2013 P.13.1234.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1234.N I-II T M T, beschuldigde, gedetineerd, eiser, met als raadsman mr. Frédéric Thibaut, advocaat bij de balie te Mechelen,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 OKTOBER 2010 P.09.1627.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.09.1627.N W. L. F. C., beklaagde, eiser, met als raadslieden mr. Frank Verbruggen en mr. Dirk De Maeseneer, advocaten bij de balie

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 APRIL 2016 P.16.0411.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.16.0411.N A A-N, geboren te Kokofu (Ghana) op 1 januari 1957, verblijvende in de gevangenis te Hasselt, ter beschikking gestelde veroordeelde,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 11 JANUARI 2011 P.10.0814.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.10.0814.N GEWESTELIJK STEDENBOUWKUNDIG INSPECTEUR, bevoegd voor het grondgebied van het Vlaamse Gewest, met kantoor te 1210 Brussel,

Nadere informatie