effect van zorg op iemands leven: ervaringen met (lichamelijke) verzorging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "effect van zorg op iemands leven: ervaringen met (lichamelijke) verzorging"

Transcriptie

1 vanzorgsprekend cliëntennieuwsbrief nummer 3 juni 2013 in dit magazine: Meten van kwaliteit zorg > Kwaliteit in de zorg pagina 1 > Sponsoring van Rijndam Racers pagina 2 > Van de Raad van Bestuur pagina 3 > Regionieuws pagina 4 > Handboek voor de Scootmobiel pagina 5 > Nieuws van de Cliëntenraad pagina 5 > John Verhagen doet zoveel als hij kan pagina 6 Bij Directzorg is de kwaliteit van de zorg een continue proces. De bewaking en verbetering hiervan heeft onze dagelijkse aandacht. Kwaliteit kan op veel manieren gemeten worden. U als cliënt van Directzorg bent misschien wel onze belangrijkste bron van informatie. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft een kwaliteitsdocument opgesteld, onderdelen hiervan zijn de zorg- inhoudelijke meetweken en het cliëntentevredenheidsonderzoek. Deze onderzoeken vinden jaarlijks plaats. Alle betrokken partijen in de zorg, respect voor mensen: bejegening waaronder de zorgkantoren, de Inspectie van de Volksgezondheid, de landelijke cliëntenraden en niet te vergeten u als cliënt, krijgen hierdoor inzicht in de prestaties van de zorgorganisaties. De resultaten van 2012 zijn openbaar. In onderstaande grafiek wordt duidelijk hoe Directzorg (blauwe lijn) zich verhoudt ten opzichte van andere thuiszorgorganisaties. Zoals de grafiek laat zien scoort Directzorg boven het gemiddelde. Een resultaat waar we trots op zijn. van de redactie Wij hebben een Koning, 30 april 2013 was de laatste Koninginnedag na 33 jaar. Een dag waarop is gebleken dat er met inzet van veel vrijwilligers een mooi feestje gebouwd kan worden in Nederland. Een dag waarop de saamhorigheid in Nederland groot was en dat geeft een goed gevoel. Want vrijwilligers zijn in ieder opzicht de steunpilaren van de samenleving. Met de huidige veranderingen in de zorg zijn vrijwilligers overigens onmisbaar, juist in de thuiszorg. Wij vinden dat zij een grote pluim verdienen! Wij wensen u veel leesplezier met deze derde uitgave van de Vanzorgsprekend. Tips? Heeft u zelf tips voor deze nieuwsbrief? Mist u een bepaald onderwerp waar u graag meer over wilt weten? Of vindt u het leuk om uw ervaringen met Directzorg en haar cliënten te delen? Schroom dan niet en laat u horen. De cliëntennieuwsbrief is er immers vóór u, maar kan ook mede dóór u tot stand gebracht worden! effect van zorg op iemands leven: ervaringen met (lichamelijke) verzorging ervaren kwaliteit personeel Ook kunnen wij melden dat het PREstatie ZOrg keurmerk in de zorg na een jaarlijkse audit met goud gecontinueerd is. Prezo beschrijft welke activiteiten van medewerkers en de organisatie eraan kunnen bijdragen dat de cliënt verantwoorde zorg ontvangt, en welke voorwaarden nodig zijn om die activiteiten te verrichten. Dit gouden keurmerk biedt u als cliënt de waarborg voor kwalitatief goede zorg geleverd door professionele medewerkers binnen een betrouwbare organisatie. ervaren inspraak ervaren informatie Directzorg Nederland BV slechtste gemiddelde 1

2 Directzorg Nederland B.V. sponsort Rijndam Racers Een team van zeven handbikers doet op donderdag 13 juni 2013 mee aan de Handbikebattle in Oostenrijk. Ze gaan de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen op een ligfiets die wordt voortbewogen door armkracht. Zij strijden tegen teams uit andere revalidatiecentra in Nederland, waarbij steeds geldt: meedoen is belangrijker dan winnen. Het hoogste doel is het bereiken van de Ochsenalm op 2150 meter hoogte. Vincent Harte, cliënt van Directzorg, is één van de teamleden die hard in training is voor deze uitdaging. Het doel van de battle is om de handbikesport meer bekendheid te geven. Met het sponsorgeld zal een handbike worden aangeschaft die nieuwe patiënten van Revalidatiecentrum Rijndam de mogelijkheid geeft kennis te maken met deze sport. Vincent vertelt zijn verhaal: Ik ben Vincent Harte, inmiddels veertig jaar en opgegroeid in Schiedam. Na een studie civiele techniek in Delft heb ik sinds 1997 voor verschillende adviesbureaus gewerkt als verkeerskundig adviseur. In mijn werk houd ik me onder andere bezig met wegontwerpen en verkeersveiligheidsstudies. In 2008 nam mijn leven een drastische wending toen ik met mijn racefiets bij een aanrijding een dwarslaesie opliep. Na een klein jaar revalideren kon mijn huis gelukkig zodanig worden aangepast dat ik erin kon blijven wonen. Het heeft even geduurd om mijn draai weer te vinden, en alhoewel veel zaken meer tijd in beslag nemen, ben ik nu eigenlijk weer even actief als voor mijn ongeluk. Mede door de inzet van Directzorg. Ik ben er dan ook trots op dat ik voor mijn team Directzorg als hoofdsponsor heb weten te strikken. Sinds mei 2012 werk ik bij het Ingenieursbureau in Den Haag waar ik eigenlijk mijn oude werk weer heb opgepakt. Weken van 40 uur zijn niet meer haalbaar voor mij, maar met 25 uur heb ik naast mijn dagelijkse bezigheden een druk bestaan. Eigenlijk had ik tijdens mijn revalidatie meteen al weer de behoefte om te gaan sporten. Als je voorheen op een racefiets hebt gezeten, is een handbike een logische keuze. Het is niet alleen de sport die me boeit; ook heb ik minder last van mijn rug als ik regelmatig beweeg. Ik heb inmiddels een vastframe ligfiets, waarmee ik wedstrijden rijd. Toen mij in november werd gevraagd om eens na te denken over deelname aan de handbikebattle in Oostenrijk, dwaalden mijn gedachten direct terug naar mijn fietstochten door de Alpen met mijn racefiets. Ik ben eigenlijk nooit meer terug geweest en dit leek me een uitgelezen kans om weer in de bergen te fietsen en de frisse alpenlucht op te snuiven. Alleen daarom al ben ik nu flink in training omdat ik absoluut de top wil halen! 2

3 van de directie De sector voor zorg thuis is aan het veranderen en wordt enerzijds gestuurd door maatschappelijke ontwikkelingen en anderzijds door de facilitering van financieringsmogelijkheden van de (plaatselijke) overheid. In de maatschappelijke ontwikkelingen zien we een sterke toename in zelfredzaamheid en dat de persoonlijke wens van de client centraal staat. De cliënt is steeds meer in de gelegenheid zelf te kiezen voor het type zorg en de invulling daarvan. Het liefst zolang als verantwoord in de eigen leefomgeving. > Peter Akkermans Algemeen directeur, voorzitter Raad van Bestuur > André Meeder Operationeel directeur, lid Raad van Bestuur Wij zien de rol van de (plaatselijke) overheid verschuiven van financieren van de zorg naar het faciliteren van de zorg. Een overheid die het met wet- en regelgeving verder mogelijk maakt voor zorginstellingen om cliëntgericht te ondernemen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze regelingen meer mogelijkheden voor maatwerk in de zorg gaan stimuleren en juist daar ligt de toegevoegde waarde van Directzorg. Directzorg ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Wij zien juist kansen in plaats van bedreigingen. > Irene Dorré Financieel directeur, lid Raad van Bestuur Met altijd ons motto in gedachte; thuiszorg, persoonlijk én voor iedereen zoeken wij vol vertrouwen, voor nu en in de toekomst, met onze gemotiveerde collega s naar de best mogelijke zorg voor u! Met vriendelijke groet, Peter Akkermans, André Meeder en Irene Dorré. r e g i o n i e u w s wist u dat...? > Directzorg actief is op Twitter, volg ons > Op TV Rijnmond dagelijks een leuke directzorgreclame te zien is waarop we veel positieve reacties krijgen? Zo positief dat er zelfs nieuwe cliënten zijn aangemeld. > De Rijndam Racers op 13 juni met een handbike (fiets door armkracht gedreven) de Ochsenalm (2150 meter hoogte) willen bereiken? Vincent Harte - cliënt van Directzorg doet hieraan mee en heeft in deze editie een stukje geschreven. > Directzorg een vrijwilligersdag voor onze cliënten en door onze medewerkers aan het voorbereiden is. Deze gaat plaatsvinden op zaterdag 12 oktober en verdere informatie volgt. > Directzorg veel aandacht besteedt aan de scholing van haar medewerkers? Zo waren er de afgelopen periode veel cursussen te volgen, waaronder zelfredzaamheid, valpreventie en de kanteling in de zorg. Basiscursus dementie, dwarslaesie en mantelzorgen. Even voorstellen Mijn naam is Annette Kluijtmans. Sinds een december ben ik met veel plezier werkzaam op het hoofdkantoor in Brielle als directie assistente. In deze leuke en afwisselende functie heb ik veel contact met mensen zowel binnen als buiten de organisatie. Juist al die contacten maken het werken bij Directzorg voor mij zo speciaal. Ik maak ook deel uit van de redactie van de Vanzorgsprekend; Wat een mooi communicatiemiddel is dit voor onze cliënten! Ik hoop dat u de Vanzorgsprekend met net zoveel plezier leest als wij hem maken. Buiten de uren die ik bij Directzorg werk ben ik moeder van twee schatten van zoons van elf en veertien jaar en run ik met Maurice (vader van de twee schatten) camping Gorshoeve met eetcafé De Zon in Oostvoorne. Genoeg uitdagingen dus in mijn leven. Wie weet spreken we elkaar snel! Reclamecampagne op TV Rijnmond krijgt een vervolg Na een succesvolle start van de reclamespot op TV Rijnmond is besloten deze actie te verlengen. Tweemaal daags zijn we te zien op TV Rijnmond. De reacties zijn positief. Voor de komende periode wordt in de film ook aandacht besteed aan de sponsoractie van de Rijndam Racers. Nieuwsgierig? Kijk op onderstaande link of natuurlijk op TV Rijnmond. 3

4 > Nelleke van der Ende verzorgende en ergocoach Sinds drie jaar ben ik - Nelleke van der Ende - naast mijn werk als verzorgende, werkzaam als ergocoach bij Directzorg. Ik wil mij in deze nieuwsbrief graag aan u voorstellen. Ergocoaching Ik werk inmiddels zes jaar als verzorgende bij Directzorg. Omdat mijn vooropleiding fysiotherapie is, heb ik naast de dagelijkse zorg voor de cliënt altijd belangstelling gehad voor de mobiliteit en transfer van een persoon en hoe je de cliënt op dit gebied op een verantwoorde manier kunt helpen. In deze functie kan ik mijn collega s bij staan om te proberen overbelasting te voorkomen. Door onder andere het geven van verantwoorde adviezen over houding en verplaatsen en door samen na te denken over mogelijke hulpmiddelen. Zelfredzaamheid wordt de komende tijd steeds belangrijker. Ik vind het dan ook een uitdaging om te kijken wat iemand zelf nog kan of wat iemand weer zelfstandig zou kunnen gaan doen, soms door slechts hele kleine aanpassingen. Het is een kunst om de zwaarte van de zorg zoveel mogelijk te beperken en toch een maximaal effect te hebben op het gebied van comfort en zelfstandigheid voor u als cliënt. Ook de cliënt en de mantelzorger kan ik met eventuele vragen helpen. De zorg kan namelijk ook voor de mantelzorger belastend zijn. Vaak vinden zij het gebruik van bijvoorbeeld tilapparatuur moeilijk of eng. Misschien zou persoonlijke instructie daarbij kunnen helpen. Aarzel dus niet om advies te vragen. Mijn collega s zijn over het algemeen ook goed op de hoogte over het gebruik van hulpmiddelen, maar als u er samen toch niet uitkomt kunt u via de teamcoördinator of de zorgmanager mijn hulp inroepen. Directzorg Den Haag > Rita Koning Regiomanager Den Haag Onze vestiging in Den Haag is alweer bijna een jaar operationeel en we werken met veel enthousiasme vanuit het nieuwe kantoorpand aan de Dr. Kuyperstraat. Afgelopen december 2012 was de feestelijke opening, waar Directzorg het Prezo-certificaat ontving en waar de typisch Haagsche Sjaak Bral een kleine conference gaf. Met groot succes! Er werd ook een proeve van Haagsche bekwaamheid gedaan tussen operationeel directeur André Meeder en regiomanager Rita Koning; wie was het beste in staat het Haagsche accent na te doen? De eer viel zowaar te beurt aan Rita Koning, die hiervoor een passend beeldje kreeg uitgereikt van Sjaak Bral. Inmiddels is Veronique van Tilburg terug van zwangerschapsverlof en met veel plezier weer aan het werk. Vanaf 1 maart 2013 is ze zorgmanager van de vestiging Den Haag. Samen met Ashna Nandpersad worden alle wijkteams gefaciliteerd in hun werk bij onze cliënten thuis. Er wordt voortdurend gewerkt aan verdere positionering van de vestiging binnen Den Haag en omstreken; hiertoe worden contacten onderhouden met onder andere huisartsen en eigenlijk alle denkbare zorgorganisaties waarmee samengewerkt kan worden. Steeds vaker schakelt men Directzorg in en onze organisatie wordt daardoor meer een begrip in Den Haag. Vooral het oog hebben voor de cliënt en diens mantelzorger, alsmede het kijken naar de wensen van de cliënt, blijkt gewaardeerd te worden. Het werken met kleine teams, het maken van goede afspraken over de zorgmomenten, de grote betrokkenheid van de verzorgende/verpleegkundige wijkteams maken het verschil. Directzorg Den Haag is een feit. 4

5 Mag je met een scootmobiel op het fietspad? Voor de bezitters van een scootmobiel gelden net als voor de bestuurder van een auto verkeersregels. Maar hoe luiden die regels? In het boek Scootmobiel Rijden staan ze overzichtelijk bij elkaar en krijg je een aantal nuttige tips om je veilig door het verkeer te begeven. Het instructieboek is voor 17,50 euro te koop in de ANWBwinkel. Informatie voor cliënten met handicap of chronische ziekte Leven met een handicap of chronische ziekte brengt extra kosten met zich mee. Onder andere voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. We noemen dit meerkosten, omdat het dagelijks leven voor u duurder is dan voor anderen. Er zijn verschillende regelingen om die meerkosten te compenseren. Alhoewel de compensatie nooit volledig is, helpen deze regelingen wel degelijk. Maak er daarom gebruik van! Op de website vindt u meer informatie. Burenhulpcentrale U kunt de burenhulpcentrale inschakelen voor allerlei kleine en kortdurende klusjes. Bijvoorbeeld wanneer u zelf geen boodschappen kunt doen, de hond niet kan uitlaten, u een klein klusje in huis of tuin heeft, ergens naar toe moet en vervoer nodig heeft of gewoon behoefte heeft aan een praatje. Zelf helpen of hulp nodig? Wanneer u iets wilt doen voor iemand in de buurt, kunt u zich opgeven via een aanmeldingskaart (verkrijgbaar bij de i-shops), of telefonisch via het nummer van de Burenhulp Centrale: Heeft u zelf hulp uit de buurt nodig, dan wordt u de eerste keer gevraagd de vier cijfers van uw postcode in te toetsen. U wordt dan doorverbonden met een helpdesk bij u in de buurt. U vertelt de medewerker welke (buren)hulp u nodig heeft. De medewerker zoekt via de computer mensen die zich hebben opgegeven als deelnemer. Buiten kantooruren krijgt u een bandje te horen, met een keuzemenu voor dringende vragen zoals boodschappen doen of de hond uitlaten. De computer zoekt dan zelf iemand in uw buurt die dat voor u wil doen. Kijk voor meer informatie op: van de cliëntenraad Een verslag van de heer Arie Barendregt De klok wijst 9.30 uur, als ik op 5 maart 2013 samen met Leen Spaans (voorzitter cliëntenraad) en André Meeder (operationeel directeur Directzorg) op pad ga voor een rondje langs een aantal Directzorg vestigingen. Startend in Zwijndrecht spreken we met assistent zorgmanager Marjolijn Bevaart. Zij slaagt er met haar team goed in om - na wat tegenslagen in het verleden - alle zaken weer goed op de rails te zetten. In Zoetermeer, waar Directzorg nog niet zo lang geleden een nieuw pand heeft betrokken, werden we getrakteerd op een rondleiding door het pand. Ook hier hebben we met de enthousiaste medewerkers gesproken en kregen we een positieve indruk; een vakbekwaam en betrokken team met oog voor de cliënt. Bij de volgende stop in Den Haag kregen we een heerlijke lunch aangeboden. Qua inrichting hebben de medewerkers hier de huisstijl van Directzorg goed doorgetrokken en het resultaat is smaakvol. Opvallend detail is dat alle bezoekers over een rode loper worden ontvangen. Kortom: een grote regio waar alles prima onder controle is. Ook hier een sterk team van medewerkers waar Veronique van Tilburg net gepromoveerd is tot zorgmanager. Eenmaal aangekomen in het statige oude pand van Directzorg Delft, krijgen we van de aanwezige medewerkers inzicht in de diverse werkzaamheden die zij verrichten om alles op rolletjes te laten verlopen. Met nadruk werd ons op het hart gedrukt dat het belang van de cliënten ook hier altijd voorop staat. Door tijdsdruk zijn we helaas niet toe gekomen aan een bezoek in Rotterdam. Dit wordt verschoven naar een volgende keer. Weer terug in Zwijndrecht werd de dag onder het genot van een hapje en een drankje geëvalueerd en afgesloten. Het volgende rondje staat alweer gepland. Bep Kroos en Miep Hummel maken dan een toer langs de vestigingen. 5

6 Ik doe zelf zoveel als ik kan John Verhagen accepteerde zijn handicap vrij gemakkelijk Hippotherapie Huifbedrijden is bedoeld voor mensen die als gevolg van een handicap weinig lichaamsbeweging krijgen Het is een vorm van hippotherapie en een manier om meervoudig lichamelijk gehandicapten therapeutisch te doen bewegen. Een huifbedwagen, waarmee gereden wordt, is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen. Over de ruggen van de paarden is een zeil gespannen waarop de gehandicapte ligt. De cadans en de warmte van de paarden werken ontspannend en masserend voor de deelnemer. Een ernstig auto-ongeluk op de Duitse autobaan, dat hij op wonderbaarlijke wijze overleefde, was er de oorzaak van dat John Verhagen uit Rotterdam met een hoge dwarslaesie uit het ziekenhuis kwam. Een lange weg van gedeeltelijke revalidatie volgde, maar onder meer door zijn zeer beperkte handfuncties is hij voor een groot deel op permanente zorg aangewezen. Die krijgt hij van zijn vriendin, zelf revalidatie-verpleegkundige, mede dankzij het initiatief van DZ. John Verhagen (45), opgeleid als baggeraar in Delfzijl, ging in 1993 werken in de asbestsanering. In 1995 was hij op weg naar een karwei in Duitsland toen hij s nachts met hoge snelheid op de autobaan inreed op een Nederlandse- vrachtauto met aanhanger die veel langzamer reed. Zijn auto was zo ver onder de aanhanger geschoten dat het uren duurde eer de Duitse hulpverleners hem konden bevrijden uit zijn benarde positie. Ik heb negen weken op de intensive care van het ziekenhuis in Koblenz gelegen, vertelt hij nuchter. Er was inmiddels geconstateerd dat ik een hoge dwarslaesie had. Mijn gezicht was ook zwaar gehavend, maar dat herstelde gelukkig helemaal. Vanuit Duitsland kwam hij in het Rotterdamse Clara Ziekenhuis om daar te wachten op een plaats in een revalidatiecentrum. Uiteindelijk kwam hij via Utrecht in het pas geopende Rijndam, waar hij in totaal negentien maanden aan zijn revalidatie werkte. In 1997 betrok hij een aangepaste woning in Rotterdam- Zuid waar hij tweeënhalf jaar alleen woonde met dagelijkse zorgondersteuning. In die tijd kreeg hij een nieuwe relatie met zijn vriendin, die zelf in de revalidatiezorg werkzaam was. Door haar ervaring in de revalidatiezorg heeft hij aan haar en de zorg van Directzorg een grote steun. Zelf oprapen John Verhagen vervolgt: Ik doe zelf zoveel als ik kan. Als ik bijvoorbeeld iets laat vallen, probeer ik t altijd zelf op te rapen. Mijn armen kan ik wel bewegen en ik heb een goede rompbalans, dus kan ik ook zonder steun wel zitten. Lopen gaat niet, maar met wat ondersteuning kan ik wel even staan. Alleen de handfuncties zijn slecht, dus typen op de computer doe ik met twee vingers. Toch heb ik mijn situatie betrekkelijk snel en gemakkelijk kunnen accepteren, omdat ik t nu eenmaal zelf heb gedaan. Als je met honderdzeventig kilometer achterop een vrachtwagen inrijdt, mag je blij zijn dat je t overleefd hebt. Elke dag gaat hij anderhalf tot twee uur wandelen met zijn hond. Zijn elektrische wagen heeft zware accu s en banden met extra profiel. Het is heerlijk om elke dag, door weer en wind buiten te zijn. Verder ben ik penningmeester van de stichting Aloha Ruiters, die vanuit Barendrecht huifbedrijden voor revaliderende patiënten organiseert. Hij vult aan: Sinds oktober 2011 is het mogelijk dat Stichting Aloha Ruiters op locatie in de regio komt huifbedrijden. Instellingen, woongroepen en doelgroep gerelateerde evenementen kunnen hun cliënten en bezoekers een dagje huifbedrijden aanbieden. Een dag op locatie is voor maximaal tien ruiters, per dagdeel van tweeënhalf uur kunnen vijf ruiters elk dertig minuten huifbedrijden. Na een pauze van een uur kunnen de volgende vijf ruiters rijden. Voor mensen die nog wel op een paard kunnen zitten, bieden we de mogelijkheid begeleid paard te rijden. John Verhagen maakt voor de stichting ook de website en de nieuwsbrief (www.stichtingaloha.nl). Zijn ervaringen met Directzorg zijn prima. De oplossingen die ze voor mij hebben gevonden, bieden me zekerheid. En die heb je wel nodig als je hulpbehoevend bent. colofon Vanzorgsprekend is een uitgave van Directzorg Nederland en komt twee keer per jaar uit. Redactie Yvonne Cabaret, André Meeder & Annette Kluijtmans Eindredactie Yvonne Cabaret Fotografie Directzorg, PICARD, Eric Bakker Vormgeving, productie en begeleiding PICARD Redactie-adres Voorstraat BG Brielle Telefoon

Van de cliëntenraad. Even voorstellen: Autodeelconcept voor mensen met een lichamelijke. Nieuwe app Mijn adviesrecht helpt cliënten

Van de cliëntenraad. Even voorstellen: Autodeelconcept voor mensen met een lichamelijke. Nieuwe app Mijn adviesrecht helpt cliënten Autodeelconcept voor mensen met een lichamelijke beperking Welzorg Auto op Maat biedt nu aangepaste auto s aan volgens een autodeelconcept. U kent het ongetwijfeld uit de praktijk; ouders in het verzorgingstehuis

Nadere informatie

Sinds 1 juli 2012 is Directzorg Den Haag samen met het bedrijfsbureau gevestigd in een mooi pand aan de Dr. Kuyperstraat 1 in Den Haag.

Sinds 1 juli 2012 is Directzorg Den Haag samen met het bedrijfsbureau gevestigd in een mooi pand aan de Dr. Kuyperstraat 1 in Den Haag. vanzorgsprekend cliëntennieuwsbrief nummer 2 november 2012 in dit magazine: > Feestelijke opening Den Haag pagina 1 > Meetweken: meten is weten pagina 1 > André de Knegt kijkt niet terug pagina 2 > Van

Nadere informatie

Oktober 2012. Wat vindt u van de Wmo-maatregelen zoals een scootmobiel die 8 km/uur kan? Onzinnig. Tegen. Tegen. Belachelijk!!!!

Oktober 2012. Wat vindt u van de Wmo-maatregelen zoals een scootmobiel die 8 km/uur kan? Onzinnig. Tegen. Tegen. Belachelijk!!!! Oktober 2012 Zó! Zoetermeer heeft aan scootmobielgebruikers gevraagd wat zij vinden van de bezuinigingen op de Wmo en vooral wat ze vinden van het voorstel om scootmobielen te verstrekken die een stuk

Nadere informatie

Jaarverslag cliëntenraad

Jaarverslag cliëntenraad Jaarverslag cliëntenraad 2015 Directzorg Nederland B.V. Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waar staat de raad voor 3. Samenstelling cliëntenraad 4. Scholing/bijeenkomsten 5. Terugblik 2015 6. Vooruitzicht/verbeterpunten

Nadere informatie

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht \ Thuiszorg Zorg en hulp bij u thuis BrabantZorg, met aandacht 2 Alle aandacht en zorg bij u thuis \ Thuiszorg Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft. BrabantZorg

Nadere informatie

Sinds 27 februari is onze nieuwe vestiging in Vlaardingen geopend! Vanuit deze vestiging bedienen wij voortaan de cliënten uit de gemeenten

Sinds 27 februari is onze nieuwe vestiging in Vlaardingen geopend! Vanuit deze vestiging bedienen wij voortaan de cliënten uit de gemeenten vanzorgsprekend cliëntennieuwsbrief nummer 8 april 2015 in dit magazine > Vestiging Vlaardingen geopend pagina 1 > Wat u met bewegen kunt winnen! pagina 2 > Column: over tot de orde van de dag pagina 3

Nadere informatie

De afdeling kwaliteit blijft in beweging

De afdeling kwaliteit blijft in beweging cliëntennieuwsbrief nummer 7 oktober 2014 in dit magazine: > De afdeling kwaliteit blijft in beweging pagina 1 > Heel veel handige zaken bij zelfredzaamheid pagina 2 > Directzorg sprankelt pagina 2 > Van

Nadere informatie

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Alkmaar laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Alkmaar.

Nadere informatie

NIEUWS 2013, nummer 3, 2 april 2013

NIEUWS 2013, nummer 3, 2 april 2013 NIEUWS 2013, nummer 3, 2 april 2013 Dit is de nieuwsbrief van de Rijndam Racers. Op donderdag 13 juni 2013 doet een team van zes handbikers mee aan de HandbikeBattle (www.handbikebattle.nl ). Ze gaan de

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012 Maart 2012 We zullen doorgaan In deze nieuwsbrief een nieuw gezicht: Diana Davelaar. Diana is de opvolger van Patrick Veenendaal. Patrick moest om gezondheidsredenen stoppen. Diana heeft in oktober het

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)er, Heb je het ook gemerkt? Het was meer dan 20 graden

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015 Jaargang 2 nummer 3

Nieuwsbrief December 2015 Jaargang 2 nummer 3 Nieuwsbrief December 2015 Jaargang 2 nummer 3 In dit nummer: Informatie zorgverzekering Contractering voor zorg Cliëntenraad Mededelingen Kerstviering Wat cliënten uit Rijnzicht schrijven over ABC-Zorgcomfort

Nadere informatie

Het gemiddelde cijfer van het tevredenheidsonderzoek. In februari van dit jaar heeft Directzorg het gouden keurmerk PREZO

Het gemiddelde cijfer van het tevredenheidsonderzoek. In februari van dit jaar heeft Directzorg het gouden keurmerk PREZO vanzorgsprekend cliëntennieuwsbrief nummer 1 juni 2012 in dit magazine: Cliënttevredenheidsonderzoek > Cliënttevredenheidsonderzoek pagina 1 > Kwaliteitssysteem Directzorg pagina 1 > MS patiënte Corrie

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Burn-out: een geluk bij een ongeluk

Burn-out: een geluk bij een ongeluk Burn-out: een geluk bij een ongeluk Als ik Els (39) voor het eerst spreek, is zij al bijna een jaar thuis vanwege een burn-out. Ze werkt zeven jaar als communicatiemedewerker voor een sportbond wanneer

Nadere informatie

Minters Mantelzorg. Kenniscentrum voor mantelzorgers én professionals. Voor mantelzorgers. Voor professionals. Over mantelzorg

Minters Mantelzorg. Kenniscentrum voor mantelzorgers én professionals. Voor mantelzorgers. Voor professionals. Over mantelzorg Voor mantelzorgers Voor professionals Over mantelzorg Minters Mantelzorg Kenniscentrum voor mantelzorgers én professionals Zorgt u meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden voor uw partner,

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

6x de berg op voor het KWF!

6x de berg op voor het KWF! 6x de berg op voor het KWF! Bonjour Ted et Felix Het is gelukt! 6x de Alpe d Huez op 1 dag!!! Samen met 65 andere renners, waarvan er maarliefst 62, zes keer de top hebben gehaald, hebben we al bijna 300.000

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016 Beleidsplan 2013 2016 Er zijn. Zorg in de laatste levensfase Pagina 1 Inleiding Al meer dan 20 jaar wordt door vrijwilligers in onze gemeenschap aanvullende zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

Op de Kaart, het congres

Op de Kaart, het congres Nieuwsbrief 3, oktober 2009 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 992 Op de Kaart, het congres Welkom op het congres Op de kaart. Op 10 september was het dan zo ver, het congres Op de kaart

Nadere informatie

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Utrecht laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

2014, Jaargang 6. Nummer 21. Week 44. In deze Voorall Nieuwsflits leest u het nieuws dat Voorall opviel en dat wij graag met u willen delen.

2014, Jaargang 6. Nummer 21. Week 44. In deze Voorall Nieuwsflits leest u het nieuws dat Voorall opviel en dat wij graag met u willen delen. 2014, Jaargang 6. Nummer 21. Week 44. In deze Voorall Nieuwsflits leest u het nieuws dat Voorall opviel en dat wij graag met u willen delen. Onderzoek naar verkeersveiligheid van scootmobielen Christiaan

Nadere informatie

Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging te nemen om te sponsoren en/of deel te nemen.

Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging te nemen om te sponsoren en/of deel te nemen. Sponsormap 2012 Algemeen Lions Tour Rally, 9 en 10 juni 2012 Geachte ondernemer / Geachte sponsor, Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging

Nadere informatie

Speciale editie Tijdschrift met alle informatie over het congres Vrienden Maken

Speciale editie Tijdschrift met alle informatie over het congres Vrienden Maken speciale editie 2008 vriendinnen 29 Speciale editie Tijdschrift met alle informatie over het congres Vrienden Maken Zo maak je vrienden bladzijde 3 Zo blijf je vrienden bladzijde 10 Geef je op voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be In alle comfort thuis wonen CARE - voor mantelzorgers & zorgbehoevenden... die genieten van hun moment Bel 078 15 50 10 Surf www.citycareplus.be City Care Plus is een eigentijdse, onafhankelijke organisatie

Nadere informatie

Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE

Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE Dordrecht 17 maart 2016 Nynke Tilstra, Sportconsulent Introductie MEE Uitleg Wijkteams

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein Beleid 2012-2013 Inleiding Dit beleidsstuk is geschreven om in beeld te brengen wat onze organisatie doet, waar we voor staan en waar we goed in zijn, hoe we

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie

#3. Zuidwest drenthe in beweging.

#3. Zuidwest drenthe in beweging. APR 2012 NIEUWSBRIEF ONDERSTEBOVEN Naar een klantgerichte organisatie met kleinschalige teams #1. Ondersteboven gaan is: van en met elkaar leren! Het lijkt misschien een vorm van een Loesje (Liefde is:

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Ambthuis Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in het Ambthuis In het centrum van het stadje Bredevoort staat het Ambthuis. Wonen in het Ambthuis betekent

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling

Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling Waar de medische grenzen eindigen, fietsen wij nog een stukje verder Stichting Co-Cycling Schierstins 7 1082 TC Amsterdam E: Info@cocycling.nl I: www.cocycling.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

Sterk in verbinden. UVV Haarlem e.o. ruim 75 jaar actief. Unie van Vrijwilligers

Sterk in verbinden. UVV Haarlem e.o. ruim 75 jaar actief. Unie van Vrijwilligers Unie van Vrijwilligers Sterk in verbinden UVV Haarlem e.o. ruim 75 jaar actief Tafeltje Dekje In het ziekenhuis Bibliotheek aan Huis Winkeltjes in zorginstellingen Over ons Ruim 75 jaar actief van mens

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID

BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID Gemeente Capelle aan den IJssel November 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016 / 190

Nadere informatie

Natuur doet je goed. Natuurbeleving met cliënten. Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking

Natuur doet je goed. Natuurbeleving met cliënten. Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking Natuur doet je goed Natuurbeleving met cliënten Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking Op naar buiten Frisse buitenlucht en beweging is gezond

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014 Dit is het begin van de enquête. De eerste 4 vragen gaan over uw persoonlijke kenmerken. Aankruisen wat van toepassing is. 1. Wat is uw gezinssamenstelling? Alleenstaand zonder kind(eren) Samenwonend /

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! 2 Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

Rabobank Gouden Pijl Al 37 jaar één met de regio Sponsorbrochure

Rabobank Gouden Pijl Al 37 jaar één met de regio Sponsorbrochure Rabobank Gouden Pijl Al 37 jaar één met de regio Sponsorbrochure Dinsdag 12 augustus 2014 Inhoudsopgave 3 Van de voorzitter 4 & 5 Gouden Pijl Middagprogramma 6 & 7 Gouden Pijl Avondprogramma 8 Breng uw

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 2015

Tevredenheidsonderzoek 2015 Tevredenheidsonderzoek 2015 Verstuurd: september 2015 Verstuurd aan 21 personen Deelnemers 21 Respons percentage 100% Hoe lang krijgt uw dierbare al zorg van de Polder Résidence? 21 21 0 Number Date Text

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise Ons Advies & Behandelteam helpt u graag Zij komen ook bij u thuis Behandeling & expertise Welkom Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Beleid mantelzorg en vrijwilligers Fener Zorg

Beleid mantelzorg en vrijwilligers Fener Zorg P a g i n a 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Begrippen 1-2 3. Verschillen tussen mantelzorg en vrijwilligerswerk 2 4. Mantelzorg in Rotterdam 2-3 5. Visie van Fener Zorg op mantelzorg en vrijwilligers

Nadere informatie

Zorgen voor een ander

Zorgen voor een ander Zorgen voor een ander Ruggesteun en het Steunpunt voor Mantelzorgers R U GGESTE U N Zorgen voor een ander Steunpunt voor Mantelzorgers Soms hebben mensen meer nodig dan goede zorg alleen; een extra luisterend

Nadere informatie

uw partner in toegankelijkheid

uw partner in toegankelijkheid Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland uw partner in toegankelijkheid Werkplan OLGA 2012 1. Inleiding. a. Wat is OLGA? b. Overleg OLGA c. Aandacht! d. Bewustwording 2. Activiteiten 2012. a. Extern

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

De OZG, ons ziekenhuis. met elkaar, respectvol, gastvrij

De OZG, ons ziekenhuis. met elkaar, respectvol, gastvrij De OZG, ons ziekenhuis met elkaar, respectvol, gastvrij De OZG, óns ziekenhuis De eerste keer dat ik binnenkwam bij de Ommelander Ziekenhuis Groep in 2011 voelde dat voor mij als binnenlopen in een huis

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Heino Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Heino zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken uitgevoerd.

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei Mantelzorgbeleid Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei 2016-1 Inleiding De Gouden Leeuw Groep hecht veel waarde aan een goede relatie tussen de cliënt, de mantelzorger en de medewerker(s) van De

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Zorgen voor een ander

Zorgen voor een ander Zorgen voor een ander Steunpunt voor Mantelzorgers en Ruggesteun R U GGESTE U N Zorgen voor een ander Soms hebben mensen meer nodig dan goede zorg alleen; een extra luisterend oor bijvoorbeeld, of iemand

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Thuiszorg van Inovum. Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen!

Thuiszorg van Inovum. Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen! Thuiszorg van Inovum Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen! Prettig zelfstandig blijven wonen Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Soms is hierbij ondersteuning nodig. Ons brede pakket

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 8 Regio Waardenlanden December 2016 Van de redactie Prettige feestdagen allemaal!!!! Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. De laatste alweer van dit jaar. In deze nieuwsbrief natuurlijk

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Proefpersooninformatie

Proefpersooninformatie Proefpersooninformatie UMCG-RuG Geachte heer/mevrouw, Door middel van deze brief willen we u benaderen voor deelname aan het onderzoeksproject rondom de Handbike Battle, die plaats zal vinden in Oostenrijk

Nadere informatie

dagelijkse (24 uurs) zorg Zo lang mogelijk thuis blijven wonen dat wil toch iedereen! www.au-care.eu

dagelijkse (24 uurs) zorg Zo lang mogelijk thuis blijven wonen dat wil toch iedereen! www.au-care.eu Een betaalbare inwonende zorgverlener voor de dagelijkse (24 uurs) zorg Zo lang mogelijk thuis blijven wonen dat wil toch iedereen! www.au-care.eu Wat doet Au Care? Zo lang mogelijk thuis blijven wonen

Nadere informatie

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl Pleyade Algemene informatie www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen

Nadere informatie

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!!

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! Nieuwsbrief 2 Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! De schoolvakanties zijn binnenkort achter de rug. Wij hopen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad. Wij hebben als brigade niet

Nadere informatie

Plezier! Mont Ventoux. Wonen in de Groenling. Hartenwensen. Ligne Sittard. Jaargang 5 Nummer 2 juli 2015. Voor mensen die plezier hebben in hun leven!

Plezier! Mont Ventoux. Wonen in de Groenling. Hartenwensen. Ligne Sittard. Jaargang 5 Nummer 2 juli 2015. Voor mensen die plezier hebben in hun leven! Plezier! Voor mensen die plezier hebben in hun leven! Jaargang 5 Nummer 2 juli 2015 Mont Ventoux Wonen in de Groenling Hartenwensen Ligne Sittard Plezier is het cliëntenblad van Daelzicht www.daelzicht.nl/plezier

Nadere informatie

Jaarverslag Welzijn:

Jaarverslag Welzijn: Jaarverslag 2016 Welzijn: Het hoofddoel van Stichting Sidney and Friends is huifbedrijden voor meervoudig gehandicapten, vanaf Groot Schuylenburg in Apeldoorn, bij een super leuke locatie : boerderij de

Nadere informatie

2014, peiling 1 maart 2014

2014, peiling 1 maart 2014 resultaten 2014, peiling 1 maart 2014 Van 4 tot en met 16 februari is de eerste peiling van 2014 onder het HengeloPanel gehouden. Hieraan deden 1.744 panelleden mee (een respons van 65%). Zij hebben vragen

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

Achtergrondinformatie geldstromen en wetten

Achtergrondinformatie geldstromen en wetten Achtergrondinformatie geldstromen en wetten Tot stand gekomen in het kader van het project RAAK-MKB Ontwerpen voor zorgverleners Auteurs Dr. F. Verhoeven; onderzoeker lectoraat Co-design (HU) Ing. K. Voortman-Overbeek;

Nadere informatie

HOORzaken december 2010 Kersteditie

HOORzaken december 2010 Kersteditie HOORzaken december 2010 Kersteditie Nog iets meer dan een week en dan is het al weer 2011. Het gaat snel dit jaar, vindt u ook niet? Ik aarzel al een paar dagen: ga ik nog even volle kracht vooruit om

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Denice: Beste Nico, Voordat ik bij Nico kwam lessen, zat ik bij een andere rijschool. Bij deze rijschool lukte het maar niet om verbetering te krijgen in mijn rijden. Dit was frustrerend en

Nadere informatie

Nieuwsbrief over kwaliteit

Nieuwsbrief over kwaliteit Nieuwsbrief over kwaliteit april 2013 Abrona heeft in 2012 extra geld gekregen van de regering. Geld om de zorg te verbeteren. Geld om de begeleiding van cliënten te verbeteren. Dit heet kwaliteit. Abrona

Nadere informatie

Low Vision & revalidatie spreekuur

Low Vision & revalidatie spreekuur Low Vision & revalidatie spreekuur Uw oogarts heeft u vanwege slechtziendheid doorverwezen naar het Low Vision & Revalidatie spreekuur. In deze folder kunt u lezen wat slechtziendheid is, wat het spreekuur

Nadere informatie

Bijlagen. Ga na wanneer de indicatie van de cliënt afloopt. Heeft hij recht op het overgangsrecht? Kan er een aanbod gedaan worden vanuit de gemeente?

Bijlagen. Ga na wanneer de indicatie van de cliënt afloopt. Heeft hij recht op het overgangsrecht? Kan er een aanbod gedaan worden vanuit de gemeente? Informatie voor mantelzorgers (en begeleiders) Mantelzorgers zijn alle mensen uit de omgeving van de cliënt die aan de cliënt hulp en zorg verlenen. Dat kan op verschillende gebieden en in verschillende

Nadere informatie

JAARBERICHT 2015 AMPLIAR STAAT!!

JAARBERICHT 2015 AMPLIAR STAAT!! JAARBERICHT 2015 AMPLIAR STAAT!! In 2015 heeft Ampliar ruim 900 mensen uitgezonden of gedetacheerd voor korte of langere tijd Het vorige jaarbericht 2014 heette Welkom Ampliar. Inmiddels heeft de transformatie

Nadere informatie

Resultaten leesmonitor 2015 De Bieb op School. maart 2016

Resultaten leesmonitor 2015 De Bieb op School. maart 2016 Resultaten leesmonitor 2015 De Bieb op School maart 2016 Inleiding Eind 2014 ging in het kader van de structurele samenwerking tussen het bovenschoolse management van het basisonderwijs in de Zaanstreek

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

Bedrijven safari. Daphne Meijer 0821393 CMD 1c

Bedrijven safari. Daphne Meijer 0821393 CMD 1c Bedrijven safari Daphne Meijer 0821393 CMD 1c TamTam Korte historie van het bedrijf Tam Tam is in 1996 opgericht door Paul en Bart Manuel. Paul en Bart zijn als partners aan Tam Tam verbonden en spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni. Lars is tevreden over de koers die hij gereden heeft, met uitzondering van de tijdrit:

Nieuwsbrief Juni. Lars is tevreden over de koers die hij gereden heeft, met uitzondering van de tijdrit: Nieuwsbrief Juni Hallo wielervrienden, Na een ontzettend koud en nat voorseizoen zijn eindelijk betere tijden aangebroken. Ook voor ouders en begeleiders is het nu weer een stuk prettiger langs de kant.

Nadere informatie