Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR."

Transcriptie

1 Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal rechts op de link Inloggen. Het onderstaande scherm zal verschijnen: Typ hier je gegevens in om in te loggen zoals gestuurd in de . Je bent nu ingelogd en je kunt direct aan de gang met het bekijken van foto s, plaatsen van foto s of het geven van commentaren. Opbouw site: Van boven naar beneden zie je het hoofdmenu, laatste nieuws/aankondigingn, de laatste uploads, een welkom met zoekscherm, daaronder de categorieën en recente berichten (commentaren op foto s). Categorieën: Er zijn vier hoofdcategorieën te weten:

2 Fotojaarprijzen Bondsfotowedstrijden Beeldverhaal Foto albums van leden Deze laatste is voor jullie om je foto s in te zetten, meer daarover in de volgende paragraaf. Uploaden (plaatsen) van foto s: Wat mag ik? Ieder lid heeft zijn eigen foto album, de spelregel is dan ook dat als je een foto plaatst, je deze in jouw foto album categorie plaatst. Ieder lid heeft 9mb schijfruimte, met een maximale bestandsgrootte van maximaal 300kb, theoretisch kun je dus rond de 30 foto s plaatsen. Dertig foto s zul je zeggen is niet zoveel, klopt maar je mag en kunt zelf je foto s verwijderen wanneer je dat wilt voor nieuwe foto s. Maar als je niet de 300kb per foto gebruikt, maar minder dan kun je meer foto s kwijt uiteraard, feit is dat je 9mb ruimte tot je beschikking hebt waar je jouw werk kan laten zien. Afmetingen van de te plaatsen foto s: De maximale maat is 800 pixels voor de langste zijde. De minimale maat is 300 pixels voor de langste zijde. Vierkante foto s mag natuurlijk ook, dan is dus 800x800 de maximale, en 300x300 de minimale maat in pixels. Voorbereidingen voor het plaatsen van een foto: Zorg dat je foto in maximaal 72dpi staat en in het srgb profiel, dit zijn voor internet de juiste instellingen waar je foto goed uit komt op internet, en de printkwaliteit is dusdanig dat anderen hier geen mooie afdruk van kunnen maken. Voorbereiding in Photoshop: Je zult je foto moeten verkleinen, met Afbeelding > Afbeelding grootte (Alt+Shift+I) Je krijgt onderstaand scherm te zien:

3 Vul bij resolutie dan 72 in en bij de breedte 800 (maximale pixel grootte lange zijde foto) en klik op de knop OK. Kies nu Bestand > Opslaan als (Ctrl+Shift+S) je krijgt dan het volgende scherm te zien:

4 Belangrijk hierbij is dat je het srgb profiel aanzet, zie rode omkadering in voorgaande afbeelding. Het plaatsen van een foto kun je doen door in de hoofdcategorieën te klikken op: Foto albums van leden het scherm klapt uit en je ziet alle albums van de leden, zie hieronder voor een deel. Klik op jouw album om deze te openen, klik nu op de link in het hoofdmenu met de tekst: Upload foto s Je krijgt nu het upload scherm te zien.

5 Bovenin zie je een balk die groen is voor de vrije schijfruimte, en een rood gedeelte met de gebruikte schijfruimte, daaronder wat je tot je beschikking hebt, de gebruikte en vrije ruimte. Upload foto sectie: Kies de categorie, als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd dan staat hier reeds jouw album, zo niet klik dan op het uitklapscherm om die te kiezen. Foto om te plaatsen: Hier selecteer je het foto bestand op je computer dat je wilt plaatsen. Vul een titel in voor de foto: Geef de foto een titel mee. Beschrijving bij de foto: Hier kun je aanvullende informatie kwijt over de foto, handig bv bij fotobewerkingen om te vertellen wat je hebt gedaan. Sleutelwoorden:

6 Hier kun je zoek sleutelwoorden opgeven, zo kun jezelf of andere leden zoeken op bepaalde kenmerken. Het is niet verplicht, vul je geen zoekwoorden in dan neemt de software de titel over als sleutelwoorden. Extra opties: De eerste optie: Sla de plaatsing over en plaats de foto alleen in jouw plaatsings map. Foto wordt niet geplaatst! Moet je niet aanvinken! De tweede optie: Wil je een ontvangen als bezoekers op je foto reageren? Als je dit op ja laat staan krijg je een bericht via dat een ander lid op jouw foto heeft gereageerd, wil je dit niet dan zet je deze keuze op Nee. De derde en laatste optie: Sta je leden toe om te reageren op je foto? Spreekt voor zich, als je de leden op jouw foto wilt laten reageren dan laat je de optie staan zoals hij is, wil niet dat andere leden op jouw foto commentaar geven dan moet je dit op Nee zetten, maar zeg nu zelf, je wilt toch dat andere leden iets over je foto zeggen? Klaar! Je bent nu klaar, het lijkt veel maar in feite ben je in vijf minuten wel klaar. Klik nu op de knop: Upload/verzenden om je foto daadwerkelijk op site in jouw album te plaatsen, de foto verschijnt in het Laatste uploads overzicht en in je eigen album. Wachtwoord veranderen. Standaard moet je inloggen met je naam en als wachtwoord je Fotobondsnummer. We begrijpen dat dit niet altijd makkelijk is, daarom kun je in je profiel een nieuw wachtwoord aanmaken, kiest dan uit het hoofdmenu Profiel je ziet dan onderstaand scherm verschijnen:

7 Je kunt hier diverse zaken voor je profiel instellen. Om het wachtwoord aan te passen klik je op de tweede knop: Profiel bewerken ke ziet nu dit scherm verschijnen:

8 Klik op de link: Verander wachtwoord en dit scherm verschijnt: Vul hier je oude wachtwoord (Fotobondnummer) en 2x het nieuwe wachtwoord in en klik op de knop: Verander wachtwoord. Verder kun je in je profiel nog meer zaken veranderen en informatie toevoegen over jezelf, kijk hier even op je gemak naar wat je wel en niet wilt laten zien Bekijken van foto s Klik op een z.g.n. Thumbnail (een goed Nederlands woord is Dia), dit zijn de kleine afbeeldingen in de overzichten op de site, in o.a. je album, laatste uploads enz. Je opent nu de grote foto. Onder elke foto zijn een aantal links zichtbaar (in de sectie: Optionele informatie), ik geen een korte uitleg: Toevoegen aan favorieten: Je kunt een foto van een ander lid aan je favorieten toevoegen. Favorieten zijn foto s die je mooi vind en wilt bewaren, maar let op, als je een favoriet instelt van een bepaald lid en dit lid besluit die foto te verwijderen van de site, dan is hij ook uit je favorieten.

9 Plaats een bericht: Hier kun je op klikken en dan verschijnt er een nieuw scherm waar jij je commentaar kunt geven. Overigens is er direct onder de foto, of andere commentaren ook een scherm waar je jouw commentaar kunt geven, je kunt dus op twee manieren commentaar geven met een het zelfde resultaat. Rapporteer foto: Hier kun je een melding maken dat er iets niet in orde is met de foto, als bv een lid zijn foto in een ander album heeft geplaatst dan kun je hier melding van maken. Ontvang updates: Tijdens het uploaden kun je al aangeven als plaatser/ster of een wil hebben bij nieuw commentaar op je foto, mocht je dit toch op Nee hebben gezet kun je dat hier alsnog aanzetten. Maar ook andere leden kunnen dit aanzetten en krijgen dan een als er op jouw foto wordt gereageerd. Print voorbeeld: Hiermee open je een nieuw scherm om de foto te bekijken, niet om te printen overigens. Bewerk foto: Hiermee open je het volgende scherm: Je kunt hier diverse zaken aanpassen: Een andere foto plaatsen. De categorie veranderen in geval je een verkeerd album hebt gekozen. Sleutelwoorden bewerken. Omschrijving van de foto aanpassen. Foto verwijderen. Klik op de knop: Verzend veranderingen om de aanpassingen actief te maken Reacties uitzetten: Hiermee kun je de commentaar mogelijkheid voor leden uitzetten. Indien je dit doet veranderd de tekst in: Reacties aanzetten om ze weer aan te zetten.

10 Diverse zaken: Mijn Galerij: In het hoofdmenu zie je een knop Mijn Galerij staan, hiermee spring je naar het overzicht van je eigen foto album. Zoeken: In het hoofdmenu om in de foto of commentaren te zoeken, het scherm wijst zich vanzelf. Ledenlijst: Hier krijg je een overzicht van de leden, maar alleen die leden die reeds een foto of foto s hebben geplaatst. Naast al deze zaken zijn de items zoals op de oude site te vinden waren ook hier aanwezig. Wel zijn een aantal zaken anders, de wedstrijden (Fotobond en Jaarprijzen), alsmede de Beeldverhalen zijn nu in een categorie geplaatst. Deze zijn nu nog klein, vanaf het moment dat de site (nu dus) in de lucht is zullen grotere versies worden geplaatst. Een aantal zaken zijn samengevoegd, of is er een nieuw item toegevoegd. E.e.a. is overzichtelijk neergezet. Rest mij jullie nog een fijne interactieve tijd toe te wensen op de vernieuwde site, opmerkingen, vragen en/of suggesties kunnen jullie kwijt aan de Gerard Diepeveen de webmaster. Gerard, namens het bestuur.

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Leerlingen handleiding

Leerlingen handleiding Springplank naar kennis Leerlingen handleiding Aan de slag met it s learning it s learning 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Nuttige links... 3 Aanmelden... 4 Inlog voor it s learning... 4 Hoofdpagina...

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Website Opmaak Laatste update: 14 augustus 2013 Welkom Welkom bij de handleiding voor het opmaken van uw clubomgeving/website. Toegang tot de sites Voordat

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handleiding WordPress

Handleiding WordPress Handleiding WordPress Paul Brink MrWebsite Inleiding Klanten van MrWebsite kunnen snel en gemakkelijk hun website bijhouden met een Content Management Systeem. Op het internet wordt een grote diversiteit

Nadere informatie

Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder

Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder De sitebuilder bereik je vanaf nu via je eigen domeinnaam. Dus: www.jouwdomein.nl/beheer (jouwdomein.nl

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

Versie NL-V1.0-JAN 12. Leerlingenhandleiding

Versie NL-V1.0-JAN 12. Leerlingenhandleiding Versie NL-V1.0-JAN 12 Leerlingenhandleiding 1 Copyright 2011 - Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Instructieboekje. Versie: 20090921

Instructieboekje. Versie: 20090921 Instructieboekje Versie: 20090921 Inhoudsopgave Wat is E-Portfolio VIER?... 3 Hulp nodig?... 4 Het programma opstarten... 5 Inloggen... 6 Het hoofdscherm (Home)... 7 Wie mag wat?... 8 Wie laat je meekijken?...

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Ga naar jouw eigen website, Dit is jouwvoornaam+achternaam.graafschapcollege-handel.nl Dit ziet er dan als volgt uit (uiteraard dan met jouw naam): www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Clientenraden UWV. Handleiding Website cliëntenraad-uwv.nl

Clientenraden UWV. Handleiding Website cliëntenraad-uwv.nl Clientenraden UWV Handleiding Website cliëntenraad-uwv.nl Versie: 19 juli 2011 Politiek Online Prinses Mariestraat 36 2514 KG Den Haag T: 070 362 97 97 F: 070 345 45 41 info@politiekonline.nl www.politiekonline.nl

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Handleiding CMS - versie 2.0

Handleiding CMS - versie 2.0 Handleiding CMS - versie 2.0 Achtereenvolgend komt aan bod: Inleiding Inloggen Nieuwe pagina maken Pagina eigenschappen aanpassen Oude versies van pagina s terughalen Teksten aanpassen Links maken (en

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Cyclos-software

Handleiding voor het gebruik van de Cyclos-software Inhoudsopgave Inleiding.......1 Inloggen...... 2 Menu Home..... 3 Wijzig wachtwoord.. 4 A d vertenties ( v ra a g e n aanbod)...... 5 Contacten...... 6 Referenties..... 6 Rapportages..... 7 Menu Rekening....7

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Handleiding ILIAS. Dit is de Nederlandse handleiding voor ILIAS 4.2.2

Handleiding ILIAS. Dit is de Nederlandse handleiding voor ILIAS 4.2.2 Handleiding ILIAS Dit is de Nederlandse handleiding voor ILIAS 4.2.2 G. Smits 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Inloggen... 5 De pagina editor... 8 Paragraaf invoegen... 9 Media invoegen... 12 Voer vraag

Nadere informatie

Pleio instructie voor de gebruiker

Pleio instructie voor de gebruiker Pleio instructie voor de gebruiker Marcel Ziemerink Versie 0.9.21 Inhoudsopgave Account aanmaken op Pleio 2! Met Facebook, Twitter of LinkedIn 5! Facebook 6! LinkedIn 7! Twitter 8 Dashboard 9! Widgets!

Nadere informatie

Sint-Maarten Middenschool. Gebruikershandleiding Smartschool

Sint-Maarten Middenschool. Gebruikershandleiding Smartschool Sint-Maarten Middenschool Gebruikershandleiding Smartschool Inhoud Als je vragen hebt over het gebruik van Smartschool kan je in onderstaande vragenlijst jouw vraag misschien wel terug vinden. Website

Nadere informatie

Werkbeschrijving Basisvaardigheden WordPress

Werkbeschrijving Basisvaardigheden WordPress Werkbeschrijving Basisvaardigheden WordPress V e r s i e j u n i 2 0 1 2 Inhoud Inhoud... 1 Introductie WordPress... 3 1 Het Begin... 4 1.1 Inloggen op je website... 4 1.2 Het Dashboard... 5 1.3 De Editor...

Nadere informatie