Verslag 25 November 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag 25 November 2014"

Transcriptie

1 OC Heilig Graf niet altijd zichtbaar, maar steeds aanwezig Verslag 25 November 2014 Aanwezig: Appels Linda,, Buysse Patrick, Cornelissen Stef, Dierckx Ludo, Doms Bert, Gruijthuijsen Johan, Lannoo Luc, Van Dijck Els, Van Eck Erwin, Vanhulsel Natascha, Verstraelen Hilde, Verstraelen Marleen, Wouters Peter Verontschuldigd: Biermans Jef, Broeckx Inneke, Martaux Ann, Moeskops Peter, Proost Katty, Sterkens Leen, Van der Heyden Ingrid, Vervoort Miranda, Agenda 1. Verwelkoming 2. info werkgroepenm pralineverkoop 3. info schoolraad 4. rekrutering 5. Label oudervriendelijke school 6. Binnen zonder bellen 7. mededelingen door de directie 8. feestvergadering 9. varia Verloop. 1. Verwelkoming 2. Info werkgroepen Pralineverkoop: er werden in totaal 1113 kleine doosjes verkocht, en 924 grote. Dit is een kleine stijging t.o.v. vorig schooljaar: onze winst zal dan ook iets hoger liggen. In de Paterstraat is de verwerking van de binnengekomen klaslijsten door de lln. gebeurd: dit is niet helemaal efficiënt verlopen. Enkel de ontvangen bedragen werden aan Marleen doorgegeven waardoor niet duidelijk was hoeveel kleine en hoeveel grote doosjes er besteld werden. Slechts van enkel lkr. van de Klinkstraat werd ook een bestelling ontvangen! Dit jaar kregen we ook de vraag van Leonidas om pralines te leveren. Deze vraag heeft ons dit jaar te laat bereikt waardoor dat onmogelijk was. We zullen op het einde van

2 dit jaar offerte vragen bij Leonidas. Marleen heeft ondertussen ook een draaiboek gemaakt voor de pralineverkoop; zij zal dit doorsturen naar Els. 3. Info schoolraad: volgende agendapunten werden besproken: Introductie bij het nieuwe schooljaar Vordering van de werkzaamheden internaat Vraag naar sponsoring musical Bert vult dit verder aan : De lln. van podiumkunsten (muziek woordkunst en drama) zijn niet de enige die hun talenten zullen laten zien. Ook achter de schermen wordt (bijna) alles door lln. verwezenlijkt: de lln. mode zorgen voor de kostuums, lln. haartooi voor de kapsel, lln. schoonheidsverzorging voor make-up en maskers, de lln. van publiciteit nemen de publiciteit, affiches voor hun rekening en ook de lln. van organisatie hulp en assistentie zullen tijdens de oefenweek voor de catering zorgen. Op woensdag 25/2/15 is er in de namiddag een schoolvoorstelling voor de lln. Op 26 en27/2 is er een namiddag en avondvoorstelling. De inkomprijzen zijn (voorlopig) vastgelegd op 5,- voor de schoolvoorstelling, 25,- voor de avondvoorstellingen en 15,- voor lln. Een budget is voor deze musical vooropgesteld, natuurlijk wordt ook nog gezocht naar sponsor: hoe meer sponsors hoe lager de inkomkaarten kunnen geprijsd worden. Het sponsor dossier wordt doorgestuurd naar Linda, zij zal dit, geheel vrijblijvend, doorsturen naar alle leden. OC-leden kunnen binnen eigen kring dit dossier eventueel ook nog doorsturen. Ook het OC zal zijn steentje bijdragen: er wordt besloten een bedrag van 2500,- te sponsoren. 4. Rekrutering: Linda geeft kort een toelichting Het succes van een reclamecampagne zit voor een deel in de herkenbaarheid en in de herhaling; en dat willen wij dus ook gaan proberen We hebben een flyer opgemaakt die we op verschillende tijdstippen en via verschillende kanalen willen gebruiken. Een " papieren" versie wordt gebruikt voor de nieuwe folder, als flyer die bij oudercontacten kan gebruikt worden en als brief die we met het kerstrapport willen meegeven Een "digitale" versie willen we gebruiken voor facebook, smartschool en de website. De kanalen die we dus willen gebruiken om het OC mee in de kijker te zetten? Smartschool Website Facebook openb@@rt De uitnodiging voor volgende vergaderingen willen we ook niet enkel via onze website verspreiden, maar ook via facebook en smartschool.

3 De flyer die wordt uitgewerkt moet dus de basis zijn voor alle onze campagnes Op facebook willen we hierbij werken met een link maken zodat ouders gemakkelijk kunnen reageren Ook op smartschool kan misschien met een link gewerkt worden zodat ouders zich gemakkelijk kandidaat kunnen stellen. We hebben ook het idee geopperd om mogelijk op de website van de school met een pop-up te werken, daarachter moet dan ook weer de flyer komen met een snelle en gemakkelijke mogelijkheid voor ouders om zich kandidaat te stellen. Natuurlijk zal de flyer ook op "onze afdeling" van de website komen, we vrezen alleen dat we daar te weinig bezoekers krijgen. En dan als laatste: een artikel in de Dit alles willen we voor elkaar krijgen nog in 2014, afhankelijk van de reactie moeten we dan volgend jaar weer verder actie ondernemen Voor 2015 hebben we in ieder geval al voorzien dat ook onze banner een conforme look zal krijgen. T-shirts ook aan een restyling toe? Hiervoor kan een nieuw voorstel uitgewerkt worden; haalbaar tegen de opendeur? Opmerkingen bij de eerste versie van de flyer: veel tekst, erg druk; misschien ook door het grote aantal verschillende lettertypes, tekst verminderen meer uitleg over OC, 5 vergaderingen vermelden ouders kunnen ook gewoon helpende hand zijn foto van oudervriendelijk label gebruiken meer foto s: activiteiten, opendeur, vergaderingen, flyer als kerstkaart opvatten, zeker nu deze meegegeven wordt met het kerstrapport geplooide kaart maken: kant 1: logo en slogan, misschien ook hier kerstwens formuleren kant 2: als je het belangrijk vindt dat kant 3: dan ben jij. Uitnodiging om lid te worden kant 4: foto s, eventueel nog wat extra uitleg, Er wordt afgesproken dat we vanaf nu van al onze activiteiten foto s zullen maken om te gebruiken voor de flyer, misschien ook voor een nieuwe PP-presentatie. Tijdens de vergadering werden de eerste nieuwe foto s gemaakt, wie zorgt voor foto s bij de controle van de praline verkoop? Linda meldt nog dat op 19/3/15 de geplande ouderbox zal gaan over het gebruik van social media om ouders te bereiken. Facebook is een belangrijk middel hierbij. Wij kunnen natuurlijk goed gebruik maken van de facebook-pagina van de school: met meer dan 3000 likes zeker de moeite. 5. Label oudervriendelijke school: van het VCOV ontvingen we een met betrekking tot het verlengen van het behaalde label Voor de opvolging van het label is het zo dat we verwijzen naar de werkpunten uit het verslag. Ik stuur dit in bijlage mee mochten jullie geen nota s meer terugvindendaarrond. Als jullie oordelen dat er voldoende werk werd gemaakt van deze werkpunten, verwachten we een uitnodiging voor een tweede bezoek.

4 Een laatste bedenking: de werkpunten moeten een haalbare kaart zijn. Als een infrastructuur hopeloos verouderd is en daardoor niet meer echt onthaalvriendelijk, kunnen we van de ouderraad uiteraard niet verwachten dat hier verandering in werd gebracht. Linda vraagt de directie een oplijsting te maken van acties die ondernomen zijn na het eerste bezoek van het VCOV; we denken o.a. bewegwijzeringen binnen de school, verlichting Apostoliekenstraat, inzetten van lln. bij oudercontact-avonden, 6. binnen zonder bellen: Linda geeft stand van zaken, overzicht van eerder gemaakte afspraken Vooraf zorgen voor een taakverdeling; ouders worden op basis van inschrijving in groepjes ingedeeld In een algemeen onthaal wordt kort een toelichting gegeven bij de bedoeling van de avond: algemene info + werkwijze Korte kennismaking in kleine groepjes Bij een beperkte inschrijving werkt elke groep rond dezelfde casus, anders kunnen we 2 verschillende casussen bespreken. Een eerste casus draait rond het oudercontact en een tweede ronde onvoorziene contacten. Bij veel inschrijvingen wordt casus 1 opgesplitst in twee delen: de communicatie omtrent het oudercontact vooraf en als tweede het verloop van de avond zelf De moderator formuleert telkens de conclusie van de groep aan de hand van de in het raster genoteerde opmerkingen Terugkoppeling naar de grote groep: de verschillende conclusies worden door de moderatoren toegelicht (het raster wordt hier niet gebruikt) Het eindproduct is een advise/ toelichting naar de directie. Ook zullen enkele lkr van de verschillende vestiging worden uitgenodigd om deel te nemen. Deze avond gaat door op 27/1/15, uur in de cafeteria van de sporthal. Moderatoren zijn: Erwin, Stef, Els, Linda en indien nodig ook Peter W. 7. Mededelingen door de directie: Sponsoring musical : zie punt 3 CLIL: content, language, integrated learning: dit project loopt reeds in 25 scholen in Vlaanderen. Vanaf volgend schooljaar zullen de lln. de keuze krijgen om een niettaalvak in een vreemde taal te volgen. De lln. van het 1 ste en 2 de jaar Latijn en STEM kunnen er dan voor kiezen om geschiedenis / aardrijkskunde in het Engels te volgen. In het 5 de jaar zal esthetica in het Duits gevolgd kunnen worden. Voor TSO en KSO wordt nog bekeken of praktijkvakken mogelijk in een vreemde taal kunnen gegeven worden, en ook voor de 3 de graad ASO wordt dit nog verder uitgewerkt. Het taalniveau van de betreffende lkr. moet vanzelfsprekend erg hoog liggen.

