Werkwijze Glasgarant GRIP. Versie 1.1 Per september 2006 GRIP. Glasgarant Registratie- Informatie- & Prijssysteem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkwijze Glasgarant GRIP. Versie 1.1 Per september 2006 GRIP. Glasgarant Registratie- Informatie- & Prijssysteem"

Transcriptie

1 Werkwijze Glasgarant GRIP Versie 1.1 Per september 2006 GRIP Glasgarant Registratie- Informatie- & Prijssysteem

2 Inhoudsopgave 1 Inleiding Werkwijze Inloggen in GRIP Invoeren van een schadedossier Scherm 1: Dossier Scherm 2: Calculatie Scherm 3: Opmerkingen en foto s Scherm 4: Overige Afhandelen handmatige dekkingsaanvraag Afhandelen controle verzekeringsmaatschappij Afhandelen controle expertise Overzicht van dossiers Zoeken van dossiers Statusoverzicht Overige menuopties Mijn gegevens FAQ Helpfunctie Calculatie Deelnemende verzekeraars Relatiemanagement Vragen Bijlagen Mutatieformulier Bedrijfsgegevens Autoruitherstelbedrijven Bestelformulier...30

3 3 1 Inleiding De Stichting Schadegarant behartigt de zakelijke belangen inzake autoschadenafwikkeling voor de werkmaatschappijen van zeven verzekeringsconcerns. De doelstelling is de efficiëncy en de kwaliteit van het totale schadeherstelproces te vergroten bij zowel de consument, de aangesloten auto(schadeherstel)bedrijven als de Stichting Schadegarant en haar deelnemers. Het tot op heden gehanteerde stimuleringsmodel beperkte zich tot het herstel van carrosserieschaden van (beperkt) casco verzekerde auto s van verzekerden van de in Schadegarant participerende verzekeraars. Glasschadereparatie werd alleen binnen een gereguleerd proces afgehandeld zolang dit in combinatie met een carrosserieschade werd gerepareerd. De stroom glasschadeclaims van verzekerde klanten bij verzekeraars kenmerkt zich door een veelheid en diversiteit aan facturen, een arbeidsintensief behandelingsproces en claimcontrole achteraf. Vanwege de jarenlange ervaring in de carrosserieschadeafwikkeling hebben verzekeraars Schadegarant verzocht een model voor glasschadeafwikkeling te maken met de navolgende doelstellingen; Verlaging van de glasschadelast Procesefficiency Optimalisering klanttevredenheid Hiertoe is Glasgarant als label van Schadegarant in het leven geroepen. Glasgarant selecteert auto(ruit)(schadeherstel)bedrijven die een bijdrage willen en kunnen leveren aan de doelstellingen. Deelnemende bedrijven dienen de glasschadeclaims via GRIP af te wikkelen. GRIP (Glasgarant Reparatie- Informatie en Prijzensysteem) is gebaseerd op het beproefde CARculate-model van Euromotive en biedt deelnemende bedrijven de mogelijkheid om glasschadeclaims volgens het door de verzekeraars gewenste format in te dienen. Deze werkwijze maakt onderdeel uit van de door auto(ruit)(schadeherstel)bedrijven gesloten samenwerkingsovereenkomst met Glasgarant/Schadegarant. Voor vragen, opmerkingen en suggesties aangaande deze werkwijze kunt u zich wenden tot: Stichting Schadegarant Ambachtsweg 4p 3953 BZ MAARSBERGEN Tel: Fax: glasgarant@schadegarant.nl Website:

4 4 2 Werkwijze De in dit hoofdstuk opgenomen werkprocedures en instructies geven inzicht in de te volgen Glasgarantwerkwijze voor het afwikkelen van autoruitschades binnen GRIP (Glasschade, Reparatie, informatie & Prijssysteem) voor (beperkt)cascoverzekerde personen- en bestelauto s tot en met 3500 kg GVW bij de in Glasgarant deelnemende verzekeraars. Glasgarant beperkt zich voorlopig tot provinciale polissen. In GRIP kunnen wel schades op volmachtpolissen worden gecalculeerd maar niet elektronisch gefactureerd. Een binnen Glasgarant af te wikkelen ruitschade dient via GRIP verwerkt te worden door het autoruitherstelbedrijf. In dit hoofdstuk wordt gedetailleerd beschreven hoe het autoruitherstelbedrijf hierbij te werk dient te gaan. Alvorens met het herstel aan te vangen dient de reparateur de klant een reparatieopdracht met akte van cessie te laten ondertekenen. 2.1 Inloggen in GRIP Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert Typ de volgende URL in in uw Internet-browser: Het volgende scherm verschijnt Klik nu in de linkerkolom op Inloggen, het volgende scherm verschijnt. Voer vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Klik vervolgens op Inloggen. Indien er voor de eerste keer wordt ingelogd dan verschijnt het volgende scherm.

5 5 In het veld dient een omschrijving (naar eigen inzicht) te worden ingevoerd van de computer waarop wordt ingelogd. Deze omschrijving is van belang voor de helpdesk indien er problemen mochten ontstaat tijdens het werken met GRIP. Klik vervolgend op Opslaan, het volgende scherm verschijnt. Het inloggen is gelukt. Indien er wordt teruggekeerd naar het scherm waarin de gebruikersnaam en het wachtwoord moeten worden ingevoerd, is een onjuiste combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd. Voer in dat geval opnieuw de gebruikersnaam en het wachtwoord in en klik op Inloggen. In verband met de beveiliging binnen GRIP kan maximaal drie keer een onjuiste combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord worden ingevoerd. Na de derde keer wordt het systeem voor een periode van 30 minuten geblokkeerd. GRIP maakt om beveiligingsredenen eveneens gebruik van een time-out. Indien een gebruiker gedurende een periode van één uur niet actief is binnen GRIP, dan wordt de gebruiker automatisch uitgelogd. 2.2 Invoeren van een schadedossier Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Ga voor het invoeren van een nieuw dossier als volgt te werk. Klik in het scherm dat verschijnt na het inloggen op dossier in de oranje balk. Het volgende scherm verschijnt.

6 6 Klik nu in de linkerkolom op Nieuw. Het volgende scherm verschijnt. Dit is het eerste scherm van de vier schermen waar het dossier binnen GRIP uit bestaat. In de volgende hoofdstukken zullen deze vier schermen achtereenvolgens worden toegelicht. 2.3 Scherm 1: Dossier Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Dekkingscontrole Bij het invoeren van gegevens in dit scherm dient om te beginnen gecontroleerd te worden of de ruitschade gedekt is op de polis van de verzekerde. Voer voor het uitvoeren van de dekkingscontrole in het hiervoor afgebeelde scherm de volgende velden in: Polisnummer; Voer hier het polisnummer (zonder NL nummer) in, zoals vermeldt op de groene kaart van verzekerde. Kenteken; Voer hier het kenteken van het voertuig in. Klik vervolgens op de knop Polis controleren om de dekkingscontrole uit te voeren. Het resultaat van de dekkingscontrole wordt direct weergegeven in het scherm. Beide mogelijkheden worden hierna weergegeven.

7 7 Indien bij de controle van het polisbestand in GRIP blijkt dat er voldoende dekking is, verschijnt het volgende scherm. In het veld Voldoende dekking, staat nu Ja en het veld is groen gekleurd. In het gedeelte Dossier van het scherm, worden door GRIP automatisch de polisgegevens gevuld. Ook de gegevens in het gedeelte Verzekerde zijn gedeeltelijk gevuld. Het invoeren van de overige gegevens wordt verder in dit hoofdstuk toegelicht. Indien bij het controleren van de polis blijkt dat er geen, of onvoldoende, dekking is, verschijnt het volgende scherm. In het veld Voldoende dekking, staat nu Nee en het veld is rood gekleurd. Indien cliënt van mening is dat er toch dekking is kan, na het invullen van alle gegevens in dit scherm, een handmatige dekkingsaanvraag worden verstuurd naar de verzekeraar. De verzekeraar zal deze handmatige dekkingsaanvraag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 48 uur, behandelen. Er hoeft tussentijds geen telefonisch contact te worden opgenomen met de verzekeraar. Het autoruitherstelbedrijf kan ervoor kiezen op eigen risico met het herstel aan te vangen indien de betreffende verzekeraar nog geen antwoord heeft gegeven. De betaling is dan vanzelfsprekend niet door de verzekeraar gegarandeerd! Daarnaast is het niet mogelijk het dossier in te dienen bij de verzekeraar voordat de dekkingsaanvraag is behandeld. Laat de cliënt in dit geval een reparatieopdracht

8 8 ondertekenen, waarin een verklaring is opgenomen dat verzekerde zich garant stelt voor het factuurbedrag indien er onvoldoende dekking blijkt te zijn. De reparatie kan vervolgens gewoon doorgang vinden. Een handmatige dekkingsaanvraag kan pas naar de verzekeraar worden verzonden wanneer alle gegevens op deze pagina zijn gevuld. Deze informatie verschijnt ook bovenaan het scherm: Naast de gegevens met betrekking tot de dekkingscontrole dienen in het scherm de volgende gegevens te worden ingevoerd: Dossier Referentie; Vul hier een referentie in voor de eigen organisatie. Bijvoorbeeld een werkordernummer. Let op, het invullen van dit veld is verplicht. Verzekerde Naam; Vul hier de naam van verzekerde in, compleet met voorletter(s). Adres; Vul hier de straatnaam en het huisnummer van verzekerde in. Postcode; Vul hier de postcode van verzekerde in. Plaats; Vul hier de woonplaats van verzekerde in. Land; Door het systeem wordt hier automatisch Nederland ingevuld. Indien nodig kan dit worden aangepast. Telefoonnummer; Vul hier het telefoonnummer van verzekerde in. ; Vul hier het adres van verzekerde in. BTW-plichtig; Dit veld wordt, indien de polis bekend is in de polisgegevens, automatisch gevuld door het systeem en kan niet meer worden aangepast. Indien het een handmatige dekkingsaanvraag aanvraag betreft dient dit veld door de verzekeraar gevuld te worden. Zie voor meer informatie het hoofdstuk: Afhandelen handmatige dekkingsaanvraag. Selecteer uit de keuzelijst of verzekerde inclusief of exclusief BTW verzekerd is. Bestuurder Indien verzekerde ook de bestuurder is, klik dan op de knop Zelfde als verzekerde om de gegevens van verzekerde over te nemen. Indien de bestuurder niet dezelfde is als verzekerde, vul dan de volgende velden in: Naam; Vul hier de naam van de bestuurder in, compleet met voorletter(s). Adres; Vul hier de straatnaam en het huisnummer van de bestuurder in. Postcode; Vul hier de postcode van de bestuurder in. Plaats; Vul hier de woonplaats van de bestuurder in. Voertuig Merk; Selecteer het merk van het voertuig uit de keuzelijst, bijvoorbeeld Audi. Modelserie; Selecteer de modelserie uit de keuzelijst, bijvoorbeeld A4. Model; Selecteer het model uit de keuzelijst, bijvoorbeeld A4 Avant 5d stationcar Carrosserievorm; Selecteer de carrosserievorm uit de keuzelijst, bijvoorbeeld Stationwagen. Deuren; Selecteer het aantal deuren uit de keuzelijst. Modeljaar; Selecteer het modeljaar uit de keuzelijst. Eerdere schades; In dit veld wordt weergegeven of aan het voertuig al eerder een ruitschade is hersteld door het autoruitherstelbedrijf.

9 9 Schade Melddatum; Vul hier de datum in waarop de schade is gemeld bij de verzekeraar. Dit kan ook door op de knop voor de kalender te klikken. Indien de schade nog niet is gemeld bij de verzekeraar, voer hier de datum in waarop verzekerde het voertuig voor herstel heeft aangeboden. Schadedatum; Vul hier de datum in waarop de schade is ontstaan. Dit kan ook door op de knop voor de kalender te klikken. Plaats; Selecteer de locatie van de schade uit de keuzelijst, bijvoorbeeld Middenboven Oorzaak; Selecteer de schadeoorzaak uit de keuzelijst, bijvoorbeeld Steenslag. Reparatietype; Selecteer het reparatietype uit de keuzelijst, bijvoorbeeld Vervanging. Wanneer alle gegevens zijn ingevuld, klik op de knop Opslaan onder in het scherm. Indien blijkt dat niet alle benodigde gegevens zijn ingevuld in het eerste scherm wordt aan de bovenzijde van het scherm in rood weergegeven welke velden nog ingevuld dienen te worden. Zie ook de volgende afbeelding: Vul de genoemde velden alsnog in en klik nogmaals op Opslaan. Afdrukken akte van Cessie Wanneer alle gegevens in het eerste scherm zijn ingevoerd kan een Akte van Cessie worden afgedrukt. Klik hiervoor op de knop Akte van Cessie rechtsonder op het scherm. Zie ook de volgende afbeelding. Versturen handmatige dekkingsaanvraag Indien bij de dekkingscontrole is gebleken dat er onvoldoende dekking is, wordt nu gevraagd of er een handmatige dekkingsaanvraag bij de verzekeraar moet worden gedaan, zoals weergegeven in de volgende afbeelding.

10 10 Klik op de knop Ja voor het versturen van de handmatige dekkingsaanvraag, of op Nee om dit niet te doen. Indien er geen polisgegevens gevonden kunnen worden dient ook de verzekeringsmaatschappij ingevuld worden. Door op het vergrootglas te klikken kan de betrokken verzekeraar worden gezocht. Het autoruitherstelbedrijf kan middels de status van het dossier, zien of er sprake is van voldoende of onvoldoende dekking. In het hoofdstuk Overzicht van dossiers wordt het Statusoverzicht nader toegelicht. 2.4 Scherm 2: Calculatie Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Verzekeraar in de rol van expert Klik op 2 om naar het tweede scherm van het dossier te gaan. Het sterretje achter het paginanummer geeft aan in welk scherm de gebruiker zich op dat moment bevindt. Het volgende scherm verschijnt. Dit is het tweede scherm van de vier waar het dossier binnen GRIP uit bestaat. In dit scherm dient de calculatie gemaakt te worden. Ga hiervoor naar het onderste gedeelte van het scherm, zie de volgende afbeelding.

11 11 Ruitvervanging Selecteer uit de keuzelijst de keuze ruit, en klik vervolgens op het vergrootglas onder code. Het volgende scherm verschijnt. De ruiten die geselecteerd kunnen worden zijn in rood aangegeven. Klik om bijvoorbeeld de voorruit te selecteren op het rode vlak dat de voorruit voorstelt. De lijst die wordt weergegeven naast de afbeelding wordt nu beperkt tot de voorruiten. Zie het volgende scherm. Selecteer in de lijst de gewenste voorruit aan de hand van de Eurocode en klik op de gewenste ruit. Het volgende scherm verschijnt. Door aan de bovenzijde van het hiervoor afgebeelde scherm te klikken op de optie Zoeken op merk model en de optie Zoeken op bouwjaar is het mogelijk de in de lijst weergegeven ruiten te beperken tot het geselecteerde merk/model en/of bouwjaar. Door aan de bovenzijde van het hiervoor afgebeelde scherm te klikken op de optie Zoeken op tekst is het ook mogelijk de gewenste ruit direct op Eurocode te zoeken.

12 12 De geselecteerde ruit, compleet met bijbehorende delen en werkzaamheden is automatisch opgenomen in de lijst. Prijzen en aantallen op de verschillende regels worden niet door het systeem voorgevuld, maar dit dient door het autoruitherstelbedrijf te gebeuren. Door vervolgens op de knop Nieuwe regel te klikken kunnen eventuele aanvullende onderdelen en werkzaamheden worden opgegeven. Een regel kan worden verwijderd door op de prullenbak aan het einde van de regel te klikken. Wanneer alle onderdelen en werkzaamheden zijn ingevuld, klik dan op de knop Opslaan onder in het scherm. Invoeren van een ruitreparatie Middels het keuzevakje onder type kan gekozen worden voor het soort regel dat in de calculatie dient te worden opgenomen. Voor een ruitreparatie dient voor Overig gekozen te worden. Zie ook de volgende afbeelding. Klik vervolgens op het vergrootglas onder code. Er verschijnt een venster met een aantal keuzes. Zie de volgende afbeelding. Klik vervolgens op de knop ster. In het volgende scherm kan nu het soort reparatie geselecteerd worden. Zie de volgende afbeelding. Klik op de gewenste reparatie. Er wordt nu teruggekeerd naar het calculatiescherm waar de geselecteerde reparatie is ingevuld. Zie de volgende afbeelding.

13 13 Vul in dit scherm vervolgens de regel aan met de prijs van de reparatie. Door vervolgens op de knop Nieuwe regel te klikken kunnen eventuele aanvullende onderdelen en werkzaamheden worden opgegeven. Een regel kan worden verwijderd door op de prullenbak aan het einde van de regel te klikken. Wanneer alle onderdelen en werkzaamheden zijn ingevuld, klik dan op de knop Opslaan onder in het scherm. 2.5 Scherm 3: Opmerkingen en foto s Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert Klik vervolgens op 3 om naar het derde scherm van het dossier te gaan. Het volgende scherm verschijnt. Dit is het derde scherm van de vier waar het dossier binnen GRIP uit bestaat. In dit scherm kunnen foto s en opmerkingen aan het dossier worden toegevoegd. Ga hiervoor naar het onderste gedeelte van het scherm, zie de volgende afbeelding.

14 14 Foto s In de huidige versie van GRIP worden de toegevoegde foto s nog niet naar de verzekeraar gezonden. Het toevoegen van foto s, of andere digitale beelden, is dan ook nog niet verplicht en wordt niet behandeld in deze werkwijze. Naast foto s kunnen ook opmerkingen aan het dossier worden toegevoegd: Gedeelde opmerkingen De in dit gedeelte ingevoerde opmerkingen kunnen door alle andere partijen die bij de afwikkeling van het dossier betrokken zijn worden ingezien. Hier kan bijvoorbeeld een toelichting op de calculatie worden ingevoerd. Privé opmerkingen De in dit gedeelte ingevoerde opmerkingen zijn alleen leesbaar voor degene die de opmerkingen heeft ingevoerd en kunnen niet door de andere partijen die bij de afwikkeling van het dossier betrokken zijn worden ingezien. Klik, wanneer dit scherm naar wens is ingevuld, op Opslaan. 2.6 Scherm 4: Overige Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Klik vervolgens op 4 om naar het vierde en laatste scherm van het dossier te gaan. Het volgende scherm verschijnt.

15 15 Dit is het vierde en laatste scherm van de vier waar het dossier binnen GRIP uit bestaat. In dit scherm kan de status van het dossier worden aangepast zodat het naar de verzekeraar gezonden wordt. Ga hiervoor naar het onderste gedeelte van het scherm, zie de volgende afbeelding. Status Selecteer onder Status de gewenste nieuwe status uit de keuzelijst. De volgende statussen zijn beschikbaar: Controle voor vrijgeven; Het dossier wordt nu vrijgegeven voor controle door de verzekeraar. Let op, deze status is alleen beschikbaar indien er sprake is van voldoende dekking. Archief; Het dossier wordt nu verplaatst naar het archief. Factuur Onder factuur kan het autoruitherstelbedrijf bijhouden welke betalingen er inmiddels op het dossier gedaan zijn. Dit is niet van invloed op de inhoud van het reeds ingediende dossier. Klik vervolgens op Opslaan.

16 16 Dossierhistorie Onder dossierhistorie wordt door GRIP aangegeven wat de huidige status van het dossier is, en welke statussen het dossier inmiddels heeft doorlopen. Hier wordt aangegeven wanneer de statuswijziging is uitgevoerd, door welke gebruiker de statuswijziging is uitgevoerd en wat de uitgevoerde statuswijziging is. Zie ook de volgende afbeelding. Indien de status van het dossier is gewijzigd in Controle voor vrijgeven vindt, nadat het dossier is opgeslagen, een controle plaats op de inhoud van het dossier. De inhoud van het ingediende dossier wordt door GRIP gecontroleerd op onderdelen, werkzaamheden en prijzen. De volgende resultaten van deze controle zijn mogelijk. Goedgekeurd Niet geaccepteerd Geselecteerd voor steekproefcontrole Deze situaties worden hierna toegelicht. Goedgekeurd Indien de inhoud van het dossier bij controle binnen de verwachtingen valt wordt het dossier goedgekeurd. Dit is in rode tekst zichtbaar in de bovenzijde van het scherm. Zie de volgende afbeelding. De status van het dossier kan nu niet meer door het autoruitherstelbedrijf gewijzigd worden. Het dossier wordt naar de verzekeraar gezonden voor verdere afwikkeling en betaling. Niet geaccepteerd Indien de inhoud van het dossier bij controle te veel afwijkt van de verwachtingen, wordt het dossier niet geaccepteerd. Dit is in rode tekst zichtbaar in de bovenzijde van het scherm, zie de volgende afbeelding.

17 17 Het autoruitherstelbedrijf kan nu het dossier eventueel aanpassen en opnieuw indienen. Indien het dossier de tweede keer wel overeenkomt met de verwachtingen dan wordt het dossier goedgekeurd of mogelijk geselecteerd voor steekproefcontrole. Indien het dossier wederom wordt afgekeurd, dan wordt het dossier ter controle doorgestuurd naar de verzekeraar. Dit is in rode tekst zichtbaar in de bovenzijde van het scherm, zie de volgende afbeelding. De verzekeraar of schade-expert zal vervolgens contact opnemen met het autoruitherstelbedrijf om de situatie te bespreken, danwel de op- of aanmerkingen in de gedeelde opmerkingen op de derde pagina van het dossier plaatsen. Het telefoonnummer van het autoruitherstelbedrijf wordt weergegeven op het scherm zodra de muisaanwijzer op de informatiebutton achter de naam van de hersteller wordt geplaatst. Zie ook de volgende afbeelding. De verzekeraar of schade-expert kan besluiten het dossier alsnog goed te keuren, of het dossier definitief af te keuren. In het laatste geval kan het autoruitherstelbedrijf, in overleg met de verzekeraar/schade-expert, een nieuw dossier aanmaken waarin de besproken aanpassingen worden verwerkt. Geselecteerd voor steekproefcontrole Indien het dossier in aanmerking komt voor een steekproef dan verschijnt de melding: Dit dossier is geselecteerd voor expertise. Dit is in rode tekst zichtbaar in de bovenzijde van het scherm, zie de volgende afbeelding. Dit betekent dat het dossier altijd ter controle aan de verzekeraar zal worden aangeboden. 2.7 Afhandelen handmatige dekkingsaanvraag Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Verzekeraar Dit hoofdstuk is van belang voor de verzekeraar die een handmatige dekkingsaanvraag ontvangt. Deze dekkingsaanvraag dient door de verzekeraar binnen 48 uur na ontvangst te worden gecontroleerd en teruggemeld in het dossier. Door GRIP wordt de dekkingsaanvraag per verzonden naar de betreffende verzekeraar. In deze is een link opgegeven met GRIP starten.

18 18 Door op deze link te klikken wordt het desbetreffende dossier geopend in GRIP. Zie de volgende afbeelding. Klik op de knop Ja of Nee om aan te geven of er voldoende dekking is. Indien er voldoende dekking is dient, alvorens op de knop Ja geklikt wordt, eerst het soort dekking, het toe te passen eigen risico en het veld BTW-plichtig te worden ingevuld door de verzekeraar. Indien het polisnummer niet correct is, is het wenselijk het polisnummer te wijzigen. Op deze wijze wordt voorkomen dat bij het aanleveren van de factuurgegevens door GRIP een onjuist polisnummer nogmaals leidt tot uitval bij de geautomatiseerde verwerking. 2.8 Afhandelen controle verzekeringsmaatschappij Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert Dit hoofdstuk is van belang voor de verzekeraar of schade-expert die een dossier gaat behandelen dat in GRIP de status Controle Verzekeringsmaatschappij heeft gekregen. Deze status geeft aan dat tijdens de controle van het dossier afwijkingen zijn gevonden, waardoor het dossier niet automatisch kon worden goedgekeurd. Handmatige beoordeling van het dossier is dus gewenst. Indien de beoordeling van het dossier niet door de verzekeraar zelf plaatsvindt maar door een expert, dan dient de verzekeraar het dossier aan de gewenste expert toe te wijzen. Dit wordt later in dit hoofdstuk toegelicht. De verzekeraar of schade-expert kan nu het dossier beoordelen. Indien de verzekeraar of schade-expert het dossier opent dan is het volgende scherm zichtbaar:

19 19 Klik op de knop Ja of Nee om aan te geven of het dossier wordt goedgekeurd. Als het dossier wordt goedgekeurd, wordt dit verder verwerkt in GRIP en ter afwikkeling en betaling doorgezonden. Indien het dossier wordt afgekeurd, wordt dit definitief afgekeurd en zal de hersteller een nieuw dossier aan dienen te maken en dit nogmaals indienen. Indien de verzekeraar of schade-expert besluit het dossier af te keuren, dient contact op te worden genomen met het autoruitherstelbedrijf. In overleg wordt besloten welke aanpassingen aan het dossier gedaan moeten worden alvorens het kan worden goedgekeurd. In het laatste geval kan het autoruitherstelbedrijf, in overleg met de verzekeraar/schade-expert, een nieuw dossier aanmaken waarin de besproken aanpassingen worden verwerkt. Alvorens op de knop Nee wordt geklikt om het dossier af te keuren, dient in het derde scherm van het dossier, onder gedeelde opmerkingen, de reden van afkeur te worden opgegeven. Zie de volgende afbeelding. Nadat op de knop Nee is gedrukt kunnen er geen wijzigingen meer in het dossier worden gedaan.

20 20 Toewijzen van het dossier aan een expert. Open het dossier zoals hiervoor beschreven en ga naar het vierde scherm van het dossier. Zie ook de volgende afbeelding. Selecteer vervolgens door op het vergrootglas achter expert te klikken de gewenste expert. Wijzig vervolgens de status van het dossier in Expertise. Klik daarna op Opslaan linksonder op het scherm. De expert kan nu het dossier bekijken en beoordelen. 2.9 Afhandelen controle expertise Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert Dit hoofdstuk is van belang voor de verzekeraar of schade-expert die een dossier gaat behandelen dat in GRIP de status Expertise heeft gekregen. Deze status geeft aan dat het dossier conform de verwachtingen is, echter het dossier is geselecteerd voor een steekproefcontrole. Indien de beoordeling van het dossier niet door de verzekeraar zelf plaatsvindt maar door een expert, dan dient de verzekeraar het dossier aan de gewenste expert toe te wijzen. Dit wordt later in dit hoofdstuk toegelicht. De afhandeling van het dossier is verder identiek aan de afwikkeling van een dossier dat de status Controle Verzekeringsmaatschappij heeft gekregen. Dit staat beschreven in hoofdstuk 2.8 van deze werkwijze.

21 21 3 Overzicht van dossiers Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert In dit hoofdstuk wordt de werking van de dossieroverzichten binnen GRIP nader toegelicht. Ga voor het oproepen van het dossieroverzicht als volgt te werk. Klik in het scherm dat verschijnt na het inloggen op dossier in de oranje balk. Het volgende scherm verschijnt. 3.1 Zoeken van dossiers Klik vervolgens op Zoek aan de linkerzijde van het scherm. Het volgende scherm verschijnt. Het scherm bestaat uit een drietal delen, waarbij in het onderste gedeelte de dossiers die voldoen aan de ingevoerde selectiecriteria worden afgegeven. De bovenste dossiers welke in blauw worden weergegeven betreffen de dossiers waarop nog actie dient te worden ondernomen. De gedeelten Selectie, Navigatie en het Dossieroverzicht worden hierna kort besproken. Selectie Het gedeelte selectie kunnen de criteria worden opgegeven waarop één of meerdere dossiers in het overzicht worden geselecteerd. De volgende criteria zijn hiervoor beschikbaar. Van nummer; Voer hier het GRIP-dossiernummer van het dossier in vanaf welk dossier gezocht wordt. T/m nummer; Voer hier het GRIP-dossiernummer van het dossier in tot en met welk dossier gezocht wordt. Status; Selecteer hier de gewenste status uit de keuzelijst waarop gezocht dient te worden. Verzekerde; Voer hier de naam van de verzekerde waarop gezocht dient te worden in. Referentie; Voer hier de referentie waarop gezocht dient te worden in. Kenteken; Voer hier het kenteken van de verzekerde waarop gezocht dient te worden in.

22 22 Van datum; Voer hier de gewenste datum in, vanaf wanneer dossiers getoond dienen te worden. T/m datum; Voer hier de gewenste datum in, tot en met wanneer dossiers getoond dienen te worden. Historische status; Selecteer hier de gewenste status uit de keuzelijst. Er kan gekozen worden voor de status Afgekeurd of Goedgekeurd. Op deze manier kan eenvoudig worden nagegaan welke dossiers door de Verzekeraar zijn goedgekeurd, danwel afgekeurd. Vanzelfsprekend is het mogelijk de hierboven genoemde criteria te combineren. Door na het invoeren van de gewenste selectiecriteria op de knop Weergeven te klikken, worden de geselecteerde dossiers op het scherm getoond. Navigatie Met het gedeelte navigatie kan door de geselecteerde dossiers in het overzicht genavigeerd worden. Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden beschikbaar. Aantal op pagina; Hier wordt het aantal dossiers dat op één pagina wordt getoond ingesteld. Bij wijzigen van dit aantal dient vervolgens op de knop Weergeven geklikt te worden voordat de wijziging wordt doorgevoerd. <<; Door op deze knop te klikken wordt de eerste pagina met geselecteerde dossiers getoond. <; Door op deze knop te klikken wordt één pagina terug gebladerd in de geselecteerde dossiers. >; Door op deze knop te klikken wordt één pagina verder gebladerd in de geselecteerde dossiers. >>; Door op deze knop te klikken wordt de laatste pagina met geselecteerde dossiers getoond. Dossieroverzicht In dit gedeelte worden de dossiers die voldoen aan de ingevoerde selectiecriteria getoond. Als er geen criteria zijn ingevoerd, worden alle dossiers getoond. Doorgaans zal het overzicht in dat geval ook meerdere pagina s lang zijn. Per regel wordt één dossier weergegeven in het overzicht. De volgende velden worden per dossier weergegeven. ID; In dit veld wordt het GRIP-dossiernummer van het dossier getoond. Intern nr.; In dit veld wordt het interne nummer van het autoruitherstelbedrijf getoond, zoals dit eventueel in het dossier is ingevoerd. Verzekerde; In dit veld wordt de ingevoerde naam van de verzekerde getoond. Model; In dit veld wordt het ingevoerde model van de auto getoond. Kenteken; In dit veld wordt het ingevoerde kenteken van de auto getoond. Polis; In dit veld wordt het ingevoerde polisnummer getoond. Datum; In dit veld wordt de aanmaakdatum van het dossier getoond. Status; In dit veld wordt de huidige status van het dossier getoond. Bedrag; In dit veld wordt het factuurbedrag vermeld. Door op de iconen aan het begin van de regel te klikken kan het dossier geopend, bekeken of geprint worden. Door op het afgebeelde icoon te klikken wordt het dossier geopend. Door op het afgebeelde icoon te klikken kan het dossier ingezien worden. Wijzigen is echter niet mogelijk. Door op het afgebeelde icoon te klikken kan het dossier worden afgedrukt.

23 Statusoverzicht Het overzicht van dossiers kan ook op een andere manier worden weergegeven. In het statusoverzicht van alle dossiers kan in één oogopslag alle statussen van alle dossiers worden bekeken. Ga voor het oproepen van het statusoverzicht als volgt te werk. Klik in het scherm dat verschijnt na het inloggen op dossier in de oranje balk. Klik vervolgens op Statusoverzicht aan de linkerzijde van het scherm. Het volgende scherm verschijnt. In het overzicht staan achter verschillende statussen de aantallen dossiers vermeld. Door op de weergegeven aantallen te klikken wordt een overzicht van de desbetreffende dossiers getoond. Dit is hetzelfde scherm als in het hoofdstuk Zoeken van dossiers is besproken. De selectie op de gewenste status is nu al uitgevoerd.

24 24 4 Overige menuopties In dit hoofdstuk worden de overige menuopties besproken 4.1 Mijn gegevens Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert Via de menuoptie Mijn gegevens kunnen de eigen gegevens worden gecontroleerd en in een aantal gevallen aangepast. Ga voor het controleren of wijzigen van de eigen gegevens als volgt te werk. Klik na inloggen op Mijn gegevens in de linker menubalk. Het volgende scherm verschijnt. In dit scherm kunnen de volgende gegevens worden gecontroleerd en in een aantal gevallen aangepast. Account gegevens; Hier zijn de gegevens van de gebruiker met betrekking tot de login, bedrijfsnaam en wachtwoord terug te vinden. Adres gegevens; Hier zijn de adresgegevens van de gebruiker terug te vinden. Abonnements gegevens; Hier zijn de abonnementsgegevens van de gebruiker terug te vinden. Wijzigen hiervan door de gebruiker is niet mogelijk. Diverse; Hier is het overeengekomen maximaal te hanteren uurtarief terug te vinden. Wijzigen hiervan door de gebruiker is niet mogelijk. Wijzigen van gegevens Klik voor het wijzigen van gegevens op het de knop met het potlood bij de gegevens die gewijzigd dienen te worden. Nadat de gegevens gewijzigd zijn dient op de knop met de diskette om de ingevoerde wijzigingen op te slaan. Eventuele naams- of adreswijzgingen dienen hiernaast nog separaat aan Glasgarant te worden doorgegeven. 4.2 FAQ Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert FAQ staat voor Frequently Asked Questions. Via deze menu-optie kan een overzicht van de meest gestelde vragen op het scherm opgeroepen worden. Ga voor het inzien van de FAQ als volgt te werk. Klik na het inloggen op FAQ in de linker menubalk. Het scherm met de veel gestelde vragen verschijnt.

25 Helpfunctie Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Autoruitherstelbedrijf Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert Via deze menu-optie kan de Helpfunctie van GRIP worden opgeroepen, dit is een beknopte werkwijze van GRIP. Ga voor het oproepen van de Helpfunctie als volgt te werk. Klik na het inloggen op Help in de linker menubalk. 4.4 Calculatie Dit hoofdstuk is met name van belang voor: Verzekeraar Verzekeraar in de rol van expert Een verzekeraar of expert kan met deze functie de calculatie van het autoruitherstelbedrijf opnieuw maken en bekijken. De referentietabel met prijzen wordt nu zichtbaar. Zo kan worden gecontroleerd op welke punten de door het autoruitherstelbedrijf ingediende calculatie afwijkt. Klik na inloggen op Calculatie rechtsboven in de oranje balk. Het volgende scherm verschijnt. Selecteer nu het merk, de modelserie en het model met behulp van de keuzelijsten aan de bovenzijde van het scherm. Het maken van de calculatie gaat vervolgens op dezelfde wijze als beschreven in hoofdstuk 2.4 Scherm 2 Calculatie.

26 26 5 Deelnemende verzekeraars De hierna genoemde verzekeringsmaatschappijen nemen deel in Glasgarant. Het overzicht toont de stand per 1 november AEGON Schadeverzekering nv 125 / 142 Postbus AC s-gravenhage Contact: Telefoon: Fax: Mevr. M. Voorduin Algemene Zeeuwse Verzekeringsmaatschappij 151 Postbus AB Middelburg Telefoon: Fax: Delta Lloyd Schade 117 / 130 Postbus LP Arnhem Telefoon: De start van Delta Lloyd is nog nader te bepalen Europeesche Verzekering Maatschappij N.V. 113 Postbus AX Amsterdam Z.O. Telefoon: Fax: Fortis ASR v.h. AMEV Schadeverzekeringen Fortis ASR v.h. Amersfoortse Verzekeringen Fortis ASR v.h. Stad Rotterdam Verzekeringen Fortis ASR v.h. Woudsend Verzekeringen Postbus 2072 Telefoon: 3500 HB Utrecht Fax: Generali Verzekeringsgroep 201 Postbus CL Diemen Telefoon: Fax: De Goudse Verzekeringen Goudse Schadeverzekeringen Postbus AK Gouda Telefoon: Fax: Reaal Verzekeringen v.h. Hooge Huys Reaal Verzekeringen v.h. Hooge Huys / NOG Reaal Verzekeringen v.h. SNS Postbus AJ Alkmaar Telefoon: Fax:

27 27 6 Relatiemanagement Teneinde de effectiviteit en de efficiëntie van Glasgarant te monitoren en te waarborgen, is door Schadegarant het Relatiemanagement ingevoerd. Inmiddels zijn hiertoe een drietal relatiemanagers werkzaam voor Schadegarant, die de aangesloten bedrijven begeleiden en adviseren. Relatiemanager Telefoon S. Bauer sbauer@schadegarant.nl A. Boers aboers@schadegarant.nl F. Hillebrandt fhillebrandt@schadegarant.nl De relatiemanagers hebben ieder een eigen rayon. De rayonindeling, op basis van postcodegebieden staat hieronder weergegeven. Zijn er vragen met betrekking tot de Glasgarantwerkwijze of GRIP, neem dan contact op met uw relatiemanager. Postcode Relatiemanager Van Tot A. Boers F. Hillebrandt A. Boers F. Hillebrandt S. Bauer F. Hillebrandt A. Boers S. Bauer A. Boers S. Bauer A. Boers S. Bauer F. Hillebrandt S. Bauer F. Hillebrandt S. Bauer A. Boers S. Bauer F. Hillebrandt

28 28 7 Vragen Overige vragen? Neem bij overige vragen, waarop het antwoord niet in deze werkwijze staat, contact op met de relatiemanager die in uw rayon werkzaam is. De telefoonnummers en adressen van de relatiemanagers staan vermeld in het hoofdstuk Relatiemanagement. Daarnaast is de helpdesk bereikbaar op telefoonnummer Klachten? Indien er klachten worden ontvangen van derden, of u heeft zelf klachten, richt deze dan tot de betreffende verzekeraar. Klachten van algemene aard kunnen worden gericht tot het secretariaat van de Stichting Schadegarant.

29 29 8 Bijlagen 8.1 Mutatieformulier Bedrijfsgegevens Autoruitherstelbedrijven Indien zich een wijziging voordoet in uw bedrijfsgegevens, dient u dit tijdig aan ons door te geven. Wij zullen na ontvangst van het mutatieformulier en akkoordbevinding uw gegevens in onze administratie aanpassen. Indien er sprake is van een bedrijfsovername, eindigt de samenwerkingsovereenkomst en kan de nieuwe eigenaar een verzoek tot aansluiting doen bij Glasgarant. Bedrijfsovernames kunnen niet met dit formulier worden doorgegeven. Bedrijfsgegevens Relatienummer Glasgarant Bedrijfsnaam : : Nieuwe bedrijfsgegevens met ingang van _ Bedrijfsnaam : Postadres : Postcode/ Plaats : Bezoekadres : Postcode/ Plaats : Telefoonnummer : Faxnummer : adres : Contactpersoon : Wettelijk vertegenwoordiger : Bankrekeningnummer : Postbank : Vertegenwoordigd automerk : Datum: Naam : Dit formulier s.v.p. faxen of versturen naar: Stichting Schadegarant Ambachtsweg 4p 3953 BZ MAARSBERGEN Faxnummer: Handtekening :

30 Bestelformulier Hiermee bestelt ondergetekende: (bedrijven met de glasherstelfunctie)... x Glasgarant-schild (Ø 350 mm) á 40,-..,- Het perspex schild wordt geleverd inclusief 2 pluggen, schroeven en afstandbusjes.... x Receptielichtbak á 130,-..,- Op de plaat (660x225 mm) staat het Glasgarant-woord-/beeldmerk.. x Logo EPS-formaat (via ) á 20,-..,- Logo is direct te gebruiken voor drukwerk Totaal..,- Genoemde prijzen zijn exclusief 19% BTW en inclusief verzend-/bezorgkosten. Bedrijfsnaam : Adres : Postcode : Plaats : Relatienummer Debiteurnummer adres : : 1 1 _ Plaats. Datum.. Naam: dhr/mw Handtekening Dit formulier s.v.p. per post of fax zenden aan: Glasgarant Ambachtsweg 4p 3953 BZ MAARSBERGEN Faxnummer

Handleiding Extranet 2.0

Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Acura Assuradeuren Extranet 2.0 Versie 2.2 sep-17 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Wat is extranet... 3 1.2 Beginnen met extranet... 3 2. Informeren... 5 2.1 Uw

Nadere informatie

Werkinstructie voor het aanbieden van een glascalculatie/factuur in Dispatch glas.

Werkinstructie voor het aanbieden van een glascalculatie/factuur in Dispatch glas. Werkinstructie voor het aanbieden van een glascalculatie/factuur in Dispatch glas. - Log op de gebruikelijke wijze in op Dispatch en ga naar SHB Select- Dossiers-Opvoeren De velden Kenteken, Maatschappij

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding exchange. Schadegarant dealer en/of merkerkend reparateur. Versie 1.2

Handleiding exchange. Schadegarant dealer en/of merkerkend reparateur. Versie 1.2 Handleiding exchange Schadegarant dealer en/of merkerkend reparateur Versie 1.2 September 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord Algemeen Proces Inloggen Dossieroverzicht -Dossiers zoeken en filteren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Vrachtwagenplatform

Gebruikershandleiding. Vrachtwagenplatform Gebruikershandleiding Vrachtwagenplatform Automotive supportteam: 0800 22 55 229 (kies optie 1), of automotive@abz.nl Gebruikershandleiding vrachtwagenplatform, 6 november 2015 Pagina 1 van 11 Inhoud Algemene

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBMODULES ASSURANTIETUSSENPERSOON

HANDLEIDING WEBMODULES ASSURANTIETUSSENPERSOON HANDLEIDING WEBMODULES ASSURANTIETUSSENPERSOON Inhoudsopgave 1. Functionaliteiten: pagina 2 2. Systeem opstarten: pagina 3 3. Inloggen: pagina 4 4. Offerte/polis aanvragen: pagina 5 5. Zoeken naar offerte:

Nadere informatie

Handleiding exchange

Handleiding exchange Handleiding exchange Verzekeraar en Volmacht Versie 1.0 November 2011 Pagina 1 van 120 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 2 Proces...6 3 Algemeen...11 4 Inloggen...13 5 Nieuwe carrosserieschade melden...14

Nadere informatie

Handleiding. Meetingpoint DAK

Handleiding. Meetingpoint DAK Handleiding Meetingpoint DAK 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inloggen 3 3. Aanvragen van polis 4 3.1 Invoeren van een nieuwe relatie 4 3.2 Relatie zoeken 6 3.3 Invoeren van een offerte of polis

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

1.1 Wat is extranet? Beginnen met extranet 2

1.1 Wat is extranet? Beginnen met extranet 2 Handlleiding Acura Assuradeuren Ex tranet Versie 1.1 03-2013 1. Inleiding Pagina 1.1 Wat is extranet? 2 1.2 Beginnen met extranet 2 2. Informeren 2.1 Uw administratie raadplegen 5 2.2 Klantgegevens raadplegen

Nadere informatie

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat is... 3 Wat is nog meer?... 3 Hoe gebruikt u deze handleiding?... 3 Werken met... 4 Inleiding... 4 Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 Instellingen...

Nadere informatie

Handleiding bestelsite

Handleiding bestelsite 2013 Handleiding bestelsite TTP Concepts 11-7-2013 Versie 1.0 Inhoud Homepage... 2 Inloggen... 3 Aanvragen login gegevens... 3 Wachtwoord kwijt... 3 Inloggen... 3 Bestelprocedure... 3 Artikel overzicht...

Nadere informatie

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Inhoudsopgave 1. Inloggen en gebruikersbeheer... 3 1.1. Inloggen... 3 1.2. Uitloggen... 3 1.3. Wachtwoord vergeten/verlopen... 3 1.4. Een nieuw wachtwoord instellen...

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

FPP Web. De voordelen van FPP Web:

FPP Web. De voordelen van FPP Web: FPP Web FPP Web is het online polisadministratie systeem van Fiets Perfect Polis. Met uw dealer code en wachtwoord krijgt u toegang tot een beveiligde omgeving waar u nieuwe polissen kunt aanvragen en

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers.

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Toelichting vooraf: Er zijn namelijk twee verschillende accounts mogelijk:

Nadere informatie

Handleiding exchange

Handleiding exchange Handleiding exchange Glasgarant hersteller Versie 1.1 Oktober 2011 Pagina 1 van 85 Inhoudsopgave 1 Voorwoord... 4 2 Inleiding... 5 3 Proces... 6 4 Algemeen...11 5 Inloggen...13 6 Nieuwe schade melden...14

Nadere informatie

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019 Gebruikershandleiding leveranciersportaal Vastgoed Januari 2019 Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Instellingen... 4 3. Zoeken en filteren... 5 4. Orders... 5 4.1 Accepteren... 6 4.2 Plannen... 7 Leveranciersopmerkingen...

Nadere informatie

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v.

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v. Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten 2 1 Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten Inleiding De module TAX wisselt berichten uit met de Belastingdienst. Hierbij werden aanvankelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding internet bestellen voor Top Bakkers klanten

Handleiding internet bestellen voor Top Bakkers klanten Handleiding internet bestellen voor Top Bakkers klanten Allereerst hartelijk dank voor uw aanmelding voor de bestelwebsite van Top Bakkers B.V. In deze handleiding informeren wij u graag over de werking

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

VVS Handleiding Webmodules Wagenparken en Autobedrijven

VVS Handleiding Webmodules Wagenparken en Autobedrijven VVS Handleiding Webmodules Wagenparken en Autobedrijven Juni 09 Handleiding webmodules Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 2. SYSTEEM OPSTARTEN 4 3. INLOGGEN 5 4. POLISOVERZICHT 6 5. PAKKETOVERZICHT

Nadere informatie

- Binnen één minuut ontvangt u een mail in uw mailbox met een wachtwoord.

- Binnen één minuut ontvangt u een mail in uw mailbox met een wachtwoord. Handleiding U kunt, in tegenstelling tot wat u waarschijnlijk gewend bent, veel essentiële handelingen zelf in uw eigen dossier verrichten. U kunt bijvoorbeeld zelf uw verzekeringscontract wijzigen of

Nadere informatie

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wat is... 2 Wat is nog meer?... 2 Hoe gebruikt u deze handleiding?... 2 Werken met... 3 Inleiding... 3 Inloggen en uitloggen... 3 Inloggen... 3 Uitloggen... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Handleiding 'Mijn dossier'

Handleiding 'Mijn dossier' Pagina 1 Handleiding 'Mijn dossier' Onze website is zeer gebruiksvriendelijk echter om het u nog makkelijker te maken hebben wij een puntsgewijze handleiding voor 'Mijn dossier' gemaakt die u stap voor

Nadere informatie

Handleiding Dw intake. Producthandleiding 2018 In 8 stappen door het proces

Handleiding Dw intake. Producthandleiding 2018 In 8 stappen door het proces Handleiding Dw intake Producthandleiding 2018 In 8 stappen door het proces Inhoud Inleiding... 3 In 8 stappen door het proces... 3 Stap 1 - Kenteken card reader... 3 Stap 2 - Dossier openen... 4 Stap 3

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot ons registratiesysteem worden uiteengezet.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot ons registratiesysteem worden uiteengezet. Inleiding Rubes Personeeldiensten B.V. maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van de papieren urenbriefjes.

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15 Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie 1 van 15 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Click & Claim opstarten 3 2. In- en uitloggen Click & Claim 4 3. Click & Claim gebruiksklaar maken 5 3.1. Inlezen

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud 1. Inleiding... - 3-2. Portaal openen... - 4-3. Registreren... - 6-4. Inloggen... - 10-5. Wachtwoord verlopen... - 12-6. Wachtwoord vergeten... -

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Handleiding gebruik Toolbox 55

Handleiding gebruik Toolbox 55 Handleiding gebruik Toolbox 55 Zorgorganisaties 1 Voor u ligt de handleiding gebruik Toolbox 55 voor zorgorganisaties. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het registratiesysteem en maakt het mogelijk

Nadere informatie

Nog geen privé-dossier? Maak dan kennis met Albers Direct Verzekeren en ga naar:

Nog geen privé-dossier? Maak dan kennis met Albers Direct Verzekeren en ga naar: Mijn registratie Mijn verzekeringen Mijn schades Mijn e-mailberichten Alarmnummer Berekeningen Overige contracten Overige polissen Dossierhandleiding Uitloggen De tekst van deze handleiding is grotendeels

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Inhoud Inloggen op het SMC isupport ticketsysteem... 2 Overzicht Startpagina... 3 Voorkeuren instellen... 4 Overzicht pagina Aanvragen... 5 Overzicht

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelden Overige Betrokkene(n) BI. Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden

Invulinstructie Afmelden Overige Betrokkene(n) BI. Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden Invulinstructie Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet u hier invullen? 5 3 Betrokkene(n)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR

Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR Voor Basisregistraties Versie 3.1 Datum 05 Oktober 2016 Status Definitief Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

Handleiding Self Service

Handleiding Self Service Handleiding Self Service Inleiding Self Service is een programma waarmee u zelf wijzigingen in de personeels- en salarisadministratie kunt doorgeven. Afhankelijk van het soort mutatie (wijziging) en de

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie ZZP digitaal invoeren

Handleiding urenregistratie ZZP digitaal invoeren Beste ZZP er, Deze handleiding beschrijft hoe je jouw maandstaat met gewerkte uren en eventuele zakelijke kilometers digitaal kunt inleveren bij je opdrachtgever. Aangeboden uren en zakelijke kilometers

Nadere informatie

Handleiding HvD Cards Online

Handleiding HvD Cards Online Handleiding HvD Cards Online 0 Servicestation Van Dijkhuizen B.V. HVD CARDS ONLINE VERSIE 1.0 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3 3. Wachtwoord vergeten... 3 4. Fleetmanagement... 4 4.1. Overzicht

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Handleiding nieuwe Carsom.nl site

Handleiding nieuwe Carsom.nl site Handleiding nieuwe Carsom.nl site Handleiding Handleiding nieuwe site Haal meer uit uw werkplaats met Carsom.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Inloggen in uw account 1 Uw bedrijfsprofiel wijzigen en beheren 3

Nadere informatie

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar Handleiding AfterPay door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.5 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. AfterPay... 4 2.1. Verloop van een AfterPay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een AfterPay

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Handleiding opdrachtgever. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding opdrachtgever. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding opdrachtgever Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Via ASA zijn er één of meerdere flexmedewerkers bij u in dienst. Zij vullen zelf wekelijks hun werkurenbriefje in. Dit doen

Nadere informatie

Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal

Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal Versie 0.2.24092018 Almere (036) 5232214 Arnhem (026) 3764596 Nieuw-Vennep (0252) 622240 Purmerend (0229) 413484 Schagen (0224) 290190 Zoetermeer (079) 3162401

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza Handleiding Benefits-Plaza voor werkgevers 1. Indienstmelding 2. Uitdienstmelding 3. Wijziging bestaande werknemer 4. Documenten toevoegen 5. Verzenden wijzingen 6. Samenstellen overzichten 7. Historie

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Het ouderportaal is ontwikkeld om informatie te delen over de opvang van uw kinderen. U kunt via het ouderportaal: Het opvangrooster van uw kind zien; Extra opvang aanvragen; De

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

Handleiding exchange. Schadegarant hersteller. Versie 1.2

Handleiding exchange. Schadegarant hersteller. Versie 1.2 Handleiding exchange Schadegarant hersteller Versie 1.2 Januari 2012 Inhoudsopgave 1 Voorwoord... 4 2 Inleiding... 5 3 Proces... 6 4 Algemeen...11 5 Inloggen...13 6 Nieuwe schade melden...14 6.1 Nieuwe

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding ONLINEDESK

Handleiding ONLINEDESK Handleiding ONLINEDESK Inhoudsopgave 1. Inloggen op Onlinedesk 3 Hoe kom ik op Onlinedesk? 3 Nieuw wachtwoord aanvragen 4 Wachtwoord vergeten/account geblokkeerd 5 Ingelogd 6 Administratievoerder met meerdere

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE VERHUIZEN DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van toepassing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw Een zakelijke relatie wordt aangemaakt als: - een bedrijf klant gaat worden, bijvoorbeeld een eenmanszaak van een klant of het bedrijf van een klant die DGA is van het bedrijf; - met een bedrijf zaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pensioen. Services Online. Versie werkgever

Gebruikershandleiding Pensioen. Services Online. Versie werkgever Gebruikershandleiding Pensioen Services Online Versie werkgever Delta Lloyd Verzekeringen Versie 1 18 november 2012 Inhoudsopgave 1. Start... 3 1.1 Beveiliging... 3 1.2 Hoe gaat het in zijn werk?... 3

Nadere informatie

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA.

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA. Handleiding Gebruiker: ESS Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie 3 Terminologie 3 Stap 1. Inloggen op FGO+ website 4 Stap 2: Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service ESS Module

Handleiding Employee Self Service ESS Module Software Consultancy Projectmanagement Training Handleiding Employee Self Service ESS Module Uitgebracht door: Planbition B.V. Datum van uitgifte: 14 februari 2014 Referentie: Handleiding_ESS Versie: 1.3

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

Handleiding gebruik Toolbox 55

Handleiding gebruik Toolbox 55 1 Voor u ligt de handleiding gebruik Toolbox 55 voor scholen. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het toolbox systeem en maakt het mogelijk om aanvragen voor gastlessen (beroepsvoorlichting en/of

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

ZELFSTANDIGE KLINIEKEN

ZELFSTANDIGE KLINIEKEN VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ZELFSTANDIGE KLINIEKEN DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler

Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet

Nadere informatie

Startgids 010 Factuur aanmaken. In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie.

Startgids 010 Factuur aanmaken. In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie. Startgids 010 Factuur aanmaken In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud Factuur... 3 Een nieuwe factuur maken... 4 Dagregistratie... 7

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant

Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager

Nadere informatie

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding 1. Inloggen Men dient eerst in te loggen op http://aanmelden.watertotaalbeheer.nl. De gebruikersnaam en wachtwoord worden verstrekt door een adviseur van Hydroscope. Gelieve met Hydroscope contact op te

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Handleiding Digitale urenregistratie E-WUB. Voor de opdrachtgever

Handleiding Digitale urenregistratie E-WUB. Voor de opdrachtgever Handleiding Digitale urenregistratie E-WUB Voor de opdrachtgever Inleiding Via Unique zijn er één of meerdere flexmedewerkers bij u in dienst. Zij vullen zelf wekelijks hun werkurenbriefje in. Dit doen

Nadere informatie

Handleiding mijn.svro.nl

Handleiding mijn.svro.nl Handleiding mijn.svro.nl SVRO biedt de mogelijkheid om uw zorgplan en de dagelijkse rapportage, of dit van de cliënt waarvan u vertegenwoordiger bent, in te zien. Voor het inloggen heeft u nodig: - Computer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING Inhoudsopgave 1. Belangrijkste spelregels... 3 2. Contact met tools4ever international support... 4 isupport webomgeving... 4 Eerste maal inloggen...

Nadere informatie

HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM. Volg ons ook op:

HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM. Volg ons ook op: HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM Volg ons ook op: HOE WERKT FLOOW2? Handleiding 1: Account aanmaken en inloggen P 3 Handleiding 2: Materieel toevoegen P 6 Handleiding 3: Plan materieel en plaats online

Nadere informatie