In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code."

Transcriptie

1 Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen tunen voor de zoekmachines. Om meer inzicht te geven in de materie zal ik de website gaan gebruiken als rode draad. Deze website hebben we in dec 2011 online gezet en hebben nu medio februari 2012 al meer dan 6000 bezoekers gehad. In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Graag zou ik je willen vragen mij een te sturen en mij verteld wat deze PDF voor invloed heeft gehad op de website. Dit kan dan naar Hierdoor kan ik mijn informatie misschien aanpassen (verbeteren). Alvast bedankt!

2 Inhoud van dit e-book Waar zal ik allemaal tips over gaan geven?... 3 Wat kan je zelf al doen zonder kennis te hebben van websites bouwen?... 4 Aanmelden bij andere websites... 4 Nieuwsbrieven versturen... 4 Bezoek forums en beantwoord vragen... 5 Zorg voor vernieuwende informatie op de website... 5 Het domeinnaam, adres en de hosting... 6 Het domein moet makkelijk te onthouden zijn Het domeinnaam moet aansluiten bij de informatie Het gebruik van HTML tags op de website... 7 De Call To Actions... 8 Afbeeldingen op de website... 8 Eigenschappen van de afbeelding... 8 Links op en naar de website... 9 Schone code... 9 Dynamische content en vriendelijke websiteadressen Titel informatie Bezoekers naar jouw website brengen via verschillende methoden Social media Nieuwsbrieven RSS feeds Google Webmaster tools Sitemaps Tot slot... 12

3 Waar zal ik allemaal tips over gaan geven? Ik heb hieronder een overzicht gemaakt van de onderwerpen die ik wil gaan behandelen in deze PDF. 1. Wat kan je zelf al doen zonder kennis te hebben van websites bouwen? 2. Het domeinnaam, het te gebruiken adres en de hosting 3. Het gebruik van HTML tags op de website 4. De CALL TO actions 5. Afbeeldingen op de website 6. Links op de website 7. Schone code 8. Dynamische informatie en vriendelijke websiteadressen. 9. Titel informatie 10. Bezoekers naar jouw website brengen via verschillende methoden 11. Google Webmaster tools 12. Sitemaps

4 Wat kan je zelf al doen zonder kennis te hebben van websites bouwen? Voor sommige dingen heb je nou eenmaal een webbouwer nodig om de website te optimaliseren. Deze zal dan een aantal dingen moeten aanpassen in de code van de website om zo juiste informatie te kunnen geven aan de zoekmachines. Echter heb je niet altijd een webbouwer nodig om gevonden te worden door de zoekmachines. Hieronder staan een aantal tips welke je zou kunnen gebruiken om zelf meer bezoekers te genereren naar de website. Aanmelden bij andere websites Meld de website aan bij verschillende websites die relevante informatie bevatten of een soort gelijk onderwerp hebben. Hoe meer links naar jouw website, hoe meer dat gezien zal worden door de zoekmachines als interessant. De zoekmachine zal denken dat jouw website interessant genoeg is dat er veel andere websites naar toe mailen. Als er op een andere website een link geplaatst zal worden probeer dan de tekst die als link zal worden gebruikt, weer te gegeven met informatie over het onderwerp. Bijvoorbeeld een link naar een website over de nieuwste zonnebrillen: De nieuwste zonnebrillen >> Nieuwsbrieven versturen Schrijf nieuwsbrieven en verstuur die naar de bezoekers die zich hiervoor hebben aangemeld. Deze nieuwsbrieven kunnen dan informatie bevatten over de nieuwste producten, de laatste ontwikkelingen en de aanbiedingen. Houd het klein, luchtig en maak de nieuwsbrief aantrekkelijk genoeg zodat de lezers op de link klikken om te kijken wat deze nieuwtjes zijn. Zelf ben ik een voorstander van Your Mailinglist Provider. Dit gebruik ik zelf ook voor de website van Werken En Leren In de Zorg. Klik hier om meer informatie te kunnen lezen over het gebruik van deze nieuwsbrief tool >>

5 Bezoek forums en beantwoord vragen Er zijn genoeg forums waar mensen een vraag stellen. Bij deze forums zal het gebruik van een handtekening zijn toegestaan. Dit noemen ze ook wel signatures. In deze handtekeningen kan je dan de link naar de website vermelden met een klein stukje tekst. Sommige bezoekers zullen het erg leuk vinden om eens op die link te klikken en eens te kijken wat de site te bieden heeft. Probeer de tips of antwoorden op deze berichten aan te laten sluiten op de informatie die op de website staat. Deze informatie kan er voor zorgen dat de bezoeker naar jouw site komt in plaats van naar de website van waar deze het bericht heeft geplaatst met de vraag of betreffende kwestie. Zorg voor vernieuwende informatie op de website. Het is aan te raden om elke week of liever elke dag een nieuw artikel te schrijven op de website. De zoekmachine is hier erg blij mee, want de zoekmachines zien dat er nieuwe informatie op staat. De zoekmachine zal dit dan opvatten dat de website leeft en dat er aan gewerkt word. Het onderwerp zou moeten passen bij het doel van de website, de bezoeker en dan de verdere inhoud. Weet je zelf geen onderwerpen meer? Dan zou je het internet kunnen afstruinen naar leuke en interessante onderwerpen die jou inspireren. Waarschijnlijk zal je dan zelf worden geïnspireerd om een artikel te schrijven. Een andere methode is om mensen te vragen om een artikel te willen schrijven. Bijvoorbeeld door partner websites.

6 Het domeinnaam, adres en de hosting Het domeinnaam zal van groot belang zijn om de bezoekers naar de website te laten komen. In dit onderdeel zal ik beschrijven waarom dat zo is. Het domein moet makkelijk te onthouden zijn. Ga er van uit dat de bezoeker het adres een keer heeft gehoord op een feestje van de kinderen of ergens bij de buren en dat als tip mee kreeg van een oom of tante waar deze mee heeft gesproken. De bezoeker moet zo uit het hoofd het domeinnaam kunnen intypen in de adresbalk van de internet browser. Het domeinnaam moet aansluiten bij de informatie. Het domein dat je zult gebruiken moet een sterke relatie hebben met de informatie. De website Werken en Leren in de Zorg heeft het domein De website heeft namelijk informatie over het werken en leren in de zorg. Het adres moet professioneel zijn Vaak zijn er nog bedrijven die het adres gebruiken van de aanbieder van de internetaansluiting thuis. Zij hebben bijvoorbeeld thuis een internetverbinding via bedrijf X. Daar hebben zij dan het e- mailadres aangemaakt met hun bedrijfsnaam en de naam van bedrijf X. Dus bijvoorbeeld: Het is niet professioneel meer tegenwoordig dat een adres als deze nog bestaat. Het degradeert de serieuze factor van hoe er naar het bedrijf gekeken zal worden. Wat ik aanraad is een adres dat de naam van uw domeinnaam bevat en het aangeeft naar wie of naar welke afdeling deze zal worden verzonden. Bijvoorbeeld: of een adres als Dit geeft veel meer een professionele indruk. Bezoekers zijn dan ook meer geneigd om een te sturen en ook de website te bezoeken.

7 Het gebruik van HTML tags op de website De zoekmachines zijn dol op HTML tags. Dit omdat het duidelijker is om te kunnen onderscheiden wat er op de pagina gebeurd en wat de inhoud is. De tags kan je in de stylesheet een bepaalde opmaak meegeven zodat deze helemaal past in de lijn van het gewenste uiterlijk. Als je kijkt op de website Werken en Leren in de Zorg zie dat er goed gebruik is gemaakt van de volgende tags: H1, H2 en STRONG De H1 geeft aan wat de titel is van de pagina. H2 geeft aan wat een paragraaf is. STRONG geeft aan dat deze tekst belangrijk is op deze pagina. Een aanvulling bij STRONG Strong maakt de tekst VET. Maak alleen de woorden VET die met het onderwerp te maken hebben. Dit is voor de zoekmachine een teken dat deze tekst interessant is en dat er veel woorden voorkomen die werkelijk te maken hebben met het onderwerp. Dan zijn er nog tags die je kunt gebruiken om meer informatie te geven: De TITLE en de ALT tekst. De tag TITLE: Als je met de muiswijzer over een link gaat zie je soms een klein ballonnetje verschijnen met tekst. Dit gebeurd met de TITLE tag. In deze tag beschrijf je waar de link naar toe gaat of je gebruikt de tekst die ook als link wordt weergegeven. De tag ALT: Een afbeelding is niet altijd aanwezig op de pagina en zal dus niet worden weergegeven. Dit kan verschillende oorzaken hebben waar ik nu niet op in wil gaan. Het is verstandig om dan een tekstje te hebben waar de beschrijving van de afbeelding komt te staan. Dan weet de bezoeker wat hier voor een afbeelding zou moeten staan. Tevens is de zoekmachine ook erg blij met deze tekst. Dit zijn namelijk weer gegevens om een website te kunnen indexeren, namelijk voor het zoeken van de afbeeldingen. Verder in deze PDF zal ik meer vertellen over de indexering van de afbeeldingen en het gebruik van afbeeldingen op de website.

8 De Call To Actions Een Call To Action is een onderdeel op je website die de bezoeker zal moeten uitnodigen om een bepaalde handeling uit te gaan voeren. Dit kunnen links of afbeeldingen zijn. In ieder geval zal er een actie verwacht worden van de bezoeker. Bijvoorbeeld: Op de website Werken en Leren in de Zorg willen we graag dat werkgevers zich registreren en een abonnement afnemen. Daarom hebben we aan de rechterkant een blokje gemaakt met een tekst om dit te benadrukken. Daaronder staat weer een link met de tekst: Klik hier. De tekst Klik hier is een Call To Action. Je wilt namelijk dat de bezoeker daar op klikt. Uit statistieken blijkt dat de meeste bezoekers hier ook op klikken en deinformatie over de abonnementen vaak bezoeken. Call To Actions kunnen ook linkjes zijn onder een pagina met tekst. Bijvoorbeeld: Er is een artikel geschreven over het gebruik van social media. Je zou ook graag willen dat de bezoeker je volgt via Facebook of Twitter. Dan kan je onder aan de tekst een stuk tekst plaatsen als Klik hier om ons te volgen via Facebook of Twitter. Afbeeldingen op de website Het is leuk om afbeeldingen te plaatsen, soms ook erg handig om een tekst toe te lichten. Maar ook om de zoekmachine meer te vertellen over de inhoud van de website. Op de website van Werken en Leren in de Zorg hebben we weinig afbeelding omdat afbeeldingen niet erg relevant zijn om te gebruiken op de website. Wees hier dan ook van bewust wanneer je afbeeldingen op de website wilt gaan gebruiken: is het relevant. Afbeeldingen hebben een bestandsnaam. Meestal komt een afbeelding van een camera met de bestandsnaam: IMG_001.jpg (o.i.d.). Het advies is om deze bestandsnaam aan te passen naar een naam die te maken heeft met wat er op de foto word afgebeeld. Bijvoorbeeld: de foto geeft een rennend paard weer en de tekst gaat ook over rennende paarden. Gebruik dan als bestandnaam voor de foto: rennende_paarden.jpg. De zoekmachine ziet dan de bestandsnaam en als er iemand zoekt op rennende paarden zal de zoekmachine deze afbeelding tonen. Tevens kan de bezoeker er dan ook voor kiezen om de website nog eens te bezoeken, wat over het algemeen vaak gebeurd. Eigenschappen van de afbeelding Elke afbeelding heeft bepaalde eigenschappen. Deze gegevens kan je bewerken en zo ook meer informatie geven over de afbeelding. De zoekmachine Google gebruikt deze gegevens om de meest relevante resultaten te kunnen geven. Omdat ik zelf op een windows computer werk kan ik alleen hier informatie over geven om deze eigenschappen te kunnen bewerken. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor Eigenschappen. Ga dan naar het tabblad Eigenschappen. Daar kunnen de gegevens worden bewerkt van de afbeelding.

