Handleiding BeSocialEasy

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding BeSocialEasy"

Transcriptie

1 Handleiding BeSocialEasy Het inlog scherm. Voeg hier je adres en wachtwoord in dat je per mail ontvangen hebt. Na inloggen kom je in het hoofdmenu terecht. Zoals je ziet heeft BeSocialEasy 5 tabbladen en 1 extra menu: 1 Berichten: hiermee kan je in de zoekfunctie berichten bekijken je eigen berichten bekijken. 2 Taken: als je de tool met meerder mensen gaat gebruiken is via dit menu te zien welke taken je hebt of welke taken een ander heeft. 3 Regels: met de regels ga je de tool inrichten voor het beste resultaten in het monitoren en engagement op sociale media. 4 Rapporten: voor de gevonden resultaten op het internet staan er in dit menu verschillende vormen van rapportages klaar. Op deze manier is het overzicht van de resultaten snel te zien. 5 Instellingen: Onder dit menu bevinden zich verschillende items die betrekking hebben op het inrichten en regelen van de tool. Extra menu: Het wieltje ; via het laatste menu in het hoofdmenu kan je, je eigen gegevens aanpassen, stel je berichten op, kan je een vraag stellen over de tool en uitloggen. (dat stukje over die vragen graag zo beperkt mogelijk houden) Bovenstaande hoofdmenu s zullen in deze handleiding per stuk worden behandeld.

2 We beginnen bij het instellen van de tool. Het inrichten van BeSocialEasy. Het koppelen van je sociale media kanalen. Ga naar het extra menu helemaal rechts boven in de hoek van de hoofdmenu balk. Het kleine wieltje: Nu verschijnt het volgende dropdown menu: Om de koppeling met bijvoorbeeld Twitter te maken (dit hoef je slechts eenmalig te doen!) neem je de volgende stappen: Stap 1) klik je op Connect social en er opent een nieuw venster: Klik op het betreffende sociale platform wat gekoppeld dient te worden. Vervolgens is het noodzakelijk om de gegevens van het platform in te vullen. Stap 2) Zodra je de gegevens van uw social account heeft ingevuld wordt er toestemming gevraagd om het sociale platform te koppelen met BeSocialEasy. Je kunt zoveel sociale accounts toevoegen als je wenst. Klik op App autoriseren en de koppeling is geactiveerd. (De onderstaande afbeelding is ter illustratie.)

3 NOTE: Het aantal accounts dat je via deze netwerken wil koppelen is onbeperkt mogelijk! Zoekfuncties maken. Om de tool op de juiste manier te laten werken is het instellen van de voor jouw goede zoekfuncties de volgende stap. Instellingen. Ga in het hoofdmenu naar de Instellingen. Links in het menu kan je een zoekfunctie aan gaan maken: Klik onder instellingen op Profielen. Het contract met BeSocialOnline (zie voor meer info) bepaald hoeveel profielen hier zijn aangemaakt. Wens je hulp bij het activeren van uw zoektermen dan biedt BeSocialOnine het aan. Een zoekprofiel instellen kan op de volgende manier;

4 Ga naar het hoofdscherm. In het hoofdscherm zie je het + knopje om zoekprofielen toe te voegen en in te stellen. Je hebt verschillende keuzes van zoekprofielen. Hieronder wordt de Keyword search uitgelegd. Met deze zoekfunctie gebruik je een combinatie van woorden en instellingen om te gaan monitoren oftewel zoeken. Als voorbeeld wordt een willekeurig Keyword search getoond. Na het klikken op de Keyword Search wordt het volgende venster geopend: In dit scherm kan je alle aanpassingen doen die je zelf nodig acht: naam van de zoekfunctie, de woorden die de tool moet vinden, combinatie met andere woorden, afstand tussen de termen, ongewenste woorden, welke platformen, wel of geen sentiment en alleen zoeken in titel. Voor de handleiding lijkt het voor zich te spreken dat je deze instelling zelf bepaald. Succes en voor vragen:

5 NOTE: Het aantal zoekprofielen is bepaald door de overeenkomst met BeSocialEasy. Er kan natuurlijk altijd een extra zoekprofiel worden aangemaakt! Neem daar voor contract op met of kijk op voor de kosten van een extra zoekfunctie. Werken met de gevonden resultaten. Omdat de tool nu weet wat hij/zij moet zoeken kunnen we terug naar het begin scherm na het inloggen. Het berichtenscherm: In het berichtenscherm zijn verschillende handelingen uit te voeren. Om te beginnen staat er links in het scherm een menu voor de berichten: 1- Als je op Alle berichten onder het menu Inkomend klikt zie je de berichten die BeSocialEasy op internet heeft gevonden aan de hand van de door jou opgegeven zoekprofielen (Deze zoekprofielen en hoe je deze kan instellen is al in de handleiding besproken.) 2- Door op privéberichten te klikken kun je de Direct Messages van Twitter bekijken. Let op je Twitter account dient wel gekoppeld te zijn. 3 Als je op Gepland klikt onder het menu Uitgaand dan zie je alle berichten die voor de toekomst hebt ingeplant via BeSocialEasy. 4 De laatste mogelijkheid van het menu is Verstuurd. Deze mogelijkheid laat alle berichten zien die je hebt verstuurd via de tool.

6 Boven aan de Berichtenpagina staat een zoekbalk, met daar achter zes knoppen: Knop 1 Wordt gebruikt als je handmatig een bericht wil toevoegen. Knop 2 Is om het verzamelde resultaat te exporteren naar Excel. Knop 3 Met deze kalenderknop bepaal je de periode waarbinnen de tool moet zoeken naar de door jou opgegeven zoektermen. Dit bepaald dus ook het resultaat. Let dus goed op hoe je instellingen staan op het moment dat je rapporten gaat maken (Later in de handleiding staan deze rapporten) Knop 4 Door deze filterknop te gebruiken bepaal je welke zoekfunctie (misschien heb jij er meer dan 1) door de tool moet worden geselecteerd. De rapportages en de resultaten worden door dit opgegeven filter bepaald. Knop 5 Geeft informatie over de andere knoppen. Hiermee wordt een rondleiding gestart in het menu. Knop 6 Is voor het zoeken binnen de gevonden berichten. Dit doe je door je zoekterm in te typen en op het vergrootglas te klikken. In een bericht/artikel staan een paar waardevolle informatiegegevens. Via onderstaand plaatje zal dit duidelijker worden. dezeruimte= twitteraccount/twitternaam van deze persoon volgers = het aantal volgers van dit account. Het aantal groene blokjes onder de foto = hoeveel volgers en invloed de bron heeft. Hoe meer groene blokjes hoe hoger de waarde is. RT t/m Voor studenten met! = het geschreven twitterbericht. Dus de inhoud van de tweet. De rode tekst media monitoring = het woord uit het zoekprofiel dat is opgegeven en dus ook is gevonden in dit bericht. Het logo van Twitter met de tekst 2 uur, 59 minuut geleden op Twitter voor media monitoring = de tijd die verstrekken is tussen plaatsen van de tweet en het zien van het bericht via de tool. Hier staat ook op welk platform het bericht is gevonden. (In dit geval twitter). En dit bericht is gevonden via een zoekprofiel van media monitoring. Er kan een oranje blokje voorkomen in de foto van de tweep, deze impliceert de kloutscore van de persoon. (zie Tot slot staan er rechts boven nog een 6 knoppen:

7 Knop 1: De knop om het artikel een Tag te geven. Dit maakt het later terug zoeken per onderwerp makkelijk. (Dit is ook automatisch te doen via de tool, daar over later meer.) Knop 2: De kop voor Taken toewijzen. Hier meer kan je, in het geval er meerdere mensen gebruik maken van de tool, taken aan elkaar toewijzen. Later komt de handleiding hier ook op terug. Knop 3: De Sociale knop, om het artikel weer te delen, te reageren, te ReTweeten of te mailen. Knop 4: Het favoriseren van een Twitter bericht voor een specifiek Twitter account. Knop 5: De Prullenbak. Die is geheel duidelijk toch? Knop 6: De Smiley. Deze kop laat het sentiment van het bericht zien. Mocht dit echter niet kloppen volgens jou, dan is dit handmatig via deze knop te wijzigen (Bijvoorbeeld om de juiste berichtgeving in de rapportages te behouden.) Hiermee is het scherm Berichten volledig behandeld. Succes met onder andere het vinden van en het sturen van BERICHTEN!. Taken. Het volgende hoofdmenu item is Taken. Dit scherm is redelijk eenvoudig en is voor iedereen die alleen in de tool werkzaam is niet van toepassing. Werk je wel met meer personen in BeSocialEasy dan vind je hier jouw taken terug: Korte uitleg van het bovenstaande scherm: Er staan 4 nieuwe taken open. De gemiddelde openstaande tijd van de taken (Niet afgehandeld dus) is 139 uur en 39 minuten. Het laatste scherm laat de personen die in de tool werken zien, met gemiddelde looptijd. Het scherm taken is een stuk makkelijker qua handleiding ;) Regels gebruiken en instellen. Het menu Regels kent een korte versie en een uitbreiding hierop. De korte versie maakt het mogelijk om berichten automatisch te categoriseren oftewel te taggen. Op deze manier worden berichten automatisch per opgegeven categorie gearchiveerd. De uitbreidingsversie iconnect zorgt dat Twitter actief gebruikt gaat worden. Naast het scherm berichten is dit een van de schermen dat een grote rol zal spelen binnen BeSocialEasy qua Twitter gebruik. Met het goed inzetten van de regels zal de tool veel voor je automatiseren en neemt daarmee veel werk uit handen voor actief Twitter

8 gebruik. Met de juiste instelling van de regels krijg je een krachtig social media middel in handen. Kortom, aan de slag om het in 1 keer goed te doen! Het menu aan de linkerkant van de regels bestaat uit de volgende onderdelen: Regels voor twitter instellen. Automatisch volgen. Het eerste menu heeft de naam Automatisch volgen. Die naam zegt het al, via de tool kan je automatisch mensen op Twitter gaan volgen! Dit zal je een hoop werk besparen. Gebruikers spreken lovende woorden over de doelgroep die gevonden wordt. Jij bepaald op welke manier de tool dit gaat doen. Hier voor dien jij de regels bepalen: Klik op de grijze + knop rechtsboven in de hoek. Er opent een nieuw scherm waarin je op 2 verschillende manieren een ander Twitteraccount zou kunnen gaan volgen: 1 Via een actieve ReTweet van een bestaand account (door het vinden van ) 2 Via het vinden van zoekwoorden in een tweet. (door het vinden van zoekwoord ) Denk goed na over bovenstaande opdrachten. De tool werkt alleen in je voordeel als je deze instellingen goed gebruikt! NOTE: BeSocialEasy is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van onjuiste instellingen, maar wel altijd bereikbaar voor vragen via

9 Het scherm om de regels in te voeren kent een aantal onderdelen: Profielen: hiermee geef je aan voor welk Twitteraccount de regel gaat gelden. (Misschien heb je maar 1 account, dat kan ook) Keywords: Net als het instellen van de zoekprofielen, geef je hier woorden op die de tool op Twitter moet vinden. De verzender van deze tweet zal dan worden gevolgd. Voorbeelden komen aan bod in de handleiding. Max. Follows: Dit is het aantal dat je maximaal per uur kan gaan volgen via het opgegeven zoekprofiel voor de autofollow. Het iconnect abonnement bepaald hoeveel Twitter accounts je mag gaan volgen. Unfollow after: Natuurlijk is er een kans dat niet iedereen terug gaat volgen via Twitter! Om te voorkomen dat het aantal volgers dat jij gaat volgen te hoog zal worden, kan de tool ook ontvolgen. Standaard geeft de tool iemand 48 uur de tijd om terug te volgen op basis van de ingestelde regel. Mocht deze persoon nadat jij bent gaan volgen na 48 uur niet terug volgen, dan ontvolg jij ook weer. Het is dus een melding van 48 uur voor dat andere account dat jij ook aanwezig bent op Twitter! Even een kennismaking als het waren. In het onderstaande plaatje staan de twee voorbeelden van de manieren waarop je automatisch kan gaan volgen:

10 1 De bovenste opgegeven regel heeft betrekking op de zoek woorden het weer OF wat een weer OF infomatie over het weer.. etc, etc. Dit wil zeggen dat iedereen die OF het weer OF wat een weer in een verzonden tweet zet automatisch gevolgd gaat worden door het door jou opgegeven Twitter account. (Je blijft dit account volgen vanwege terug volgen of tot de opgegeven tijd van volgen) 2- De regel daaronder gaat iedereen volgen die een ReTweet geeft van het volgende Zodra een account de letters in een tweet zet gaat jouw account ook volgen. (Je blijft dit account volgen vanwege terug volgen of tot de opgegeven tijd van volgen) Bedenk goed voordat je deze regels in gaat vullen welke woorden jouw doelgroep op Twitter zet of welke accounts jouw doelgroep al aan het volgen is!! Kijk ook in de resultaten van de gevonden berichten welk account vaak een ReTweet krijgt of kijk welke woorden er vaak worden gedeeld. In het bovenstaande plaatje staan naast de keywords ook cijfers van het effect van je autofollow onder de koppen: Nieuwe connecties = hoeveel ben jij gaan volgen. Terugvolgratio = van iedereen die jij bent gaat volgen is dit het percentage dat is gaan volgen. -> mooi woord voor galgje 2014 terugvolgratio ;-) Dit zijn cijfers om in de gaten te houden of je wel de juiste termen of accounts hebt ingegeven. TIP: Vallen deze cijfers tegen? Probeer dan eens een nieuw zoekwoord of account! (bovenstaande voorbeeld kan bijvoorbeeld wel een aanpassing gebruiken!) Het bewerken van deze Keywords kan via de knop (hoe kan het ook anders) bewerken. Het Logboek. Om de resultaten van je regels te kunnen zien is er ook een mogelijkheid tot het Logboek in het menu. Dit heeft weinig uitleg nodig. Het laat zien welk account je bent gaan volgen en op welke datum. Het laat de naam van het account zien, is dat Twitteraccount terug gaan volgen? (Ja of nee) En op welk moment ben jij (in het geval van NEE) weer gaan ontvolgen. Via een mooie grafiek en een klein overzicht is je instelling qua autofollow goed te zien in het logboek. Onderzoek naar de handleiding: is de handleiding nog een beetje te volgen qua volgers krijgen en ontvolgen? # Bij ja - ga gewoon door! # Bij nee neem even contact op via of bel via Een leuke reactie mag natuurlijk ook ;-) Automatisch delen via Twitter. In het menu onder Regels vind je ook het automatisch delen. Dit kan ook weer op 2 manieren!

11 Via Keywords en; Via een RSSfeed. NOTE: Het aantal RSS feeds is ook afhankelijk van het type abonnement. Het aantal zoekprofielen wordt bepaald door het type BeSocialEasy abonnement. 1) Het instellen van de regels voor het automatisch delen van Keywords gaat op de volgende manier: Ga naar de knop regel toevoegen in het scherm en klik daarop. Er verschijnt nu een menu wat je al vaker hebt gezien qua look & feel : De volgende stappen zijn van toepassing: Kies het juiste Twitteraccount voor deze regel. Kies het juiste zoekprofiel uit de lijst. Geef de juiste Keywords op. Let goed op welke woorden je hier gaat invoegen! Deze regel heet niet voor niets AUTOMATISCH delen. Houd dus na het instellen van deze regel je eigen account de komende dagen even goed in de gaten qua tweets. Mocht je verkeerde tweets verzenden keer dan direct terug naar deze regel en pas hem aan. (Deze tool heeft wel een mens nodig om goed te kunnen werken. En dat ben jij!) Klik op bewaar. 2) Het automatisch delen via een RSSFeed is een aanwinst qua tijdsbesparing op Twitter. Via deze weg kan je nieuwe berichten van een bepaalde website direct delen op Twitter zonder daar moeite (lees: tijd) voor te moeten doen. NOTE: Elke RSS-feed binnen de tool is een extra zoekfunctie.

12 (Het is een zeer tijdsbesparende functie, dus zeker het proberen waard. Voor kosten en info kan je ook hier voor contact opnemen met BeSocialOnline) Het onderstaande is verschillend voor gebruikers met 1 zoekprofiel en gebruikers met meerdere zoekprofielen. Om de RSSfeed in te stellen kies je een website waar van je weet dat je doelgroep op Twitter alles wil weten, delen en lezen. Zoek op deze website naar de RSSfeed link (URL) via de teskt RSSFeed of het oranje logo van RSS op een knop van de website. Zie voor meer informatie over RSS. RSS feeds toevoegen: Eenmaal een website gekozen ga dan naar instellingen in het hoofdmenu kom je bij de profielen. Daar kun je profielen toevoegen waaronder de RSS feed. Klik op het + om de RSS feed toe te voegen. Na het klikken op deze knop verschijn het volgende menu: De onderste mogelijkheid is de RSSFeed functie. Klik op deze mogelijkheid en het volgende komt in beeld:

13 Stap 1 = Geef in het eerste blok je naam op van deze zoekfunctie/rssfeed. Stap 2 = Geef de link/url/naam van de website op van de RSSFeed die je wil monitoren via de tool. Stap 3 = Selecteer een groep waarvoor deze Feed moet gaan werken. Ga terug naar het hoofdmenu regels en klik binnen het menu automatisch delen op de tekst regels en neem de volgende stappen: 1/ Kies voor welk Twitteraccount deze regel moet gaan gelden. 2/ Kies je RSSFeed uit je profielen (De naam die je net heb gegeven aan het profiel moet in deze lijst staan) 3/ Kies de juiste woorden (meerdere mogelijk via het woordje OR ) van de TITELS die in de RSSfeed zullen verschijnen om automatisch te delen via Twitter: Deze regel is een manier om makkelijk tweets te delen op Twitter. Maar ook een die je goed in de gaten moet houden qua berichten. * NOTE: Dit onderdeel van de tool is nog in ontwikkeling en zal in 2014 nog de nodige veranderingen ondergaan. Automatisch retweeten op Twitter. Dit is weer een simpel in te stellen regel! Via automatisch ReTweeten kan je een account ReTweeten op het moment dat dit account een tweet verzend. Bepaal van welk Twitter account(s) je wil gaan ReTweeten en welke woorden in de tweet moeten voorkomen. Klik op het + en dan verschijnt het volgende venster:

14 Bepaal voor welk Twitter account de Autoretweet van toepassing is. Vul de naam van het Twitter account in waarvan de twts geretweet worden. Dan bepaal je welke woorden in de tweet moeten voorkomen. Bepaal hoeveel tijd tussen de tweet en de ReTweet dient te zijn. Klik op bewaar en de Autoretweet is geactiveerd. Zie bijvoorbeeld de regel in het volgende plaatje: Ter verbeelding een voorbeeld: Het Twitteraccount van de beheerder Dit account heeft er voor gekozen om 2 andere account te ReTweeten, Dus elke tweet nu gaat verzeden zal worden geretweet. Het zelfde geld voor de tweets Deze regel is een manier om makkelijk tweets te delen op Twitter. Maar ook een die je goed in de gaten moet houden qua berichten. Rapporten. Zoals je in het linker menu kan zien zijn er 7 soorten rapporten: (op basis van je zoekfunctie en gekozen data. Dus houd dit altijd in gedachten bij het lezen van het rapport + weet ook dat de datum van belang is + het gaat om life-data! Het rapport van afgelopen maandag is niet het zelfde als die van vrijdag. )

15 Activiteiten. Een overzicht van alle berichten. Bereik. Een overzicht van het bereik van de berichten op Twitter.

16 Bronnen. Een overzicht van alle bronnen (platformen), waarop berichten gevonden zijn. Sentiment. Een overzicht van alle positieve, neutrale en negatieve berichten.

17 Onderwerp. Een tagcloud met een overzicht van alle onderwerpen, waarmee u in verband bent gebracht. Beïnvloeders. Een overzicht vam personen, die voor u belangrijke beïnvloeders waren (groot bereik, zeer actief).

18 Locatie. Afhankelijk van het delen van de instellingen van de gebruiker van een account kan je hier de locatie zien. Dat zijn alle rapporten! Mocht je nog een rapport missen, geef dat dan door als feedback via of bel met Tot slot. Dank voor het afnemen van BeSocialEasy!!!!! Samen met jou kan dit voor veel mensen/bedrijven/zzpers/mkbers/boeren & buitenlui en nuttige tool worden. Dat jij nu gebruik maakt van deze tool is stap 1! Feedback is stap 2! Genieten van een tool die beter en beter wordt is stap 3! Ben je tevreden over BeSocialEasy zeg het voort via stap 4! En stap 5? Die maak je wel mee ;-) Dank voor jouw keuze in stap 1! Ga jij ook verder in deze handleiding met stap 2, 3, 4 en..?

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy.

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. De online tool BeSocialEasy vindt voor jou berichten die worden gepubliceerd op weblogs, fora, nieuws sites, blogs en verschillende social media platformen (zoals

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 0.1 22 februari 2016 Inhoud Wat is socialekaartgroningen?... 3 Handleiding... 3 Zoeken... 4 Eenvoudig zoeken... 4 Uitgebreid zoeken...

Nadere informatie

Smart Export data analyse

Smart Export data analyse Smart Export data analyse Versie 1.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over ingestelde topics een uitgebreide export in Excel te ontvangen. Op basis van de instellingen binnen het topic wordt

Nadere informatie

SOCIALREADY. Gebruikershandleiding. SOCIALREADY is een product van Reclameplanner.nl

SOCIALREADY. Gebruikershandleiding. SOCIALREADY is een product van Reclameplanner.nl SOCIALREADY Gebruikershandleiding SOCIALREADY is een product van Reclameplanner.nl Inhoudsopgave Message Box My Contacts My Groups My Reports 3 10 11 12 Dit is uw home-screen. Als SocialReady wordt opgestart

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Stap 1- Account aanmaken Ga naar Hootsuite.com en klik op Een nieuwe account aanmaken.

Stap 1- Account aanmaken Ga naar Hootsuite.com en klik op Een nieuwe account aanmaken. Social media is een essentieel element van de marketing voor ieder bedrijf, groot of klein. Het kan ontzettend veel toevoegen aan je bereik en je bekendheid, mits je het goed weet in te zetten. Het goed

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.3 mei 2013 Index Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht 7 Menu 8 Inrichten - Kolommen toevoegen

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in.

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in. Profiel handleiding Inhoudsopgave 1 Aanmaken Inloggen 3 Startpagina 4 Jouw profiel 5 Profiel optimalisatie 7 Account instellingen 8 E-mail meldingen 9 Startpagina / Topmenu 10 Tweets plaatsen 11 Gebruik

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK Laatst bijgewerkt: 29-01-2013 Inhoud 1. Hoe komt de klant bij het contactformulier? 3 2. Automatische toewijzingen 6 3. Overzicht agent interface 7 4. Hoe beantwoord

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

HOOTSUITE% AAN%DE%SLAG%MET% % % % % % % % % % % % % % % % %

HOOTSUITE% AAN%DE%SLAG%MET% % % % % % % % % % % % % % % % % . AANDESLAGMET HOOTSUITE HootsuiteiseenSocialMediaManagementDashboardhelpteffectiefjeomaandeslagtegaan metjouwsocialmediastrategie. Jeroen s=gravendijk SocialMediaMarketingSpecialist@TNMF TNMFlaatukennismakenmetdewereldvanSocialMedia.Bentubenieuwdhoeu

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl februari 2014 1 Inhoud Om te starten 3 Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 10 Dia exporteren naar toonbankkaart

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Handleiding beheertool mini-website

Handleiding beheertool mini-website Handleiding beheertool mini-website 2013 Salon Solution is onderdeel van Wiewathaar.nl Inleiding Klanten van Wiewathaar.nl kunnen hun mini-website bijhouden met de online beheertool. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Mijnkmosite Support Guide

Mijnkmosite Support Guide Mijnkmosite Support Guide Mijnkmosite Support Guide 1 Inleiding tot de "Support Guide" 1.1 Doel van de Gids 4 2 Gebruik van de Helpdesk 2.1 2.2 2.3 2.4 Inleiding 6 Hoe tickets te vinden 7 Tickets bewerken

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

op mijn Hofstaete Internet Platform

op mijn Hofstaete Internet Platform Handleiding Doelgroep op mijn Hofstaete Internet Platform Gefeliciteerd! U gaat aan de slag met doelgroepen binnen het Hofstaete Internet Platform. In deze handleiding: Doelgroep wat is dat? In het kort

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl HANDLEIDING Telefonica e-mail instellen in Outlook Express Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl Stap 1: Start het programma Outlook Express. Stap 2: Kies in het menu helemaal bovenaan

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Handleiding KNVB E-mail

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Handleiding KNVB E-mail Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal Handleiding KNVB E-mail Versie 1.0 Augustus 2010 Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Gebruik KNVB E-mail (sportlink club) 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken /

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Het ouderportaal is ontwikkeld om informatie te delen over de opvang van uw kinderen. U kunt via het ouderportaal: Het opvangrooster van uw kind zien; Extra opvang aanvragen; De

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding. MijnLADIS. Houten, mei 2013. Stichting Informatievoorziening Zorg

Handleiding. MijnLADIS. Houten, mei 2013. Stichting Informatievoorziening Zorg Handleiding MijnLADIS Houten, mei 2013 Stichting Informatievoorziening Zorg Inhoud 1 Inleiding... 3 2 MijnLADIS... 3 2.1 Doel...3 2.2 Inhoud...3 3 Handleiding MijnLADIS... 4 3.1 URL...4 3.2 Inloggen...4

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een abonnement op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken Waarom Twitter inzetten? Laat je volgers weten waar je molen mee bezig is en waar ze jouw molen voor kunnen inschakelen. Zoek de interactie met je volgers. Vraag ze om raad, ervaringen met jouw bedrijf

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding indesteeg.nl

Handleiding indesteeg.nl Handleiding indesteeg.nl Deze korte handleiding beschrijft hoe u artikelen of kalender items toe kan voegen aan de website. 1) Registreren Het is noodzakelijk om allereerst te registreren om een gebruikersaccount

Nadere informatie

TWITTER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching

TWITTER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching TWITTER BASISGIDS De Padvinders Slimmer Werken Coaching Twitter Wat is Twitter Zeg tegen de wereld wat je aan het doen bent, vraag wat je wilt weten of deel leuke dingen met andere mensen. Dat alles binnen

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kun je berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Rondleiding Vitalinq

Rondleiding Vitalinq Rondleiding Vitalinq Klik op een titel om direct naar uitleg te gaan! Inhoud Opstarten rondleiding... 1 Rondleiding Profiel... 2 WIJ module... 3 Groepsbericht versturen... 3 Persoonlijk bericht versturen...

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 1. www.denhaagdoet.nl 1 2. Inloggen of account aanmaken 1 3. Account aanmaken 2 4. Het organisatieaccount 3 5. Mijn vacatures 3 6. Sollicitaties en sollicitanten 4 7. Mijn

Nadere informatie

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis.

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis. 1. Website: SiKuFoto = www.fotosite.be Foto s op de site kunnen via het bestuur, na controle, geplaatst worden door mij. Er kan ook een nieuwsbrief verstuurd worden naar SiKuFoto leden Fotogalerij waar

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal

Handleiding LOGO-digitaal Handleiding LOGO-digitaal Inhoud Woord vooraf 3 Stappenplan 4 Stap 1: Inloggen 4 Stap 2: Account selecteren 4 Stap 3: Gegevens wijzigen 4 Stap 4: Collega s toevoegen 5 Stap 5: Leerlingen toevoegen 5 Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND

HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND 1-1-2016 HANDBOOGLIGA HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND Handleiding voor clubs Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanmelden als clubadministrator... 2 inloggen... 2 Beheer clubgegevens... 3 zoekfunctie... 4 Lijsten

Nadere informatie