5 20 % van de niet-taalvakken mag in een vreemde taal gegeven worden en uit diverse onderzoeken is gebleken dat lln. die in een andere taal les krijgen cognitief sterker worden. De taalvaardigheid wordt zodanig gestimuleerd dat lln. mogelijk ook in het buitenland / in een andere taal kunnen verder studeren. Dit geldt ook voor BSO en TSO-lln. De lln. Latijn en STEM zullen daarom eveneens de mogelijkheid krijgen om initiatie in het Engels als keuzevak te volgen. Nu wordt enkel in de moderne 1u Engels standaard gegeven. Miranda laat opmerken dat bij de internationale rampenoefening de lln. van veiligheid hieraan hebben deelgenomen. Zij waren de slachtoffers. Bert vermeldt het overlijden van collega Inge Mertens: deze lkr heeft zeker, met haar aandacht voor o.a. koorzang en de theorievakken haar stempel gedrukt op de muziekrichting. Het OC wenst familie, vrienden en collega s veel sterkte bij dit verlies. 8. Datum feestvergadering: 11 juni, verder afspraken zullen nog gemaakt worden 9. Varia Johan merkt op dat bij de toelichting bij het rapport genoteerd staat dat er voor taalvakken geen examens worden gegeven; toch staan Engels en Frans op het examenrooster! Antwoord van Patrick: er wordt tijdens de examenperiode tijd uitgetrokken om slechts bepaalde aspecten van de taalvakken te testen. Alle oefeningen die gedurende het jaar worden gemaakt tellen voor evenveel mee, hetgeen tijdens de examen wordt getest telt even zwaar door in de puntentelling. De staking van 15 dec a.s. verzwaart de examenperiode: dit is enkel voor STEM het geval: het vak dat op 15/12 was geroosterd komt nu helaas als tweede vak op een andere dag te staan. Johan geeft aan dat de mail met punten niet altijd correct is. Natascha vraagt een concreet voorbeeld om dit verder uit te zoeken. Nog volgens Johan wordt de agenda van smartschool niet altijd even correct gebruikt. Wanneer taken enkele dagen na de les worden opgegeven is het voor de ll. niet evident om een goede planning te maken. De directie vraagt ouders meteen en concreet te reageren: wat is er wanneer misgelopen? In principe moet de taak in de les door de lkr. worden aangekondigd zodat lln. kunnen plannen en niet voor verassingen komen te staan. Erwin vraagt of er een helpdesk voor smartschool is binnen de school; problemen met de app. kunnen dan meteen opgelost worden. Patrick zal het probleem melden. Johan wenst de directie en lkr. nog te feliciteren met de organisatie van STEM! Marleen vraagt of en hoe lln binnen de school in contact komen met het Rode Kruis, en stelt eveneens de vraag om bij de lln. van de 3 de graad het initiatief om stamceldonor te worden, bekend te maken. Linda ( Miek): in de 1 ste graad worden heel wat schooluitstappen gepland, op zich is dat zeer positief, maar zou het niet mogelijk zijn om vooraf een overzicht te krijgen van alle uitstappen in een bepaalde periode en ook de kosten die daarmee

6 gepaard gaan. Voor sommige gezinnen is het moeilijk de facturen te betalen; wanneer zij vooraf op de hoogte zijn, kunnen zij hiermee rekening houden. Antwoord directie: een exacte prijs is vooraf moeilijk te bepalen, de prijs van inkom is vaak geweten maar niet de transportkosten. De brief die voorafgaand aan een uitstap wordt meegegeven is de aankondiging van o.a. de kosten, de factuur volgt pas later. Indien alle brieven altijd bij de ouders terecht komen, zou de factuur normaal gezien geen verrassing meer mogen zijn. De communicatie loopt misschien ook fout door de lln.bij inschrijving wordt aan ouders ook gemeld dat zij bij financiële problemen altijd contact kunnen opnemen met financieel directeur om een betalingsregeling uit te werken. De directie heeft zeker oor naar het probleem en wil trachten om per klas een overzicht te maken van de geplande activiteiten in een bepaalde periode en deze planning dan ook beschikbaar te maken voor de ouders. Luc merkt nog op dat zijn dochter de nieuwe agenda niet handig in gebruik vindt; hij zal de nadelen nog bevragen en deze dan rechtstreeks aan Natascha melden. Volgende vergadering: dinsdag 22 januari, Aan iedereen alvast hele prettige feestdagen!!

Verslag 22 januari 2015

Verslag 22 januari 2015 OC Heilig Graf niet altijd zichtbaar, maar steeds aanwezig Verslag 22 januari 2015 Aanwezig: Appels Linda,, Buysse Patrick, Cornelissen Stef, Dierckx Ludo, Lannoo Luc, Van Eck Erwin Verstraelen Hilde,

Nadere informatie

Verslag 28 Januari 2014

Verslag 28 Januari 2014 Heilig Graf Turnhout Secundair Onderwijs Verslag 28 Januari 2014 Aanwezig: Appels Linda,, Buysse Patrick, Cornelissen Stef, Dierckx Ludo, Doms Bert, Hendrickx Kristel, Lannoo Luc, Martaux Ann, Moeskops

Nadere informatie

ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN

ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN ASO 2DE GRAAD 24 Profiel Na de eerste graad maak je een duidelijke keuze. In het derde jaar kies je een studierichting en onderwijsvorm (ASO, TSO,

Nadere informatie

ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN

ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN ASO 2DE GRAAD 24 Profiel Na de eerste graad maak je een duidelijke keuze. In het derde jaar kies je een studierichting en onderwijsvorm (ASO, TSO,

Nadere informatie

Studieaanbod Schooljaar 2015-2016

Studieaanbod Schooljaar 2015-2016 Studieaanbod Schooljaar 2015-2016 SINT-LODEWIJKSCOLLEGE Beste leerling Met deze brochure in de hand kun je zien welke studierichtingen in het Sint- Lodewijkscollege aangeboden worden. Het is een waaier

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad Agenda 04.12.2017: Oudercontacten Kleuterschool 05.12.2017: Sint en Piet op bezoek. We kijken er al naar uit! 07.12.2017: Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad 12.12.2017: Ars Valendi voormiddag

Nadere informatie

Reynders Hilde Directeur X Kellen Dirk Adjunct - Directeur X Nivelle Greet Adjunct - Directeur x Geerts Dirk Leerkracht X. Verontschuldigd.

Reynders Hilde Directeur X Kellen Dirk Adjunct - Directeur X Nivelle Greet Adjunct - Directeur x Geerts Dirk Leerkracht X. Verontschuldigd. Aanwezig Verontsc huldigd Afwezig Aanwezig Verontsc huldigd Afwezig VERSLAG OUDERRAAD VAN 06-12-2016 PROVINCIALE KUNSTHUMANIORA HASSELT Directie en Technici Aanwezig Verontschuldigd Reynders Hilde Directeur

Nadere informatie

Verslag ouderraad 05 Nov 18

Verslag ouderraad 05 Nov 18 Verslag ouderraad 05 Nov 18 Aanwezig: Mevr Van Opstal, Mevr Simons, Peter, Luc, Inge, Carine, Kristel, Martine Verontschuldigd: Peggy, Gitte, Nadia 1. Goedkeuring verslag 10 Sep 18 Het verslag van 10 Sep

Nadere informatie

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 > NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 Leerlingen uit het secundair onderwijs mogen vertegenwoordigd zijn als partner op de schoolraad.

Nadere informatie

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR 2010-2011 OUDERCOMITÉ Met een voor uw kind 1. Aanwezigen Dominique RYNGAERT, Hilde BEERNAERT, Johan LOGGHE, Joris ROOSE, Daisy HUBRECHTS, Mieke DEROUS,

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP. Voetgangersexamen: VERKEER Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP Voetgangersexamen: Op donderdag 16 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen doen we

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 31 mei 2018 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Juf Lut Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen (voorzitter)

Nadere informatie

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014 Datum vergadering: 23 september 2014 Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen Ouderraad Volgende vergadering: 21 oktober 2014 Aanwezig Verontschuldigd Victor Dries,Yo Wouters,Marianne

Nadere informatie

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school!

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school! Beste ouder(s), De krokusvakantie staat voor de deur. En met de krokusvakantie komt ook de lente dichterbij. De winter met regen en kou maakt (hopelijk) binnenkort plaats voor zon en warmere temperaturen.

Nadere informatie

Verslag Participatiecommissie FBO - Aalst (BEST)

Verslag Participatiecommissie FBO - Aalst (BEST) Verslag Participatiecommissie FBO - Aalst (BEST) 2 December 2014 Opvolging vorige vergaderingen 1. Toegang campus Aalst Vorig jaar werd er melding gemaakt dat de achterliggende school vaak op de campus

Nadere informatie

Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek. De volgende punten zullen besproken worden:

Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek. De volgende punten zullen besproken worden: Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten zullen besproken worden: 1. Welkom en overlopen agenda Bruno is niet aanwezig o.w.v.

Nadere informatie

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging:

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging: VBS De Schatkist Westmeerbeek 23 mei 2013 Verslag ouderpanel Aanwezigen: Tine Spaepen, Bart Ceulemans, Joke Verduyckt, Sandy Serneels, Cindy De Veuster, Tina Van Cleynenbreugel, Nancy Clé, Daisy Vannuffelen

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 :

EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 : EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 : NEDERLANDSTALIGE ANTWOORDEN Uitnodiging en inschrijving Vele deelnemers werden persoonlijk uitgenodigd via e-mail, of ontvingen het bericht via hun gemeente. Vele

Nadere informatie

Oudercomité: Els Kriekemans, Mieke Sergier, Ilse Vermeirssen, Jenny Rutten, Carina Verveckken, Greet Weyers, Anja Beeckmans, Ronald Van der Velde

Oudercomité: Els Kriekemans, Mieke Sergier, Ilse Vermeirssen, Jenny Rutten, Carina Verveckken, Greet Weyers, Anja Beeckmans, Ronald Van der Velde VERSLAG VERGADERING Voorzitter: Ilse Vermeirssen Ondervoorzitter: Els Kriekemans Penningmeester: Mieke Sergier Datum: Maandag 12 november 2012 Secretaris: Ellen Ruythooren Aanwezige leden: Schoolafgevaardigden:

Nadere informatie

Verslag ouderraad Scheppers 22/09/2015

Verslag ouderraad Scheppers 22/09/2015 1 Verslag ouderraad Scheppers 22/09/2015 Aanwezig: Sabine Van Doorslaer, Frank Anthonissen, Jo Baeyens, Myriam Broeders, Veerle Lauwers, Danny Nauwelaerts, Saskia Westbrook, Véronique Claus, Wim Frateur,

Nadere informatie

De focusgroepen gaven ons in het verleden al een antwoord op volgende kernvragen:

De focusgroepen gaven ons in het verleden al een antwoord op volgende kernvragen: Focusgroepen basisonderwijs: Wat denken ouders uit verschillende doelgroepen over wat de school of het schoolteam kan doen om ouders meer te betrekken bij de school (geïnspireerd op de draaiboeken van

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

Ouderavond secundair onderwijs. 11 maart 2019

Ouderavond secundair onderwijs. 11 maart 2019 Ouderavond secundair onderwijs 11 maart 2019 Agenda Begeleiden van keuzeproces door CLB Structuur Secundair Onderwijs Studie- en schoolkeuze Waar vind ik informatie? 2 Begeleiden van het keuzeproces door

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

Welkom. Voorstelling. 2 e jaar Moderne wetenschappen 2 e jaar Latijn

Welkom. Voorstelling. 2 e jaar Moderne wetenschappen 2 e jaar Latijn Welkom Voorstelling 2 e jaar Moderne wetenschappen 2 e jaar Latijn Agenda Planningsagenda Digitale agenda: zie Smartschool Lessenrooster Rapport Latijnse HERFST KERST TRIM 1 TRIM 2 TRIM 3 TOTAAL rapport

Nadere informatie

Verslag 20 september 2018

Verslag 20 september 2018 Heilig Graf Turnhout Secundair Onderwijs Verslag 20 september 2018 Aanwezig: Buysse Patrick, Goris Patricia, Vervoort Miranda, Baelus Inge, Bastiaens Majko, Boven Marie, Cornelissen Stef, Hermans Filip,

Nadere informatie

Organiseer een feestdag!

Organiseer een feestdag! Er is altijd wel reden om een feestje te vieren. Ook op school. Maar hoe organiseer je een spetterend feest? Bijvoorbeeld een klassenavond of een speciale feestdag? Daarover gaat deze lesbrief. TIP! Nog

Nadere informatie

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad?

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Hallo! Welkom in onze school! Spannend hé, de zoektocht naar een nieuwe school. Wij vinden het alvast geweldig dat je in onze brochure neust. Je ontdekt hierin wat onze school allemaal voor jou in petto

Nadere informatie

Info over deze school

Info over deze school Info over deze school een school van don Bosco: opvoeden met don Bosco als GIDS en TOCHTGENOOT 1815-1888 een school van don Bosco: = school = thuis = speelplaats = parochie Don Bosco Zwijnaarde = school

Nadere informatie

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN

STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN SHD Onderwijsnet: OVSG; leerplannen KOV Type school: ASO school met TSO component vanaf de tweede graad; B-stroom Andere nuttige info: 1205 leerlingen; 10 klassen in 1A (7 moderne,

Nadere informatie

STUDIEAANBOD SINT-JOZEF HUMANIORA 2015-2016

STUDIEAANBOD SINT-JOZEF HUMANIORA 2015-2016 STUDIEAANBOD SINT-JOZEF HUMANIORA 2015-2016 EERSTE GRAAD Eerste leerjaar Algemene vorming (moderne) Klassieke studiën ( of CLIL-) Tweede leerjaar Grieks- Moderne wetenschappen (SEI of CLIL-SEI) ASO TWEEDE

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 18.01.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Gastspreker: (D) Directie - (L) Leerkracht Agenda: Agenda Onderwerpen

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring Stap 1 GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring 34 { INTERVIEW Waarom hebben jullie gekozen voor een social intranet? Ons oude intranet

Nadere informatie

OLFA EDEGEM. WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs

OLFA EDEGEM. WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs OLFA EDEGEM WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs Wat na het zesde leerjaar??? KIEZEN = PROCES gebeurt STAP VOOR STAP (boekje klas): ) ik denk na over kiezen ) ik leer mezelf

Nadere informatie

Communicatie met ouders. Digitaal communiceren als aanvulling? .1. Ouders. informeren?

Communicatie met ouders. Digitaal communiceren als aanvulling? .1. Ouders. informeren? Communicatie met ouders Digitaal communiceren als aanvulling?.1. Ouders informeren? Probleemstelling Scholen hebben veel informatie die de weg moet vinden naar ouders Ouders communiceren op verschillende

Nadere informatie

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Je behaalde het getuigschrift van het basisonderwijs. Je behaalde een attest van het basisonderwijs. 1A 1A verdieping 1B Je wil je vooral focussen op de basisleerstof.

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

Vergadering van het oudercomité op maandag 23 september 2013 om 20.00 uur.

Vergadering van het oudercomité op maandag 23 september 2013 om 20.00 uur. Vergadering van het oudercomité op maandag 23 september 2013 om 20.00 uur. Plaats: leraarskamer Vrije Handelsschool Aanwezig: Directie: Patrick Van Hiel (directeur 1 ste graad) Lode Corveleyn (directeur

Nadere informatie

Ouderavond secundair onderwijs. 27 februari 2019

Ouderavond secundair onderwijs. 27 februari 2019 Ouderavond secundair onderwijs 27 februari 2019 Agenda Begeleiden van keuzeproces door CLB Structuur Secundair Onderwijs Studie- en schoolkeuze Waar vind ik informatie? 2 Begeleiden van het keuzeproces

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Jenifer Aerts, Jessica Iyase,

Nadere informatie

F4F-schoolprogramma voor basisscholen

F4F-schoolprogramma voor basisscholen F4F-schoolprogramma voor basisscholen Christophe Delen VZW Faces for Faces info@faces4faces.be 0498/487088 Beste directie en leerkrachten, VZW Faces for Faces nodigt jullie basisschool uit om deel te nemen

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 07.05.2017: Eerste Communie in de kapel te Varenwinkel om 9 uur Iedereen van harte welkom! 08.05.2017: Project dode

Nadere informatie

OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 17-11-2015 Aanwezig : Daniëlle Vandewerken, Peter Spruyt, Marleen, Jean-François Distave, Lise De Leener, Charles Vandezande, Cornelia, Pascale Denruyter, Sabine,

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad VERSLAG Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november 2017 20:00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad 20.00 20.10 u : Verwelkoming. Aanwezigheden: 1A An Chrisall 1B Nathalie 2A, 6B

Nadere informatie

NIEUWE INVULLING IN DE EERSTE GRAAD www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2013

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2013 Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2013 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Maart 2014 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek 3

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

klaar voor morgen www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen we ons graag

Nadere informatie

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming CPV 2011-2012-005 Dit document kan je gebruiken als draaiboek om het ganse verloop van je permanente vorming op te volgen en in goede banen te

Nadere informatie

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan Verslag ouderraad Kleuterschool Sint Jansschool Leuven Aanwezig : Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan (als ik nog iemand niet vermeld heb

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media 2013-2014 Inhoud Inleiding...3 1. Logo en huisstijl...4 2. Folder...5 3. Poster zomerworkshop...6 4. Advertentie...7

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015

VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015 VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015 Datum: 3 mei 2015 Aanwezigen: Danny Van Buggenhout Anne Verlinden Marie-Renée Strijckmans Hans De Hertogh Lucille De Roy- Yvette Vereeken Sabin Van Roy Veerle Beeckman

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders

Tevredenheidsonderzoek ouders Tevredenheidsonderzoek ouders 2015-2016 basisschool Basisschool Herckerhof Dokter Vanweddingenlaan 10/1 3540 Herk-de-stad Tel.: 013 53 93 23 Directie: 0475 70 56 13 directie@basisschool-herckerhof.be Beste

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 25 februari 2016

Verslag vergadering OR 25 februari 2016 Aanwezig : Annelies K, Irmine V, Hanne DC, Nicky, Hannelore S, An P, Karen, Marjan, Tim G, Valerie, Leen DR,Toon, Kristoff, Carole, Tine B Leerkrachten : Kim DR Directie : Didier, Suzy Verontschuldigd:

Nadere informatie

Ouderblik De schoolwebsite : gewikt en gewogen

Ouderblik De schoolwebsite : gewikt en gewogen Ouderblik De schoolwebsite : gewikt en gewogen Inleiding Een schoolwebsite is een belangrijk communicatiekanaal van scholen. Het kan een mooi uithangbord van de school zijn. Toch blijkt er veel verschil

Nadere informatie

Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme

Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme Lesmateriaal Kindersekstoerisme Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme Opdracht voor 4 personen HBO ECPAT Nederland ECPAT wereldwijd actief ter bescherming van kinderen tegen seksuele

Nadere informatie

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG.

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. INFO BROCHURE graad JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. Ontdek en ontwikkel jouw talenten en interesses in onze brede eerste graad. nieuwenbosch.be NIEUWEN BOSCH HUMANIORA GENT In onze brede ste graad ontdekken

Nadere informatie

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Wie is Crescendo Sassenheim? Crescendo Sassenheim is een harmonieverenging van inmiddels

Nadere informatie

Verslag ouderraad KVRI 19/11/2019

Verslag ouderraad KVRI 19/11/2019 Verslag ouderraad KVRI 19/11/2019 1.Goedkeuring verslag van de vorige vergadering. Verslag goedgekeurd 2.Nieuws uit het KVRI * Momenteel vooral bezig met de onderwijshervorming in een veranderteam. Start

Nadere informatie

Studiebegeleiding Op studievlak kan je extra begeleiding krijgen door co-teachting, inhaallessen, avondstudie, sessies leren leren, faalangsttraining... Alleen in een veilige en geborgen omgeving is een

Nadere informatie

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 1) Aanwezigen Kathleen STORME, Joris ROOSE, Veronique VANDENEYNDE, Muriel DUMAREY, Mieke DEROUS, Johan LOGGHE (na vergadering schoolbestuur), Wim VYNCKE, Wim GYBELS,

Nadere informatie

Een open geest start hier GO! atheneum Tienen

Een open geest start hier GO! atheneum Tienen Een open geest start hier GO! atheneum Tienen Wat is STEM? STEM STEM staat voor Science Technology Engineering Mathematics. Wetenschap, techniek en wiskunde zijn binnen STEM geen aparte vakken maar onlosmakelijk

Nadere informatie

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO STRUCTUUR VAN HET SECUNDAIR ONDERWIJS +18 JAAR verder studeren werk 12-17 JAAR 2,5-11 JAAR SECUNDAIR ONDERWIJS

Nadere informatie

1. communicatie op de speelplaats; eerst: hoe vinden ouders hun weg in de school en bij wie kan je terecht, school is er mee bezig (niet behandeld)

1. communicatie op de speelplaats; eerst: hoe vinden ouders hun weg in de school en bij wie kan je terecht, school is er mee bezig (niet behandeld) Verslag Praatkring 4 donderdag 4 februari aanwezig: Annick, Chris, Pascale, Brecht, Nathalie, Kira, Grid, Livia, Sue, Thomas, Pieter-Jan, Elke, Leen, Elke, Sara en Mieke De werkgroep rond ecologie kreeg

Nadere informatie

Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015

Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015 Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015 Aanwezig: Marc Pauwels (voorzitter), Riet Coppens, Bart Dejaegere (directie), Ann Bracquez (leerkracht), Barbara De Mild 1. INFOAVOND OUDERS 1 E JAARS

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.02.2017: Bibbezoek 1 ste, 2 de en 3 de graad 06.02.2017: Informatievergadering Eerste Communie 2 de leerjaar 11.02.2017: EETDAG t.v.v. onze school!! U komt toch

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya

Aanwezigheidslijst: Agenda: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 23.05.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya Juf Eline (D) Directie

Nadere informatie

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Naam vakwerkgroep: leerlingenraad 3 de graad Datum: 21/11/2013 Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Verontschuldigd: 5OH (stage) Verslag opgemaakt door Mevr.Glorieux

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 24 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Nu zaterdag 19.00u viering in de kerk

Nadere informatie

Opmerkingen. engagement en budget. Opstellen agenda Gezamenlijk voor betere afstemming. doelgroep en format

Opmerkingen. engagement en budget. Opstellen agenda Gezamenlijk voor betere afstemming. doelgroep en format Opmerkingen Inbreng opleidingsthema's Akkoord van de directie engagement en budget Opstellen agenda Gezamenlijk voor betere afstemming Reservering locatie Samenstelling inhoud Begroten doelgroep en format

Nadere informatie

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar OUDERRAAD 29/08/2013 Voorzitter: Ann Verslaggever:Wim Aanwezig: Leerkracht: Guido en Leen Ann Van Trappen Wim Reynaert Veerle Vanden Eynde Hendrik Perreman Chris Dumont Sofie Titeca Start:20:00 Einde:21:30

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

: Schoolreis 1 ste kleuterklas : Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur

: Schoolreis 1 ste kleuterklas : Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur Agenda 01.06.2017: Schoolreis 1 ste kleuterklas 04.06.2017: Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur 05.06.2017: Pinkstermaandag = geen school! 07.06.2017: Minitennis in de Mixx (nm)

Nadere informatie

Verslag ouderraad HHH 23/09/2015

Verslag ouderraad HHH 23/09/2015 Verslag ouderraad HHH 23/09/2015 www.hhh.be (Onze school secundair/participatie/ouderraad) ouderraad@hhh.be Aanwezigen: Walter D'Hoore (algemeen directeur HHH), Bart Maddens (ondervoorzitter), Gunhild

Nadere informatie

Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging. Korte beschrijving van het voorbeeld

Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging. Korte beschrijving van het voorbeeld Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging Vrijetijdsbeurs (voor jongeren met een beperking) BuSO Sint-Elisabeth Wijchmaal (Peer) Korte beschrijving van het voorbeeld Voor ouders van jongeren met

Nadere informatie

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b.

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b. Klaverblad Juni VERKEER Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar Op donderdag 15 juni is het fietsexamen voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

Profiel van informatiezoekers

Profiel van informatiezoekers Profiel van informatiezoekers Kritisch denken Ik ben iemand die de dingen altijd in vraag stelt 20,91% 45,96% 26,83% 6,3% Ik ben iemand die alles snel gelooft 0% 25% 50% 75% 100% Grondig lezen Ik lees

Nadere informatie

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Nieuwsbrief - december 2013 Thema s en bijzonderheden De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Het jaar 2013 is bijna weer voorbij. Sint Maarten en Sinterklaas hebben we afgesloten. We hebben een leuk Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 018 Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen. Met deze enquête wilden wij de stem van de ouders laten spreken: hoe tevreden

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 goed kiezen is als een puzzel maken zorg ervoor dat je alle goede puzzelstukjes verzamelt Kiezen voor het secundair onderwijs

Nadere informatie