Nieuwsbrief Gastouderbureau

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Gastouderbureau"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Gastouderbureau Bezoekadres: Trondheim LE Barendrecht Tel.: Fax: Mail: ropvang-barendrecht.nl Website: Telefonisch elke werkdag bereikbaar van 9:00 12:00 uur Bemiddelingsmedewerkers: Myriam (ma, di, do) Tessa (ma,woe, do) Adm. medewerker: Joke (ma, di, vrij) Beste vraag- en gastouders, Voorjaar 2012 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van gastouderbureau Barendrecht. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen heeft het GOB een nieuwe actieve oudercommissie, in deze nieuwsbrief stellen zij zich aan u voor en krijgt u meer informatie wat de oudercommissie voor u kan betekenen. Ook hebben zij van af nu een eigen adres waarop u de leden kunt bereiken: ocgastouderbureauskb@gmail.com Verder hebben wij voor u op papier gezet wat het GOB nu met de begeleidingskosten doet en hebben we een nieuwe rubriek in samenwerking met de OC de gastouder van het kwartaal ontwikkeld. Hierbij zetten wij elk kwartaal een gastouder in het zonnetje. We wensen u veel plezier met het lezen van de nieuwsbrief! Voorstelrondje Oudercommissieleden Mijn naam is Ans Velraeds, 33 jaar en woonachtig te Barendrecht. Ik ben stewardess en vanwege mijn flexibele werkdagen/tijden maak ik gebruik van een gastouder van het SKB. Ik ben lid geworden van de oudercommissie van het GOB, omdat ik het belangrijk vind te weten wat er speelt binnen deze organisatie en op de hoogte te blijven van eventuele aanpassingen en veranderingen. Tevens vind ik het belangrijk dat vraagouders ergens terecht kunnen met vragen en ook hun mening ergens over kunnen geven. Hallo, ik ben Judith de Bot en woon in Barendrecht. Ik ben getrouwd met Frank en ik ben moeder van Jonathan (17 maanden). In september hopen wij ons 2 e kindje te krijgen. Jonathan gaat sinds januari 2011 naar gastouder Rabya Imamkhan. Op dit moment is Jonathan daar het enige gastkindje, maar we hopen dat hij snel nieuwe vriendjes krijgt om mee te spelen. Hallo, ik ben Camilla Stolk en woon in Heerjansdam. Ik ben getrouwd met Niels en ik ben moeder van Menise ( 4 Jaar) en Oscar (2 Jaar). Zij gaan sinds augustus 2011 naar gastouder Joke den Ouden in Heerjansdam. Daarvoor hebben ze op de hele dagopvang gezeten. Hallo mijn naam is Sharon Daalhuizen-Portier, woonachtig in Barendrecht en moeder van 2 dochters. De oudste (2,5) gaat sinds kort één dag in de week naar de dagopvang, maar heeft tot die tijd altijd bij gastouder 'oma Cock' gezeten, waar mijn jongste dochter (1) ook al een jaar goed wordt opgevangen. Met name de flexibiliteit van de gastouder biedt mij de perfecte oplossing voor de opvang van de kinderen, omdat mijn man en ik allebei onregelmatig werken. Mijn kinderen hebben het erg naar hun zin (gehad) bij de gastouder en gaan er dan ook graag naar toe.

2 Nieuwe Folder ouder commissie Hieronder ziet u de tekst uit de nieuwe folder van de oudercommissie. Als u de folder digitaal wilt ontvangen kunt u een mailtje sturen naar gastouderbureau@kinderopvangbarendrecht.nl. Wij sturen u de nieuwsbrief zo spoedig mogelijk digitaal toe. WELKOM BIJ GASTOUDERBUREAU SKB Ook als Oudercommissie heten wij u welkom bij het gastouderbureau en hopen dat uw kind, maar ook u deze tijd als plezierig ervaart. Als ouder heeft u invloed op de opvang van uw kind. Met deze folder willen wij u graag informeren hoe die invloed bij het gastouderbureau en de SKB is geregeld. 2 Oudercommissie: Binnen elke kinderopvanglocatie en het gastouderbureau is een oudercommissie die met elkaar en de manager gastouderbureau overlegt. Centrale Oudercommissie: Voor alle locaties samen is een Centrale Oudercommissie (COC) die overlegt met de directeur over locatieoverschrijdende thema s als bijvoorbeeld een tariefverhoging. Taken en bevoegdheden oudercommissie De Oudercommissie van het gastouderbureau houdt zich vooral bezig met het stichtingsbeleid van het Gastouderbureau en de Centrale Oudercommissie houdt zich bezig met het stichtingsbeleid en zaken die op meerdere locaties gelden. Wat doet de oudercommissie van het Gastouderbureau * Behartigt de gemeenschappelijke belangen van ouders en kind * Bewaakt de kwaliteit van de kinderopvang in de ruimste zin van het woord * Bevordert de communicatie tussen ouders en de leiding van het gastouderbureau * Overlegt met de manager gastouderbureau Wie zitten in de oudercommissie * Judith de Bot * Ans Velraeds * Sharon Portier * Peter Burcksen * Camilla Stolk-Parmet Wilt u informatie? Heeft u een vraag, signaal, tip of suggestie? Mocht u vragen of opmerkingen hebben, uw inbreng willen geven of actief deel willen nemen aan de oudercommissie laat het ons weten. Uw mening wordt op prijs gesteld, u kunt uw vraag, opmerking of suggestie kwijt op OcgastouderbureauSKB@gmail.com De notulen van de Oudercommissie vindt u in de nieuwsbrief.

3 Begeleidingskosten Begeleidingskosten Gastouderbureau SKB In de tweede vergadering met de oudercommissie zijn de eenmalige bemiddelings- en de maandelijkse begeleidingskosten besproken. Er zijn regelmatig vragen over gesteld en wij willen hier uitleg geven wat er gedaan wordt met de kosten die wij van de vraagouders ontvangen. Deze kosten, die de vraagouders betalen, zijn de enige inkomsten van het gastouderbureau. Alles wordt dus betaald van deze inkomsten. Zoals: Alle kosten van de medewerkers, zoals salarissen, reiskosten en opleidingen Deel van de huur van het Centraal Bureau Energiekosten Automatiseringskosten Opleiding nieuwe gastouders (o.a. opleiding mbo2 en EHAK) Representatiekosten, bloemen, verjaardagskaarten, attentie dag van de pedagogisch medewerker, enz) Eindejaarscadeautje voor gastouders Verzekering gastouderopvang Jaarlijks deskundigheidsbevordering van gastouders en basis/herhalingscursus Eerste Hulp aan kinderen Uitleenservice materialen voor gastouders Vergoeden van de afgegeven VOG-verklaring van de gastouders en alle inwonende huisgenoten van 18 jaar en ouder Consultancy zorgcoördinator en pedagoog PR-kosten gastouderbureau Kassiersfunctie en daarmee ook debiteuren risico Deelname regio-overleg gastouderbureaus en platformoverleg gastouderopvang Zuid-Holland Lid van de brancheorganisatie kinderopvang (MO-groep) 3 Er wordt dus veel gedaan met de kosten die de vraagouders per koppeling betalen en we hebben dat geld dus hard nodig om ons werk te kunnen doen. Toch hebben we besloten om deze tarieven naar beneden aan te passen. We doen ons best om met de vermindering van onze inkomsten, toch dezelfde kwaliteit te blijven leveren en te zorgen dat u als gast- en vraagouder daar geen hinder van zult hebben. Echter kunt u zich voorstellen dat wij op gebieden die niet primair bij de gastoudervraagouder koppelingen horen, enigszins zuiniger moeten zijn. U kunt hierbij denken aan minder snel vervanging of uitbreiding van de uitleenservice, iets minder budget voor bovengenoemde attenties richting gastouders, enz. Ook zijn we inmiddels succesvol geweest in het vinden van een goedkopere maar wel gedegen mbo2/basis EHBO instelling. Mocht u interesse hebben wat er door onze bemiddelingsmedewerkers aan begeleidende werkzaamheden wordt uitgevoerd, neem dan gerust een kijkje op onze website.

4 Herhaling EHAK De meeste Gastouders zullen in maart weer hun herhalingscursus voor de kinder EHBO volgen. Wij wensen hen veel plezier en een leerzame avond toe! Nieuwe gastouders Natasja Willemstein, Yvonne Milliard en Tsaarina Adely zijn begin 2012 begonnen met de opleiding MBO2. We wensen ze veel succes en hopen dat ze snel aan de slag kunnen als gastouder. Tanja van Hilst, Arinda Hardam en mevrouw Verbon hebben zich ook aangemeld als nieuwe gastouder. Zij beschikken al over de juiste papieren dus konden we al gelijk het traject in gang zetten voor het registeren bij het LRK. Ook hen wensen we veel succes als gastouder. 4 Deskundigheidsbevorderingsavonden. In de komende maand zullen onze gastouders weer een uitnodiging krijgen voor een deskundigheidsbevorderings avond. Het beloofd weer interessant en leerzaam te worden. Een van de onderwerpen is communicatie in de gastouderopvang. Communicatie Leren dat jouw gedrag een reactie bij een ander uitlokt. Hoe ga je met elkaar om, respect voor elkaar hebben, maar ook opkomen voor jezelf als dat nodig is. Kinderen leren sociale vaardigheden door hun ervaringen in de opvang. Je moet op je beurt wachten, elkaar helpen, tijdens het spelen samenwerken en samen vier je ook feest. Voorwaarde is wel dat wij onze kinderen kunnen bieden wat ze nodig hebben, zonder andere kinderen tekort te doen. Gastouders stimuleren een positieve communicatie en betrokkenheid tussen kinderen onderling. Geven daarbij zelf het goede voorbeeld. Gastouders geven kinderen in eerste instantie de gelegenheid een onenigheid of conflict zelf op te lossen en geven waar nodig hulp of advies. Wij zijn het voorbeeld voor onze kinderen. Daarom is een goede communicatie met elkaar zo belangrijk. Wees duidelijk en met respect voor elkaar. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen opgroeien tot mooie volwassenen. Daar hebben zij het goede voorbeeld bij nodig. Praat met elkaar en probeer oplossingen te zoeken met elkaar. Zoek hulp als jullie er niet samen uitkomen. Maar laat het niet doorsudderen en uitbloeien tot een conflict. Gastouderopvang is een intieme manier van opvang. Het is een overeenkomst tussen twee partijen met bemiddeling van het Gastouderbureau. Dit maakt het ook tot een kwetsbare opvang. Jullie zijn van elkaar afhankelijk, daarom is communiceren, eerlijkheid en respect zeer belangrijk. Gastouderopvang is daarom ook juist zo bijzonder en mooi. Er is een vertrouwensband en de ouders en kinderen raken met elkaar vertrouwd. Het is zo mooi om te zien hoe goed de kinderen en de gastouders op elkaar reageren. En daar doen we het voor voor onze kinderen! Veel communicatie plezier!!!

5 Leges gastouderopvang Op dit moment zijn er gemeenten in Nederland die leges vragen voor opname in het Landelijk Register Kinderopvang. Gemeentes hebben het recht deze leges te vragen. De hoogte van deze leges worden per gemeente vastgesteld, dus het is geen vast bedrag. Op dit moment worden er in Barendrecht en Zwijndrecht geen leges gevraagd voor een registratie of een wijziging. Onze gastouders zijn op dit moment allemaal al opgenomen in het LRK. Voor de inspecties door de GGD worden op dit moment ook geen aparte leges gevraagd. Als er meer informatie komt over de leges houden we u op de hoogte. Informatie avond voor nieuwe vraagouders 5 Op 21 maart 2012 houdt het gastouderbureau een informatie avond voor nieuwe vraagouders. Op deze avond zullen Esther Waltmans en Tessa Koot de nieuwe ouders te woord staan en hun vragen beantwoorden. Ook zullen er een paar gastouders aanwezig zijn om hun verhaal te vertellen en de mensen enthousiast te maken. Via onze website en folders laten weten waar deze wordt gehouden. Wij willen jullie allen hierbij vragen om hier ruchtbaarheid aan te geven in jullie omgeving. Wij sturen jullie ook een folder toe zodat jullie deze ook kunnen ophangen. Met elkaar maken wij de gastouderopvang van de SKB bijzonder! Gastouder van het kwartaal! Dit kwartaal willen wij graag onze Gastouder ANNELOES CREUSEN in het zonnetje zetten. Haar flexibiliteit en enthousiasme wordt door zowel het gastouderbureau als haar vraagouders zeer gewaardeerd. Dat blijkt ook wel aan de leuke reacties van haar vraagouders! Ingezonden door Wendy van Driel. (Mama van Luca) Hoe gaan we Anneloes nu in het zonnetje zetten, midden in de winter...eigenlijk is dat wat overbodig, want zij is zelf al het zonnetje in huis :-). Maar omdat zeker zij wat extra zonnestralen verdiend, ga ik het toch proberen. Oprecht kan ik zeggen dat ik geen leukere en lievere gastouder kan bedenken dan Anneloes, ze is altijd vrolijk en dat straalt ze uit naar de kinderen. De kinderen op hun beurt zijn stapelgek op haar, dat merk ik doordat mijn zoon thuis veel over haar praat, en roept "naar Anneloes toe" midden in het weekend als wij lekker quality time hebben. Maargoed, het is ook niet zo raar dat hij graag naar haar toe gaat. Tot voor kort zat hij daar als enige jongen tussen 5 meisjes, tja dat is natuurlijk feest! En dan elke dag tekenen, verven of knutselen en ook nog naar de speeltuin, dat is echt geweldig! Eigenlijk is Anneloes een tweede moeder voor mijn zoon, ze zorgt heel goed voor de kinderen, bakt pannenkoeken of cakejes met ze die ze samen versieren. Deze week was ze nog op het ijs te vinden met drie schaatsende peuters, geweldig om te zien. Even later zaten ze met z'n drieën op de slee helemaal klaar om op de foto te mogen. Vervolgens naar huis en dan warme chocolademelk drinken, dan is het helemaal kompleet.

6 Zelf denk ik dat er maar weinig gastouders aan Anneloes kunnen tippen, en daarom wil ik haar laten weten dat ze van mij een vette 10 krijgt met een griffel! Ingezonden door Jeroen en Sandy Oldenhuis (ouders van Danique en Jasmijn) De afgelopen tijd hebben onze kinderen zich dermate positief ontwikkeld en hun zelfstandigheid bewezen, mede door de inzet en opvoeding die Anneloes onze kinderen heeft gegeven. In de periode heeft Anneloes onze kinderen na school, tijdens ziekte en vakanties opgevangen, verzorgd en geëntertaind. Door haar zijn de kinderen meer buiten gaan spelen, hebben wij nieuwe fietsen aan moeten schaffen waardoor zij hebben geleerd deel te nemen aan het verkeer. 6 Wij zijn haar echtgenoot maar Anneloes in het bijzonder dan ook bijzonder dankbaar. Wij raden dan ook alle ouders aan die hun kinderen bij een gastouder willen plaatsen, dat met een gerust hart bij Anneloes te kunnen doen. Ingezonden door Familie Jongenotter (ouders van Sylke) Anneloes mag van ons in het zonnetje gezet worden, omdat ze een lieve oppas is voor de kinderen. Het is een gezellige, drukke boel bij haar in huis. Soms heeft ze volle bak en dan heeft ze 6 kinderen over de vloer. Desondanks doet ze toch veel leuke dingen met de kinderen. Zo gaat ze met alle kinderen naar Ballorig of gaat ze met alle kinderen schaatsen op het natuurijs bij haar in de buurt. De kleine kinderen neemt ze dan mee op de slee, terwijl ze de grotere kinderen helpt met hun eerste pasjes op de schaats. De kinderen vinden dat natuurlijk prachtig! (zie foto s). Elke dag gaat ze even met de kinderen naar buiten, naar de speeltuin om bijvoorbeeld te voetballen. De kinderen spelen veel in de woonkamer, hierdoor heeft ze toezicht op de kleintjes. Voor de wat grotere kinderen heeft ze ook een speelkamer op de 1 e verdieping. Hier staat bijvoorbeeld een poppenhuis. Elk kind probeert ze ook te stimuleren in hun ontwikkeling. Zo maakt ze regelmatig met de kinderen tekeningen, bakt ze cupcakjes met de kinderen of verven ze potjes om waxinelichtjes in te branden. Onze dochter komt dan trots thuis en laat haar zelfgemaakte werkjes zien. Het is dus een gezellige boel bij Anneloes thuis en onze dochter gaat graag naar Anneloes toe. Ondanks de gezelligheid is Anneloes ook strikt naar de kinderen, er gelden regels en hieraan moeten de kinderen zich houden. Hierdoor leren de kinderen samen spelen en samen delen. Anneloes is ook een zeer flexibele gastouder, wij werken allebei namelijk zeer onregelmatig, dit is voor ons dus erg fijn. Anneloes is naar ons als vraagouders ook eerlijk en duidelijk. Bijzonderheden over ons kind verteld ze ons als we haar komen ophalen. Via laat ze weten als er bijzonderheden zijn die alle vraagouders die bij haar hun kind brengen aangaan. Zo namen de kinderen laatst afscheid van 1 van de kinderen die ging verhuizen, waardoor ze niet meer naar Anneloes zou gaan. Anneloes heeft met de kinderen samen een

7 afscheidsboekje gemaakt waarin de kinderen mooie tekeningen hadden gemaakt en aan ons had ze gevraagd om een foto mee te geven van ons kind voor in dat afscheidsboekje. Eén keer per jaar organiseert ze samen met de kinderen een paasontbijt, waarbij alle kinderen en wij als vraagouders uitgenodigd zijn. De kinderen zijn dan al een paar ochtenden bezig geweest met de voorbereidingen zoals bijvoorbeeld paaseieren verven. Anneloes is volgens ons een geweldige gastouder en we zijn haar heel dankbaar voor de manier waarop ze haar werk doet, hierom willen wij graag dat ze in het zonnetje gezet wordt 7 Groeten familie Jongenotter Wij hopen dat u met veel plezier de nieuwsbrief heeft gelezen. Mocht u uw gastouder ook willen voordragen als gastouder van het kwartaal geef het aan ons door, ook als u andere suggesties of opmerkingen heeft over de nieuwsbrief horen wij dit graag. Wij wensen iedereen een gezellig en fijn voorjaar toe! Esther, Tessa, Joke en Myriam Gastouderbureau SKB

Nieuwsbrief Gastouderbureau

Nieuwsbrief Gastouderbureau Nieuwsbrief Gastouderbureau Bezoekadres: Trondheim 14 2993 LE Barendrecht Beste vraag- en gastouders, Zomer 2012 Tel.: 0180 611909 Fax: 0180-621193 Mail: gastouderbureau@kinde ropvang-barendrecht.nl Website:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau

Nieuwsbrief Gastouderbureau Nieuwsbrief Gastouderbureau Bezoekadres: Trondheim 14 2993 LE Barendrecht Voor gast- en vraagouders: Mei 2011 Tel.: 0180 611909 Fax: 0180-621193 Mail: gastouderbureau@kinder opvang-barendrecht.nl Website:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

Oktober 2013 In deze nieuwsbrief:

Oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Uurtarieven 2014 definitief VOG-aanvraag gaat per regio Oproep nieuwe oudercommissieleden MooiZooi Workshop: Omgaan met ruzie en agressie (0-12 jaar) Beer Kiki: Veelzijdig

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS INFORMATIE VOOR GASTOUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 002000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

Juni/juli 2013 In deze nieuwsbrief: Voorlopige uurtarieven 2014 bekend

Juni/juli 2013 In deze nieuwsbrief: Voorlopige uurtarieven 2014 bekend Juni/juli 2013 In deze nieuwsbrief: Voorlopige uurtarieven 2014 bekend Voorlopige uurtarieven 2014 bekend Wijziging facturatie begeleidingskosten per 01-09- 2013 VOG-aanvraag gaat per regio Oproep nieuwe

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief:

In deze nieuwsbrief: Juni 2014 In deze nieuwsbrief: Kopie verklaring omtrent gedrag (VOG) Kopie certificaat Eerste Hulp aan Kinderen 2014 Uitschrijven van opvanglocaties waar niet langer wordt opgevangen Wijziging van opvanglocatie

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS

INFORMATIE VOOR OUDERS INFORMATIE VOOR OUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 0022000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

Informatie voor Gastouders

Informatie voor Gastouders Informatie voor Gastouders Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden 088 002000 gob@haaglandenkinderzaken.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken 088

Nadere informatie

Brochure voor gastouders Kober kinderland

Brochure voor gastouders Kober kinderland Brochure voor gastouders Kober kinderland Kober kinderland Hooilaan 1 4816 EM Breda Tel: (076) 504 56 00 Pagina 1 van 6 Gastouderopvang via kober kinderland, werken in de kinderopvang en toch thuis! Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Kidscasa Gastouderopvang

Kidscasa Gastouderopvang Kidscasa Gastouderopvang Gastouderopvang is kleinschalig en huiselijk. Gastouderopvang is flexibel door de individuele afspraken die er worden gemaakt. Het Gastouderbureau (GOB) van Kidscasa Kinderopvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau

Nieuwsbrief Gastouderbureau Nieuwsbrief Gastouderbureau Juni 2010 Bezoekadres: Trondheim 14 2993 LE Barendrecht Tel.: 0180 611909 Fax: 0180-621193 Mail: gastouderbureau@kinder opvang-barendrecht.nl Website: www.kinderopvangbarendrecht.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau

Nieuwsbrief Gastouderbureau Nieuwsbrief Gastouderbureau Bezoekadres: Trondheim 14 2993 LE Barendrecht Tel.: 0180 611909 Fax: 0180-621193 Mail: gastouderbureau@kinder opvang-barendrecht.nl Website: www.kinderopvangbarendrecht.nl Telefonisch

Nadere informatie

Informatie gastouderopvang

Informatie gastouderopvang Informatie gastouderopvang Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokiscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli 2015

NIEUWSBRIEF juli 2015 NIEUWSBRIEF juli 2015 Graag willen wij jullie d.m.v. deze nieuwsbrief weer op de hoogte stellen van enkele ontwikkelingen en belangrijke zaken omtrent GOB PoKo en de gastouderopvang. De zomer staat weer

Nadere informatie

Inspectierapport ViaVie Welzijn gastouderopvang (GOB) Tuinstraat 2 7451EX HOLTEN Registratienummer 757582795

Inspectierapport ViaVie Welzijn gastouderopvang (GOB) Tuinstraat 2 7451EX HOLTEN Registratienummer 757582795 Inspectierapport ViaVie Welzijn gastouderopvang (GOB) Tuinstraat 2 7451EX HOLTEN Registratienummer 757582795 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: RIJSSEN-HOLTEN Datum inspectie: 23-10-2014

Nadere informatie

Brochure gastouderopvang

Brochure gastouderopvang Brochure gastouderopvang Net zo fijn als thuis Informatie voor gastouders Gastouderbureau t Kwakersnest Postbus 2111 1990 AC Velserbroek 023 5769951 info@kwakersnest.nl www.kwakersnest.nl Welkom bij Kwakersnest

Nadere informatie

Voorwoord 2 Gastouders.. 3 Algemeen. 3 Vakanties. 3 Aanmelding en plaatsing 3 Kosten. 4 Enkele belangrijke punten... 6

Voorwoord 2 Gastouders.. 3 Algemeen. 3 Vakanties. 3 Aanmelding en plaatsing 3 Kosten. 4 Enkele belangrijke punten... 6 Inhoudsopgave: Van Gastouderopvang: Voorwoord 2 Gastouders.. 3 Algemeen. 3 Vakanties. 3 Aanmelding en plaatsing 3 Kosten. 4 Enkele belangrijke punten... 6 Van de Stichting Gastouderbureau Vechtdal Algemeen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

Bolletongersdei. Nieuwsbrief Gastouderbureau Voel je Thuis, Nr 3. Oktober 2016

Bolletongersdei. Nieuwsbrief Gastouderbureau Voel je Thuis, Nr 3. Oktober 2016 Nieuwsbrief Gastouderbureau Voel je Thuis, Nr 3. Oktober 2016 Hierbij de nieuwsbrief van oktober. In deze nieuwsbrief vindt u de laatste nieuwtjes en mededelingen voor zowel de gastouder(s) als vraagouder(s).

Nadere informatie

Inspectierapport Het Kuikentje (GOB) De Heus Plein DB BARNEVELD Registratienummer

Inspectierapport Het Kuikentje (GOB) De Heus Plein DB BARNEVELD Registratienummer Inspectierapport Het Kuikentje (GOB) De Heus Plein 25 3772DB BARNEVELD Registratienummer 131102369 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: BARNEVELD

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Alle ouders hebben het beste voor met hun kinderen. Ouders vragen

Nadere informatie

ALGEMEEN. Wat is gastouderopvang? GASTOUDERBURO PIERROT

ALGEMEEN. Wat is gastouderopvang? GASTOUDERBURO PIERROT ALGEMEEN Wat is gastouderopvang? In Nederland zijn diverse vormen van kinderopvang. De meest bekende is wel het kinderdagverblijf of crèche. Daarnaast is er bijvoorbeeld buitenschoolse of naschoolse opvang.

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Inspectierapport Betaal de Oppas (GOB) Boekeloseweg 115 7553DM HENGELO OV Registratienummer 411409748

Inspectierapport Betaal de Oppas (GOB) Boekeloseweg 115 7553DM HENGELO OV Registratienummer 411409748 Inspectierapport Betaal de Oppas (GOB) Boekeloseweg 115 7553DM HENGELO OV Registratienummer 411409748 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: HENGELO Datum inspectie: 13-11-2014 Type onderzoek:

Nadere informatie

Informatie voor gastouders

Informatie voor gastouders Informatie voor gastouders Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokidscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

Inspectierapport Tante Vroesh (GOB) Kerkstraat 4 8261BC KAMPEN Registratienummer 192463846

Inspectierapport Tante Vroesh (GOB) Kerkstraat 4 8261BC KAMPEN Registratienummer 192463846 Inspectierapport Tante Vroesh (GOB) Kerkstraat 4 8261BC KAMPEN Registratienummer 192463846 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: KAMPEN Datum inspectie: 28-08-2014 Type onderzoek: Regulier

Nadere informatie

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure Gastouderbureau SharedCare Informatiebrochure Werkwijze gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave 1. INLEIDING 1.1 Nieuwe koppelingen 1.2 INTAKEGESPREK GASTOUDER 1.3 INTAKEGESPREK VRAAGOUDER 1.4 KOPPELINGSGESPREK

Nadere informatie

De béste Gastouder voor uw kind!

De béste Gastouder voor uw kind! De béste Gastouder voor uw kind! 1. Praktische zaken Bent u op zoek naar een gastouder voor de opvang van uw kind? Deze brochure helpt u om beter zicht te krijgen op wat u van het gastouderbureau kunt

Nadere informatie

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang TIKO Kinderopvang/ Informatie vraagouder februari 2015 1 Informatie voor vraagouders over gastouderopvang Gastouderopvang: een kleinschalige vorm van kinderopvang die plaats vindt bij een gastouder thuis,

Nadere informatie

Inspectierapport Orthopedagogisch Gastouderbureau Groningen (GOB) Hoendiep 1 9718TA Groningen

Inspectierapport Orthopedagogisch Gastouderbureau Groningen (GOB) Hoendiep 1 9718TA Groningen Inspectierapport Orthopedagogisch Gastouderbureau Groningen (GOB) Hoendiep 1 9718TA Groningen Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 09-06-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

GOB NIEUWS MAART Beste gast- en vraagouders

GOB NIEUWS MAART Beste gast- en vraagouders GOB NIEUWS MAART 2016 Beste gast- en vraagouders Het is alweer enige tijd geleden dat er een nieuwsbrief van het gastouderbureau is verspreid. Dit betekent echter niet dat wij stil hebben gezeten, in tegendeel.

Nadere informatie

www.gastouderland.nl

www.gastouderland.nl www.gastouderland.nl Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 2 Werkwijze Gastouderland 2 Selectiecriteria gastouders 2 Kwaliteit gastouders 3 De kosten 3 Klachtenreglement

Nadere informatie

Brochure gastouderopvang

Brochure gastouderopvang Brochure gastouderopvang Net zo fijn als thuis Informatie voor gastouders Gastouderbureau t Kwakersnest Aurorabastion 1 1991 PL Velserbroek 023 5387627 info@kwakersnest.nl www.kwakersnest.nl Welkom bij

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Rijssen-Nijverdal e.o. (GOB) Nieuwlandsweg 10 7461VR RIJSSEN Registratienummer 124565372

Inspectierapport Gastouderbureau Rijssen-Nijverdal e.o. (GOB) Nieuwlandsweg 10 7461VR RIJSSEN Registratienummer 124565372 Inspectierapport Gastouderbureau Rijssen-Nijverdal e.o. (GOB) Nieuwlandsweg 10 7461VR RIJSSEN Registratienummer 124565372 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: RIJSSEN-HOLTEN Datum inspectie:

Nadere informatie

Maatwerk Bemiddeling

Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang voor Gast- en Vraagouders. Maatwerk Gastouderbemiddeling is een bureau dat regionaal werkzaam is op het gebied van gastouderopvang. Maatwerk richt zich uitsluitend op het regelen

Nadere informatie

Gastouderbureau. Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net

Gastouderbureau. Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net Gastouderbureau Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net Inhoud Welkom Start je eigen kinderopvang! Wat is gastouderopvang? Wat

Nadere informatie

Brochure voor gastouders Surplus Kinderopvang

Brochure voor gastouders Surplus Kinderopvang Brochure voor gastouders Surplus Kinderopvang Surplus Kinderopvang Voorsteven 48 4871 DX Etten-Leur Tel: 076-5039340 brochure gastouderbureau / gastouders januari 2011 1 Kinderopvang via het gastouderbureau

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan Inleiding Dit pedagogische beleidsplan is opgesteld ter ondersteuning van de vraagouders en gastouders. Het vormt het uitgangspunt van gastouderbureau Tante Muis van waaruit de

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Terwijl we aan de voorkant van het gebouw Sinterklaas uitzwaaiden, kwamen aan de achterkant de kerstbomen naar binnen. In mum van tijd heeft het Kindcentrum een metamorfose ondergaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers REIS REIS Samen, Plezier, Open, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen Gastouderopvang

Beste ouders en verzorgers REIS REIS Samen, Plezier, Open, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen Gastouderopvang Gastouderopvang Beste ouders en verzorgers U heeft onze brochure Gastouderopvang in handen en u geeft daarmee aan geïnteresseerd te zijn in de gastouderopvang die Kids2b biedt. Welkom in onze wereld!

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Kleinschalige kinderopvang met een warm hart Informatie voor Ouders Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden 088 002000 gob@haaglandenkinderzaken.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Bobo Bourgondieweg 142 1611 WN BOVENKARSPEL

Inspectierapport Gastouderbureau Bobo Bourgondieweg 142 1611 WN BOVENKARSPEL Inspectierapport Gastouderbureau Bobo Bourgondieweg 142 1611 WN BOVENKARSPEL Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: STEDE BROEC Datum inspectie: 20 januari 2014 Type onderzoek:

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan gastouderbureau Kind-Zijn

Pedagogisch beleidsplan gastouderbureau Kind-Zijn Pedagogisch beleidsplan gastouderbureau Kind-Zijn Kind zijn in de wereld van vandaag, waarin ouders ook werken en studeren. Wij zorgen voor kleinschalige en flexibele opvang in een gezinssituatie. Onze

Nadere informatie

Gastouder in de praktijk

Gastouder in de praktijk Gastouder in de praktijk Informatieboekje van Het Nederlands Gastouderbureau Het Nederlands Gastouderbureau Het beste voor uw kind Het Nederlands Gastouderbureau Het beste voor uw kind Welkom! Geachte

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Gastouderbureau MijnGastouderopvang

Gastouderbureau MijnGastouderopvang Hoe gaat het met mijn gast- of oppaskind? Gastouderbureau MijnGastouderopvang Observatielijst voor de ontwikkeling van kinderen in de gastouderopvang Iedere gastouder kent 'haar' gastkind na tijdje behoorlijk

Nadere informatie

Bent u op zoek naar een gastouder? Wij hebben onder andere onderstaande gastouders voor u beschikbaar!

Bent u op zoek naar een gastouder? Wij hebben onder andere onderstaande gastouders voor u beschikbaar! Bent u op zoek naar een gastouder? Wij hebben onder andere onderstaande gastouders voor u beschikbaar! Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met het gastouderbureau telefoonnummer 0223-615447

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327

Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327 Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: HOF VAN TWENTE Datum inspectie: 08-07-2014 Type onderzoek:

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Goed doorlezen en bespreken met ouders, gastouders en bemiddelingsmedewerker! Pedagogisch Beleidsplan Inleiding Dit pedagogische beleidsplan is opgesteld ter ondersteuning van de vraagouders en gastouders.

Nadere informatie

TIKO Kinderopvang / informatie gastouder

TIKO Kinderopvang / informatie gastouder 1 Informatie voor gastouders over gastouderopvang Gastouderopvang: een kleinschalige vorm van kinderopvang die plaats vindt bij een gastouder thuis, in een gezinssituatie, dicht bij huis of werk, op vaste

Nadere informatie

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen samen met zijn/haar dierbaren en een heel gezond en liefdevol 2014!

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen samen met zijn/haar dierbaren en een heel gezond en liefdevol 2014! December 2013 In deze nieuwsbrief: Korte terugblik 2013 en kerstwens Jaaropgave 2013 Digitale maandstaat 2014 Doorgeven wijzigingen 2014 i.v.m. Kinderopvangtoeslag Let op! Er verandert iets in de Kinderopvangtoeslag!

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015

Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: * 250 miljoen euro extra voor de kinderopvang * Roodkapje-APP * Visitekaartjes en bordje Erkend gastouder *

Nadere informatie

Inspectierapport CGOB De Herberg (GOB) Henegouwenlaan 21 9501RX STADSKANAAL Registratienummer 121034306

Inspectierapport CGOB De Herberg (GOB) Henegouwenlaan 21 9501RX STADSKANAAL Registratienummer 121034306 Inspectierapport CGOB De Herberg (GOB) Henegouwenlaan 21 9501RX STADSKANAAL Registratienummer 121034306 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: STADSKANAAL Datum inspectie: 21-11-2014 Type

Nadere informatie

Visie (Pedagogisch werkplan)

Visie (Pedagogisch werkplan) Visie (Pedagogisch werkplan) Gastouderopvang De Krummeltjes stelt zich tot doel om een omgeving te bieden waarin kinderen kunnen opgroeien tot zelfstandige en evenwichtige mensen met respect voor anderen

Nadere informatie

Gastouderopvang Nr. 3, 20 december Beste ouders en gastouders, Hierbij nieuws en activiteiten vanuit het gastouderbureau.

Gastouderopvang Nr. 3, 20 december Beste ouders en gastouders, Hierbij nieuws en activiteiten vanuit het gastouderbureau. Gastouderopvang Nr. 3, 20 december 2016 Beste ouders en gastouders, Hierbij nieuws en activiteiten vanuit het gastouderbureau. SV Kindervreugd: Het gastouderbureau begon het schooljaar feestelijk. Gastouders

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Gastouderbureau de Vlinder

Gastouderbureau de Vlinder Gastouderopvang Vraagouders Informatie voor vraagouders Gastouderbureau de Vlinder Voor vragen en/of onduidelijkheden verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de Vlinder. De Vlinder Hoogstraat

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

Vragenlijst oudercommissie gastouderbureau

Vragenlijst oudercommissie gastouderbureau Vragenlijst oudercommissie gastouderbureau Naam gastouderbureau: Jaartal: Geachte heer/mevrouw, De inspectie kinderopvang controleert jaarlijks of uw gastouderbureau voldoet aan de kwaliteitseisen uit

