IK STOP. is het beslist, Met. nicorette helpt je succesvol stoppen met roken.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IK STOP. www.nicorette.be. is het beslist, Met. nicorette helpt je succesvol stoppen met roken."

Transcriptie

1 Met is het beslist, IK STOP. nicorette helpt je succesvol stoppen met roken. nicorette bevat nicotine en is een geneesmiddel voor volwassenen. Buiten het bereik van kinderen houden. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan je arts of apotheker Johnson & Johnson Consumer NV, BE/NI/

2 HOE KAN NICORETTE JE HELPEN? KIES DE VORM DIE HET BEST BIJ JE PAST nicorette -producten bevatten nicotine voor therapeutisch gebruik om je te helpen je ontwenningsverschijnselen te onderdrukken. nicorette helpt je stoppen met roken met een grotere kans op succes dan wanneer je het puur op wilskracht probeert. Kijk voor methodes en advies zeker even op En schrijf je in voor het nicorette StopCoach programma : je ontvangt dan dagelijks een nuttige tip via . Alvast een goede raad: stop niet te snel met je nicotinevervanger om je kans op herval te beperken! FRISSE SMAKEN VERGROTEN JE KANS OP SUCCES! Hoe beter je nicotinevervanger past bij jouw levensstijl en hoe beter hij smaakt, hoe groter je kans om te slagen. Daarom vind je in het nicorette - gamma frisse munt- en fruitsmaken die een aangenaam gevoel in de mond geven: zo wordt het makkelijker om je behandeling vol te houden. De handige verpakkingen passen in elke handtas of broekzak zodat je ze altijd bij de hand hebt! Omdat elke roker anders is, stelt nicorette verschillende vormen van nicotinevervangende producten voor. Het is aan jou om te kiezen welke vorm het best bij je past. Verder in deze brochure worden onze nicorette vormen voorgesteld: nicorette kauwgom nicorette inhaler nicorette freshmint zuigtabletten nicorette freshmint 1 mg/spray Aarzel niet om advies aan je apotheker te vragen voor bijkomende informatie of om je te helpen de meest geschikte nicorette vorm te kiezen.

3 kauwgom inhaler Ik moet de momenten wanneer ik zin heb om te roken één voor één aanpakken. Het is de handeling van het roken die ik het meeste mis. 8 à 12 kauwgommen per dag 4 à 12 kokertjes per dag 2 mg: Lichte tot matige verslaving. 4 mg: Zware of zeer zware verslaving. Ongeacht de graad van de verslaving. 2 mg of 4 mg: 8-12 kauwgommen per dag. (max. 24). Normaal gezien zijn hiervoor minimum 3 maanden nodig. Verminder daarna geleidelijk aan het aantal kauwgommen per dag. Stop met de behandeling zodra 1 à 2 kauwgommen volstaan. Beschikbaar in: 2 mg en 4 mg, 105 st. en 30 st (30 st. enkel freshmint 2 mg) 4 tot 12 kokertjes per dag. Na 3 maanden behandeling verminder je geleidelijk aan het aantal kokertjes gedurende 6 tot 8 weken. Beschikbaar in: 10 mg, 42 st.

4 zuigtabletten spray Het werkt snel op moeilijke momenten. Het geeft een frisse sensatie in m n mond. 8 à 12 zuigtabletten per dag max. 4 verstuivingen per uur - 64 per dag Lichte tot matige verslaving: 8 à 12 (max. 15) tabletten van 2 mg per dag. Als je het roken wil verleren met de hulp van nicorette freshmint 1mg/spray, moet je eerst en vooral de sigaret volledig achterwege laten. Het is de bedoeling dat de spray je sigaretten van meet af aan vervangt en dat je het gebruik in 12 weken geleidelijk afbouwt. Verlicht je trek in 60 seconden bij 2 verstuivingen. Verstuif één keer wanneer je normaal gezien een sigaret zou roken of als de behoefte te sterk wordt. Is je trek na enkele minuten niet Zware of zeer zware verslaving: 8 à 12 (max. 15) tabletten van 4 mg per dag. Om de rookgewoonte te doorbreken wordt een behandeling van maximaal 6 weken aanbevolen. Verminder daarna geleidelijk het aantal tabletten per dag. Stop de behandeling zodra 1 à 2 zuigtabletten volstaan. Beschikbaar in: 2 mg en 4 mg, 4 x 20 st. voorbij, dan mag je een tweede dosis gebruiken. Beschikbaar in: spray 1 mg nicotine / verstuiving 150 dosissen / spray

5 DIRECTE ROOKSTOP PROGRESSIEVE ROOKSTOP Stoppen in 3 stappen met nicorette freshmint 1mg/spray Stap I: week à 2 verstuivingen per achterwege gelaten sigaret. De meeste rokers zullen nood hebben aan 1 à 2 verstuivingen om het halfuur of uur. Stap II: week 7-9 Het aantal verstuivingen dag na dag afbouwen. Tegen het einde van week 9 zou je nog maar de helft van je startgemiddelde mogen gebruiken. Stap III: week Verminder het aantal verstuivingen per dag tot maximaal 4 tijdens week 12. Stop volledig wanneer het gebruik is afgebouwd tot 2-4 verstuivingen per dag. BELANGRIJK: voltooi het volledige programma van 12 weken! Om je succesvol te helpen stoppen is het essentieel dat je niet te vroeg ophoudt. Stop dus niet met de spray vooraleer je alle stappen gedurende de volledige 12 weken doorlopen hebt. nicorette kauwgom, nicorette inhaler en nicorette zuigtabletten zijn ook geschikt voor directe rookstop. Raadpleeg de bijsluiter of voor meer informatie. Minder roken, een 1 ste stap naar volledig stoppen Voor wie is deze methode bedoeld? Deze aanpak richt zich tot de rokers die hun rookgewoonten willen aanpakken, zonder echter van de ene op de andere dag helemaal te stoppen. Hoe kan je deze methode toepassen? Het is een methode in 4 stappen waarbij je zoveel mogelijk de nicorette kauwgom, de nicorette inhaler of de nicorette zuigtabletten gebruikt in plaats van sigaretten. Je bouwt de hoeveelheid tabak die je rookt af, tot je beslist om er helemaal mee te stoppen. Dit zou op een termijn van 6 maanden moeten lukken. Wens je meer informatie, vraag dan raad aan je apotheker of arts. Heeft die methode haar succes al bewezen? Ja. Uit studies blijkt dat deze progressieve methode bijzonder geschikt en efficiënt is voor rokers die zich niet klaar voelen om volledig en onmiddellijk te stoppen met roken. Wat is het voordeel van nicotinevervangers wanneer je probeert te stoppen met roken? Minder gaan roken zonder nicotinevervangers te gebruiken, zorgt voor een zogenaamd compensatiefenomeen. De roker gaat de sigarettenrook van elke sigaret die hij nog rookt, dieper inhaleren om de nicotine-inbreng op een constant niveau te houden. De roker rookt misschien wel minder sigaretten, maar hij inhaleert evenveel of zelfs meer rook, waardoor zijn verslaving niet vermindert. Met de nicorette kauwgom, de nicorette inhaler of de nicorette zuigtabletten kan je de ontwenningsverschijnselen die optreden doordat je minder rookt op een efficiënte manier onder controle houden en dat compensatiefenomeen voorkomen. Schrijf je ook in op het StopCoach programma op onze website en ontvang extra advies via !

6 PROGRESSIEVE ROOKSTOP : EEN SCHEMA IN 4 STAPPEN. Verminderen en dan stoppen met nicorette in 4 stappen: 1 Begin te verminderen met nicorette (0-6 weken)* Geef jezelf een streefdoel: bepaal het maximum dat je nog wilt roken en de datum waarop je dat doel wilt bereiken. (Minimaal 50% minder sigaretten is aanbevolen voor een goed resultaat) Gebruik nicorette kauwgom, nicorette inhaler of nicorette zuigtabletten indien nodig om je zin in sigaretten onder controle te houden. 3 Stop met roken met nicorette (Binnen 9 maanden)* Stop volledig met roken zodra je je daartoe in staat voelt. Blijf nicorette kauwgom, nicorette inhaler of nicorette zuigtabletten gebruiken indien nodig om je zin in sigaretten onder controle te houden. * Als je er na 9 maanden niet in geslaagd bent om te stoppen met roken, vraag dan advies aan een arts, een apotheker of een tabakoloog. * Als je er na 6 weken niet in geslaagd bent om te stoppen met roken, vraag dan advies aan een arts, een apotheker of een tabakoloog. 2 Blijf verminderen met nicorette (6 weken tot 6 maanden) Blijf het aantal sigaretten verminderen. Gebruik nicorette kauwgom, nicorette inhaler of nicorette zuigtabletten indien nodig om je zin in sigaretten onder controle te houden. 4 Stop met nicorette (Binnen 12 maanden) Het gebruik van nicorette kauwgom, nicorette inhaler of nicorette zuigtabletten wordt verminderd en vervolgens volledig stopgezet (binnen 3 maanden na het stoppen met roken).

7 EVALUEER JE NICOTINEAFHANKELIJKHEID FAGERSTRÖMTEST Hoe lang na het ontwaken steek je je eerste sigaret op? Binnen de 5 min. Van 31 tot 60 min. Van 6 tot 30 min. Na 60 minuten Vind je het moeilijk om niet te roken op plaatsen waar dat verboden is? Ja Neen Welke sigaret zal je het moeilijkst kunnen missen? De eerste Hoeveel sigaretten rook je dagelijks? Een andere 10 of minder 11 tot tot of meer Rook je meer tijdens de eerste ochtenduren dan tijdens de rest van de dag? Ja Neen Rook je ook wanneer je ziek bent en het grootste deel van de dag in bed doorbrengt? Ja Neen RESULTATEN Score van 0 tot 4: Je bent heel licht verslaafd aan nicotine. Je kan stoppen met roken zonder nicotinevervangers. Als je het echter moeilijk krijgt terwijl je probeert te stoppen, vraag dan raad aan je arts of apotheker. Score van 5: Je bent matig verslaafd aan nicotine. Score van 6 tot 7: Je bent ernstig verslaafd aan nicotine. Nicotinevervangers kunnen je slaagkansen verhogen. Vraag raad aan je apotheker of je arts. Hij of zij zal je helpen om de behandeling te kiezen die het beste bij je past. Score van 8 tot 10: Je bent zwaar of heel zwaar verslaafd aan nicotine. Het gebruik van nicotinevervangers kan je helpen je verslaving te overwinnen. De behandeling moet gebeuren met een voldoende hoge en aangepaste dosis. Vraag raad aan je apotheker of je arts, eventueel tijdens een speciale raadpleging met het oog op tabaksontwenning.

8 Met is het beslist, IK VERMINDER EN DAN STOP IK. nicorette helpt je succesvol stoppen met roken. nicorette bevat nicotine en is een geneesmiddel voor volwassenen. Buiten het bereik van kinderen houden. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan je arts of apotheker Johnson & Johnson Consumer NV, BE/NI/

Stoppen met roken. Waarom is het zo moeilijk en hoe kan het je lukken? Rookstopmethodes. op maat!

Stoppen met roken. Waarom is het zo moeilijk en hoe kan het je lukken? Rookstopmethodes. op maat! Stoppen met roken Waarom is het zo moeilijk en hoe kan het je lukken? Rookstopmethodes op maat! 2 INHOUD Wat maakt roken zo verslavend? 4 Hoe verslaafd ben jij? 5 Een aanslag op je gezondheid! 6 Stoppen

Nadere informatie

ROOKSTOPANAMNESE-FORMULIER

ROOKSTOPANAMNESE-FORMULIER ROOKSTOPANAMNESE-FORMULIER ALGEMENE INFORMATIE Naam: Adres: Geboortedatum: / / Thuis: Emailadres: Voornaam: Postcode + Plaats: Geslacht: Werk: Huisarts: Datum: / / ROOKGEDRAG Rook je nog? Neen Ja Hoelang

Nadere informatie

Ik stop met roken Nicotinevervangingsproducten

Ik stop met roken Nicotinevervangingsproducten Ik stop met roken Nicotinevervangingsproducten Uw apotheker kan u helpen! Proficiat met je beslissing! Het is niet gemakkelijk om te stoppen met roken. Velen zijn er reeds in geslaagd, dus ook jij kan

Nadere informatie

ROOKSTOPBEGELEIDING IN DE APOTHEEK. Stagedag KLAV 20 januari 2014 Apr. Bart Maris

ROOKSTOPBEGELEIDING IN DE APOTHEEK. Stagedag KLAV 20 januari 2014 Apr. Bart Maris ROOKSTOPBEGELEIDING IN DE APOTHEEK Stagedag KLAV 20 januari 2014 Apr. Bart Maris TABAK: EEN VERSLAVENDE DRUG James et al. 1994 MECHANISME VAN VERSLAVING BELONINGSSYSTEEM: Gelegen in het mesocorticolimbisch

Nadere informatie

Reken maar eens uit wat je per week, per maand of per jaar uitgeeft aan het kopen van sigaretten, sigaren of andere rookwaren!

Reken maar eens uit wat je per week, per maand of per jaar uitgeeft aan het kopen van sigaretten, sigaren of andere rookwaren! Bezint voor ge begint ROKEN Stoppen met roken is niet eenvoudig! Iets afleren is altijd veel moeilijker dan iets aanleren. DAAROM: begin niet met roken! WANT: In tabaksrook zitten heel wat stoffen die

Nadere informatie

Infobrochure. Stoppen met roken. mensen zorgen voor mensen

Infobrochure. Stoppen met roken. mensen zorgen voor mensen Infobrochure Stoppen met roken mensen zorgen voor mensen Het belang van motivatie Wanneer je wilt stoppen met roken, heb je de meeste kans op slagen als je zelf gemotiveerd bent om te stoppen. Wanneer

Nadere informatie

JAARVERSLAG TABAKSTOP STICHTING TEGEN KANKER VRAAGT OVERHEID OM SLIMMERE TERUGBETALING ROOKSTOPMEDICATIE

JAARVERSLAG TABAKSTOP STICHTING TEGEN KANKER VRAAGT OVERHEID OM SLIMMERE TERUGBETALING ROOKSTOPMEDICATIE JAARVERSLAG TABAKSTOP STICHTING TEGEN KANKER VRAAGT OVERHEID OM SLIMMERE TERUGBETALING ROOKSTOPMEDICATIE 48% van de rokers die Tabakstop begeleidt zijn zware rokers 22% heeft al meer dan 5 stoppogingen

Nadere informatie

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Je bent in verwachting! Een nieuwe periode in je leven begint. Je wilt het beste voor je kindje. Stoppen met roken hoort daarbij. Het is goed voor je eigen

Nadere informatie

PIL December 2012. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nicorette Freshmint 1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik, oplossing.

PIL December 2012. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nicorette Freshmint 1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik, oplossing. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Nicorette Freshmint 1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik, oplossing Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

Deel 2: maak een keuze

Deel 2: maak een keuze Je rookgedrag veranderen Deel 2: maak een keuze In deel 1 heb je stilgestaan bij je rookgedrag. Je hebt geregistreerd hoeveel en in welke omstandigheden je rookt. Mogelijks was je wel verwonderd over de

Nadere informatie

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK Benaming Nicorette 5 mg Nicorette 10 mg Nicorette 15 mg Pleister voor transdermaal gebruik Samenstelling Nicorette 5 mg: nicotine 8,3 mg - beschermlaag - niet-geweven polyester

Nadere informatie

Het is nooit te laat om te stoppen met roken

Het is nooit te laat om te stoppen met roken Het is nooit te laat om te stoppen met roken Roken is levensgevaarlijk Actief en passief roken zijn volgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie wereldwijd verantwoordelijk voor ongeveer 4 miljoen

Nadere informatie

De risico s van roken zijn legio. Hieronder staat een drietal voorbeelden die met onderzoek zijn aangetoond :

De risico s van roken zijn legio. Hieronder staat een drietal voorbeelden die met onderzoek zijn aangetoond : Wellness Guide Stoppen met roken "Je hoeft niets op te geven. Roken geeft geen echt plezier. Het is slechts een illusie, net zoiets als met je hoofd tegen een muur aan bonken zodat het een opluchting is

Nadere informatie

patiënteninformatie Rookstopbegeleiding G e z o n d h e i d s Z o r g m e t e e n Z i e l

patiënteninformatie Rookstopbegeleiding G e z o n d h e i d s Z o r g m e t e e n Z i e l i patiënteninformatie Rookstopbegeleiding G e z o n d h e i d s Z o r g m e t e e n Z i e l Stoppen met roken? Waarom? Mensen kunnen verschillende motivaties hebben om te stoppen met roken. Voor de ene

Nadere informatie

Eerste druk, mei 2010 Herziene uitgave, april 2014 2010 Marcel van Mosselveld. www.stoppendoejezo.com

Eerste druk, mei 2010 Herziene uitgave, april 2014 2010 Marcel van Mosselveld. www.stoppendoejezo.com Stoppen doe je zo Eerste druk, mei 2010 Herziene uitgave, april 2014 2010 Marcel van Mosselveld www.stoppendoejezo.com Illustraties: Caroline van Iersel Redigeren tekst: Conny de Wit isbn: 9789048411955

Nadere informatie

Is het hart van een roker GROTER of KLEINER als gevolg van roken? Welke stof in sigarettenrook maakt je verslaafd aan tabak?

Is het hart van een roker GROTER of KLEINER als gevolg van roken? Welke stof in sigarettenrook maakt je verslaafd aan tabak? Is het hart van een roker GROTER of KLEINER als gevolg van roken? Wat betekent PSSIEF ROKEN? een trekje doen aan de sigaret van iemand anders roken zonder inhaleren C rook inademen van iemand die in je

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. NICORETTE MENTHOL MINT 2 mg kauwgom NICORETTE MENTHOL MINT 4 mg kauwgom. (nicotine)

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. NICORETTE MENTHOL MINT 2 mg kauwgom NICORETTE MENTHOL MINT 4 mg kauwgom. (nicotine) BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NICORETTE MENTHOL MINT 2 mg kauwgom NICORETTE MENTHOL MINT 4 mg kauwgom (nicotine) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. WAT IS NICORETTE PLEISTER VOOR TRANSDERMAAL GEBRUIK EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS NICORETTE PLEISTER VOOR TRANSDERMAAL GEBRUIK EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicorette 5 mg pleister voor transdermaal gebruik Nicorette 10 mg pleister voor transdermaal gebruik Nicorette 15 mg pleister voor transdermaal gebruik Nicotine

Nadere informatie

An Coenen. psycholoog-tabakoloog. Ziekenhuis Oost-Limburg en www.pbch.be an.coenen@zol.be 089/32.56.84

An Coenen. psycholoog-tabakoloog. Ziekenhuis Oost-Limburg en www.pbch.be an.coenen@zol.be 089/32.56.84 An Coenen psycholoog-tabakoloog Ziekenhuis Oost-Limburg en www.pbch.be an.coenen@zol.be 089/32.56.84 Rookstopbegeleiding richt zich op Fysieke afhankelijkheid Hoe erg aan nicotine verslaafd? ontwenningsverschijnselen

Nadere informatie

WAT HOUDT U NOG TEGEN?

WAT HOUDT U NOG TEGEN? WAT HOUDT U NOG TEGEN? 2 Tussenoplossingen bestaan niet Rokers die voor het eerst nadenken over stoppen, proberen nog wel eens een tussenoplossing te vinden. Helaas bestaan er geen succesvolle tussenoplossingen.

Nadere informatie

PIL September 2014. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nicorette Menthol Mint Mondspray 1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik, oplossing

PIL September 2014. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nicorette Menthol Mint Mondspray 1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik, oplossing Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Nicorette Menthol Mint Mondspray 1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik, oplossing Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Om de kans om u te helpen stoppen met roken te verhogen, moet u indien mogelijk ook professionele steun en advies zoeken.

Om de kans om u te helpen stoppen met roken te verhogen, moet u indien mogelijk ook professionele steun en advies zoeken. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Nicorette Freshmint 1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik, oplossing Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

" Ik voel me zoveel beter zonder tabak! "

 Ik voel me zoveel beter zonder tabak! " Ik voel me zoveel beter zonder tabak! " Stoppen met roken. Het kan! (gratis) 0800 111 00 www.tabakstop.be Een initiatief van Met de steun van de overheden Proficiat! Als je dit leest, heb je de eerste

Nadere informatie

Stoppen met roken. Het kan! Deze folder van de Belgische stichting tegen Kanker wordt u aangeboden door Youturnwerk. Een initiatief van

Stoppen met roken. Het kan! Deze folder van de Belgische stichting tegen Kanker wordt u aangeboden door Youturnwerk. Een initiatief van 1.1.13 NL Stoppen met roken. Het kan! Deze folder van de Belgische stichting tegen Kanker wordt u aangeboden door Youturnwerk Met steun van de overheid. Een initiatief van Inleiding Inhoud Inleiding 3

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicorette Freshmint 2 mg kauwgom Nicorette Freshmint 4 mg kauwgom Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Samenwerkingsinitiatief. regio Tielt

Samenwerkingsinitiatief. regio Tielt 2011 Samenwerkingsinitiatief rookstop regio Tielt De huisartsenkring t Oost van West-Vlaanderen en het St. Andriesziekenhuis te Tielt slaan de handen in elkaar. De werking van het rookstopaanbod in de

Nadere informatie

Stoppen met roken. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Stoppen met roken. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Stoppen met roken Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Stoppen met roken 3 De effecten van roken op je gezondheid 3 De feiten over roken 4 De voordelen

Nadere informatie

Stoppen met roken is altijd, op elke leeftijd, de moeite waard. Jaarlijks lukt het tienduizenden mensen om te stoppen. Vanaf de eerste dag krijgen

Stoppen met roken is altijd, op elke leeftijd, de moeite waard. Jaarlijks lukt het tienduizenden mensen om te stoppen. Vanaf de eerste dag krijgen niet roken Stoppen met roken is altijd, op elke leeftijd, de moeite waard. Jaarlijks lukt het tienduizenden mensen om te stoppen. Vanaf de eerste dag krijgen hart- en bloedvaten het gemakkelijker. 3 Niet

Nadere informatie

gezondheidspromotie Stoppen met roken Het kan!

gezondheidspromotie Stoppen met roken Het kan! gezondheidspromotie Stoppen met roken Het kan! Een publicatie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen Sint-Huibrechtsstraat 19-1150 Brussel T 02 778 92 11 gezondheidspromotie@mloz.be www.mloz.be > Coördinatie:

Nadere informatie

PIL juni 2009. Nicorette Microtab Lemon 2 mg, tablet voor sublinguaal gebruik (Nicotine)

PIL juni 2009. Nicorette Microtab Lemon 2 mg, tablet voor sublinguaal gebruik (Nicotine) Bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Nicorette Microtab Lemon

Nadere informatie

Wat je moet weten over roken voor, tijdens en na de zwangerschap Longziekten

Wat je moet weten over roken voor, tijdens en na de zwangerschap Longziekten Wat je moet weten over roken voor, tijdens en na de zwangerschap Longziekten Beter voor elkaar 2 Roken als je zwanger probeert te worden Minder vruchtbaar Roken maakt vrouwen en mannen minder vruchtbaar.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicotinell TTS 30, 21 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicotinell TTS 30, 21 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TTS 3, 2 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Stoppen met roken. Het kan!

Stoppen met roken. Het kan! Stoppen met roken. Het kan! 1. Je twijfelt of je wilt stoppen. Waarom stoppen met roken? In welke fase zit jij? 1. Je twijfelt of je wilt stoppen. Waarom stoppen met roken? Hoe jezelf motiveren?... 3 2.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD. De gevaren van het roken. Ken je vijand. Bewegen helpt. In één week stoppen met roken. Hulp bij moeilijke momenten

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD. De gevaren van het roken. Ken je vijand. Bewegen helpt. In één week stoppen met roken. Hulp bij moeilijke momenten INHOUDSOPGAVE VOORWOORD De gevaren van het roken Ken je vijand Bewegen helpt In één week stoppen met roken Hulp bij moeilijke momenten Laten we nu meteen stoppen! Omgaan met ontwenningsverschijnselen CONCLUSIE

Nadere informatie

Stoppen met roken Farmacotherapie

Stoppen met roken Farmacotherapie Stoppen met roken Farmacotherapie Hulpmiddelen Welke middelen zijn er beschikbaar? Hoe werken ze en hoe worden ze gebruikt? Wat zijn de contra indicaties, de bijwerkingen, de voor- en nadelen? Welk middel

Nadere informatie

Rookt u en denkt u erover om te stoppen? De rook-stop-polikliniek

Rookt u en denkt u erover om te stoppen? De rook-stop-polikliniek Rookt u en denkt u erover om te stoppen? De rook-stop-polikliniek De rook-stop-polikliniek Zoals bekend is roken zeer schadelijk voor de gezondheid. Daarom heeft het St. Anna Ziekenhuis een rook-stop-polikliniek,

Nadere informatie

10 tips voor een veilig geneesmiddelengebruik. 18 november 2013 az Sint-Blasius Dendermonde Meer info? info@azsintblasius.be

10 tips voor een veilig geneesmiddelengebruik. 18 november 2013 az Sint-Blasius Dendermonde Meer info? info@azsintblasius.be 10 tips voor een veilig geneesmiddelengebruik 18 november 2013 az Sint-Blasius Dendermonde Meer info? info@azsintblasius.be Als je ziek bent of ouder wordt moet je vaak verschillende geneesmiddelen innemen.

Nadere informatie

Patiëntenvoorlichting Verloskunde. Roken en zwangerschap. Inhoudsopgave. Als je zwanger probeert te worden 2. Als je zwanger bent 3

Patiëntenvoorlichting Verloskunde. Roken en zwangerschap. Inhoudsopgave. Als je zwanger probeert te worden 2. Als je zwanger bent 3 Patiëntenvoorlichting Verloskunde Roken en zwangerschap Inhoudsopgave Als je zwanger probeert te worden 2 Als je zwanger bent 3 Na de zwangerschap 5 Stoppen met roken 6 Tips om te stoppen 7 Hulp bij het

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicorette 2 mg kauwgom Nicorette 4 mg kauwgom. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicorette 2 mg kauwgom Nicorette 4 mg kauwgom. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicorette 2 mg kauwgom Nicorette 4 mg kauwgom Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Wat kan je doen als alles dichtzit in je hoofd? Vind dag en nacht verlichting Zit alles dicht daarboven? Een verstopte neus? Gezwollen neusslijmvliezen? En soms nog

Nadere informatie

Rookt u? En denkt u erover om te stoppen? De rook-stop-polikliniek kan u hierbij helpen.

Rookt u? En denkt u erover om te stoppen? De rook-stop-polikliniek kan u hierbij helpen. Rookt u? En denkt u erover om te stoppen? De rook-stop-polikliniek kan u hierbij helpen. De rook-stop-polikliniek Zoals bekend is roken zeer schadelijk voor de gezondheid. Daarom heeft het St. Anna Ziekenhuis

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik. Nicotine

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik. Nicotine BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik Nicotine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicotinell_21mg_24h_tts_pilnl_draft_061006.doc 06/10/2006-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicotinell 21mg/24u, pleister voor transdermaal gebruik Nicotine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Stoppen met roken. Het kan!

Stoppen met roken. Het kan! Stoppen met roken. Het kan! 1. Je twijfelt of je wilt stoppen. Waarom stoppen met roken? In welke fase zit jij? 1. Je twijfelt of je wilt stoppen. Waarom stoppen met roken? Hoe jezelf motiveren?... 3 2.

Nadere informatie

Nicorette Freshmint 2 mg en 4 mg, kauwgom (Nicotineresinaat)

Nicorette Freshmint 2 mg en 4 mg, kauwgom (Nicotineresinaat) BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u NICORETTE Freshmint kauwgom

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicotinell 21 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicotinell 21 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik. Nicotine BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER 2 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik Nicotine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Hulpmiddelen voor rokende (bedlegerige) patiënten

Hulpmiddelen voor rokende (bedlegerige) patiënten Hulpmiddelen voor rokende (bedlegerige) patiënten Geert Celis Hvpk functiemetingen Pneumologie, tabakoloog James Maxton in his hospital bed, smoking, 1926 Rookverslaving Fysieke afhankelijkheid Neurobiologische

Nadere informatie

PIL Maart 2012 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicorette Freshmint 2 mg en 4 mg zuigtabletten Nicotine

PIL Maart 2012 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicorette Freshmint 2 mg en 4 mg zuigtabletten Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicorette Freshmint 2 mg en 4 mg zuigtabletten Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicotinell TTS 30, 21 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicotinell TTS 30, 21 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TTS 3, 2 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik Nicotine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

Bijsluiter Juni 2008 BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik.

Bijsluiter Juni 2008 BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik. BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik Nicotine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine kauwgom MAE mint 2 mg Nicotine kauwgom MAE mint 4 mg. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine kauwgom MAE mint 2 mg Nicotine kauwgom MAE mint 4 mg. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicotine kauwgom MAE mint 2 mg Nicotine kauwgom MAE mint 4 mg Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicorette Invisi Patch 10 mg, pleister voor transdermaal gebruik Nicorette Invisi Patch 15 mg, pleister voor transdermaal gebruik Nicorette Invisi Patch 25 mg,

Nadere informatie

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK Benaming Nicorette Inhaler, plugje voor inhalatie Samenstelling 10 mg nicotine per staafje Levomenthol, stikstof q.s. Farmaceutische vormen, verpakkingen en wijze van aflevering

Nadere informatie

Nicotinell Mint 2 mg zuigtablet

Nicotinell Mint 2 mg zuigtablet Lees deze bijsluiter zorgvuldig door want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept) Toch blijft het belangrijk om Nicotinell zorgvuldig

Nadere informatie

Koorts & pijn. Zo zijn ze snel weer helemaal zichzelf. Verantwoord kiezen bij koorts of pijn.

Koorts & pijn. Zo zijn ze snel weer helemaal zichzelf. Verantwoord kiezen bij koorts of pijn. Johnson & Johnson Consumer biedt een uitgebreid gamma aan voor de behandeling van koorts en pijn van je kind: Koorts & pijn op basis van paracetamol op basis van ibuprofen Verantwoord kiezen bij koorts

Nadere informatie

en wat je kan doen. Koorts & pijn Wat je moet weten Krijgt je kind een aangepaste behandeling? Kinderziekten

en wat je kan doen. Koorts & pijn Wat je moet weten Krijgt je kind een aangepaste behandeling? Kinderziekten Wat je moet weten en wat je kan doen. Koorts & pijn Kinderziekten Krijgt je kind een aangepaste behandeling? Koorts & pijn Inhoud De meest gebruikte middelen tegen koorts en pijn voor kinderen bevatten

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Hulpstof met een gekend effect : ethanol (minder dan 100 mg ethanol/verstuiving) Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1.

Hulpstof met een gekend effect : ethanol (minder dan 100 mg ethanol/verstuiving) Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Nicorette Freshmint 1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik, oplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén verstuiving

Nadere informatie

Stoppen met roken. Het kan!

Stoppen met roken. Het kan! Wat is Tabakstop? Tabakstop is HET nummer voor al uw vragen over tabak, en voor begeleiding naar een leven zonder tabak. Een gratis telefoondienst, elke werkdag van 15 u tot 19 u bereikbaar via het nummer

Nadere informatie

Leerlijn drugs. 1 ste graad. tabak alcohol Illegale drugs Kennis aanbrengen Basiskennis aanbrengen Herkomst alcohol Verslavende stof

Leerlijn drugs. 1 ste graad. tabak alcohol Illegale drugs Kennis aanbrengen Basiskennis aanbrengen Herkomst alcohol Verslavende stof Leerlijn drugs Kennis aanbrengen Basiskennis aanbrengen Herkomst tabak Samenstelling tabak(srook) Verslavende stof nicotine Sociale, gezondheids- en financiële effecten: - korte termijn effecten - lange

Nadere informatie

Roken en zwangerschap

Roken en zwangerschap Roken en zwangerschap Verloskunde alle aandacht Inhoudsopgave Als je zwanger probeert te worden 3 Als je zwanger bent 4 Na de zwangerschap 7 Stoppen met roken 8 Tips om te stoppen 10 Hulp bij het stoppen

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nicorette Microtab Lemon 2 mg tabletten voor sublinguaal gebruik. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nicorette Microtab Lemon 2 mg tabletten voor sublinguaal gebruik. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nicorette Microtab Lemon 2 mg tabletten voor sublinguaal gebruik Nicotine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt

Nadere informatie

Stoppen met roken is voor iedereen anders, maar u vindt zich zeker in een van deze stappen terug.

Stoppen met roken is voor iedereen anders, maar u vindt zich zeker in een van deze stappen terug. Uitgave van de Liberale Mutualiteit Stoppen met roken. Het kan! UW GEZONDHEID, ZÓ WERKT U ERAAN! Inleiding U stelt zich op een bepaald moment vragen bij uw rookgewoontes. Maar stoppen met roken is een

Nadere informatie

Stoppen met roken. Praktische tips

Stoppen met roken. Praktische tips Stoppen met roken Praktische tips Stoppen met roken Praktische tips Succesvol stoppen met roken vraagt een goede voorbereiding en heel wat motivatie. Deze brochure legt uit wat een rookstop betekent voor

Nadere informatie

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK Benaming Nicorette 2 mg, kauwgom Nicorette 4 mg, kauwgom nicotine-resine complex Samenstelling Nicorette 2 mg, kauwgom Nicotine resine complex respond. nicotine 2 mg - Glycerol

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Nicotinell Mint 2 mg, zuigtablet Nicotine Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

Prod. oktober 2014, NL/TRIM/0001/14, Exp. oktober 2016. Triumeq. Starten met. Patiënteninformatie

Prod. oktober 2014, NL/TRIM/0001/14, Exp. oktober 2016. Triumeq. Starten met. Patiënteninformatie Prod. oktober 2014, NL/TRIM/0001/14, Exp. oktober 2016 Starten met Triumeq Patiënteninformatie Vooraf U krijgt deze folder omdat u Triumeq gaat gebruiken om hiv te remmen. In deze folder vindt u de belangrijkste

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicorette Inhaler 10 mg, vloeistof voor inhalatiedamp Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Het advies om te stoppen met roken geldt voor iedereen die rookt. Daarbij worden tussen de zorgverlener en de patiënt de volgende zaken besproken:

Het advies om te stoppen met roken geldt voor iedereen die rookt. Daarbij worden tussen de zorgverlener en de patiënt de volgende zaken besproken: Stoppen met roken Het roken is een belangrijke risicofactor voor het ontstaan en verergeren van hart- en vaatziekten. Het stoppen met roken is dan ook een van de belangrijkste interventies om het risicoprofiel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergeerbare film Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergeerbare film Nicotine Blz.1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergeerbare film Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Positieve en negatieve gedachten

Positieve en negatieve gedachten Positieve en negatieve gedachten ( Wat is positieve en negatieve gedachten ) Deze opdracht wil je negatieve gedachten verminderen en je positieve gedachten een boost geven. Deze opdracht bestaat uit twee

Nadere informatie

Leef rookvrij Geef kanker minder kans

Leef rookvrij Geef kanker minder kans Leef rookvrij Geef kanker minder kans Inhoud Stoppen met roken weer vergoed 3 Hulp bij stoppen met roken 5 Roken en kanker 9 Wilt u meer informatie? 11 Stoppen met roken weer vergoed Misschien wilt u zelf

Nadere informatie

Bijsluiter voor het publiek Maart 2008

Bijsluiter voor het publiek Maart 2008 NICORETTE 2 mg NICORETTE 4 mg NICORETTE MINT 2 mg NICORETTE MINT 4 mg NICORETTE CITRUS 2 mg NICORETTE CITRUS 4 mg NICORETTE FRESHMINT 2 mg NICORETTE FRESHMINT 4 mg NICORETTE FRESHFRUIT 2 mg NICORETTE FRESHFRUIT

Nadere informatie

WIL JE MINDER BLOWEN?

WIL JE MINDER BLOWEN? WIL JE MINDER BLOWEN? Uitgave van Stichting Be Aware Maart 2015 Ik wil minderen. Je vindt dat je teveel wiet/hasj of cannabis rookt. Je beseft dat je hierdoor minder goed functioneert: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotinell 14 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotinell 14 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik. Nicotine BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 4 mg/24 uur, pleister voor transdermaal gebruik Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK Benaming Nicorette Fruit 2 mg, kauwgom Nicorette Fruit 4 mg, kauwgom nicotine-resine complex Samenstelling De werkzame stof is nicotine (nicotineresinaat). Nicorette Fruit 2

Nadere informatie

De reglementering van Electronische sigaretten in België en de EU. Luk Joossens, Leuven 6 Mei 2014

De reglementering van Electronische sigaretten in België en de EU. Luk Joossens, Leuven 6 Mei 2014 De reglementering van Electronische sigaretten in België en de EU. Luk Joossens, Leuven 6 Mei 2014 08/05/2014 2 08/05/2014 3 Het gebruik van de elektronische sigaret 0,2% rokers rookten een elektronische

Nadere informatie

Nicotinell Mint 1 mg zuigtablet

Nicotinell Mint 1 mg zuigtablet Lees deze bijsluiter zorgvuldig door want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept) Toch blijft het belangrijk om Nicotinell zorgvuldig

Nadere informatie

ENQUÊTE: GEEN DOORBRAAK VOOR DE ELEKTRONISCHE SIGARET

ENQUÊTE: GEEN DOORBRAAK VOOR DE ELEKTRONISCHE SIGARET ENQUÊTE: GEEN DOORBRAAK VOOR DE ELEKTRONISCHE SIGARET Brussel, juli 2014 Volgens de nieuwe rookenquête van kent de elektronische sigaret geen doorbraak in België in 2014. Slechts 0,5% van de bevolking

Nadere informatie

Prod. Maart 2014, NL/DLG/0022/14, Exp. Maart Tivicay. Starten met. Patiënteninformatie

Prod. Maart 2014, NL/DLG/0022/14, Exp. Maart Tivicay. Starten met. Patiënteninformatie Prod. Maart 2014, NL/DLG/0022/14, Exp. Maart 2014 Starten met Tivicay Patiënteninformatie Vooraf U krijgt deze folder omdat u Tivicay en andere medicijnen gaat gebruiken om hiv te remmen. In deze folder

Nadere informatie

Deel I B-2 NiQuitin Minilozenge 4 mg Septembre 2008. NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine

Deel I B-2 NiQuitin Minilozenge 4 mg Septembre 2008. NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Blz.1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Nicorette Inhaler 10 mg, vloeistof voor inhalatiedamp Nicotine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Deel I B-2 NiQuitin Minilozenge 4 mg okt 2010. NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine

Deel I B-2 NiQuitin Minilozenge 4 mg okt 2010. NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Blz.1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

November Publieksbijsluiter

November Publieksbijsluiter Publieksbijsluiter Lees deze informatie zorgvuldig vóór u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Doe dat ook als u Bronchosedal Dextromethorphan HBr al vaker hebt gebruikt; er kan immers belangrijke nieuwe informatie

Nadere informatie

Health. 5h Roken 1. Theorieboek. TFG Hellegers 18-5-2013. Wat zit er in een sigaret?

Health. 5h Roken 1. Theorieboek. TFG Hellegers 18-5-2013. Wat zit er in een sigaret? 5h Roken 1 Dagelijks proberen in Nederland alleen al honderden mensen te stoppen met roken. Soms met succes maar vooral ook met ergernis en frustratie. De strijd tegen de sigaret of sigaar is geen makkelijke

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL,

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20mg/10ml; 5mg/10ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat 20 mg/10 ml - Lidocaïne hydrochloride 5 mg/10 ml Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotinell Mint 1 mg, zuigtablet Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotinell Mint 1 mg, zuigtablet Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicotinell Mint 1 mg, zuigtablet Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Nadere informatie

Levenslange garantie!

Levenslange garantie! Levenslange garantie! Geen ontwenningsverschijnselen Marc Faber Gecertificeerd Nooit Meer Roken RME Coach Waarom stoppen met roken zo moeilijk is Ondanks het feit dat iedereen weet dat roken slecht is,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

Keelpijn? Droge hoest?

Keelpijn? Droge hoest? Keelpijn? Droge hoest? Junior-angin helpt en verzacht 2 natuurlijke en efficiënte oplossingen aangepast aan kinderen vanaf 1 jaar Het koude en natte weer tijdens de wintermaanden zorgt telkens opnieuw

Nadere informatie

Stoppen met roken. Praktische tips

Stoppen met roken. Praktische tips Stoppen met roken Praktische tips Stoppen met roken Praktische tips Succesvol stoppen met roken vraagt een goede voorbereiding en heel wat motivatie. Deze brochure legt uit wat een rookstop betekent voor

Nadere informatie

HL Tabakologen.indd 1 21/09/2012 15:18:48

HL Tabakologen.indd 1 21/09/2012 15:18:48 Uit Uit gerookt? HL Tabakologen.indd 1 21/09/2012 15:18:48 Colofon Met dank aan de leden van de stuurgroep: 1. APB: Isabelle De Wulf 2. Cgg VAGA: Sofie Leemans 3. Cgg VBO: Gwen Maries 4. Cgg Waas en Dender:

Nadere informatie

Deel I B-2 NiQuitin Minizuigtablet 1,5, zuigtabletten RVG 35060 Maart 2011 Blz.1/6 NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten RVG 35061 NL

Deel I B-2 NiQuitin Minizuigtablet 1,5, zuigtabletten RVG 35060 Maart 2011 Blz.1/6 NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten RVG 35061 NL Blz.1/6 NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten RVG 35061 NL BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NiQuitin Minizuigtablet 1,5 mg, zuigtabletten NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten nicotine

Nadere informatie

De Stoppen-met-Roken polikliniek

De Stoppen-met-Roken polikliniek De Stoppen-met-Roken polikliniek 2 Roken, een lichamelijke en geestelijke verslaving Roken is verslavend. Naast de lichamelijke behoefte om te roken, is er ook een geestelijke behoefte om te roken. Dat

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

goede redenen voor het bezoeken van een zelfhulpgroep

goede redenen voor het bezoeken van een zelfhulpgroep 10 goede redenen voor het bezoeken van een zelfhulpgroep InTact Zelfhulp Zelfhulp is er voor jou. Deze informatie is voor alle mensen met een verslavingsprobleem, ongeacht welke verslaving en voor naasten

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik. Nicotine

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik. Nicotine Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Nicorette Microtab 2 mg tablet voor sublinguaal gebruik Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicorette 5 mg pleister voor transdermaal gebruik Nicorette 10 mg pleister voor transdermaal gebruik Nicorette 15 mg pleister voor transdermaal gebruik Nicotine

Nadere informatie

NiQuitin Lozenge 4 mg, zuigtabletten. nicotine

NiQuitin Lozenge 4 mg, zuigtabletten. nicotine NiQuitin lozenge 4 mg, BE249146 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NiQuitin Lozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie