Daarnaast gebruiken we geen 'we' of 'onze'. Een bezoeker zit al op de site van de Gemeente Tilburg. Schrijf dus alleen 'de gemeente'.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Daarnaast gebruiken we geen 'we' of 'onze'. Een bezoeker zit al op de site van de Gemeente Tilburg. Schrijf dus alleen 'de gemeente'."

Transcriptie

1 Stijlgids tilburg.nl Tilburg.nl is voor iedereen die geïnteresseerd is in de gemeente Tilburg. In deze stijlgids zetten we de afspraken over hoe we omgaan met taal op een rij. 1 Tone of voice 1.1 Actieve teksten Schrijf actief. Gebruik geen passieve zinnen. 1.2 Aanspreekvorm Wij spreken de gebruiker aan met 'u'. Probeer wel te variëren in de tekst. Een tekst waarin alleen maar 'u' staat, leest ook niet fijn. Deze regel geldt niet voor onze Social Media. Daar mogen gebruikers aangesproken worden met 'je' of 'jij'. Daarnaast gebruiken we geen 'we' of 'onze'. Een bezoeker zit al op de site van de Gemeente Tilburg. Schrijf dus alleen 'de gemeente'. Als contact opgenomen moet worden met een specifieke afdeling, dan mag die afdeling genoemd worden. 1.3 Hou het beknopt Inhoud moet begrijpelijk, beknopt en relevant zijn. Kernwoorden: specifiek informatief helder kernachtig, maar niet te staccato to-the-point, maar hou het menselijk serieus, maar niet plechtig of formeel neutraal, gebruik weinig bijvoeglijke naamwoorden en superlatieven, (prachtig initiatief, dynamische omgeving etc.) Tips: Wees niet breedsprakig: 'U kunt' niet 'U zou eventueel kunnen'. Gebruik taal die een gemiddelde inwoner ook gebruikt. Maak geen lange zinnen, vermijd bijzinnen en tangconstructies. Vermijd metaforen. 1.4 Voeg het Ambtelijk Woordenboek: toe aan je favorieten. Deze woorden gebruiken we bijvoorbeeld liever niet: Rijwiel Trottoir Boomspiegel Stakeholders Piketpaaltjes Abusievelijk/per abuis Pilot Precedentwerking Prognose

2 Procedure Masterplan Indien 2 Stijlafspraken 2.1 Introteksten In de lichtblauwe introteksten worden geen links gebruikt. 2.2 Afkortingen Gebruik zo min mogelijk afkortingen. Volledig ingeburgerde afkortingen als tel., bv. en enz. kunnen wel. Wees spaarzaam met het gebruik. Afkortingen als d.m.v. en max. niet gebruiken. Schrijf afkortingen de eerste keer volledig uit. Bv. Wet Werk en Bijstand (WWB). Daarna kan in de tekst WWB gebruikt worden. Zet geen punten in afkortingen, dus niet: W.W.B. 2.3 Het &-teken Gebruik 'en', niet &. Behalve bij bijvoorbeeld C&A of Werk & Inkomen. Houd daarbij de officiële schrijfwijze aan. 2.4 Haakjes ( ) Gebruik ze zo min mogelijk 2.5 Bullets, nummering en stappen Zo gebruiken we bullets om tekst begrijpelijk te maken. Als de opsomming bestaat uit losse of een paar woorden dan het eerste woord met een kleine letter. Geen puntkomma na de woorden en geen punt na het laatste woord. Bestaat de opsomming uit zinnen dan elke zin beginnen met een hoofdletter. Geen puntkomma na de zinnen, de laatste zin wel afsluiten met een punt. Bv. Het inwisselen van de Meedoenregeling is heel eenvoudig: 1. Maak een keus uit het aanbod 2. Pak uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart 3. Ga naar het adres van de door u gekozen activiteit en vertel bij de kassa dat u de Meedoenregeling wilt gebruiken 4. De medewerker controleert uw gegevens. Klaar! 2.6 Hoofdlettergebruik BLIJF MET JE VINGERS VAN DE CAPS LOCK AF. Een woord helemaal in hoofdletters voegt niets toe. Wekt alleen irritatie op. Doe het dus niet. Ook niet LET OP: 2.7 Datum en tijd Schrijf data in een lopende zin helemaal uit. Bv.: 22 januari Omdat we gaan voor 'zo beknopt mogelijk' schrijven we: 22 t/m 24 januari en niet 22 tot en met 24 januari. Wanneer ruimte een probleem is, bijvoorbeeld in titels of tabellen, kort dan af: ma, di, wo, do, vr, za, zo (zonder punten)

3 jan, feb, mrt, apr, mei, jun, jul, aug, sep, okt, nov, dec (zonder punten) Verwijs niet naar 'dit jaar, 'vandaag' of 'volgende week'. Je weet immers niet wanneer iemand het leest. Tijden worden geschreven met een dubbele punt en met '00' erachter. Bv. 18:00 uur of 14:00 uur. De tijden tussen twaalf uur 's nachts en tien uur 's ochtends schrijven we zonder een '0' ervoor. Dus 8:00 uur en niet 08:00 uur. De '0' zetten we er wel voor als in een tabel alle tijden mooi uitgeleend moeten worden. De benaming van dagen in een tabel doen we met een hoofdletter. Bv. Dag Maandag Dinsdag Woensdag Tijd 08:30-11:00 uur 11:00-12:00 uur 12:00-04:00 uur 2.8 adressen Schrijf adressen volledig uit, in kleine letters. Maak er een link van. Probeer zo min mogelijk te werken met adressen op de website. Het is veel beter om een contacformulier te maken Windrichtingen Windrichtingen beginnen met een kleine letter, behalve als ze deel uitmaken van een aardrijkskundige naam. Bijvoorbeeld 'het zuiden van Tilburg' en 'Tilburg-Zuid' Bold en Italic Bold en italic gebruiken we niet. Als je het nodig hebt om iets te benadrukken, is er iets mis met je tekst. (Mediaregie mag in instructies helemaal losgaan met Bold en Italic) 2.12 Juridisch taalgebruik Gebruik 'moeten' bij een verplichting, behalve als je het gevoel hebt dat de nadruk niet zwaar genoeg op 'moeten' ligt. Gebruik dan 'U bent verplicht' Links Linken in een tekst kan. Koppel de link aan het woord dat relevant is. Bijvoorbeeld 'Voor een paspoort voor uw kind heeft u een toestemmingsverklaring nodig' en niet 'Voor een paspoort voor uw kind heeft u een toestemmingsverklaring nodig. Klik hier.' Linken onderaan een pagina is ook mogelijk. Houd de verwijzing zo kort mogelijk. Bv. naar de website van de gemeente Katwijk: Website gemeente Katwijk. En niet: Bezoek de website van de gemeente Katwijk. Link je naar een pdf zet dit er dan in ronde haken en kleine letters achter. Houd ook die verwijzing zo kort mogelijk. Bv. Trouwlocaties (pdf) en niet: Trouwlocaties in de gemeente Tilburg (pdf). Het is niet nodig de grootte van het bestand erachter te zetten Maten, gewichten en eenheden Maten, gewichten en eenheden houd je zo kort mogelijk. Dus 12 kg of 14 m2. Het gebruik van een superscript is af te raden omdat we niet weten hoe het CMS daarop reageert. Dus m2 en m3 en niet m² of m³.

4 2.15 Cijfers Schrijf cijfers als cijfer en niet in letters, ook 1 tot en met 9. Behalve als het deel uitmaakt van een uitdrukking: 'een van de velen'. Rangtelwoorden schrijf je ook in cijfers. Dus 1e, 2e etc. Getallen mag je ook gebruiken aan het begin van een zin. '12 jaar later vonden ze de schat'. Combinaties van cijfers en letters volgens de officiële schrijfwijze. Bv. 65-plussers en niet 65+ers of andere combi's Geld In lopende teksten en kopteksten schrijven we 'euro' achter het cijfer. Bv. 75 euro. In tabellen mag het euroteken gebruikt worden. Tussen het euroteken en het bedrag komt een spatie, dus 75. Achter hele bedragen hoeft geen ',00' of ',-'. Dus niet: 75,00 euro of 75,- euro. Gaat het niet om een afgerond bedrag dan zetten we dat er uiteraard wel achter. Dus 75,25 euro (of 75,25 in een tabel). Gebruik vanaf een punt om duizendtallen van honderdtallen te scheiden Citaten Alléén letterlijke citaten staan tussen dubbele aanhalingtekens. Boven openen en achteraan boven sluiten. Bijvoorbeeld: Wethouder Erik de Ridder: "We zullen er alles aan doe om die schavuiten over de kling te jagen." In andere gevallen zijn enkele aanhalingstekens je vriend Search engine optimisation (SEO) Gebruik goede koppen en tussenkoppen. Soms ziet dat er minder mooi uit, maar wordt de pagina wel gevonden door Google. Dus niet 'Bezoek recreatiebad Stappegoor', maar 'Zwembad Stappegoor Tilburg'. Probeer bij het maken van koppen te denken in zoektermen. Tussenkoppen moeten relevant zijn. Dus niet: 'Brug ontoegankelijk voor fietsers' maar: 'Brug Voldijk dicht'. Gebruik trefwoorden. Sla daar niet in door. Meer dan 9 heeft vaak geen zin Telefoonnummers Telefoonnummers schrijven we zo: Mobiel schrijven we zo: Alinea's Maak alinea's niet te lang. De gemiddelde lengte is ongeveer 6 à 7 zinnen. Schrijf korte zinnen van maximaal 15 woorden Tabellen Het gebruik van tabellen is aan te raden bij een opsomming. Een goed CMS heeft hier een template voor. In overleg met de leverancier van het CMS moet een goede template gemaakt worden.

5 2.22 Bijlagen Maak alleen gebruik van pdf's als bijlage. Zet achter de bijlage pdf tussen ronde haken. Houd de verwijzing zo kort mogelijk. Gaat het om een formulier of een folder of een andere bijlage die bij een bepaald onderwerp hoort, zet dat er dan achter. Zie voorbeelden. Meedoenregeling Aanvraagformulier (pdf) Bijzondere bijstand Folder (pdf) 2.23 Links naar digitale formulieren Vermelding DigiD alleen benoemen als DigiD verplicht is. Afspraak maken Bijzondere bijstand aanvragen (DigiD verplicht) Folder bestellen Fraude melden 2.24 U hebt of u heeft? We kiezen voor: u heeft. Is nergens op gebaseerd, maar wij vinden dat mooier. Zie Gezamenlijk een keuze maken dus Betrekkelijke voornaamwoorden Pas op met betrekkelijke voornaamwoorden ( die, dit ) en andere abstracte verwijzingen (zoals hetgeen ), omdat vaak niet duidelijk is naar welk begrip wordt verwezen. Schrijf nooit 'welke' als je 'die' bedoelt! Schrijf nooit 'waarvan' als het om personen gaat; schrijf dan 'van wie'. 3. Gebruik afbeeldingen 3.1 Afbeeldingen actueel: afmeting 500 pixels breed en maximaal 650 pixels hoog. Afbeeldingen niet eerst uploaden naar map media maar direct plaatsen door in typo3 te browsen naar afbeelding lokaal en bij nieuwsbericht plaatsen. De afbeelding wordt automatisch geresized tot tumb in overzicht en kleine artikelafbeelding die met lightboxfunctionaliteit vergroot wordt. 3.2 Artikelafbeeldingen in content anders dan nieuwsitems: Deze zijn 725 pixels breed en altijd liggend. Hoogte is vrij maar minimaal 400 pixels en maximaal 500 pixels. De afbeelding moet eerst ge-upload worden. Dat moet in de mapstructuur die gelijk is aan de sitestructuur die je aantreft in de map media. Om deze te kunnen plaatsen moet in het betreffende artikel een nieuw record aangemaakt worden met eigenschap afbeelding en media. Nu niet browsen naar lokaal maar de afbeelding ophalen via het mapicoontje en plaatsen. Plaatsen kleine afbeeldingen bij paragraaf in geval van bv portret. 250 pixels breed en rechts naast paragraaf plaatsen. 4. Call to Action De opmaak van de Call to Action -s is altijd een zwarte tekst die actie toelicht en een oranje link-vlak met daarin de actie bestaande uit minimaal twee woorden waarvan het onderwerp / actie / product een underline krijgt. De zwarte toelichting staat altijd boven het oranje linkblok.

6 Linkblok De juiste opbouw van een linkblok onder aan de pagina is: Maak een beschrijvende kop aan die niet getoond hoeft te worden. Bouw de links op in deze volgorde: WEBSITES Website 1 > Website 2 > FORMULIEREN Link naar formulier > Link naar formulier > DOWNLOADS Download nr 1 (pdf) > Download nr 2 (pdf) > Download nr 3 (pdf) > - Achter de links altijd een vink >. - Tonen in een grijs blok. Vermijd het gebruik van te veel enters. Dat geeft onnodig veel lege ruimtes in het blok. - Links naar pagina's binnen de eigen website zet je alleen in de lopende tekst. Links naar een externe website mag je onderaan het grijze blok zetten onder de kop 'Websites'.

7 5. Nieuwsberichten Kop van een nieuwsbericht mag maximaal 40 tekens zijn. De lead (het intro) mag maximaal 140 tekens zijn. Gebruik voor het plaatsen van tekst altijd het kladblok (notepad). Voor een tussenkop selecteer je Kop 2. Een afbeelding plaatsen kan bij het kopje 'media'. Geef ook altijd een beschrijving van het plaatje bij de kopjes: Afbeelding alt tekst en Afbeelding title tekst.

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN

OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN Persbericht Een persbericht is een prachtige vorm van free publicity. Het gericht sturen van persberichten kan een flinke publicitaire waarde hebben. Daarbij kan dit soort

Nadere informatie

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Voor ik begin Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Vandaag: Eerst Theorie en dan live artikel SEO vriendelijk maken Wat is SEO? Hoe denkt Google

Nadere informatie

KCC normen(richtlijnen) Antwoord A. Basisnormen Antwoord :

KCC normen(richtlijnen) Antwoord A. Basisnormen Antwoord : KCC normen(richtlijnen) Antwoord A. Basisnormen Antwoord : Vragen stellen we in de 'ik' vorm. Antwoorden geven we in de 'u' vorm. Er wordt' helemaal niets. 'we doen' of 'we maken'. Productbeschrijvingen

Nadere informatie

Theorie Toets 1 voor Klas 3

Theorie Toets 1 voor Klas 3 Theorie Toets 1 voor Klas 3 - Pagina 1 Theorie Toets 1 voor Klas 3 Theorie Schrijven voor Print & Web Een goede tekst maken is moeilijk. Tekst-schrijver is daarom ook een beroep. Tekst-schrijvers schrijven

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik De Valkeniers Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren Versie 1.0 Door Iwan, Jarno, Iris en Erik DeValkeniers.nl Handleiding Redacteur DeValkeniers.nl 1 Inhoud DeValkeniers.nl

Nadere informatie

Schrijven voor het web. Roel Meertens

Schrijven voor het web. Roel Meertens Schrijven voor het web Roel Meertens Inhoud Doel vandaag Taalniveau B1 Belang begrijpelijk schrijven Richtlijnen voor schrijven Webrichtlijnen Praktische voorbeelden Doel van vandaag Burger centraal Dienstverlening

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl

Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl Myxt Web Solutions Ron Schöningh Helftheuvelweg 11 511 AV s-hertogenbosch Tel. 073 850 51 85 mail: ron@myxt.nl Inhoudsopgave 1. Schrijven voor het web 3 1.1 Lezen

Nadere informatie

Masterclass Webteksten. & Snelsite

Masterclass Webteksten. & Snelsite Masterclass Webteksten & Snelsite 6 juli 2016 Programma 1. Introductie 2. De feiten op een rij 3. Tips voor de opmaak 4. Tips voor de vindbaarheid 5. Afsluiting & vragen De feiten op een rij 1. Teksten

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Let op; Plaats uw containers en het kunststof vóór 7.30 uur aan de weg. GFT KUNSTSTOF & DRANKKARTON REST GROFVUIL

Let op; Plaats uw containers en het kunststof vóór 7.30 uur aan de weg. GFT KUNSTSTOF & DRANKKARTON REST GROFVUIL WIJK A ma 04 jan ma 11 jan ma 11 jan wo 20 jan ma 18 jan ma 25 jan ma 08 feb wo 17 feb ma 01 feb ma 08 feb ma 07 mrt wo 16 mrt ma 15 feb ma 22 feb ma 04 apr wo 13 apr ma 29 feb ma 07 mrt ma 02 mei wo 11

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een call to action button? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Het wordt regelmatig geroepen. Je hebt call to action buttons nodig op je

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding OpenOrg.nl

Handleiding OpenOrg.nl Handleiding OpenOrg.nl 1. Inleiding OpenOrg.nl is een wiki, een webtoepassing waarmee webdocumenten gezamenlijk kunnen worden bewerkt. Meerdere personen kunnen elkaars documenten en bijdragen aanvullen

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Voorbeeld aanvraagformulier

Voorbeeld aanvraagformulier Voorbeeld aanvraagformulier Voordat u een aanvraag in wilt dienen kunt u in dit document zien welke vragen u moet beantwoorden en welke bijlagen er gevraagd worden toe te voegen. De vragen ziet u hieronder

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding De organisatie biedt de exposanten van de World of Technology & Science en Industrial Processing de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen

7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen 7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen Deze instructie is geschreven om een bericht aan te passen in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen en wijzigen van berichten op deze pagina gaat op een

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Website AC Lebbeke Inhoud

Website AC Lebbeke Inhoud Website AC Lebbeke Inhoud 1. Inloggen 2. Login Aanvraag en roles 3. Nieuwsbericht toevoegen 4. Afspraken nieuwsberichten 5. Pagina s aanpassen en document uploaden 6. Pagina s en nieuwsberichten bewerken

Nadere informatie

Checklist websiteonderhoud divosa.nl

Checklist websiteonderhoud divosa.nl Checklist websiteonderhoud divosa.nl 1. Tekst opschonen Zorg altijd dat je gekopieerde tekst vanuit Word of e-mailberichten is opgeschoond voordat je deze in de editor van Drupal zet. Plak je tekst eerst

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Inhoud 1. Blog-artikel schrijven... 2 1.1. Kenmerken van een blog-artikel... 2 1.2. Opmaak Blog-artikel... 3 1.3. Opmaken blog-artikel

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Versie april/2008 Zicht nieuwe media ontwerpers 2008 1 Inleiding Een Content Management Systeem (CMS) is een webapplicatie waarmee je zonder

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Contentformule website Alzheimer Nederland

Contentformule website Alzheimer Nederland Contentformule website Alzheimer Nederland Inleiding Deze contentformule is opgesteld bij de ontwikkeling van het nieuwe Alzheimer-Nederland.nl in 2016. Dit document legt uit welke keuzes zijn gemaakt

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding FHI en de FEDA bieden de exposanten van de World of Technology & Science de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een profiel gecreëerd, met

Nadere informatie

HANDLEIDING EDITING MENU & TEKST

HANDLEIDING EDITING MENU & TEKST EDITINGMENU Voor de invoer en bewerking van de teksten van je artikel, werk je met een editingmenu. Dat menu is zichtbaar bij alle invoer en bewerking van webteksten. Hieronder een uitgebreidere uitleg

Nadere informatie

Voor alle paardenhouders, professioneel en hobbymatig in de totale hippische branche!

Voor alle paardenhouders, professioneel en hobbymatig in de totale hippische branche! Voor alle paardenhouders, professioneel en hobbymatig in de totale hippische branche! Uw doelgroep, uw communicatiedoelstelling, onze gezamenlijke uitdaging! 1/5 Bereik, mogelijkheden en tarieven Doelgroep

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Les 7. Instap. CSS en views: schilderijen. Pas even de header aan van het thema en zorg ervoor dat er geen websitenaam en slogan te zien is.

Les 7. Instap. CSS en views: schilderijen. Pas even de header aan van het thema en zorg ervoor dat er geen websitenaam en slogan te zien is. Les 7 Instap Pas even de header aan van het thema en zorg ervoor dat er geen websitenaam en slogan te zien is. CSS en views: schilderijen Ons eerste overzicht in de vorige les bestond uit het tonen van

Nadere informatie

Handleiding voor kunstenaars

Handleiding voor kunstenaars Handleiding voor kunstenaars Hoe de eigen informatie en afbeeldingen aanpassen Versie: 1.0 Datum: 23 januari 2009 http://www.cultureleronde.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 3 3. Indeling

Nadere informatie

Schrijven voor internet

Schrijven voor internet Schrijven voor internet Wat gaat er mis en hoe kan het beter? Amersfoort, 4 februari 2016 Wie is Xenia? Xenia Wassenbergh, geboren in Amsterdam. Is drs. Europese Studies (UvA). Schrijft sinds 1992 voor

Nadere informatie

Als je het uiterlijk van deze elementen snel wilt wijzigen, kun je een ander thema instellen.

Als je het uiterlijk van deze elementen snel wilt wijzigen, kun je een ander thema instellen. Een thema gebruiken Wanneer je een thema toepast op een document, worden o.a. de volgende elementen in een Word-document aangepast: de achtergrondkleur van de pagina of het achtergrondobject, de opmaak

Nadere informatie

1click updatemodule. Hoe bereiken? U kunt uw CMS eenvoudig bereiken door vlak achter uw domeinnaam /cms te plaatsen. Bv. www.uwsite.be/cms.

1click updatemodule. Hoe bereiken? U kunt uw CMS eenvoudig bereiken door vlak achter uw domeinnaam /cms te plaatsen. Bv. www.uwsite.be/cms. 1click updatemodule Introductie 1Click Light is wat men in de termen van het vak noemt een CMS of Content Management System. Wanneer we dit letterlijk vertalen betekent dit Inhoud Beheer Systeem. Kort

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit

Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit De website van Stiphout Vooruit bevat drie functionaliteiten die het communiceren met het team makkelijker maken. In dit document worden deze nader

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl IVVU Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl datum 15 februari 2011 IVVU opdrachtgever projectnummer 8374 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Basishandelingen 4 1.1 Ik wil mijn pagina s op ouderenzorgutrecht.nl

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe voeg ik een plaatje toe aan mijn artikel? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Wanneer je dit document voor je hebt, betekent dit dat je een Joomla

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen 6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen Deze instructie is geschreven om een bericht te maken in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen van berichten op deze pagina gaat op een andere wijze

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Cerium CMS versie 4.0. Wat is nieuw in versie 4.0. www.cerium.nl

Cerium CMS versie 4.0. Wat is nieuw in versie 4.0. www.cerium.nl Cerium CMS versie 4.0 Wat is nieuw in versie 4.0 www.cerium.nl Bijgewerkt februari 2014 Cerium BV 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Nieuwe onderhouds URL 4 3. Drag and drop upload 5 4. Spring naar item

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren

Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren Voor u ligt de handleiding voor de Zwem4daagse website voor organisaties. U kunt deze site inrichten naar u eigen wensen met uw eigen teksten, kunt u

Nadere informatie

Hoe maak je een nieuwbrief template met MailChimp? In dit document leg ik je stap voor stap uit hoe je met het drag and drop systeem van MailChimp jouw eigen layout bij elkaar sleept. Je geeft jouw template

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Handleiding Auping Outlet http://www.auping.nl/outlet

Handleiding Auping Outlet http://www.auping.nl/outlet Handleiding Auping Outlet http://www.auping.nl/outlet 1 In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe u showroommodellen op de Auping Outlet kunt plaatsen en wijzigen. Tevens hebben we enkele richtlijnen

Nadere informatie

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien.

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien. Voorwoord Hier voor je ligt de 3 e editie met tips om klantaantrekkende teksten te schrijven. Ik hoop ECHT dat het niet een download is, waar je uiteindelijk niets mee doet. De informatie in deze download

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Tekstbureau Duidelijk Zo

Tekstbureau Duidelijk Zo Tekstbureau Duidelijk Zo Praktische tips voor het schrijven van webteksten De stijl verbeteren betekent de gedachte verbeteren. (Friedrich Nietzsche) Om te beginnen Iedereen kan schrijven. Goed schrijven

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de NORA-wiki

Handleiding voor gebruik van de NORA-wiki Handleiding voor gebruik van de NORA-wiki In deze handleiding worden de meest gebruikte functies van de NORA-wiki op www.nora-online.nl beschreven. Met vragen of opmerkingen kunt u mailen naar architectuur@ictu.nl.

Nadere informatie

HANDLEIDING HIPPO ORGANISATIEGIDS

HANDLEIDING HIPPO ORGANISATIEGIDS HANDLEIDING HIPPO ORGANISATIEGIDS Inhoud Inleiding... 2 Footer... 2 Waar vind ik de footer in het CMS?... 2 Footer bewerken / invullen... 2 Tweetalig bericht... 2 Bestanden toevoegen... 3 Beeldbank...

Nadere informatie

Groepspagina s bijhouden door teamleden

Groepspagina s bijhouden door teamleden Groepspagina s bijhouden door teamleden Voordat je gaat beginnen! Installeer Google Chrome op je PC. Vraag voor de installatie op je PC indien nodig informatie bij je ICT coördinator. Gebruik wanneer je

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1 Digitale vormgeving 2014 2015 Wordpress deel 1 2 Inhoud Site in WordPress... 3 Maak een eigen site in WordPress.com.... 3 Wordpressaccount aanmaken... 4 Opdracht 1... 4 Thema kiezen... 6 Opdracht 2...

Nadere informatie

Template instellingen

Template instellingen Template instellingen Bij Vormgeving/Template instellingen vind je alle mogelijkheden om jouw huisstijl door te voeren in je shop. De template instellingen zijn onderverdeeld in diverse tabbladen. In dit

Nadere informatie

Handleiding Instructies voor het schrijven van een handleiding

Handleiding Instructies voor het schrijven van een handleiding Handleiding Instructies voor het schrijven van een handleiding Pagina Kies Landscape (Liggend). Geef het document aan de rechterkant paginanummers (onderaan pagina). Koptekst Kies één van de twee logo

Nadere informatie