Nadere informatie

Inspectierapport Icasa (GOB) Turris TG ELST GLD Registratienummer

Inspectierapport Icasa (GOB) Turris TG ELST GLD Registratienummer Inspectierapport Icasa (GOB) Turris 6 6661TG ELST GLD Registratienummer 986107232 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: OVERBETUWE Datum inspectie:

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent. Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent

Inhoudsopgave. Inleiding. Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent. Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent Kind-In-Zicht Inhoudsopgave Inleiding Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent Als je een tiener en tussen 9 en 12 jaar bent Als je een puber en tussen

Nadere informatie

Brochure gastouderopvang

Brochure gastouderopvang Brochure gastouderopvang Net zo fijn als thuis Informatie voor ouders Gastouderbureau t Kwakersnest Postbus 2111 199o AC Velserbroek 023 5679951 info@kwakersnest.nl www.kwakersnest.nl Welkom bij t Kwakersnest

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 Beste ouders en gastouders, De vakantie is voor de meesten al weer voorbij maar hopelijk kunnen we nog even genieten van wat mooie dagen. Voor jullie hier de september nieuwsbrief.

Nadere informatie

Aanvulling Pedagogisch beleidsplan Innovatieve opvang

Aanvulling Pedagogisch beleidsplan Innovatieve opvang Aanvulling Pedagogisch beleidsplan Innovatieve opvang Inhoud Algemeen Tijdelijk besluit innovatieve opvang Typering van de innovatieve gastouder Kwaliteit innovatieve gastouders Toezicht op veiligheid

Nadere informatie

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende,

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van Sportstuif Veldhoven. Deze zal 4x per jaar worden uitgebracht. Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Inspectierapport Broekhuisen (VGO) Vogelenzangsestraat LL Driel

Inspectierapport Broekhuisen (VGO) Vogelenzangsestraat LL Driel Inspectierapport Broekhuisen (VGO) Vogelenzangsestraat 5 6665LL Driel Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: Overbetuwe Datum inspectie: 06-02-2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Ziezo (GOB) Poldermolen TH Papendrecht Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Ziezo (GOB) Poldermolen TH Papendrecht Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Ziezo (GOB) Poldermolen 4 3352TH Papendrecht Registratienummer 570617935 Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: Papendrecht Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Loky (GOB) Middenweg 175a 1462HJ MIDDENBEEMSTER Registratienummer 376815279

Inspectierapport Gastouderbureau Loky (GOB) Middenweg 175a 1462HJ MIDDENBEEMSTER Registratienummer 376815279 Inspectierapport Gastouderbureau Loky (GOB) Middenweg 175a 1462HJ MIDDENBEEMSTER Registratienummer 376815279 Toezichthouder: GGD Zaanstreek-Waterland In opdracht van gemeente: BEEMSTER Datum inspectie:

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Inspectierapport ViaViela Utrecht Gob (GOB) Crouweldijk 28 3544MX UTRECHT Registratienummer 201268061

Inspectierapport ViaViela Utrecht Gob (GOB) Crouweldijk 28 3544MX UTRECHT Registratienummer 201268061 Inspectierapport Gob (GOB) Crouweldijk 28 3544MX UTRECHT Registratienummer 201268061 Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie: 24-08-2015 Type

Nadere informatie

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Adresgegevens

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Adresgegevens INLEIDING Hartelijk dank voor uw belangstelling als gastouder in onze organisatie. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard (SKH) beheert het gastouderbureau in Heerhugowaard. Gastouder zijn, is leuk en kan

Nadere informatie

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging 1. Algemene en medische gegevens Vraagouder één: Email adres Vraagouder twee: Email adres Kind één: kind Allergieën: Allergisch voor: Handelingswijze

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Gastouderbureau Mamaloetje

Pedagogisch beleidsplan. Gastouderbureau Mamaloetje Pedagogisch beleidsplan Gastouderbureau Mamaloetje 1 Voorwoord In de beginjaren 60 is er een meisje geboren. Haar ouders noemden haar Esther. De ouders werkten allebei full time (bijzonder voor die tijd)

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderopvang SKSG (GOB) Heresingel ES GRONINGEN Registratienummer

Inspectierapport Gastouderopvang SKSG (GOB) Heresingel ES GRONINGEN Registratienummer Inspectierapport Gastouderopvang SKSG (GOB) Heresingel 10 9711ES GRONINGEN Registratienummer 435819768 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 28-09-2016 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Jonge (VGO) Jutte RV Zuidwolde

Inspectierapport Jonge (VGO) Jutte RV Zuidwolde Inspectierapport Jonge (VGO) Jutte 13 7921RV Zuidwolde Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: De Wolden Datum inspectie: 02-11-2016 Type onderzoek: Onderzoek voor registratie Status: Definitief

Nadere informatie

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Kleinschalige woon- en onderwijsvormen Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Doenersdreef Zorg Kinderen in Hilversum en Almere Sommige kinderen hebben iets bijzonders. Iets dat ze nét een beetje

Nadere informatie

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem contact met ons op! Adresgegevens

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem contact met ons op! Adresgegevens INLEIDING Hartelijk dank voor uw belangstelling in onze organisatie. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard (SKH) heeft een gastouderbureau dat bemiddeld voor ouders en gastouders in Heerhugowaard. Met deze

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie