OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:"

Transcriptie

1 OCP Portfolio Beschrijf jezelf: Mijn naam is Rajen Gadjradj. Ik ben 24 jaar en heb voor mijn huidige HBO opleiding, een opleiding op het MBO afgerond. Deze opleiding is commercieel medewerker marketing en communicatie. Door mijn interesse in marketing en communicatie wilde ik graag verder gaan in deze wereld. Na enige tijd zoeken naar een passende vervolgopleiding kwam ik uit op een aantal opleidingen: commerciële economie, marketing (nima) en communicatie. Toen hoorde ik van een vriend van mij over deze opleiding en ging ik kijken bij de open dag. Ik sta open voor innovatie en ben gemotiveerd als ik het nut van de opdracht ik zie. Tot deze tijd kan ik terughoudend reageren, maar ik stel me wel open voor nieuwe ideeën. Ik ben erg nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren, hierdoor stel ik me open op en wil ik alle informatie in me opnemen. Waar werk ik in de toekomst: Persoonlijk heb geen concreet idee waar ik wil werken, alleen weet ik wel dat ik de top wil bereiken! Graag bij een groot bedrijf, maar ik wil beginnen bij een klein bedrijf omdat je hier het meeste kan leren. Naar mate de kennis is opgedaan wil ik naar een groter bedrijf gaan en weer doorgroeien naar een nog groter bedrijf. Ik wil geen eigen bedrijf, mijn vader heeft dit en ik heb gemerkt dat hij te weinig tijd over heeft voor andere dingen. Hier staat natuurlijk wel een goed salaris tegenover en dat je eigen baas bent. Ik weet niet of deze voordelen opwegen tegen het werken in loondienst. Hier twijfel ik nog enigszins over. Verder wil ik graag werken in de communicatie of marketing branche, een dynamische wereld waar ik nooit uitgeleerd raak. Ik vind leren en informatie opnemen erg belangrijk en dit houdt mij ook scherp. Hierdoor wil ik steeds hoger op komen, doordat ik me blijf ontwikkelen. Leiding geven vind ik ook interessant, maar dit hoeft niet altijd. Ik kan ook goed luisteren en werken onder een manager of afdelingschef. Maak je doelstellingen: Om dit hier bovenstaande te bereiken wil ik mijn opleiding met 2 jaar behalen en daarna een baan vinden met mogelijkheden om intern door te kunnen studeren. Ik wil dit behalen door goede inzet te tonen en niet te falen als ik opdrachten/ tentamens moet inhalen. Hiernaast moet ik meer gaan netwerken bij grotere bedrijven om meer contacten te gaan leggen om hier uiteindelijk te belanden. Doelgroep beschrijving: Grote bedrijven in de vorm van beursgenoteerde bedrijven. Liever een N.V. dan een B.V., omdat ik dit interessanter vind. Doordat de markt van deze bedrijven groter is en het klantenbestand uitgebreider is heb je meer bereik en kan je meer uitdaging vinden. Wat ik voornamelijk interessant vind is dat deze bedrijven beursgenoteerd zijn. Dit heeft mijn altijd al geïnteresseerd en ik vind het boeiend om deze bedrijven in de AEX te volgen.

2 Midden bedrijven vind ik ook interessant, hier praat ik wel over B.V. s want bij deze bedrijven heb je vaker te maken met drukkere markten, markten waarop veel concurrenten actief zijn en waar de innovatie het onderscheid kan maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn bedrijven die niet op de beurs staan, maar wel de jaarverslagen publiceren voor geïnteresseerde en voor de werknemers. Denk hierbij aan Nuon, ANWB en Ernst & Young. Interessante bedrijven die best groot zijn en interessant genoeg voor mij om hier te willen werken. Doordat ze niet op de beurs genoteerd zijn, ben ik nieuwsgierig geworden waarom niet en zou ik deze bedrijven wel naar de beurs willen leiden. Doelgroep onderzoek: Bedrijven die meer dan 50 werknemers hebben, niet beursgenoteerde bedrijven. Deze bedrijven vind ik interessant, omdat ze groter zijn dan gemiddeld en rekening moeten houden met de media. Hiernaast denk ik ook dat deze ondernemingen mij meer kunnen brengen dan kleinere organisaties, omdat zij meer opgedeeld zijn in divisies. Hierdoor kan je gemakkelijker specialiseren in een bepaald onderdeel van de organisatie. Via de site van Yacht.nl ben ik erachter gekomen naar wat voor type werknemers zij opzoek zijn. Over twee jaar heb ik, als het goed is, mijn huidige HBO opleiding afgerond. Hierna moet ik gaan werken aan mijn werkervaring. Aangezien dit niet minimaal 3 jaar is, denk ik aan een junior functie om zo de werkgerelateerde ervaring op te doen. Ambities om persoonlijk en vakinhoudelijk te groeien dat heb ik ook, daarom kies ik juist voor deze richting en dit soort bedrijven. Bij de onderstaande functies kan ik voor de eerste twee gaan. Namelijk ZZP of detachering vind ik interessant mee te beginnen op deze arbeidsmarkt. Detachering lijkt me een goede keuze, omdat je hier de grootste kans hebt om in verschillende bedrijven te komen. Hierdoor kan je de sfeer proeven van deze bedrijven en kijken hoe de werkwijze en de cultuur in een bedrijf is.

3 Het proces om onderzoek te doen bij de grotere bedrijven gaat lastig. Een enquête wordt nauwelijks gelezen, laat staan ingevuld door de werknemers van deze bedrijven, omdat ze het erg druk hebben. Via de site heb ik inzicht gekregen in een aantal posities die ik ambieer. Het grootste probleem is mijn opleiding, deze functies vereisen allemaal minimaal een universitaire opleiding om deel te mogen nemen. Hiernaast willen ze de beste van de beste hebben en ik ben wel overtuigt van mijn eigen kunnen, maar ik ben niet de beste. Misschien is dit wel te hoog gegrepen, maar ik wil blijven dromen zodat ik het beste uit mezelf kan halen. Wat ook opviel was dat de meeste opleidingen of bedrijfseconomische of boekhoudkundige aard hebben. Ik heb weinig interesse in deze gebieden en wil toch wel wat met communicatie en marketing gaan doen. De stage plekken die mij wel aanspraken waren voornamelijk communicatie vacatures. PR en HR kwamen vaak naar voren en ik heb maar 1 stage plek gevonden die mij echt interesseerden, dat was deze omschrijving van een plek bij het bedrijf Ormit. Wat mij voornamelijk aanspreekt in deze vacature zijn de werkzaamheden, bezig zijn met internet, social media strategie en het weblog beheren. Dit vind ik leuke en interessante werkzaamheden, omdat ik hier nu ook mee bezig ben en dit mij erg bevalt. De conclusie na dit kleine onderzoek is dat ik of door moet studeren of de lat iets lager moet leggen om zo via het werkcircuit hoger op te komen. Dit kan door middel van interne opleidingen of even doorbijten en nog 2 jaar universiteit doen na mijn HBO opleiding. Ik vind dit lastig om nu al te beslissen, maar ik neig toch sterk naar intern verder studeren tijdens het werken na mijn opleiding. Procesverslag: Eerst heb ik naar mezelf gekeken en naar mijn ambities. Daarna heb ik deze concreet gemaakt en doelen aan mezelf gesteld. Na dit ben ik gaan kijken voor welke bedrijven ik dit het beste kan doen en met behulp van een site heb ik een vacature gevonden die mij aansprak. Deze heb ik uitgebreid behandelt en gereflecteerd op mezelf zodat ik kan zien waar ik aan moet werken. Ik vond het wel een interessante eerste opdracht, die vanaf punt 4 moeilijker werd omdat ik mijn eigen wensen moest uitspreken en op papier zetten. Ik heb nog niet zo een helder beeld voor me over mijn toekomst, maar het beeld wat ik heb geschetst is een goed scenario voor de stappen die ik moet ondernemen om te komen waar ik wil komen. De ervaring van de opdracht was niet geweldig. Ik vind dat ik een bepaalde richting moest kiezen voor deze opdracht in plaats van dat ik mijn opties open kon houden, wanneer mijn gedachte nog veranderen. Denk hierbij aan een eigen bedrijf of een hele andere tak van de markt in plaats van marketing en communicatie.

4 Communicatieplan Communicatiedoelen Met de website wil ik bereiken dat eventuele potentiële werkgevers geïnteresseerd raken in mij als werknemer. Naast dit wil ik mezelf ook online profileren als internet deskundige en marketer om zodoende aanspraak te kunnen maken op dergelijke functies die worden aangeboden. De site is een terugkoppeling voor mij om de werkgevers te laten zien wat ik in huis heb. Dit hoeft niet overweldigend te zijn als het maar correct is. Ik denk dat je met een correct beeld de werkgever kan overtuigen van mijn kennis en vaardigheden zodat ik boven de concurrentie uitsteek. Analyse van de uitgangspositie Sterk Gemotiveerd Sterk in communicatie Theoretische kennis Kansen Meer inzet tonen om alles op tijd af te hebben Netwerken Zwak Deadlines Planning Bedreigingen Moet zinvol zijn, anders ben ik minder gemotiveerd

5 Sterk Ik ben gemotiveerd om veel te leren en kennis op te doen. Ik wil graag leren en vind het leuk om mezelf te verreiken met kennis, dit hoeft niet relevant te zijn als het maar kennis op doen is. Sterk in communicatie, door mijn vooropleiding en mijn huidige opleiding ben ik steeds sterker en doeltreffender geworden in mijn communicatie. Naast dit ben ik ook assertief en ben ik niet bang om dingen te vragen als ik het niet begrijp. Door mijn vooropleiding en huidige opleiding heb ik al aardig wat kennis opgedaan over marketing en communicatie. De diepgang die we nu krijgen op het HBO sluit prima aan bij de basiskennis die ik heb opgedaan op het MBO. Zwak Ik heb moeite met deadlines, vaak omdat ik het werk onderschat. Meestal begin ik net iets te laat, waardoor ik de hele avond door moet gaan als het die volgende ochtend af is. De oorzaak hiervan is meestal de planning. Doordat ik niet goed plan, komen andere dingen in gevaar en lukt het opleveren soms niet op tijd. Gelukkig gebeurd dit niet te vaak, maar ik vind dit wel een zwak punt van mezelf. Kansen Als ik meer prioriteit stel aan bepaalde zaken, zal mijn planning ook minder in gevaar komen en zal ik mijn werk eerder af hebben dan het oplevert moet worden. Dit heeft als voordeel dat je het nog kan voorleggen aan de betreffende docent om feedback te vragen. Hierdoor is de kans kleiner dat het verbeterd moet worden wanneer het al ingeleverd is zonder consult bij de docent. Netwerken gaf ik al eerder aan als goede mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen. Ik moet dit nu meer gaan doen, ook in verband met mijn stage, om mezelf beter te presenteren op de arbeidsmarkt. Hiernaast is het altijd handig om een groter netwerk te hebben, omdat het naast hulpvol ook goed is voor de sociale contacten. Bedreigingen Ik heb gemerkt dat wanneer ik de opdracht zelf minder zinvol vind, ik de neiging heb om mezelf minder in te zetten voor de opdracht. Als het doel duidelijk is dan gaat dit een stuk gemakkelijker. Dit vind ik een bedreiging, omdat ik het idee heb van mezelf dat ik eerst de kat uit de boom moet kijken. Behalve bij opdrachten die mij vanaf het begin al raken heb ik dit probleem niet. Het is soms lastig om mezelf te motiveren en toewijding te tonen aan een opdracht waar ik zelf niet helemaal achter sta. Ik wil dit verbeteren door mezelf meer open te stellen voor deze opdrachten en meer te verdiepen in de doelen van dit soort opdrachten om mijn motivatieproblemen hierbij weg te nemen.

6 Bepaling van de knelpunten Problemen die ik heb gevonden kunnen zitten in mijn opleidingsniveau en in mijn motivatie om door te willen gaan. Ik denk dat dit interne knelpunten zijn, want ik kan deze punten zelf aanpakken om te verbeteren. Even gekeken naar de vacatures die ik ambieer en waar het voornamelijk op neer komt is dat de posities waar ik geïnteresseerd in ben, voornamelijk universitaire posities zijn. Ik denk dat ik deze knelpunten deels met communicatie kan oplossen, maar vooral moet laten zien aan de potentiële werkgever om ze zo te overtuigen van mijn kennis en niveau. Algemeen Interne knelpunten: Ik weet niet precies wat ik wil, keuze bestaat uit marketing of psychologie(c) Punctueel en correct zijn in de opbouw van de site (C) Beperkte content om te presenteren op de site(c) Externe knelpunten: Doelgroep verwacht iets anders van de website (C) Website wordt anders geïnterpreteerd (C) Persoonlijk Interne knelpunten: Gebrek aan opleidingsniveau (C) De wil om door te studeren (C) Gebrek aan kennis van design (DvC) Te hoge eisen stellen aan jezelf (C) Problemen met bewerken filmmateriaal (C) Externe knelpunten: Geen hulp bij techniek. (C) Laptop werkt niet meer. (NvC) Bewerken van film loopt vertraging op (NvC) C Op te lossen via communicatie DvC Deels op te lossen via communicatie NvC Niet op te lossen via communicatie

7 Communicatiestrategie Opleidingsniveau: dit probleem wil ik aanpakken door doorstuderen of een interne cursus te volgen bij het bedrijf waar ik wil werken. Ik denk door middel van een goede richting te kiezen na mijn HBO opleiding dat ik mezelf meer kan onderscheiden op de arbeidsmarkt en een hogere en betere functie kan krijgen dan wanneer ik na mijn HBO rechtstreeks ga werken. Misschien is dit niet het grootste punt, maar ik denk wel dat dit een cruciaal punt is voor werkgevers, want zij willen graag zien dat je hun plannen naar een hoger niveau tilt dan zij al hebben gedaan. Motivatie om door te willen gaan: ik ben wel erg gemotiveerd om door te willen gaan en ik wil graag stranden op een positie waarmee ik zelf echt genoegen kan nemen. Het enige probleem is mijn leeftijd. Ik ben nu 24 jaar en als ik deze opleiding heb afgerond 2 jaar ouder. Ik weet niet of ik dan wel voltijd door wil studeren of dat ik kies voor een baan in combinatie met een studie. Deze keuze heb ik nog niet gemaakt en ga ik ook nog niet maken totdat ik meer duidelijkheid hebt over eventuele door studeer mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn een schakeljaar van HBO naar universiteit of het aanbod van een leuke baan met mogelijkheid om verder te leren. Hiernaast mijn kennis en kennis uit mijn omgeving gebruiken voor SEO van de site. Ik wil graag dat de site gevonden wordt en ik schroom me niet om hiervoor hulp te vragen. Doordat ik soms druk ben of soms ook laks ben houd ik geen tijd over om de site contant bijgewerkt te houden. Ik denk dat ik dit probleem kan oplossen door het inzetten van RSS en Twitter. Plan van aanpak Ik wil de doelgroep van werkgevers in de marketing en communicatie sector bereiken via de website in de loop van dit jaar. Wanneer ik bezig ben met een stage plaats zoeken en uiteindelijk tijdens het afstuderen. Voor stage ben ik geïnteresseerd in een plaats met verloop in een vaste aanstelling. En ik wil werkgevers op de hoogte stellen van het afronden van mijn studie, volgend jaar, plus dat ik opzoek ben naar een baan. Liever wat eerder dan op het laatste moment, dit is vaker op het laatste moment gebeurt en uiteindelijk beland je in een bedrijf dat je voorkeur niet heeft. Ik zou de werkgever willen overtuigen door middel van cases te presenteren op de website om te laten zien waarmee ik bezig ben en meer inzicht te geven in de manier van werken die wij geleerd hebben op het HBO. De boodschap is duidelijk: een online communicatie specialist die weet van aanpakken en weet waar kansen liggen voor bedrijven die de boot gemist hebben (of achter lopen op het gebied van online communicatie). Hiernaast wil ik mezelf vooral doeltreffend en professioneel opstellen. Door kennis van traditionele media en marketing in combinatie met mijn huidige opleiding maakt mij een completere markteer. In eerste instantie wil ik me hier ook op richten, later kan dit nog veranderen. Dit hangt af van de keuze van de minor. Maar dat terzijde, de content die ik wil gebruiken hiervoor zijn een aantal stukken uit de 2 jaar dat ik hier op de HRO zit. Het zijn een aantal documenten en een aantal presentaties die ik heb gegeven in de loop der tijd. Ik wil deze op de site hebben, omdat ze mij een goed cijfer hebben opgeleverd.

8 Middelenplan Video: Via YouTube het presentatie filmpje inzetten op de site om meer views te krijgen. Blog: Een stuk of een kort bericht posten laat zien waar je mee bezig bent zodat potentiële werkgevers ook kunnen zien wat je interesseert. Documenten:uploaden via een wiki site en via Slideshare, zodat alles online staat en opvraagbaar is voor iedereen die hier interesse in heeft. De content die ik in wil zetten heb ik hierboven beschreven. De documenten zijn: een essay over LEGO van het vak The Long Tail. Dit is een keuzevak dat ik gevolgd heb op de Kralingse Zoom. Het werd gegeven door Laurens Schumacher, die naast deze lessen ook veel marketing lessen geeft. Het ging voornamelijk om businessmodellen en hoe deze ingezet werden in grote bedrijven. Dit wordt gedaan om de zogenaamde Long Tail uit te breiden. Ik vond het erg interessant en het schrijven van de essay was ook leuk. Het communicatie plan gaat over een project van vorig jaar in opdracht van Will Goderie. Dit was een project voor Unicef. De donateurs namen af en we moesten oplossingen bedenken om nieuwe doelgroepen aan Unicef te binden. Dit is uiteindelijk een heel succesvol project geworden door een sterke samenwerking en goede teamleden. De presentaties zijn: mijn allereerste HRO project Timeless Vibes. Dit was een raar project, omdat we na een week al een teamlid verloren doordat hij niet verder kon met zijn opleiding. Ik was aangesteld als projectleider en het lukte me niet om de groep te motiveren. Hierdoor hebben wij tot week 5 zonder idee of product gezeten. Dit was erg lastig, na wat praten en advies vragen van meerdere docenten is het toch gelukt met de groep. En door een goed slotoffensief is dit project uiteindelijk met een ruime voldoende afgesloten. De andere presentatie gaat over een project van vorig jaar in opdracht van Gerhard Rekveld. Dit project was genaamd vloeken in de kerk. De doelgroep moest vloeken met het concept. Dit was een multidisciplinair project en ik had goede mensen in mijn team. Weer werd ik als teamleider aangesteld en dit keer ging de samenwerking echt fantastisch. Door ze ruimte te geven kwamen de ideeën naar boven en hierdoor raakte iedereen nog meer gemotiveerd. Het cijfer van dit project was bijna perfect. Ik wil deze content tegelijk plaatsen op de website en later nog aanvullen om de site uitgebreider te maken. Momenteel heb ik niet genoeg content van mezelf dat ik wil plaatsen. De boodschap moet helder zijn dit waren goede opdrachten van mezelf waar ik zelf ook trots op ben. Hierdoor denk ik dat ik een standaard presenteer naar de doelgroep. Deze standaard wil ik natuurlijk wel verbeteren. Organisatie Strakke planning, ik heb met de opdrachten een tijdje achtergelopen en dat is heel vervelend. Gelukkig is er tijdig aangedrongen op het zoeken van een designer en een techneut anders zou je hier nat op gaan gedurende de laatste weken. Dit heb ik na de tweede week gedaan en mijn techneut heb

9 ik afgelopen week gevonden. Mijn designer is Emmely Jacques, zij is 22 jaar en zit in het 2 e jaar van CMD. Ik werk pas sinds kort met haar samen, maar ik heb snel gezien dat zij erg creatief is. Zij komt van het Grafische Lyceum dus ik heb veel vertrouwen in haar design skills. Mijn techneut is Freek Houweling, hij is 20 jaar en zit in het 2 e jaar van CDM. Hij heeft hiervoor 2 jaar GMT gevolgd en heeft zijn propedeuse gehaald van deze opleiding. Ik heb meer van Freek s werk gezien en zijn stijl komt enigszins over met mijn visie. Verder heb ik vertrouwen in Freek en in zijn kennis van programmeren. Voor het filmpje heb ik de hulp ingeschakeld van Rens de Graaff, hij is 19 jaar en zit in het 3 e jaar van CDM. Nadat ik het filmpje gezien heb van hem van vorig jaar was ik overtuigd van zijn kunnen. Hij werkt alleen wel met een ander programma dan het standaard Adobe programma. Dit kan lastig zijn voor mij als ik nog dingen wil aanpassen aan de hand van feedback. Ik ken Rens ook persoonlijk en ik weet dat hij mij kan helpen om het doel te bereiken wat ik wil bereiken met dit filmpje. De evaluatie Ik wil evalueren als ik eenmaal op een zeker punt ben dat ik het ook kan visualiseren. Uiteindelijk heb ik dit punt pas bereikt na week 3 en dit maakt het lastig om nog drastische veranderingen te maken. Het voordeel is wel dat ik een helder beeld heb van het eind product, omdat ik er beter over na gedacht heb. De evaluatie met Emmely wil ik zo snel mogelijk na week 5 doen, als het design opgeleverd moet worden. In eerste instantie wil ik haar de vrije hand geven met een aantal aanknopingspunten. Mocht dit helemaal niet uitpakken zoals ik denk dan ga ik er in de loop van dezelfde week nog aanzitten om het sluitend te maken. Met Freek is het een lastiger verhaal, omdat hij ook ver van school woont. Hij heeft hiernaast nog een ander rooster dan dat wij hebben. Hierdoor is de enige ontmoeting op school op vrijdagochtend. Ik wil de week dat het design is goedgekeurd dit nog doorgeven aan Freek of het allemaal haalbaar is. Als er dingen zijn die niet mogelijk zijn, probeer ik met Emmely en/of Freek aanpassingen bedenken die het wel mogelijk maken en die naar mijn ideeën zijn. Procesverslag Ik heb een beknopt communicatieplan geschreven dat bijzonder veel werk was. Normaal gesproken we hier een gehele periode voor in teamverband, maar dan is het wel uitgebreider en beter onderbouwd. Ik voelde de tijdsdruk wel met dit plan, omdat de volgende opdracht al klaar stond. Ik heb na het filmpje nog gewerkt aan het communicatieplan omdat ik het simpel weg niet goed genoeg vond. Ik vond de stappen 3 en 6 wel ergerlijk, omdat ik hier lang bleef hangen terwijl de rest me aardig afging. Ik vind het ook lastig om bepaalde zaken vooraf in te schatten zonder dat ik er zelf helemaal zeker over ben. Hiermee doel ik ook een beetje op de content. Ik wil best wel dingen laten zien, maar ik heb niet genoeg materiaal om te presenteren op een site. Ik wil het netjes houden, hierdoor plaats ik liever geen dingen waar ik zelf geen goed gevoel aan over hou.

10 Introductiefilm Script Het filmpje duurt bijna een minuut (0.58 seconden na het bewerken) en laat zien wie ik ben, waar ik in geïnteresseerd ben, wat ik kan betekenen voor de opdrachtgever en hoe ik te bereiken ben. De doelgroep die ik wil benaderen zijn grote, niet beursgenoteerde bedrijven. Ik heb voor de muziek gekozen, omdat ik vind dat het de spanning opbouwt, dynamisch is. Ik heb voor het lettertype gekozen, omdat ik dit een helder lettertype vond en ik vond dat dit duidelijk overkwam bij de doelgroep. De hulpmiddelen die ik hiervoor heb gebruikt zijn Sony Vegas en Rens de Graaff heeft mij geholpen met de productie en de bewerking van het filmpje sec. Introductie met mijn naam eronder. De muziek bouwt op en beeld fade over naar een foto van mij sec. Een foto van mij, niet al te zakelijk, maar wel bewust en stevig. Ik heb voor deze foto gekozen omdat ik betrouwbaar en aanwezig overkom. De tekst die door het beeld heen komt geven mijn leeftijd en opleiding weer sec. Begint met het tonen van mijn interesses. Deze zijn nieuwe media, marketing en SEO. Hierna wordt de web 2.0 schijf in beeld gebracht die langs vele social media applicaties heen gaat sec. Begint met de tekst wat bied ik. Hier wil ik vooral laten zien aan potentiële werkgevers wat ik hen te bieden heb. Deze scene loopt over in een schoolbord met de tekst: new media literacy wat doelt op het onderwijs wat ik gekregen heb in nieuwe media. Deze scene loopt dan weer verder naar een afbeelding van een verkeersbord met de Marketing Avenue en de Strategy street. Erg doeltreffend en het samenhang van marketing en strategie wordt hiermee nogmaals benadrukt, wat mijn intentie ook is. De tekst die door het beeld heen is een opsomming van mijn kennis over: Online marketing, traditionele marketing en nieuwe media sec. Volgt de scene met mijn contactgegevens. Ik heb er voor gekozen om nogmaals mijn naam erin te plaatsen en een foto van mezelf erbij te doen. Voor deze foto heb ik een cusual foto genomen om mezelf weer van een andere kant te laten zien. Meer herkenning zorgt ervoor dat het beter blijft hangen. Hiernaast heb ik mijn telefoonnummer, adres, Twitter adres en mijn LinkedIn adres onder mijn naam gezet. Dit om te laten zien dat ik actief ben online, maar ook anders te bereiken ben dan alleen online sec. Einde Storyboard Dit is de eerste keer dat ik een storyboard maak. Ik heb deze site gebruikt als theorie, Ik heb gekozen voor een 9shot, omdat ik vind dat dit een overzichtelijke manier is van het presenteren van een filmpje. Ik wilde 9 screenshots vastleggen en hierbij een korte omschrijving geven om zo de verhaallijn duidelijk te maken.

11 Introductie met mijn naam

12 een shot met mijn foto in de zomer met daarbij mijn leeftijd en opleiding. Mijn interesses worden aangekondigd

13 Hier een deel van de Web 2.0 schijf met mijn interesses door het beeld heen. Aankondiging wat ik te bieden heb aan werkgevers

14 Het schoolbord met door het beeld heen mijn specialisme. De verkeersborden met door het beeld het mijn specialisme.

15 De aankondiging van de contactgegevens. De contactgegevens van mij. Met mijn naam, een foto en beschikbare middelen om met mij contact op te nemen. Link naar het filmpje:

16 Contentaudit Pagina URL Onderwerp Inhoud Waarom? Soort content Home Rajengadjradj.nl Landingspage Filmpje, Introductie, Filmpje, welkomstekst, Welkomstekst tekst, links links naar om een naar social social indruk van networks. networks mezelf te geven. Documenten pagina Presentatie pagina Rajengadjradj.nl/documenten Rajengadjradj.nl/presentaties Documenten die ik wil laten zien Presentatie die ik wil laten zien Documenten in een tekstlink vorm Presentaties via slideshare CV pagina Rajengadjradj.nl/cv Een CV CV met link naar mijn volledige CV in een.docx link Om te laten zien wat ik voor werk kan opleveren. Om te laten zien wat voor presentaties ik geef. CV om mezelf te presenteren en mijn werkervaring te laten zien. Tekst in de vorm van download links Afbeeldingen die via Slideshare binnen komen. Tekst Reden voor deze soort Informatief, verwelkomende tekst.links om te laten zien waar ik actief ben. In links vind ik het gemakkelijker, want dan kan het document in zijn geheel bekeken worden. Een afbeelding geeft een indruk van de presentatie. Bij interesse kan je doorklikken Een beknopte beschrijving van mijn ervaring om de werkgever te overtuigen. Status online online online online Design site De opdracht die ik aan mijn designer heb gegeven, heb ik in een mailtje beschreven. Het bestand staat hieronder. Hier de dingen voor het design. Ik stuur je de opdracht mee en het filmpje. Hier een aantal steekwoorden die jij kan gebruiken voor het design. - Professioneel - Zakelijk - Overzichtelijk - Marketing - SEO (search engine optimalisation) - Nieuwe media Ik doe ook mn contentaudit erbij, zodat je weet wat ik op de site wil hebben. Pagina URL Onderwerp Inhoud Waarom? Soort content Home Rajengadjradj.nl Landingspage Filmpje, Introductie, Filmpje, welkomstekst, Welkomstekst tekst, links links naar om een naar social social indruk van networks. networks mezelf te Reden voor deze soort Informatief, verwelkomende tekst.links om te laten zien waar ik actief Status

17 Documenten pagina Presentatie pagina Rajengadjradj.nl/documenten Rajengadjradj.nl/presentaties Documenten die ik wil laten zien Presentatie die ik wil laten zien Foto pagina Rajengadjradj.nl/fotos Een aantal foto s van mezelf Documenten in een tekstlink vorm Presentaties via slideshare Foto s van mezelf geven. Om te laten zien wat ik voor werk kan opleveren. Om te laten zien wat voor presentaties ik geef. Een indruk van mezelf geven dmv. Afbeeldingen. Tekst in de vorm van download links Afbeeldingen die via Slideshare binnen komen. Afbeeldingen ben. In links vind ik het gemakkelijker, want dan kan het document in zijn geheel bekeken worden. Een afbeelding geeft een indruk van de presentatie. Bij interesse kan je doorklikken Foto s los in plaats van een slideshow. Dit vind ik handiger navigeren, omdat je niet alle foto s hoeft te zien. Het gaat om een homepagina, een documenten pagina, een presentatie pagina en een foto pagina. Simpel, maar strak en overzichtelijk. Ik wil je wel de vrije hand geven, maar het moet voldoen aan de steekwoorden. Ik moet dit weer aan mn docent presenteren en die wil graag dat het onderbouwd is, dus vandaar de steekwoorden. Zou dit volgende week donderdag (25 ste ) af kunnen zijn? Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik het graag van je). Die opdracht die ik meestuur zijn meer richtlijnen, de verwoording bedenk ik wel (in overleg met jou. Alvast bedankt en ik maak het wel goed met je (wijn of bier, ofzo), komt goed. -- Dit was het eerste contact via de mail met mijn designer. Ik heb haar de vrije hand gegeven, maar ik heb wel vastgehouden aan de regels die gesteld werden in het document. Na deze eerste mail heb ik dit teruggekregen van Emmely.

18 In eerste instantie was ik niet zo tevreden met het design. Ik heb feedback teruggestuurd in de vorm van een mailtje en mondeling contact. Wat ik terug gestuurd had waren een aantal richtlijnen met betrekking tot het kleur gebruik. Ik wilde het wat strakker en wat zakelijker dus ik heb gekozen voor zwart en turquoise. Aan de zijkant vond ik de balk niet mooi en niet passen bij het uiterlijk. Ik heb gevraagd of dit weg kon. De bolletjes aan de tabbladen vastgemaakt waren ook niet helemaal mijn smaak. Dit is uiteindelijk anders geworden. Ik vond het vooral goed dat mijn naam in de header er echt uitknalde door het kleur gebruik. Dit heb ik gevraagd om vast te houden in het volgende design. Hierna kreeg ik de tweede versie van het design te zien.

19 Je kan vast zien waar de inspiratie vandaan komt. Van de Yacht.nl site, ik vond het een mooie site en een goede uitstraling hebben door het kleurgebruik. Dit heb ik gebruikt omdat zij dezelfde doelgroep aanspreken die ik wil aanspreken. Aan de hand van dit design zijn er nog een aantal dingen gewijzigd. De foto pagina is omgezet naar een CV pagina, omdat dit de doelgroep meer aanspreekt en meer over mezelf verteld dan foto s. Tevens laat dit mijn persoonlijke informatie zien en mijn werkervaring. Ik maak een aangepast CV dat gericht is op de online kant, ik heb hiervoor gekozen omdat ik een traditioneel CV ouderwets vind en mijn persoonlijke gegevens als adres en sofinummer niet op het internet hoeven te staan. Hiernaast is het lettertype aangepast van TImes new Roman naar Century Gothic. Dit heb ik gekozen, omdat Century Gothic een schreefloos font en dit strakker overkomt dan Times new Roman. Ontwikkelen van het design. Aan de hand van het eerste design ben ik verder gegaan en heb ik het template aangehouden, maar de kleuren veranderd.

CMD-6VT-P1.09. Ontwerprapport. Bart Waardenburg 21/10/2011. Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867

CMD-6VT-P1.09. Ontwerprapport. Bart Waardenburg 21/10/2011. Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867 CMD-6VT-P1.09 Ontwerprapport Bart Waardenburg 21/10/2011 Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. DE STRATEGIE BEPALEN 4 2.1. PLANNEN MAKEN 4 2.2. VISIE BEPALEN 10

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Maak werk van je geluk! Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Projectmanagement: Afdeling marketing en communicatie Start People

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Winnen in Google! Tonny Loorbach

Winnen in Google! Tonny Loorbach Tonny Loorbach Winnen in Google! Tonny Loorbach 2014 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 1 Winnen in Google 3.0! Dit is de 3.0 versie van dit e-book. De nieuwste versie van dit boek kun je hier

Nadere informatie

Eindverslag. Stage SearchUser. Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B

Eindverslag. Stage SearchUser. Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B Eindverslag Stage SearchUser Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B Stageperiode: 13 februari 2012 tot 22 juni 2012 Stagebegeleiders: Mevr. Sier, Dhr. Tuip, Dhr. Lopes Cardozo Stagedocent:

Nadere informatie

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl Colofon Titel Just share it! Geef je kennis een goed doel. Samengesteld door CIVIQ instituut vrijwillige inzet House of Sharing * Datum Oktober 2004 Contactadressen voor deze publicatie: CIVIQ Plompetorengracht

Nadere informatie

Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk

Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk V e r a B o t Solliciteren doe je zo! Vera Bot Solliciteren doe je zo! kluwer 2009 ISBN 978 90

Nadere informatie

Remo Hollaar. Interactieve media als tool voor een persoonlijkere aanpak bij B2B relaties

Remo Hollaar. Interactieve media als tool voor een persoonlijkere aanpak bij B2B relaties Remo Hollaar Interactieve media als tool voor een persoonlijkere aanpak bij B2B relaties Auteur: Remo Hollaar Studentnummer: 0786232 E-mailadres: remo19@gmail.com Website: http://www.remohollaar.nl Hogeschool

Nadere informatie

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Marijke van Son Studentnummer: 2171084 Juni 2012, Beek en Donk Onderzoeksbegeleider:

Nadere informatie

Zelfmanagement voor studenten met ASS. Handleiding Trainers

Zelfmanagement voor studenten met ASS. Handleiding Trainers Zelfmanagement voor studenten met ASS Handleiding Trainers 1 Colofon 2013 HAN. HAN SENECA heeft bij het samenstellen van deze handleiding de uiterste zorg nagestreefd. Desondanks kan niet volledig worden

Nadere informatie

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk Werkboek Creëer meer plezier in je werk Schouten en Nelissen ontwikkelde, samen met de universiteit van Utrecht, een training die medewerkers bewust maakt van de ruimte die zij zelf hebben om het werk

Nadere informatie

Aan de slag met stage of werk

Aan de slag met stage of werk Aan de slag met stage of werk Handboek voor: - stagiaires en afgestudeerden met een functiebeperking of chronische aandoening - stagebegeleiders - werkgevers 2 Inhoudsopgave Inleiding Deel I: Studenten

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn:

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn: in zes stappen voorblad Voorblad 1 Inleiding Bij vrijwilligersbeleid gaat het er om op een meer doordachte en planmatige manier aandacht te geven aan de mensen die het werk doen in de vereniging. De werkbladen

Nadere informatie

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015 Inhoud Gebruiksaanwijzing... 3 De Juiste Business... 4 Vragen, Juiste Business!?... 5 Een paar wijsheden om je te stimuleren... 5 Hoe ziet je begroting eruit?... 6 To Do: maak een begroting!... 6 Wat zijn

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Onderzoeks rapportage.

Onderzoeks rapportage. Onderzoeks rapportage. RICK VAN DER HEIDEN YOURI ROGGEVEEN NICK MATTHIJSSE WOUTER VAN DER KAMP CONCEPT & STRATEGIE PROTOTYPING INTERACTION DESIGN VISUAL DESIGN Inleiding. Het specialisme van Coolblue komt

Nadere informatie

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu HOOFDSTUK 1 Superheld? Herken jij jezelf in de volgende uitspraken? Ik ben afgestudeerd, klaar voor een uitdaging en opzoek

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 der S.V. RealTime 20 januari 2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 Versie 1.2 Studievereniging RealTime

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Succesvol worden op de beurs!

Succesvol worden op de beurs! 2013 Succesvol worden op de beurs! Kom erachter hoe het mij is gelukt om 122.000, - winst te behalen in een periode van 5 jaar tijd! Puur en alleen door me te richten op het kopen en verkopen van aandelen,

Nadere informatie