OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:"

Transcriptie

1 OCP Portfolio Beschrijf jezelf: Mijn naam is Rajen Gadjradj. Ik ben 24 jaar en heb voor mijn huidige HBO opleiding, een opleiding op het MBO afgerond. Deze opleiding is commercieel medewerker marketing en communicatie. Door mijn interesse in marketing en communicatie wilde ik graag verder gaan in deze wereld. Na enige tijd zoeken naar een passende vervolgopleiding kwam ik uit op een aantal opleidingen: commerciële economie, marketing (nima) en communicatie. Toen hoorde ik van een vriend van mij over deze opleiding en ging ik kijken bij de open dag. Ik sta open voor innovatie en ben gemotiveerd als ik het nut van de opdracht ik zie. Tot deze tijd kan ik terughoudend reageren, maar ik stel me wel open voor nieuwe ideeën. Ik ben erg nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren, hierdoor stel ik me open op en wil ik alle informatie in me opnemen. Waar werk ik in de toekomst: Persoonlijk heb geen concreet idee waar ik wil werken, alleen weet ik wel dat ik de top wil bereiken! Graag bij een groot bedrijf, maar ik wil beginnen bij een klein bedrijf omdat je hier het meeste kan leren. Naar mate de kennis is opgedaan wil ik naar een groter bedrijf gaan en weer doorgroeien naar een nog groter bedrijf. Ik wil geen eigen bedrijf, mijn vader heeft dit en ik heb gemerkt dat hij te weinig tijd over heeft voor andere dingen. Hier staat natuurlijk wel een goed salaris tegenover en dat je eigen baas bent. Ik weet niet of deze voordelen opwegen tegen het werken in loondienst. Hier twijfel ik nog enigszins over. Verder wil ik graag werken in de communicatie of marketing branche, een dynamische wereld waar ik nooit uitgeleerd raak. Ik vind leren en informatie opnemen erg belangrijk en dit houdt mij ook scherp. Hierdoor wil ik steeds hoger op komen, doordat ik me blijf ontwikkelen. Leiding geven vind ik ook interessant, maar dit hoeft niet altijd. Ik kan ook goed luisteren en werken onder een manager of afdelingschef. Maak je doelstellingen: Om dit hier bovenstaande te bereiken wil ik mijn opleiding met 2 jaar behalen en daarna een baan vinden met mogelijkheden om intern door te kunnen studeren. Ik wil dit behalen door goede inzet te tonen en niet te falen als ik opdrachten/ tentamens moet inhalen. Hiernaast moet ik meer gaan netwerken bij grotere bedrijven om meer contacten te gaan leggen om hier uiteindelijk te belanden. Doelgroep beschrijving: Grote bedrijven in de vorm van beursgenoteerde bedrijven. Liever een N.V. dan een B.V., omdat ik dit interessanter vind. Doordat de markt van deze bedrijven groter is en het klantenbestand uitgebreider is heb je meer bereik en kan je meer uitdaging vinden. Wat ik voornamelijk interessant vind is dat deze bedrijven beursgenoteerd zijn. Dit heeft mijn altijd al geïnteresseerd en ik vind het boeiend om deze bedrijven in de AEX te volgen.

2 Midden bedrijven vind ik ook interessant, hier praat ik wel over B.V. s want bij deze bedrijven heb je vaker te maken met drukkere markten, markten waarop veel concurrenten actief zijn en waar de innovatie het onderscheid kan maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn bedrijven die niet op de beurs staan, maar wel de jaarverslagen publiceren voor geïnteresseerde en voor de werknemers. Denk hierbij aan Nuon, ANWB en Ernst & Young. Interessante bedrijven die best groot zijn en interessant genoeg voor mij om hier te willen werken. Doordat ze niet op de beurs genoteerd zijn, ben ik nieuwsgierig geworden waarom niet en zou ik deze bedrijven wel naar de beurs willen leiden. Doelgroep onderzoek: Bedrijven die meer dan 50 werknemers hebben, niet beursgenoteerde bedrijven. Deze bedrijven vind ik interessant, omdat ze groter zijn dan gemiddeld en rekening moeten houden met de media. Hiernaast denk ik ook dat deze ondernemingen mij meer kunnen brengen dan kleinere organisaties, omdat zij meer opgedeeld zijn in divisies. Hierdoor kan je gemakkelijker specialiseren in een bepaald onderdeel van de organisatie. Via de site van Yacht.nl ben ik erachter gekomen naar wat voor type werknemers zij opzoek zijn. Over twee jaar heb ik, als het goed is, mijn huidige HBO opleiding afgerond. Hierna moet ik gaan werken aan mijn werkervaring. Aangezien dit niet minimaal 3 jaar is, denk ik aan een junior functie om zo de werkgerelateerde ervaring op te doen. Ambities om persoonlijk en vakinhoudelijk te groeien dat heb ik ook, daarom kies ik juist voor deze richting en dit soort bedrijven. Bij de onderstaande functies kan ik voor de eerste twee gaan. Namelijk ZZP of detachering vind ik interessant mee te beginnen op deze arbeidsmarkt. Detachering lijkt me een goede keuze, omdat je hier de grootste kans hebt om in verschillende bedrijven te komen. Hierdoor kan je de sfeer proeven van deze bedrijven en kijken hoe de werkwijze en de cultuur in een bedrijf is.

3 Het proces om onderzoek te doen bij de grotere bedrijven gaat lastig. Een enquête wordt nauwelijks gelezen, laat staan ingevuld door de werknemers van deze bedrijven, omdat ze het erg druk hebben. Via de site heb ik inzicht gekregen in een aantal posities die ik ambieer. Het grootste probleem is mijn opleiding, deze functies vereisen allemaal minimaal een universitaire opleiding om deel te mogen nemen. Hiernaast willen ze de beste van de beste hebben en ik ben wel overtuigt van mijn eigen kunnen, maar ik ben niet de beste. Misschien is dit wel te hoog gegrepen, maar ik wil blijven dromen zodat ik het beste uit mezelf kan halen. Wat ook opviel was dat de meeste opleidingen of bedrijfseconomische of boekhoudkundige aard hebben. Ik heb weinig interesse in deze gebieden en wil toch wel wat met communicatie en marketing gaan doen. De stage plekken die mij wel aanspraken waren voornamelijk communicatie vacatures. PR en HR kwamen vaak naar voren en ik heb maar 1 stage plek gevonden die mij echt interesseerden, dat was deze omschrijving van een plek bij het bedrijf Ormit. Wat mij voornamelijk aanspreekt in deze vacature zijn de werkzaamheden, bezig zijn met internet, social media strategie en het weblog beheren. Dit vind ik leuke en interessante werkzaamheden, omdat ik hier nu ook mee bezig ben en dit mij erg bevalt. De conclusie na dit kleine onderzoek is dat ik of door moet studeren of de lat iets lager moet leggen om zo via het werkcircuit hoger op te komen. Dit kan door middel van interne opleidingen of even doorbijten en nog 2 jaar universiteit doen na mijn HBO opleiding. Ik vind dit lastig om nu al te beslissen, maar ik neig toch sterk naar intern verder studeren tijdens het werken na mijn opleiding. Procesverslag: Eerst heb ik naar mezelf gekeken en naar mijn ambities. Daarna heb ik deze concreet gemaakt en doelen aan mezelf gesteld. Na dit ben ik gaan kijken voor welke bedrijven ik dit het beste kan doen en met behulp van een site heb ik een vacature gevonden die mij aansprak. Deze heb ik uitgebreid behandelt en gereflecteerd op mezelf zodat ik kan zien waar ik aan moet werken. Ik vond het wel een interessante eerste opdracht, die vanaf punt 4 moeilijker werd omdat ik mijn eigen wensen moest uitspreken en op papier zetten. Ik heb nog niet zo een helder beeld voor me over mijn toekomst, maar het beeld wat ik heb geschetst is een goed scenario voor de stappen die ik moet ondernemen om te komen waar ik wil komen. De ervaring van de opdracht was niet geweldig. Ik vind dat ik een bepaalde richting moest kiezen voor deze opdracht in plaats van dat ik mijn opties open kon houden, wanneer mijn gedachte nog veranderen. Denk hierbij aan een eigen bedrijf of een hele andere tak van de markt in plaats van marketing en communicatie.

4 Communicatieplan Communicatiedoelen Met de website wil ik bereiken dat eventuele potentiële werkgevers geïnteresseerd raken in mij als werknemer. Naast dit wil ik mezelf ook online profileren als internet deskundige en marketer om zodoende aanspraak te kunnen maken op dergelijke functies die worden aangeboden. De site is een terugkoppeling voor mij om de werkgevers te laten zien wat ik in huis heb. Dit hoeft niet overweldigend te zijn als het maar correct is. Ik denk dat je met een correct beeld de werkgever kan overtuigen van mijn kennis en vaardigheden zodat ik boven de concurrentie uitsteek. Analyse van de uitgangspositie Sterk Gemotiveerd Sterk in communicatie Theoretische kennis Kansen Meer inzet tonen om alles op tijd af te hebben Netwerken Zwak Deadlines Planning Bedreigingen Moet zinvol zijn, anders ben ik minder gemotiveerd

5 Sterk Ik ben gemotiveerd om veel te leren en kennis op te doen. Ik wil graag leren en vind het leuk om mezelf te verreiken met kennis, dit hoeft niet relevant te zijn als het maar kennis op doen is. Sterk in communicatie, door mijn vooropleiding en mijn huidige opleiding ben ik steeds sterker en doeltreffender geworden in mijn communicatie. Naast dit ben ik ook assertief en ben ik niet bang om dingen te vragen als ik het niet begrijp. Door mijn vooropleiding en huidige opleiding heb ik al aardig wat kennis opgedaan over marketing en communicatie. De diepgang die we nu krijgen op het HBO sluit prima aan bij de basiskennis die ik heb opgedaan op het MBO. Zwak Ik heb moeite met deadlines, vaak omdat ik het werk onderschat. Meestal begin ik net iets te laat, waardoor ik de hele avond door moet gaan als het die volgende ochtend af is. De oorzaak hiervan is meestal de planning. Doordat ik niet goed plan, komen andere dingen in gevaar en lukt het opleveren soms niet op tijd. Gelukkig gebeurd dit niet te vaak, maar ik vind dit wel een zwak punt van mezelf. Kansen Als ik meer prioriteit stel aan bepaalde zaken, zal mijn planning ook minder in gevaar komen en zal ik mijn werk eerder af hebben dan het oplevert moet worden. Dit heeft als voordeel dat je het nog kan voorleggen aan de betreffende docent om feedback te vragen. Hierdoor is de kans kleiner dat het verbeterd moet worden wanneer het al ingeleverd is zonder consult bij de docent. Netwerken gaf ik al eerder aan als goede mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen. Ik moet dit nu meer gaan doen, ook in verband met mijn stage, om mezelf beter te presenteren op de arbeidsmarkt. Hiernaast is het altijd handig om een groter netwerk te hebben, omdat het naast hulpvol ook goed is voor de sociale contacten. Bedreigingen Ik heb gemerkt dat wanneer ik de opdracht zelf minder zinvol vind, ik de neiging heb om mezelf minder in te zetten voor de opdracht. Als het doel duidelijk is dan gaat dit een stuk gemakkelijker. Dit vind ik een bedreiging, omdat ik het idee heb van mezelf dat ik eerst de kat uit de boom moet kijken. Behalve bij opdrachten die mij vanaf het begin al raken heb ik dit probleem niet. Het is soms lastig om mezelf te motiveren en toewijding te tonen aan een opdracht waar ik zelf niet helemaal achter sta. Ik wil dit verbeteren door mezelf meer open te stellen voor deze opdrachten en meer te verdiepen in de doelen van dit soort opdrachten om mijn motivatieproblemen hierbij weg te nemen.

6 Bepaling van de knelpunten Problemen die ik heb gevonden kunnen zitten in mijn opleidingsniveau en in mijn motivatie om door te willen gaan. Ik denk dat dit interne knelpunten zijn, want ik kan deze punten zelf aanpakken om te verbeteren. Even gekeken naar de vacatures die ik ambieer en waar het voornamelijk op neer komt is dat de posities waar ik geïnteresseerd in ben, voornamelijk universitaire posities zijn. Ik denk dat ik deze knelpunten deels met communicatie kan oplossen, maar vooral moet laten zien aan de potentiële werkgever om ze zo te overtuigen van mijn kennis en niveau. Algemeen Interne knelpunten: Ik weet niet precies wat ik wil, keuze bestaat uit marketing of psychologie(c) Punctueel en correct zijn in de opbouw van de site (C) Beperkte content om te presenteren op de site(c) Externe knelpunten: Doelgroep verwacht iets anders van de website (C) Website wordt anders geïnterpreteerd (C) Persoonlijk Interne knelpunten: Gebrek aan opleidingsniveau (C) De wil om door te studeren (C) Gebrek aan kennis van design (DvC) Te hoge eisen stellen aan jezelf (C) Problemen met bewerken filmmateriaal (C) Externe knelpunten: Geen hulp bij techniek. (C) Laptop werkt niet meer. (NvC) Bewerken van film loopt vertraging op (NvC) C Op te lossen via communicatie DvC Deels op te lossen via communicatie NvC Niet op te lossen via communicatie

7 Communicatiestrategie Opleidingsniveau: dit probleem wil ik aanpakken door doorstuderen of een interne cursus te volgen bij het bedrijf waar ik wil werken. Ik denk door middel van een goede richting te kiezen na mijn HBO opleiding dat ik mezelf meer kan onderscheiden op de arbeidsmarkt en een hogere en betere functie kan krijgen dan wanneer ik na mijn HBO rechtstreeks ga werken. Misschien is dit niet het grootste punt, maar ik denk wel dat dit een cruciaal punt is voor werkgevers, want zij willen graag zien dat je hun plannen naar een hoger niveau tilt dan zij al hebben gedaan. Motivatie om door te willen gaan: ik ben wel erg gemotiveerd om door te willen gaan en ik wil graag stranden op een positie waarmee ik zelf echt genoegen kan nemen. Het enige probleem is mijn leeftijd. Ik ben nu 24 jaar en als ik deze opleiding heb afgerond 2 jaar ouder. Ik weet niet of ik dan wel voltijd door wil studeren of dat ik kies voor een baan in combinatie met een studie. Deze keuze heb ik nog niet gemaakt en ga ik ook nog niet maken totdat ik meer duidelijkheid hebt over eventuele door studeer mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn een schakeljaar van HBO naar universiteit of het aanbod van een leuke baan met mogelijkheid om verder te leren. Hiernaast mijn kennis en kennis uit mijn omgeving gebruiken voor SEO van de site. Ik wil graag dat de site gevonden wordt en ik schroom me niet om hiervoor hulp te vragen. Doordat ik soms druk ben of soms ook laks ben houd ik geen tijd over om de site contant bijgewerkt te houden. Ik denk dat ik dit probleem kan oplossen door het inzetten van RSS en Twitter. Plan van aanpak Ik wil de doelgroep van werkgevers in de marketing en communicatie sector bereiken via de website in de loop van dit jaar. Wanneer ik bezig ben met een stage plaats zoeken en uiteindelijk tijdens het afstuderen. Voor stage ben ik geïnteresseerd in een plaats met verloop in een vaste aanstelling. En ik wil werkgevers op de hoogte stellen van het afronden van mijn studie, volgend jaar, plus dat ik opzoek ben naar een baan. Liever wat eerder dan op het laatste moment, dit is vaker op het laatste moment gebeurt en uiteindelijk beland je in een bedrijf dat je voorkeur niet heeft. Ik zou de werkgever willen overtuigen door middel van cases te presenteren op de website om te laten zien waarmee ik bezig ben en meer inzicht te geven in de manier van werken die wij geleerd hebben op het HBO. De boodschap is duidelijk: een online communicatie specialist die weet van aanpakken en weet waar kansen liggen voor bedrijven die de boot gemist hebben (of achter lopen op het gebied van online communicatie). Hiernaast wil ik mezelf vooral doeltreffend en professioneel opstellen. Door kennis van traditionele media en marketing in combinatie met mijn huidige opleiding maakt mij een completere markteer. In eerste instantie wil ik me hier ook op richten, later kan dit nog veranderen. Dit hangt af van de keuze van de minor. Maar dat terzijde, de content die ik wil gebruiken hiervoor zijn een aantal stukken uit de 2 jaar dat ik hier op de HRO zit. Het zijn een aantal documenten en een aantal presentaties die ik heb gegeven in de loop der tijd. Ik wil deze op de site hebben, omdat ze mij een goed cijfer hebben opgeleverd.

8 Middelenplan Video: Via YouTube het presentatie filmpje inzetten op de site om meer views te krijgen. Blog: Een stuk of een kort bericht posten laat zien waar je mee bezig bent zodat potentiële werkgevers ook kunnen zien wat je interesseert. Documenten:uploaden via een wiki site en via Slideshare, zodat alles online staat en opvraagbaar is voor iedereen die hier interesse in heeft. De content die ik in wil zetten heb ik hierboven beschreven. De documenten zijn: een essay over LEGO van het vak The Long Tail. Dit is een keuzevak dat ik gevolgd heb op de Kralingse Zoom. Het werd gegeven door Laurens Schumacher, die naast deze lessen ook veel marketing lessen geeft. Het ging voornamelijk om businessmodellen en hoe deze ingezet werden in grote bedrijven. Dit wordt gedaan om de zogenaamde Long Tail uit te breiden. Ik vond het erg interessant en het schrijven van de essay was ook leuk. Het communicatie plan gaat over een project van vorig jaar in opdracht van Will Goderie. Dit was een project voor Unicef. De donateurs namen af en we moesten oplossingen bedenken om nieuwe doelgroepen aan Unicef te binden. Dit is uiteindelijk een heel succesvol project geworden door een sterke samenwerking en goede teamleden. De presentaties zijn: mijn allereerste HRO project Timeless Vibes. Dit was een raar project, omdat we na een week al een teamlid verloren doordat hij niet verder kon met zijn opleiding. Ik was aangesteld als projectleider en het lukte me niet om de groep te motiveren. Hierdoor hebben wij tot week 5 zonder idee of product gezeten. Dit was erg lastig, na wat praten en advies vragen van meerdere docenten is het toch gelukt met de groep. En door een goed slotoffensief is dit project uiteindelijk met een ruime voldoende afgesloten. De andere presentatie gaat over een project van vorig jaar in opdracht van Gerhard Rekveld. Dit project was genaamd vloeken in de kerk. De doelgroep moest vloeken met het concept. Dit was een multidisciplinair project en ik had goede mensen in mijn team. Weer werd ik als teamleider aangesteld en dit keer ging de samenwerking echt fantastisch. Door ze ruimte te geven kwamen de ideeën naar boven en hierdoor raakte iedereen nog meer gemotiveerd. Het cijfer van dit project was bijna perfect. Ik wil deze content tegelijk plaatsen op de website en later nog aanvullen om de site uitgebreider te maken. Momenteel heb ik niet genoeg content van mezelf dat ik wil plaatsen. De boodschap moet helder zijn dit waren goede opdrachten van mezelf waar ik zelf ook trots op ben. Hierdoor denk ik dat ik een standaard presenteer naar de doelgroep. Deze standaard wil ik natuurlijk wel verbeteren. Organisatie Strakke planning, ik heb met de opdrachten een tijdje achtergelopen en dat is heel vervelend. Gelukkig is er tijdig aangedrongen op het zoeken van een designer en een techneut anders zou je hier nat op gaan gedurende de laatste weken. Dit heb ik na de tweede week gedaan en mijn techneut heb

9 ik afgelopen week gevonden. Mijn designer is Emmely Jacques, zij is 22 jaar en zit in het 2 e jaar van CMD. Ik werk pas sinds kort met haar samen, maar ik heb snel gezien dat zij erg creatief is. Zij komt van het Grafische Lyceum dus ik heb veel vertrouwen in haar design skills. Mijn techneut is Freek Houweling, hij is 20 jaar en zit in het 2 e jaar van CDM. Hij heeft hiervoor 2 jaar GMT gevolgd en heeft zijn propedeuse gehaald van deze opleiding. Ik heb meer van Freek s werk gezien en zijn stijl komt enigszins over met mijn visie. Verder heb ik vertrouwen in Freek en in zijn kennis van programmeren. Voor het filmpje heb ik de hulp ingeschakeld van Rens de Graaff, hij is 19 jaar en zit in het 3 e jaar van CDM. Nadat ik het filmpje gezien heb van hem van vorig jaar was ik overtuigd van zijn kunnen. Hij werkt alleen wel met een ander programma dan het standaard Adobe programma. Dit kan lastig zijn voor mij als ik nog dingen wil aanpassen aan de hand van feedback. Ik ken Rens ook persoonlijk en ik weet dat hij mij kan helpen om het doel te bereiken wat ik wil bereiken met dit filmpje. De evaluatie Ik wil evalueren als ik eenmaal op een zeker punt ben dat ik het ook kan visualiseren. Uiteindelijk heb ik dit punt pas bereikt na week 3 en dit maakt het lastig om nog drastische veranderingen te maken. Het voordeel is wel dat ik een helder beeld heb van het eind product, omdat ik er beter over na gedacht heb. De evaluatie met Emmely wil ik zo snel mogelijk na week 5 doen, als het design opgeleverd moet worden. In eerste instantie wil ik haar de vrije hand geven met een aantal aanknopingspunten. Mocht dit helemaal niet uitpakken zoals ik denk dan ga ik er in de loop van dezelfde week nog aanzitten om het sluitend te maken. Met Freek is het een lastiger verhaal, omdat hij ook ver van school woont. Hij heeft hiernaast nog een ander rooster dan dat wij hebben. Hierdoor is de enige ontmoeting op school op vrijdagochtend. Ik wil de week dat het design is goedgekeurd dit nog doorgeven aan Freek of het allemaal haalbaar is. Als er dingen zijn die niet mogelijk zijn, probeer ik met Emmely en/of Freek aanpassingen bedenken die het wel mogelijk maken en die naar mijn ideeën zijn. Procesverslag Ik heb een beknopt communicatieplan geschreven dat bijzonder veel werk was. Normaal gesproken we hier een gehele periode voor in teamverband, maar dan is het wel uitgebreider en beter onderbouwd. Ik voelde de tijdsdruk wel met dit plan, omdat de volgende opdracht al klaar stond. Ik heb na het filmpje nog gewerkt aan het communicatieplan omdat ik het simpel weg niet goed genoeg vond. Ik vond de stappen 3 en 6 wel ergerlijk, omdat ik hier lang bleef hangen terwijl de rest me aardig afging. Ik vind het ook lastig om bepaalde zaken vooraf in te schatten zonder dat ik er zelf helemaal zeker over ben. Hiermee doel ik ook een beetje op de content. Ik wil best wel dingen laten zien, maar ik heb niet genoeg materiaal om te presenteren op een site. Ik wil het netjes houden, hierdoor plaats ik liever geen dingen waar ik zelf geen goed gevoel aan over hou.

10 Introductiefilm Script Het filmpje duurt bijna een minuut (0.58 seconden na het bewerken) en laat zien wie ik ben, waar ik in geïnteresseerd ben, wat ik kan betekenen voor de opdrachtgever en hoe ik te bereiken ben. De doelgroep die ik wil benaderen zijn grote, niet beursgenoteerde bedrijven. Ik heb voor de muziek gekozen, omdat ik vind dat het de spanning opbouwt, dynamisch is. Ik heb voor het lettertype gekozen, omdat ik dit een helder lettertype vond en ik vond dat dit duidelijk overkwam bij de doelgroep. De hulpmiddelen die ik hiervoor heb gebruikt zijn Sony Vegas en Rens de Graaff heeft mij geholpen met de productie en de bewerking van het filmpje sec. Introductie met mijn naam eronder. De muziek bouwt op en beeld fade over naar een foto van mij sec. Een foto van mij, niet al te zakelijk, maar wel bewust en stevig. Ik heb voor deze foto gekozen omdat ik betrouwbaar en aanwezig overkom. De tekst die door het beeld heen komt geven mijn leeftijd en opleiding weer sec. Begint met het tonen van mijn interesses. Deze zijn nieuwe media, marketing en SEO. Hierna wordt de web 2.0 schijf in beeld gebracht die langs vele social media applicaties heen gaat sec. Begint met de tekst wat bied ik. Hier wil ik vooral laten zien aan potentiële werkgevers wat ik hen te bieden heb. Deze scene loopt over in een schoolbord met de tekst: new media literacy wat doelt op het onderwijs wat ik gekregen heb in nieuwe media. Deze scene loopt dan weer verder naar een afbeelding van een verkeersbord met de Marketing Avenue en de Strategy street. Erg doeltreffend en het samenhang van marketing en strategie wordt hiermee nogmaals benadrukt, wat mijn intentie ook is. De tekst die door het beeld heen is een opsomming van mijn kennis over: Online marketing, traditionele marketing en nieuwe media sec. Volgt de scene met mijn contactgegevens. Ik heb er voor gekozen om nogmaals mijn naam erin te plaatsen en een foto van mezelf erbij te doen. Voor deze foto heb ik een cusual foto genomen om mezelf weer van een andere kant te laten zien. Meer herkenning zorgt ervoor dat het beter blijft hangen. Hiernaast heb ik mijn telefoonnummer, adres, Twitter adres en mijn LinkedIn adres onder mijn naam gezet. Dit om te laten zien dat ik actief ben online, maar ook anders te bereiken ben dan alleen online sec. Einde Storyboard Dit is de eerste keer dat ik een storyboard maak. Ik heb deze site gebruikt als theorie, Ik heb gekozen voor een 9shot, omdat ik vind dat dit een overzichtelijke manier is van het presenteren van een filmpje. Ik wilde 9 screenshots vastleggen en hierbij een korte omschrijving geven om zo de verhaallijn duidelijk te maken.

11 Introductie met mijn naam

12 een shot met mijn foto in de zomer met daarbij mijn leeftijd en opleiding. Mijn interesses worden aangekondigd

13 Hier een deel van de Web 2.0 schijf met mijn interesses door het beeld heen. Aankondiging wat ik te bieden heb aan werkgevers

14 Het schoolbord met door het beeld heen mijn specialisme. De verkeersborden met door het beeld het mijn specialisme.

15 De aankondiging van de contactgegevens. De contactgegevens van mij. Met mijn naam, een foto en beschikbare middelen om met mij contact op te nemen. Link naar het filmpje:

16 Contentaudit Pagina URL Onderwerp Inhoud Waarom? Soort content Home Rajengadjradj.nl Landingspage Filmpje, Introductie, Filmpje, welkomstekst, Welkomstekst tekst, links links naar om een naar social social indruk van networks. networks mezelf te geven. Documenten pagina Presentatie pagina Rajengadjradj.nl/documenten Rajengadjradj.nl/presentaties Documenten die ik wil laten zien Presentatie die ik wil laten zien Documenten in een tekstlink vorm Presentaties via slideshare CV pagina Rajengadjradj.nl/cv Een CV CV met link naar mijn volledige CV in een.docx link Om te laten zien wat ik voor werk kan opleveren. Om te laten zien wat voor presentaties ik geef. CV om mezelf te presenteren en mijn werkervaring te laten zien. Tekst in de vorm van download links Afbeeldingen die via Slideshare binnen komen. Tekst Reden voor deze soort Informatief, verwelkomende tekst.links om te laten zien waar ik actief ben. In links vind ik het gemakkelijker, want dan kan het document in zijn geheel bekeken worden. Een afbeelding geeft een indruk van de presentatie. Bij interesse kan je doorklikken Een beknopte beschrijving van mijn ervaring om de werkgever te overtuigen. Status online online online online Design site De opdracht die ik aan mijn designer heb gegeven, heb ik in een mailtje beschreven. Het bestand staat hieronder. Hier de dingen voor het design. Ik stuur je de opdracht mee en het filmpje. Hier een aantal steekwoorden die jij kan gebruiken voor het design. - Professioneel - Zakelijk - Overzichtelijk - Marketing - SEO (search engine optimalisation) - Nieuwe media Ik doe ook mn contentaudit erbij, zodat je weet wat ik op de site wil hebben. Pagina URL Onderwerp Inhoud Waarom? Soort content Home Rajengadjradj.nl Landingspage Filmpje, Introductie, Filmpje, welkomstekst, Welkomstekst tekst, links links naar om een naar social social indruk van networks. networks mezelf te Reden voor deze soort Informatief, verwelkomende tekst.links om te laten zien waar ik actief Status

17 Documenten pagina Presentatie pagina Rajengadjradj.nl/documenten Rajengadjradj.nl/presentaties Documenten die ik wil laten zien Presentatie die ik wil laten zien Foto pagina Rajengadjradj.nl/fotos Een aantal foto s van mezelf Documenten in een tekstlink vorm Presentaties via slideshare Foto s van mezelf geven. Om te laten zien wat ik voor werk kan opleveren. Om te laten zien wat voor presentaties ik geef. Een indruk van mezelf geven dmv. Afbeeldingen. Tekst in de vorm van download links Afbeeldingen die via Slideshare binnen komen. Afbeeldingen ben. In links vind ik het gemakkelijker, want dan kan het document in zijn geheel bekeken worden. Een afbeelding geeft een indruk van de presentatie. Bij interesse kan je doorklikken Foto s los in plaats van een slideshow. Dit vind ik handiger navigeren, omdat je niet alle foto s hoeft te zien. Het gaat om een homepagina, een documenten pagina, een presentatie pagina en een foto pagina. Simpel, maar strak en overzichtelijk. Ik wil je wel de vrije hand geven, maar het moet voldoen aan de steekwoorden. Ik moet dit weer aan mn docent presenteren en die wil graag dat het onderbouwd is, dus vandaar de steekwoorden. Zou dit volgende week donderdag (25 ste ) af kunnen zijn? Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik het graag van je). Die opdracht die ik meestuur zijn meer richtlijnen, de verwoording bedenk ik wel (in overleg met jou. Alvast bedankt en ik maak het wel goed met je (wijn of bier, ofzo), komt goed. -- Dit was het eerste contact via de mail met mijn designer. Ik heb haar de vrije hand gegeven, maar ik heb wel vastgehouden aan de regels die gesteld werden in het document. Na deze eerste mail heb ik dit teruggekregen van Emmely.

18 In eerste instantie was ik niet zo tevreden met het design. Ik heb feedback teruggestuurd in de vorm van een mailtje en mondeling contact. Wat ik terug gestuurd had waren een aantal richtlijnen met betrekking tot het kleur gebruik. Ik wilde het wat strakker en wat zakelijker dus ik heb gekozen voor zwart en turquoise. Aan de zijkant vond ik de balk niet mooi en niet passen bij het uiterlijk. Ik heb gevraagd of dit weg kon. De bolletjes aan de tabbladen vastgemaakt waren ook niet helemaal mijn smaak. Dit is uiteindelijk anders geworden. Ik vond het vooral goed dat mijn naam in de header er echt uitknalde door het kleur gebruik. Dit heb ik gevraagd om vast te houden in het volgende design. Hierna kreeg ik de tweede versie van het design te zien.

19 Je kan vast zien waar de inspiratie vandaan komt. Van de Yacht.nl site, ik vond het een mooie site en een goede uitstraling hebben door het kleurgebruik. Dit heb ik gebruikt omdat zij dezelfde doelgroep aanspreken die ik wil aanspreken. Aan de hand van dit design zijn er nog een aantal dingen gewijzigd. De foto pagina is omgezet naar een CV pagina, omdat dit de doelgroep meer aanspreekt en meer over mezelf verteld dan foto s. Tevens laat dit mijn persoonlijke informatie zien en mijn werkervaring. Ik maak een aangepast CV dat gericht is op de online kant, ik heb hiervoor gekozen omdat ik een traditioneel CV ouderwets vind en mijn persoonlijke gegevens als adres en sofinummer niet op het internet hoeven te staan. Hiernaast is het lettertype aangepast van TImes new Roman naar Century Gothic. Dit heb ik gekozen, omdat Century Gothic een schreefloos font en dit strakker overkomt dan Times new Roman. Ontwikkelen van het design. Aan de hand van het eerste design ben ik verder gegaan en heb ik het template aangehouden, maar de kleuren veranderd.

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Scriptie over Personal Branding en Netwerking

Scriptie over Personal Branding en Netwerking Scriptie over Personal Branding en Netwerking 1e versie - 16 november 2012 Jana Vandromme Promotor: Hannelore Van Den Abeele 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel 2. Onderzoeksvragen 2.1 Onderzoeksvraag 1 2.2

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

Het Sectorwerkstuk 2015-2016

Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Inhoud Inleiding... 3 Het Sectorwerkstuk... 4 De opbouw... 4 De voorbereiding... 5 Het onderzoek... 6 De verwerking... 7 De presentatie... 7 Het filmpje... 7 Het werkstuk...

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven

PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven 1/5 Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444 Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven Dit portfolioplan is gemaakt in het kader van het vak 7PF03 (Masterportfolio) aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D 75897 WEEK 1 WELKE BANEN ZIJN ER IN DE CREATIVE SECTOR Drukzo is in minder dan twee jaar uitgegroeid tot een top- 3 speler in de hypercompetitieve Nederlandse online drukwerk

Nadere informatie

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Auteur: Marco Kleine Deters Opleiding: Bedrijfskundige Informatica Klas: BIEV2B Studentcode: 1550275 Datum: 8-6-2009 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid SWOT Werkblad 1 Sterke punten Sterke punten 1.Omgevingsgericht heid 2. Vermogen tot groei en vernieuwing Voorbeelden Ik ben echt iemand die midden in de maatschappij staat. Ik heb veel interesses binnen

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

Project Interactieve multimedia

Project Interactieve multimedia Project Interactieve multimedia Jerney van Schagen Inleiding: Het eerste idee van het project bij mij was dat het een vrij breed project zou worden, maar in een van de eerste colleges kwam ik er al gauw

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties Presenteren vmbo-4 Presenteren is aan de ene kant een kunst de één is er beter in dan de ander maar aan de andere kant valt of staat elke presentatie met een goede voorbereiding en veel oefening. Bij presenteren

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan De leerdoelen Leerdoel 1 Producer Tijdens het project van de verdieping wil ik graag meer kennis opdoen over de productie van een film. Tijdens mijn stage heb ik al verschillende

Nadere informatie

Nederlandse Arbeidsmarkt Plaats je CV

Nederlandse Arbeidsmarkt  Plaats je CV Nederlandse Arbeidsmarkt www.nederlandsearbeidsmarkt.nl Plaats je CV De homepage Op de eerste pagina van de website zie je twee opties. Je bent opzoek naar een baan en wilt je CV plaatsen? Kies de groene

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Groeidocument trainingen blok 2 Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Inleiding Voor u ligt mijn groeidocument van de trainingen die zijn gegeven in blok 2 van de minor Consultancy. Om een succesvolle consultant

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond.

Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond. OPDRACHTKAART AV-03-01-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond. Intro: Voordat je een AV productie gaat maken, moet

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Handleiding sectoronderzoek V4 2014-2015

Handleiding sectoronderzoek V4 2014-2015 Handleiding sectoronderzoek V4 2014-2015 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Het kompas 3 2.1 Aanleiding 3 2.2 Betekenis 3 2.3 Doelen 3 2.4 Definitie van sectoronderzoek gereed 4 2.5 Waarde 4 2.6 Kompas 5

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN STUDIELOOPBAANBEGELEIDING DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN BUSINESS BENCHMARK COMMUNICATIEMIDDELEN INLEIDING COMMUNICATIE PROJECTMATIG WERKEN PRESENTEREN

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Namens Max: Tops: Tips: soms had je een beetje een houding van dat komt wel, probeer volgend project daar op te letten.

Namens Max: Tops: Tips: soms had je een beetje een houding van dat komt wel, probeer volgend project daar op te letten. 360 graden feedback Hieronder wordt door ieder groepslid een feedback gegeven op al zijn groepsgenoten. Zo kan iedereen zijn mening geven op de werkhouding van de betreffende persoon. Feedback van de groep

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Stageverslag Michaël Deslypere

Stageverslag Michaël Deslypere Stageverslag Michaël Deslypere MANPOWER Stagementor: Valerie Milissen Stagebegeleider: Pieterjan Bonne 2 Inhoudsopgave 1.Voorwoord... 3 2.Situering/voorstelling van de stageplaats... 4 3.Beschrijving van

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Procesverslag project Blok 1. Luc Kersbergen

Procesverslag project Blok 1. Luc Kersbergen Procesverslag project Blok 1 Luc Kersbergen Minor Data Beleving 2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Voorafgaand 4 Het concept/idee 4 Werkwijze 5 Voice-over 7 Inspiratie 8 2 Inleiding In dit procesverslag

Nadere informatie

Cursus werkbegeleiding

Cursus werkbegeleiding Cursus werkbegeleiding Naam: Joyce Stuijt Studentnr: 500635116 Klas: 3IKZ1 Opleiding: 3 e jaar HBO-V Studiedeelnummer: 3512TRWBOP Studieonderdeel: Cursus werkbegeleiding Aantal woorden: 1800 Docent: Y.

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D Workshop Portfolio Linsey Meenken 0930123 CMD2D 16-11-2017 Portfolio STARR-t Situatie Voorbereiden voor stage met een eigen portfolio maken, voorbereiden op solliciteren en informatie verzamelen hierover.

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

10 gouden tips voor social media

10 gouden tips voor social media 10 gouden tips voor social media Social media voor positiviteit 10 gouden tips om succesvol te zijn met social media Op 28 februari 2011 ben ik begonnen met Twitteren. Ik had er totaal geen kaas van gegeten.

Nadere informatie