9 Links op èn naar de website Het gebruik van links op de website zal op een juiste wijze moeten worden toegepast zodat zoekmachines deze links zullen gebruiken om de website een plek te geven de zoekresultaten. Zorg ervoor dat de links naar een juiste pagina verwijzen. Als de link een foute verwijzing heeft naar een pagina die; niet meer bestaat (404 error) dan zal die link ook niet mee tellen bij het bepalen van de positie in de zoekresultaten. Ook is het verstandig om een title tag te gebruiken (zie eerder in dit PDF). Daar heb ik beschreven wat je er mee kan doen. Dan is het handig om de Call To Actions toe te passen zodat de bezoeker overgehaald worden om een bepaalde actie uit te voeren. In dit geval dus op de link klikken. Zoekmachines gebruiken links ook om pagina s aan elkaar te koppelen en een relatie te zoeken met elkaar wat betreft de inhoud. Zoekmachines sturen robots het web op om te gaan zoeken naar informatie. Deze gaan dan via links, van website naar website. De informatie die zij hebben verzameld zullen zij opslaan. Als er veel websites zijn die verwijzen via een link naar jouw website, zullen deze robots dit zien als een interessante website omdat er vaak naar toe wordt verwezen. Schone code De zoekmachines hebben ook veel baat bij een schone code. Dit betekend dat alles netjes is geprogrammeerd en dat alles ook netjes in een bepaalde orde staat weergegeven. Ik ga hier ook dus niet veel over schrijven maar wil het toch benoemen. Dynamische content en vriendelijke websiteadressen. Veel websites zijn dynamisch, wat inhoud dat de tekst via de database op de website gezet zal worden. Dit gaat meestal via een Content Management Systeem. In dit systeem is het mogelijk om de gehele website te onderhouden. De informatie die dan op de website komt te staan word meestal via een bepaald ID opgeroepen. Dit komt omdat de database met nummers werkt als herkenning welk soort tekst er opgehaald moet worden. Omdat er vaak een ID zal worden gebruikt en dit niet echt bevorderlijk is voor de zoekmachines, hebben ze bedacht om hier vriendelijke URL s voor te maken. Dit betekent dat het websiteadres omgevormd zal worden naar Dit geeft al veel meer informatie voor de zoekmachines.

10 Titel informatie Eerst zal ik hier uitleggen wat ik bedoel met de titel. Met de Titel bedoel ik de tekst die linksboven in de browser staat, in de balk. Daar staat dan de benaming van de website. Daar staat meestal de naam van de website. Als je de pagina zo opslaan in jouw favorieten, dan zal je tekst die daar staat zien als de naam van de snelkoppeling naar de website. Deze titel zal ook gebruikt worden in de zoekresultaten van de zoekmachine. Wat ik je hier wil adviseren is dat je deze titel identiek houd met de koptekst van de pagina, die in de H1 tag staat. Als deze twee overeenkomen zullen deze gegevens worden gebruikt voor de zoekmachine en gewaardeerd worden als een pluspunt. Gewaardeerd in de zin van het classificeren. Voorbeeld: De titel is: Werken en Leren in de Zorg. De koptekst in de H1 tag: Werken en Leren in de Zorg. Een aanvulling: als het domeinnaam ook is dan heb je even grof gezegd voor dit voorbeeld, al drie punten om iets hoger te komen in de zoekmachine. Bezoekers naar jouw website brengen via verschillende methoden Er zijn verschillende manieren om bezoekers naar de website te krijgen. Ik noem hier een paar voorbeelden met een kleine uitleg hoe. Sommige voorbeelden zijn combinaties van de onderwerpen waar ik eerder al over had geschreven. Social media Denk hierbij aan het gebruik van Twitter, Facebook, Hyves, LinkedIn. Probeer via deze middelen mensen te vinden die jouw onderwerp van de website interessant vinden. Je kunt dan een bericht sturen via 1 van deze media en dan een link plaatsen naar dat nieuwe onderdeel of de nieuwe post op de website. Nieuwsbrieven Over de nieuwsbrief had ik eerder al wat geschreven. Hieronder nog een trucje. Heb je vaak een update en wil je dat aan anderen laten weten? Dan kan je de bezoekers vragen zich in te schrijven en zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Vermeld bij het aanmelden hoe vaak je een nieuwsbrief wilt gaan verzenden en wat de onderwerpen ongeveer zullen zijn. De bezoekers weten dan waar ze aan toe zijn. Gebruik in de nieuwsbrieven de call to actions. De bezoeker zal zeker op de links klikken. Bijvoorbeeld: Beschrijf in 1 á 2 korte zinnen een onderwerp en gebruik als tekst voor de link: Klik hier voor meer info. Deze link zal zeker worden gebruikt. Het is een actie die de lezer uit moet voeren.

11 RSS feeds Maak een RSS feed. Er zijn mensen die het leuk vinden om een rss feed door te spitten naar nieuwe informatie over een bepaald onderwerp. Tevens zijn de zoekmachines dol op een RSS feed omdat deze meestal gelijk de gehele website in kaart kunnen brengen. Google Webmaster tools Google is de meest gebruikte zoekmachine ooit. Geweldig tool om te gebruiken op het web, met al die extra gratis diensten die zij bieden. 1 van die diensten is Google Webmaster Tools. Zelfs als je zelf geen websites kan ontwikkelen kan je hier terecht. Er staan handige tips en trucs en tools om te gebruiken om de website te optimaliseren. Sitemaps Een sitemap is een overzicht van alle pagina s die aanwezig zijn op de website. Dit is een soort van aanspreekpunt voor de zoekmachines om meer te weten te komen over de website. Dus als deze aanwezig is op de website gebruikt de zoekmachine deze pagina als eerste om de website een plek te kunnen geven in de zoekmachine (indexeren). Aandachtspunten voor de sitemap: - Zorg ervoor dat deze pagina sitemap heet als bestand (bijvoorbeeld: sitemap.html) - Zorg in de titel van de pagina in de <title> tags dat er sitemap staat. - Gebruik de H1 tag als eerste op de pagina met daar het onderwerp Sitemap. - Gebruik de title methode in de link (zie eerder in dit document het hoofdstuk over Links).

12 Tot slot Ik hoop dat je veel hebt kunnen leren, gebruiken of zal gaan toepassen wat ik hier allemaal heb beschreven. Je zou al deze dingen kunnen toepassen op de website, maar ik raad je wel aan, dat als je geen ervaring hebt met HTML, dit dan te laten doen door iemand die dat wel kan of dat je het samen met iemand doet. Graag zou ik je willen vragen mij een te sturen en mij verteld wat deze PDF voor invloed heeft gehad op de website. Dit kan dan naar Hierdoor kan ik mijn informatie misschien aanpassen (verbeteren). Alvast bedankt!

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 2 Inhoudsopgave 1.Inleiding blz.3 2.Homepage..blz.4 2.1.Verzend een aanvraag......blz.5/6 2.2.Bekijk aanvraag met

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

Websites & Zoekmachines

Websites & Zoekmachines Zoekmachines, Wat en Hoe... 2 Wat is een Zoekmachine?... 2 Hoe werkt het?... 2 Meldt Je Site Aan... 3 Meta-data... 3 Links naar je site... 3 De grote 3... 3 Hoe aanmelden?... 3 Wachttijd na aanmelding...

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be 1 SEO Rapport www.mrcreezy.be Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be Geschreven door Unicmedia 2 SEO Rapport www.mrcreezy.be Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Huidige ranking & indexatie (Google)

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden

Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden Tabblad E-mailing Het CMS van QLiCT biedt u de mogelijkheid om digitale nieuwsbrieven te versturen in HTML-formaat. Hiervoor dienen zich mensen op te geven

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

checklist voor het opzetten van je webshop

checklist voor het opzetten van je webshop checklist voor het opzetten van je webshop 1. introductie: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Speciaal Rapport 15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit document Welkom bij deze training over

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Video Marketing Tips

Video Marketing Tips Video Marketing Tips Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 De Kracht van Video! Video Marketing is één van de beste technieken op het internet om meer bezoekers te krijgen

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Extra s voor je website

Extra s voor je website Extra s voor je website WPBRENT WPBrent is het service pakket voor jouw website. Dit is een maandelijkse service. Introductie tarief 1 is 65,- per maand. We verzorgen je back-up van de website We houden

Nadere informatie

Checklist voor het opzetten van je webshop

Checklist voor het opzetten van je webshop Checklist voor het opzetten van je webshop 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail Alle helponderwerpen Over blokken Een blok is een onderdeel van uw website dat u aan of uit kunt zetten. De blokken die momenteel op de website staan zijn Twitterblok LinkedInblok Fotoblok Cv/brochureblok

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

INSTALLATIE WORDPRESS. installatie op de server

INSTALLATIE WORDPRESS. installatie op de server INSTALLATIE WORDPRESS installatie op de server 2 Begin een webshop met Wordpress en Woocommerce 2. Installatie Wordpress In het vorige hoofdstuk hebben we alle voorbereidingen getroffen voor de installatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier Praktische tips voor een geweldige website Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting Tijd: 10 minuten Doel: Aan het einde van de les kun je de lokale

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis.

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis. 1. Website: SiKuFoto = www.fotosite.be Foto s op de site kunnen via het bestuur, na controle, geplaatst worden door mij. Er kan ook een nieuwsbrief verstuurd worden naar SiKuFoto leden Fotogalerij waar

Nadere informatie

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven.

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. In deze beknopte handleiding zal met ondersteuning van beeldmateriaal worden uitgelegd hoe u goede meta

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Handleiding: Whitelabel Customersite

Handleiding: Whitelabel Customersite ARGEWEB B.V. Handleiding: Whitelabel Customersite Controlportal.nl Argeweb Support 8-1-2009 Handleiding voor het gebruik maken van de Whitelabel Customersite op controlportal.nl, door Resellers van Argeweb.

Nadere informatie

Dit is een handleiding voor: Weebly

Dit is een handleiding voor: Weebly Dit is een handleiding voor: Weebly Inhoudsopgave Aanmelden bij Weebly... 3 Webpagina s toevoegen... 6 Bouwen: elementen toevoegen... 8 Basis... 9 Structuur... 10 Media... 11 Meer..... 12 Site publiceren...13

Nadere informatie

4. Informatie zoeken op internet

4. Informatie zoeken op internet 85 4. Informatie zoeken op internet Je kunt internet vergelijken met een bibliotheek waar alles kriskras door elkaar staat. Hoe kun je dan de informatie vinden die je nodig hebt? Je kunt gebruikmaken van

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Versie april/2008 Zicht nieuwe media ontwerpers 2008 1 Inleiding Een Content Management Systeem (CMS) is een webapplicatie waarmee je zonder

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800 301 redirect 301 redirect voor behoud SEO ranking Indien je regelmatig aan websites werkt of je website actueel houdt dan kan het voorkomen dat je content van locatie veranderd. Bijvoorbeeld bij het aanmaken

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

WEBSITE. Uw online aanwezigheid

WEBSITE. Uw online aanwezigheid WEBSITE Uw online aanwezigheid Agenda 1. Waarom online? 2. Stap 1: zelf doen of laten doen 3. Stap 2: de inhoud van uw website 4. Aan de slag! 2 Waarom online? 3 Waarom online gaan? 12 miljoen Nederlanders

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

E-zine. Nieuwe E-zine. Welkom!

E-zine. Nieuwe E-zine. Welkom! stappenplan 1 1 E-zine Welkom! We gaan beginnen met de eerste stap van het maken van een eigen E-zine. Kijk in je menubalk en ga naar e-zine(s). Hier kan je verder gaan met bewerken of aan de slag gaan

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Keyword lijst Algemeen Alles in combinatie met zeeland Vakantie Bed and Breakfast / Bed en breakfast Hotel Campings / camping Vakantiehuis

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas Trainingsoverzicht Marketing en Social Media Trainingen Eindelijk Eigen Baas Inhoud Inleiding/Leeswijzer... 3 Links in het overzicht... 3 Wil je een marketing training volgen?... 3 Voorwaarden voor het

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie