Nieuwsbrief Gastouderbureau

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Gastouderbureau"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Gastouderbureau Bezoekadres: Trondheim LE Barendrecht Beste vraag- en gastouders, Zomer 2012 Tel.: Fax: Mail: ropvang-barendrecht.nl Website: Telefonisch elke werkdag bereikbaar van 9:00 12:00 uur Bemiddelingsmedewerkers: Myriam (ma, di, do) Tessa (ma,woe, do) Adm. medewerker: Joke (ma, di, vrij) Hierbij ontvangt u de zomer editie van de nieuwsbrief van gastouderbureau Barendrecht. Bezetting zomervakantie De zomer komt er weer aan en wij zijn alweer druk bezig geweest met het maken van een planning voor de bezetting van het gastouderbureau in de zomervakantie. Wij trachten ook dit jaar weer om iedere werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur telefonisch bereikbaar te zijn. Omdat onze bezetting in deze periode minder is dan normaal, is het mogelijk dat we in deze tijd ook naar een cliëntafspraak zijn. Mocht er iets zijn wat niet kan wachten tot de volgende dag of heeft u dringend iets te melden maar één van onze medewerkers is niet aanwezig dan kunt u een bericht achterlaten aan onze receptioniste. Wilt u hierbij vermelden dat het gaat om een dringende boodschap zodat onze receptioniste ook daarnaar kan handelen. Urenbriefjes Wij willen er weer voor zorgen dat de urenbriefjes en de salarissen ook in de vakantie op tijd uitbetaald worden. Het is daarom van belang dat de urenbriefjes vóór 5 juli 2012 binnen zijn bij het gastouderbureau zodat Joke deze nog op tijd kan verwerken! Het zou vervelend zijn als de gastouder niet uitbetaald kan worden omdat de urenbriefjes te laat zijn binnen gekomen. Onkostenformulier Het komt helaas steeds vaker voor dat het onkostenformulier niet bij het urenbriefje is bijgevoegd of niet is ondertekend door de vraagouder. In principe kan er dan geen uitbetaling van de onkosten plaatsvinden. Wij willen u dringend vragen hier alert op de zijn en samen met het urenbriefje het onkosten formulier duidelijk in te vullen en door beide partijen (zowel gastouder als vraagouder) te laten ondertekenen. Myriam Zoals jullie w.s. allemaal inmiddels weten is onze collega Myriam du Buf door een operatie een tijdje uit de roulatie geweest. Haar herstel verloopt spoedig en Myriam is inmiddels weer rustig aan begonnen met werken. Zodra Tessa met vakantie gaat, hoop Myriam weer regelmatig aanwezig te zijn. Myriam wilde in ieder geval via deze weg iedereen bedanken voor de lieve en bemoedigende berichtjes en kaarten die zij al heeft ontvangen.

2 Herhaling EHAK De meeste gastouders hebben in maart /april hun (herhalings) cursus Eerste Hulp aan Kinderen gevolgd. Het waren weer leerzame en gezellige avonden. De gastouders kregen weer nieuwe informatie en de gelegenheid om te oefenen met elkaar. Hebben jullie het stukje in de Schakel van week 26 zien staan? 2 Nieuwe gastouders Mw. Abels, Mw. Hardam, Mw. Koekhoven en Mw. Lima hebben zich aangemeld als nieuwe gastouder. Zij beschikken al over de juiste papieren dus konden we al gelijk het traject in gang zetten voor het registeren bij het LRK. Wij wensen hen veel succes als gastouder. Het gastouderbureau heeft besloten om momenteel geen nieuwe gastouders meer aan te nemen. Wel houden we aangemelde nieuwe gastouders in de portefeuille en adviseren hen om zelf met nieuwe kinderen te komen. Wij hebben dit besloten omdat onze eigen vaste gastouders nog plek hebben en wij deze plaatsen graag eerst op willen vullen. Deskundigheids-bevorderingsavonden. In april hebben wij weer een aantal deskundigheids-bevorderingsavonden georganiseerd voor onze gastouders. De gastouders hebben met elkaar werkoverleg gehad en de ruimte gekregen om zaken m.b.t. de opvang met elkaar te bespreken. Tessa heeft een workshop gegeven over communiceren in de gastouderopvang. Hoe komt een goede communicatie tot stand en hoe bereid je een slecht nieuws gesprek voor. Aan de hand van een aantal punten zijn de gastouders met elkaar gaan oefenen. Wilt u meer lezen over de inhoud van deze workshop dan kunt u dit kenbaar maken aan het gastouderbureau, wij sturen u dan per mail de hand-out van de workshop toe. Esther Waltmans heeft het een en ander verteld over de toekomst van de kinderopvang en gastouderbureau binnen de SKB m.b.t. de bezuinigingen binnen de kinderopvang. Zij heeft benadrukt dat we als SKB met elkaar voor een doel staan en dat is goede kwalitatieve en professionele opvang bieden. Onze gastouders zijn ambassadeurs van het gastouderbureau. De SKB maken we met elkaar! Positieve woorden, mond op mond reclame komen zowel het gastouderbureau, de gastouders als de vraagouders ten goede. Wij gaan er met elkaar voor!

3 Informatieochtend voor nieuwe vraagouders en huidige gastouders Op donderdagochtend 30 augustus 2012 van 9.00 tot uur houden wij een informatieochtend op peuterspeelzaalgroep Duckstad, Hertenburg 34, 2994 CC in Barendrecht- Carnisselande. Op deze ochtend zijn alle gastouders welkom om met elkaar informatie uit te wisselen of bij te kletsen en zijn nieuwe gastouders en vraagouders welkom om met ons en het gastouderbureau kennis te maken. Tevens zal Tessa Koot de nieuwe ouders te woord staan en hun vragen beantwoorden. Wij willen jullie allen hierbij vragen om hier ruchtbaarheid aan te geven in jullie omgeving. Wij sturen jullie ook een folder toe zodat jullie deze ook kunnen ophangen. Met elkaar maken wij de gastouderopvang van de SKB bijzonder! 3 Social media in de gastouderopvang. Het is de trend in deze tijd om te communiceren via social media. Door vraagouders en gastouders worden er weleens berichtjes geplaatst over de opvang. Meestal in positieve zin. Maar wij willen jullie nog even een aantal aandachtspunten meegeven om jullie alert te maken wat social media voor gevolgen kan hebben. Social media kan kans bieden om te laten zien dat je trots bent op je werk en kan bijdrage aan een positief imago van het gastouderbureau waarvoor je werkt. Helaas kan het ook weleens tegen jou als persoon of tegen de organisatie gebruikt worden. Bedenk dat: Het gebruik van social media real time gebeurt. Een druk op de knop en jouw bericht staat direct online. Online informatie staat misschien wel eeuwig online. Het is niet altijd gemakkelijk om informatie naderhand te (laten) verwijderen. Bedenk dus goed hoe je wilt overkomen in tekst, beeld en geluid en niet alleen voor dat ene moment. Zo gebruiken bijvoorbeeld werkgevers vaak google om uit te zoeken wie de sollicitanten zijn. Het not done is om eenmaal geplaatste berichten zomaar te verwijderen. Met een druk op de knop worden ook foute berichten online geplaatst. Probeer de eerste te zijn om je eigen fouten te corrigeren, zonder eerdere berichten per definitie te wijzigen of te verwijderen. Vermeld daarbij dat jij degene bent die het bericht wijzigt. Geef bij verwijdering een goede reden. Je ook rekening dient te houden met wettelijk vastgelegde beeld- auteurs en citaatrechten en foto s van andere mensen of kinderen uit de opvang. Het is verboden om zonder toestemming van de maker of degene die erop vermeld staan dit te publiceren. Schending van deze wet kan je een boete opleveren van honderden euro s, of een gevaar zijn voor de goede verstandhoudingen in de opvang. Sociale omgangsvormen online net zo gelden als persoonlijke omgangsvormen. Respecteer degene tot wie je je richt. Laster, beledigingen en obsceniteit zijn

4 niet geoorloofd. De privacy van anderen wordt gerespecteerd. Je zoveel mogelijk inhoudelijk dient te reageren op stukken van anderen. Alleen je mening geven zonder onderbouwing daarvan vervuilt de discussie en zegt meer over de schrijver van de reactie dan over het stuk. Onthoud dat dit soort reacties ook in google naar boven kunnen komen. Soms kan social media als gevolg hebben dat er een grijs gebied ontstaat tussen privé en werkgerelateerde zaken. Wanneer je op een persoonlijk blog over je werk schrijft, kun je een duidelijk aangeven dat dit blog jouw persoonlijke standpunt weergeeft en dat dit niet overeen hoeft te komen met dat van de organisatie. 4 Gastouder van het kwartaal! Dit keer hebben wij helaas geen aanmelding ontvangen van vraagouders voor een gastouder van het kwartaal. Daarom willen wij willen als gastouderbureau alle gastouders die bij ons zijn ingeschreven bedanken voor hun goede en enthousiaste inzet voor de afgelopen periode. Dat we met elkaar weer een goede periode tegemoet gaan met net zoveel inzet en enthousiasme. BEDANKT DAMES!!!!! Mocht u uw gastouder ook willen voordragen als gastouder van het kwartaal geef het aan ons door, ook als u andere suggesties of opmerkingen heeft over de nieuwsbrief horen wij dit graag. Een Gordon training voor ouders. Marjolein Langerak gaat in augustus 2012 starten met een Gordontraining voor ouders. Effectief omgaan met kinderen, biedt een alternatief voor onmacht en frustratie, omdat het accent ligt op wederzijds begrip tussen u en uw kind. In de training ligt de nadruk op; zo luisteren, dat uw kind zich begrepen voelt; zo praten, dat uw kind u begrijpt; zo conflicten oplossen, dat niemand verliest; zo afspraken maken dat iedereen zich eraan houdt. Spreekt deze Gordon training u aan dan kunt dit kenbaar maken aan ons en sturen wij de informatie per mail toe.

5 Ingezonden stukje. woezel en pip, woezel en pip spelen altijd met elkaar woezel en pip, woezel en pip de allerbeste vriendjes van elkaar en van je gaan we lekker spelen dan samen alles delen altijd heel gezellig hier nooit een dag sip met woezel en pip! Even voorstellen; Ik ben Natasja Willemstein 40 jaar en moeder van 3 jongens, Sinds kort ben ik met veel plezier gastouder bij de SKB. Met de bakfiets fietsen we gezellig zingend door Barendrecht! 5 Groetjes Natasja Wilt u meer lezen over de inhoud van de workshop communicatie of meer info over de Gordon training dan kunt u dit kenbaar maken aan het gastouderbureau, wij sturen u dan per mail de gevraagde informatie toe. Wilt u uw gastouder voordragen voor gastouder van het kwartaal of heeft u andere leuke stukken die in onze nieuwsbrief passen dan dienen deze voor eind augustus 2012 ingediend te zijn. Wij hopen dat u met veel plezier de nieuwsbrief heeft gelezen. Wij wensen iedereen zonnige, ontspannende en vooral vrolijke zomer toe! Esther, Tessa, Joke en Myriam Gastouderbureau SKB

6 6

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Effectieve gespreksvoering ACADEMIE. www.pgosupport.nl

Effectieve gespreksvoering ACADEMIE. www.pgosupport.nl Effectieve gespreksvoering ACADEMIE www.pgosupport.nl 2 Effectieve gespreksvoering Locatie: Organisatie: Uitvoering: Vergader- en cursusruimte PGOsupport Daltonlaan 600 3584 BK Utrecht PGOsupport Daltonlaan

Nadere informatie

Gedragscode ICT Kindante

Gedragscode ICT Kindante Gedragscode ICT Kindante Inhoud Inleiding 1. Privacy 2. Beheer 3. Algemene uitgangspunten 4. Gebruik van Internet 5. Gebruik van e-mail 6. Het gebruik van vaste telefoon 7. Gebruik ter beschikking gestelde

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Uitstapje met de vrijwilligers van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland

Uitstapje met de vrijwilligers van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Jaargang 2 / Uitgave juli/augustus 2014 Hierbij de nieuwsbrief van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. Aan het Netwerk zijn partijen uit Steenwijkerland verbonden

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

Functionerings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken

Functionerings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken Functionerings, voortgangs en beoordelingsgesprekken Functionerings, voortgangs en beoordelingsgesprekken 1. Inleiding Uiteraard vinden er dagelijks veel gesprekken plaats, verschillende soorten van gesprekken.

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

TRAININGSPROGRAMMA 2015

TRAININGSPROGRAMMA 2015 TRAININGSPROGRAMMA 2015 Trainingen, workshops en bijscholing voor Gastouders Nanny s Leidsters aan huis Pedagogisch werkers Ouders www.kroosttraining.nl 1 Inhoudsopgave Opleidingsplan 3 Bijscholing is

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen:

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen: Sollicitatiegesprek De uitnodiging En dan is het zover: je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je bent nu door de eerste selectie heen en dat betekent in ieder geval dat je brief, CV en eventueel

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave:

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave: herfst 2011 De Mediant FamilieKrant is een speciale uitgave van Mediant Geestelijke Gezondheidszorg en geeft een beeld wat Mediant voor de familie doet. Familiemaand bij Mediant Van 10 oktober (landelijke

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

o Gericht op verleden o Focus op oordelen o Eenrichtingsverkeer o Passieve bijdrage van de medewerker o Gericht op formele consequenties

o Gericht op verleden o Focus op oordelen o Eenrichtingsverkeer o Passieve bijdrage van de medewerker o Gericht op formele consequenties Het zorgen voor een goede basis. Elk bedrijf wil een goed resultaat halen. Dat lukt beter als u regelmatig met uw medewerkers bespreekt hoe het gaat, hoe dingen beter zouden kunnen en wat daarvoor nodig

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Aandacht voor mantelzorgers werkt! Onderzoek naar de ervaringen van werkende mantelzorgers, hun leidinggevenden en hrmadviseurs.

Aandacht voor mantelzorgers werkt! Onderzoek naar de ervaringen van werkende mantelzorgers, hun leidinggevenden en hrmadviseurs. Aandacht voor mantelzorgers werkt! Onderzoek naar de ervaringen van werkende mantelzorgers, hun leidinggevenden en hrmadviseurs. Colofon Auteur(s): Annie Oude Avenhuis en Wilco Kruijswijk Datum: augustus

Nadere informatie

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag!

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Auteur: Hugo Bakker Dit e-book is geschreven door Hugo Bakker en beschrijft hoe jij FOCUS kunt creëren en MS Outlook gebruiken om je daarbij te ondersteunen

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Het Functioneringsgesprek

Het Functioneringsgesprek Het Functioneringsgesprek Augustus 2010 Het Functioneringsgesprek Inleiding Een functioneringsgesprek heeft tot doel de kwaliteit van het werk te verhogen en daarnaast zorgt het voor een verhoging van

Nadere informatie

Geef ze de ruimte! Kinderparticipatie in de buitenschoolse opvang. J.A.M. Rijnen en E.T. Schreuder NIZW

Geef ze de ruimte! Kinderparticipatie in de buitenschoolse opvang. J.A.M. Rijnen en E.T. Schreuder NIZW Geef ze de ruimte! Geef ze de ruimte! Kinderparticipatie in de buitenschoolse opvang J.A.M. Rijnen en E.T. Schreuder NIZW 1e druk: december 1997 2e druk: september 2000 1997 Nederlands Instituut voor

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie