In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code."

Transcriptie

1 Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen tunen voor de zoekmachines. Om meer inzicht te geven in de materie zal ik de website gaan gebruiken als rode draad. Deze website hebben we in dec 2011 online gezet en hebben nu medio februari 2012 al meer dan 6000 bezoekers gehad. In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Graag zou ik je willen vragen mij een te sturen en mij verteld wat deze PDF voor invloed heeft gehad op de website. Dit kan dan naar Hierdoor kan ik mijn informatie misschien aanpassen (verbeteren). Alvast bedankt!

2 Inhoud van dit e-book Waar zal ik allemaal tips over gaan geven?... 3 Wat kan je zelf al doen zonder kennis te hebben van websites bouwen?... 4 Aanmelden bij andere websites... 4 Nieuwsbrieven versturen... 4 Bezoek forums en beantwoord vragen... 5 Zorg voor vernieuwende informatie op de website... 5 Het domeinnaam, adres en de hosting... 6 Het domein moet makkelijk te onthouden zijn Het domeinnaam moet aansluiten bij de informatie Het gebruik van HTML tags op de website... 7 De Call To Actions... 8 Afbeeldingen op de website... 8 Eigenschappen van de afbeelding... 8 Links op en naar de website... 9 Schone code... 9 Dynamische content en vriendelijke websiteadressen Titel informatie Bezoekers naar jouw website brengen via verschillende methoden Social media Nieuwsbrieven RSS feeds Google Webmaster tools Sitemaps Tot slot... 12

3 Waar zal ik allemaal tips over gaan geven? Ik heb hieronder een overzicht gemaakt van de onderwerpen die ik wil gaan behandelen in deze PDF. 1. Wat kan je zelf al doen zonder kennis te hebben van websites bouwen? 2. Het domeinnaam, het te gebruiken adres en de hosting 3. Het gebruik van HTML tags op de website 4. De CALL TO actions 5. Afbeeldingen op de website 6. Links op de website 7. Schone code 8. Dynamische informatie en vriendelijke websiteadressen. 9. Titel informatie 10. Bezoekers naar jouw website brengen via verschillende methoden 11. Google Webmaster tools 12. Sitemaps

4 Wat kan je zelf al doen zonder kennis te hebben van websites bouwen? Voor sommige dingen heb je nou eenmaal een webbouwer nodig om de website te optimaliseren. Deze zal dan een aantal dingen moeten aanpassen in de code van de website om zo juiste informatie te kunnen geven aan de zoekmachines. Echter heb je niet altijd een webbouwer nodig om gevonden te worden door de zoekmachines. Hieronder staan een aantal tips welke je zou kunnen gebruiken om zelf meer bezoekers te genereren naar de website. Aanmelden bij andere websites Meld de website aan bij verschillende websites die relevante informatie bevatten of een soort gelijk onderwerp hebben. Hoe meer links naar jouw website, hoe meer dat gezien zal worden door de zoekmachines als interessant. De zoekmachine zal denken dat jouw website interessant genoeg is dat er veel andere websites naar toe mailen. Als er op een andere website een link geplaatst zal worden probeer dan de tekst die als link zal worden gebruikt, weer te gegeven met informatie over het onderwerp. Bijvoorbeeld een link naar een website over de nieuwste zonnebrillen: De nieuwste zonnebrillen >> Nieuwsbrieven versturen Schrijf nieuwsbrieven en verstuur die naar de bezoekers die zich hiervoor hebben aangemeld. Deze nieuwsbrieven kunnen dan informatie bevatten over de nieuwste producten, de laatste ontwikkelingen en de aanbiedingen. Houd het klein, luchtig en maak de nieuwsbrief aantrekkelijk genoeg zodat de lezers op de link klikken om te kijken wat deze nieuwtjes zijn. Zelf ben ik een voorstander van Your Mailinglist Provider. Dit gebruik ik zelf ook voor de website van Werken En Leren In de Zorg. Klik hier om meer informatie te kunnen lezen over het gebruik van deze nieuwsbrief tool >>

5 Bezoek forums en beantwoord vragen Er zijn genoeg forums waar mensen een vraag stellen. Bij deze forums zal het gebruik van een handtekening zijn toegestaan. Dit noemen ze ook wel signatures. In deze handtekeningen kan je dan de link naar de website vermelden met een klein stukje tekst. Sommige bezoekers zullen het erg leuk vinden om eens op die link te klikken en eens te kijken wat de site te bieden heeft. Probeer de tips of antwoorden op deze berichten aan te laten sluiten op de informatie die op de website staat. Deze informatie kan er voor zorgen dat de bezoeker naar jouw site komt in plaats van naar de website van waar deze het bericht heeft geplaatst met de vraag of betreffende kwestie. Zorg voor vernieuwende informatie op de website. Het is aan te raden om elke week of liever elke dag een nieuw artikel te schrijven op de website. De zoekmachine is hier erg blij mee, want de zoekmachines zien dat er nieuwe informatie op staat. De zoekmachine zal dit dan opvatten dat de website leeft en dat er aan gewerkt word. Het onderwerp zou moeten passen bij het doel van de website, de bezoeker en dan de verdere inhoud. Weet je zelf geen onderwerpen meer? Dan zou je het internet kunnen afstruinen naar leuke en interessante onderwerpen die jou inspireren. Waarschijnlijk zal je dan zelf worden geïnspireerd om een artikel te schrijven. Een andere methode is om mensen te vragen om een artikel te willen schrijven. Bijvoorbeeld door partner websites.

6 Het domeinnaam, adres en de hosting Het domeinnaam zal van groot belang zijn om de bezoekers naar de website te laten komen. In dit onderdeel zal ik beschrijven waarom dat zo is. Het domein moet makkelijk te onthouden zijn. Ga er van uit dat de bezoeker het adres een keer heeft gehoord op een feestje van de kinderen of ergens bij de buren en dat als tip mee kreeg van een oom of tante waar deze mee heeft gesproken. De bezoeker moet zo uit het hoofd het domeinnaam kunnen intypen in de adresbalk van de internet browser. Het domeinnaam moet aansluiten bij de informatie. Het domein dat je zult gebruiken moet een sterke relatie hebben met de informatie. De website Werken en Leren in de Zorg heeft het domein De website heeft namelijk informatie over het werken en leren in de zorg. Het adres moet professioneel zijn Vaak zijn er nog bedrijven die het adres gebruiken van de aanbieder van de internetaansluiting thuis. Zij hebben bijvoorbeeld thuis een internetverbinding via bedrijf X. Daar hebben zij dan het e- mailadres aangemaakt met hun bedrijfsnaam en de naam van bedrijf X. Dus bijvoorbeeld: Het is niet professioneel meer tegenwoordig dat een adres als deze nog bestaat. Het degradeert de serieuze factor van hoe er naar het bedrijf gekeken zal worden. Wat ik aanraad is een adres dat de naam van uw domeinnaam bevat en het aangeeft naar wie of naar welke afdeling deze zal worden verzonden. Bijvoorbeeld: of een adres als Dit geeft veel meer een professionele indruk. Bezoekers zijn dan ook meer geneigd om een te sturen en ook de website te bezoeken.

7 Het gebruik van HTML tags op de website De zoekmachines zijn dol op HTML tags. Dit omdat het duidelijker is om te kunnen onderscheiden wat er op de pagina gebeurd en wat de inhoud is. De tags kan je in de stylesheet een bepaalde opmaak meegeven zodat deze helemaal past in de lijn van het gewenste uiterlijk. Als je kijkt op de website Werken en Leren in de Zorg zie dat er goed gebruik is gemaakt van de volgende tags: H1, H2 en STRONG De H1 geeft aan wat de titel is van de pagina. H2 geeft aan wat een paragraaf is. STRONG geeft aan dat deze tekst belangrijk is op deze pagina. Een aanvulling bij STRONG Strong maakt de tekst VET. Maak alleen de woorden VET die met het onderwerp te maken hebben. Dit is voor de zoekmachine een teken dat deze tekst interessant is en dat er veel woorden voorkomen die werkelijk te maken hebben met het onderwerp. Dan zijn er nog tags die je kunt gebruiken om meer informatie te geven: De TITLE en de ALT tekst. De tag TITLE: Als je met de muiswijzer over een link gaat zie je soms een klein ballonnetje verschijnen met tekst. Dit gebeurd met de TITLE tag. In deze tag beschrijf je waar de link naar toe gaat of je gebruikt de tekst die ook als link wordt weergegeven. De tag ALT: Een afbeelding is niet altijd aanwezig op de pagina en zal dus niet worden weergegeven. Dit kan verschillende oorzaken hebben waar ik nu niet op in wil gaan. Het is verstandig om dan een tekstje te hebben waar de beschrijving van de afbeelding komt te staan. Dan weet de bezoeker wat hier voor een afbeelding zou moeten staan. Tevens is de zoekmachine ook erg blij met deze tekst. Dit zijn namelijk weer gegevens om een website te kunnen indexeren, namelijk voor het zoeken van de afbeeldingen. Verder in deze PDF zal ik meer vertellen over de indexering van de afbeeldingen en het gebruik van afbeeldingen op de website.

8 De Call To Actions Een Call To Action is een onderdeel op je website die de bezoeker zal moeten uitnodigen om een bepaalde handeling uit te gaan voeren. Dit kunnen links of afbeeldingen zijn. In ieder geval zal er een actie verwacht worden van de bezoeker. Bijvoorbeeld: Op de website Werken en Leren in de Zorg willen we graag dat werkgevers zich registreren en een abonnement afnemen. Daarom hebben we aan de rechterkant een blokje gemaakt met een tekst om dit te benadrukken. Daaronder staat weer een link met de tekst: Klik hier. De tekst Klik hier is een Call To Action. Je wilt namelijk dat de bezoeker daar op klikt. Uit statistieken blijkt dat de meeste bezoekers hier ook op klikken en deinformatie over de abonnementen vaak bezoeken. Call To Actions kunnen ook linkjes zijn onder een pagina met tekst. Bijvoorbeeld: Er is een artikel geschreven over het gebruik van social media. Je zou ook graag willen dat de bezoeker je volgt via Facebook of Twitter. Dan kan je onder aan de tekst een stuk tekst plaatsen als Klik hier om ons te volgen via Facebook of Twitter. Afbeeldingen op de website Het is leuk om afbeeldingen te plaatsen, soms ook erg handig om een tekst toe te lichten. Maar ook om de zoekmachine meer te vertellen over de inhoud van de website. Op de website van Werken en Leren in de Zorg hebben we weinig afbeelding omdat afbeeldingen niet erg relevant zijn om te gebruiken op de website. Wees hier dan ook van bewust wanneer je afbeeldingen op de website wilt gaan gebruiken: is het relevant. Afbeeldingen hebben een bestandsnaam. Meestal komt een afbeelding van een camera met de bestandsnaam: IMG_001.jpg (o.i.d.). Het advies is om deze bestandsnaam aan te passen naar een naam die te maken heeft met wat er op de foto word afgebeeld. Bijvoorbeeld: de foto geeft een rennend paard weer en de tekst gaat ook over rennende paarden. Gebruik dan als bestandnaam voor de foto: rennende_paarden.jpg. De zoekmachine ziet dan de bestandsnaam en als er iemand zoekt op rennende paarden zal de zoekmachine deze afbeelding tonen. Tevens kan de bezoeker er dan ook voor kiezen om de website nog eens te bezoeken, wat over het algemeen vaak gebeurd. Eigenschappen van de afbeelding Elke afbeelding heeft bepaalde eigenschappen. Deze gegevens kan je bewerken en zo ook meer informatie geven over de afbeelding. De zoekmachine Google gebruikt deze gegevens om de meest relevante resultaten te kunnen geven. Omdat ik zelf op een windows computer werk kan ik alleen hier informatie over geven om deze eigenschappen te kunnen bewerken. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor Eigenschappen. Ga dan naar het tabblad Eigenschappen. Daar kunnen de gegevens worden bewerkt van de afbeelding.

9 Links op èn naar de website Het gebruik van links op de website zal op een juiste wijze moeten worden toegepast zodat zoekmachines deze links zullen gebruiken om de website een plek te geven de zoekresultaten. Zorg ervoor dat de links naar een juiste pagina verwijzen. Als de link een foute verwijzing heeft naar een pagina die; niet meer bestaat (404 error) dan zal die link ook niet mee tellen bij het bepalen van de positie in de zoekresultaten. Ook is het verstandig om een title tag te gebruiken (zie eerder in dit PDF). Daar heb ik beschreven wat je er mee kan doen. Dan is het handig om de Call To Actions toe te passen zodat de bezoeker overgehaald worden om een bepaalde actie uit te voeren. In dit geval dus op de link klikken. Zoekmachines gebruiken links ook om pagina s aan elkaar te koppelen en een relatie te zoeken met elkaar wat betreft de inhoud. Zoekmachines sturen robots het web op om te gaan zoeken naar informatie. Deze gaan dan via links, van website naar website. De informatie die zij hebben verzameld zullen zij opslaan. Als er veel websites zijn die verwijzen via een link naar jouw website, zullen deze robots dit zien als een interessante website omdat er vaak naar toe wordt verwezen. Schone code De zoekmachines hebben ook veel baat bij een schone code. Dit betekend dat alles netjes is geprogrammeerd en dat alles ook netjes in een bepaalde orde staat weergegeven. Ik ga hier ook dus niet veel over schrijven maar wil het toch benoemen. Dynamische content en vriendelijke websiteadressen. Veel websites zijn dynamisch, wat inhoud dat de tekst via de database op de website gezet zal worden. Dit gaat meestal via een Content Management Systeem. In dit systeem is het mogelijk om de gehele website te onderhouden. De informatie die dan op de website komt te staan word meestal via een bepaald ID opgeroepen. Dit komt omdat de database met nummers werkt als herkenning welk soort tekst er opgehaald moet worden. Omdat er vaak een ID zal worden gebruikt en dit niet echt bevorderlijk is voor de zoekmachines, hebben ze bedacht om hier vriendelijke URL s voor te maken. Dit betekent dat het websiteadres omgevormd zal worden naar Dit geeft al veel meer informatie voor de zoekmachines.

10 Titel informatie Eerst zal ik hier uitleggen wat ik bedoel met de titel. Met de Titel bedoel ik de tekst die linksboven in de browser staat, in de balk. Daar staat dan de benaming van de website. Daar staat meestal de naam van de website. Als je de pagina zo opslaan in jouw favorieten, dan zal je tekst die daar staat zien als de naam van de snelkoppeling naar de website. Deze titel zal ook gebruikt worden in de zoekresultaten van de zoekmachine. Wat ik je hier wil adviseren is dat je deze titel identiek houd met de koptekst van de pagina, die in de H1 tag staat. Als deze twee overeenkomen zullen deze gegevens worden gebruikt voor de zoekmachine en gewaardeerd worden als een pluspunt. Gewaardeerd in de zin van het classificeren. Voorbeeld: De titel is: Werken en Leren in de Zorg. De koptekst in de H1 tag: Werken en Leren in de Zorg. Een aanvulling: als het domeinnaam ook is dan heb je even grof gezegd voor dit voorbeeld, al drie punten om iets hoger te komen in de zoekmachine. Bezoekers naar jouw website brengen via verschillende methoden Er zijn verschillende manieren om bezoekers naar de website te krijgen. Ik noem hier een paar voorbeelden met een kleine uitleg hoe. Sommige voorbeelden zijn combinaties van de onderwerpen waar ik eerder al over had geschreven. Social media Denk hierbij aan het gebruik van Twitter, Facebook, Hyves, LinkedIn. Probeer via deze middelen mensen te vinden die jouw onderwerp van de website interessant vinden. Je kunt dan een bericht sturen via 1 van deze media en dan een link plaatsen naar dat nieuwe onderdeel of de nieuwe post op de website. Nieuwsbrieven Over de nieuwsbrief had ik eerder al wat geschreven. Hieronder nog een trucje. Heb je vaak een update en wil je dat aan anderen laten weten? Dan kan je de bezoekers vragen zich in te schrijven en zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Vermeld bij het aanmelden hoe vaak je een nieuwsbrief wilt gaan verzenden en wat de onderwerpen ongeveer zullen zijn. De bezoekers weten dan waar ze aan toe zijn. Gebruik in de nieuwsbrieven de call to actions. De bezoeker zal zeker op de links klikken. Bijvoorbeeld: Beschrijf in 1 á 2 korte zinnen een onderwerp en gebruik als tekst voor de link: Klik hier voor meer info. Deze link zal zeker worden gebruikt. Het is een actie die de lezer uit moet voeren.

11 RSS feeds Maak een RSS feed. Er zijn mensen die het leuk vinden om een rss feed door te spitten naar nieuwe informatie over een bepaald onderwerp. Tevens zijn de zoekmachines dol op een RSS feed omdat deze meestal gelijk de gehele website in kaart kunnen brengen. Google Webmaster tools Google is de meest gebruikte zoekmachine ooit. Geweldig tool om te gebruiken op het web, met al die extra gratis diensten die zij bieden. 1 van die diensten is Google Webmaster Tools. Zelfs als je zelf geen websites kan ontwikkelen kan je hier terecht. Er staan handige tips en trucs en tools om te gebruiken om de website te optimaliseren. Sitemaps Een sitemap is een overzicht van alle pagina s die aanwezig zijn op de website. Dit is een soort van aanspreekpunt voor de zoekmachines om meer te weten te komen over de website. Dus als deze aanwezig is op de website gebruikt de zoekmachine deze pagina als eerste om de website een plek te kunnen geven in de zoekmachine (indexeren). Aandachtspunten voor de sitemap: - Zorg ervoor dat deze pagina sitemap heet als bestand (bijvoorbeeld: sitemap.html) - Zorg in de titel van de pagina in de <title> tags dat er sitemap staat. - Gebruik de H1 tag als eerste op de pagina met daar het onderwerp Sitemap. - Gebruik de title methode in de link (zie eerder in dit document het hoofdstuk over Links).

12 Tot slot Ik hoop dat je veel hebt kunnen leren, gebruiken of zal gaan toepassen wat ik hier allemaal heb beschreven. Je zou al deze dingen kunnen toepassen op de website, maar ik raad je wel aan, dat als je geen ervaring hebt met HTML, dit dan te laten doen door iemand die dat wel kan of dat je het samen met iemand doet. Graag zou ik je willen vragen mij een te sturen en mij verteld wat deze PDF voor invloed heeft gehad op de website. Dit kan dan naar Hierdoor kan ik mijn informatie misschien aanpassen (verbeteren). Alvast bedankt!

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One NICK JENNEBOER 1 Inhoudsopgave Voorwoord. 3 Geschiedenis van het internet en websites.. 4 Het ontstaan van de eerste webwinkel. 4 Wat heb ik aan een Domein naam? 6 Bedrijfs E-mail... 6 Website & Hosting....

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

15 Redenen. Om voor WordPress te kiezen. www.benniemellies.nl

15 Redenen. Om voor WordPress te kiezen. www.benniemellies.nl 15 Redenen Om voor WordPress te kiezen www.benniemellies.nl Een overzicht met 15 redenen om voor WordPress te kiezen. De vrije weblog software gebruikt door 17% van alle websites ter wereld. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

De wereld van internet en websites voor leken

De wereld van internet en websites voor leken De wereld van internet en websites voor leken In dit document wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe de wereld van internet in elkaar zit en wat u moet weten om een eigen website te kunnen gebruiken.

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl

webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl 2 Dit boekje is samengesteld op basis van veelgestelde vragen van klanten aan beterewebteksten.nl. Wil je meer weten of kom je er niet uit met je teksten,

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat!

Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Winnen in Google! Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Tonny Loorbach 2011 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 2 / 54 Voorwoord Toen ik enkele jaren geleden in aanraking kwam met

Nadere informatie

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Veel bedrijven zijn tegenwoordig actief op internet. De website ziet er fantastisch uit, alleen de bezoekers,

Nadere informatie

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag!

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag! NLMPStappenplan In10 stappen naar Succes op internet! VOOR FOTOGRAFEN! 1 Heb je de nieuwste versie van dit E-book? Dit is de 1.0 versie van dit e-book Succesvol op internet? Ik help je graag Er worden

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

In de eerste stap maak je een nogal ruwe selectie van keywords die relevant zijn voor je business:

In de eerste stap maak je een nogal ruwe selectie van keywords die relevant zijn voor je business: 1 2 Bedankt voor het downloaden van dit ebook! Wij van One4Marketing hopen dat de informatie een waardevolle aanvulling is op je kennis over SEO. Als u nog weinig tot geen ervaring hebt met SEO, dan adviseer

Nadere informatie

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN 1. MAAK EEN FLOWCHART Maak het uzelf makkelijk en zet uw website eerst op in een duidelijk en overzichtelijk schema. Een handleiding is altijd handig. 2. DOMEINNAAM.COM,.NL,.NU!!!!

Nadere informatie

Linkbuilding Technieken

Linkbuilding Technieken Geldverdienenblog.be E-book Linkbuilding Technieken Voor beginners en gevorderden Door Dirk Rombaut Voorwoord In dit kleine E-book ga ik je kennis laten maken met de basis van linkbuilding en wat het nut

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie