De Nederlandse Associatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Nederlandse Associatie"

Transcriptie

1 De Nederlandse Associatie Passie voor verenigen Inspireren verbinden leren De samenleving verandert in hoog tempo door innovatie, technologie en marktwerking. Verenigingen moeten meebewegen. Relevant blijven. Zich continu blijven ontwikkelen. DNA verenigt alle relevante spelers in het maatschappelijk middenveld: brancheverenigingen, beroepsverenigingen, federaties, paritaire organisaties, fondsen en ledenorganisaties. DNA biedt verenigingen en haar professionals een platform. Voor kennisdeling. Om te leren. Te inspireren. En om elkaar te ontmoeten. Doe mee! Word lid en profiteer van alle activiteiten van DNA en contactmomenten met je collega s.

2 Kennisdelen Kennis delen is ontwikkelen. Jezelf ontwikkelen. Je vereniging ontwikkelen. Je vak ontwikkelen. Professionaliseren. Q-sessies Ask Questions - Go for Quality - Quest to improve DNA organiseert ieder kwartaal Q-sessies. Er zijn sessies voor communicatie- en marketingmedewerkers, beleidsmedewerkers, directeuren, P&O-medewerkers en financiële medewerkers. Per sessie staat één specifiek onderwerp centraal dat voor die groep professionals actueel is. Peer-to-peer sessies met mensen die met dezelfde vraagstukken zitten als jijzelf. Kortom, kennis uitwisselen en leren van elkaar. Wil jij een onderwerp bespreken? Breng deze in voor een Q-sessie! Hoe zorg ik dat mijn community gaat leven? Hoe trek ik jonge leden aan? Hoe kan ik de toegevoegde waarde van mijn lidmaatschap uitdragen? Hoe kan ik effectief samenwerken met andere verenigingen? Hoe kies ik het juiste verdienmodel voor mijn vereniging? Hoe weet ik wat mijn leden willen?

3 Online kennisplatform Op VM-online vind je Iedere maand nieuwe kennis over verenigingsmanagement, strategie, lobby, goed bestuur, marketing en communicatie, ledenwerving, ledenonderzoek et cetera. Met best practices en tips uit binnen- en buitenland. DNA voegt hier vanaf begin 2016 nog veel meer informatie aan toe! Ieder week houdt DNA je met een digitale nieuwsbrief op de hoogte van nieuws, vacatures, functiewisselingen, activiteiten, wie was waar en nieuwe producten en diensten. Je kunt discussiëren en vragen stellen in de online community, elkaar ontmoeten en de basis leggen voor een Q-sessie. Tevens heb je toegang tot de ASAE-kennisbank met vele artikelen en tips over verenigingsmanagement in Amerika. Leer hoe onze collega s in Amerika het vak van verenigingsmanager bedrijven. Lid zijn van DNA is onbeperkt toegang tot VM-online en ASAE!

4 DNA Congres Kom naar het tweedaags congres in mei Laat je inspireren door topsprekers tijdens de plenaire bijeenkomsten. Verdiep je tijdens de vele learning labs met vakgenoten in een aansprekend en actueel thema. Breid je netwerk uit tijdens de speeddates en feest mee tijdens het avondprogramma! Leerzaam én leuk! Awards

5 Maak jij het beste ledenblad? Ben jij de opvallendste professional van je vakgebied? Ben jij de verenigingsmanager of directeur van het jaar? Ding mee naar de awards die DNA ieder jaar uitreikt tijdens het tweedaags congres! DNA zet diverse awardprogramma s op om professionaliteit en trotse boegbeelden en voorbeelden de spotlight te geven die ze verdienen. Blink uit en wees er trots op!

6 ASAE-reis Benieuwd naar de roots van DNA? Laat je inspireren door de passie en het enthousiasme van de verenigingsprofessional in Amerika: ga mee op de jaarlijkse studiereis naar ASAE! ASAE biedt een geweldig programma van drie dagen met internationale topsprekers en educatieve sessies. De avonden zijn gevuld met een feestelijk programma. Je reist met Nederlandse vakgenoten en verblijft in een prima hotel. Bezoek de dag na het congres samen met je Nederlandse reisgenoten lokale Amerikaanse associaties tijdens de speciale DNA-Association Day. Deel ervaringen en passie over je vak!

7 Onderzoek en ontwikkeling Hoe zorg je ervoor dat je vereniging flexibel kan omgaan met veranderingen? Wat wil de belangrijke Y-generatie? Hoe ontwikkelt collectiviteitsgevoel zich de komende tijd? De samenleving verandert en stelt andere eisen aan verenigingen en haar professionals. De manier van werken verandert; medewerkers hebben andere wensen. De technologie staat niet stil. Dat heeft consequenties voor de manier van communiceren met leden. DNA doet onderzoek naar de toekomst en helpt verenigingen bij veranderingen die noodzakelijk zijn om relevant te blijven. Op strategisch én praktisch niveau. Zo zal het Nationaal Voorzittersonderzoek voortgezet worden en zal nieuw onderzoek opgestart worden naar de vereniging van de toekomst. Meebewegen naar de toekomst!

8 Het collectief Aansluiting bij een collectief. Dat gebeurt steeds minder automatisch. Het individu staat meer en meer centraal. Het gevaar dat ontstaat: het collectief loslaten. De juiste richting: het gevoel van het collectief en de voordelen zichtbaar maken, benadrukken. De jongere generatie ziet de voordelen van automatisch lid worden. Omarmt collectiviteit op een eigen manier. DNA zet zich in het collectief in de breedste zin van het woord te bevorderen. Met concrete projecten en in samenwerking met belangrijke maatschappelijke spelers. Werk collectief mee aan het terugbrengen van het collectiviteitsgevoel naar deze tijd!

9 Bestuur & Taskforces DNA werkt met een bestuur volgens Amerikaans model. Bestuursleden van DNA zetten hun kennis, ervaring en enthousiasme in. Via taskforces (face-to-face en online) werken zij samen met verenigingsprofessionals om hun vakgebied verder te ontwikkelen. Werk mee aan de ontwikkeling van jouw vakgebied en meld je aan om mee te werken in het bestuur of in een taskforce!

10 VM magazine VM magazine is en blijft het vakblad voor de Nederlandse verenigingsprofessional. Elk DNA-lid ontvangt een of meerdere gratis jaarabonnementen. Zo blijven professionals in de vereniging altijd op de hoogte van alle achtergronden en ontwikkelingen binnen het vakgebied verenigingsmanagement. Met onderwerpen als ledenbinding, belangenbehartiging, goed bestuur, dienstverlening aan leden, verdienmodellen, strategische inzet van ICT, zelfregulering et cetera. Op papier en op de tablet, makkelijk toegankelijk voor iedereen binnen de vereniging. VM, vakblad voor en door verenigingsprofessionals.

11 Ontwikkeling en professionalisering Cursussen, trainingen & congressen DNA organiseert jaarlijks diverse cursussen, symposia en congressen die bijdragen aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van verenigingen. Een greep uit het aanbod: Trendcongres Voorzitterscongres Cursus Werken in bestuurlijke context Cursus Verenigingsstrategie in een dag Leergang Verandermanagement Training Public Affairs voor belangenorganisaties Training beleidsnotities schrijven Training Financiën voor non-financials

12 RAE register Het Register Association Executives (RAE) is opgezet voor verenigingsprofessionals. Het verhoogt de kwaliteit van beroepsbeoefenaren en geeft bestuurders objectieve criteria voor ontwikkeling. In deze fase wordt er overleg gepleegd met VPN om te komen tot de juiste vorm en inhoud van de samenwerking. VPN en DNA zijn beide doordrongen van het belang van RAE en dit nemen dit als uitgangspunt. Kwaliteit en ontwikkeling bestuurders en professionals.

13 Contributiemodel Verenigingen betalen contributie per kalenderjaar op basis van het aantal medewerkers. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen parttime en fulltime medewerkers. Profiteer! Word lid per 1 september 2015 en krijg 4 maanden gratis. Het eerste jaar lidmaatschap is dan geen 12 maar 16 maanden en loopt tot eind december Contributie verenigingen en AMC s Aantal medewerkers Contributie Contributie incl. ASAE-reis 2016 < ( incl. gratis kaart voor daags congres) ( incl. gratis kaart voor daags congres) ( incl. 2 gratis kaarten voor 2-daags congres) ( incl. 2 gratis kaarten voor 2-daags congres) ( incl. 3 gratis kaarten voor 2-daags congres) ( incl. 3 gratis kaarten voor 2-daags congres) Op aanvraag Op aanvraag >1000 Op aanvraag Op aanvraag Overig: Contributie Contributie incl. ASAE-reis 2016 Zzp ers ( incl. gratis kaart voor daags congres) Business partner ( incl. 2 gratis kaarten voor 2-daags congres) Founding/strategic partner ( incl. 5 gratis kaarten voor 2-daags congres) Corporate partner Op aanvraag Op aanvraag Lidmaatschap is inclusief kaarten voor het tweedaags congres, deelname aan alle Q-sessies, onbeperkte toegang tot de online kennisbank van DNA en ASAE en het blad VM.

14 Ja, ik heb interesse en meld me aan via deze intentieverklaring! GEGEVENS VERENIGING / BELANGENORGANISATIE Vereniging / belangenorganisatie Bezoek- of postadres Postcode en plaats Totaal aantal medewerkers GEGEVENS CONTACTPERSOON Voor- en achternaam Functie Telefoonnummer adres m / v vast mobiel Ik wil deelnemen als: Vereniging / belangenorganisatie Business partner AMC / Secretariaatsbureau Founding /strategic partner Zzp er Corporate partner En mijn voorkeur gaat uit naar: contributie exclusief 1 deelnemer ASAE reis contributie inclusief 1 deelnemer ASAE reis een rol als bestuurslid binnen DNA Door ondertekening van dit formulier bevestigt ondergetekende alle informatie naar waarheid te hebben ingevuld en bekend te zijn met het feit dat dit een intentieverklaring is. DNA wordt momenteel geformaliseerd en vanaf 1 september 2015 gaat het lidmaatschap in. Voor die tijd ontvang je de definitieve inschrijfformulieren en alle benodigde informatie. Handtekening Datum: Retourneer dit formulier per post: DNA p/a VM, Postbus 2096, 8203 AB Lelystad. Of scan en mail het formulier naar

15 Heb je vragen, neem dan contact op via of bel Rob Eskes: Bedankt namens DNA - De Nederlandse Associatie Initiatiefnemers en partners DNA komt recht uit het hart van vier enthousiastelingen. Zij waren samen op het ASAE congres 2014 in Nashville en voelden dat de energie die daar was ook naar Nederland moest komen. Het aanstekelijk Amerikaanse enthousiasme is een facet dat in Nederland ook kan aanslaan. Nuchter en rationeel is goed maar soms moet er wat vuur in. Ze richtten een thinktank op en al snel werden er kansen gezien. Zo werd in november 2014 DNA geboren. DNA kiest voor een Amerikaans model van vereniging en bestuur. Veel inhoudelijke kennis en events met energie. Het idee werkte aanstekelijk en al snel groeide de groep naar acht enthousiastelingen: Arthur Dallau, Peter Niesink, Daan Hoogendijk, Rob Eskes, Gees Wymenga, Patricia Hoogstraaten, Jules Lejeune en Rob Rommelse. En natuurlijk lukt DNA niet zonder partners: Partners

16 In ontwikkeling De informatie in dit document is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Aangezien DNA nog in oprichting is, zijn alle zaken in hoofdlijnen correct, maar kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie in deze flyer. DNA neemt zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van haar berichtgevingen en behoudt zich het recht bovenstaande zaken te wijzigen, mocht dit van toepassing zijn. DNA wijst iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de volledigheid en actualiteit van de geboden informatie uitdrukkelijk van de hand. Blijf op de hoogte: Kwartiermaker voor al uw vragen: Rob Eskes

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd.

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd. Uw klant zit in ons netwerk... Cross- Media Toolkit Customer Talk...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Bijgespijkerd Events E vents Inhoud Uw klant zit in ons netwerk 3 Ons Team 4 Customer Talk 5 Bijgespijkerd

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

( loop )baan. Bestaat een. nog wel? Create your own job. Omnichannel Retail Marketing. Uitgave nr. We gaan naar een snack-carrière

( loop )baan. Bestaat een. nog wel? Create your own job. Omnichannel Retail Marketing. Uitgave nr. We gaan naar een snack-carrière Barbara Barend Over inspiratie en dromen pag 3 Bram Alkema Nieuwe businessmodellen vragen nieuwe managers Rik de Boer Recruitment moet mensgedreven zijn pag 7 pag 5 Carrièrekrant voor professionals in

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Vrijwilligers doen ertoe. Het vrijwilligersbeleid van Humanitas: alle uitgangspunten en afspraken op een rij

Vrijwilligers doen ertoe. Het vrijwilligersbeleid van Humanitas: alle uitgangspunten en afspraken op een rij Vrijwilligers doen ertoe Het vrijwilligersbeleid van Humanitas: alle uitgangspunten en afspraken op een rij 4 5 6 8 10 Inhoud 1 De kern van ons vrijwilligersbeleid 2 Vrijwilligerswerk bij Humanitas: voor

Nadere informatie

LEA-ondersteuningsactiviteiten 2011

LEA-ondersteuningsactiviteiten 2011 Het is intussen vijf jaar geleden dat veel gemeenten aan de slag zijn gegaan met het opzetten van een Lokale Educatieve Agenda. Wij willen dit jaar samen met u een pas op de plaats maken en inventariseren

Nadere informatie

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd.

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd. Uw klant zit in ons netwerk......vind m met onze! Bijgespijkerd Bijgespijkerd Events E vents Inhoud Uw klant zit in ons Netwerk 2 Uw klant zit in ons Netwerk 3 Ons Team 4 5 Bijgespijkerd 7 Diverse publicaties

Nadere informatie

Tips voor Goed Verenigingsbestuur

Tips voor Goed Verenigingsbestuur Tips voor Goed Verenigingsbestuur Ervaringen, inzichten en handvatten voor de praktijk Artikelen verschenen op een persoonlijk weblog 'goedverenigingsbestuurtips' in de periode oktober 2006 november 2010

Nadere informatie

Informatie over onze vereniging

Informatie over onze vereniging Informatie over onze vereniging Editie 2014 Uitgebreide en actuele informatie op www.cio-platform.nl CIO Platform Nederland, mei 2014 Informatie over onze vereniging - CIO Platform Nederland mei 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Op weg naar een duurzame sportvereniging

Op weg naar een duurzame sportvereniging Op weg naar een duurzame sportvereniging 1 Inhoud Inleiding... 4 De fasen op een rij... 10 1. Dromen... 11 1.1 Het begint met een droom... 11 1.2 Mandaat van bestuur en leden... 12 1.3 Wijs verantwoordelijke(n)

Nadere informatie

VPTZ Academie. Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers

VPTZ Academie. Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers VPTZ Academie Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers Inhoudsopgave VPTZ Academie Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers VPTZ Academie 3 Even voorstellen 4 Accommodaties

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2015. Discipline overstijgende scholing

CURSUSPROGRAMMA 2015. Discipline overstijgende scholing CURSUSPROGRAMMA 2015 Discipline overstijgende scholing 2 VOORWOORD INHOUDSOPGAVE Geachte collega, Wij medisch specialisten werken veel samen: met elkaar binnen de maatschap/vakgroep, met ondersteunend

Nadere informatie

Module Draagvlak: de vraag achter elk initiatief. Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen 2014

Module Draagvlak: de vraag achter elk initiatief. Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen 2014 Module Draagvlak: de vraag achter elk initiatief Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen 2014 1 Colofon Nijmegen, 16 juni 2014 Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen, provincie

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

acht verdiepende interviews

acht verdiepende interviews WENSEN EN BEHOEFTEN VAN LEDEN van HARTEN TWEE acht verdiepende interviews Blaauwbroek bureau voor Vraaggestuurde Zorg Nieuwstad 100c 1381 CE WEESP tel.: 0294 491400 e-mail: info@bbvz.nl www.bbvz.nl Colofon

Nadere informatie

samen voorbereid op de toekomst

samen voorbereid op de toekomst oplossingen voor nu en inspiratie voor morgen samen voorbereid op de toekomst oplossingen voor nu en inspiratie voor morgen samen voorbereid op de toekomst INHOUD 4. Voorwoord door Bernard Wientjes 6.

Nadere informatie

Coöperatie informatie

Coöperatie informatie 2014 Coöperatie informatie ICSE Coöperatief U.A. 10-2-2014 INHOUDSOPGAVE COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 2 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 2 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL...

Nadere informatie

Cursusaanbod voor vrijwilligers

Cursusaanbod voor vrijwilligers Cursusaanbod voor vrijwilligers 2014 www.cursusaanbodvrijwilligers050.nl Inhoudsopgave Voorjaar Waarderend onderzoeken 5 Omgaan met de laatste levensfase 5 Dress to Impress (2 groepen) 6 Curatele, bewindvoering

Nadere informatie

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl Colofon Titel Just share it! Geef je kennis een goed doel. Samengesteld door CIVIQ instituut vrijwillige inzet House of Sharing * Datum Oktober 2004 Contactadressen voor deze publicatie: CIVIQ Plompetorengracht

Nadere informatie

LEA-ondersteuningsactiviteiten najaar 2011

LEA-ondersteuningsactiviteiten najaar 2011 Net als in het aanbod voor het voorjaar 2011, maken we in het najaar graag met u een pas op de plaats na 5 jaar LEA. We staan stil bij hoe de LEA zich heeft ontwikkeld en kijken van daaruit vooruit naar

Nadere informatie

Interviews met collegamarketeers

Interviews met collegamarketeers Interviews met collegamarketeers ONDERLING ONDERLIGGEND ONDERWERP ONDERSTEUNEND ONDERZOEK ONDERTUSsEN 5 Laat zien welke unieke kennis je in huis hebt Marketeer Zakelijke Markt PostNL heeft te maken met

Nadere informatie

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD en 4,5 miljoen klanten die benieuwd zijn wat jij ermee gaat doen 1 Met merken als Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea,

Nadere informatie

De kunst van veranderen met NLP Vergroot uw inzicht en ontdek uw vaardigheden voor effectief management, coaching en advisering.

De kunst van veranderen met NLP Vergroot uw inzicht en ontdek uw vaardigheden voor effectief management, coaching en advisering. De kunst van veranderen met NLP Vergroot uw inzicht en ontdek uw vaardigheden voor effectief management, coaching en advisering. effectieve communicatie succesvolle samenwerking inspirerend leiderschap

Nadere informatie

het nieuwe themadossier staat online! www.fwg.nl/themadossier2

het nieuwe themadossier staat online! www.fwg.nl/themadossier2 pagina 6 pagina pagina 12 fwg contactdagen - een verslag spp praktisch ingestoken leuk! weerstand het nieuwe themadossier staat online! www.fwg.nl/themadossier2 winter 2012 voorwoord colofon Wetenswaardig

Nadere informatie

Colofon. Vereniging NOV, april 2012

Colofon. Vereniging NOV, april 2012 In veilige handen Hoe begeleid ik vrijwilligersorganisaties bij het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag? Voor steunpunten en ondersteuners Colofon Tekst: Saskia Daru, Ronald Hetem, Wendela

Nadere informatie