Twinfield handleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Twinfield handleiding"

Transcriptie

1 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 1 van 18 Twinfield handleiding Inleiding: Promedico en Twinfield loskoppelen Twinfield is geen boekhoudprogramma maar een administratieprogramma voor het kleinbedrijf. Het is voor ons simpele huisartsen dus totaal ongeschikt. Twinfield is een factuurgeoriënteerd programma. Dit betekent dat er niet geboekt wordt vanuit kas en bank (kasstelsel) maar vanuit de facturen. Promedico maakt verkoopfacturen die rechtstreeks naar Twinfield worden doorgegeven; alles wat je betaalt wordt middels een inkoopfactuur geadministreerd. Voor elke inkoop (b.v. een pak koffie voor het personeel) moet een inkoopfactuur gemaakt worden, dit is enorm veel werk (en voor mij volkomen ondoorgrondelijk). De verkoopfacturen die Promedico doorstuurt naar Twinfield worden geboekt als inkomsten, ook als je van Famad maar de helft betaald krijgt! Alle contant betaalde facturen worden meteen doorgeboekt in de kas. Mijn ervaring (en die van de accountant) is dat dit lang niet allemaal klopt. Het is dus voor huisartsen veel handiger om het kasstelsel te hanteren: wat op de bank binnenkomt boek je, wat eruit gaat boek je ook, net simpel genoeg voor ons om te begrijpen. Kas: idem dito. Er is dus een probleem: Promedico is gekoppeld met Twinfield. Bij toepassing van het kasstelsel zijn er allerlei inkomsten niet door jou, maar door Promedico geboekt. Het gaat hierbij om de grootboeknummers 1000 KAS (hierop wordt automatisch het bedrag van een contant betaalde nota geboekt), 1300 DEBITEUREN (hierop worden de door Promedico gegenereerde nota s geboekt), 8000 OMZET BTW NUL (hierop worden de verrichtingen geboekt) en 8050 INSCHRIJFGELDEN (hierop worden de inschrijfgelden geboekt. Omdat je zelf niet op deze posten boekt kan je accountant deze posten simpelweg negeren en die boekingen zou je dus kunnen laten staan. Je ziet echter bij overzichten steeds dat je twee keer zoveel verdient als in werkelijkheid. De KAS klopt niet omdat zowel Promedico als jijzelf op KAS boekt. Ter wille van de overzichtelijkheid is het dus verstandig om Promedico van Twinfield te ontkoppelen. Dit doe je in Promedico->Onderhoud->Facturatie->Boekhoudopties. Omdat sommige velden verplicht zijn heb ik in Twinfield niet bestaande grootboekrekeningnummers ingevuld: 1001 kas, 1301 debiteuren, 8001 inschrijfgeld en verrichtingen.

2 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 2 van 18 Promedico kan nu niet meer doorboeken naar Twinfield: In Twinfield staan echter nog de boekingen uit Promedico, die moeten tegengeboekt worden. Dit is dus m.n. voor de kas van belang. Tegenboeken doe je in MEMORIAAL (een zg. dagboek net als KAS en BANK). Kies Financieel->Invoer->Memoriaal

3 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 3 van 18 En vervolgens Memoriaal->Openen Je kan nu de posten gaan boeken 8000 en 8050 kan je tegenboeken, er is echter een probleem met Debiteuren (1300) en met 1000 (KAS). Als je in MEMORIAAL op 1300 Debiteuren wil afboeken krijg je bij opslaan met concept een foutmelding:

4 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 4 van 18 Dit is boekhouderees voor: je mag niet op 1300 debiteuren in het algemeen boeken: er moet een specifieke debiteur genoemd worden. Bij mij is gekozen voor 1 OWM Univé, omdat je 1300 niet meer zelf gebruikt heeft dit geen invloed op je daadwerkelijke boekhouding. Ook bij het in het MEMORIAAL boeken op 1000 KAS is er een probleem: dat mag niet. Zie hoe een boekhouder een verbod omschrijft! Dit kan je omzeilen door eerst in de kas het bedrag tegen te boeken op grootboeknummer 2100 Kruisposten En deze foute boeking op kruisposten vervolgens in het MEMORIAAL weer tegen te boeken: Deze transacties spelen zich af op de grens van mijn bevattingsvermogen. Vraag evt. je accountant om hulp bij het tegenboeken (je kan je accountant zelf in Twinfield laten werken als je de inlogcodes geeft). Uiteindelijk moeten de boekingen in Twinfield weer op 0.00 staan.

5 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 5 van Starten met Twinfield Start Twinfield met de snelkoppeling Twinfield login ( Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. 1. Bankafschriften inladen (uploaden) in Twinfield Ga naar bureaublad in de bovenbalk: op het tabblad Mijn Bureaublad kan je zien welke STA-bestanden al ingelezen zijn.

6 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 6 van 18 Ga naar bestandsbeheer in de bovenbalk van Twinfield Ga naar het vak Uploaden. Kies eerst in Bestand: bladeren het juiste bestand: Netwerk->WerkkamerC->Twinfieldbestanden->laatste Twinfieldbestand (Je kan de datum van het bestand zien door helemaal rechts naast het vak Zoeken in: op het icoontje te klikken. Je kan dan kiezen voor Details ). Klik dit bestand aan en klik op Openen. De naam wordt nu zichtbaar in het vak naast bestand. Klik nu op de blauwe knop Uploaden, en na enige tijd verschijnt de mededeling: Bestand succesvol ge-upload. Na enige tijd wordt het STA-bestand zichtbaar boven in de lijst met bestanden. Het is al rood en er staat een vinkje voor.

7 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 7 van Ge-upload bestand verwerken in Twinfield Je moet nu dit bestand gaan verwerken. Zorg dat er een vinkje staat voor het betreffende STA-bestand. Druk naast Actie: Downloaden op het pijltje naar beneden en kies Importeren en klik op verwerken. Je ziet nu onderstaand scherm: Kies NIET verwerken en boeken: alles moet dan met de hand in de conceptboekingen veranderd worden. Klik op het rondje voor Niet boeken, alleen uitgebreide log aanmaken. Klik dan op verwerken Na verloop van tijd (enkele keren op bestandsbeheer klikken) verschijnt boven het STA-bestand het logbestand met dezelfde naam. Klik hierop (één klik) en er verschijnt een nieuw venster met Bestand downloaden klik op Openen. Er verschijnt een nieuw venster met de afschriften (MT940..[1].log-Kladblok). Sla eerst dit bestand op (Bestand->opslaan als, alle bestanden (niet txt bestand!)). Kies weer netwerk- >WerkkamerC->Twinfieldbestanden. Daarna kan je dit bestand afdrukken om de boekingen te bekijken en evt. koppelingen aan te brengen tussen boekingen en grootboeknummers. VOORSTEL: Geen boekstukken worden aangemaakt. Bank: ABN AMRO Dagafschrift (20/06/2006) van bank rekening [BNK] in administratie met 2 transactie regels: -- Credit. Tegenrekening: , Mutatie code: N196, kenmerk: NONREF, bedrag: Omschrijving: ARAG-NEDERLAND ; KASTANJELAAN 2; 3833 AN LEUSDEN; DOSSIERNO* ; REF*KGO 6/6 MW.VALENTIJN* Wordt geboekt naar rekening(en): 2999 (Uit te zoeken posten) > Transacties zal geboekt worden als concept boekstuk naar , periode 2006/06. Samenvatting: De dagafschriften zal succesvol worden ingelezen. 3 concept en 0 definitief van 3 dagafschriften zal geboekt worden, 0 overgeslagen. Inlezen gereed. [MT940/SWIFT/BGP/ /5.3.42/P3Sc] Kijk of je een vaste koppeling aan moet maken tussen bvb tegenrekening en wordt geboekt naar 2999.

8 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 8 van Rekeningnummers koppelen in Twinfield Omdat je nu in Twinfield gaat werken moet je niet de bovenbalk hebben, maar de keuzevelden links van het hoofdscherm. Als er in het afschrift een tegenrekeningnummer staat moet je koppelen in dimensies->onderhoud: Kies voor de grootboeknummers tot 4000 Balans, voor nummers van 4000 en hoger Winst & verlies Openen.

9 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 9 van 18 Vul bij Code het grootboeknummer in, bvb. 9001: Privé uitgaven. Klik op de omschrijving, vóór je op volgende drukt. Ga naar het tabblad Elektronische afschriften : Je kan met de knop toevoegen een nieuwe regel maken. Vul het tegenrekeningnummer in en de omschrijving. Druk daarna op Opslaan. Bij het koppelen in onderhoud->dimensies kwam ik erachter dat je na het toevoegen van een nieuwe koppeling (hieronder lege regel) NIET op <ENTER> moet drukken maar op opslaan klikken. BUG: Pas op: Als je een <ENTER> geeft slaat Twinfield de onderste regel op, maar verwijdert de bovenste regel. Als je dit per ongeluk doet en je ziet het kan je op vorige klikken. Dan slaat Twinfield niets op, maar je moet de nieuwe koppeling wel weer opnieuw toevoegen en opslaan. Als er geen tegenrekeningnummer is kan je alleen nog koppelen in: Instellingen->Kas en bank. Vul bij code in bn(k) druk op ABN AMRO en daarna op Volgende.

10 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 10 van 18 Kies weer het tabblad: Elektronische afschriften Klik op de knop +regel. Daarna op het pijltje naar beneden naast het lege vakje en kies Omschrijving. Er verschijnt een nieuw vakje waarin je een deel van de omschrijving in het rekeningafschrift kan invullen: -- Debet. Tegenrekening: (Niet gevonden), Mutatie code: N426, kenmerk: NONREF, bedrag: Omschrijving: BEA NR:5WVG /09.59; VOMAR RAADHUISPLEI HEERH,PAS134 + Wordt geboekt naar rekening(en): 2999 (Uit te zoeken posten) In dit geval: omschrijving BEA (betaalautomaat). Deze laat ik op 2999 staan omdat je vaak artikelen voor zowel praktijk als privé betaalt. Je kan deze later splitsen. Omschrijving 15-RZ-XD verschijnt bij wegenbelastingafschriften. Deze kan je wel vast koppelen aan autokosten. Kies altijd voor deel en niet voor geheel (staat al goed). Vul bij debet en credit het grootboekrekeningnummer in (wacht tot de omschrijving verschijnt en klik daar op zodat deze in het vakje eronder zichtbaar is. Bug: Bij het koppelen in Instellingen->Kas en bank koppelt Twinfield ten onrechte het grootboekrekeningnummer aan het debiteurennummer: Twinfield koppelt Grootboekrekeningnummer 4001 (Spaarloon assistente) aan patiënt A.Gawandi. Dit is overigens alleen optisch, in het grootboek zelf wordt er wel juist gekoppeld.

11 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 11 van Nieuw logbestand aanmaken Zie hoofdstuk 3 Als je alle grootboekrekeningnummers die vast gekoppeld kunnen worden heb gekoppeld maak je op bovenbeschreven wijze in bestandsbeheer een nieuwe log aan (Dus nog niet kiezen voor verwerken en boeken: dan kan je geen log meer aanmaken). Open dit door er éénmaal op te klikken en openen te kiezen, en bewaar het met Opslaan als in netwerk->werkkamerc->twinfieldbestanden. Bevestig dat het oude logbestand overschreven moet worden. Kijk of de veranderingen correct doorgevoerd zijn (een vergissing van één karakter zorgt ervoor dat de koppeling niet correct wordt doorgevoerd, soms heeft dit invloed op andere al gemaakte koppelingen). Als er nog fouten in staan: ga terug naar hoofdstuk STA bestand verwerken en boeken Zet weer een vinkje voor het STA-bestand, kies bij Actie Importeren en kies nu wel voor Verwerken en boeken. Je keert terug in het bestandenscherm. 7. Boekstukken verwerken in Twinfield Kies nu uit de linker balk (je werkt nu weer in Twinfield, en niet met bestanden van buiten!) Financieel -> Conceptboekstukken. Je komt nu in het scherm: Conceptboekingen: Kies ABN AMRO (het getal ervoor is het aantal afschriften dat verwerkt is).

12 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 12 van 18 Met de knoppen li. boven (naast regel 1-10 van 84) kan je naar de laatste bladzijde gaan, evt. kan je re. onder het aantal zichtbare regels verhogen.. Kies het eerste nog niet verwerkte boekstuk (de datum staat in de kolom Invoerdatum ) door op het potloodje te klikken. Je kan de grootboeknummers veranderen in het vak Grb.rek. van bvb (uit te zoeken posten) in bvb (Prive uitgaven). Wacht tot de omschrijving verschijnt als je het nummer heb ingetikt en klik daar op. Anders blijft het omschrijvingvakje leeg. Je kan een boeking splitsen door een (of meer) regels bij te maken met +regel. In het oorspronkelijke vak vul je het juiste Grootboekrekeningnummer in (wacht op de omschrijving!), en in het Bedragvak het juiste deel van het bedrag. In de lege regel vul je het andere Grootboekrekeningnummer in, en het

13 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 13 van 18 resterende bedrag. Het omschrijvingsvakje kan je invullen met kopiëren (Ctrl-C) en plakken (Ctrl-V). Merkwaardig is dat het bronvak wordt leeggemaakt bij Ctrl-C (alsof het wissen (Ctrl-X) is) (BUG). Je kan het in het lege bronvlak terugplakken, en daarna in het doelvak. Je kan ten allen tijde vergissingen ed. ongedaan maken door op sluiten te klikken ipv op concept. Je kan ten allen tijde conceptboekingen weer veranderen: wees dus niet té bang! Je kunt de knop Concept nu niet bereiken: het saldo klopt niet (je kan het ontbrekende bedrag onderaan zien zodat je het niet zelf uit hoeft te rekenen). Klik nu op Namen ophalen om door te laten rekenen, daarna kan je op Concept klikken. Als je meerdere lege regels moet maken kan je onderin bij Tot.ontvangen Tot. uitgaand en Verschil het resterende saldo zien. Als alles correct is ingevuld klik je op Concept om door te boeken. Klik NOOIT op Definitief. Dat mag alleen de accountant. Als je op de knop sluiten klikt gebeurt er niets: Je wijzigingen worden NIET opgeslagen. Je kan dan weer overnieuw beginnen. 8. Het kasboek Het kasboek werkt eenvoudiger omdat je geen bestanden hoeft in te lezen: je moet alles met de hand inbrengen. Omdat je alleen in Twinfield werkt heb je alleen met de linker balk te maken: kies Financieel -> Invoer. Kies in het volgende scherm: Kas -> Openen.

14 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 14 van 18 Je komt nu in een invoerscherm: hier zijn alle vakjes dus leeg en moet je alles zelf invullen. Vul de lege vakken Grb.rek. (denk eraan te wachten tot je de omschrijving kunt bevestigen), Bedrag, Omschrijving in, en geef bij Bij/Af door te klikken op het pijltje naast ontvangst aan of het erbij (ontvangst) of eraf (uitgave) is. Evt. kan je een factuurnummer invullen bij Fact.nr.. Je kan lege regels bijmaken door op te klikken, je kan meerdere regels maken door de 1 in bvb. 5 te veranderen. Als je klaar bent met invoeren klik je op Concept om je boekingen op te slaan. Klik NOOIT op Definitief. Dat mag alleen de accountant. Je kan zo nodig in Financieel -> Conceptboekstukken -> Kas op dezelfde wijze conceptboekingen veranderen als bij de bank. 9. Controleren grootboekrekeningnummers. Om te controleren of je niet een ongekoppelde boeking vergeten bent kunt je boekingen op een (of meer) grootboeknummers opvragen. M.n. grootboekrekeningnummer 2999 is in dit geval van belang: naar dit nummer gaan alle niet gekoppelde boekingen:

15 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 15 van 18 Ga naar Financieel->Opvragen op het tabblad boekhouden: Ga naar Invoerverslag->Openen : Vul in het scherm in:

16 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 16 van 18 De periode (bvb: vanaf 2006/3 en tot 2006/8) Handhaaf bij status : concept en definitief De boekdatum vanaf en tot Het grootboekrekeningnummer vanaf en tot. Dit zijn de minimaal verplichte velden, bij minder invullen vindt Twinfield niets! Klik op volgende. Omdat we erg ons best hebben gedaan worden er geen boekingen op 2999 gevonden: Als je bvb 9001 (prive uitgaven) als grootboekrekeningnummer invult zie je dat er wel wat gevonden wordt: Je kan de boekingen dan weer openen en corrigeren. 10. Rapporten Min of meer dezelfde truc kan je doen met rapporten, alleen kan je dan niets veranderen: Klik op Financieel->Rapporten in het tabblad Boekhouden. Ga naar Grootboek->Bekijk categorie :

17 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 17 van 18 Je kan hier een rapport van je invoerverslag opvragen (maar ook bvb. een overzicht van de Grootboekrekeningnummers maken (Stambestand grootboek->bekijk rapport)). Klik Invoerverslag->bekijk rapport: Vul de velden in (denk aan de einddatum) Er komt een vele pagina s beslaand rapport te voorschijn.je kan nu het rapport als klad printen of exporteren als PDF-bestand of HTML of TXT). De knoppen links hiervan voeren je terug naar de vorige schermen. Klik op volgende: de volgende mededeling verschijnt: In bestandsbeheer kan je het rapport terugvinden: Bovenbalk-> bestandsbeheer->rapporten Na het klikken op rapporten vind je het Invoerverslag terug: Je kan nu het invoerverslag aanklikken en openen of opslaan. Zo kan je ook een Stambestand grootboek maken, hierin staan al je grootboekrekeningnummers en de omschrijving: altijd handig om bij de hand te hebben:

18 P.A.Weterings, huisarts. Heerhugowaard Twinfieldinstructie 13/09/06 Pagina 18 van 18

Quickstart Student Company

Quickstart Student Company Twinfield Online Boekhouden Als ondernemer wil je makkelijk kunnen factureren en je financiële administratie van het begin af aan goed op orde hebben. Je wilt op elk moment weten of je klanten de facturen

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur Inhoud Algemeen... 1 Opstarten... 1 Menu structuur... 1 Factureren... 4 Balie factuur... 4 Factuur voorstel... 4 Onderhoud... 5 Boekingen aanpassen... 5 Stamgegevens/ Gebruikers... 9 Inlezen Journaalposten...

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

PENNINGMEESTER ON LINE (P.O.L) Handleiding voor gebruik van het Twinfield boekhoudsysteem

PENNINGMEESTER ON LINE (P.O.L) Handleiding voor gebruik van het Twinfield boekhoudsysteem Vergeet niet uit te loggen! ANBO gewest Fryslân PENNINGMEESTER ON LINE (P.O.L) Handleiding voor gebruik van het Twinfield boekhoudsysteem A) Algemeen 1) Twinfield is een boekhoudsysteem voor bedrijven

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

1. Quick Start...4. 1.1. BTW Code...4. 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5. 1.3. Importeren debiteuren...5. 1.4. Importeren crediteuren...

1. Quick Start...4. 1.1. BTW Code...4. 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5. 1.3. Importeren debiteuren...5. 1.4. Importeren crediteuren... 1. Quick Start...4 1.1. BTW Code...4 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5 1.3. Importeren debiteuren...5 1.4. Importeren crediteuren...6 1.5. Standaardwaarden...7 2. Bestand...8 2.1. BTW Code...8

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

Module Jaarafsluiting

Module Jaarafsluiting Module Jaarafsluiting Penningmeesters OnLine (POL) Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Periodeafsluiting... 2 1.1 Open en sluiten van perioden... 3 2 Jaarafsluiting... 4 2.1 Concept jaarafsluiting... 5 2.2 Definitieve

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Details van boekingen

Details van boekingen Details van boekingen 1. Opstarten en inloggen 2. Kiezen: inkomsten of uitgaven boeken 3. Met een lege record beginnen 4. Uitleg vakjes algemeen 5. Klantnaam, Factuurdatum, Factuurnummer 6. Bijlage 7.

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Handleiding Solo Compleet

Handleiding Solo Compleet Handleiding Solo Compleet (MB, 30 maart 2015) Inhoud Sneltoetsen... 1 Invoer Inkoopboek... 2 Automatische betalingen... 4 Inlezen bankafschriften... 5 Factureren... 6 Elektronisch factureren... 8 Sneltoetsen

Nadere informatie

Introductie en Instructie ANBO

Introductie en Instructie ANBO Introductie en Instructie ANBO Twinfield v6.0 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Offective > Boekhouding > Bank

Offective > Boekhouding > Bank Offective > Boekhouding > Bank Lees voorafgaand eerst de uitleg: Bank > Bankrekening instellingen en Bank > Bankrekening boekingsinstructies U kunt in Offective ook handmatig bankafschriften aanmaken en

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Boekhouding. Handleiding (e)logobase

Boekhouding. Handleiding (e)logobase Naam handleiding: Handleiding (e)logobase - Boekhouding Handleiding (e)logobase Boekhouding 2012 Winbase Software en Adviezen B.V. Inhoud 1. Instellingen (e)logobase... 3 2. Bankbestanden importeren in

Nadere informatie

fl-01 Vijftien mutaties in een keer zichtbaar én direct benaderbaar. Dat wordt verderop in het handboek duidelijk. FUNCTIETOETSEN

fl-01 Vijftien mutaties in een keer zichtbaar én direct benaderbaar. Dat wordt verderop in het handboek duidelijk. FUNCTIETOETSEN Het programma FINELIST is een electronisch kasboek. Een kasboek zonder alle beperkingen die een écht boekhoudprogramma je nu een keer oplegt. Start het programma en geniet met ons mee. fl-01 Vijftien mutaties

Nadere informatie

Boekhouden met dagboeken

Boekhouden met dagboeken Kasboek Bankboek Inkoopboek Verkoopboek Diverse postenboek Bijlage bij het computerprogramma BoekhoudTrainer versie 4.04 Copyright 2009 De Jong Edusoft Bij het boekhouden kun je gebruik maken van twee

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB-f Handleiding

Nadere informatie

Handleiding voor vaste activa

Handleiding voor vaste activa Handleiding voor vaste activa Deze handleiding gaat over het invoeren en beheren van vaste activa. Handleiding voor vaste activa e-boekhouden.nl Inhoud 1. Wat zijn vaste activa?... 2 2. Nieuwe vaste activa

Nadere informatie

Handleiding voor relaties

Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties e-boekhouden.nl Inhoud 1. Relaties... 2 1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 2 1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.3 Relaties > Relaties > Importeren...

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl INFOBOEK BOEKINGEN Newmerce.nl 1 Newmerce.nl 1. BOEKINGEN Met behulp van de module boekingen houdt u de inkoopfacturen, kas, bank, giro, memoriaal en eventueel periodieke journaalposten bij. U kunt met

Nadere informatie

Vlajo. Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach. Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan.

Vlajo. Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach. Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan. Vlajo Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach 1. Praktische informatie 1.1 Webadres www.vlajoboekhouding.be 1.2 Login en paswoord Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan.

Nadere informatie

Handleiding voor de boekhoudmodule

Handleiding voor de boekhoudmodule Handleiding voor de boekhoudmodule Handleiding voor de boekhoudmodule e-boekhouden.nl Inhoud 1. Invoeren... 2 1.1 Boekhouden > Invoeren > Afschrift/bonnetjes... 2 1.2 Boekhouden > Invoeren > Facturen...

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de boekhoudmodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Factureren Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de boekhoudmodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Factureren Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de boekhoudmodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Factureren Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Mei 2012

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Hoe boek je een bank. Wat is een bankboeking?

Hoe boek je een bank. Wat is een bankboeking? Hoe boek je een bank Wat is een bankboeking? Een bankboeking is het boeken van een afschrift (of kasblad).als je werkt met inkoop en verkoopfacturen zullen heel veel betalingen en ontvangsten boekiengen

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Handleiding voor de facturatiemodule

Handleiding voor de facturatiemodule Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer Handleiding voor de facturatiemodule e-boekhouden.nl Inhoud 1. Facturen...

Nadere informatie

Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes

Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes Handleiding Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen...3 2. Boekingen toevoegen...7 3. Boekingen bewerken...12 4. Boekingen

Nadere informatie

Proefexamen Computerboekhouden met AccountView

Proefexamen Computerboekhouden met AccountView Proefexamen met AccountView Beschikbare tijd: 90 minuten 15081 15081 1 Proefexamen HET PROEFEXAMEN BESTAAT UIT 6 GENUMMERDE PAGINA'S, waarin opgenomen: 5 OPDRACHTEN, gericht op toetsing van de vaardigheden

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView

Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView Het aanmaken van een nieuwe administratie voor het nieuwe boekjaar omvat een aantal stappen welke hieronder uitgelegd worden. Doe dit net vóór het nieuwe

Nadere informatie

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken Voor de balie-uitgifte wordt op de contantfactuur een boekingsstempel gezet. Bij de stappen wordt dit boekingsstempel als voorbeeld gebruikt: Boekingsstempel Nr.: K325 Grootboekrekening Debet Credit 1000

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie.

De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie. Welkom bij de migratie wizard De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie. De migratie bestaat uit een aantal

Nadere informatie

Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18

Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18 Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Memoriaal In het dagboek memoriaal kunnen alle financiële feiten worden vastgelegd welke niet passen in het verkoopboek, inkoopboek of bankboek.

Memoriaal In het dagboek memoriaal kunnen alle financiële feiten worden vastgelegd welke niet passen in het verkoopboek, inkoopboek of bankboek. Financieel De financiële module van MKB-Logic Online Administratie stelt u in staat een complete administratie te voeren. De administratie is eenvoudig van opzet en kan door iedereen worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

Train de Trainer - ANBO

Train de Trainer - ANBO Train de Trainer - ANBO Twinfield v6.0 April 2011 Twinfield International NV De Wel 20-b 3871 MV Hoevelaken Nederland belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren Pag 1 van 5 Met deze nieuwe release zijn weer de nodige verbeteringen, uitbreidingen en aanpassingen gedaan om het werken met Asperion nog prettiger en efficienter te maken. Samenvatting 1. Zoekfunctie

Nadere informatie

Administratie Instellingen configureren

Administratie Instellingen configureren Administratie Instellingen configureren Januari 2012 2012 Copyright Asperion INHOUD 1 Begin van een nieuwe administratie... 4 2 Configureren standaardinstellingen... 7 2.1 Algemene administratie instellingen...

Nadere informatie

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Nieuw boekjaar - Ridder R8 v8... 2 2. Journaalposten verplaatsen naar historie... 6 3. Koppeling met AccountView... 8 4.

Nadere informatie

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen:

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen: Hoofdstuk 1 D-Pay instellen en gebruiken D-Pay is een declaratiesysteem voor paramedici die gebruik maken van Intramed. D-Pay is eenvoudig te koppelen aan Intramed en neemt het complete declaratieproces

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Betaaladvieslijst maken in Twinfield

Gebruikershandleiding. Betaaladvieslijst maken in Twinfield Gebruikershandleiding Betaaladvieslijst maken in Twinfield Betaaladvieslijst maken in Twinfield Inhoud Crediteuren aanmaken... 3 Aanmaken betaalvoorstel... 4 Aanpassen betaalvoorstel... 6 De betaaladvieslijst...

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

Infoboek v.a. versie 12.00

Infoboek v.a. versie 12.00 Infoboek v.a. versie 12.00 Cursus boekingen Infomotive International B.V. Nijverheidsweg 6 5061 KL Oisterwijk http://www.infomotive.nl (C) Infomotive International B.V. 1 1. Boekingen Met behulp van de

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie Versie 1.11 24 augustus 2007 2 Handleiding module

Nadere informatie

EasyAdmin Versie 0.1

EasyAdmin Versie 0.1 EasyAdmin Versie 0.1 Boekhouden in Excel Handleiding 08 juli 2007 Inhoudsopgave : 1. Inleiding... 3 2. Installatie & Opstarten... 4 3. De Admininstratie... 5 4. Deel I: Registreren van de financiële feiten...

Nadere informatie

Hosting. Exact koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Exact koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Exact koppeling Hosting WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw producten, debiteuren, facturen, crediteuren en

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

1. Dashboard Blz. 3. Kas 12. Nieuwe kasboeking Blz. 21 13. Overzicht kasboekingen Blz. 23 14. Kascontrole Blz. 25

1. Dashboard Blz. 3. Kas 12. Nieuwe kasboeking Blz. 21 13. Overzicht kasboekingen Blz. 23 14. Kascontrole Blz. 25 dashboard 1. Dashboard Blz. 3 Debiteuren 2. Debiteurenkaart Blz. 6 3. Nieuwe verkoopboeking Blz. 7 4. Overzicht verkoopboekingen Blz. 9 5. Openstaande posten debiteuren Blz. 12 6. Ouderdomsanalyse debiteuren

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Valuta herwaardering. Onderdeel van changelist v6.36.0. Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014

Valuta herwaardering. Onderdeel van changelist v6.36.0. Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014 Valuta herwaardering Onderdeel van changelist v6.36.0 Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag

Nadere informatie

Inhoud van deze folder

Inhoud van deze folder Inhoud van deze folder Single Euro Payments Area (SEPA) Pagina 2 Rekeningnummer omzetten naar IBAN en BIC Pagina 3 Bankafschriften inlezen Pagina 4 Snelstart en verkoopfacturen Pagina 6 Vragen? Pagina

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Versie 1.0 2012

Handleiding Handleiding Versie 1.0 2012 Handleiding Handleiding Versie 1.0 2012 HANDLEIDING STUDENTENBOEKHOUDING.NL FINANCIËN BALANS WINST/VERLIES REKENING OPENSTAANDE DEBITEUREN OPENSTAANDE CREDITEUREN JAARREKENINGEN BOEKINGEN CONTRIBUTIE DEBITEUREN

Nadere informatie

Opzetten van een administratie

Opzetten van een administratie Van start met uw eigen administratie Gefeliciteerd met uw keuze voor Minox. Met dit informatieblad helpen wij u met het snel en goed inrichten van uw administratie. Heeft u een accountant, die al met Minox

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

School Handleiding

School Handleiding Twinfield @ School Handleiding e-afschriften Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands De Beek 9-15 3871 MV Hoevelaken Nederland Publicatie informatie Auteursrecht 2000 2017 - Twinfield International

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

U kunt ook tijdens het vastleggen van de inkoopfactuur het activum registreren en de koppeling direct tot stand brengen (zie hierna).

U kunt ook tijdens het vastleggen van de inkoopfactuur het activum registreren en de koppeling direct tot stand brengen (zie hierna). 1 / 8 Activa boeken Wat is Activa Activa is een term die gebruikt wordt in de bedrijfseconomische wereld om het geheel aan bezittingen van een onderneming aan te duiden. Binnen de term activa maakt men

Nadere informatie

PSU Boekhouden V5 Import

PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import Pagina 2 1 Hoofdscherm Import De module Import voor PSU Boekhouden V5 is met opzet in een afzonderlijk programma uitgebracht. Het programma zal ook niet

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls Handleiding voor Account journalisering in Excel.xls Account Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand Account journalisering in Excel.xls

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding

Handleiding Incura Boekhouding Factoring Omdat u uw debiteuren door een factoringbedrijf laat afhandelen is de verwerking van de ontvangsten enigszins aangepast. Dit komt omdat het factoringbedrijf kosten inhoudt op de afrekening aan

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Aanmaken CLIEOP bestand:

Aanmaken CLIEOP bestand: Aanmaken CLIEOP bestand: Open KING Selecteer Crediteuren -> Betalingsopdrachten -> Aanmaken/wijzingen/inzien betalingsvoorstellen Klik op toevoegen Selecteer de vinkjes zoals in de afbeelding hierboven.

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Afletteren debiteuren

Handleiding Incura Boekhouding Afletteren debiteuren Een goed inzicht in de openstaande debiteuren is van groot belang voor uw praktijkvoering. Veel debiteuren kan duiden op een hoge omzet (en is positief). Daarentegen kan een hoge debiteurenstand ook duiden

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3 Handleiding massa facturatie Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Factureren van de activiteiten... 4 2.1 Het aanmaken van de facturen... 4 2.2 Het verwijderen van een factuurbestand...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Incasso. Naam handleiding: Incasso Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Incasso. Naam handleiding: Incasso Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Incasso 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inrichting in Abakus Compleet... 4 Incasseren... 5 e-mail... 6 Onvolledige gegevens:... 7 Geen bankrekening...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Afletteren debiteuren 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Afletteren debiteuren... 3 Ontvangst van het bedrag op een bankrekening... 4 Zie ook de handleiding "Bankmutaties"...

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie