De uitreiking Zondag 13 september 2015 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De uitreiking Zondag 13 september 2015 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam"

Transcriptie

1 JURYRAPPORT

2 De jury Arjen Berendse (voorzitter), directeur Theater Aan de Slinger Raoul Boer, directeur Rabotheater Hengelo Annette Embrechts, theater- en dansrecensent o.a. Opium radio Anoek Jentjens, educatie & publiciteit Stadsschouwburg Utrecht Gonny Gakeer, actrice Rob Roos, directeur Theater aan de Schie en het Wennekerpand Colette van Wees, programmering Jeugdtheater de Krakeling De uitreiking Zondag 13 september 2015 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam De Krekels Alle genres binnen de podiumkunsten voor jeugd en jongeren komen in aanmerking voor de prijzen. Door het jaar heen reikt de jury Zilveren Krekels uit. Deze winnaars vormen de genomineerden voor de Gouden Krekels. Er worden twee Gouden Krekels uitgereikt: Gouden Krekel voor de indrukwekkendste jeugdtheaterproductie Gouden Krekel voor de indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater

3 DE ZILVEREN KREKELS JEUGDTHEATERPRODUCTIE 2015 De Tantes van De Toneelmakerij Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek. Met slapstick zoals slapstick is bedoeld: vrolijke verwarring tussen slaande deuren en nerveuze nepgevechten met grimmige ondertoon. Maar De Tantes is meer dan een vette klucht; onder alle hilarische vermomming schuilt een ontroerende vaderzoon-sage vol gemis en geschuif met (on)verantwoordelijkheid. Keja Klaasje Kwestro zet een mooie rol neer als stoere, boze tiener Joris. Om haar heen schitteren mannen in vrouwenrollen: Anil Jagdewsing als de onhandig kokette tante Desiree, Tjebbo Gerritsma als de gefrustreerde alcoholistische tante Jo en Rogier in t Hout als berekenend loeder en allengs hysterisch wordende tante Cunera. Deze hartveroverend ongelukkige vrijgezellinnen nemen jong en oud mee in een spannend verhaal, vol vaart gespeeld, met onwaarschijnlijk veel goede grappen. En een mystery guest in de persoon van Peter van Heeringen.

4 Naarmate de plot zich voltrekt, tussen hete spaghetti en (te) veel witte wijn, komt ook de ontroering om de hoek van het visrestaurant kijken. Mooi schrijfwerk van Roel Adam. En ook decor, kostuums en licht: allemaal vakwerk. De regie van Paul Knieriem is raak: vier mannen en één vrouw stelen de show met een knap staaltje energieke, strakke en subtiele timing. Dissus Verdwaal mee in de Odyssee van Theatergroep Kwatta en Het Gelders Orkest Een voorstelling voor en door lefgozers, zelfs (of juist) als ze bibberend in hun (plastic) onderbroek of (bonte) zwembroek op het podium staan. Regisseur Josee Hussaarts en componist Rogier Bosman vertalen met veel fantasie een niet-voor-de-hand-liggende klassieker als Odysseus naar een breed familiepubliek in de grote zaal. Ze smeden de mythische reis bomvol metaforen om tot een meeslepend, muzikaal en poëtisch avontuur, dat op het podium rondtrekt van locatie naar locatie, van zwembad naar bouwput en van weiland naar huis. Met vormgever Siem van Leeuwen brengen ze de tekst van het bekroonde boek Dissus van Gouden Griffel-winnaar van Simon van der Geest fraai tot leven. Acteurs zingen op rijm, muzikanten van Het Gelders Orkest dollen mee en het decor, ogenschijnlijk van een werkplaats of bouwmarkt gehaald, is een medespeler van formaat: robuust, eigenwijs en jongensachtig, met als eindresultaat een spannend kwajongensavontuur! Vet verdwaald en vet vertaald.

5 Leo & Lena van NTJong Onder deze nieuwe toneeltekst van Jibbe Willems, over twee ziekelijk verwende kinderen, schuilt duidelijk de basisstructuur van Georg Büchners beroemde toneelstuk Leonce und Lena uit 1842, over twee aan elkaar uitgehuwelijkte koningskinderen. Willems behield de klassieke thema s, hij liet de personages en de verwikkelingen in tact maar verschafte ze eigentijdse dialogen, zo sappig en grappig dat je elk woord zou willen opzuigen. Nog steeds draait de plot om twee jonge mensen die door hun ouders gedwongen worden te trouwen. Los van elkaar vluchten ze de wijde wereld in op zoek naar romantisch avontuur en ware liefde. Samen met hun allerbeste vriend en vriendin beleven ze een louterende reis. Regisseur Noel Fischer maakt van Jibbes bewerking een gulzige en brutale voorstelling. Ze stookt de vijf acteurs op tot tegendraads spel, variërend van lijzig tot slapstick, introspectief tot hysterisch en scabreus tot kitsch. De jonge acteurs weten daar knap raad mee: Anneke Sluiters, Bram van der Kelen, Eva Zwart, Kaatje Kooij en Matthias van de Vijver nestelen zich met hun ticjes op je netvlies. En dan heb je nog die drukke ouders die alleen op afstand zicht- en hoorbaar zijn, en dat bizarre, overdadig volle decor, verdeeld in twee helften: roze en blauw. Tussen al die spullen krijgt de verbeelding vrij spel en gieren de hormonen. Voor pubers een ideale coming-of-age-productie.

6 GTA5 van Toneelgroep Oostpool/Theater Sonnevanck Een even filosofische en confronterende als brutale en gruizige voorstelling over games & fantasie in het algemeen en geweld en Grand Theft Auto 5 (GTA5) in het bijzonder. Joachim Robbrecht schreef een messcherpe tekst over de impact van gamen op onze fantasie, zonder in moralisme te vervallen. Grand Theft Auto 5 - onder jongeren bekend als keiharde action adventure game - staat in de top drie van meest populaire games. In de broeierige sfeer van een vrachtwagentrailer spelen drie acteurs een vilein en nietsontziend spel met elkaar en publiek. Doordat acteurs en toeschouwers op de paar vierkante meter tot elkaar veroordeeld zijn, kan iedereen de zweetklieren en gierende hormonen ruiken. In deze spannende setting, waarin 2 auto s serieus in een trailer op elkaar zijn geknald, ontsnapt niemand aan het energieke acteerwerk van Lotte Driessen, Matthijs IJgosse en Benjamin Moen. Bovendien zet GTA5 van Toneelgroep Oostpool/Theater Sonnevanck aan het denken over de grens tussen fictie en werkelijkheid, de hang naar extreme sensaties en de morele impact van de menselijke vrijheid tot fantaseren. In weerwil van de fantasiepolitie maakt regisseur Timothy de Gilde een belangwekkende voorstelling, over wat jongeren echt bezighoudt.

7 AaiPet van Bonte Hond Een hilarische, actuele en muzikale slapstickvoorstelling, minstens zo leuk voor peuters en basisschoolleerlingen als ouders en grootouders. Wie herkent niet de magische aantrekkingskracht van een oplichtend ipad-scherm? In AaiPet halen de muzikale acteurs Dionisio Matias en Michiel Blankwaardt alles uit hun elastieken lichaam om met ipads in de hand een virtuoze slapstick- en goochelshow ten tonele te toveren. In de dolkomische stijl van Laurel en Hardy mengen ze old school-variété met digitale techniek. Met liefst 200 cues - door hen zelf uitgevoerd loodsen de acteurs zichzelf door griezelig perfect getimede scènes; een banaan klimt uit een notebook, een ipad transformeert tot gitaar en Blankwaardt raakt bijna letterlijk gevangen in een digitaal scherm. Tot zijn vriend hem weet te bevrijden. René Geerlings (regie) en Bram de Goeij (digitale regie) onderstrepen komisch en theatraal de ongekende mogelijkheden alsook herkenbare belemmeringen van dit populaire verlengstuk van ons lichaam. AaiPet maakt van een poppenkast een ipaddenkast. De VSCD jeugdtheaterjury kent de Gouden Krekel productie 2015 toe aan: De Tantes van De Toneelmakerij

8 DE ZILVEREN KREKELS PODIUMPRESTATIE 2015 Ramses Graus voor zijn rol van goochelaar, konijn en hoge hoed in De grote illusionist van Het Filiaal Een acteur op de toppen van zijn kunnen: als behendig bespeler van publiek, van objecten, van verhaallijnen en van goocheltrucs. Graus heeft zich zeldzaam goed bekwaamd in bedrieglijke goochelarij waardoor hij niet alleen bedwelmt en ontroert met zijn stem en spel, maar ook met luchtfietserij, verdwijntrucs en gevoel voor variété. De voorstelling ademt een zweem van nostalgie, zonder nostalgisch te worden. Graus is konijn en hoed tegelijk, een meeslepend verteller en muzikaal acteur. Zijn spel verraadt een jarenlange fascinatie voor de betovering van fantasievol, beeldend theater. En in deze voorstelling spreekt uit zijn ogen net zo veel verwondering en vrolijkheid als ondeugd en melancholie. Hij neemt zijn jeugdige publiek ademloos mee richting Grote Verdwijntruc.

9 Sallie Harmsen voor haar rol van lieve, gekke, denkende en dichtende Polleke in Polleke van NTJong Sallie Harmsen brengt het romanpersonage van Guus Kuijer prachtig tot leven. Harmsen speelt een glasheldere Polleke, een jongensachtig meisje dat droomt van het dichterschap maar worstelt met puberliefde en meidenvriendschap, een onverantwoordelijke, verslaafde vader en een drukbezette moeder. Manmoedig en hoopvol slaat ze zich door alle confrontaties heen, ook als ze op haar puberziel wordt getrapt door haar hartsvriendin en bloedgoeie rot- Marokkaan en aan het slot haar opa verliest. Een voorstelling vol relativerende levenslessen over geloof, liefde, dood, loyaliteit, vriendschap, opgroeien, loslaten en kiezen voor jezelf. Met Harmsen als sprankelend middelpunt van krachtige tegenspelers een feest om naar te kijken.

10 Wart Kamps voor zijn rol van Cyrano in De Zere Neus van Bergerac van het Ro Theater Juryrapport: Een Cyrano om voor te vallen. In de familievoorstelling De Zere Neus van Bergerac van het Ro Theater speelt Wart Kamps een even stuntelige als virtuoze Cyrano, die een speelbal lijkt van de strijd tussen uiterlijk en innerlijk, maar ondertussen glorieus flippert tussen vriendschap, verliefdheid, liefde en literatuur. Aan de inmiddels bekende, gelaagde geinponem van de familievoorstellingen van het Ro lekker over de top - voegt Kamps met zijn fysieke verschijning een laagje toe: waar hij zich ook bevindt (en niet bevindt) in het dynamische decor, hij draagt de voorstelling en ontroert. Je blijft zijn grote neus volgen tot de laatste (hilarische) snik. De VSCD jeugdtheaterjury kent de Gouden Krekel prestatie 2015 toe aan: Ramses Graus

Gouden Krekel voor de indrukwekkendste jeugdtheaterproductie Gouden Krekel voor de indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater

Gouden Krekel voor de indrukwekkendste jeugdtheaterproductie Gouden Krekel voor de indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater JURYRAPPORT 2016 De jury Arjen Berendse, voorzitter (directeur Theater Aan de Slinger) Raoul Boer (directeur Rabotheater Hengelo) Annette Embrechts (Theater- en dansrecensent) Gonny Gaakeer (actrice) Anoek

Nadere informatie

JURYRAPPORT eerste nominatieronde-

JURYRAPPORT eerste nominatieronde- JURYRAPPORT 2017 - eerste nominatieronde- De jury Colette van Wees (voorzitter, programmering De Krakeling, Amsterdam), Raoul Boer (directeur Rabotheater Hengelo), Annette Embrechts (theater- en dansrecensent),

Nadere informatie

EDUCATIE BIJ LEO & LENA

EDUCATIE BIJ LEO & LENA EDUCATIE BIJ LEO & LENA Binnenkort komt u met uw leerlingen naar de voorstelling Leo & Lena van NTjong. Bij deze ontvangt u het educatie materiaal zodat u de voorstelling met uw leerlingen kan voorbereiden

Nadere informatie

Juryrapport Zapp Theaterprijs 2015

Juryrapport Zapp Theaterprijs 2015 Juryrapport Zapp Theaterprijs 2015 van de Kijkuit Kinderjury Dit juryrapport is opgesteld door de Kinderjury van de Zapp Theaterprijs 2015. De Kinderjury bestaat uit zes kinderen in de leeftijd van acht

Nadere informatie

Gouden Krekel voor de indrukwekkendste jeugdtheaterproductie Gouden Krekel voor de indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater

Gouden Krekel voor de indrukwekkendste jeugdtheaterproductie Gouden Krekel voor de indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater JURYRAPPORT 2016 De jury Arjen Berendse, voorzitter (directeur Theater Aan de Slinger) Raoul Boer (directeur Rabotheater Hengelo) Annette Embrechts (Theater- en dansrecensent) Gonny Gaakeer (actrice) Anoek

Nadere informatie

Namens de VSCD-Krekel-jury, de namen zijn al genoemd, spreek ik nu het juryrapport uit.

Namens de VSCD-Krekel-jury, de namen zijn al genoemd, spreek ik nu het juryrapport uit. Juryrapport Krekeljury 2015 De bijvangst van proberen. Namens de VSCD-Krekel-jury, de namen zijn al genoemd, spreek ik nu het juryrapport uit. Daarbij ga ik iets doen wat eigenlijk niet mag, ik citeer

Nadere informatie

Meer bij het jeugdaanbod woensdag 26 februari Kindernoflik aanvang: 14:00 uur duur: 1 uur deelname: 2,- voor: kinderen vanaf 5 jaar

Meer bij het jeugdaanbod woensdag 26 februari Kindernoflik aanvang: 14:00 uur duur: 1 uur deelname: 2,- voor: kinderen vanaf 5 jaar voorjaarsaanbod 2014 Meer bij het jeugdaanbod Bij bijna alle voorstellingen wordt vooraf een gratis activiteit georganiseerd. Kijk voor informatie op www.lawei.nl. Zin in een spelletje? Op jijindelawei.nl

Nadere informatie

BLIJVEN(D) VERWONDEREN EDUCATIE THEATER & FILM PRIMAIR ONDERWIJS 2016-2017

BLIJVEN(D) VERWONDEREN EDUCATIE THEATER & FILM PRIMAIR ONDERWIJS 2016-2017 BLIJVEN(D) VERWONDEREN EDUCATIE THEATER & FILM PRIMAIR ONDERWIJS 2016-2017 BLIJVEN(D) VERWONDEREN Theater en film vormen een venster op de wereld, het geeft stof tot nadenken of is een ontspannende vlucht

Nadere informatie

Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr

Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr Inhoud 1. Over de schrijver Edmond Rostand 2. Het verhaal 3. Thema: werkelijke schoonheid 4. De speelstijl 5. De verteller 6. Vooraf 7.

Nadere informatie

Lesbrief. Romeo en Julia. Een vertelvoorstelling van Niels Brandaan Cotterink

Lesbrief. Romeo en Julia. Een vertelvoorstelling van Niels Brandaan Cotterink Lesbrief Romeo en Julia Een vertelvoorstelling van Niels Brandaan Cotterink Over de voorstelling De vertelvoorstelling Romeo en Julia is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare.

Nadere informatie

Theater vanaf 2 jaar I Regie Noël Fischer I i.s.m. 2 Turven Hoog FestivaL

Theater vanaf 2 jaar I Regie Noël Fischer I i.s.m. 2 Turven Hoog FestivaL HARIG HONDJE Theater vanaf 2 jaar I Regie Noël Fischer I i.s.m. 2 Turven Hoog FestivaL foto Ben van Duin GROEP 1-2 voorstelling op locatie + creatieve opdracht Hartveroverende voorstelling voor de allerjongsten

Nadere informatie

De uitreiking Zondag 13 september 2015 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam

De uitreiking Zondag 13 september 2015 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam JURYRAPPORT De jury Cees Debets (voorzitter), directeur Theater aan het Spui Ine te Rietstap, mimemaker en lid artistiek team Tweetaktfestival Paul van der Laan, mimemaker Erica Smits, journalist De uitreiking

Nadere informatie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie #TomodachiLife Welkom in Tomodachi Life Een maf spel met jou en iedereen die je kent in de hoofdrol! Maak Mii-personages van je familie, vrienden en wie

Nadere informatie

De jury Jasper Damsteegt (voorzitter), Michèle Bouwmans, Marlies Heuer, Irene Pronk en Nicole van Vessum.

De jury Jasper Damsteegt (voorzitter), Michèle Bouwmans, Marlies Heuer, Irene Pronk en Nicole van Vessum. Juryrapport VSCD Mimeprijs 2018 De jury Jasper Damsteegt (voorzitter), Michèle Bouwmans, Marlies Heuer, Irene Pronk en Nicole van Vessum. De uitreiking Zondag 16 september 2018 tijdens het Gala van het

Nadere informatie

verwoording inhoud + vorm + functie 3 CA: verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie 1 Paraaf docent Titel voorstelling:

verwoording inhoud + vorm + functie 3 CA: verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie 1 Paraaf docent Titel voorstelling: CKV THEATER CKV Verslag Culturele Activiteit Theater / Cabaret Naam:. Klas:. Toegangsbewijs: geldig / ongeldig (ln te vullen door je CKV-docent) verwoording inhoud + vorm + functie 3 CA: verwoording eigen

Nadere informatie

LEERKRACHT. Beste Leerkracht,

LEERKRACHT. Beste Leerkracht, Het Ktabonnement LEERKRACHT Beste Leerkracht, Kta gaat de grote zaal in! Gouden Griffel winnaar Simon van de Geest schreef het boek Dissus en Kta maakt er samen met Het Gelders Orkest een dynamische voorstelling

Nadere informatie

JURYRAPPORT tweede nominatieronde -

JURYRAPPORT tweede nominatieronde - JURYRAPPORT 2018 - tweede nominatieronde - De jury Juryvoorzitter Leontien Wiering (directeur Het Klooster, Woerden), Raoul Boer (directeur Schouwburg Hengelo), Katinka Enkhuizen (programmeur Theater Rotterdam),

Nadere informatie

Historisch overzicht VSCD Jeugdtheaterprijs

Historisch overzicht VSCD Jeugdtheaterprijs Historisch overzicht VSCD Jeugdtheaterprijs Genomineerden (Zilver) Winnaars (Gouden) Krekels 2005 Peter Zegveld met Mama is jarig Unieke Zaken met Cinema Victoria Theater Terra met Kleine Ezel Theatergroep

Nadere informatie

Figurentheater Festival 2011

Figurentheater Festival 2011 De Blauwe Schavuit vaart uit met poppenspel en verteltheater. Alle kleuters van 2,5 tot 7 jaar zijn welkom aan boord. Alle hens aan dek als kapitein Wouter Wuyts in zijn schatkist vol fabels, sprookjes

Nadere informatie

Ons theaterwoordenboek

Ons theaterwoordenboek Ons theaterwoordenboek Soorten theater 1. een soort theater dat uitgevonden is door de Romeinen i 2. woorden zeggen of noten spelen die niet van tevoren zijn bedacht of opgeschreven i i i 3. gebarenspel

Nadere informatie

Lesbrief Atalanta een voorstelling van Theatergroep Mangrove

Lesbrief Atalanta een voorstelling van Theatergroep Mangrove Een komische voorstelling over hoe ver je gaat om erbij te horen en jezelf te bewijzen gespeeld door drie acteurs die je meenemen in hun wereld die theater heet. Atalanta is gebaseerd op de Griekse mythe

Nadere informatie

Het Kwattabonnement. seizoen 2016 / 2017. exclusief voor scholen uit nijmegen e.o.

Het Kwattabonnement. seizoen 2016 / 2017. exclusief voor scholen uit nijmegen e.o. Het Kwattabonnement seizoen 2016 / 2017 exclusief voor scholen uit nijmegen e.o. beste leerkracht In het staartje van seizoen 2015 / 2016 presenteren wij met trots het nieuwe Kwatta aanbod voor komend

Nadere informatie

Beste docent, Tweetakt: 4-21 april // Kaap: 4 april 29 juni.

Beste docent, Tweetakt: 4-21 april // Kaap: 4 april 29 juni. DOCENTENMAP Beste docent, Voor u ligt de informatiemap van theaterfestival Tweetakt, bedoeld voor docenten en anderen die zich op professionele wijze met kinderen en jongeren bezighouden. In deze map vindt

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

Informatie over de voorstelling

Informatie over de voorstelling LESMAP Informatie over de voorstelling Er was eens een koninkrijk/ niet groter dan een bed. Enfin, het was een bed. In dat koninkrijk stond een paleis. De muren waren van deken/ de steunpilaren trappen

Nadere informatie

Cultuurmenu gemeente Hoogeveen 2011-2012 Beschrijvingen Cultuurmenu basisonderwijs

Cultuurmenu gemeente Hoogeveen 2011-2012 Beschrijvingen Cultuurmenu basisonderwijs Cultuurmenu gemeente Hoogeveen 2011-2012 Beschrijvingen Cultuurmenu basisonderwijs Beeldend Groep: 1, 2 en 3 Kunstontmoeting: MADIWODO SIERADEN van Kunstgebouw Nieuwsgierigheid is dé voedingsbodem om te

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Juryrapport Leeshit 2017 Op zoek naar DE ANDER

Juryrapport Leeshit 2017 Op zoek naar DE ANDER Juryrapport Leeshit 2017 Op zoek naar DE ANDER De presentaties, gehouden op 30 maart 2017, zijn beoordeeld door de jury, bestaande uit Anika Abbing, Wilma Geldof en Dennis Cup. Op het podium stonden: Haarlem

Nadere informatie

HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING

HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING!! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek. Willem van Oranje

De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek. Willem van Oranje De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek Willem van Oranje Willem van Oranje Wij brengen een muzikaal theaterstuk over prins Willem van Oranje. Tijdens deze familievoorstelling blikt de

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 Wolfje is voorbestemd om een SprookjesWolf te worden. Hij is namelijk de oudste zoon van de oudste zoon in de oudstezonenfamilielijn.

Nadere informatie

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet 1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet Het Zwanenmeer is één van de hoogtepunten van het klassiekromantische balletgenre. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Nadere informatie

De Bezetenen Toneelgroep Maastricht. 21 februari 2013, Munttheater, Weert. Daniël Zevenbergen

De Bezetenen Toneelgroep Maastricht. 21 februari 2013, Munttheater, Weert. Daniël Zevenbergen Stuk: Regie: Gezien: Door: De Bezetenen Toneelgroep Maastricht Arie de Mol 21 februari 2013, Munttheater, Weert Daniël Zevenbergen Zoeken naar houvast, een doel van het bestaan en vastklampen aan een stukje

Nadere informatie

AANBOD ONDERWIJS 2015-2016 THEATER GNAFFEL MIMOSASTRAAT 1 8013 SB ZWOLLE (038) 4548727

AANBOD ONDERWIJS 2015-2016 THEATER GNAFFEL MIMOSASTRAAT 1 8013 SB ZWOLLE (038) 4548727 AANBOD ONDERWIJS 2015-2016 THEATER GNAFFEL MIMOSASTRAAT 1 8013 SB ZWOLLE (038) 4548727 THEATER GNAFFEL WIE IS GNAFFEL?, VRAAGT EEN JONGETJE AAN ARTISTIEK LEIDER ELOUT HOL. HIJ LOOPT NAAR EEN GROTE KAST

Nadere informatie

Zaterdag 13 januari uur Theater Speelhuis - Helmond. 2. Mooi weer vandaag - Bram van der Vlugt, Nettie Blanken e.a.

Zaterdag 13 januari uur Theater Speelhuis - Helmond. 2. Mooi weer vandaag - Bram van der Vlugt, Nettie Blanken e.a. 1. Uit bewondering - Dana Winner - Muziek Al ruim 25 jaar draait Dana Winner mee aan de top. Een kwart eeuw van succesvolle singles, albums en optredens. En ze is nog lang niet uitgezongen. Vaak krijgt

Nadere informatie

PERSquotes THE FAREWELL PARTY Kranten Algemeen Dagblad Origineel drama Ondanks het zware thema valt er volop te lachen De combi [een traan met volop l

PERSquotes THE FAREWELL PARTY Kranten Algemeen Dagblad Origineel drama Ondanks het zware thema valt er volop te lachen De combi [een traan met volop l PERSquotes THE FAREWELL PARTY Kranten Algemeen Dagblad Origineel drama Ondanks het zware thema valt er volop te lachen De combi [een traan met volop lachen] leverde The Farewell Party terecht al diverse

Nadere informatie

KWIJT! tekst & muziek: Frank Cools zang & spel : Frank Cools regie : Koen De Ruyck

KWIJT! tekst & muziek: Frank Cools zang & spel : Frank Cools regie : Koen De Ruyck Lesbrief KWIJT! tekst & muziek: Frank Cools zang & spel : Frank Cools regie : Koen De Ruyck voor wie 5 en (veel) ouder is 1 Binnenkort ga je met je klas naar de voorstelling KWIJT van Frank Cools. Deze

Nadere informatie

LEERKRACHT. Kwatta voorstellingen (inclusief workshop) Kwatta voorstellingen (workshop optioneel) Kwatta educatieve activiteiten Kwatta opties

LEERKRACHT. Kwatta voorstellingen (inclusief workshop) Kwatta voorstellingen (workshop optioneel) Kwatta educatieve activiteiten Kwatta opties Het Ktabonnement LEERKRACHT Kta gaat door! Dat is het uitgangspunt voor het komend schooljaar. We geloven in we doen en werken hard om voor u en uw leerlingen mooie voorstellingen te maken. Daarom ligt

Nadere informatie

Lesbrief Schaap met laarsjes. Deel 1. Theater Anna s Steen

Lesbrief Schaap met laarsjes. Deel 1. Theater Anna s Steen Lesbrief Schaap met laarsjes Deel 1 Theater Anna s Steen Lesbrief : Schaap met Laarsjes Binnenkort ga je met je klas naar de theatervoorstelling Schaap met laarsjes van Theater Anna s Steen. Schaap met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 21 - nummer mei 2017

Nieuwsbrief. jaargang 21 - nummer mei 2017 Nieuwsbrief jaargang 21 - nummer 10 12 mei 2017 In deze nieuwsbrief: - Nieuwe speeltoestellen op het plein - Thema De zomer in de kleutergroepen - Doeken gevraagd - Voorstelling Het Filiaal; De Grote Illusionist

Nadere informatie

Goudse Rembrandts bekend!

Goudse Rembrandts bekend! PERSBERICHT 17 juli 2014 Goudse Rembrandts bekend! De jury (directeur Museum Gouda, Gerard de Kleijn) heeft ruim honderd tekeningen en schilderwerken ontvangen voor de tekenwedstrijd: Wie is de beste Rembrandt

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

De uitreiking Zondag 11 september 2016 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam

De uitreiking Zondag 11 september 2016 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam JURYRAPPORT 2016 De jury Cees Debets, voorzitter (directeur Theater aan het Spui), Michèle Bouwmans (theaterprogrammeur LUX), Paul van der Laan (mimemaker), Roy Peters (mimemaker), Ine te Rietstap (mimemaker,

Nadere informatie

Visie 2012 > Showtime! Onze wereld vraagt erom.

Visie 2012 > Showtime! Onze wereld vraagt erom. Visie 2012 > Showtime! Onze wereld vraagt erom. VOORWOORD In dit boekje vind je onze visie beschreven. We vertellen dit verhaal aan de hand van een metafoor. We maken een vergelijking met de theaterwereld.

Nadere informatie

LESBRIEF THEATERBEZOEK

LESBRIEF THEATERBEZOEK LESBRIEF THEATERBEZOEK Binnenkort gaan jullie een bezoek brengen aan het Chassé Theater. Om het bezoek zo leuk mogelijk te laten verlopen geven we in deze lesbrief wat meer informatie over het Chassé Theater

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, We zijn vandaag bij elkaar om onze doden te herdenken. Vier namen zullen worden genoemd, vier mensen uit onze gemeente, die in het afgelopen

Nadere informatie

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk Thema: Spoorzoeken Voorganger: Organist: Spoorzoekers: ds Ad van Houwelingen Jaco van Leeuwen Sara: Sanne Heemskerk Bram:

Nadere informatie

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam richt zich op theater

Nadere informatie

Kwartetten met Beethoven

Kwartetten met Beethoven Kwartetten met Beethoven met het Dudok Quartet Amsterdam 6+ HET CONCERT KWARTETTEN MET BEETHOVEN is een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, beweging en magie met de mooiste muziek

Nadere informatie

Mijn nieuwe school, een nieuwe start.

Mijn nieuwe school, een nieuwe start. Mijn nieuwe school, een nieuwe start. Naam: Mijn oude school weerbaar.info Mijn nieuwe school Als je naar het middelbaar onderwijs gaat is alles nieuw. Je klasgenoten, de docenten, de school, de regels

Nadere informatie

Historical overview /16

Historical overview /16 Historical overview 1977-2015/16 Nominees and winners AWARDS 05 en 06 Peter Zegveld met Mama is jarig Unieke Zaken met Cinema Victoria Theater Terra met Kleine Ezel Theatergroep Max met Voorstelling waarin

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief April 2015 Lesbrief Kik en Joep / Bibliotheek Hengelo / lesbrief 1 Kik en Joep Kik en Joep zijn al bekend uit de kindertijdschriften Maan Roos Vis en Roetsj!

Nadere informatie

Voorbereiding in de klas

Voorbereiding in de klas 2 3 Voorbereiding in de klas 1. Zot van A 1. Wat betekent Zot van A?... 2. Waarover denk je dat een film met zo n titel gaat?... 3. Welke andere manier ken je om Ik ben zot van a te zeggen?... 4. Op welke

Nadere informatie

EEN MEISJE UIT DE STAD.

EEN MEISJE UIT DE STAD. EEN MEISJE UIT DE STAD. naar Zo n stadse deerne Regie: Leonie De Meyer 1987 Auteur: Ine Assinck Bewerking: G. Van Damme Het stuk speelt zich af in de jaren twintig, in de keuken van een keuterboertje Henri

Nadere informatie

TJERK WORDT EEN BERK

TJERK WORDT EEN BERK TJERK WORDT EEN BERK EDUCATIE: VOORBEREIDEN EN REFLECTEREN Jolan Van de Waeter onderwijzend in cultuuronderwijs 2017 2018 Het educatiemateriaal behorende bij de voorstelling, Tjerk wordt een Berk is ontworpen

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

SALUUT! LESMAP. Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout

SALUUT! LESMAP. Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout SALUUT! LESMAP Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout 1 SALUUT! is een voorstelling met Sophie Derijcke, Saskia Thijs en Trijn Janssens tekst: regie: spel: poppen: muziek: kostuums: decorontwerp:

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

lekker leven is dichtbij

lekker leven is dichtbij lekker leven is dichtbij 2 foto voorpagina: schommelstoel Veranda Het leven is heerlijk, het leven is mooi Maar vlieg uit in de lucht en kruip niet in een kooi Mens durf te leven Je kop in de hoogte, je

Nadere informatie

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

MIJN DEUR .NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN .NL. Less is more. De plek waar je, je thuis voelt. Eigenwijs. Kijk voor meer op MIJN DEUR

MIJN DEUR .NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN .NL. Less is more. De plek waar je, je thuis voelt. Eigenwijs. Kijk voor meer op MIJN DEUR Kijk voor meer op.nl.nl OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN Less is more De plek waar je, je thuis voelt Eigenwijs HUIS, SFEER, KIJK VOOR MEER OP:.NL MAAK HET VERSCHIL Welke woonstijl spreekt jou het meest aan?.nl

Nadere informatie

LESBRIEF HARTENJAGERS 3.0

LESBRIEF HARTENJAGERS 3.0 INHOUDSOPGAVE Voorwoord Inhoudsopgave Docentenhandleiding Leerlingenbladen: Jonge Harten Theaterfestival FILMmmmmmmmm Wie werkt er mee aan een voorstelling? Opdracht Papagaaienjas Kijkwijzer LESBRIEF HARTENJAGERS

Nadere informatie

opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988

opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988 Curriculum Vitae Jules Terlingen 29 7 1957 opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988 taxichauffeur Amsterdamse Taxi Centrale 1984-1992 artistiek leider theatergroep

Nadere informatie

Lesbrief bij: Mijn kleine zeemeermin (4+) Een voorstelling van Eva van den Bosch i.s.m. het Amstelveens Poppentheater

Lesbrief bij: Mijn kleine zeemeermin (4+) Een voorstelling van Eva van den Bosch i.s.m. het Amstelveens Poppentheater Lesbrief bij: Mijn kleine zeemeermin (4+) Een voorstelling van Eva van den Bosch i.s.m. het Amstelveens Poppentheater Wat er komt kijken bij theaterbezoek Het theatergezelschap heeft al heel wat werk gedaan

Nadere informatie

Juryrapport Zapp Theaterprijs 2017

Juryrapport Zapp Theaterprijs 2017 Juryrapport Zapp Theaterprijs 2017 van de Kijkuit Kinderjury Dit juryrapport is opgesteld door de Kijkuit Kinderjury van de Zapp Theaterprijs 2017. De Kinderjury bestaat uit acht kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk door Remco Campert Boekverslag door een scholier 1848 woorden 12 januari 2012 5,3 3 keer beoordeeld Auteur Genre Remco Campert Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37

weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 2 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 3 10-07-13 15:37 lees ook van dolfje weerwolfje Dolfje Weerwolfje (1) Volle maan

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Auditieve oefeningen thema: theater

Auditieve oefeningen thema: theater Auditieve oefeningen thema: theater Boek van de week: 1; Angelina Ballerina; muziektheater en pop-up boek 2; De verkleedkist; Dick Bruna 3; Hoe word ik een ballerina 4; Nijntje danst; Dick Bruna 5; Poppentheater;

Nadere informatie

BEZOEK Toneel/ cabaret/ musical

BEZOEK Toneel/ cabaret/ musical BEZOEK Toneel/ cabaret/ musical kijkwijzer BIJLAGE: CHECKLIST Naam : Klas Let op de extra informatie ; Artikelen / flyers / foto s / recensie / informatie over de voorstelling / theater Bewaar het kaartje

Nadere informatie

De jongen en de erwt

De jongen en de erwt De jongen en de erwt Een jongen komt op en stelt zich voor als Gert-Jan. Hij zoekt een prinses, zegt hij. Daarvoor heeft hij een erwt nodig, om onder twaalf matrassen te leggen. Niet eender welke erwt.

Nadere informatie

De geel gearceerde woorden staan op een Bingo-kaart die aan de kinderen is uitgedeeld. Als de kinderen Bingo hebben, roepen ze Amen

De geel gearceerde woorden staan op een Bingo-kaart die aan de kinderen is uitgedeeld. Als de kinderen Bingo hebben, roepen ze Amen Overdenking zondag 13 maart 2016, KSG-dienst, in de Terskflierkerk 5 e zondag 40 dagentijd Wat maakt mij sterk? Lezing Rechters 16: 15-20 Door ds. A.J.Wouda De geel gearceerde woorden staan op een Bingo-kaart

Nadere informatie

VOORJAARS SEIZOENEN. VERNIEUWd

VOORJAARS SEIZOENEN. VERNIEUWd 2014 VOORJAARS SEIZOENEN gevarieerde collectie compleet VERNIEUWd SEIZOENSCOLLECTIE 2014 We proudly present: De nieuwe seizoenscollectie van Paperclip! Speciaal voor u, onze klant, presenteren wij onze

Nadere informatie

Tijdrovers. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Caroline Wisse-Weldam

Tijdrovers. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Caroline Wisse-Weldam Door Caroline Wisse-Weldam Inleiding Tijdrovers Na een mooie lange zomer is de school weer begonnen. Misschien ben je met een beetje tegenzin gestart, maar hopelijk heb je er zin in. Je ziet van welke

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Lesbrief. Introductie

Lesbrief. Introductie Lesbrief Introductie Deze lesbrief hoort bij Lieve Stine, weet jij het? van Stine Jensen en Sverre Fredriksen. Dit boek bestaat uit 20 brieven en antwoorden van filosoof Stine. Deze lesbrief bestaat uit

Nadere informatie

7 in 1 klap. 7 in 1 klap

7 in 1 klap. 7 in 1 klap 7 in 1 klap Beste leerkracht, binnenkort komen wij bij u in de klas 7 in 1 klap spelen, een voorstelling van theatergroep Voorstelling in de Klas. 7 in 1 klap is losjes gebaseerd op het sprookje Het dappere

Nadere informatie

Sjoerd Kuyper & Marije Tolman DE GROTE ROBIN

Sjoerd Kuyper & Marije Tolman DE GROTE ROBIN Sjoerd Kuyper & Marije Tolman DE GROTE ROBIN isbn 9789047704379 Prijs: van 19,95 voor 15,95 Actienummer 902-04487 Wie kent hem niet? Robin, de kleuter over wie Sjoerd Kuyper de mooiste verhalen schreef.

Nadere informatie

Liefdesromans. Voorjaarsbrochure 2016. Uitgeverij Cupido

Liefdesromans. Voorjaarsbrochure 2016. Uitgeverij Cupido Liefdesromans Voorjaarsbrochure 2016 Uitgeverij Cupido PAPERBACKS GROTE LETTERS E-BOEKEN Inhoud 3 Welkom bij Uitgeverij Cupido Nieuw: paperback 4 Eerlijke Liefde Sandra Berg 5 Fabels en Flirten Kyra Rutgers

Nadere informatie

EDUCATIE bij Voorstelling GEEFT NIKS Job Raaijmakers & Stip Theaterproducties

EDUCATIE bij Voorstelling GEEFT NIKS Job Raaijmakers & Stip Theaterproducties EDUCATIE bij Voorstelling GEEFT NIKS Job Raaijmakers & Stip Theaterproducties Binnenkort bezoekt u met uw klas de muziektheatervoorstelling GEEFT NIKS van Job Raaijmakers met Stip Theaterproducties. De

Nadere informatie

Apenootje Rotterdams Philharmonisch Orkest

Apenootje Rotterdams Philharmonisch Orkest Apenootje U bezoekt met een groep een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen. Voor veel kinderen kan het de eerste keer zijn dat ze een concert meemaken in de Doelen. Wij geven u

Nadere informatie

1. Het verhaal Circus Orpheus. 5. Vraaggesprek na de voorstelling

1. Het verhaal Circus Orpheus. 5. Vraaggesprek na de voorstelling LESBRIEF INHOUD 1. Het verhaal Circus Orpheus 2. Thema 3. Speelstijl van Theatergroep Dolle Maandag 4. Vooraf 5. Vraaggesprek na de voorstelling 6. Zelf spelen Benodigdheden voor de les : een grote doek

Nadere informatie

Productiegroep Jeugdtheaterschool Informatie over de Jeugdtheaterschool Over de docent Een prachtig vormgegeven, waarachtig

Productiegroep Jeugdtheaterschool Informatie over de Jeugdtheaterschool Over de docent Een prachtig vormgegeven, waarachtig Jeugdtheaterschool 2018 / 2019 Jeugdtheaterschool Annatheater Onze Jeugdtheaterschool is een plek waar kinderen en jongeren van alle leeftijden op verschillende niveaus acteerlessen kunnen volgen. Altijd

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Start om uur. De kinderen kunnen tussen en uur met hun lampion langs school komen.

DE HELIOSCOOP. Start om uur. De kinderen kunnen tussen en uur met hun lampion langs school komen. Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 7 Nummer 4 1 november 2016d Belangrijke

Nadere informatie

Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties

Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties Juryrapport VSCD JEUGDTHEATER- EN CONCERTPRIJZEN DE GOUDEN KREKELS 2007 UITREIKING ZATERDAG 5 APRIL 2008 STADSSCHOUWBURG UTRECHT Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties VSCD Jeugdtheateren

Nadere informatie

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament.

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Dierbaren lezer Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Voor ik dezen stoffigen wereld verlaat, wil ik u mijnen schat toevertrouwen. Heel mijn leven heb ik mijne

Nadere informatie

Als dingen ontdooien worden ze mooier. Gespeeld door: 53 Hofpleinleerlingen (verdeeld over 2 casts) Geregisseerd door: Gerbrand Bos en Leander Breen

Als dingen ontdooien worden ze mooier. Gespeeld door: 53 Hofpleinleerlingen (verdeeld over 2 casts) Geregisseerd door: Gerbrand Bos en Leander Breen Hofplein Rotterdam is al 30 jaar de grootste jeugdtheaterschool van Nederland. Kernactiviteit van Hofplein is theater voor kinderen en jongeren. In het theater, op de Jeugdtheaterschool en in het onderwijs.

Nadere informatie

INLEIDING. Inleiding

INLEIDING. Inleiding INLEIDING 13 Inleiding Je hebt besloten dit boek te lezen. Waarschijnlijk heb je op dit moment een relatie. En waarschijnlijk ben je benieuwd hoe je je relatie kunt verbeteren: je begrijpt je partner niet

Nadere informatie

Inleiding juryrapport Krekeljury 2016

Inleiding juryrapport Krekeljury 2016 INLEIDING JURYRAPPORT 2017 Inleiding juryrapport Krekeljury 2016 WIE IS NU EIGENLIJK HET KIND? Fijn dat wij in het feestelijk gedeelte van de Jeugdtheaterdag zijn ingepland - we hebben namelijk geen grafrede

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek (indien

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan door Siska Goeminne Boekverslag door S. 1232 woorden 19 februari 2016 7,4 10 keer beoordeeld Auteur Siska Goeminne Eerste uitgave 2012 Vak Methode Nederlands

Nadere informatie

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin.

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Vaders Voor Lezen Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Daarom lezen vaders dus voor?! Welnee, dat doen ze omdat ze het heel erg leuk vinden!

Nadere informatie

Waldemar Torenstra. Waldemar Torenstra. Stotteren

Waldemar Torenstra. Waldemar Torenstra. Stotteren Waldemar Torenstra Waldemar Torenstra Stotteren Stotteren Ik wist pas laat dat ik acteur Ik wist wilde pas laat worden. dat ik acteur Ik was wilde eerst worden. te verlegen Ik was eerst en ik te stotterde.

Nadere informatie

Bijlage HAVO. kunst. tijdvak 2. beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen. Tekstboekje

Bijlage HAVO. kunst. tijdvak 2. beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen. Tekstboekje Bijlage HAVO 2011 tijdvak 2 kunst beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen Tekstboekje HA-1029-a-11-2-b Tekst 1 Paleis voor Volksvlijt 1864-1929 Om Nederland op te stoten in de vaart der

Nadere informatie