Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015"

Transcriptie

1 Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: * 250 miljoen euro extra voor de kinderopvang * Roodkapje-APP * Visitekaartjes en bordje Erkend gastouder * Gastouder van het jaar 2015! * Gastkindjes gezocht / Gastouder worden * Pedagogische Helpdesk * Thema avonden * Rookmelders * Belastingdienst Toeslagen * Belastingdienst gaat papieren post vervangen door digitale post * Oudercommissie 250 miljoen euro extra voor de kinderopvang 250 miljoen euro extra voor de kinderopvangtoeslag, waar komt dat geld vandaan? Het Rijk maakt jaarlijks een begroting voor de hoogte van de totale kinderopvangtoeslag. Die wordt bepaald door berekeningen van het Centraal Planbureau op basis van voorgaande jaren en de economische voorspellingen. Maar waar het CPB minimale vraaguitval verwachtte, pakte de forse bezuinigingen dramatisch uit. De afgelopen jaren gaf de overheid daardoor minder aan toeslag uit dan begroot was. Er is nu dus geld over. Nu is het kabinet van plan om het geld alsnog in de branche te investeren. Wat zou dat opleveren? Die 250 miljoen euro levert nieuwe banen in de kinderopvang op en geeft een forse impuls aan de arbeidsparticipatie. Ruim werkende ouders kunnen dankzij de verhoogde toeslag weer gebruik gaan maken van kinderopvang. Kent u misschien vraagouders voor wie het in het verleden niet interessant was om de kinderen naar de gastouder te brengen. Laat ze dan nu contact met ons opnemen, dan kunnen wij een berekening voor ze maken. Het is nu juist interessant om een gastouder op uw kind(eren) te laten passen. De kinderopvangtoeslag zal per januari 2016 namelijk aanzienlijk hoger uitvallen.

2 Roodkapje-App Nieuw! De Roodkapje-app. Met de app van gastouderbureau Roodkapje bent u vanaf nu altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de gastouderopvang, de leukste weetjes en handige tips. Het is zelfs mogelijk om de urenregistratie direct door te geven via de app. Kijk regelmatig in de app en profiteer van speciale acties! De app is gratis beschikbaar op zowel Android als Apple ios. Veel plezier met de Roodkapje app. Visitekaartjes en bordje Erkend gastouder Het is nu mogelijk om eenmalig 100 visitekaartjes bij Roodkapje gratis te bestellen. Op het kaartje staan úw contactgegevens. Interesse? Stuur een mailtje naar info@omavanroodkapje.nl en geef in de mail aan welke contactgegevens op het kaartje mogen komen. Hebt u een leuke naam of wellicht een eigen website van uw gastouderopvang, geef dit dan ook door, dan zetten we deze gegevens er ook bij. Daarnaast is het ook mogelijk om een bordje Erkend Gastouder van ons te ontvangen. Het bordje is bedoeld om bij de voordeur te hangen en daarmee aan iedereen te laten weten dat u een goed geregistreerde gastouder bent. Wanneer u ook hiervoor interesse hebt stuur dan een mail naar info@omavanroodkapje.nl. Gastouder van het jaar 2015! Dit jaar willen we voor de eerste keer de Gastouder van het jaar uit gaan roepen. Laat via (info@omavanroodkapje.nl) voor 14 december weten waarom uw gastouder deze titel moet krijgen. Daarna worden de inzendingen bekeken en de gastouder van het jaar wordt daaruit gekozen. De gastouder ontvangt van ons een mooie oorkonde met een leuke prijs.

3 Gastkindjes gezocht? Heeft u als gastouder nog ruimte voor meerdere gastkindjes? Laat het ons dan weten. Zodra wij vraagouders hebben die nog een gastouder zoeken,dan weten we u te vinden. Ook kunnen wij actief gaan zoeken voor u. Zo zetten wij advertenties op onze eigen website, facebookpagina, op Marktplaats, via zoekertjes in een lokaal krantje bij u in de buurt en op onze Roodkapje-app etc Gastouder worden? Daarnaast kent u misschien iemand in uw omgeving die er ook wat voor voelt om gastouder te worden. Wij komen graag vrijblijvend kennis maken. Laat hem of haar contact met ons opnemen! Pedagogische Helpdesk Sinds 2010 heeft Gastouderbureau Roodkapje een gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener in dienst. Zij is verantwoordelijk voor het toetsen en bijstellen van het pedagogisch beleidsplan en de meldcode kindermishandeling. Daarnaast ondersteunt ze de bemiddelingsmedewerkers en onderhoudt ze onze opvoeddesk ter ondersteuning van de vraag- en gastouders. U kunt bij haar terecht met al uw vragen over opvoeding, opvoedproblemen, ontwikkeling, kinderziekten, stoornissen, (vermoeden van) kindermishandeling etc. Kortom een hulp voor alles waar u mee te maken kunt krijgen wanneer u zelf kinderen heeft of op kinderen past. Voor vragen kunt u mailen naar: pedagogischehelpdesk@omavanroodkapje.nl Thema-avonden Binnenkort worden er weer nieuwe thema bijeenkomsten door ons georganiseerd. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk, maar u dient uzelf wel aan te melden. Dit kan door het zenden van een naar: workshop@omavanroodkapje.nl onder vermelding van het onderwerp, de datum en de locatie. Tevens graag uw naam, adresgegevens en met hoeveel personen u aanwezig zult zijn vermelden. U krijgt van ons een bevestiging als uw inschrijving verwerkt is. Heeft u een bevestiging ontvangen dan bent u geregistreerd. Geef u snel op! Want Vol=Vol. 17 oktober: Kind en emotie te Helmond (VOL) van uur 9 november: Je kind op internet te Velp van uur 10 november: Je kind op internet te Eindhoven van uur 16 november: Je kind op internet te Lottum van uur

4 17 november: Je kind op internet te Bladel van uur 17 november: Kind en emotie te Weert van uur 18 november: Brandveiligheid te Eindhoven van uur 21 november: Kind en emotie te Bladel van uur 15 december: Kind en emotie te Apeldoorn van uur 16 december: Brandveiligheid te Bladel van uur Mocht er momenteel geen thema avond in uw omgeving gepland zijn houd dan uw mailbox goed in de gaten. We zijn nog volop bezig om nieuwe bijeenkomsten bij te plannen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt u hierover geïnformeerd. Rookmelders Een brand- of rookmelder zorgt ervoor dat u s avonds rustig kunt gaan slapen. Om uw veiligheid te garanderen, dienen deze wel regelmatig getest te worden. In de meeste gevallen gaan de melders bovendien maximaal tien jaar mee. Hoe test ik mijn rook- of brandmelder? Waarschuw iedereen in huis dat u een test gaat uitvoeren, om een schrikeffect bij hen te voorkomen. Laat eventueel ook de buren weten dat de test eraan komt, zodat zij niet onnodig de brandweer bellen. Vraag iemand plaats te nemen in verderweg gelegen kamers, zoals op zolder en in de badkamer. Is het alarm daar ook hoorbaar? Het geluid moet krachtig genoeg zijn om u uit een diepe slaap te wekken. Duw een aantal seconden op de testknop, het alarm moet nu afgaan. Werkt het alarm niet, probeer dan eerst of een nieuwe batterij uitkomst biedt, voor u de complete rookmelder vervangt. Voer een reparatie zo spoedig mogelijk uit. Voer zo n test liefst maandelijks uit. Let op de uiterste gebruiksdatum van de brand- of rookmelder. Deze vindt u op de achterzijde van het apparaat. Belastingdienst Toeslagen Wist u dat: - U bij gastouderbureau Roodkapje altijd terecht kunt met vragen over de Belastingdienst Toeslagen ook als u geen klant meer bent? - U bij gastouderbureau Roodkapje altijd terecht kunt voor juridische ondersteuning mocht u een geschil hebben met de Belastingdienst Toeslagen? - Wij gespecialiseerde medewerkers in dienst hebben die voor u bezwaar- en/of beroepsprocedures kunnen voeren met de Belastingdienst of andere instanties. - U altijd contact op kunt nemen met gastouderbureau Roodkapje bij vragen over terugvorderingen van Belastingdienst Toeslagen?

5 - U ons altijd kunt vragen om ondersteuning mocht u een verzoek krijgen van Belastingdienst Toeslagen om gegevens op te sturen. Ook als het gaat om eerdere toeslagjaren. Ook als u geen klant meer bent. - U ons altijd kunt bellen als u vragen heeft over Kinderopvangtoeslag. - U als vraagouder verplicht bent nadat uw kind naar de basisschool gaat dit direct dient door te geven via én bij Gastouderbureau Roodkapje. U wijzigt de dagopvang naar buitenschoolse opvang en tevens houdt u rekening met de % regeling die van toepassing is. - Wij u ook kunnen helpen met de berekening of en hoeveel toeslag u kunt ontvangen. - Wij korte lijnen hebben met Belastingdienst Toeslagen en wij u daarom gericht kunnen helpen als u bepaalde vragen aan ze heeft? Belastingdienst gaat papieren post vervangen door digitale post De Belastingdienst gaat papieren post stapsgewijs vervangen door digitale post. Makkelijk, want zo raak je post nooit kwijt en is die overal en altijd in te zien. Maar het is ook een verandering. En verandering kan vragen en zorgen oproepen. Hierbij leggen we uit wat er gaat veranderen. Wat gaat er veranderen? Post wordt digitaal. De papieren brief verdwijnt. Iedere burger kan nu al digitale post van de overheid ontvangen in de Berichtenbox op MijnOverheid. Daarvoor moet hij of zij op MijnOverheid eerst een account activeren. MijnOverheid en de Berichtenbox zijn persoonlijk. Daarom is een eigen DigiD nodig voor activatie van de account. Wanneer wordt post digitaal? Er is al post digitaal beschikbaar. Ook de Belastingdienst stuurt post naar de Berichtenbox. Die sturen ze nu ook nog op papier. De eerste post die ze vanaf november 2015 alleen nog digitaal sturen is de Voorschotbeschikking En in februari 2016 sturen ze het verzoek om aangifte inkomstenbelasting te doen alleen nog digitaal. Daarna sturen ze stap voor stap steeds meer post alleen nog digitaal Gaat alles over naar MijnOverheid? Nee. Iedereen blijft via Mijn toeslagen zijn zaken regelen met de Belastingdienst. De digitale post is daar te zien én in de Berichtenbox van MijnOverheid. Wilt u weten hoe digitale post werkt? Kijk daarvoor op belastingdienst.nl/digitalepost en op mijn.overheid.nl. Oudercommissie Een oudercommissie behartigt de belangen van de vraagouders. Zij denken mee over de ontwikkelingen omtrent wet- en regelgeving, maar leveren ook hun bijdrage door mee het denken over bijvoorbeeld het pedagogische beleidsplan of het cursus aanbod voor gastouders. Gastouderbureau Roodkapje heeft ook een oudercommissie evenals alle franchise kantoren. Indien u in contact wilt komen met de oudercommissie, of toe wilt treden tot de oudercommissie dan kunt u dit kenbaar maken door een te zenden naar: p.vdheijden@omavanroodkapje.nl. Wij zenden u vervolgens de contact gegevens van de oudercommissie die bij uw consulent van toepassing is.

Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders Inhoudsopgave pag. 1. Voorstellen 2 2. Werkwijze 2 3. Vraagouders 2 4. Gastouders 2 5. Kwaliteit 3 6. Kosten 3 1. Even voorstellen Gastouderbureau

Nadere informatie

www.gastouderland.nl

www.gastouderland.nl www.gastouderland.nl Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 2 Werkwijze Gastouderland 2 Selectiecriteria gastouders 2 Kwaliteit gastouders 3 De kosten 3 Klachtenreglement

Nadere informatie

Elektronisch berichtenverkeer (EBV) Presentatie n.a.v. bijeenkomsten maatschappelijk dienstverleners

Elektronisch berichtenverkeer (EBV) Presentatie n.a.v. bijeenkomsten maatschappelijk dienstverleners Elektronisch berichtenverkeer (EBV) Presentatie n.a.v. bijeenkomsten maatschappelijk dienstverleners Waarom EBV? De Belastingdienst sluit aan bij ontwikkelingen in de samenleving. We doen onze bankzaken

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

Vraagouder nieuwsbrief

Vraagouder nieuwsbrief Vraagouder nieuwsbrief December 2015 Beste Vraagouder, Graag uw aandacht voor deze belangrijke nieuwsbrief van december 2015. Er staan enkele zaken in, die we goed onder de aandacht willen brengen. Leest

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Gastouderbureau de Vlinder

Gastouderbureau de Vlinder Gastouderopvang Vraagouders Informatie voor vraagouders Gastouderbureau de Vlinder Voor vragen en/of onduidelijkheden verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de Vlinder. De Vlinder Hoogstraat

Nadere informatie

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure Gastouderbureau SharedCare Informatiebrochure Werkwijze gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave 1. INLEIDING 1.1 Nieuwe koppelingen 1.2 INTAKEGESPREK GASTOUDER 1.3 INTAKEGESPREK VRAAGOUDER 1.4 KOPPELINGSGESPREK

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 3 Werkwijze Gastouderland 3 Selectiecriteria gastouders 3 Kwaliteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem contact met ons op! Adresgegevens

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem contact met ons op! Adresgegevens INLEIDING Hartelijk dank voor uw belangstelling in onze organisatie. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard (SKH) heeft een gastouderbureau dat bemiddeld voor ouders en gastouders in Heerhugowaard. Met deze

Nadere informatie

Maatwerk Bemiddeling

Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang voor Gast- en Vraagouders. Maatwerk Gastouderbemiddeling is een bureau dat regionaal werkzaam is op het gebied van gastouderopvang. Maatwerk richt zich uitsluitend op het regelen

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER Informatiefolder INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER GASTOUDEROPVANG WAT IS GASTOUDEROPVANG? In 2005 is de Wet Kinderopvang ingevoerd, waardoor de overheid u als (vraag)ouder financieel tegemoet

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 3 Werkwijze Gastouderland 3 Selectiecriteria gastouders 3 Kwaliteit

Nadere informatie

HANDLEIDING INTERNET

HANDLEIDING INTERNET HANDLEIDING INTERNET Raadplegen en wijzigen van uw gegevens Inloggen... 3 Inloggen met uw gebruikersnaam en toegangscode... 3 Problemen bij het inloggen... 3 Hoofdmenu... 5 Menu-onderdelen... 5 Wijzig

Nadere informatie

Informatie voor Gastouders

Informatie voor Gastouders Informatie voor Gastouders Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden 088 002000 gob@haaglandenkinderzaken.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken 088

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Informatie voor gastouders

Informatie voor gastouders Informatie voor gastouders Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokidscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS INFORMATIE VOOR GASTOUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 002000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

Informatie gastouderopvang

Informatie gastouderopvang Informatie gastouderopvang Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokiscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS

INFORMATIE VOOR OUDERS INFORMATIE VOOR OUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 0022000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag?

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag? Bron: Brochure Kinderopvangtoeslag 2008, mei 2008 van de Belastingdienst/Toeslagen Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Door de indexatie gaan de maximale uurprijzen voor kinderopvang met 2% omhoog:

Door de indexatie gaan de maximale uurprijzen voor kinderopvang met 2% omhoog: De proefberekeningen voor de kinderopvangtoeslag via www.toeslagen.nl van 2015 zijn inmiddels vrijgegeven. U kunt nu een proefberekening maken en kijken wat de kosten zijn voor kinderopvang in 2015. Mocht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld!

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! Kinderopvangtoeslag 2007 Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Kinderopvangtoeslag aanvragen Kinderopvangtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven

Nadere informatie

Gastouderbureau de Vlinder

Gastouderbureau de Vlinder Gastouderopvang Vraagouders Informatie voor vraagouders Gastouderbureau de Vlinder Voor vragen en/of onduidelijkheden verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de Vlinder. De Vlinder Hoogstraat

Nadere informatie

Informatie voor Gastouders. Beste gastouder,

Informatie voor Gastouders. Beste gastouder, Informatie voor Gastouders Beste gastouder, Fijn dat u interesse heeft in Hoera Gastouderopvang! Hoera is als organisatie al meer dan 25 jaar actief in de kinderopvang. Inmiddels hebben we locaties in

Nadere informatie

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang TIKO Kinderopvang/ Informatie vraagouder februari 2015 1 Informatie voor vraagouders over gastouderopvang Gastouderopvang: een kleinschalige vorm van kinderopvang die plaats vindt bij een gastouder thuis,

Nadere informatie

Handleiding - Mijngastouderburo.nl

Handleiding - Mijngastouderburo.nl Handleiding - Mijngastouderburo.nl voor vraagouders en gastouders 1. Mijngastouderburo.nl Mijngastouderburo.nl is je persoonlijke pagina op de website van Gastouderbureau ViaViela. Hier kun je je klant-

Nadere informatie

Gastouderbureau. Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net

Gastouderbureau. Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net Gastouderbureau Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net Inhoud Welkom Start je eigen kinderopvang! Wat is gastouderopvang? Wat

Nadere informatie

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Laura Hofman Augustus 2017 Inhoudsopgave 1. Gastouderopvang voor gast- en vraagouder(s)... 1 2. Gastouderopvang... 1

Nadere informatie

1 Domein Ouders Belang. Laag - voorwaarden oudercommissie - adviesrecht oudercommissie. 2 Domein Personeel Belang

1 Domein Ouders Belang. Laag - voorwaarden oudercommissie - adviesrecht oudercommissie. 2 Domein Personeel Belang Tabel 1 Prioriteitsstelling Buitenschoolse opvang gemeente Harenkarspel 1 Domein Ouders Belang 1.1 Reglement oudercommissie 1.2 Instellen oudercommissie 1.3 Informatie 2 Domein Personeel Belang 2.1 Verklaring

Nadere informatie

Inhoud. Onze kinderopvang 2. Kiezen voor een kindercentrum 4. Van inschrijving tot plaatsing 5. Contact met ouders 6. Onze pedagogische visie 7

Inhoud. Onze kinderopvang 2. Kiezen voor een kindercentrum 4. Van inschrijving tot plaatsing 5. Contact met ouders 6. Onze pedagogische visie 7 Inhoud Onze kinderopvang 2 Kiezen voor een kindercentrum 4 Van inschrijving tot plaatsing 5 Contact met ouders 6 Onze pedagogische visie 7 Wat kost onze kinderopvang? 8 1 Onze kinderopvang Bent u op zoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief juni 2014 Nieuwsbrief juni 2014 Gastouder aan huis bij de ouder(s), Het is mogelijk dat u op enig moment een bericht leest over het onderzoek door de commissie Kalsbeek over Dienstverlening aan huis. Hierin wordt

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering Zorgtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering 2 Zorgtoeslag Krijgt u zorgtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de zorgtoeslag op een rij. De zorgtoeslag

Nadere informatie

Gastouder in de praktijk

Gastouder in de praktijk Gastouder in de praktijk Informatieboekje van Het Nederlands Gastouderbureau Het Nederlands Gastouderbureau Het beste voor uw kind Het Nederlands Gastouderbureau Het beste voor uw kind Welkom! Geachte

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! 1 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt. Hoe breng je jezelf, je

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2 Mei 2014 Voorwoord In deze tweede digitale nieuwsbrief weer volop nieuws. Zo kunt u lezen over WeHelpen.nl; een nieuwe, laagdrempelige manier om hulp aan te bieden en te ontvangen. Zo kan iedereen een

Nadere informatie

Hoe kunt u daar bij aansluiten?

Hoe kunt u daar bij aansluiten? Communicatie MijnOverheid Berichtenbox en de wet ebv Berichtenbox van MijnOverheid vervangt blauwe envelop Hoe kunt u daar bij aansluiten? Inhoudsopgave 1. Wet elektronisch berichtverkeer 2. Introductie

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Nieuwsbrief November 2011 In deze nieuwsbrief willen wij u informeren omtrent een aantal wijzigingen die worden doorgevoerd in de Wet Kinderopvang per 1 januari 2012 en (naar verwachting) per 1 januari

Nadere informatie

Informatie Gastouder

Informatie Gastouder Informatie Gastouder Gastouderbureau NL GOB NL Inhoudsopgave 1. Registreren als gastouder 2. Geregistreerd gastouder. 3. Overstappen 4. Gastouder aan huis / Nanny gastouderopvang 5. Voorwaarden waaraan

Nadere informatie

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje NIEUWSBRIEF Oktober 2007 Gastouderbureau Roodkapje Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezers, Iedere maand versturen wij een nieuwsbrief. Hierin staan handige tips die betrekking kunnen hebben op

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers REIS REIS Samen, Plezier, Open, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen Gastouderopvang

Beste ouders en verzorgers REIS REIS Samen, Plezier, Open, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen Gastouderopvang Gastouderopvang Beste ouders en verzorgers U heeft onze brochure Gastouderopvang in handen en u geeft daarmee aan geïnteresseerd te zijn in de gastouderopvang die Kids2b biedt. Welkom in onze wereld!

Nadere informatie

Kinderopvang in Helmond

Kinderopvang in Helmond Kinderopvang in Helmond colofon Titel: Kinderopvang in Helmond Opdrachtgever: Gemeente Helmond Opdrachtnemer: Afdeling Onderzoek en Statistiek Gemeente Helmond Marian Foolen-Huys Datum: Januari 211 Gemeente

Nadere informatie

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindgebonden budget 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindgebonden budget Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen.

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2015 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Wijzigingen wet- en regelgeving registratie, toezicht en handhaving kinderopvang 2012

Wijzigingen wet- en regelgeving registratie, toezicht en handhaving kinderopvang 2012 Wijzigingen wet- en regelgeving registratie, toezicht en handhaving kinderopvang 2012 De onderstaande wijzigingen betreffen niet alle wijzigingen op wet- en regelgeving kinderopvang, maar alleen de belangrijkste

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2013

Berekening kinderopvangtoeslag 2013 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2013 ib 998 - ib*7pl De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief:

In deze nieuwsbrief: Juni 2014 In deze nieuwsbrief: Kopie verklaring omtrent gedrag (VOG) Kopie certificaat Eerste Hulp aan Kinderen 2014 Uitschrijven van opvanglocaties waar niet langer wordt opgevangen Wijziging van opvanglocatie

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife 1 Inhoudsopgave: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6.

Nadere informatie

Wet en regelgeving Kinderopvang

Wet en regelgeving Kinderopvang Binneninrichting moet aan alle wet en regelgeving voldoen. Wet en regelgeving Kinderopvang De wet kinderopvang is in 2005 vastgesteld en regelt de volgende zaken: Algemeen: Verschillende vormen van Kinderopvang:

Nadere informatie

Ervaar het gemak van MijnOverheid. Uw persoonlijke website voor overheidszaken

Ervaar het gemak van MijnOverheid. Uw persoonlijke website voor overheidszaken Ervaar het gemak van MijnOverheid Uw persoonlijke website voor overheidszaken Toegang tot uw berichten, persoonlijke gegevens en lopende zaken bij de overheid MijnOverheid is overzichtelijk, veilig en

Nadere informatie

GastVrij. gastouderbureau. Wat houdt het werk als gastouder in?

GastVrij. gastouderbureau. Wat houdt het werk als gastouder in? GastVrij gastouderbureau Wat houdt het werk als gastouder in? Beste Gastouder, Welkom bij GastVrij! Wat leuk dat je geinteresseerd ben in gastouderschap. Volgens mij het mooiste beroep van de wereld! In

Nadere informatie

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Wie is Crescendo Sassenheim? Crescendo Sassenheim is een harmonieverenging van inmiddels

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2014 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012

Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012 Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012 2 1. Inhoudsopgaven 1. Inleiding 5 2. Kwaliteitseisen gastouderopvang 6 2.1 Eisen aan Gastouders 6 2.1.1 Deskundigheidseisen gastouders 7 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Informatie gastouder. Gastouderbureau NL

Informatie gastouder. Gastouderbureau NL Informatie gastouder Gastouderbureau NL www.gobnl.nl info@gobnl.nl 01-09-2016 Informatie voor gastouder In dit boekje geven we uitleg over kleinschalige kinderopvang bij de gastouder of bij de ouder thuis.

Nadere informatie

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Laura Hofman Mei 2017 Inhoudsopgave 1. Gastouderopvang voor gast- en vraagouder(s)... 1 2. Gastouderopvang... 1 3. Beleid...

Nadere informatie

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld!

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! Huurtoeslag 2007 Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 4 Huurtoeslag aanvragen Huurtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen we t niet maken. Wel

Nadere informatie

Informatieboekje. Alles Kids Vlaardingen B.V. Gastouderbureau 1-1-2015

Informatieboekje. Alles Kids Vlaardingen B.V. Gastouderbureau 1-1-2015 2015 Informatieboekje Alles Kids Vlaardingen B.V. Gastouderbureau 1-1-2015 Inleiding en inhoudsopgave draagt zorg voor de bemiddeling en opvang van kinderen bij gastouders. Gastouderopvang komt dus tot

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier gastouder

Aanmeldingsformulier gastouder Aanmeldingsformulier gastouder Persoonlijke gegevens Naam gastouder:. Voornaam:. Geboortedatum:. Sofi-/ burger servicenummer: Naam evt. partner:.. Adres:.. Postcode:.Woonplaats:.Wijk:. Telefoonnummer privé:

Nadere informatie

Jaarverslag Klachtenregistratie 2013

Jaarverslag Klachtenregistratie 2013 Jaarverslag Klachtenregistratie 2013 1 1 Verslag klachten 2013 1.1 Aard en opvolging van de klachten 1.2 Onder de aandacht brengen van het klachtenreglement 2 Klachten registratie 2.1 Klachten over de

Nadere informatie

Welkom bij Joyn DayCare. Je kunt gaan beginnen! Hoe werkt de ouder app en het ouderportaal?

Welkom bij Joyn DayCare. Je kunt gaan beginnen! Hoe werkt de ouder app en het ouderportaal? Welkom bij Joyn DayCare. Je kunt gaan beginnen! Hoe werkt de ouder app en het ouderportaal? Welkom Gefeliciteerd! Wat leuk dat je als ouder(s) gebruikt kunt maken van Joyn DayCare. Wist je dat je op twee

Nadere informatie

Klik rechts boven in op Naar de inlogpagina, u komt dan op deze pagina

Klik rechts boven in op Naar de inlogpagina, u komt dan op deze pagina Hoe vraagt u Kinderopvangtoeslag aan? Ga op internet naar www.toeslagen.nl, u komt dan op deze pagina Klik rechts boven in op Naar de inlogpagina, u komt dan op deze pagina Klik hier op Mijn toeslagen

Nadere informatie

Triodus doet mee aan de First Lego League 2012!

Triodus doet mee aan de First Lego League 2012! Nieuwsbrief December 2012 Triodus doet mee aan de First Lego League 2012! Sluitingstijd en verlengde opvang Verplichting burgerservicenummer Aanvragen en wijzigen kinderopvangtoeslag Terugkoppeling oudertevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Gastouderbureau de Vlinder

Gastouderbureau de Vlinder Gastouderopvang Gastouders Informatie voor gastouders Gastouderbureau de Vlinder Voor vragen en/of onduidelijkheden verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de Vlinder. De Vlinder Hoogstraat

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij UES030_brochureA5_06.indd 1 27/10/15 17:41 UES030_brochureA5_06.indd 2 27/10/15 17:41 Het mooiste cadeau: altijd iemand dichtbij. Het is voor veel mensen erg herkenbaar: uw ouders,

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Hét Gastouderbureau Warnsveldseweg 23 7204BA ZUTPHEN Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat

Nadere informatie

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen!

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! Zorgtoeslag 2006 Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 Zorgtoeslag aanvragen Ontvangen en wijzigen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 1... Zorgtoeslag

Nadere informatie

REGLEMENT. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051

REGLEMENT. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 REGLEMENT HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 4 e versie Wijziging: OVDB, naamsverandering Calibris (wijziging niet specifiek kenbaar gemaakt bij cliënten)

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Mijn.loondossier.nl voor cliënten administratiekantoor

Mijn.loondossier.nl voor cliënten administratiekantoor Mijn.loondossier.nl voor cliënten administratiekantoor Inhoud Wat hebt u als werkgever aan mijn.loondossier.nl?...1 Aanmelden voor mijn.loondossier.nl...1 Loonstroken werknemers...2 Overzichten voor u

Nadere informatie

Voorwaarde Invulling Achterliggend document

Voorwaarde Invulling Achterliggend document Voorwaarde Invulling Achterliggend document De kinderopvangorganisatie voldoet aan de eisen die de wet stelt met betrekking tot de financiële en administratieve inrichting en organisatie. Er is binnen

Nadere informatie

Brochure voor gastouders Kober kinderland

Brochure voor gastouders Kober kinderland Brochure voor gastouders Kober kinderland Kober kinderland Hooilaan 1 4816 EM Breda Tel: (076) 504 56 00 Pagina 1 van 6 Gastouderopvang via kober kinderland, werken in de kinderopvang en toch thuis! Welkom

Nadere informatie

voor astouders De nieuwe regels voor gastouderopvang

voor astouders De nieuwe regels voor gastouderopvang voor astouders De nieuwe regels voor gastouderopvang Voor de communicatie over en implementatie van de wijzigingen in de gastouderopvang is een Implementatiebureau opgericht. Dit bureau informeert en ondersteunt

Nadere informatie

Wist u dat: Uw gastouderbureau jaarlijks de kwaliteit en veiligheid van uw opvang controleert?

Wist u dat: Uw gastouderbureau jaarlijks de kwaliteit en veiligheid van uw opvang controleert? 2. Spin in het web tussen ouder, gastouder en overheid Waaraan herkent u de gastouderbureaus die bij De Gastoudercentrale zijn aangesloten? Zij zorgen ervoor dat uw kinderen op de eerste plaats staan!

Nadere informatie

1Gastouderopvang nader bekeken

1Gastouderopvang nader bekeken Thema 1Gastouderopvang nader bekeken 1.1 Inleiding Gastouderopvang is opvang in de thuissituatie van de gastouder of van (een van) de ouders van het kind. Ouders kiezen vaak voor gastouderopvang omdat

Nadere informatie

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Nieuw in 2014: 48 weken contract BSO KDV opvang van 08:00-16:00 uur Strippenkaart BSO Vakantie ruilen: Wegens succes voortgezet Overheid draagt extra bij!

Nadere informatie

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen samen met zijn/haar dierbaren en een heel gezond en liefdevol 2014!

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen samen met zijn/haar dierbaren en een heel gezond en liefdevol 2014! December 2013 In deze nieuwsbrief: Korte terugblik 2013 en kerstwens Jaaropgave 2013 Digitale maandstaat 2014 Doorgeven wijzigingen 2014 i.v.m. Kinderopvangtoeslag Let op! Er verandert iets in de Kinderopvangtoeslag!

Nadere informatie

1. WAT IS GASTOUDEROPVANG 2. 2. WERKWIJZE GASTOUDERBUREAU 3 2.1 De aanmelding 3 2.2 De bemiddeling 3 2.3 De wenperiode 4 2.

1. WAT IS GASTOUDEROPVANG 2. 2. WERKWIJZE GASTOUDERBUREAU 3 2.1 De aanmelding 3 2.2 De bemiddeling 3 2.3 De wenperiode 4 2. INHOUDSOPGAVE 1. WAT IS GASTOUDEROPVANG 2 2. WERKWIJZE GASTOUDERBUREAU 3 2.1 De aanmelding 3 2.2 De bemiddeling 3 2.3 De wenperiode 4 2.4 De opvang 4 3. FINANCIEEN 4 3.1 Tarief gastouder 2014 4 3.2 Tarief

Nadere informatie

altijd open over de voordelen van gastouderopvang

altijd open over de voordelen van gastouderopvang altijd open over de voordelen van gastouderopvang Onze gastouder is echt een verlengstuk geworden van ons gezin. Monique, ouder Gastouderopvang. Flexibel, persoonlijk en voordelig. Gastouderopvang is een

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld

Nadere informatie

Hoogte kinderopvangtoeslag

Hoogte kinderopvangtoeslag Hoogte kinderopvangtoeslag Aan de hand van de tabel op pagina 6 kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u in totaal in 2007 ontvangt. Deze toeslag bestaat uit de inkomensafhankelijke toeslag én de

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld Vervolgens

Nadere informatie

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Aanvraag Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Lichamelijke, psychische of sociale problemen van ouders* kunnen er soms voor zorgen dat ouders de opvoeding en verzorging van hun kind niet meer aankunnen.

Nadere informatie

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Adresgegevens

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Adresgegevens INLEIDING Hartelijk dank voor uw belangstelling als gastouder in onze organisatie. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard (SKH) beheert het gastouderbureau in Heerhugowaard. Gastouder zijn, is leuk en kan

Nadere informatie

Inspectierapport Bohre (VGO) Sjanghailaan 43 3067MH ROTTERDAM

Inspectierapport Bohre (VGO) Sjanghailaan 43 3067MH ROTTERDAM Inspectierapport Bohre (VGO) Sjanghailaan 43 3067MH ROTTERDAM Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: ROTTERDAM Datum inspectie: 01-04-2014 Type onderzoek : Onderzoek voor registratie

Nadere informatie

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang TIKO Kinderopvang/ Informatie vraagouder januari 2017 1 Informatie voor vraagouders over gastouderopvang Gastouderopvang: een kleinschalige vorm van kinderopvang die plaats vindt bij een gastouder thuis,

Nadere informatie

Gastouderbureau MijnGastouderopvang

Gastouderbureau MijnGastouderopvang Hoe gaat het met mijn gast- of oppaskind? Gastouderbureau MijnGastouderopvang Observatielijst voor de ontwikkeling van kinderen in de gastouderopvang Iedere gastouder kent 'haar' gastkind na tijdje behoorlijk

Nadere informatie

De Hasselbode Winter 2011

De Hasselbode Winter 2011 De Hasselbode Winter 2011 Geachte ouders, U ontvangt de Hasselbode van De Hasselbraam. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen op De Hasselbraam. De kinderdagverblijfgroepen

Nadere informatie

Inspectierapport De Gooische Opvang (GOB) Mercuriusstraat GW Hilversum

Inspectierapport De Gooische Opvang (GOB) Mercuriusstraat GW Hilversum Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgv.nl Inspectierapport De Gooische Opvang (GOB) Mercuriusstraat 47 1223GW Hilversum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GASTOUDERBUREAU KIDSMATCH APRIL 2012

NIEUWSBRIEF GASTOUDERBUREAU KIDSMATCH APRIL 2012 NIEUWSBRIEF GASTOUDERBUREAU KIDSMATCH APRIL 2012 In deze nieuwsbrief: 1. Actie tegen bezuinigingen op kinderopvang 2. Voorlichtingsavond van de Brandwonden Stichting donderdag 21 april a.s. 3. Oudercommissie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juli 2016

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juli 2016 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juli 2016 Nog maar een dikke week te gaan en de officiële zomervakantie van de basisschool kinderen staat alweer voor de deur. Net voor de vakantie nog maar even een nieuwsbrief.

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2012

Berekening kinderopvangtoeslag 2012 Berekening kinderopvangtoeslag 2012 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten van kinderopvang het gezamenlijke

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau ViaViela Assen (GOB) S Allendeplein 41 9728TL GRONINGEN Registratienummer 197991245

Inspectierapport Gastouderbureau ViaViela Assen (GOB) S Allendeplein 41 9728TL GRONINGEN Registratienummer 197991245 Inspectierapport Gastouderbureau ViaViela Assen (GOB) S Allendeplein 41 9728TL GRONINGEN Registratienummer 197991245 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 26-10-2015

Nadere informatie